Wase vijverwinkel krant lente 2015

4
1STE EDITIE - FEBRUARI 2015 Wij kijken er elk jaar zo naar uit… het nieuwe vijverseizoen ! Elk jaar brengen we wel eens iets nieuws maar dit jaar overtreffen we onze stoutste dromen. De vijverwinkel ontwaakt in een nieuw jasje; met een nieuwe infobalie, een nieuwe afdeling hulpstuk- ken, een nieuwe moerasvijver, enz… de moeite om eens een kijkje te komen nemen! Al deze winterwerken hadden maar een doel: vóór de lente- kriebels in ‘t land zijn klaar- staan om onze trouwe klanten te verwennen met de beste producten, met de mooiste vis- sen en met een onfeilbare ser- vice. Want daar gaat het ons jaar na jaar om. Wij zijn geen gewone vijverwinkel maar een plaats waar vijver- en aquariumliefhebbers thuis zijn. Waar kopen geen verplichting is maar waar gewoon eens langskomen en een fijne babbel evenzeer gewaardeerd worden. Hopelijk vinden jullie een van deze dagen de tijd om eens te komen genieten en weg te dro- men in onze vernieuwde zaak. Alvast bedankt voor het ver- trouwen dat wij jaar na jaar krijgen. Klanten zijn vrienden gewor- den… bedankt ! Beste Vijverliefhebber, Koen Lees meer op pagina 2 Oesterschelpen 01 Lentekriebels Oesterschelpen SUPERACTIES 02-03 Groen of helder water Oesterschelpen (vervolg) Nieuwe infobalie VISFESTIVAL 04 Vissen met kwaliteitslabel Fajar Baru Info-sessies Algemene info KH en pH altijd in goede conditie, nooit nog groen water ! Biologisch waterverbeteringsproduct, voorkomt lastige draadalgen. Vernieuwde formule, zuinigere dosering. (actie geldig van 27/02 tem 08/03, actie niet cumuleerbaar met andere acties, komt niet meer op de klantenkaart) Enkel op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart telkens van 10 tot 18 uur Enkel geldig vanaf vrijdag 27 februari tot en met zondag 8 maart 2015 op alles Echt op alles wat er in onze winkel te vinden is ! (Actie enkel geldig op producten afgehaald en betaald op 28/02 en 01/03. Deze actie is niet cumuleerbaar met andere kortingen of acties, komt niet meer op de klantenkaart) De lentekriebels zijn weer in ‘t land. De Wase Vijverwinkel brengt een nieuw en revolutionair product op de markt ! Inhoud DOLLE KOOPDAGEN SUPERACTIES NIEUW Green Control -20 % -10 %

description

Wij kijken er elk jaar zo naar uit… het nieuwe vijverseizoen ! Elk jaar brengen we wel eens iets nieuws maar dit jaar overtreffen we onze stoutste dromen. De vijverwinkel ontwaakt in een nieuw jasje; met een nieuwe infobalie, een nieuwe afdeling hulpstukken, een nieuwe moerasvijver, enz… de moeite om eens een kijkje te komen nemen!

Transcript of Wase vijverwinkel krant lente 2015

Page 1: Wase vijverwinkel krant lente 2015

1STE EDITIE - FEBRUARI 2015

Wij kijken er elk jaar zo naar uit… het nieuwe vijverseizoen ! Elk jaar brengen we wel eens iets nieuws maar dit jaar overtreffen we onze stoutste dromen. De vijverwinkel ontwaakt in een nieuw jasje; met een nieuwe infobalie, een nieuwe afdeling hulpstuk-ken, een nieuwe moerasvijver, enz… de moeite om eens een kijkje te komen nemen!

Al deze winterwerken hadden maar een doel: vóór de lente-kriebels in ‘t land zijn klaar-staan om onze trouwe klanten te verwennen met de beste producten, met de mooiste vis-sen en met een onfeilbare ser-vice. Want daar gaat het ons jaar na jaar om.

Wij zijn geen gewone vijverwinkel maar een plaats waar vijver- en aquariumliefhebbers thuis zijn. Waar kopen geen verplichting is maar waar gewoon eens langskomen en een fi jne babbel evenzeer gewaardeerd worden.

Hopelijk vinden jullie een van deze dagen de tijd om eens te komen genieten en weg te dro-men in onze vernieuwde zaak. Alvast bedankt voor het ver-trouwen dat wij jaar na jaar krijgen.

Klanten zijn vrienden gewor-den… bedankt !

Beste Vijverliefhebber,

Koen

Lees meer op pagina 2

Oesterschelpen

01 Lentekriebels Oesterschelpen SUPERACTIES

02-03 Groen of helder water Oesterschelpen (vervolg) Nieuwe infobalie VISFESTIVAL

04 Vissen met kwaliteitslabel Fajar Baru Info-sessies Algemene info

KH en pH altijd in goede conditie,

nooit nog groen water !

