Web viewTen eerste word er onderzocht welke vervolgopleidingen in de mediabranche er zijn en welke...

Post on 12-Feb-2018

215 views 2 download

Transcript of Web viewTen eerste word er onderzocht welke vervolgopleidingen in de mediabranche er zijn en welke...

Rotterdam Zakelijk

Vooronderzoek.

Voor ons magazine hebben wij het idee om van het magazine een gids te maken voor net afgestudeerden zodat zij zich kunnen orienteren en verdiepen in de mogelijkheden die de branche biedt aan jongafgestudeerden.

Deze gids zal verder ook gevuld worden met allerlei soorten tips voor de jonge ondernemer.In dit vooronderzoek word er onderzocht over welke vervolgopleidinginen wij willen schrijven, welke locaties wij verder willen onderzoeken voor onze pagina over:”top locaties in Rotterdam” en welke bedrijven wij verder willen uitkienen om jongeren een betere kijk te geven op wat, welk bedrijf doet zodat jongeren zich kunnen orienteren en misschien zelfs alvast kunnen voorbereiden op hun sollicitatie!Ten eerste word er onderzocht welke vervolgopleidingen in de

mediabranche er zijn en welke wij willen uitzoeken en over schrijven.

Hogeschool Rotterdam: De hogeschool Rotterdam kent meerdere opleidingen in twee verschillende categorieen: Kunst en Media en ICT.

In de kunst-tak van de opleidingen huisvest de hogeschool Rotterdam de volgende opleidingen:

- Arts and Crafts Na het volgen van de tweejarige Associate degree Arts & Crafts aan de Willem de Kooning Academie kun je je vestigen als meubelmaker, modemaker, edelsmid, productvormgever of tassenmaker.

- Docent Beeldende kunstAan de Willem de Kooning Academie leer je hoe je tekenen, schilderen en handvaardigheid doceert en bekwaam je je in de digitale cultuur van animaties, websites en andere vormen van interactiviteit.

- Master interior architecture & Retail designDe studie Master interior architecture & Retail design is een opleiding die 2 verschillende studie richtingen kent(Interior architecture/Retail design) de eerste is een opleiding die de student een eigen stijl laat ontwikkelen en de student word gepusht om zich vernieuwend uit te drukken met verschillende materialen.

De Retail design is een opleiding die de qua niveau hoger ligt omdat de wereld van retail meubels een eeuwige veranderende is.

Groep 5

Rotterdam Zakelijk

- VormgevingWanneer je de opleiding Vormgeving aan de Willem de Kooning Academie in voltijd volgt, kies je direct in het eerste jaar voor een studierichting op het gebied van 2D, 3D of 4D.

- Autonome beeldende kunstIn het programma van de voltijdopleiding Autonome Beeldende Kunst werk je toe naar een persoonlijk artistiek plan dat je inhoudelijk en organisatorisch ontwikkelt met je docenten. Ideeontwikkeling is een belangrijk onderdeel van je studie en er is veel aandacht voor nieuwe media.

- Master fine artIn deze 2 jarige, engelstalige, opleiding leert de artiest door individueel studio werk en intensieve gesprekken met andere artiesten zich te ontwikkelen tot een volwaardige kunstenaar.

- Master Media design and communication.Deze opleiding kent 2 studierichtingen: Networked en Lens-based.Networked: Men biedt een masteropleiding gericht op een kritische betrokkenheid met de cultuur van het internet en computer media, de artistieke vormgeving, techniek en theorie. Het is een kleine cursus met een zeer internationale gemeenschap van studenten en docenten, en een sterke nadruk op persoonlijk contact en samenwerking.Lens-Based: Fotografie, animatie, bewegend beeld van het ontwerp). Dit masterprogramma programma zal een stimulerende en ondersteunende context voor je ontwikkeling als een innovatieve maker van onderscheidende bewegende en stilstaande beelden zijn. Streaming media, galerij-installaties voor mobiele telefoon, films, cross-media verhalen combineren speelfilm en game projecten, dvd's, database-film technologieën, bewegend beeld billboards displays, site-specific projectie projecten: je wordt aangemoedigd om te werken voor een reeks van te maken nieuwe vormen en platforms.

In de tak media en ICT huisvest de hogeschool Rotterdam de volgende opleidingen:

- Communication and multimedia designCMD Rotterdam is een creatieve en uitdagende opleiding om interactieve media te ontwerpen voor mensen en hun omgeving.Zo speel je games op je mobiel en houdt je mobiel precies bij waar je bent geweest. Je koppelt je foto's aan die plekken, schrijft er meteen bij wat je daar hebt beleefd en deel je online met je vrienden. Via Facebook weet waar je vrienden zijn en bestel je een taxi met de TaxiApp om ze te ontmoeten. Je bekijkt je mail en tweets, leest het laatste nieuws, beluistert de nieuwste muziek via een luisterpaal

Groep 5

Rotterdam Zakelijk

Dit zijn allemaal voorbeelden van interactieve mediaproducten en -diensten; variërend van websites en mobiele toepassingen tot interactieve reclamecampagnes. Bij CMD Rotterdam leer je dit soort producten te bedenken, te ontwerpen en vorm te geven.

