Wissel februari 2007

8
W I S S E L 0/2007 In dit nummer: Morgen begin ik ARGO jeugdpagina De route van René Boxem Groep onder de loep Ida Jacobs en Cesar Gerard Scheperscross

description

De Wissel is het clubblad van Argo atletiek uit Doetinchem.

Transcript of Wissel februari 2007

Page 1: Wissel februari 2007

WISSEL

0 / 2 0 0 7

In dit nummer:

Morgen begin ik

ARGO jeugdpagina

De route van René Boxem

Groep onder de loep

Ida Jacobs en Cesar

Gerard Scheperscross

Page 2: Wissel februari 2007

Van de redactie

Leuk is dat, als je voor de eerste keer in een nieuwe Wissel Van de redactie mag schrijven. Het klinkt een beetje als een kaartje bij een cadeau: “Beste Jan, van de redactie”. En het voelt ook als een cadeau. We waren er natuurlijk zelf bij, de afgelopen maanden. Samen met bestuurslid Dianne Kiffen en vormgever Frans Hesselink hebben we deze nieuwe Wissel op poten gezet. Maar als hij er dan werkelijk ligt is dat bijzonder. In miniformaat weliswaar, maar alle tenen en vingers zitten er aan, zullen we maar zeggen. En we zijn er best een beetje trots op.

Natuurlijk kan de Wissel niet bestaan zonder de Argo-leden, daarom bij deze de vraag: hebt u, heb jij suggesties of ideeën voor de Wissel? Laat het ons weten!

Beste Argonauten, we wensen jullie veel leesplezier met dit voorproefje van de volwassen Wissel.

Katinka Wetzels

Colofon

RedactieMarelle Boxem, René Boxem, Katinka Wetzels, Gerard Smeitink, Saskia Meiland en Leonie Vrieze

RedactieadresWannedreef 25, 7006 LR Doetinchem

Tekst bij voorkeur digitaal aanleveren. Per e-mail naar:[email protected]

De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden artikelen in te korten of te herschrijven.

De volgende Wissel verschijnt medio mei 2007.

VoorwoordWissel

Beste leden,

U heeft iets bijzonders in handen. Ik ben trots dat ik u het eerste nulnummer of proefexemplaar van onze nieuwe Wissel aan kan bieden. Wees er zuinig op, een dergelijk exemplaar komt er niet meer.

Zoals u wel weet is het bestuur bezig om de vereniging wat duidelijker en concreter neer te zetten. Daarvoor gebruiken we onder andere de nota Argo op weg naar 2010. Een van de aspecten is dat we een nieuw elan willen geven aan de vereniging. Dat betekent dat we ons, met behoud van de goede dingen, vooral willen richten op de

toekomst. Daarvoor hebben we gekeken waar we zaken kunnen en willen ver-anderen. In de afgelopen Wissels heb ik u daar al iets van verteld.

Een nieuw elan, een andere uitstraling: daar hoort een nieuwe huisstijl bij, evenals een nieuw logo en een nieuw vorm gegeven Wissel. In de afgelopen maanden zijn de redactie, een afvaardiging vanuit het bestuur en vormgever Frans Hesselink zeer druk geweest om dat allemaal voor elkaar te krijgen. Tijdens deze ledenvergadering presenteren we de nieuwe huisstijl en dito Wissel. Het zal u opvallen dat dezelfde kleuren en stijl steeds weer terugkomen in het briefpapier, de enveloppen, de wedstrijdaankondigingen en dergelijke. Dat geeft duidelijkheid die de communicatie naar buiten en met de leden op een aangename manier zal verbeteren.

Maar nu naar de Wissel. Behalve een nieuwe vormgeving en indeling is er een ander verschil: de vorige Wissel bleek vooral geld te kosten. De nieuwe opzet wordt kostendekkend doordat we gericht adverteerders gaan werven. Met de nieuwe huisstijl en Wissel kunnen we eventuele sponsoren ook een beter sponsorpakket aanbieden. Met deze ‘mini-Wissel’ (de volgende nummers krijgen zeker 16 pagina’s) krijgt u een voorproefje van de nieuwe uitvoering. Nieuw is de indeling in meest vaste rubrieken. Zo weten we zeker dat jeugd, groepen, bestuur, trainers, volwassen leden en vrijwilligers allemaal en steeds weer een plek in de nieuwe Wissel krijgen. Nieuw is ook dat we de vormgeving hebben uitbesteed. Frans Hesselink (vormgever van Gemeente Doetinchem en creatief centrum De Gruitpoort) zorgt ervoor dat onze tekst en foto’s op een mooie en professionele manier samenkomen. Verder wordt de Wissel niet meer gekopieerd maar gedrukt, wat de Wissel de uitstraling geeft die hij verdient.