Biologisch waterverbeteringsproduct, voorkomt lastige draadalgen.

Vernieuwde formule, zuinigere dosering.

(actie geldig van 27/02 tem 08/03, actie niet cumuleerbaarmet andere acties, komt niet meer op de klantenkaart)

Enkel op zaterdag 28 februari en

zondag 1 maart telkens van 10 tot 18 uur

Enkel geldig vanaf vrijdag 27 februaritot en met zondag 8 maart 2015

op allesEcht op alles wat er in onze winkel

te vinden is !(Actie enkel geldig op producten afgehaald en betaald op 28/02 en 01/03.

Deze actie is niet cumuleerbaar met andere kortingen of acties,komt niet meer op de klantenkaart)

De lentekriebels zijnweer in ‘t land.

De Wase Vijverwinkel brengt een nieuw en revolutionair product op de markt !

Inhoud

DOLLEKOOPDAGEN

SUPERACTIES

NIEUW

GreenControl

-20% -10%

Page 2: Wase vijverwinkel krant lente 2015

Firestone vijverrubber

€8,45*/M2

(met 20 jaar schriftelijkekwaliteitsgarantie)

Vijvervissen

Aquariumvissen

Bacterial50ml :

200ml :

Al te vaak horen wij klanten zeggen dat een vijver moeilijk zuiver te krijgen is, dat er al-tijd wel iets mis mee is, dat een vijver een lopende rekening is, enz…

Wel, als er bij de aanleg van de vijver vol-doende aandacht is besteed aan de logische opbouw, dan zijn vijverplezier en helder wa-ter verzekerd. Bij een vijver, groot of klein, koivijver, zwemvijver of siervijver komt het er steeds op aan dat de bacteriewerking in uw vijver de nodige aandacht krijgt. Eigenlijk, heel eenvoudig gezegd: “ Voelt een bacterie zich goed, dan hebt u zuiver water !”

Een bacterie voelt zich goed in je vijver als deze zich kan hechten aan poreus materiaal zoals fi ltermaterialen en/of substraten. Hoe meer poreus materiaal er gebruikt wordt bij de opbouw, hoe beter de bacterie zich kan hechten en hoe zuiverder het vijverwater gaat zijn. Daarom adviseren wij steeds vol-doende bodemsubstraat als ideale voedings-bodem voor uw bacterie.

Als tweede aandachtspunt is het ook belang-rijk om je bacterie te voeden met zuurstofrijk water. Daarom is het aangewezen dat je vij-ver elke twee uur helemaal door uw pomp is verplaatst. Je kan ook met een luchtpomp of fontein voor extra beweging van het water zorgen. Zuurstofplanten in je vijver plaat-sen kan ook een mooie verbetering zijn, daar deze plantjes de bacteriën helpen door recht-streeks zuurstof af te geven aan het vijver-water.

Uiteraard moeten wij bacteriën ook regelma-tig toevoegen aan onze vijver. Als bacteriën niet aanwezig zijn dan kunnen ze ook niet werken. Voeg bacteriën toe in het voorjaar als het water de kaap van 10° Celsius heeft overschreden; dan heeft je vijver een boost van deze beestjes nodig want ook het andere vijverleven ontwaakt en zorgt op zijn beurt voor de vervuiling en verrijking van het

Oesterschelpen hebben een bijzondere stabi-liserende werking op de KH-waarde en daar-mee indirect op de pH-waarde. De KH-waarde geeft de carbonaathardheid van het water aan. Vissen, planten en ook het biologisch fi l-ter verbruiken carbonaat, ook periodes met veel regen doen de carbonaatwaarde dalen. Dit leidt tot grote gevolgen voor vissen en biologisch evenwicht daar de pH-waarde dan heel plots kan dalen (de zogenaamde pH-crash).

DE oplossing voor dit probleem zijn onze oes-terschelpen. Zij waarborgen een volledige KH en pH stabilisatie voor langere termijn. De oesterschelpen gaan maar langzaam oplos-sen, geheel onafhankelijk van de hoeveelheid regen, waterverversing of jaargetijde. Enkel als de oesterschelpen vrijwel volledig zijn op-gelost dien je na te vullen met nieuwe.

Als eerste indicatie geldt 1 emmer oester-schelpen per 10m³ watervolume per jaar. Be-gin niet massaal oesters te eten en de schel-pen in uw vijver te gooien, onze schelpen zijn met chloor gewassen en vervolgens gedroogd; een garantie dat er geen schadelijke bacteri-en, schimmels of ziektekiemen aanwezig zijn.

De schelpen zijn ook uitermate geschikt om als biologisch fi ltermateriaal dienst te doen.

