Zomerbrochure Kompas - 2014

44

description

Zomerbrochure Weekends & Reizen juni-oktober 2014

Transcript of Zomerbrochure Kompas - 2014

Page 1: Zomerbrochure Kompas - 2014
Page 2: Zomerbrochure Kompas - 2014

2

Inhoudstafel

Voorwoord 3

Brochure lezen 4

Weekends Overzichtskaart Weekend/Midweek/Reis 8 Attracties en fantasie in Phantasialand, Duitsland 9 Citytrippen in Londen, Groot-Brittannië 10 Weekendje ‘Die Scone’ in Brugge, België 11 Reizen Blauwe zee en een groen binnenland in Vrsar, Kroatië 12 Uitwaaien in Bretagne, Frankrijk 13 Jodelen en wandelen in Sölden (Tirol), Oostenrijk 14 Midweek stappen en ontspannen in Olsberg, Duitsland 15 Vakantie aan onze eigen jachthaven, Hellevoetsluis, Nederland 16 Inspanning en ontspanning in de Ardennen, België 17 Een weekje aan de kust in Oostende, België 18 Een prachtige parel in Izola, Slovenië 19 Duinen, strand, zee en ontspannen in Koksijde, België 20 Genieten van la douce France in Normandië, Frankrijk 21 Zon, zee en cultuur in Agadir, Marokko 22 Op ontdekking in Monschau, Duitsland 23 Logeren op een woonboerderij in Markelo, Nederland 24 Dichtbij genieten in Dilsen-Stokkem, Limburg, België 25 Relaxen en genieten in Maasmechelen, België 26 Zon, zee, strand en cultuur in Mallorca, Spanje 27 Ontspannen en genieten in Oostduinkerke, België 28 Nazomeren in Englancourt, Noord-Frankrijk 29 Zon, zee en strand in Lloret de Mar, Spanje 30 All-inclusive zonvakantie in Kemer, Turkije 31 JoM-kampen 32

Praktische info De reisbegeleiding 33 Bijeenkomstdag voor reizen 33 Prijs 33 Geen annulatieverzekering 34 Reisbijstandsverzekering voor de vakanties/weekends in het buitenland 34 Betalen 34 Kamers + samen op één kamer 34 Verblijf 35 Vertrekplaats 35 Vertrekplaats en vervoer naar de luchthaven 35 Reis-, boekings- en annulatievoorwaarden voor Weekends en Reizen 35 Ben je ontevreden over vzw Kompas? 38 Terugkomdag Weekends en Reizen 38 Belangrijk bericht 38 Lidmaatschap 39 Inschrijvingsformulier Weekend/Midweek/Reis 41

Page 3: Zomerbrochure Kompas - 2014

3

juni - oktober 2014

Voorwoord

Voor diegene die we nog niet gezien hebben, allereerst mijn beste wensen voor 2014!Wij zijn alvast klaar om jullie een onvergetelijke zomervakantie te bezorgen! Ons aanbod bestaat zoals elk jaar uit verschillende soorten weekends en reizen. Voor de weekends hebben we gekozen voor de historische stad Brugge, een weekend vol pret in Phantasialand Duitsland en eindelijk is hij er, de citytrip naar Londen!

In de zomervakantie organiseren we buitenlandse reizen naar Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Spanje,... Wie graag op vliegvakantie wil, kan kiezen uit een reis naar Marokko, Mallorca of Turkije. Met de minibus hebben we een reisaanbod in België, Frankrijk, Nederland en Duitsland! Ga je liever buiten de zomer-maanden op vakantie, dan kan je met de autobus naar Spanje of met de minibus naar la douce France.

Door de grote vraag naar vakanties hebben wij ons aanbod dit jaar nogmaals uitgebreid. Wij bieden op dit moment 20 vakanties aan en 3 weekends, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om er even tussenuit te zijn.

Er wordt vooraf niet echt een reisprogramma gemaakt. We doen wel voorstellen over wat we allemaal kunnen doen op vakantie. Je kiest dan in groep wat je graag doet. Wil je er eens graag alleen op uit of met enkele mensen van je groep, dan kunnen we dat ook afspreken.

Er kunnen maximum 7 mensen mee per weekend of reis. Voor elk groepje zijn er 2 reisbegeleiders.

Dit jaar organiseren we opnieuw 3 zomervakanties voor personen die verzorging nodig hebben tijdens een reis. De vakantiehuisjes en het vervoer zijn rolstoeltoegankelijk. Deze reizen zijn telkens voor 6 deelnemers en er is plaats voor 2 rolstoelgebruikers.

Indien je interesse hebt voor een reis, schrijf je dan snel in. De plaatsen zijn beperkt en de reizen zijn snel volzet. Kijk zelf maar wat wij voor jullie uitgezocht hebben!

Alvast heel veel vakantieplezier gewenst!Evy Van Bocxlaer, Verantwoordelijke Weekends & Reizen

Evy Van Bocxlaer, verantwoordelijke Weekends en Reizen [email protected] 09 216 26 61

Page 4: Zomerbrochure Kompas - 2014

4

zomerbrochure

Brochure lezen

Hoe moet je deze brochure gebruiken?

In de brochure beginnen we met de uitleg van de verschil-lende symbolen die we doorheen de brochure gebruiken. Op deze manier kan je gemakkelijk zoeken naar het weekend of de reis die jij het leukste vindt.

Het middendeel van de brochure heeft een overzicht van alle weekend- en reisbestemmingen. Bij elke bestem-ming staan de prijs en de reisdata vermeld.

Achteraan vind je alle praktische informatie en het inschrij vingsblad terug. Het is belangrijk om eerst alle praktische informatie door te nemen, voordat je je inschrijft voor een weekend of een reis.

Page 5: Zomerbrochure Kompas - 2014

5

juni - oktober 2014

De symbolen van vzw Kompas

In de brochure gebruiken we symbolen, de betekenis ervan staat hieronder uitgelegd.

SOORTEN REIZEN

Weekends en reizen voor personen die geen verzorging nodig hebben.We verwachten van jou dat je voor jezelf kan instaan, zoals jezelf wassen en aankleden.

Weekends en reizen voor personen die verzorging en nabijheid nodig hebben.Hierbij kunnen mensen aansluiten die verzorging nodig hebben en graag een begeleider in de buurt hebben. Het vakantiehuisje is rolstoeltoegankelijk.

Weekends en reizen voor personen die verzorging en nabijheid nodig hebben. Hierbij kunnen mensen aansluiten die verzorging nodig hebben en individuele aandacht vragen. Het vakantiehuisje is rolstoeltoegankelijk.

Deze vakantie is rolstoeltoegankelijk.

We richten ons tot personen vanaf 18 jaar.

SOORTEN VAKANTIE

Actieve wandelvakantieWe verwachten dat je zonder problemen een aantal uren kan stappen.

Actieve fietsvakantieWe verwachten dat je zonder problemen een aantal uren kan fietsen.

Luilekker vakantieDit is een hotelvakantie. We laten ons lekker verwennen.

CultuurvakantieDe nadruk ligt op het bezoeken van steden, musea, oude gebouwen bekijken, ...

Een vakantie die heel wat richtingen uit kan, met heel veel verschillende mogelijkheden.

Page 6: Zomerbrochure Kompas - 2014

6

zomerbrochure

MUNTEENHEID Dit is het soort geld waarmee je kan betalen op je vakantie.

TAALDit is de taal die op je vakantiebestemming gesproken wordt.

VERVOERMet het vliegtuig

Met het minibusje

Met de trein

Met de bus

AFSTAND Dit is het aantal kilometer tussen Gent en onze bestemming.

HET WEER 1 zon = Het is ongeveer even warm als in België.

2 zonnen = Op deze vakantiebestemming is het gemiddeld warmer dan in België.

3 zonnen = Hier is het heel warm (rond de 30°C of meer) Als je voor deze vakantiebestemming kiest, moet je goed de warmte kunnen verdragen.

Page 7: Zomerbrochure Kompas - 2014

7

juni - oktober 2014

VERBLIJFIn een huis en we koken zelf.

Iedereen steekt een handje toe.

In een appartement en we koken zelf.

In een hotel met alle maaltijden inbegrepen.

In een hotel met ontbijt en middag- of avondmaal.

Je laat je lekker verwennen.

In een hotel enkel met ontbijt.

In een hotel met alle maaltijden en alle dranken inbegrepen.

Tent

Stacaravan

DE PRIJSHierbij staat wat inbegrepen is en wat niet. Hierover lees je ook meer in het stuk “praktische informatie”. We vermelden hier ook de eventuele extra prijs voor een 1 persoonskamer.

EXTRA INFOAlle weekends vertrekken op vrijdag tussen 9.00 u en 14.00 u, tenzij anders vermeld in het vakje achter “extra info”.

