Wijkblad juni 2012

34
8e jaargang nummer 27 Juni 2012 BEKKER VELD AAR VELD DE WIJK GAAT OP DE SCHOP - KINDERCONFERENTIE - RKVS - GEDICHT - ONS BEKKERVELD - PCL - AMATEURKUNST -

description

Wijkblad juni 2012

Transcript of Wijkblad juni 2012

Page 1: Wijkblad juni 2012

8e jaargangnummer 27

Juni 2012

BEKKERVELD AARVELD

DE WIJK GAAT OP DE SCHOP - KINDERCONFERENTIE - RKVS - GEDICHT - ONS BEKKERVELD - PCL - AMATEURKUNST -

Page 2: Wijkblad juni 2012

Te huur van particulier:

4 pers. vakantiewoning

in Italië, direct aan het

meer van Lugano met tuin

en zwembad. Nog vrij van

14 juli tot 2 september.

Tel. 06-535 324 61

COLOFONRedactieadres:

Wijkkrant AarbekBenzenraderweg 103 6417 SL Heerlen - [email protected]

T. 06 476 00 307Advertenties

[email protected] redactie behoudt zich het recht voor

advertenties en/of berichten te weigeren.

Druk: de Printgalerij Heerlen 045-570 81 05 Lay-out: Richard Beerens Heerlen

U wilt wat kopen of wat kwijt ??

TE KOOP een originele

Opel Vectra C complete

mattenset.

Af te halen bij mij thuis:

T.:045 - 571 58 34

Gé Logister - Bekkerweg 58

Heerlen - voor €10 ,- Als u op een van de prikbordmemo’s

wilt reageren of u wilt zelf iets te koop aanbieden...mail dan gerust naar...

In het ontwerp bestemmingsplan MAB staat onder andere: “In de planvorming is de buurt direct betrokken door mid-del van een informatiebijeenkomst d.d. 26 september 2011”. De wijkraad is die avond aanwezig geweest en heeft daar-aan beslist een heel andere beleving overgehouden. We hebben ten aanzien van die passage dan ook een zienswijze ingediend.

Page 3: Wijkblad juni 2012

BESTE WIJKBEWONERS,

Als wijkraad zijn we er alert op dat de gemeente en eventueel anderen ons betrekken in wat ze in de wijk willen doen. Als we vinden dat dat niet of te weinig gebeurt, dan trekken we aan de bel.Zo staat in het ontwerpbestemmingsplan voor de Multifunctionele Accom-modatie Bekkerveld: “In de planvor-ming is de buurt direct betrokken door middel van een informatiebijeenkomst d.d. 26 september 2011”.We hebben die bijeenkomst bijge-woond en hebben er beslist een andere herinnering aan. We hebben dan ook een zienswijze ingediend.

Soms worden we echter zelf aan het jasje getrokken. Zo vonden bewoners van de Dr. Jaegerstraat dat wij hen hadden moeten betrekken bij het overleg met de gemeente over de aan-leg van het parkje. En bewoners van de Akerstraat vroegen zich af waarom we wel aanschoven bij het overleg over het stopverbod voor de middenberm, maar daarover geen ruggespraak hiel-den met de bewoners. We kunnen ze geen ongelijk geven ….

Strikt genomen praat de wijkraad al-tijd voor zichzelf. Het is immers geen gekozen orgaan. Maar dat zou een antwoord zijn waar die bewoners wei-nig aan hebben en dat ook geen recht doet aan de intenties van de wijkraad. Immers, de wijkraad heeft geen eigen

belang bij die zaken en wil juist staan voor het belang

van de wijk en zijn bewo-ners.

Als we dan een keer te snel gaan en mensen vergeten,

dan mogen we daar op gewe-zen worden. We hoeven het

niet altijd eens te worden, maar het is wel belangrijk er met elkaar over gesproken te hebben.

Dat we niet namens bewoners kunnen spreken, hebben we duidelijk aange-geven in ons gesprek met de organisa-toren van Park City Live. Dat gesprek vond plaats naar aanleiding van met name onvrede over de veranderde kortingsregeling. Wel hebben we ad-vies gegeven en merkten dat PCL daar-voor ook open stond.

We proberen overigens van harte u goed zo mogelijk op de hoogte te hou-den. Via dit wijkblad, maar ook via de website, via Twitter en via de digitale nieuwsbrief. Maar we willen ook graag gevoed worden. Loopt u tegen zaken aan waarvan u denkt dat dat anders kan, heeft u ideeën voor activiteiten of voor verbetering van de leefomge-ving, laat het ons dan weten! Tenslotte is het vooral en op de eerste plaats uw wijk. We zijn ook benieuwd naar uw mening over het wijkblad, de website, de activiteiten, enzovoort.

U kunt ons bereiken via e-mail [email protected] of per telefoon 06 - 476 00 307

3Frans Thuis - Voorzitter wijkraad

Page 4: Wijkblad juni 2012

4

Voorwoord

Inhoud

Overeind blijven in de crisis

De wijk gaat op de schop

Interview met Dhr. Verberne

Wijkfeest komt eraan!

ParkCity Live

Week van de Amateurkunst

Nieuwe huisvesting

Even voorstellen

Fotocollage Kinderconferentie

Bekkerveld gaat voor ...

Gezocht keepster

Dankjewel

Column

ONS Bekkerveld/ JOUW...

Twee werelden

Moppen

Kinderconferentie

Festival en Open podium

Buiten speeldag

Bandcontest

Jeugdpagina

De Snoezelkoning

Sudoku

3

4

5-6

7

7-8

9

10-12

13

14

15

16-17

18

19

19

20

21-22

23

24

25-26

27-29

30

31-32

33

34

35

Handwirrekhoes

Grote sortering garens enverstelwerk aan kleding

OPENINGSTIJDENMA 13.00 / 18.00DI.WO.VR. 09.00 / 18.00DO 09.00 / 18.00ZA 09.00 / 17.00

Benzenraderweg 92 6417 SV Heerlen

Tel. 045-571 64 51

www.utbolke.nl

INHOUD

Page 5: Wijkblad juni 2012

5

OVEREIND BLIJVEN IN DE CRISIS

Alles wordt wat minder zeker. En dat vinden we lastig. “Maak u geen zor-gen over de dag van morgen … “ lezen we in de H. Schrift (Mat. 6, 34). Maar dat ligt niet in onze aard. We worden al ongerust als onze pen-sioenen over twintig jaar niet meer zeker zijn. En hoe zit het met onze baan? Hoe overleven we de crisis?We kunnen naar anderen wijzen; naar mensen die méér, méér, méér wilden. Zelfverrijking ten koste van anderen. Achter de financiële crisis zit zeker een morele crisis. Veront-waardigd wijzen we naar hoge bonussen. “Dat mag niet!”, roepen wij. Ook al is dat waar; het blijft wat moralistisch. Achter de morele crisis zit weer een spirituele crisis. Wat zijn onze waarden? Wat is nu van blijven-de waarde?

