Winterbrochure Weekends & Reizen - Kompas

of 32 /32

Embed Size (px)

description

De weekends en reizen van de winter 2015-2016 van VZW Kompas

Transcript of Winterbrochure Weekends & Reizen - Kompas

 • 2winterbrochure

  Inhoudstafel

  Voorwoord 3

  Brochure lezen 5

  Weekends, midweken en reizen Overzichtskaart Weekend/Midweek/Reis 9 Verlengd weekend in Beauring, Ardennen, Belgi 10 Attracties en fantasie in Phantasialand, Duitsland 11 Weekend aan de Belgische kust, Oostende, Belgi 12 Kerstweekend in Verviers, Belgi 13 Genieten in trendy Antwerpen, Belgi 14 Midweek in Bayeux, Normandi, Frankrijk 15 Relaxen en genieten in Maasmechelen, Belgi 16 Genieten van de zon in Benidorm, Spanje 17 Midweek in vakantiepark t Vosseven, Nederland 18 Citytrip Den Haag, Nederland 19

  Praktische info De reisbegeleiding 20 Prijs 20 Nieuw! een annulatieverzekering 20 Reisbijstandsverzekering voor de vakanties/weekends in het buitenland 21 Betalen 21 Kamers + samen op n kamer 21 Verblijf 22 Vertrekplaats 22 Vertrekplaats en vervoer naar de luchthaven 22 Reis-, boekings- en annulatievoorwaarden voor Weekends en Reizen 22 Ben je ontevreden over vzw Kompas? 25 Terugkomdag Weekends en Reizen 25 Belangrijk bericht 25 Lidmaatschap 27 Inschrijvingsformulier Weekend/Midweek/Reis 29

 • 3Dag iedereen!

  Onze zomerreizen zijn nog volop bezig en toch hebben wij reeds een winteraanbod voor jullie uitgewerkt. Opnieuw proberen we voor ieder zijn zin iets aan te bieden!

  Ons aanbod bestaat zoals elk jaar uit verschillende soorten weekends en reizen. Wat denk je van een weekendje Phantasialand? Of wil je liever naar de zee, dan hebben we voor jou Oostende in de aanbieding! Daarnaast hebben we nog een verlengd weekend Ardennen, een kerstweekend of een midweek naar Normandi voor jou uitgekozen. Wegens het succes van vorig jaar organiseren we dit jaar opnieuw een reis naar Benidorm. Citytrippen is mogelijk naar Antwerpen en Den Haag.

  Er kunnen maximum 7 mensen mee per weekend of reis. Voor elk groepje zijn er 2 reisbegeleiders. Voor het weekend naar Maasmechelen maximum 6 deelnemers en 3 begeleiders.

  Er wordt vooraf niet echt een reisprogramma gemaakt. We doen wel voorstellen over wat we allemaal kunnen doen op vakantie. Je kiest dan in groep wat je graag doet. Wil je er eens graag alleen op uit of met enkele mensen van je groep, dan kunnen we dat ook afspreken.

  Indien je interesse hebt voor een weekend of reis, schrijf je dan snel in. De plaatsen zijn beperkt en de reizen zijn snel volzet. We houden je niet langer in spanning en laten jullie zelf ons reisaanbod ontdekken!

  Mededeling: Evy is sinds half augustus gestopt binnen de dienst weekends en reizen. Vanaf nu kunnen jullie contact opnemen met Kyra Boudrez of Joyce Denooze. Zij zullen tot eind december al jullie vragen beantwoorden!

  Alvast heel veel vakantieplezier gewenst!

  Kyra Boudrez en Joyce Denooze [email protected] of [email protected] 09 216 26 61

  november 2015 - april 2016

  Voorwoord

 • 4winterbrochure

  Rap op Stap

  Rap op Stap is een zeer laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Je hoeft geen lid te zijn en je hoeft geen afspraak te maken. Je stapt gewoon naar binnen!

  We helpen iedereen met een klein budget aan een leuke uitstap. Er kunnen in dit kantoor zowel vakanties als daguitstappen en sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden. Bovendien helpen de medewerkers je ook met praktische zaken zoals het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer.

  Om bij een Rap op Stapkantoor een leuke daguitstap of toffe vakantie te boeken, hoef je nergens voor aangesloten te zijn.

  Voldoe je aan n van de voorwaarden hieronder dan kom je in aanmerking:mensen met leefloonOMNIO of WIGW statuutwerknemers in een beschutte of sociale werkplaatsmensen in budgetbegeleiding of schuldbemiddeling

  Niet zeker of je in aanmerking komt? Kom eens langs of contacteer ons.Iedereen heeft recht op vakantie en verdient het om er even tussen uit te kunnen en zijn zorgen te vergeten. Ons aanbod is heel divers en bestaat uit vakanties aan zee, daguitstappen naar pretparken, bezoekjes aan de zoo, verblijven in de Ardennen, kajakken op de Maas, een citytrip naar Brugge, een fietstocht door de bloesems, een theaterbezoek, concerten en nog zoveel meer! Zoals je zal zien, valt er in Vlaanderen heel wat te beleven en te bezichtigen. Spring dus binnen in n van onze kantoren en ontdek ons uitgebreid aanbod!

  Waar?Ons kantoor bevindt zich in de Kammerstraat 10, 9000 Gent.

  Wanneer?Wij zijn elke donderdagvoormiddag open van 9.00 u tem 12.00 u. Kom gerust eens langs!

  Geen afspraak verplicht.

 • 5Hoe moet je deze brochure gebruiken?

  In de brochure beginnen we met de uitleg van de verschillende symbolen die we doorheen de brochure gebruiken. Op deze manier kan je gemakkelijk zoeken naar het weekend of de reis die jij het leukste vindt.

  Het middendeel van de brochure heeft een overzicht van alle weekend- en reisbestemmingen. Bij elke bestemming staan de prijs en de reisdata vermeld.

  Achteraan vind je alle praktische informatie en het inschrij vingsblad terug. Het is belangrijk om eerst alle praktische informatie door te nemen, voordat je je inschrijft voor een weekend of een reis.

  november 2015 - april 2016

  Brochure lezen

  6

  winterbrochure

  De symbolen van vzw Kompas

  In de brochure gebruiken we symbolen, de betekenis ervan staat hieronder uitgelegd.

  SOORTEN REIZEN

  Weekends en reizen voor personen die geen verzorging nodig hebben.We verwachten van jou dat je voor jezelf kan instaan, zoals jezelf wassen en aankleden.

