Winterbrochure VZW Kompas

download Winterbrochure VZW Kompas

of 32

 • date post

  03-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Brochure Weekends en Reizen - VZW Kompas 2014-2015

Transcript of Winterbrochure VZW Kompas

 • 2winterbrochure

  Inhoudstafel

  Voorwoord 3

  Rap op Stap 4

  Brochure lezen 5

  Weekends, midweken en reizen Overzichtskaart Weekend/Midweek/Reis 9 Een weekend ontspannen aan zee, Blankenberge, Belgi 10 Beleef samen de Efteling in winterse sferen! 11 Midweek in Sunparks Ardennen, Belgi 12 Kerstweekend in Verviers, Belgi 13 Gastronomisch weekend in Hasselt 14 Midweek aan de Moezel, Duitsland 15 Citytrip naar Parijs, Frankrijk 16 Genieten van de zon in Benidorm, Spanje 17 Citytrip Utrecht, Nederland 18 Zorgweekend in de stad, Mechelen 19

  Praktische info De reisbegeleiding 20 Prijs 20 Nieuw! een annulatieverzekering 20 Reisbijstandsverzekering voor de vakanties/weekends in het buitenland 21 Betalen 21 Kamers + samen op n kamer 21 Verblijf 22 Vertrekplaats 22 Vertrekplaats en vervoer naar de luchthaven 22 Reis-, boekings- en annulatievoorwaarden voor Weekends en Reizen 22 Ben je ontevreden over vzw Kompas? 25 Terugkomdag Weekends en Reizen 25 Belangrijk bericht 25 Lidmaatschap 27 Inschrijvingsformulier Weekend/Midweek/Reis 29

 • 3Dag iedereen!

  Onze zomerreizen zijn nog volop bezig en toch hebben wij reeds een winteraanbod voor jullie uitgewerkt. Opnieuw proberen we voor ieder zijn zin iets aan te bieden!

  Ons aanbod bestaat zoals elk jaar uit verschillende soorten weekends en reizen. Wat denk je van een weekendje Efteling? Of wil je liever naar de zee, dan hebben we voor jou Blankenberge in de aanbieding! Daarnaast hebben we nog Sunparks in de Ardennen, een kerstweekend of een midweek naar de Moezel voor jou uitgekozen. Wegens het succes van vorig jaar organiseren we dit jaar opnieuw een reis naar Benidorm. Citytrippen is mogelijk naar Parijs of Utrecht. Of kies je voor een gastronomisch weekend naar Hasselt in eigen land?

  Nieuw: Wij bieden vanaf nu ook een annulatieverzekering aan voor wie dit wenst. De verdere uitleg en tarieven vind je op pagina 20.

  Nieuw: Wij zijn officieel verhuisd naar de Beekstraat 1, 9030 Mariakerke. Vanaf nu mogen alle brieven naar daar verstuurd worden.

  Nieuw: Vanaf 4/09 starten we met een rap op stap-kantoor. Kijk op de volgende pagina voor alle verdere uitleg!

  Er kunnen maximum 7 mensen mee per weekend of reis. Voor elk groepje zijn er 2 reisbegeleiders. Voor het weekend naar Maasmechelen maximum 6 deelnemers en 3 begeleiders.

  Er wordt vooraf niet echt een reisprogramma gemaakt. We doen wel voorstellen over wat we allemaal kunnen doen op vakantie. Je kiest dan in groep wat je graag doet. Wil je er eens graag alleen op uit of met enkele mensen van je groep, dan kunnen we dat ook afspreken.

  Indien je interesse hebt voor een weekend of reis, schrijf je dan snel in. De plaatsen zijn beperkt en de reizen zijn snel volzet. We houden je niet langer in spanning en laat je zelf ons reisaanbod ontdekken!

  Alvast heel veel vakantieplezier gewenst!Evy Van Bocxlaer en Kyra Boudrez

  Evy Van Bocxlaer, verantwoordelijke Weekends en Reizen evy.vanbocxlaer@vzwkompas.be 09 216 26 61

  november 2014 - april 2015

  Voorwoord

 • 4winterbrochure

  Rap op Stap

  Rap op Stap is een zeer laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Je hoeft geen lid te zijn en je hoeft geen afspraak te maken. Je stapt gewoon naar binnen!

  We helpen iedereen met een klein budget aan een leuke uitstap. Er kunnen in dit kantoor zowel vakanties als daguitstappen en sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden. Bovendien helpen de medewerkers je ook met praktische zaken zoals het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer.

  Om bij een Rap op Stapkantoor een leuke daguitstap of toffe vakantie te boeken, hoef je nergens voor aangesloten te zijn.

  Voldoe je aan n van de voorwaarden hieronder dan kom je in aanmerking:mensen met leefloonOMNIO of WIGW statuutwerknemers in een beschutte of sociale werkplaatsmensen in budgetbegeleiding of schuldbemiddeling

  Niet zeker of je in aanmerking komt? Kom eens langs of contacteer ons.Iedereen heeft recht op vakantie en verdient het om er even tussen uit te kunnen en zijn zorgen te vergeten. Ons aanbod is heel divers en bestaat uit vakanties aan zee, daguitstappen naar pretparken, bezoekjes aan de zoo, verblijven in de Ardennen, kajakken op de Maas, een citytrip naar Brugge, een fietstocht door de bloesems, een theaterbezoek, concerten en nog zoveel meer! Zoals je zal zien, valt er in Vlaanderen heel wat te beleven en te bezichtigen. Spring dus binnen in n van onze kantoren en ontdek ons uitgebreid aanbod!

  Waar?Ons kantoor bevindt zich in de Kammerstraat 10, 9000 Gent.

