WZN December 2014

28
WZN HET CL D VAN SPO B EEFDE | DECEMBER 2014| SEIZOEN 2014-2015 | DIGITALE UITGAVE |

description

Het clubblad van Sportclub Eefde

Transcript of WZN December 2014

Page 1: WZN December 2014

WZNHET CL D VAN SPO B EEFDE

| DECEMBER 2014| SEIZOEN 2014-2015 | DIGITALE UITGAVE |

Page 2: WZN December 2014

Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren.

www.rabobank.nl/graafschap-noord

Sport verbindt en inspireert. Daarom steunen we niet alleen sporten en sporters

op het allerhoogste niveau, maar juist ook de amateurs en talenten in de regio.

Want door samen te gaan voor de sport, win je meer dan alleen de wedstrijd.

Rabobank steunt Sportclub Eefde

met steunvan deRabobank.

Meer winnendan de

wedstrijd

SPORTCLUB EEFDE De Wolzak Meijerinkstraat 5 7211 AC Eefde

[email protected] www.sp-eefde.nl

INHOUDSOPGAVE WZN 3

Page 3: WZN December 2014

20 SPONSOR SNELENBERGCATERAAR SNELLENBERG AAN HET WOORD

08 KAMPIOENEN!DE E3 EN F2 ZIJN EERSTE GEWORDEN IN DE COMPETITIE

24 IN DE SPOTLIGHTERIK REMMELINK IS AL BIJNA 40 JAAR LID VAN SPORTCLUB EEFDE

SPORTCLUB EEFDE De Wolzak Meijerinkstraat 5 7211 AC Eefde

[email protected] www.sp-eefde.nl

REDAC TIEHans DrentTim KamphorstTon Reijlink Ton Scholten

FOTOGRAFIEPascale Drentwww.pascaledrent.nl

ADVIES EN PRINTMailStreet Deventerwww.mailstreet.nl

16 GEZELLIGHEID KANTINEVRIJWILLIGERS ZORGEN VOOR GOEDE SFEER

INHOUDSOPGAVE WZN 3

Page 4: WZN December 2014

Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.

Kan hij laterwel een huis

kopen?

Marti BultenKokstraat 377211 AN EEFDET (0575) 54 97 68E [email protected] www.regiobank.nl

Begin numet EigenHuis Sparen!2,25%*rente.

* V

aria

bele

rent

e op

jaar

basi

s pe

r 16

juli

2013

.Re

ntew

ijzig

inge

n vo

orbe

houd

en. V

raag

naa

r de

voor

waa

rden

.

VOORWOORD VOORZITTER 5

Page 5: WZN December 2014

In het Wolzaknieuws van december vorig jaar heeft Remco van Tooren teruggeblikt op 2013. Het daarin genoemde derde grote project voor 2014 te weten “ het verbeteren van onze kleedruimtes en douches” is zo goed als afgerond. Dit is met inzet van vele vrijwilligers tot stand gebracht. Met de sponsorloop is ruim € 23.000,--opgehaald. Ook is er een subsidieaanvraag bij de gemeente ingediend en deze is inmiddels door de gemeente toegekend. Wij gaan de oplevering van onze prachtige vernieuwde kleedruimtes nog op gepaste wijze vieren. Begin 2015 zult u hier meer over horen.

In oktober van dit jaar hebben wij tijdens de algemene ledenvergadering afscheid genomen van onze voorzitter Remco van Tooren. Remco is gedurende ruim 8 jaar onze voorzitter geweest. Een periode van stabiliteit waarin bovendien een aantal grote projecten zijn gerealiseerd. Remco, nogmaals dank voor jouw inzet, je hebt het voorzitterschap op een voortreffelijke manier ingevuld.

Helaas hebben wij in mei van dit jaar afscheid moeten nemen van Jan Knoef die erg veel voor onze vereniging heeft gedaan en ook 10 jaar voorzitter is geweest. In december hebben wij ook afscheid moeten nemen van Hennie Dieperink, lid van het eerste uur. In de juni editie van het WZN is Hennie uitvoerig onder de aandacht geweest. Tot op het laatst zijn deze leden actief en betrokken geweest bij onze vereniging.

Sportief gezien was het ook een prima jaar. Er zijn diverse teams kampioen geworden. Dat is altijd een goede reden voor een feestje. Ons eerste team staat nu op een mooie derde plaats met 5 en 8 punten achter Arnhem AFC en SSD 55. Wij zien gelukkig veel belangstelling voor het kaboutervoetbal. Hopelijk kunnen we veel van deze jongens en meisjes vasthouden voor onze vereniging waardoor ons ledenaantal weer kan groeien hetgeen belangrijk is voor de toekomst.

Er wordt op dit moment ook hard gewerkt om (jonge) scheidsrechters op te leiden zodat wij kunnen blijven zorgen voor een goede professionele begeleiding van onze thuiswedstrijden. De BOS opleiding van de KNVB (basisopleiding scheidsrechter veldvoetbal) is op dit moment bezig en komend voorjaar hopen we weer veel junioren vanaf 12 jaar in te kunnen schrijven voor de pupillen scheidsrechtersopleiding.

