UiTinHasselt oktober 2011

24
NR 60 FESTIVALS IN OKTOBER PLAY, GRAAG TRAAG EN SINNER’SDAY ARCHITECTURE OF FEAR EXPO IN Z33 WIN! duotickets voor film IN A BETTER WORLD FESTIVALS IN OKTOBER PLAY, GRAAG TRAAG EN SINNER’S DAY ARCHITECTURE OF FEAR EXPO IN Z33

description

UiTinHasselt magazine

Transcript of UiTinHasselt oktober 2011

Page 1: UiTinHasselt oktober 2011

n r 6 0

feStiVaLS in oktoBerplay, graag traag en sinner’sday architecture of fearexpo in z33

win! duotickets voor fi lm

IN A BETTER WORLD

feStiVaLS in oktoBerplay, graag traag en sinner’s day architecture of fearexpo in z33

Page 2: UiTinHasselt oktober 2011

Op 15 oktober komt jazzmuzikant Vijay Iyer naar het cultuurcentrum. Het is bewonderenswaardig hoe hij zijn eigen Indiase cultuur en tradities in zijn mu-ziek integreert. Dat is niet iedereen gegeven en één van de reden waarom hij het de laatste jaren aan het maken is. Ik vind het trouwens belangrijk om nieuwe dingen uit te checken. Zo zie je wat er leeft en dat werkt inspirerend voor mijn eigen muziek.

Ook fadozangerers Christina Branco wil ik graag aan het werk zien in het cultuurcentrum. Deze Portugese muziek brengt me naar een wereld die ik niet ken. Een beetje vergelijkbaar met de Braziliaanse muziek MBP, vooral uit de jaren 70 en 80, waar ik me de laat-ste tijd in verdiept heb. Het is muziek met veel pas-sie, altijd vakkundig gemaakt en gebracht, heel po-pulair maar toch niet plat.

En de Jeneverfeesten natuurlijk. Sinds ik in Has-selt woon ben ik al elke keer geweest. Het is een echt volksfeest waar je met iedereen aan de praat

geraakt: arm, rijk, cultureel aangelegd, zakenmen-sen, het maakt niet uit. Bovendien ben ik ook een jeneverliefhebber. Op onze cd-release schenken we zelf een glaasje voor de aanwezigen. Jazz en je-never zijn trouwens best wel vergelijkbaar. Het zijn nichemarkten en mensen die er mee bezig zijn, doen dat met veel passie, anders zouden ze er nooit aan beginnen. Helaas moet ik ook bekennen dat ik dat weekend elke dag moet optreden en dat ik de fees-ten waarschijnlijk dit jaar aan mij voorbij moet laten gaan. Best wel jammer.

En je bent vrouw of je bent het niet, dus langs de de-signermark DSGNRMRKT in het modemuseum zal ik ook wel even passeren. Mode spreekt me aan en het zijn ook weer mensen die passioneel met hun vak bezig zijn. Ik vind dit belangrijk want daardoor wordt er kwaliteit geleverd. Tegelijkertijd loopt er ook een tentoonstelling van fotografe Malou Swinnen in het Modemuseum. Ze was vroeger mijn buurvrouw, en ik ben er zeker van dat de expo de moeite zal zijn.

Jazz-zangeres kim Versteynen woont sinds enkele jaren in hasselt. ze volgt in maastricht de opleiding zang (jazz). dit jaar voltooit ze er haar master. ondertussen geeft ze ook les in de muziekscholen van tongeren, Voeren en genk en treedt ze op. op 14 oktober stelt ze haar cd kim in the middle voor in het conservatorium van hasselt, samen met de nieuwe cd van haar vriend arne Van collie. wat kan haar bekoren in hasselt in de maand oktober:

de keUze van kim versteynen 2 mUziek 3 oktober festivalmaand 6 podiUm 8 Hasseltse Jeneverfeesten 10 kids 12 film 13 pUUr Hasselt 14 arcHitectUre of fear 15 event 16 sport 17 smeets en tot Hier en terUg 18 expo 19 agenda 20 adressen 24

de keuze vankim

versteynen

2

Page 3: UiTinHasselt oktober 2011

3alle recente info op www.UitinHasselt.be

PopJan SmitLeef

Jan Smit komt met de MF Band naar Hasselt. 2011 is voor hem vooral een jaar van voorbe-reiden. Volgend jaar viert hij immers ‘15 jaar Jan Smit’. Toch steekt hij, meer bepaald op 8 oktober, nog even de landsgrens over voor een uniek ‘Leef’-concert. Met liedjes uit zijn recentste album, maar ook hits als Laura, Als De Nacht Verdwijnt, Stilte In De Storm,...

zaterdag 8 oktober, 20uEthias Arena, Gouverneur Verwilghensingel 70€ 46 - € 26011 25 40 35 – www.grenslandhallen.be

SiLJe neS, SuSanna & amiinanordic night #6

Tijdens de zesde editie van Nordic Night ligt de focus op Noorwegen en op vrouwelijke singer-songwriters en muzikanten. Noorwegen is een land van fjorden en feeën. En de meest feeërieke stemmen daar zijn ongetwijfeld die van Susanna Karolina Wallumrød (van Susanna and The Ma-gical Orchestra) en Silje Nes. Silje Nes is een Noorse klassiek geschoolde multi-instrumenta-liste annex singer-songwriter. Ook IJsland is een land van fjorden en feeën. En Amiina weet dat prachtig te vertalen naar sprookjesachtige klanklandschappen.Amiina werd eind jaren ’90 op-gericht door vier vriendinnen en werd vooral bekend als hét strijkerkwartet van Sigur Rós. Voor hun tweede album Puzzle verwelkomden ze een drummer en elektronica-artiest.

woensdag 26 oktober, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 18 / € 16,50011 22 99 33 – www.ccha.be

ozark henryPLayS ozark henry 4 handS

Ozark Henry/Piet Goddaer veroverde het af-gelopen decennium de harten van het grote publiek met hits als Sweet instigator, Indian summer, Word up en Godspeed. Tien jaar na zijn doorbraak met het album Birthmarks komt Piet Goddaer voor de derde keer naar cultuurcentrum Hasselt. Samen met de pia-nist Didier Deruyter brengt hij oudere num-mers, de grote hits én songs van Hvelreki in quatre mains met twee piano’s op het podium.