Samen met het bestuur is de redactie bezig om te bekijken hoe vaak de Wissel per jaar kan verschijnen en hoe we u tussendoor met een fl yer in eigen huisstijl op de hoogte kunnen houden.

Ik wil afsluiten met iedereen te bedanken die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het tot stand komen van deze vernieuwde Wissel. Uw bijdrage, in welke vorm dan ook, is natuurlijk zeer welkom.

Ik wens de redactie heel veel succes en plezier met de nieuwe Wissel.

Met vriendelijke groet,Willem Wassink, voorzitter

Page 3: Wissel februari 2007

Hardlopen is hot. Kijk maar om je heen. En het leuke is: iedereen kan het leren en het is nooit te laat om te beginnen. Maar het is wel belang-rijk om verantwoord en volgens een plan te beginnen. Daarom hebben de KNAU en NOC/NSF een speciaal programma ontwikkeld. In de regio Doetinchem wordt dit aangeboden door de speciaal opgeleide looptrai-ners van atletiekvereniging Argo.

Hardlopen bij ARGO

Precies een jaar geleden zijn we ermee gestart. Afgaand op de enthousiaste reacties van de meer dan 150 overwegend beginnende lopers die aan het programma heb-ben meegedaan, is de opzet zeer succesvol. Niet in de laatste plaats omdat lopen in een groep stimuleert en gezellig is.

In een periode van 16 weken gaan we met elkaar trainen zodat u daarna minimaal een half uur achter elkaar veilig en gezond kunt hardlopen. Iedereen kan in principe aan dit verantwoorde programma meedoen: getraind of ongetraind, oud, jong, dik of dun, man of vrouw.

Op de schitterende atletiekbaan in Doetinchem geven we elke cursus-avond een stukje theorie en we trainen natuurlijk ook.

In het theoretisch deel komen essen-tiële zaken aan de orde als looptech-niek, trainingsvormen, veiligheid, blessurepreventie, schoenen en kleding. De cursus wordt afgesloten met een offi ciële KNAU-Fittest. Daarna kunnen de liefhebbers nog aan een Coopertest deelnemen. Zo krijgt u een goed inzicht in uw eigen conditie. Voor de kosten hoeft u het niet te laten: voor 16 trainingen en de Fittest betaalt u slechts € 37,50.

Bel Hans Legebeke (0314) 34 62 33 of Bas Waterham (0314) 33 39 03 voor meer informatie of aanmelding.

Morgen begin ik

Defi brillator bij ARGO

Sinds kort heeft Argo Atletiek een defi brillator. Dat is een apparaat waarmee mensen die een hart-stilstand krijgen kunnen worden

gereanimeerd. Jaarlijks krijgen in Nederland circa 16.000 mensen een acute hartstilstand. 90% daarvan overlijdt, vaak omdat professionele hulp te laat komt.

De defi brillator kan mensenlevens redden, omdat hij met een stroom-stoot het hart weer tot kloppen kan aanzetten. Dit moet binnen zes minu-ten na de hartstilstand gebeuren.

De defi brillator kon worden aange-schaft dankzij de in december 2006 gehouden Gerard Scheperscross.

Nieuwsfl itsen

Er start binnenkort weer een jury-cursus bij Argo.

De nationale loopdag op zaterdag 11 maart was voor de tweede keer een succes. Er waren circa 100 deel-nemers.

De eerste vrijwilligersavond was erg gezellig en voor herhaling vatbaar.

De prestatiegroep van de dinsdag-avond onder leiding van Janneke kan nog lopers gebruiken

Anton Saalmink en Saskia Meiland gaan waarschijnlijk binnenkort het trainerscorps uitbreiden.

