Wissel september 2007

16
W I S S E L 2/2007 In dit nummer: Dirk Nusselder ARGO jeugdpagina Carlo Wijnands Losse veter 1 Column Over the top De route van Leonie Vrieze

description

De Wissel is het clubblad van Argo atletiek uit Doetinchem.

Transcript of Wissel september 2007

Page 1: Wissel september 2007

WISSEL

2 / 2 0 0 7

In dit nummer:

Dirk Nusselder

ARGO jeugdpagina

Carlo Wijnands

Losse veter 1

Column Over the top

De route van Leonie Vrieze

Page 2: Wissel september 2007

Van de redactie

De tweede Wissel alweer. En ook bij dit nummer had de redactie niet te klagen over de aanvoer van kopij. We willen toch even zeggen dat we daar erg blij mee zijn. Er zijn ook verenigingen waar je bij wijze van spreken met een schrijfblok en pen achter een loper aan moet hollen. Wel is het zo dat een deel van de langere verhalen (vaak verslagen) straks naar de website verhuist, maar daarover in de volgende Wissel meer. We willen we nog even speci-ale aandacht vragen voor Mappa Mondo, het goede doel waar René Boxem, Bas Waterham en Hans Legebeke in Berlijn voor liepen (zie achterkant van de Wissel). Ze hebben rond de 2000 euro bij elkaar gelopen, maar er kan nog meer bij! Vraag ernaar bij een van de mannen. Voor nu: veel leesplezier, en … vergeet niet in te schrijven voor de Gerard Scheperscross.

Katinka Wetzels

Colofon

RedactieMarelle Boxem, René Boxem, Katinka Wetzels, Gerard Smeitink, Saskia Meiland en Leonie Vrieze

VormgevingFrans Hesselink Ontwerpbureau

DrukwerkPreduxion Doetinchem

RedactieadresWannedreef 25, 7006 LR Doetinchem

Tekst bij voorkeur digitaal aan leveren uiterlijk 17 november 2007, per e-mail naar: [email protected]

De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden artikelen in te korten of te herschrijven.

Van de voorzitterWissel

Beste leden,

U ziet dat de aanhef veranderd is van Voorwoord naar Van de voorzitter. Dat biedt mij de mogelijk-heid om ook bestuurlijke besluiten – voor zover direct voor u van toepassing – via deze weg te melden.

Na de vakantieperiode begint alles weer z’n normale weg te vinden. Maar een aantal leden heeft niet stil gezeten. De voorbereidingen van de halve marathon zijn, dankzij het WOC, in volle gang. Geweldig, de inzet van deze mensen. En een aantal jeugdleden heeft de eerste wedstrij-den er alweer op zitten. Onze Argonautjes zijn als

eerste geëindigd in de Zeven Dorpenloop waarin ze wederom het team van RTA uit Ulft ruim 7 minuten voor bleven. Profi ciat met deze geweldige prestatie.Even terug naar de halve marathon van Doetinchem. Het bestuur is zeer verheugd dat PK Runningshop Dodewaard voor dit jaar de wedstrijdsponsor is. Mogelijk dat de gesprekken met PK ook nog zullen leiden tot een meer-jarig contract als stersponsor van onze vereniging. De sponsorcommissie is daarnaast volop bezig om andere sponsoren voor meerdere jaren aan onze vereniging te binden. In een volgende Wissel zal ik u daar meer over berichten. Overigens zijn er al de nodige sponsoren bij gekomen waarvan de uitingen de komende weken door middel van het plaatsen van borden te zien zullen zijn.In de vorige Wissels heb ik het al aangegeven: onze vereniging heeft een baan-coördinator in de persoon van Arie Reugebrink. Hij coördineert alle activiteiten op de baan en in het clubgebouw. Het is belangrijk dat hij de planning van baan en kantinegebruik up to date kan houden, daarom is het een must dat alle acti-viteiten aan hem gemeld worden. Als later dit jaar de website helemaal klaar is, is de planning ook hierop te raadplegen. De ontwikkeling van de nieuwe website vordert overigens goed. Ook hier zijn mensen druk mee bezig. Het resultaat wordt later dit jaar zichtbaar. De afgelopen maanden hadden we gesprekken met de verschillende commis-sies. Die waren vooral inventariserend van karakter. Eén van de onderwerpen was het herinrichten van de kantine met een jeugdhoek. Hierover zijn verschil-lende ideeën binnengekomen. In oktober beraadt het bestuur zich erop welke ideeën ten uitvoer gebracht kunnen worden en hoe. We vinden het belangrijk u snel op de hoogte te brengen van wat er aan bod is gekomen en besloten tijdens bestuursvergaderingen. Daarom brengen we één week na elke bestuursvergadering een Nieuwsbrief uit met de belangrijkste punten. Hij hangt tzt in de trainershoek van de kantine.

Rest mij om u weer veel plezier te wensen bij wat u bij Argo Atletiek gaat doen. Voor ideeën staan we als bestuur natuurlijk open.

Tot de volgende Wissel, Willem Wassink, voorzitter Argo Atletiek

Page 3: Wissel september 2007

Parallelweg 29, DidamTel: (0316) 22 15 08

[email protected]

DidamDoetinchemEmmeloord

GoudaKampen

LeidschendamTilburg

UrkWarnsveld

Uw financiële coach

K A B - V E R S T A N D V A N Z A K E N

Kab DI ADV 180x131 geen geel:Kab DI ADV 190x135 08-10-2007 10:43 Pagina 1

Op zondag 28 oktober a.s. organi-seert Argo de 23e Halve Marathon van Doetinchem. Het is een zeer afwisselend parcours langs onder andere de rand van Zelhem, door IJzevoorde en langs Kasteel De Slangenburg. Uiteraard is de start en fi nish op onze eigen atletiekbaan.

De rondes van alle afstanden zijn voor het grootste deel verhard. In tegenstelling tot andere jaren starten de lopers van de Halve Marathon en de 15 kilometer niet gelijktijdig.

Start diverse afstanden:Jeugd (op de baan)11.15 uur: 1000 meter 8 t/m 11 jaar11.15 uur: 2500 meter 12 t/m 15 jaar

Senioren (parcours)11.00 uur: halve marathon en 15 kilometer11.10 uur: 7500 meter

Inschrijven kan bij voorinschrijving, en op de wedstrijddag zelf op de atletiekbaan van Argo.