donderdag 20 oktober, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 28011 22 99 33 – www.ccha.be

the get uP kidS/ eaStern conference chamPionS/ gett of my ShoeS

Met hun nieuwste album There Are Rules bewijzen The Get Up Kids dat ze meer zijn dan een doorsnee punkrock band. Meer dan 2 jaar na hun doortocht op Groezrock, maken The Get Up Kids Hasselt onveilig. Een brui-sende mix van razende gitaren, poppy key-boards en een intense zang, een mix tussen Jimmy Eat World, Saves The Day en Weezer.

vrijdag 7 oktober, 20uMuziekodroom, Bootstraat 9€ 18 / € 15 (vvk)011 23 13 13 – www.muziekodroom.be

Jan Smit

Silje Nes

The Get Up Kids

rockPurLing hiSS

Purling Hiss is het rockkindje van ‘Birds of Maya’-gitarist Michael Polizze. Hij heeft aan een aftandse 4-track recorder genoeg om zich onder te dompelen in primitieve hypnoti-sche riffs, verwerkt in halve songs en rechtge-houden door een stevige en hotsende ritme-sectie. Overstuurd, heftig en vooral catchy as hell, met volgens de pers en vrienden referen-ties naar de jonge dagen van The Stooges en Blue Cheer of The Velvet Underground en yep, waarom niet The Cars en Dinosaur Jr. Met de gloednieuwe ep ‘Loung Lizards’ momenteel op Europese tournee.

vrijdag 7 oktober, 20u Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollen-straat 54€ 11 / € 10 (vvk) 011 22 41 61 – www.kunstencentrumbelgie.com

Page 4: UiTinHasselt oktober 2011

4 alle recente info op www.UitinHasselt.be

ViJay iyer trio

De Amerikaanse jazzmuzikant met Indiase roots Vijay Iyer werd in 2006 en 2007 door DownBeat Magazine nog verkozen tot ri-sing star als pianist en componist, intussen groeide hij uit tot één van de meest gezagheb-bende jazzmusici. In 2010 ontving hij zelfs de prestigieuze Musician of the year award van de American Jazz Journalists Association.

Om Jef Neve nog even te citeren: ‘Op alle grote festivals ter wereld wordt Vijay Iyer nu als absolute vedette opgevoerd. Sinds een jaar of vijf behoort hij tot de top. Hij is geniaal. Op een zeer persoonlijke manier absorbeert hij alle muziekstijlen.’

zaterdag 15 oktober, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 16 / € 14,50011 22 99 33 – www.ccha.be

Jazzarne Van coiLLie unit/kim in the middLe

Twee Hasselaren stellen op 14 oktober in de concertzaal van het Stedelijk Conservatorium hun debuutcd voor: Arne Van Coillie en Kim Versteynen. Pianist Arne Van Coillie breidde ongeveer een jaar geleden zijn trio uit met een saxofonist. Het kwartet, Arne Van Coillie Unit, nam deze zomer een eerste cd op (De Hipste), met vooral eigen werk van Arne. Best te om-schrijven als snedige, swingende postbop.

Jazzzangeres Kim Versteynen werkt al enkele jaren samen met Arnes volledige trio. Deze sa-menwerking leidt nu tot haar eerste cd met een mengeling van eigen nummers, jazzstandards in een nieuw kleedje, Braziliaanse klassiekers en een occasionele verdwaalde, vermomde popsong. Bij dit alles slaat Kims stem de brug tussen de muzikanten, de muziek, en de men-sen: Kim In the Middle.

vrijdag 14 oktober, 20uStedelijk Conservatorium, Kunstlaan 12gratis0475 40 78 47

criStina Brancofado tango

In de bijna vijftien jaar dat Cristina Branco nu optreedt, heeft ze een nieuwe adem gegeven aan een kunstvorm die dreigde vast te lopen in zijn eigen stereotype.

Ze ontwikkelde een eigen stijl met een traditi-onele groep (zang, Portugese gitaar, gitaar en basgitaar), een warme en doorleefde stem en een mengeling van traditionele fado’s, eigen thema’s en volksliedjes. Tijdens dit exclusieve Belgische optreden stelt ze haar nieuwe cd voor: Não há só Tangos em Paris, of: Er is meer in Parijs dan tango.

zaterdag 22 oktober, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 22 / € 20011 22 99 33 – www.ccha.be

rootscountry LadieSa triBute

Een paar seizoenen ge-leden kon je genieten van een bijzonder mooi eerbetoon aan Johnny Cash met o.m. Wim Op-brouck, Willy Willy en Raf Walschaerts. De-zelfde initiatiefnemers

brengen met Country ladies nu ook een pas-send eerbetoon aan enkele legendarische countryzangeressen door de grootste, fijnste, zwoelste en ruigste stemmen van het land. En dus bestijgen Tine Reymer, Nathalie Delcroix en Jackobond het podium. Maar niet zon-der hun cowboys Björn Eriksson, Axl Pele-man, Wigbert Van Lierde, Ron Reuman, Wer-ner Lauscher en Geert Waegeman.

woensdag 5 oktober, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 20011 22 99 33 – www.ccha.be

Punk/rockdz deathrayS

DZ Deathrays is een tweekoppige trash-, punk-, danceband uit Brisbane, Australië. Shane Parsons speelt gitaar en neemt de vo-cals voor zijn rekening. Simon Ridley mept op de drums. Ze speelden hun eerste concerten op houseparties en namen daar ook de ep Brutal Tapes op, een reeks rauwe partysongs (met meezingend publiek!). Echo’s van de vroege Beastie Boys, Pixies en White Stripes.

woensdag 12 oktober, 20uMuziekodroom, Bootstraat 9€ 10 / € 8 (vvk)011 23 13 13 – www.muziekodroom.be

BluesJameS harman feat. gene tayLor

Zanger en harmonicaspeler uit Anniston, Alabama. Al op 16-jarige leeftijd professio-neel bluesperformer. Brak pas helemaal door na zijn verhuis naar Californië. Daar werd hij frontman van The Icehouse Blues Band en werkte hij samen met Alan Wilson van Canned Heat. Nu komt hij naar Hasselt met zijn vol-gend project met hammond- en pianowonder Gene Taylor.

donderdag 13 oktober, 21uMuziekodroom, Bootstraat 9€ 14 / € 12 (vvk)011 23 13 13 - www.muziekodroom.be

