Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

44
Kompas Vrije Tijd | Raymond de Hemptinnelaan 33 | 9030 Mariakerke | P 912444 vu Koen Vermeulen, vzw Kompas | afgiftekantoor: 9030 Mariakerke Speciale uitgifte weekends en reizen - vzw Kompas R. de Hemptinnelaan 33 | 9030 Mariakerke P309403 mei - oktober 2013 Kompas Vrije Tijd Raymond de Hemptinnelaan 33 9030 Mariakerke vu Annelies Moeyersoons vzw Kompas i.s.m. Globus Reizen - lic. A5263

description

De zomerbrochure van Weekends & Reizen voor 2013

Transcript of Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

Page 1: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

Kompas Vrije Tijd | Raymond de Hemptinnelaan 33 | 9030 Mariakerke | P 912444vu Koen Vermeulen, vzw Kompas | afgiftekantoor: 9030 Mariakerke

Speciale uitgifte weekends en reizen - vzw KompasR. de Hemptinnelaan 33 | 9030 Mariakerke

P309403

mei - oktober 2013

Kompas Vrije TijdRaymond de Hemptinnelaan 339030 Mariakerke vu Annelies Moeyersoonsvzw Kompas i.s.m. Globus Reizen - lic. A5263

Page 2: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

Voorwoord 3

Brochure lezen 4

WeekendsOverzichtskaart weekends 8Start de zomer met een weekendje Ardennen, België 9Attracties en show in Movie Park, Duitsland 10Citytrip naar Parijs, Frankrijk 11

ReizenOverzichtskaart reizen 12Ga mee op ontdekking in de Ardennen, België 13‘La vita e bella’ in Cesenatico, Italië 14Logeer langsheen het water van Parc Sandur, Nederland 15Ga zonder zorgen met vakantie naar Limburg 16Geniet van de natuur in Ardèche, Frankrijk 17Beleef de Ardennen op een andere manier in Couvin, België 18Snuif de typische vakantiesfeer van de Provence op, Frankrijk 19Hoog in de bergen in Fliess (Tirol), Oostenrijk 20Ontdek een nieuwe bestemming in Portoroz, Slovenië 21Zon, zee en strand in Enfidha, Tunesië 22Verken de polders van de Westhoek, België 23Naar het hartje van het Zwarte Woud (Feldberg), Duitsland 24Verken de Nederlands-Duitse grens in Twente, Nederland 25Champagne proeven in Les Hautes Rivières, Frankrijk 26Laat je verwennen aan de zee in Zeeland, Nederland 27All-inclusive zonvakantie op Kreta, Griekenland 28Zon, zee en strand in Lloret de Mar, Spanje 29JoM 30

Praktische infoDe reisbegeleiding 31Bijeenkomstdag voor reizen 31Prijs 31Geen annulatieverzekering 32Reisbijstandsverzekering voor de vakanties/weekends in het buitenland 32Betalen 32Kamers + samen op één kamer 32Verblijf 33Vertrekplaats 33Vertrekplaats en vervoer naar de luchthaven 33Reis-, boekings- en annulatievoorwaarden voor Weekends en Reizen 33Ben je ontevreden over vzw Kompas? 36Terugkomdag Weekends en Reizen 36Belangrijk bericht 36Lidmaatschap 37Inschrijvingsformulier Reis 39Inschrijvingsformulier Weekend 41

Inhoudstafel

2

Page 3: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

mei - oktober 2013

Voorwoord 3

Dag iedereen!

De sneeuwpret is ondertussen afgelopen, de feestdagen zijn voorbij en het vele eten en drinken is verteerd.Dit kan alleen maar betekenen dat de nieuwe zomerbrochure er is! Ons aanbod bestaat zoals elk jaar uit verschillende soorten weekends en reizen. Voor de weekends hebbenwe gekozen voor de Ardennen, een weekend vol pret in Movie Park Duitsland of een citytrip naar Parijswegens het succes van de laatste editie.

In de zomervakantie organiseren we buitenlandse reizen naar Oostenrijk, Slovenië, Zwitserland, Spanje,Italië, ... Wie graag op vliegvakantie wil, kan kiezen uit een reis naar Tunesië of Kreta. Met de minibushebben we een reisaanbod in België, Frankrijk, Nederland en Duitsland! Ga je liever buiten de zomer-maanden op vakantie, dan kan je met de autobus naar Italië of Spanje of met de minibus naar onze eigenArdennen.

Door de grote vraag naar vakanties hebben wij ons aanbod dit jaar nogmaals uitgebreid. Wij biedenop dit moment 18 vakanties aan en 3 weekends, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om er eventussenuit te zijn.

Kompas kiest ervoor om vooraf geen reisprogramma vast te leggen. We doen wel voorstellen over watwe allemaal kunnen doen op vakantie. Je kiest dan in groep wat je graag doet. Wil je er eens graag alleenop uit of met enkele mensen van je groep, dan kunnen we dat ook afspreken.

Er kunnen maximum 7 mensen mee per weekend of reis. Voor elk groepje zijn er 2 reisbegeleiders.

Dit jaar organiseren we 3 zomervakanties voor personen die verzorging nodighebben tijdens een reis. De vakantiehuisjes en het vervoer zijn rolstoeltoegankelijk. Deze reizen zijntelkens voor 6 deelnemers en er is plaats voor 2 rolstoelgebruikers.

Indien je interesse hebt voor een reis, schrijf je dan snel in. De plaatsen zijn beperkt en de reizen zijn snelvolzet. Kijk zelf maar wat wij voor jullie uitgezocht hebben!

Alvast heel veel vakantieplezier gewenst!Evy Van Bocxlaer

i Evy Van Bocxlaer, verantwoordelijke Weekends en ReizenB [email protected] ) 09 216 26 61

Nieuw

Page 4: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

Hoe moet je deze brochure gebruiken?

In de brochure beginnen we met de uitleg van de verschil-lende symbolen die we doorheen de brochure gebruiken. Op deze manier kan je gemakkelijk zoeken naar het weekendof de reis die jij het leukste vindt.

Het middendeel van de brochure heeft een overzicht van alleweekend- en reisbestemmingen. Bij elke bestemming staande prijs en de reisdata vermeld.

Achteraan vind je alle praktische informatie en het inschrij -vingsblad terug. Het is belangrijk om eerst alle praktische informatie door tenemen, voordat je je inschrijft voor een weekend of een reis.

zomerbrochure

Brochure lezen4

Page 5: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

mei - oktober 2013

De symbolen van vzw Kompas 5

In de brochure gebruiken we symbolen, de betekenis ervan staat hieronder uitgelegd.

SOORTEN REIZEN

Weekends en reizen voor personen die geen verzorging nodig hebben.We verwachten van jou dat je voor jezelf kan instaan, zoals jezelf wassen en aankleden.

Weekends en reizen voor personen die verzorging en nabijheid nodig hebben.Hierbij kunnen mensen aansluiten die verzorging nodig hebben en graag een begeleider inde buurt hebben. Het vakantiehuisje is rolstoeltoegankelijk.

Weekends en reizen voor personen die verzorging en nabijheid nodig hebben. Hierbij kunnen mensen aansluiten die verzorging nodig hebben en individuele aandachtvragen. Het vakantiehuisje is rolstoeltoegankelijk.

Deze vakantie is rolstoeltoegankelijk.

We richten ons tot personen vanaf 18 jaar.Vzw Jom heeft een vakantieaanbod voor jongeren. Meer info bij Maaike Laget.

SOORTEN VAKANTIE

Actieve wandelvakantieWe verwachten dat je zonder problemen een aantal uren kan stappen.

Actieve fietsvakantieWe verwachten dat je zonder problemen een aantal uren kan fietsen.

Luilekker vakantieDit is een hotelvakantie. We laten ons lekker verwennen.

CultuurvakantieDe nadruk ligt op het bezoeken van steden, musea, oude gebouwen bekijken, ...

Een vakantie die heel wat richtingen uit kan, met heel veel verschillende mogelijkheden.

Page 6: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

MUNTEENHEIDDit is het soort geld waarmee je kan betalen op je vakantie.

TAALDit is de taal die op je vakantiebestemming gesproken wordt.

VERVOERMet het vliegtuig

Met het minibusje

Met de trein

Met de bus

AFSTANDDit is het aantal kilometer tussen Gent en onze bestemming.

HET WEER1 zon = Het is ongeveer even warm als in België.

2 zonnen = Op deze vakantiebestemming is het gemiddeld warmer dan in België.