De vierde basisgroep is alweer suc-cesvol. Er zijn circa dertig 30 lopers actief! De vijfde basisgroep start in september.

Argo start mogelijk met ING een business runningpoint.

Gehoord: er is een nieuwe Achter-hoekse wintercompetitie in voorbe-reiding voor recreanten.

Argo biedt meer: evenemententrai-ningen voor leden en niet-leden op weg naar de Doetinchemse halve marathon.

Een aantal beginnende hard lopers uit de succesvolle basisgroep van AV Argo

Page 4: Wissel februari 2007

Succes bij Indoor Dortmund

Zondagmorgen 25 februari ging een groepje jeugdlopers met en zonder ouders naar Dortmund om ze daar eens wat te laten zien. In de grote Sporthalle waren veel kleine kinde-ren, maar ook beren van kerels. Die zag je denken: “Dat grut pakken we zo in”. Wij hebben die grote mannen laten zien wie we waren. En dat we van Argo zijn weten ze inmiddels ook. Zie de uitslagen:

Jongens• 1e op de 60 meter sprint 13 jaar:

Bryan Hissink• 1e op de 100 meter 15 jaar:

Sten Schaper• 1e bij de 200 meter 17 jaar:

Niek ter Horst• 2e op de 60 meter17 jaar:

Niek ter horst

Meisjes• 3e op de 60 meter 13 jaar:

Sophie Gerrits• 4e op de 800 meter 13 jaar:

Sophie Gerrits

Een goede dag voor een kennis-making dus. Dank aan Sophie Ger-rits, Bryan Hissink, Niek ter Horst, Sten Schaper en Pim ter Horst.

Niels Manenschijn(runningchauffeur)

Stedenwed-strijden 2007

Jeugd Stedenwedstrijden nieuwe stijlIn het wedstrijdseizoen 2007 gaan we met twaalf atletiekverenigingen een nieuw soort baanwedstrijden mee-maken. Vertegenwoordigers van de stedenwedstrijden en medaillewed-strijden hebben zich daar het afgelo-pen jaar uitgebreid over gebogen.

Wat is er besloten?• Het aantal deelnemers moet

beheersbaar blijven• De wedstrijden moeten zoveel moge-

lijk kort en krachtig zijn• Het aantal wedstrijden voor C en D

junioren moet minder• Het moet ook interessant zijn voor

kleine clubs• Sterke elementen van de stedenwed-

strijden behouden• Sterke elementen van de medaille-

wedstrijden behouden

Er is een vorm bedacht waarin de competitie tussen clubs intact blijft: de fi nalewedstrijden worden gesplitst in een grote en een kleine fi nale. In beide kan een club kampioen worden. Ook worden per categorie de eerste drie onderscheiden. Daar-naast kan elke atleet ook individueel aan de hand van limieten uitkomen op een medaille. En anders is er altijd nog een leuke herinnering.

Namens de werkgroep veel plezier bij de stedenwedstrijden 2007!

Gerard Jansen

Jeugdatleten ARGO naar HongarijeArgo-junioren Jeroen Boon, Saskia van Bergen, Sten Schaper, Sophie Snelders, Harm Brons en Sander Kiffen reizen met nog 120 andere jongeren uit Nederland in de zomer vakantie naar Nyiregyhaza in Oost-Hongarije. Van 20 juli tot 24 juli worden daar de FISEC Games gehou-den, ook wel de ‘Olympische Spelen voor de jeugd’ genoemd. Het is een internationale sportuitwisseling met jongeren van 14 tot 17 jaar uit vijftien landen met een heuse openings- en sluitingsceremonie.

Behalve atletiek zijn er wedstrijden handbal, voetbal, volleybal, zwem-men, tennis en tafeltennis. Neder-land wordt vertegenwoordigd door sporters van het Rietveldlyceum in Doetinchem, een Delftse atletiek-vereniging en een school uit Maas-tricht. Andere landen sturen hun nationale selectie.

Naast de sportieve competitie is de ontmoeting tussen de jongeren van alle landen belangrijk. .

Wij wensen ze een goede competitie toe in een inter nationale ambiance.

