1988 editie 2

19
deepheund elub lericht 1 januari 1983 gevestigd te «s- Gr*v*~hage erkend door de Raad van Beheer jrschijnt 6 naai per jaar No. 2 april 1988 HOUDSOPGAVE Mededelingen bestuursvergadering 13 april 1988 - Zeist Jaarverslag 1987 Deerhoundclub C. van Andel Crufts Dogshow 1988 Deerhound sprokkels - Ad Horst De grauwe hond van Kilwhillie Kampioenschaps clubmatch 1988 Medische rubriek Water,drinkwater,hondewater Uitslagen keuringen Luxemburg 1988 pagina 2 - A - 6 7 - 11 - 3 6 9 12 13 - 17 18 Voor leden die geïnteresseerd zijn in rennen coursing Bestuurssamenstelling Evenementen commissie Redactie 19 19 20 20 20

description

Verenigingsblad Deerhoundclub

Transcript of 1988 editie 2

Page 1: 1988 editie 2

d e e p h e u n d e lub lericht 1 januari 1983 gevestigd te «s- Gr*v*~hage

erkend door de Raad van Beheer

jrschijnt 6 naai per jaar No. 2 april 1988

HOUDSOPGAVE

Mededelingen bestuursvergadering 13 april 1988 - Zeist

Jaarverslag 1987 Deerhoundclub C. van Andel

Crufts Dogshow 1988

Deerhound sprokkels - Ad Horst De grauwe hond van Kilwhillie

Kampioenschaps clubmatch 1988

Medische rubriek Water,drinkwater,hondewater

Uitslagen keuringen Luxemburg 1988

pagina

2 -

A -

6

7 -

11 -

3

6

9

12

13 - 17

18

Voor leden die geïnteresseerd zijn in rennen

coursing

Bestuurssamenstelling

Evenementen commissie

Redactie

19 19

20

20

20

Page 2: 1988 editie 2

MEDEDELINGEN uit de bestuursvergadering van 13 april 1988 te Zeist.

Aanwezig: allen.

1. NOTULEN: van 11 febr. 1988 worden goedgekeurd. 2. INGEKOMEN STUKKEN: uitnodiging voor regio-naal evenement. Dit word

met de evenementencommissie besproken. informatie over lange jacht in Frankrijk. Di

gaat naar de redactie.

3. RELATIE DC - IERDEE: Zowel aan de lerdee als aan de Raad van Beheer is schriftelijk kenbaar gemaakt dat een defini-tieve oplossing alleen nog van de Raad kan kome

Na 5 jaar Deerhoundclub is beëindiging van d deerhound-activiteiten door de lerdee, een toet steen voor de degelijkheid van het door de Raad van Beheer gevoerde beleid inzake één rasvereni ging voor één ras.

4. ENQUÊTEFORMULIER GEGEVENSBESTAND: Bij het voorstel wordt uitvoerig stilgestaan. Twijfel is er over de uitvoerbaarheid, gezien de omvang, de onvoldoende hardheid en de beteke nis van de gevraagde gegevens.

Mede gelet op de privacy-gevoeligheid wordt uitgezocht welke gegevens wel voor periodieke enquetering in aanmerking komen. Zulks naast de stamboomgegevens, alsmede ge-standaardiseerde keuringsuitslagen.

-2-

Page 3: 1988 editie 2

5. INVITATIE BIJEENKOMST FOKKERS: Besloten wordt deze te organiseren onder lei-ding van een deskundige op het erfelijkheids-terrein. Alle in Nederland actieve deerhound-fokkers worden hiervoor uitgenodigd.

6.KAMPI0ENSCHAPS CLUBMATCH 1988: Mevr. Braakman zal de Evenementencommissie hierbij assisteren.

De eerste bijeenkomst van Bestuur met Com-missie was bijzonder creatief.

7.VOLGENDE BESTUURSVERGADERING: 19 mei a.s.