AV Argo organiseert De 23e Halve Marathon van Doetinchem

Interview Sharon Huls

Sharon Huls traint bij de loopgroep van Flora op de zaterdagmorgen. Ze volgt nog onderwijs op het Metzo college en heeft als favoriete gerecht spaghetti. Haar hobby’s zijn hard lopen en fi tness.Het liefst kijkt Sharon in haar vrije tijd naar Goede Tijden Slechte Tijden. In Turkije en Italië vindt ze het heel goed toeven. Haar grootste wens is om naar Afrika te gaan en mensen te helpen. (You go girl!!!) Als slotopmerking zegt Sharon dat ze hoopt dat het zo gezellig blijft bij Argo als het nu is.

Page 4: Wissel september 2007

Kinderen kunnen meer dan wij denken

Carlo Wijnands is weliswaar vertrok-ken als jeugdtrainer bij Argo, maar hij heeft zich zo lang met hart en ziel voor de jeugd ingezet dat we met hem nog eens terugkijken op zijn loopbaan.

Carlo is geen loper. “Daar ben ik te zwaar voor” zegt hij zelf. Zijn hart ligt bij de werpnummers. Niet alleen zijn hart overigens, maar ook zijn talent. Hij was Nederlands kampioen discuswerpen en kogelstoten bij de junioren en zat in de Nederlandse ploeg. Dat talent is er trouwens nog steeds. Als je gaat kijken bij de World rankings voo discus in 2006 en je kijkt bij de veteranen van 50 tot 54 is Carlo Wijnands de enige Nederlander.

Naar DoetinchemCarlo trainde naast zijn eigen sport altijd groepen jeugd op de werpnum-mers, eerst in ’s-Heerenberg, later in Zevenaar. “Vooral de B-junioren vond ik prachtig, want als die gekozen hebben voor atletiek gaan ze er ook voor!” Toen hij naar Doetinchem verhuisde werd de afstand te groot. “Op een gegeven moment was ik er vijf keer in de week en ook nog in het

weekend. Bovendien begon mijn groep uit elkaar te vallen, dus ik besloot te stoppen.” Toen de atle-tiekbaan op de Bezelhorst klaar was, werd Carlo jeugdtrainer bij Argo. “Alleen van de junioren, want de pupillen hadden al goede trainers.

Grenzen verleggenWat was zijn drijfveer om jeugd te trainen? “Kinderen kunnen meer dan ze denken, meer dan wij denken. Het klinkt cliché, maar als je wat wilt dan kun je dat. Je kunt groeien. Die ervaring maakt je rijker! Laten we kinderen niet aanpraten dat ze iets niet kunnen. Ik ervaar elke dag dat je grenzen kunt verleggen. Bij kinde-ren is het vaak heel simpel. Hoef ik alleen maar te zeggen: ‘doe het maar’. Ik zeg niet: ‘Dit is moeilijk of ingewikkeld.’ Ik doe het gewoon voor en zeg dat iedereen het kan leren en vaak is dat ook zo. Hun gevoel van eigenwaarde versterken, daar gaat het om. En dan heb ik het echt niet alleen over sporten.”

Er is meer dan presteren“Eén jongen zal ik nooit vergeten. Hij had weinig talent voor atletiek, maar hij maakte wel spandoeken, hield de uitslagen bij. Hij was echt het cement in de groep. Daar gaat het dus om: dat je plezier hebt in wat je doet en het gevoel hebt: ik mag er zijn. Er is zoveel meer dan presteren.” Hij vindt het fi jn dat hij zelf atleet is geweest. “Je weet wat spanningen zijn, maar ook hoe geweldig het is als je naar het buitenland mag. Die gedreven-heid was ook de reden dat ik training

ben gaan geven. Ik vond het mijn taak om het door te geven. Niet omdat ik topsport wilde propageren, maar omdat ik het belangrijk vindt dat kinderen sporten.”

BlessuresCarlo trainde vele jaren bijna alle nummers, tot de laatste twee jaar. “Toen was ik alleen werptrainer en had ik nog één keer per week een groep. Ik heb veel blessures gehad, waaronder een heel vervelende liesblessure die niet meer goed komt. Ik wilde toch mijn werk kunnen blijven doen, daarom ben ik gestopt bij Argo.” Carlo is vakleerkracht bewegings-onderwijs op basisschool de Platten-burg en op De Hefschroef/’t Veer (speciaal onderwijs) in Doetinchem en geniet dagelijks van zijn werk. “Er zijn meer redenen waarom het

werken met kinderen zo leuk is. Het succes dat ze ervaren (‘nu kan ik het, toen nog niet’), de motivatie die ik kan overbrengen, maar ook de gezel-ligheid. Niet ieder kind is geboren om superatleet te worden. Het gaat erom dat ze hun lijf als iets prettigs ervaren, niet als last.”

“Kinderen zijn de basis en toekomst van een vereniging”, aldus Carlo. “In feite moet je de beste trainers onderin zetten. Bij de jongsten. Dan kun je bouwen. Argo heeft een prachtaccomodatie, er zijn genoeg kinderen. Het is belangrijk dat ze een goed kader krijgen. Dat ze heel stapsgewijs groeien. Dat ze feedback krijgen die specifi ek is. Kinderen verdienen vakmanschap.”

Page 5: Wissel september 2007

Praktijk Oefentherapie Cesar

Ida Jacobs• Orthopedische klachten: rug, nek/schouder, heupen, knieën, voeten enz.• Neurologische klachten: hernia, whiplash, c.v.a. enz.• Zwangerschaps klachten: urineverlies, bekkenpijn enz.• Sensomotoriek: grove en fi jnemotoriek, schrijfproblematiek enz.• Sportspecifi eke klachten: advies en begeleiding.

In het medischcentrum van Dichteren, Willy Brandtplein 16B 7007 LB Doetinchem

Bel voor een afspraak: (0314) 36 02 23

LID VBL

100% vergoed

door ziektekos-

tenverzekeraar

PK is partner van De marathon van

Doetinchem

Is PK ook úw partner bij het hardlopen?

Speciaal voor de leden van ARGO

15% kortingOp alle RUNNING artikelen!

Gratis runninganalyse

O.a. Nike, Asics, Saucony, Brooks en Mizuno schoenenNike en Asics Hardloopkledingen accessoires

U krijgt een advies

op maat.

Er wordt d.m.v. een per-

soonlijke voetanalyse

een deskundig advies

gegeven.

Ook voor voetspecifi eke

inlay’s kunt u bij ons

terecht.

