Sprintje November 2010

23
‘t Sprintje Afz: A.R.V. ILION ZOETERMEER , Postbus 7056 , 2701 AB Zoetermeer Hoe je je handen neer moet zetten bij de start van de 100 meter wordt uitgelegd tijdens de kennismakingdagen van Ilion

description

Verslagen en verhalen uit het van Tuyllpark

Transcript of Sprintje November 2010

Page 1: Sprintje November 2010

‘t SprintjeAfz: A.R.V. ILION ZOETERMEER , Postbus 7056 , 2701 AB Zoetermeer

Hoe je je handen neer moet zetten bij de start van de 100 meter wordt uitgelegd tijdens de kennismakingdagen van Ilion

Page 2: Sprintje November 2010

Heeft u wel eens voor niets gewerkt? Een actief debiteurenbeleid verzekert u van tijdige betaling.Dankzij onze brede expertise en jarenlange ervaring isBlume Stolker & Roel de aangewezen partner voor hetgehele incassotraject. Van eerste schriftelijke of tele-fonische sommatie tot en met de executie van een vonnis;van kleine tot grote bedragen. Slechte betalers? Wij gaansnel en effectief te werk om uw vorderingen te incasseren.

Belt u voor een vrijblijvende afspraak 070 306 59 22 en vraag naar Diny Sonneveldt.Mailen kan natuurlijk ook [email protected]

BLUME STOLKER & ROELG E R E C H T S D E U R W A A R D E R S

Riouwstraat 142 2585 HV Den Haagtelefoon 070 306 59 00

Noordsingel 113 3035 EM Rotterdamtelefoon 010 443 47 77 www.blume-cs.nl

Of je nu topsporter of recreant bent,

een goede evenwichtige voeding is

erg belangrijk om het beste uit jezelf

te kunnen halen.

Goede voeding, boordevol vitaminen

en mineralen vind je bij

De Natuurwinkel bij jou in de buurt.

De Natuurwinkel heeft als basisgedachtedat alle producten die zij verkoopt metrespect voor mens, dier en aarde gepro-duceerd worden. Door deze basisgedachtewordt de biologische landbouw bevorderd.Bij deze landbouwvorm worden productenzo geteeld dat ze de producten en het milieualleen maar ten goede komen. En dus ookde smaak en de vitaliteit van de producten.Wat je proeft is puur natuur.Eerlijke producten, boordevol vitaminen,mineralen en zonder kunstmatigetoevoegingen. Haal het beste uit jezelf, methet beste uit de natuur.

De Natuurwinkel:Zoetermeer, Pilatusdam 15, 079-3200700

Ons magazijn...

Pilatusdam 15, 2712 BD Zoetermeer Tel. 079 - 32 00 700www.natuurwinkel.nl

Natuurwinkel Zoetermeer

voor al uw biologische

boodschappen!

Openingstijden: ma 11.00 - 18.00 uur, di - do 8.30 - 18.00 uur, vrij 8.30 - 21.00 uur, zat 8.30 - 17.00 uur

‘elkseizoen een andere smaak’

De Natuurwinkel biedt u elke dag opnieuw een verrassend ruim assortiment natuurproducten. Van biologisch brood tot babyvoeding,van sappen tot soepen en van wafels tot wijn.

Wij geloven in puur natuur. De natuur zit immers niet voor niets in onze naam! Daarom kiezen we heel bewust voor producten die met zorg en aandacht zijn geteeld en altijd geproduceerd worden met respect voor mens, dier en milieu.

Page 3: Sprintje November 2010

Inleveren kopijDe redaktie ziet graag kopij voor het voor het volgende clubblad uiterlijk

woensdag 24 november De inleverdatum voor ‘t Sprintje is altijd de laatste woendag van de maand

Kopij en foto’s mailen naar:[email protected] kopij alleen mailen in Word of TXT.

1

www.ILION.nl

Aan dit clubblad werkten mee:

Ans de Jonge Rob van Beek Ko Doncker Adri Vergalen Vincent Bergman Jan Smit Pelle Rietveld Berry Koolstra Jorn Bakker Eric van der Brink Frans van Keulen Aafke Halma Ad Smits Bladmanager: Kees Franken

Spreuk van de maand:

“Als het weer weer tegen zit,zit het weer niet

mee.“

November 201039e jaargang, nummer 10

Spreken in goud.Dat is natuurlijk niet het juiste spreekwoord, dat zegt: dat spreken zilver is en zwijgen goud. Daar zit een kern van waarheid in natuurlijk. Dat zagen we maar weer in een rechtszaak deze maand, waar de aangeklaagde zweeg, wat een gouden greep bleek, omdat een van de rechters had gesproken. Met een getuigedeskundige, buiten de rechtszaal.

Dat zwijgen niet altijd goud oplevert, bleek óók deze maand: was Yuri van Gelder wat opener geweest over het feit dat hij de mentale druk niet goed aankon, dan was het drama van uitsluiting van de WK-turnen waarschijnlijk niet nodig geweest.

Hoewel een ander spreekwoord ook zegt dat de wijzen met zwijgen meer kunnen wederleggen dan met spreken. Wat zou het een saaie boel worden als iedereen dit spreekwoord zou praktiseren. Of hebben we minder wijzen dan we denken? Nee, in veel gevallen is het veel beter je stem te laten klinken. Op de Algemene Leden Vergadering bijvoorbeeld. Let op de aankondiging verderop in het Sprintje, op donderdag 18 november kunt u weer meebeslissen over het financiële beleid van Ilion. Dat is dit jaar van uitermate groot belang. Er staat een aantal belangrijke gebeurtenissen op de rol, zoals het 40-jarig jubileum en nieuwe kleedkamers. Dat vraagt om een financiële inspanning en daar kunt u (moet u) over meepraten.

En kom niet met het argument dat u geen tijd heeft: de zaterdagbijlage van het Financiële Dag-blad heeft het aangetoond: managers die de 40-urige werkweek met gemak overschrijden zijn vaak ook actief in verenigingen. Fons Schoemaker bijvoorbeeld, informatiemanager bij een grote Nederlandse bank, is per week gemiddeld een dag “kwijt” aan zijn penningmeesterschap bij een zweefvliegtuigvereniging. Maar we kunnen dichter bij huis blijven, wat denkt u van onze bestuursleden en andere vrijwilligers. Kijk naar hun functies en u zult gelijke conclusies trekken: hoe druk de baan ook, voor Ilion blijft altijd wel tijd beschikbaar.

Dus doe ik hierbij een oproep aan iedereen die het druk heeft: gebruik de schaarse tijd die u over heeft om u voor Ilion in te zetten. We hebben uw hulp nodig. Voor uiteenlopende zaken, vanaf ledenwerving tot de werving van deelnemers voor de Klaverbladloop. Gebruik uw netwerk om leden en lopers te werven. Gebruik Twitter, Faceboek, LinkedIn en welke andere sociale netwerken er ook zijn. Of spreek er gewoon over, met vrienden in de kroeg, met collega’s op het werk (bedrijven kunnen zich als bedrijfsteam inschrijven bij de Klaverbladloop met toegang tot de VIP-lounge!), met familie. Spreken is goud. En het helpt. Waarom denkt u dat mijn broers elk jaar meelopen met de Klaverbladloop? Juist, omdat ik er tot vervelens toe over spreek!

Laten we daar eens over speken de komende periode ….

Ad KlokLid sectie Communicatie, Sponsoring en Public Relations

Reageren? [email protected]

Algemene Leden VergaderingDonderdag 18 november

20.30 u ClubgebouwDe jaarstukken liggen nu al ter

inzage in het clubgebouw.U kunt de jaarstukken vooraf als pdf ontvangen via [email protected]

Page 4: Sprintje November 2010

3

Van de voorzitterDonderdag 18 november a.s. vindt de Algemene Ledenvergadering weer plaats in ons clubgebouw. Een belangrijk onderdeel van deze vergadering is de begroting 2011. Dankzij een consequent en zuinig beleid van de secties en commissies lukt het telkens weer een keurige begroting te maken. De laatste jaren worden wij bij het opstellen steeds weer geconfronteerd met een teruglopend ledenaantal: de financiële speelruimte wordt steeds minder en dat zal merkbaar worden. Evenals in mijn laatste bijdrage noem ik het weer: er moeten meer mensen lid worden van onze vereniging. Velen doen hun uiterste best om Ilion op de kaart te zetten: geweldige nieuwe initiatieven (denk aan de Klaverblad Geuzenmijl) en artikelen en prachtige foto’s in de streekbladen. Het mag nog niet helpen maar we moeten ons best blijven doen. Daarom ben ik heel erg blij met de nieuwe opzet van de clubkampioenschappen: serieus met de sport bezig zijn maar wel in een oergezellige ambiance. De nieuwe aanpak en het feit dat er ook tijd was ingeruimd voor de loopgroepen wierp zijn vruchten af. Als klap- en sluitstuk was er een grandioze barbecue georganiseerd, die ondanks het slechte weer laat in de middag erg gezellig was. Het feit dat de pupillen en hun ouders, de junioren en de senioren samen waren maakte het speciaal: eindelijk het “echte” clubgevoel. Ik hoop op meer van deze activiteiten die van harte door het bestuur worden ondersteund.KleedkamersBinnenkort heeft een delegatie van het bestuur en de “bouwcommissie” overleg met ambtenaren van de gemeente. Het gaat over de bouw van de nieuwe kleedkamers, die in 2011 van start moet gaan. Over het eerste ontwerp van de gemeente zijn we nog niet echt enthousiast maar we zullen flink onderhandelen om onze wensen te verwezenlijken.Nu ik het toch over de kleedkamers heb: we (het bestuur) heeft besloten dat, als het niet persé nodig is, geen grote investeringen meer te doen in de kleedkamers. Niet omdat we het niet belangrijk vinden dat er goed gedoucht kan worden, maar omdat we het een slechte investering vinden op dit moment, nu de nieuwe was- en kleedgelegenheid binnen afzienbare tijd een feit wordt. We hopen op uw begrip. Ook wordt er de laatste tijd geklaagd over de schoonmaak: wil je je klachten richten aan Jan van Rooyen? Hij zorgt er voor dat de klacht wordt doorgegeven.

Inmiddels is de wintertijd ingegaan en is het winterseizoen gestart: graag wil ik alle atleten, lopers en wandelaars een goed winterseizoen toewensen.Ko Doncker

Agenda Algemene Ledenvergadering 18 november 2010 om 20.30 uur

Opening Ledenvergadering1.

Ingekomen stukken en mededelingen2.

Goedkeuring notulen van de ALV van 15 april 2010 3.

Voorlopig Financieel overzicht over 2010 (toelichting door de penningmeester)4.

Vaststellen van de begroting 20115.

Vaststellen contributie 20116.

Bestuursvoornemens 2011 7.

Taken en werkzaamheden van de Combinatiefunctionarissen 8. (Toelichting door Pelle/Berry)

Brainstormen met de bestuursleden9.

Rondvraag10.

Sluiting en borrel11.

Ilion en de VERENIGINGS-VERPLICHTINGEnkele jaren geleden noemden we het nog vrijwilligerswerk, maar helaas zijn die vrijwilligers, ook bij Ilion, steeds moeilijker te vinden. Gelukkig zijn ze er nog zeker minstens 150 trainers, commissie- en bestuursleden, juryleden, barmedewerkers, EHBO’ers, etc. Maar gezien de vele oproepen, ook in het Sprintje, zijn het er dus duidelijk niet genoeg. Daarom heeft het Bestuur enkele jaren geleden, in navolging van vele andere sportverenigingen, besloten tot een verenigingsverplichting. Dit staat ook op het inschrijfformulier, dus u heeft er bij aanmelding voor getekend. In praktijk betekent dit dat alle leden en ouders van jeugdleden verplicht zijn één of enkele keren per jaar “iets” voor Ilion te doen. Wat betreft de Sectie Jeugd komt het er tot nu toe op neer dat ouders één keer per jaar een verzoek krijgen om enkele uren te assisteren in de kantine tijdens jeugdwedstrijden. Dit wordt , heel ondemocratisch, gewoon aangewezen. Maar overleg over een andere dag is tot nu toe altijd zonder problemen gegaan. Bij de organisatie van wedstrijden (WOC) werken we tot nu toe ook nog steeds met vrijwilligers en dat hopen we zo te houden. Maar dat betekent wel dat die vrijwilligers er moeten zijn. Vandaar hier mijn oproep voor toekomstige juryleden en EHBO’ers. Op 29 januari en 5 februari 2011 is er weer een jurycursus bij Ilion en na deze leuke en leerzame cursus kiest u zelf de wedstrijden uit waarbij u wilt helpen jureren. Wat betreft de EHBO: bent u in het bezit van een EHBO diploma, dan zou het heel fijn zijn als u 2 of 3 keer per jaar bij een wedstrijd of evenement aanwezig wilt zijn. Voor beide activiteiten kunt u zich bij mij aanmelden. Deze verenigingsverplichting geldt natuurlijk ook voor atleten in de baan- en loopgroepen. Ook daar helpen oproepen om te hal schoon te maken, koffie te schenken of te helpen bij de Klaverbladloop niet genoeg. . Hopelijk hoeven die sectiebesturen nog geen mensen aan te wijzen en meldt iedereen zich spontaan aan om vrijwillig aan zijn / haar verplichting te voldoen.