Page 5: UiTinHasselt oktober 2011

5

enSemBLe mP21 L’heure du Berger

Ensemble MP21 speelt in de serie Helikoncon-certen het luchtige aperitiefprogramma l’Heure du Berger. In dit afwisselende programma, met vijf prachtige werken uit de eerste helft van de 20ste eeuw, laveren de musici van MP21 via de landelijke taferelen van Tomasi en de grappige fabels van Berio naar de melancholische taal van Poulenc en dromerige wereld van Ravel, om vervolgens te eindigen in een onvervalst Frans café waar Jean Francaix je getuige laat zijn van drie aanstekelijke, volkse taferelen.

zondag 16 oktober, 11uStedelijk Conservatorium, Kunstlaan 12€ 10 / € 8 (UiTpas en 60+) / gratis (-12 jaar)089 61 10 58 - [email protected]

LucaS BLondeeL & koen Broucke Stemmen: JoSePh haydn, györgy kurtàg & roBert Schumann Jan michieLS & koen Broucke franz LiSzt & Venezia

In het kader van In residence (tot 24 novem-ber) brengt Koen Broucke in het cultuurcentrum Hasselt ook een podiumprogramma met enkele vrienden.

Eerst treedt hij samen op met Lucas Blondeel. De stemmen in het hoofd van Robert Schumann waren ondraaglijk gewor-den. Hij leed aan gehoorhallucina-ties. In de Davids-bündlertänze hoor

je de onstuimige dialoog tussen Florestan en Eusebius. Een dialoog van stemmen is ook te horen in de Sonate van Es van Joseph Haydn. Als brug tussen de twee meesterwerken van Schumann en Haydn dienen de Acht Klavier-stücke van György Kurztàg. De vele stemmen in de muziek zullen door Koen Broucke vertaald worden in een schimmenspel op monumentaal formaat om zo de relatie tussen muziek en beeld af te tasten.

Venetië speelde een belangrijke rol in het leven van de pianovirtuoos en componist Liszt. Jan Michiels gebruikte het grondplan van Venetië als leidraad bij de samenstelling van het onver-getelijke concert Teatro dell’ascolto op 19 maart 2011 in het Koninklijk Conservatorium van Brus-sel, tevens zijn doctoraat in de kunsten. Hij vroeg de medewerking van Koen Broucke die hiervoor een reeks zichten van Venetië en treurgondels schilderde. Dit werk wordt in Hasselt gelijktijdig met de muziek van Liszt geprojecteerd.

zondag 9 oktober, 15u (met Lucas Blondeel)zondag 23 oktober, 15u (met Jan Michiels)cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 14 / € 12,50011 22 99 33

operainternationaLe oPera ProductieScarmina Burana & catuLLi carmina

Het monumentale meesterwerk van Carl Orff is gebaseerd op een middeleeuws manus-cript uit de Duitse Abdij van Benediktbeuern met liederen die stammen uit de 12de en 13de eeuw. De liederen bezingen drie grote the-ma’s: lente/zomer, de herberg en de liefde. De Carmina Burana is bij het grote publiek vooral in zijn concertante vorm bekend hoewel Carl Orff oorspronkelijk bewust koos voor een sce-nische uitvoering met ‘acterende’ zangers en zangeressen.

donderdag 13 oktober, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 35 / € 33011 22 99 33 – www.ccha.be

Johannette zomer & fred JacoBS canto di roma

Tien jaar na hun succesvolle tournee Splendore di Roma keren Johannette Zomer en Fred Ja-cobs terug naar de pausenstad waar ze nieuwe juweeltjes ontdekken. Zij focussen zich dit keer op de vroegbarokke wereld van Sigismondo d’India, een tijdgenoot van Monteverdi. Sigis-mondo d’India is een componist van grote ge-baren en heftige emoties. Met deze nieuwe Ita-liaanse liedstijl drong de menselijke emotie de-finitief door in de zangkunst.

donderdag 20 oktober, 20ustadhuis, Groenplein 1€ 16 / € 14,50011 22 99 33 – www.ccha.be

klassiekPianotune 2011VariatieS en PreLudeS

Pianotune 2011. Dat is een weeklang interna-tionale toppianisten, talent van eigen bodem, jongeren in actie, masterclass, fotoshoots, een tentoonstelling en dit op de meest performante Limburgse locaties waaronder het Stedelijk Con-servatorium op 9 en 10 oktober. Thema van 2011 is ‘variaties en preludes’.

Op 9 oktober zijn eerst de studenten aan de beurt van de pianoklassen. Zij starten om 15u gevolgd door een concert van Eugene Skovorod-nikov om 16u. Eugene Skovorodnikov is Oekra-iner die momenteel in Canada woont. Hij is re-gelmatig te gast in prominente concertzalen als de St. Petersburg Philharmonic Hall, Chan Cen-tre for Performing Arts in Vancouver, Centre for the Performing Arts in Kfar-Saba-Israel en de Kharkov Philharmonic Hall in Oekraïne.

Maandag 10 oktober zijn er optredens van de pi-anisten Franco di Nitto en Gülsin Onay. Franco Di Nitto concerteerde in Italië, België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Arabische Emiraten . Hij is als pianodocent en pianobege-leider verbonden aan het Muziekconservatorium te Hasselt en aan de Muziekacademie te Dilsen-Stokkem. Gülsin Onay komt uit Turkije en is de officiële soliste van de Presidential Symphony Orchestra en Artist in Residence aan de Bilkent University in Ankara.

zondag 9 oktober, 15umaandag 10 oktober, 19uStedelijk Conservatorium, Kunstlaan 12€ 14 / € 5 (jongeren) per dag011 23 95 40

Bach concentuS & ewaLd demeyere Symfonieën Van de zonen Bach

Bach Concentus werd in 2007 opgericht door Ewald Demeyere en Giulio D’Alessio. Het orkest wil een authentiek klankbeeld brengen, heeft aandacht voor het historische instrument en zet de laat-ste musicologische bevindingen om in de praktijk.

