Krantje Juni 2015

download Krantje Juni 2015

of 5

description

schoolkrant juni 2015

Transcript of Krantje Juni 2015

  • Schoolkrant van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem

    1

    Schoolkrantje juni 2015

    Schoolreis Boudewijnpark : Op dinsdag 16 juni trokken de 2de en 3de kleuters voor het eerst op schoolreis naar het Boudewijnpark Brugge. Het werd echt wel een dol- fijne dag! De kleuters konden genieten van een leuke dolfijnenshow. Ze reden mee met het treintje en gierden het samen uit van de pret op het draaiende schip. Ook de dolfijnenvliegertjes vielen erg in de smaak. Natuurlijk mocht ook de paardjesmolen niet ontbreken, het indoor-speelplein en nog zoveel meer.... Moe maar voldaan kwamen ze rond 16.45u terug aan op school. Zeker voor herhaling vatbaar!

  • Schoolkrant van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem

    2

    Nieuws uit de opvang : De vakantieopvang gaat door in de kleuterschool. We voorzien elke dag verschillende leuke activiteiten voor zowel de kleuters als de kinderen van de lagere school. Wij kijken alvast uit naar een leuke en creatieve vakantie!

    Sportdag peuters en 1ste kleuters : Alle peuters en de eerste kleuters konden zich sportief uitleven tijdens de sportdag van de jongste kleuters op dinsdag 16 juni! In de voormiddag werden alle kinderen verdeeld in 4 groepen, met elk een juf, zodat de leeftijden door mekaar waren. Sommigen gingen na de opwarming eerst naar het springkasteel, dan rolden we met de banden, hoepels en speelden we met de ballen. Na de speeltijd gingen we samen fietsen en net voor de middag maakten we een omloop met toestellen in de turnzaal. Na de middag konden de kinderen nog in de tuin spelen en mochten ze zich nog eens flink uitleven op het springkasteel. Het was een sportieve, actieve dag! Alle kleuters en peuters waren erg moe, maar het was wel supertof geweest!

  • Schoolkrant van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem

    3

    Menu juli :

    De maaltijden voor de eerste 4 dagen van de vakantie stonden in de vorige krant en zijn terug te vinden in de uitstalkast van de school of op de blog.

    DANKJEWEL! Van de VZW comit Driekerkenstraat ontvingen we de mooie som van 1500 voor de bouw van een speeltoestel op de kleuterspeelplaats. We willen een oprechte dankjewel zeggen hiervoor! Binnenkort verschijnt er dus een speeltoestel en wordt de speelplaats opgefrist.

    Belangrijke data 2015-2016 : De volledige schoolkalender voor 2015-2016 verschijnt binnenkort op de blog. Je kan hem vrij downloaden en afdrukken. Er wordt een linkje via Facebook verstuurd. Volgende data noteer je best al op je kalender : - zondag 30/08 om 10u-12u : Openklasvoormiddag - dinsdag 15/09 om 19u : Infoavond kleuterschool - maandag 28/09 : lokale vrije dag (de opvang is open) - vrijdag 09/10 : pedagogische werkdag (de opvang is open) - woensdag 02/03/16 : pedagogische werkdag (de opvang is open) - maandag 25/04/16 : lokale vrije dag (de opvang is open)

    Geboortes : - Aya(1B) en Imran(3B) zijn superfier met de geboorte van hun kleine zus Ilyana! - Roos is de kleine zus van Warre uit de peuterklas! - Rune uit 1B is ook apetrots op zijn kleine broer Senne! - Nassim zal erg verwend worden door zijn zussen Mina (P), Faza (2A) en Farah (3A)! - Lars kan binnenkort zijn speelgoed delen met kleine broer Stan! - Mirthe is het kleine zusje van Ayco (1C)

    Van harte proficiat aan de fiere ouders, broers en zussen!

  • Schoolkrant van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem

    4

    Overlijden : De oma van Jesse uit 2B is overleden.

    We bieden de getroffen familie ons oprecht medeleven aan.

    Afscheid van de 3de kleuters : Op vrijdag 19 juni namen we met de hele school afscheid van onze 3de kleuters. 58 vriendjes verlaten onze school en gaan volgend jaar naar het 1ste leerjaar! We begonnen het feest met een verwelkoming van alle ouders en grootouders. Vervolgens startten de kleuters met een doorschuifsysteem aan allerlei praktische proefjes : ze toonden hun kunstjes bij het slalommen tussen kegels, ze luisterden naar wat uitleg door de wijkagent over de gevaren in het verkeer en ze mochten in een heuse politieauto plaatsnemen, ook kregen ze les over de onderdelen van de fiets door de leerkrachten van het 1ste leerjaar en tenslotte mochten ze een fietstest afleggen op het fietsparcours van de school. Daarna werd iedereen terug in de fietstuin verwelkomd waar de plechtige uitreiking van de fietsdiploma's plaats vond. Hier en daar werd een traantje weg gepinkt. Het was dan ook een supertoffe namiddag! Dankjewel aan alle kleuters voor de inzet, aan de leerkrachten voor de organisatie en de hulp, aan alle ouders en grootouders voor jullie enthousiasme en aanwezigheid! We wensen onze kapoenen heel veel succes in het 1ste leerjaar, en... spring gerust nog eens binnen in jullie 'oude' schooltje als je er zin in hebt!

  • Schoolkrant van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem

    5