Page 8: Zomerbrochure Kompas - 2014

8

zomerbrochure

Overzichtskaart Weekend/Midweek/Reis

9 DE Duitsland, Brül 17 BE België, Durbuy 25 BE België, Dilsen-Stokkem10 UK Groot-Brittannië, Londen 18 BE België, Oostende 26 BE België, Maasmechelen11 BE België, Brugge 19 SI Slovenië, Izola 27 ES Spanje, Mallorca12 HR Kroatië, Vrsar 20 BE België; Koksijde 28 BE België, Oostduinkerke13 FR Frankrijk, Luitré 21 FR Frankrijk, Isigny-le-Buat 29 FR Frankrijk, Englancourt14 AT Oostenrijk, Sölden 22 MA Marokko, Agadir 30 ES Spanje, Lloret de Mar15 DE Duitsland, Olsberg 23 DE Duitsland, Monschau 31 TR Turkije, Kemer16 NL Nederland, Hellevoetsluis 24 NL Nederland, Markelo

UK NL

10 24 18 16 DE 28 20 11 26 15 BE 25 9 21 29 17 23

13

FR AT 14

19 SI HR 12

ES 30

27

TR

31

MA

22

Page 9: Zomerbrochure Kompas - 2014

9

14 juni - 15 juni 2014

We vertrekken op zaterdagochtend met ons busje richting Duitsland. Daar komen we tegen openingstijd aan, zodat we 2 volle dagen kunnen genieten van Phantasialand!

Ontdek het fantastische pretpark Phantasialand en leef je uit op meer dan 40 attracties en 6 themawerelden: Fantasy, Mystery, Afrika, Berlijn, China Town en Mexico. Dit wondermooi pretpark vol fantasie en spannende attracties ligt in Brühl net over de grens (dicht bij Keulen en Aken)

Phantasialand puilt uit van de spannende belevenissen en onvergetelijke shows. Sensationeel is de loopingachtbaan Black Mamba, waarbij de berijders met Autobahn-snelheid door een Afrikaans landschap schieten. In het mysterieuze stadje Wuze Town zwaait koningin Winja de scepter. Ze heeft haar eigen achtbanen: Winja’s Fear en Force. Nieuw is de attractie Maus au Chocolat, een uniek 3D-tochtje door een grote taartfabriek waarbij de bezoekers de taak hebben alle vervelende muizen te verjagen.

Na het sluiten van het park rijden we naar ons hotel dat we binnen de 10 min bereiken. Op deze manier staan we op zondagochtend vroeg terug in het park. Na sluiting van het park keren wij terug naar huis.

We reizen met het minibusje.

275 kilometer (ongeveer 3 u rijden).

We verblijven in een hotel op basis van kamer en ontbijt. Avondmaal wordt in het park gegeten.

€ 299,00Inbegrepen: vervoer, verblijf, ontbijt, avondmaal, 2 dagen toegang tot Phantasialand, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: dranken bij de maaltijden, middagmaal op zaterdag en zondag, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Attracties en fantasie in Phantasialand, Duitsland

Duits

Page 10: Zomerbrochure Kompas - 2014

10

5 september - 7 september 2014

Citytrippen in Londen, Groot-Brittannië

Na vele vragen van jullie uit is het eindelijk zover! We gaan naar Londen!

Gelegen in de kern op Warwick Way in Londen Victoria ligt Bakers Hotel. Het ligt op loop afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals Buckingham Palace, Trafalgar Square, de Houses of Parliament, de Big Ben en St James Park en Green Park. Geniet van de bezienswaardigheden van het historische Londen met een wandeling langs de rivier.

Ga van Bakers Hotel naar Buckingham Palace (het paleis van de koningin) of Westminster Bridge om het karakteristieke klokkenspel van Big Ben te beluisteren. Kruip in de ‘Londen Eye’ (het grootste reuzenrad van Engeland) om de pracht van Londen te bekijken.

Onze schone en comfortabele kamers zijn uitgerust met een flatscreen tv, aparte bedden en koffie en thee. Om ’s morgens de dag te starten genieten we van een ontbijt in het hotel. Dan kunnen we ons 3 dagen lang onderdompelen in de cultuur en sfeer van Londen.

Are you going with us to England?

munteenheid: Britse pond (£)

We reizen met het minibusje.

260 kilometer (ongeveer 4 u rijden, aangezien we ons laten overzetten met de ferry = boot).

We verblijven in een hotel op basis van halfpension.

€ 399,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, ontbijt, avondmaal,2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: dranken bij de maaltijden, middagmaal op zaterdag en zondag, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Engels

Page 11: Zomerbrochure Kompas - 2014

11

10 oktober - 12 oktober 2014

Brugge, die scone… De Brugse zotten… De Brugse reien… Brugse kletskoppen… Er zijn zoveel dingen die je over deze historische stad hoort! Wij gaan dit samen eens ontdekken! Vooral de bieren en chocolade mogen niet ontbreken.

Brugge heeft vele troeven in handen. Je hebt hier verschillende musea, kerken, de basiliek van het H. Bloed en mooie pleinen die tot ver buiten België bekend zijn. Het is de stad van ‘de Vlaamse primitieven’ (een aantal schilders) en dit merk je overal in de buurt. Daarnaast heb je de wekelijkse markt op zaterdag en de winkelstraten.Kortom, er is echt voor iedereen wel iets te doen!

We verblijven in hotel Montovani. Dit is een gezellig hotel met 12 kamers. Het is gelegen in een kleine, rustige straat op wandelafstand van het historische centrum van Brugge (300 m). In het hotel ontdek je een permanente tentoonstelling van aquarel en acryl.Salon, veranda en kleine tuin zijn ter beschikking van de gasten. ‘s Morgens kun je genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. Alle kamers beschikken over tv en privébadkamer.

We reizen met het minibusje.

46 kilometer (ongeveer 45 min. rijden).

We verblijven in een hotel op basis van halfpension.

€ 270,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, ontbijt, avondmaal,2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: dranken bij de maaltijden, middagmaal op zaterdag en zondag, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Weekendje ‘Die Scone’ in Brugge, België

Nederlands

Page 12: Zomerbrochure Kompas - 2014

12

15 juni - 23 juni 2014

Blauwe zee en een groen binnenland in Vrsar, Kroatië

Vrsar is een betoverend oud vissersplaatsje aan de westkust van Istrië. Het veelkleurige stadje bestaat uit een oud centrum vol cultuur met een rijke geschiedenis. Het is op de top van een heuvel gelegen. Het nieuwere deel bevindt zich aan de voet van de berg, langs het strand en de jachthaven.De nauwe steegjes van de stad leiden naar de stadspoort, kleine pleintjes, een romaans kasteel en drie uitzichttorens. Het uitzicht vanaf de kust bij Vrsar is spectaculair! 18 onbewoonde eilandjes omgeven door een kristalheldere zee...

Er zijn verschillende uitstappen mogelijk vanop onze vakantiebestemming. We kunnen gaan voor een rondrit doorheen Istrië. We rijden naar Motovun, één van de mooiste uitzichten van de streek en kunnen proeven van typische Istrische specialiteiten. Daarnaast is er nog de stad ‘Pula’ met onder andere de tempel, de triomfboog en de markthal.

We verblijven in hotel Pineta*** dat gelegen is op een heuvel en een magnifiek uitzicht biedt. Het ontbijt en avondmaal worden geserveerd onder de vorm van buffetten. Er is een binnen- en buitenzwembad beschikbaar. ’s Avonds worden we verwend met live muziek, folklore en allerlei showprogramma’s.

munteenheid: Kuna

We reizen met de autobus.

1350 kilometer (ongeveer 14 u rijden, zonder tussenstops).

We verblijven in een hotel op basis van halfpension.

€ 770,00Inbegrepen: vervoer, verblijf, ontbijt en avondmaal, water tijdens de maal-tijden, ontbijt bij terugkomst, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: maaltijden/dranken onderweg, vervoer ter plaatse, dranken buiten de maaltijden, middagmaal, annulatieverzekering, persoon-lijke uitgaven en activiteiten.

Deze reis duurt 9 dagen.

Kroatisch/Engels

Page 13: Zomerbrochure Kompas - 2014

13

21 juni - 28 juni 2014

Bretagne, het land van kilometerslange kust en van de lekkere vis- en schaaldieren, is ook in de maand juni een topvakantiebestemming!

We verblijven in een dorpje dat Luitré heet, vlakbij Fougères in Bretagne. In het park van 1 hectare ligt een boomgaard. Er is ook een park met geiten en schapen en picknick-tafels. In de nabije omgeving zijn vele fiets- en wandelmogelijkheden. Ontdek daarnaast het middeleeuws kasteel van Fougères, het prachtige bloemenpark ‘le parc floral de Haute Bretagne” en nog meer legendes in het bos “La Forêt de Fougères’. Een half uurtje rijden en dan bent u bij de Mont-Saint-Michel en zijn schitterende baai. In deze streek kan je lekker genieten van de verse vis of een Bretoense pannenkoek (pannenkoek met zoute afsmaak).

Ons vakantiehuis bestaat uit 2 schitterend gerenoveerde gites. Er is een privé wellness ruimte aanwezig met sauna en whirlpool. We maken gebruik van de 6 slaapkamers en 4 badkamers in het huis. Kortom, alle luxe en ruimte die je maar wilt tijdens een vakantie!