  Weekends en reizen voor personen die verzorging en nabijheid nodig hebben.Hierbij kunnen mensen aansluiten die verzorging nodig hebben en graag een begeleider in de buurt hebben. Het vakantiehuisje is rolstoeltoegankelijk.

  Weekends en reizen voor personen die verzorging en nabijheid nodig hebben. Hierbij kunnen mensen aansluiten die verzorging nodig hebben en individuele aandacht vragen. Het vakantiehuisje is rolstoeltoegankelijk.

  Deze vakantie is rolstoeltoegankelijk.

  We richten ons tot personen vanaf 18 jaar.

  SOORTEN VAKANTIE

  Actieve wandelvakantieWe verwachten dat je zonder problemen een aantal uren kan stappen.

  Actieve fietsvakantieWe verwachten dat je zonder problemen een aantal uren kan fietsen.

  Luilekker vakantieDit is een hotelvakantie. We laten ons lekker verwennen.

  CultuurvakantieDe nadruk ligt op het bezoeken van steden, musea, oude gebouwen bekijken, ...

  Een vakantie die heel wat richtingen uit kan, met heel veel verschillende mogelijkheden.

  10

  13 - 16 november 2015

  Verlengd weekend in Beauraing, Ardennen, Belgi

  Beauraing ligt in de omgeving van Dinant, Han en Chimay. Een uniek stukje Belgi!

  We verblijven midden in een park van 30 hectare met uitzicht op Beauraing. Het kasteel, Castel Sainte Marie, biedt je de mogelijkheid om in een rustig en beschermd landschap te genieten.

  Het vernieuwd en ruim vakantiehuis bevindt zich in een voormalige muurtoren van het kasteel en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving. Het beschikt over een aangenaam terras, vijf comfortabele slaapkamers en een prachtige woonkamer op een uitzonderlijke hoogte. De ideale plek voor ontspanning en wandelingen ver van de buitenwereld.

  Als je ervoor kiest om op ontdekking te gaan in de streek heeft deze heel wat te bieden: Beauraing en zijn bedevaartsplaats, Dinant en zijn citadel, Han-sur-Lesse en zijn grotten of Bouillon en zijn burcht. Tal van wandel- en fietstochten zijn mogelijk in de streek. Geniet van deze unieke locaties! Dit zijn er heel wat voor een verlengd weekend vol plezier.

  Een verlengd weekend om te beleven als kasteelheer, kasteelvrouw of ridder.

  We reizen met het minibusje.

  181 kilometer (ongeveer 2 u rijden).

  We verblijven in een vakantiehuis.We koken zelf en iedereen helpt een handje mee.

  320,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

  Frans

  20

  winterbrochure

  Praktische informatie

  Voordat je jezelf inschrijft voor een weekend, lees je best alle praktische informatie eens door.Achteraan de brochure vind je een inschrijvingsformulier voor een weekend en voor een reis. Daarbij hangt ook het formulier om je lid te maken van vzw Kompas Weekends & Reizen.

  De reisbegeleiding

  De reisgroep bestaat altijd uit 7 deelnemers en 2 begeleiders. Indien anders, staat dit bij de reis of het weekend vermeld. De reisbegeleiding bestaat uit vrijwilligers die door vzw Kompas geselecteerd, genformeerd en getraind zijn. Zij krijgen geen vergoeding, maar hun reiskosten zijn in de reissom verrekend. Onze vrijwilligers zijn begeleiders en geen verzorgers. Zij bieden geen lichamelijke verzorging, maar kunnen je wel een handje helpen met bijvoorbeeld je veters te strikken, je geld bij te houden als je dat fijner vindt, de verkenning van een nieuwe stad, ...

  Tijdens de reis voor personen die verzorging vragen, zullen er professionele verzorgers aanwezig zijn.

  Prijs

  Alle weekends en reizen worden in deze vakantiebrochure kort beschreven. Er staat ook steeds vermeld wat er in de prijs is inbegrepen.

  Wat is altijd inbegrepen: het vervoer, de verblijfplaats, de begeleiders, het ontbijt.Wat is nooit inbegrepen: je zakgeld, de kosten van de activiteiten en bezoeken.

  Een annulatieverzekering

  Vanaf nu voorzien wij voor diegene die willen een annulatieverzekering. Indien je dit wenst, kan je dit aanduiden op je inschrijvingsformulier. De kostprijs van de verzekering is afhankelijk van de prijs van je vakantie.

  Kostprijs vakantie Kostprijs annulatieverzekering 150 - 350 15 351 - 699 25 700 - 1200 35Meer dan 1200 45

  Bij wijze van voorbeeld volgen hierna enkele omstandigheden waarin de verzekering de kosten terugbetaalt bij annulering van de reis.- Een ernstige ziekte of een ongeval van een verzekerde.

 • 6winterbrochure

  De symbolen van vzw Kompas

  In de brochure gebruiken we symbolen, de betekenis ervan staat hieronder uitgelegd.

  SOORTEN REIZEN

  Weekends en reizen voor personen die geen verzorging nodig hebben.We verwachten van jou dat je voor jezelf kan instaan, zoals jezelf wassen en aankleden.

  Weekends en reizen voor personen die verzorging en nabijheid nodig hebben.Hierbij kunnen mensen aansluiten die verzorging nodig hebben en graag een begeleider in de buurt hebben. Het vakantiehuisje is rolstoeltoegankelijk.

  Weekends en reizen voor personen die verzorging en nabijheid nodig hebben. Hierbij kunnen mensen aansluiten die verzorging nodig hebben en individuele aandacht vragen. Het vakantiehuisje is rolstoeltoegankelijk.

  Deze vakantie is rolstoeltoegankelijk.

  We richten ons tot personen vanaf 18 jaar.

  SOORTEN VAKANTIE

  Actieve wandelvakantieWe verwachten dat je zonder problemen een aantal uren kan stappen.

  Actieve fietsvakantieWe verwachten dat je zonder problemen een aantal uren kan fietsen.

  Luilekker vakantieDit is een hotelvakantie. We laten ons lekker verwennen.

  CultuurvakantieDe nadruk ligt op het bezoeken van steden, musea, oude gebouwen bekijken, ...

  Een vakantie die heel wat richtingen uit kan, met heel veel verschillende mogelijkheden.

 • 7november 2015 - april 2016

  MUNTEENHEID Dit is het soort geld waarmee je kan betalen op je vakantie.