A R G O J E U G D

Page 5: Wissel februari 2007

Wedstrijdkalen-der jeugdatletiek

Het is voorjaar, dus de baanwedstrij-den staan weer op het programma.Op 31 maart is er een openingswed-strijd in Almelo, georganiseerd door SISU. Het is een wedstrijd met een beperkt program, dus ook voor een beperkt groepje atleten. Een kind dat graag werpt moet je niet laten rennen, of andersom. (Bedenk maar eens dat je Bram Som met een dis-cus in de kooi ziet staan.) Er zijn voor deze wedstrijd – één dag voor onze fi nale cross – dus maar een paar atleten uitgenodigd.

Op 14 april vertrekken de junioren C/D naar Deventer voor de eerste medaille-stedenwedstrijd. De junio-ren A/B gaan dan naar een openings-wedstrijd in Amersfoort. De eerste baanwedstrijd (ook een medaille- stedenwedstrijd) voor de pupillen is op 21 april in Gendringen.

Ouders/verzorgers kunnen de volgende zaterdagen op de kalender zetten:21 april Gendringen (Atletico ’73)12 mei Apeldoorn (AV ’34)2 juni Wageningen (Pallas ’67)23 juni Thuiswedstrijd15 september Ede of Apeldoorn.

Deze keer een interview met een aanstormend talent. Weer een van de jeugdleden die onder intensieve begeleiding van Jan Manenschijn tot mooie prestaties komt.

Sten Schaper woont in Doetinchem, is 14 jaar oud en zit in het derde jaar van de Havo. Hobby’s (hoe kan het ook anders): atletiek.

Wat is je beste prestatie tot nu toe?

In Amsterdam, tijdens de C-games heb ik de 800 meter in 2.15 gelopen. Ik was 23e.Op 13 januari 2007 werd ik derde bij de Gelderse Kampioenschappen cross, ik liep de 3500 meter in 12 minuten 32 seconden. Dat was 2 seconden achter de winnaar. Ik was blij met die pres-tatie, want ik ben een tijd geblesseerd geweest door overbelasting. Daarom mocht ik helaas ook niet meedoen in Groningen in het weekend van 27 en 28 januari.

Wat is je favoriete onderdeel?

De 800 meter is mijn specialiteit.

Wat is je doel op de korte termijn?

Ik wil dit jaar een tijd neerzetten van 2.05 op de 800 meter. Ik hoef geen droomcarrière, behalve heel goed worden. Ik kijk niet verder dan een jaar. In april mag ik weer voluit meedoen in de competitie junioren C2.

Waarom heb je voor atletiek gekozen?

Ik wilde aan sport doen en wist niet welke. Voetbal vind ik wel leuk om naar te kijken, niet om te doen. Samen met een vriendje dat ook niet wist wat hij zou kiezen, zijn we bij Argo gaan proberen hoe dat beviel.Dat is nu vier jaar geleden en atletiek is echt mijn sport. Sten, veel succes met je sport-carrière en we blijven je volgen!

Wissel in gesprek met … Sten Schaper

Page 6: Wissel februari 2007

Een nieuwe Wissel. Met nieuwe artikelen. En dit is er één van. De Route van …

Zomaar een route, of juist een bijzon-dere. Die ene die je elke week loopt of de route die je ooit een keer liep en je altijd is bijgebleven. Kortom de route van één van jullie.

René Boxem traint recreanten en de prestatiegroep.

Ronde Laag Keppel

De route blinkt niet uit in mooie paadjes, leuke heuveltjes, etc. Het is een eenvoudige, maar afwisse-lende route. Lekker om je gedachten te laten gaan. Je loopt over rustige fietspaden, gescheiden van het auto-verkeer. Hoogtepunt is altijd weer de sluis bij Laag-Keppel. Let daar wel even op het verkeer. Op mooie dagen is het er druk vanwege de dagjes-mensen.

Start: parkeerplaats bij de NUON (hoek Energieweg/Keppelseweg)Lengte: 13,5 km.Kenmerken: vlak, voornamelijk asfalt, langs kantoren, open weilan-den, bossen na Laag-Keppel.

