Vechtkronkels oktober 2011

40
UIT agenda In de Vechtstreek oktober 2011

description

Vechtkronkels oktober 2011

Transcript of Vechtkronkels oktober 2011

Page 1: Vechtkronkels oktober 2011

UITagendaIn de Vechtstreek oktober 2011

Page 2: Vechtkronkels oktober 2011

2

Page 3: Vechtkronkels oktober 2011

3

Specialisten in bedrijfshuisvesting Verkoop/koop/verhuur/huur Landelijk actief in de vastgoedbeleggingsmarkt Missie: “ betrokken, kundig en ervaren”

www.vanlonkhuizen.nltel: 0294-480 355

Colofon

Uitgever: VechtkronkelsCopy en advertenties: [email protected]: 0346 55 09 69 / 06 36 14 13 14Aquisitie: Ed Toepoel 06 36 14 13 14Sluitingsdatum copy: 10e van de voorgaande maandVerspreiding: 300 plekken in en rond de Vechtstreek.Fotografie en teksten: Marieke van Blokland en Ed ToepoelVormgeving: Quina design, Breukelen

VOORWOORDVanavond heb ik een appeltaart gebakken. “Hoe kan je dat nou doen!” mailde mijn vriendinnetje, “terwijl je boekje nog niet eens half af is! Het barst nog van de fouten, er ontbreken nog allemaal artikelen, de voorkant zit er nog niet eens in, en jij gaat een taart lopen bakken.” Tja, de timing kan beter, maar het ruikt lekker in huis. En ik had het Joost beloofd. En mezelf. De vormgever (Quina) heeft het document over de digitale schutting gegooid (ge-ef-tee-peet) en ik moet er vanavond nog het een en ander aan sleutelen. Het zal nachtwerk worden, het is weer niet anders.

Over nachtwerk gesproken: inmiddels hebben we de Bluesroute Maarssen achter de rug en ik durf te zeggen dat we buitengewoon tevreden mogen zijn. Wat een feest, wat een mensen op straat en in de kroegen, wat een geweldige bands en wat een weer! Dat gaan we volgende jaar weer doen. En wat mij betreft in de lente ook een mooi feest, liefst over de dorpsgrenzen heen. Het Smartlappenfestival?Dit nummer heeft als rode draad wonen en interieur. Met een aantal leuke onderwerpen: Brocante In De Oude Stal, deurbeslag van de Galanterie, De Leemwinkel, en kasteel Loenersloot. Het kasteel zal gerestaureerd worden om daarna voor het publiek opengesteld te worden. Evenals het prachtige park van Loenersloot. We mochten er een kijkje nemen.

Ik wens iedereen veel leesplezier en dank iedereen weer voor de geweldige inzet.

Ed Toepoel

VOO

RWO

ORD

Page 4: Vechtkronkels oktober 2011

4

QUINA DESIGN

voor meer informatie:

m 06 3942 0900

w www.quina.nl

e [email protected]

WEBDESIGN

HUISSTIJLEN

LOGO ONTWERP

MUURSCHILDERINGEN

DECORATIES

Ontdek de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de fiets!

Page 5: Vechtkronkels oktober 2011

5

COLUM

N RO

BERT HÛBNER

VAKANTIETIJDDoor Robert Hübner

Aan de toog van De Bonte Koe zaten twee mannen te praten onder elkaar, maar toch ook in het open-baar want ik kon ze goed verstaan. De Lange in de slordige regenjas en een ongepaste stropdas om zijn nek leek de aangever te zijn. De Ander, kort van stuk had minder woorden nodig. De Lange ging wel erg ver toen hij klotste dat zijn vrouw alleen gezien wil worden, behoorlijk kan zeuren en een gat in d’r hand heeft. De Ander deed er een schepje bovenop en tjilp-te: ‘Je weet dat een vrouw niet helemaal ongevaarlijk is.’ Ik kreeg een beetje medelijden met de heren. Bestelde een kopstootje om het relaas gedempt te kunnen blijven volgen. De Lange bleef het voortouw nemen en preciseerde het verschil dat zou ontstaan als je vriendin met jou trouwt en je vrouw wordt: Dan weet je pas hoe een vulkaan tot uitbarsting kan ko-men. Ik nam tussendoor een slokje en nog een slokje en was benieuwd hoe het mannetje zou reageren. Hij hield zich vooralsnog in en viel uiteindelijk De Lange bij: ‘Amice, Vast en zeker als ze kinderen krijgt , daarna zal ze nooit meer je vriendin zijn. Want de dingen in haar hoofd zullen worden uitgevoerd.’ Ik zat even te denken hoe het met mijn relatie is gegaan en bestelde wederom een kopstootje. Plots schoot me Simone de Beauvoir en Jean-Paul Sartre te binnen. Waren zij het niet die vonden dat 1 vrouw je domi-neert en meerdere vrouwen je vrij maken. Inderdaad Simone was bi-. Terwijl de mannen reeds waren verdwenen, lag ik laveloos mijn vriendin te zoeken.

Uit Fragmenten/2011

Voor een mooie, passende column bij een belang-rijke gebeurtenis in uw omgeving of bij u thuis, mail Hübner: [email protected].

Page 6: Vechtkronkels oktober 2011

KRONKELsOAp

Page 7: Vechtkronkels oktober 2011
Page 8: Vechtkronkels oktober 2011

8

Page 9: Vechtkronkels oktober 2011

9

ONDERTUssENDe polderwachter is een man van de tussenruimte. Ik ben het liefst in het gebied tussen twee dorpen. Niet in A, niet in B, maar onderweg van A naar B. Daar ontstaan de beste ideeën.

Vorige maand heb ik het publiek, u dus ook, de vraag gesteld: Wat nu? Wat kunnen wij voor leuke, goeie en spannende dingen doen met onze drie gemeentehui-zen? Één gemeente met drie gemeentehuizen is wat veel van het goeie. Dus stel dat wij er één in functie houden, wat voor invulling kunnen wij verzinnen voor de andere twee? Die vraag levert leuke gesprekken op. Sommigen zien Goudstein graag gevuld met cre-atieve bejaarden, Boom en Bosch met pianorecitals en Beuk en Hoff als interactief museum. Kortom, de vraag om vulling zet de fantasie aan het werk. En dat is leuk, eigenlijk te leuk om te stoppen. Vandaar dat ik het antwoord op de vraag Wat nu? nog even uit wil stellen. En misschien komt van uitstel wel afstel, en blijft de bestemming van de gemeentehuizen immer leeg. Let wel, ik bedoel hier niet dat ze geen bestem-ming moeten hebben, maar ik wil er een stempel op hebben met het woord ‘leeg’.

In essentie is dat ook wat wij van plan zijn met het fort Maarsseveen. Een oud fort van de Nieuwe Hol-landse Waterlinie dat zijn bestemming als oorlogs-bouwwerk kwijt is en momenteel ligt te wachten op een nieuwe vulling. Wij zijn met wat enthousiaste mensen het Cultuurfort Maarsseveen op poten aan het zetten. En het voornaamste wat wij daar willen is het ter beschikking stellen van leegte, van ruimte voor de fantasie. Maar voordat dat zover is moeten we nog een paar kleine hobbels nemen. Dus het duurt het nog even voordat onze ideeën in beton worden gegoten. Ondertussen wordt menig leeg velletje papier gevuld met fantastische plannen...

Stuur uw activiteiten van november voor 10 oktober naar [email protected]

DE pO

LDERW

AC

HTER

Page 10: Vechtkronkels oktober 2011

10

WO

NEN

EN IN

TERIEUR

KAsTEEL LOENERsLOOT

In een aankondiging voor een eenmalige openstel-ling noemt Stichting Het Utrechts Landschap kasteel Loenersloot ‘het best bewaarde geheim van de Randstad’. Tot 1997 was dat zeker waar, want de laatste bewoonster Magdalena Ferdinanda Maria Martini Buys (Madzy), woonde er als een kluizenaar. Zij erfde het kasteel in 1948, trouwde in 1952 met een baron, maar na vooral apart gewoond te hebben, scheidde ze enkele jaren later van hem. Bewoners van Loenersloot hebben weinig warme herinneringen aan de barones. Nieuwsgierige mensen hield Madzy met een jachtgeweer op afstand. Om kinderen te verhinderen op de kasteelvijver te schaatsen, strooide zij het as van de kachel op het ijs.