Economen wijzen naar goud. En in de H. Schrift lezen we meer dan goud, meer dan het zuiverste goud, heb ik uw geboden lief (Ps. 119, 127). Het sluit aan bij onze ervaring dat geld wel gemakkelijk en nodig is, maar dat er waarden in het leven zijn die je niet met goud of geld kunt kopen: liefde, vertrouwen, een thuis, en ook de genade van ons geloof in God. Investeren in dat geloof biedt een waardevaste zekerheid. En dan bedoel ik niet een wat vage algeme-ne religiositeit, maar het geloof zoals ons dat in het doopsel

Page 6: Wijkblad juni 2012

enkels. Hij sprong op, ging staan en begon te lopen” (Hand. 3, 6-8).

Pastoor Wim Miltenburg fso

wordt gegeven. Het geloof in Jezus Christus. Niet zo zeer een geloven als een middel om ons uit de crisis te helpen. Maar het geloof waarbij het om Jezus zelf gaat. Ons hart la-ten raken door zijn Hart. Een geloof waar we Jezus niet ‘gebruiken’ voor ons doel – als een soort laatste red-middel -, maar waar het om zijn persoon gaat. Een geloof waar we Hem kunnen liefhebben. Liefde en vertrouwen raken ons dieper dat geld en goed. Ontdekken wie Jezus voor ons is, biedt een vreugde. Dan kunnen we de blijheid bewaren, zelfs zonder dat we zeker zijn van ons pensioen, zonder dat we zeker zijn van onze baan. Dan beseffen we dat we in Gods hand veilig zijn.

Wij worden gelukkig door te ver-trouwen op de woorden van Jezus in de zaligsprekingen (Mat. 5, 3-12). Ze reiken ons de prioriteitenlijst aan van Jezus. En sporen ons aan de vol-le verantwoordelijkheid te nemen voor ons doen en laten. Het is de zekerheid van het geloof. Ons christelijk geloof heeft door de eeuwen heel wat crises doorstaan. Dat biedt hoop! Blij zijn in ons geloof en dat met overtuiging. “‘Geld heb ik niet, maar wat ik wel heb, geef ik u: in de naam van Jezus Christus van Nazaret, sta op en loop.’ Hij [Petrus] pakte hem bij zijn rechterhand om hem overeind te helpen. Onmiddel-lijk kwam er kracht in zijn voeten en

6

De grond waarop ooit het voormalige politiebureau stond aan de Burg. Gijzelslaan, is heringericht als parkje. Het betreft een tijdelijke invulling in afwachting van een definitieve bestem-ming. Die kan nog wel even op zich laten wachten, maar in de tussentijd ziet het in elk geval een heel stuk beter uit.

Page 7: Wijkblad juni 2012

DE WIJK GAAT OP DE SCHOP

Na de zomervakantie gaat (een deel van) de wijk op de schop! Het gaat om twee grote projecten en allebei betreffen ze rioolrenovatie.

Half augustus start de rioolrenovatie van de Benzenraderweg. Die begint met het vervangen van het riool tussen Aarweg en Burg. Waszinkstraat. Er wor-den nieuwe parkeerhavens aangelegd en de ginkgo’s (waarvan de vrouwtjes naar hondenpoep ruikende vruchtjes produceren) worden vervangen door es-doorns.

Vervolgens wordt het kruispunt met de Burg. Waszinkstraat vervangen door een rotonde en dan komt het riool tot aan de Tichelbeekstraat aan de beurt. Het laat-ste stukje riool, tot aan de Molenaarshof, komt als laatste aan de beurt. Tenslotte worden tussen de Welterlaan en de Aar-weg rode fietsstroken aangebracht. Dan zijn we zo’n 24 weken verder.

Het tweede project start waarschijnlijk in oktober en betreft de vervanging van het riool in de Leonard Stassenstraat, het Bekkerveld (het deel aan de voor-kant van de kerk en voor Humanitas) en de Bekkerweg vanaf het Bekkerveld tot aan de rotonde bovenaan de Burg. Was-zinkstraat. Op het Bekkerveld zelf wordt een infiltratievoorziening aangebracht. Die is bedoeld om regen- en rioolwater zoveel mogelijk van elkaar te scheiden.

Voor beide projecten geldt dat aanwo-nenden een informatiebrief van de ge-meente hebben ontvangen.

Die brieven (met daarbij een tekening) kunt u downloaden van www.aarbek.nl (kijk bij Downloads).

INTERVIEW MET DHR.VERBERNE

Makkelijk zat, een interview met Dhr. Verberne, vooral bekend als kapper van de Benzenraderweg. Het is ei-genlijk een kwestie van even naar buiten lopen als hij weer de stoep rond het plantsoentje veegt en een afspraak maken. Hij is direct bereid en twee dagen later zit ik in de gezel-lige huiskamer.Maar zo gemakkelijk blijkt het toch niet te zijn. Dhr. Verberne laat zich namelijk niet interviewen. Een gezellig gesprek met hem voe-ren, dat kan wel. Dus dan doe ik dat maar, een straf is het niet.Het gaat over de start van de kapsa-lon, in het pand waar nu Ut Bölke zit. De verhuizing naar de overkant, de uitbreiding. En de buurt. Zijn buurt, altijd al en hopelijk nog lang.Dat hij het vanzelfsprekend 7

Page 8: Wijkblad juni 2012

Sinds 1 mei geldt in de Akerstraat een stopverbod voor de middenberm. De middenberm werd veelvuldig gebruikt om leerlingen uit- of in te laten stappen en dat leidde regelmatig tot gevaarlijke situaties. Alternatieve breng- of haalplekken zijn bijv. de Bongaertslaan of de Bekkerweg.

8

vindt ook voor zijn buurt te zorgen. Gewoon even de rommel uit het plantsoentje halen, even de bladeren bij elkaar vegen, enzovoort. Soms is het bijna anekdotisch: hoe de plant-soenwerkers de bladeren onder de struiken blazen, die er bij het draaien van de wind even vrolijk weer onder-uit komen.

Soms wordt hij aangesproken als hij met hark of bezem in de weer is. Of hij soms bij de gemeente in dienst getreden is. Eigenlijk vindt hij dat een rare vraag. Is het immers niet van-zelfsprekend dat je als bewoner ook een beetje zorg voor je leefomgeving hebt, voor de buurt en trouwens ook voor de buren ?

Het gaat ook over vakanties, het hondje, het uitzicht op de HTS vanaf het dakterras, het parkeren, de ont-wikkeling van de zaak, het circus.

Zelfs de politiek komt even ter spra-ke. We komen er gewoon op, ik hoef niet te interviewen.En we komen er op terug, op de buurt, de zorg voor elkaar, voor de straat en voor de vogels. Op hoe je uiteindelijk zelf medeverantwoorde-lijk bent voor de leefbaarheid van je eigen buurt.