RouteVanaf de pp bij de NUON ga je rechts richting de brug over de Oude IJssel. Als je daaroverheen bent loop je rechtdoor naar de verkeerslichten. Niet oversteken, je gaat hier rechtsaf. Blijf rechtdoor lopen, richting Wehl. Je loopt langs enkele kantoorgebou-wen en passeert Misset, de rotonde en de Ford-garage. Dan loop je in het buitengebied, met links al gauw de oude vuilstort. Hier zul je de meeste last hebben van tegenwind. Na een paar km kun je een afkorting nemen (zie kaart). Wehl dient zich na 4,5 km aan. Loop door tot bij de rotonde. Ga daar rechts. Na een paar boerderijen heb je het rijk voor je alleen. Pas-seer de rotonde (links naar Angerlo, rechts terug naar Doetinchem) en loop naar de sluis bij Laag-Keppel. Ga Laag-Keppel door en sla rechtsaf bij de verkeerslichten. De route gaat nu over de parallelweg, door Lange-rak richting Doetinchem. De laatste kilometer loop je vanaf de rotonde rechtdoor, langs Den Ooiman en Opelgarage. Bij de verkeerslichten is het weer 2x rechts en je bent bij het eindpunt.

Eten/drinken bij nood: in Wehl bij de snackbar (200m Wehl in bij de rotonde), in Laag-Keppel bij de Gou-den Leeuw en in Langerak bij zaal Veldhoen.

De route van …

René BoxemGroep onder de loep

TriatlonWie Argo zegt, zegt atletiek. Maar dat zegt nog te weinig over al die verschil-lende groepen die sport beoefenen onder de paraplu van Argo. Want wist ú dat je ook aan sportief wandelen of Nordic Walking kunt doen bij onze vereniging? Daarom leggen we in elke Wissel een groep onder de loep. In dit nummer: de triatlongroep.

De triatlon is een combinatie van zwemmen, fietsen en hardlopen, altijd in die volgorde. De hele triatlon is 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen (er zijn ook kortere varianten, zoals de 1/8 en 1/4 afstand). Trainers Harry Ruumpol en Walter Monasso vinden de combina-tie van die drie onderdelen ook juist het aantrekkelijke van de triatlon. Ze weten waar ze over praten.

UitgedaagdHarry werd in 1986 door een collega van zijn vrouw uitgedaagd om een triatlon te doen en is daarna niet meer gestopt. Resultaat: 13 keer Nederlands kampioen en podium-plaatsen op EK’s en WK’s. Eind 2004 kreeg hij last van hartritmestoornis-sen, waardoor hij zich noodgedwon-gen meer is gaan richten op het geven van trainingen.

VerslingerdWalter was een echte voetballer, tot hij in de jaren 80 verslingerd raakte aan de triatlon. Inmiddels heeft hij 50 halve en 12 hele triatlons gedaan. De laatste jaren gaat het lopen hem moeizamer af, vooral door een ernstige knieblessure. Hij legt zich nu meer op het fietsen toe en gaat

Page 7: Wissel februari 2007

Groep onder de loep

Triatlon

de komende zomer wat fi etstrainin-gen voor de triatlongroep verzorgen. Walter loopt nog steeds, maar zoals hij zelf zegt: “Wanneer je iemand ziet lopen met een zeer aparte loopstijl, is de kans groot dat ik dat ben.”

Competitiegericht maar gezelligHarry heeft het erg naar zijn zin bij de dinsdagavondgroep, al mag wat die wat hem betreft nog wat groter

worden. De groep is redelijk com-petitiegericht maar met een hele gezellige sfeer, aldus Harry. “We zijn met ongeveer 15 triatleten, waarvan één vrouw die goed met de mannen kan meekomen. Beginners kunnen zo instappen, want we werken tijdens de hardlooptraining met een A-, B-, C- en D-schema voor verschillende niveaus.”

Fietsen en zwemmenFietsen doen de triatleten meestal voor zichzelf, maar tijdens de geza-melijke trainingen houdt men altijd rekening met elkaar. Nieuwkomers moeten er wel rekening mee houden dat de trainingen samen vrij veel tijd in beslag nemen.” Vanaf april start de groep met fi etstrainingen op woens-dagavond. Maandag, donderdag en zaterdag kunnen ze zwemmen bij de NDD in Doetinchem die een speciale triatlonafdeling heeft.”

