1988 editie 6

39
deerhöund elufe opgericht 1 januari 1983 geves erkend door de Raad van Beheer tigd te 's- Gr?"<»->haae verschijnt 6 maal per jaar no. 6 - december 1988 INHOUDSOPGAVE MDEDELINGEN BESTUURSVERGADERING Oproep aan leden Miss Girling-Jean Engelen -verslag gesprek kamp. clubmatch Keurverslagen Kamp.Clubmatch bestellen | Verslag Kampioenschapsclubmatch Caroline van Zanten (Echografie bij gezelschapsdieren drs.N.J.G.Fernhout iRasgroep windhonden (Wereldtentoonstelling Denemarken 1989 keurmeesterslijst -windhonden IErratum standaard [Mededeling redactie iDeerhound clübwinkel ïerhound sprokkels door Ad Horst De deerhounds op het Zuidelijk halfrond np. clubmatch Edda Huzid 9-10-*88 keurverslagen Cekeningen kinderen Kamp.clubmatch Ceurverslagen - Valkenburg Rotterdam /erleden pagina l - 3 - 7 8 - 10 11 - 17 - 19 21 21 22 16 18 ; 23 - 26 27 - 35 36 36 38 37 Samenstelling bestuur,evenementen commissie, redactie -40-

description

Verenigingsblad Deerhoundclub

Transcript of 1988 editie 6

Page 1: 1988 editie 6

deerhöund elufe opgericht 1 januari 1983 geves

erkend door de Raad van Beheer

tigd te 's- Gr?"<»->haae

verschijnt 6 maal per jaar no. 6 - december 1988

INHOUDSOPGAVE

MDEDELINGEN BESTUURSVERGADERING

Oproep aan leden

Miss Girling-Jean Engelen -verslag gesprek kamp. clubmatch

Keurverslagen Kamp.Clubmatch bestellen

| Verslag Kampioenschapsclubmatch Caroline van Zanten

(Echografie bij gezelschapsdieren drs.N.J.G.Fernhout

iRasgroep windhonden

(Wereldtentoonstelling Denemarken 1989 keurmeesterslijst -windhonden

IErratum standaard

[Mededeling redactie

iDeerhound clübwinkel

ïerhound sprokkels door Ad Horst De deerhounds op het Zuidelijk halfrond

np. clubmatch Edda Huzid 9-10-*88 keurverslagen

Cekeningen kinderen Kamp.clubmatch

Ceurverslagen - Valkenburg Rotterdam

/erleden

pagina

l - 3

- 7

8 - 10

11 -

17 -

19

21 21 22

16

18 ;

23 - 26

27 - 35

36 36

38 37

Samenstelling bestuur,evenementen commissie, redactie -40-

Page 2: 1988 editie 6

MEDEDELINGEN uit de bestuursvergadering

van 3 november 1988 te

Zeist.

Aanwezig:allen.

Ie deel: gezamenlijk met de Evenementencommissie

ter evaluatie van de Kampioenschapsclubmatch.

In grote lijnen is het een geslaagde clubmatc geweest, met een top aan ingeschreven honden, exposanten en bovenal een goede sfeer. Hoewel er organisatorisch altijd wel wat valt aan te merken, neemt het bestuur zijn petje af voor de grotendeels vernieuwde Com-missie. Dankzij hun inspanningen en de vrijge vigheid van de leden heeft de vereniging er ook financieel niet op hoeven toe te leggen.

Jammer dat niet alle honden gefotografeerd zijn. Desalniettemin wordt besloten de keur-verslagen met de beschikbare foto's in een afzonderlijk boekje uit te geven a raison vai ƒ 5,- (zie elders in dit blad). Uiteraard worden de uitslagen, zoals altijd, in het clubblad gepubliceerd.

Gezien de grote belangstelling voor de arti-kelen in het winkeltje, wordt afgesproken eei artikelenlijst met prijzen -inclusief verzen» kosten- in het clubblad op te nemen (zie elders in dit blad).

-2-

Page 3: 1988 editie 6

2e deel: 1. NOTULEN bestuursvergadering d.d. 8 sept'. 1988: worden goedgekeurd. n.a.v. de notulen: - in het clubblad komt een erratum over de vertaalde rasstandaard.

2. POST- en MEDEDELINGEN: - Met belangstelling wordt de a.s. besluit-vorming in de algemene ledenvergadering

van de Ierdee op 25 november 1988 over sta-tutenwijziging afgewacht.

3. NIEUWE LEDEN: - Welkom worden geheten: dhr. Bresser uit Culemborg mevr. Laatto Huvinnen uit Pilpala -Finland dhr. Van Gerven uit Oosterhout dhr Wraneus uit Fagerholt , Zweden mevr. Groeneveld uit Overschild.

4. ENQUÊTE-FORMULIER -OVERLEDEN HONDEN - De definitieve tekst wordt vastgesteld en met een toelichting op de achterzijde in het eerste nummer van 1989 opgenomen. Het organiseren van een standaard-onderzoek doodsoorzaak via de Uithof te Utrecht wordt op haalbaarheid onderzocht.

5. BESTUURS VACATURES: - Volgens rooster van aftreden zijn dhr.Hage-meijer en dhr. Horst aan de beurt. Zij stellen zich niet herkiesbaar. Naar opvolgers wordt gezocht, (zie elders in dit blad).

6. DATUM volgende vergadering: 1989.

19 januari

-3-

Page 4: 1988 editie 6

******* OPROEP AAN ALLE LEDEN ********

Volgens rooster van aftreden gaan de heren Hagemeijer en Horst het bestuur in 1989 verlaten. Zij stellen zich niet meer herkiesbaar.

Gaarne verzoek ik u, namens het bestuur, met mij contact op te nemen indien u interesse in één van deze bestuursfuncties heeft. Ook suggesties over geschikte kandidaten zijn van harte welkom.

Een bestuursfunctie levert u een hoop op: - voldoening over de energie, die u bij ons kwijt kunt, door uw activi-teiten -

- collegialiteit en steun van andere bestuursleden -

- waardering van de leden -Het kost slechts één avondvergadering per 2 maanden en een klussenpakket dat zich goed laat spreiden in de tijd.

Enig bestuurlijk inzicht is gewenst, maar vooral een actieve , open en neutrale opstel-ling, opdat u de belangen van alle deerhound-liefhebbers en hun honden kunt behartigen.

Uw reacties met belangstelling tegemoetziend en tot nadere toelichting bereid,

Jean Engelen, voorzitter.

********************************************

HET BESTUUR VAN DE DEERHOUNDCLUB WENST HAAR

LEDEN PLEZIERIGE FEESTDAGEN EN EEN

VOORSPOEDIG 1989 - MET EEN GOEDE GEZONDHEID

VOOR U EN UW HONDEN .