3 zonnen = Hier is het heel warm (rond de 30°C of meer) Als je voor deze vakantiebestemming kiest, moet je goed de warmte kunnen verdragen.

zomerbrochure

6

Page 7: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

mei - oktober 2013

7

VERBLIJFIn een huis en we koken zelf.

Iedereen steekt een handje toe.

In een appartement en we koken zelf.

In een hotel met alle maaltijden inbegrepen.

In een hotel met ontbijt en middag- of avondmaal.

Je laat je lekker verwennen.

In een hotel enkel met ontbijt.

In een hotel met alle maaltijden en alle dranken inbegrepen.

Tent

Stacaravan

DE PRIJSHierbij staat wat inbegrepen is en wat niet. Hierover lees je ook meer in het stuk “praktischeinformatie”. We vermelden hier ook de eventuele extra prijs voor een 1 persoonskamer.

EXTRA INFOAlle weekends vertrekken op vrijdag tussen 14.00 u en 17.30 u, tenzij anders vermeld in het vakje achter “extra info”.

Page 8: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

8

DUITS

zomerbrochure

Overzichtskaart weekends

België

GENT

Vresse-sur-Semois

Frankrijk

Parijs

Movie Park

Duitsland

Page 9: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

31 mei - 2 juni 2013

9

Start de zomer met een weekendje Ardennen, België

DUITS

Heb je zin om er een weekendje tussenuit te zijn? Ga mee naar het zuiden van België, naarVresse-sur-Semois in hartje Ardennen.

Vresse-sur-Semois ligt net aan de grens met Frankrijk en ligt op een half uur rijden vanBouillon. Het dorp ligt vlak aan een rivier, de Semois. In de buurt zijn er verschillende wandelroutes die zeker de moeite waard zijn om te verkennen.

Bouillon is een grotere stad aan de Semois. In de stad kan je het kasteel van Godfried vanBouillon bezoeken. Het kasteel ligt hoog boven de stad waardoor je een fantastisch uitzichthebt. In Bouillon kan je zeer lekker eten in één van de vele restaurantjes langsheen hetwater.

We verblijven in een vakantiewoning, die diep in het bos gelegen is. De chalet is een typischArdense woning en vormt de ideale verblijfplaats om op adem te komen of voor tochten inhet woud. Er is een tuin waar je ’s avonds de barbecue kan aansteken.

Ga jij mee naar Vresse-sur-Semois voor een gezellig weekend?

We reizen met het minibusje.

230 kilometer (ongeveer 2 u 30 min rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

c 250,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, alle maaltijden, verblijf en 2 begeleiders.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Frans

Page 10: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

In Movie Park staan je meer dan 40 attracties en shows rond het thema film te wachten. Insamenwerking met een aantal filmproducenten ontstonden fantastische filmdecors, super-snelle achtbanen en entertainment waarbij het lijkt alsof je in Hollywood bent.

Op zaterdag vertrekken we heel vroeg vanuit België richting Duitsland. Bij aankomst ontvangje een plattegrond van het park en kun je je een hele dag uitleven in het park. Na een dagvol avonturen vertrek je na sluitingstijd naar een hotel waar je de nacht kunt doorbrengen.

Om ’s morgens goed op krachten te komen, staat er een uitgebreid ontbijtbuffet op jullie tewachten. Daarna vertrekken jullie opnieuw naar het park om de toffe attracties van gisterennog eens te doen of om nieuwe dingen te gaan ontdekken...Om 17.00 u wordt er afgesproken om terug richting België te vertrekken.

Ken jij de ‘New York City Plaza’, de ‘Alien Encounter’, de ‘Splashbash’ of de ‘Air Gilder’?Deze attracties maken deel uit van het park. Aan jou om ze uit te proberen! Durf je?

We reizen met de autobus.

240 kilometer (ongeveer 3 u rijden).

We verblijven in een hotel op basis van kamer en ontbijt.

c 299,00Inbegrepen: vervoer, verblijf, ontbijt, 2 dagen toegang tot het park, 2 begelei-ders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: dranken, middagmaal op zaterdag en zondag, avondmaalop zaterdag, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

10

24 augustus - 25 augustus 2013

Attracties en show in Movie Park, Duitsland

Duits

Page 11: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

4 oktober - 6 oktober 2013

11

Citytrip naar Parijs, Frankrijk

DUITS

Bonjour! Wil jij je Frans eens testen in een pracht van een stad in Frankrijk? Of wil je gewoongenieten van de Franse wijnen en zijn boeiende cultuur? Wegens het succes van vorig jaargaan we opnieuw naar Parijs.

De Eifeltoren bezoeken of Montmartre, waar je de tekenaars bezig ziet terwijl ze mooie ofgrappige tekeningen maken van mensen. Het is allemaal mogelijk in Parijs. Daarnaast zijner nog verschillende musea die ook de moeite waard zijn om te gaan bekijken. Er is een overvloed aan activiteiten die je één voor één super zult vinden!Op zaterdag is er ‘Nuit Blanche’, een nachtparcours om artistiek Parijs te ontdekken.

We verblijven in hotel “D’amiens”. Dit ligt in het centrum van de stad, dus alles is dichtbij.Je wordt hier zeer warm verwelkomd en ’s morgens staat er een uitgebreid ontbijtbuffet opjou te wachten. De kamers zijn comfortabel en na een gezellig avondmaal kun je je hier ’savonds volledig ontspannen! Wie gaat er mee op citytrip?

We reizen met het minibusje.

320 kilometer (ongeveer 3 u 30 min rijden).

We verblijven in een hotel op basis van half pension (= ontbijt en avondmaal inbegrepen).

c 315,00 Inbegrepen: vervoer, verblijf, 2x ontbijt, 2x avondmaal en 2 begeleiders. Niet inbegrepen: dranken bij de maaltijden, middagmaal op zaterdag en zondag, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Frans

Page 12: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

12

DUITS

zomerbrochure

Overzichtskaart reizen

BE België IT ItaliëNL Nederland DE DuitslandFR Frankrijk SL SloveniëEP Spanje AT OostenrijkEL Griekenland TN Tunesië

NLBE DE

CZ

FRAT

SLIT

EP

EL

TN

Page 13: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

14 juni - 21 juni 2013

13

Ga mee op ontdekking in de Ardennen, België

DUITS

Ook in de Ardennen krijg je een echt vakantiegevoel.

Herbeumont is een pittoresk Ardens dorp aan de rivier Semois. Naast het dorp, boven opde heuvel, liggen de ruïnes van de oude burcht. Je hebt hier een prachtig uitzicht over hetlandschap en de bossen.

Herbeumont ligt op een half uur rijden van Bouillon, de abdij van Orval en het gezelligeChiny. In Bouillon kan je het kasteel van Godfried van Bouillon bezoeken. In de abdij vanOrval kan je trappist gaan proeven. Als er voldoende water in de rivier staat, kan je zekerook gaan kajakken.

We verblijven in een nieuw vakantiehuis met een prachtig uitzicht op de omliggende velden.Er is een groot balkon wat een schitterend panorama geeft. De huiseigenaars baten eenboerderij uit. Als je dit wil, kan je even meekijken hoe het er elke dag aan toe gaat op deboerderij. In de omgeving kan je ook zeer mooie wandelingen maken.

Wat wil jij ontdekken in de Ardennen?

We reizen met het minibusje.

250 kilometer (ongeveer 3 u rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

c 599,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders. Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Frans

Page 14: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

Cesenatico is een gemeente en badplaats in de Italiaanse provincie Forlì-Cesena in Italië.Het ligt tussen Cervia en Rimini. Het beschikt over een strand en een jachthaven. Naast aldit moois vind je ook ‘Museo della Marineria’ (museumboten die in het kanaal liggen) en‘Chiesa di Sala dedicata a Santa Maria del Rosario’, de plaatselijke kerk.

We verblijven in ‘Park hotel Zadina’ op 200 m van zee en strand en 2 km van het centrum.Het hotel heeft een gezellig, prachtig wit zandstrand met vele mogelijkheden. Daarnaast iser ook nog een openluchtzwembad, zonneterras en regelmatige avondanimatie in het hotel.Alle kamers in het hotel beschikken over een badkamer, TV, airco en een balkon.

De maaltijden worden allemaal opgediend in buffetvorm, dus je kunt naar hartelust genietenvan al dat lekkers!

Kortom, alles is aanwezig om er een toffe vakantie van te maken!

We reizen met de autobus.

1255 km (ongeveer 14 u rijden zonder tussenstops).

