Wijkblad Info Oost

download Wijkblad Info Oost

of 18

 • date post

  18-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  2

Embed Size (px)

description

editie December 2011 / Januari 2012

Transcript of Wijkblad Info Oost

 • COMPUTERCURSUS voor ouderen en beginners (8 bijeenkomsten) U kunt zich weer inschrijven voor de cursus die in februari start bij voldoende deelnemers. Deze is op de vrijdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur.

  Velen gingen u voor. Leeftijden? Onze oudste deelneemster tot nu toe was 88 jaar en geslaagd. U bent nooit te oud om te leren. Een computer aangeschaft en u weet niet wat u er allemaal mee kunt doen? Bang dat u iets verkeerd doet of dat er iets kapot gaat? U hebt weinig of geen computer ervaring?

  Dan is deze cursus misschien iets voor u.

  In 8 bijeenkomsten wordt u in uw eigen tempo en op uw niveau geleerd om te gaan met de computer. U leert het gebruik van het toetsenbord en muisbesturing. U maakt kennis met vele tips en trucs die het makkelijker maken om te gaan met uw computer n met een aantal leuke en bruikbare programmas. U leert uw computer op orde te houden door bestandsbeheer. Verder wordt er op ingegaan hoe u op de computer eenvoudige instellingen kunt maken. Uiteraard komt het gebruik van internet en het e-mailen ook aan de orde. Kortom, een cursus waarin u de basisvaardigheden van de computer leert. Typevaardigheid is niet vereist, wel dat u in het bezit bent of gebruik kunt maken van een computer. Deze cursus wordt gehouden op vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in het wijkhuis. Inschrijven kan dagelijks tijdens de openingstijden. Het cursusgeld, inclusief lesmateriaal en een kop koffie of thee, bedraagt 50,00, gelijktijdig te voldoen bij inschrijving. Na afloop wordt een certificaat van deelname uitgereikt.

  COMPUTERCURSUS voor gevorderden (8 bijeenkomsten) Bij voldoende deelnemers: start zo snel mogelijk. Deze cursus is op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur en wordt gehouden in ons wijkhuis. Cursusgeld bedraagt 55,00 inclusief een kop koffie of thee en eventuele lesmaterialen.

  Deze cursus is bestemd voor diegenen die al aardig met de computer weten om te gaan. Ook als vervolg op de beginnerscursus. In deze cursus maakt u kennis met het Microsoft Office 2000-2003pakket met daarin de programmas Excel, Acces, PowerPoint en Word. Met deze onderdelen van het Microsoft Office pakket gaan we vervolgens oefenen en u leert hoe u deze programmas in de praktijk kunt gebruiken. Met Excel maakt u een eenvoudige boekhouding of huishoudbudget en controleert u de energienota enz. enz. U hebt een grote postzegel-, cd-, dvd- of andere verzameling? Deze programmas houden voor u alles netjes en overzichtelijk op orde. U maakt kennis en leert omgaan met PowerPoint. Met dit programma gaat u met uw (eigen) digitale fotos en/of tekst presentaties of een diashow maken. Verder maakt u kennis met vele tips en trucs voor Word. NIEUW: U maakt in deze cursus ook kennis met het fotobewerkingsprogramma Photoshop en de vele manieren om fotos te bewerken. Typevaardigheid is niet vereist. Voor deze cursus is het wel van belang dat u zelf in het bezit bent van een computer en een Microsoft Office pakket 2000-2003. Huiswerk kan deel uitmaken van deze cursus. Aan het eind van de cursus wordt een certificaat van deelname uitgereikt.

  CURSUS DIGITALE FOTOBEWERKING EN ARCHIVERING, maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur Bij voldoende deelnemers: start zo snel mogelijk, 4 bijeenkomsten.

  Bijna iedereen is tegenwoordig in het bezit van een digitale camera of gsm met camera. Aan het maken van digitale fotos zijn weinig of geen kosten verbonden. Er worden dan ook heel veel digitale fotos gemaakt. Maar hoe maak je deze fotos zichtbaar op de computer? U hebt oude (beschadigde) fotos en wilt deze bewerken en weer netjes maken? In deze cursus maakt u kennis met het archiveren, beheren en bewerken van uw digitale fotos. U maakt kennis met programmas om uw digitale fotos veilig als back-up op te slaan zodat u altijd een reservebestand heeft. Tevens maakt u kennis met programmas om uw fotos in diastijl te vertonen. Voor deze cursus is enige basisvaardigheid van het toetsenbord en muisgebruik vereist. U kunt tijdens de cursus gebruik maken van uw eigen opslagmedium zoals memorycards of usb-stick. Het cursusgeld, inclusief eventuele lesmaterialen, freeware-programmas en een kop koffie of thee, bedraagt 30,-.

  7

 • WIST U DAT. Sint Nicolaas ook weer in het wijkhuis is geweest voor de kinderen uit Helmond Oost? Er volop de polonaise met de zwarte pieten is gelopen en er flink gestrooid is? Het een gezellige drukte was van jong en oud? De kinderen na afloop met een klein presentje voldaan naar huis gingen? Er ook met de kinderactiviteiten zwarte pietjes gemaakt zijn? Deze binnenkort ook weer op de site van het wijkhuis te zien zijn? Er verschillend aanbod van activiteiten voor volwassenen in uw wijkhuis is? U zich kunt inschrijven voor bv. computercursussen, workshop tekenen, ouderengym, bij de

  tijdse ouderen e.d.? Ook uw idee en/of wensen voor activiteiten, voor het seizoen 2012, voor jong en oud nog steeds