Page 5: 1988 editie 6

SAMENVATTEND VERSLAG van een gesprek van de voorzitter met Miss Girling, na afloop van • de Kampioenschapsclubmatch op 9 oktober 1988.

Miss Girling is erg voorzichtig met uitlatin-gen over de jeugd. Zij krijgen immers het oor-deel van de dag en dat is in zo'n klasse erg veranderlijk. Desondanks vindt zij de reuen over het alge-meen genomen veelbelovend, karakteristiek en goede vertegenwoordigers van het ras. Bij de teven, daarentegen, ziet zij onderling grotere verschillen en heeft zij er moeite mee algemene kwalificaties te geven.

Over de volwassen honden heeft zij een uitge-sproken mening. Bij de reuen zijn haar de mooie hoofden opge-vallen, waarbij een enkel hoofd te zwaar was. In tegenstelling tot wat zij in Engeland ge-wend is, sprongen met name de prachtige ogen eruit ! Verrassend vond ze dat enkele tanden rot wa-ren. Dat had ze nog nooit meegemaakt. Misschien een kwestie van voeding ? Voorts consteteerde zij een algemene tendens naar zware honden, waarbij ze voor overdrij-ving zou willen waarschuwen. Tenslotte wat de staarten betreft, had zij overwegend lof. Een enkeling slechts had langer gekund.

Met de teven was ze sneller klaar. De kwaliteit was over het algemeen genomen goed; ze waren zeer typisch en beantwoordden in hoge mate aan de standaard. Voorwaar een degelijk uitgangspunt voor het nageslacht '.

-5-

Page 6: 1988 editie 6

Wellicht ten overvloede moest ze kwijt, dat ze het soms knap lastig had met het plaatsen van de beste honden. Als Engelse keurmeester had ze moeite met het meteen moeten beoordelen van de beste honden in de open klasse. In Groot Brittannie kun je eerst warm lopen via de jeugdklasse en weet je daardoor enigszins waaraan je toe bent. Bij ons kon de eerste de beste hond die ze voorgeschoteld kreeg,de beste van

de clubmatch zijn !.

Ook vond ze de verschillen tussen de beste honden vaak erg klein, om alleen op grond van de standaard te plaatsen. Bij haar gaf dan de doorslag welke hond het meeste plezier en enthousiasme uitstraalde: vaak ging dit gepaard met een actieve opstel-ling van de exposant.

Een prima ervaring vond ze het om alle honden te moeten kwalificeren en beschrijven, Hoewel het soms erg moeilijk was alle nuances te pakken, moest zij zich daardoor breed blijven opstellen en kwam ook elke exposant aan zijn trekken, ook al behoorde zijn hond niet tot de winnaars. In Engeland worden alleen de beste honden ge-kwalificeerd.

Een punt van kritiek, waar zowel de club als de exposanten alles zelf kunnen doen, betrof de verzorging van de honden. Zij begreep niet dat mensen inschrijfgelden betalen en reiskos ten maken, terwijl de hond onverzorgd en dus onvoordeling wordt uitgebracht, Niet getrimde oren; niet geknipte nagels; ongeborstelde vachten; soms overgewicht; -^ waren haar opgevallen. 1ö*-al

— 6 ~

Page 7: 1988 editie 6

Een slotadvies tenslotte: Met zoveel goede teven en met zo'n goede atmosfeer, kan Nederland de toekomst met vertrouwen tegemoet zien MITS samenwerking en onderlin-ge afstemming gebruikt worden om de goede punten vast te houden en de slechte punten uit te bannen. Een omslag ligt immers altijd op de loer ?

Miss Girling rondde af met een hoffelijke, doch welgemeende oproep aan de Nederlanders dat hun suggesties in Groot Britannië van harte welkom waren !!!!!

Zeist - 9 oktober 1988

**** ****** ****

KEURVERSLAGEN KAMPIOENSCHAPSCLUBMATCH

1988

De keurverslagen van de Kampioenschapsclubmatc van 9 oktober 1988 zullen in een afzonderlijke publicatie worden gebundeld.

Waar mogelijk met foto's verfraaid, kunt u aldus de beschikking krijgen over een brede beoordeling van de kwaliteit van ons ras anno 1988. De Engelse keurmeester, miss Girling, heeft immers bijna 60 deerhounds gekeurd !

B estelling kan geschieden door overmaking van ƒ 5,— ten name van: penningmeester van de DHC postgiro 178.48.38 of RABO 103.150.404 p/a Laarhoekseweg 5 , 8107 AP Broekland, onder vermelding " keurverslagen KCM 1988".

Bestellingen tot uiterlijk eind januari 1989.

- 7 -

Page 8: 1988 editie 6

[K>MMIKI VERSLAG KAMPIOENSCHAPS CLUBMATCH

VOOR DEERHOUNDS

DOOR: Caroline van Zanten.

Op 9 oktober j.1. hield de Deerhound Club een Kampioenschapsclubmatch in de manege "Edda Huzid" te Voorthuizen. Dit spannende gebeuren viel samen met het heugelijke feit dat de Deerhound Club 5 jaar bestaat. Een echt lustrum dus !

Het grote aantal inschrijvingen was mede te danken aan het feit dat de Ierdee haar be-langenbehartiging van de Deerhound sedert mei dit jaar heeft afgestaan aan de Deer-hound Club en dus zelf geen clubmatch voor Deerhounds had georganiseerd. Zodoende waren een groot aantal Ierdee-leden met hun Deer-hounds aanwezig. Ook de keurmeester , Miss Girling, de voor-zitster van de Engelse Deerhound Club, heeft in het aantal inschrijvingen een grote rol gespeeld. Helaas lieten de weergoden ons aardig in de steek daar het de hele dag heeft geregend. Maar dit deed nauwelijks afbreuk aan het ge-heel. Na de vlotte veterinaire keuring,verricht door dhr.N.J.G.Fernhout; het laten afstempe-len van de kaarten en het in ontvangst nemen van de zeer verzorgde catalogus (eindelijk een éen ,die na veel geblader nog niet uit elkaar valt ! ) , zocht ieder een plaatsje rond de ring.

-8-

Page 9: 1988 editie 6

Om 10.00 uur opende de voorzitter : drs. J.J.H.Engelen de Kampioensclubmatch met een rede, waarin hij zijn vreugde kenbaar maakte over de 58 ingeschreven honden en het feit dat Miss Girling genegen was onze deer-hounds te keuren. Hij wenste iedereen een fijne en gezellige dag. Maar voordat Miss Girling met de keurin-gen begon, onthulde zij het nieuwe vaandel, een geschenk van het bestuur aan de jubileren-de DHC.

Daar de keuringe vlot verliepen had de schrij-ver .dhr. A.v.d. Broek- het erg druk, maar hij voldeed prima aan zijn taak. De ringmeester -mevr.A.M.Hoobroeckx- hield alles goed in de hand en regelde haar zaakjes op een heel prettige manier. De verwachtingen van de keuringen waren hoog gespannen -gezien de Engelse keurmeester-maar de uitslagen waren vaak een verrassing, zowel positief als negatief. Vele mensen konden er niet achter komen wat vor type hond Miss Girling prefereerde.