We reizen met het minibusje.

600 kilometer (ongeveer 6 u rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

€ 699,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Uitwaaien in Bretagne, Frankrijk

Frans

Page 14: Zomerbrochure Kompas - 2014

14

4 juli - 11 juli 2014

Jodelen en wandelen in Sölden (Tirol), Oostenrijk

Sölden ligt op 2040 meter hoogte. De temperaturen liggen in de zomer tussen 15 en 25 graden. Het wandelgebied gelegen op een hoogte van 1377 tot 3774 meter, met 300 km zeer goed aangegeven wandelroutes, alpenweiden en 21 bergmeren biedt routes voor iedereen.

Gasthof Gaislachalm*** is een mooi en gezellig hotel met een typische berghutsfeer. U kunt er genieten van de lekkere keuken met streekproducten. Het hotel biedt wekelijks 1 begeleide wandeling aan waarbij je ook wandelstokken ontvangt.

Je kunt je ontspannen in de sauna, stoombad of infraroodcabine. Naast het hotel heb je zelfs een privévijver waar je mag gaan vissen. ’s Morgens is er een ontbijtbuffet en ’s avonds is er een viergangenmenu met keuze uit verschillende gerechten. 1 keer tijdens deze vakantie wordt er een grillavond georganiseerd.

Om deze reis mee te doen, verwachten we wel dat je minstens 5 kilometer aan één stuk in een berglandschap kunt wandelen!

We reizen met het minibusje.

940 kilometer (ongeveer 9 u rijden).

We verblijven in een hotel op basis van half pension

€ 750,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, ontbijt, avondmaal, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: middagmaal, dranken bij de maaltijden, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten

Duits

Page 15: Zomerbrochure Kompas - 2014

15

7 juli - 11 juli 2014

Centraal in het Hochsauerland, op slechts 12 km. van Winterberg en 22 km. van Willingen, ligt ons vakantiehuis. De toeristische centra Winterberg en Willingen en de prachtige natuur rond de Diemel-see en in het Sorpetal zijn allen binnen 15 tot 30 minuten per auto bereikbaar terwijl de wandelroutes direct vanaf het huis te betreden zijn. Kortom, een heerlijke bestemming voor een aantal dagen ontspanning.

Enkele dingen om te bezoeken in onze buurt zijn de ‘bruchhauser rotsen’. Deze zijn ouder dan de dinosaurussen! Of wat dacht je van een grote rozentuin? Er zijn meer dan 130 soorten aanwezig. Het is een waar genot voor de ogen en de neus. Of wat dacht je van het Afrika-museum in Duitsland? Exotisch niet?!

Ons vakantiehuis beschikt over 5 slaapkamers met 1-persoonsbedden, 2 badkamers en een recreatieruimte. Alles is aanwezig om ’s avonds lekker onderuit te zakken en te genieten.

5 dagen over de grens heen en relaxen! Wie gaat mee?

We reizen met het minibusje.

380 kilometer (ongeveer 4 u rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

€ 420,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Midweek stappen en ontspannen in Olsberg, Duitsland

Duits

Page 16: Zomerbrochure Kompas - 2014

16

11 juli - 18 juli 2014

Vakantie aan onze eigen jachthaven, Hellevoetsluis, Nederland

Een eigen jachthaven met wandelpromenade, midden in de prachtige natuur en op korte afstand van de badplaats Rockanje maken Cape Helius tot een paradijs. Op zeer korte afstand ligt de historische vestingstad Hellevoetsluis die zeker een bezoekje waard is.

Wat vinden we zoal in de omgeving? We zitten niet ver van zee (Rockanje, Ouddorp en Re-nesse). We hebben een waaier aan cultuur: de historische vestingstadjes als Willem stad en Brielle, het Oude Raadhuis, het Rien Poortvliet museum in Middelharnis en de Expo Haringvliet in Stellendam. En we kunnen zelfs een daguitstap plannen naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

Onze vakantievilla is uitgevoerd in een opvallende, typisch maritieme stijl. Door een ruim terras proef je van het ware buitenleven. De inrichting is luxueus en compleet. Zo hebben we in onze villa een sauna. In ons huis kunnen we tot rust komen in de ruime living of één van de 4 slaapkamers en kun je je klaarmaken in één van de 3 badkamers.

Wil je genieten van een vakantie aan het water? Dan zit je hier aan het goede adres!

We reizen met het minibusje.

135 kilometer (ongeveer 2 u rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

€ 680,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Nederlands

Page 17: Zomerbrochure Kompas - 2014

17

18 juli - 25 juli 2014

Ook in de Ardennen krijg je een écht vakantiegevoel!

Durbuy ligt op 13 km van onze verblijfplaats en is zeker de moeite waard. Het kleinste stadje van de wereld heet je welkom tussen zijn oude huisjes die duizenden verhalen zouden kunnen vertellen, mochten ze kunnen spreken. Het zeer mooie marktplein en de vele restaurantjes zorgen ervoor dat je een leuke dag zult beleven. In Comblain (5 km) kun je de grotten gaan bezoeken, het studiecentrum van de vleermuis waarvan er zo’n 1000 leven in de buurt. Of ga je liever naar het domein van Palogne (7 km) waar je een oude burcht kan bezoeken en ondertussen ook de roofvogelshow bekijken?

We verblijven in een vakantiewoning die volledig vernieuwd werd, zodat alle comfort aanwezig is. Toch heeft het nog altijd de typische Ardense charme. Het huis werd gezellig ingericht en is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een omgeving waar je veel dingen kan bezoeken of mooie wandelingen kunt maken. Er is een grote tuin (100 m²) met een ruim terras waar je ’s avonds allemaal samen de barbecue kan aansteken.

Wie gaat er mee op een gezellige week naar de Ardennen?

We reizen met het minibusje.

170 kilometer (ongeveer 2 u rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

€ 499,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden en 2 begeleiders.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Inspanning en ontspanning in de Ardennen, België

Frans

Page 18: Zomerbrochure Kompas - 2014

18

18 juli - 25 juli 2014

Een weekje aan de kust in Oostende, België

Oostende is een stad waar je zoveel kan beleven: je hebt de jachthaven waar je de boten kunt bewonderen, de Driemaster Mercator die hier zijn plaats heeft en de winkels in het centrum die op zondagnamiddag open zijn.

Natuurlijk is er ook het strand waar je eens lekker kan wandelen en uitwaaien! Wanneer je langs de haven wandelt, kom je verschillende kraampjes tegen waar ze de visvangst van ’s morgens aanbieden. Op de dijk kunnen we smullen van een lekkere pannenkoek of we nemen de kusttram naar andere mooie badplaatsen. Kortom, de zee is altijd genieten.

We verblijven in een herenhuis op 200 meter van de zeedijk. Er is een balkon en een zonne terras. Er zijn 5 slaapkamers, 2 badkamers, een ruime living met homecinema en een gezellige keuken. Het huis heeft een rustige, maar toch centrale ligging, zodat je alles in de buurt hebt.

We reizen met het minibusje.

63 kilometer (ongeveer 40 min rijden).

We verblijven in een herenhuis. Iedereen helpt een handje mee.

€ 620,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden en 2 begeleiders.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Nederlands

Page 19: Zomerbrochure Kompas - 2014

19

21 juli - 29 juli 2014

Izola of Isola betekent eiland in het Italiaans, wat vroeger ook het geval was. Tot op de dag van vandaag behoren de visserij en het wijn maken nog steeds tot de echte tradities van Izola. Er wordt gezegd dat als u éénmaal Izola hebt bezocht, u het nooit meer zal vergeten...

Een populaire excursie vanuit Izola is de Habsburgse havenstad Triëste in Italië. Maar je kunt evengoed het prachtige stadje Piran bezoeken. En natuurlijk heb je het mooie strand waar je lekker kan uitrusten en genieten van de zon.

San Simon Resort*** is gelegen in een parkresort, bij één van de mooiste kustplaatsjes van Slovenië. Het resort is gelegen in een mooie baai met een kiezelstrand en tuin. De kamers beschikken over alle nodige comfort. De maaltijden worden opgediend in buffetvorm.

Ga jij mee naar deze leuke, levendige, ontspannende plaats?

We reizen met de autobus.

1270 kilometer (ongeveer 13 u rijden zonder tussenstops).

We verblijven in een hotel op basis van half pension (= ontbijt en avondmaal inbegrepen).

€ 849,00Inbegrepen: vervoer, verblijf, ontbijt en avondmaal, water tijdens de maal-tijden, ontbijt bij terugkomst, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: maaltijden/dranken onderweg, vervoer ter plaatse, dranken buiten de maaltijden, middagmaal, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Deze reis duurt 9 dagen.