D O E T I N C H E M

Page 6: Wissel september 2007

Groep onder de loepEr was veel vraag naar wandelen in groepsverband. Daarom startte Argo op 4 augustus 2002 met trainingen sportief wandelen. Enige tijd later werd ook Nordic Walking – dat zijn oorsprong vindt in Finland – geïntro-duceerd en zo is er nu een gemengde groep van sportief wandelaars en Nordic Walkers.

Sportief wandelen is meer dan ‘gewoon’ wandelen; het is een ideale activiteit voor iedereen die aan zijn fi theid wil werken. Ook voor hard-lopers die kampen met blessures is het een goede manier om hun conditie op peil te houden. En verder heeft sportief wandelen een gunstige uitwerking op reuma. Reumapatiën-ten kregen vroeger absolute rust voorgeschreven, maar uit recent onderzoek blijkt dat het juist belang-rijk is in beweging te blijven. Het zorgt dat gewrichten soepel blijven en houdt spieren en botten sterk. Qua opbouw ziet een sportief wande-lentraining er min of meer hetzelfde uit als een hardlooptraining. Er wordt begonnen met een warming-up, gevolgd door de kern van de training op de atletiekbaan of in het nabijgele-gen bos of park. Na de cooling down wacht de koffi e en thee in de kantine. Oók niet onbelangrijk, want net als bij de hardlopers is bij de wandelaars de gezelligheid een drijfveer om te komen trainen.

Voor de uitrusting hoef je het niet te laten: voor sportief wandelen heb je naast een paar goede wandel-schoenen alleen sportieve, makkelijk zittende kleding nodig. Voor Nordic Walking komen daar nog stokken, de zogenaamde poles, bij.

Hij liep al sinds ’94. Eerst als recre-ant, later in de prestatiegroep. Daar was hij al gauw een vaste waarde. Zijn optimisme en aanstekelijke lach maakten van hem het middelpunt.Toen er een andere trainer voor de groep kwam veranderde zijn instel-ling. Hij merkte dat hij meer kon. Van twee keer trainen in de week ging hij naar vier keer. En dat was te merken aan zijn prestaties. Het ging zelfs zo goed dat hij de stap maakte naar de wedstrijdgroep. Hij liep daar alle regionale wedstrijden en zijn PR’s kwamen steeds scherper te staan. Iedereen had respect voor zijn lopen.Maar toen kwam de klad erin. Eerst merkte hij het niet. Hij had wel vaker pijntjes. Maar ze kwamen nu vaker en bleven langer. En toen was daar zijn eerste echte blessure. Een aantal weken was hij uit de running. Rusten, rusten en nog eens rusten. Het ging over en hij begon weer. Maar niet lang daarna had hij de volgende. Bandjes, zooltjes en telkens fysio; ze moesten voor verlichting zorgen. Het hielp maar voor heel even. Zijn vrouw had al vaker gezegd dat hij iets anders moest gaan doen. Maar ten-nis of golf, dat leek hem niks.

Vijf jaar later kreeg hij een blessure die hem een jaar aan de kant hield. Doktoren, fysio en masseurs; hij kon er wel een boek over schrijven. En gelukkig, na een jaar keerde hij terug in ‘zijn’ wedstrijdgroep.Maar er was iets veranderd. Zijn optimisme en zijn lach waren verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen cynisme en een trieste blik. Oh, hij had nog wel zin en plezier in het lopen. Alleen, hij kon niet meer meekomen. En dat deed pijn. Niet fysiek, maar geestelijk. Niemand kon hem daar mee helpen. Dit moest hij zelf doen.

En tegenwoordig? Zijn trainer past de training aan; hij begrijpt het. Zijn maatjes lopen hem er vierkant uit, maar ze begrijpen het. Zijn vrouw heeft het niet meer over “iets anders doen”; ook zij begrijpt het. En hij? Hij begrijpt het nu ook.

Grit

Over de Top

Page 7: Wissel september 2007

Dit jaar viert de wandelgroep haar eerste lustrum. Wendelien Eding was er vanaf het eerste begin bij; zij begon vijf jaar geleden met wandelen bij Argo. Ze vond het zo leuk dat ze besloot een opleiding bij de KNAU te volgen tot trainer. In augustus 2006

nam Wendelien het wandelstokje over van Janneke Metzemaekers en Hélène Petersen. Wie mee wil wan-delen of walken: de lessen zijn op dinsdag- en donderdagochtend om 9.15 uur.

Losse veter deel 1

Altijd last van je wreef bij het hardlo-pen? Dan is hier een oplossing: anders veteren! Huh? Veteren? Ja, gewoon anders je veters in je schoen. Er zijn veel oplossingen.

Hardlopers kunnen met goed vete-ren veel goeds voor doen voor hun voeten. Een paar tips: voorkom druk-punten (knopen). Harde ronde veters hebben dat al gauw. Gebruik dus zachte, platte veters. Als een schoen niet goed past, helpt ook een andere vetertechniek niet. De volgende manier van veteren haalt de druk van de wreef:

De veter loopt gewoon onderlangs. De uiteinden gaan in de onder-ste ogen. Aan de linkerkant ga je onderdoor naar het oog erboven. Dan omhoog en aan de andere kant weer naar beneden. Aan de rechterkant ga je onderlangs en sla je een oog over. Dan doe je de veter van onderen door het oog naar de linkerkant. Dit blijven volgen tot bovenaan.

NOOT: Dit kan alleen met even ogen. Dus 6, 8 of 10. Uit eigen ervaring is het ook te doen met oneven. Maar dan moet de knoop aan de zijkant zitten. Op zich raar, maar daardoor is ook de druk van het midden af. Probeer maar!

Ook sportief aan de wandel … ?

Koop een lot voor de clubpot!

Als je aan een organisator van de Grote Clubactie vraagt: “Waarom is het belangrijk om de clubactie te sponsoren?” is het antwoord simpel, maar doeltreffend. Onze vereniging zou er zonder die financiële injectie anders uitzien! “Hoezo, er anders uitzien” is dan de volgende vraag. Veel jeugdactiviteiten worden met het geld van de Grote Clubactie georganiseerd. Zijn die activiteiten dan belangrijk? Jazeker, daardoor is het voor kinderen extra leuk om bij ons te trainen. En jeugd is belang-rijk voor een vereniging. Voor Argo.

Daarom gaan de jongste Argonauten loten verkopen vanaf 3 oktober. Dus let goed op, als je een klein Argonau-tje ziet en koop loten! Er zijn leuke prijzen voor degenen die de meeste loten hebben verkocht. De winst gaat helemaal naar de jeugd. Koop loten. Voor de jeugd, voor de club, dus ook een beetje voor jezelf.