Jean Engelen

Echt vers vlees vindt u in het vriesvak van uw super-markt, slagerij of dierenspeciaal-zaak. Spaar de punten en vraag de geschenkenfolder aan bij:

k De Veken 36 -1716 KE Opmeer - 02263-3144*

- 3 -fEfËJ

Page 4: 1988 editie 2

il JAARVERSLAG 1987 DEERHOUND CLUB

Het beleid, dat door de ledenvergadering in 1986 is bepaald, is ook in 1987 voortgezet en het lijkt er op, dat het voor onze vereniging een goede beslissing is geweest. Het vertrouwen in de vereniging als belangen-behartiger van de deerhounds in Nederland neemt oe, zoals o.m. blijkt uit de groei van het ledental. Het aantal leden was, als ge-volg van een kritische schoning, gedaald van 125 naar 81 . In de loop van 1987 is dit aan-tal weer gestegen tot 90 leden.

Het bestuur acht het van bijzonder belang, dat met name voorlichting en advisering aan leden, aspirant-leden en vooral ook aan fok-kers op uiterst betrouwbare en gefundeerde basis geschiedt. Daarom is een begin gemaakt met een inventarisatie van het deerhound be-stand in de vereniging. Bovendien wordt gewerkt aan het beschikbaar krijgen van een geautomatiseerde informatie-bron ten behoeve van fokkers. Dit is mogelijk dank zij de zeer gewaardeerde hulp van enkele van onze leden.

Ook in het afgelopen jaar is in contacten met de Raad van Beheer en met het bestuur van de Ierdee geen wijziging gekomen in het stand-punt van Ierdee, dat de Deerhound Club geen recht van bestaan zou hebben. Het is jammer dat nog steeds veel aandacht en energie aan deze kwestie besteed moet worden.

De evenementen-commissie heeft dit jaar moe-ten werken met de handicap het zonder be-stuursvertegenwoordiger te moeten doen. Desondanks heeft ze een uitstekende clubmatch georganiseerd, waar mevrouw Stuifbergen uit 25 ingeschreven honden Actavish Gael of Dirty Mind als beste van de clubmatch aanwees.

-4-

Page 5: 1988 editie 2

De wandeling in mei op de heide bij Ede was met 17 mensen een ideale gelegenheid om onge-dwongen de band tussen leden te versterken. De belangstelling voor de wandeling op die-rendag in oktober was teleurstellend, ondanks het mooie weer. Om diverse redenen konden de film-middag en de foto-wedstrijd niet doorgaan.

In 1986 is gebleken, dat de actieve redactie-commissie door ruimtegebrek te veel kopy voor het clubblad moest laten liggen. Reden, waarom het aantal pagina's thans met 4 is ver-meerderd tot 32. Overigens zal het bestuur gaarne mogelijkhe-den voor verdere uitbreiding onderzoeken, wan-neer blijkt dat onze leden in ruimere mate van het clubblad gebruik ziuden willen maken voor berichtgeving: anecdotes etc, welke voor de leden van belang of interessant zouden kunnen zijn. Om kosten te sparen en ruimte te winnen wor-den de tentoonstellingsverslagen in verklein-de druk uitgevoerd.

Inzake collectieve stanpuntbepalingen van alle windhondrassen neemt het bestuur actief deel aan de bijeenkomsten van de rasgroep windhonden. Wij onderkennen het belang van de mogelijkheden, die de rasgroep heeft om speci-fieke windhondbelangen ter kennis van de Raad van Beheer te brengen. Als gevolg van de gestelde regel, dat tenmin-ste tien rasverenigingen verzoeken tot de Raad van Beheer dienen te richten, dient de rasgroep het draagvlak te vergroten. Dit ge-beurt door samenwerking met de rasgroep Kees-en Poolhonden.

-5-

Page 6: 1988 editie 2

1987 is voor de vereniging een redelijk goed jaar geweest. Wij hopen, dat het komend jaar niet alleen de aanwas van het ledental zal doorzetten, maar vooral ook, dat de voortdu-rende aanvallen op ons bestaansrecht en vol-waardigheid op korte termijn definitief ge-stopt worden.