Een prachtige parel in Izola, Slovenië

Sloveens/Engels

Page 20: Zomerbrochure Kompas - 2014

20

25 juli - 1 augustus 2014

Duinen, strand, zee en ontspannen in Koksijde, België

Duinpaviljoen ligt in de gemeente Koksijde (St.-Idesbald) aan de Belgische kust. Op loopafstand van de kust en in de ‘Noordduinen’. Bewonder vanuit de woonkamer de fascinerende natuur van de duinen en met een beetje geluk wordt u verwelkomd door de lieve ezels van de Noordduinen. De Noordduinen zijn een langwerpige strook natuur-gebied, omgeven door woongebieden, toeristische infrastructuur en een militaire basis.

Vanuit de tuin kunnen we, via een poortje, rustig in de duinen rondkuieren. Je kunt perfect door de duinen wandelen en tegelijk genieten van de stilte in het duinenlandschap. Vergezeld van fluitende vogels, fladderende vlinders en geurende bloemen bekoren ons de wandel paadjes in de Noordduinen. Wil je graag een namiddag shoppen, dan kun je hiervoor natuurlijk bij de kustgemeenten terecht of in Veurne.

Het authentieke vissershuisje kreeg een frisse duik met als resultaat: een moderne en stijlvolle woning, met grote glaspartijen waar veel open ruimte is. We hebben een open keuken, een ruime living, 6 slaapkamers, 4 badkamers en 2 zonneterrassen.

Op deze vakantie kunnen 6 personen mee die ondersteuning nodig hebben bij de dagelijkse zorg. Er kunnen maximum 2 rolstoelgebruikers mee. Schrijf je dus snel in!

We reizen met het minibusje.

85 kilometer (ongeveer 1 u rijden).

We verblijven in een aangepaste vakantiewoning. Je moet niet helpen in het huishouden.

€ 899,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, alle maaltijden, verblijf, ochtendverzorging en 2-3 begeleiders.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Nederlands

Page 21: Zomerbrochure Kompas - 2014

21

26 juli - 2 augustus 2014

Isigny-le-Buat heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. Er zijn veel wandelpaden aangelegd, zoals langs de Selune (= de rivier die door het dorp loopt). Maar men kan ook heerlijke fietstochten maken.In Isigny-le-Buat worden veel lokale producten aangeboden, zoals kaas, vleeswaren, worsten, tarte-tatin (appeltaart op z’n kop) of cider (alcoholische drank op basis van appels). In het leuke winkelcentrum vind je alle winkels om er een toffe middag van te maken: supermarkten, slager, bakker, kapper, kledingzaken,... De zee is op amper 30 kilometer, dus perfect voor een daguitstap!

We verblijven in een ruim vakantiehuis. Iedereen kan hier in alle comfort een week genieten. Het huis bestaat uit 5 slaapkamers, 2 badkamers en een grote living. De twee terrassen geven je de kans om ‘s avonds gezellig de dag te overlopen bij een lekker aperitiefje of een barbecue.

Normandië is echt een prachtige regio, met haar mooie stranden, kastelen, kerken en tuinen. De streekproducten zijn heerlijk, de sfeer is gezellig en de cultuur in de streek is charmant en bijzonder. Zou je nog twijfelen om mee te gaan?

We reizen met het minibusje.

565 kilometer (ongeveer 6 u rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

€ 650,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Genieten van la douce France in Normandië, Frankrijk

Frans

Page 22: Zomerbrochure Kompas - 2014

22

1 augustus - 8 augustus 2014

Zon, zee en cultuur in Agadir, Marokko

Agadir is de belangrijkste badplaats van Marokko. Met zijn tien kilometer lang en fijn zand strand en met 300 zonnige dagen per jaar is dit ideaal voor een rustige strandvakantie. De talrijke terrasjes, winkeltjes en de brede boulevards zorgen ook voor een aangename sfeer in de avonduren.

De geschiedenis van deze stad gaat terug tot aan de 16de eeuw en het culturele erfgoed uit die tijd is tot op heden nog goed bewaard gebleven. Zo zijn de kasba, oude medina en de Loubnanmoskee zeker de moeite waard om te bezoeken. Je zult uw ogen uitkijken!

De baai van Agadir behoort ook tot de mooiste baaien ter wereld. In deze baai ligt een jachthaven die plaats biedt aan honderden pleziervaartuigen. Over de aangelegde boulevard kun je langs het strand flaneren, een aangelegenheid die op elk moment van de dag zeer in trek is. Hiervandaan heb je uitzicht over de hele baai. Ook de haven, die altijd een levendige aanblik biedt, is een bezoekje waard.

We verblijven in hotel Argana**** op 300 meter van het strand en 500 m van het centrum. Dit is een mooi hotel met Marokkaanse architectuur, in een domein met prachtige tuinen. We genieten ’s morgens en ’s avonds van de uitgebreide buffetten. Al onze kamers zijn uitgerust met airco en balkon of terras.De gemiddelde temperatuur in de zomer is rond de 30 graden...

munteenheid: Dirham

We reizen met het vliegtuig

We vliegen van Brussel naar Agadir. (3 u 30 min vliegen) Er is een bus voorzien die ons naar het hotel brengt (ongeveer 45 min rijden).

Verblijf in een hotel op basis van halfpension: ontbijt en avondmaal inbegrepen.

€ 1250,00Inbegrepen: transfers van en naar de luchthaven, maaltijd tijdens de vlucht, verblijf, ontbijt en avondmaal, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: vervoer ter plaatse, dranken tijdens de maaltijden, middagmaal, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Arabisch/Frans

Page 23: Zomerbrochure Kompas - 2014

23

1 augustus - 8 augustus 2014

Ons vakantiehuis is gelegen in Kalterherberg, slechts op 10 minuten rijden van het bekende en pittoreske plaatsje Monschau en het stuwmeer van Butgenbach. Achter het huis vind je een grote weide van ca. 6.500m2. Deze weide grenst aan wandel- en mountainbike routes. Kalterherberg ligt aan de Belgische grens en midden in het natuurgebied de Hoge Venen dat tot de Eifel hoort. Zowel Malmedy als Aachen zijn leuke plaatsen om een dag te bezoeken.

Ons vakantiehuis is zeer luxueus en ruim ingericht. Het heeft een gezellige eethoek en living met houtkachel. Er is een grote tuin met een terras om te genieten of te barbecueën. We hebben hier 5 slaapkamers met 1-persoonsbedden en 3 badkamers. Wil je ’s avonds nog even ontspannen? Dan kun je terecht in de sauna. Sinds afgelopen zomer is er ook een prachtige pizzaoven gemaakt. Steenovenpizza die jullie zelf maken, dat smaakt naar meer!

Wil je tijdens je vakantie genieten van de rust en de prachtige natuur in de Duitse Eifel? Dan moet je hier gewoon mee naartoe! Het belooft een mooie week te worden met enorm veel mogelijkheden!

We reizen met het minibusje.

215 kilometer (ongeveer 2 u 45 min rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

€ 649,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Op ontdekking in Monschau, Duitsland

Duits

Page 24: Zomerbrochure Kompas - 2014

24

8 augustus - 15 augustus 2014

Logeren op een woonboerderij in Markelo, Nederland

Markelo is tijdloos mooi in alle seizoenen!Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. Er zijn volop wandel- en fietsroutes in deze omgeving. Zij die willen, kunnen zelfs de kastelenroute fietsen. Er zijn ook nog verschillende musea, molens en gezellige en sfeervolle plaatsjes, zoals Delden en Diepenheim.De gastvrije stad Deventer is ook een bezoek waard, met zijn vele bezienswaardigheden, musea en historische gebouwen. Maak daar bijvoorbeeld eens een stadswandeling.

We gaan logeren op deze oorspronkelijke en sfeervolle woonboerderij ‘Erve Luttikhengel’. De woning is comfortabel ingericht. We hebben hier 5 slaapkamers met 1-persoonsbedden en 2 ruime badkamers. Ons huis is rustig en landelijk gelegen in Markelo, dichtbij de bossen en te midden van het mooiste van de natuur. Deze Twentse woonboerderij is gezellig ingericht en is een goed uitgangspunt voor wandel- en fietstochten met de hele familie. Breng tijdens een van uw tochten door bos, heide en vennen ook een bezoek aan een van de kastelen in de naaste omgeving.

Kortom, een reis naar onze noorderburen waar alles aanwezig is om er een topvakantie van te maken!

We reizen met het minibusje.

282 kilometer (ongeveer 2 u 50 min rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

€ 599,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Nederlands

Page 25: Zomerbrochure Kompas - 2014

25

15 augustus - 22 augustus 2014

We verblijven in een prachtig gelegen vakantiewoning aan het Nationaal park van de Hoge Kempen. De tuin van de woning beschikt over enkele terrassen. De woning is ideaal gelegen als uitvalsbasis voor uitstapjes naar prachtige steden als Maastricht, Aken en Hasselt. Op een aantal kilometer vind je het grote outletcenter van Maasmechelen Village. Hier kun je naar hartelust winkelen. De woning leent zich perfect voor mooie wandeltochten.