Ans de Jonge, [email protected]

Page 5: Sprintje November 2010

De

Sp

on

so

r v

oo

rge

ste

ld

4

De sponsoren die Ilion heeft zijn erg belangrijk voor de vereniging. Zij steunen Ilion vaak financieel door een donatie voor een bepaald evenement (Manaco International, Wooning), een advertentie in het Sprintje of bordreclame te plaatsen langs de baan of in de hal. Andere sponsors geven een (ook) bijdrage in natura, zoals De Natuurwinkel, die voedzame repen uitdeelt bij de Klaverbladloop, Visade die speren ter beschikking stelt of Groenrijk die de planten verzorgt bij het Klaverblad International Highjump Event. In welke vorm en van welke omvang dan ook, de sponsors vormen een belangrijke groep binnen de vereniging: immers door hun sponsoring geven zij aan zich verbonden te voelen met Ilion en Ilion voelt zich verbonden met de sponsoren.

De Ilionleden op hun beurt kunnen hun waardering tonen door bij voorkeur de producten en diensten van de sponsoren af te nemen: het zogenaamde reprociteitsbeginsel. Om het de leden wat makkelijker te maken, lijkt het me een goede zaak de Sponsoren eens wat nader voor te stellen. Vanzelfsprekend begin ik dan met onze nieuwe hoofdsponsor

Klaverblad AssurantiënKlaverblad Assurantiën is onderdeel van Klaverblad verzekeringen en heeft een ruim assortiment aan schade- en levensverzekeringen voor particulieren en ondernemers. De naam Klaverblad verwijst naar de oorsprong van het bedrijf: in het midden van de negentiende eeuw bestonden er nog geen verzekeringen voor “gewone” mensen. Om met name boeren in staat te stellen inboedel en oogst te verzekeren, richtte in 1850 notaris Montijn in Oudewater een verzekeringsmaatschappij op. In die tijd ontstonden er nog meer initiatieven voor verzekeringsmaatschappijen en rond 1860 besloten 4 van de maatschappijen tot een samenwerkingsverband. Voor het gezamenlijke logo kozen zij het gelukbrengende klavertjevier.Nu is Klaverblad Verzekeringen uitgegroeid tot een landelijk opererende verzekeringsmaatschappij met 445 medewerkers en een architectonisch prachtig hoofdkantoor in Zoetermeer.

De assurantieadviseur

Klaverblad Verzekeringen beschouwt de assurantieadviseur als een belangrijke schakel tussen u en de verzekeringsmaatschappij. Een assurantieadviseur is op de hoogte van de verschillende verzekeringen die er te koop zijn en kan u zodoende een goed verzekeringsadvies geven. Bij belangrijke veranderingen in uw persoonlijke omstandigheden zoals verhuizing, huwelijk, verandering van werkkring en pensionering kan de assurantieadviseur op basis van zijn deskundigheid samen met u beoordelen welke verzekering het beste bij uw situatie past.

Schadeafwikkeling Bij schade heeft de assurantieadviseur de kennis en ervaring in huis om de afwikkeling voor u in goede banen te leiden. Kortom, de assurantieadviseur is een belangrijke schakel tussen u en Klaverblad Verzekeringen. Klaverblad wil zich graag als betrouwbaar en degelijk profileren. Daarom ook de keuze om Ilion te sponsoren. Ook wij beogen betrouwbaar en degelijk te zijn. Niet voor niets vindt Klaverblad dat de uitdrukking “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” bij hen past. Wat niet wil zeggen dat Klaverblad met alle winden mee waait: net als Ilion maakt zij haar eigen keuzes en is daarin consistent.

Klaverblad AssurantiënKlaverblad Assurantiën is de internetbemiddelaar van Klaverblad Verzekeringen. Op deze website vindt u informatie over de verzekeringen en kunt u premies berekenen en verzekeringen afsluiten. Klaverblad Assurantiën bemiddelt alleen in verzekeringen van Klaverblad Verzekeringen en adviseert niet. Het voert te ver om op het gehele verzekeringsassortiment van Klaverblad in te gaan. Op de website (http://assurantien.klaverblad.nl/) deelt Klaverblad het aanbod in in een aantal hoofdgroepen: huis en gezin, verkeer, leven, recreatie en arbeidsongeschiktheid. Wellicht is er in een volgend Sprintje ruimte om eens wat dieper op een bepaalde verzekering in te gaan.

Klaverblad en IlionKlaverblad en Ilion hebben een 3-jarige overeenkomst afgesloten. In deze overeenkomst is onder andere vastgelegd dat Klaverblad naamgever wordt van de hal, het Internationale Highjump Event en de jaarlijkse wegwedstrijd voor wedstrijdatleten en recreanten over 5, 10 of 15 km. (voorheen Dotterbloemloop).

Ad Klok Lid Sectie Communicatie, Sponsoring en Public relations.

Algemene Leden VergaderingDonderdag 18 november 20.30 u

Clubgebouw Ilion De jaarstukken liggen nu ter inzage in de kantine.

U kunt de jaarstukken vooraf als pdf ontvangen via [email protected]

Page 6: Sprintje November 2010

5

PupillenHallo meisjes en jongens,We zijn alweer begonnen aan het cross- en indoor-seizoen en iedereen is over naar de volgende groep.Maar ik moet jullie natuurlijk nog alles vertellen over de 2 laatste wedstrijden van het baan-seizoen.

Om te beginnen de CLUBKAMPIOENSCHAPPEN op zaterdag 2 oktober. Een lange, drukke dag en een heel gezellige Barbecue na afloop

Voor we om half 5 de prijzen uit gingen reiken was er eerst nog een belangrijk moment. Twee A-pupillen die al lang mee doen, regelmatig wedstrijden bezoeken en een positieve bijdrage in de groep zijn kregen de Aanmoedigingsprijs. Dit jaar waren dat Marjolein Kramer en Max Zwijnenberg. Gefeliciteerd en ga zo door !

Dat jullie allemaal ontzettend je best deden bleek wel uit het gegeven dat er weer veel PR’s waren en maar liefst 9 Clubrecords ! Ook daar allemaal mee gefeliciteerd.

De uitslagen: 40 m. ver hoog bal 600 meter PuntenMeisjes Pupilen Mini1. Esmee v/d Hulst 8.16 pr 2.52 0.75 CR 9.94 pr 2.41.05 CR 10482. Annyka Wanders 8.22 2.01 0.60 pr 12.29 CR 3.01.08 761 Megan Sedney (2004) 9.18 2.02 0.65 pr 7.20 pr 3.09.12 pr 521

Jongens Pupillen Mini1. Jaïr Muller 7.52 CR 2.85 CR 0.85 CR 13.31 pr 2.46.23 pr 13322. Alex v/d Voort (2004 !) 8.01 pr 2.48 0.75 pr 14.11 pr 2.36.49 pr 11703. Maurizio v/d Straaten 8.26 pr 2.14 0.70 pr 17.82 pr 2.25.64 11594. Daan Kneppers 8.65 pr 2.18 pr 0.65 pr 14.01 pr 2.32.10 pr 9655. Mike Enger 8.93 2.46 pr 0.65 pr 18.62 CR 2.49.12 9486. Nigel Miog 8.83 pr 2.37 pr 0.80 pr 12.92 pr 2.59.78 pr 906Jens Kettenis (2004) 9.00 pr 2.51 pr 0.65 pr 8.45 pr 2.54.69 pr 740Luuk den Blaazer (2004) 8.92 pr 2.18 pr 0.60 pr 8.49 pr 2.46.56 pr 694

Meisjes Pupillen C1. Sarah Kuperus 7.30 3.11 0.95 pr 12.09 2.16.64 16892. Kim Wiegand 7.50 pr 3.19 pr 0.85 pr 20.91 pr 2.57.72 pr 14573. Kate van Driel 7.55 2.97 pr 1.00 pr 8.53 2.41.74 13944. Milou Schouten 9.01 pr 2.19 pr 0.70 pr 8.64 pr 3.14.80 pr 620

Jongens Pupillen C1. Freek Brinkman 7.44 pr 3.14 0.95 25.30 pr 2.13.23 pr 18932. Wesley Natte 7.65 3.16 pr 1.05 pr 26.16 pr 2.31.30 17963. Thomas van der Voort 7.42 2.73 0.85 20.05 pr 2.39.62 14714. Nigel Steenwinkel 7.87 pr 2.78 0.80 pr 13.34 pr 2.36.39 pr 12785. Quinten van der Laan 8.12 pr 2.68 pr 0.85 pr 16.76 pr 2.44.11 pr 12606. Jeremy van Amelsvoort9.06 2.56 pr 0.75 pr 15.40 2.34.31 pr 1064

Meisjes Pupillen B1. Zoë Sedney 6.59 CR 3.68 1.00 pr 17.88 pr 2.11.32 pr 21412. Dewi Jo 7.90 3.06 1.00 pr 15.62 2.24.66 pr 15963. Maaike v/d Hulst 7.56 2.77 0.80 pr 9.61 pr 2.30.92 pr 13014. Annika Dat 8.03 2.83 0.90 pr 11.54 pr 2.37.33 pr 12965. Jente Catsburg 7.77 pr 2.76 pr 0.90 pr 11.09 pr 2.51.74 pr 12346. Zora Bloemendaal 7.89 pr 2.70 pr 0.75 pr 10.05 pr 2.28.38 pr 12177. Marieke Vlek 8.24 2.40 0.90 pr 13.12 pr 2.59.43 pr 10778. Carolien Vat 8.64 pr 2.33 pr 0.80 pr 11.13 pr 2.48.27 pr 9539. Miriam Saarberg 7.89 pr 2.51 pr 0.70 pr 7.79 2.51.01 pr 95210. Julia Rijnenburg 8.22 pr 2.35 pr 0.75 ev. 11.57 3.04.46 pr 910

Jongens Pupillen B1. Kaj Schneiders 7.03 pr 3.34 1.10 ev. 22.72 2.09.60 pr 21282. Sander Koning 7.15 pr 3.23 0.90 21.18 pr 2.10.18 pr 19073. Milan Wattimena 7.27 pr 3.14 1.05 pr 23.53 2.25.93 18724. Bjarne van Straaten 7.12 pr 3.13 0.95 ev. 18.58 2.21.71 17935. Kjell Haars 7.25 3.11 1.00 14.97 2.26.25 pr 17076. Jasper Kramer 7.32 pr 2.90 pr 0.95 pr 23.30 pr 2.39.91 pr 16427. Joeri Bregman 7.59 pr 2.89 pr 1.00 pr 19.89 pr 2.30.50 pr 16398. Daan van der Sluijs 7.86 2.57 1.00 pr 12.76 2.37.75 1365

60 m. ver hoog kogel 600 meter PuntenMeisjes Pupilen A-11. Denise Bosch 10.01 pr 3.40 pr 0.95 5.20 pr 2.10.82 pr 19502. Maxime Strijbos 10.45 pr 3.17 pr 1.05 4.30 pr 2.23.03 pr 17453.Lois Markesteijn 10.98 pr 3.12 pr 0.95 pr 5.66 pr 2.22.07 pr 16924. Mieke Brinkman 10.53 pr 3.45 pr 0.95 4.29 2.30.25 pr 16625. Cynthia Sierat 10.22 pr 3.10 pr 1.00 ev. 4.15 pr 2.37.21 pr 16156. Lisanne Wendling 10.59 pr 2.83 pr 0.85 pr 3.99 pr 2.20.57 pr 15077. Lauren Legemaate 11.21 3.00 pr 0.85 4.27 pr 2.37.16 pr 13618. Eline Blok 11.57 pr 2.77 pr 0.90 ev. 4.18 pr 2.46.18 pr 12489. Nadia Smits 11.35 pr 2.90 pr 0.80 pr 3.43 pr 2.34.28 pr 124210. Quinty Wolsing 11.14 pr 2.75 pr 0.85 pr 3.97 pr 2.47.99 pr 1231

Jongens Pupillen A-11. Jochem Kettenis 9.62 3.54 pr 1.00 ev. 5.97 2.02.06 pr 22142. Mischa Lips 9.83 3.65 pr 1.00 5.70 pr 2.11.60 pr 20903. Stefano Miog 10.56 3.52 pr 1.30 ev. 5.71 2.28.09 pr 20414. Ruben Overweel 9.45 pr 3.48 1.00 5.79 2.24.29 20165. Floris Kraal 9.48 pr 3.93 pr 1.10 pr 6.94 pr x 19446. Sander Langeweg 10.54 [r 3.21 pr 1.10 pr 4.78 pr 2.09.89 pr 19257. Tim van Gulik 10.23 3.52 1.00 ev. 5.88 pr 2.25.63 pr 18968. Thijs van Duijn 10.69 3.24 1.10 ev. 4.98 2.16.31 pr 18669. Gijs van Male 10.66 pr 3.48 pr 1.05 ev. 5.57 pr 2.28.62 pr 182310. Wesley van Dalen 10.39 pr 3.18 1.00 pr 4.92 pr 2.15.86 pr 182111. Stef Wondergem 10.89 3.25 pr 1.00 5.85 pr 2.28.20 pr 173012. Niek Hamer 10.19 pr 2.98 0.95 pr 5.05 pr 2.25.62 pr 170413. Sylvain van Kuijeren 10.86 pr 2.94 0.90 pr 6.32 pr 2.23.71 pr 166214. Alessio v/dr Straaten x x 1.20 8.09 1.50.99 CR 164915. Carlos de Vruen 11.01 pr 2.66 pr 0.85 pr 4.58 pr 2.14.94 pr 150816. Tobias van der Hurk 11.03 pr 3.03 pr 0.90 ev. 4.63 pr 2.33.82 pr 147517. Abel Veenman 11.14 pr 2.72 pr 0.90 pr 4.08 pr 2.27.36 pr 140518. Justin van der Made 10.74 pr 2.55 pr 1.05 pr 3.68 pr 3.18.00 pr 122419. Luuk Roelofsz Thomas10.07 3.00 x 4.80 x 111220. Rafaël Leckie 12.59 pr 2.50 pr 0.80 pr 4.35 pr 2.51.77 pr 99321. Ramon Kwinkelenberg12.00 pr 2.75 pr x 4.03 pr 2.41.41 pr 944

