Wonderwijze Weetjes Juni 2015

4
EDITIE 4 JUNI 2015 Cursiefje van de directie Straks is het 2 maanden vakan0e : de 0jd waarin niets moet. Geen haast … geen plan … alles laten liggen waar het ligt ! En ja, misschien inpakken en wegwezen … Een 0jd die ruimte biedt om te zeggen: ik speel even niet mee, laat mij proeven van rust, laat mij kijken naar dingen die ik al lang niet meer heb gezien … En laat mij genieten van … een mooi zicht… een babbel met … een terrasje … wij wensen het je van harte toe, het direc0eteam gelijk maar toch zo verschillend Dit titeltje betekent net zoveel als het moeilijke woord “DIFFERENTIATIE” ! Dit woord wordt in de media vaak in het daglicht gesteld want we kunnen het niet loskoppelen van het nieuwe M- decreet! Voor ons op school is “differentiatie” DAGELIJKSE KOST! Zowel bewust als onbewust doen we dit al jaren! Ieder kind is uniek! Ieder kind heeft zijn eigen mogelijkheden! Het is onze taak om de kinderen op een boeiende manier nieuwe dingen eigen te maken… dus waarom niet via een spel? Of via een andere manier dan het klassieke lesgeven? Een spel aangepast aan de mogelijkheden van elk kind! Het is ZALIG om de kids bezig te zien! Zalig om de kids hun eigen ervaringen te zien doorgeven aan een klasgenootje! Je ziet ze keer op keer glunderend uit- kijken naar zo’n leuke les! Voor ons zo gewoon, voor de kinderen een HEMELS verschil!!! We gaan ervoor!!! “If a child can’t learn the way we teach, maybe we should teach the way they learn!” ( cfr. Ignacio Estrada) 16 schoolverlaters vertrekken vanuit onze school naar het secundair onderwijs. Velen stappen over naar 'Haverlo', enkelen gaan naar VTI Brugge of zijn ingeschreven in De Maricolen. Nog anderen gaan naar een andere school. We sloten het schooljaar en hun carrière in onze school af met een city-trip naar Brussel. De foto's van deze stadsklas kan je bekijken en 'liken' op de facebook-pagina van de school. We wensen de 16 leerlingen veel succes. We zullen ze hard missen!

description

Schoolkrant van Wonderwijsbrugge www.wonderwijsbrugge.be

Transcript of Wonderwijze Weetjes Juni 2015

Page 1: Wonderwijze Weetjes Juni 2015

EDITIE 4 JUNI 2015

Cursiefje van de directie

Straks  is  het    2  maanden  vakan0e  :  de  0jd  waarin  niets  moet.    Geen  haast  …    geen  plan  …    alles  laten  liggen  waar  het  ligt  !  

En  ja,  misschien    inpakken  en  wegwezen  …  

Een  0jd  die  ruimte  biedt  om  te  zeggen:  ik  speel  even  niet  mee,  laat  mij  proeven  van  rust,    

laat  mij  kijken  naar  dingen  die  ik  al  lang  niet  meer  heb  gezien  …  

En  laat  mij  genieten  van  …    een  mooi  zicht…  een  babbel  met  …    een  terrasje  …  

wij  wensen  het  je  van  harte  toe,  het  direc0eteam

gelijk maar toch zo verschillend

Dit titeltje betekent net zoveel als het moeilijke woord “DIFFERENTIATIE” ! Dit woord wordt in de media vaak in het daglicht gesteld want we kunnen het niet loskoppelen van het nieuwe M-decreet! Voor ons op school is “differentiatie” DAGELIJKSE KOST! Zowel bewust als onbewust doen we dit al jaren! Ieder kind is uniek! Ieder kind heeft zijn eigen mogelijkheden! Het is onze taak om de kinderen op een boeiende manier nieuwe dingen eigen te maken…dus waarom niet via een spel? Of via een andere manier dan het klassieke lesgeven? Een spel aangepast aan de mogelijkheden van elk kind! Het is ZALIG om de kids bezig te zien! Zalig om de kids hun eigen ervaringen te zien doorgeven aan een klasgenootje! Je ziet ze keer op keer glunderend uit-kijken naar zo’n leuke les! Voor ons zo gewoon, voor de kinderen een HEMELS verschil!!! We gaan ervoor!!! “If  a  child  can’t  learn  the  way  we  teach,  maybe  we  should  teach  the  way  they  learn!”  (  cfr.  Ignacio  Estrada)    

16 schoolverlaters vertrekken vanuit onze school naar het secundair onderwijs. Velen stappen over naar 'Haverlo', enkelen gaan naar VTI Brugge of zijn ingeschreven in De Maricolen. Nog anderen gaan naar een andere school. We sloten het schooljaar en hun carrière in onze school af met een city-trip naar Brussel. De foto's van deze stadsklas kan je bekijken en 'liken' op de facebook-pagina van de school. We wensen de 16 leerlingen veel succes. We zullen ze hard missen!

Page 2: Wonderwijze Weetjes Juni 2015

trefbaltoernooi Zoals elk jaar werd er ook deze maand mei volop trefbal gespeeld op onze school . We hielden een tornooi onder alle klassen tijdens de speeltijd. De

leerlingen zetten hun beste beentje voor en er kwam een verrassende winnaar uit de bus .... de Pop-Art-klas liep met de eerste prijs weg ! En als kers op de taart mogen zij het opnemen tegen het super getalenteerde leerkrachten -team op de laatste schooldag !