Je kan ook op verkenning in Connecterra in Eisden-Maasmechelen. Laat je daar verrassen door een bijzonder stukje natuur in Vlaanderen. Waar 26 jaar geleden de steenkoolmijn van Eisden nog op volle toeren draaide, fladderen nu de zeldzaamste vlinders. Je kan er genieten van een verrassend landschap van ‘bergen en meren’ en hoge toppen met een spectaculair uitzicht! Wil je meer de sportieve toer op? Dan kun je een kajak huren en als een echte waterrat de Maas afvaren.

We kunnen hier in alle rust en comfort genieten van een deugddoende vakantie dichtbij. Relaxen in de living, rustig slapen in één van de 5 slaapkamers, de barbecue aansteken op één van de terrassen. Het kan allemaal! Het moet niet altijd ver weg zijn om leuk te zijn!

We reizen met het minibusje.

175 kilometer (ongeveer 1 u 45 min rijden).

We verblijven in een vakantiehuisje. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

€ 580,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden en 2 begeleiders.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Dichtbij genieten in Dilsen-Stokkem, Limburg, België

Nederlands

Page 26: Zomerbrochure Kompas - 2014

26

25 augustus - 29 augustus 2014

Relaxen en genieten in Maasmechelen, België

We genieten van Maasmechelen. Een stad die vele mogelijkheden heeft. Bovendien vind je in de buurt nog talrijke dingen. Enkele voorbeelden: Maasmechelen Village om een dagje te gaan shoppen, Bokrijk met zijn openluchtmuseum, projectboerderij ‘Ommersteyn’ met zo’n 400 geiten of Rekem, het mooiste dorp van België.

In het park waar we logeren, is er een zwembad (rolstoeltoegankelijk) met snelstroom, waterparaplu en zelfs een glijbaan! Daarnaast zijn er verschillende wandelpaden die volledig verhard zijn, zodat echt alles aangepast is aan een rolstoel. Wanneer je eventjes volledig wilt relaxen, is er een snoezelruimte in het park of een Finse kota (= vuurhut).

We beschikken over 2 appartementen. De flats zijn op het gelijkvloers, volledig rolstoeltoegankelijk en voorzien van een ruime douchekamer en een slaapkamer met 2 hoog-laagbedden. Indien je ’s morgens graag hulp krijgt bij je verzorging, laat ons dat dan zeker weten, dan voorzien wij mensen die je even komen ondersteunen!

Op deze midweek kunnen 6 personen mee die ondersteuning nodig hebben bij de dagelijkse zorg. Er kunnen maximum 2 rolstoelgebruikers mee. Schrijf je dus snel in!

We reizen met het minibusje.

163 kilometer (ongeveer 1 u 45 min rijden).

We verblijven in een zorgflat in volpension. Je moet niet helpen in het huishouden.

€ 550,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden en 2-3 begeleiders.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Nederlands

Page 27: Zomerbrochure Kompas - 2014

27

5 september - 12 september 2014

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee in Spanje. Mallorca is al jaren één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Spanje en dat is zeker niet zonder reden. Mallorca is namelijk een eiland dat voor ieder wat wils biedt. Je vindt hier kilometerslange zandstranden aan een helderblauwe zee, een fantastisch klimaat, vele leuke badplaatsen met prima hotels en appartementen en een uitstekend uitgaansleven. Palma de Mallorca is de mooie hoofdstad van het eiland.

In Mallorca moet je zeker eens proeven van de lokale lekkernijen: churros (gebakken deeg-stengels), panades de peix (een deegpastei gevuld met vis), paella, galletas d’ oli (lekkere gezouten koekjes). Begint jouw buik ook al te rammelen? En om te drinken kun je natuurlijk die heerlijke sangria niet laten staan... Laat het jullie smaken!

Hotel Luna Park*** ligt op 500 m van het zandstrand en op 50 m van winkels, bars en restaurants. Het hotel biedt alles om er een fijne zonvakantie van te maken. Er is een openluchtzwembad met ligstoelen en parasols. Het ontbijt-, lunch- en dinerbuffet worden geserveerd in buffetvorm met showcooking. Voor het middagmaal is er een poolbar bij het zwembad, dus je kan je buikje lekker rond eten. Alle kamers beschikken over airco en een eigen balkon.

Alles is dus aanwezig om je een weekje te laten verwennen!

We reizen met het vliegtuig.

3u 10 min vliegenWe vliegen van Brussel naar Palma luchthaven. Er is een bus voorzien die ons naar het hotel brengt (60 km)

Hotel Luna Park*** op basis van all-inclusive: alle maaltijden en dranken inbegrepen (tussen 10.00 u - 23.00 u).

€ 1180,00Inbegrepen: transfers van en naar de luchthaven, verblijf, alle maaltijden, dranken tussen 10.00 u en 23.00 u, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering. Niet inbegrepen: vervoer ter plaatse, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Zon, zee, strand en cultuur in Mallorca, Spanje

Spaans

Page 28: Zomerbrochure Kompas - 2014

28

8 september - 12 september 2014

Ontspannen en genieten in Oostduinkerke, België

Deze reis is geschikt voor 6 personen met een grote vraag naar zorg, ondersteuning en nabijheid. Er kunnen hierbij 2 deelnemers met een rolstoel mee.

We trekken voor een midweek naar de kust. Domein Rietvelde heeft voor ons 3 rolstoeltoegankelijke huisjes. Deze zijn gelegen in Oostduinkerke niet ver van onze Belgische kust. Elk huisje heeft 2 slaapkamers, een badkamer en een ruime living met veel comfort. Op het domein heb je nog steeds de boerderij staan, dus je kunt gerust een kijkje nemen bij de dieren. Of ga je liever naar de ontspanningsruimte om petanque te spelen of één of ander gezelschapsspel. Wie wint? Daarnaast kun je gerust een dagje gaan uitwaaien aan zee, waar het rustig zal zijn nu iedereen terug aan het werk is. In Nieuwpoort vind je monumenten, gezellige pleintjes, sfeervolle winkelstraten en rustige parken. Wie Nieuwpoort zegt, bedoelt ook zon, zee en zand. Een plaats aan zee met vele recreatiemogelijkheden op of langs het fijne zandstrand en de verkeersvrije zeedijk.

Heb je dus zin om in een kleine groep op vakantie te gaan en gewoon te ontspannen? Schrijf je dan snel in voor deze formule met verzorging. Samen met de begeleiders maken we er een kwaliteitsvolle reis van. Plezier staat voorop!

We reizen met het minibusje.

76 kilometer (ongeveer 1 u rijden).

We verblijven in rolstoeltoegankelijke huisjes.

€ 550,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, ochtendverzorging en 2-3 begeleiders.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Nederlands

Page 29: Zomerbrochure Kompas - 2014

29

13 september - 20 september 2014

De opaalkust met hoge krijtrotsen, blauwe zee, bossen, moerasland, historische steden... Dit is een kleine greep uit het aanbod waarvan je kan genieten als je met vakantie gaat naar Nord-Pas-de-Calais. Het is de ideale bestemming om dicht bij huis een mooi stukje Frankrijk te ontdekken! Lille (of Rijsel), de hoofdstad van deze streek, heeft ook veel moois te bieden. Vergeet niet te proeven van de heerlijke visgerechten of van de verschillende kaassoorten!

We verblijven in een rustige landelijke omgeving waar uitstekend kan gewandeld of gefietst worden. In de buurt ligt de vestingstad Montreuil (15 km) en het strand van Le Touquet (30 km).Ons vakantiehuis beschikt over 5 slaapkamers en 2 badkamers. Daarnaast hebben we een mooi uitzicht en een grote, omheinde tuin met bomen in de buurt van een kasteel.

Het huis ligt rustig op een heuvel in de buurt van de Oise en de beroemde ‘Green Path’. De regio verleidt je met zijn rijke culturele erfgoed, zijn heuvels en bossen. Het is een ideaal adres om te vissen, wandelen of fietsen.

We reizen met het minibusje.

185 kilometer (ongeveer 2u 30 min rijden).

We verblijven in een vakantiehuis.We koken zelf en iedereen helpt een handje mee.

€ 540,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, alle maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Nazomeren in Englancourt, Noord-Frankrijk

Frans

Page 30: Zomerbrochure Kompas - 2014

30

7 oktober - 15 oktober 2014

Zon, zee en strand in Lloret de Mar, Spanje

Ondertussen reeds de klassieker onder onze zomerreizen!We nemen de Royal Class Bus naar de warme zon van Spanje! Onze zetel gaat achteruit en we hebben 1 meter beenruimte... Extra luxe op de bus!Lloret de Mar kenmerkt zich door de schitterende palmenboulevard, het mooie strand en het bergachtige achterland dat begroeid is met prachtige pijnboombossen. Lloret de Mar geniet een mild klimaat en heeft een zachte winter. Het centrum heeft veel terrassen, winkeltjes, cafés en leuke Spaanse steegjes! Een populaire excursie vanuit Lloret is Barcelona. Maar misschien ontdek je liever Figueras, een dorp op een steile bergtop gelegen, vanwaar je prachtige vergezichten hebt! En natuur lijk heb je het mooie strand waar je lekker kan uitrusten en genieten van de zon.