  TAALDit is de taal die op je vakantiebestemming gesproken wordt.

  VERVOERMet het vliegtuig

  Met het minibusje

  Met de trein

  Met de bus

  AFSTAND Dit is het aantal kilometer tussen Gent en onze bestemming.

  HET WEER 1 zon = Het is ongeveer even warm als in Belgi.

  2 zonnen = Op deze vakantiebestemming is het gemiddeld warmer dan in Belgi.

  3 zonnen = Hier is het heel warm (rond de 30C of meer) Als je voor deze vakantiebestemming kiest, moet je goed de warmte kunnen verdragen.

  B

 • 8winterbrochure

  VERBLIJFIn een huis en we koken zelf.

  Iedereen steekt een handje toe.

  In een appartement en we koken zelf.

  In een hotel met alle maaltijden inbegrepen.

  In een hotel met ontbijt en middag- of avondmaal.

  Je laat je lekker verwennen.

  In een hotel enkel met ontbijt.

  In een hotel met alle maaltijden en alle dranken inbegrepen.

  Tent

  Stacaravan

  DE PRIJSHierbij staat wat inbegrepen is en wat niet. Hierover lees je ook meer in het stuk praktische informatie. We vermelden hier ook de eventuele extra prijs voor een 1 persoonskamer.

  EXTRA INFOAlle weekends vertrekken op vrijdag tussen 9.00 u en 14.00 u, tenzij anders vermeld in het vakje achter extra info.

 • 9november 2015 - april 2016

  Overzichtskaart Weekend/Midweek/Reis

  16

  17

  10

  11

  12

  13

  14

  15

  18

  19

  10 Beauraing (Ardennen) BE 11 Phantasialand (Brhl) DE 12 Oostende BE 13 Verviers BE 14 Antwerpen BE 15 Bayeux (Normandi) FR 16 Maasmechelen BE 17 Benidorm ES 18 Vakantiepark t Vosseven NL 19 Den Haag NL

 • 10

  13 - 16 november 2015

  Verlengd weekend in Beauraing, Ardennen, Belgi

  Beauraing ligt in de omgeving van Dinant, Han en Chimay. Een uniek stukje Belgi!

  We verblijven midden in een park van 30 hectare met uitzicht op Beauraing. Het kasteel, Castel Sainte Marie, biedt je de mogelijkheid om in een rustig en beschermd landschap te genieten.

  Het vernieuwd en ruim vakantiehuis bevindt zich in een voormalige muurtoren van het kasteel en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving. Het beschikt over een aangenaam terras, vijf comfortabele slaapkamers en een prachtige woonkamer op een uitzonderlijke hoogte. De ideale plek voor ontspanning en wandelingen ver van de buitenwereld.

  Als je ervoor kiest om op ontdekking te gaan in de streek heeft deze heel wat te bieden: Beauraing en zijn bedevaartsplaats, Dinant en zijn citadel, Han-sur-Lesse en zijn grotten of Bouillon en zijn burcht. Tal van wandel- en fietstochten zijn mogelijk in de streek. Geniet van deze unieke locaties! Dit zijn er heel wat voor een verlengd weekend vol plezier.

  Een verlengd weekend om te beleven als kasteelheer, kasteelvrouw of ridder.

  We reizen met het minibusje.

  181 kilometer (ongeveer 2 u rijden).

  We verblijven in een vakantiehuis.We koken zelf en iedereen helpt een handje mee.

  320,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

  Frans

 • 11

  21 - 22 november 2015

  We vertrekken op zaterdagochtend met ons busje richting Duitsland. Daar komen we tegen openingstijd aan, zodat we 2 volle dagen kunnen genieten van Phantasialand!

  Ontdek het fantastische pretpark Phantasialand en leef je uit op meer dan 40 attracties en 6 themawerelden: Fantasy, Mystery, Afrika, Berlijn, China Town en Mexico. Dit wonder-mooi pretpark vol fantasie en spannende attracties ligt in Brhl net over de grens (dicht bij Keulen en Aken).

  Phantasialand puilt uit van de spannende belevenissen en onvergetelijke shows. Sensationeel is loopingachtbaan Black Mamba, waarbij de berijders met Autobahn- snelheid door een Afrikaans landschap schieten. In het mysterieuze stadje Wuze Town zwaait koningin Winja de scepter. Ze heeft haar eigen achtbanen: Winjas Fear en Force. Nieuw is de attractie Maus au Chocolat, een uniek 3D-tochtje door een grote taartfabriek waarbij de bezoekers de taak hebben alle vervelende muizen te verjagen.

  Na het sluiten van het park rijden we naar ons hotel dat we binnen de 10 min. bereiken. Op deze manier staan we op zondagochtend vroeg terug in het park. Na sluiting van het park keren wij terug naar huis.

  We reizen met het minibusje.

  275 kilometer (ongeveer 3 u rijden).

  We verblijven in een hotel op basis van kamer en ontbijt. Avondmaal wordt in het park gegeten.

  310,00Inbegrepen: vervoer, verblijf, ontbijt, avondmaal, 2 dagen toegang tot Phantasialand, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: dranken bij de maaltijden, middagmaal op zaterdag en zondag, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

  Attracties en fantasie in Phantasialand, Duitsland

  Duits

 • 12

  4 - 6 december 2015

  Weekend aan de Belgische kust, Oostende, Belgi

  Wil je graag Oostende ontdekken? Dan is dit je kans!

  Oostende heeft heel wat te bieden. Op de dijk kan je flaneren langs het Casino Kursaal of langs de haven. Er is ook een groot (en klein) strand waar je kan wandelen. In de gezellige cafeetjes kan je daarna opwarmen en jezelf verwennen met een warme chocolademelk en een pannenkoek. De Kappellestraat is de gekendste winkelstraat van Oostende en heeft nog heel wat zijstraten waar het leuk winkelen is. Ken je Marvin Gaye? Er is een wandeling van deze zanger waarbij het je door de straten van Oostende gidst. In de haven liggen de schepen Mercator en Amandine die te bezoeken zijn.

  We verblijven in het comfortabel logement Vayamundo Ravelingen-De Kinkhoorn in halfpension. Er zijn veel ontspanningsmogelijkheden. Je kan terecht in het zwembad met sauna, de fitnessruimte, de sporthal. Voor wie liever een babbel slaat is er de bar, waar je bij een hapje of een drankje kan genieten van het schitterende zicht op zee.

