Whyn Magazine #3 2016

20
Relax! Tijd voor de barbecue! Yalumba Down Under wijnen Nieuw uit Toscane: Villa Trasqua Frankrijk Op en top traditie By Albert Schuermans ® Magazine 3 2016

description

 

Transcript of Whyn Magazine #3 2016

Page 1: Whyn Magazine #3 2016

Relax!Tijd voor de barbecue!

YalumbaDown Under wijnen

Nieuw uit Toscane:Villa Trasqua

FrankrijkOp en top traditie

By Albert Schuermans®

Magazine 3 2016

Page 2: Whyn Magazine #3 2016

4 Frankrijk Diversiteit aan wijngebieden

6 Château Mentone Biologische rosé uit de Provence

7 Yalumba Sangiovese Rosé en The Scribbler

8 Grüner Veltliner De trots van Oostenrijk

10 Villa Trasqua uit Toscane Ons nieuwe Italiaanse wijnhuis!

12 Marchesi di Barolo Zonnig recept met Moscato d’Asti

14 Relax! Tijd voor de barbecue

16 Ramón Bilbao Albariño en octupus: een bijzonder recept!

18 Errazuriz Genieten met Pinot Noir

19 Principe de Viana Uit het Spaanse Navarra

Aanbiedingen gelden t/m 14 augustus 2016, zolang de voorraad strekt. Onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of drukfouten.

In dit nummer: 4

18

10

14

Page 3: Whyn Magazine #3 2016

Voorwoord

Het is zomer!Heerlijk zwoele zomeravonden liggen in het verschiet. De barbecue kan weer aan en de wijn mag uit de koeling. Deze zomer geldt dat ook voor rode wijn, want gekoelde rode wijnen gaan heerlijk samen met allerlei gerechten van de barbecue. The Scribbler Cabernet-Shiraz van het Australische wijnhuis Yalumba bijvoorbeeld. Drinkt u liever rosé? Dan adviseren wij een heerlijke rosé wijn van het Franse Château Mentone. Er valt weer genoeg te ontdekken en wij geven u tips om inspiratie op te doen.

Kent u Villa Trasqua al? Maak kennis met ons nieuwste Italiaanse wijnhuis! In het hart van Toscane weet wijnmaker Stefano Chioccioli met zijn team innovatieve en karaktervolle wijnen te creëren die regelmatig in de prijzen vallen. En dat vieren wij natuurlijk met een speciale aanbieding.

Meer ontdekken? Blader rustig door het magazine en lees meer over de diversiteit aan wijngebieden in Frankrijk, de veranderingen op wijngebied in Spanje of ga aan de slag met ons bijzondere recept ‘Pulpo à feira’!

Nieuwsgierig geworden? Kom dan snel naar de winkel!

Whyn | Schouwburgring 2 | 5038 TL | 013-5914574 | Tilburg www.whynshop.nl | [email protected]

Albert SchuermansEigenaar Whyn by Albert Schuermans

Page 4: Whyn Magazine #3 2016

Château Cazal Viel Rosé AC Saint Chinian

Een delicate rosé van Syrah, Grenache en Cinsault. Fris en tegelijk strak met aroma’s van fruit en kruiden.

DrinkadviesHeerlijk als aperitief of in combinatie met vis, kip of kalkoen en salades, bijvoorbeeld caesar salad.

FrankrijkDiversiteit aan wijngebieden

4 |

AC Saint ChinianDe wijnbouw begon in Saint Chinian, met dank aan de Benedictijner monniken, reeds in de 8e eeuw. Het gebied is (opnieuw) belangrijk geworden omdat de wijnstokken hier nauwelijks zijn aangetast door de invasie van druifluis die aan het eind van de 19e eeuw grote delen van Europa teisterde en wijngaarden vernietigde.

AC Beaujolais-VillagesDe op één na grootste appellation na de AC Beaujolais staat bekend om haar diversiteit. In het heuvelachtige zuiden worden subtiele, fruitige wijnen gemaakt, terwijl het noorden bekend staat om krachtigere wijnen. Jean Loron Beaujolais Villages komt uit het hart van de Beaujolais, waar de bodem bestaat uit zand en graniet.

