1983 Editie 2

29
fd>Z - Z. *> ?a\ •IDIB I D l B I B l Q i l I f t D U C T I D fcfc

description

Verenigingsblad van de Deerhoundclub.

Transcript of 1983 Editie 2

Page 1: 1983 Editie 2

fd>Z - Z. • € *>

• ?a\

• I D I B I D l B I B l Q i l I f t D U C T I D

fcfc

Page 2: 1983 Editie 2

jaargang 1983

ESTUUR >rzitter :

:retaris :

iningmeester :

& plv. voorz. :

nummer: 0

Mr. C.H.M. Last, Lekdijk West 26, 3411 MV Lopik. tel.:(03475)-2726.

Dhr. D. Weers, Duindigt 5, 2244 BR Wassenaar, tel.:(070)-281052.

Dhr. C.A.P. Bolhuis, Toermalijnstr.11, 7314 JD Apeldoorn, tel.:(055)-555560.

Dhr. A.H. van der Snee, Julianalaan 12, 6717 JK Ede. tel.:(08380)-33509.

Dhr. A.C. Hildering, Stichtse Meije 35a, 3474 KR Zegveld, tel.:(01726)-85527.

IDMAATSCHAP loeiden, telefonisch of schriftelijk bij het secretariaat, feggen, uitsluitend schriftelijk vóór één december van elk •r aan het secretariaat.

DNTRIBUTIE lialig entreegeld ƒ 10,00 per lid. maatschap ƒ 25,00 per jaar. Ënslid ƒ 5,00 per jaar. (geen clubblad).

Bling van de contributie l r ^ 9 ^ ) R eind januari van Ijaar.

Bschrijven op rek.nr.: 10.31.50.404 t.n.v.: DEERHOUND 1, p/a: Toermalijnstraat 11, 7314 JD Apeldoorn. 1: Gironummer van de bank is: 86.87.88, RABO/Apeldoorn.

EDACTIE H A.H. van der Snee 1 J.J.H. Engelen 1 G. Matser

: p/a: Rembrandtlaan 67, 6717 NR EDE.

: Bestuursafgevaardigde. : redactie lid. (03404)-52434 : redactie lid. (08380)-20935

Page 3: 1983 Editie 2

NIEUWE LEDEN:

Andel-Balfour v. Burleigh M., Boslaan 17, 3951 CB Maarn.

Brandes R.J., Antilopespoor 281, 3605 CV Maarssenbroek.

Buitenkamp W., Eideweg 53, 9628 AP Siddeburen.

Dijstra J., Tussenmede 6, 4337 AN Middelburg.

Jödicke R., Happelter 15, D-4054 Nettetal. B.R. Duitsland.

Hesseling K., St. Truidastraat 3, 5656 GA Eindhoven.

Honig P., Kolderv. Bovenboer 18, 7948 LV Nijeveen.

Horst A., Faunaweg 14, 3852 AZ Ermelo.

Jong M. de, Corellistraat 73b, 8915 BT Leeuwarden.

Kraamwinkel S., Wessel Gansfortstraat 54, 1064 NR Amsterdam.

Krim Ch. J., Kleine Houtweg 20, 2012 CH Haarlem.

Mo jet J.I., Polderbaan 1, 3448 DA Woerden.

Munnik N., v. Haersmasingel 8, 9201 KP Drachten.

Smetser M., Industrieweg 6a, 5688 DD Oirschot.

Schreuder A.C., Le Bourg 81400 Virac, Frankr

Rijdens-Kruyf M., Pr. Mauritslaan 121 2051 KC Overveen.

Tolsma H., Kerkstraat 140, 9745 CM Groningen.

Visser A.J., Voorhaakdijk 5, 3651 MB Woerdense V

Visser-Kleyne C.M., Voorhaakd ijk 5, 3651 MB Woerdense Vi

Voogd-Milo P., Atletiek 9, 2924 VL Krimpen a/c

Krehling G., Schlosz Bauschlott 7531 Neulingen. B.R. Duitsland.

(2)

Page 4: 1983 Editie 2

Kort bericht "IERDEE" ledenvergadering

Dp zondag 20 maart j.1. vond een algemene ledenvergadering yan de "IERDEE" plaats. Deze vergadering had het voor de Deerhound Club belangrijke punt: "Erkenning Deerhound Club" Dp de agenda staan.

5e uitnodiging - aan de leden gericht - voor deze vergade-ring ging vergezeld van een vragenlijstje en een aantal punten van overweging waarbij de bedoelingen van de Deer-ïound Club nogal in twijfel werden getrokken helaas.

ladat de, positieve, uitslag van de enquête bekend was ge-naakt en de nodige leden hun, meestal positieve, mening jver dit punt hadden gegeven, besloot de algemene ledenver-jadering de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Neder-.and een positief advies te doen toekomen inzake de er-cenning van onze vereniging. Verder sprak de voorzitter van IERDEE" de hoop uit op een prettige samenwerking tussen de IERDEE" en de "DEERHOUND CLUB", in de toekomst.

gert matser

ten de redaktie

Jedankt voor de vele positieve reacties op het eerste club-)lad. Met Uw hulp zullen we proberen het blad nog aantrek-kelijker te maken.

)m er achter te komen wat we nu precies aan Deerhounds )innen onze vereniging hebben, wil ik U vragen hieraan de rolgende bijdrage te leveren:

)

!) I) ) i) i)

Een foto van Uw Deerhound(s) waar hij/zij helemaal op staat. De geboorte datum Een copie van de stamboom (3 generaties). Naam van de Fokker Naam en adres van de Eigenaar. Eventuele titels.

>eze gegevens gaarne opsturen naar het redaktieadres.

lit is volgens mij de beste manier om een goed overzicht an ons ras te krijgen en misschien is het in de toekomst :elfs mogelijk dit "archief" in een boek te bundelen.

(3)

Page 5: 1983 Editie 2

Eerste Algemene Ledenvergadering DEERHOUND CLUB

Nadat de voorzitter de leden welkom had geheten en de sta van zaken op dit moment, wat betreft de verhouding tusser de "IERDEE" en onze vereniging nader had toegelicht, werc er overgegaan tot de benoeming van een kas-kommissie.

In de daaropvolgende rondvraag verzocht de voorzitter de leden zoveel mogelijk suggesties te doen betreffende even tueel te organiseren evenementen, bijeenkomsten of anders zins.

Na een vlot verloop werd de vergadering door de voorzitte gesloten.