Een vereniging als de onze kan alleen floreren door inzet van vele vrijwilligers. Hartelijk dank allemaal daarvoor!

Voor nu alvast een sportief en vooral gezond en voorspoedig 2015 toegewenst namens uw Bestuur. Graag verwelkomen wij u bij de traditionele snertloop en onze nieuwjaarsreceptie op 3 januari 2015.

Beste Clubgenoten,

Marc Majoor

VOORWOORD VOORZITTER 5

Page 6: WZN December 2014

KLUSSERVICEEEFDE GORSSEL

Voor al uw grote en kleine klussenin en om het huis

Van badkamer tot boekenplankVan brievenbus tot tuinhuisje

Wij verzorgen:schilder-, montage- en timmerwerk,maar ook installatie- en tegelwerk,

nieuwe aanleg en renovatie

06 103 501 43

Page 7: WZN December 2014
Page 8: WZN December 2014

Nu de winterstop zijn intrede heeft gedaan op de Wolzak, is dit een mooi moment om de balans op te maken bij Sportclub Eefde. Naast vele mooie prestaties bij zowel de jeugd als de senioren zijn er twee teams die hier bovenuit steken. Dit zijn namelijk de E3 en F2 van onze club, want deze teams zijn kampioen geworden!

Zelfs in het verleden van vereniging waren er niet twee zulke verschillende verhalen bij twee behaalde titels als deze. Waar bij het voor het ene team elke wedstrijd spannend was, was bij het andere elftal vrijwel vanaf het begin duidelijk dat ze als eerste zouden eindigen.

Allereerst het kampioensverhaal van de E3. Het begon allemaal op zaterdag 13 september met een wedstrijd tegen Be

Quick E3. Tijdens deze wedstrijd werd al duidelijk dat Eefde zeker om de bovenste plaatsen mee zou draaien want de eerste wedstrijd werd direct al met 11-1 gewonnen! De spirit zat er dus goed in en ook de tweede wedstrijd was een prooi voor de E3, een 7-0 winst op Ratti.

Na deze twee driepunters kwam de uitwedstrijd tegen FC Zutphen E4. Iedereen ging vol vertrouwen deze wedstrijd tegemoet wat resulteerde in een snelle 2-1 voorsprong. Toch bleek dit wel de sterkste tegenstander tot nu toe, want uitlopen naar een monsterscore bleek hier niet haalbaar. Vlak voor tijd stond nog wel de 2-1 voorsprong op het bord maar FC Zutphen deed er alles aan om nog een punt over te houden aan deze wedstrijd. Hun strijdlust werd in de laatste 5 minuten

KAMPIOENEN!!!

INTERVIEW KAMPIOENEN 9

Page 9: WZN December 2014

zelfs nog beloond met een overwinning! De eerste nederlaag was met 2-3 een feit.

Nu was het een taak voor de trainers en leiders om alle koppies weer dezelfde richting op te krijgen en werd er deze week scherp getraind. De draad werd weer opgepakt en hoe! SVBV was de eerste in een reeks grote overwinningen van de E3. Ze werden met 11-1 opgerold waarna ook PAX en Lochem eraan moesten geloven. 2-12 en 10-3 bleken hier de einduitslagen.

Door deze wedstrijden te winnen deed Eefde weer volop mee in het kampioenschap. Zeker als er gewonnen zou worden van koploper Keijenborg. Na de eerste helft was wel duidelijk dat dit de terechte koploper zou zijn. Na de eerste helft stond Eefde al met 5-0 achter. Droevige gezichten in de rust bij de ouders want een tweede verliespartij zou betekenen dat de eerste plek uit zicht is. Terwijl de ouders hun twijfels hadden in de rust werd er in de kleedkamer gehamerd op het feit dat Eefde zelf ook gigantische kansen had gekregen.

Vol goede moed werd vlak naar rust de 1-5 gemaakt, iets wat zeker nog geen aansluitingstreffer betekende! Daarop volgde wel snel de 2-5 waardoor het geloof bij de jongens er steeds meer kwam. Keijenborg probeerde nog wat terug te doen en kwam met twee kansen dicht bij de genadeklap voor Eefde. Maar omdat deze niet kwam bleef er geloof bij Eefde. Helemaal toen de 5-3 en 5-4 door Eefde gemaakt werden was een stunt in de maak. De vele meegereisde fans zagen vlak voor tijd een corner van Sportclub Eefde erin gaan. De 5-5 was een feit! Keijenborg zat er compleet doorheen, maar was er nog genoeg tijd voor nog een doelpunt? Dit was er zeker want in de allerlaatste minuut

werd het nog 6-5 voor Eefde!

Vier overwinningen betekende nu het kampioenschap. Natuurlijk word de druk op een team dan groter maar het spel werd niet minder. Allereerst werd AZC aan de zegekar gebonden door met 11-0 te winnen. Grote overwinningen op Socci en Vorden lieten de titel nu wel heel dichtbij komen.