We verblijven in Park Hotel Zadina op basis van volpension (= alle maaltijden inbegrepen).

c 799,00Inbegrepen: vervoer van en naar Italië, verblijf, maaltijden, water bij demaaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: maaltijden en dranken onderweg, vervoer ter plaatse,dranken buiten de maaltijden, annulatieverzekering, persoonlijke uitgavenen activiteiten.

Let op: deze reis duurt 9 dagen.

14

19 juni - 27 juni 2013

‘La vita e bella’ in Cesenatico, Italië

ItaliaansEngels

Page 15: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

1 juli - 8 juli 2013

15

Logeer langsheen het water van Parc Sandur, Nederland

DUITS

Water is een centraal thema als je naar Center Parcs gaat. Zolang het water niet uit de luchtvalt, wordt dit een fantastische vakantie.

Parc Sandur is één van de Nederlandse bungalowparken van Center Parcs in de Neder-landse provincie Drenthe. Het park ligt aan de Grote Rietplas waar je kunt surfen en zeilen.Er is een volledig uitgerust fitnesscenter. Uiteraard kan je daarna uitrusten op een terrasjeaan het water.

Emmen is een stadje vlakbij het park. Je kunt er een bezoekje brengen aan het dierenparkof gaan shoppen in het grootste overdekt winkelcentrum van Nederland.

We logeren in een bungalow van Center Parcs. We hebben hierbij ook onbeperkt toegangtot het zwembad in het park zelf. Onze bungalow is zeer ruim met 5 slaapkamers en 2 badkamers. We hebben zelfs eenprivé-terras.

Ben je klaar om een vakantie in, op en langs het water te beleven?

We reizen met het minibusje.

350 kilometer (ongeveer 3 u 30 min. rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

c 680,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Nederlands

Page 16: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

Deze reis is geschikt voor 6 personen met een grote vraag naar zorg en ondersteuning. Er kunnen hierbij 2 deelnemers met een rolstoel mee.

Heb je nood aan een zorgeloze en ontspannen vakantie? Hiervoor hoef je zelfs het landniet uit. De reis gaat naar Narvik Homeparc in Zutendaal (Limburg).Limburg is de groenste provincie van Vlaanderen en dat zal je merken. Het park ligt middenin het bos en vlak aan de rand van de Hoge Kempen. Dit is een natuurgebied waar je zeermooie wandelingen kan maken.

Zutendaal ligt op ongeveer 10 km van Maastricht, Hasselt en Maaseik. Het zijn steden metelk hun bezienswaardigheden. In Hasselt kan je het jenevermuseum of het modemuseumbezoeken. In Maastricht kan je naar de mergelgrotten terwijl je in Maaseik zeker het historisch centrum moet gezien hebben.

We logeren in een luxevilla met zeer ruime kamers en al het comfort dat nodig is. Het parkwaar onze villa staat, heeft een binnen- en buitenzwembad waar je gratis gebruik van kanmaken. Er zijn ook verschillende sportvelden verspreid over het park. Centraal in het parkheb je het restaurant waar je ’s avonds gezellig een terrasje kan doen.

Ontdek het mooie Limburg met deze zorgeloze vakantie.

We reizen met het minibusje.

170 kilometer (ongeveer 1 u 45 min. rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. De maaltijden worden geleverd.

c 1029,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, ochtendverzorging, 2 of 3 begeleiders.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

16

12 juli - 19 juli 2013

Ga zonder zorgen met vakantie naar Limburg

Nederlands

Page 17: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

13 juli - 20 juli 2013

17

Geniet van de natuur in Ardèche, Frankrijk

DUITS

Du pain, du vin et du Boursin... gecombineerd met zon en je waant je als God in Frankrijk.

Ardèche is een regio in het zuiden van Frankrijk waar de rivier Ardèche voor een prachtiglandschap heeft gezorgd. Le Pont d’Arc is zo een fantastisch stukje natuur. De rivier heefteen diepe, kronkelende kloof uitgesleten. Het resultaat zijn ‘les Gorges de l’Ardèche’. Jekan deze zowel met de auto als met de kajak bewonderen. Met de kajak vaar je langs deflanken die tot 300 meter hoog kunnen zijn.

Vallon Pont d’Arc is een dorpje met veel straatjes, oude gebouwen, cafés en souvenirshops.In de buurt kan je de grotten van Lascaux gaan bezichtigen. Dit zijn de oudste grotten metrotstekeningen die ooit gevonden zijn. Er is ook een historisch museum in de buurt.Aubenas (26 km) is een stadje gelegen op een verhoogd plateau met in het centrum eenkasteel. In de buurt van het kasteel zijn tal van winkeltjes en cafés te vinden. Niet ver vanhet kasteel is er een fantastisch uitkijkpunt op de omgeving.

We verblijven in een vakantiehuis op het domein ‘Les Rives’. Dit domein ligt aan de randvan het dorp ‘Vallon Pont d’Arc’. Ons verblijf heeft een grote tuin. Er is ook een grootgemeenschappelijk zwembad aanwezig op het domein en tal van andere sportfaciliteiten.

Ga jij mee de nationale feestdag van Frankrijk (14 juli) vieren?

We reizen met het minibusje.

1000 kilometer (ongeveer 10 u 30 min. rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

c 799,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Frans

Page 18: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

Krijg in de Ardennen een écht vakantiegevoel.

Couvin is een dorpje in het zuiden van de provincie Namen. Het is een vredig, rustig dorpjedat gelegen is tussen allerlei boerendorpjes. Les Cavernes de l’Abîme zijn een reeks uitgeholde grotten in het centrum van Couvin. Je moet deze zeker gezien hebben. Er werdenhier tijdens opgravingen beenderen gevonden van voorhistorische mensen en dieren. In debogenzaal kan je gaan kijken naar een schouwspel over het ontstaan van het leven opaarde.

Chimay is een klein stadje op 7 km en is gekend voor het heerlijke trappistenbier en zijn uitstekende kazen. Je kan er ook heel wat abdijen en kastelen terugvinden. Ga je liever opverkenning in de natuur? Dan kan je een wandeling maken in één van de grootste natuur-reservaten van België, Aquascoop.

We verblijven in een vakantiehuisje met ruime kamers en een badkamer per kamer. Ons huisje heeft ook een tuin die we delen met de buren.

De Ardennen heeft werkelijk voor ieder wat wils, zelfs voor jou.

We reizen met het minibusje.

160 kilometer (ongeveer 1 u 50 min. rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

c 525,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders. Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

18

19 juli - 26 juli 2013

Beleef de Ardennen op een andere manier in Couvin, België

Frans

Page 19: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

20 juli - 27 juli 2013

19

Snuif de typische vakantiesfeer van de Provence op, Frankrijk

DUITS

Ken jij de geur van lavendel? Hier zul je deze zeker ontdekken!

De Provence ligt in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee. Zon, bergen enlavendel zijn de belangrijkste kenmerken van de Provence. In de Provence kan je nog veelRomeinse overblijfselen terugvinden vooral in de steden Arles, Orange en Nîmes.

Ons verblijf ligt in Ollières, een klein dorpje met in het centrum een groot kasteel. Het dorpis gekend van zijn hondenshows.

Marseille ligt op een uurtje rijden van ons verblijf. Marseille is één van de grootste en oudstesteden van Frankrijk. Je kan er proeven van de bouillabaisse (een gerecht met vis), eenplaatselijke delicatesse of genieten van de zee.

We verblijven in een ruim appartement met 5 slaapkamers. In de tuin ligt er een zwembadwaar je een frisse duik kan nemen. Het appartement is gelegen op een voormalige boerderij.

De Provence is Frankrijk op zijn best. Dit wil je niet missen.

We reizen met het minibusje.

1100 kilometer (ongeveer 11 u 30 min. rijden).

We verblijven in een appartement. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

c 729,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Frans

Page 20: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

Fliess ligt op 1073 meter hoogte. 150 km uitgewerkte wandelwegen brengen je langs berg-weiden en originele berghutten. Bezoek het oudste huisje van het dorp. Daar hebben ze nueen museum over het verleden van Fliess onder gebracht. In het charmante stadje Landeck(op 8 km) kun je winkelen en een bezoek brengen aan het kasteel dat nu als museum ge-bruikt wordt. Ook andere burchten rond het stadje zijn een bezoek waard. De temperaturenliggen in de zomer tussen 15 en 25 graden.