AmbitiesEr zijn veel niveaus in de groep, met enkele triatleten die tot in de regio-nale top zitten. Harry: “De ambities zijn zeer verschillend, maar de triat-longroep wil er vooral voor zorgen dat iedereen met plezier komt trainen. Zo zorg je er samen voor dat de presta-ties verbeteren.”

Ida Jacobs en Cesar

Ida Jacobs is ongeveer 17 jaar lid van Argo. Ze traint elke donderdagavond en zaterdagochtend en daarnaast nog een keer voor haarzelf. Aansluitend aan de zaterdagochtendtraining geeft ze aan de Argo-leden buik- billen- en rug-spiertraining. Daarnaast heeft ze een praktijk als oefen therapeut Cesar. Ze geeft ons een kijkje in de keuken.

Ida: “Mensen lopen, gaan zitten, staan op. Ze bukken, tillen, sprin-gen. Iedereen ontwikkelt onbewust – niet altijd optimale – individuele houdings- en bewegingsgewoonten. Sporters bukken, tillen, springen, balanceren. Ze rennen, gooien, slaan. Zij gebruiken hun lichaam intensiever en bevorderen hierdoor hun goede, maar ook hun verkeerde gewoon-ten qua houding en beweging. Daar kunnen klachten door ontstaan. Die probeer je door oefentherapie Cesar te voorkomen of te behandelen.

Tijdens het sporten vragen kracht, snelheid, ademtechniek en coör-dinatie extra aandacht. Hier speel ik op in bij de behandeling van de sporter.” Last van pezen en spieren zijn typische ‘hardloopklachten’ die ze in haar praktijk tegenkomt. Na het onderzoek krijgen sporters oefenin-gen om de bewegelijkheid van de heupgewrichten en wervelkolom te bevorderen. Ook spierkrachtopbouw en rekken is er onderdeel van. En natuurlijk veel advies: hoe kun je het

beste met je klacht omgaan, wanneer en hoe kun je weer sporten, hoe kun je de klacht voorkomen. Ida: “Het snelst kom je van je klacht af als je geduld hebt en wacht met hardlopen tot je helemaal klachtenvrij bent. Maar hardlopers vinden dat vaak erg moeilijk. Ze zijn verslaafd en willen liever gisteren weer de weg op.”

Ze herkent dat, want zelf heeft ze een zeer hardnekkige blessure aan haar rechterheup. “Ik moest zonodig voor een marathon trainen. Nou, mijn lichaam heeft me goed teruggefl oten. Er bestaat nu geen trainer bij Argo die mij nog aan het sprinten krijgt. Ik loop mijn eigen tempo. Het is veel belangrijker dat ik met plezier en blessurevrij loop. Maar sporten is wel belangrijk. Iedereen die niet sport, motiveer ik om iets te gaan doen. Wát maakt niet uit.”

Tip van Ida: luister naar je lichaam en wees tevreden met wat je kunt.

Harry Ruumpol (links) en Walter Monasso (rechts)

Page 8: Wissel februari 2007

Wedstrijdkalender 2007

Nam

en & num

mers

ARGO

Website: www.avargo.nlE-mailadres: [email protected]

Clubgebouw:Baan 9, Sportpark ‘de Bezelhorst’Bezelhorstweg 87, DoetinchemTel. (0314) 36 59 59

Postadres: Postbus 93, 7000 AB Doetinchem

Ledenadministratie: Mina van Eersel (0314) 38 20 [email protected]

Bestuur

Voorzitter Willem Wassink (0314) 65 25 78PenningmeesterGerard van Eersel (0314) 38 20 63SecretariaatMarianne Smeitink (0314) 35 43 43

Contactpersonen commissies

WOCTon Jansen (0315) 32 48 52MateriaalcommissieAndré Jorissen (0314) 36 51 85OnderhoudscommissieGerrit Hofstra (0314) 33 42 63JeugdcommissieKarin Pasterkamp (0314) 34 10 16

SponsorcommissieDianne Kiffen (0313) 48 27 91KantinecommissieGerard Schepers (0315) 32 51 14