In de pauze was er gelegenheid, onder het genot van een drankje, wat bij te praten. Jammer was het wel, dat er niet zoveel leden waren komen opdagen. Er is natuurlijk nog niet veel schokkends gebeurt in het korte bestaan van onze vereniging, maar alleen al de lezii na de pauze door Drs. J.R.S. Vermeulen was een bezoek aan deze vergadering ten volle waard geweest.

Dhr. Vermeulen heeft getracht wat meer duidelijkheid te v« schaffen in de, bij vooral grote (wind)-honden voorkomende kwaal "Osteochondrose". Osteochondrose is een groeistoornis vooral voorkomend in ï boeg-gewricht. Aan de hand van een paar tekeningen verduid lijkte de heer Vermeulen wat Osteochondrose nu precies is hoe belangrijk een optimale voeding van de jonge hond in T, band hiermee is.

Ook de erfelijkheid van deze ziekte werd nog even aangekaa Na zijn lezing kreeg de heer Vermeulen nog enkele vragen e dit leverde enkele leerzame discussies op.

gert matser

(4)

• H

Page 6: 1983 Editie 2

i. : ' • ™t;*

iUrt

Boekbespreking: "The Scottish Deerhound" - E. Weston Bell.

Op verzoek van een lid van de redaktie, om voor ons club-blad een stukje te schrijven, wil ik hierbij gaarne aan dit verzoek voldoen.

Als liefhebster van de Deerhound heb ik getracht zoveel mogelijk materiaal te verzamelen om mijn kennis van dit ras te vergroten. Van de in de boekenlijst genoemde boeken mis ik er slechts drie, misschien wel te begrijpen daar het om exemplaren gaat met een datering van onge-veer 1830 en zelfs nog eerder. Ik wil hier proberen een beknopt verslag te geven van één van deze boeken, en wel E. Weston Beli's- "The Scottish Deerhound".

De reden dat ik met dit "boekje" begin, is dat het om slechts 138 bladzijden gaat en zeer rijk is geïllustreerd met etsen van de heer Wycliffe Taylor. De heer Bell heeft dit boek geschreven in 1892 en behandeld in zeven hoofd-stukken de herkomst van de hond in het algemeen en de Deerhound in het bijzonder.

(5)

Page 7: 1983 Editie 2

Het voorwoord behandeld de dankbetuigingen van Bell aan al diegenen die hem met raad en daad hebben bijgestaan bij het vervaardigen van zijn boek. Een beroemde naam is die van Kapitein Graham.

Hoofdstuk 1 & 2, hierin wordt met behulp van o.a. Darwin de geschiedenis en de herkomst van de hond besproken. Hoofdstuk 3 begint met een verwijzing naar het oude Egypte, Bell laat bij monde van een oudheidkundige vier honden de revue passeren waarbij hij er een uitzonderd, namelijk die-gene die de meeste gelijkenis vertoond met de windhond.

Vervolgens maakt hij een sprong in tijd en plaats, en we belanden met hem op de Britse eilanden, rond de geboorte van Christus. Plaats van handeling het stadje Meigle, op het kerkhof aldaar bevinden zich stenen met jachtvoorstellingen waarop honden voorkomen die een grote gelijkenis vertonen met onze Deerhound. De geschatte ouderdom van deze stenen is rond het begin van onze jaartelling tot aan de negende eeuw.

Zijn volgende stap is het Engeland van de vijftiende eeuw, hier probeert hij aan de hand van oude geschriften de ver-schillende windhonden die Engeland en Ierland rijk waren (en zijn), te determineren. Er wordt uitgebreid ingegaan op de verschillen tussen de Irisch Greyhound (c.q. Ierse Wolfs-hond) en de ruwharige Greyhound van Schotland.

Hoofdstuk 4, de moderne Deerhound; hierin geven fokkers en liefhebbers weer wat zij als hun ideaal voor ogen hebben en er wordt tevens geprobeerd een Standaard op te zetten voor onze Deerhound.

Hoofdstuk 5, de betrekkingen van de Deerhound tot de daad-werkelijke hertenjacht. Bell stelt hierin vragen aan diverse jachtopzieners, die bossen met herten onder hun beheer hadden, hoe de jacht op het hert gepleegd wordt. Of er ge-jaagd wordt met Deerhounds en als het antwoord bevestigend was, met hoeveel honden, zoniet met welke honden wordt er dan gejaagd.

(6)

Page 8: 1983 Editie 2

Hoofdstuk 6 handeld over de kampioenen van die tijd. Het interessante voor ons is dat van elke Deerhound een be-schrijving gegeven wordt met de ouders c.q. de lijn waaruit hij of zij is voortgekomen. Het geheel wordt vt aaid met etsen die op de Deerhound betrekking hebben.

Hoofdstuk 7 bespreekt de voorgenomen oprichting van de Deerhoundclub. Er worden richtlijnen gegeven voor de statuten en er wordt een punten-standaard opgesteld, (het hoogste aantal punten wordt gegeven voor het hoofd en de tatale aanblik van de Deerhound).

Tot slot moet ik nog melding maken van de vijf aanhang-sels. Nummer A behandeld de skeletten van Deerhound versus Greyhound, B t/m D zijn brieven, nummer E bevat schema's met namen, maten en gewichten van winnende Deerhounds.

Hélène Rombouts

VERSLAG van de 22e BREED SHOW/The Deerhound Club. 26 maart 1983 te Brunham, Bucks/Burnham Beeches Hotel. Keurmeester was Dhr. Tom Horner.

Onder het toeziend en veelal zeer kritisch oog van een groot aantal leden van dé Deerhound Club werd op het grote grasveld achter het hotel de jaarlijkse Breedshow gehouden, waarvoor 160 honden waren ingeschreven. Deze maakten, verdeeld 21 klassen, 358 maal hun op-wachting voor keurmeester Tom Horner. Ondanks deze niet geringe opgave - niet in het minst voor de overi-gens kordaat keurende heer Horner - bleek de organi-satie hierdoor niet uit het veld geslagen en verliep alles binnen de gestelde termijn.

Waar de gemiddelde bezoeker van continentale shows ten hoogste geconfronteerd wordt met 40 honden is een dergelijk groot aantal hounds altijd een verheugend schouwspel en maakt het deze zelfde bezoeker mogelijk zich in ruime mater te oriënteren ten aanzien van de "doorsnee" Deerhound.