Als reserve keurmeester was mevr. Gielisse uitgenodigd. Zij heeft de keuringen vol be-langstelling vanaf de kant gevolgd.

De uitslagen vindt u elders in dit blad.

De prijzentafel was zeer ruim voorzien,mede dank zij Koert Hesseling, die voor elke no. 1 geplaatste hond een beker beschikbaar heeft gesteld. Een zeer royale geste !.

De jongste reu en teef kregen een prachtige Schotse kalender en de oudste reu en teef een leuke rozet.

Verder kreeg iedere inschrijver een leuk en nuttig aandenken in de vorm van een agenda.

-9-

Page 10: 1988 editie 6

Het bestuur had graag gezien dat van iedere deelnemende hond een foto was gemaakt voor het archief -door de fotografe Marion de Buyzer. Helaas is dit door de regen een beet-je in het water gevallen daar dit buiten plaats vond. Volgende keer beter.

De evenementencommissie had z'n uiterste best gedaan om de manege gezellig aan te kleden en ik moet zeggen dat het ze goed is gelukt. De ruime ring was voorzien van vlaggetjes en er hing een heuse Schotse vlag, schitterend!

Het winkeltje was uitstekend verzorgd met tal van mooie Deerhoundspulletjes. Echt de moeite waard. Al met al was het een geslaagde clubmatch. De sfeer was prima en alles verlipe goed.

Bij deze wil ik dan ook het bestuur en alle medewerkers feliciteren net deze fantastische dag. Na afloop bleef er nog een groepje gezellig napraten en naborrelen. Helaas kon ik niet langer blijven daar mijn wederhelft jarig was en thuis op de andere honden paste. Maar volgend jaar ... van het begin tot het eind !.

10-

Page 11: 1988 editie 6

ECHOGRAFIE bij

GEZELSCHAPSDIEREN

INLEIDING: Naar aanleiding van de enorme vlucht van echoscopisch onderzoek in de humane genees-kunde, waaruit de echografie thans niet meer is weg te denken, doet deze onderzoekstech-niek langzaam maar zeker zijn intrede in de veterinaire geneeskunde. In onze kliniek staat sedert \\ jaar een echo-apparaat ter beschikking. De overeenkomst tussen het inwendige van de gezelschapsdieren -honden en katten- op het "echoplaatje" en de mens, is gelukkig aan-zienlijk groter dan men op het eerste ge-zicht zou verwachten, zodat veel experimen-teel onderzoek niet gedaan behoeft te worden, Veel know how uit de humane echografie is direct toepasbaar bij uw hond of kat.

WERKINSPRINCIPE: Het apparaat bestaat uit een transducer,van de afmetingen van een kleine sigarendoos, die middels een snoer verbonden is met een soort rekeneenheid, die verkregen signalen in een beeld omzet, dat op een eraangekop-pelde monitor wordt afgebeeld, (fig. 1) Desgewenst kan een polaroid-opname van dit beeld worden vervaardigd.

De transducer zendt geluid uit van een fre-quentie van 3-10 MHz (het menselijk gehoor reikt van 16 Hz tot 20 kHz = 0,02 Mhz).

-11-

Page 12: 1988 editie 6

REKEN UNIT

VOEDING

De samenstellende bestanddelen van de

echo-machine.

De gemiddelde snelheid van het geluid in weefsel is 1540 meter per seconde. De transducer bevat een aantal kristallen, Door het aanbrengen van een wisselspanning vervormt een kristal en gaat dan in zijn eigen frequentie trillen, waardoor geluids-golven worden uitgezonden (omgekeerd piëzo-electrisch effect). De teruggekaatste geluidsgolven (echo's) worden door hetzelfde kristal opgevangen en in electrische energie omgezet. Uit het tijdsverschil tussen uitzenden en terugko-men van de geluidsgolf kan de afstand tot de echo-gever worden berekend.

-12-

Page 13: 1988 editie 6

De verschillende weefsels z_enden een verschil-lend percentage van de aangeboden geluidsgol-ven terug, zodat differentiatie mogelijk wordt.

INTERPRETATIE VAN HET ECHO-BEELD:

a) Een echovrij gebied berust op heldere vloei-stof, b.v.: een cyste, urineblaas, galblaas, buikvocht.

b) Een echoarm gebied kan berusten op troebele vloeistof b.v.: abces, haematoom, of op een bepaald soort weefsel, b.v. tumoren, vergro-te lymphklier.

c) Een echorijk gebied berust op bepaalde soor-ten weefsel b.v. peesweefsel, granuloom of andersoortige tumoren als vermeld onder b).

d) Een echorijk gebied met slagschaduw: lucht, bot of stenen (b.v. blaasstenen of gal -blaasstenen).

Verder speelt uiteraard de vorm en localisatie van een afwijking een rol bij de beoordeling.

Met betrekking tot het orgaan wordt gelet op vorm, contour, grootte, ligging, relatie tot omliggende organen en bloedvaten, alsmede op het echopatroon dat voor ieder orgaan min of meer kenmerkend is.

ONDERZOEKSTECHNIEK:

Met de transducer wordt een doorsnede van een deel van het organisme verkregen. Door rotatie en verplaatsing van de transducer is in principe in elke richting een doorsnede te verkrijgen. Uiteraard wordt het onderzoek toegespitst op de vraagstelling en bij eventuele toevals-bevinding uitgebreid. Voor echografisch onderzoek leent zich ieder orgaan, mits zich tussen de transducer en dit orgaan geen bot of lucht bevindt (dit reflec-

13 -

Page 14: 1988 editie 6

teert immers al het beschikbare geluid) en mits de afstand tot de transducer de 15 è 20 cm niet te boven gaat.

Lucht in de darmen is door het kiezen van een andere positie van de transducer en/of door het geven van gedoseerde compressie op de buik wel te omzeilen.De storende lucht tussen de haren van een dikke vacht is soms alleen te omzeilen door het scheren van een klein huidoppervlak. Vooral bij de diagnostiek van peesletsels kan dit nodig zijn.

De diagnostiek van de jonge dracht (vanaf + 2 weken na dekking) is eigenlijk altijd zonder scheren mogelijk. Ook blaasstenen kunnen aldus goed worden aangetoond (fig.2),

fig. 2a: Schematische voorstelling van fig. 2b.

Te verwachten valt, dat in de nabije toekomsl ook de echografie in de veterinaire praktijk niet meer is weg te denken.