Page 8: Wissel september 2007

Iets verder dan de baan lang is

De jeugd heeft de toekomst. Hoe bouwen we die bij Argo op? Om daar achter te komen willen we eerst weten wat er zoal te doen is, dus gaan we naar de baan. We zien jongeren in een hoog tempo over de baan rennen. Er staat een trainer bij die aanwijzigen geeft. Anderen zijn aan het discuswerpen of hoogsprin-gen. Ook zij worden begeleid door een trainer. Ze zijn met hun eigen sport bezig, maar ze geven elkaar ook tips en moedigen elkaar aan. Tussen de training door zie je ze bij elkaar klitten en lol maken. Hoe komt het dat jongeren bij Argo zo gericht met hun sport bezig zijn? Zichzelf tot prestaties opwerken, maar plezier houden in wat ze daar-voor moeten doen? Daarvoor kijken we iets verder dan de baan lang is. Naast de trainingen (en buiten de baan) worden er voor de jeugd namelijk activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld een stedenwedstrijd met verschillende atletiekonderdelen waarbij de jongeren voor zichzelf en voor de club een klassement kunnen opbouwen. Of de winter-cross met een beker voor wie de verschillende wedstrijden uitloopt en een extra prijs voor de winnaar. Of een sinterklaasloop met leeftijds-gebonden activiteiten. Maar ook een uitstapje naar de NK Cross plus ontmoeting met Bram Som zat in het programma. En niet te vergeten de jeugdatletiekdag met grappige activi-teiten en een bezoek aan Mc Donalds op de terugweg.

Buiten de trainingen genoeg te doen dus voor de jeugd. Ze stimuleren om keihard hun best te doen, maar ook om lol met elkaar hebben, daar bouwen we de toekomst van de Argo-jeugd op. Benieuwd hoe ze dit zelf beleven? Lees dan de volgende Wissel!

A R G O J E U G D

Bij de krattenrace kwam het inzicht van Manfred heel goed van pas. We lopen op schema, die taarten zijn voor ons!In de grote pauze gingen we patat eten en kregen we wat lekkers te drinken. We hadden weer energie getankt. We gaan winnen! We moesten nog even schilderen hoe Argo er over 30 jaar uitziet. Hier kwamen de talenten van onze ‘Brigata’ Niels van pas. Nog effen een sponzenrace en dan taart eten. We kregen weer pauze. Wel een beetje raar was dat. Wij jonge goden heb-ben toch geen extra rust nodig. Het volgende onderdeel was buikglijden. Iedereen had zich verzameld om de glad getrainde buiken van de trainers over de zeepbaan te zien glijden. Het zeil was te kort voor de trainers. We wisten gewoon dat we gingen winnen. Tot slot stond er nog touwtrekken op het programma. De trainers waren ijzersterk.Toen kwam het grote moment. Karin ging bekendmaken wie de winnaars waren. Ach … die moeite kon ze zich besparen, want dat waren de jeugd-trainers. Dat wisten we al enkele weken. Maar wat ze zei daar klopte helemaal niets van. De trainers wer-den vierde. Hoe kan dat? De Tweety’s werden tweede en de Swingende Apen eerste. Volgens ons had Karin een black-out. We hadden een superteam. De kracht van Jason, de snelheid van Niels en Manfred, het overzicht van Stefan en de ervaring van Theo. Er is toch geen team dat beter is???

Het was een superleuke dag en het was fantastisch georganiseerd door de jeugdcommissie. Maar we zijn het niet eens met de uitslag. Wij hebben gewonnen. Wij willen alsnog taart!

De jeugdtrainers

Met vet veel goede zin ston-den we zondagmorgen 3 juni bij de Veldhoek. Het weer was goed, er waren zo’n 70 kinderen en we wisten het al een paar weken … we gaan winnen. Op de training hadden we dat de jeugd al diverse keren medege-deeld. Karin van de jeugdcom-missie heette ons welkom en benadrukte dat het niet om het winnen ging. Het moet gewoon een leuke dag worden. Maar wij zagen dat ze lekkere taarten in haar tas had voor de winnaars. Wij dachten: “Die zijn voor ons.”

Op het programma stond een tienkamp. Er waren heel veel ouders die de teams begeleidden. Hartstikke tof dat ze dat deden. Wat doen ze de kinderen daar een plezier mee! Wij hadden ook een supercoach, de moeder van Paul en Robin. Het kon niet missen.Ons eerste onderdeel was het gemakkelijkste, dat was pauze. Bij het volgende onderdeel, de hin-dernisbaan, was Theo ontzettend gretig. Bij de allereerste hindernis vloog hij door het doel. Dat was niet de bedoeling. Je moest erover-heen. Een bebloed been zette de toon voor de dag. Bij het volgende onderdeel moesten we jongleren op een grote bal. Dat was een mak-kie voor Jason die vandaag aan zijn afscheidstoernee begon. Hij gaat studeren na de vakantie, we zullen hem missen. Toen gingen we bananen gooien. Hét onderdeel van Niels ‘180’ Weijers. Het skippybal-len ging super, dat was het onder-deel van Stefan. Hij was het nog steeds niet verleerd.

Jeugdtrainers oneens met uitslag sport- en speldag Veldhoek

Page 9: Wissel september 2007

Vijf medailles op Gelders/ Overijssels kampioenschap Tijdens het Gelders-Overijssels Kampioenschap (GOK) op 30 juni in Apeldoorn namen onze junioren C/D 5 medailles mee naar huis: twee keer goud, twee keer zilver en een keer brons.Bij de jongens D wist Bryan His-sink goud te veroveren op de 80m sprint met een tijd van 10.24 sec. In de series wist hij al een beste prestatie neer te zetten van 10.09 sec.Bij de jongens C kon Sten Schaper op het hoogste trapje gaan staan om zijn gouden medaille in ontvangst te nemen voor ziijn 800m. Hij liep deze afstand in 2.10.58 sec.Bij de meisjes D wist Sophie Gerrits twee keer zilver te behalen. Op de 60m sprint liep ze in de series 8.49 sec. (clubrecord staat op 8.4) en in de fi nale was 8.50 sec. goed voor de tweede plek. Bij hoogspringen heeft Sophie het clubrecord verbroken met 4 cm. Ze heeft met 1.45 m haar tweede zilveren medaille binnen gehaald. Bij de meisjes C ten slotte wist Saskia van Bergen op de 1500 m een bronzen plak te veroveren. Zij liep deze afstand in een persoonlijke beste tijd van 5.14.4 min. Bij het speerwerpen wist Saskia haar eigen clubrecord nog te verbeteren, zij bracht het op 27.14 m.