Page 9: 1983 Editie 2

In het algemeen kan worden gesteld, dat het oude type pre-valeert: de lange hond, hoogbenig met ruime uitgrijpende gangen. Bij een zo grote opkomst zal het duidelijk zijn dat niet alleen toppers van uitzonderlijke allure de ring be-traden. Het peil was echter zeer goed te noemen, waarbij vooral de jonge honden opvielen: meer dan bij de vorige breedshow vielen deze jonge honden op door hun klasse. Naast de gebruikelijke variaties in type blijken in het bijzonder de "Ardkinglas" honden een grote homogeniteit in voorkomen te bewaren: vrij licht van bouw ("springy") en met het op-vallende hoofd waarin de vosachtige ogen, dicht bij elkaar geplaatst, een alerte en wat loerende uitdrukking hebben.

Na een uitputtende keuring traden uiteindelijk de reu: SHENVAL BARRISTER (F= Mrs. P.M. Aird) en de teef: PYEFLEET ELSPETH (F= Mrs. M.J. Girling) naar voren: de laatstgenoemde verwierf de titel Best in show, de eerstgenoemde mocht zich met de titel Beste Reu gelukkig prijzen.

SHENVAL BARRISTER (L) & PYEFLEET ELSPETH (R).

(8)

Page 10: 1983 Editie 2

De teef, die al onder de veteranen gerekend mag worden prolongeerde zo haar overwinning van de vorig jaar ge-houden Breedshow. De voorkeur van ondergetekenden ging meer uit naar de reu, die in zijn totaalbeeld een zeer imposante indruk maakte: wellicht liet de keurmeerster zich leiden door het feit, dat de teef PYESFLEET ELSPETH nog iets meer all-round was, hoewel het verschil miniem genoemd mocht worden. Hoewel de teef bij vorige keren niet een bijzonder grote indruk op mij wist te maken, moet ik bij nadere bestudering toegeven, dat zij in ver-schijning een zeer goed gemiddelde t.o.v. de standaard ten toon spreidde. Meer dan haar mededingers vertoont zij een uiterst stabiel beeld. Voor anderen zal dat niet meteen opwindend zijn - het blijft natuurlijk ook een kwestie van persoonlijke smaak - als keuze is het zeer wel te rechtvaardigen. Voor de liefhebbers nog even de afstamming en geboortedatum van beide honden:

Ch. Ardkinglas Enoch Shenval Barrister geb.: 23/3/'79.

Corrina of Eifioned

Ch. Cranford Justin of Dufault. Pyefleet Elspeth geb.: 09/3/'75.

Periwinkle of Portsonachan.

Het weekend werd besloten op zondagmorgen met een handi-cap-race voor Deerhounds en hun eigenaren. Het weer was inmiddels omgeslagen, zodat deze manifestatie in de balzaal van het hotel werd gehouden, onder het bezorgd toezicht van de hotel-manager.

Onder groot enthousiasme moesten hindernissen worden genomen, slaloms gemaakt, terwijl ook de*eigenaar werd beproefd in allerlei vaardigheden. Ms. Noble oogste hierbij grote bewondering door haar trefzekerheid met de tennisbal. Na individuele prestaties werden ploegen gevormd waaronder zich eveneens een continentale dele-gatie bevond, die ruimschoots bevoorraad werd met honden. Een zeer opgewekt slot van een geweldig Deer-hound-weekend.

Detlev & Carola Weers

(9)

Page 11: 1983 Editie 2

r:

W ™ *v* : 7V B^- ^ V

s#$ ,tf *£ *«• %-"? ...**.

l*2P •jtfbH/fli

GESCHIEDENIS VAN DE DEERHOUND (vrij naar: Scotch Deerhounds and their Masters - G.Cupples,

In 1815 kwamen veel Schotse militairen, die gevochten haddei in India, terug naar Schotland. Zij jaagden weer met Deer-hounds op herten, zoals hun voorvaderen dat altijd al hadden gedaan. Ook veel Engelse Adel kwam naar Schotland om te jagen. Veel landeigenaren gingen jachtgebieden aan de Engelsen verhuren, waardoor de stukken bos zo klein werden, mede door het toenemend aantal schaapskudden, dat het binnen een paar jaar al bijna onmogelijk was om Deerhounds op herten los te laten, als je tenminste geen ruzie wilde met je buurman.

De Deerhound dreigde toen bijna uit te sterven. De Schotse clans, die deze honden fokten, stonden bepaald niet te juichen dat de Engelsen in hun land kwamen jagen. Van de Engelse adel is wel bekend dat ze de Deerhound kenden en be-wonderden, maar het was voor hun blijkbaar onmogelijk om eei raszuivere hond te pakken te krijgen, want jaagden ze op herten met gebruik van honden dan waren dat altijd lurchers,

(10)

Page 12: 1983 Editie 2

Er waren zelfs bekende leiders van jachtpartijen die be-| weerden dat de Deerhound toen al uitgestorven was. Door dit soort opmerkingen gingen de Hooglanders, die nog wel| raszuivere Deerhounds bezaten, het ras nog meer goede eigenschappen toedichten dan het al had.

Veel Hooglanders verlieten rond 1825 hun land en emigree^ den naar Canada, met hun honden. De clans vielen uiteen en de enige clan die zijn macht toen nog uitbreidde, was die van Cambells, maar van deze clan werd schamper ge-zegd dat ze niet eens een raszuivere Deerhound bezaten. De Deerhound "holde" toen achteruit, zowel in kwaliteit als kwantiteit. Lord Colonsay schreef over het ras "zelfs in de paar districten waar nog raszuivere exemplaren te vinden zijn, bestaat het gevaar dat ze uitsterven of zoveel gekruisd worden met andere honden dat het ras verloren gaat".

In 1831 werden er wetten aangenomen waarin was vastgelegd dat de jacht niet alleen meer was voorbehouden aan de ade maar dat iedereen met een jachtvergunning het recht had zijn eigen stuk grond te jagen. De drijfjacht met Deerhounds was toen definitief van de baan (enkele uitzonderingen daargelaten); het ging er nu om een hert te besluipen en dan te proberen het neer te schieten, wat lang niet altijd lukte met zo'n ouderwetse voorlader. De broer van Lord Richmond vertelt tenminste van een hert dat gedood werd door een kogel, waarbij» later bleek dat het dier al vijf of zes kogels in zijn lijf had. Door de vele jachtterreinen en het enorm toegenomen aanta| herten was het ook niet zo verstandig om met Deerhounds te gaan jagen. Vroeger leefden de herten in kleine kuddes I van hooguit tien dieren bij elkaar. Rond 1830 waren kudde^ van honderd of meer dieren vrij normaal,, dus als je daar een paar Deerhounds op los liet, dan was je in één klap je hele wild-bestand kwijt, één of twee herten gevangen en de rest liep bij je buurman.