Na het overlijden van de barones op 90-jarige leeftijd in 1997 werd het kasteel in een stichting ondergebracht. Die stichting organiseerde af en toe concerten en bij-eenkomsten in het kasteel. Zeer recentelijk is besloten om het kasteel over te doen aan Het Utrechts Land-schap, mede met het oog op de ingrijpende restauratie

die nodig is. Het Utrechts Landschap heeft nu de taak om het geheel (kasteel, koetshuis, boerde-rijen, landerijen en park) in goede staat te houden, open te stellen voor het publiek en te zorgen voor een gezonde exploitatie.

Meest opvallend aan kasteel Loenersloot is de grote ronde toren. Deze ‘donjon’ is het oudste deel van het kasteel, ge-bouwd door de familie Van Loenersloot rond 1250. De familie Van Loenersloot mocht onder bescherm-ing van de bisschop van Utrecht de uitgestrekte veengebieden langs de Vecht en de Angstel ontgin-nen, wat de familie erg veel rijkdom opleverde. Dat lieten zij graag zien! De donjon is door (slecht uitgevoerde) verbouwingen en door zachte ondergrond momenteel in slechte staat en hangt uit het lood. Samen met het dak is dat het belangrijkste onderdeel van de komende restauratie.

In 1772 werd het kasteel gemoderniseerd door de destijds nieuwe eigenaar Strick van Linschoten. Hij liet een nieuwe hal bouwen en verving de voorgevel (ten koste van een deel van de donjon). Ook werden toen de fraai gestucte plafonds gemaakt door de beroemde Italiaanse stucadoor Peretti. Veel van het huidige interieur stamt uit die tijd, waaronder veel prachtig schilderwerk, de moderne ramen en een nieuwe keuken.

Page 11: Vechtkronkels oktober 2011

11

WO

NEN

EN IN

TERIEURHalverwege de 19e eeuw kwam het kasteel in handen van de familie Buys, de voorouders van de laatste bewoonster. Uit die tijd stamt nog een aantal wijzig-ingen aan de gevels en kantelen om het kasteel een meer historische uitstraling te geven.

Vermoedelijk in 1797 is het huidige park aangelegd, waarschijnlijk door de be-kende tuinarchitect Van Laar. Kenmerkend is dat het park naar binnen gekeerd is; er is weinig uitzicht op de omgeving buiten het park. Opvallend zijn ook de kronkelende paden, de waterpartijen en de kunst-matige heuveltjes. Recentelijk is begonnen met de restauratie van het park.

Als de restauratie achter de rug is, zal een groot deel van het kasteel (donjon en stijlzalen) op gezette tijden worden opengesteld voor het publiek. Het kasteelpark zal in de toekomst eveneens worden opengesteld voor wandelaars.

Het publiek kan straks genieten van een prachtig ensemble dat eeuwenlang verborgen is geweest. De restauratie van het kasteel is een kostbare zaak waarvoor Het Utrechts Landschap gedeeltelijk nog op zoek is naar financiering. Ook de beschilderde behangsels in de stijlkamers zijn toe aan restauratie. De restauratie hiervan zal later ter hand worden genomen. Ook hiervoor geldt uiteraard dat de beno-digde financiën gevonden moeten worden.

Kasteel LoenerslootRijksstraatweg 211 - Loenersloot

Page 12: Vechtkronkels oktober 2011

12

HUREN EN KOpEN IN BREUKELEN Of LOENEN DOET U BIJ:

Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken is lokaal sterk. We hebben dagelijks contact met onze bewoners. Wij kennen hun woonwensen. Wij beheren de woningen die zij nodig hebben. Alleen of samen met partners ontwikkelen wij nieuw bezit. We staan midden in de samenleving van Breukelen en Loenen. We werken actief aan leefbaarheid en combinaties van wonen en zorg.

Wilt u ook wonen in een rustige woonwijk in Breuke-len of Loenen? Wij hebben een gevarieerd aanbod: eengezinswoningen en se-niorenappartementen, oude woningen en nieuwbouw, grote en kleine woningen met en zonder tuin.

Zoekt u een sociale huurwoning? Zorg dan dat u staat ingeschreven bij WoningNet (www.woningnet.nl). Bent u ingeschreven als woningzoekende, dan kunt u reageren op ons woningaanbod. In verband met lange wachttijden adviseren wij iedereen van 18 jaar en ouder zich bij WoningNet in te schrijven als woningzoekende.

Zoekt u een betaalbare koopwoning? Wij verkopen een deel van onze woningvoorraad. Kijk op www.vechtenomstreken.nl voor meer informatie.

WO

NEN

EN IN

TERIEUR

Page 13: Vechtkronkels oktober 2011

13

WINKELEN TUssEN DE KOEIEN

Op een prachtig landelijk plekje aan de Heuvellaan in Oud-Maarsseveen, in het buitengebied tussen Maarssen en Tienhoven is “Brocante In De Oude Stal” gevestigd. Het is een winkel met echt oude spulletjes geïnspireerd op de Jeanne d’Arc stijl, die elke maand

met veel enthousiasme opnieuw gedecoreerd wordt, hetgeen mooie sfeertafereeltjes oplevert.

De ontvangst door Linda en haar man Tom Blanken is gastvrij en allerhartelijkst. Bij binnenkomst is er koffie of thee geserveerd in een gekleurde plastic beker. Op de trap naar de zolder ligt een babypopje: de talisman van de winkel. De winkel nodigt uit tot rondneuzen met diverse knusse

hoekjes; er is veel keus. Onlangs gearriveerd zijn de cijfers en letters gemaakt van oude vissersboten in Indonesië en sloophout van huizen uit India. Leuk als decoratie bijvoorbeeld in de kinderkamer.

Linda heeft gewerkt in diverse antiekwinkeltjes en was het beu dat de door haar ingerichte etalagestelkens veranderd werden. Ze begon zo’n 15 jaar geleden met het verzamelen van spulletjes op zolder; “Onder de Pannen” en dat was meteen een succes. Tom: ”Het werd al snel te vol, we barstten het huis uit en soms was ik niet eens zeker van mijn eigen meubilair, werd dat ook verkocht.”

De uit de hand gelopen hobby werd een serieuze liefhebberij met “Brocante aan de Vecht” en sinds 7 jaar met “Brocante In De Oude Stal”. Linda doet de inkoop, de verkoop (ook op markten), het decoreren en het prijzen (wat veel werk is, omdat alle artikelen unica’s zijn). Tom is de onbezoldigde rechterhand van Linda die de administratie, website en PR verzorgt.

Vechtkronkellezers die Vechtkronkels meebrengen naar de winkel krijgen 10% korting op hun aanschaf. Sinds kort is tegenover “Brocante In De Oude Stal” het Streekmuseum Vredegoed geopend. Maak er een gezellig dagje uit van en combineer een bezoek aan beide!

Brocante In De Oude StalHeuvellaan 83612 BA Tienhoven / Oud Maarsseveen06 – 514 360 98 www.brocanteindeoudestal.nl

Open elke laatste donderdag, vrijdag en zaterdag van de maand en op afspraak.

WO

NEN

EN IN

TERIEUR

Page 14: Vechtkronkels oktober 2011

14

• •

Wij zijn op zoek naar een ervaren en zelfstandigwerkende

ONDERHOUDSPERSOONvoor technisch en bouwkundig onderhoud op eenbuitenplaats met bedrijfsgebouwen in de Vechtstreek (prov. Utrecht).Graag ontvangen wij, per post of per e-mail, voor 25 september 2011 uw motivatie en uitgebreide c.v.