Panoramahotel Fliesserhof *** is een mooi en gezellig hotel met een aangename sfeer. Ukunt er genieten van de lekkere keuken met streekproducten en proeven van het uitgebreidewijnaanbod. Het hotel biedt wekelijks 3 begeleide wandelingen aan waarvan 1 met lunch-pakket inbegrepen.

Op zondagavond wordt er een infoavond georganiseerd en mag je even proeven van delokale specialiteit ‘schnaps’. Daarnaast organiseren ze tijdens jullie verblijf ook nog eenmuziek- en dansavond. Dus vergeet naast je wandelschoenen ook geen dansschoenen!Je kunt je ontspannen in het overdekte zwembad, de sauna of het dampbad. Met de gastenkaart hebben jullie ook toegang tot de openluchtzwembaden van Fliess en Landeck. ’s Morgens is er een ontbijtbuffet en ’s avonds is er een viergangenmenu met keuze uit verschillende gerechten met saladebuffet. Alle kamers beschikken over een balkon.

We reizen met het minibusje.

836 kilometer (ongeveer 7 u 45 min. rijden).

We verblijven in een hotel op basis van half pension (= ontbijt en avondmaal inbegrepen).

c 765,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, ontbijt, avondmaal, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering. Niet inbegrepen: middagmaal, dranken bij de maaltijden, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

20

21 juli - 28 juli 2013

Hoog in de bergen in Fliess (Tirol), Oostenrijk

Duits

Page 21: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

22 juli - 30 juli 2013

21

Ontdek een nieuwe bestemming in Portoroz, Slovenië

DUITS

Portoroz, dat letterlijk "haven van de rozen" betekent, is een kustplaats in het SloveenseIstrië. Het is één van de meest toeristische plaatsen van Slovenië. Portoroz maakt deel uitvan de gemeente Piran.

De stad heeft naast talrijke betonstranden een aangelegd zandstrand. Naast de vele winkels vind je in Portoroz tal van sportfaciliteiten zoals tennis, golf, zwemmen,bowlen,... De bezienswaardigheid van de stad is het voormalige klooster Sint-Bernadin.

Hotel Lucija is gelegen aan de boulevard van Portoroz, op 200 m van het strand en 800 mvan het centrum. Van hieruit kun je het toeristentreintje naar Piran nemen. Het hotel werkt met een professioneel team dat Nederlands spreekt! We hebben hier eenhotelbar met terras, een binnen- en buitenzwembad en wellness. De kamers beschikken over alle nodige comfort. Alle maaltijden worden opgediend in buffetvorm.

Een gloednieuwe bestemming in onze brochure. Wie gaat deze mee ontdekken?

We reizen met de autobus.

1270 kilometer (ongeveer 13 u rijden zonder tussenstops).

We verblijven in een hotel op basis van half pension (= ontbijt en avondmaal inbegrepen).

c 829,00Inbegrepen: vervoer, verblijf, ontbijt en avondmaal, water tijdens de maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering. Niet inbegrepen: maaltijden/dranken onderweg, vervoer ter plaatse, drankenbuiten de maaltijden, middagmaal, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

SloveensEngels

Page 22: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

Je hebt hier een betoverend land met kleurrijke tradities en eeuwenoude steden, een ver-rassend binnenland met zandwoestijnen, oases en berberdorpjes en glooiende golfterreinen.Probeer eens een dampende tajine of een echte couscous. En als je na het eten wil ontspannen, ben je aan het juiste adres, want wellness is hier heilig!

Hotel El Mouradi Club Selima is prachtig gelegen in Port El Kantaoui. De centrale liggingmaakt van dit hotel de ideale vertrekplaats voor uitstapjes. Van hieruit wandel je gemakkelijknaar de haven van Port El Kantaoui. Het centrum van Sousse met de medina en de levendige soeks, de grote moskee en talrijkerestaurantjes liggen in de omgeving (500 m). Het hotel ligt vlak aan het zandstrand.

Er zijn 2 openluchtzwembaden aanwezig en er zijn gratis ligzetels bij het strand en hetzwembad. Als jullie je beentjes eens willen strekken, kan dat in de discotheek in het hotel.Overdag en ’s avonds is er telkens animatie voorzien. De kamers beschikken over bad, douche, toilet en airconditioning. We verblijven op basisvan all-inclusive: alle maaltijden en dranken tussen 8.00 u en 23.00 u zijn inbegrepen in deprijs.

Munteenheid: Tunesische Dinar

We reizen met het vliegtuig.

3 u 10 min. vliegen.We vliegen van Brussel naar Enfidha luchthaven. Er is een bus voorzien dieons naar het hotel brengt (30 km).

We verblijven in Hotel El Mouradi Club Selima op basis van all-inclusive (= alle maaltijden en lokale dranken inbegrepen tussen 8.00 u en 23.00 u).

c 1290,00Inbegrepen: vluchten, transfers naar de luchthaven, verblijf, alle maaltijden,dranken (tussen 8.00 - 23.00 u), snacks (14.00 -16.00 u), koffie, thee engebak (16.30 -17.30 u), 2 begeleiders, reisbijstandsverzekering. Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

22

26 juli - 2 augustus 2013

Zon, zee en strand in Enfidha, Tunesië

ArabischFrans

Page 23: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

2 augustus - 9 augustus 2013

23

Verken de polders van de Westhoek, België

Natuur, cultuur en rust zijn maar enkele zaken die je kan vinden in de Westhoek.Westouter is een klein, gezellig dorpje in de Westhoek, bij de grens van Frankrijk. Wie wilgenieten en tot rust komen, is van harte welkom in de Westhoek. Dorpjes zoals Westouter,Beauvoorde, Dranouter, Lampernisse, Gijverinkhove, ... en de vele landwegen nodigen uitom te wandelen. Of we huren een fiets? Ook de kust ligt helemaal niet zo ver.Tijdens Wereldoorlog I werd er gevochten in de Westhoek.Vandaag kan je in de Westhoektalloze militaire begraafplaatsen en oorlogsmonumenten bezoeken. Ieper is de dichtstbijzijnde stad. Hier kan je het oorlogsmuseum ‘Flanders Fields’ bezoeken.Iedere avond wordt onder de Menenpoort, the Last Post geblazen. Een schouwspel datzeker de moeite is om wat langer in Ieper te blijven.

In het weekend van 2, 3 en 4 augustus is er in het naburige dorpje Dranouter een festival.Dit festival is één van de meest toegankelijke festivals van Vlaanderen. Ga er wat cultuuropsnuiven of gewoon genieten van een leuk optreden.

We verblijven in een vakantiehuis ‘Den Keibilk’ in Westouter. Je hebt er een uitzicht over deWest-Vlaamse heuvels. Ons huisje heeft een ruime tuin met een barbecue, tuintafels enligstoelen. Er zijn ook 6 fietsen beschikbaar.

Ontdek dit prachtig stukje Vlaanderen op jouw manier.

We reizen met het minibusje.

115 kilometer (ongeveer 1 u 30 min. rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

c 499,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Nederlands

Page 24: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

24

3 augustus - 10 augustus 2013

Naar het hartje van het Zwarte Woud (Feldberg), Duitsland

Duits-FransDUITS

Als je op vakantie gaat in het Zwarte Woud, dan ontdek je hoe mooi dit stukje natuur vanDuitsland is.

Het zuiden van het Zwarte Woud is het Hochschwarzwald. Er zijn een groot aantal bergenmet als hoogste de Feldberg (1500 m). In de winter is dit voornamelijk skigebied. In dezomer kan je hier mooie wandelingen maken.

Er liggen ook 2 grote meren: Schluchsee en Titisee. Beide meren bieden een ruim aanbodaan activiteiten in en op het water aan. Rond de meren kan je ook wandelingen maken. Je vindt er winkels en restaurantjes bij de vleet.Freiburg (40 km) is de enige grote stad in het zuidelijk deel van het Zwarte Woud. Het iséén van de gezelligste steden van Duitsland. Freiburg dankt zijn titel aan een zeer gunstigklimaat en de aangename oude stadskern. Deze stad is zeker de moeite om eens te bezoeken.Feldberg vormt het hoogste punt van het Zwarte Woud. Ja kan er de kabelbaan nemen totop een hoogte van 1440 m waar je prachtige wandeltochten kan doen.

We logeren in een grote vrijstaande woning in een rustige wijk. Aan ons vakantiehuis grenstook een ruime tuin. Kortom, hier vind je alles wat je nodig hebt om een geweldig leukevakantie te beleven.

We reizen met het minibusje.