Trainers

Technisch trainers pupillenTheo van Bergen (0314) 32 73 07Jason Steverink (0314) 36 57 59Manfred Vels (0314) 34 64 58Jolande Frederiks (0314) 36 44 87

Technisch trainers senioren/juniorenJan Manenschijn (0314) 33 48 29Carlo Wijnands (0314) 64 17 37

LooptrainersHans Legebeke (0314) 34 62 33Carla van Zantvoort 06 13209928René Boxem (0314) 32 42 31Flora Jonkman (0314) 35 49 05Henk Lubberdink (0314) 34 42 39Janneke Metzemaekers (0314) 66 40 07Stefan Scanu (0544) 37 92 59Gerard Schepers (0315) 32 51 14Bas Waterham (0314) 33 39 03Willem Wassink (0314) 65 25 78

Looptrainers sportief wandelenHélène Petersen 0573 25 34 95Wendelien Eding (0314) 32 73 71Janneke Metzemaekers (0314) 66 40 07

Trainers triatlongroepHarry Ruumpol (0573) 45 27 16Walter Monasso

Argo-wedstrijden • 12 mei 5 x 5 estafette

Regio-wedstrijden• 8 april Paasloop Lichtenvoorde 1,5-2,5-5-10 km• 14 april Eiberrun Eibergen 0,8-1,6-8,05-16,1 km• 21 april Voorjaarsloop Dodewaard 1,5-5-10 km• 22 april Rondje Millingen a/d Rijn 2,5-5-10 km• 22 april Trimloop Baak 1,25-2,5-5-10 km• 30 april Dr. Brenninkmeyerloop Lichtenvoorde 2-5-10 km• 13 mei Bemmelloop Bemmel 1,5-5-10 km • 26 mei Gerard Tebrokeloop Aalten 5-10 km

Verweg-wedstrijden• 9 april Marathon Utrecht• 15 april Marathon Rotterdam• 29 april Bosloop Harderwijk 1,6-5-10-15 km

Kijk ook op: www.avargo.nlwww.uitslagen.nlwww.knau.nl

De wegblijvers bij deze cross hadden weer eens ongelijk. Ondanks de lang niet optimale weersomstandigheden (maar daarvoor was het dan ook een cross) was er een uitstekend deelnemersveld, zowel bij de dames/heren senioren als in het bijzonder bij de jeugd. Daarom een woord van welgemeende dank aan vooral onze Argo-jeugdtrainers, om de jeugd (ook letterlijk) warm te laten lopen voor deze ludieke cross. We hebben geprobeerd om ook de groep Nordic

Walkers van AV Argo bij het evene-ment te betrekken; een zevental dap-peren onder hen reageerde spontaan op dit verzoek. Ook aan hen hiervoor onze hartelijke dank.

Voorafgaand aan dit bijzondere evenement kon het organisatieteam aan het bestuur een cheque van 3213 euro overhandigen. Het geld is bestemd voor de aanschaf van een defi brillator, vijf jaar onderhoud daarvan en een opleidingscursus voor het bedienen van dit instrument. Voor het resterende bedrag zoekt het bestuur, in goed overleg met het organisatieteam, een passende bestemming.

Na afl oop was het in de kantine oer-gezellig en werd er uitvoerig nage-praat. Na de prijsuitreiking, waarbij in het bijzonder niemand van onze jeugdige atleten werd vergeten, was de langzamerhand bijna traditioneel

geworden verloting op startnummer. Een geweldig pakket aan leuke, mooie, nuttige en ludieke prijzen vond een eigenaar.

Wij bedanken al onze vrijwilligers (starter, speaker, jury tijd/aankomst, controleposten, kantinebemanning enz.) nogmaals voor hun onmisbare hulp. Niet alleen bij deze bijzon-dere cross, maar ook bij alle andere weg- en baanwedstrijden, georga-niseerd door Argo. Zonder jullie is dat simpelweg niet mogelijk. Wij, het organisatieteam van deze cross, zijn er trots dat wij ook dit keer weer een beroep op jullie mochten doen.

We attenderen iedereen ook alvast op de 17e Gerard Scheperscross op zaterdag 29 december 2007.

Namens het organisatieteam van de 16e Gerard Scheperscross,Ton Davina & Willem Stemerdink

Gerard Scheperscross leuk en ludiek