Alles kwam aan op de laatste wedstrijd tegen rivaal Almen. Voor het eerst was te zien dat iedereen wat nerveus was. Dit kwam tot uiting in een wat moeizaam begin, maar wel duidelijk was dat Eefde meer kwaliteit bezat dan Almen. Ondanks het moeizame begin kwam Eefde wel op voorsprong en al snel volgde de 2-0 en 3-0. Met een geruststellende voorsprong kon er ranja worden gedronken in de rust. In de tweede helft kwam deze voorsprong niet

INTERVIEW KAMPIOENEN 9

Page 10: WZN December 2014

[ Nieuw- verbouw | Tegelwerk | Onderhoud | Renovatie ]

Eefde | 06 12 626 740 | 0575 543 755www.aannemersbedrijf-nengerman.nl

INTERVIEW KAMPIOENEN 11

Page 11: WZN December 2014

meer in gevaar en was het kampioenschap een feit! Met een medaille uitreiking op het veld en patat in de kantine werd dit goed gevierd!

Namens de leiders wordt iedereen van harte gefeliciteerd met dit behaalde resultaat! Ook een bedankje voor alle trouwe fans, ouders en grootouders die elke week in groten getale langs de lijn stonden om de jongens naar dit prachtige kampioenschap te leiden!

Nu dit succes, werd er natuurlijk nog een titel binnen gehaald. Hier werd gelijk na de eerste overwinning al geschreeuwd dat ‘we wel even kampioen worden’. Wel werd er vergeten dat thuiswedstrijden op kunstgras toch echt iets anders waren dan uitwedstrijden op ‘echt gras’.

Thuiswedstrijden werden steevast op het kunstgrasveld gespeeld. Voor het uitspelende team was dit een nadeel omdat ze dan en tegen een betere tegenstander

moesten spelen en ook nog eens op ander gras.

Ook hier begon de competitie op 13 september. Dit begon met een wedstrijd tegen Almen F1. De eerste wedstrijd was gelijk op ‘echt gras’, maar hier leek niemand last van te hebben. Door doelpunten van Thomas (2), Ivan, Stan en Sven werd er gelijk met 6-1 gewonnen. Een overwinning was prima, maar dat je vies wordt van echt gras werd niet door iedereen gewaardeerd.

De volgende wedstrijd was opnieuw uit, dit keer tegen Warnsveldse Boys. Opnieuw was Eefde beter dan de tegenstander, deze werd dan ook met 10-1 opgerold. Hierna volgde de eerste thuiswedstrijd voor de competitie. Met twee overwinningen was het vertrouwen groot. Met de wedstrijd tegen Lochem werd ook de derde zege geboekt.

Elke week groeide het geloof in een prijs en de uitslagen werden alsmaar groter. Alleen

INTERVIEW KAMPIOENEN 11

Page 12: WZN December 2014

Ook jouw smaak zit er tussen...

Met de juiste voorzet koppen wij hem in!

MAJOORMakelaars en Taxateurs o.g.

Voor verkoop en aankoop van woningen, kantoor- en bedrijfspanden

Rustoordlaan 50 • 7211 AZ Eefde • 0575-549112 • [email protected]

www.majoormakelaars.nl

INTERVIEW KAMPIOENEN 13

Page 13: WZN December 2014

de wedstrijd tegen Keijenborg bleek hierop een uitzondering want deze wedstrijd werd ‘maar’ met 4-3 gewonnen.

Tijdens het seizoen kwam de opa van Koen altijd kijken. Dit was maar goed ook, want zonder naar zijn opa gezwaaid te hebben kon er niet gevoetbald worden. Was opa er nog niet dan stond Koen meer naast het veld zijn opa te zoeken dan dat er oog voor de bal was. Keeper Stan was gewend om wedstrijden op kunstgras te spelen dus dan werd je als keeper niet vies, los van een paar rubberen balletjes in je schoenen. Na een wedstrijd op echt gras was niet alleen hij verbaasd dat zijn kleren vies waren, ook zijn ouders stonden hier van te kijken.

Daarnaast had Cody naast oog voor de bal ook oog voor de meisjes van de tegenstander. Of dit was om ze af te leiden en zo te winnen weet niemand. Om besprekingen rustig te laten verlopen werd hem ook wel eens gevraagd om even langs de douches te lopen. Maar met de nieuwe douches die dan aangaan leverde dit nog

weleens een nat pak op.

Met nog twee wedstrijden te gaan kon het kampioenschap al binnengehaald worden. Een spannende wedstrijd bleek dit niet te worden. Aan het einde stond er een score van maar liefst 14-0 op het bord. Dit was de grootste uitslag van het seizoen! Hierdoor was één wedstrijd voor het einde de competitie beslist in het voordeel van SP Eefde. De laatste wedstrijd was niet meer van belang maar werd nog wel gewonnen met 3-0 door de F2. De jongens zijn het seizoen dus ongeslagen!

Samen met de 35+ voetbal heeft dit weer mooie kampioenschappen opgeleverd. Wat hierbij ook een vermelding waard is, is dat in elk van deze teams iemand van de familie Spiegelenberg heeft meegedaan. Waar bij de 35+ vader Bob kampioen werd, waren zijn zoons speler van de F2 en E3.

Namens Sportclub Eefde, van harte gefeliciteerd met deze behaalde kampioenschappen!

