2018 / 2019 - leeuwenborgh.nl · zodat je exact weet wat je klanten willen. Bovendien zie je welk...

2
Leren van toppers! Wil je als student een training of workshop van een echte topper in de kapperswereld volgen? Dat kan bij Leeuwenborgh! Wij werken namelijk samen met de beste kappers ter wereld, zoals Wiel Essers (internationaal topkapper en onder meer patron van de Alternative Hair Awards), Patrick Kalle (artistic director Farouk Systems en DutchHair) en Ludovic Beckers (creative artist voor Redken New York). Wiel Essers biedt zelfs de mogelijkheid om stage te lopen in zijn salon LAK! Haarverzorging in het kort Opleiding Opleidingsvarianten Niveau BOL BBL Duur Kapper 2 2 jaar Allround kapper 3 3 jaar BOL: volledig dagonderwijs BBL: combinatie van werken en leren Kapper / Allround kapper Ben je geknipt voor dit vak? Voor meer informatie kun je terecht bij het informatiecentrum Leeuwenborgh: 0880-015000 [email protected] www.leeuwenborgh.nl Locatie Maastricht Sibemaweg 20 6224 DC Maastricht 2018 / 2019 Niveau 2 - 3 Haarverzorging… jouw ding Je vindt het leuk om mensen mooier te maken. Als kapper beheers je alle vaardigheden en technieken met betrekking tot haarverzorging: van wassen en knippen, verven, stylen tot wikkelen, föhnen en permanenten. Je kunt klanten bij alle mogelijke vragen adviseren en helpen. Meestal werk je als kapper met een team collega’s en gaan er dagelijks heel wat hoofden door jouw handen. Je bent thuis in zowel het heren- als het damesvak waardoor je breed inzetbaar bent. Behalve vakdeskundig, ben je ook vriendelijk en heb je een groot inlevingsvermogen. De klant kan erop vertrouwen dat je discreet bent en dat je de gesprekken die je met hem of haar voert, voor jezelf houdt. Je hebt een goede uiterlijke verzorging, bent creatief en volgt de modetrends op de voet. Het accent van de opleiding ligt op het aanleren van de basistechnieken van het kappersvak, jouw kennis en je houding. Voordat je in de praktijklessen aan een nieuwe techniek begint, leer je eerst de theorie hierover. Ook besteed je aandacht aan je persoonlijke en maatschappelijke vorming, en uiteraard aan jouw sociale vaardigheden, want omgang met de klanten staat bovenaan: de klant is koning! Aanmelden Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.leeuwenborgh.nl Toelatingseisen Voor de niveau 2-opleiding Kapper heb je minimaal: • Een vmbo-diploma basis beroeps- gerichte leerweg nodig of een gelijk- waardig diploma. Op de niveau 3-opleiding Allround kapper ben je toelaatbaar met een vmbo-diploma minimaal: • Kaderberoepsgerichte leerweg, of een gelijkwaardig diploma. • Met een overgangsbewijs van havo/vwo 3-4 ben je eveneens toelaatbaar. • Heb je een diploma van een andere sector, dan bekijken we de toelaatbaarheid aan de hand van een toelatingstest. Waar kun je de opleidingen volgen? De opleidingen Kapper en Allround kapper kun je volgen op de locatie in Maastricht. Op onze website staat de opleidingslocatie vermeld.

Transcript of 2018 / 2019 - leeuwenborgh.nl · zodat je exact weet wat je klanten willen. Bovendien zie je welk...

Page 1: 2018 / 2019 - leeuwenborgh.nl · zodat je exact weet wat je klanten willen. Bovendien zie je welk kapsel bij jouw klanten past. De manier waarop ze hun haar dragen, zegt immers iets

Leren van toppers!

Wil je als student een training of workshop van een echte topper in

de kapperswereld volgen? Dat kan bij Leeuwenborgh! Wij werken namelijk samen met de beste kappers ter wereld, zoals Wiel

Essers (internationaal topkapper en onder meer patron van de Alternative Hair Awards), Patrick

Kalle (artistic director Farouk Systems en DutchHair) en Ludovic Beckers (creative

artist voor Redken New York). Wiel Essers biedt zelfs de mogelijkheid

om stage te lopen in zijn salon LAK!