Nou vooruit, één minpuntje: die vruchtjes van de ginkgo’s, die stin-ken wel enorm. Gelukkig kan ik hem daarin gerust stellen: bij de rioolre-novatie verdwijnen de ginkgo’s en daar komen esdoorns voor terug. Met wellicht iets meer bladafval, dat wel.

Geen zorg, de bladhark staat klaar !

Page 9: Wijkblad juni 2012

WIJKFEEST KOMT ERAAN !!!

Het is pas juni en de vakantie moet nog komen. Maar toch: noteer alvast 19 augustus. Want op die dag vindt het jaarlijkse wijkfeest plaats. Tenzij de rioolreno-vatie roet in het eten gooit hopen we elkaar weer te ontmoeten op het kruispunt van de Ovidiusstraat en de Vergiliusstraat.

Behalve de bekende ingrediënten, treft u deze keer ook een rommel-markt aan. U kunt - wanneer u in Aarveld of Bekkerveld woont - gra-tis de beschikking krijgen over een marktkraam om uw gebruikte spul-letjes (of ‘spullen met ervaring’) te verkopen. Natuurlijk kunnen ook kinderen hun verkooptalent ten vol-le in de strijd gooien !

Behalve om spulletjes te verkopen, kunt u ook over een hele of een hal-ve kraam beschikken om een ‘eigen’ goed doel te promoten. Als u met een stel vrienden bijv. een schooltje in Gambia sponsort, is dit misschien een mooie kans om daar bekend-heid aan te geven. Het gaat echter nadrukkelijk niet om de ‘bekende’ goede doelen, zoals Wereldnatuur-fonds, KWF, Greenpeace en derge-lijke. Bij twijfel kunnen we natuurlijk altijd even overleggen.

Het wijkfeest begint altijd om 13.00

uur en dan moet de kraam ook inge-richt zijn. Dat moet die ook blijven tot 16.00 uur (het wijkfeest zelf gaat door tot 18.00 uur). En na afloop moeten alle niet verkochte (en nieuw aangeschafte) zaken weer mee terug naar huis.

Wilt u in aanmerking komen voor een hele of halve kraam, dan kunt u dat laten weten via [email protected]. We verzoeken uw adres te vermel-den en aan te geven of de kraam bedoeld is voor de rommelmarkt of voor een goed doel.

U kunt het e-mailadres ook gebrui-ken wanneer u eerst nadere informa-tie wenst.

Heeft u overigens andere ideeën voor het wijkfeest ? Bijvoorbeeld voor een optreden, demonstratie of activiteit ? Ze zijn welkom !

9

Page 10: Wijkblad juni 2012

PARKCITY LIVE 23 en 24 JUNI

De derde editie van ParkCity Live na-dert met rasse schreden. Het mooie Bekkerveld wordt weer omgetoverd tot een waar festivalterrein. De opbouw, het festival en het af-breken brengt overlast met zich mee voor de buurt.

Voor ons is het belangrijk dat de be-woners van Aarveld-Bekkerveld het festival een warm hart toe dragen want eerlijk is eerlijk, zonder uw me-dewerking , geen geslaagd festival!

Graag willen we via dit redactioneel stuk alle buurtbewoners informeren over het nieuwe ticketbeleid, op- en afbouwschema, geluidsoverlast en het parkeerbeleid.

Kortingsregeling omwonende:Een korte geschiedenis is wellicht van belang. ParkCity Live heeft in 2010 en 2011 essentieel verlies ge-draaid. Wellicht heeft u dat ook uit de kranten vernomen.De reden van deze rode cijfers lag o.a. in het feit dat te veel mensen gratis, dan wel met stevige korting op het festivalterrein zijn gekomen. Dit beleid hebben we drastisch moe-ten aanpassen, om het financieel bestaansrecht van ParkCity Live te waarborgen. Het is helaas onmoge-lijk als organisatie zo’n festival met deze artiesten en infrastructuur te organiseren zonder inkomsten van de entreegelden.

Voor deze editie bieden we u als om-wonende graag het volgende aan:

1.Uit de omwonenden die een kaart-je gekocht hebben (of nog gaan ko-pen) worden 4 prijswinnaars uitgeko-zen, die conform hun ticket (dagkaart of combikaart) recht hebben op een artiestenpas. Deze pas geeft toegang tot de backstage ruimtes, artiesten-catering, maar zelfs ook toegang tot ‘op’ de podia. Uiterlijk 1 week voor het festival maken we de winnaars

10

Page 11: Wijkblad juni 2012

5.Alle uitgebreide kinderactiviteiten op het festival zijn overigens geheel gratis. Check onze site voor meer in-formatie.

6.De kortingstickets voor omwonen-de kunt u tot en met vrijdag 22 juni 23.59 uur via internet bestellen.

7.Omwonende zijn bewoners van adressen zoals vermeld op onze website: http://www.parkcitylive.nl/tickets/omwonende-tickets/

Op- en afbouwdagen:We starten met de opbouw op za-terdag 16 juni. Vanaf die dag wordt er iedere dag hard gewerkt met het opbouwen van podia, techniek, cate-ring, toiletten etc. De werkzaamhe-den starten ‘s ochtends om 08.00 uur en eindigen om 20.00 uur. Naar mate de festivaldata naderen zal er beslist ook na de klok van 20.00 uur door-gewerkt worden. Natuurlijk plannen we dan die werkzaamheden die geen geluidsoverlast met zich meebren-gen.

Vanaf maandag 25 juni wordt er met man en macht gewerkt om het fes-tivalterrein weer terug te brengen in de originele staat. We streven erna om op donderdag 28 juni Het Bek-kerveld schoon op te leveren. Tijdens de op-en afbouw wordt het terrein ’s nachts bewaakt.

bekend via de mail. Dus wilt u hier aan mee doen, dan dient u voor 15 juni een omwonende kortingsticket te kopen via internet.

2.Indien omwonenden (met ticket) dat wensen krijgen ze tijdens het festival een rondleiding backstage. Wilt u dat? Stuur daarvoor een mail naar [email protected] en u krijgt voor het festival nog instructies. Omwonenden (ook zonder ticket) kunnen tijdens de opbouwdagen ge-woon komen kijken, ook backstage.

3.Tevens krijgen de omwonenden die een kaartje hebben gekocht 2 gratis consumptiedrankbonnen (twv €5,–) per gekocht dagkaartje. Voor een combiticket zijn dat 3 consumptie-drankbonnen (twv €7,50). Kidstic-ket; dagkaart 1 gratis consumptie-drankbon (twv €2,50), combikaart 2 gratis consumptiedrankbonnen (twv €5,–). U kunt deze bonnen af-halen voordat u het terrein opgaat, bij de infobalie. Daar wordt uw E-tic-ket gescand en de bonnen meteen aan u uitgereikt. Er kan hier om legi-timatie gevraagd worden.