INTERVIEW KAMPIOENEN 13

Page 14: WZN December 2014

Wie lid is of wel eens bij Sportclub Eefde komt kijken, kent ze vast van gezicht. Henk (59) en Dinie (54) draaien namelijk al jaren mee. ‘Hoe ik bij Eefde als barmedewerker ben beland? Nou, ik ben in bezit van mijn horecapapieren en ik beheerde de kantine op de kazerne. Jan Brands, destijds de beheerder, vroeg of ik zijn baantje eventueel van hem kon overnemen. Maar ik had het naar mijn zin op de kazerne en was dus te druk om het stokje van Jan over te nemen. Daar zit ontzettend veel tijd in hoor!’ benadrukt Henk. ‘Daar heeft een buitenstaander geen notie van! Er zit alleen al zoveel tijd in de schoonmaak, en wat dacht je van het inkopen? Mijn zoon Rik kwam hier in die periode ook voetballen. Ik heb sindsdien wel geholpen door middagen te draaien. En dat doe ik nu nog steeds met mijn vaste team Klaus Govers en Ad van der Tol en we hebben een gloednieuw teamlid: mijn schoondochter Ilse Jansen.

Nu Dinie, ze heeft vroeger zelf bij Sportclub Eefde gespeeld. ‘Maar eerst was ik lid in Gorssel. Toen daar het dameselftal over

de kop ging, ben ik hier gaan voetballen. Omdat mijn man Johan en mijn kinderen hier nog steeds een balletje trappen ben ik een jaar of acht geleden begonnen met kantinedienst draaien. Momenteel doe ik de ochtenden met Corry Nieuwenhuis. De middagen vind ik het veel te gezellig, om aan de andere kant van de bar te zitten!’

Maar ook ’s ochtends is het gezellig in de kantine aan de Meijerinkstraat. ‘Er is veel bekijks bij de pupillen die dan spelen. We zorgen dat de koffie klaar staat en aan het eind van de morgen zetten we het frituur aan.’ Het interview vond plaats rond een uur of 12 en we hadden nou niet echt zin in een vette hap. ‘Om 11 uur vragen sommige mensen wel eens of ze al patat kunnen krijgen!’ vertelt Dinie.

’S Middags heerst er een iets andere sfeer in de kantine. Dan veranderd het meest verkochte drankje in bier in plaats van koffie. ‘Dan proberen we altijd een beetje een showtje weg te geven en gezelligheid te brengen.’ Vertelt Henk. ‘We geven dan

GEZELLIGHEID, GEZELLIGHEID EN NOG EENS GEZELLIGHEID!De vrijwilligers van de club worden enorm gewaardeerd. Zonder deze mensen is het niet mogelijk om op zaterdags te kunnen voetballen op de Eefdese velden. Van de materiaalmannen, tot de veldmeesters, ze zijn allemaal van noodzakelijk belang! En wat te denken van het kantinemedewerkers! In de kantine brengen de meeste leden en supporters tenslotte hun meeste tijd door. Daarom hebben we twee leden van het team van kantinebeheerder Gerard Rood geïnterviewd, Henk Hartelman en Dinie Peters. Waarom staan ze achter de bar en zitten ze niet aan de andere kant?

INTERVIEW KANTINEVRIJWILLIGERS 17

Page 15: WZN December 2014

GEZELLIGHEID, GEZELLIGHEID EN NOG EENS GEZELLIGHEID!soms wel eens wat weg, maar krijgen daar gezelligheid voor terug. Super dat het bij een club als Eefde kan. De prijzen in de kantine zijn goed en we zijn absoluut niet te commercieel. We hebben wel eens op een drukke zaterdagmiddag 250 liter bier getapt. Kassa!’

Naast het feit dat de prijzen niet te hoog zijn, noemen Dinie en Henk nog meer positieve punten van de kantine. ‘We krijgen ’s ochtends altijd heel veel goede reacties. De kantine is ruim opgezet en het meubilair is prachtig’ aldus Dinie. ‘De inrichting is inderdaad van deze tijd.’ Vult Henk aan. De stoelen en banken zijn onlangs door Sjors Scholten met de hand gemaakt met het populaire steigerhout.

Maar bijvoorbeeld ook het koffieapparaat krijgt de complimenten van Dinie. Henk valt het op dat je in onze kantine snel wordt geholpen. De bar is zo opgezet dat je aan alle kanten kan bestellen. Maar het belangrijkste van de kantine is het toch het personeel. Bij andere clubs werken ze niet met vrijwilligers, maar met een verplicht schema. ‘Dat werkt denk ik niet. Voordat je iemand alles hebt uitgelegd hoe alles werkt ben je al een paar uur verder.’ Aldus Henk.