Evenals Lord Colonsay, schrijven ook Mr. Menzies en Mr Scrope (rond 1830-1832) dat er dan nog maar twee bloed-lijnen van min of meer raszuivere Deerhounds zijn, name-lijk in het westen bij Applecross en in het midden van Schotland in Lochaber.

(11)

Page 13: 1983 Editie 2

Van deze honden schreven zij wel dat ze al te klein waren, te licht bot hadden en zeker niet in staat waren om alleen een hert neer te trekken. Hiertegenover staat dat toen de hond "Maida" van Sir Walter Scott overleed, hij -citaat- "twee GROTE jonge raszuivere Deerhounds" kreeg van Glengarry, namelijk Nimrod en Bran, hoewel niet zeker was of deze honden door Glengarry zelf ge-fokt waren.

Gelukkig probeerden de gebroeders Colonsay, een zoon van dominee Ross,en anderen de dan nog aanwezige honden bij el-kaar te brengen en zij gaan ermee fokken. Vooral de Colonsay's hebben erg veel honden gefokt en opgefokt, maar ze hielden alleen de volwassen honden die, nadat ze geprobeerd waren op een drijfjacht op herten, be-wezen hadden het oude werk te kunnen doen. Waarschijnlijk hadden zij hun jachtterrein op de eilanden voor de westkust van Schotland en de familie had in Schot-land zelf nog de beschikking over een groot jachtgebied.

ittt

(12) mÊÊtmmM

Page 14: 1983 Editie 2

De manier van jagen met Deerhounds veranderde wel in deze tijd, nu werd de prooi eerst beslopen, iets wat eenvoudigei lijkt dan het was want uit oude jachtbeschrijvingen blijkt dat het soms twee dagen duurde, aangeschoten en dan pas werden de honden losgelaten. Maar ook een aangeschoten hert was een geduchte tegenstander voor de honden.

De honden waar Lord Colonsay mee begon stamden af van de Rannoch en Glenlyon lijn. Zijn reu Buskar was een licht-gele hond, de teef Runa was een brindle. Later kreeg hij nog een hond, Bran, die bij verschillende gelegenheden zelfstandig een volwassen hert doodde. De eerste honden die de Colonsays fokten waren voorname-lijk geel gekleurd, wat zij zelf erg waardeerden, omdat de honden goed zichtbaar waren tijdens de jacht. De grijze vacht in hun lijn scheen van één reu te komen, die zij later kregen van kolonel Ross. Langzamerhand kregen meer mensen belangstelling voor de Deerhound, zoals Mr. Horatio Ross, Sir Geoarge Gore, Lord Henry Bentinck en anderen ... Kolonel Ross kwam in het bezit van bijna al de honden van kolonel Mitchell of Stratmashie. Dit waren grijs- en brindle-kleurige honden, deze kleuren werden toen al ge-zien als de originele en meest gewenste kleuren.

Ook schijnt er in deze tijd een Graaf de Folcoville ge-weest te zijn die schitterende honden in zijn kennel fokte, maar nooit zijn Deerhounds aan andere liefhebbers gaf of verkocht met het gevolg dat deze "Drumdhu"-stam verdween toen de graaf overleed.

gert matser

(13)

Page 15: 1983 Editie 2

N F-L J . 3 (D 3 0" P r t N (D

D J P f» H

• 9 P> pi H

3* (D B < (D hf 3 O (D B D « s H (D 3 •

3* 3*

88 •SB F - -f t _

3 * D J 0 P H, O r t 3" fl>

* & F- O X* 3

D. D> P O" P (D H f t t r ro F- * *

«-J- <D 3

Di f t P • f t

O N P fl> f t

3 N (B (D f t F -

N 0 O F-

u . H P <

g-S Di

P fl> F- M 0)

3 ro F-(D (D 3 r t

CO 3* » (D H r t

«O fl> 3 P 3 Di (D H (D •0 F" P 3 (0 (D f t

*• * 6 (D 3 • 3 F-

L J . 3

B O ro Di (D H <J ft H

H F-F- * •

L J .

*• N (D <t>

S - N O P O «Q Mi • D< (D O 3 V B 3 / (D C f t 3

0 , 3" F- O (D (Q

ro e H- 0" r t ro CL a H ro & * * x p. o, 3 ro

iQ H

F- C 3 F-

iQ 3* ro c 3 <

P 0 O

r t i Q ff fl> !-• Di <D D> P r t

O (D ro n 1

ro r t 3 «

O Oi M I ro

N < ro o 3 < Di p ro 3 M

1

ro O ro w 3 H l o r t O

< P 3 ö ro ro H 3* Q 5 D> 01 • O F-r t

3 3

Di ro X" P M ro 3 D> ro H

* ro H Di ro 3 UI o H P 0) 01 ro 3

* «Q P 01 ro r t

0 Q, O ro ro ro H D> r t ro ** ro ro «. D> P r t

3 D ^ * P P H O 3 Oi ro K 0 0 X"

•3-vQ P Di

ua ro r t F -H

ro « ro ro 01 r t

Di D i F-• ro

3* P P H F -F -ro < ro F« F-3

«Q (0 Di F-ro K

r t ro M B F-3 01 r t ro < p 3

O i ro t ro iQ

ar 0 3 Di ro 3 X" < 6 N F-

l_l.

3 1

P P H D> P & tr ro r t c F-

iQ ro 3 Di p r t

ro K F-ro B P 3 Oi

K P 01

8" 0)

er i - | 0

i ro 3 ^ o 3* O O o M p D i ro ro 3

ro ro 3

ro 3 <Q ro F* 0) ro x* P H ro 3 Oi ro H. 0 <: ro M

D< ro o 3* P e Hl H l (B e H 3 P P H 3* ro r t

r t C F-

& ro x*

iQ ro H ro F-Di • 3 ro r t

ro ro 3 <Q H 0 r t ro

Q C D. ro H H

o ro < 0 M

p . iQ L J . ?T 3* C H-01 • O ro ro H-

(Q ro 3 P H ro o> 10 ro < § o> ro 3* 0 3 Di

* ro H Oi

Di O o *

ro 3 D> ro D i P £) 0) r t O

•O r t ro ro H

ro ro 3

iQ H 0 r t ro 01 M ro ro < o o n o 3 01

-

oi t r H- H 3 ro

f & ro Z 3

H-ro ro r t 3

P P I -1 H M v Q ro ro

.__.