4.Op KidsTickets (5 tot 12 jaar) wordt door de organisatie geen kor-ting verstrekt. Kinderen tot en met 4 jaar hebben gratis toegang. Alle kinderen tot en met 11 jaar mogen alleen onder begeleiding van volwas-senen het festivalterrein op.

11

Page 12: Wijkblad juni 2012

We hopen u hiermee voldoende ge-informeerd te hebben. Mocht u ech-ter nog vragen hebben, stuurt u dan gerust een mailtje naar :[email protected]

Wij danken u op voorhand heel har-telijke en hopen u te mogen begroe-ten op het festivalterrein.Samen op naar een fantastisch festival!

Met een Parkstadse groet,Hans Paul NieskensOrganisatie ParkCity Live 2012(in 1966 geboren op de Bekkerweg 47)

12

Geluidsoverlast:De organisatie is er alles aan gelegen om de geluidsoverlast tot een mini-mum te beperken. Echter dat blijkt niet altijd mogelijk. Voornamelijk de lage bastonen gaan dieper door tot in de wijk. In overleg met de Ge-meente zijn er continue geluidsme-tingen in en rond de wijk. Indien wij de geluidsnorm volgens de vergun-ning overschrijden worden wij als organisatie meteen op onze vingers getikt. Wij houden ons dus aan de door de Gemeente opgelegde regels; sterker nog we proberen hier ver onder te blijven. We realiseren ons dat ook wanneer we binnen of onder de nor-men blijven, het natuurlijk mogelijk is dat het geluid tot overlast leidt.

Parkeerbeleid:Voor de editie van ParkCity Live 2012 mogen de bezoekers en omwonen-den gratis gebruik maken van de par-keergarage van het APG. Deze is be-waakt. Op die manier voorkomen we parkeerproblemen in de wijk.De bewoners behouden het recht van parkeren, echter enkel in bezit van een parkeerkaart. De parkeer-kaarten worden huis aan huis rond-gebracht voorafgaande aan het festi-val.

Page 13: Wijkblad juni 2012

WEEK V/D AMATEURKUNST

PopUp Pop We Aar Bek doet dit jaar mee aan de Week van de Amateur Kunst (WAK)Deze wordt gehouden in het Cultuur-huis Heerlen aan de Sittarderweg 145 en wel op Zaterdag 9 juni tussen 14.00 - 20.00 uur.

Wij zijn gevraagd om met vier optre-den het laatste deel van die dag voor onze rekening te nemen.Ons programma zal beginnen om 18.00 uur en duren tot 20.00 uurIedereen die het leuk vindt is van harte uitgenodigd om die dag een kijkje te komen nemen.

Ons programma ziet er als volgt uit:1. Lonneke Zijlstra (deelnemer aan ons OpenPodium van 25 maart) voorheen deelgenomen aan “Birdy” contest 3FM2. Red VII feat. Spin (deelnemer aan ons OpenPodium van 25 maart) “Rappers” @ Queensday Hoens-broek3. After Seven (deelnemer aan de Voorronde van onze Band Contest op 29 april – zie 2e poster ) Pop-Rock-band met wortels in onze wijk (Aarveld/Bekkerveld)4. Come Miss Coma (Eén van de FINALISTEN van onze Band Contest op 13 mei – zie 3e poster) Helaas waren niet zij de winnaars, maar de Pop-Rockband Sneckers die op

Zaterdag 23 juni ParkCity Live, dat midden in onze wijk gehouden wordt, mag openen.

Hopelijk tot ziens allemaal,

Frans Cleven (We Aar Bek)

13

Page 14: Wijkblad juni 2012

NIEUWE HUISVESTING VOOR DE WIJKRAAD

Tot voor kort maakte de wijkraad voor de vergaderingen gebruik van een leegstaande winkel in de van Weerden Poelmanstraat. Hoewel we erg blij waren met die mogelijk-heid en met dank aan Wonen Zuid, ondervonden we toch ook enkele nadelen. Naast de slechte uitstraling van de ruimte waren de gebrekkige verwarmings- en toiletvoorzieningen een minpunt.Bovendien is de hele winkellaag in de van Weerden Poelmanstraat verkocht aan Plus Vastgoed, waarbij onduidelijk is wat de gevolgen daar-van zijn voor de huidige gebruikers.

Toen de huurdersvereniging Woon-punt kenbaar maakte het voormalige SNS-gebouwtje (later even Sies) aan de Ovidiusstraat (nabij de apotheek)

te zullen verlaten, hebben we geïn-formeerd of het mogelijk zou zijn om dat, eventueel gezamenlijk met de wijkraad Douve Weien/Caumerveld, te huren. Wijkraad Douve Weien/Caumerveld gaf er echter de voor-keur aan in de eigen wijk te blijven en voor ons alleen zou de huur niet op te brengen zijn.

Toen later bekend werd dat Mean-der het gebouw in gebruik zou nemen, hebben we contact gezocht en troffen we een zeer bereidwillige partner aan. Meander gaat het ge-bouwtje overdag gebruiken en voor een geringe vergoeding staat het in de avonduren tot onze beschikking. Met de gemaakte afspraken zijn we zeer tevreden, zeker omdat het ook de deur opent naar inhoudelijke samenwerking tussen wijkraad en Meander.

Het politie-spreekuur zal m.i.v. 28 juni ook verhuizen naar de Ovidius-straat. Op www.aarbek.nl kunt u onder ‘Diversen’ de tijden vinden waarop de wijkagent in het wijkgebouwtje aanwezig is.

14

Page 15: Wijkblad juni 2012

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Susan Peters. Ik werk als wijkverpleegkundige in de wijken Aarveld, Bekkerveld en Douve Wei-en. Ik ben sinds 2000 werkzaam bij de Meander Groep als wijkverpleegkun-dige en heb als extra aandachtsge-bied de wondzorg en decubituszorg. Daarnaast heb ik een extra functie en dat is de Zichtbare Schakel.

Zichtbare Schakel: Wat betekent dat?Ik ben zichtbaar voor bewoners en professionals. Ik ben veel op straat en heb veel contacten met de hulp-verleners uit de wijk.

Als bewoner kunt bij mij terecht met vragen over gezondheid, welzijn, vei-ligheid en wonen. Samen met u kijk ik wat er aan de hand is, lever directe zorg of ondersteuning en regel in overleg met u datgene wat nodig is om weer prettig te kunnen functio-neren. Ik heb goede contacten met andere professionals in de zorg en kan u dus gemakkelijk doorverwijzen naar de juiste (zorg)instantie.

Als professionals kunt u bij mij, als zichtbare schakel, terecht met signalen over uw cliënten en wijk-bewoners waar u zich zorgen over maakt. Het signaal kan heel breed zijn op het gebied van wonen, zorg

en welzijn. Ik heb een schakelfunc-tie tussen uw cliënt en verschillende disciplines en instanties. Het doel is het vergroten van de zelfredzaam-heid van uw cliënt door een goede afstemming in zorg en communicatie met alle betrokken disciplines.