De secretaris C.van Andel

CRUFTS DOGSHOW 1988 Van Koert Hesseling kregen we het bericht door dat bij de Deerhounds de beste reu en de beste teef als vaderhond was vermeld: Ch.ARDKINGLAS ENOCH.

Winnende reu: Fingon Nairn (6-ll-'84) vader: Ch.Ardkinglas Enoch moeder: Ch.Fingon Fidranahaven fokker: dr.M.G.M.McKinnon

Winnende teef:Wildtor Bodicea (21-11-'83) vader: Ch.Ardkinglas Enoch moeder: Wildtor Attarah fokker: Miss M.E.Gomm.

LEEUWARDEN 1988 Van de 18 groepen die deelnamen in de erering werd de groep 'OF BELLANAGARE' 2e beste met een groep van 6 deerhounds.

-6-

Page 7: 1988 editie 2

VE GRAUWE HOUV VAM KILWHÏLL1E

lo e-ind de.ntLe.nhonde.nd ze* eeuwen gebeden we-td -en Schotland een blozdLgz itnLjd ge.6tne.dzn We.it Schotland -uiLjd -nuLg- onbzgaanbaan en ve.n

lag t<L pn.ale.n bLj maanlicht bLj lX.chto.ndz. 6te,n.

Op KLlwhLllLe. wa-6 alle.6 Ln nuit Ve. tn^zoon de.n Gle.mnone.'6 lag Ln be.d-

ilLe.p ge.nu.6t zijn goudblonde, haan. op hut ku66zn ge.6pie.Zd he.t kLnd lang te, dnomzn - glimlachte. ve.iblX.jd He.t wa-ó e.n zó nu6tLg ....dLe, zome.n6e. nacht en LUATH de deznhound, hLe,ld waakzaam de. wacht. Ve. vaden van 't kLnd - Came.non van Glcnmone.

wa4 op ne.L6, op Ln6pe.ctLe., zLjn be.zLtti.ngen dooi.

En Hugh van KLlwhLllLe. - zLjn en-üje zoon Ble-tfi achte.1 bLj moe.de.n., he.t le.ve.n wa6 6choon. doch hoon. ' ' ' Ln de. ve.nte.

een oonlog6kne.e,t klLnkt ' ' ' Ve. vaande.16 ge.hzvzn

een zwaand dat £è.l blJLnkt

ii

-7-

Page 8: 1988 editie 2

Ve. 6ttm van de. hoide woidt ^elle,i en. . mooid ! i.6 een kiezt die - hzel dulde.lljk -

vaak woidt ge.hooid . . . . Vaat tiekkzn ze. op - K1LWH1LL1E - hun doel ! Hun haat 6ti.multe.it hun bloe.ddoi6tlg gzvoel. Ve Campbe.ll' •& , de. Macintosh '4 en Aic.hi.bald Og, Black Geoige. o£ Lochfiyne. en dan zijn ei óók nog Vlaimld the. Vammd en Lochabai the. Bane ! lij 6toi,men vooiult . . . op naai kllwhlllle heen

Het zal niet lana duien

En de. holden ?? na duien og Glznmoie. heefit betaald zij he.bben de zege behaald.

Wat niemand de.1 dwazen ooit had ovtidacht wa-ó, dat e.i een de.e.ihound

Intzni lag op wacht Old LUATH, :de. dappzie. >.

ópltite. zijn oien en hlefi tiott, zijn kop

l-Let giommend zich hoien Wat zijn ze van plan ?

en ploti, kwam he.t gevoe.1 Hugh moet nu veidedlgd -

Hugh 16 nu MIJN doel ! Hij dtoimde. naai bultzn - old LUATH -vol vuui Alt een pi.il uLt de, boog

In he.t nachtelljk uui En . . oveige.ge.ven aan &e.lheld en klacht He.e{t LUATH alléén - ove.iwi.nni.ng gebiacht .