- 14 -

Page 15: 1988 editie 6

fig. b 2. Echografisch beeld van de blaas (zwart) met een steen (dichte pijl) en een slagschaduw (open Pijl)-

CONCLUSIE:

Zijn voorlopig nog de voornaamste indicaties voor veterinair echografisch onderzoek in onze kliniek: a) de jonge dracht vanaf 2 weken; b) blaasstenen, c) prostaatvergroting d) pèesletsel, in de Nabije toekomst zal: e) lever-f) nier-g) milt-h) vaatdiagnostiek, toenemende aandacht krij-gen, zoals nu onmiskerbaar in de humane ge-neeskunde reeds het geval is. In een gemiddeld ziekenhuis in Nederland wor-den per dag +_ 30 echo-onderzoeken van de buik

J_S_

Page 16: 1988 editie 6

verricht, daarnaast behoren echo-geleide puncties en drainages tot de dagelijkse praktijk..

Dierenkliniek STATENLAAN Statenlaan 19 2582 GN Den Haag tel: 070 - 524221

drs. R.Kruit - röntgenoloog drs. N.J.G. Fernhout - dierenarts.

nnnmnnm

- 16 -

Page 17: 1988 editie 6

RASGROEP WINDHONDEN

Op 6 september j.1. kwamen de diverse afge-vaardigden van de Rasgroep bijeen. Na de bestuursverkiezing ziet het bestuur er als volgt uit: mevr.J.Braakman-Machielsen - voorzitter mevr. H.Jonker-v.d.Zee - penningmeester mevr. I.de Haan - de Levie -secretaris.

Het belangrijkste onderwero op deze vergade-ring was de CAC-WINDHONDENTENTOONSTELLING 1990.

Uiteraard vergt een dergelijk evenement enorm veel voorbereiding: Er zijn gemotiveerde mensen nodig, die ook organisatorisch met de zaak op de hoogte zijn.

Over de te houden datum van dit evenement zijn de voorstellen binnengekomen, maar de keuze hiervan is nog niet bepaald. Het ligt in de bedoeling dat dit of in het voorjaar of in het najaar 1990 gehouden zal worden. Het hangt o.m. af van de data van andere tentoonstellingen in Nederland.

De locatie is tevens nog een punt van overwe-ging: a) het moet niet te kostbaar worden b) er moet voldoende ruimte zijn voor

benching en voor ringen c) het moet een lokatie zijn waar men be-

zoekers kan verwachten, zodat men entree geld kan innen.

Eventueel kan het keuren buiten gebeuren, doch de benching MOET overdekt zijn.

Verder kan elke rasvereniging zijn eigen keur-meester bepalen.Uiteraard brengt een voor een ras "aantrekkelijke" keurmeester meer in-schrijvingen.

- 17 -

Page 18: 1988 editie 6

Sponsers zullen worden gezocht. Tot zover het overzicht van dit belangrijkste punt van de samenkomst van de afgevaardigden van de rasgroep.

Wij zullen u op de hoogte houden van de ver-dere ontwikkelingen.

secr.van de Rasgroep I. de Haan - de Levie.

* * * * * *

SPAAR GRATIS DENEMARKEN REIS Met rodi spaart u de reis naar de Wereldhonden-tentoonstelling op 16, 17 en 18 juni 1989 in Denemarken bijeen. Want in iedere doos Rodi Kennelworst zit een Reischeque van maar liefst f 10, — . Lees er alles over in de gratis Rodi Kennelfolder.

GRATIS GROEI- EN VOEDINGSKAART De Rodi Groei- en Voedingskaart geeft antwoord op vele vragen die nieuwe hdndenbezitters bezig houden. Laat uw pups niet zonder deze kaart van huis gaan! Bel of schrijf:

Wii RODI B.V. DIERVOEDING De Veken 36 1716 KE OPMEER Tel.: 0 2 2 6 3 - 3 1 4 4

- 18 -

Page 19: 1988 editie 6

VOORLOPIG VRAAGPROGRAMMA KEURMEESTERS

WERELDTENTOONSTELLING / DENEMARKEN -

WINDHONDEN - ZATERDAG 17 juni 1989.

Afghaanse windhonden reuen

Afghaanse windhonden teven

Barzois

Greyhound

Ierse wolfshond

Italiaans windhondje

Pharaohonden

Salukis Schotse deerhounds Sloughis Whippets Andere niet genoemde windhondrassen

Birg.Runmarker Zw.

Diane Anderson No.

Rainer Vuorinen F. Rodi Hübenthal No. B.Larsen-Rosvall Zw. Rodi Hübenthal No. Rodi Hübenthal No. Rainer Vuorinen F. B.Larsen-Rosvall Zw. M.Fürst-Danielsen Zw. Bo Bengston Zw.

M.Fürst-Danielson Zw.

INSCHRIJFFORMULIEREN TE BEVRAGEN BIJ: DANK KENNEL KLUB PARKVEJ 1

DK 2680 Solr«5d Strand

DENEMARKEN

SLUITINGSDATUM : 7 mei 1989.

Zw= Zweden No.= Noorwegen F. = Finland

- 19 -

Page 20: 1988 editie 6

1 * ' '' '' ERRATUM 1 •'•'''<

In de standaard voor de DEERHOUND,zoals gepubliceerd in het clubblad no. 5 van september 1988 is een paragraaf uitgeval-len.

Tussen de paragafraaf over de oren en de paragraaf over de hals moet worden inge-voegd:

MOND:

de kaken moeten sterk zijn, met een perfect regelmatig en volledig scharend gebit,d.w.z. de boventanden moeten met weinig ruimte er tussen de ondertanden overlappen en recht in de kaken staan.

'•'"'" ERRATUM 2 <•<•'<<

In de paragraaf VOORHAND lees: onderarm i.p.v. bovenarm.

MEDEDELING VAN DE REDACTIE

Iedereen kan brieven en/of artikelen eventueel met zwart/wit foto's voor publicatie in ons clubblad insturen. De inzenders zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud en deze behoeft NIET de mening van de Deerhoundclub te vertolken. Eventuele wijzigingen zal de redactie alleen in overleg en met toestemming van de inzender aanbrengen. De redactie behoudt zich wel het recht voor brieven en artikelen, zonder opgaaf van redenen, te weigeren.