650 kilometer (ongeveer 7 u rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

c 649,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering. Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Duits

Page 25: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

9 augustus - 16 augustus 2013

25

Verken de Nederlands-Duitse grens in Twente, Nederland

Bij onze noorderburen kan je ook een vakantiegevoel krijgen.

Denekamp is een plaatsje in de Nederlandse provincie Overijssel. Het ligt vlak aan de grensmet Duitsland. In de buurt zijn heel wat verschillende bezienswaardigheden.

Je kan bijvoorbeeld het oudste natuurhistorisch museum van Nederland bezoeken inDenekamp of een aantal oude windmolens gaan bekijken. Op 8 km kan je naar een openluchtmuseum. Of ga eens naar het ontdekcentrum Cosmos,de plaatselijke sterrenwacht. Welk sterrenbeeld kan jij vinden in de ruimte?

Rij je de grens over met Duitsland dan kan je naar ‘Tierpark Nordhorn’, een dierentuin metmeer dan 1000 grote en kleine dieren.

We verblijven in een mooie grote villa in Denekamp. De villa ligt aan de rand van Denekampen is omgeven door velden. Er is een ruime tuin met een barbecue.

Kortom, deze vakantie kan zeker niet stuk. En anders: ‘Even Apeldoorn bellen?’

We reizen met het minibusje.

350 kilometer (ongeveer 3 u 45 min. rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

c 630,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Nederlands

Page 26: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

DUITS

Champagne drinken doe je niet alleen met Nieuwjaar. Dat kan perfect tijdens de zomer.Ontdek de streek waar de champagne vandaan komt.

Les Hautes-Rivières is een stadje aan de Belgische grens in de vallei van de Semois. Ditzijn de Franse Ardennen. Hier kan je dus naar hartelust wandelingen maken in de bossen.Charleville-Mézières ligt op 40 minuten rijden van onze verblijfplaats. Eigenlijk zijn het twee compleet verschillende steden. Mézières is het oudste gedeelte enligt aan de Maas. Charleville is meer de stad van de bourgeoisie en de handel. Dit gedeelteis moderner opgebouwd en heeft een zeer mooi plein ‘Place Ducal’.

De wijngaarden en de wijndorpjes met hun prestigieuze kelders kan je in deze streek ontdekken. Langsheen de Champagneroute kom je naast champagne ook nog gotischekathedralen, versterkte kerken of houten kerkjes tegen. Lekker eten, mooie gebouwen ende natuur komen hier allemaal samen.

We verblijven in een vakantiehuis waar alles voorhanden is. In de woonkamer staat er eenlange tafel waar iedereen samen kan eten. Op het terras kan een barbecue aangestokenworden. Het huisje ligt aan de bosrand en de winkels zijn ook vlakbij.

Laat de champagne maar komen op deze vakantie.

We reizen met het minibusje.

230 kilometer (ongeveer 2 u 30 min. rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

c 599,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

26

10 augustus - 17 augustus 2013

Champagne proeven in Les Hautes-Rivières, Frankrijk

Frans

Page 27: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

12 augustus - 16 augustus en 9 september - 13 september 2013

27

Laat je verwennen aan de zee in Zeeland, Nederland

Er zijn hier 2 reisperiodes!

Deze reis is geschikt voor 6 personen met een grote vraag naar zorg en ondersteuning. Er kunnen hierbij 2 deelnemers met een rolstoel mee.

De reis gaat naar de Nederlandse kust in het noorden van Zeeland. We verblijven in hetvakantiepark ‘De Soeten Haert’. Het park ligt op een paar honderd meter van het strand inde badplaats Renesse.

Duinen, bossen en het Zeeuws polderlandschap wisselen elkaar voortdurend af. Aan activiteiten geen gebrek: wandelen, zwemmen, fietsen, zeilen, surfen, vissen...

In Renesse zijn er heel wat verschillende terrasjes en winkeltjes.In het park zijn tal van faciliteiten die je vakantie nog aangenamer maken zoals een sfeervoleetcafé, fietsverhuur en een overdekt zwemparadijs.

We logeren in een bungalow die aangepast is aan rolstoelgebruikers. Alle accommodaties zijn aanwezig om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken.

Heb jij ook zin in een rustige trip naar de zee?

We reizen met het minibusje.

110 kilometer (ongeveer 1 u 35 min. rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. De maaltijden worden geleverd.

c 550,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, ochtendverzorging, 2 of 3 begeleiders, reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Nederlands

Page 28: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

DUITS

Zonneklopper, sportliefhebber of feestvierder? Dan ben je in Chersonissos op de juisteplaats.

In Chersonissos op het eiland Kreta kan je genieten van een zorgeloze en onvergetelijkevakantie. Mooie stranden, levendige toeristische centra met winkels, bars, discotheken, enz.Zowel overdag als ’s nachts valt hier iets te beleven. In Gouves vind je dan weer eenprachtige jachthaven en de mooiste strandpromenade van het eiland.

We verblijven in ‘Hotel Mediterraneo’ op 1 km van het centrum van Chersonissos. Het hotelheeft ruime kamers en grote zwembaden. Tijdens de week worden er thema-avonden georganiseerd. De reis is all-inclusive. In het hotel kunnen we dus genieten van een heerlijkontbijt-, lunch- en dinerbuffet. Overdag kan je er nog een snack krijgen ook.

Heb je nood aan een vakantie met zon, zee en stranden? Dan zit je met deze vakantiezeker goed.

We reizen met het vliegtuig.

3 u vliegen. We vliegen van Brussel naar Heraklion luchthaven. Er is een bus voorzien die ons naar het hotel brengt (25 km).

We verblijven in Hotel Mediterraneo **** op basis van all-inclusive (= alle maaltijden en dranken inbegrepen tussen 11.00 u en 23.00 u).

c 1285,00Inbegrepen: vluchten, transfers naar de luchthaven, verblijf, alle maaltijden,dranken (tussen 11.00 u - 23.00 u), koffie, cake en gebak (17.00 u -18.00 u), 2 begeleiders, reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, vervoer ter plaatse, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

28

26 augustus - 2 september 2013

All-inclusive zonvakantie op Kreta, Griekenland

GrieksEngels

Page 29: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

2 oktober - 10 oktober 2013

29

Zon, zee en strand in Lloret de Mar, Spanje

Heb je nood aan meer zon? Ga mee naar het populaire Lloret de Mar. We nemen de Royal Class Bus naar de warme zon van Spanje! Onze zetel gaat achteruiten we hebben 1 meter beenruimte... Dat is luxe op de bus!

Lloret de Mar kenmerkt zich door de schitterende palmenboulevard, het mooie strand enhet bergachtige achterland dat begroeid is met prachtige pijnboombossen. Lloret de Mar geniet een mild klimaat en heeft een zachte winter. Het centrum heeft veelterrassen, winkeltjes, cafés en leuke Spaanse steegjes! Een populaire excursie vanuit Lloret is Barcelona. Maar misschien ontdek je liever Figueras,een dorp op een steile bergtop gelegen, vanwaar je prachtige vergezichten hebt! En natuurlijk heb je het mooie strand waar je lekker kan uitrusten en genieten van de zon.Hotel Augusta Club is gelegen in een rustige zone van Lloret de Mar, op 1 minuut wandelenvan het centrum en op 5 minuten van het strand. Het hotel werkt met een professioneelteam dat Nederlands spreekt! In de tuin is er een bar, een ruim terras met tuinstoelen eneen groot openluchtzwembad. Wanneer het buiten te fris is, kan je terecht in een overdektzwembad en een fitnessruimte. Elke avond is er animatie in de bar.

Zin om te genieten van een heerlijke sangria op het terras? We zijn 9 dagen weg, olé!

We reizen met de autobus.

1266 kilometer (ongeveer 13 u rijden).

We verblijven in een hotel op basis van vol pension (= alle maaltijden inbegrepen).

c 610,00Inbegrepen: vervoer, verblijf, alle maaltijden, water tijdens de maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: maaltijden/dranken onderweg, vervoer ter plaatse, dranken buiten de maaltijden, annulatieverzekering, persoonlijke uitgavenen activiteiten.

Deze reis duurt 9 dagen.

Spaans

Page 30: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

30

zomerbrochure

Beste jongere,

Ben je tussen de 16 en 30 jaar oud? Heb je zin in een leuke kamp- of weekendervaringsamen met andere jongeren? Dan is JoM vzw zeker iets voor jou!