De muziekliefhebber krijgt dit soort programma maar zelden aangeboden. De symfonieën van de zonen van Johann Sebastian Bach staan centraal. Zo kan je kennismaken met de symfonische scheppingsdrang van Wilhelm Friedemann (1710-1784, moeder Maria Barbara Bach) en drie zonen uit het tweede huwelijk met Anna Magdalena: Carl Philipp Emanuel (1714-1788), Johann Christoph Friedrich (1732-1795) en Johan Christian (1735-1782).

dinsdag 11 oktober, 20uSint-Quintinuskathedraal€ 18 / € 16,50011 22 99 33 – www.ccha.be

Eugene Skovorodnikov

Lucas Blondeel

Page 6: UiTinHasselt oktober 2011

playgraag traagsinner’s day

festivals in oktober

6 alle recente info op www.UitinHasselt.be

play clUbfestivalPlay 2011 program-meert veel nieuwe muziek op 5 podia in clubformaat. Het is opnieuw een tweedaags re-cept waarbij op vrijdag dance cen-traal staat, zater-dag ontdek je veel indie, pop, gita-ren en electronica.

Op vrijdag schotelt Play als headliners Ed Rush, N-type en Pariah voor. Ed Rush is een le-vende drum’n’bass

legende. N-Type is de onbetwistbare dubstep-koning en supertalent Pariah viel op door zijn debuut-ep Safehouses, die uitkwam op het ge-renommeerde R&S label.

Op de Fuzz stage staat nog meer dubstepge-weld met 16bit, The Others en Crushington. Ontdek Balearic en NuDisco op de Mini Fuzz met onder andere Shindu, Bongo en het mees-terlijke Moonlight Matters. Duik de toekomst in met Futurebeats en dubtechno op de Beep stage en dj’s zoals het dit jaar doorgebroken Uphigh Collective, de in de UK steeds groter wordende Fantastic Mr. Fox en Belgische trots Ultravid. Ga naar de Scar Stage voor lood-

zware drum’n’bass van onder meer het door dj Hype ontdekte Hazard, Belgische DnB team numero uno Conform Squad en old school hero Wontime.

Zaterdag headlinen Balthazar, Intergalactic Lo-vers en Kap Bambino. Balthazar, dat dit jaar de-fi nitief doorbrak met de debuutplaat Applause, sluit Play af. Intergalactic Lovers werden de revelatie van het jaar met de onuitwisbare hit Delay. Het Franse duo Kap Bambino brengen een weirde mix van digital hardcore en punk.

Mis andere StuBru-bekenden niet op de Fuzz Stage met onder meer The Hickey Underworld, SX en Willow. Ga naar de Zoot Stage voor rus-tige indiefolk en dromerige muziek van het Ne-derlandse I Am Oak, onze eigen trots Lili Grace en het geniale Yuko. Trek naar de Scar Stage voor rauwe en onversneden gitaren van onder andere Humo’s Rock Rally winnaars Steak Number Eight en Limburgs donkerste The Rott Childs. Slack away aan de Mini Fuzz met indie van Benny Zen en The Bikinians en ontdek gekke electronica op de Beep Stage van on-dermeer het Gentse Teddiedrum (eighties casi-odisco) en het Luikse Fusty Delights.

vrijdag 30 september, vanaf 22uzaterdag 1 oktober, vanaf 17uMuziekodroom, Bootstraat 9€ 10 / € 8 (vvk) vrijdag€ 20 / € 15 (vvk) zaterdagwww.playfestival.be

de zomerfeStiVaLS Liggen aL Lang achter onS, maar niet getreurd. ook in oktoBer heeft haSSeLt een riJk geVuLde feStiVaLkaLender. muziekodroom

BiJt de SPitS af en focuSt tiJdenS het PLayfeStiVaL oP Jonge BandS en dJ’S Van de Lage Landen. kunStencentrum BeLgie houdt het oP 22 oktoBer graag traag tiJdenS het geLiJknamige feStiVaL en de maand wordt afgeSLoten in

de ethiaS arena met een nieuwe editie Van Sinner’S day.

Balthazar

Steak Number Eight

Ed Rush

Page 7: UiTinHasselt oktober 2011

exPo: dreamweaPonthe art and Life of anguS macLiSe 1938-1979

Angus MacLise was niet alleen de eerste drum-mer van The Velvet Underground, de toonaan-gevende New Yorkse band met Lou Reed en John Cale in de rangen, waar hij bewust vroeg-tijdig uitstapte. Hij was een artistiek polyglot, een dichter, muzikant, uitgever en beeldend kunstenaar, een avant-garde performer, multi-mediapionier, downtown shamaan en wereld-burger van wie het belang en de invloed op de hedendaagse muziek-, literatuur- en kunstwe-reld slechts mondjesmaat duidelijk wordt.

Een recent ontdekte koffer met unieke docu-menten, foto’s, tekeningen, tijdschriften, ge-dichten en tapes van Angus MacLise - ge-schonken door Hetty MacLise (vrouw van... ) aan componist LaMonte Young - was de recht-streekse aanleiding en kans voor de New Yorkse curatoren John Kugelberg en Will Ca-meron om met de expo ‘Dreamweapon’ het publiek een blik te gunnen op het werk en het leven van deze bijzondere kunstenaar. Deze unieke overzichtstentoonstelling wordt in CIAP voor het eerst in Europa gepresenteerd.

van zondag 23 oktober tot zondag 20 november, 11u – 18u (di-vr) , 13u – 17u (za-zo), (23 oktober vanaf 15u)CIAP, Armand Hertzstraat 21gratiswww.ciap.be

sinner’s dayOp zondag 30 oktober wordt er naar goede gewoonte gefeest op het beste van new wave, EBM, electro, synth-pop, post punk, darkwave en industrial in de Ethias Arena. De organisatie heeft weer enkele sterke bands te strikken gekregen. Zo komt The Cult, wereldbekend van de instant klassieker ‘She Sells Sanctuary’. De groep combineert de hardrock van Led Zeppelin met de mystiek van The Doors en de zwarte new wave van The Cure.

The Psychedelic Furs waren vorig jaar het hoogtepunt in de Club. Het was hun eerste concert in België in 25 jaar en het was het wachten meer dan waard. Dit jaar zijn ze weer present. Ook de punkers van The Exploited komen langs. ‘Punk’s Not Dead’ heette hun eerste legendarische plaat. Elf gitaristen, 10 bassisten en 8 drummers later maken ze dat nog altijd waar. Alleen zanger Wattie Buchan heeft de volle 31 jaar beleefd.