Page 21: 1988 editie 6

===== D E E R H O U N D C L U B W I IM K E L ===

Mischien een leuk idee om voor de feestdagen nog iets te bestellen !! Wij hebben:

BOEKEN: The Deerhound door A.N.Hartley

Eteslist een boekje om te hebben! met oude foto's van deerhounds prijs f 25,=

De Deerhound door Henny Pors Alles over de opvoeding,het fokken en de geschiede van de deerhound prijs f 10,=

Deerhound door Sally & Udo Udema-Kamerman prijs f 13,50

Correspondentie kaarten incl.enveloppen Getekende afbeeldingen.van hedendaagse Deerhounds in zwart/wit prijs f 10,= (5 stuks)

Oude zwart/wit afbeeldingen van beroemde deerhounds en jachttafreien prijs f 12,= (6 stuks) de complete serie van 12 stuks kost f 20,=

Stickers Deerhound Club voor de prijs van maar f i,=

Herrinerings agenda Kamp.clubmatch 1938 bevat natuurlijk agenda 1989 prijs f 5,=

Tegels met Deerhound Club embleem voor maar f 5,=

Dus bestellen maar!! Dat doe je door een telefoontje naar:

Anneke Cramer 02152-67596

Verder allemaal prettige feestdagen en een gelukkig 1989

- 22 -

Page 22: 1988 editie 6

£I_£^MWÖUWP_ÖP_HET_ZüIPEL7JfC_f/ALFRÖWP

Ee.n ge.4pte.k me.t mt.Pe.tcy J .Palme,t. (een attLke.1 alt OUR VOGS van 13 - 12 • 1902}

In on* ve.tt>lag van de, "Sale. Show" he.bbe.n onze le.ze.tt> ktnn-i-i gzmaakt mut mi. Talmat. SLndi dLe. tLjd he.bbe.n w-ij 6ame.n nog me.nLg ge.ipte.k ove.t honden ge.voe.td en 6en Lk e.t achtni ge.-kome.n dat mt.Palmzt een Achat aan ke.nnLi> be,zLt ove.1 dn d&e-thound, zoal* deze ge.btu.tkt wotdt Ln AuittalLë.. Tot dtLe. iaat ge.le.de.n wa-i mt.M.C .VavLe.6 voot de, bu.Lte.nwe-te.ld dé. man, dLe. he.t tat> op he.t zuLdtlLj' k kal^tond ptopage,e,tde. en -in z-ij'n 6e -zLt had. HLj had -in AuóttalLë. de. ttputat-ie. de. bzlangt-ijk-ite. autotLte.Lt te. zLjn op he.t ge.bLe.d van de. ta-&punte.n. In om zuLdtlLjk ge.Ze.ge.n ge,bLe.d he.e,^t me.n wat gtaag dat e.t de.zthoundi> ge.£okt wotde.n. Htt alge.me.tn vootkome.n van de. dLngo (Lnhe.e.m-&e. hond), i/o* en kang ttoe. vtaaht n.l. om Le.t6 dat t>ne.l L-& en ktacht Ln de. kakzn he.e.£t.

- 23 -

Page 23: 1988 editie 6

daan, zlk van dz gznozmdz dLzKzn uLtzn.it inzl Li zn kan vzzktzn ali dz duLvzl .' ILj zLjn dz vlozk zn dz pzit voon. dz ichapzn-koudzn.: dz dLngo zn dz voi zLjn dz moon.dznaan.i

-van de. ickapzn. Waan.izkLjnlLj'k kan zzn dLngo uizl vLjfitLg ickapzn -in zzn nacht dodzn, tzn.u)Ljl dz voi tLjdzni dz pzn.Lodz van hzt lammZKZn zzn noo£-zuchtLg monitzn, Li. Voon. allzi Li zLjn gzlLzfi-kooid hapjz dz tong van kzt lam, dLz kLj uLt dz bzk ickzun.t, waaina hzt lam gzdozmd Li dood tz blozdzn ö£ van kongzn. om tz komzn. Vz kangzioz, kozwzl ongzvaailLjk voon dz kuddz zzt hzzl vzzl gnai zn gn.oznz gzmaazn zn bz-loo^t zó dz kuddz van vozdizl. Ezn gnozn ituk land mzt b.v. gnai Li op dn.ogz plaatizn Lzti bLjzondzKi zn pznczlzn mzt havzK uiotdzn uLtgz-dund, pzn.czlzn dLz andzn.i nog zo'n 75 tot 100 ILtZK pZK ha zoudzn opbizngzn. Langz tLjd hzzfit dz ichapznbozn zn. gozd ovzn nag zdacht hoz j'z dzzz plagzn kzt bzit kon bz-tzugzlzn, vooral dLz van dz dLngo zn dz voi. \Iallzn zLjn mzt wLiizlznd iucczi gzzzt, uLt-zLndzlLjk zondzn. bzhoonlLjk KZiultaat. . GLfi Li gzpKobzzKd, maan. dz dLzKZn zLjn zo op kun kozdz zn gzilzpzn, dat zn. vzzl bzdKZvzn-kzLd voon. nodLg Li om kzn van dz pnooL tz la-tzn ztzn. Op gn.ond kLznvan bzdackt mn .VavLzi, dLz dLt we, wzl Lnzag, dat mzn zzn hond zou moztzn hzbbzn dLz mozdLg wai zn inzl. HLj kwam tot dz con-cluiLz dat gzzn dLzn. zo gozd voldzzd ali dz Schotiz dzztkound. ImmZKi jagzn dozt hLj van natun.z W Mzt dLt gzgzvzn bzgon hLj Lzti dat tot Lzti gn.ooti zou uLtgnozLzn. lzdzn.zzn Ln AuitialL'z' kznt dz dzzihound. Op hzt plattz-land Li hzt nLzt allzzn dz iLjkzn.z ichapznbozn dLz zzn mzutz hondzn kzzfit, maan. dz hzidzn. zn dz klzLnz bozn. bzichouwzn hun hondznbzzLt nLzt

- 24 -

Page 24: 1988 editie 6

complddt zonddi ddn o$ twee van deze waaidd-volld honddn. TdiwLjl dd bdic.havX.ng dn hdt Ln cultuui bidn-gdn opiukt dn todnddmt, woiddn dd vLjanddn van dd iuccdivolld ichapdnhouddiLj gdldLddlLjk landLnwaaiti gddidvdn. Maai di zLjn nog itdddi duLzdnddn vLdikantd kLlomdtdii WdLddgiond waai dd dLngo dn dd voi JLn giotd koiddn Idvdn. KI gauw vond mi.Vavi.di hdt nodLg honddn td Lm-poitdidn mdt ddn zuLvdid itamboom. En vooi dd bloddvdivdiiLng kocht hLj van mi.Hood WuLght ddn piachtLgd jongd idu- Loid Moiag-; ddn nditbiodi van Ch.Sdlwood Vhouian. BovdndLdn kocht hij bij ddn Engdlid fiokkdi ddn typLichd tddl, Mdwton Spdy. Hdt duuidd ni.dt tang o^ h-ij wi.it zLch dd dLgd-naai van ddn kdnndl piachtLgd honddn dn hLj nam ze mee naai dd iac.htgdbi.dddn om ze pdi-ioonlLjk td todtidn aan zLj'n thdoiLd. Hdt blddk al ipoddLg dat hLj hdt pioblddm had op-gdloit dat jaidnlang duLzdnddn van dd iLjkitd zondn van kuitialL'd had bdzi.ggdhou.ddn. Vd hond dLd hLdivooi gdwoonlLjk wdid gdbiuLkt wat> dd gdwond "Kangdiodhond", ooiipionkdlLjk ddn kiui.ii.ng tuiidn ddn gidyhound dn ddn .-> maitL^l. Voch dat di.di wai td langzaam om dd vluchtdndd vLjand td vangdn. Luktd hdt wdl, dan kon hLj' doddn? maai op plaatidn waai ipiakd Li van ddn zdkdid bdgiodL-Lng, vdldLit hdt giotd indlhdLd hdt wLld Ln td haldn. Vd gidyhound Li vlug gdnodg, maai bdzLt noch dd modd noch dd klacht tot doddn. Gdduidndd dnLgd jaidn biacht mi.VavLd mdt iuccdi dnLgd kampLodndn vooit Ln hdt lai tot-dat, onddi diuk van zLjn zakdlLjkd balangdn, hLj' gddwongdn wai zLjn hobby di aan td gdvdn, dLd vooi hdm bLjna ddn twdddd natuui wai gd-woiddn.