Meisjes Pupillen A-21. Linda Alzate Ramirez 9.75 pr 3.82 pr 1.25 pr 7.09 1.59.53 pr 25272. Julia Damen 9.87 3.57 1.20 pr 5.70 pr 2.03.81 pr 22903. Lysette Wanders 9.60 3.64 pr 1.05 6.33 pr 2.14.19 pr 21774. Pamela Alzate Ramirez10.34 3.63 pr 1.15 ev. 6.32 2.09.85 pr 21735. Denise Zaat 10.52 pr 3.37 pr 1.00 5.83 2.28.81 pr 17986. Nicky v/d Nouweland 10.16 pr 3.38 pr 1.00 4.95 2.28.68 pr 17957. Romy Corver 10.76 3.07 1.15 pr 4.34 2.19.45 pr 17878. Eva Catsburg 10.24 3.23 1.00 5.05 pr 2.29.29 pr 17569. Marjolein Kramer 11.32 pr 2.60 pr 1.00 pr 7.59 pr 2.41.88 pr 155710. Jessica Alzate Ramirez11.86 pr 2.69 0.85 4.73 2.29.49 pr 131011. Ilse le Large 12.06 pr 2.74 pr 0.95 pr 4.60 pr 2.45.40 pr 125912. Elise Bregman 12.17 pr 2.24 pr 0.90 pr 4.23 pr 2.41.16 pr 1110

Jongens Pupillen A-21. Dani Tuur 9.14 4.23 1.50 ev. 8.23 pr 2.09.82 pr 28672. Dennis Luk 9.73 4.04 pr 1.25 6.45 pr 2.13.29 pr 23983. Sven Wiegand 9.64 pr 3.71 pr 1.05 ev. 6.27 pr 2.17.20 pr 21554. Max Zwijnenberg 10.61 3.53 pr 1.10 pr 7.00 pr 2.26.92 pr 19765. Bas Janssen 11.37 3.34 1.15 pr 6.96 2.25.98 pr 18816. Julian de Knoop 10.18 3.13 1.05 6.00 pr 2.24.63 pr 18787. Philip Lach de Bère 10.87 3.31 pr 1.05 ev. 4.99 2.19.88 pr 17898. Julien Verveer 10.79 3.27 pr 0.95 5.86 pr 2.31.44 pr 16899. Collin Bakker 10.93 pr 3.00 pr 1.00 pr 5.43 pr 2.37.93 pr 1581

En dat waren ze dan alle 81. Fijn dat het er zoveel waren.

Tenslotte was er op zaterdag 9 oktober de allerlaatste baanwedstrijd van dit seizoen en dat is inmiddels al traditie in Alphen a/d Rijn. We waren daar met 24 pupillen en het is jammer dat er minstens 6 “zomaar” niet gekomen zijn.En hoe bestaat het : alweer veel PR’s en zelfs een Clubrecord voor Annyka. Voorlopig je laatste of ga je nog even zo door ? Gefeliciteerd.

Page 7: Sprintje November 2010

MaatwerkDrukwerk is de kleding van uw organisatie. Het is de manier waarop u zich presenteert. Op de keper beschouwd is de es-sentie van onze activiteiten dan ook: zorgen dat uw organisatie goed voor de dag komt.

Die filosofie zit verweven in onze complete bedrijfsvoering. Drukwerk is altijd maatwerk en dat vraagt om een persoonlijke en flexibele benadering. Als mid-delgroot familiebedrijf zijn we juist daarmee groot geworden.

Industrieweg 76 2712 LC ZOETERMEERTelefoon : 079 - 341 86 06 Fax : 079 - 341 86 23E-mail : [email protected]

6

40 m. ver bal Plaats 600 meter PlaatsMeisjes Pupilen MiniAnnyka Wanders 8.25 2.36 13.89 CR 2 2.44.15 pr 3

Jongens Pupillen CFreek Brinkman 7.44 ev. 3.32 pr 23.76 4 2.08.95 pr 2Wesley Natte 7.41 3.14 25.12 5 2.27.27 7Nigel Steenwinkel 7.74 pr 2.82 pr 13.96 pr 11 2.35.03 pr 10

40 m. hoog bal Plaats 1000 meter PlaatsJongens Pupillen BKaj Schneiders 7.06 0.85 23.24 10 3.57.33 pr 8Jasper Kramer 7.53 0.90 24.32 pr 13 4.40.52 20Kjell Haars 7.35 0.95 16.96 pr 14 4.17.26 pr 11

60 m. ver kogel Plaats 1000 meter PlaatsMeisjes Pupillen A-1Denise Bosch 10.46 3.43 pr 5.11 8 3.49.00 1Mieke Brinkman 10.45 3.20 4.35 pr 15 4.29.16 pr 9Cynthia Sierat 10.80 2.96 3.80 18 4.31.58 pr 10

Jongens Pupillen A-1Alessio van der Straaten 9.71 3.67 8.78 pr 4 3.17.35 1Mischa Lips 9.91 3.59 6.71 pr 8 3.48.75 5Stef Wondergem 10.51 3.55 pr 5.32 16 4.06.07 pr 11Sylvain van Kuijeren 10.84 pr 3.00 6.06 22 4.20.06 pr 20Wesley van Dalen 10.86 3.40 pr 4.62 23 3.57.32 pr 6Thijs van Duijn 10.84 3.36 pr 3.79 25 4.06.19 pr 12

60 m. hoog kogel Plaats 1000 meter PlaatsMeisjes Pupillen A-2Linda Alzate Ramirez 9.98 1.20 6.93 7 3.33.33 pr 1Julia Damen 9.76 1.15 5.71 pr 10 3.41.47 pr 6Eva Verbeek 10.15 pr 1.05 7.93 pr 11 xLysette Wanders 9.75 1.05 6.23 12 3.58.69 pr 9Pamela Alzate Ramirez 10.49 1.15 ev. 6.57 14 3.55.49 8Marjolein Kramer 11.75 1.00 ev. 7.09 22 4.48.47 pr 20Jessica Alzate Ramirez 12.32 0.85 4.84 24 4.48.06 19

Jongens Pupillen A-2Max Zwijnenberg 10.71 1.10 ev. 6.68 11 x

En als allerlaatste was er dan de geweldige depupillificatie, waarbij afscheid genomen werd van onze A-2 pupillen, Zij zijn vanaf nu Junioren ! Allemaal veel plezier en succes.

Groeten, Ans

ACTIVITEITEN OVERZICHT

NOVEMBER / DECEMBER 2010

Zaterdag 6 november Floracross (1e cross crosscompetitie) Boskoop Zondag 14 november Klaverbladloop Ilion met Scholenkampioenschap

Zaterdag 20 november 2e Cross van de Crosscompetitie Reeuwijk

Zaterdag 27 november Indoorwedstrijd Junioren CD Ilion

Zaterdag 27 november Indoorwedstrijd Pupillen Dordrecht

Zaterdag 11 december Indoorwedstrijd Senioren, Jun. AB Ilion

Zaterdag 11 december 3e Cross van de Crosscompetitie Gouda

Zaterdag 18 december Indoorwedstrijd Pupillen Ilion

Algemene Leden Vergadering 18-11-2010

20.30 u Clubgebouw

Page 8: Sprintje November 2010

Ilio

n 4

0 j

aa

rBijna 40 jaar IlionIn het vorige Sprintje is aangekondigd dat we volgend jaar op 28 mei het 40-jarig bestaan van onze vereniging gaan vieren. Ter voorbereiding van een jubileumboekje zijn een aantal leden van de jubileumcommissie in het fotoarchief gedoken. Een voor ons onduidelijke foto, met mensen rond een sloot, kwam naar boven en we vroegen ons af wat dat met Ilion te maken had. Na de publicatie van die foto in het vorige Sprintje is het duidelijk geworden. Liefst drie verhalen heeft de foto losgemaakt bij 3 leden en oud-leden. In eerste instantie was het niet de bedoeling de verhalen reeds nu te plaatsen, maar ze te verzamelen en naderhand te bepalen of en op welke wijze ze in het jubileumboekje zouden verschijnen. Maar dit verhaal heeft blijkbaar zoveel losgemaakt dat het nu reeds verschijnt voor iedereen die er toen bij was en voor de anderen die kunnen lezen wat de “trimmers” toen voor activiteiten organiseerden. Met dank aan Martin Spaans, Kees Plugge en Ton van der Lee.Hieronder twee nieuwe foto’s, nu van 40 jaar geleden. De eerste op de grasbaan van de Meervogels in het Vernedepark. De tweede bij het begin van de werkzaamheden voor de kantine/keet. Een verhaal over deze foto’s is van harte welkom bij de jubileumcommissie. Maar uiteraard ook andere verhalen en anekdotes. Ook foto’s die een belangrijke gebeurtenis verbeelden zijn van harte welkom. Ze kunnen een trigger zijn voor een verhaal.Alvast bedankt namens de jubileum commissie.

Jan Smit Mail: [email protected]

DE KETELLAPPERIn het laatse sprintje trof ik een foto’tje aan waarop mensen te zien waren die een soort greppel in, dan wel uit aan het klimmen waren, en gelijk ging mijn hart sneller kloppen. Ik ben daar n.m. zelf ook bij geweest, en die greppel was een soort sloot zonder water maar met verschrikkelijk veel gitzwarte bagger. Die foto is er een uit een hele serie die ik nog wel ergens in een doos moet hebben, maar nu vast niet zo snel vinden kan. Het gaat hier om het roemruchtige weekend wadlopen van onze recreatie afdeling ergens midden jaren tachtig,en waar nog jaren lang daarna over nagesproken is.Ik zou hier dus heel wat over kunnen vertellen, maar omdat we toen zeker met z’n veertigen waren laat ik dat graag aan iemand anders over. Ook al omdat ik al voormij uit mijmerend plots op nog een leuk verhaaltje stoten. Welliswaar een heel klein verhaaltje, maar misschien toch wel leuk eens op te halen. Ook een verhaaltje wat haast niemand kent omdat er maar 2 personen bij betrokken waren, N.l. Aad Romijn en ondergetekende.

Wat was het geval. In die tijd gaven we n.l. iets meer inhoud aan de titlel ‘’recreatieafd.’’ dan tegenwoordig (niet dat daar iets verkeerd mee is, tijden veranderen nu eenmaal) dus deden we een paar keer per jaar iets anders dan anders. Zo ook die keer. We gaan wadlopen!!Dat kon natuurlijk niet zomaar op de bonnefooi, verantwoordelijk als wij ons voelden, dus er moest laten we zeggen ‘’kwartier gemaakt’’ worden. Zo gebeurde het dus dat Aad Romijn en ondergetekende enkele weken voor de geplande hoofd datum naar het hoge Pieterburen togen. Hoe dat er tegenwoordig uit zal zien heb ik geen idee van, maar destijds daar aan gekomen zijn we eerst een uur aan het zoeken geweest waar dat dorp zich nou precies bevond. Geen borden, geen mensen helemaal niets te zien. Wel wat huizen en boerderijen, maar we wisten niet of we nou het dorp in reden of er net weer uit redden. Uiteindelijk tegen schemer aan, vonden we toch nog een boerderij waar we konden slapen. De boer had lang geleden al z’n stal leeg gemaakt,(begrijp ik in zo’n gat) schoon gespoten en er een zooitje stapel bedden in gesode mieterd. Van die grijs metalen bedden uit een of andere legerdump. Het was wel een hele grote stal. In mijn herinnering wel zo diep als onze hal, maar dat zal wel totaal verkeerd t.o.v. de werkelijkheid zijn.