  We reizen met het minibusje.

  60 kilometer (ongeveer 45 min u rijden).

  We verblijven in hotel op basis van halfpension.

  270,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, 2x ontbijt, 2x avondmaal, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: middagmaal op zaterdag en zondag, dranken bij de maaltijden, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

  Nederlands

 • 13

  18 - 20 december 2015

  De kerstmarkt in Luik is een historische kerstmarkt. Het is namelijk de oudste kerstmarkt van heel Belgi. En dat niet alleen: het is ook nog eens de grootste. De kerstmarkt telt maar liefst 200 chaletjes die omgetoverd zijn tot kerstkraampjes waar je alles kan kopen dat met kerst te maken heeft. Je kan er lekkere glhwein drinken, pannenkoeken proeven en natuurlijk de leukste cadeautjes kopen voor je vrienden en familie.

  Verviers, waar we verblijven, ligt in een fantastisch wandelgebied. We kunnen grotten gaan bezoeken en als er sneeuw zou liggen, is er zelfs de mogelijkheid om te langlaufen (=wandelen met skis). De stad is ook bekend voor zijn lekkere taarten. Het meest bekend is de rijsttaart, maar ook de Gteau de Verviers: een zachte taart met parelsuiker en amandelen. Begin al maar te dromen van al dit lekkers!

  We verblijven in Villa Bellevue. Dit is een Bed and Breakfast. We hebben het bovenste appartement volledig voor ons alleen. Er zijn 5 slaapkamers, 2 badkamers, 3 toiletten en een ruime living met luxekeuken. Alles is klaar om er een echt feestweekend van te maken!

  We reizen met het minibusje.

  185 kilometer (ongeveer 2.15 u rijden).

  We verblijven in een Bed and Breakfast op basis van half pension (= ontbijt en avondmaal inbegrepen).

  280,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, 2 x ontbijt en 2 x avondmaal, verblijf en 2 begeleiders.Niet inbegrepen: dranken bij de maaltijden, middagmaal op zaterdag en zondag, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

  Kerstweekend in Verviers, Belgi

  Frans

 • 14

  19 - 21 februari 2016

  Genieten in trendy Antwerpen

  Ontdek n van de meest bruisende steden van het land: Antwerpen. De diamant, mode en de barokschilder Rubens zijn de 3 belangrijkste dingen waar de stad om bekend staat maar ook op andere vlakken valt er heel wat te beleven.

  In de modestad kan je naar hartenlust shoppen: de bekendste winkelstraat is de Meir, breng zeker een bezoek aan het nieuwe winkelcentrum in De Stadsfeestzaal.

  Een heel leuke manier om de stad te verkennen is te voet vandaar dat we op zaterdag namiddag kiezen voor een geleide wandeling. Een gids zal ons de belangrijkste bezienswaardigheden tonen met de daarbij horende plezante verhalen over de inwoners. Onderweg stoppen we een paar keer om te proeven van de typische Antwerpse lekkernijen.

  We verblijven in hotel Ibis Antwerpen Centraal Station. Het hotel beschikt over modern ingerichte kamers. Alle kamers zijn voorzien van bureau, tv en badkamer met een douche.

  Hou je van een uitstapje doen in de stad en lekker eten en drinken? Dan mag je dit weekend niet missen!

  We reizen met de trein.

  60 kilometer (ongeveer 1 u rijden).

  We verblijven in een hotel op basis van halfpension.

  320,00Inbegrepen: vervoer, verblijf, 2 x ontbijt, 2 x avondmaal en 2 begeleiders.Niet inbegrepen: dranken bij de maaltijden, middagmaal op zaterdag en zondag, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

  B

  Nederlands

 • 15

  22 - 26 februari 2016

  Bayeux is gekend om het tapijt dat daar te zien is. Ga het niet op de grond zoeken, want het is te bewonderen aan de muur. Dit wandkleed is maar liefst zeventig meter lang. Ook de kathedraal is indrukwekkend en zal je dus zeker opvallen als je te voet door de straten van het historische centrum kuiert. Boetiekjes, restaurants en oude gevels bepalen er het straatbeeld. Buiten haar charmante uitstraling heeft Bayeux musea en monumenten die zeker een bezoek waard zijn.Vanuit Bayeux kunnen we een bezoek brengen aan Caen, de hoofdstad van Normandi, die de bijnaam draagt van de honderd klokken. Het rotsachtige schiereiland Mont Saint Michel is in Normandi en omstreken gekend en uitgeroepen door UNESCO tot werelderfgoed. Ook het strand is dichtbij waar we verblijven en heeft bovendien een historische waarde. Tijdens de tweede wereldoorlog zijn daar soldaten geland. De normandische appel zal je verrassen in gebak, of in drank. Misschien krijg je nu al zin in de kaas van daar: camembert. We verblijven in een prachtig herenhuis in het centrum van Bayeux. De ruime vakantiewoning is volledig gerenoveerd in 2012 en beschikt over grote kamers en de luxe van drie badkamers. Alle kamers beschikken over comfortabele bedden en veel daglicht. Naast de groene voortuin beschikt deze accommodatie over een binnenplaats met een tuin, terras en parkeergelegenheid voor het minibusje.

  Kortom, Normandi heeft heel wat onvergetelijk in petto voor deze midweek!

  We reizen met het minibusje.

  500 kilometer (ongeveer 4.30 u rijden).

  We verblijven in een vakantiehuis. We koken zelf en iedereen helpt een handje mee.

  380,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

  Midweek in Bayeux, Normandi, Frankrijk

  Frans

 • 16

  18 - 20 maart 2016

  Relaxen en genieten in Maasmechelen, Belgi

  We genieten van Maasmechelen. Een stad die vele mogelijkheden heeft. Bovendien vind je in de buurt nog talrijke dingen. Enkele voorbeelden: Maasmechelen Village om een dagje te gaan shoppen, Bokrijk met zijn openluchtmuseum, projectboerderij Ommersteyn met zon 400 geiten of Rekem, het mooiste dorp van Belgi.

  In het park waar we logeren, is er een zwembad (rolstoeltoegankelijk) met snelstroom, waterparaplu en zelfs een glijbaan! Daarnaast zijn er verschillende wandelpaden die volledig verhard zijn, zodat echt alles aangepast is aan een rolstoel. Wanneer je eventjes volledig wil relaxen, is er een snoezelruimte in het park of een Finse kota (= vuurhut).