  welkom zijn? Wij ook proberen er samen met u, iets mee te doen? U weer oude kerst- en andere kaarten kunt inleveren? Deze altijd opgehaald worden, zodat hiermee andere mensen weer een hobby hebben? Wij ook voor u in kleur kunnen kopiren, 0,20 per A4? De kwaliteit hiervan heel mooi is? Wij e.v.t. ook voor u kunnen stencilen vanaf 25 A4-vellen papier? Er nog steeds lege cartridges ingeleverd kunnen worden, zonder verpakking erom? Het hoekje tegenover de bar in het wijkhuis weer opnieuw gevuld is met leuke spulletjes van de

  vlooienmarkt? Er van alles staat voor zowel jong als oud? Er ook enkele mooie boeken bijstaan? Wij dit nog steeds verkopen tegen een geringe prijs? Ook hiervan de opbrengst voor de kindervakantieweek is? Wij ook ruimtes verhuren voor allerlei activiteiten, zoals vergaderingen, workshops, presentaties

  e.d.? U voor meer informatie gerust kunt bellen, tel. 544478, of voor uw vragen kunt mailen naar

  beheer@wijkhuisdelier.nl? Wij ook nog steeds losse postzegels verkopen? Ook onze website www.wijkhuisdelier.nl de moeite van het bekijken waard is, er steeds meer

  fotos van activiteiten geplaatst worden? U ook wijkhuis berichten kunt lezen via www.buurtlink.nl of kunt kijken op tv. naar Kanaal

  Helmond? Wij n hele grote leestafel hebben? U hier gerust het Eindhovens Dagblad en de Telegraaf of Donald Duck of andere bladen mag

  komen lezen? U hier ook vanaf vrijdagmorgen weekblad De Loop kunt ophalen? Er ook diverse folders liggen om te lezen en of mee te nemen?

  WERKGROEP KINDERVAKANTIEWEEK Oktober 2011: de eerste vergadering voor de nieuwe kindervakantieweek in 2012 staat voor de deur. De werkgroep heeft afscheid genomen van wat mensen, maar er zijn ook twee kersverse leden op de vergadering aanwezig. Dat geeft een nieuw impuls aan het hele gebeuren.

  We hebben gebrainstormd over het nieuwe thema, waarbij heel veel goeie en leuke naar boven kwamen. Er waren echter twee themas die de meeste stemmen hadden, dat waren de themas Toekomst en Superhelden. Wat het nu geworden is, vertel ik de volgende keer. Om het spannend te maken natuurlijk!

  Wij kunnen in ieder geval aan de slag met het nieuwe thema. We hebben ook al subgroepjes gemaakt en nu gaan we de dagen zo leuk mogelijk indelen. De ideen zullen wel weer over de tafel vliegen, daar ben ik braaf gerust over. En met de evaluatie ontdekten we ook wel weer verbeterpunten waar we rekening mee moeten houden. Kortom het wordt weer een leuke periode voor ons allen. We houden je natuurlijk op de hoogte .

  Werkgroep Kindervakantieweek Helmond-Oost

  9

 • KERSTMARKT IN ZORGBOOGCENTRUM DE PANNEHOEVE In Zorgboogcentrum De Pannehoeve in de Jan van Goyenlaan 1 in Helmond wordt op zondag 18 december 2011 van 11.00-16.00 uur een kerstmarkt georganiseerd. Tijdens de kerstmarkt worden diverse kerstartikelen verkocht die door bewoners, medewerkers en vrijwilligers van De Pannehoeve zijn gemaakt. Daarnaast worden activiteiten georganiseerd zoals een loterij met leuke prijzen en een rommelmarkt van tweedehands kerstartikelen. Dit alles in een unieke kerstsfeer. Iedereen is van harte welkom. De opbrengst van de kerstmarkt komt geheel ten goede aan de bewoners van Zorgboogcentrum De Pannehoeve in de vorm van voorzieningen, zoals extra ontspanningsavonden en culinaire verrassingen. Vanaf maandag 5 december 2011 kunnen bruikbare kerstspullen worden ingeleverd op het kantoor van de afdeling activiteitenbegeleiding in Zorgboogcentrum De Pannehoeve, Jan van Goyenlaan 1 in Helmond.

  DANKBRIEF VOOR PAROCHIE DE GOEDE HERDER Geacht (oud) Parochiebestuur en Parochieanen van De Goede Herder, Op persoonlijke titel schrijf ik hierbij onderstaande. het verlies van drie kerken dit jaar, De Goede Herder, O.L.V. Middelares en De Schabbert, die aan de Eucharistie werden onttrokken, geeft ons nog steeds wisselende gevoelens met pijn in ons hart. Wij waren allen gehecht aan onze gebouwen, waar we God zo lang hebben gezocht en gevonden, waar we lief en leed hebben gevierd. Afscheid moeten nemen van dierbare herders en gebouwen gaat iedereen vreselijk aan het hart. Hoe graag hadden wij het anders gewild. Maar dat neemt niet weg, dat we op weg zijn gegaan. Als gemeenschap van gelovige mensen. Met de omstandigheden waarmee de kerk van De Goede Herder in 2011 te maken kreeg, kwam kerkelijk interieur beschikbaar waarvan de Pauluskerk gebruik heeft kunnen maken. De Pauluskerk in Helmond Noord is oprecht dankbaar dat zij dit kerkelijk interieur, van De Goede Herder, mocht overnemen om de Pauluskerk van binnen een vertrouwd aanzien te geven, zodat kerkgangers uit uw parochie zich ook hier misschien thuis gaan voelen. De eenvoud waarmee de Pauluskerk was ingericht heeft hiermee een gedaantewisseling ondergaan met moderne banken, de credens en een viertal zitbankjes welke met het prachtige altaar, de mooie kruisweg en de imposante doopvont van OLV Middelares uit Brouwhuis bijdragen aan een rustig