AC Côtes du RhôneDe wijntraditie in het Rhônedal begint in het jaar 600 voor Christus, waarmee de Rhône de oudste wijnstreek van Frankrijk is. Het gebied is smal en ongeveer 200 kilometer lang. In de AC Côtes du Rhône wordt zo’n 90% rode wijn geproduceerd. Artesis van wijnhuis Ogier toont aan dat er ook hele lekkere witte wijnen worden gemaakt.

€ 7.49€ 8.95

per fles

Page 5: Whyn Magazine #3 2016

Artesis BlancAC Côtes du Rhône

Een blend van maar liefst zes (lokale) druivenrassen. Goudgeel met subtiele aroma’s en smaken van mandarijnen, rozen, pruimen, peer, amandel en acacia honing. Fris met een lange afdronk met een hint van munt.

DrinkadviesZeer smakelijk bij zeevruchten, fijn gekruide vis en kip.

Jean Loron Beaujolais VillagesAC Beaujolais-Villages

Een makkelijk te drinken kersen-rode wijn met intense aroma’s van rood fruit.

DrinkadviesGoed te combineren met sa-lades, lichte voorgerechten en diverse kazen. Serveertempera-tuur 12° C.

| 5

Frankrijk is het bekendste wijnland ter wereld. Lange tijd heeft het land een mo-nopolie gehad op wijnen van hoge kwaliteit en nog altijd dient het als voorbeeld en inspiratie voor wijnma-kers in andere landen. Ken-merkend voor Frankrijk is de grote diversiteit aan wijnge-bieden. We lichten er en-kele uit, met voorbeelden van heerlijke en betaalbare wijnen die nu tijdelijk extra gunstig geprijsd zijn. Kennis maken met onze andere Franse wijnen? Ga dan naar whynshop.nl.

€ 7.99€ 9.95

per fles€ 8.49

€ 9.95

per fles

Page 6: Whyn Magazine #3 2016

6 |

Château Mentone RoséAC Côtes de Provence

De biologische Château Men-tone Rosé Cuvée Spéciale is een stevige rosé wijn voor bij de maaltijd. Een neus van aardbei-en met hints van anijs en ven-kelzaadjes en mooie minerale tonen. Subtiel en complex, met een breed palet en een pittige afdronk en natuurlijk de karak-teristieke zachtroze kleur van de Provence.

DrinkadviesMooi te combineren met zomer-se salades, (inkt)vis of zelfs ijs met rood fruit. Te serveren tussen de 10 en 12 graden.

De Provence is gelegen in het zuidoosten van Frankrijk, tussen de Middellandse Zee, het Rhônedal en Italië. De regio is de grootste rosé producent van de wereld en verder vooral bekend vanwege de typische lavendelvelden en de mondaine levensstijl van de Côte d’Azur.

Château Mentone bestaat uit 30 hecta-re aan wijngaarden in het noorden van de Provence. Het culti-veren van de druiven en het bottelen van de wijnen geschiedt op biologische wijze en de wijngaarden zijn organisch gecer-tificeerd. Dit betekent dat er geen kunstmati-ge pesticiden, herbici-den en kunstmest wor-den gebruikt en dat op de etiketten van de wijnen de vermel-ding ‘Vin Biologique’ mag worden gebruikt.

Château MentoneRosé uit de Provence

Biologi

sch!

€ 10.49€ 12.75

per fles

Page 7: Whyn Magazine #3 2016

| 7

Yalumba The Scribbler Cabernet-ShirazSouth Australia

Een jongere versie van de be-roemde ‘The Signature’ van Yalumba. Een elegante, com-plexe en levendige wijn met aroma’s van bloemen en rode bessen. Frisse smaken van fruit en munt en een heerlijke, aan-houdende afdronk.