Mevr. A. MeijerhovenPostbus 75984 - 1070 AZ AMSTERDAME-mail: [email protected]

Page 15: Vechtkronkels oktober 2011

15

WO

NEN

EN IN

TERIEURDE GALANTERIE

In Nieuwersluis bevindt zich een winkel waar me-nigeen regelmatig achteloos voorbij rijdt of loopt. Wie wel de moeite neemt om even in de etalage te kijken ziet dat het om een antiek- en curiosawinkel gaat. Dat is echter niet de voornaamste waar die de Galanterie te koop heeft; sinds 2005 produceert

en verkoopt zij deurbeslag. Destijds is dit begonnen met een eenvoudige deurklink, maar gaandeweg uitgebreid tot een assortiment van zo’n 900 artikelen. Exacte ko-pieën van deurbeslag uit de periode 1895 – 1940. In die periode werd deurbeslag nog gemaakt van messing, al dan

niet vernikkeld met ebbenhout of bakeliet. Om pro-ducenten te vinden die deze ambachtelijke producten kunnen maken, reist Tommy, de eigenaar van De Galanterie letterlijk de hele wereld af; van Azië tot Zuid-Amerika… Vooral met de details van deze pro-ducten onderscheidt De Galanterie zich: een veertje op de vrij-bezet sluiting, waardoor deze net wat beter ‘loopt’, een geëmailleerd plaatje in plaats van een plakplaatje... Inmiddels is er ook een aantal andere oude ontwerpen aan het assortiment toegevoegd zoals luchtroosters, haardsets, haardschermen, etc. Door de combinatie van productie in eigen beheer en in relatief grote aantallen te produceren vallen de prij-zen heel erg mee: een complete set replica deurklin-ken inclusief rozetten heeft u al voor € 37,50. Gelukkig voor het dorp, in verband met de beperkte parkeermogelijkheid, koopt niet iedereen het deurbe-slag in de winkel; via de website weten steeds meer mensen De Galanterie te vinden. Mensen kunnen online bestellen, maar Tommy heeft er bewust geen webwinkel van gemaakt; email of telefoon is net even iets persoonlijker dan een bestelformulier. En natuurlijk zijn er altijd mensen die liever even een deurkruk willen vasthouden, zelfs al moeten ze daarvoor uit Groningen of België komen. Zij zijn natuurlijk van harte welkom in De Galanterie in Nieuwersluis. ‘Galanterie’ betekent overigens ‘snuisterij’ of ‘hebbedingetje’. De GalanterieRijksstraatweg 273631 AA Nieuwersluis

Donderdag en Vrijdag 12.05 uur tot 18.00 uur Zaterdag 10.10 uur tot 17.05 uur

Tel: 0294 - 233780www.degalanterie.nl

Page 16: Vechtkronkels oktober 2011

16

BOUWMAN BOEKEN MAARssEN EN DE BILT BEsTAAN 75 JAAR!

Dit vieren zij 75 dagen lang, van 8 september tot en met 3 december. In 1936 trad grootvader Herman Pieter Bouwman met zijn boekhandel in Meppel toe tot ‘De Vereeniging ter Bevordering van de Belangen des Boekhandels’. In 1962 verhuisden boekhandel en gezin naar De Bilt. In 1973 over-leed Herman Pieter Bouwman en nam de 23-jarige zoon Herman Bouwman het bedrijf over. In 1995 opende hij de huidige vestiging in Maarssen. Vanaf 2002 nam diens zoon Gerrit-Jan Bouwman stapje voor stapje de leiding van zijn vader over, in januari 2011 opgevolgd door zijn zus, Marie-Louise Bouwman.

Het jubileumfeest duurt 75 dagen en is gestart met het aanbieden van het jubileumboek Verknocht aan boeken, De geschiedenis van boekhandel Bouwman (1936-2011) aan Burgemeester Gerritsen van De Bilt. Auteur is kinder-boekenschrijfster Petra Cremers. Tevens is ter ere van het jubileum een boekenstandaard ontworpen van hout die te koop is voor € 39,95 euro. Bouwman Boeken heeft een uitgebreid feest-programma opgesteld van sepember tot december.

Agenda jubileumactiviteiten in oktober:Dinsdag 11 oktober Kader Abdolah in ‘t Zand5 t/m 15 oktober Kinderboekenweek 2011, het thema is ‘Superhelden!- over dapper durven zijn.’Zaterdag 8 oktober Superheldenmaskers ontwerpenWoensdag 12 oktober Harmen van Straaten komt op be-zoekVrijdag 28 tot en met zaterdag 29 oktober Leesmarathon LeesmarathonSpeciale aandacht voor de leesmarathon op 28 en 29 ok-tober waarbij twee medewerkers 24 uur lang in de etalage gaan lezen, ook ’s nachts. Met presentaties van lokale schrijvers en lekkere hapjes uit hun favoriete kookboek.

Agenda leesmarathon:Vrijdag 28 oktober met Mike Boddé, polderwachter Marcel Blekendaal, ‘Happy hour’ (verkoop van tweedehands boe-ken voor goed doel) ,Annette ter Heijden, Wilmie Voortman en beeldhouwer Gerrit Peele (beelden winkel)

Zaterdag 29 oktober met VoorleesExpress, illustratrice Enny Schouten , een reclamestunt rondom ‘de Dwarslig-ger’. En Tjibbe Veldkamp, ambassadeur van De VoorleesEx-press.

Houd www.bouwmanboeken.nl, twitter en facebook in de gaten voor het programma en de nieuwste ontwikkelingen. Of meld u aan voor de nieuwsbrief via [email protected]

Boekhandel BouwmanPieter de Hooghstraat 13 MaarssenTel 0346 - 56 77 41

DEzE M

AA

ND

Page 17: Vechtkronkels oktober 2011

17

fRANCIsCUs, TROUBADOUR VAN GOD

Franciscus, troubadour van God is een kerkmusical op tekst en muziek van Edwin Schimscheimer. Het gaat

over het levensverhaal van Franciscus van Assisi, een heilige die tot op de dag van vandaag mensen weet te inspireren. Zondag 30 oktober 2011 wordt Franciscus, trouba-dour van God in Loenen uitgevoerd!

Regie Maurice Wils: Productie: Kees van Mechelen/Mieke van der Grint:

Er zijn twee voorstellingen:Matinee: 15.00 uur , avondvoorstelling: 19.00 uurDuur van de voorstelling: ca 1,5 uurLocatie: LudgeruskerkPrinses Margrietlaan 1 Loenen a/d Vecht

Kaarten à € 12,50 zijn te bestellen viawww.franciscusdemusical.nlof te koop bij Klaas Koopman Tabak/Lectuur/Kantoor,Rijksstraatweg 121, Loenen aan de Vechtof Sigarenmagazijn ‘De Beurs’,Grutterstraat 1, Loenen aan de Vecht.

EEN WINTERKRANs MET BIJENWAsKAARsEN

Op imkerij ’t Schuurtje gaan gezelligheid en actief bezig zijn heel goed samen. U leert tijdens onze in-spirerende workshops meer over de natuur en maakt een prachtige herfst- of winterkrans in combinatie met een High Tea. U leert een bolkaars maken. Deze wordt gebruikt in de krans. De krans maakt u met mos, wilgentakken, bessen en/of wasdecoraties. De prachtige sfeerkrans neemt u als tafelstuk mee naar huis.Ter afsluiting van deze workshop kunt u genieten van cottage tea met streekproducten. Er zijn verschil-lende theesoorten, zoete cake, kruidenwijn , honing-soorten, olijfoliesoorten met landbrood.

Prijs p.p € 49,95U krijgt bij inlevering van de advertentie € 5,00 korting .De workshops duren ongeveer 2 uur en u kunt de workshops reserveren vanaf 5 personen op elke dag van de week, behalve zondag.

Imkerij ’t SchuurtjeOud Loosdrechtse dijk 1151231 LS [email protected], www.imkerij.nlTel: 035 - 6236282

DEzE M

AA

ND

Page 18: Vechtkronkels oktober 2011

18

Page 19: Vechtkronkels oktober 2011

19

LOO

sDREC

HTDIO pOUR VOUs VAN DER LINDEN VERHUIsT!

“Kom even mee, dan laat ik het nieuwe pand zien!” We lopen van de oude drogisterij naar het nieuwe gebouw, waar onlangs ook de C1000, de HEMA (nieuw) en de Bruna hun intrek namen. Jos van der Linden, die samen met zijn zoon Marc inmiddels vijf filialen runt, is zichtbaar in zijn nopjes met het nieuwe pand. Terecht. Het plafond ontbreekt, de winkelstellingen zitten er nog niet in en de vloer is bedekt met beschermend folie, maar wat een ruimte! 7 oktober is de feestelijke opening. Jos van der Linden heeft er alle vertrouwen

in dat alles op tijd klaar is. Zijn personeel is dat ook van hem gewend: er moet heel wat gebeuren voor hij in paniek raakt. Voor alles en iedereen lijkt hij de tijd te nemen.