Dwars door Brugge Op zondag 10 mei hebben 15 leerlingen deelgenomen aan de loopwedstrijd 'Dwars door Brugge'. Dit na een goeie voorbereiding van 3 maanden. Alle 15 leerlingen slaagden erin om de 5km met succes uit te lopen, dit zonder maar één meter te wandelen ! Een dikke proficiat hoor ! De leerlingen werden nog beloond met een staande ovatie van alle medeleerlingen tijdens de maandagmiddag speeltijd !

sport, spel & gezondheid

atletieknamiddag Op woensdagmiddag 3 juni namen 38 leerlingen deel aan de atletieknamiddag . Dit is zeker een record opkomst !! De leerlingen konden zich in het Julien Saelens stadion meten met andere scholen. Er waren 4 disciplines : spurt van 60 m, lange afstand 300 m, verspringen en tennisbal werpen. Na het beëindigen van alle disciplines werden alle leerlingen beloond met een mooie gouden medaille !

sportdag Op 22 juni was er een gezamenlijke sportdag voorzien maar die viel letterlijk in het water door de helse weersomstandigheden. Gelukkig werd het door de vindingrijke , flexibele leerkrachten van Wonderwijs Brugge toch nog een super leuke dag ! Sommige klassen speelden 'hoger - lager' , anderen konden zich uitleven in de klas. In de namiddag konden de leerlingen zich volledig uitleven in het Interbad waar voor de gelegenheid de glijbaan en het recreatiebad voor ons werd opengezet.

fietsen Ook in Wonderwijs Assebroek willen we graag dat alle kinderen goed kunnen fietsen. In het begin van het schooljaar laten de jongsten eens zien hoe vlot ze al dan niet kunnen fietsen. In de loop van het schooljaar verbeteren we hun fietsbehendigheid. En wat zien we dan …… terecht fiere kinderen, fietsend de zomervakantie in!

Page 3: Wonderwijze Weetjes Juni 2015

crea-kiekjes

Elk forum zet een leerling zijn hobby in de kijker. Zo konden we op 16 juni luisteren naar de zeer zinvolle vrijetijdsbesteding van Dylan. Hij volgt al een aantal jaar op woensdagnamiddag kunstacademie in Dudzele. A.d.h.v. een powerpointvoorstelling liet hij een aantal van zijn kunstwerken zien. Schitterend! Volgend schooljaar willen we ook op onze school een crea-atelier inrichten. Meer info hierover op de openklasdag van 27 augustus 2015 ! Hou ook de facebook-pagina van de school in de gaten…. . Interessante en zinvolle vrijetijdsbestedingen worden hierop gepost !

Broederlijk delen… Met de opbrengst van ons vastenproject werd in Egypte veel gerealiseerd: Iedereen in Tod beschikt nu over proper kraantjeswater want er werd een machine aangekocht die het water koelt en filtert. Zo worden Egyptenaren niet meer ziek door vervuild water uit de Nijl. Daarnaast bouwden lokale vaklui een ijzeren constructie in de voortuin van het gemeenschapshuis Rababah. Het is het begin van een luifel die kinderen en ouderen bij activiteiten moet beschermen tegen de zon. De tekeningen die de kinderen maakten, hangen nog steeds op en helpen de leerlingen en de leerkracht tijdens de Engelse les.

vrije tijd

solidariteit

Page 4: Wonderwijze Weetjes Juni 2015

voor de renovatie van ons verkeerspark!

De middenschool Emmaüs Aalter schonk de school op 23 juni 2015 een cheque van 1.307,95 euro voor de renovatie van het verkeerspark. Het initiatief voor dit project is er gekomen door Tyson, broer van Lars Persyn uit de klas van juf Ann en meester Roeland.Door alle leerlingen van het 2de jaar secundair elektriciteit/metaal werden tal van activiteiten georganiseerd om geld bijeen te brengen. Het hoogtepunt van dit project bestond uit een gesponsorde wandeltocht van 70 km van De Panne naar Knokke.Een dikke merci voor Tyson en medeleerlingen van 2 ME 5 uit Emmaüs Aalter.

sponsoring

belangrijke data

samen genieten op

schoolreis!!!

donderdag 27/08: tussen 16-18u open-klasdag dinsdag 1/09: start schooljaar dinsdag 22/09: info-avond in de klas maandag 5/10: vrije dag woensdag 21/10: pedagogische studiedag maandag 02/11 t/m 6/11: herfstvakantie dinsdag 10/11: oudercontact woensdag 11/11: wapenstilstand

maandag 21/12 t/m 01/01: kerstvakantie maandag 08/02 t/m 12/02: krokusvakantie vrijdag 11/03: pedagogische studiedag maandag 28/03 t/m 08/04: paasvakantie donderdag 05/05: O.L.H. Hemelvaart vrijdag 06/05: vrije dag maandag 16/05: pinkstermaandag dinsdag 17/05: vrije dag donderdag 30/06: laatste schooldag

De Lions-club Oostkamp organiseert jaarlijks een kunstwedstrijd met als thema 'vrede' . Anouk won de eerste prijs !