Hotel Augusta Club**** is gelegen in een rustige zone van Lloret de Mar, op 1 minuut wandelen van het centrum en op 5 minuten van het strand. Het hotel werkt met een professioneel team dat bovendien Nederlands spreekt! De kamers zijn ruim en hebben een balkon. In de tuin is er een tuinbar, een ruim terras met tuinstoelen en een groot openluchtzwembad. Wanneer het buiten te fris is, is er ook nog een overdekt zwembad en een fitnessruimte. Elke avond is er animatie in de bar.Zin om te genieten van een heerlijke sangria op het terras? We zijn 9 dagen weg, olé!

We reizen met de autobus.

1266 kilometer (ongeveer 13 u rijden).

We verblijven in een hotel op basis van vol pension (alle maaltijden inbegrepen).

€ 610,00Inbegrepen: vervoer, verblijf, alle maaltijden, water en wijn tijdens de maaltijden, 2 begeleiders en reisbijstandsverzekeringNiet inbegrepen: maaltijden/dranken onderweg, vervoer ter plaatse, dranken buiten de maaltijden, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

Deze reis duurt 9 dagen.

Spaans

Page 31: Zomerbrochure Kompas - 2014

31

14 oktober - 21 oktober 2014

De vakantiebestemming Kemer heeft de laatste jaren werkelijk een facelift ondergaan! Kemer is gelegen aan de voet van het reusachtige Taurusgebergte en is een waar paradijs voor levensgenieters en voor diegene die zijn vakantie middenin de natuur wil doorbrengen. U gaat naar Kemer op vakantie voor de gezonde lucht, de adembenemende natuur en kristalheldere baaien.

Buiten de zalige rust die je in Kemer vindt, zijn er in de omgeving tal van bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn. Ook is het door de jaren heen uitgegroeid tot een prachtig, indrukwekkend vakantieoord met een moderne jachthaven, gezellige barretjes, restaurants en exclusieve boetiekjes. Naast de opgravingen van delen van het aquaduct en de haven van Phaselis (de antieke Lycische stad die in de Romeinse tijd bekend stond om de uitvoer van rozenolie) is tevens een bezoek aan Chimeara (de brandende rots helling) en de antieke stad Olympos met zijn paradijselijke stranden zeker de moeite waard!

Hotel Grand Viking**** is een klein hotel, rustig gelegen op 500 meter van het centrum en 900 meter van het strand. Een gratis shuttle brengt jullie naar daar. Zowel aan het zwembad als aan het strand zijn er gratis ligzetels en parasols ter beschikking! Je hebt in het hotel een TV-hoek, een restaurant, een snackbar en een bar. Alle kamers hebben individuele airconditioning en een balkon! We verblijven op basis van all-inclusive: alle maaltijden en alle dranken tussen 10u-23u in het hotel zijn inbegrepen in de prijs.

Munteenheid:We reizen met het vliegtuig Turkse Lire/euro

3 u 45 min vliegen.We vliegen van Brussel naar Antalya. Er is een bus voorzien die ons naar het hotel brengt (ongeveer 1 u rijden). Verblijf in een hotel op basis van all-inclusive: alle maaltijden en dranken inbegrepen (tussen 10.00 u - 23.00 u).

€ 850,00Inbegrepen: transfers naar de luchthaven, verblijf, alle maaltijden, dranken (tussen 10.00 u - 23.00 u), Turkse pannenkoeken (tussen 10.30 - 12.30 en 14.30 - 17.00 u), 2 begeleiders en reisbijstandsverzekering.Niet inbegrepen: vervoer ter plaatse, annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

All-inclusive zonvakantie in Kemer, Turkije

Turks

Page 32: Zomerbrochure Kompas - 2014

zomerbrochure

32Beste jongere,

Ben je tussen 16 en 30 jaar? Heb je zin in leuke activiteiten, weekends en kampen? Dan is JoM vzw iets voor jou! JoM vzw organiseert allerlei vrijetijdsactiviteiten doorheen het hele jaar en een super leuk weekend in het voor- en najaar. Heb je interesse in deze activiteiten en/of weekends? Neem dan snel contact op met onze jeugdwerker Esmée. Zij bezorgt je met veel plezier ons driemaandelijks activiteitenkrantje! In de zomervakantie organiseert JoM vzw 3 kampen. We gaan steeds op kamp met een 10 tot 15-tal jongeren en minstens 4 begeleiders. De kampen zijn op maat en hebben allen een super leuk programma. Relaxatie-oefeningen, ‘Dikke Bertha’, waterspelletjes, een bosspel, ‘één-tegen-allen’... We doen het allemaal! Lijkt je dit leuk? Lees dan zeker verder!

Eerste kamp van 7 tot 11 juli. We trekken erop uit naar het rustgevende, bosrijke en West-Vlaamse Loppem. We verblijven 5 dagen in een landhuis! Heb je zin in leuke, ontspannende activiteiten? Is een kamp met voldoende ondersteuning van de begeleiding iets voor jou? Kortom, heb je zin in een rustig kamp? Dan is dit kamp iets voor jou!

Tweede kamp van 14 tot 19 juli.We trekken naar de Kempen waar grote grasvelden zijn waarop we kunnen ravotten. Binnen is er ook een gezellige salon waar we ’s avonds kunnen bijpraten. Dit kamp wordt speciaal georganiseerd voor jongeren die houden van rustige momenten afgewisseld met leuke, toffe spelletjes.

Derde kamp van 1 tot 6 augustus.We kamperen in Westmalle. Daar mogen we 5 dagen vertoeven in het kamphuis Heibrand. Het kamphuis ligt in een bosrijke omgeving met weilanden. Genoeg plaats voor avontuurlijke spelletjes! Speelweiden en sportvelden zijn ook aanwezig. Dit klinkt als een actief kamp voor avontuurlijke jongeren!

Voor we op kamp vertrekken, ontmoeten we elkaar eerst op een bijeenkomstdag. Zo kunnen we al eens kennismaken. Na het kamp is er een terugkomdag waar we alle foto’s kunnen bekijken en nog eens kunnen nagenieten van het kamp. De data van deze momenten laten we op tijd weten! Als je interesse hebt om mee te gaan op één van de kampen van de JoM, dan moet je je NIET inschrijven via het bijgevoegd inschrijvingsformulier. Een mailtje of telefoontje naar Esmée volstaat!

Je kan Esmée bereiken viaBeekstraat 1, 9030 Mariakerke09 216 26 65 - 0493 13 88 44 | [email protected]

kampen

Page 33: Zomerbrochure Kompas - 2014

33

juni - oktober 2014

Praktische informatie

Voordat je jezelf inschrijft voor een weekend, lees je best alle praktische informatie eens door.

Achteraan de brochure vind je een inschrijvingsformulier voor een weekend en voor een reis. Daarbij hangt ook het formulier om je lid te maken van vzw Kompas Weekends & Reizen.

De reisbegeleiding

De reisgroep bestaat altijd uit 7 deelnemers en 2 begeleiders. Indien anders, staat dit bij de reis of het weekend vermeld.

De reisbegeleiding bestaat uit vrijwilligers die door vzw Kompas geselecteerd, geïnformeerd en getraind zijn. Zij krijgen geen vergoeding, maar hun reiskosten zijn in de reissom verrekend. Onze vrijwilligers zijn begeleiders en geen verzorgers. Zij bieden geen lichamelijke verzorging, maar kunnen je wel een handje helpen met bijvoorbeeld je veters te strikken, je geld bij te houden als je dat fijner vindt, de verkenning van een nieuwe stad, ...

Tijdens de reis voor personen die verzorging vragen, zullen er professionele verzorgers aanwezig zijn.

Bijeenkomstdag voor reizen

Wie meegaat op reis wordt op zaterdag 3 mei 2014 verwacht in het Sint-Paulus-Seminarie in Mariakerke. Tijdens die dag leer je je medereizigers kennen en maak je kennis met de reisbegeleiders. Je ontvangt een reisboekje. Daar staat alle praktische informatie in: wat je allemaal kan doen op vakantie, wanneer het vertrek voorzien is, ... Je krijgt er ook tijd om te vertellen wat jij graag doet. En misschien kan je samen met de andere reizigers al plannen maken.

In de maand april ontvang je voor de Bijeenkomstdag een uitnodiging met meer praktische informatie.

Voor de weekends organiseren we geen Bijeenkomstdag. Je krijgt alle praktische informatie per brief ongeveer een maand voor vertrek.

Prijs

Alle weekends en reizen worden in deze vakantiebrochure kort beschreven. Er staat ook steeds vermeld wat er in de prijs is inbegrepen.

Wat is altijd inbegrepen: het vervoer, de verblijfplaats, de begeleiders, het ontbijt.Wat is nooit inbegrepen: je zakgeld, de kosten van de activiteiten en bezoeken, een annulatieverzekering.