ARGO JEUGDJeugdatletiekdagin Lisse superdag

Zondag, vaderdag, jeugdatletiekdag in Lisse. 36 argonauten, 15 ouders en trainers Niels, Theo en Manfred gingen in een bus op weg. Onder weg in de bus hield Manfred een quiz met atletiekvragen. Eén vraag had ieder een goed, namelijk: wat is de gezelligste atletiekclub van Neder-land? Dat was niet zo moeilijk … Vier atletiek- en vier fun onder delen stonden er op het programma. Het was vooral een hele leuke dag. Hij werd afgesloten met een superact van Meneer Pierre, gevolgd door de prijs uit reiking. Iedereen kreeg een team foto en een oorkonde met de resultaten mee naar huis. Toen doken we de bus in. Eerst was er de fi nale van de quiz. Milou Reurings, Sabrine Vels, Oceane Mbombo en Seline Vels hadden alles goed. Uiteindelijk mocht de kleinste van het stel, Seline, zich de slimste Argonaut noemen. Ze won een schit-terende beker en eeuwige roem. De andere dames kregen een hele mooie toeter. Het volgende hoogte-punt: de Mc Donalds. Ieder een kreeg een happy meal, want dat hadden ze wel verdiend. Het was een superdag! Bedankt alle ouders en suppor-ters die meegegaan zijn, en in het bijzonder de teambegeleiders. Jullie zorgden ervoor dat iedereen op tijd bij het juiste onderdeel was. We verheugen ons nu al op volgend jaar.

Michael Hulman vervangt Jason Steverink Jason Steverink, trainer van de pupil-len en junioren, heeft Argo helaas verlaten. Jason studeert in Nijmegen en kan daarom niet meer op tijd voor de trainingsuren in Doetinchem zijn. Vanaf 1 september 2007 neemt Michael Hulmen de taken van Jason Steverink over. Hij traint samen met Manfred Vels op dinsdag en woens-dag de pupillen en op donderdag de junioren D. Michael is voor Argo een goede bekende. Hij gaf samen met Jolande les aan de pupillen en met Arie Reugebrink aan de junioren D. Onder leiding van Carlo Wijnands trainde hij werpen. Hij gaat nu zelf deze groep trainen. Carlo Wijnands moet om gezondheidsredenen stoppen met training geven. Bij de junioren is ook Cris Plijner gestopt als assistent-trainer. Cris gaat eveneens buiten Doetinchem stude-ren. Van alledrie de trainers hebben we inmiddels afscheid genomen. Bedankt, Carlo, Jason en Chris, voor al die uren van enthousiaste inzet voor Argo!

Page 10: Wissel september 2007

Zomaar een route, of juist een bijzon-dere. Die ene die je elke week loopt of de route die je ooit een keer liep en je altijd is bijgebleven. Kortom, de route van een van jullie.

Ronde Slangenburg

Deze route heeft voor mij een spe-ciale betekenis, omdat ik voor het eerst na mijn auto-ongeluk en revali-datieperiode weer buiten sportte.

De route begint bij Kasteel Slan-genburg, met de weg daarachter waarover ik met de ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd. Als ik bij de start van de tocht, met de rug naar deze weg en het kasteel ga staan, kan ik deze periode letter-lijk en fi guurlijk achter me laten en opnieuw beginnen. Inmiddels heb ik dat ook gedaan, want sinds de zomervakantie ben ik weer aan het opbouwen.

De route is door het bos, dus geniet van de natuur om je heen. Vooral in de herfst is het mooi, met alle ver-schillende kleuren bladeren.

Start: Bij de parkeerplaats van Kas-teel Slangenburg. Kasteellaan 6, te Doetinchem.Lengte: 4.5 kilometerKenmerken: bosrijke omgeving, paden, bruggetjes, geasfalteerd fi etspad langs de Varsseveldse weg.

RouteJe start met je rug naar het kasteel. Vanaf daar ga je rechtdoor tot de rotonde (rechts zie je damherten. Als dit niet je tak van sport is, ga je gewoon verder. Anders dam je een potje mee). Bij de rotonde driekwart rond (je kunt ook gelijk linksaf. Maar wij als sportieve lopers nemen de rotonde driekwart, toch?!). Deze verharde weg volgen. Bij de eerste zandweg rechtsaf. Vervolgens weer de eerste zandweg rechtsaf. Deze weg volgen, tot een kruispunt van zandwegen en een klinkerweg. Hier ga je linksaf de klinkerweg op. Deze weg volgen en het eerste zandpad rechtsaf. Je loopt verder, tot een

kruising van kleine zandwegen, hier ga je linksaf. Je gaat door tot het volgende kruispunt van brede zandwegen en slaat rechtsaf. Vlak voor een hek ga je linksaf en pad in. Je komt daarna over een bruggetje. Aan het einde van het pad de brede zandweg op en rechtsaf. Je nadert een scherpe bocht, deze niet volgen, maar rechtdoor lopen. Doorlopen tot kruispunt met klinkerweg, hier ga je linksaf. Je loopt door tot het hekwerk. Daarachter ga je rechtsaf, de zandweg op. Je nadert hier de Varsseveldse weg en steekt over, goed uitkijken! Er is een klein paadje aan de overkant. Hier rechtsaf het fi etspad op. Na een paar bochten zie je een bord met St Willibrordus Abdij. Hier ga je linksaf de zandweg in. Deze weg volgen tot kruispunt van zandwegen. Hier ga je rechtsaf (er staat een wegboom, daar kun je overheen, omheen, of misschien wel onderdoor). De weg volgen, bij kruis-punt van zandwegen ga je gewoon rechtdoor. Dan volgt een bruggetje. Direct na het bruggetje rechtsaf het paadje in. Deze loop je helemaal uit, je komt bij een fi etspad (goed uitkij-ken!). Je steekt het fi etspad over. Je staat dan voor de grote weg, deze steek je over (hierbij ook weer goed uitkijken). Je gaat over het bruggetje en volgt het pad achter het hek. Aan het einde van het pad is weer een hek en dit is tevens het einde van de route. Er is in het bos geen eetgelegenheid, dus als je verder behoefte hebt aan een gezonde snack of drinken, is het handig dat je dat zelf meeneemt. Veel plezier met deze tocht.

