Windrooster november 2010

2
Obs de Windroos, Karveel 22-28, 8231 BG Lelystad Tel. 0320221451 Hallo allemaal, Voor jullie ligt het tweede Windrooster van het schoolseizoen 2010 - 2011. Veel plezier ermee. Schooldammen: Groep 6 heeft de school vertegenwoordigd bij het jaarlijkse schooldammen. Alle dammers bedankt voor jullie sportieve inzet!! Schooldamkampioen We waren 2 de geworden. En het was heel spannend. Iedereen had wel een of twee keer gewonen. Hessel maakte het heel spannend. Youri deed iets belangrijks voor ons team. Want we gingen lootjes trekken hoeveel wedstrijden je mocht spelen. We hebben een hele mooie beker gewonnen we waren er erg blij mee. En er kwamen veel mensen kijken. En dit waren de dammers Windroos 1; Robin, Hessel, Lars, Youri, Allessandro Windroos 2; Jay, Dapnhe, Sven, Jesse Geschreven door Robin en Hessel. De Kinderboekenweek: Ook dit jaar hebben we weer met veel plezier gewerkt in de Kinderboekenweek. Er is gelezen, voorgelezen geluisterd en dit keer ook veel getekend en gekleurd want het thema was : De grote tekententoonstelling ( meester Bert en meester Henk hadden hier een heel eigen kijk op) Het filmpje staat op de website van school De tentoonstellingen in de klassen zagen er dan ook vrolijk gekleurd uit. Het was leuk om te zien dat er erg veel ouders en andere belangstellenden waren tijdens de afsluiting. Ook de boekenmarkt werd erg druk bezocht. De opbrengst was uiteindelijk iets meer dan 300 euro! Dit geld is verdeeld over de klassen zodat iedere leerkracht zelf een boek of boeken kan kopen voor zijn eigen klas. Allemaal bedankt! Een babypietje: In school hebben we deze weken een loge. Een babypietje. Net als ssssstttt , hebben jullie het gezien op het Sinterklaasjournaal? Bij de pepernoten hebben de kinderen ook sleutels gevonden. Wat fijn! Die sleutels moeten nu natuurlijk zo snel mogelijk terug naar de huispiet. De babypietenpop zet daarom vandaag de schoen en daarin leggen we dan de door ons gevonden sleutels. Zo komen ze toch nog terug bij de huispiet. Gelukkig maar. Wat zal hij blij zijn!

description

Windrooster van obs de Windroos

Transcript of Windrooster november 2010

Obs de Windroos, Karveel 22-28, 8231 BG Lelystad Tel. 0320221451

Hallo allemaal,

Voor jullie ligt het tweede Windrooster van het schoolseizoen 2010 - 2011. Veel plezier ermee. Schooldammen:

Groep 6 heeft de school vertegenwoordigd bij het jaarlijkse schooldammen. Alle dammers bedankt voor jullie sportieve inzet!!

Schooldamkampioen We waren 2de geworden. En het was heel spannend. Iedereen had wel een of twee keer gewonen. Hessel maakte het heel spannend. Youri deed iets belangrijks voor ons team. Want we gingen lootjes trekken hoeveel wedstrijden je mocht spelen. We hebben een hele mooie beker gewonnen we waren er erg blij mee. En er kwamen veel mensen kijken. En dit waren de dammers Windroos 1; Robin, Hessel, Lars, Youri, Allessandro Windroos 2; Jay, Dapnhe, Sven, Jesse Geschreven door Robin en Hessel.

De Kinderboekenweek:

Ook dit jaar hebben we weer met veel plezier gewerkt in de Kinderboekenweek. Er is gelezen, voorgelezen geluisterd en dit keer ook veel getekend en gekleurd want het thema was : De grote tekententoonstelling ( meester Bert en meester Henk hadden hier een heel eigen kijk op) Het filmpje staat op de website van school De tentoonstellingen in de klassen zagen er dan ook vrolijk gekleurd uit. Het was leuk om te zien dat er erg veel ouders en andere belangstellenden waren tijdens de afsluiting. Ook de boekenmarkt werd erg druk bezocht. De opbrengst was uiteindelijk iets meer dan 300 euro! Dit geld is verdeeld over de klassen zodat iedere leerkracht zelf een boek of boeken kan kopen voor zijn eigen klas. Allemaal bedankt! Een babypietje:

In school hebben we deze weken een loge. Een babypietje. Net als ssssstttt , hebben jullie het gezien op het Sinterklaasjournaal? Bij de pepernoten hebben de kinderen ook sleutels gevonden. Wat fijn! Die sleutels moeten nu natuurlijk zo snel mogelijk terug naar de huispiet. De babypietenpop zet daarom vandaag de schoen en daarin leggen we dan de door ons gevonden sleutels. Zo komen ze toch nog terug bij de huispiet. Gelukkig maar. Wat zal hij blij zijn!

Obs de Windroos, Karveel 22-28, 8231 BG Lelystad Tel. 0320221451

MR actueel:

Op dit moment is de MR bezig met het samenstellen van de enquête over het gezonde tussendoortje op school. Dit onderzoek zal in januari plaatsvinden. Daarnaast is er een koersplan ‘Meesters in leren” ontwikkeld waarin de missie van het openbaar onderwijs Lelystad voor de komende 4 jaar is beschreven. Dit koersplan is samengesteld in nauwe samenwerking met leerkrachten en ouders. In het onderstaande schema zijn de speerpunten te lezen.

Verder willen wij u er nogmaals op wijzen dat de MR vergaderingen openbaar zijn en een ieder van harte welkom is. Via het mailadres [email protected] kunt u zich hiervoor opgeven. De eerstvolgende vergadering is maandag 29 november om 19.30 u. MR De Windroos De verkeersweek:

Ondanks het slechte weer hebben alle klassen zich weer enthousiast bezig gehouden met de onderdelen van de verkeersweek. Groep 7 liet onder andere de fietsen controleren.

De kleuters van groep 2 ontdekken de

computer: Samen met kinderen uit de groepen 7 en 8 zijn de kinderen van groep 2 begonnen met de computer. Het is de bedoeling dat alle kinderen uit de groepen 2a en 2b 1 keer per week aan de slag gaan.

Ontruiming van de school:

Woensdag 17 november was er weer een ontruiming van de school. We stonden allemaal binnen de twee en halve minuut veilig en wel buiten de school. Een geslaagde oefening dus.

Verschijning data:

21 januari 2011, 17 maart 2011 en 27 mei 2011

Hierbij nodigen we iedereen uit om voor de komende Windroosters materiaal aan te leveren. Een verslag, een verhaal, een mop, een puzzel etc.… Stuur maar op aan [email protected] Ook kunnen jullie hier aangeven wanneer jullie de Windroosters per mail wensen te ontvangen.