Page 34: Zomerbrochure Kompas - 2014

Geen annulatieverzekering

Vzw Kompas voorziet geen annulatieverzekering. Dus als je bijvoorbeeld plots ziek wordt, geen verlof krijgt, ... moet je - afhankelijk van het moment van annuleren - kosten betalen aan vzw Kompas. Dit is omdat vzw Kompas reeds kosten voor jou gemaakt heeft.

Hoeveel deze kosten bedragen, kan je nalezen in de Reis-, boekings- en annulatievoorwaarden voor Weekends & Reizen. (p. 35)Je kan hiervoor wel een verzekering afsluiten bij bijvoorbeeld je bank, Elvia, Ethias, Mondial Assistance of Touring. Best doe je dit zo snel mogelijk nadat je reservatie bevestigd is door vzw Kompas.

Het is belangrijk om hierbij goed na te gaan wat wel en wat geen geldige reden is voor annulatie. Zo zijn de redenen : ‘geen zin’, ‘geen geld’, ‘k voel me niet lekker’ niet geldig om te annuleren en dan krijg je van de verzekering je geld niet terug.

Reisbijstandsverzekering voor de vakanties/weekends in het buitenland

Kompas kiest ervoor om telkens net dat ietsje meer te bieden. Daarom kiezen wij om voor elke deelnemer die meegaat op reis of weekend naar het buitenland een reisbijstandsverzekering af te sluiten. Deze verzekering is inbegrepen in de reissom en zorgt voor hulp (= terugbetaling van ziekenhuiskosten in het buitenland en vervoer als je door een ongeval of ziekte moet teruggebracht worden naar België) wanneer je bijvoorbeeld ziek wordt op reis. Ziektes of symptomen die je al had voordat je je inschreef voor een reis, tellen hierbij niet.

Indien je hierover nog meer informatie wilt bekomen, kan je steeds contact met ons opnemen.

Betalen

Vakanties:

Als je een bericht hebt gekregen dat je mee kan op vakantie, moet je binnen de 14 dagen het voorschot betalen (30 % van het totale bedrag) via het overschrijvingsformulier. Voor de rest van het bedrag krijg je opnieuw een overschrijvingsformulier samen met de uitnodiging van de Bijeenkomstdag. Dit bedrag moet tegen eind mei betaald worden.

Weekends:

De weekends moeten in één keer betaald worden. Dit moet gebeuren ten laatste 1 maand voor het weekend doorgaat.

Kamers + samen op één kamer

Bij hotelvakanties is er soms de mogelijkheid om een éénpersoonskamer te boeken. Dit duid je aan op je inschrijvingsformulier.

zomerbrochure

34

Page 35: Zomerbrochure Kompas - 2014

35

juni - oktober 2014

Er zal hiervoor een extra prijs worden aangerekend. Het bedrag wordt nagevraagd voor jou als je dit wenst. Als bij de aanvraag blijkt dat de éénpersoonskamer niet meer mogelijk is, dan krijg je de toeslag terug betaald. Dit is geen geldige reden om te annuleren.

Bij vakanties in huisjes kan je geen aparte kamer krijgen. Dit wil zeggen dat je op een twee- of meerpersoonskamer slaapt. Indien je samen met iemand op de kamer wil liggen, kan je dit aanduiden op het inschrijvingsformulier.

Verblijf

Bij vakanties in een huisje of appartement wordt verwacht dat je een deel van de taken opneemt in het huishouden. Dit wil zeggen dat iedereen helpt bij koken, opruimen, afwassen,...

Bij een hotelvakantie laat je je verwennen en hoef je geen huishoudelijke taken op te nemen.

Vertrekplaats: Beekstraat 1, 9030 Mariakerke

De vertrekplaats voor de weekends en de reizen is gewijzigd. Wegens de verhuis van vrije tijd wordt er vanaf nu verzameld in de Beekstraat aan het Sint-Paulus-Seminarie.

Met bus 9 (vanaf Gent Sint-Pietersstation, halte Driesdreef) kan je er gemakkelijk geraken. Voor de auto’s zijn er voldoende parkeerplaatsen.

Voor de weekends waarvoor we de trein nemen, spreken we wel nog af aan Gent Sint-Pietersstation (buiten, aan de hoofdingang). In de infobrief over het weekend, die je een maand voor vertrek ontvangt, zal nog eens duidelijk staan waar er wordt verzameld.

Vertrekplaats en vervoer naar de luchthaven

We reizen met de trein van en naar de luchthaven. Wanneer er geen treinen rijden bij vertrek of terugkomst, dan gebeurt het vervoer met een minibusje.Bij vertrek en terugkomst van vliegvakanties wordt er dus uitzonderlijk afgesproken aan de voorkant van Gent Sint-Pietersstation (onder het digitale urenbord in de grote inkomhal).

Reis-, boekings- en annulatievoorwaarden voor Weekends en Reizen

Mensen die zich voor één van de vakanties en/of weekends inschrijven, gaan akkoord met onderstaande voorwaarden. Je dient ook deze stappen te volgen om in te schrijven en te annuleren indien je niet meer mee kan gaan.1. Je krijgt de vakantiebrochure. Indien je nog geen lid bent, vul je eerst het blad Lidmaatschap (p. 39)

in. Het lidmaatschap is sinds januari 2008 verplicht vanuit de wetgeving. Het is gratis en zo ont vang je in de toekomst ook de vakantiebrochure. Dit stuur je dan samen met je inschrijvingsformulier op.

Page 36: Zomerbrochure Kompas - 2014

36

zomerbrochure

2. Je schrijft in via het inschrijvingsformulier. Vergeet niet je tweede keuze op te geven (als je een andere keuze hebt). Stuur het inschrijvingsformulier zo vlug mogelijk naar vzw Kompas met je handteke ning erop.

Telefonische inschrijvingen of faxen aanvaarden we niet.

3. Indien er minder dan 4 inschrijvingen zijn, gaat je weekend of reis niet door. We verwittigen je dan per brief. Je krijgt dan al het geld terug dat je reeds betaalde of je kan kiezen

uit een andere vakantie uit ons boekje, waar wel nog plaats is.

4. Als je weekend of reis reeds volzet is en je hebt een tweede keuze opgegeven, kunnen we je eventueel inschrijven voor deze vakantie. We zullen je hierrond bellen.

5. Je bent ingeschreven als je van ons een bevestigingsbrief krijgt waarin staat dat je ingeschreven bent. Hierbij ontvang je ook een medische vragenlijst. Het is van belang dat de informatie die vzw Kompas ontvangt volledig en correct is.

6. Betaling door de deelnemer

Reizen a. Binnen de 14 dagen moet je het voorschot betalen via een overschrijvingsfomulier dat bij je bevestigingsbrief steekt. b. Je schrijft de rest van het bedrag tegen eind mei over op ons rekeningnummer. Hiervoor ontvang je nog een betalingsuitnodiging.

Weekends: Voor een weekend betaal je het ganse bedrag ten laatste 1 maand voor vertrek.

7. Annulatie door de deelnemer

Kan je niet mee op het weekend of op de reis waarvoor je had ingeschreven?

a. Je belt zo snel mogelijk naar Kompas en zegt dat je niet mee gaat op vakantie.b. Dan stuur je binnen de week een aangetekende brief waarin staat dat je niet mee gaat. En vermeld ook de reden waarom je niet mee kan gaan. We gebruiken de datum van aankomst met de post om de annulatiekosten te berekenen.c. Kompas zal kosten hebben doordat je niet mee kan gaan. Deze kosten zal jij moeten betalen, ook al is dit ziekte, ongeval,...d. Annulatiekosten, wanneer je volgens afspraak hebt geannuleerd: meer dan 56 dagen 15% van de totale reissom 55 dagen tot 35 dagen 25% van de totale reissom 34 dagen tot 14 dagen 50% van de totale reissom 13 dagen tot 8 dagen 75% van de totale reissom minder dan 8 dagen 100% van de totale reissome. Wanneer je zonder verwittigen niet deelneemt aan een reis of een weekend, dan moet je 100 %

annulatiekosten betalen.f. Wanneer je annuleert, maar geen annulatiebrief naar Kompas stuurt, dan moet je 100%

annulatiekosten betalen.

Page 37: Zomerbrochure Kompas - 2014

37

juni - oktober 2014

g. Indien je meer dan 56 dagen voor vertrek een vliegvakantie annuleert, dan betaal je naast de dossierkost ook de wijzigingskosten/annulatiekosten van het voor jou geboekte vliegticket.

8. Wanneer er wijzigingen dienen te gebeuren aan de reservatie, omdat jij verkeerde of onvolledige infor matie doorgaf aan vzw Kompas, zullen de hiervoor gemaakte kosten aan jou doorgefactureerd worden. Bijvoorbeeld: als je naam verkeerd of onvolledig was bij inschrijving en dit ook op die manier doorgegeven werd aan de vliegtuigmaatschappij.

9. Vzw Kompas is niet verantwoordelijk 1. Als je bij vertrek niet de nodige documenten bv. je identiteitskaart kan voorleggen 2. Als je identiteitskaart niet meer geldig is (bij vliegvakantie: geldig tot 6 maanden na vertrek) 3. Als je te laat aanwezig bent op het voorziene vertrekmoment en je hierdoor misschien niet mee kan op reis of weekend De eventuele extra kosten bij deze voorvallen zal je zelf moeten betalen. Een terugbetaling van

de reissom door vzw Kompas is niet mogelijk.