Vrijdag 7 oktober om 12.00 uur is de feestelijke opening met de grote baas van inkooporganisatie Pour Vous en van Dio. De zaterdag erna is er de hele dag feest met leuke aanbiedingen, gratis advies van een consulent van Sisley (huidverzorging) en nog veel meer verrassin-gen. Vanaf dat weekend worden de openingstijden ook structureel ruimer (maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 20.00 uur, en zaterdag van 8.30 uur tot 17.00 uur). Pour Vous, al meer dan 50 jaar dé specialist op het gebied van cosmetica met een breed assortiment geuren, verzorging & maquillage zal een belangrijk aandeel krijgen in de nieuwe winkel met merken als J.P. Gaultier, Clarins, Paco Rabanne, Biotherm, Diesel, Hugo Boss, Clinque, Armani, Dior, Cacharel, Chanel, DKNY, Jil Sander, D&G en Gucci. Beautyspecialistes zullen klaar staan om u een persoonlijk advies op maat te geven.

Dio Pour Vous Van der Linden Nootweg 511231 CR Loosdrecht035 - 5824197www.drogisterijvanderlinden.nl

Page 20: Vechtkronkels oktober 2011

20

BIsONspOOR fAsHIONWEEK

Vrijdag 14 oktober t/m zaterdag 22 oktober 2011 organiseert Bisonspoor net als in 2009 weer een fantastische modellenwedstrijd met niemand minder dan Catwalk Coach Mari-ana Verkerk, bekend van o.a. Holland Next Model.

Dit keer kunnen kids vanaf 6 jaar, tieners vanaf 13 jaar en volwassenen vanaf 18 jaar zich opgeven voor deze leuke wedstrijd.Op vrijdagavond 14 okto-ber start de inschrijving en maakt een professionele fotograaf een mooie foto van iedere kandidaat.Op zaterdag 15 oktober zijn de voorronden en geeft Mariana Verkerk aan alle kandidaten een catwalk training. Aan het einde van die dag zal zij samen met de voorzitter van de winkeliersvereniging bepalen wie er mee mogen lopen in de modeshow op zaterdag 22 oktober in Bisonspoor!Hou de website van Bisonspoor en de posters na de zomervakantie dus goed in de gaten, www.bison-spoor.nl

Foto’s Jan van Dam

BIsON

spOO

R

Tijdens Open Huis 10 - 20% korting op de gehele collectie en diverse leuke aanbiedingen

De collectie bestaat uit de volgende merken: van maat 38 t/m maat 56, Rabe Seda Fashion Thomas Rabe Finn Karelia Brax Sommermann Faber Germaine Verpass H. Peterseim Mona Lisa Golléhaug Chalou / SemprePui Apriori Efixelle Cavita Loft Tendenza Freya Isabell

MAANDAGMORGEN EN KOOPAVOND GESLOTEN

Winkelcentrum Bisonspoor 1008 3605 Maarssenbroek - 0346 - 561 890 - www.happylady.nl

Tijdens Open Huis 10 - 20% korting op de gehele collectie en diverse leuke aanbiedingen

De collectie bestaat uit de volgende merken: van maat 38 t/m maat 56, Rabe Seda Fashion Thomas Rabe Finn Karelia Brax Sommermann Faber Germaine Verpass H. Peterseim Mona Lisa Golléhaug Chalou / SemprePui Apriori Efixelle Cavita Loft Tendenza Freya Isabell

MAANDAGMORGEN EN KOOPAVOND GESLOTEN

Winkelcentrum Bisonspoor 1008 3605 Maarssenbroek - 0346 - 561 890 - www.happylady.nl

Open Huis 21 & 22 oktoberOpen Huis 21 & 22 oktober

Page 21: Vechtkronkels oktober 2011

21

KINDERVRIJMARKT

Het is een jaarlijkse traditie geworden. Ieder jaar op de woensdag in de herfstvakantie, dus dit jaar

op woensdag 19 oktober 2011, wordt er een kinder-vrijmarkt georganiseerd op de eerste verdieping van het winkelcentrum. Kinderen tot en met 14 jaar kunnen hier hun gebruikte speelgoed op een kleedje verkopen. De kindervrij-markt is ieder jaar weer een gezellig evenement waar al maanden van te voren over gebeld wordt door mensen die zich graag willen inschrijven voor deze

vrijmarkt. Gelukkig nadert de dag van inschrijving en kun je je inschrijven vanaf maandag 3 oktober 2011. Er zijn 90 plaatsen te verdelen, dus geef je dan ook zo snel mogelijk op want vol is vol. De kindervrijmarkt is geheel gratis.Je kunt op de website van de winkeliersvereniging de spelregels van de kindervrijmarkt lezen en ook hoe en waar je je moet inschrijven. (www.bisonspoor.nl)

HET BIsON BOEK, JIJ sCHRIJfT TOCH OOK MEE?

Ook zal er op deze woensdag 19 oktober voor het laatst de mogelijkheid geboden worden op het mid-denplein van het winkelcentrum een mooie tekening te maken of een verhaaltje te schrijven voor het boek ter gelegenheid van het 30 jarige winkelcentrum Bisonspoor. Van al deze verhalen en tekeningen zullen de mooiste worden uitgekozen en gebundeld worden in een boek.

EVENEMENTEN AGENDA

De winkeliersvereniging van winkelcentrum Bison-spoor heeft weer een hoop evenementen voor u in de planning. Deze kunt u vinden op de website van de winkeliersvereniging www.bisonspoor.nl.

Zondag 20 november de 4e auto verloot wordt!!!

Extra Koopzondagen en Koopavonden in winkelcen-trum Bisonspoor:Koopzondagen 20 november en 18 december 2011 zijn de winkels van 12.00 tot 17.00 uur geopend.Extra Koopavonden in winkelcentrum Bisonspoor1 en 22 december 2011 zijn de winkels tot 21.00 uur geopend.

BIsON

spOO

R

Page 22: Vechtkronkels oktober 2011

22

Page 23: Vechtkronkels oktober 2011

23

KERNsTAp

De van oorsprong Schotse Gabrielle McKinnon woont in Loenen en werkt al meer dan 20 jaar met mensen, individueel en in groepsverband, op het gebied van counseling, coaching en training. Eén van haar belangrijkste cursussen heet KernStap en is bedoeld voor mensen die kampen met aandoeningen die ook wel bekend staan onder de naam ME, CVS of Fibromyalgie. Jaren geleden leed ze zelf aan ME/CVS en kreeg te horen dat zij ermee zou moeten leren leven. Gabrielle: “In die periode las ik een artikel over een vrouw die ME had en hersteld was na een driedaagse training. Dit klonk ongeloofwaardig. Langzaamaan begon er een stemmetje in mij te zeggen: “ja, maar stel dat…?” Ik volgde in Engeland een ongelofelijke training en herstelde volledig. Na mijn herstel van ME/CVS ben ik mij gaan specialiseren in de specifieke trainings-methode die ten grondslag ligt aan de KernStap training.”KernStap is een driedaagse training gebaseerd op een holistische visie over de invloed van stress op lichaam en geest. De methode bestaat uit een combinatie van filosofieën als NLP, Mindfulness, zelfhyp-nose en Life Coaching. Tijdens de training leer je gedachten, gedrag en houding herkennen, die leiden tot negatieve gedachtenpatronen en stresssymptomen. Je kunt met het geleerde het beste uit jezelf halen. Sommige cursisten omschrijven dit als: “ Ik voel nu echt dat ik leef”.Trainingen worden gegeven in Almere, Amsterdam en Utrecht.

Meer weten over KERNSTAP? Bel dan met: 06-23521305, stuur een mailtje naar: [email protected],of kijk op de website: www.waveoflife.nl

LOEN

EN

elke zondag open c1000 KosterLoenen aan de vecht

van 16.00 tot 19.00 uur

NIEUWS!