DrinkadviesPerfect te combineren met een klassieke beef Wellington. Deze wijn is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Yalumba The Y Series Sangiovese RoséSouth Australia

Dé Australische rosé van 2016! Koraalroze van kleur met geu-ren van frambozen, aardbeien en granaatappel. Geniet van de verleidelijke smaken van roze grapefruit, bloedsinaasappel en cranberry en de frisse afdronk met aroma’s van rabarber.

DrinkadviesAanbevolen bij fajitas met kip, mais, tomaat en koriander salsa. Deze wijn is geschikt voor vega-nisten.

Het oudste familie wijnbedrijf van Australië groeit in omvang én in reputatie. Het gevolg van vele decennia inspanning en niet al-leen op het gebied van wijnbouw. Yalumba produceert als enige wijnhuis op het zuidelijk halfrond op ambachtelijke wijze haar ei-gen wijnvaten, meer dan 300 per jaar. Hierdoor is het wijnhuis als geen ander in staat de gewens-te omvang en samenstelling van wijnvaten te produceren. En dan is er nog de unieke ‘nursery’: een kwekerij waar geëxperimenteerd wordt en waar wijnstokken wor-den geconserveerd, zodat de druiven beter gedijen in het Aus-tralische klimaat. Yalumba levert wijnstokken aan wijnbedrijven in heel Australië en is voorloper in in-novaties op het gebied van drui-venproductie.

Yalumba

€ 13.99€ 16.25

per fles€ 9.99€ 11.95

per fles

Page 8: Whyn Magazine #3 2016

8 |

Grüner Veltliner Spiegel RéserveDAC Kamptal

Spiegel is afkomstig van de beste wijngaard van het Oostenrijkse wijnhuis Steininger. Een complexe en tegelijk zeer zuivere wijn met geuren van bloemen en witte peper.

DrinkadviesSmaakt uitstekend bij asperges, gevogelte, vis en gerechten uit de Chinese keuken.

Grüner Veltliner De trots van Oostenrijk!

Wijnen van de Grüner Veltliner zijn er in allerlei soorten en smaken; van licht, fris en fruitig tot krachtig en rijk. De lichte wijnen hebben vaak een fijnere zuurgraad terwijl de krachtigere wijnen te herkennen zijn aan het ‘pepertje’ in de smaak. Andere herkenbare aroma’s van de Grüner Veltliner zijn: groene appel, citroen, paprika, witte peper, kruiden, honing, mineralen en amandelen.

Grüner Veltliner is de nationa-le druif van Oostenrijk waarvan de gelijknamige wijn wordt ge-maakt. Deze ‘nationale wijn’ is Oostenrijks trots én visitekaartje. Ruim een derde van de totale druivenaanplant in Oostenrijk bestaat uit Grüner Veltliner. Deze druivensoort is daarmee de ab-solute nummer één in Oosten-rijk. Je vindt de Grüner Veltliner vrijwel in heel Oostenrijk aan-geplant (met uitzondering van Steiermark), maar de druif gedijt met name ten noordwesten van Wenen in gebieden als Wachau, Kamptal en Kremstal.

Grüner Veltliner gedijt goed op zowel arme als rijke bodems, maar doet het op z’n best op bodems met löss en leisteen. De druif rijpt vrij laat, is tijdens de bloei erg gevoelig én heeft veel zonuren nodig voordat de druif rijp is (half oktober).

Grüner Veltliner Spiegel gaat goed samen met:

1. Ceviche van zeebaars2. Lauwwarme kreeft met korianderboter3. Met Hoisin gelakt buikspek4. Tonijntartaar met sojasaus, limoensap, kappertjes en bieslook5. Carpaccio€ 11.99

€ 14.95

per fles

Page 9: Whyn Magazine #3 2016

| 9

1.

3.

5.

2.

4.

Culinaire combinaties!

Page 10: Whyn Magazine #3 2016

10 |

VillaTrasquaons nieuwe huis!

Villa Trasqua Trastella VermentinoIGT Toscana

Heldere strogele kleur met groene tinten. Intens aroma van vers fruit met citrus en witte bloemen. In de mond is de wijn fris en fruitig, met wat zuren en een uitgebalanceerde smaak die eindigt in een milde, florale afdronk.