En Campbell, Macintosh en Aichlbald Og, veiloien hun oien - hun ne.u6 en óók nog Vlaimad the Vamned en Lochabai the Bane itoimde.n, bloedend ge.6chonde.n,

al vluchtend hee.n '. Old LUATH - de deeihound - ve.idedi.gt vol vuui Kllwhlllle CASTLE IN 't nachtelijk uui

-8-

Page 9: 1988 editie 2

En . . toe.n ln de, moigzn ke.t licht weet ontwaakte.

Came.ion van Gltnmoiz - Kllwklllle. gtnaakte. Ve. v-ij and vtiilagzn

de. e.e.i^zoon ge.ie.d We.id old LUATH - vooi Immti - ln ' wapzn ge.ze.t l

Want -Glznmoiz be.i>loot - na dit dappzie. ge.ve.akt waailn -na vié.1 j'aizn - de. Atilj'd uizid be.4le.ckt ln 't wapen de.i nobzle. kllwklllle. clan een dzzikound te. vozizn ! opdat

altijd van vol tiót* -

EH vzitiouwzn zou woidzn ge.me.ld

loal6 - ie,e.di> ze.* eeawen - itzzd* weet uioidt ve.n.te.ld

dit zdzle. iai>

(2. l/teeman]

\lilj naai een gzdlckt " THE SABLE HOUNV OF KJLWHILLJE van Sli Compton Mack&nzle. * NOOT van Mlóó Noble.: Ik mozt toe.ge.ve.n dat ne.ige.nt duldzllj k uioidt ge.ze.gd dat LUATH een dzzikound wai, maai ln de. We.*t Hlgklandi van de. 13e. eeuw kan me.n nauuie.-llj'kt le.t& ande.it) vooi oge.n ke.bbe.n gzkad . . . . ondank* zijn ongelooflijk bloe.ddoii>tlg gzdiag

Uit: He.vo6le.ttti - Wlnte.i 7 9 75 .

$

- 9 -

Page 10: 1988 editie 2

'S

KAMPIOENSCHAPSCLUBMATCH 1988

De Raad van Beheer heeft de Deerhound Club toe-stemming verleend dit jaar een kampioenschaps-clubmatch te organisren. Alleen rasverenigingen mogen zo'n soort club-match organiseren. Dergelijke clubmatches wor-den door de Raad van Beheer als zeer belangrijk beschouwd. Dat belang wordt onderstreept door het feit, dat een kampioenschap, behaald op een kampioenschapsclubmatch van een rasvereni-ging dubbel telt en het reserve kampioenschap gelijk gesteld wordt met een normaal kampioen-schap.

Deze voor eigenaren van deerhounds en voor de vereniging zo belangrijke clubmatch, zal wor-den gehouden op ZONDAG 9 OKTOBER 1988 in een van de ruimtes van het Party Centrum Edda Huzid, Hunnenweg 16 te Voorthuizen.

Als keurmeester zal fungeren de voorzitter van de Engelse Deerhound Club, Miss Mary Girling.

-11-

Page 11: 1988 editie 2

Het bestuur is verheugd, dat mevrouw Girlinj onmiddellijk toezegde graag te komen keuren, Toch wel een compliment voor onze nog jonge club ! Niet minder erkentelijk is het bestuur voor de promte teozegging van mevr. Gielisse het reserve-keurmeesterschap op zich te nemen. De evenementencommissie en het bestuur zijn in goede samenwerking aan de organisatie vai de kampioenschapsclubmatch begonnen. Het doel, waar naa gestreefd wordt , is dat deze belangrijke clubmatch evenzeer een gez< lige deerhounddag zal worden.

In het augustusnummer van het clubblad zal het inschrijfbiljet worden bijgesloten plus een uitgebreide toelichting over de voorwaa: den van inschrijving en andere praktische zaken.