Een emmer van 5 kilo oesterschelpen kost slechts €19.95.

Weer een nieuw en exclusief topproduct in het merk ‘Wase Vijverwinkel’.

Groen of helder waEen kwestie van lo

Pondomaticvijverstofzuiger

€7,95*

€24*

+ 2 GRATIS*

+ 2 GRATIS*

STERACTIE

€99*

10 KOPEN

VAN DEZELFDE SOORT

10 KOPEN

€10,50

€31,50

€149

* Deze actie is niet cumuleerbaar, komt niet meer op de klantenkaart

Oesterschelpen,nieuw en revolutionair.

Blijvend lageprijzen in 2015

Page 3: Wase vijverwinkel krant lente 2015

Op zaterdag 7 en zondag8 maart houden wij visdagen !Alle vijvervissen enaquariumvissen verkopenwij aan de actie:

Van dezelfde soort, actie niet cumuleerbaar metandere acties, komt niet meer op de klantenkaart.

De grootste vernieuwing in De Wase Vijver-winkel is dit jaar toch wel de spiksplinternieu-we infobalie ! Dankzij deze vernieuwing zijn de watertesten nog eenvoudiger en sneller, hebben wij een moderne eerste hulp bij zie-ke vissen. Dankzij deze vernieuwing kunnen wij heel concreet meewerken aan al uw vij-verdromen; vanaf eerste idee tot uitgewerkte offerte.

Deze balie is dan ook uitgerust met de modernste technieken op vlak van computerprogramma’s, instructievideo’s en sfeerbeelden. Zelfs op drukke dagen garanderen wij een vlekkeloze service daar deze infobalie plaats biedt voor een 10-tal medewerkers.

water. Het is ook een misvat-ting dat deze bacteriën enkel in het voorjaar moeten toege-diend worden; eigenlijk is het goed om op regelmatige basis (alle 2 à 3 weken, tot weke-lijks in hoogzomer) uw bacte-riepopulatie aan te sterken.

Bacteriën zijn dus het aller-belangrijkste in uw vijver ! Verder is het aangeraden om regelmatig uw waterwaarden te (laten) controleren. Er zijn zoveel externe invloeden zo-als regen, wind, zonneschijn, enz… die de waterwaarden mee bepalen. Maar ook de visbezetting en de ligging on-der bomen kunnen bepalend zijn. Vijverwater is steeds veranderend in de seizoenen. Als het water vorig jaar in goede conditie was, dan wil dat zeker niet zeggen dat die waarden nu nog steeds de-zelfde zijn.

Als je bij ons langskomt met een waterstaal dan gaan wij aan de slag met de zuurtegraad, de hardheid, het zuurstofgehalte en het aan-tal mineralen en zouten te meten. Met deze basistest kunnen wij veel afl eiden en je reeds met raad en daad het juiste advies geven om je vijver bij te sturen zodat we de vervelen-

de algen en wieren voor zijn. Indien er zich echt problemen voordoen van groen water tot zieke vissen kunnen wij ook alle eventu-ele vervuiling gaan meten zoals de waarden van ammoniak, nitriet, nitraat en fosfaat. Na deze meting hebben wij een heel goed beeld van uw vijver en zijn wij er van overtuigd dat wij het probleem binnen de kortste tijd weer verholpen hebben.

Spring dus gerust eens binnen met een wa-terstaal. Een mooie heldere vijver is nooit veraf….

ater ?gisch denken !

Onze nieuwe infobalie, waar een goede service vanzelfsprekend is.

op 7 en 8 MaartVISFESTIVAL

1 VIS GRATIS OP=OP

2 VISSEN KOPEN +

Page 4: Wase vijverwinkel krant lente 2015

Verwaarloosde kinderen in Jakarta, Indone-sië een onderdak geven, daar gaan wij voor !De zaakvoerders van De Wase Vijverwin-kel, Koen en Jeroen, zijn ook de motor van VZW Fajar Baru. In maart 2012 kwam zuster Gaudentia van de Zusters van Filip Neri te Sint-Niklaas aankloppen bij Koen en Jeroen. Zo is het verhaal begonnen. Nu 3 jaar later is er in Bekasi (een voorstad van Jakarta) reeds een bouwgrond van 18.000 m² aange-kocht, tevens is deze nu volledig ommuurd(1 kilometer muur) en dit jaar wordt het eer-ste tehuis van 120 bedden en een polikliniek in gebruik genomen. Ter plaatse krijgen we hulp van pater Clement Schreurs, een Belgi-sche pater die zich reeds decennia inzet in Indonesië. De praktische hulp ter plaatse, het opvoeden van onze kindjes, wordt verzorgd door de zusters van De Rozenkrans.Regelmatig organiseren wij hier in Belgiëacties om geld in te zamelen. Meer info kan je vinden op www.fajarbaru.be of volg ons via Facebook.