Page 24: Vechtkronkels oktober 2011

24

DE LEEMWINKEL

“Leem is gips 2.0” roept Paul Janssen, die tijdens ons interview af en toe doet denken aan cabaretier Youp van het Hek. Stel hem een vraag en je krijgt er gratis een wereldbeschouwing bij. Niet zo gek, want van huis uit is Paul futur-oloog; hij studeerde Cultural Dynamics. Paul heeft van alles gedaan in zijn leven (Shell, Obibio etc.) en de winkel en zijn leemproducten zijn hem ‘gegeven’, als een soort missie op zijn pad gekomen. Ongeveer tien jaar geleden kwam hij via zijn werk in aanraking met leem en raakte gefascineerd. Paul: “Het tijdperk van gips en cement houdt eens op en dan gaan we weer terug naar leem, het oudste bouwmateriaal dat we kennen. Leem is een mengsel van klei en zand. De plastische eigenschappen maken leem zeer geschikt voor vormgevend werk. Het wordt gebruikt voor vloeren, muren, badkamers, en zelfs kunstwerken.”

Lyrisch en in vlot tempo zet Paul de voordelen van zijn product uiteen. Paul: “Leem is sfeer en atmosfeer verhogend. Huizen worden steeds beter geïsoleerd, gips ventileert slecht, dus het binnenklimaat van huizen wordt er niet beter op. Leem ademt en werkt vochtreg-ulerend. Het oogt natuurlijk, is mooi, heeft een “bourgon-dische uitstraling.”

Paul vertelt over zijn veelal Gooise klanten die vallen voor deze bourgondische uitstraling.

WEEsp

Page 25: Vechtkronkels oktober 2011

25

LeemstucSienna Stucco is een kleurstuc op basis van leem. De kleur wordt niet toegevoegd door kleurstoffen, maar wordt gevormd door het materiaal zelf. Met de zes basiskleuren - wit, oker (geel), oranje, rood, groen en zwart - zijn talloze combinaties te maken.

Sienna Sasso“Sienna Sasso is mijn tadelakt met een knipoog.”, licht Paul toe. “Zand, klei en kalk. Vroeger werd het gepoetst (of beter gezegd gewreven) met een natte spons. Ik haal de polijstmachine erover heen. Het polijsten bepaalt het optische resultaat. Ik pas het veel toe in badkamers.”

Wie meer wil weten over leem doet er verstandig aan eerst telefonisch een afspraak te maken, want de winkel is niet altijd open. Paul organiseert ook workshops over werken met leem.

De LeemwinkelSlijkstraat 21381 BA Weesp0294 – 415593www.siennastucco.com

WEEsp

Page 26: Vechtkronkels oktober 2011

26

BREUKELENKEEs sLINGER GROENTE EN fRUIT

Op de Weekmarkt in Breukelen is het altijd leuk. Het is net een grote familie, daar kom je achter als je een praatje maakt met Kees Slinger, die er elke vrijdag met groente en fruit staat. Iedereen lijkt hem te kennen, niet alleen marktkooplieden onderling maar ook de bezoekers van de markt. Niet verwonderlijk, want Kees is geboren Breukelaar en hij staat al vanaf zijn 14e op de markt. Begonnen als scholier, nam hij later het bedrijf over. Naast de kraam op vrijdag heeft hij verschillende ventwijken, waaronder Nieuwer ter AA, Loenersloot en Vinkeveen.

Kees: “De markt is leuk, maar ik zit ook graag op de weg. Je bent altijd buiten en dat vind ik heerlijk. In de winter is het natuurlijk wat minder, maar ach... we zijn zo gehard.”De weekmarkt in Breukelen staat bekend om de goede kwaliteit van de koopwaar en dat geldt ook voor de groenten en het fruit van Kees Slinger. “Ik ga elke dag naar de veiling, dus ik heb altijd verse producten. Ik ben niet de goedkoop-ste, maar ik probeer wel de beste te zijn. De mensen in Breukelen betalen liever iets meer; als het maar goed is!”

Stuur uw activiteiten

van november voor

10 oktober naar redac-

tie@vechtkronkels.

BREUKELEN

Page 27: Vechtkronkels oktober 2011

27

CANEDONNA

CaneDonna is Monique van Zuylen. Samen met haar onafscheidelijke hondje Bella (Italiaans voor hond en vrouw; haar hondje Bella en Monique zelf) heeft zij zicht gevestigd in Breukelen om daar haar producten en expertise op het gebied (met name vintage) mode,

en home decorations aan te bieden.

Onder het motto: “Mode is vergankelijk, stijl niet”, vindt u in haar webshop op de website haar collectie Verrassende Vintage voor persoonlijke stijl, klasse en allure. En u weet: Vintage is niet alleen verrassend chic, het is tevens verrassend betaalbaar.

De collectie omvat kleding, -schoenen, -tassen, -shawls, -bont en andere accessoires van de grootste internationale namen als: Dolce & Gabbana, Dior, Escada, Hermès, Moschino, Chanel, Gucci en nog vele anderen. Ook biedt CaneDonna bijzondere Home Decora-tions, van antiquiteiten tot en met leuke snuisterijen. Leuk om te hebben èn leuk om te geven! Daarnaast importeer CaneDonna spectaculaire hondendekjes alsmede zeer exclusieve kerstversiering uit Amerika.

CaneDonna,0346 - [email protected]

BREUKELEN

Page 28: Vechtkronkels oktober 2011

28

ANDy’s DIERENsUpER

Het is wel een hele overgang van “De Kleine Markt” in Maarssendorp naar Andy’s Dierensuper in Maars-senbroek. De nieuwe locatie, waar Carina en Stevan sinds begin dit jaar gehuisvest zijn, heeft met maar liefst 2000 m2 heel veel te bieden. Er is een uitgeb-reid assortiment voor bezitters van honden, katten, knaagdieren, vissen en vogels. Ook liefhebbers van ruitersport kunnen hun hart ophalen in de dieren-supermarkt. Voor elke portemonnee is er wel een geschikt product te vinden en indien gewenst kan een product speciaal besteld worden, want klant-tevredenheid is voor Carina en Stevan erg belangrijk. Niet verwonderlijk dat de meeste klanten van de oude winkel nu naar de nieuwe winkel komen. En daar zijn veel nieuwe dierenliefhebbers uit Maarssennbroek en verder bijgekomen. Carina: “De verhuizing heeft alleen maar voordelen gehad, nou ja… één nadeel: we heb-ben het zo druk, dat we tijd te kort komen. We zijn ook bezig om hier een dierenartsenprak-tijk binnen te halen. Dat kan allemaal in deze ruimte!” 4 Oktober is het Werelddierendag. Bij Andy’s Dieren-super zal dat niet ongemerkt voorbijgaan. Elke klant die meer dan € 20,- besteedt, krijgt een verrassing. En gedurende 2 weken zijn er allemaal leuke acties. De moeite waard om even langs te komen!

Andy’s Dierensuper Maarssen Nijverheidsweg 1 - 3606 AH Maarssenbroek 0346 - 57 35 21 - www.andysdierensuper.nl

MA

ARssEN

Page 29: Vechtkronkels oktober 2011

29

MA

ARssEN

sfEERVOL WONEN EN WERKEN

Herman Romeijn, eigenaar van de nieuwe winkel Sfeervol Wonen en Werken begon op zeventien-jarige leeftijd als hulpje bij een wooninrichting-bedrijf. Dat beviel hem goed en al snel begon hij zijn eigen bedrijf, eerst met kleine opdrachten als

reparaties, later met grotere projecten. “Ik werk meestal voor bedrijven in projecten die variëren van 2 tot 25 man. De winkel begon ik een jaar geleden vanuit de behoefte om een showroom te hebben, maar dat heeft mij ook steeds meer particu-liere klanten gebracht, waar ik erg blij mee ben.”, vertelt Herman.Een belangrijke, nieuwe ontwikkeling voor Herman

is de opkomst van PVC vloeren. Hoewel dit product al 45 jaar op de markt is, begint het nu pas populair te worden. Ook Herman is enthousiast over PVC vloeren: “Eigenlijk is het ideaal; het is slijtvast, geluidsarm en het is een prachtige nabootsing van echt hout of ander materiaal. Het is namelijk ook te krijgen als wandtegels bijvoorbeeld voor badkam-ers. PVC zit niet op rollen, maar het bestaat uit stroken of tegels.”