Haarverzorging in het kort

Opleiding Opleidingsvarianten Niveau BOL BBL DuurKapper 2 • • 2 jaarAllround kapper 3 • • 3 jaar

BOL: volledig dagonderwijs BBL: combinatie van werken en leren

Kapper / Allround kapperBen je geknipt voor dit vak?

Voor meer informatie kun je terecht bij het informatiecentrum Leeuwenborgh:

[email protected]

Locatie MaastrichtSibemaweg 206224 DC Maastricht

2018 / 2019

Niveau 2 - 3

Haarverzorging… jouw ding

Je vindt het leuk om mensen mooier te maken. Als kapper beheers je alle vaardigheden en technieken met betrekking tot haarverzorging: van wassen en knippen, verven, stylen tot wikkelen, föhnen en permanenten. Je kunt klanten bij alle mogelijke vragen adviseren en helpen.

Meestal werk je als kapper met een team collega’s en gaan er dagelijks heel wat hoofden door jouw handen. Je bent thuis in zowel het heren- als het damesvak waardoor je breed inzetbaar bent. Behalve vakdeskundig, ben je ook vriendelijk en heb je een groot inlevingsvermogen. De klant kan erop vertrouwen dat je discreet bent en dat je de gesprekken die je met hem of haar voert, voor jezelf houdt. Je hebt een goede uiterlijke verzorging, bent creatief en volgt de modetrends op de voet.

Het accent van de opleiding ligt op het aanleren van de basistechnieken van het kappersvak, jouw kennis en je houding. Voordat je in de praktijklessen aan een nieuwe techniek begint, leer je eerst de theorie hierover. Ook besteed je aandacht aan je persoonlijke en maatschappelijke vorming, en uiteraard aan jouw sociale vaardigheden, want omgang met de klanten staat bovenaan: de klant is koning!

Aanmelden

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.leeuwenborgh.nl

Toelatingseisen

Voor de niveau 2-opleiding Kapper heb je minimaal:• Een vmbo-diploma basis beroeps-

gerichte leerweg nodig of een gelijk- waardig diploma.

Op de niveau 3-opleiding Allround kapper ben je toelaatbaar met een vmbo-diploma minimaal: • Kaderberoepsgerichte leerweg, of een

gelijkwaardig diploma.• Met een overgangsbewijs van havo/vwo

3-4 ben je eveneens toelaatbaar.• Heb je een diploma van een

andere sector, dan bekijken we de toelaatbaarheid aan de hand van een toelatingstest.

Waar kun je de opleidingen volgen?

De opleidingen Kapper en Allround kapper kun je volgen op de locatie in Maastricht. Op onze website staat de opleidingslocatie vermeld.

Page 2: 2018 / 2019 - leeuwenborgh.nl · zodat je exact weet wat je klanten willen. Bovendien zie je welk kapsel bij jouw klanten past. De manier waarop ze hun haar dragen, zegt immers iets

KeuzedelenTijdens de opleiding krijg

je theorie- en praktijkvakken aangeboden die horen bij de opleiding. Nederlands en rekenen zijn verplichte

vakken. Daarnaast kun je enkele vakken kiezen, waarmee je je verder specialiseert

voor je beroep of die je voorbereiden op een vervolgopleiding in het mbo of hbo.

Dit zijn de zogenaamde keuzedelen. Bij de start van het schooljaar

krijg je hierover meer informatie.

Stage

Een belangrijk onderdeel van de opleiding vormt de beroepspraktijkvorming, ofwel de stage. De praktijkopleider en je mentor beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om het diploma te halen.

Waar ga je werken?

Als Kapper en Allround kapper kun je aan de slag binnen een kapsalon of binnen de Wellnessbranche. Ook kun je werken achter de schermen voor film- en fotografiewerk.

Verder lerenMet een niveau 2-diploma Kapper kun je doorstromen naar de niveau 3-opleiding Allround kapper. Met een diploma Allround kapper is het mogelijk om door te stromen naar een gespecialiseerde kappersopleiding of naar een verwante niveau 4-opleiding.