Er is geen verwijzing of indicatie no-dig voor de inzet van de Zichtbare Schakel, een signaal is voldoende!

Maakt u zich zorgen over iemand in de buurt of over een probleem waar u zelf niet meer uit komt?

Heeft u behoefte aan een gesprek hierover?

Neem dan contact op met de Zicht-bare Schakel voor een kosteloos gesprek bij u thuis.

Susan Peters06-42941783e-mail: [email protected]

Verder heb ik vanaf maandag 18 juni elke maandag spreekuur in het wijk-gebouw aan de Ovidiusstraat 115 van 13.00u-14.00u.

15

Page 16: Wijkblad juni 2012

18

BEKKERVELD GAAT VOOR DIGITAAL...! Wie helpt ons mee ???

RKSV Bekkerveld wil haar archief digitaliseren. Daarom een oproep aan alle leden, oud-leden, kortom iedereen die Bekkerveld een warm hart toedraagt eventuele gegevens in de vorm van foto’s, oude clubbladen, notulen ,posters etc. ter beschikking te stellen voor het digitaal archief.

De rijke geschiedenis van Bekkerveld moet voor de toekomst behouden blijven. In eerste instantie vanaf het begin (1944) tot de jaren 1980. Daarna volgt een tweede ronde diemeer betrekking zal hebben op de laatste decennia .

Stuur een mailtje naar [email protected] of bel even naar één van de commissieleden:

Jacques Pepels 571 11 13 Frans Luiten 542 98 90 Johan Dhondt 541 78 73

Wij zullen dan contact met u opne-men en een afspraak maken ter verdere afhandeling. Dank bij voorbaat namens de commissie.

Hellen & Mirjam

Van Weerden Poelmanstraat 34

Tel. 045 542 21 12

Heerlen

Bartokring 5

Tel. 045 532 12 84

Landgraaf

vergeet

de Vaders

niet bij

't Boeketje

Page 17: Wijkblad juni 2012

DANKJEWEL !!!!!!

Van de Stichting Samenwerking Heerlen, vooral bekend van de Win-kel van Sinkel aan de Akerstraat, ontvingen we een mooie gift voor het rosarium. De gift helpt ons ge-weldig om oude of afgestorven rozen te vervangen door nieuwe en enkele perken geheel opnieuw in te richten. Zo kunnen we het rosarium in goede conditie houden. En voor de vrijwil-ligers is het een belangrijke blijk van waardering, die hen stimuleert om door te gaan.

Een welgemeend Dankjewel is op zijn plaats!

19

GEZOCHT KEEPSTER!!

Het Dames 2 team van Bekkerveld zoekt een keepster. Heb jij zin om te voetballen in een gezellig dames-team dan zijn we hard op zoek naar jou. Ben jij sportief en lijkt het je leuk om bij ons te komen voetballen.

Kom eens gezellig langs tijdens onze trainings dagen op dinsdag en vrijdag van 19:00 uur tot 20:30 uur. of mail even naar dit adres:

[email protected]

Page 18: Wijkblad juni 2012

20

COLUMN - DE MAAT NEMEN

Mag ik u even de maat nemen? Als u dit liever niet hebt, lees dan voor-al niet verder! In mijn vorige wijkco-lumn heb ik vol enthousiasme ge-schreven over ‘Ons Bekkerveld’, in mijn ogen een schoolvoorbeeld van zelforganisatie, positieve benade-ring en eigen verantwoordelijkheid van en door wijkbewoners.

Ik heb de bewonersavond mogen bezoeken ook al woon ik niet direct aan het Bekkerveld en heb me aan-gemeld om mee te doen met de ac-tieweek. Met als resultaat dat ik 3 avonden samen met een lid van de wijkraad heb geflyerd en met mede-gebruikers van het Bekkerveld ge-sproken: hondenbezitters, jeugd op bankjes en jeugd in auto’s.

We ruimden het beetje rommel op dat er lag en voerden vriendelijke gesprekken met begripvolle mensen en natuurlijk iedereen die we spra-ken ergerde zich ook aan die ande-ren en ruimde zelf altijd honden-poep op, deed altijd rommel in de prullenbak en had nooit de muziek te hard aan staan. Men vond het een goede zaak dat er actie werd gevoerd.

Nu kan het zijn dat de overlastver-oorzakers er toevallig die week niet

waren… want dat zijn natuurlijk su-jetten die alleen bij heel goed weer of in de diepe duisternis uit hun krochten komen. Hoe dan ook, het was een gemoedelijke week waar ik met plezier op terugkijk.

Toch blijft er iets knagen en daarom wil ik u de maat nemen….U leest dit stukje nog steeds, dus u hebt me toestemming gegeven. Volgens mij lag de ratio (professionals : wijkraad : bewoners) van deelnemers aan de actie bij benadering op 1:1:1. Dat moet beter kunnen denk ik! Wat hebt u gedaan en wat doet u nog om overlast te voorkomen en het Bekkerveld echt ‘Ons Bekkerveld’ te laten zijn? Gaat u ervoor om in september op 1:2:4 te komen?

PE´12

Page 19: Wijkblad juni 2012

ONS Bekkerveld JOUW Bekkerveld

Nú ben ik nog in blijde verwachting van het circus, voor u is het al weer vertrokken. De geuren, de muziek, soms een trompetterende olifant, de bedrijvigheid: het is allemaal ver-trouwd als vanouds. Mét het Bekker-veld, want circus en Bekkerveld zijn bijna een twee-eenheid.Mijn Bekkerveld, waar ik als jochie tussen de circuswagens rondsloop, in de bomen klom, kastanjes uit-gooide. Enfin, in het vorig nummer schreef ik er al over en kondigde ik de actie ONS Bekkerveld JOUW Bek-kerveld aan.

Vanaf 16 april zijn we op pad ge-gaan om alle gebruikers op het veld

aan te spreken, welkom te heten. Inderdaad: welkom. Zonder bedrij-vigheid is het Bekkerveld immers slechts gras. Aan de hondenbezit-ters vroegen we de hond aan de lijn te houden en de hondenpoep op te ruimen. De jongeren verzochten we de prullenbak te gebruiken. En zo nodig ruimden we zelf even wat op. In een flyer legden we de bedoeling nog eens uit.

Politie en Handhaving deden het daarna nog eens dunnetjes over: spraken aan en legden uit. Bekeuren was niet nodig.De gemeente plaatste welkomstbor-den, de informatieborden volgen nog.

Spannend? Ja, een beetje toch wel. Je weet immers niet of het gaat wer-ken, hoe de mensen zullen reageren. Wat dat laatste betreft: verrassend en hartverwarmend zijn de vele po-sitieve reacties. Natuurlijk, als ieder-een zegt dat hij/zij de poep opruimt en als iedereen vol overtuiging zegt de prullenbakken te gebruiken,

21

Page 20: Wijkblad juni 2012

van de kinderconferentie en in de takken zitten de boombeestjes, ook al van de kinderconferentie. Ze on-derstrepen nog eens: dit is ONS Bek-kerveld en kom ze maar bekijken, want het is ook JOUW Bekkerveld.