Noteer dus nu alvast in uw agenda: 9 OKTOBER 1988

KAMPIOENSCHAPS CLUBMATCH DEERHOUND CLUB

Dat zal een prettig begin zijn van de herfs

-12-

Page 12: 1988 editie 2

© MEDISCHE RUBRIEK

WATER / DRINKWATER / HONDEWATER ?? Uit ons taalgebruik blijkt duidelijk dat wij brood belangrijker vinden dan water. Iets is "broodnodig", iemand is een "brood-fokker", vroeger at onze hond "hondebrood" en in de tijd dat de Romeinse keizers de scepter zwaaiden was dé remedie om de onder-danen rustig te houden , de verschaffing van "brood en spelen" Slechts in het gevangeniswezen had men door dat men het met brood alleen niet redt. Van-daar dat men -in lang vervolen tijden- op "water en brood" werd gezet. Het is overigens een bekend gegeven, dat men het zonder eten aanmerkelijk langer volhoudt dan zonder drinken. Dit geldt niet alleen voor de mens, maar voor vrijwel alle levende organismen. Zo wordt tweederde van ons li-chaams gewicht bepaald door water. Maar niet alleen het menselijk lichaam heeft als hoofd-bestanddeel water, ok uw hond is eigenlijk maar een waterig geheel.

Nu is iedere hondebezitter wel eens verwik-keld geraakt in een discussie over het "ideale" hondevoer. Meestal komen we er niet uit, maar het illustreert eens te meer dat aan de voeding van de hond (terecht overigens) de nodige aandacht wordt besteed. Minder terecht is, dat wij ons zelden of nooit zorgen maken over de drinkgewoonten (om maar eens een beladen term te gebruken) van onze viervoeters.

-13-

Page 13: 1988 editie 2

Wellicht meent u in eerste instantie, dat over deze materie ook heel weinig te melden valt: immers we mogen ervan uitgaan dat vrij-wel alle dieren hun levenssap vrijwel uit-sluitend in de vorm van water naar binnen krijgen. Want, ook al is uw hond aan de pap, aan de melk of aan de frisdrank, het blijft water met wat toevoegingen.

Indien u uw hond alleen droogvoer geeft (en daar is -mits van goede kwaliteit- niets op tegen), zult u bemerken dat de drinkbak nog frequenter en zeker intensiever bezocht wordt En wat dan nog ? "Water is water" denkt u misschien. Welnu niets is minder waar !! Inde Nederlandse situatie kunne wij, voor wat betreft water de volgende categorieën onder-scheiden:

le. water, geleverd door waterleidingbedrijve 2e. water, uit z.g. 'eigen winningen' 3e. water, 'buiten'.

Voor wat betreft, "water, geleverd door watei leidingbedrijven", kunnen we kort zijn. Nederland telt momenteel 83 waterleidingbe-drijven, die zich te houden hebben aan de kwj liteitsnormen voor drinkwater, zoals die in c Waterleidingwet zijn vastgelegd. Dit wil overigens niet zeggen dat de samen-stelling van het drinkwater in ons land over* identiek is. Denkt u maar eens aan de ver-schillen in hardheid van het water (in feite verschillen in de hoeveelheid calcium- en magnesium-ionen). De concentraties van de verschillende stoffei in het water zijn dermate laag, dat de wetge-ver ervan uitgaat, dat aan de veiligheidsnor-men m.b.t. de gezondheid ruimschoots is vol-daan. Het water van de waterleidingbedrijven is ba< teriologisch uiteraard volledig betrouwbaar.

-14-

Page 14: 1988 editie 2

Voor mens en dier (we doelen hiermee op de hond) is dit water, ongeacht de mate van con-sumptie, van uitstekende kwaliteit. Voor bijvoorbeeld bepaalde vissen behoeft dit niet op te gaan.