10. Je bent zelf verantwoordelijk om op de vertrekplaats te geraken en veilig thuis te geraken na een weekend of een reis.

11. Ingeval van overmacht, bijvoorbeeld een vluchtvertraging is vzw Kompas niet aansprakelijk.

12. Reizen ingekocht bij een reisorganisatie kunnen worden geannuleerd door de toeristische aanbieders. Omdat vzw Kompas hiervoor niet verantwoordelijk kan gesteld worden, kunnen wij niet garanderen dat er een groepsalternatief aangeboden kan worden.

Er kan afgeweken worden van het voor op gestelde aantal reizigers.

13. Gezien de reizen reeds in het voorjaar gereserveerd worden bij de toeristische aanbieders, kunnen er nog steeds wijzigingen gebeuren aan de samenstelling van de reis.

Vzw Kompas kan genoodzaakt zijn om een andere accommodatie, bestemming of datum te kiezen. Deelnemers worden hiervan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. Als het gaat om een alternatief, gelijkwaardig aan de gepubli ceerde reis, is dit geen geldige reden tot annulering.

14. Vzw Kompas heeft de plicht om in moeilijkheden verkerende deelnemers zo goed mogelijk te helpen en van deze hulp de kosten te dragen als de schuld van de moeilijkheden bij vzw Kompas rust.

Als de schuld bij de deelnemer ligt, dan is deze persoon verplicht de uitvoering en de kosten voor de hulpverlening zelf te dragen.

15. Vzw Kompas behoudt zich het recht om deelnemers uit te sluiten voor reizen. Dit zal gebeuren onder opgave van een reden(en).

Blijken tijdens een reis het gedrag, de psychische, sociale en/of fysieke mogelijkheden van een deelnemer zodanig storend dat het vakantieplezier van anderen in gevaar gebracht wordt en/of komt de door vzw Kompas ontvangen informatie niet overeen met de praktijk (en levert dit problemen op), dan behoudt vzw Kompas zich het recht voor de reis af te breken en deze deelnemer naar huis te sturen.

De uitvoering, de kosten en de gevolgen hiermee verband houdend, zijn voor de rekening van de deelnemer/zijn thuissituatie in kwestie.

Page 38: Zomerbrochure Kompas - 2014

38

zomerbrochure

Ben je ontevreden over vzw Kompas?

Vzw Kompas heeft een klachtenregeling. Deze regeling zorgt ervoor dat we alle opmerkingen en klachten op een snelle en correcte manier kunnen behandelen.

Een ontevredenheid melden is erg simpel en kost niets. Je doet het mondeling (telefoon, persoonlijk gesprek) of schriftelijk en je omschrijft wat er fout ging tussen jou en Kompas.

brief: vzw Kompas - R. de Hemptinnelaan 33 | 9030 Mariakerke fax: 09 236 69 87 e-mail: [email protected]

Je kan steeds bij Evy of een andere medewerker van vzw Kompas de nodige uitleg vragen rond de klachtenregeling.

Niet alleen jij wordt beter van deze klachtenregeling, ook wij.Want wij lossen niet alleen jouw klacht op, maar we zullen ook al het mogelijke doen

om klachten in de toekomst te vermijden.Zo kunnen we de werking van de dienst nog beter maken,

zodat je gewoon nooit meer hoeft te klagen.

Terugkomdag Weekends en Reizen

Zaterdag 4 oktober 2014 is het terugkomdag voor alle vakantie- en weekend - gangers van het voorbije jaar. In de namiddag is er tijd om gezellig bij te kletsen, foto’s te bekijken en ’s avonds sluiten we af met een leuke fuif!

Hou deze datum alvast vrij, later ontvang je hiervoor een uitnodiging.

Belangrijk bericht

Tijdens de weekends en de reizen worden er foto’s genomen. Die foto’s kunnen gebruikt worden in een nieuwe vakantiebrochure of op onze website.Indien je niet wil dat een foto waar jij op staat in de vakantiebrochure of op de website komt, kan je dit aanduiden op het inschrijvingsformulier.

Page 39: Zomerbrochure Kompas - 2014

39

vzw Kompas Weekend/Midweek/Reis

Lidmaatschap vzw Kompas Weekends en Reizen

Op deze manier zal je in de toekomst steeds de vakantiebrochures ontvangen. Het lidmaatschap is gratis en je kan elk moment het toesturen van de brochures stopzetten.

Stuur dit papier (samen met je inschrijvingsformulier) op naar:vzw Kompas - R. De Hemptinnelaan 33 | 9030 Mariakerke

Ja, ik wil lid worden van vzw Kompas Weekends en Reizen

naam

straat

huisnummer

bus

postcode

gemeente

telefoon

gsm-nummer

e-mailadres

handtekening

Kompas behandelt alle gegeven informatie vertrouwelijk.Je hebt het recht om deze gegevens in te kijken en een verbetering te vragen.

Page 40: Zomerbrochure Kompas - 2014
Page 41: Zomerbrochure Kompas - 2014

41

Inschrijvingsformulier Weekend/Midweek/ReisOPGELET

Voordat je jezelf kan inschrijven voor een vakantie, dien je jezelf lid te maken van vzw Kompas via het papier Lidmaatschap. Dit stuur je dan samen met je inschrijvingsformulier op. Vzw Kompas voorziet geen annulatieverzekering. Wij raden aan om hiervoor wel een verzekering af te sluiten bij bijvoorbeeld je bank, Elvia, Ethias, Mondial Assistance of Touring. Best doe je dit zo snel mogelijk nadat je reservatie bevestigd is door vzw Kompas. Het is belangrijk om hierbij goed na te gaan wat wel en wat geen geldige reden is voor annulatie. Zo zijn de redenen : ‘geen zin’, ‘geen geld’, ‘ik voel me niet lekker’ niet geldig om te annuleren en dan krijg je van de verzekering je geld niet terug.

Je kan enkel inschrijven per post. Faxen of mails zijn ongeldig.

Ik schrijf me in voor de volgende vakantie

bestemming periode

1ste keuze van tot

2de keuze van tot

Ik kies voor een reis met verblijf in een hotel en wens een éénpersoonskamer. Ik betaal hiervoor extra. (Niet mogelijk bij verblijf in een vakantiehuisje).

Ik schrijf me in samen met en wil met hem/haar de kamer delen.

Ik wil niet dat een foto waar ik op sta in een vakantiebrochure of op de website komt.

Persoonlijke gegevens

voornaam en familienaam

geboortedatum

geslacht man vrouw

straat en nummer

postcode en woonplaats

ambulant wonen (met begeleiding, niet in een tehuis)

dienst:

residentieel wonen (in een tehuis)

dienst:

telefoonnummer / gsm-nummer

adres waar alle info naar verstuurd mag worden

nummer van bankrekening: IBAN BE

Vlaams Fonds-nummer

Page 42: Zomerbrochure Kompas - 2014

42

zomerbrochure

Wat is de aard van je handicap? Geef aan waar je beperkingen liggen.

mentaal

fysiek

rolstoelgebruiker ja nee

visueel

auditief

psychisch

emotioneel

Wat is uw ondersteuningsnood (op vlak van verplaatsing, hygiëne, medicatie,...)

Zodra er voldoende inschrijvingen zijn voor een weekend, sturen we een bevestiging van je reservatie. Samen met deze brief ontvang je:- Een overschrijvingsformulier voor het storten van het voorschot.- Je ontvangt jaarlijks een nieuwe vragenlijst met als doel ons zo volledig mogelijk te informeren over

je mogelijkheden en gebruik van medicatie. Alle gegeven informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Ondergetekenden verklaren dat zij de gegevens naar waarheid hebben ingevuld en dat zij akkoord gaan met de reis-, boekings- en annulatievoorwaarden zoals vermeld in de vakantiebrochure van vzw Kompas.

datum Nodig voor personen met verlengde minderjarigheid: handtekening deelnemer handtekening van ouder of voogd

Page 43: Zomerbrochure Kompas - 2014

43

Steunpunt Vakantieparticipatie

Vzw Kompas is lid van het Steunpunt Vakantieparticipatie. Wil je er eens alleen, met twee of met vrienden op uit en mag het niet te veel kosten, dan is dit iets voor jou. De enige voorwaarde is dat je een Vlaams Fonds nummer hebt.

Ieder jaar geeft het Steunpunt een catalogus uit. Daaruit kan je kiezen waar je naartoe wil.

De catalogus van het Steunpunt Vakantieparticipatie kan je op Kompas inkijken en vind je terug op www.vakantieparticipatie.be

Er zijn nog veel meer mogelijkheden.Spring eens binnen!

Vzw Kompas in samenwerking met:

lic. A5263

Met de steun van het provinciebestuur Oost-Vlaanderen

Page 44: Zomerbrochure Kompas - 2014