DrinkadviesIdeaal bij lichte voorgerechten, pasta- en rijstgerechten, vis en zeevruchten. Ook met de meeste Aziatische gerechten en gegrilde kip is deze Vermentino perfect!

Villa Trasqua Traluna SangioveseIGT Toscana

Levendige, robijnrode kleur met tinten van violet. Aroma’s van rijpe rode en zwarte kersen met een lichte toets van kruiden en cacao. In de smaak fruitig en vriendelijk, met zachte tannines en een licht zuurtje. Goed in balans, met een mooie body en een licht rokerige afdronk.

DrinkadviesEen heerlijk aperitief, maar gaat ook goed samen met vele antipasti of eenvoudige voorgerechten zoals vis, zeevruchten, rijst en pittige gerechten. Serveer deze wijn licht gekoeld, op ongeveer 16 graden, dan is hij op zijn best!

Villa Trasqua ligt in het hart van Toscane. 56 hectare wijngaarden die zich gelukkig prijzen met de immer aanwezige zon en de aangenaam verkoelende wind vanaf de Tyrreense zee in het westen. Villa Trasqua werkt aan een biologische certificering.

Nieuwe wijnen!

Page 11: Whyn Magazine #3 2016

| 11

Villa Trasqua Trasquanello Sangiovese RosatoIGT Toscana

Zalmroze kleur. Intense aroma’s van fruit met hints van witte viooltjes, meidoorn, groene appel en exotisch fruit. Fris en sappig in de smaak, met mooie mineralen en een lang aanhoudende afdronk.

DrinkadviesEen goede combinatie met lichte voorgerechten en vrijwel alle visgerechten, zoals schaal- en schelpdieren en zalm. Ook bij kaas, kip, sushi en tempura is dit een heerlijke rosé!

De druiven van Villa Tras-qua worden gekoesterd door wijnmaker Stefano Chioccioli en zijn team. Zij onderscheiden zich door op natuurlijke wij-ze wijnen te produce-ren, met minimale inzet van moderne technolo-gie. De druiven kennen een unieke zijdeachtige structuur en de wijnen worden langzaam ge-rijpt op Sloveens en Frans eiken. Traditionele én innovatieve wijnen die regelmatig in de prijzen vallen!

De druiven

€ 7.99€ 9.98

per fles

Page 12: Whyn Magazine #3 2016

Bric AmelDOC Langhe

Gemaakt van Arneis, Chardon-nay en Sauvignon Blanc. Een strogele wijn met groene schit-teringen. Aroma’s van perzik, meidoornbessen, amandel en acacia. De smaak is vol, fris, sappig en licht mineraal met een elegante afdronk.

Drinkadvies Ideaal bij kalfsvlees, rauwe of gemarineerde vis of vegetarische (voor)gerechten. Serveertemperatuur: 8° C.

Rurè Barbera d’AstiDOCG Barbera d’Asti

Een robijnrode wijn met een frisse en fruitige neus die doet denken aan zwarte bessen en rood fruit in combinatie met vanille en geroosterde hazelnoot.

DrinkadviesEen uitstekende combinatie met gnocchi (of pasta) met verse tomatensaus of bij risotto met paddenstoelen. Serveertemperatuur: 8° C.

Marchesidi Barolo

Marchesi di Barolo heeft een lange en roemrijke historie. Hierdoor kan de wijnmaker van dit familiebedrijf teruggrijpen naar een schat aan kennis en informatie. Kennis van de unieke en complexe samenstelling van de bodem bijvoorbeeld, die bestaat uit klei, leisteen, tufsteen, mergel en zand(steen). De Langhe streek in de Piëmonte regio wordt in het noorden beschermd tegen ongewenste weersinvloeden door de Alpen, in het zuiden houden de Apennijnen ‘de wacht’.

Het grote verschil tussen de dag- en nachttemperatuur zorgt voor kristallisatie van de druivenschillen waardoor fantastische geuren en (na vinificatie) smaken ontstaan.