- 25 -

Page 25: 1988 editie 6

He.t wa.6 Ln dJLe. tLjd dat mt.Palmzn. be.t>loot ke.t voe.i£ouü) ovzn. te. Yie.me.Yi. HLj Ataitte. dooi de. be.4te. konde.n uit MfL.VavX.z6 ' ke.nne.Z aan te. koptn en In zze.1 koite. tijd wtikte. kLj zich op tot de. voon.6te. ILnLe,. ULte.Lnde.LLik uia6 kLj bLj zLjn ve.n.tn.e,k uLt AuóttalLë. dt ttotbt be.zLtte.1 van de. mooLite. ke.nne.1 daat. [/e.italLng k.J.Höii>t-Ove.ige.nome.n uLt NEWSLE7TER-SUMMER ,1986.

* * * * * * *

^vett^e/S^vewCiu

in

'Mkq<J{'mjf

- 26 -

Page 26: 1988 editie 6

KAMPIOENSCHAPSCLUBMATCH VOOR DEERHOUNDS 9-10-1988

EDDA HUZID - VOORTHUIZEN - KEURMEESTER MARY GIRLING

Ingeschreven 58 deerhounds Gekeurd 53 deerhounds.

REUEN OPEN KLAS Darcy of Bellanagare 2 U eig: S.de Haan en J. de Jong Big young dog, good eye and ear, heavy head, nice body nice bend of stifle, good tail, movement OK.little week.

Ignaz van Duindigt U eig: N.J.G. Fernhout 1^ year old, nice head and expression, nice eye, nice shoulder-placement, feet need to tighten up. Lacks drive in movement.

Harold van Duindigt ZG eig: J.Vuurregge & A.Vuuregge-Beerling 2 years old, lovely ears, nice type and balance, nice head, nice coat, poor tail-carriage, nice overall.

Brandon of Bellanagare ZG eig: M. & B. Broekhuis 2% years, nice body and topline, poor tail, good bone, disappointing movement, not enjoying himself.

Ardkinglas Affric 3 U eig: H. Hageman- Pors 3 years old, nice represented, nice eye and head, nice expression, slightly narrow in front, good topline, nice body, nice breadth across the hips, nice bend of stiffle, nicely balanced.

Classic Carmen of Dirty Mind ZG eig: S. van de Graaf Nice masculine head, nice plenty of bone, a bad teeth, toenails too long, good well covered body ,lack in coat, good bend of stiffle but rather weak behind. Moves without drive, might benefit from more excercise.

Argyll Bryan from the Market Garden U eig: C. van Zanten Mature masculine hound.nice head and expression, good head, nice shoulders, good feet, plenty of substance, good body, nice low set hoeks but would prefer more bent of stifle, rather proud of his tail, well presented.

Actavish Gael of Dirty Mind 1 U res.CAC eig: K.Hesseling Nice mature hound, masculine head and expression.Good substance, nice strong neck. Another bad teeth, nice topline, moved well,nice bend of stifle.nicetail only accidently too short.Could be better presented.

- 27 -

Page 27: 1988 editie 6

Eagles Eye of the Funny Hill G eig: E.J. v.d.Veer 6 year old, very unhappy dog, who did not want to move at all. Nice head, good ears, plenty substance, good bend of stifle, but overall lacked masculinity.

Bylan Mano of Bellanagare 4 U eig: I.Coppee Youngster, very well muscled, moves with drive and enthousiasm, nice masculine head, good shoulders, nice topline, narrow in front, but overall a promising dog, with a short tail

REUEN JEUGDKLAS 3 ZG Huntley Hazard of Dirty Mind

eig: M.A.Bresser 14 month old youngster. enjoying himself,moved freely, needs to mature a little more, lacks body atpresent, nice body and expression, ears need attention.nice overall.

Elgin of Bellanagare 1 U eig:J. Vuuregge & A.Vuuregge-Beerling Promising youngster, needs time to grow on and the brisket needs to drop, moves nicely and is well balan eed. I like him. Would like to see him in three years time.

Echo of Bellanagare 2 ZG eig: R. & R. Bronkhorst 10 months oldvery heavy youngster, he needs to grow into his head, proved himself too strong for his handler, good feet and nice low set hoeks.

REUEN FOKKERSKLAS Pitlochry's Arthur 3 U eig: E.C.Fernhout One year old masculine dog. Nice coat,plenty of sub-stance, nice lenght from hip to hoek. Good tail, fails to do justice to himself when moving. Very promising.

Feagin Fearless of Dirty Mind 2 U eig: K. Hesseling 2 year old masculine dog, good strong neck, good feet, nice substance, nice topline, very sound mover, short tail, nicely balanced overall

Buchanan of Bellanagare 1 U CAC eig: S. de Haan en J. de Jong 2 year old masculine dog, moving freely and soundly, strong neck, nice shoulder, nice depth and breadth, good tail, nice feet, nice length from hip to hoek, well balanced dog which I like.

- 28 -

Page 28: 1988 editie 6

tekeningen gemaakt door de kinderen

tijdens de Kam.Clubmatch

Edda Huzid - 9 oktober 1988

%&*> Q \Gjj~a

/ N

nm

onbekende kunstenaar

- 29 -

Page 29: 1988 editie 6

Gebroeders E L K 0 en MICHEL

Hanselman

'{</!• Ó

Mich EL Hdi^fLnttK

Page 30: 1988 editie 6

Jerk Jennifer of the Funny Hill ZG eig: E.C.Fernhout-Schildt k\ year old bitch, nice head and expression. Nice bend of stifle, but overall looked better moving than standing, but movement failed to please.

Fizzy Fix of the Funny Hill U eig: I.Coppee 5 year old overveight bitch, rather out of coat, but overall nicely balanced, her movement impressed me, good body, nice low set hoeks.

Glamour of the Scottish Highlands k U eig: K.Hesseling 4 year old bitch, nice head and expression, neat ears, nice neck well set into shoulders. Good depth of body, nice low set hoeks, good f eet, needs to strengthen behind.