Bouwkundig had de stal een z.g.n. zadeldak, maar met een hele lage nok. Een dwars doorsnede over de vloer liet in het midden een brede goot zien van +/- 3 meter breed met links en rechts betonnen opstaande kanten van een centimeter of 30 hoog die dan over gingen in een soort met klinkertjes bestraten terpen. Op die terpen stonden dan weer een lange rij van die stapel bedden. Inmiddels was het al aardig donker aan het worden, dus Aad en ik hadden ons snel geïnstalleerd ergens achterin de stal.In mijn herinnering was het er behoorlijk koud en mistroostig en zijn we dan ook maar direct gaan slapen. Gelukkig hadden we goede slaapzakken bij ons want er waren geen matrassen. Dus zo op het spiraal. Net toen we dachten de enige overnachters te zijn hoorden we voorin wat stemmen, maar omdat het nu toch echt aarde donker was heb ik het gezelschap altijd maar ingeschat op een stuk of 5 aardige jongens, want zien kon ik ze niet. Ze praten en mompelde wat, maar na een minuut of 10 werd alles stil. Net toen ik een beetje op weg ging naar dromenland, werd ik weer met een enorme schok wakker door een gigantisch lawaai. Even dacht ik dat het gesnurk was, maar dat kon niet dacht ik. Zoveel lawaai kan een mens niet maken. Met m’n vingers in beide oren kroop ik nog dieper in m’n slaapzak, maar zowel vingers als slaapzak konden het lawaai niet tegen houden. Hooguit iets dempen. Het leek net of de boer de gashendel van z’n motorzaag aan het testen was. In een poging het lawaai te lokaliseren en het te identificeren haalde ik voorzichtig êên vinger uit m’n oor. Iets langer dan verantwoord was, maar langzaamaan meende ik toch snurken te herkennen.Maar êên mens kan nooit zoveel lawaai maken dacht ik. Heel voorzichtig haalde ik ook m’n 2’ vinger weg, en steeds meer moest ik toegeven dat dit wel eens snurken kon zijn.Inmiddels was het voorin de stal wat rumoerig aan het worden en iemand was aan het vloeken. Een ander riep “kan er niet iemand die kerel effe door elkaar schudden”. En langzaam drong het tot me door : het was wel degenlijk snurken, maar van een gehalte wat ik nog nooit van m’n leven had mee gemaakt, en gezien het aantal gasten en en hun ligging moest het Aad zijn. Ik lag in het onderste bed en Aad lag boven. Met m’n knieën tegen de onderkant van het spiral porde ik wat en even werd het stil. 7

Page 9: Sprintje November 2010

administraties

Verzekeringen, Hypotheken Financieringen Pensioenen,Belastingen,Boekhouding (Bedrijfs-/Salaris-)administraties Sparen en Beleggende Braecken Omit administratieMarsgeel 19 2718 CE Zoetermeer Velddreef 78 2727 CM Zoetermeer mail: info@de braecken.nl - www.debraecken.nl tel 06 13910863 - fax 079 - 3460739ook bereikbaar via 0800-verzekeren (met nummergebied 079) mail: [email protected]; 079 - 3618180 / faxnr; 084 7303131

8

VOOR AL UW SCHILDERWERK EN

WANDBEKLEDING

TER VERFRAAIïNG EN

BESCHERMING VAN UW BEZIT

Voor particulieren en kantoren

Binnen-en buitenwerk

Wandbekleding

Latex- en muurverven

Renovatie

Winterschilderkorting lid FOSAG

tel 079 - 3417717 ofAutotel: 06 - 53429141

Zoetermeer • Olof Palmelaan 15 • 079-3200522 • www.groenrijk.nl

Ook voor ontwerp, aanleg en

onderhoud van uw tuin,

zowel voor particulieren als

voor bedrijven.

Wij zijn geopend op:ma. 10.00 - 18.00 uurdi.-woe. 09.00 - 18.00 uurdo.-vrij. 09.00 - 21.00 uurza. 09.00 - 17.00 uur

Topsporters op groengebied

Ook voor alle sportievelingen inen rond Zoetermeer heeftGroenRijk alles.Ik zal even voorstellen wie wijzijn. GroenRijk richt zich op alletuinliefhebbers. Bij ons kunt uterecht voor gezellige trendsvoor in en om het huis, zoalspotterie, sierbestrating, tuinhouten beplanting.Dus sporters sport verder inuw tuin en maak er uw eigenparadijsje van.

Page 10: Sprintje November 2010

Gespannen wachte ik af. 10 sec. 20 sec 30 sec.zou het dan toch, maar net toen ik zachtjes m’n adem weer wat los wilde laten werden we allen opnieuw opgeschrikt door een hoop lawaai. Het was als of er een ketellapper binnen was gekomen. Stel je eens voor zo’n middeleeuws karretje omhangen met allemaal potten en pannen en wat dan zo rinkeldekinkel rond reed door het land. Omdat de boer al heel vroeg elders de verlichting had uitgedaan, ging alles nog steeds in het aarde donker. Toen de late gast al z’n koperen pannen had neer geflikkerd,en hij schijnbaar zelf ook in z’n slaapzak lag, werd het echt vredig stil. Totdat, jawel hoor daar was Aad weer. En met nog meer volume dan voorheen. De ketellapper was of werd wakker en brulde “kan er niet iemand GVD die vent een knal voor z’n kop verkopen”, en ik kroop nog dieper in m’n slaapzak, want ik hoorde er niet bij, speelde ik. Even later vloog er een ketel door de lucht en kwam met een hoop lawaai op een meter of 4 bij ons vandaan in de betonnen goot terecht.‘’Is het nou afgelopen of niet” brulde hij. Even was het stil bij Aad. Niet lang. Hooguit 10 sec. en ik kroop nog dieper in m’n slaapzak.Uiteindelijk is toch iedereen in slaap gevallen. Ik tegen 2’’ pas, maar toen pas was ik op het idee gekomen om net te doen alsof ik op een motorschip sliep, en op zo’n vaarend schip kan ik wel heel goed slapen. De volgende ochtend wilde ik zo snel mogelijk weg wezen maar we waren toch niet snel genoeg om een confrontatie met onze mede overnachters te omzeilen. 2 potige kerels kwamen onze richting op, en ik fluisterde naar Aad,’’ niks zeggen laat mij het woord maar doen”. “Welke idioot lag er nou vannacht zo onwijs te snurreken”. Zo achteloos mogelijk antwoorden ik “ja erg hê, maar die vent is al heel vroeg vertrokken.Tsjonge tsjonge wat was dat erg. Wij zijn nog een paar bedden opgeschoven, maar dat haalde ook niks uit”.Achteraf vonden Aad en ik de stal toch niet zo’n goed onderkomen en besloten we nog naar wat anders te gaan zoeken. Daar hadden we nog de hele zondag voor.En mochten er verhalen binnen komen van het echte weekend 4 weken later, dan zal blijken dat we dar niet verkeerd aan hebben gedaan. Groeten van Martin Spaans

Hierbij mijn herinnering aan een bijzonder evenement: “ Wadlopen” De datum weet ik niet meer, maar het was in ieder geval voor 1980, want tot die tijd was ik lid en looptrainer/recreatiesportleider bij Ilion. Daarna ben ik verhuisd naar Muntendam in de provincie Groningen, waar ik inmiddels ook al weer bijna 30 jaar training geef.Wadlopen heb ik inmiddels vaak gedaan, minimaal 10 keer naar diverse eilanden, maar die eerste keer met een groep leden van Ilion vergeet ik nooit.Natuurlijk gaat het zoals bij vele activiteiten niet alleen om de activiteit, dit keer wadlopen, maar vooral om de sfeer en gezelligheid ofwel een leuk uitje met sportvrienden, zoals Ria, Annie, Richard, Rix, Koos, Martin, Ton, Agnes, Ellie, Bert, Aad, Ellen, Nico en vele anderen die allemaal meededen. Aan de foto (een van de vele foto’s in mijn oude fotoalbum van dit wadloop weekend) ging een heel verhaal vooraf. Op de avond voor de wadloop kwamen we aan in het bekende plaatsje Pieterburen, waar we een slaapplaats hadden geregeld. Het ware oude caravans en oude huisjes, die in deze tijd niet meer zouden passen, maar toen was het goed genoeg. Om het een beetje gezellig te maken kochten we wat drankjes en hapjes bij de plaatselijke kruidenier en zaten ’s avonds gezellig bij elkaar in een van de kleine kamers van een huisje. De kamer was in mijn beleving ca. 3 bij 4 meter of nog kleiner, maar met matrassen op de grond hadden we voldoende plaats om allemaal te zitten. Ik denk dat we met ongeveer 25 mensen waren, zodat we knus tegen elkaar zaten. Voor Bert Adams was er echter geen plek meer aan de kant, dus zat hij in het midden van de kamer waar ook de drankjes stonden. Zo was hij het middelpunt van de groep en alle gein en moppen die werden verteld. Het enige wat ik heel goed herinner is dat ik in geen jaren zo’n buikpijn had van het lachen. Nadat de matrassen weer het juiste plekje hadden gingen we slapen want de volgende dag moest het gebeuren.

We melden ons de volgende ochtend netjes op tijd bij het Wadloopcentrum Pieterburen van de bekende “Dijkstra”. Maar er was geen gids die ons kon begeleiden. Na een klein half uurtje vertelde Dijkstra dat we de gids maar zelf moesten ophalen, want hij woonde in een klein huisje in de nabije omgeving. Dus gingen Martin Spaans en ik snel op zoek naar het huisje van Willem Wad. Nadat we het huisje gevonden en aangeklopt hadden kwam een man met een grote zwarte haardos en baard na enige tijd tevoorschijn en vroeg ons om een waterpomptang om het gas aan te sluiten zodat hij thee kon zetten.Dat er een hele groep mensen op hem zat te wachten negeerde hij volkomen. Erg spraakzaam was hij niet maar nadat het gas was aangesloten en nadat hij thee had gedronken ging hij toch mee. Hij vroeg nog wel of we allemaal konden zwemmen, want het water was wat hoger dan normaal.Het was inmiddels een uur later dan we zouden vertrekken, maar uiteindelijk gingen we dan toch op pad.Bij de dijk aangekomen hadden we een mooi uitzicht over het wad en zagen we de eerste hindernis “een blubberige sloot”.Willem Wad gaf aan dat we door de sloot moesten (zie foto) en nadat iedereen tot de knieën door de slik was gegaan liep Willen Wad ca. 100m verder en kwam helemaal schoon bij ons staan. Over het wadlopen en gidsen zoals Willem Wad is verder nog veel meer te vertellen, maar je kan het beter gewoon een keer doen. Daarna wil misschien wel meerdere tochten naar alle bereikbare eilanden maken of je doet het nooit meer. Wanneer je gaat wadlopen moet je wel rekenen op minimaal een navelhoge waterstand vanwege de geulen waar je doorheen moet.Willem Wad is een karakteristiek figuur onder alle wadloopgidsen. Inmiddels is zijn zwarte haardos en baard wat grijzer geworden, maar hij is nog steeds dezelfde. Kees Plugge (Trainer Ilion van 1973 tot 1980)

Ik neem aan dat er veel reacties op de foto zijn binnengekomen. Ik was er ook bij. Wadlopen. Het jaar weet ik niet meer precies, het is zeker 30 jaar geleden. Plan was om naar de Rottummer plaat te lopen. We zijn op zaterdag naar Pieterburen gereden. Hier werden we ondergebracht in aftandse caravans en huisjes waarop bordjes “onbewoonbaar verklaarde woning” was gespijkerd.Als we in latere jaren een weekend met Ilion deden had iedereen veel drank en eten meegenomen. Nu was er niets. Bert Adams heeft s avonds bij de SPAR aangebeld en wat geregeld, dat was niet veel en ook zo op. Maar we hebben zelden zo gelachen. De tocht zou rond 6 uur smorgens beginnen. De gids kwam niet opdagen. Dus zijn we naar zijn huis gegaan en hebben aangebeld. Een man met overal haar deed open en vroeg wat we kwamen doen. Hij leek nog dronken van de avond ervoor. Toen we vertelden dat we naar de Rottumerplaat gingen lopen met hem vroeg hij of we konden zwemmen.Er stond te veel water in de waddenzee. Hij bood aan om een rondwandeling over de wadden te maken. De gids bleek de bijnaam Willem Wad te hebben, hij was een aantal weken ervoor nog met een groep van het wad gered door helikopters. Dat schept vertrouwen. Hij zag er niet uit. Een hele grote zwembroek opgetrokken tot ver boven de navel, een plastic regenjas, soldatenlaarsen en een lange stok. (Hij staat op de foto rechts)We liepen richting wad en komen bij een blubbersloot. Daar moet je overheen zei hij. En dat deden we dus. We waren minstens tot de knieën zwart en een aantal vrijwel geheel. Hijzelf verklaarde de brug te nemen een paar meter verderop. Hadden wij niet gezien! Maar hij vloog vervolgens met hele snelle stappen over de sloot. Hij zakte er nauwelijks in.We hebben verder alle aspecten van het wad gezien, dus ook door een geul moeten zwemmen. Terug geen blubber meer gezien.

We hebben jaren geroepen het nog eens te doen. En dat hebben we ook met een klein gezelschap later gedaan, maar dat is weer een heel ander verhaal.

Ton van der Lee 9

Page 11: Sprintje November 2010

FYSIOTHERAPIE NODIG ?OP HERENWAARD 1A VINDT U

Fysiotherapiepraktijk “ VAN MEERWAARDE “

Tel 079-3210061

A.J. van Duijn F.B. van de Beld

Onze specialisaties zijn: * Sportblessure behandeling * Manuele therapie (erkend lid NVMT) * Behandeling van functiestoringen in gewrichten volgens D.A.M meth. (zie onder www.versus.nl de Homepage en DAM-cursus)

De praktijk is geopend van 07.30 – 17.30 u. Andere behandeltijden in overleg. Aanvang behandeling binnen 2 dagen na aanmelding mogelijk.