8 H Di ro ro M

< P 3 D> ro

ro 3"«Q 3 ro ^ H < ro o o < H ro

H D . t-« ro P H ro B H- H-

«Q 3 ro iQ 3 _ P « P P H 01

ro Di ro H-3 r t

r t Di ^ ro i-^ ro ro 01 3 r t H -

iQ ro ro H-3 0 D.»0 ro t- i • 0

01 i

ro P H P

3 ro ro H D. ro D F-ro M ro 3 P i-S r t 01 • O 0 o H D< ro < ro !-• ro

-

M

E H-ro e 01 ro *• Qj § fl> H • u ro *d o X

B 0 ro 01 r t

« O H D. ro 3 P H l

iQ ffi B P P ** r t

3 P P H 3* ro r t

H i Q H- ro

U I . <Q 3 P • p

3 W ro 3 3 P

p 3 * H P H1 ro H I ro

3 c c ro H O

3* !-• r t P (Q r t ro ro 3 H o

o N r t P r t ro ro 3 3 -. o* < P ro P K p , CL

S8 H- K •Ü 3 O P 3 r t r t

01 H- 3 3 P

•O ro r t ro 3 <

P N 3 ro ro Di K ro

- •

o •o D> H-ro

i_i. ro Di P 3

X 3 ro 3 3 ro i -1

H-u . w p-ro r t 01

N 0 o 3* r t ro 3

EO C 3

Sr O 3 D.

« P 01

0 •o N O ro *•

ro r t

L J .

ro tr e H-r t • H 3 Di ro < ro H r t ro D. 0 ro S D. ro 3

ro ro 3 UI r t ro M

3 ro 3 01 ro 3

tr s ro P to P

-

p p 3

M r t «Q 0 0 P r t g p-X P

t-1

3* M ro ro r t

W 3* P 0 3 3 r t D i ro

LJ. 3 ro 01 3 r t P O

3 3 D.

Di ro ro 3* X ro P r t 3 ^ r t <

ro r t n ro X

ro Di ro K H p \Q Q ro s 3 • o 3 M 01 3

3* a ro p ro P 3 H

ro N 3

r t

ro n ro Di ro 3

H W r t H 0

B N ro H-H ro 3 • s ro r t

tr M ro ro

•0 M O tr ro ro K Di ro 3 D ro P 3 r t Q

ff X B 3_ 3*

L J . P 01

c H-r t

Q B 3 ro 3 £ P 10

r t 0 ro r t ro O. ro x ?r ro 3

ro ro 3

iQ l - | P Di 3" P l"( P « ro t 0 X

r t ro N H-

L J . 3 D. H-ro « P 01

O tr H-I - I H-01

• —

HHQ

JS •5 o ro ro 3 iQ

H- N ro P r t i q 01

H-< X* H-r t D i 01 O

O 5 * *a P D. H ro _ & S ro ro r t

r t <Q ro 3

»Q M ro H- 01

3 t Q >0 ro r t

3 * 0 0

• 0 L J .

ro ro >-> M ro 3 Di ro r t ro

iQ ro ro r t 3 r t • ro H H 3 ro

3 D. 0 3 * M ro

-• -

ro P N D i ro r t N ro o 3 ro

B p. o, 3 ro N 3 H-, r t p Vt c ro f t a,°-<y oi 3 • 3 H P ro P H 3 * „ * 3 1 H C D i 3 -

* 2 ro B K W Di

ro et ro P M t r r t H H-ro L J . 3 0 .

H f t * ro _ u 3 tr ro 0 Ml o y-> 3* H-r t r t ro oi 3

< P 3

ro H-3 3 • r t

P LJ. P D< H 3

O «Q O (D Di *•

c-i ro ?r o 3 3" P P (0 r t

«Q ro ro 3 3* P 3 Di

< O o h

0 «o ro 3 N P-ro 3 • a P P 01 r t

3 * ro r t

ro ro 3 3" P H Di ro 01 r t 0 u «Q ro h-i P H D> ro ro H Di

B ro r t

ro ro 3 <Q H-

vQ P 3

3 O

iQ

B P P H

ro ro 3

tr H o ro JV H-ro ro 3 N P r t

M

01

B O H

iQ ro 3 01

O r t >Ü H-01 O ET ro M ro Ml lQ

H-ro 01 r t i

ro & c F-*

Di ro Ml p-ro r t 01

H-3

01 •O ro o F-Hl F-ro w & F ro er o 3 Di •o H 3

B F L J . 3

vQ ro < P F* O

- -

tö o ro x* o B ro 3

F LJ. P P 3

ro ro 3 3* O 3 D>

ro 3 D P 3 3 0

M «Q O ro ro K 3" O e 3 Di • H X*

* P 01

** ET 0 ro ff 0 3 ro 3

* ro P p 3

3 H

Ü a n s il w x# ü Q Q ?5 u

Page 16: 1983 Editie 2

Dat dit kadootje me zoveel plezier zou geven kon ik toen nog niet begrijpen. De foto hing aan de muur als iets bijzonders en toen ik jaren later voor het eerst op een hondententoonstelling kwam zag ik opeens twee Deerhounds, door zon overgoten, in de ring staan. Een triLling ging door me heen, zo van, dat zijn ze dus. Ze stolden daar rustig te wachten als een paar hemelse wezens. Eigenlijk geen honden, wat dan wel? Ik wist het niet. Nooit heb ik ze kunnen vergeten. Vaakhoor ik mensen zeggen, vooral liefhebbers van wind-honden,: "Wat zijn ze mooi de Deerhounds. Als ik oud ben wil ik als laatste er daar één van hebben". Ik ben blij dat ik daar niet op gewacht heb en ik hoop dat ik ze om me heen zal hebben totdat ik oud ben. Het ka-dootje uit Mijn jeugd bleek een kado te zijn voor m'n verdere leven.

Ido Vunderink

DEERHOUND HOOFD

(19)

Page 17: 1983 Editie 2

KAMPIOENEN RUBRIEK

Deze keer twee kampioenen uit één nest, namelijk de reu Aeneas of Ardkinglas en de teef Aurora of Ardkinglas.

Aeneas behaalde zes maal het Cc (ons CAC) en zijn zuster wis zelfs acht maal het CC te behalen. Aurora is wel de bekendst van de twee, vooral door haar "super"-nest, van Thorn of Geltsdale, waarin vier kampioenen zaten, namelijk: Fyne-, Fitzroy-, Fearn- en Farquhar- of Ardkinglas. Voor zover ik heb kunnen nagaan is Aeneas minder succesvol geweest, wat het nageslacht betreft. Alleen de combinatie Aeneas of A. met Ursula of Enterkine leverde een kampioen op, namelijk Innes of Enterkine.