Met "water , uit zogenaamde eigen winningen" worden particuliere drinkwater-voorzieningen bedoeld. Het gaat hier om water, dat men voor eigen gebruik uit de grond oppomt. Met name in plattelandsgebieden komt dit in sommige streken van ons land nog vrij vaak voor. Dit water kan van goede kwaliteit zijn, al overschrijden de concentraties ijzer en mangaan veelal de normen, zoals die in de Waterleidingwet zijn vastgelegd. Afgezien van de ov erlast (bijvoorbeeld vlek-ken in het wasgoed) wordt er algemeen van uit-gegaan, dat de genoemde stoffen onschadelijk zijn. Minder onschuldig zijn de verhoogde concentra-ties nitraat, dat in nitriet omgezet kan wor-den, zware metalen, bacteriologische- of andere verontreinigingen. Mocht u over een dergelijke eigen winning be-schikken, dan is het raadzaam om regelmatig een monster van het water te nemen en dit te laten onderzoeken. De meeste waterleidingbe-drijven kunnen u hierbij behulpzaam zijn. Er zijn overigens wel kosten verbonden aan dit onderzoek.

Tenslotte de gevaarlijkste cat< "het water, dat wij buiten aanl Mensen zullen in Nederland niel rivier, sloot of plas drinken zo'n honderd jaar geleden niet;

Met uw hond is dat anders gesteld: hij drinkt wanneer hij dorst heeft, waarbj stinct hem jammerlijk in de st( Uiteraard is het drinkgedrag aj de gelegenheid die de baas de

:egorie: ttreffen" . ;t vlug uit een (al was dat :s bijzonders).

)ij zijn ïn-:eek laat. ifhankelijk van hond geeft.

-15- If

Page 15: 1988 editie 2

Het is onjuist om in zijn algemeenheid te stellen dat iedere sloot, kanaal of regenpla levensgevaarlijk is voor de hond. Maar u weet evenmin welk water WEL en welk water NIET gevaarlijk isvoor de hond. Water kan er schoon uitzien, maar toch dode-lijk zijn. Overigens dient opgemerkt te worden, dat we gevaarlijk is voor de mens, niet gevaarlijk voor de hond behoeft te zijn; maar ook het omgekeerde komt voor (denk bijvoorbeeld aan het gevaar van varkensvlees).

Er is over de relatie tussen drinkwater en c gezondheid van de hond, voor zover mij beker in Nederland geen onderzoek gedaan. Navraag bij de bibliotheek van de faculteit der dier geneeskunde van de Rijksuniversiteit te Utre leverde in dit verband niets op. Toch is er wel een opmerking van algemene aard te maken. Zo zal het u niet verbazen (maar denkt u er ook aan ?) dat in regenplas sen op/of langs wegen waar veel gemotoriseet verkeer passeert, hoge concentraties zware metalen (met name lood) kunnen voorkomen. Dat dit niet bepaald bevorderlijk is voor de gezondheid van mens en dier, is iets waar de geleerden het volstrekt over eens zijn. Hetzelfde geldt natuurlijk voor bestrijdings middelen die b.v. in de landbouw worden ge-bruikt .

Bij navraag bij de faculteit der diergenees-kunde bleek dat men regelmatig geconfronteei wordt met vergiftigingsgevallen van huisdie-ren. Soms is duidelijk waar het huisdier de vergiftiging heeft opgelopen, meestal echtei niet. Om welke aantallen het exact gaat kon men

-16-

Page 16: 1988 editie 2

niet meedelen. Overigens gaf men wel het advies om huisdieren niet zo maar overal te laten drin-ken, zeker niet van het oppervlaktewater dat als zwemwater is afgekeurd, waarbij gewezen werd op b.v. gevaar van botulisme.

iet geheel overziend een weinig opwekkend ver-ïaal: het is niet anders.

Mocht u evenwel denken dat het allema vaart niet loopt, dan reageert u net dat deed. Eén van mijn honden is over gestorven aan een -naar sectie uitwee vergiftiging van zware metalen; waars opgelopen bij het drinken uit de sloo luis. Onderzoek wees uit, dat een il autospuiterij nogal eens wat rommel 1

Wellicht kan dit artikeltje een aanze onderzoek te vrrichten naar de relati cwaliteit van het drinkwater voor onz de gezondheidstoestand.

al zo'n zoals ik igens wel s-chijnlijk t voor ons legale oosde.

t zijn om e tussen e hond en

Vooralsnog is mijn advies En let op uw hond !!!

bron:De Border Terriër

Let op uw saeck !!

