Winterbrochure W&R 2012

download Winterbrochure W&R 2012

of 28

 • date post

  29-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  222
 • download

  4

Embed Size (px)

description

Winterbrochure weekends en reizen 2012-2013

Transcript of Winterbrochure W&R 2012

 • Kompas Vrije Tijd | Raymond de Hemptinnelaan 33 | 9030 Mariakerke | P 912444vu Koen Vermeulen, vzw Kompas | afgiftekantoor: 9030 Mariakerke

 • Voorwoord 3

  Brochure lezen 4

  Reizen / Weekends / MidweekendsOverzichtskaart reizen 8Weekendje weg naar Hengelhoef, Houthalen-Helchteren, Belgi 9Midweek zee en bossen in Hesdins, Frankrijk 10Kerstweekend in Verviers, Belgi 11Relaxen en genieten in Maasmechelen, Belgi 12Verlengd weekend in de Ardennen, Belgi 13Een weekend ontspannen aan zee, Blankenberge, Belgi 14Genieten van de zon in Benidorm, Spanje 15Weekend Gent De Luxe, Belgi 16

  Praktische infoReisbegeleiding 17Prijs 17Geen annulatieverzekering 17Reisbijstandsverzekering voor de vliegvakantie 18Betalen 18Kamers 18Verblijf 18Vertrekplaats: Brugsesteenweg 97a te Gent 19Vertrekplaats & Vervoer naar de luchthaven 19Reis-, boekings- en annulatievoorwaarden voor Weekends & Reizen 19Ben je ontevreden over vzw Kompas? 21Terugkomdag weekends & reizen 22Belangrijk bericht 22Vragenlijst Vrije Tijd 23Lidmaatschap 24Inschrijvingsformulier Weekend / Midweek / Reis 25Steunpunt vakantieparticipatie 27

  Inhoudstafel

  2

 • november 2012 - april 2013

  Voorwoord 3

  Dag iedereen!

  Als jullie deze brochure lezen, zijn er al veel mensen naar de zon gegaan. Hopelijk heb jij er ook wat vankunnen genieten?! Nu de zomervakantie achter de rug is, kunnen we terug andere reisplannen makennatuurlijk Kijk maar even mee!

  Ons aanbod bestaat zoals elk jaar uit verschillende soorten weekends en reizen. Wat denk je van Hengelhoef met zijn subtropisch zwembad? Of wil je liever naar de zee, dan hebben wevoor jou Blankenberge in de aanbieding! Daarnaast hebben we nog de Ardennen, een kerstweekend ofeen midweek Frankrijk voor jou uitgekozen. Wegens het succes van vorig jaar organiseren we dit jaar opnieuw een weekend naar Maasmechelenvoor mensen die iets meer zorg nodig hebben (alles rolstoeltoegankelijk).

  Voor de allereerste keer wordt er ook een reis naar de zon georganiseerd in maart! Heb jij altijd al eens naar een warm land willen gaan zonder al te veel hitte? Grijp dan nu zeker je kans! Wij gaan naar Benidorm

  Wij organiseren een weekend Gent Deluxe. Dit is een uniek weekend want deovernachtingen, het eten en de activiteiten zijn allemaal inbegrepen! Wij hebben leuke activiteiten voor jullie uitgekozen en vastgelegd. Laat je eens goed verwennen en leer Gent op een andere manier kennen

  Er kunnen maximum 7 mensen mee per weekend of reis. Voor elk groepje zijn er 2 reisbegeleiders. Voorhet weekend naar Maasmechelen maximum 6 deelnemers en 3 begeleiders.

  Er wordt vooraf niet echt een reisprogramma gemaakt. We doen wel voorstellen over wat we allemaalkunnen doen op vakantie. Je kiest dan in groep wat je graag doet. Wil je er eens graag alleen op uit ofmet enkele mensen van je groep, dan kunnen we dat ook afspreken.