Verder met John Foxx And The Maths, Recoil, Blancmange, Patti Smith & Band, The Mission, Karl Bartos (ex Kraftwerk), Diamanda Glass en nog veel meer.

zondag 30 oktober, 12uEthias Arena, Gouverneur Verwilghensingel 70€ 58 www.sinnersday.com

Een recent ontdekte koffer met unieke docu-

graag traag festivalBart De Paepe van het ‘Sloow Tapes’ label en kunstencentrum BELGIE presenteren, na de geslaagde eerste editie van 2010, in samenwerking met Pop in Limburg, voor de tweede keer verrassende geluiden en beelden uit de ondergrond. Graag Traag #2 schakelt voor deze gelegenheid nog een versnelling lager en bied je meer tijd om het palet van psychedelica, hypnotische dro-nes, kraut, acidfolk, improv, mini- en maxi-malisme en pure Belgische folklore ten volle te ontdekken.

Top of the bill: Charlemagne Palestine & Tony Conrad. Tony Conrad maakte in het New York van de jaren zestig samen met John Cale, Angus MacLise, Marian Zazeela en La Monte Young deel uit van het legen-darische Theatre of Eternal Music en stond, net als vriend en stadsgenoot Charlemagne Palestine mee aan de wieg van de minimale muziek. Hun ‘maximale droommuziek’ be-zorgt het Graag Traag Festival een ul-

tiem muzikaal hoogtepunt. Charalambides maakt verstilde songs, doordrenkt van tijd-loze dromerige psychedelica. Steve Gunn & John Truscinski brengen de bezoekers in een dronefolk trance die bij vlagen her-inneringen oproept aan het legendarische Sandy Bull/Billy Higgins duo.

Verder met onder meer Junzo Suzuki, Ton-ton Macoute, Ralph White En Gangalai & Gourabai. De festivalbezoekers kunnen die dag ook exclusief naar de vernissage van Dreamweapon, The Art and Life of Angus MacLise 1938-1979,met live acts tussen 16u30 en 19u30 in het CIAP. Meer info over de expo vind je in het kaderstuk hiernaast.

zaterdag 22 oktober, 13u30 – 01uKunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54€ 11 / € 10 (vvk)011 22 41 61 -www.kunstencentrumbelgie.com

Charlemagne Palestine Tony Conrad

Diamanda Glass

7alle recente info op www.UitinHasselt.be

Page 8: UiTinHasselt oktober 2011

interdisciplinairSoPra La muSicade SuBLieme waLS

Tijdens het Interdisciplinair Kunstenfesti-val Sopra la Musica staat dit jaar zoals de titel al aangeeft de Wals centraal. Pianist Waldo Geuns speelt walsen van Mozart, Strauss, Ravel, Liszt en Brahms. Danse-res en choreografe Lies Serdons zorgt voor een unieke en moderne invulling van deze gestileerde dans, samen met danseres Lore Huymans en met op de achtergrond projecties van de eigenzin-nige videokunstenaar Geert Wachtelaer.

zaterdag 22 oktober, 19u30Stedelijk Conservatorium, Kunstlaan 12 € 25 / € 20 (-18 jaar)0476 56 85 49 - www.sopralamusica.be

8 alle recente info op www.UitinHasselt.be

adriaan Van den hoofdoortocht

Wie Adriaan Van den Hoof al eerder op een podium aan het werk zag, weet dat hij niet de typische stand-up comedian is. We leren een andere kant van Adriaan kennen. Geen type-tjes als in Het Leugenpaleis en Vaneigens, geen presentator zoals die van Comedy ca-sino of De Andy show; zelfs geen mambo-danser of ‘master of ceremony’ zoals bij El Tattoo Del Tigre. In Doortocht is hij ‘gewoon’ Adriaan. Hij neemt je mee in het diepst van zijn ziel. Op een reis langs verhalen, anekdo-tes, nostalgie, zin en, hoe kan het ook anders, totale onzin.

woensdag 19 oktober, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 18011 22 99 33 – www.ccha.be

humoraShton BrotherScharLatanS, a medecine Show

Met een adembenemend mengsel van va-riété, revue, slapstick, circusacrobatiek en kleinkunst brengen de Ashton ‘broers’ een ode aan onsterfelijke charlatans als Houdini en Buffalo Bill en aan de reizende kwakzal-vers die in het Wilde Westen hun wonderolie met circuskunsten aan de man probeerden te brengen. Cowboys, acrobaten en rolstoelen vormen een vanzelfsprekende combinatie in de absurdistische wereld van de Ashton Bro-thers. Maar het is vooral door hun lef, humor en muzikaliteit dat deze charlatans hun pu-bliek volledig inpakken.

woensdag 12 oktober, 20 ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 22011 22 99 33 – www.ccha.be

Adriaan Van Den HoofAshton Brothers

Sopra La Musica

Page 9: UiTinHasselt oktober 2011

theater antigone, comPagnie ceciLia & kunStencentrum de werfde PiJnderS

Acht mannen van de gilde van Maria Onbe-vlekte Ontvangenis putten hun waardigheid en trots uit het dragen van ‘het beeld van het Heilig Bloed’. Hoewel uit dezelfde parochie en geboren in boerenfamilies, hebben deze acht mannen dat leven achter zich gelaten, zijn naar de stad getrokken en hebben onder-weg hun illusies verloren.

In een indrukwekkend decor en begeleid door indringende live muziek speelt een onwaar-schijnlijke cast de pannen van het Vlaamse dak: o.a. Titus De Voogdt, Johan Heldenbergh en Wouter Hendrickx.

zaterdag 29 oktober, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 16 / € 14,50011 22 99 33 – www.ccha.be

9alle recente info op www.UitinHasselt.be

ntgentmeSSen in hennen

Knives in hens, een tekst van de Schot David Harrowe, handelt over een driehoeksrelatie op het platteland. Regisseur Julie Van den Berghe maakt er een zinnelijke voorstel-ling van waarin de poëtische taal mooi tot zijn recht komt. Messen in hennen met Wim Opbrouck en Ann Miller is alvast een uitste-kende gelegenheid om kennis te maken met dit Vlaamse theatertalent dat sinds 2010 als huisregisseur in NTGent werkt.

dinsdag 25 oktober, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 14 / € 12,50011 22 99 33 – www.ccha.be

toneeLhuiS / guy caSSierShet myStieke huweLiJk. de man zonder eigenSchaPPen ii

Een man ontmoet zijn zus na het overlijden van hun vader. Broer en zus hebben elkaar sinds hun jeugd nauwelijks nog gezien. Al snel ontstaat een intense band die zowel mystieke als incestueuze kantjes heeft. In hun ‘maan-licht’-gesprekken tasten zij de mogelijkheden van een ander en authentieker bestaan af. In Cassiers’ theatertaal gaat de visuele tech-nologie een geslaagd huwelijk aan met zijn passie voor literatuur. De man zonder eigen-schappen.§1 De parallelactie (oktober 2010) was daar een hoogstaand voorbeeld van. Het mystieke huwelijk nodigt u verder uit op deze intrigerende tocht.

dinsdag 18 oktober, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 16 / € 14,50011 22 99 33 – www.ccha.be

theaterStefan BoonenVan de menS nietS dan SLechtS?