Kolette Ush ZG eig: M.Melser-Spoor 5 year old overweight bitch, well presented but not over coated, rathet straight behind, but moved with freedom and drive.

TEVEN JEUGDKLAS For ever Tirliffin ZG eig: A.M.Cramer-Lanphen 9 months, nice feminihe head , nice expression, lovely ears, rather high on thelegs at present, nice length from hip to hoek and low set hoeks. Movement needs to tighten up.

First Lady Tirliffin G eig: A.M.Cramer-Lanphen 9 months old, rather thin bitch, lovely darkl eye, nice feet, needs to carry a little more weight, movement disappointing and unfeminine tail carriage.

Holly Hazel of Dirty Mind 3 U eig: H. Willems 15 months old bitch, nice outline, but tends to drop het topline when moving, nice depth of chest and breadth across the hips, nice tight feet and good free movement.

Happy Hestia of Dirty Mind 2 U eig: B. Niezen 15 months old, harsh coat, nice dark eye, plenty of substance, nice ocerall, but would like to see her in a years' time, unattractive tail-carriage whenmoving, nice thick neck well set on shoulders.

- 31 -

Page 31: 1988 editie 6

Drissaig Grizelda at Dunvalanree 1 ü eig: P. Milo 16 month old , rather apprehensive bitch, beautiful dark eye, well made but would prefer greater length, nice balance and substance, slightly straight behind, needs to settle when moving.

Pitlochry's Amber 4 ZG eig: K.Komans 16 months well built bitch, nice head and expression, small ears, nice depth of chest, good topline, looked very nice standing but disappointed in movement, feet rather flat.

Gallantry Gliska of Dirty Mind ZG eig: E. van den Berg- Stokman Nice ferainine head, promising at 17 months old, nice breadth across the hips, nicely balanced overall, but disappointing when moved, good feet.

TEVEN FOKKERSKLAS Pitlochry's Abigail ZG eig: E.C.Fernhout Very mature for only 12 months. Good coat, nice depth of chest, good topline, nice breadth of hip and length from hip to hoek, good feet, needs to settle when moving.

Dear of Bellanagare 4 ZG eig: S. de Haan en J. de Jong 19 month old bitch, looks very attractive standing,nice head and expression, good strong neck and body.attractive hind quarters, very disappointing when moved, but perhaps this will improve with experience.

Cassandra of Bellanagare 2 U eig: S. de Haan en J. de Jong Big 2*5 year old bitch covering a lot of ground when moving, nice free movement, well bodied bitch, nice head and expression, compact feet.

Chubby Clair of Dirty Mind 1 U eig: K. Hesseling 3 year old mature bitch, pleasing head and expression, well balanced, good depth of chest, moved freely and attractively.

Mogradh 3 U eig: H.Hageoan-Pors Overcoated mature 5 year old bitch, nice head and expression, but neck needs hair removed, very tight front feet, but nice overall, movement rather disappointing.

- 32

Page 32: 1988 editie 6

Ardarragh from the Market garden A ZG eig: M.Melser-Spoor 4 year old heavy dog, lot of substance, good depth of chest, nice topline, nice bend of stifle.rather soft coat, not enjoying his outing.

REUEN VETERANEN KLAS

Kamp.Zealah Bryan of the Funny Hill 1 U Dts.Int.Kamp. eig: R. & R. Bronkhorst 7 year old heavily coated hound enjoying himself today, nice head and expression, nice shoulders, nice depth of body, holding his topline well, good bend of stifIe but going a little weak with age, nice overall.

York of the Funny Hill 4 U eig: A.J.Horst 7 years old, thinks he is 100, nice hound, delightful small ears, rathet too much coat in his neck, nice body, topline and tail.

Lonchinvar 3 U eig: A.M.Hagemijer 7 years old, uneasy hound, nice outline, good substance nice topline, good bend of stifle, teeth not so good, fails to move with enthusiasm.

Selwood Skua 2 U eig: D. Weers-Burgerhout 9 year old well presented hound, lovely head and ex-pression, nice neck and shoulder placement, good feet, not so good topline according to age, but nice lenght, good bend of stifle, nice tail.

TEVEN OPEN KLAS Virginia van Duindigt 3 u eig: D.Weers-Burgerhout Lovely head and expression, nice feminine bitch, beautiful dark eye, nice coat, good body, tail accident-ly shortened, nicely balanced overall.

Victoria van Duindigt ZG eig: N.J.G.Fernhout Feminine bitch, lovely ears, good body, short tail, nice hindquarters

Hardenfast Coda ZG eig: M.V.Weers-Burgerhout Feminine bitch, nice dark eye, feet (?) thin and needs to body up, nice coar quality, was a bit anxious and moved rather stifly.

- 33 -

Page 33: 1988 editie 6

Claire of Bellanagare 2 U eig: J.A.J. van der Linden Nice head, neat ears, moved with drive and is nicely balanced overall, good body, very well presented.

Cressida of Bellanagare ZG eig: M. Pluimgraaff 2 year old bitch, nice dark eye, nice head, nice neck and shoulders, nice edpth of body, feet and movement not so good.

Bevis of Bellanagare,Dts.Lux.kamp. 1 U CAC BOB eig: S. de Haan en J. de Jong "i.\ year old bitch, nice overall balanced, enough substance, scored on powerful movement, out of coat at present, but overall very promising.

Kimberley of Maropa's Arran U eig: R.K.Hawkins Well presented ï\ year old bitch, nice solid construction allthough I do not like her tail carriage.she has lovely ears, nice bend of stifle.

Giullari Quivera ZG eig: N.J.G. Fernhout Tall rangy bitch covering a lot of ground, she has enough substance and moves well, presentation could be better.

Q.Phantom Quartel U eig: T.Quartel Well presented overweight hound, nice expression and eye good body, nice tail, moved well in spite of her handler, she is nice despite being overweight.

Drizzle Delphi of Dirty Mind ZG eig: R. Luiten-van 't Veer V-i year old bitch with a nice head and expression, nicely built but straight behind, movement lacked drive.

Argyll of Bellanagare ZG eig: S. de Haan en J. de Jong 4 year old mature bitch enjoying herself to the detriment of her front-movement, well presented. Nice head and expression, lovely depth of body, good breadth and hindquarters, nice feet.

Cool Charity of Dirty Mind ZG eig: N. van Gerven 4 year old bitch, who lokked uncomfortable and tucked up, nice expression, but somehow lacked the maturity of her years.

- 34 -

Page 34: 1988 editie 6

Dunvalanree Elaine ZG eig: P.J. Milo Nicely presented 5 year old bitch, nice head and expression, rather high on the leg and lacks depth of chest, nice quarters and good tail, movement disappointing

TEVEN VETERANEN KLAS

Daisy Dynamit as Arras an Uachterain 3 U eig: M.Melser - Spoor 8 year old bitch in lovely condition, nice head and expression, good body, her feet and second thigh are showing age, nice tail.