Wij organiseren vrijetijdsactiviteiten doorheen het hele jaar, en in de zomervakantie gaanwe 2 keer op kamp. Daarnaast organiseren we in het voor- en in het najaar een spetterendweekend. Heb je interesse in deze activiteiten? Neem dan snel contact op met onze jeugdwerkerMaaike. Zij bezorgt je met veel plezier ons driemaandelijks activiteitenkrantje! Heb je interesse in een kamp of weekend, lees dan vooral verder!

Een kamp of weekend met JoM is niet zoals alle andere reizen die je in deze brochureterugvindt. We gaan steeds met een 12 tot 15-tal jongeren en minstens 4 begeleiders op weekend ofkamp, en hebben een goed gevuld programma! Een uitstapje staat zeker ook op deagenda, maar daarnaast hebben we vooral veel leuke activiteiten gepland! Misschien zegteen “één-tegen-allen”, “laddercompetitie”, “mega-smokkel-spel”, “doe raar met je haar -fuif”, spel op de bruine zeep, een bosspel, ... je nog niets? Wel, dan moet je dit zeker eensmee komen ervaren op één van onze kampen of weekends!

Voor deze zomer hebben we een aanbod in juli en augustus. Je kan kiezen tussen eenkamp op een boerderij in Sinaai of een kamp in en rond het bos in Loppem.

We laten jullie natuurlijk niet op kamp vertrekken zonder elkaar eerst te leren kennen opeen bijeenkomstdag. Na het kamp nodigen we iedereen uit op een terugkomdag om foto’ste bekijken en nog eens na te genieten. De data van deze momenten laten we jullie wetenna inschrijving.

Als je interesse hebt om mee te gaan op één van de kampen en/of het weekend van deJoM, dan moet je je NIET inschrijven via het bijgevoegd inschrijvingsformulier. Een mailtjeof telefoontje naar Maaike volstaat!

Je kan Maaike bereiken via

R. de Hemptinnelaan 339030 Mariakerke09/216 26 650493/13 88 [email protected]

Page 31: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

mei - oktober 2013

Praktische informatie 31

Voordat je jezelf inschrijft voor een weekend, lees je best alle praktische informatie eens door.

Achteraan de brochure vind je een inschrijvingsformulier voor een weekend en voor een reis. Daarbij hangtook het formulier om je lid te maken van vzw Kompas Weekends & Reizen.

De reisbegeleiding

De reisgroep bestaat altijd uit 7 deelnemers en 2 begeleiders. Indien anders, staat dit bij de reis of hetweekend vermeld.

De reisbegeleiding bestaat uit vrijwilligers die door vzw Kompas geselecteerd, geïnformeerd en getraindzijn. Zij krijgen geen vergoeding, maar hun reiskosten zijn in de reissom verrekend. Onze vrijwilligers zijn begeleiders en geen verzorgers. Zij bieden geen lichamelijke verzorging, maar kun-nen je wel een handje helpen met bijvoorbeeld je veters te strikken, je geld bij te houden als je dat fijnervindt, de verkenning van een nieuwe stad, ...

Tijdens de reis voor personen die verzorging vragen, zullen er professionele verzorgers aanwezig zijn.

Bijeenkomstdag voor reizen

Wie meegaat op reis wordt op zaterdag 4 mei 2013 verwacht in het Sint-Paulus-Seminarie in Mariakerke.Tijdens die dag leer je je medereizigers kennen en maak je kennis met de reisbegeleiders. Je ontvangt een reisboekje. Daar staat alle praktische informatie in: wat je allemaal kan doen op vakantie,wanneer het vertrek voorzien is, ... Je krijgt er ook tijd om te vertellen wat jij graag doet. En misschien kanje samen met de andere reizigers al plannen maken.

In de maand april ontvang je voor de Bijeenkomstdag een uitnodiging met meer praktische informatie.

Voor de weekends organiseren we geen Bijeenkomstdag. Je krijgt alle praktische informatie per briefongeveer een maand voor vertrek.

Prijs

Alle weekends en reizen worden in deze vakantiebrochure kort beschreven. Er staat ook steeds vermeldwat er in de prijs is inbegrepen.

Wat is altijd inbegrepen: het vervoer, de verblijfplaats, de begeleiders, het ontbijt.Wat is nooit inbegrepen: je zakgeld, de kosten van de activiteiten en bezoeken, een annulatieverzekering.

Page 32: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

zomerbrochure

32Geen annulatieverzekering

Vzw Kompas voorziet geen annulatieverzekering. Dus als je bijvoorbeeld plots ziek wordt, geen verlofkrijgt, ... moet je - afhankelijk van het moment van annuleren - kosten betalen aan vzw Kompas. Dit isomdat vzw Kompas reeds kosten voor jou gemaakt heeft.

Hoeveel deze kosten bedragen, kan je nalezen in de Reis-, boekings- en annulatievoorwaarden voorWeekends & Reizen. (p. 33)Je kan hiervoor wel een verzekering afsluiten bij bijvoorbeeld je bank, Elvia, Ethias, Mondial Assistanceof Touring. Best doe je dit zo snel mogelijk nadat je reservatie bevestigd is door vzw Kompas.

Het is belangrijk om hierbij goed na te gaan wat wel en wat geen geldige reden is voor annulatie. Zo zijnde redenen : ‘geen zin’, ‘geen geld’, ‘k voel me niet lekker’ niet geldig om te annuleren en dan krijg je vande verzekering je geld niet terug.

Reisbijstandsverzekering voor de vakanties/weekends in het buitenland

Kompas kiest ervoor om telkens net dat ietsje meer te bieden. Daarom kiezen wij om voor elke deelnemerdie meegaat op reis of weekend naar het buitenland een reisbijstandsverzekering af te sluiten. Dezeverzekering is inbegrepen in de reissom en zorgt voor hulp (= terugbetaling van ziekenhuiskosten in hetbuitenland en vervoer als je door een ongeval of ziekte moet teruggebracht worden naar België) wanneerje bijvoorbeeld ziek wordt op reis. Ziektes of symptomen die je al had voordat je je inschreef voor een reis,tellen hierbij niet.

Indien je hierover nog meer informatie wilt bekomen, kan je steeds contact met ons opnemen.

Betalen

Vakanties:

Als je een bericht hebt gekregen dat je mee kan op vakantie, moet je binnen de 14 dagen het voorschotbetalen (30 % van het totale bedrag) via het overschrijvingsformulier. Voor de rest van het bedrag krijg jeopnieuw een overschrijvingsformulier samen met de uitnodiging van de Bijeenkomstdag. Dit bedrag moettegen eind mei betaald worden.

Weekends:

De weekends moeten in één keer betaald worden. Dit moet gebeuren ten laatste 1 maand voor het week-end doorgaat.

Kamers + samen op één kamer

Bij hotelvakanties is er soms de mogelijkheid om een éénpersoonskamer te boeken. Dit duid je aan opje inschrijvingsformulier.

Page 33: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

mei - oktober 2013

33Er zal hiervoor een extra prijs worden aangerekend. Het bedrag staat vermeld bij de prijs.

Als bij de aanvraag blijkt dat de éénpersoonskamer niet meer mogelijk is, dan krijg je de toeslag terug -betaald. Dit is geen geldige reden om te annuleren.

Bij vakanties in huisjes kan je geen aparte kamer krijgen. Dit wil zeggen dat je op een twee- of meerpersoonskamer slaapt. Indien je samen met iemand op dekamer wil liggen, kan je dit aanduiden op het inschrijvingsformulier.

Verblijf

Bij vakanties in een huisje of appartement wordt verwacht dat je een deel van de taken opneemt in hethuishouden. Dit wil zeggen dat iedereen helpt bij koken, opruimen, afwassen,...

Bij een hotelvakantie laat je je verwennen en hoef je geen huishoudelijke taken op te nemen.

Vertrekplaats

Op de bijeenkomstdag in mei ontvangt iedereen van ons een infobrochure over de vakantie die geboektwerd. Hierin zal alle informatie over de vertrekplaats van de vakantie meegedeeld worden.

Voor de weekends wordt dit meegedeeld in de infobrief die je een maand voor vertrek ontvangt.

Vertrekplaats en vervoer naar de luchthaven

We reizen met de trein van en naar de luchthaven. Wanneer er geen treinen rijden bij vertrek of terugkomst,dan gebeurt het vervoer met een minibusje.Bij vertrek en terugkomst van vliegvakanties wordt er dus uitzonderlijk afgesproken aan de voorkant vanGent Sint-Pietersstation (onder het digitale urenbord in de grote inkomhal).