22

Benzenraderweg 90 Heerlen

Tel: 045 571 64 71www.lochtman.keurslager.nl

[email protected]

dan weet je dat een knipoog op zijn plaats is. Maar toch: vooral positief. Helaas echter ook iemand die niet meer zal komen als de hond aan de lijn moet. Een beetje begrijpelijk ook wel: voor het betreffende hondje zou je graag een uitzondering willen ma-ken, maar daarin voorzien de regels helaas niet.Maar levert het ook wat op? Ik nodig u uit: ga kijken en overtuig u zelf. Het is schoon (al moeten we nog iets be-denken voor de peuken), je kunt er veilig spelen en lekker in het zonne-tje zitten.En als u toch gaat kijken, kijk dan ook eens omlaag en omhoog. In de stoep liggen de beschilderde stoeptegels

Naar aanleiding van onvrede bij buurt-bewoners over o.a. de kortingsregeling voor Park City Live, heeft de organisatie overleg gevoerd met de wijkraad. De wijkraad heeft op verschillende onderdelen advies gegeven, overigens met de vaststelling dat PCL een zelf-standige organisatie is die eigen beleid voert.

Naar aanleiding van het overleg heeft PCL in een mail aan omwonenden (voor zover de e-mailadressen bij PCL of de wijkraad bekend waren) uitleg gegeven en een bewonersactie aangekondigd. De tekst daarvan vind u op www.aarbek.nl.

Page 21: Wijkblad juni 2012

ik toch belasting voor!”, “Dat is mijn verantwoordelijkheid toch niet!”En strikt genomen: nee, het was hun verantwoordelijkheid niet. De Wedoener trok zich dan weer terug om te overleggen en plan-nen te maken. De Zezeggers stelden vast dat ze ook niet met rust gelaten werden en gingen verder met onderzoeken waar de verantwoor-delijkheid dan wel zou kunnen liggen. Om vervolgens conclusies te trekken: “Maar ze nemen hun verantwoordelijkheid ook niet!” ,“Wij zitten hier in de troep, want ze ruimen het niet op.” En: “We moe-ten hier wel steeds zitten, want ze organiseren niks voor ons.” “Onze ideeën worden niet gehoord, want ze vragen ons niks.”Ruim voor etenstijd stonden ze op, strekten hun benen en sjokten huis-waarts. Morgen weer verder.

Bij het andere bankje vlogen de ideeën als lege blikjes in het rond. Die vond je er overigens niet: bij de Wedoeners was het altijd opge-ruimd en gezellig. “Zullen we ze eens uitnodigen ….”, “Als ik nou eens ….”, “Misschien kunnen we eens samen ….” enzovoort.Nog maar nét voor etenstijd ston-den ze op, strekten hun benen en ijlden huiswaarts. Er was veel te doen. Na etenstijd kwamen de Wedoeners terug en gingen aan de slag.

TWEE WERELDEN

Ze zaten, zoals inmiddels gebruike-lijk, weer bij elkaar. Iedere ochtend ontmoetten de Zezeggers elkaar, tenminste als het redelijk weer was. Af en toe zei iemand iets: “Ze moes-ten er wat aan doen!” Dan was het weer even stil. “Ze moeten echt eens optreden!”, viel een ander dan toch bij.“Ze vegen de straten ook al niet meer zo vaak,” probeerde een an-der het gesprek een andere kant op te sturen. Ruim voor etenstijd stonden ze op, strekten hun benen en sjokten huis-waarts. Morgen weer verder.

Het bankje schuin tegenover, wat meer in de schaduw, was van de Wedoeners. Het bleef opvallend vaak leeg, maar als het vol was, was ook daar een interessant gesprek te volgen. “Wanneer beginnen we?”, meteen gevolgd door “Hoe zullen we het aanpakken?” of “En als we nou eens …?” Nog maar nét voor etenstijd stonden ze op, strekten hun benen en ijlden huiswaarts. Er was veel te doen.

Vroeger liep nog wel eens een We-doener naar het bankje van de Ze-zeggers. “Zullen we eens …”De antwoorden kwamen nog voor hij zijn zin had kunnen afmaken: “Daar ga ik niet over!”, “Daar betaal

23

Page 22: Wijkblad juni 2012

MOPPEN!!

Als ik iets komisch zie, schiet ik altijd meteen in de lach, zegt Fred. Dat is wel triest, antwoordt zijn vriend, want dan kun je je nooit voor de spiegel scheren.

Mw. Jansen woont naast een bijen-houder. Op een dag belt ze bij hem aan en zegt: “Een van uw bijen heeft me gestoken.” Waarop de bijenhou-der geruststellend lacht en zegt: “Wijst u maar welke, mevrouw, dan zal ik hem straffen!”

Een man komt bij Hem & Haar kap-pers en laat zich scheren. Vraagt de kapper:

“Bent u hier al eerder geweest?” “Nee, die littekens heb ik van een verkeersongeval.”

Twee bewoners van Aarveld zitten bij de Weltervijver te vissen. Plots zegt een van hen: “Mag ik jouw dob-ber even lenen? De mijne gaat altijd onder.”

Twee waarzegsters komen elkaar tegen. Zegt de een tegen de ander: “Je ziet er beter uit dan de volgende week.”

Page 23: Wijkblad juni 2012

Prijswinnaar SUDOKUMaart 2012

# RIET Kleijne Hertog

PROFICIAT!! 25

KINDERCONFERENTIE

In september 2011 kwamen we voor het eerst bij elkaar, een groepje mensen zomaar bij elkaar gevraagd en niet eerder samengewerkt. Op-dracht: laten we kijken of we een kinder- en jeugdconferentie voor de wijk kunnen organiseren. Spannend.Maar het groepje wilde wel, werd enthousiast en kon het! In maart konden we alle kinderen in de wijk een prachtige uitnodiging sturen.

Op 15 april 2012 meldden 54 kinde-ren en zo’n 30 ouders zich in de kan-tine van de voormalige HTS om deel te nemen aan workshops (kinderen) of een handje te helpen (ouders). Helaas misten we de kinderburge-meester, maar dat deed aan het enthousiasme niets af. In verschil-lende workshops gaven de kinderen zich over aan boogschieten, blauwe pannenkoeken bakken, beeldhou-wen (resultaat te zien in het rosari-um), het schilderen van stoeptegels (Bekkerveld), wandkleed maken of ‘boombeestjes’ schilderen (nu op de takken rond het Bekkerveld).

De kinderen die voor hiphop of the-ater hadden gekozen, sloten de mid-dag af met een voorstelling.

Al met al een bijzonder geslaagde middag, zelfs bij het wat tegenval-lende weer. Enfin, de foto’s spreken

voor zich. Die vind u op de kinderpa-gina van www.aarbek.nl.