De route van …

Leonie VriezeLoper in the picture

Dirk Nusselder

Dirk Nusselder wilde na z’n vijfen-zestigste geen marathon meer lopen, maar volbracht er toch nog twee. De laatste in Berlijn, nadat hij was overgehaald door z’n schoondochter. Konden ze gezellig samen trainen en een marathon lopen.Toen Dirk achter in de vijftig was, vatte hij het idee op om voor z’n zes-tigste zijn eerste marathon te lopen. Zonder ARGO, zonder schema’s en zonder voldoende km’s vertrok Dirk naar Rotterdam op 59-jarige leeftijd. Met een bus vol Argonauten. De ken-nismaking met de club was een feit. Hij loopt graag wedstrijden. Maar niet als laatste loper, want hij wil niet als veldvulling fungeren. ’s Winters wil hij nog wel eens langlaufen.De afgelopen drie jaar deed hij mee aan de vierdaagse van Nijmegen. Maar dit jaar zijn er andere plan-nen: vakantie in Indonesië en dan midden in de nacht opstaan om de zonsopgang te zien. De afgelo-pen drie jaar deed hij mee aan de vierdaagse van Nijmegen, maar dit jaar zijn er andere plannen: vakantie in Indonesië en dan midden in de nacht opstaan om de zonsopgang te zien. Zoals je ziet heeft Dirk energie te over. Ook voor vrijwilligerswerk bij Argo, waar hij timmert, spullen klaarzet, of het verkeer regelt. Kleinzoon en -dochter zijn ook lid van de club en gaan, hoe kan het ook anders, als een speer. Dirk verwacht geen marathon meer te lopen, maar schoondochter loopt volgend jaar de marathon van Rotterdam. En ze heeft hem nog niet gevraagd, dus misschien ……

Page 11: Wissel september 2007

MaatMaat MeubelPaul van HarenMeubelmaker/InterieurbouwerPattonstraat 257002 EK DoetinchemTel: 0314 [email protected]

- Meubels- Keukens- Badkamermeubels

FHO

Frans Hesselink

Ontwerpbureau bno

www.franshesselink.nl

Er komt een avond voor de ARGO-vrijwilligers in februari 2008.

De sponsorcommissie en het bestuur hebben een sponsor voor de halve marathon van Doetinchem gevon-den: PK Runningshop in Dodewaard. Je zult de naam al aantreffen op pers berichten en fl yers van de halve marathon.

PK Runningshop geeft een kortings-bon van € 25,- bij voorinschrijving van de halve marathon. Op 6 oktober zijn er clubkampioenschappen op de baan voor de jeugd. PK Runningshop Is dan ook aanwezig.

Onze sponsor Adamasgroep heeft een nieuwe tent aangeschaft voor de jeugdwedstrijden.

De nieuwe trainer Anton Zaalmink gaat René Boxem op de maandag-avond ondersteunen.

Naar verwachting kunnen we in maart 2008 de nieuwe clubkleding presenteren. Ben je senior en wil je clubkleding aanschaffen, meld dit dan bij je trainer of bij de kleding commissie (Flora Jonkman, Jan Manenschijn of Dianne Kiffen).

Dinsdagochtend 11 september jl. is er weer een basisgroep gestart. Deze keer onder leiding van Henk Lubberdink.

Op zaterdag 10 november a.s. gaat een grote afvaardiging van onze trainers naar de Nationale Loopsportdag.

Nieuws

Sportcentrum Body Action biedt naast tal van sportieve activiteiten ook paramedische training.Paramedische training: een per-soonlijk trainingsprogramma om te herstellen van uw blessure of uw conditie te verbeteren.Een fysiotherapeut begeleidt u daarbij.

Sportcentrum Body Action, Beekseweg 29 7031 AV Wehl, 0314-682195.

cardio-fi tnessspinningnordic-walkingaerobicstube-trainingkids-aerobicstotaal-fi t trainingparamedische trainingfi t-test

Page 12: Wissel september 2007

De Argo Tour bestaat uit vier donder-dagse trainingsavonden. De kern van iedere training is een etappe. Dit jaar (alweer het derde) voor het eerst een andere tourdirecteur: Hans Legebeke. Uiteraard houden we het goede vast, maar met nieuwe inzichten: het aantal etappes is ingekort, zodat de hele tour in de maand juni kan plaatsvinden. We starten met een proloog en dan daarna gelijk de bergen in. Naast een gele is er dit jaar een bolletjestrui te verdienen. De witte trui is voor het ongekend talent van die avond. De hul-diging is steeds aan het begin van een nieuwe etappe. Om ieder een gelijke kans te geven worden de tijden met een rekenkundige factor gecorrigeerd. Belangrijk: moedig Hans aan om met deze groep de tour te (her)starten. En: vier keer is geen tour. Graag naar zes of zeven avonden.

Eerste etappe 7 juni Proloog ca. 4 km. Rondje Bezelhorst-weg, één ronde op de baan en daarna de finish.

Ook wordt de factor bekendgemaakt. Bonificatie na gecorrigeerde tijd. Bolletjespunten zijn te verkrijgen op de atletiekaccommodatie. Vanaf het begin is duidelijk dat Hans Legebeke zich schuldig heeft gemaakt aan factormanipulatie. Zal de beste wel winnen??

Tweede etappe 14 juniAanloop naar de bergen. Vanaf de voormalige Vuilstort in Zelhem een etappe over de Langenberg. Een stevige klim. Totale etappeafstand 3 km. Na afloop van deze eerste heuveletappe is er voor alle deel-nemers een opsteker in Baan 9: een pastamaaltijd van Anneke. De enige, echte bodem voor de zware bergetappes.

Derde etappe 21 juniBergetappe vanaf de Hettenheuvel in Kilder. Aanloop naar de bergetappe. Aankomst bovenop de Kale Jacob. Evert-Jan heeft zijn Hoogtepunt: de bolletjestrui. Hij dreigt direct met zijn carrière te stoppen.