Reis-, boekings- en annulatievoorwaarden voor Weekends en Reizen

Mensen die zich voor één van de vakanties en/of weekends inschrijven, gaan akkoord met onderstaandevoorwaarden. Je dient ook deze stappen te volgen om in te schrijven en te annuleren indien je niet meermee kan gaan.1. Je krijgt de vakantiebrochure. Indien je nog geen lid bent, vul je eerst het blad Lidmaatschap (p. 37)

in. Het lidmaatschap is sinds januari 2008 verplicht vanuit de wetgeving. Het is gratis en zo ont vangje in de toekomst ook de vakantiebrochure. Dit stuur je dan samen met je inschrijvingsformulier op.

2. Je schrijft in via het inschrijvingsformulier. Vergeet niet je tweede keuze op te geven (als je een andere keuze hebt). Stuur het inschrijvingsformulier zo vlug mogelijk naar vzw Kompas met jehandteke ning erop.

Page 34: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

34Telefonische inschrijvingen of faxen aanvaarden we niet.

3. Indien er minder dan 4 inschrijvingen zijn, gaat je weekend of reis niet door. We verwittigen je dan per brief. Je krijgt dan al het geld terug dat je reeds betaalde of je kan kiezenuit een andere vakantie uit ons boekje, waar wel nog plaats is.

4. Als je weekend of reis reeds volzet is en je hebt een tweede keuze opgegeven, kunnen we jeeventueel inschrijven voor deze vakantie. We zullen je hierrond bellen.

5. Je bent ingeschreven als je van ons een bevestigingsbrief krijgt waarin staat dat je ingeschreven bent.Hierbij ontvang je ook een medische vragenlijst. Het is van belang dat de informatie die vzw Kompasontvangt volledig en correct is.

6. Betaling door de deelnemer

Reizena. Binnen de 14 dagen moet je het voorschot betalen via een overschrijvingsfomulier

dat bij je bevestigingsbrief steekt. b. Je schrijft de rest van het bedrag tegen eind mei over op ons rekeningnummer.

Hiervoor ontvang je nog een betalingsuitnodiging.

Weekends: Voor een weekend betaal je het ganse bedrag ten laatste 1 maand voor vertrek.

7. Annulatie door de deelnemer

Kan je niet mee op het weekend of op de reis waarvoor je had ingeschreven?

a. Je belt zo snel mogelijk naar Kompas en zegt dat je niet mee gaat op vakantie.b. Dan stuur je binnen de week een aangetekende brief waarin staat dat je niet mee gaat.

En vermeld ook de reden waarom je niet mee kan gaan. We gebruiken de datum van aankomst met de post om de annulatiekosten te berekenen.

c. Kompas zal kosten hebben doordat je niet mee kan gaan. Deze kosten zal jij betalen, ook al is dit ziekte, ongeval,...

d. Annulatiekosten, wanneer je volgens afspraak hebt geannuleerd:meer dan 56 dagen 15% van de totale reissom55 dagen tot 35 dagen 25% van de totale reissom34 dagen tot 14 dagen 50% van de totale reissom13 dagen tot 8 dagen 75% van de totale reissomminder dan 8 dagen 100% van de totale reissom

e. Wanneer je zonder verwittigen niet deelneemt aan een reis of een weekend, dan moet je 100 %annulatiekosten betalen.

f. Wanneer je annuleert, maar geen annulatiebrief naar Kompas stuurt, dan moet je 100% annu-latiekosten betalen.

g. Indien je meer dan 56 dagen voor vertrek een vliegvakantie annuleert, dan betaal je naast dedossierkost ook de wijzigingskosten/annulatiekosten van het voor jou geboekte vliegticket.

8. Wanneer er wijzigingen dienen te gebeuren aan de reservatie, omdat jij verkeerde of onvolledige

zomerbrochure

Page 35: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

mei - oktober 2013

35 infor matie doorgaf aan vzw Kompas, zullen de hiervoor gemaakte kosten aan jou doorgefactureerdworden. Bijvoorbeeld: als je naam verkeerd of onvolledig was bij inschrijving en dit ook op die manierdoorgegeven werd aan de vliegtuigmaatschappij.

9. Vzw Kompas is niet verantwoordelijk1. Als je bij vertrek niet de nodige documenten bv. je identiteitskaart kan voorleggen 2. Als je identiteitskaart niet meer geldig is (bij vliegvakantie: geldig tot 6 maanden na vertrek)3. Als je te laat aanwezig bent op het voorziene vertrekmoment en je hierdoor misschien niet mee

kan op reis of weekendDe eventuele extra kosten bij deze voorvallen zal je zelf moeten betalen. Een terugbetaling van dereissom door vzw Kompas is niet mogelijk.

10. Je bent zelf verantwoordelijk om op de vertrekplaats te geraken en veilig thuis te geraken na eenweekend of een reis.

11. Ingeval van overmacht, bijvoorbeeld een vluchtvertraging is vzw Kompas niet aansprakelijk.

12. Reizen ingekocht bij een reisorganisatie kunnen worden geannuleerd door de toeristische aanbieders.Omdat vzw Kompas hiervoor niet verantwoordelijk kan gesteld worden, kunnen wij niet garanderendat er een groepsalternatief aangeboden kan worden. Er kan afgeweken worden van het voor op -gestelde aantal reizigers.

13. Gezien de reizen reeds in het voorjaar gereserveerd worden bij de toeristische aanbieders, kunnen ernog steeds wijzigingen gebeuren aan de samenstelling van de reis. Vzw Kompas kan genoodzaaktzijn om een andere accommodatie, bestemming of datum te kiezen. Deelnemers worden hiervan zosnel mogelijk op de hoogte gebracht. Als het gaat om een alternatief, gelijkwaardig aan de gepubli -ceerde reis, is dit geen geldige reden tot annulering.

14. Vzw Kompas heeft de plicht om in moeilijkheden verkerende deelnemers zo goed mogelijk te helpenen van deze hulp de kosten te dragen als de schuld van de moeilijkheden bij vzw Kompas rust. Als de schuld bij de deelnemer ligt, dan is deze persoon verplicht de uitvoering en de kosten voor dehulpverlening zelf te dragen.

15. Vzw Kompas behoudt zich het recht om deelnemers uit te sluiten voor reizen. Dit zal gebeuren onderopgave van een reden(en). Blijken tijdens een reis het gedrag, de psychische, sociale en/of fysieke mogelijkheden van een deel-nemer zodanig storend dat het vakantieplezier van anderen in gevaar gebracht wordt en/of komt dedoor vzw Kompas ontvangen informatie niet overeen met de praktijk ( en levert dit problemen op), danbehoudt vzw Kompas zich het recht voor de reis af te breken en deze deelnemer naar huis te sturen. De uitvoering, de kosten en de gevolgen hiermee verband houdend, zijn voor de rekening van de deel-nemer/zijn thuissituatie in kwestie.

Page 36: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

zomerbrochure

36Ben je ontevreden over vzw Kompas?

Vzw Kompas heeft een klachtenregeling. Deze regeling zorgt ervoor dat we alle opmerkingen en klachtenop een snelle en correcte manier kunnen behandelen.

Een ontevredenheid melden is erg simpel en kost niets. Je doet het mondeling (telefoon, persoonlijkgesprek) of schriftelijk en je omschrijft wat er fout ging tussen jou en Kompas.

brief: vzw Kompas - R. de Hemptinnelaan 33 | 9030 Mariakerkefax: 09 236 69 87e-mail: [email protected]

Je kan steeds bij Evy of een andere medewerker van vzw Kompas de nodigeuitleg vragen rond de klachtenregeling.

Niet alleen jij wordt beter van deze klachtenregeling, ook wij.Want wij lossen niet alleen jouw klacht op, maar we zullen ook al het mogelijke doen

om klachten in de toekomst te vermijden.Zo kunnen we de werking van de dienst nog beter maken,

zodat je gewoon nooit meer hoeft te klagen.

Terugkomdag Weekends en Reizen

Zaterdag 5 oktober 2013 is het terugkomdag voor alle vakantie- en weekend -gangers van het voorbije jaar. In de namiddag is er tijd om gezellig bij te kletsen,

foto’s te bekijken en ’s avonds sluiten we af met een leuke fuif!

Hou deze datum alvast vrij, later ontvang je hiervoor een uitnodiging.