  Indien je interesse hebt voor een weekend of reis, schrijf je dan snel in. De plaatsen zijn beperkt en dereizen zijn snel volzet. Ik hou je niet langer in spanning en laat je zelf ons reisaanbod ontdekken!

  Alvast heel veel vakantieplezier gewenst!Evy Van Bocxlaer

  i Evy Van Bocxlaer, verantwoordelijke Weekends en ReizenB evy.vanbocxlaer@vzwkompas.be ) 09 216 26 61

  Nieuw

  Nieuw

 • Hoe moet je deze brochure gebruiken?

  In de brochure beginnen we met de uitleg van de verschil-lende symbolen die we doorheen de brochure gebruiken. Opdeze manier kan je gemakkelijk zoeken naar het weekend /de reis die jij het leukste vindt.

  Het middendeel van de brochure heeft een overzicht van alleweekend- en reisbestemmingen. Bij elke bestemming staande prijs en de reisdata vermeld.

  Achteraan vind je alle praktische informatie en het inschrij -vingsblad terug. Het is belangrijk om eerst alle praktische in-formatie door te nemen, voordat je je inschrijft voor eenweekend of een reis.

  winterbrochure

  Brochure lezen4

  november 2012 - april 2013

  De symbolen van vzw Kompas 5

  In de brochure gebruiken we symbolen, de betekenis er van staat hieronder uitgelegd.

  SOORTEN REIZEN

  Weekends & Reizen voor personen die geen verzorging nodig hebben.We verwachten van jou dat je voor jezelf kan instaan, zoals jezelf wassen en aankleden.

  Weekends en reizen voor personen die verzorging en nabijheid nodig hebben.Hierbij kunnen mensen aansluiten die verzorging nodig hebben en graag een begeleider inde buurt hebben. Het vakantiehuisje is rolstoeltoegankelijk.

  Weekends en reizen voor personen die verzorging en nabijheid nodig hebben. Hierbij kunnen mensen aansluiten die verzorging nodig hebben en individuele aandachtvragen. Het vakantiehuisje is rolstoeltoegankelijk.

  Deze vakantie is rolstoeltoegankelijk.

  SOORT VAKANTIE

  Actieve wandelvakantieWe verwachten dat je zonder problemen een aantal uren kan stappen.

  Actieve fietsvakantieWe verwachten dat je zonder problemen een aantal uren kan fietsen.

  Luilekker vakantieDit is een hotelvakantie. We laten ons lekker verwennen.

  CultuurvakantieDe nadruk ligt op het bezoeken van steden, musea, oude gebouwen bekijken, ...

  Een vakantie die heel wat richtingen uit kan, met heel veel verschillende mogelijkheden.

  16 - 18 november 2012

  9

  Weekendje weg naar Houthalen-Helchteren, Belgi

  DUITS

  Na Centerparcs, Sunparks en Molenheide trekken we nu naar Hengelhoef.

  Dit vakantiepark is werkelijk een topattractie waar je niet uitgekeken raakt. Elke vakantiedagis er een feest! Er is een groot subtropisch zwemparadijs waar je je een hele dag kunt ver-maken. De golven die regelmatig in het zwembad ontstaan, zijn een belevenis op zich! Danhebben we het nog niet eens over de gezellige overdekte plaza Villa Victor en alle anderegratis faciliteiten. Dit park moet je met eigen ogen gezien hebben!

  Ook in de omgeving is vanalles te doen. Kasteel-Brouwerij Ter Dolen waar een abdijbierwordt gebrouwen is zeker een bezoekje waard. Daarnaast heb je nog verschillende museaen plaatsen die doen denken aan de mijnen waar vroeger vele mensen hebben gewerkt. Verder heb je het openluchtmuseum Bokrijk, het Europlanetarium waar je alles te wetenkomt over de sterren en de planeten of een daguitstap naar de Olmense Zoo... Voor iederwat wils!