  We beschikken over 2 appartementen. De flats zijn op het gelijkvloers, volledig rolstoeltoegankelijk en voorzien van een ruime douchekamer en een slaapkamer met 2 hoog-laagbedden. Indien je s morgens graag hulp krijgt bij je verzorging, laat ons dat dan zeker weten, dan voorzien wij mensen die je even komen ondersteunen!

  Op dit weekend kunnen 6 personen mee die ondersteuning nodig hebben bij de dagelijkse zorg. Er kunnen maximum 2 rolstoelgebruikers mee. Schrijf je dus snel in!

  We reizen met het minibusje.

  163 kilometer (ongeveer 1.45 u rijden).

  We verblijven in 2 zorgflats in volpension. Je moet niet helpen in het huishouden.

  299,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, alle maaltijden, verblijf en 2-3 begeleiders.Niet inbegrepen: dranken bij de maaltijden, middagmaal op zaterdag en zondag, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

  Nederlands

 • 17

  27 maart - 7 april 2016

  Wegens het succes van vorig jaar keren we terug richting de zon! Wil jij graag eens naar een verre bestemming zonder dat het al te warm is daar? Dan zou ik zeker niet twijfelen

  Benidorm is n van de meest actieve vakantiebestemmingen van het hele Middellandse zeegebied. Omdat het in het Zuiden ligt, is het zonniger dan de rest van Spanje. Benidorm heeft twee lange stranden, Levante (oosten) en Poniente (westen). Er is een zeer lange weg aanwezig waarop je langs de zee kunt wandelen. De ontelbare terrasjes, restaurantjes en discotheken vormen een leuke cocktail van zuiders vakantieplezier.

  Hotel Mont-Park*** ligt op 100 m van het Levante strand en op 100m van het centrum van Rincon de Loix en op 2,5km van het oude centrum van Benidorm. In de omgeving zijn er tal van winkeltjes waar iedereen wel iets kan vinden. Alle kamers in het hotel beschikken over een badkamer met douche of bad, airco, een TV en een balkon. Alle maaltijden worden opgediend in buffetvorm, dus je kan telkens kiezen wat jij graag wil hebben. Wil jij al dat eten er af dansen, dan kun je 1 tot 2 avonden per week terecht bij de animatie. Zij zorgen ervoor dat er elke avond wel iets te beleven valt. Er is vriendelijk personeel dat er voor zal zorgen dat je een zeer leuke vakantie zult beleven!

  We reizen met de autobus.

  1600 kilometer (ongeveer 24 u rijden met tussenstops)

  We verblijven in een hotel op basis van volpension (alle maaltijden inbegrepen).

  795,00Inbegrepen: vervoer van en naar Benidorm, verblijf, alle maaltijden, water bij de maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: maaltijden en dranken onderweg, vervoer ter plaatse, dranken buiten de maaltijden, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

  Let op! Deze reis duurt 12 dagen. Hou eventueel rekening met verlof.

  Genieten van de zon in Benidorm, Spanje

  Spaans

 • 18

  11 - 15 april 2016

  Midweek in vakantiepark t Vosseven Nederland

  Het vakantiepark Vosseven ligt in de zuidelijkste provincie van Nederland, Limburg. Vlakbij het typisch Nederlandse dorp Stramproy. Dit kleinschalige park bevindt zich midden in het natuurpark Kempen-Broek.

  In de bosrijke en zeer landelijke omgeving met natuurgebieden als Tungelerwallen, de Grote Peel kan je eindeloos wandelen en fietsen. Voor de sportievelingen heeft een park een volleybalveld, tafeltennistafel en een petanque-baan.

  Ga je liever op uitstap dan is dit mogelijk, op korte afstand liggen de steden Maastricht en Roermond. Ook de gezellige dorpjes in de buurt zoals Thorn met zijn beroemde, witte vakwerkhuizen zijn zeker een bezoek waard.

  Rondom het water liggen de vakantiewoningen die voorzien zijn van alle comfort.Ben je klaar voor een vakantie midden in de natuur?

  We reizen met het minibusje.

  173 kilometer (ongeveer 2 u rijden).

  We verblijven in een vakantiehuis.We koken zelf en iedereen helpt een handje mee.

  350,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

  Nederlands

 • 19

  22 - 24 april 2016

  Den Haag is de Koninklijke hoofdstad van Nederland, waar de regering en het parlement gevestigd zijn. Hier klopt het politieke hart van Nederland en voelt de koning zich thuis.

  Er zijn ontzettend veel plekjes in deze stad te bewonderen zoals: interessante musea, mooie historische gebouwen, gezellige straatjes met leuke winkels, terrasjes en prachtige groene parken.

  Of breng je liever een bezoek aan het Madurodam en ontdek Nederland in het klein?

  Als je even aan de drukte van de binnenstad wilt ontsnappen kan je uitwaaien op het kilometers lange strand van Scheveningen. Slenter over de boulevard of ontspan in n van de strandpaviljoenen.

  Kortom deze stad heeft alles in huis om je weekend perfect te maken!

  We logeren in EasyHotel in het hart van het centrum. De kamers hebben een moderne stijl en beschikken over een badkamer en flatscreen.

  We reizen met het minibusje.

  183 kilometer (ongeveer 2.15 u rijden).

  We verblijven in een hotel op basis van half pension.

  330,00Inbegrepen: vervoer, verblijf, 2x ontbijt, 2x avondmaal, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: dranken bij de maaltijden, middagmaal op zaterdag en zondag, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

  Citytrip Den Haag, Nederland

  Nederlands

 • 20

  winterbrochure

  Praktische informatie

  Voordat je jezelf inschrijft voor een weekend, lees je best alle praktische informatie eens door.Achteraan de brochure vind je een inschrijvingsformulier voor een weekend en voor een reis. Daarbij hangt ook het formulier om je lid te maken van vzw Kompas Weekends & Reizen.

  De reisbegeleiding

  De reisgroep bestaat altijd uit 7 deelnemers en 2 begeleiders. Indien anders, staat dit bij de reis of het weekend vermeld. De reisbegeleiding bestaat uit vrijwilligers die door vzw Kompas geselecteerd, genformeerd en getraind zijn. Zij krijgen geen vergoeding, maar hun reiskosten zijn in de reissom verrekend. Onze vrijwilligers zijn begeleiders en geen verzorgers. Zij bieden geen lichamelijke verzorging, maar kunnen je wel een handje helpen met bijvoorbeeld je veters te strikken, je geld bij te houden als je dat fijner vindt, de verkenning van een nieuwe stad, ...