Belangrijk bericht

Tijdens de weekends en de reizen worden er foto’s genomen. Die foto’s kunnen gebruikt worden in een nieuwe vakantiebrochure of op onze website.Indien je niet wil dat een foto waar jij op staat in de vakantiebrochure of op de website komt, kan je dit aanduiden op het inschrijvingsformulier.

Page 37: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

vzw Kompas Weekends en Reizen

Lidmaatschap

Op deze manier zal je in de toekomst steeds de vakantiebrochures ontvangen. Het lidmaatschap is gratis en je kan elk moment het toesturen van de brochures stopzetten.

Stuur dit papier (samen met je inschrijvingsformulier) op naar:vzw Kompas - R. De Hemptinnelaan 33 | 9030 Mariakerke

o Ja, ik wil lid worden van vzw Kompas Weekends en Reizen

naam

straat

huisnummer

bus

postcode

gemeente

telefoon

gsm-nummer

e-mailadres

handtekening

Kompas behandelt alle gegeven informatie vertrouwelijk.Je hebt het recht om deze gegevens in te kijken en een verbetering te vragen.

37

Page 38: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013
Page 39: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

Inschrijvingsformulier REIS

OPGELETVoordat je jezelf kan inschrijven voor een reis, dien je jezelf lid te maken van vzw Kompas via het papierLidmaatschap. Dit stuur je dan samen met je inschrijvingsformulier op.

Vzw Kompas voorziet geen annulatieverzekering. Wij raden aan om hiervoor wel een verzekering af tesluiten bij bijvoorbeeld je bank, Elvia, Ethias, Mondial Assistance of Touring. Best doe je dit zo snel mogelijknadat je reservatie bevestigd is door vzw Kompas. Het is belangrijk om hierbij goed na te gaan wat wel enwat geen geldige reden is voor annulatie. Zo zijn de redenen : ‘geen zin’, ‘geen geld’, ‘ik voel me nietlekker’ niet geldig om te annuleren en dan krijg je van de verzekering je geld niet terug.

Je kan enkel inschrijven per post. Faxen of mails zijn ongeldig.

Ik schrijf me in voor de volgende reis

bestemming periode

1ste keuze van tot

2de keuze van tot

o Ik kies voor een reis met verblijf in een hotel en wens een éénpersoonskamer. Ik betaal hiervoor extra.(Niet mogelijk bij verblijf in een vakantiehuisje).

o Ik schrijf me in samen met en wil met hem/haar de kamer delen.

o Ik wil niet dat een foto waar ik op sta in een vakantiebrochure of op de website komt.

Persoonlijke gegevens

voornaam en familienaam

geboortedatum

geslacht o man o vrouw

straat en nummer

postcode en woonplaats

o ambulant wonen (met begeleiding, niet in een tehuis)

o dienst:

o residentieel wonen (in een tehuis)

o dienst:

telefoonnummer / gsm-nummer

adres waar alle info naar verstuurd mag worden

nummer van bankrekening: IBAN BE

Vlaams Fonds-nummer

39

Page 40: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

Inschrijvingsformulier REIS

40

Wat is de aard van je handicap? Geef aan waar je beperkingen liggen.

o mentaal

o fysiek

rolstoelgebruiker o ja o nee

o visueel

o auditief

o psychisch

o emotioneel

Wat is uw ondersteuningsnood (op vlak van verplaatsing, hygiëne, medicatie,…)

Zodra er voldoende inschrijvingen zijn voor een weekend, sturen we een bevestiging van je reservatie.Samen met deze brief ontvang je:- Een overschrijvingsformulier voor het storten van het voorschot.- Je ontvangt jaarlijks een nieuwe vragenlijst met als doel ons zo volledig mogelijk te informeren over je

mogelijkheden en gebruik van medicatie. Alle gegeven informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Ondergetekenden verklaren dat zij de gegevens naar waarheid hebben ingevuld en dat zij akkoord gaanmet de reis-, boekings- en annulatievoorwaarden zoals vermeld in de vakantiebrochure van vzw Kompas.

datum Nodig voor personen met verlengde minderjarigheid:

handtekening deelnemer handtekening van ouder of voogd

Page 41: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

Inschrijvingsformulier WEEKEND

OPGELETVoordat je jezelf kan inschrijven voor een weekend, dien je jezelf lid te maken van vzw Kompas via hetpapier Lidmaatschap. Dit stuur je dan samen met je inschrijvingsformulier op.

Vzw Kompas voorziet geen annulatieverzekering. Wij raden aan om hiervoor wel een verzekering af tesluiten bij bijvoorbeeld je bank, Elvia, Ethias, Mondial Assistance of Touring. Best doe je dit zo snel mogelijknadat je reservatie bevestigd is door vzw Kompas. Het is belangrijk om hierbij goed na te gaan wat wel enwat geen geldige reden is voor annulatie. Zo zijn de redenen : ‘geen zin’, ‘geen geld’, ‘ik voel me nietlekker’ niet geldig om te annuleren en dan krijg je van de verzekering je geld niet terug.

Je kan enkel inschrijven per post. Faxen of mails zijn ongeldig.

Ik schrijf me in voor het volgende weekend

bestemming periode

1ste keuze van tot

2de keuze van tot

o Ik kies voor een weekend met verblijf in een hotel en wens een éénpersoonskamer. Ik betaal hiervoorextra. (Niet mogelijk bij verblijf in een vakantiehuisje).

o Ik schrijf me in samen met en wil met hem/haar de kamer delen.

o Ik wil niet dat een foto waar ik op sta in een vakantiebrochure of op de website komt.

Persoonlijke gegevens

voornaam en familienaam

geboortedatum

geslacht o man o vrouw

straat en nummer

postcode en woonplaats

o ambulant wonen (met begeleiding, niet in een tehuis)

o dienst:

o residentieel wonen (in een tehuis)

o dienst:

telefoonnummer / gsm-nummer

adres waar alle info naar verstuurd mag worden

nummer van bankrekening: IBAN BE

Vlaams Fonds-nummer

41

Page 42: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

Inschrijvingsformulier WEEKEND

42

Wat is de aard van je handicap? Geef aan waar je beperkingen liggen.

o mentaal

o fysiek

rolstoelgebruiker o ja o nee

o visueel

o auditief

o psychisch

o emotioneel

Wat is uw ondersteuningsnood (op vlak van verplaatsing, hygiëne, medicatie,…)

Zodra er voldoende inschrijvingen zijn voor een weekend, sturen we een bevestiging van je reservatie.Samen met deze brief ontvang je:- Een overschrijvingsformulier voor het storten van het voorschot- Je ontvangt jaarlijks een nieuwe vragenlijst met als doel ons zo volledig mogelijk te informeren over je

mogelijkheden en gebruik van medicatie. Alle gegeven informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Ondergetekenden verklaren dat zij de gegevens naar waarheid hebben ingevuld en dat zij akkoord gaanmet de reis-, boekings- en annulatievoorwaarden zoals vermeld in de vakantiebrochure van vzw Kompas.

datum Nodig voor personen met verlengde minderjarigheid:

handtekening deelnemer handtekening van ouder of voogd

Page 43: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

Steunpunt Vakantieparticipatie

43

Vzw Kompas is lid van het Steunpunt Vakantieparticipatie. Wil je er eens alleen, met twee of met vriendenop uit en mag het niet te veel kosten, dan is dit iets voor jou. De enige voorwaarde is dat je een VlaamsFonds nummer hebt.

Ieder jaar geeft het Steunpunt een catalogus uit. Daaruit kan je kiezen waar je naartoe wil.

De catalogus van het Steunpunt Vakantieparticipatie kan je op Kompas inkijken en vind je terug opwww.vakantieparticipatie.be

Er zijn nog veel meer mogelijkheden.Spring eens binnen!

Vzw Kompas in samenwerking met:

, lic. A5263

Met de steun van het provinciebestuur Oost-Vlaanderen

Page 44: Zomerbrochure Weekends & Reizen Kompas 2013

TERUGKOMDAGZaterdag 5 oktober 2013

is het terugkomdagvoor alle vakantiegangers

van het voorbije jaar.In de namiddag is er tijd

om gezellig bij te kletsen, foto’s te bekijken

en ’s avonds sluiten we af met een leuke fuif!

Hou deze datum alvast vrij, later ontvang je hiervoor

een uitnodiging.

vzw KompasRaymond de Hemptinnelaan 33 | 9030 Mariakerke

09 216 26 61

[email protected]

www.vzwkompas.be

ontwerp en druk: De Prest nv - Beernem

België - BelgiquePB

9030 Mariakerke3/5771