Deze honden zijn gefokt door Miss Noble en werden geboren op 8 mei 1958. Ze waren beide grijs-brindle van kleur.

Ch. Louis of Ardkinglas Ch. Ardkinglas Ruari of Portsonochan

Enterkine Belinda Ulric of Ardkinglas

Phyllida of Ardinglas Troisgeagh of Ardkinglas

Ballynockan Jill

Timberwolf of Twinkling Ch. Monarch of Ardkinglas

Aphra Dubh Ch. Lydia of Ardkinglas

Trajan of Rotherwood Enterkine Miranda

Amoret

(20)

Page 18: 1983 Editie 2

& w * ••

AURORA OF ARDKINGLAS

Page 19: 1983 Editie 2

1

14

16

21

26

• 35

39

44

2

I3 1

l | 52

• 62

68

74 79

J I"

75

3 4 5 6

1 II'' 22

27

II 45

L

23

1 46

50

58

[ 6 4

I7 6

59

7

• 18

! 3 2

I 3 6 40

L •

70

• 51

t 60

1 33

I 4 7

• 65

II

8

24

1 28

1 41

I9 1 5

10

1 1 9 1 • 20

• 25

29

1 34

r 1 63

• 71

11 12 1

30

• 1 38

4 2

48

s.

• 72

78

1

43

m

66

55 51

• 67

73

• 80

Oplossing inzenden vóór: 1 juni 1983 aan het redactieadres

Rembrandtlaan 67, 7617 NR EDE.

Prijs: een tekening van een Deerhound vóór é-en van de goede inzenders, bepaald door het lot.

(22)

Page 20: 1983 Editie 2

Horizontaal;

j_. Naaldbomen 9_. Vogelsoort \A_. Land in Europa 15. Meisjes-naam. HS. Corps Diplomatiek(afk) 17. Sterrebeeld. 19. 24ste letter uit alfabet 2£. de lezer heil(afk). 21. boomsoort 23. leefruimte 25. levensmiddelbedrijf(afk). 26. paringsdrift bij dieren 28. leed 31. de eerste 34. mestvocht 35. eenheid van elektrische spanning 36. Frans lidwoord 3̂ 7. ̂ 1°̂ e n scheepvaart maatschappij (afk) 39_. algemene ontwikkeling (afk) 40. slecht 42. ge-leedpotig dier 44_. droomtoestand 47_. vod 48. geen halve 49_. kenteken 50. kruipend dier 52. waterkering 53. meisjesnaam 5£. TV-serie 57̂ . vakantieverblijfplaats 60. deel van de bijbel 6JU onbepaald telwoord 62. middel tot conserveren 63. kleine klomp 64_. middelbaar onder-wijs (afk) 65_. bij afwezigheid (afk) 66_. tijdperk 69. tropische vogel 73_. lengtemaat 74_. of dergelijke (afk) 76. meisjesnaam 77. oppervlaktemaat 78̂ . jongens-naam (arabisch) 79_. grote Duitse show 8JD. Nederlandse spoorwegen(afk)

Verticaal:

_1_. internationaal kampioens certificaat 2. kynologische fout 3_. na deze (afk) 4_. internationaal beleggingsfonds 5_. Frankrijk 6_. drukfouten 1_. kader 8_. let wel 9_. windrichting 10. plaats in Duitsland 11. bijwoord 12. geheugenfout(lat.afk) 13. inhoudsmaat 18. politie-orgaan 22. europeaan 23. katholieke sociale raad(afk) 24. regiments officier(afk) 25. Turkse bevelhebber 27. muziekschrift 29_. dichterbij komen (voltooid verleden tijd) 30. luitenant(afk) 32. nationale loterij(afk) 33. steensoort 35.* greep 38_. kreet 40. secretaris (afk) 41_. uitgelaten (tegenwoordige tijd) 4_3_. verwaand 45. flessen wijn 46. ieder het zijne(lat.afk) 51. stille wenk 55. mijns inziens (afk) 56_. vlak 58_. rondzwervende herder 59_. presenteerde 61_. sekteleider 63_. inhouds-maat 65. tabak 67_. kuis 68_. vruchtenmoes 70_. vluch-tige stof 7_1_. organisatie (afk) 72_. inhoudsmaat 75_. jij (Duits) .

(23)

Page 21: 1983 Editie 2

Scotf' *< P&fi A~J

^iï&Wc/r frz

===========—====== DEERHOUND WANDELING ================== De heer Pelzer is van plan op ZATERDAG 4 JUNI een wande-ling te organiseren door de prachtige natuur van Limburg. Deze wandeling zal ongeveer 2 a 2h uur duren. Het ligt in de bedoeling gezamelijk wat te gebruiken, de kosten hiervoor bedragen ongeveer f 10,00 p/pers. Wilt U, als U aan deze wandeling mee wilt doen, in ieder geval vóór 8 mei contact opnemen met de heer Pelzer, dit in verband met de nodige voorbereidingen.

Zijn telefoonnummer is: (045) - 418868 (na 5 uur)

Zo komt U bij het vertekpunt van de wandeling: Op de snelweg Eindhoven-Maastricht, afslag Heerlen, auto-weg Heerlen blijven volgen tot na de gemeente Heerlen en dan de afslag Simpelveld/Bochholtz/Kerkrade-West richting Kerkrade. Op deze weg gaat U bij de tweede stoplichten rechtsaf. Na ongeveer 100 meter komt U over een spoorlijn en ziet U een Café aan Uw linkerhand. DIT IS HET VERTREK-PUNT.

De wandeling begint (bij voldoende deelname) om 13.00 uur. (24)

Page 22: 1983 Editie 2

ZEALAH BRYAN OF THE FUNNY HILL.

TENTOONSTELLINGS UITSLAGEN

Zuidlaren, 06 maart 1983, Keurm.: Hr. R.H. Mattheeuwsen.

Openklas reuen:

Zeelah Bryan of the Funny Hill/S.J. de Haan & J. de Jong. Mooi type, Mooi hoofd. Goed gebit. Goede lange hals. Goede schouder maar opperarm kon iets meer terugliggen. Voldoende ribwelving. Goede topline. Goed hellend bekken. Kon wat sterker in achterhand zijn. Typisch gangwerk maar nog on-voldoende vast. On het totaalbeeld uitmuntend. 1U; CAC; CACIB en Beste van het ras. .' '

Zebilah of the Funny Hill(JW'82)/D. Weers.