Sfeervol Wonen en WerkenDiependaalsedijk 1b3601 GH Maarssen 0346 - 552454www.pvcvloerenverkoop.nl

Page 30: Vechtkronkels oktober 2011

30

Elke Donderdag Otterjazz LiveJazzpodiumOud Loosdrechtsedijk 131 Loosdrecht Vanaf 20.30 uur Gratis www.otterjazz.nl

Elke ZaterdagZaterdag Amstelstroom LiveCafé de Amstelstroom Nieuwstad 30 Weesp Vanaf 16.00 uur www. cafeamstelstroom.nl

Elke Zondag DJ Lazy Sunday AfternoonOttenhome Zuwe 20, Kortenhoef, 15.00 tot 19.00 uur, toegang gratis,www.ottenhome.nl

Zaterdag 1 oktober Edsilia Rombley zegt JA tegen You better PINKDorpshuis Nigtevecht, Jhr. Huydecoperstraat 16, Nigtevecht, Prijs € 15,00 euro., www.youbetterpink.nl

Optreden Rick van der Kroon voor Pink RibbonDorpshuis Nigtevecht, Jhr. Huydecoperstraat 16, Nigte-vecht, 21.00 uur, € 15,00 euro, www.youbetterpink.nl.

Live muziek Spijslokaal RubensRubens, Restaurant Spijslokaal, Herengracht 33, Weesp, www.spijslokaalrubens.nl

DJ MarcelCafé Me Schoonmoeder, , Breedstraat 10, Maarssen, www.cafe-meschoonmoeder.nl

Zondag 2 oktober Desray & FriendsOtter Music! Oud Loosdrechtsedijk 131, Loosdrecht, 15.00 uur, www.otterjazz.nl

Woensdag 5 oktober Meezingen in de foyerCity of Wesopa, Herengracht 23, Weesp, 20.00 uur, gratis, www.wesopa.nl

MUzIEK

Woensdag 5 oktober ProefkamermuziekGrote Kerk Muiden, Kerkstraat 1, Muiden, 20.00 uur, Prijzen: € 20,- (mid-denschip) | € 15,- (zijbeuk), www.proefkamermuziek.nl

Donderdag 6 oktober JamsessionCafé Unique, Bisonspoor 1001, Maarssen, 20:30 uur, gratis, www.cafeunique.nl

Luiseren naar klassieke muziekWijkkamer Noord, Vrijheidslaan 4, Breukelen, www.stichtingtympaan.nl/breukelen/wijkhuiskamers

Klára Würtz (pianoconcert)Stichting Kunst aan de Dijk, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef, aanvang 20.15 uur, kerk open 19.30 uur, Prijs: €20,00 , donateurs €15,00, www.kunstaandedijk.nl

Vrijdag 7 oktober Suprise on stageCafé Buddies,Kaatsbaan 27, Maarssen, www.cafebuddies.nl

Brackman TrioHet Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg, 20:15 uur, € 17,-, www.jagthuis.nl

Zaterdag 8 oktober Barok langs de VechtWilhelminakapel, Wilhelminaweg 7, Maarssen, 20:15 uur, gratis - aan het eind van de avond gaan wij met de pet rond, www.baroklangsdevecht.nl

Het Feest van MaarssenPartycentrum ‘t Zand, armonieplein 4, Maarssen, www.tzandmaarssen.nl/

Dance classic NightCafé Buddies, Kaatsbaan 27, Maarssen, www.cafebuddies.nl

Page 31: Vechtkronkels oktober 2011

31

Zaterdag 22 oktober Hollandse AvondCafé Buddies, Kaatsbaan 27, Maarssen, www.cafebuddies.nl

PLD Peace, Love & DiscoshowPartycentrum t Zand, Harmonieplein 4, Maarssen, Vanaf 21.00 uur, € 10,-, www.tzandmaarssen.nl/

Zondag 23 oktober Jazz fot free (Eemjazz)Café Unique, Bisonspoor 1001, Maarssen, vanaf 15.00 uur, gratis, www.cafeunique.nl

Vermeer TrioHet Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg, vanaf 15.30 uur, € 17,-, www.jagthuis.nl

Donderdag 27 oktober Brothers of SoulOtter Music! ,Oud Loosdrechtsedijk 131, Loosdrecht, 15.00 uur, www.otterjazz.nl

Vrijdag 28 oktober JamsessiesCafé Buddies, Kaatsbaan 27, Maarssen, Vanaf 22.00 uur, www.cafebuddies.nl

Zaterdag 29 oktober Halloween met dresscodeMe Schoonmoeder, Cafe, Breedstraat 10, Maarssen, www.cafe-meschoonmoeder.nl

Zondag 30 oktober Concert Miriam Overlach, harpSlot Zuylen, Tournooiveld 1, Oud Zuilen, www.slotzuylen.nl

MUzIEK

Zondag 9 oktober Jazz fot free (Iris & Friends)Café Unique, Bisonspoor 1001, Maarssen, vanaf 15.00 uur, gratis, www.cafeunique.nl

Donderdag 13 oktober OtterMusic! Paul Poulissen & GuestsOtter Music! , Oud Loosdrechtsedijk 131, Loosdrecht, 20.30 uur, www.otterjazz.nl

Vrijdag 14 oktober JamsessiesCafé Buddies, Kaatsbaan 27, Maarssen, Vanaf 22.00 uur, www.cafebuddies.nl

Zaterdag 15 oktober Sirius Saxophone Quartet in PieterskerkPieterskerk, Straatweg 59, Breukelen, 20.00 uur, Gratis, www.stichtingconcertenpieter-skerk.nl/

Zondag 16 oktober Muiderslot KoffieconcertStichting Rijksmuseum Muid-erslot, Herengracht 1, Muiden, 1030-11.30 uur, Toegang € 10,00 gratis tot 16 jaar, www.stadmuiden.nl.

JamsessionCafé Unique, Bisonspoor 1001, Maarssen, 19:00 uur, gratis, www.cafeunique.nl

Zondag Live in de MiddagCafé Buddies, Kaatsbaan 27, Maarssen, www.cafebuddies.nl

The Crazy PianistsOtter Music! , Oud Loosdrechtsedijk 131, Loosdrecht, 15.00 uur, www.otterjazz.nl

Donderdag 20 oktober Roze borrelCafé de Amstelstroom, Nieu-wstad 30, Weesp, Borrel, eten, gezellig..., elke 3e donderdag van de maand, www.cafeamstelstroom.nl

Page 32: Vechtkronkels oktober 2011

32

Zaterdag 1 oktoberToneelgroep Voetlicht: De knecht van twee meestersTheater 4 en 1, Schepersweg 6A, Breukelen, aanvang 20.00 uur, entree € 12,50, kinderen € 8,00,www.toneelgroepvoetlicht.nl

Zaterdag 1 oktober - 2 oktoberZou zo graagVerenigingsgebouw kon. Harmonie ’De Adelaar’, Papelaan 126a, Weesp, Zaterdag 1-10 om 20:00 uur, Zondag 2-10 om 14:30 uur., €10,00, www.firmavocaal.nl

Woensdag 5 oktober OorverdovendPartycentrum t Zand, Har-monieplein 4, Maarssen, Vanaf 20:15, €20,-, www.tzandmaarssen.nl/

Zaterdag 8 oktober Toneelgroep Dorst: SpiritusTheater Piet Mondriaan, Broekzijdselaan 46, Abcoude, 20:15 uur, € 18, www.ab-art.nl

Dinsdag 11 oktober FilmavondBibliotheek Wijdemeren, Tjalk 41, Wijdemeren, 19.30 uur, Toegangsprijs: € 7,50; leden bibliotheek € 6,-, www.debibliotheek.org

Zaterdag 22 oktober Dorine Wiersma: Goed zo, Dorine!Theater Piet Mondriaan, Broekzijdselaan 46, Abcoude, 20:15 uur, € 15, www.ab-art.nl

Woensdag 26 oktober FilmavondBibliotheek Muiden, Kazernestraat 10, Muiden, 20.00 uur, Toegangsprijs: € 7,50; leden bibliotheek € 6,-, www.debibliotheek.org

Zaterdag 29 oktober Nightmare, Griezelen in Theater 4en1Theater 4 en 1, Schepersweg 6A, Breukelen, Tijd : 20.00 uur, Prijs : € 15,00, www.theater4en1.nl