G.Worrell

•i m

-17-

Page 17: 1988 editie 2

UITSLAGEN KEURING DEERHOUNDS LUXEMBURG 1988

KEURMEESTER: Mevr.L.Mach-Laubli.

Op deze tentoonstelling was het t.a.v. de deerhounds zowat een complete Nederlandse aangelegenheid, vooral wat betreft de Ne-derlandse fokpröducten.

reuen open klas: Argyll Bryan from the Market Garden eig: Caroline van Zanten

Buchanan of Bellanagare eig:S.de Haan,J.de Jong Feasin of Dirty Mind eig: Koert Hesseling Quintus Quinntessens of the Funny Hill eig: R.C.Sluyk-de Wit

reuen kamp.kl. High Fligher's Ambassador eig: E.Wulff Mazy Matthew of the Funny Hill eig: Kl.Evertz

teven jeugdkl. Drissaig Grizelda at Dunvalanree eig: P.Milo

teven open klas Bevis of Bellanagare eig: S.de Haan, J. de Jong Dunvalanree Elaine eig: P. Milo Nessi vom Welzerberg eig: E.Homann Yashuo of the Funny Hill eig: A.Evertz

teven kamp.kl. Imachar Ivy of Maropa's Arran eig: M.Dictus Beffin Brandy of Dirty Mind eig: Koert Hesseling

2U res.CAC, res.CACIB

1U CAC.CACIB. Lux.Kamp. eindkeuring beste windh. 3U

4ZG

2U

1U

1U CAC CACIB Lux.kamp.

4 ZG

18-

Page 18: 1988 editie 2

VOOR LEDEN DIE GEÏNTERESSEERD ZIJN IN COURSING en/of RENNEN

Coursing seizoen NIENOORD 1988

le Pinksterdag 22 mei en zaterdag 27 augustus

internationale cousring

solocoursing 19 juni Leek inlichtingen:Albert J.Sluyer

Graafschap 97 9405 JD Assen tel: 05920 - 54039

Op 14 mei 1988 organiseert de Zuidhollandse Windhond Renvereniging een dag voor mensen die al een windhond hebben en voor diegenen die geïnteresseerd zijn in een windhond.

Voorlichting over het rennen met windhonden, aanvang 11.00 uur - sluiting 16.45 uur Windhondenrenbaan Clingendael aan de Waals-dorperlaan (nabij renbaan Duindigt).

Inlichtingen: Walther Wind na 18.00 uur tel: 070 - 545 354

DENKT U AAN ONZE KAMPIOENSCHAPS CLUBMATCH

9 OKTOBER

HEDDA HUZID V00RTHUIZEN

-19- H<!

dUÉ

Page 19: 1988 editie 2

BESTUUR

VOORZITTER

SECRETARIS

PENNINGMEESTER/ LEDENADMINISTRATIE

NOTULISTE

VICE VOORZITTER PUPBEMIDDELING STAMBOEKREDACTIE

EVENEMENTEN Commissie

CONTACTADRES

REDACTIE

REDACTIEADRES

drs.J.J.H.Engelen Couwenhoven 90-09 3703 GB Zeist tel: 03404 - 52434

C. van Andel Boslaan 17 3951 CB Maarn tel: 03432 - 1279

A.M.Hagemeijer Laarhoekseweg 5 8107 AP Broekland tel: 05703 - 1729

mevr.S.Brinkman Acacialaan 18A 3707 EV Zeist tel: 03404 - 16713

A.J.Horst Faunaweg 14 3852 AZ Ermelo tel: 03417 - 53453

C. van Andel mevr.A.Cramer F.E.Cramer T.Quartel

C. van Andel Boslaan 17 3951 CB Maarn tel: 03432 - 1279

S.A.Braakman-Machielsen drs.J.J.H.Engelen

S.A.Braakman-Machielsen Stougjesdijk 252 3261 KW Oud Beyerland tel: 01860 - 15364

- 20 -