  Tijdens de reis voor personen die verzorging vragen, zullen er professionele verzorgers aanwezig zijn.

  Prijs

  Alle weekends en reizen worden in deze vakantiebrochure kort beschreven. Er staat ook steeds vermeld wat er in de prijs is inbegrepen.

  Wat is altijd inbegrepen: het vervoer, de verblijfplaats, de begeleiders, het ontbijt.Wat is nooit inbegrepen: je zakgeld, de kosten van de activiteiten en bezoeken.

  Een annulatieverzekering

  Vanaf nu voorzien wij voor diegene die willen een annulatieverzekering. Indien je dit wenst, kan je dit aanduiden op je inschrijvingsformulier. De kostprijs van de verzekering is afhankelijk van de prijs van je vakantie.

  Kostprijs vakantie Kostprijs annulatieverzekering 150 - 350 15 351 - 699 25 700 - 1200 35Meer dan 1200 45

  Bij wijze van voorbeeld volgen hierna enkele omstandigheden waarin de verzekering de kosten terugbetaalt bij annulering van de reis.- Een ernstige ziekte of een ongeval van een verzekerde.

 • 21- Het overlijden van een familielid van de tweede graad binnen de 15 dagen die aan het vertrek vooraf-gaan.

  - Intrekking door de werkgever van het verlof van de verzekerde naar aanleiding van een ziekte of een ongeval van een collega die hem vervangt, voorzover dit feit zich voordoet binnen de 30 dagen die aan het vertrek voorafgaan.

  - Het afsluiten door de werkzoekende verzekerde van een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur, die aanvangt binnen de 30 dagen die aan het vertrek voorafgaan.

  Opgelet! Bestaande ziektes worden niet gedekt door de verzekering!

  Geen geldige reden voor annulatie: geen zin, geen geld, ik vind de groep niet leuk,... Dan krijg je van de verzekering je geld niet terug. Heb je nog vragen over de algemene voorwaarden of andere vragen? Neem dan gerust contact op met onze dienst!

  Reisbijstandsverzekering voor de vakanties/weekends in het buitenland

  Kompas kiest ervoor om telkens net dat ietsje meer te bieden. Daarom kiezen wij om voor elke deelnemer die meegaat op reis of weekend naar het buitenland een reisbijstandsverzekering af te sluiten. Deze verzekering is inbegrepen in de reissom en zorgt voor hulp (= terugbetaling van ziekenhuiskosten in het buitenland en vervoer als je door een ongeval of ziekte moet teruggebracht worden naar Belgi) wanneer je bijvoorbeeld ziek wordt op reis. Ziektes of symptomen die je al had voordat je je inschreef voor een reis, tellen hierbij niet.

  Indien je hierover nog meer informatie wilt bekomen, kan je steeds contact met ons opnemen.

  Betalen

  Reizen: Als je een bericht hebt gekregen dat je mee kan op vakantie, moet je binnen de 14 dagen het voorschot betalen (30 % van het totale bedrag) via het overschrijvingsformulier. Voor de rest van het be-drag krijg je opnieuw een overschrijvingsformulier samen met de uitnodiging van de Bijeenkomstdag. Dit bedrag moet tegen eind december betaald worden.

  Midweek/Weekends: De midweek en weekends moeten in n keer betaald worden. Dit moet gebeuren ten laatste 1 maand voor het weekend doorgaat.

  Kamers + samen op n kamer

  Bij hotelvakanties is er soms de mogelijkheid om een npersoonskamer te boeken. Dit duid je aan op je inschrijvingsformulier. Er zal hiervoor een extra prijs worden aangerekend. Het bedrag wordt nagevraagd voor jou als je dit wenst. Als bij de aanvraag blijkt dat de npersoonskamer niet meer mogelijk is, dan krijg je de toeslag terug betaald. Dit is geen geldige reden om te annuleren.

  november 2015 - april 2016

 • 22

  winterbrochure

  Bij vakanties in huisjes kan je geen aparte kamer krijgen. Dit wil zeggen dat je op een twee- of meerpersoonskamer slaapt. Indien je samen met iemand op de kamer wil liggen, kan je dit aanduiden op het inschrijvingsformulier.

  Verblijf

  Bij vakanties in een huisje of appartement wordt verwacht dat je een deel van de taken opneemt in het huishouden. Dit wil zeggen dat iedereen helpt bij koken, opruimen, afwassen,...Bij een hotelvakantie laat je je verwennen en hoef je geen huishoudelijke taken op te nemen.

  Vertrekplaats: Beekstraat 1, 9030 Mariakerke

  De vertrekplaats voor de weekends en de reizen is in de Beekstraat aan het Sint-Paulus-Seminarie. Daar is voldoende parking voorzien.

  Met bus 9 (vanaf Gent Sint-Pietersstation, halte Driesdreef) kan je er gemakkelijk geraken. Voor de autos zijn er voldoende parkeerplaatsen.

  Voor de weekends waarvoor we de trein nemen, spreken we wel nog af aan Gent Sint-Pietersstation (buiten, aan de hoofdingang). In de infobrief over het weekend, die je een maand voor vertrek ontvangt, zal nog eens duidelijk staan waar er wordt verzameld.

  Vertrekplaats en vervoer naar de luchthaven

  We reizen met de trein van en naar de luchthaven. Wanneer er geen treinen rijden bij vertrek of terugkomst, dan gebeurt het vervoer met een minibusje.

  Bij vertrek en terugkomst van vliegvakanties wordt er dus uitzonderlijk afgesproken aan de voorkant van Gent Sint-Pietersstation (onder het digitale urenbord in de grote inkomhal).

  Reis-, boekings- en annulatievoorwaarden voor Weekends en Reizen

  Mensen die zich voor n van de vakanties en/of weekends inschrijven, gaan akkoord met onderstaande voorwaarden. Je dient ook deze stappen te volgen om in te schrijven en te annuleren indien je niet meer mee kan gaan.

  1. Je krijgt de vakantiebrochure. Indien je nog geen lid bent, vul je eerst het blad Lidmaatschap (p. 27) in. Het lidmaatschap is sinds januari 2008 verplicht vanuit de wetgeving. Het is gratis en zo ont vang je in de toekomst ook de vakantiebrochure. Dit stuur je dan samen met je inschrijvingsformulier op.