Je hebt niet veel nodig om alles te verliezen. Seksueel geweld. Een man slaat toe, dringt brutaal het leven van een jonge vrouw binnen. Zij krabbelt recht, dient klacht in. De verkrach-ter wordt gearresteerd. En dan? Er zijn de fei-ten en er is het nadien. Op een akelige manier zijn deze man en vrouw met elkaar verbon-den. Zij wil haar leven terug, hij wil het zijne weer in handen nemen. Om verder te kunnen, hebben ze elkaar misschien nodig...

‘Van de mens niets dan slechts?’ is een the-atervoorstelling rond het thema bemiddeling. De verschillende fases van dit relationele pro-ces worden in een boeiend theatraal verhaal en concept gegoten. Auteur en scenarist Ste-fan Boonen van het jonge Leuvense gezel-schap ‘De Goesting’ neemt de tekst en regie voor zijn rekening.

vrijdag 14 oktober, 20uKunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollen-straat 54€ 11 / € 10 (vvk)011 22 41 61 - www.kunstencentrumbelgie.com

cie moSterd met zaaden maSSe

Drie mensen. Een groep, of gewoon drie men-sen. Nu eens samen, dan weer afwijkend. De groep verschijnt, en verbrokkelt. Het indi-vidu wint, of verliest. Hoe komen mensen tot een groep? Waar komt dat soms zo intense groepsgevoel vandaan en hoe kwetsbaar is het? In En Masse gaat Cie Mosterd met Zaad (MMZ) op zoek naar kleine elementen die men-sen binden en evengoed terug uit elkaar kun-nen drijven. Soms absurd, dan weer banaal maar altijd herkenbaar. En Masse is na A La Limite en Inside het derde luik van een intieme verbeeldingstrilogie.

Cie Mosterd met Zaad is ontstaan rond the-atermakers Leen Lacroix en Marieke Breyne. Hun fascinatie voor pure beweging, sober beeld en het verrassende van het alledaagse, combineren ze tot een gebald geheel van fy-siek theater.

vrijdag 28 oktober, 20uKunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54€ 9 / € 8 (vvk)011 22 41 61 www.kunstencentrumbelgie.com

Page 10: UiTinHasselt oktober 2011

10 alle recente info op www.UitinHasselt.be

BorreLVrouwke en -mannekeHet Borrelmanneke - beeldfontein en symbool van de Hasseltse jenever - slaat ook dit jaar zijn jaarlijkse traktatie niet over. Op zaterdag omstreeks 16 uur verandert het water in Has-seltse jenever. Sinds vorig jaar is ook het Bor-relvrouwke in het Hasselts straatbeeld opgedo-ken. Zij is het symbool voor alle dames tijdens de Jeneverfeesten. Ze wordt heel het weekend omringd door animatie en muziek, met een ape-ritiefconcert om 11 uur op zondag. En om ie-dereen hiervoor te bedanken zal ook het Borrel-vrouwke trakteren. Om 14u verandert het water in jenever. Het Borrelvrouwke staat aan het Ca-pucienenplein, naast huis de Corswarem.

oP Straten en PLeinenOp straten en pleinen krijgt het publiek - naast je-never in alle smaken en kleuren -voortdurend en-tertainment voorgeschoteld, onder meer Saurus, De Banneuxkes, Volle Petaj, Firebirds, het Konink-lijk Hasselts Operettegezelschap, Der Charmeur en De Hasseltse Jeneverbaronnen treden op. En muziek kan natuurlijk niet ontbreken: Vocal Fun, Marcisz, Chupalibre, The Fixties, Toeternie-toe en vele andere muziekgroepen werken het weekend mee aan de gezellige sfeer in de bin-nenstad. Ook in de verschillende tenten, ver-spreid over heel de binnenstad, zijn er optredens voorzien.

de LekkerSte JeneVerS, cuLinaire hoogStandJeS en haSSeLtSe SPeciaLiteiten oP de LekkerSte JeneVerS, cuLinaire hoogStandJeS en haSSeLtSe SPeciaLiteiten oP Smaak geBracht met muziek, foLkLore en Straattheater. dÁt ondek Je oP 15 en 16 Smaak geBracht met muziek, foLkLore en Straattheater. dÁt ondek Je oP 15 en 16

oktoBer oP de haSSeLtSe JeneVerfeeSten. het BeLooft weer een SPetterend feeSt oktoBer oP de haSSeLtSe JeneVerfeeSten. het BeLooft weer een SPetterend feeSt Van de Smaak te worden. een oVerzicht Van wat er twee dagen te BeLeVen VaLt:Van de Smaak te worden. een oVerzicht Van wat er twee dagen te BeLeVen VaLt:

de Hasseltse Jeneverfeesten

zaterdag 15 en zondag 16 oktober

nationaaL JeneVermuSeum Eén van de places to be is uiteraard het Jene-vermuseum, waar de tentoonstelling Smeets, drie generaties jeneverstokers, loopt. Meer info hierover vind je op pagina 18. Zaterdag 16 oktober om 15u wordt de Museumjenever 2011 voorgesteld. Voorproever van dienst is traditiegetrouw de burgemeester. Naar goede gewoonte zorgen de STOOPKES voor de no-dige sfeer met een mix van oude en eigen en nieuwe drinkliedjes.

Zondag 17 oktober stelen cocktail-jugglers de show en laten fl essen, shakers en ijsblokjes letterlijk door het luchtruim zweven. Proeven is gratis. Voor muziek en ambiance zorgen de In-dependent Booze Orchestra. Ze brengen een mix aan muziekstijlen van wals tot swing, van jazz tot rock. Ook de STOOPKES zijn weer van de partij.