Zaterdag 29 oktober Kasper van Kooten: Jackie Fontanel (try-out)Dorpshuis Nigtevecht, Jhr. Huydecoperstraat 16, Nigtevecht, www.dorpshuis-nigtevecht.nl

Zaterdag 29 oktober Jochen Otten - Belastend MateriaalPartycentrum t Zand, Harmonieplein 4, Maarssen, Vanaf 20:15, € 15,-, www.tzandmaarssen.nl/

THEATER/fILM

Page 33: Vechtkronkels oktober 2011

33

Zaterdag 1 oktober DE REST Brand(t)weer!Voormalige brandweerkazerne, Gaslaan 4, Maarssen, 16.00, www.derest.nl

Zondag 2 oktober Openbare training van de Orde der NoorderwindStichting Rijksmuseum Muider-slot, Herengracht 1, Muiden,www.muiderslot.nl

Woensdag 5, 10 en 26 oktober Open knutsel AtelierWijkontmoetingcentrum Breukelen NoordVrijdheidslaan 4, Breukelenvan 13.30 tot 15.00 uur, € 4,-

Vrijdag 7 en 21 oktober DiscozwemmenZwembad ‘t Kikkerfort, Schepersweg 14A, Breukelen, 19.00 – 20.45 uur, € 3,90 of een meerbadenkaartje www.kikkerfort.nl

Vrijdag 7 oktober FridancePartycentrum t Zand, Harmonieplein 4, Maarssen, 19.30 uur, € 8,50; 12 t/m 15 jaar, www.tzandmaarssen.nl/

Zaterdag 8 oktober Ezel en BeerTheater 4 en 1, Schepersweg 6A, Breukelen, Prijs : € 7,50, Tijd : 16.00 uur, aansluitend is er een boeken-beesten-disco tot 17.30 uurwww.theater4en1.nl

Dinsdag 18 okt - 29 oktoberRidder Walewein keert terug in de herfstvakantieStichting Rijksmuseum Muiderslot, Herengracht 1, Muiden, Voor informatie over openingstijden en toegangspri-jzen: www.muiderslot.nl, www.muiderslot.nl

Dinsdag 18 okt - 20 oktoberNooit geweten, zo smaakt oud etenSlot Zuylen, Tournooiveld 1, Oud Zuilen, Kinderactiviteit in de tuin en de keuken, www.slotzuylen.nl

Woensdag 19 oktober Fotografieworkshop voor kidsBezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, s Graveland, 14:30-16:30 uur, Kinderen (leden) €15,00 (niet-leden) €20,00, www.natuurmonumenten.nl

JEUGD

Page 34: Vechtkronkels oktober 2011

34

Vanaf 10 oktober exposeert An Hulshoff Pol in de Hema in Maarssenbroek. Er hangen in het restaurant een aantal schilderijen met ‘landschap’ als hoofdthema. Let wel: in de visie van An zijn zowel gebouwen in Frankrijk landschap, als jeneverbesbossen in het land van haar jeugd, Twente.

Tekenen en schilderen zijn een rode draad in het leven van An. Als kind al

Page 35: Vechtkronkels oktober 2011

35

Woensdag 30 mrt - 30 oktoberUit de gemeentelijke schatkamers, kunstcollecties van de Stichtse VechtMuseum Maarssen Diependaalsedijk 19B www.museummaarssen.nl

Zondag 1 mei - 2 oktoberZomer ExpositieGalerie Peter Leen Herenstraat 25 Breukelen www.galeriepeterleen.nl

Zondag 1 mei - 31 oktoberTentoonstelling over HaarverzorgingNederlands Drogisterij Mu-seum, Diependaalsedijk 19c, Maarssen,www.drogisterijmuseum.nl

Vrijdag 22 juli - 19 oktoberExpositie van grafisch atelierVerzorgingstehuis SnavelenburgSnavelenburg 1, Maarssen,

Zondag 21 aug - 2 oktoberNajaarsexpositie Beeldentuin De TienhofLaan van Niftarlake 97, Tienhoven, Donderdag, Vrijdag en Zondag van 12.00 - 17.00u, Entree € 2., www.detienhof.nl

Maandag 29 aug - 10 oktoberExpositie Margriet Leemans in de koffiecorner van de Hema Bisonspoor, Maarssen, www.margrietleemans.com

Vrijdag 9 sept. - 18 novemberDieuwke Tamsma GalerieW, Heemraadweg 1, Weesp, www.galeriew.nl

Zaterdag 10 sept. - 31 oktoberDe kunst ligt voor PampusMuiden, www.kunstvoorpampus.nl

Zondag 18 sept - 11 decemberPioniers in de KunstPygmalion Beeldende Kunst, Langegracht 44, Maarssen, www.pygmalion-art.com

Zondag 2 oktober - 9 oktoberMaarssense kunstenaars expositie 2011De Deel, Binnenweg 29, Maarssen, 13:00 tot 17:00, www.maarssensekunstschil-ders.nl

Zaterdag 8 oktober - 9 oktoberDe kunstroute 2011 in MuiderbergOpeningstijden zijn van 11:00 tot 17:00 beide dagen, www.kunstinmuiden.nl

Vrijdag 28 oktober Open atelier in De Danne AteliersDe Danne, Domineeslaantje 4, Breukelen, 16.00 tot 19.00 uur.

HE

MA

Bis

onsp

oorging ze met haar familie op teken-

vacantie. Nu al vele jaren en nog steeds met plezier volgt An lessen bij Marjan Nagtegaal aan de Werkschuit in de Bilt. Ze schildert in acryl en olieverf.

An Hulshoff Pol heeft regelmatig geëx-poseerd. U kunt haar vermoedelijk ook dit voorjaar weer zien op de kunstmani-festatie in Oud Zuilen.

EXpOsITIEs

Page 36: Vechtkronkels oktober 2011

36

Zaterdag 1 oktoberFotografieworkshop (volwassenenactiviteit)Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, ‘s Graveland, 10.00 – 14.30 uur, kosten niet-leden € 25,00, leden €20,00,www.natuurmonumenten.nl

Zaterdag 8 en 15 oktober Paddestoel- en in overvloedBezoeker- scentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, s Graveland, za 8, zo 9, en za 15 oktober 11:00 - 13:00 uur, Leden €4,00 niet-leden €7,00, www.natuurmonumenten.nl

Zondag 9 oktober Paddestoelen in overvloedBezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, s Graveland, za 8, zo 9, en za 15 oktober 11:00 - 13:00 uur, Leden €4,00 niet-leden €7,00, www.natuurmonumenten.nl

Maandag 17 okt. - 21 oktoberKabouter Spillebeen (gezinsactiviteit)Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, s Graveland, 17,19, 21 oktober 14:00-15:30 uur, Leden €3,00 Niet-leden €5,00, www.natuurmonumenten.nl

Dinsdag 18 okt. - 20 oktoberHet Paddenstoelenbos (gezin-sactiviteit)Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, s Graveland, di 18, do 20 oktober14:00-15:30 uur, Leden €3,00 Niet-leden €5,00, www.natuurmonumenten.nl

Zaterdag 22 okt. en 29 oktoberHerfstwandeling met lunch (volwassenenactiviteit)Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, s Graveland, 10:00-16:00 uur, Leden €21,50 niet-leden €26,50, www.natuurmonumenten.nl

Zondag 23 oktober Paddenstoelenexcursie op landgoed NijenrodeStartpunt: Poortgebouw Nijenrode aan de Straatweg 25 Breukelen, 14.00 uur, Contact-persoon: Willemien Valewink, 0346-262462, www.ivnvechtplassen.org

Zaterdag 29 oktober De nacht van de nachtrond streekmuseum Vrede-goed, Maarsseveen, 20.00-22.00 uur, Info Marcel Blekend-aal 06-15373226, www.polderwachter.nl

Zaterdag 29 oktober Laat het donker donker (gezinsactiviteit)Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, s Graveland, 19:30-21:00, 19:50-21:20 of 20:10-21:40 uur, Leden €5,00 Niet-leden €8,00, www.natuurmonumenten.nl

NA

AR BUITEN

Page 37: Vechtkronkels oktober 2011

37

Elke vrijdag biologische marktNieuwstraat, Weesp, 10.00 tot 18.00 uur.

weekmarkt BreukelenKerkbrink, Breukelen,www.winkeleninbreukelen.nl

Elke zaterdag markt in BisonspoorBisonspoor Maarssen, 10.00 tot 16.00 uur.

markt in AnkeveenStichts End, Ankeveen, 8.00 - 13.00 uur,www.bruisendankeveen.nl

Elke donderdag markt MaarssendorpPieter de Hooghplein, Maarssen, 09.00 – 13.00 uur.