Vierde etappe 28 juni, Bergetappe, Koninginneloop.Vanaf de parkeerplaats bovenop de Eltenerberg. Een dubbele lange afda-ling met twee keer een korte hevige klim. Een zeer zware etappe. De yoga die we van een Duitser kregen was sehr wilkommen …

Vijfde etappe 29 juni, Feestavond met prijsuitreiking bij Vincent en Anja op de deel. Een weergaloos feest op een schitterende locatie. Hulde aan Anja. Met weer de echte Edtoet en sfeervolle jaren 60 muziek van Jos. De wisselbeker- en gouden winnaar is Roelf Eding (als enige niet aanwezig, maar toch een terechte winnaar). De bolletjestrui is voor Benno ‘Ik-hol-niet-van-bergen’ Huntink, en de witte trui voor eeuwig talent Henk Visser. Met dank aan truiensponsor Jos.Hans, oprechte dank!

Op naar de tweede echte wedstrijd: 2 december 2007

Argo Tour 2007: de hoogtepunten

Page 13: Wissel september 2007

Cora: “In mijn fysiotherapiepraktijk wil ik mensen liefst zo snel mogelijk zelf ‘aan het werk’ hebben. Blessures komen vaak door een verkeerd bewe-gings/gedragspatroon. Als je daar inzicht in wilt krijgen kan dat alleen door DOEN. Bovendien: je lichaam geneest niet als je niet beweegt. Je moet dus weer actief worden. Gek genoeg moet je je spieren, pezen of bindweefsel daarbij overbelasten. Wie blessures heeft door over-belasting kijkt daar misschien raar van op, maar blessures ontstaan juist door onderbelasting. Door niet op de juiste manier, met de juiste intensi-teit en frequentie te trainen.

Overbelasting is noodzakelijk om te ontwikkelen. Natuurlijk moet dat dan wel gecontroleerd gebeuren.”

Waarom paramedische training?

“Het vermogen om te herstellen van een blessure hangt niet alleen van de ernst af; slechte nachtrust, onvoldoende goede voeding en emo-tionele stress hebben direct invloed op je herstel. Daarom herstelt de een in acht weken en de ander veel later of zelfs helemaal niet. Soms moet je dus langer met iemand werken omeen goed eindresultaat te krijgen.

Er ontstaan juist blessu-res door onderbelasting

Door de kostenbesparingen in de gezondheidszorg hebben we minder tijd om iemand te begeleiden tot een acceptabel niveau van belasting. Zeker als het gaat om specifieke sportbelasting. Om mensen langdu-riger en specifieker te kunnen bege-leiden ben ik in dienst gegaan bij sportcentrum Body Action in Wehl.

Daar heb ik het concept para-medische training bedacht.” Je kunt bij haar ook terecht voor sportspecifieke training. “Ik maak heel veel loopschema’s gericht op kracht, flexibiliteit, lokaal uithou-dingsvermogen, coördinatie en evenwicht. Niet op een apparaat, maar in de loopbeweging zelf, dat is het meest effectief. Je bent preven-tief bezig en traint alleen op wat je nodig hebt.”

Cora van Heerde heeft verstand van trainen, van sport en lijf en ze vindt het fantastisch om mensen te trainen, geblesseerd of niet. Daarbij kan ze putten uit haar eigen sport-verleden. “Dat loopt van turnen via handbal en tennis naar – inderdaad – atletiek. Ik deed meerkamp op wedstrijdniveau en speerwerpen op nationaal niveau. Hartstikke leuk. Maar net toen ik internationaal wilde gaan meedoen kreeg ik blessures. Ik ben altijd blijven sporten, maar op dat niveau kom je natuurlijk niet meer mee.” Hoewel je dat niet zou zeggen als je haar tijdens een les voor de groep ziet staan. Ze is superfit.

Een dag niet bewogen is…

… een dag niet geleefd

Deze uitspraak is Cora van Heerde, fysiotherapeut en trainer, op het lijf geschre-ven. Haar specialiteit? Paramedische training: onder professionele begeleiding werken aan genezing of verbetering van je lichamelijke belastingsniveau onder professionele begeleiding.

Page 14: Wissel september 2007

Zondag 4 november 2007 gaan negen lopers van de donderdagavondgroep van Willem Wassink de enige echte marathon, die van Athene, lopen. De negen lopers zijn: Theo van Bergen, Gerard Borkus, Bert Brassée, George Copray, Ben van de Heide, Harry Nusselder, Henk Röttschäfer, Joop Sloot en Willy Weijers. Daar-

naast gaan ook nog vier supporters mee. De groep vertrekt op vrijdag 2 november en komt dinsdag 6 november na een uiteraard geslaagd weekend weer terug. Inmiddels is in Griekenland al een loper op trainings-stage gesignaleerd! Herken je hem? Mannen, succes gewenst in de voor-bereiding en op de grote dag.

De Marathon van Athene

Op 12 september jl. bereikte ons het droevige

bericht dat Jo Ligtvoet is overleden.

Voor veel recreanten van Argo was Jo geen

onbekende. Al sinds 1990 was hij lid van de

vereniging, en vaak kon je hem op zaterdag-

ochtend aantreffen bij de training. Het laatste

jaar was hij vanwege privé-omstandigheden

niet meer in de gelegenheid zo vaak bij Argo te

trainen.

Enige tijd geleden werd Jo getroffen door

een ernstige hersenbloeding en werd hij in

Verpleeghuis Azora in Terborg opgenomen.

Jo Ligtvoet overleed op 11 september 2007

op 74-jarige leeftijd.

17e Gerard Scheperscross

De voorgaande editie van de Gerard Scheperscross was, mede door de grote deelname van zowel de jeugd als de senioren (in totaal 200 deel-nemers) een fantastische, ludieke happening. Geef je weer massaal op voor deze leuke cross op 29 decem-ber 2007!

Zonder onze vele vrijwilligers zou er geen ARGO zijn. Laat door je deelname zien dat we hun werk en inspanningen zeer waarderen. Van-zelfsprekend zijn ook de wandelaars en de Nordic Walkers weer van harte welkom. Na afl oop treffen we elkaar dan weer in de kantine van Baan 9 voor de spectaculaire ‘verloting’ op startnummer. Niemand gaat met lege handen naar huis, want de prijzen pot is gevulder dan ooit!

Net als vorig jaar doen wij graag een beroep op een extra paar hulpvaar-dige handen. Wie helpt ons?

InschrijvingAlleen bij vóórinschrijving via de inschrijfformulieren of op 29 decem-ber in de kantine. Inschrijving aan de start is dus niet meer mogelijk!

Start9.30 uur in de Zandstraat ( achter de penitentiaire inrichting) te Doetinchem.

EstafettestokjeWij hebben nu drie jaar achtereen de organisatie van de Gerard Schepers-cross op ons genomen. Tijd voor een nieuw, enthousiast groepje om het estafettestokje van ons over te nemen. Wie zet de traditie van de Gerard Scheperscross voort?