Tijdens de feesten brengen ambachtslui het verleden tot leven: de koperslager, de kuiper, de glasblazer en de glasgraveerder. Verzamel-club De Langeman exposeert affi ches, sto-pen, fl essen, etiketten, glaasjes en dit natuur-lijk met jenever als thema.

Page 11: UiTinHasselt oktober 2011

PraktiSche info

Toerisme Hasselt - UiTpuntLombaardstraat 3011 23 95 [email protected]

www.jeneverfeesten.bewww.uitinhasselt.be

Tijdens de Hasseltse Jeneverfeesten is Toerisme Hasselt - UiTpunt op beide dagen open van 10 tot 17 uur.

Voor een volledig gedetailleerd overzicht verwijzen we je graag naar www.jeneverfeesten.be of www.UiTInHasselt.be waar je het programma kan downloaden of je kan het afhalen bij het UiTpunt-Dienst Toerisme.

Ook de beiaardiers zorgen voor ambiance. Op zaterdag en zondag verwelkomen zij de bezoe-kers van 12 tot 13 uur met sfeervolle muziek.

De ‘Hasselt Danst’-karavaan, houdt halt op de Grote Markt. Op zaterdag en zondag wordt de partydans Jenever Salsa aangeleerd en ge-danst (14u).

Op zondag (15u) strijden de kelners weer om de eer en het gewicht in jenever tijdens de spec-taculaire kelnerwedloop. De kelners starten en eindigen met een vol dienblad op het Mo-lenpoortplein. Ook de vaste klanten kunnen deelnemen.

Tijdens het weekend zorgen ook Den Osse-kop, het Feestcomité, de Hasseltse Jenever-producenten en 50 andere partners voor sfeer en jenever.

cuLinairSpeciaal voor dit weekend bereiden verschil-lende Hasseltse restaurants en tavernes ge-rechten op basis van jenever. Een brochure met de menu’s en gerechten is verkrijgbaar bij Toerisme Hasselt – UiTpunt en in Het Nationaal Jenevermuseum.

Maar ook kleinere versnaperingen vind je overal zoals de Hasseltse speculaasjenever en de echte Hasseltse speculaas in zijn nieuwe verpakking, de Hasseltse jeneverpaté en kip-kap of jeneverpaté met zuurkool en jeneverbes-sen. Ook chocolade wordt met jenever bereid. Wat dacht je van chocoladejenever, cacaojene-ver, speculaasjenever, warme chocoladejene-ver, chocolade jeneverfl esjes. Nieuw voor deze editie: een witte chocoladejenever met bosbes-sen. Smullen maar.

Zaterdag om 19u30 worden de trossen los-gemaakt en kan je genieten van een jenever-cruise op het varende restaurant van Has-selt met een heerlijk aangepast Jenevermenu. Cruiseprijs: € 65.

marktenDe wekelijkse antiek- en brocantemarkt op het Kolonel Dusartplein verruimt op zaterdag van 8 tot 13 uur het aanbod met publiciteits- en re-clameartikelen. Alle verzamelaars van email-len borden, oude bierbakken, stopen, promo-tionele snuisterijen, jeneverrariteiten, … krij-gen de kans om hun collecties uit te breiden. Snuffelen tussen tweedehandse boeken en strips kan op zaterdag van 10 tot 18u op het Molenpoortplein.

euregio maaS-riJnDe Euregio Maas-Rijn bestaat 35 jaar. Alle bur-gemeesters uit de Euregio worden uitgenodigd en schenken op zaterdag een manteltje aan het Borrelmanneke.

tochtenZowel zaterdag als zondag vertrekt aan Toerisme Hasselt een gids voor een boei-ende kennismaking met de jeneverstad. De wandeling start telkens om 11, 14 en 15 uur en duurt onge-veer 2 uur. Er is even-eens een dialectwan-deling voorzien op zaterdag en zondag om 14 uur. De deelname is gratis, maar vooraf reserveren is noodzakelijk (011 23 95 40 of [email protected])

Ook de jeneverrit met de stadstram vertrekt elk uur aan Toerisme Hasselt.Deze rijdt langs de jeneverroute terwijl een gids deskundige uitleg geeft. Natuurlijk wordt er een lekkere borrel aangeboden. De prijs bedraagt € 5 per persoon. Korting voor kinderen. Ook vooraf reserveren.

Of verken de Jeneverfeesten al rollend. Op zondag om 10u30 vertrekt de Jenever Roller Parade op het Kolonel Dusartplein.

11alle recente info op www.UitinHasselt.be

Page 12: UiTinHasselt oktober 2011

moldavië & faBuLeuSBlauwe storm In deze dansvoorstelling komen drie meisjes samen in een grote vlakte. Ze delen een groot geheim. De lucht voelt aan alsof er iets op til is. Dan, plots: een stortbui. Onweer. Storm. Dans en muziek stuwen elkaar voort in deze kolkende stroom. Choreograaf Randi De Vlieghe ont-ving in 2009 de Vlaamse Cultuurprijs voor jeugdtheater. Voor Blauwe storm werkt hij voor het eerst vanuit een eigen gezelschap, Moldavië. (6+)

zaterdag 1 oktober, 15ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 8 / € 7011 22 99 33 – www.ccha.be

1212 alle recente info op www.UitinHasselt.be

BronkskipkappenWelkom in het KipKapsalon. Hier kan je les volgen in kipkappen. Je lesgeefsters zijn Mevrouw Promptly en Mister Suddenly. Op een dag krijgt Mevrouw Promptly een heel bijzondere leerling over de vloer die haar leven voor altijd zal veranderen.