De wijnenHet woord ‘Bric’ in Bric Amel verwijst naar de pieken van de heuvels in het Langhe gebied, waar de bodemsa-menstelling perfect is om complexe, smaakvolle wijnen te maken. ‘Amel’ betekent honing in het dialect van de Langhe. Een verwijzing naar de verschillende druiven die samen een complexe en vooral smakelijke wijn ople-veren, net zoals verschillen-de bloemen samenkomen in een heerlijke honing. In de wijngaard leven een groot aantal bijen.

Barbera is zonder twijfel de meest traditionele druivensoort die voorkomt in de heuvels van de Asti regio. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden die worden gekenmerkt door een bodem van mergelklei met een spoor van kwartsiet. Deze bodemsoorten garanderen dat de wijn heerlijke aroma’s heeft en robuust is (maar toch in balans) en dat het prachtige boeket goed ontwikkeld is.

12 |

€ 14.99€ 17.45

per fles

€ 10.49€ 12.95

per fles

Page 13: Whyn Magazine #3 2016

Zomerse cocktail met Zagara Moscato d'Asti!

Zagara Sunrise

| 13

Zagara Moscato d’AstiDOCG Moscato d’Asti

Een zoete, en aromatische mousserende wijn met slechts 5% alcohol.

DrinkadviesHeerlijk om zó te drinken of bij een dessert, liefst met nougat en hazelnoot. Serveertempera-tuur 8-10° C.

Wat heb je nodig?

1 dl Zagara Moscato d’Asti

+ veel ijsblokjes+ takje verse munt

+ partjes vers gesneden limoen

deze ingrediënten ‘stir’ je even, oftewel roer ze even door met een lepel.

En klaar is de zomer!

€ 10.99€ 13.50

per fles

Page 14: Whyn Magazine #3 2016

14 |

De wijnen

Relax!Tijd voor de barbecue!

RELAX! Anders dan anders: zo mag je deze serie wijnen ge-rust omschrijven. Vanwege het opvallende uiterlijk geven men-sen deze wijnen graag cadeau. Want zeg nou zelf: daar wordt je toch vrolijk van! Maar vergeet jezelf niet als je op zoek bent naar lekkere, makkelijk te drin-ken wijnen.

Heerlijk om samen met vrienden of familie van te genieten en nu tijdelijk extra voordelig. En mocht je het nog niet weten: rode wijn mag deze zomer ook gekoeld worden gedronken. Dus op het terras of tijdens de barbecue, de boodschap is duidelijk.

Barbecue Tips!

Het belangrijkste element met barbe-cueën? Geduld! Slow cooking is tegen-woordig de norm. Wacht tot de kolen asgrijs zijn en geef het eten op de bar-becue de tijd om te garen. En onder-tussen: hang lekker achterover met een koud rood wijntje. RELAX!

Ga je voor rood vlees? Draai het vlees maar 1 of 2 keer om en bestrijk het re-gelmatig met olie. Zo wordt het lekker sappig en mals.

Probeer eens te barbecueën met verse kruiden in plaats van peper en zout of een kant- en klare kruidenmix.

De barbecue is geschikt voor meer dan alleen vlees! Denk aan groentepakket-jes of spiesjes met venkel, portobello, paprika en een takje tijm.

Page 15: Whyn Magazine #3 2016

| 15

Relax Pink

Een speelse, fruitige rosé met frisse aroma’s van aardbeien, frambozen en kersen.

DrinkadviesLekker om zó te drinken of in combinatie met salade of pittige spiesjes van de barbecue.

Relax Cool Red

Relax is een laagdrempelig al-ternatief voor traditionele wijn, met een wat zoetere smaak met zwarte kersen en pruimen.

DrinkadviesErg lekker bij uiteenlopende gerechten, van diverse kazen tot pizza of hamburgers van de barbecue. Gekoeld serveren.

Relax Riesling

Een lichtdroge Riesling met in-tense smaken van appel, per-zik en een hint van citrus. ‘Beste koop’ in het Amerikaanse Wine Enthusiast magazine!