Goed totaalbeeld. Hoofd kon adelijker. Goede hals Goed ge-hoekte voorhand maar erg los in de elleboog. Zwak in rug. Goede borstdiepte en ribwelving. Goed gehoekte achterhand. Zeer slap in de bespiering hetgeen in het gangwerk tot uit-drukking komt. 4 ZG.

(25)

Page 23: 1983 Editie 2

Selwood Skua/D. Weers.

Zeer mooi type. Mooi hoofd. Prima hals. Goed gehoekte voor-hand. Acceptabele topline. Goede borst- en ribwelving. Goed gehoekte achterhand. Het totaal is aan de lange kant. Rede-lijk typisch gangwerk. 2ü; Res. CAC; Res. CACIB.

Dirty Mind As Aras an Uachtarain/K. Hesseling.

Goed type. Hoofd niet buitengewoon mooi. Goede hals. Goede voorhand. Acceptabele borstdiepte en ribwelving. Topline niet overtuigend. Achterhand kon een fractie meer hoeking hebben. Typisch gangwerk maar vooral in achterhand zeer nauw. 3 ZG.

OPENKLAS TEVEN

Daisy Dynamit As Aras an Uachtarain/M. Melser-Spoor.

Typische en mooi belijnde teef. Zeer mooi hoofd. Mooie schouder. Prima borst en ribben. Goede achterhand. Kon in achterhand wat sterker zijn in het gaan. Gaat typisch maar heeft er vandaag niet veel zin in. lü; Res.CAC; Res. CACIB.

Farland the Deerhunter/R. Jödicke.

Mooit type. Goed hoofd. Front kon beter. Goed bone maar te grote en zwakke voeten. Goede topline. Goede achterhand. Trekt vlak bij het gaan. Gangen wel zuiver maar konden typischer. Onzeker in karakter. 2U

KAMPIOENSKLAS TEVEN

Lux.Ch. Saphire of the Funny Hill (JW'Sl.-W'Sl ,W'82,Bndssg.'£ eig.: F. Giessen.

Zeer typische teef. Goed hoofd. Goede hals. Prima schouder met te recht liggende opperarm. Goede topline. Goede achter-hand. Gaat zeer typisch. Achter nauw. Jammer genoeg niet in tentoonstellingsvacht. lü; CAC; CACIB; Beste Teef.

(26)

Page 24: 1983 Editie 2

Leeuwarden, 04 april 1983, Keurm'esse: Mw. M. Smetser-v.d. Nieuwenhuizen.

OPENKLAS REUEN

Yashuo of the Funny Hill/I. Vunderink.

2 jaar. goed oog & gebit. Goed gedragen oor. Goed gevormd hoofd. Sterke hals, goede beharing + be-vedering. Voldoende in hoekingen. Komt wat schuchter over. Goede uitdrukking. 1U; CAC; CACIB en Beste van het ras. bij de groep windhonden werd yashuo vierde. Zealah Bryan of the Funny Hill/S.J. de Haan.

20 maanden. Goed gebit, goed oog en correct oor. Goede beharing en bevedering. Voldoende sterke toplijn. Gaat sound, heeft voldoende hoekingen. Soms voor wat slap en achter wat nauw. Typisch mannelijke Deerhound. 2U; Res. CAC; Res. CACIB.

FOKKERSKLAS REUEN

Dunvalanree Castor/Mw. P.J. Voogd-Milo.

4 jaar. Goed oog + gebit, goed gedragen oor. Goede be-vedering en beharing. Kon voor zowel als achter wat ' uitdrukkelijker gehoekt zijn zodat achter uit de gangen wat meer stuwing kwam. Hij heeft wel een typische "Deer-uitdrukking". UJ.

OPENKLAS TEVEN

Eila vom Welzerberg/l. Thelen.

2 jaar. Goed gebit en oog, goed gedragen oor. Sterke hals en voldoende topline. Mocht voor sterker gehoekt zijn. Achter is de hoeking voldoende. Goede beharing. In gangen achter wat nauw. 2Ü; Res. CAC; Res. CACIB.

(27)

Page 25: 1983 Editie 2

Yukio of the Funny Hill/I. Vunderink.

2 jaar. Hoofd met goede uitdrukking. Goed gebit en oog. Goed gedragen oren. Sterke hals. Krachtig gespierd. Goede toplijn. Voldoende diepe borst. Mocht voor wat meer hoeking, maar is toch erg sound in gangen. Typisch vrouwelijke expressie. 1U; CAC; CACIB & Beste Teef.

Farland the Deerhunter/R. Jödicke.

22 maanden. Goed gebit, goed oog. Oor kon af en toe beter worden gedragen. Beharing en bevedering goed. Kon wat korter van rug. Hoekingen voldoende. Door onwennigheid echter wat onregelmatig in gangen, maar zeker niet slecht. 3 ZG.

Ycpelli of the Funny Hill/W. Matser.

21 maanden. Goed gebit en oog. Korrekt oor. Kon wat langer in hals. Zowel voor- als achterhand mochten wat uitdrukke-lijker gehoekt zijn, zodat gangen wat stuwender zouden zijn. Borst zag ik graag minder vlak. 4 ZG.

Daisy Dynamit As Aran An üachtarain/M. Melser-Spoor.

2 jaar. Goed gebit en oog. Goed gedragen oor. Goede beharing en bevedering. Sterke hals. Voor zowel als achter onvoldoende gehoekt. In gangen voor te wijd en onvast. Achter zonder een echt krachtige stuwing. 5 ZG.

CLÜBMATCH RESULTATEN

Op de clubmatch van de K.C. Hoogeveen werd Zealah Bryan of the Funny Hill van S.J. de Haan en J. de Jong: "Beste Windhond en Beste van de gehele clubmatch".

BUITENLANDSE SUCCESSEN

Op de CAC-show in Keulen (BRD) d.d.: 2 april 1983 werd Zealah Bryan of the Funny Hiil van de 8 aanwezige Deer-hounds BESTE DEERHOUND met 1 Uitmuntend.

(28)

Page 26: 1983 Editie 2

RESULTATEN BREEDSHOW 1983 Brunham Beeches te Engeland. Keurm.: Tom Horner.