Wil je onze organisatie fi nancieel steunen en een fi scaal attest is niet belangrijk :IBAN : BE54 7370 3631 2597BIC CODE : KREDBEBB

Wil je onze organisatie steunen en je wil een fi scaal attest van uw storting :IBAN: BE82 0000 9019 7468BIC CODE: BPOTBEB1 melding : 13 062 001 Fajar Baru

Tijdens de vijverstartdagen is de winkel dagelijks open van10 tot 18 uur doorlopend, ook op zondag. Enkel op dinsdag gesloten. Op vrijdag 27 februari is de vijverwinkel uitzonderlijk open van10 tot 21 uur, dit ter gelegenheid van de ‘Startbon’ (zie pagina 1).

Fajar baru

facebook.com/vijverwinkel

Ook viaFacebook

Volg onsop Twitter

twitter.com/vijverwinkel

www.wasevijverwinkel.be

Heeft als thema: aanleggen en onderhouden van een vijver, randafwerking, fi ltering, houden van vissen en ziektebestrijding, waterplanten. Deze cursus is volledig gratis! Inschrijven is wel verplicht via web-site: www.wasevijverwinkel.be. Vlug inschrijven is de boodschap, de plaatsen zijn beperkt. Deze cursus gaat door op:

• Donderdag 12 maart 2015 van 19 tot 22 uur

• Donderdag 4 juni 2015 van 19 tot 22 uur

• Woensdag 16 september 2015 van 19 tot 22 uur

Is in twee avonden opgedeeld en laat u van A tot Z kennismaken met het unieke concept dat De Wase Vijverwinkel in samenspraak met de fi rma Oase heeft ontwikkeld. Uiteraard komen alle technieken van zwemvijvers aan bod. Deze cursus is zowel voor de doe-het-zelver als voor mensen die werken door een aannemer willen laten uitvoeren maar zelf de logica wensen te kennen. Deelname bedraagt €50. Inschrijven kan via www.wasevijverwinkel.be. Deze cursus gaat door op:

• Dinsdag 24 en donderdag 26 maart 2015 telkens van 19 tot 22 uur

• Maandag 15 en woensdag 17 juni 2015 telkens van 19 tot 22 uur

Vissen met eenkwaliteitslabel

De Wase Vijverwinkel is dethuisbasis van Fajar Baru

nfo-SessiesDe algemene vijver-info-avond

De Zwemvijvercursus

Heihoekstraat 223 • 9100 Sint-NiklaasTel. +32 (0)3 776 12 80

Reeds meer dan 20 jaar kopen wij onze koi, goudvissen, sluierstaarten en tropische vis-sen rechtstreeks bij de kwekers in Israël. Zelf gaan wij op regelmatige basis naar deze kwe-kers om er de beste vissen handmatig uit te zoeken. Deze hand-pick vissen geven op deze manier de garantie op een hoge en constan-te kwaliteit. Eens in onze bakken gearriveerd worden deze vissen speciaal behandeld en verzorgd onder toezicht van onze visdokter Tim Barbé zodat zij snel van de verre reis bekomen zijn. Wij geven dan ook de garantie dat onze vissen in een optimale condi-tie naar uw vijver verhuizen. Alle vissen die in België kun-nen gekweekt worden; zoals windes, voorn, elritz, grondel, … gaan wij bewust niet importe-ren maar speciaal bij ons laten opgroeien.

Ook in deze vissoorten hebben wij ons gespe-cialiseerd zodat wij zelfs karpers en andere soorten in natuurkleur kunnen aanbieden,wat de nieuwste trend is in houden vanvijvervissen.Om al deze vissen in goede conditie te hou-den moeten zij natuurlijk op regelmatige tijd-stippen degelijke voeding krijgen. Best is uw vissen elke dag 5 minuutjes te laten eten. Als voeding langer op uw vijveroppervlak drijft

dan heb je te veel gegeven, wat er-voor zorgt dat uw vijverwater vervuilt, met alle nare gevolgen. Deze periode van het jaar is het best uw vissen te voederen met vitaminevoer, wat nog steeds licht verteerbaar is maar dat alle ingrediënten bevat om je vissen vitaal en gezond te houden. Van-af half april kan je weer de ge-wone zomervoeding geven.

Kom je van de as Gent/Lokeren/Waasmunster

Of kom je van de as Brussel/Willebroek/Temse

Dan neem je best de E17 tot afrit Haasdonk,

daar volg je richting Sint-Niklaas en kom je

vlot zonder tijdverlies aan bij de vijverwinkel

(op die manier vermijd je de N70 ter hoogte

van Sint-Niklaas waar het verkeer momenteel

chaotisch verloopt).