DrinkadviesGoed te combineren met diver-se gerechten zoals gegrilde vis van de barbecue, gevogelte, pittige oriëntaalse gerechten en zomerse salades. Gekoeld ser-veren.

Barbecue Tijd!

Dé trend voor 2016: Flammkuchen van de barbecue. Deze flinterdunne ’pizza’ komt uit de Elzas maar vindt nu ook zijn weg in de Nederlandse keukens. En het leuke: experimenteer. Wijk af van het originele recept en beleg met jouw favoriete ingrediënten.

€ 5.49€ 6.95

per fles

€ 5.49€ 6.95

per fles€ 5.49

€ 6.95

per fles

Page 16: Whyn Magazine #3 2016

16 |

Ramón Bilbao VerdejoDO Rueda

Beste witte wijn uit Spanje ‘La Nariz de Oro’ in 2011. Een intense en aromatische 100% Verdejo wijn. Een tropisch karakter met tonen van citrus een hints van abrikoos, venkel en anijszaad. Fris, elegant en fruitig van smaak met een aanhoudende afdronk met een aangenaam bittertje.

DrinkadviesEen smakelijk aperitief en erg lekker bij gerookte zalm, witte asperges of vegetarische gerechten, met artisjokken bijvoorbeeld. Serveertemperatuur 11-13° C.

Spaanse kwaliteit

De laatste decennia hebben er in het traditionele Spanje enorme ontwikkelingen plaats-gevonden op wijngebied. Pro-ducenten verlegden hun focus van het maken van volume-wijnen voor binnenlandse con-sumptie naar kwaliteitswijnen die niet alleen in eigen land, maar ook internationaal hoge ogen gooien. Veelal dankzij jon-ge en ambitieuze wijnmakers zijn

wijnbedrijven gemoderniseerd en schuwen zij het experimen-teren met nieuwe vormen van wijn maken en het combineren van diverse druivensoorten niet. Hierdoor zijn verrassende wijnen en combinaties ontstaan die voorheen ondenkbaar waren. Wat te denken van een blend van Chardonnay en Sauvignon Blanc of een wijn met Cabernet Sauvignon en lokale Moristel of

Tempranillo druiven? Spanje is een rijzende ster op wijngebied die zich volgens wijnkenners in rap tempo zal blijven ontwikke-len. En hoewel op dit moment de rode wijnen nog duidelijk de boventoon voeren, is de kwali-teit van de witte wijnen en rosé enorm gegroeid. Een wijnland om in de gaten te houden!

€ 8.99€ 11.25

per fles

Page 17: Whyn Magazine #3 2016

| 17

Mar de Frades AlbariñoDO Rias Baixas

Lichtgele wijn met groene glinsteringen. Een voorbode van de aroma’s van mango, ananas en lychee, vermengd met de geuren van wilde bloesem en eucalyptus. Fris en ziltig, met minerale tonen en tropisch fruit.

DrinkadviesBij deze wijn past een typisch Galicisch gerecht, zoals Pulpo à Feira (‘feestoctopus’). Vaak als hapje bij (dorps)feesten bereid. Ook uitstekend bij pittige Aziatische gerechten als sushi, pad thai, dim sum of Mexicaanse gerechten met vlees.

Mar de Frades ligt in Galicië, bij de Atlantische Oceaan. Wijnmaakster Paula Fandiño heeft de identiteit van de regio op ongekende wijze weten te vertalen naar een bijzondere en vooral smakelijke wijn. Voor Decanter Magazine reden om Mar de Frades het predicaat ‘zeer aanbevolen’ mee te geven.

Serveer de wijn op 8-10° C, waarbij er een blauw scheepje op het etiket verschijnt.

€ 12.49€ 15.45

per fles

€ 24.99€ 29.50

per fles

Magnum

Page 18: Whyn Magazine #3 2016

18 |

Errazuriz Max Reserva Pinot NoirAconcagua Costa

Een robijnrode wijn met aroma’s van rode bessen en rozemarijn en aardetonen van padden-stoel. Complex en tegelijk soe-pel in de smaak met een lange, zachte afdronk met tonen van gedroogd fruit en toast.