Wat beide vrijwilligers ook het noemen waard vinden, zijn de evenementen. Dinie staat vaak achter de bar als het Nederlands elftal op groot scherm wordt uitgezonden. ‘Pfoe, wat heb ik daar een hoop gekke dingen gezien. Iedereen is dan

Dinie (derde van links) helpt ook tijdens het internationaal jeugdtoernooi

INTERVIEW KANTINEVRIJWILLIGERS 17

Page 16: WZN December 2014

Tel. (0575) 51 11 03Kapperallee 87 Eefde

GEBR. KLUMPER AUTO’S BV

BOVAG AUTOMOBIELBEDRIJF

INKOOP - VERKOOP - APK - ONDERHOUD

Kijk op onze website voor het actuele aanbod:

WWW.KLUMPERAUTOS.NL

ONS ASSORTIMENT BESLAAT O.A.:Buitendeuren:

Binnendeuren: Eigen merkSkantrea

AustriaBruynzeel

GaragedeurenMultiplex-deuren

TrappenHefschuifpuien

Kozijnen

Page 17: WZN December 2014

Nefit TrendLine: nu met 7 jaar garantie + verlaagde BTW op installatiewerk!

Uw nieuwe HR-ketel moet minstens 15 jaar meegaan. Dat is best

lang. Maak daarom nu een verantwoorde keuze. Met de nieuwe Nefit

TrendLine HR-ketel bespaart u energie en bent u klaar voor de

toekomst. Profiteer nu van de verlaagde BTW op installatiewerk.

Bovendien krijgt u bij ons tijdelijk 7 jaar garantie op onderdelen,

helemaal gratis. Dat is pas zekerheid!

Nieuwe HR-ketel? Tijdelijk dubbel voordeel!

N e f i t h o u d t

N e d e r l a n d w a r m

7 JAAR GARANTIE

7 JAAR GAR

ANTI

E 7 JAAR GARANTIE

ACTIE!

Vraag ons vrijblijvend om informatie en voorwaarden:

Kloosterweg 15, 7213 LE Gorssel, Tel. 0575 - 490027www.montagebedrijfantonbruggeman.nl

Montagebedrijf

Anton BruggemanVoor al uw dak en cv en loodgieterswerk

Autorijschool

Remco ten Pas• Bromfi ets-AM

• Motor-A

• Auto-B

• Auto met aanhanger-BE

• Vrachtauto-C

• Vrachtauto met aanhanger-CE

• Ccv-B

Rustoordlaan 24 • 7211 AX Eefde, Tel. 0575-512204

Mob. 06-22457068 • [email protected]

Page 18: WZN December 2014

■ Tuinadvies

■ Tuinontwerp

■ Tuinaanleg

■ Tuinrenovatie

■ Tuinonderhoud

Tuintechniek EefdeScheggertdijk 47218 NA AlmenTelefoon: 0575 - 432321E-mail: [email protected]: www.tuintechniekeefde.nl

TUINTECHNIEK EEFDEONTWERP, AANLEG EN ONDERHOUD VAN TUINENEN GROENVOORZIENINGEN

De inspiratiebron voor tuinbezitters!

tuintechniek:tuintechniek 23-10-2007 08:08 Pagina 1

INTERVIEW KANTINEVRIJWILLIGERS 19

Page 19: WZN December 2014

knettergek!’ Een aantal jaar geleden is de Tirolermiddag in het leven groepen die 10 januari ook weer plaatsvindt. Henk staat daar met zijn vaste team achter de bar in echte lederhosen! ‘Toen die middag voor het eerst plaatsvond, vonden we ook dat het personeel mee moest dragen aan de sfeer. Dus doen we ieder jaar onze Duitse pakjes aan. Naast het personeel wordt ook de kantine zelf in een Tiroler jasje gehezen. Naast bier is er dan ook Flugel en Gluhwein verkrijgbaar en livemuziek mag natuurlijk niet ontbreken.

Het kan natuurlijk altijd beter met de kantine. ‘Het is jammer dat er soms op het kunstgras gevoetbald wordt. Dan zijn er weinig mensen in de kantine.’ Vertelt Dinie. ‘Daarnaast zou het mooi zijn als de hoek in de kantine ook van glas wordt. Dan kunnen

we heerlijk naar buiten kijken met zicht op het hele veld!’ ‘Een overkapping boven het terras zou ook mooi zijn.’ Vult Henk aan. ‘En ik pleit ook voor het luikje voor de keuken. Dan is het voor iedereen duidelijk wanneer de keuken sluit, want er is een tijd van komen en van gaan.’

Tijdens het interview viel vaak het woord gezelligheid, en Henk en Dinie waren het er over eens dat, dát de kracht van de club is. Een leuke sfeer trekt vrijwilligers aan en die zorgen weer op hun beurt dat het gezellig is. Daarom hopen we dat Henk en Dinie en de rest van het kantinepersoneel nog lang mogen bijdragen aan de topsfeer op de Wolzak. Want dat is iets speciaals, iets unieks, waar wij als Sportclub Eefde trots op mogen zijn.

Henk (tweede van links) met zijn vaste team tijdens Sixday van afgelopen zomer

INTERVIEW KANTINEVRIJWILLIGERS 19

Page 20: WZN December 2014

Sportclub Eefde wordt naast vele vrijwilligers ook gesteund door een flink aantal sponsoren. Welke mogelijkheden kent sportclub Eefde voor een sponsor? En wat is het doel van sponsoring voor een sponsor? Uit onderzoek is gebleken, dat veruit de meeste bedrijven slechts een zeer beperkt doel nastreven met het sponsoren van een vereniging of sportevenement. Uitgebreide marketing- en communicatieplannen vormen alleen voor de grote partijen op het gebied van (sport)sponsoring een punt van aandacht. Veelal wordt als doelstelling “het realiseren van meer naambekendheid met merk of bedrijfsnaam” gehanteerd.