  2. Je schrijft in via het inschrijvingsformulier. Vergeet niet je tweede keuze op te geven (als je een andere keuze hebt). Stuur het inschrijvingsformulier zo vlug mogelijk naar vzw Kompas met je handteke ning erop.

 • 23 Telefonische inschrijvingen of faxen aanvaarden we niet.3. Indien er minder dan 4 inschrijvingen zijn, gaat je weekend of reis niet door. We verwittigen je dan per brief. Je krijgt dan al het geld terug dat je reeds betaalde of je kan kiezen

  uit een andere vakantie uit ons boekje, waar wel nog plaats is.

  4. Als je weekend of reis reeds volzet is en je hebt een tweede keuze opgegeven, kunnen we je eventueel inschrijven voor deze vakantie. We zullen je hierrond bellen.

  5. Je bent ingeschreven als je van ons een bevestigingsbrief krijgt waarin staat dat je ingeschreven bent. Hierbij ontvang je ook een medische vragenlijst. Het is van belang dat de informatie die vzw Kompas ontvangt volledig en correct is.

  6. Betaling door de deelnemer

  Reizen a. Binnen de 14 dagen moet je het voorschot betalen via een overschrijvingsfomulier dat bij je bevestigingsbrief steekt. b. Je schrijft de rest van het bedrag tegen eind december over op ons rekeningnummer. Hiervoor ontvang je nog een betalingsuitnodiging.

  Weekends: Voor een weekend betaal je het ganse bedrag ten laatste 1 maand voor vertrek.

  7. Annulatie door de deelnemer

  Kan je niet mee op het weekend of op de reis waarvoor je had ingeschreven?

  a. Je belt zo snel mogelijk naar Kompas en zegt dat je niet mee gaat op vakantie.b. Dan stuur je binnen de week een aangetekende brief waarin staat dat je niet mee gaat. En vermeld ook de reden waarom je niet mee kan gaan. We gebruiken de datum van aankomst met de post om de annulatiekosten te berekenen.c. Kompas zal kosten hebben doordat je niet mee kan gaan. Deze kosten zal jij moeten betalen, ook al is dit ziekte, ongeval,...d. Annulatiekosten, wanneer je volgens afspraak hebt geannuleerd: meer dan 56 dagen 15% van de totale reissom 55 dagen tot 35 dagen 25% van de totale reissom 34 dagen tot 14 dagen 50% van de totale reissom 13 dagen tot 8 dagen 75% van de totale reissom minder dan 8 dagen 100% van de totale reissome. Wanneer je zonder verwittigen niet deelneemt aan een reis of een weekend, dan moet je 100 %

  annulatiekosten betalen.f. Wanneer je annuleert, maar geen annulatiebrief naar Kompas stuurt, dan moet je 100%

  annulatiekosten betalen. g. Indien je meer dan 56 dagen voor vertrek een vliegvakantie annuleert, dan betaal je naast de

  dossierkost ook de wijzigingskosten/annulatiekosten van het voor jou geboekte vliegticket.

  november 2015 - april 2016

 • 24

  winterbrochure

  8. Wanneer er wijzigingen dienen te gebeuren aan de reservatie, omdat jij verkeerde of onvolledige infor matie doorgaf aan vzw Kompas, zullen de hiervoor gemaakte kosten aan jou doorgefactureerd worden. Bijvoorbeeld: als je naam verkeerd of onvolledig was bij inschrijving en dit ook op die manier doorgegeven werd aan de vliegtuigmaatschappij.

  9. Vzw Kompas is niet verantwoordelijk 1. Als je bij vertrek niet de nodige documenten bv. je identiteitskaart kan voorleggen 2. Als je identiteitskaart niet meer geldig is (bij vliegvakantie: geldig tot 6 maanden na vertrek) 3. Als je te laat aanwezig bent op het voorziene vertrekmoment en je hierdoor misschien niet mee kan op reis of weekend De eventuele extra kosten bij deze voorvallen zal je zelf moeten betalen. Een terugbetaling van

  de reissom door vzw Kompas is niet mogelijk.

  10. Je bent zelf verantwoordelijk om op de vertrekplaats te geraken en veilig thuis te geraken na een weekend of een reis.

  11. Ingeval van overmacht, bijvoorbeeld een vluchtvertraging is vzw Kompas niet aansprakelijk.

  12. Reizen ingekocht bij een reisorganisatie kunnen worden geannuleerd door de toeristische aanbieders. Omdat vzw Kompas hiervoor niet verantwoordelijk kan gesteld worden, kunnen wij niet garanderen dat er een groepsalternatief aangeboden kan worden.

  Er kan afgeweken worden van het voor op gestelde aantal reizigers.

  13. Gezien de reizen reeds in het voorjaar gereserveerd worden bij de toeristische aanbieders, kunnen er nog steeds wijzigingen gebeuren aan de samenstelling van de reis.

  Vzw Kompas kan genoodzaakt zijn om een andere accommodatie, bestemming of datum te kiezen. Deelnemers worden hiervan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. Als het gaat om een alternatief, gelijkwaardig aan de gepubli ceerde reis, is dit geen geldige reden tot annulering.

  14. Vzw Kompas heeft de plicht om in moeilijkheden verkerende deelnemers zo goed mogelijk te helpen en van deze hulp de kosten te dragen als de schuld van de moeilijkheden bij vzw Kompas rust.

  Als de schuld bij de deelnemer ligt, dan is deze persoon verplicht de uitvoering en de kosten voor de hulpverlening zelf te dragen.

  15. Vzw Kompas behoudt zich het recht om deelnemers uit te sluiten voor reizen. Dit zal gebeuren onder opgave van een reden(en).

  Blijken tijdens een reis het gedrag, de psychische, sociale en/of fysieke mogelijkheden van een deelnemer zodanig storend dat het vakantieplezier van anderen in gevaar gebracht wordt en/of komt de door vzw Kompas ontvangen informatie niet overeen met de praktijk (en levert dit problemen op), dan behoudt vzw Kompas zich het recht voor de reis af te breken en deze deelnemer naar huis te sturen.

  De uitvoering, de kosten en de gevolgen hiermee verband houdend, zijn voor de rekening van de deelnemer/zijn thuissituatie in kwestie.

 • 25 Wanneer dit is voor gevallen, kan Vzw Kompas beslissen om de deelnemer ook nadien niet te laten deelnemen aan geplande vakanties. Na de vakantie zullen we steeds contact opnemen met de con-tactpersonen van de clint om dit alles te bespreken.