VAN 30% TOT 70%

KORTING OP SPIKES

10

Page 12: Sprintje November 2010

11

Lo

op

gro

ep

enOp naar de

Klaverblad loopNog een paar weken en dan is het zover. Onze Dotter., pardon onze Klaverblad loop. De voorbereidingen zijn in volle gang. Alles gaat goed, maar de organisatie kan nog wel wat hulp gebruiken tijdens de loop, dus meld je aan bij Fred la Croix. Ook de opstapgroepen zijn er bijna klaar voor. Na de Klaverblad loop zullen de opstappers instromen in onze reguliere groepen, want hardlopen houdt niet op na de Klaverblad loop. Zo zijn er de nodige lopers die zich voorbereiden op de 7Heuvelenloop, jullie ook alvast veel succes.Wat verder in de tijd komt de Meeuwen en Makrelenloop er aan Dit is een 16 kilometer loop op Scheveningen, waarvan het grootste gedeelte op het strand wordt gelopen. Weer een hele andere uitdaging. Om hier op voorbereid te zijn zullen wij een tweetal keren op zaterdag een strandtraining houden. Hou dus het prikbord in de gaten en luister goed bij de mededelingen op zaterdag.Op de afgelopen zaterdagen werd aandacht gevraagd voor de identificatie aan de schoen. Dit doen wij natuurlijk nier voor de lol, maar om voorbereidt te zijn bij calamiteiten. Graag jullie medewerking in deze en zorg dat je naam, adres en een telefoonnummer(niet je eigen mobiel uiteraard) in of aan je schoen zitten. Heb je medische zaken te melden, schrijf deze er dan bij. Maar laten we leuk eindigen met jullie veel plezier en succes te wensen bij de komende uitdagingen!!!

Eric

De volgende Marathon...Zo, dat was dan de Marathon van Eindhoven. 10-10-10 hoeft niet langer als onafwendbaar ijkpunt in onze gedachten te staan. Het is inmiddels een prachtige herinnering aan onze eerste Marathon. Daarnaast ook herinneringen aan weken van inspanning, van almaar meer kilometers (behalve dat, ook steeds vroeger opstaan), meer pasta, meer overwegingen en meer onderling overleg t.a.v. drankjes, gels, kleding, hoe te beginnen – vooral heel rustig, en nog meer pasta. Vergeet ook niet de waardevolle tips en trucs van onze lotgenoten van Berlijn, Dublin, etc. en niet te vergeten de niet aflatende inzet van onze trainer. Je komt gewoon niet van die man af, zelfs in Eindhoven dook hij met fiets en camera op. Kees, dank voor je steun al die weken en je aanwezigheid bij ons eerste marathonhoogtepunt. Wat begon als een soort van losse opmerking, ergens bij een feestelijk broodje shoarma na afloop van een beetje onduidelijke overgangsperiode van herfst naar winter (of was het winter naar lente?), waarin de brutale gedachte rees om met het clubje dat eerst de CPC als ultiem doel had gesteld, dan nu maar de ultieme uitdaging (daarover later meer) aan te gaan. “Zullen we een marathon gaan lopen”? Een beetje aarzelend hier en daar, je toch ook niet gelijk helemaal vastleggend, ietwat vrijblijvend, ook een beetje van “ik laat me – nu – niet kennen”, werd er soms binnensmonds, hier en daar wat luider “ja” gemompeld. Het was duidelijk; we hadden ons gecommitteerd, er was geen weg meer terug.

In juni was het dan zover, de kaarten op tafel, de billen bloot, de training voor

de verschillende marathons zou gaan beginnen. Het ging nu om het “echie”. Wij vijven (Jerry, Eric, Ronald, Harco en Frans) traden toe tot het gezelschap van Kees. Beetje onwennig, hoe gaat het trainen in deze groep? Je hebt intervaltrainingen en intervaltrainingen en dan heb je ook nog de intervaltrainingen van Kees. Hoe zou dat gaan? Welnu, dat is ons prima bekomen. We kwamen terecht bij een groep van “oude” rotten, gepokt en gemazeld in lange afstanden. Zij hebben ons prima opgevangen, ons opgenomen in hun midden en ons mee op sleeptouw genomen. Dank daarvoor.

En dan nu weer de dagelijkse werkelijkheid. Een zwart gat, want de eerste week niet hardlopen, pijn in de dijbenen, nog een beetje verstijfd opstaan uit bed, en een beetje moeizame eerste stappen bij het opstaan van de bank of na een vergadering. Ach, na een paar dagen is dat gevoel wel weg, kunnen we weer uitzien naar ons eerste korte – en hopelijk echt rustige – langzame duurloopje. Maar wel in onze nieuwe 10-10-10-loopshirts natuurlijk, want ja, we zijn niet gek, die hadden we natuurlijk wel gelijk besteld bij onze inschrijving. De omgeving mag (moet zelfs) natuurlijk wel weten dat wij zulke bikkels zijn. Beetje quasi-nonchalant rondlopen, borst vooruit: ja-ja, je ziet het goed….de marathon! Vervolgens schikken we dan wel een beetje in als we Richard zien verschijnen; 100 km. lopen als kwalificatie om ergens 120 km. te mogen lopen. De marathon als simpele oefenstof….wat nou ultieme uitdaging…

Maar hoe nu verder? Smaakt dit naar meer? Wat als de herinneringen aan de “ontberingen” zijn weggevallen en diep zijn weggezakt in ons onderbewustzijn? Zullen er nog meer Marathons volgen? Als het aan onze echtgenotes ligt die ons gedurende de afgelopen weken hebben ondersteund, ons hebben ontzien, ons in de watten hebben

gelegd en ons in die 42 km op diverse plekken luidkeels hebben aangemoedigd, wordt de eerstvolgende

bestemming in hun 2e overleg hierover gekozen. Eerst hebben zij in de nacht van 9-10 op 10-10 (hun 1e overleg) bepaald dat zij de regie meer in handen moesten nemen en dat het vanzelfsprekend is dat tegenover de ontberingen hunnerzijds de lokatiekeuze door hen bepaald zal worden. Gaat klimaat hier een rol spelen, de mogelijkheid om eerst uitgebreid te shoppen, te zonnen? Hebben wij nog enige inbreng over het parcours, hoogteverschillen, klimaatzones?

Wij wachten af…..

Frans van Keulen

Page 13: Sprintje November 2010

Vrijwilligers gezocht voor Klaverbladloop (voorheen Dotterbloemloop)

Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers is vorig jaar deze loop erg succesvol verlopen. Op dit moment hebben we nog een paar vrijwilligers nodig. Vandaar deze laatste oproep;

Meld je nu gelijk aan als vrijwilliger.

Je kunt dit doen via de mail: [email protected] , of telefonisch: 06-30131736. De Klaverbladloop wordt volgende week zondag 14 november gehouden.

Ook zijn we nog op zoek naar een aantal “opruimers” die na afloop weer alles op zijn plaats terug zettenIk reken als vanouds weer op jullie geweldige medewerking, zodat wij ook dit jaar alles succesvol kunnen laten verlopen.

Fred la Croix (Algemeen coördinator Klaverbladloop )12

Waarom zou je 1 marathon per jaar lopen………. als dat er ook 640 kunnen zijn. Dat heeft namelijk een zekere Fransman gedaan, Serge Girard is zijn naam. Vorig jaar op 17 oktober is hij vertrokken en zondag 10 oktober (10-10-10) zagen wij hem in Clermont Ferrand, heel toevallig. Onze aandacht werd getrokken door een affiche, waarop wij lazen dat deze “marathonner” 25.000 km had gelopen zonder één dag rust. Een rekensommetje leerde dat hij dan per dag anderhalve marathon gelopen zou moeten hebben. Dat kan toch niet, denk je dan.

We hebben zijn aankomst daar gezien. Hij werd onthaald zoals een etappewinnar in de Tour de France, op een podium met allerlei mensen om hem heen, een mircrofoon, een interview en sponsoren die bedankt werden (nee, een ronde-miss heb ik niet gezien).Maar dit was nog niet het einde, want op internet las ik een week later het volgende: De 56-jarige Fransman Serge Girard is zondagochtend terug in de Franse hoofdstad Parijs aangekomen na een tocht van exact een jaar waarin hij 27.011,88 kilometer heeft afgelegd zonder één rustdag. Girard doorkruiste daarbij 25 landen en legde in afstand het equivalent van 640,17 marathons af. Gemiddeld liep hij 74 kilometer per dag.Zo brak de Fransman het drie jaar oude record wat betreft afgelegde afstand per jaar van de Indiër Tirtha Kuma Phani met maar liefst 4400 kilometer.Sinds 1997 doorkruiste Girard, die gemiddeld meer dan 10.000 kilometer per jaar aflegt, al Noord-Amerika, Australië, Zuid-Amerika, Afrika, Europa en Azië.En, is het een idee om volgend najaar een marathon te lopen in Montpellier? Dat las ik namelijk ook, toen we daar waren. Op 17 oktober is ie daar gehouden. Pràchtige stad, zeker de moeite waard [http://premiermarathondemontpellier.fr].

Hilde Kester

Ilion start nieuwe cursus recreatief

hardlopenGezond is hot, fit is in! Maar tegelijk is alle begin best moeilijk, want wie neemt zich niet regelmatig voor om (weer) sportief te gaan lopen en eindigt dan toch op de bank? Dat is niet langer nodig! Door bij ARV Ilion in een groep te gaan lopen stimuleer je elkaar en is het een stuk gezelliger dan alleen. Bovendien is er bij Ilion naast aandacht voor lopen ook aandacht voor de sociale contacten. Sta op van je bank en neem maak regelmatig hardlopen onderdeel van je weekprogramma.

Tijdens de training is er kinderoppas aanwezig, terwijl u lekker traint, zijn uw kinderen heerlijk aan het spelen

Op zaterdag 20 november start de nieuwe cursus recreatief hardlopen. Aanmelden vanaf 8.45 uur. Start van de training is 9.00 uur.

De trainingen duren ongeveer 1½ uur.De cursus duurt 10 weken. Na afloop van de cursus kunt u instromen in één van de loopgroepen bij Ilion.

De eerste trainingsles is gratis. Daarna kost de cursus € 20,-.

Meedoen? Kom dan naar de Ilionbaan aan het eind van de Van der Hagenstraat (even voorbij het zwembad) in het Van Tuyllpark in Zoetermeer.

Heb je eerst nog vragen? Bel dan met Hans Hubers, 079-3613594. Mailen is nog gemakkelijker: [email protected]

Alle Ilion leden weten natuurlijk hoe leuk en lekker het is om een aantal keer in de week te bewegen; dit is dus het moment om huisgenoten, vrienden, familie, buren, collega’s, etc. te motiveren om te starten met hardlopen; daag ze uit en neem ze op 20 november mee naar Ilion!

Page 14: Sprintje November 2010

Petronella van Saksentocht Als je de naam van de tocht leest, kunnen je gedachten zo maar uitgaan naar vervlogen tijden. Petronella was een gravin die getrouwd was met graaf Floris II en haar stempel gedrukt heeft op de politiek in die dagen. Maar niet alleen politiek was ze actief, ook religieus was ze ijverig. Zo rond 1030 stichtte ze een nieuw klooster op het grafelijk grondgebied in Rijnsburg, waaraan ze al haar bezittingen o.a. in Rijsnburg weggaf. In 1140 werd de abdij van Rijnsburg samen met die van Egmond door haar zoon Dirk overgedragen aan de Heilige Stoel. Petronella van Saksen is na haar door op 23 mei 1144 begraven in Rijnsburg. En dit is dus de link tussen Petronella van Saksen en deze regio, waarnaar deze tocht vernoemd is. En ik moet zeggen dat de wandeling op heel veel plekken nog de sfeer uitstraalt van vroeger tijden. Oude knotwilgen, oude boerderijen en landschappen kwamen we steeds tegen, afgewisseld met moderne uitzichten op Voorschoten, terwijl we langs de Vliet wandelden.

De tocht sloot af met een wandeling door de Vlietlanden, waarna we net voor Stompwijk weer afbogen naar Zoeterwoude waar de tocht was begonnen. We waren met zes wandelaars deze keer. De dag begon �s morgens al goed. Het inschrijfbureau was er nog niet toen vele wandelaars zich meldden en werden om 9.00 uur dan ook met gejuich begroet. Eén van de deelnemers had tijdens de fietstocht naar de start een ongelukje omdat ze door een bus van de weg werd gedrukt. Gelukkig liep het goed af en kwam ze er met de schrik van af. En om half 10 gingen we dan ook van start. Al gauw bleek dat het tempo van de deelnemers zeer verschillend was. Omdat het ook niet erg warm was lieten de snelle lopers ons al snel los, zodat zij zich in hun eigen tempo warm konden lopen. Maar ze lieten zien dat ze echter Ilioners waren, want de eerste tijd stofzuigden ze regelmatig, zodat we toch redelijk bij elkaar bleven. Omdat zij echter op deze manier de dubbele afstand zouden lopen, zijn ze toch maar hun eigen weg gegaan. Later op de ochtend werd het weer beter en vergezelde het zonnetje ons zelfs. Alleen de wind bleef guur, maar verder was het een prachtige herfstdag. En de regen die voorspeld was, viel pas toen we al weer thuis waren..

Op de routebeschrijving was ons beloofd dat we in de Vlietlanden een kop koffie konden drinken. Helaas bleek deze horecagelegenheid gesloten te zijn zodat we het moesten doen met onze eigen meegebrachte dranken, meestal bestaande uit water. Zo zie je maar weer, hoe belangrijk het is dat je op wandeltochten altijd zelf eten en drinken bij je hebt. . Gelukkig stonden er later mensen van de organisatie pakjes drinken uit te delen, zodat we onze dorstige kelen toch konden laven. Wel zagen we hier onze snelle lopers, Ampara en Tamara weer terug. En waren we weer even compleet.

De tocht was gelukkig erg mooi. Opnieuw liepen we de hele dag door het groen, wat ik toch steeds weer bijzonder vind zo dicht bij al die steden. En omdat de tocht zo mooi was, werden al die kleine tegenslagen al gauw vergeten. Voldaan kwamen we terug bij de finish, waar Ampara en Tamara op ons zaten te wachten en waar we ons tegoed deden aan een kop warme koffie of soep.