Op 23 mei heeft de werkgroep met veel plezier teruggekeken en ge-evalueerd. Conclusie: volgend jaar weer!

Met dank aan de leden van de werk-groep (die ook niet goed wisten waar ze aan begonnen), Richard voor het ontwerp, Gert van de HTS, de work-shopleiders en vele anderen!

Page 24: Wijkblad juni 2012

Hallo ik heet Thijs Gulpen.

Het is vandaag 15 april 2012.Ik ga straks naar een kinder-conferentie van de wijk Aarveld-Bekkerveld.Dus eigenlijk AarBek. Je kon je voor veel dingen opgeven.

Ik had me voor pijl en boog-schieten, theater, blauwe pan-nenkoeken en stoeptegels schil-deren opgegeven.Ik doe mee met theater, en misschien mijn nichtje Zoë en mijn neefje Ruben ook. Ik doe ook mee met stoeptegels schilderen. En zo rond kwart over elf, komt mijn vader me ophalen. En dan gaan wij naar dekinderconferentie.Ik heb met mijn opa 160 wafel-tjes gemaakt. En die mogen de mensen opeten. En het is in het HTS gebouw (Hogere Techni-sche School.)En ons hele gezin helpt vandaag mee, om alles goed te laten ver-lopen.

Het was heel leuk om met de jeugdconferentie mee te doen.Ik heb een toneelstukje gedaan en dat was heel leuk.En ik heb een stoeptegel ge-maakt. Het was echt super leuk.

KINDERCONFERENTIE - 2

Hoi heel bekkerveld!

Ik vond de jeugdconferentie superleuk ! Ik deed mee aan: xxl wandkleed maken en beel-dentuin.Ik zit zelf op de dependance. Dat is nog een stuk van de Tarcisiusschool. Dat ligt bij het rosarium. En daar worden de beelden van de Workshop beeldentuin tentoongesteld.

En jullie mogen allemaal komen kijken naar de beelden!!!

Ik heb samen met mijn moeder een haasje gemaakt.

Groetjes: Eva persoon!!!

26

Page 25: Wijkblad juni 2012

graffiti-project. Om de kosten beheersbaar te houden, is er toen voor gekozen om iets te laten maken waar we la-ter ook nog iets mee zouden kunnen. Samen met de graffitikunstenaars hebben we ervoor gekozen om een stuk te maken dat later tijdens het Festival als achtergrond op de bühne zou dienen. Tijdens de shows bleek dit, samen met de lichteffecten, een spectaculair beeld op te leveren.

Extra aandacht hebben we dit jaar besteed aan het Open Podium ge-deelte. We hebben een ervaren muzikant gevraagd om ons hierbij te helpen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Waar we vorig jaar nog stonden met één zielige

FESTIVAL en OPEN PODIUMWE AAR BEK 2012:

In de aanloop naar de tweede editie van ons Festival & Open Podium heb-ben we ook dit keer de nodige strub-belingen gehad. We hadden een geweldige groep uit ons buurland België weten te boeken, namelijk de tweemansformatie of eigenlijk moet ik zeggen tweevrouwsformatie “Lili Grace”. Dat dit een goede keuze was, daar zijn we achter gekomen. Zij kwa-men namelijk in de finale terecht van de Belgische tegenhanger van “Nu of Nooit”, die de bands uitzicht geeft op een podiumplek op PinkPop. Dit kon-den ze natuurlijk niet aan hun neus voorbij laten gaan en je raad het al, die finale was op de zelfde dag als ons Festival.

Jammer genoeg kwam dit op een moment dat al onze posters al ver-spreid waren en konden we dit niet meer communiceren naar ons pu-bliek. Maar ook hiervoor hebben we een passende oplossing weten te vinden.

Om ook aan de buitenkant van de Nieuwe Nor de mensen er op te at-tenderen dat er hier iets gaande is, wilden we ook hier graag een activi-teit organiseren. Iets met kunst was het idee. Dus moesten we iets kiezen dat kort bij de jeugd zou staan. Zo kwamen we op het idee van een

DEADLINE!!!

Ingezonden stukken voor de 3de wijkbladeditievan 2012,graag inleveren vóór

20 AUGUSTUS 2012Alvast dank

De redactie

27

Page 26: Wijkblad juni 2012

aanmelding, hadden we dit jaar maar liefst zes ingeschreven aanmeldin-gen. Hieronder waren drie “HipHop” groepen die een heel eigen show ga-ven, tevens hadden we twee zange-ressen, die ieder afzonderlijk, samen met Angelo’s Band een prachtig op-treden hebben verzorgd.

Verder had de stichting “Samen Spel” zich ingeschreven met de Kids van “De Sleutel” om voor ons een variété act op te voeren in de vorm

Het speeltoestel aan de Celsusstraat (nabij aansluiting op de Tacitusstraat) is aan vervanging toe. De gemeente bood drie alternatieven aan en leerlingen van de dependance van de Tarcisiusschool hebben daaruit een keuze gemaakt. Waarschijnlijk (afhankelijk van de levertijd) wordt het nieuwe speeltoestel na de zomervakantie geplaatst.

van een theatrale Rockopera, ge-bruikmakend van soms shockeren-de en de andere keer weer lieflijke en aandoenlijke scènes. Dit alles in prachtige kostuums en begeleid door bombastische muziek. Alsof dit alles niet genoeg was, had Angelo nog een verrassing voor ons in petto.

We werden getrakteerd op een gastoptreden van niemand minder dan Jimmy Dee, een nieuwe ster aan het firmament. Samen met Angelo’s Band en Mitchel Ritchi hebben ze toen gezorgd voor een spectaculaire afsluiting van het Open Podium.

Na een pauze, waarin de aanwezige artiesten en het ondersteunend per-soneel de mogelijkheid hadden een gemeenschappelijke maaltijd te nut-tigen, ging het Festival dan eigenlijk pas echt van start. Er stonden maar liefst elf bands gepland en nog een aantal intermezzo acts, ingevuld door de Kids van “De Sleutel”.

28

Page 27: Wijkblad juni 2012

vertegenwoordigd met o.a. Rocket Skates en Fin de Ciècle. Als overgang voor het optreden op het hoofdpo-dium hadden we nog een intermezzo act ingepland. Deze bestond uit een soms groteske show rond het thema Goed & Kwaad en de strijd om de Macht. Niet iedereen had behoefte aan deze muzikale marathon en dus verdeelde het publiek zich op een gegeven moment in twee groepen. De een ging voor de rustige ballads en de andere voor het meer spette-rende vuurwerk in de grote zaal. Ik denk dan ook dat we voor iedereen wel iets leuks op het programma hadden staan. Als minpuntje moet ik misschien aanhalen, dat we het voor de gemiddelde bezoeker wel erg laat hebben gemaakt voor op de Zondagavond.Met een beetje goede wil kunnen we volgend jaar weer zo’n spette-rend feest organiseren en als ik dan de zaal in kijk, kunnen jullie met zijn allen roepen ……………….. We Aar Bek!