- InformaticaTijdens je opleiding Informatica leer je alles wat je nodig hebt voor de beroepspraktijk. Omdat ICT overal is, kan je met je opleiding alle kanten op. Het bedrijfsleven, de overheid, de game-industrie, de gezondheidszorg of het onderwijs? Aan jou de keus!

- MediatechnologieTijdens de opleiding Mediatechnologie kom je in de kennisgestuurde leerlijn de onder andere de vakken Human Centered Interface / Interactie ontwerp en Media & Creativiteit. Tijdens deze vakken doe je kennis op die je tijdens je projecten in praktijk kunt brengen binnen de praktijkgestuurde leerlijn. Bijvoorbeeld het project voor Stichting Pameijer. Hierbij ontwikkel je een game voor meervoudig gehandicapte kinderen. Naast kennis en praktijk kent de hogeschool ook de zogenaamde studentgestuurde leerlijn. In deze leerlijn wordt aandacht besteed aan hoe je de studie op hbo-niveau het beste aanpakt.

- VormgevingWanneer je de opleiding Vormgeving aan de Willem de Kooning Academie in voltijd volgt, kies je direct in het eerste jaar voor een studierichting op het gebied van 2D, 3D of 4D.Studierichtingen 2D:Grafisch ontwerpenAdvertisingIllustratieStudierichtingen 3D:Mode LifestyleDesignRuimtelijk ontwerpen (voorheen interieur ontwerpen)Product designStudierichtingen 4D:AnimatieAudiovisueel ontwerpen

- CommunicatieBen je geïnteresseerd in reclame, PR en voorlichting én vind jij het leuk om veel samen te werken en initiatief te nemen? Dan is de opleiding Communicatie iets voor jou!De opleiding Communicatie leidt je op tot een allround communicatieprofessional. Op basis van onderzoek weet je welke informatie een organisatie moet communiceren en welke media daarvoor het meest geschikt zijn. Zo raak jij de juiste snaar bij de consument.

Groep 5

Rotterdam Zakelijk

Toplocaties in Rotterdam:Na onderzoek gedaan te hebben blijken er veel panden vrij te staan in Rotterdam-zuid. Verder zijn de bestaande toplocaties natuurlijk:

- Centrum weena- Centrum meent/goudsesingel, waar veel jonge bedrijven zich

vestigen tussen de dure kledingwinkels.

Locatie op kaart:

Op deze locaties zal er een foto reportage gemaakt

Groep 5

Rotterdam Zakelijk

worden die de schoonheid en de mogelijkheden van deze locaties weergeeft.

Bedrijven:In het magazine komen er advertenties van bepaalde bedrijven in te staan, wij hebben besloten dat dit bedrijven worden die jonge ondernemers kunnen helpen om een geode eerste indruk te maken bij een mogelijke klant of werkgever.

Een onderzoek naar bedrijven die jonge ondernemers beter voor de dag laat komen.

Suit supply:FILOSOFIE

Suitsupply is een sterk merk dat internationale groei vertoont.We zijn pioniers in alles wat we doen en we werken hard om dat te blijven. Onze pioniersgeest werkt aanstekelijk en stelt ons in staat om steeds weer nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. Onze kracht schuilt in onze formule: direct, to-the-point en toch persoonlijk.

We streven ernaar snel en efficiënt te werken en combineren vakmanschap met stijl.

Er zijn weinig dingen waardoor we ons laten afleiden. Dankzij deze doelgerichte aanpak kunnen we een omgeving creëren waarin we alleen maar oog voor onze klanten hebben. Wij zijn er voor mensen die gezien willen worden.

Volkswagen

Sinds de eerste grote order van Volkswagens in 1947 is Volkswagen in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de beste automerken ter wereld. Met een constante factor van kwaliteit en oog voor detail in combinatie met Duitse vakmanschap mag Volkswagen zich een van de grootste en beste autofabrikanten ter wereld kronen.

Groep 5

Rotterdam Zakelijk

Volkswagen weet zich altijd te onderscheidden van andere fabrikanten is het niet in prijs dan wel in schoonheid.

Marktplaats.nlDe website werd in 1999 opgericht. Het aanbieden van advertenties was in de beginperiode gratis. De site trok al gauw veel bezoekers en het aantal online advertenties groeide gestaag. In 2010 werden ruim 260.000 nieuwe advertenties per dag geplaatst en waren er zo'n 6 miljoen advertenties actief. Eind 1999 werd Marktplaats.nl op aanraden

voor 600.000 gulden (273.000 euro) overgenomen door Het goed een landelijke keten van kringloop winkels. Op 10 november 2004 werd de site voor een bedrag van 225 miljoen euro verkocht aan ebay. Medio 2010 was het volgens Alexa internet de tiende website qua bezoekers in Nederland.Sindsdien biedt het behalve producten ook diensten en zelfs reizen aan.

Groep 5