  Wanneer?Wij zijn elke donderdagvoormiddag open van 9.00 u tem 12.00 u. Kom gerust eens langs!

  Geen afspraak verplicht.

 • 5Hoe moet je deze brochure gebruiken?

  In de brochure beginnen we met de uitleg van de verschillende symbolen die we doorheen de brochure gebruiken. Op deze manier kan je gemakkelijk zoeken naar het weekend of de reis die jij het leukste vindt.

  Het middendeel van de brochure heeft een overzicht van alle weekend- en reisbestemmingen. Bij elke bestemming staan de prijs en de reisdata vermeld.

  Achteraan vind je alle praktische informatie en het inschrij vingsblad terug. Het is belangrijk om eerst alle praktische informatie door te nemen, voordat je je inschrijft voor een weekend of een reis.

  november 2014 - april 2015

  Brochure lezen

 • 6winterbrochure

  De symbolen van vzw Kompas

  In de brochure gebruiken we symbolen, de betekenis ervan staat hieronder uitgelegd.

  SOORTEN REIZEN

  Weekends en reizen voor personen die geen verzorging nodig hebben.We verwachten van jou dat je voor jezelf kan instaan, zoals jezelf wassen en aankleden.

  Weekends en reizen voor personen die verzorging en nabijheid nodig hebben.Hierbij kunnen mensen aansluiten die verzorging nodig hebben en graag een begeleider in de buurt hebben. Het vakantiehuisje is rolstoeltoegankelijk.

  Weekends en reizen voor personen die verzorging en nabijheid nodig hebben. Hierbij kunnen mensen aansluiten die verzorging nodig hebben en individuele aandacht vragen. Het vakantiehuisje is rolstoeltoegankelijk.

  Deze vakantie is rolstoeltoegankelijk.

  We richten ons tot personen vanaf 18 jaar.

  SOORTEN VAKANTIE

  Actieve wandelvakantieWe verwachten dat je zonder problemen een aantal uren kan stappen.

  Actieve fietsvakantieWe verwachten dat je zonder problemen een aantal uren kan fietsen.

  Luilekker vakantieDit is een hotelvakantie. We laten ons lekker verwennen.

  CultuurvakantieDe nadruk ligt op het bezoeken van steden, musea, oude gebouwen bekijken, ...

  Een vakantie die heel wat richtingen uit kan, met heel veel verschillende mogelijkheden.

 • 7november 2014 - april 2015

  MUNTEENHEID Dit is het soort geld waarmee je kan betalen op je vakantie.

  TAALDit is de taal die op je vakantiebestemming gesproken wordt.

  VERVOERMet het vliegtuig

  Met het minibusje

  Met de trein

  Met de bus

  AFSTAND Dit is het aantal kilometer tussen Gent en onze bestemming.

  HET WEER 1 zon = Het is ongeveer even warm als in Belgi.

  2 zonnen = Op deze vakantiebestemming is het gemiddeld warmer dan in Belgi.

  3 zonnen = Hier is het heel warm (rond de 30C of meer) Als je voor deze vakantiebestemming kiest, moet je goed de warmte kunnen verdragen.

 • 8winterbrochure

  VERBLIJFIn een huis en we koken zelf.

  Iedereen steekt een handje toe.

  In een appartement en we koken zelf.

  In een hotel met alle maaltijden inbegrepen.

  In een hotel met ontbijt en middag- of avondmaal.

  Je laat je lekker verwennen.

  In een hotel enkel met ontbijt.

  In een hotel met alle maaltijden en alle dranken inbegrepen.

  Tent

  Stacaravan

  DE PRIJSHierbij staat wat inbegrepen is en wat niet. Hierover lees je ook meer in het stuk praktische informatie. We vermelden hier ook de eventuele extra prijs voor een 1 persoonskamer.

  EXTRA INFOAlle weekends vertrekken op vrijdag tussen 9.00 u en 14.00 u, tenzij anders vermeld in het vakje achter extra info.

 • 9november 2014 - april 2015

  Overzichtskaart Weekend/Midweek/Reis

  16

  17

  1011

  1213

  14

  15

  18

  19

  10 Blankenberge BE 11 Efteling (Kaatsheuvel) NL 12 Sunparks (Ardennen) BE 13 Verviers BE 14 Hasselt BE 15 Enkirch DE 16 Parijs FR 17 Benidorm ES 18 Utrecht NL 19 Mechelen BE

 • 10

  14 - 16 november 2014

  Een weekend aan zee, Blankenberge, Belgi

  Waar denk jij het eerst aan als je de zee hoort? Het strand, het water en de zeedijk? Dit zal niet ontbreken tijdens ons weekend. Maar daarnaast kun je nog veel meer plezier en avontuur beleven!

  Voor de dierenliefhebbers is er het Sealife-centrum (zeehonden en vissen) dat we op zaterdag gaan bezoeken.

  Ben je eerder een sporter? Dan is er de keuze tussen minigolf of een ritje op de meest zotte fietsen in de Velodroom? Of wil je gewoon eventjes genieten van de zeelucht, dan kun je het toeristisch treintje nemen dat langs al deze plaatsen rijdt en je heel Blankenberge toont.

  We verblijven in vakantiecentrum Duinse Polders, het verblijf ligt even buiten het centrum en op slechts enkele passen van de zee. Strand en duinen liggen letterlijk binnen handbereik.

  Kortom, de zee is en blijft altijd een beetje genieten!

  We reizen met het minibusje.

  60 kilometer (ongeveer 1 u rijden).

  We verblijven in een hotel op basis van halfpension.(= ontbijt en avondmaal inbegrepen)

  215,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, verblijf, 2 x ontbijt, 2 x avondmaal, toegang tot sealife op zaterdag en 2 begeleiders.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, middagmaal op zate