De doelstelling van Sportclub Eefde ten aanzien van sponsoring is: Sponsoring heeft tot doel het verwerven van materiële en immateriële zaken voor de vereniging ter ondersteuning van het algemeen belang van Sportclub Eefde. Om onze sponsoren extra onder de aandacht te brengen ligt het in de bedoeling in iedere digitale uitgave van het WZN een sponsor aan het woord te laten. Wie zijn ze en waarom willen ze ons sponsoren? Deze keer is het tijd voor Johan en Carla Snellenberg die samen Snellenberg Catering runnen.

SPONSOR IN BEELD

SPONSOR IN BEELD SNELLENBERG CATERING 21

Page 21: WZN December 2014

Johan en Carla zijn natuurlijk vooral bekend van de Kwalitaria het Trefpunt waar ze inmiddels, schrik niet, alweer 15 jaar weg zijn. Nog mening Eefdenaar zal met weemoed terugdenken aan de ovenheerlijke frietjes en frikadellen van ‘ de Kwalitaria’ . In 1998 kregen ze zelfs een prijs voor de goede kwaliteit van het eten en de service. Maar genoeg over het verleden en terug naar het heden waarin Johan en Carla een nieuw goedlopend bedrijf hebben opgericht. Samen met Johan spraken wij over dit relatief nieuwe bedrijf Snellenberg Catering.

Johan kun je wat over jullie zelf (Johan en Carla) vertellen? Wij zijn Johan en Carla Snellenberg en allebei geboren en getogen in Eefde. We hebben

een dochter die inmiddels volwassen is, ze heeft in Amsterdam gestudeerd en is daar blijven zitten en woont daar nu nog steeds. Wij zijn inmiddels alweer 15 jaar weg uit Eefde nadat we daar 13 jaar Kwalitaria het Trefpunt hebben gehad.

We hebben dus te maken met echte Eefdenaren! Heb je ook gevoetbald of andere sporten beoefend in Eefde?Ja ik heb zelf inderdaad nog gevoetbald, al is dat al wel een hele tijd geleden. Ik heb natuurlijk bij Eefde gevoetbald en dit was tussen mijn 7e en 14e jaar. Ik ben dus al vrij vroeg gestopt met voetbal, dit kwam doordat ik op zaterdag ging werken. Maar misschien was het ook maar beter, want heel veel talent zat er niet in! Dit neemt niet weg dat ik het wel heel gezellig en leuk vond om bij Eefde te voetballen, maar de combinatie met werken was helaas niet te maken. Naast voetbal ben ik nog actief geweest bij de volleybalvereniging VIOS. Ik heb hier nog enkele jaren gespeeld, maar uiteindelijk ook gestopt. Daarnaast ben ik ongeveer 12 jaar lid geweest van Concordia. Ik heb daar met veel plezier op meerder instrumenten gespeeld. Maar zoals gezegd ben ik al vanaf mijn 14e jaar aan het werk in de horeca, vanwege dit werk had ik eigenlijk

SPONSOR IN BEELD SNELLENBERG CATERING 21

Page 22: WZN December 2014

Weevers

Jutlandsestraat 1 7202 CB Zutphen t 0575 517665 I weeverszutphen.nl

zonwering

sinds 1900

glas

wanden

Sinds 1890

Kamphuis

zutphen.nl

Kokstraat 37 Eefde. Telefoon 0575 512927

VersluisSchurinklaan 16 Eefde coop.nl

openingstijden & coopOpeningstijdenCoop Versluis

Maandag t/m donderdag 8-20 uur

Vrijdag 8-21 uur

Zondag 12-18 uur

Maandag t/m donderdag 8-20 uurVrijdag 8-21 uurZaterdag 8-20 uurZondag 12-18 uur

SPONSOR IN BEELD SNELLENBERG CATERING 23

Page 23: WZN December 2014

geen tijd meer voor het verenigingsleven. Erg jammer, maar ik werk met erg veel plezier in de horeca.

Vertel eens iets over de historie van het cateringbedrijf ?Nadat we vertrokken zijn uit Eefde zijn we ons gaan richten op de catering. Eerst alleen voor bedrijven. Sinds 6 jaar nu Snellenberg Catering. We dachten door de Kwalitaria te verkopen meer tijd te hebben voor ons zelf. Dat was in het begin wel zo, maar inmiddels is dit wel weer achterhaald, door dat we toch altijd dienstverlenend willen zijn, en altijd voor onze gasten klaar willen staan. Dus altijd 7 dagen per week paraat.