Maar in elk geval: meedoen en erbij zijn op zaterdag 29 december!!

Namens het organisatieteam,

Ton Davina en Willem Stemerdink

Page 15: Wissel september 2007
Page 16: Wissel september 2007

Wedstrijdkalender 2007

Nam

en & num

mers

ARGO

Website: www.avargo.nlE-mailadres: [email protected]

Clubgebouw:Baan 9, Sportpark ‘de Bezelhorst’Bezelhorstweg 87, DoetinchemTel. (0314) 36 59 59

Postadres: Postbus 93, 7000 AB Doetinchem

Ledenadministratie: Mina van Eersel (0314) 38 20 [email protected]

Bestuur

Voorzitter Willem Wassink (0314) 65 25 78PenningmeesterGerard van Eersel (0314) 38 20 63SecretariaatMarianne Smeitink (0314) 35 43 43

Contactpersonen commissies

WOCTon Jansen (0315) 32 48 52MateriaalcommissieAndré Jorissen (0314) 36 51 85OnderhoudscommissieGerrit Hofstra (0314) 33 42 63JeugdcommissieKarin Pasterkamp (0314) 34 10 16SponsorcommissieDianne Kiffen (0313) 48 27 91

KantinecommissieGerard Schepers (0315) 32 51 14BaancoördinatorArie Reugebrink (0314) 34 11 47Coördinator schoolsportdagenBen en Berna Lebbink (0314) 62 28 58

Trainers

Technisch trainers pupillenTheo van Bergen (0314) 32 73 07Jason Steverink (0314) 36 57 59Manfred Vels (0314) 34 64 58Jolande Frederiks (0314) 36 44 87

Technisch trainers senioren/juniorenJan Manenschijn (0314) 33 48 29Michael Hulman (0315) 32 96 13

LooptrainersHans Legebeke (0314) 34 62 33Carla van Zantvoort 06 13209928René Boxem (0314) 32 42 31Flora Jonkman (0314) 35 49 05Henk Lubberdink (0314) 34 42 39Janneke Metzemaekers (0314) 66 40 07Stefan Scanu (0544) 37 92 59Gerard Schepers (0315) 32 51 14Bas Waterham (0314) 33 39 03Willem Wassink (0314) 65 25 78

Looptrainers sportief wandelenHélène Petersen 0573 25 34 95Wendelien Eding (0314) 32 73 71Janneke Metzemaekers (0314) 66 40 07

• 7, 14 en 21 oktober Herfstlopen Wehl 1,5 – 3 - 5 – 10 km,

• 7 oktober NUON halve marathon 0,9 – 5 – 10 - 21,1 km

• 14 oktober marathon Eindhoven 3 – 6 – 21,1 – 42 km

• 21 oktober marathon Amsterdam 2,5 – 10 – 21,1 – 42 km

• 28 oktober ARGO halve marathon van Doetinchem 7,5 – 15 – 21,1 km

• 4 november Grote veldloop Vorden 2,5 – 7,5 – 15 km

• 3, 10 en 17 november Novembercross Aalten 1 – 2 – 6 – 10 – 15 km

• 11 november Trimloop Baak 1,2 – 2,5 – 5 – 10 km

• 11 november Immerloop Arnhem 1,5 – 5 – 10 – 15 km

• 18 november Zevenheuvelenloop Nijmegen 15 km

• 2 december Montferlandrun s`Heerenberg 0,8 – 1,3 – 7,5 – 15 km

• 15 december DEOloop Borculo 2,5 – 5 – 10,5 – 14,5 km

• 26 december Barend de Matterloop Wehl 1,5 – 5 – 10 km

• 29 december Oudejaarscrossloop Vorden 5 – 10 – 15 km

Het is 30 september 2007. Wij, Bas Waterham, Hans Legebeke en René Boxem, staan in het startvak van de marathon in Berlijn. Langzaam wordt het voller. We hebben net de warming-up gedaan. Fitnessoefenin-gen op een stevige beat warmen ons op. Net als de jonge meiden zelf.Nog tien minuten tot de start. We kletsen wat met de omstanders: Paraguayanen, Polen, Denen, Mexi-canen, Brazilianen, Japanners en Nederlanders. Hier op de ‘Straat van de 17e juni’ komt de wereld bij elkaar. Nog vijf minuten. De gele plastic zakken gaan uit. Iedereen heeft een oranje ballon gekregen die bij het startschot de lucht in gaat. Even nog wat drinken en een laatste toilet-bezoek.

Het startschot heeft geklonken. Tenminste, dat vermoeden we. De eerste ballonnen gaan de lucht in en

een ‘wave’ van ballonnen volgt. Haile is allang weg. Wij volgen op gepaste afstand (we zitten in vak F en gaan zo’n 20 minuten later weg). Bij 18 kilometer staan Thea en Frida. Het is een wonder dat we elkaar zien. Het aantal lopers is 40.000, en aan de kant staan zeker 1 miljoen mensen!Bas en Hans lopen samen op. Pas later zal de sterkste afstand nemen. Ik doe het tot 20 kilometer ook goed. Helaas krijg ik last van kramp, denk ik op dat moment (achteraf was het een spierscheurtje in de linkerkuit). De gedachte aan een eindtijd van vier uur moet ik laten varen. Uitlopen is nu het devies. Op 35 kilometer loopt Hans weg bij Bas. Op de fi nish is het verschil nog geen twee minuten. Hans loopt 3:40:45 en Bas 3:42:04. Ik loop, ondanks de pijn, toch nog 4:14:13. Een nieuw PR! Haile loopt een nieuw wereld record. Onder ideale omstandigheden loopt

hij voor de ogen van de wereld 2:04:26. Een bijzonder gevoel dat we in dezelfde race hebben gelopen.

Vier winnaars. Niet alleen wij voelen ons kampioen. Ook Running For Care kan tevreden zijn. Met z’n drieën heb-ben we ongeveer 2000 euro bijeen-gebracht voor Mappa Mondo; huizen van het Rode Kruis waar kinderen met een levensbedreigende ziekte opgevangen worden.

Bij deze willen we alle sponsoren bedanken. Het geld zal zeker goed gebruikt worden! Familie, vrien-den en kennissen: bedankt voor de ondersteuning. De gedachte daar-aan sleepte ons door de moeilijke momenten.

Bas Waterham, Hans Legebeke en René Boxem

Marathon Berlijn Drie Argo-lopers, vier winnaars!