Ook een keer meewandelen? Op 27 november sluiten we aan bij de Sint Nikolaastocht in Den Haag. Wil je meewandelen dan kun je je bij mij opgeven. [email protected]

Tot ziens. Aafke Halma

DUBLIN 2010 Door de ogen van een supporter.

Zaterdag‘s Morgens al vroeg op Schiphol. We waren met z’n achten omdat op het allerlaatste moment Bep door ziekte helaas thuis bleef. Probleemloos werd ingecheckt. Kan ook niet anders, je moet bijkant in je blootje door het poortje. Riem af, jas, trui en schoenen uit, horloge af, gelukkig mijn piercing mocht blijven zitten. In het vliegtuig een grote verrassing, daar zat het vraagteken Alwin. Volgens zeggen had hij niet één keer mee getraindNa een voorspoedige reis kwamen we in Dublin aan, de meesten van ons voor het eerst. Duidelijk merkbaar bij de eerste de beste keer dat we de straat overstaken. We werden verrast door spookrijders. O ja de Ieren zijn van Engelse afkomst (niet hardop zeggen hoor!)Wij allen kochten een 72-uren buskaart, waarmee je ook met de “hop-on hop-off bus” mochten reizen. De Airport shuttle bracht ons naar het centrum en omdat één van ons zich goed had voorbereid, of in ieder geval had laten voorlichten, wisten we welke bus ons naar het hotel kon brengenVanaf het moment dat de bus het vliegveld verliet, viel het een ieder op dat van het beloofde vlakke parcours weinig sprake kon zijn, de eerste klim werd toegeschreven aan een brug, maar ik, als ervaringsdeskundige op het gebied van stijgingspercentages, kon dit direct ontzenuwen. We waren te vroeg in het hotel, de kamers nog niet schoon, dus dan maar een Ierse lunch gaan nuttigen. Enfin, het stapelen was begonnen. Daarna terug naar het hotel in de hoop dat de kamers vrij waren. Nadat er de nodige verschuivingen hadden plaatsgevonden tussen twee- en eenpersoonskamers, was iedereen uiteindelijk gesettled, twee van de singles in een wat leek op een bezemkast, wel met warm wateraansluiting.De zaterdagmiddag werd benut om een bezoek te brengen aan de Guinness brouwerij. Uiteraard met gratis bier. Zij speelden duidelijk in op de marktvraag “STAPELEN” We eindigden de zaterdag in de uitgaanswijk van Dublin “Tempel Bar”. De bar was overvol, dus naar een andere bar, die daar in overvloed aanwezig waren. Uiteindelijk bleek de Oliver St. John Gogarty Bar nog wel wat ruimte te hebben voor 9 dorstige Hollanders.Na wat biertjes en wijntjes tijd voor Botticelli een Italiaans restaurant aan de overkant van de steeg. Weer stapelen. Na één slaapmutsje vond iedereen het welletjes en ook de klok een uurtje terug ging parten spelen,ZondagLekker uitslapen, om 09.00 uur een naar keuze Iers (lekker hé Aad) of Continental ontbijt, Met de hop-on hop-off bus Dublin verkend (goh wat vlak) om uiteindelijk op de sportbeurs te eindigen waar de startnummers opgehaald werden. De start en finish locatie was vandaar op loopafstand, dus even kijken hoe de bochten liepen. De opbouw was in volle gang en wij zagen direct het Meeting Point. Afspraak was dat iedereen onder de “I””na de race zou terugkeren. Het programma van de vorige avond werd herhaald, alleen nu bij de borrel een Ierse Tapas. Omdat maandag vroeg uit de veren betekende, namen we snel afscheid van Botticelli. Geen slaapmutsje maar alles in gereedheid maken voor de DAGMaandagTemperatuur -3 graden Celsius, de lopers met een taxi naar de start. De drie supporters op zoek naar een huurfiets. Ieder wereldstad kent dit systeem inmiddels en wij hadden al snel onze fiets, wel met een laag ijs op het zadel.Annemiek had zich goed ingeleefd in deze dag en op de kaart aangetekend waar wij het beste konden gaan aanmoedigen en dit ook manlief beloofd.Na drie mijl kwam de marathon langs ons hotel om Phoenix Park binnen te gaan, waar wij inmiddels al stonden, In dit park kwam om circa 09.30 uur de eerste Ilion loper langs, toen nog snel gevolgd door de anderen. Waarschijnlijk waren wij duidelijk aanwezig omdat ook divers Roadies ons opmerkten.Daarna hebben we ons uit de naad moeten fietsen op een bike met maar drie versnellingen en een o zo vlak parcours. Tussen de 3 en 4 mijl twee keer iedereen gezien. Op 6 mijl ook nog iedereen, bij 10 mijl werd het lastiger.Het voorstel om direct maar naar de finishlocatie te gaan werd met algemene stemmen aangenomen, te meer daar onze stratenkaart van Dublin zoek was geraakt. Op tijd om iedereen de laatste mijl te zien in gaan. Op de vorige punten kon iedereen nog breeduit lachten, nu was dit al wat zuiniger.De tweeling zusjes (the twins zoals zij regelmatig door de andere 13.000 lopers werden genoemd) als laatste van de onzen, maar zeker niet de laatste van de deelnemers. Een prestatie van jewelste als je van start en finish elkaar niet kwijt raakt in die meute. Op nu naar het Meeting Point waar Annemiek een tijd eerder al naar toe was gegaan om Ben op te vangen.Echter geen Ben en geen andere lopers. Inmiddels kwamen wel Ineke en Lidy naar ons. Nu bleek dat de organisatie meerdere Meeting Points had, allen met alle letters van het alfabet.. Hadden we de vorige dag dus 13

Page 15: Sprintje November 2010

Spencer Training, BHV-opleidingen, van de basisopleiding tot en met de opleiding Hoofd/Coördinator BHV EHBO opleidingen Noodontruimings- en calamiteitenplannen. Teambuildingtrainingen Informeer naar alle mogelijkheden

Spencer Medical, groothandel in Eerste hulp, veiligheids- en BHV materialen

O.a. leverancier van: Verbandkoffers, brancards en fixatiematerialen Peli lampen en koffers Leatherman multi-tools AMBU beademingspoppen

24 uur per dag, 7 dagen in de week on-line bestellen in onze internet winkel

Spencer Safety, importeur van: Concept Smoke Systems

rookgeneratoren, voor o.a. oefen- training- en testtoepassingen.

Concept Smoke Screen

mistgeneratoren, voor beveiligingstoepassingen

(wat de dief niet ziet, steelt hij niet)

Stephensonstraat 10, 2723 RN Zoetermeer Tel: 079-3431111 (medical), Tel: 079-3431777 (training), Fax: 079-343114 Email: [email protected],

Internet http://www.spencer.nl

14

Page 16: Sprintje November 2010

15

niet goed opgelet. Zeker toen al de zenuwen. Het was een mooie marathondag, die koud begon maar al snel de zon liet zien en de temperatuur tot zeker 10 graden deed stijgen, Anne en Alwin begonnen zich spontaan al na 3,5 mijl van kleding te ontdoen, moesten wij wel de rest van de dag met die ballast sjouwen.De lopers waren wederom sneller in hrt hotel en de meesten hadden al een warme douche, alleen niet Ineke, de douche wilde niet warm worden. In arren moede maar gedoucht bij de buren. Gelukkig ’s avonds was het probleem opgelost. Eindelijk niet meer te stapelen. Dus maar naar Tempel Bar een leuke kroeg opzoeken met Live Music, lekkere biertjes en Ierse Tapas. Uiteraard werd de prestatie van een ieder goed gevierd. Het afsluitende diner was super en de wijntjes smaakten goed.DinsdagOnze fietstocht met gids door Dublin. De fietsen op zich waren al een bezienswaardigheid, kleine vouwfietsjes, met als een wonder een pomp in de zadel pen. Zachte band, zadel met pen eruit omdraaien en oppompen. Daar is over na gedacht. De fietstocht bracht ons waar we nog niet waren geweest en we kregen een duidelijke soms wat erg gedetailleerde uitleg. De fietstocht eindigde op 13.15 uur, toen als een speer naar het hotel terug, waar we al uitgecheckt hadden op naar het vliegveld. Het ritueel van uitkleden heeft ook daar zijn intrede gedaan, alleen nu kwam nog de vraag: “heeft u een parapluie in uw handbagage?” Neen zei Alwin, maar de scanner had toch iets ontdekt en ja hoor wel een parapluie, was hij vergeten dat hij zaterdagavond er één had gekocht als souvenir aan de Guinness brouwerij Gelukkig zat zijn medaille erbij en had hij als jonge god een streepje voor bij de jonge vrouwelijke douanier. Om 20.00 uur stonden we allen weer op Schiphol, moe maar voldaan.Een paar schitterende dagen gehad, het weer zat mee, alleen zaterdagavond wat lichte regen, die viel toen wij in een bar zaten en het belangrijkste een leuke gezellige groep

Ad Smit

Uitslagen novemberBleiswijk, Rottemerenloop, 10 kmWilma Bloem 0:57:30halve marathon Adri Vergalen 1:45:42Rotterdam, Maasstadloop, 10 kmFred Steetsel 0:44:53Adri Vergalen 0:45:25Eindhoven Marathon marathon Eric van den Brink 3:57:15 Ronald Zaat 4:10:51 Harco Derksen 4:11:15 Frans van Keulen 4:22:23 Jerry Borger 4:28:04 halve marathonElebert Noordam 1:19:44Dick Hengeveld 1:41:41 Ad van Paassen 2:04:29 Aad Hofstede 2:05:13 Theo Dijkhuizen 2:05:39

Amsterdam MarathonmarathonRobin Rijnenberg 4:02:05Roel van der Meulen 4:56:18halve marathonHans Luijendijk 1:53:39 Rotterdam, Erasmusronde, 5 kmFred Steetsel 0:21:1910 kmAdri Vergalen 0:45:16Dublin, Marathon, 25 oktmarathonAad Reeuwijk 3.43.57 (PR)Ben de Groot 3.55.13 (PR)Anne Kamstra 4.00.56Alwin v/d Brand 4.17.02Lidy van Winden 4.39.51Ineke Smits 4.39.52

Marathonners.De marathons zitten er wat Ilion betreft weer op. Richard zal er nog wel één of twee lopen dit jaar, maar dat is voor hem als ultraloper gewoon een trainingsrondje. Voor ons is dat toch iets anders zoals de najaarmarathonners hebben ervaren. Ondanks dat het (soms) erg zwaar was kwam na 42 km toch de voldoening. Gelijk na de marathon verzucht menig lo(o)p(st)er; “dit nooit meer!!”, maar na een paar dagen/weken/maanden gaat het toch weer kriebelen. Want het was toch wel erg leuk en het was best wel een uitdaging en onderweg werd er erg genoten van het vele publiek langs de kant. Voor de meeste lopers waren de eerste 30 kilometer eigenlijk geen enkel probleem, maar dan stond er toch een man met een (hele) grote hamer langs de kant. Want dan begint de marathon eigenlijk pas. Je wil zo graag, maar je lichaam en vooral de benen willen niet meer meewerken. En toch eenmaal over de finish met een medaille om de nek gaat het na een half uurtje wel weer. Over de dagen erna zullen we het maar niet hebben. Maar dit is nu allemaal voorbij en rijst de vraag: wat willen de lopers volgend jaar?. Gaan we voor de voorjaarsmarathon ( bv. Rotterdam 10 april 2010 over ong. 150 dagen) of willen we met mooi weer trainen en gaan we naar een najaarsmarathon, maar welke ??Dit jaar hebben we gelijktijdig getraind voor 5 verschillende marathons, maar dat willen we in 2011 niet, dan gaan we gezamenlijk naar één marathon.. Daarom de vraag, wie wil er wanneer en waar een marathon lopen. Mail mij dat dan even door vóór 1 december via [email protected]. Dan gaan we dat inventariseren en nemen we het besluit waar we gezamelijk heen gaan. Ik ben benieuwd waar jullie mee voor de dag komen. Vergeet niet de datum erbij te vermelden en de evt. website. Kees Franken.