Op de site staan foto’s met heerlijke hapjes, waarvoor kunnen mensen bij jullie terecht?Wij doen heel veel voor bedrijven: veel lunches bezorgen, bedrijfsrestaurants verzorgen, maaltijden, recepties voor jubilarissen enzovoort. Daarnaast veel catering voor particulieren. Denk aan hapjes, salades en bittergarnituren. Maar daarnaast bieden we een uitgebreide mogelijkheid voor buffetten aan huis, verenigingen, bedrijven of voor welke

gelegenheid dan ook. Hapjesbuffet, tapasbuffet, warm koude buffetten. stamppotten buffetten, verhuur van statafels en ga zo maar door! Alles geheel verzorgd inclusief serviesgoed etc.

Sponsoren kan bij Sportclub Eefde op verschillende manieren. Voor welke manier heeft Snellenberg catering gekozen?Wij zijn bord sponsor sinds een jaar of 5, daarnaast hebben we al eens wat gedaan voor het internationale jeugdtoernooi en we zijn sponsor via een advertentie in het WZN. We waren tijdens Kwalitaria periode al jaren shirt sponsor, dus altijd nauw betrokken bij sp Eefde.

Waarom is Snellenberg catering sponsor geworden bij Sportclub Eefde? Zoals gezegd zijn we al een hele lange tijd nauw betrokken bij sp. Eefde. We komen er vandaan en onze eerste zaak, de kwalitaria, stond er. Ondanks dat we er al 15 jaar weg zijn ligt ons hard nog steeds in Eefde. Natuurlijk ook omdat veel van onze familie nog in het mooie dorp wonen. Daarnaast vinden we het belangrijk om op deze manier het verenigingsleven in Eefde te steunen en stimuleren.

SPONSOR IN BEELD SNELLENBERG CATERING 23

Page 24: WZN December 2014

SC

HIL

DE

RS

GR

OE

P B

V

LIEBRANDSCHILDERWERKEN

Tel. (0575) 540 147

www.rsschildersgroep.nl

IN MEMORIAM HENNIE DIEPERINK 25

Page 25: WZN December 2014

Toch nog onverwacht, na een kort ziekbed, is op 9 december jongstleden Hennie Dieperink overleden.

In de eerste plaats natuurlijk de familie en de naasten, maar ook Sp.Eefde, verliezen in hem een bijzonder prettig en sympathiek mens.

Hennie was lid vanaf de oprichting van Sp.Eefde in 1948 en is dat tot aan zijn dood gebleven. Afgelopen jaar hebben we hem nog in het zonnetje gezet vanwege zijn 65 jarig lidmaatschap. Hij zou nog meegaan naar de wedstrijd Heerenveen-GAE, maar was daar, vanwege zijn gezondheidsproblemen, niet meer toe in staat.

Hennie heeft, naast dat hij jaren gevoetbald heeft, vele andere activiteiten verricht voor de club. Zo was hij in de begin jaren, toen het veld nog aan de Jodendijk gelegen was, onze eerste kantine beheerder. Hij hield zich, in een ruimte van 2 X 2 meter, bezig met de verkoop van snoep en frisdrank. Ook hielp hij mee met het stencilen en het vouwen van de krantjes, het huidige WZN. Vele jaren heeft hij zich ingezet in het ophalen van de voetbalpool. Ondanks zijn drukke werkzaamheden heeft hij ook nog de tijd gevonden om mee te helpen bij de organisatie van het 40 en 50 jarig bestaan van de vereniging. Tot voor kort bracht hij nog het WZN rond.

Hennie was een trouwe supporter van het 1e elftal en was tot het laatst toe, iedere zaterdag op de Wolzak aanwezig.

Helaas heeft hij door zijn ziekte niet langer van het leven, zijn kinderen en klein kind, mogen genieten en hebben wij afscheid genomen van een iemand met echte clubliefde.

Hennie is 77 jaar geworden, wij zullen hem missen.

Bestuur Sp.Eefde.

IN MEMORIAM HENNIE DIEPERINK 25

IN MEMORIAM

Page 26: WZN December 2014

Naam Erik RemmelinkWoonplaats EefdeGeboortedatum 03-04-1967Hoe lang lid van Sp. Eefde? Vanaf 1 september 1976, ik ben begonnen in de E2. Al 38 jaar dus!Beroep Brood-banket bakkerPartner GeenZelf gevoetbald bij Eefde Jazeker! Alle elftallen heb ik bijna doorlopen. Van de E2 tot het eerste. In het eerste heb ik tien jaar gevoetbald, mijn eerste wedstrijd was bij SKVW uit onder trainer Fré Brinkman. Nu voetbal ik nog zeven tegen zeven en ben oproepbaar voor het derde en het vierde. Wat doe je nu bij Eefde? Ik ben vanaf mijn achttiende eigenlijk al trainer geweest. Nu ben ik trainer van de C-jeugd. Een erg leuke groep!Favoriete Nederlandse club Feyenoord en Go Ahead EaglesFavoriete Nederlandse speler Ben Wijnstelkens, Dirk Kuijt, Paul BosveltFavoriete buitenlandse club BarcelonaFavoriete buitenlandse speler MessiMooiste wedstrijd Eefde De wedstrijden tegen Almen zijn misschien niet de mooiste maar wel altijd beladen! Daarnaast is de promotiewedstrijd tegen Sinar Malukku – Eefde (0-4) de mooiste wedstrijd die ik heb gespeeld. Kampioenschappen Ja dat zijn er een hoop! Als speler ben ik 4 keer kampioen geworden en dus een keer gepromoveerd naar de wedstrijd tegen Sinar Malukku. De eerste keer dat ik op de kar mocht was in de C1 met trainer Eef de Weerd. In 2004 werden we met het derde elftal kampioen en in 2006 werd het 4e en het 5e kampioen. Ik speelde in beide elftallen vaak mee.