Arbeidsmarktperspectief

Heb je het diploma behaald en wil je niet verder studeren, dan kun je gaan werken. Op de website www.s-bb.nl zie je hoe groot de kans is dat je een baan vindt die aansluit bij jouw opleiding.

TOEKOMST

Kapper Niveau 2, BOL/BBL

Als Kapper weet je de nieuwste trends toe te passen. Je ontvangt klanten en maakt afspraken. Je wast, knipt, kleurt en stylet het haar van klanten en voert specialistische behandelingen uit. Je beschikt over de juiste communicatieve vaardigheden die je kunt afstemmen op je omgeving.

Allround kapper Niveau 3, BOL/BBL

Als Allround kapper heb je een afwisselend, creatief en zelfstandig beroep. Je bent de hele dag met mensen in de weer. Een goede kapper gaat op een plezierige manier met mensen om, zodat klanten zich welkom voelen. Het is belangrijk dat je goed luistert en weet welke vragen je moet stellen, zodat je exact weet wat je klanten willen. Bovendien zie je welk kapsel bij jouw klanten past. De manier waarop ze hun haar dragen, zegt immers iets over hun persoonlijkheid. Ook geef je deskundig advies over haarverzorgende producten en regel je de verkoop daarvan. Kortom: jij zorgt ervoor dat klanten tevreden de deur uitgaan!

Wat leer je?

De opleiding is erg praktijkgericht. Op school krijg je theorie- en praktijklessen zoals:

• Knippen en snijden• Kleuren en ontkleuren• Permanenten en watergolven• Föhnen en stylen• Sociale en communicatieve vaardigheden• Hygiëne, arbo & milieu• Vaktheorie

• Keuzedelen: visagie, nagelstyling, ondernemend gedrag, oriëntatie ondernemend gedrag

• Nederlands• Rekenen• Vitaliteit• Loopbaan en burgerschap

Ajdina Murtic Allround kapper

“Verven vind ik het leukste..”Ajdina Murtic (18) houdt van creatief bezig

zijn. “Ik bezocht de informatieavond bij Leeuwenborgh en daarna was mijn besluit

voor de kappersopleiding snel genomen. Ik teken en ontwerp graag, maar ik was bang dat ik te

veel achter een computer zou zitten, als ik daar mijn beroep van zou maken. Toen ik dan ook kennismaakte met deze opleiding, bedacht ik dat ik als kapster ook creatief bezig kan zijn. En na twee jaar heb ik nog steeds geen spijt van dit besluit. ”Ajdina loopt twee dagen per week stage. “Tijdens de stage kun je laten zien wat je kunt. Alle aspecten van het beroep komen langs, van het aannemen van de jas en het inschenken van een kopje koffie, uiteraard het verzorgen van het haar, tot het opbouwen van een goede relatie met de klant.” Het verbaast niet dat Ajdina verven het leukste vindt: “… leuk met die kleurtjes en kwasten aan de gang.”

Deirdre Linders Allround kapper

“Mensen mooi maken..”Deirdre Linders (19) reist een uur naar school, maar dat is het haar waard. “Wat mij aan deze kappersopleiding bevalt is de tamelijk vrije manier waarop de docenten met de studenten omgaan. Zij verwachten dat je initiatief neemt. Dat vraagt van jou als student discipline en een grote mate van zelfstandigheid. Ik kan het tempo van mijn studie zelf bepalen, dat vind ik prettig.” Haar moeder is kapster, maar dat heeft geen rol gespeeld bij haar uiteindelijke keuze. Deirdre bereidde zich goed voor op die studiekeuze. Ze nam deel aan verschillende voorlichtings- en beroepskeuzeactiviteiten. “Ik vind het fijn om mensen mooi te maken, er verzorgd uit te laten zien. Daarom twijfelde ik aanvankelijk ook tussen deze opleiding of schoonheidsspecialist.” Spijt van de keuze voor het kappersvak heeft ze niet.

Havisten

Ook deelnemers met een gedeeltelijke of volledige havo-, vwo- of gelijkwaardige opleiding kunnen instromen.

Daarnaast loop je stage in een kapsalon om datgene wat je op school leert, meteen in de echte situatie te oefenen.