Loopjes voor de komende maand Zondag 7-nov Laan van Meerdervoort Loop 10 Den Haag www.lvml.nlZaterdag 13-nov Venéco Run 1/4 M en 1/2 M Monster www.halvemarathonvanmonster.nl/Zondag 14-nov Klaverbladloop (vh Dotterbloemloop) 5/10/15 Zoetermeer www.arvilion.nlZondag 21-nov Zevenheuvelenloop 15 Nijmegen www.zevenheuvelenloop.nl/Zondag 28-nov Warandeloop 2/5/10 Tilburg www.av-attila.nl/Zondag 28-nov 3 Plassenloop 5 Zoetermeer www.roadrunners-zoetermeer.nlZaterdag 4-dec St Nicolaasloop 5/15 Bleiswijk www.dekieviten.nl/Zaterdag 18-dec Meeuwen Makrelenloop 10 EM Scheveningen www.avsparta.nl/

Volledige kalender 2010 zie: http://www.ilion.nl/ ( > Loopgroepen > Loop agenda)

Page 17: Sprintje November 2010

Combifunctionaliteiten

ILION was erg vooruitstrevend op het gebied van het opleiden van jonge atleetjes in de jaren ’90 toen de ‘Rode Draad’ ontwikkeld werd. Een beschrijving van de techniek die bij elk onderdeel nodig is voor elke leeftijdsgroep. Zo beschreven dat er een leerlijn ontstaat waarbij de jonge atleet in technisch opzicht vloeiend de verschillende jeugdcategorieën kan doorlopen. Ook voor de trainers werd de Rode Draad een nuttige handleiding, die ze hielp bij het op de juiste wijze training geven.Maar goed, we zijn ruim een decennium verder. De typemachine is ver-vangen door de PC, met alle mogelijkheden die daarbij horen. Ook allerlei inzichten op het gebied van training zijn veranderd/verbeterd/verfijnd. De oude Rode Draad had alleen adviezen op het gebied van techniektrai-ning, maar de laatste trends gaan juist over de basis, de grondvormen van bewegen die leiden tot het verbeteren van de motoriek. De Rode Draad was dus toe aan vernieuwing, uitbreiding. Mooi om dat af te schuiven op iemand die daarvoor betaald wordt. Dat werd ik.Je moet de Rode Draad ook zien in het licht van overkoepelende trends in de maatschappij: je leest in de krant dat het bewegingsonderwijs te wensen overlaat, dat kinderen teveel achter de computer zitten en te wei-nig buiten spelen. Tegelijkertijd eist topsport steeds meer van atleten; om van talent te kunnen uitgroeien tot topper heeft een jonge atleet bepaalde basisvaardigheden nodig.Gelukkig voor ILION is er de laatste tijd veel onderzocht en veel gepubliceerd over dit onderwerp. Het meest gebruikte model heet Long Term Athlete Development en is een Canadese vinding. De Canadese overheid hecht er waarde aan dat de Canadese bevolking gezond is en dat Canadese sporters medailles halen op grote wedstrijden. ILION is zo’n land in het klein, we willen dat (jonge) atleten met veel plezier op gezonde wijze hun sport beoefenen en we willen aan talentvolle atleten de juiste tools geven om een topsportbestaan te kunnen opbouwen na hun periode bij de Sectie Jeugd (6-15 jaar). Het LTAD-model is dus heel geschikt, het beschrijft welke basisvaardig-heden je nodig hebt, hoe je rekening moet houden met de groeispurt en de puberteit. Het beschrijft op welke leeftijd je zou moeten specialiseren (kiezen voor een bepaald onderdeel, kiezen om niet meer verschillende sporten tegelijk te doen). Ook houdt het rekening met de trainbaarheid van bepaalde basisvaardigheden. Lenigheid train je bij voorkeur op jonge leeftijd, coördinatie en behendigheid is goed trainbaar bij de A-pupillen en D-junioren, duurvermogen trainen (zeker de versie waar verzuring bij komt kijken) is juist weer af te raden bij (jonge) kinderen, daarmee kun je beter pas beginnen als C-junior. Sporten is gezond, maar verkeerd trainen kan tot blessures leiden en dus tot minder plezier in de sportbeoefening. Slim trainen is dus het devies!De Atletiekunie heeft het LTAD-model ook omarmd. Alle bondscoaches van de vakgroepen hebben een Meerjaren Opleidingsplan geformuleerd op basis van LTAD, waarin ook ingegaan wordt op de onderdelend die in training aan bod moeten komen voor jonge kinderen. Zo pleit het

Mila-plan voor veel speelse loopvormpjes en voor de ontwikkeling van de basissnelheid (Bram Som won als C-junior de 100 meter horden bij de Nationale C-spelen). De hordenbondscoach en de werpbondscoach pleiten vooral voor een gevarieerde opzet van de training met veel aan-dacht voor de algemene beweegvaardigheid en een meerkampachtige aanpak van de training tot en met de C-junioren. De technisch directeur van de Atletiekunie, Peter Verlooy, haalde een quote van Johan Cruijff aan: Cruijff werd trainer van Ajax, waar hij op een van de eerste dagen de selectie in het voetvolleyzaaltje verzamelde. Hij liet ze daar niet voetvol-leyen, maar tot hun verbazing moesten ze de koprol voordoen: ‘Ja, da’s dus logisch, want as je geen koprol ken, ken je dus ook nie voetballen.’De Meerjaren Opleidingsplannen van de Atletiekunie schieten wel een beetje tekort, omdat ze zich alleen maar richten op talentontwikkeling, terwijl ARV ILION nadrukkelijk de R van Recreatie in de verenigingsnaam heeft staan. Zaak dus om een gulden middenweg te formuleren, die de jeugdtrainers van ILION helpt om nog beter training te geven en die de atleetjes van ILION helpt om gezond op te groeien.

De Rode Draad nieuwe stijl heet voorlopig het ILION Atleet Ontwikke-lingsplan en bestaat uit een aantal onderdelen:

-Een plan op papier. Een handzaam document, voornamelijk gericht op de trainers, met daarin op een moderne manier (visuele ondersteuning!) gepresenteerd de vertrouwde technische trainingsleerlijn en als nieuw onderdeel de fysieke trainingsleerlijn (CLUSK, oftewel Coördinatie, Lenig-heid, Uithoudingsvermogen, Snelheid en Kracht). Ook onderdelen als organisatie (hoe kan ik als trainer het beste een training structureren?), didactiek (hoe sta ik voor een groep kinderen, moet ik veel uitleggen, of moet ik de kinderen juist laten doen en ze zo laten ‘voelen’ hoe de oefening moet worden uitgevoerd) en uitstroom (welke keuzes hebben ILION-atleten als ze B-junior worden en dus niet meer onder de Sectie Jeugd vallen) komen aan bod.

-Een database op internet met voorbeelden van oefeningen voor de techniektraining en de fysieke training. Op www.pellerietveld.nl kun je onder Ilion – Atletiekdatabase deze database in ontwikkeling zien. Voor bijvoorbeeld het onderdeel ‘Loopscholing’ zijn de filmpjes al opgenomen. ‘Waar moet je op letten bij knieheffen?’ ‘Wat verbeter je er eigenlijk mee?’ en ‘Wat kunnen oorzaken zijn als een atleet de oefening niet goed kan uitvoeren?’.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 18 november zal Pelle een korte presentatie houden over dit project. Wellicht interessant voor atle-ten/leden/vrijwilligers/ouders die iets meer willen weten over trainingsleer en/of voor Ilionezen die misschien nuttige aanvullingen hebben voor dit project.

Sinds januari zijn Berry en Pelle in dienst van ILION als combifunctionarissen. Ze

hebben zich eerder al voorgesteld, dus dit keer kunnen we wat meer de diepte in.

Pelle vertelt over het project ‘Rode Draad’.

ilionnovember.indd 2 29-10-10 15:19

16

Page 18: Sprintje November 2010

ilionnovember.indd 3 29-10-10 15:19

NIEUWS

DE OKTOBERMAAND BEGINT TRADITIEGETROUW MET DE CLUBKAMPIOENSCHAPPEN EN WORDT AfGESLOTEN MET DE OVERGANG NAAR EEN NIEUWE CATEGORIE. OM DEZE LAATSTE REDEN ZIJN ER PER 25 OKTOBER VIJfTIEN B JUNIOREN BIJ DE GROEP GEKOMEN.

Bij de A/B junioren en senioren werd tijdens de clubkampioen-schappen een vrouwen zevenkamp afgewerkt. Meest opmerke-lijk daarbij was dat ook iedereen met de vrouwengewichten en hoogtes de onderdelen afwerkte. Bij de mannen senioren was dat dan ook de reden dat de het wereldrecord van de vrouwen is verbeterd door Pelle. Het was dan ook geen verassing dat hij met die score clubkampioen is geworden.

In voorgaande edities van de clubkampioen-schappen, waarbij een mannen tienkamp werd afgewerkt, kregen de vrouwen compensatie per onderdeel, gebaseerd op het verschil van de wereldrecords. In de nieuwe opzet was dat niet meer mogelijk, waardoor er zes clubkampioenen zijn gehuldigd, meisjes en jongens junioren A en B en mannen en vrouwen senioren. Na een lange dag strijden zijn Leontien, Johan, Wendy, Michael, Angelique en Pelle als winnaars uit de bus gekomen. GEfELICITEERD!!

Na de mooie prestaties was de meer dan ge-slaagde barbecue waar meer dan 150 Ilionezen aan hebben deelgenomen. Van jong tot oud, van ouder tot voorzitter, heel de atletiekvereniging was vertegenwoor-dig waardoor de dag een echt verenigingsfeest is geworden. Laten we proberen om dit vaker voor elkaar te krijgen! Een mooie kans daarvoor kan de openingswedstrijd zijn.. We gaan het zien!

TrainingenDan nu de trainingen voor de A/B junioren. Want het is wel duidelijk dat de tijd van zware wintertrainingen nu is aangebroken. Hieronder staat welke algemene trainingen er zijn voor de A/B junioren en waar ze voor dienen.

Maandagtraining De maandag staat in het teken van de algemene looptraining, misschien wel de belangrijkste training van de week. Het heet een looptraining omdat wordt afgesloten met een loopprogramma. Het gedeelte voor het loopprogramma is misschien nog wel belang-rijker. Door allerlei oefeningen word je getraind om de basis te leggen om goed te kunnen bewegen.

Na de warming-up wordt altijd aan de rompspanning gewerkt. Dit is niet alleen goed voor van de zomer op het strand, maar een goede rompspanning is ook een voorwaarde voor een goede loophouding. Vervolgens wordt er ook aandacht besteed aan de coördinatie en lenigheid. De looptraining is natuurlijk bedoeld voor het opbouwen van de conditie en snelheid.

WoensdagtrainingOp woensdag kun je kiezen tussen wer-pen en introductie krachttraining. Wellicht dat we in de toekomst ook meer aandacht

kunnen gaan besteden aan meerdere onderdelen. De training start met een gezamenlijk gedeelte zodat niet alleen degenen die kiezen voor de krachttraining met �kracht� in aanraking komen. De oplettende lezer heeft opgemerkt dat alle grondvormen van bewe-gen: snelheid, conditie, coördinatie, lenigheid en kracht aan bod komen tijdens de trainingen. Wanneer je alle grondvormen goed beheerst ben je dus in staat om goed te bewegen, dus in staat om goed te atletieken!

VrijdagtrainingOp vrijdag wordt er een training aangeboden waarbij alle grond-vormen in een gecombineerde training aan bod komen.

Buiten de atletiekbaanDeze maand geen stukje buiten de atletiekbaan. Voor nu is het vooral belangrijk om juist wel op de atletiekbaan te zijn. In de winter leg je namelijk de basis voor het hele komende jaar, dus dat betekent hard trainen! TOT OP DE ATLIEKBAAN!!

A/B junioren in 2010 Door Berry Koolstra

ilionnovember.indd 4 29-10-10 15:19

17

Page 19: Sprintje November 2010

ilionnovember.indd 3 29-10-10 15:19

NIEUWS

DE OKTOBERMAAND BEGINT TRADITIEGETROUW MET DE CLUBKAMPIOENSCHAPPEN EN WORDT AfGESLOTEN MET DE OVERGANG NAAR EEN NIEUWE CATEGORIE. OM DEZE LAATSTE REDEN ZIJN ER PER 25 OKTOBER VIJfTIEN B JUNIOREN BIJ DE GROEP GEKOMEN.

Bij de A/B junioren en senioren werd tijdens de clubkampioen-schappen een vrouwen zevenkamp afgewerkt. Meest opmerke-lijk daarbij was dat ook iedereen met de vrouwengewichten en hoogtes de onderdelen afwerkte. Bij de mannen senioren was dat dan ook de reden dat de het wereldrecord van de vrouwen is verbeterd door Pelle. Het was dan ook geen verassing dat hij met die score clubkampioen is geworden.

In voorgaande edities van de clubkampioen-schappen, waarbij een mannen tienkamp werd afgewerkt, kregen de vrouwen compensatie per onderdeel, gebaseerd op het verschil van de wereldrecords. In de nieuwe opzet was dat niet meer mogelijk, waardoor er zes clubkampioenen zijn gehuldigd, meisjes en jongens junioren A en B en mannen en vrouwen senioren. Na een lange dag strijden zijn Leontien, Johan, Wendy, Michael, Angelique en Pelle als winnaars uit de bus gekomen. GEfELICITEERD!!

Na de mooie prestaties was de meer dan ge-slaagde barbecue waar meer dan 150 Ilionezen aan hebben deelgenomen. Van jong tot oud, van ouder tot voorzitter, heel de atletiekvereniging was vertegenwoor-dig waardoor de dag een echt verenigingsfeest is geworden. Laten we proberen om dit vaker voor elkaar te krijgen! Een mooie kans daarvoor kan de openingswedstrijd zijn.. We gaan het zien!

TrainingenDan nu de trainingen voor de A/B junioren. Want het is wel duidelijk dat de tijd van zware wintertrainingen nu is aangebroken. Hieronder staat welke algemene trainingen er zijn voor de A/B junioren en waar ze voor dienen.

Maandagtraining De maandag staat in het teken van de algemene looptraining, misschien wel de belangrijkste training van de week. Het heet een looptraining omdat wordt afgesloten met een loopprogramma. Het gedeelte voor het loopprogramma is misschien nog wel belang-rijker. Door allerlei oefeningen word je getraind om de basis te leggen om goed te kunnen bewegen.