In 2009 werd ik nogmaals met het derde kampioen. Ook als trainer heb ik elftallen naar de eerste plek mogen leiden. De D1, met Anton Reylink en Ben Nijhof als leiders,

de D2, met Jan Kablau en Mark Scholten, en de B2 met leiders Marcel Borst en John Klein-Nagelvoort. Mooiste doelpunt Eefde Dat was de goal van Gerard Schonewille in die promotiewedstrijd. Het was de 0-3. Hij scoorde vanaf 35 meter door de bal over de keeper te schieten. Jouw mooiste doelpunt Dat is de goal tegen Almen. Ik ging glijdend naar de bal op de zestien, en hij ging binnenkant paal binnen! Tijdens zeven tegen zeven scoorde ik een doelpunt vanaf 20 meter in de kruising tegen FC Zutphen.Beste trainer Jammer dat hij de papieren niet heeft en geen tijd, maar Jan Kablau

IN DE SPOTLIGHT ERIK REMMELINK 27

IN DE SPOTLIGHT: ERIK REMMELINK

Erik was trainer van de C1 in 1999

Page 27: WZN December 2014

laat spelers absoluut beter voetballen. De combinatie Dick Brands en Herman van Zeijts was ook een goede. Die heb ik zelf helaas maar heel even meegemaakt in verband met mijn knieblessureMooiste tenue Het maagdelijke witte tenue van Real MadridMooiste stadion De Kuip en Nou CampJeugdidool Had ik nietTelevisie Sport en De Wereld Draait DoorTv-presentator Humberto Tan, Matthijs van Nieuwkerk, Jack van GelderWaar of aan wie erger je wel eens aan? Op dit moment aan de nieuwe kleedkamers, dat sommigen het niet schoon achterlaten! Daarnaast irriteer ik me ook aan Johan Derksen.Wie zou je willen ontmoeten? Emily Ratajkowski, een topmodel! (Tip van de redactie, zoek der is op!)Wat is het gekste wat je met Sp Eefde hebt meegemaakt? Uit bij Concordia Wehl

schoot keeper Edwin van der Tol de bal over het vangnet heen. De bal kwam daarna op het dak van de boerderij die er achter stond. De pannen vlogen van het dak! De boer kwam daarna het veld op. Ook de wedstrijd tegen Sinar Malukku was een gekkenhuis. Toeschouwers kwamen met de fietsen het veld op. Wat is het mooiste wat je met Sp Eefde hebt meegemaakt? Ik heb tegen oud internationals van het Nederlands Elftal gevoetbald met onder andere Willy en René van de Kerkhof en Nico van Zoghel. Na die tijd zijn we gaan eten bij de Uitrusting. En natuurlijk de promotie naar de eerste klasse na de wedstrijd tegen Sinar Malukku onder leiding van Jan van Pluuren. Daarna zijn we lekker gaan eten in de Sluis en er was ook nog kermis. Ja dat was een heerlijke dag! Ook zijn we met de A1 naar Ulm (Duitsland) geweest in gastgezinnen. Dat was ook prachtig.

IN DE SPOTLIGHT ERIK REMMELINK 27

Erik zelf speler van de C1. Staand V.l.n.r: Eef de Weerd, Ton Baakman, Bart van Veldhuizen, Marco Aalpol, Art Volkers, Robert Jan Emck, Dirk Volkers, Jan de Weerd. Zittend V.l.n.r: Marcel Dieperink, Edwin van de Tol, Arjan Westerhuis, Erik Remmelink, Marcel Remmelink en Ton Kuiper.

Page 28: WZN December 2014

MailStreet maakt uw data persoonlijk!

Wij zorgen ervoor dat u optimaal rendement uit uw klantrelaties haalt. Of het nu gaat om direct marketing, onderzoeken of financiële communicatie. Alles draait tenslotte om efficiënt en effectief contact. Soms kan dat via één kanaal. Een andere keer is juist een combinatie van kanalen nodig voor een zo hoog mogelijke respons. Wij noemen dat ‘de slimste weg naar uw klant’.

Wij zijn nieuwsgierig naar uw business. Mogen wij ook u ondersteunen met onze slimme document- en direct-marketingoplossingen? Neem vrijblijvend contact op met MailStreet.

MailStreet wenst Sportclub Eefde een sportief seizoen!

Er waren nog nooit zoveel mogelijkheden om uw doelgroepen te benaderen als nu. Tegelijkertijd is échte interactie een stuk ingewikkelder geworden. Want; wanneer en hoe zet u welke kanalen in?

Lübeckstraat 7 - 7418 EK Deventer - NederlandT. 088 - 67 67 777 - [email protected] - www.mailstreet.nl

MAAKT UW DATA PERSOONLIJK