Hopelijk tot ziens allemaal,

Frans Cleven (We Aar Bek)

P.S. Voor foto’s/video’s van al onze evenementen kun je natuurlijk te-recht op de website van de Wijkraad, onder de rubriek “Fotoboek” (http://www.aarbek.nl/)

Gelukkig hadden we deze keer niet alleen de beschikking over het hoofdpodium van de Nieuwe Nor maar konden we ook het kleine po-dium in het café gebruiken. Op het hoofd podium werd afgetrapt door de band “Weekend Love”, één van de zes bands van het Arcuscollege die zich hadden aangemeld voor ons Festival.

Na elk optreden op het hoofdpodi-um, verplaatste het muzikale gebeu-ren naar het café. Met als gevolg dat ook het nodige publiek van locatie moest wisselen. In het café kwam de iets intiemere muziek aan bod, zodat ook de mensen die van de iets rus-tigere muziek houden, aan hun trek-ken kwamen. Singer-songwriter Kar-lijn Münstermann wist het publiek te bekoren met een paar prachtige bal-lads. Verder waren ook hier de mu-zikanten van het Arcuscollege sterk

29

Page 28: Wijkblad juni 2012
Page 29: Wijkblad juni 2012

wedstrijd mee te doen.Hiermee zijn we toen aan de slag gegaan. We hebben posters laten drukken en zijn die overal gaan op-hangen. We hebben een event-pa-gina aangemaakt op FaceBook en we hebben hier en daar wat rond ge-Twitterd en dat allemaal om vol-doende bands te lokken. Het heeft een tijdje geduurd voordat de eerste aanmelding binnen kwam, daarna volgden er al snel meer.

Uiteindelijk hadden we zo’n 23 aan-meldingen en een volgend probleem erbij. Er zouden maar vier voorron-den komen en dus moesten we ons beperken tot maar 8 kandidaten. We hebben ervoor gekozen om zelf de selectie te doen. Hierin hebben we geprobeerd om te kiezen voor zowel kwaliteit als originaliteit, zodat

BANDCONTEST WE AAR BEK 2012

Ik liep al een tijdje met de gedachte rond om het succes dat we hadden met ons Festival & Open Podium in de Nieuwe Nor, dichter bij huis voort te zetten. Maar op welke ma-nier, daar had ik nog geen idee van. Daarom ben ik maar eens om de ta-fel gaan zitten met Paul van café De Zotte op de Benzenraderweg.

Al snel kwamen we op het idee om er een wedstrijd van te maken, want dat maakt het extra spannend. Maar dan moet er natuurlijk ook wel wat te winnen zijn. Maar wat dan? Toen kwam Paul met een wel heel span-nend idee. Bij Park City Live on stage, wie wil dat nou niet? Dat was de ma-nier, om bands te verleiden aan onze

Page 30: Wijkblad juni 2012

duidelijk in hun nopjes met het win-nen van deze finale, het publiek heeft vijf dagen genoten van een keur aan bands en Paul en ik waren tevreden met een evenement dat we als zeer geslaagd mogen bestem-pelen. Als het aan mij ligt, staan we volgend jaar rond dezelfde tijd weer in café De Zotte en roepen we met zijn allen ……………..We Aar Bek!

Hopelijk tot ziens allemaal,

Frans Cleven (We Aar Bek)

P.S. Voor foto’s/video’s van al onze evenementen kun je natuurlijk te-recht op de website van de Wijk-raad, onder de rubriek “Fotoboek” (http://www.aarbek.nl/)

we een grote diversiteit aan deelne-mers zouden krijgen.

In de eerste voorronde kwamen twee totaal verschillende bands tegenover elkaar te staan, waardoor de jury het er maar moeilijk mee had. Maar er kon maar één band door naar de Fi-nale. Gelukkig had Paul gezorgd dat er nog een surprise act zou optreden, zodat de jury voldoende tijd had om tot een beslissing te komen. De an-dere voorronden waren al niet veel makkelijker voor de jury. In de ene voorronde stond een singer-song-writer tegenover een pop-band, in de andere een rock-band tegen over een rapper en in de volgende weer een electropop-band tegenover een stel hardrockers. Het publiek had daar geen boodschap aan, want die hadden vooral veel plezier en er zat voor iedereen wel wat bij. Uiteinde-lijk heeft de jury vier bands door ge-stuurd naar de FINALE.

Ook hier was het een diversiteit van jewelste en dus weer een zware klus om de uiteindelijke keuze te maken. Om de driekoppige jury te verster-ken, was ook ParkCity Life directeur Hans-Paul Nieskens gevraagd mee te jureren. Uiteindelijk is men tot een unaniem besluit gekomen. De band die dit jaar ParkCity Life gaat openen heet SNECKERS.

De bandleden van Sneckers waren 32

Page 31: Wijkblad juni 2012

Jeugdpagina 1

.

Page 32: Wijkblad juni 2012

DE SNOEZELKONINGIn een land, hier ver vandaan

waar bomen op hoge heuvels staan,

bedacht een prins met mooie zwarte krullen

een bijzonder plan:

hij verstopte zijn ziekte in een prachtig doosje

en vierde het leven, zoals alleen een jonge prins dat kan.

Al vroeg in de ochtend, hoorde heel het hof:

“klap eens in je kleine handjes,

blij, blij, blij”, gezongen door zijn moeder,

“lief klein prinsje van mij”.

Zodra de prins zijn mooie grote ogen opendeed

en begon te lachen op muziek, wist de hele hofhouding het zeker

deze kleine prins was bijzonder en uniek.

Ook al kon hij niet praten en had ook geen zicht,

snoezelen kon hij als de beste en

werd dus uiteindelijk de Snoezelkoning uit dit gedicht.

Op ontdekkingsreis in zijn stoere walker,

deed de jonge prins wel graag,

want lopen op zijn minder sterke beentjes,

ging wat hem betreft veel te traag.

Zodra de zon dan onderging, was de kleine prins heel erg moe.

Hij blies dan vlug honderdduizend kusjes,

wereldwijd naar alle mensen toe.

Sandarijn Hilkhuijsen - WWW.WOORDKRIEBELS.NL

Noa is 4 jaar en heeft een energiestofwisselingsziekte. Hij is de snoezelkoning

uit dit gedicht. De snoezelkoning is het titelgedicht uit mijn nieuwste bundel.

Page 33: Wijkblad juni 2012

Los deze SUDOKU op en lever het juiste antwoord in vóór 30 juni 2012 en WIN een fantastische

Boekenbon!!Stuur uw antwoord op naar Benzenraderweg 92 of 94 6417 SV Heerlen.

SUDOKU

vermeld duidelijk uw naam en adres op de Sudoku !!

NAAM: ADRES:

meer weten over Aarveld of Bekkerveld: kijk dan op www.aarbek.nl

Page 34: Wijkblad juni 2012