Elke dinsdag markt in WeespNieuwstraat, Weesp, 08.00 – 13.00 uur.

bridgen4e etage van de Aa in de Driestroom, Breukelen, 9.30 - 12.00 uur.www.stichtingtympaan.nl/

Zaterdag 1 oktober Jaarlijkse herdenking L.C. Dudok de Wit, alias ‘Kees de Tippelaar’Gemeentehuis Breukelen, Breukelen, 11.00 uur,

Zondag 2 oktober FruitdagSlot Zuylen, Tournooiveld 1, Oud Zuilen, www.slotzuylen.nl

Zondag 2 oktober Single dart toernooiCafé Unique, Bisonspoor 1001, Maarssen, Inschrijven vanaf 15.00 uur, € 5,-, www.cafeunique.nl

Woensdag 5 oktober Open dag De Geheime TuinKerkweg 10, Maarssen, Aanvang : 15.30 uur, www.degeheimetuin.info

Woensdag 5 oktober Inloopworkshop Marianne DesignHobbytheek, Nassaustraat 2, Breukelen, 10.00 – 16.00 uur, € 2,-, www.hobbytheek.nl

Donderdag 6 okt. - 8 okt.Driedaags OktoberfestBotterwerf in het Nautisch Kwartier, Huizen, www.oktoberfesthuizen.nl

Zaterdag 8 oktober Inloopworkshop Annie Fransen sieradenHobbytheek, Nassaustraat 2, Breukelen, 10.00 – 16.00 uur, Kosten: alleen betaling van gebruikt materiaal, www.hobbytheek.nl

Maandag 10 oktober Koffietijd ZZP Stichtse VechtSeats2Meat, Planetenbaan 100, Maarssen, 9.30 - 10.30u, gratis, aanmelden [email protected],

Maandag 10 okt. - 11 okt.Open Monumentendag 2011Molen De Hoop, Dorpsstraat 106, Loenen a/d Vecht, 11.00 - 17.00 uur, www.molenloenen.nl/

VAN

ALLEs W

AT

Page 38: Vechtkronkels oktober 2011

38

Maandag 10 oktober KoffiemiddagDe Wintertuin, Wintertuin 24, Weesp, van 14.30 tot 16.30 uur,

Dinsdag 11 oktober Boek- en FilmavondBibliotheek Weesp, Oude Gracht 67, Weesp, Vanaf 18.00 uur, Prijs inclusief eten: € 17,50, www. debibliotheek.org

Dinsdag 11 oktober Lezing Kader AbdolahPartycentrum ‘t Zand, Harmonieplein 4, Maarssen, 20.00 uur, € 10,-, www.tzandmaarssen.nl/

Woensdag 12 oktober Rode Kruis SoosOntmoetingscentrum voor ouderen De Roskam, Julianas-traat 62, Weesp, tussen 13.30 en 15.30 uur, entree € 2,-., www.versawelzijn.nl

Woensdag 12 oktober Lezing Egypte in MuidenBibliotheek Muiden, Kazer-nestraat 10, Muiden, www.debibliotheek.org

Woensdag 12 oktober senia leesgroepBibliotheek Weesp, Oude Gracht 67, Weesp, aanvang: 10.00 uur, www.debibliotheek.org

Donderdag 13 oktober Open Lunch tafel Breukelen Noord (50+)Wijkkamer Noord, Vrijheids-laan 4, Breukelen, 12.30-15.00 uur, Kosten € 4,65 met U-pas € 2,65 Graag opgeven

Donderdag 13 oktober Beursvloer Stichtse VechtPeugeot Experience, De Corridor 15, Breukelen, www.beursvloerstichtsevecht.nl

Vrijdag 14 okt. - 22 okt.Bisonspoor FashionweekBisonspoor, Maarssen, www.bisonspoor.com www.bruisendankeveen.nl

Dinsdag 18 oktober Alzheimer Café MaarssenDe Vondel, Vondelstraat 51, Maarssen, mma begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur.,

Woensdag 19 oktober Open Lunchtafel Breukelen Midden (50+)het Trefpunt, Beatrixstraat 9a, Breukelen, Van 12.15-14.00 uur, Kosten € 4,65 met U-pas € 2,65 Graag opgeven ivm inkopen, www.stichtingtympaan.nl

Donderdag 20 oktober BingoSporthal Aetsveld, Mr. C. Koo-imancentrum 1, Weesp, 20.00 uur, Voor halen en brengen kunt u bellen met: 410362.,

VAN

ALLEs W

AT

Page 39: Vechtkronkels oktober 2011

39

Vrijdag 21 oktober Verhalen verteller Wim AernsWijkkamer Noord, Vrijheids-laan 4, Breukelen, Van 14.00 tot 16.00, www.stichtingtympaan.nl/breukelen/wijkhuiskamers

Woensdag 26 oktober Rode Kruis SoosOntmoetingscentrum voor ou-deren De Roskam, Julianastraat 62, Weesp, tussen 13.30 en 15.30 uur, De entree bedraagt € 2,-., www.versawelzijn.nl

Woensdag 26 oktober Wijkoverleg Noord-West op dagtochtWeesp, Aanmelden/info via telefoon 0294- 779246,

Woensdag 26 oktober senia leesgroepBibliotheek Muiden, Kazer-nestraat 10, Muiden, aanvang: 10.00 uur, www.debibliotheek.org

Woensdag 26 oktober Inloopworkshop met MarjonHobbytheek, Nassaustraat 2, Breukelen, 10.00 – 16.00 uur, € 2,-, www.hobbytheek.nl

Donderdag 27 oktober Modeshow en verkoop VanderKloostermodeDe Angstelborgh, Dorpszicht 22, Abcoude, vanaf 10.00 uur, www.stichtingtympaan.nl/

Donderdag 27 oktober Wandelgroep BreukelenWijkkamer Noord, Vrijheids-laan 4, Breukelen, Van 10.00 tot 12.00 uur, www.stichtingtympaan.nl/breukelen/wijkhuiskamers

Donderdag 27 okt. - 29 okt.Brocante In De Oude StalHeuvellaan 8, Tienhoven, 10:00 -17:00 uur, www.brocanteindeoudestal.nl

Zaterdag 29 oktober Kinderkleding Beurs MaarssenPartycentrum ‘t Zand, Harmonieplein 4, Maarssen, 13.00 uur tot 17.00 uur, Gratis; U kunt een tafel huren voor € 12.50 per stuk., www.tzandmaarssen.nl/

Zaterdag 29 okt. - 30 okt.rMuider HardzeildagenVanaf de Haven van Muiden, Muiden, www.muiderhardzeildagen.nl

VAN

ALLEs W

AT

Page 40: Vechtkronkels oktober 2011

40

7 oktober FRIDANCE

Voor de jeugd van 12 t/m 15 jaar. No alcohol. Smoke free.

Zie ook wwwfridance.nl.Aanvang 19.30 uur Toegang € 8,50

8 oktober Het Feest van Maarssen

Helemaal Hollands, met Django Wagner, Mick Harren, Henk Dissel, Henk Kamphuis en Bob OffenbergAanvang 20:00 uur Voorverkoop € 20,00

22 oktober PLD PEACE and LOVE DISCOSHOW

Music: Dance & Groove, Age 25+ Dresscode: Sexy Ibiza, zie ook:www.peaceandlove.infoAanvang 21.00 uur Toegang € 10,00

29 oktober Jochen Otten - Belastend Materiaal

Jochen zijn vierde soloprogramma ‘Belastend Materiaal’ is wederom een voorstelling met sterk gelaagde humor.Aanvang 20:15 uur Toegang € 15,00

5 november CLASSICS

70’s & 80’s disco, soul & funk, bluesAanvang 21.00 uur Toegang € 8,50

Partycentrum ‘t Zand, Harmonieplein 4, Maarssen, 0346 - 574912, www.tzandmaarssen.nl