Na de warming-up wordt altijd aan de rompspanning gewerkt. Dit is niet alleen goed voor van de zomer op het strand, maar een goede rompspanning is ook een voorwaarde voor een goede loophouding. Vervolgens wordt er ook aandacht besteed aan de coördinatie en lenigheid. De looptraining is natuurlijk bedoeld voor het opbouwen van de conditie en snelheid.

WoensdagtrainingOp woensdag kun je kiezen tussen wer-pen en introductie krachttraining. Wellicht dat we in de toekomst ook meer aandacht

kunnen gaan besteden aan meerdere onderdelen. De training start met een gezamenlijk gedeelte zodat niet alleen degenen die kiezen voor de krachttraining met �kracht� in aanraking komen. De oplettende lezer heeft opgemerkt dat alle grondvormen van bewe-gen: snelheid, conditie, coördinatie, lenigheid en kracht aan bod komen tijdens de trainingen. Wanneer je alle grondvormen goed beheerst ben je dus in staat om goed te bewegen, dus in staat om goed te atletieken!

VrijdagtrainingOp vrijdag wordt er een training aangeboden waarbij alle grond-vormen in een gecombineerde training aan bod komen.

Buiten de atletiekbaanDeze maand geen stukje buiten de atletiekbaan. Voor nu is het vooral belangrijk om juist wel op de atletiekbaan te zijn. In de winter leg je namelijk de basis voor het hele komende jaar, dus dat betekent hard trainen! TOT OP DE ATLIEKBAAN!!

A/B junioren in 2010 Door Berry Koolstra

ilionnovember.indd 4 29-10-10 15:19

18

Page 20: Sprintje November 2010

Schaatsen is stom

“Voor de zevende keer in het clubblad van Ilion: ... is stom. Deze aflevering over schaatsen. Door andere sporten belachelijk te maken toon ik aan dat atletiek is wat wij allen reeds vermoedden: ‘De beste en mooiste sport die ooit in de geschiedenis van de mensheid bedacht allertijden...!’”

Ik ben nogal een aanhanger van de evolutietheorie en schaatsen is vanuit die invalshoek moeilijk te plaatsen. In Oost-Afrika zijn ooit de omstandigheden zo gunstig geweest dat we van mensapen mensen konden worden. Moedwillig de koude opzoeken, dat is nooit de be-doeling geweest. Eigenwijsheid, daar zijn mooie dingen uit voortge-komen. Onvrede over de bestaande situatie, en daar een verbetering op verzinnen. Ik noem: de stoel. Nuttige innovatie. Maar vertrekken uit Afrika, dat hadden we nooit moeten doen. Daar zijn ook allerlei problemen uit ontstaan. De blanken die voor het Apartheid-regime verantwoordelijk zijn, realiseerden zich vrij gauw dat het veel beter toeven is in Afrika (dat hadden ze zich een paar honderdduizend jaar eerder moeten realiseren), nu kwam er oorlog en onderdrukking van. Het toont in elk geval wel aan dat de mens diep van binnen verlangt naar een warm klimaat.In koude streken hebben mensen eerst duizenden jaren zitten mokken om het slechte weer, vervolgens bedachten ze zich dat het handig zou zijn om een wintervoorraad aan te leggen. Dan konden ze binnen blijven in de winter, dit evolutionair zogeheten huiselijk verlangen verklaart ook het succes van IKEA en klusprogramma’s op TV. Schaatsen is in die tijd uitgevonden door de stumpers die niet de moeite hadden genomen om die voorraad aan te leggen. Zij moesten door weer en wind nog eropuit om in een wak een visje te vangen. Dat was uit pure noodzaak, had niets met plezier te maken. Door nu een sport te maken van schaatsen wordt gesuggereerd dat je wel plezier kunt ontlenen aan het uitvoeren van lichamelijke oefeningen in de vrieskou, een grove misrekening, zo lijkt me. Sporten hoort bij lekker weer, dat kan elke sportwetenschapper je vertellen, spieren werken veel beter als het zonnetje schijnt.Schaatsen berust dus op een misvatting, en vooral daarom is het stom. Dat we in Nederland schaatsen als sport ook nog eens ver-schrikkelijk serieus nemen is ook wel stom, maar dat weten we alle-maal wel. Elke sport waarin Nederland meer dan 1% van de medail-les meepikt is voor mij niet echt een sport die internationaal in hoog aanzien staat. We doen of het heel ingewikkeld is om Olympisch kampioen op de 1500 meter te worden (als schaatser), en ik heb veel respect voor de mens Mark Tuitert (hij kan zelfs gitaar spelen), maar het is niet hetzelfde als een medaille winnen als hardloper. De mensen die anders beweren en als een mafkees Thialf bevolken zijn dus een klein beetje stom (of gewoon onder invloed van spirituosa, of fries en dus om wel meer redenen stom.). Schaatsen is niet te verklaren vanuit de evolutietheorie (net als het bestaan van het friese volk). Schaatsen is dus stom.

COLUMNPelle RietveldIlion’s Winter Gala!

Zin in een spetterd gala feest tijdens de don-

kere winterdagen?Wij ook!Iliion nodigt je uit om zaterdag 4 december

feest te vieren in style!

Wat kan je verwachten? De muziek wordt deze avond verzorgd door

niemand minder dan:DJ Dave O’Brian!!!

Om 21:00 uur gaan de deuren open en kan

het feest beginnen!Je wordt verwelkomt bij Iliion met een hapje

en welkomsdrankje!

Van 21:45 tot 22:45 zal er een fotograaf aanwezig zijn!

Kom je ook?

Voor iedereen die trainer,master,senior of A & B junior is, is op het Ilion winter gala van

harte welkom! Haal die smoking uit de motte-ballen en kijk of je de mooie jurk nog past of

zorg op een andere manier dat je er op deze avond er netjes en feestelijk

uitziet. Hoe meer glitter en glamour, hoe beter!

Entree is in de voorverkoop: 4 euro

Entree aan de deur: 5 euro(Let op! De deur verkoop is van 21:00 tot 22:00)

Let op!

De kaarten kan je kopen bij Jane Bonte of Wendy de Bloois.

of mail naar [email protected] voor meer informatie.

Het wordt één grote gezellig party met veel

glitter en glamour!Dus........BE THERE!

TOT 4 DECEMBER!!!

ilionnovember.indd 5 29-10-10 15:19

19

Page 21: Sprintje November 2010

Adressen en informatieA.R.V. Ilion Van der Hagenstraat 36 - Van Tuyllpark (wijk 2722 NT) - 079 – 3315555 Postadres: Postbus 7056, 2701 AB ZoetermeerWebsite: www. ilion.nl BestuurKo Doncker (voorzitter) telnr; 079 - 3439353Arie Toet (penningmeester)Kadelaan 83, 2725 BD, tel: 079 - 3418296Simon Knepper (2e penningmeester)Lelievaart 50, 2724 SE, 079 – 3316121Frits van Uxem (secretaris)Steur 8 ,4007 NR Tiel, tel: 0344-655447 Mike Muller (sponsoring & publ.relations), Dorpsstraat 192D, 2712 AR, 079-8880657 06-51788025 [email protected] ( alg. Lid)August Leckie (atletiektechnische zaken)Adrianalaan 7, 3053 WB Rotterdam ,tel: 06-12969297

Vertrouwenspersoon: Anja WillemsenTel: 0184 600940 of [email protected]

Sectie Jeugd (pupillen, junioren C\D)Ans de Jonge (voorzitter), Pitrusvaart 632724 VB, tel: 079 - 3410127Jeroen Bervoets(begeleiding C\D-junioren)Tel 06 – 21227886 [email protected]

Sectie Baan (junioren A-B, Senioren, Veteranen)Marc van der Krogt (voorzitter) Slootdreef 225 2724 AJ, 079-8889439 / 0623936899

Sectie loopgroepenEric van den Brink (voorzitter) Benthuizenstraat 44, 2729 AA tel: 079-3619866

WedstrijdorganisatiecommissieGertJan Koolstra (voorzitter) Nevelgrijs 212718 NZ tel: 06-10161457

Commissie Beheer Accommodatie en MaterialenKees Franken, (voorzitter) Geestbrugweg 37, 2281 CD Rijswijk, tel. 070-3903388 of 06-18881503

Medische CommissieBetty van der Plaat (voorzitter)Meidoornlaan 47, 2712 TX, tel: 079 - 3165784

Kantine CommissieJan van Rooijen , Frankrijklaan 31 2711 CV Tel: 0621845730 [email protected]

Commmissie Communicatie Sponsoring & PR.Ad Klok Tintlaan 67 2719 AM Tel: 079 – [email protected]

Inschrijven wedstrijdenPupillen + Junioren C/D: Desiree en Henk de Groot, Waterspinhof 24 ,2492 RK Den Haag, [email protected]

LedenadministratieRob van Beek, Postbus 7056, 2701 AB ZoetermeerTel: 079 – 3612994, [email protected] Franken, Steenvoordelaan 3652284 CP Rijswijk tel. [email protected]

Clubblad ‘t SprintjeKees Franken, Geestbrugweg 372281 CD Rijswijk tel. 070-3903388

Rooster trainingen 25 oktober 2010 – 1 april 2011

Sectie jeugd: Pupillen, junioren C\DMinipupillen (geboren in 2004 en 2005 vanaf 6 jaar) Woensdag 16.30 – 17.30 Annemarie Jacobs 06-23480148 [email protected] C (geboren in 2003)Maandag 16.30 – 17.30 Annemarie Jacobs 06-23480148Woensdag 16.30 – 17.30 [email protected]

Pupillen B (geboren in 2002) Maandag 17.45 – 18.45 Annemarie Jacobs 06-23480148Woensdag 17.45 – 18.45 [email protected]

Pupillen A-1 (geboren in 2001) Maandag 16.30 – 17.30 Woensdag 16.30 – 17.30 Gerard Kleywegt 06-28967892

Pupillen A-2 (geboren in 2000) [email protected] 17.45 – 18.45 Woensdag 17.45 – 18.45 Gerard Kleywegt 06-28967892

Junioren D (geboren van 1998 t/m 1999) Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.15 Jeroen Bervoets 06-21227886 [email protected] C (geboren van 1996 t/m 1997)Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.15 Jeroen Bervoets 06-21227886 Sectie Baan: Junioren A-B, senioren Trainers Baanatletiek B Junioren Jacqueline Raaman 06-41524515 [email protected] Berry Koolstra 06-13470897 [email protected]/Junioren a/b Algemeen Roberto Ruiz 06-52433179 [email protected] Martijn Delissen 06-18496070

[email protected] Rini van Leeuwen 06-12068110 [email protected] Marlies Larsen 06-10300772 [email protected] Jan Harland 06-53375736 [email protected]/400/400H/kogel+slingeren Remco Veldhuizen 06-30609602 [email protected] groep Wim Konincks 06-43900005 [email protected] groep Edwin Voogd 06-42134241

[email protected] groep jeugd Steef Severijn 06-25022605 [email protected] Jaap van der Plaat 06-41513164 Jaap [email protected] Frans de Heer 070-3868531Sprint jeugd Stefan Bal 06 – 30508391 [email protected] jeugd Ellen Dekker 079-3169798 [email protected] Vincent Bergman 06-4118433 [email protected] kogel/Discus jeugd Chantal van der Plaat 06-30714515 [email protected]

Loopgroepen Fit wandel + NW groep 1 & 2Maandag Ben van der Veen 079-5931764 1 + 2 fitwandelen + NW 19.00 – 20.30 Annie Feelders 079-34277623 recreatief 19.30 – 20.30 Ankie Mevius 079-3421577 5/6 + 7 recreatief + prestatief 19.30 – 21.00 Jan van Heck 079-3418505Dinsdag Arjen Schuurman Hess 079-3422203 4 recreatief 19.00 – 20.00 Clemens Esser 079-3613614 8 + 9 recreatief + prestatief 19.00 - 20.30 Woensdag Recreatiegroepen 3&41 + 2 fitwandelen + NW 19.00 – 20.30 Ton v/d Lee 079-35109253 recreatief 19.00 – 20.00 Helma van Dijk 079-36102515 + 6 recreatief + prestatief 19.00 – 20.30 Tom Dolleman 079-3517605 7 prestatief 19.30 - 21.00 Fred La Croix 079-3212055Donderdag Hans Hubers 079-36135948+ 9 recreatief + prestatief 19.00 – 20.30 Loopgroepen 5-6-7-8-9Zaterdag Kees Franken 06-18881503Groep 1 (Recreatie 5km) 09.00 – 10.30 Ron Oudshoorn 06-51379216Groep 2 (10/ 15 km) 09.00 – 10.00 Frans Oranje 079-3479166 Groep 3 (10/ 15 km ) 09.00 - 10.30 Petrica Balbaie 06-50288152 Groep 4 (15 km) 09.00 - 10.30 Jack Weltens 06-13231476 Groep 5 (snelle 21 km +marathongroep)

20

Page 22: Sprintje November 2010

Meer informatie? 079 362 05 15www.langerakdejong.nl

• automaten• koffie• dranken• zoetwaren• hygiëne

koffie en toebehoren

LDJ Advertentie 6-2006 22-06-2006 15:04 Pagina 1

www.

Fast

topr

int.n

lvo

or al

le clu

bkled

ing

Page 23: Sprintje November 2010

Klaverblad en Ilion

topprestaties verzekerd!

Klaverblad Verzekeringen

sinds 1850

www.klaverblad.nl

Advertentie Sprintje.qxp 02-07-2010 10:50 Pagina 1