Class 1: Puppy Dog. 1 Baskell Bran 2 Albannach Ardrich 3 Sir Gavin of Fearnwood 4 Pyefleet Hermes 5 Pyefleet Herries

Class 6: Undergraduate Dog. 1 Allenbank Ivanhoe 2 Upton Mi11 Compton 3 Hardenfast Drummer 4 Can Erikie Aldis 5 Ardkinglas Bagpipe

Class 2: Special Beginners Class 7: Post Graduate Dog. 1 Hardenfast Drummer 2 Baskell Bran 3 Ardkinglas Archer 4 Sir Gavin of Fearnwood 5 Dufault Torrum

1 Dufault Saxon of Laella 2 George of Rotherwood 3 Upton Mill Compton 4 Drissaig Caracter 5 Hardenfast Drummer

Class 3: Beginners O.Dog. 1 Upend Otho 2 Ardkinglas Bagpipe 3 Ileach Ardthriath 4 Glenfinlas of Rotherw. 5 Sheillach Wild Whisper

Class 8: Mid Limit Dog. 1 Dufault Saxon of Laella 2 Dufault Regency 3 Drissaig Caracter 4 Upens Bressay of Neroche 5 Allenbank Marmion

Class 4: Junior Dog. 1 Dufault Viceroy 2 Baskell Bran 3 Sir Gavin of Fearnwood 4 Dufault Vere 5 Gosha Tobias

Class 9: Open Dog. 1 Ch. Shenval Barrister 2 Melchior Buchan 3 Upend Otho 4 Greygrant of Banastre 5 Dufault Regency

Class 5: Maiden Dog. 1 Allenbank Ivanhoe 2 Ardkinglas Archer 3 II each Ardthriath 4 Sir Gavin of Fearnwood 5 Dufault Vere

Class 10; Puppy Bitch. 1 Findronach Droma 2 Nimloth Griselda 3 Ardkinglas Silk 4 Nimloth Gundrun 5 Baskell Swift

(29)

Page 27: 1983 Editie 2

Class 11: Novice Bitch. 1 Intershare Rhuna 2 Duchally Aquarius 3 Blackmaddie Minstrel 4 Selwood Starling 5 Hardenfast Fantasia

Class 16: Post Graduate Bitch. 1 Reskymer Delta 2 Dhu Mohr Kerran of Whitegate 3 Duchally Gemini of Leyju 4 Duchally Cinnamon 5 Sorisdale Canna

Class 12: Speciar Open Bitch Class 17: Mid Limit Bitch. 1 Stranwith Novra 1 Findronach Appin 2 Duchally Pisces 2 Pyefleet Goshawk 3 Dhu Mohr Kerran o. Whitegate3 Ardkinglas Cornelia 4 Duchally Gemini of Leyju 4 Willeycroft Tacha 5 Sorisdale Canna 5 Torffric Qara

Class 13: Junior Bitch. 1 Stranwith Novra 2 Blackmaddie Minstrel 3 Ingleby Dawn Reflection 4 Dufault Victoria

Class 18: Open Bitch. 1 2 Ch. Dawn Celebrity of Shigan 3 Ch. Ardkinglas Zuleika 4 Pyefleet Goshawk

5 Chantlersella of Drissaig 5 Ch. Torffric Quintana

Class 14: Maiden Bitch. 1 Intershare Rhuna 2 Reskymer Delta 3 Findronach Droma 4 Duchally Aquarius 5 Ingleby Dawn Reflection

Class 19: Special Coursing Dog 1 Pyefleet Elspeth. (or bitch. 2 Duchally Aquarius 3 Ch. Ardkinglas Idol 4 Duchally Cinnamon 5 Ardkinglas Bagpipe

Class 15:Undergraduate Bitch Class 20:Veteran Dog or Bitch. 1 Intershare Rhuna 2 Stranwith Novra 3 Duchally Pisces 4 Reskymer Delta 5 Ingleby Dawn Reflection

1 Pyefleet Elspeth 2 Ch. Dawn Celebrity of Shigan 3 Ch. Ardkinglas Zuleika 4 Dufault Morning Mist 5 Upend Otho

Beste teef & BESTE VAN DE SHOW: Pyefleet Elspeth. Beste reu : Shenval Barrister. Beste Pup : Findronach Droma.

(30)

Page 28: 1983 Editie 2

IPLOSSING VAN PUZZEL UIT : Clubblad "DE DEERHOUND" nr.: 1-1983.

D

0

V

E

R

S

L

A

G

E

N

T

W

A

R

E

G

U

L

B

E

N

E

N

A

N

A

B

0

S

0

R

E

E

B

R

I

D

0

P

E

D

I

S

G

E

M

G

A

B

B

R

0

G

E

S

T

E

E

N

T

E

M

E

N

I

E

L

B

0

A

T

R

D

L

R

P

S

E

R

0

R

R

U

I

G

H

A

R

I

G

N

0

R

R

S

s •

o .

0

L

G

T

B

0

T

C

U

I

u R

K

B

0

0

T

S

M

A

N

S

H

A

R

I

N

G

U

L

K

A

N

D

R

E

T

E

R

G

£5

»

T

0

G

A

:c R

E

U

I

E

(3

0

U

D

P

E

N

N

I

N

G

E

L

A

S

T E

E

N

B

O

L

K

S

T

Jit de goede oplossingen heeft het lot als prijswinnaar

aangewezen: H. Rombouts uit Vlaardingen. Proficiat.

Enmiddels is de prijs aan de winnares ter hand gesteld.

-OPY voor het volgende clubblad graag vóór de eerste week van juni 1983 aan de redaktie zenden.

R E D A K T I E A D R E S

Rembrandtlaan 67, 6717 NR EDE.

(31)

Page 29: 1983 Editie 2

INHOUD:

Adressenlij st blz. 1

Nieuwe Leden blz. 2

Mededelingen van de redaktie blz. 3 t/m 4.

Boekbespreking. "The Scottish Deerhound" blz. 5 t/m 7.

Verslag 22e Breedshow/Engeland blz. 7 t/m 9.

Geschiedenis van de Deerhound blz. 10 t/m 13.

Mijn eerste kadootje blz. 14 t/m 19.

Kampioenen-rubriek blz. 20 t/m 21.

Puzzel blz. 22 t/m 23

Deerhoud wandeling blz. 24.

Tentoonstellingsuitslagen blz. 25 t/m 30.

Oplossing puzzel uit clubblad 1-1983.. blz. 31.

Inhoudsopgave blz. 32.

advertenties vallen buiten verantwoording van de redactie.

niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestem-ming va* het bestuur van de DEERW ÜND CLUB worden over-genomen 3 vermenigvuldigt og gelijkwaardig.

(32)