DrinkadviesErg smakelijk bij ribeye, lam, krab, heek met mais of coquilles met rode bietensaus.

Francisco Baettig, wijnmaker van Errazuriz

Max Reserva is het resultaat van meer dan 140 jaar ervaring met wijnbouw en wijnmaken gecombineerd met de unieke kenmerken van de Aconcagua Valley. De filosofie achter de Max Reserva wijnen is dat een goede voorbereiding en het herkennen en gebruik maken van kansen, de sleutel is voor succes.

De Max Reserva wijnen zijn afkomstig van de Max wijngaarden in de Aconcagua Valley en tonen met hun karakter en complexiteit de ware passie en het DNA van Viña Errazuriz. De druiven voor de Max Reserva serie worden met de hand geplukt. De wijnen kenmerken zich door fruitigheid en elegante houtrijping op Frans eiken.

90

Punten James

Suckling!

90

Punten Wine

Spectator!

€ 12.49€ 15.95

per fles

Page 19: Whyn Magazine #3 2016

| 19

Príncipe de Viana Edición Limitada CrianzaDO Navarra

Deze robijnrode wijn bestaat uit drie druivensoorten van ge-selecteerde wijngaarden: Tem-pranillo, Merlot en Cabernet Sauvignon en rijpt 14 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten. Krachtig en tegelijk ele-gant met aroma’s van hout, fruit, vanille en kokosnoot en smaken van kersen, pruimen, bessen en wilde aardbeien.

DrinkadviesHeerlijk bij vlees van de barbe-cue, wild en (licht) gerijpte ka-zen.

Príncipe de Viana Edición BlancaDO Navarra

Een innovatieve blend van Sau-vignon Blanc en Chardonnay die de perfecte synergy tussen twee zeer verschillende druiven-soorten toont. Een levendige, frisse wijn met tonen van limoen en grapefruit in combinatie met ananas en abrikoos en een lan-ge, smakelijke afdronk.

DrinkadviesLekker bij rijst, pasta, groente, salades, omeletten, vis en zee-vruchten.

Spanjaarden eten laat. Heel laat. Het is niet ongebruikelijk dat het avondeten pas om 22.00 uur wordt geserveerd. En als men uit eten gaat kan het nóg later worden. Op dat tijdstip zit je na-tuurlijk niet meer te wachten op zware kost. Logisch dus dat de Spaanse keuken met name be-kend is van Paëlla en tapas. In Navarra kent men unieke tapas die Pinxtos worden genoemd. Dit zijn een soort hartige taartjes van typisch Spaanse ingrediën-ten. En die zijn natuurlijk weer heel goed te combineren met een heerlijke Navarra wijn!

Pinxtos!Bij aankoop van 12 flessen gratis 3 liter verpakking Edición Limitada Tinto cadeau!

€ 8.99€ 11.95

per fles

€ 8.99€ 11.95

per fles

90

Punten Parker!

NavarraMet een oppervlakte van iets meer dan 10.000 kilometer is Navarra ongeveer vier keer kleiner dan Nederland. Er wo-nen echter slechts 650.000 men-sen. Navarra is een gevarieerd wijngebied met de Pyreneeën in het noorden en de rivier de Ebro in het zuiden.

De rosé wijnen van de Gar-nacha druif uit Navarra beho-ren tot de beste van Spanje en sinds mensenheugenis worden er rode wijnen geproduceerd, waarbij de beste druiven wor-den bewaard om Crianza te maken. Witte wijn wint snel aan populariteit en experimenteren wordt niet geschuwd. In deze regio nog onbekende combi-naties van druivensoorten blij-ken zeer smakelijke wijnen op te leveren, zoals Edición Blanca met zijn combinatie van Sauvig-non Blanc en Chardonnay.

Page 20: Whyn Magazine #3 2016

Geen 18, geen alcohol