  We verblijven in 2 droomchalets. Elke chalet heeft 3 slaapkamers en 1 badkamer. Mochthet een koude winteravond zijn, kunnen jullie het nog gezellig maken met de kachel en eengezelschapsspel.

  We reizen met het minibusje.

  140 kilometer (ongeveer 1 u 40 min rijden)

  We verblijven in 2 droomchalets. We koken zelf. Iedereen helpt een handje mee.

  215,00Inbegrepen: vervoer, vervoer ter plaatse, alle maaltijden, verblijf en 2 begeleiders.Niet inbegrepen: annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven en activiteiten.

  Nederlands

  winterbrochure

  Praktische informatie 17

  Voordat je jezelf inschrijft voor een weekend, lees je best alle praktische informatie eens door.

  Achteraan de brochure vind je een inschrijvingsformulier voor een weekend en voor een reis. Daarbij hangtook het formulier om je lid te maken van vzw Kompas Weekends & Reizen.

  De reisbegeleiding

  De reisgroep bestaat altijd uit 7 deelnemers en 2 begeleiders. Indien anders, staat dit bij de reis of hetweekend vermeld. De reisbegeleiding bestaat uit vrijwilligers die door VZW Kompas geselecteerd, gen-formeerd en getraind zijn. Zij krijgen geen vergoeding, maar hun reiskosten zijn in de reissom verrekend. Onze vrijwilligers zijn begeleiders en geen verzorgers. Zij bieden geen lichamelijke verzorging, maar kun-nen je wel een handje helpen met bijvoorbeeld je veters te strikken, je geld bij te houden als je dat fijnervindt, de verkenning van een nieuwe stad,

  Tijdens de reis voor personen die verzorging vragen, zullen er professionele verzorgers aanwezig zijn.

  Prijs

  Alle weekends en reizen worden in deze vakantiebrochure kort beschreven. Er staat ook steeds vermeldwat er in de prijs is inbegrepen.

  Wat is altijd inbegrepen: het vervoer, de verblijfplaats, de begeleiders, het ontbijt.Wat is nooit inbegrepen: je zakgeld, de kosten van de activiteiten en bezoeken, een annulatieverzekering.

  Geen annulatieverzekering

  Vzw Kompas voorziet geen annulatieverzekering. Dus als je bijvoorbeeld plots ziek wordt, geen verlofkrijgt, ... moet je - afhankelijk van het moment van annuleren - kosten betalen aan vzw Kompas. Dit isomdat vzw Kompas reeds kosten voor jou gemaakt heeft.

  Hoeveel deze kosten bedragen, kan je nalezen in de Reis-, boekings- en annulatievoorwaarden voorWeekends & Reizen. (p. 34)Je kan hiervoor wel een verzekering afsluiten bij bijvoorbeeld je bank, Elvia, Ethias, Mondial Assistanceof Touring. Best doe je dit zo snel mogelijk nadat je reservatie bevestigd is door vzw Kompas.

  Het is belangrijk om hierbij goed na te gaan wat wel en wat geen geldige reden is voor annulatie. Zo zijnde redenen : geen zin, geen geld, k voel me niet lekker niet geldig om te annuleren en dan krijg je vande verzekering je geld niet terug.

 • november 2012 - april 2013

  De symbolen van vzw Kompas 5

  In de brochure gebruiken we symbolen, de betekenis er van staat hieronder uitgelegd.

  SOORTEN REIZEN

  Weekends & Reizen voor personen die geen verzorging nodig hebben.We verwachten van jou dat je voor jezelf kan instaan, zoals jezelf wassen en aankleden.

  Weekends en reizen voor personen die verzorging en nabijheid nodig hebben.Hierbij kunnen mensen aansluiten die verzorging nodig hebben en graag een begeleider inde buurt hebben. Het vakantiehuisje is rolstoeltoegankelijk.

  Weekends en reizen voor personen die verzorging en nabijheid nodig hebben. Hierbij kunnen mensen aansluiten die verzorging nodig hebben en individuele aandachtvragen. H