  Ben je ontevreden over vzw Kompas?

  Vzw Kompas heeft een klachtenregeling. Deze regeling zorgt ervoor dat we alle opmerkingen en klachten op een snelle en correcte manier kunnen behandelen.

  Een ontevredenheid melden is erg simpel en kost niets. Je doet het mondeling (telefoon, persoonlijk gesprek) of schriftelijk en je omschrijft wat er fout ging tussen jou en Kompas.

  brief: vzw Kompas - Beekstraat 1 - 9030 Mariakerke fax: 09 236 69 87 e-mail: [email protected]

  Je kan steeds bij Evy of een andere medewerker van vzw Kompas de nodige uitleg vragen rond de klachtenregeling.

  Niet alleen jij wordt beter van deze klachtenregeling, ook wij.Want wij lossen niet alleen jouw klacht op, maar we zullen ook al het mogelijke doen

  om klachten in de toekomst te vermijden.Zo kunnen we de werking van de dienst nog beter maken,

  zodat je gewoon nooit meer hoeft te klagen.

  Terugkomdag Weekends en Reizen

  Zaterdag 1 oktober 2016 is het terugkomdag voor alle vakantie- en weekend gangers van het voorbije jaar. In de namiddag is er tijd om gezellig bij te kletsen,

  fotos te bekijken en s avonds sluiten we af met een leuke fuif!

  Hou deze datum alvast vrij, later ontvang je hiervoor een uitnodiging.

  Belangrijk bericht

  Tijdens de weekends en de reizen worden er fotos genomen. Die fotos kunnen gebruikt worden in een nieuwe vakantiebrochure of op onze website.Indien je niet wil dat een foto waar jij op staat in de vakantiebrochure of op de website komt, kan je dit aanduiden op het inschrijvingsformulier.

  november 2015 - april 2016

 • 27

  Lidmaatschap vzw Kompas Weekends en Reizen

  Op deze manier zal je in de toekomst steeds de vakantiebrochures ontvangen. Het lidmaatschap is gratis en je kan elk moment het toesturen van de brochures stopzetten.

  Stuur dit papier (samen met je inschrijvingsformulier) op naar:vzw Kompas - Beekstraat 1 | 9030 Mariakerke

  Ja, ik wil lid worden van vzw Kompas Weekends en Reizen

  naam

  straat

  huisnummer

  bus

  postcode

  gemeente

  telefoon

  gsm-nummer

  e-mailadres

  geboortedatum

  handtekening

  Kompas behandelt alle gegeven informatie vertrouwelijk.Je hebt het recht om deze gegevens in te kijken en een verbetering te vragen.

  november 2015 - april 2016

 • 29

  OPGELET

  Voordat je jezelf kan inschrijven voor een vakantie, dien je jezelf lid te maken van vzw Kompas via het papier Lidmaatschap. Dit stuur je dan samen met je inschrijvingsformulier op. Vzw Kompas voorziet een annulatieverzekering voor diegene die dit wensen. Je kunt hieronder aan-duiden of je deze verzekering wil. Het is belangrijk om hierbij goed na te gaan wat wel en wat geen geldige reden is voor annulatie. De voorwaarden en prijzen kun je terugvinden in onze brochure op p. 20.Je kan enkel inschrijven per post. Faxen of mails zijn ongeldig.

  Ik schrijf me in voor de volgende vakantie (per vakantie 1 formulier -> 2de keuze geldt niet als een 2de vakantie, maar als een reservekeuze)

  bestemming periode

  1ste keuze van tot

  2de keuze van tot

  Ik kies voor een weekend/midweek/reis met verblijf in een hotel en wens een npersoonskamer. Ik betaal hiervoor extra. (Niet mogelijk bij verblijf in een vakantiehuisje).

  Ik schrijf me in samen met en wil met hem/haar de kamer delen. Ik wil niet dat een foto waar ik op sta in een vakantiebrochure of op de website komt. Ik wil een annulatieverzekering afsluiten en betaal daarvoor extra.

  Persoonlijke gegevens

  voornaam en familienaam

  geboortedatum

  geslacht man vrouw

  straat en nummer

  postcode en woonplaats

  ambulant wonen (met begeleiding, niet in een tehuis) dienst:

  residentieel wonen (in een tehuis) dienst:

  telefoonnummer / gsm-nummer

  adres waar alle info naar verstuurd mag worden

  nummer van bankrekening: IBAN BE

  Vlaams Fonds-nummer

  Inschrijvingsformulier Weekend/Midweek/Reis

 • 30

  winterbrochure

  Wat is de aard van je handicap? Geef aan waar je beperkingen liggen.

  mentaal

  fysiek

  rolstoelgebruiker ja nee

  visueel

  auditief

  psychisch

  emotioneel

  Wat is uw ondersteuningsnood (op vlak van verplaatsing, hygine, medicatie,...)

  Zodra er voldoende inschrijvingen zijn voor een weekend, sturen we een bevestiging van je reservatie. Samen met deze brief ontvang je:- Een overschrijvingsformulier.- Je ontvangt jaarlijks een nieuwe vragenlijst met als doel ons zo volledig mogelijk te informeren over

  je mogelijkheden en gebruik van medicatie. Alle gegeven informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

  Ondergetekenden verklaren dat zij de gegevens naar waarheid hebben ingevuld en dat zij akkoord gaan met de reis-, boekings- en annulatievoorwaarden zoals vermeld in de vakantiebrochure van vzw Kompas.Opgelet: wanneer het formulier ondertekend wordt, gaan wij ervan uit dat de voogd of voorlopig bewind-voerder akkoord gaat! Wij kunnen dus nooit kosteloos annuleren om deze reden!

  datum Nodig voor personen met verlengde minderjarigheid: handtekening deelnemer handtekening van ouder, voogd of bewindvoerder

 • 31

  Vzw Kompas is lid van het Steunpunt Vakantieparticipatie. Wil je er eens alleen, met twee of met vrienden op uit en mag het niet te veel kosten, dan is dit iets voor jou. De enige voorwaarde is dat je een Vlaams Fonds nummer hebt.

  Ieder jaar geeft het Steunpunt een catalogus uit. Daaruit kan je kiezen waar je naartoe wil.

  De catalogus van het Steunpunt Vakantieparticipatie kan je op Kompas inkijken en vind je terug op www.vakantieparticipatie.be

  Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Spring eens binnen!

  Vzw Kompas in samenwerking met:

  lic. A5263

  november 2015 - april 2016