Memory Agh of the Funny Hill 1 U eig: D.Boidin-Heymans 10 year old bitch in very good condition, nice head and expression, very worn teeth, nice body, nice feet, and overall carrying her years likely. I liked her.

Shamrock Clare U eig: H. Hagemaa.-. - Pors 10^ years old and I am told the oldest hound present, she moved with a ledightful youthful action, nice head and expression, good body, well presented, a credit to her owner.

Page 35: 1988 editie 6

TENTOONSTELLING RAPPORTEN:

VALKENBURG 13 augustus 1988 Keurmeester: Baron P.Renai della Rena. (Ital.)

1 U res.CAC res.CACIB

reuen open klas

Argyll Bryan from the Market Garden elg: Carolien van Zanten Nice dog, good confirmation, excellent head, good expression, correct mouth, good topline, excellent tail. Sound mover, a little close behind

1 U CAC, CACIB

Kampioensklas

Buchanan of Brllanagare eig: S. de Haan en J. de Jong Excellent subject, very masculine, fine head, nice expression good ears, nice topline, very correct tail and coat, movement could be better.

teven kampioensklas

1 U CAC CACIB BOB Bevis of Bellanagare eig: S. de Haan en J. de Jong Very feminine, excellent proportions, beautifull head, correct mouth, good ears, sound topline, very fine feet. Moves very well.

ROTTERDAM 27 augustus 1988 Keurmeester F.Cuthbert (Ierl.)

1 U res.CAC res. CACIB Argyll Bryan from the Market Garden eig: C. van Zanten Typical outline. good head,, nice eyes, good bite, ears well set good reach of neck, good front, well tucked up, good backline correct fall away to tail, movement good.

Brandon of Bellanagare 2 U eig: M. en B.Broekhuis outline typical of breed, nice head, good dark eyes, good bite, ears well set, good reach of neck, slightly narrow on front, well tucked up, backline good with correct fall-away to tail, movement quite good with slight cow-hocking .tail carried a little too high in movement.

jeugdklas Pitlochry's Arthur 1 ZG eig: E.C.Fernhout outline typical of breed, good head, good dark eyes, good bite, nice reach of neck, ears well set, little close in front, but moves well, well tucked up, good backline and fall away to tail dog of his age requires further time to develope.

- 36 -

Page 36: 1988 editie 6

kapioensklas Buchanan of Bellanagare 1 U CAC CACIB eig: S. de Haan en J. de Jong Very nice dog, typicale outline, good head, ears well set, good dark eyes, correct bite, nice reach of neck, good back fall-away to good tail carriage, good front with nice lay of shoulder.

TEVEN OPEN KLAS Cassandra of Bellanaga eig: S. de Haan en J. Outline typical of bre ears well set carried with good shoulder pla giving insufficiënt fa

Giullari Quivira eig: N.J.G.Fernhout Nice hound, very typic nice dark eyes, good b nice reach of neck, sh correct fall-away to t

re de Jong ed, nice head correctly, go cement, backl 11-away to ta

al of the bre ite, ears wel oulders well ail movement

Dunvalanree Elaine eig: P. Milo Typical outline, good head, nice da reach of neck with good shoulder pi good fall-away to tail. In movement tail carried slightly too high.

2 U

good dark eyes, good mouth od reach of neck, nice front ine slightly too level il. Movement well.

1 U CAC CACIB BOB

ed, good well shaped head, 1 set carried correctly, placed, good backline with

3 ZG

rk eyes, and good bite, nice acement, nice bakline with slightly tight bhind and

Jeugdklas Drissaig Grizelda of Dunvalanree 1 ZG eig. P.Milo Typical outline, good head, nice dark eyes, good bite, ears nicely shaped, well set and carried correctly, nice reach of neck, good backline with nice fall-away to tail. Movement well, with good tail carriage in movement. Eequires more time for maturity..

1U res.CAC res.CACIB Kampioensklas Bevis of Bellanagare eig: S. de Haan en J. de Jong Nice hound, very typical of the breed, good outline, nice head , ears well set carried correctly. nice dark eyes, good bite, nice reach of neck, well set shoulder, shows well, good back line with nice fall away to tail. Movement good.

************

- 37 -

Page 37: 1988 editie 6

OVERLEDEN:

deerhound teef IKO van de Funny Hill

geboren 24-10-1976

overleden 2-12-1988

eigenaar: mevr. Rombouts.

Wij zijn er zeker van dat Iko een heel goed leven heeft gehad bij mevr. Rombouts, anders wordt een hond niet zo oud. Men zou kunnen zeggen dat Iko van ouderdom gestorven is. De onmiddellijke doodsoorzaak is een maagtorsie -dus ook mogelijk op deze leeftijd- en ze had een vergroot hart.

We wensen mevr. Rombouts sterkte met het ver-lies van haar deerhound.En we zijn er van overtuigd dat zij vele goede herinneringen heeft aan IKO.-

********

12 JAAR is een behoorlijke leeftijd voor een deerhound. Wij zijn benieuwd of er nog oude-re deerhounds of minstens net zo oude deer-hounds bij onze leden zijn. Zo ja... laat u dan eens iets van u horen ??

********

Het laatste deerhound blad is erg uitgebreid en nog is niet alles hierin verwerkt wat ons is aangeboden. In het eerste nummer van het volgend jaar ko-men nog: een artikel van dhr.Hawkins

keurmeesteersverslagen van Utrecht, Winner

buitenlandse tentoonstellingsuitslag* etc.etc.

- 38

Page 38: 1988 editie 6

I

Page 39: 1988 editie 6

BESTUUR VOORZITTER

SECRETARIS

PENNINGMEESTER/ LEDENADMINISTRATIE

NOTULISTE

VICE VOORZITTER PUPBEMIDDELING STAMBOEKREDACTIE

EVENEMENTEN Commissie

CONTACTADRES

REDACTIE

REDACTIEADRES

drs.J.J.H.Engelen Couwenhoven 90-09 3703 GB Zeist tel: 03404 - 52434

C. van Andel Boslaan 17 3951 CB Maarn tel: 03432 - 1279

A.M.Hagemeijer Laarhoekseweg 5 8107 AP Broekland tel: 05703 - 1729

mevr.S.Brinkman Acacialaan 18A 3707 EV Zeist tel: 03404 - 16713

A.J.Horst Faunaweg 14 3852 AZ Ermelo tel: 03417 - 53453

C. van Andel mevr.A.Cramer F.E.Cramer T.Quartel

C. van Andel Boslaan 17 3951 CB Maarn tel: 03432 - 1279 S.A.Braakman-Machielsen drs.J.J.H.Engelen

S.A.Braakman-Machielsen Stougjesdijk 252 3261 KW Oud Beyerland tel: 01860 - 15364

- 40 -