In 1998 stormde Pascale Platel het jeugd-theater binnen met De koning van de pa-prikachips. Een onvergetelijke solo die over-liep van de zotternij en de fantasie. En dat was net zo in Ola Pola Potloodgat en Sco-liozee d’Artrozee. (6+)

zaterdag 15 oktober, 15ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 8 / € 7011 22 99 33 – www.ccha.be

esther de koningoervrienden Echt goede vrienden zijn het. Gewoon dé allerbeste vrienden. Op een dag besluiten ze samen op zoek te gaan naar ‘daar waar alles vandaan komt’. Ze raken verstrikt in akelige toestanden, maar maken ook gezel-ligere dingen mee. Totdat de vriendschap, die nooit kapot kon, breekt. En dat doet ver-schrikkelijk pijn. Oervrienden is een ener-gieke brok verteltheater vol onverwachte en spannende wendingen en sprongen. (8+)

zaterdag 29 oktober, 15ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 8 / € 7011 22 99 33 – www.ccha.be

het Laaglandde meester van de zwarte molen

Een muzikale voorstel-ling naar het legenda-rische jeugdboek van Otfried Preussler (win-naar Europese Jeugd-boekenprijs) en de fi lm Krabat (2008). Span-nend voor wie vroeger het boek verslond, su-perspannend voor wie voor het eerst de duis-

tere wereld van de zwarte molen betreedt. Na Ronja, de roversdochter (2008) en Het oneindige verhaal (2010) zet jeugdtheater Het Laagland uit Sittard zijn tanden in een nieuwe klassieker van de jeugdboeken. (8+)

zaterdag 8 oktober, 15ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 8 / € 7011 22 99 33 – www.ccha.be

Stella den haagde witte reus Altijd als hij bang en alleen is verzint Gio-vanni allerlei verhalen over een reuzenecht-paar, waarin hij alles kan laten gebeuren. Zoals dit: de reuzen Fons en Trui lijken een gelukkig leven te leiden in de Vlindervallei, maar dat is maar schijn.

Hans van den Boom schrijft een muzikale komedie waarin vier wonderlijke fi guren in de absurde fantasie van een klein jonge-tje belanden. Stella den Haag imponeert al twintig jaar met poëtische en muzikale voor-stellingen en is een heel graag geziene gast met haar zinderende voorstellingen die je een tijdje met je meedraagt met het post-it ‘te koesteren’. (7+)

zaterdag 22 oktober, 15ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 8 / € 7011 22 99 33 – www.ccha.be

Page 13: UiTinHasselt oktober 2011

win! win! win! Voor deze fi lm mogen we vijf duotickets weggeven. Doe mee aan de wedstrijd op www.UiTinHasselt.be

13alle recente info op www.UitinHasselt.be

in a Better worLdSUSANNE BIER,DENEMARKEN, 2010, 100’

In A Better World is de eerste fi lm van Bier na het uitstapje naar Hollywood dat resulteerde in Things We Lost in the Fire. Gelukkig keert ze nu terug naar Denemarken, waar ze werd herenigd met haar vaste scenarist Anders Thomas Jensen, die een niet te on-derschatten rol speelt in het succes van de fi lms van Bier.

Net als in Brothers en After the Wedding, speelt ook In A Better World zich op twee continenten af. De fi lm begint in een niet nader genoemd Afrikaans land, waar de Deense Anton als arts werkt in een vluchtelingenkamp. Anton verdeelt zijn tijd tussen zijn werk in Afrika en zijn gezin in Denemarken. Hij is de vader van de verlegen Elias, een jongen die op school fl ink wordt gepest en weinig vrien-den heeft. Dat verandert als Christian in zijn klas komt. Christian is na de dood van zijn moeder met zijn vader terug verhuisd naar Denemarken en weet niet goed hoe hij om moet gaan met dit plot-selinge verlies. Hij raakt bevriend met Elias en sleurt hem mee in een wraakactie die volledig uit de hand dreigt te lopen.

donderdag, 20 oktober, 17u en 20u15Z33, Zuivelmarkt 33€ 5www.zebracinema.be

meLanchoLiaLARS VON TRIERDENEMARKEN, 2011, 136’

Justine (Kirsten Dunst) en Michael (Alexander Skarsgård) vieren hun bruiloft in het huis van Justines zus Claire (Charlotte Gains-bourg). Ondertussen beweegt de planeet Melancholia zich rich-ting aarde en worden de twee zussen geconfronteerd met het snel naderende einde van de wereld. Terwijl Justine al in een diepe de-pressie verkeert, verzet Claire zich tot het uiterste. Kirsten Dunst kreeg dit jaar de ‘Prijs voor Beste Actrice’ in Cannes, voor haar vertolking van de depressieve bruid Justine.

zaterdag 29 oktober, 20uKunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54€ 8 / € 7 (vvk)011 22 41 61 - www.kunstencentrumbelgie.com

the kitchenTHEATER IN DE CINEMA

Na Opera in de cinema en Ballet in de cinema pakt Kinepo-lis Hasselt dit najaar uit met Theater in de cinema. In het kader van NT Live, het live theaterprogramma van het London Natio-nal Theatre, worden een uitzonderlijke reeks toneelvoorstellin-gen rechtstreeks via satelliet in HD uitgezonden in de bioscoop-zaal. De toneelstukken zijn in het Engels ondertiteld. Op 6 ok-tober wordt The Kitchen van Arnold Wesker live uitgezonden.

donderdag 6 oktober, 19u30Kinepolis, Via Media€ 20www.kinepolis.be

Page 14: UiTinHasselt oktober 2011

Spalbeek halloweendorpVrijdag 28 oktober tussen 19 en 23 uur is het weer griezelen geblazen in Spalbeek. Dan kan je er door de straten trekken en genieten van de versierde voortuinen en gevels. Om 21u treedt Danny Kerkhofs op in zaal Eneide. Za-terdag staat hier de Halloween Party op het programma. Met dj Sven Ornelis en dj Domien.

vrijdag 28 en zaterdag 29 oktoberzaal Eneide, spalbeekstraatgratiswww.spalbeekfeest.be

warm aanbevolenSint-Lambrechts-herkVoor het wijkproject Warm Aanbevolen slaat de stad Hasselt steeds de handen in elkaar met enthousiaste wijkbewoners uit de gese-lecteerde wijk. Ook dit jaar levert dit een boei-end en divers programma voor Sint-Lam-brechts-Herk op.

Centraal staat een grote tentoonstelling met foto’s en bewegend beeldmateriaal over het verleden van de wijk. Op de fototentoonstel-ling in Elckerlijc kan je bekende en onbekende gezichten ontdekken. Foto’s van dorpsfi gu-ren, klasjes, festiviteiten en verenigingen maken de herinneringen én de tongen los. De tentoonstelling is gratis (alle dagen van 14u tot 18u, op zondag van 10u tot 18u).

Ook voor deze editie stelde auteur Guido Ca-luwaerts een publicatie over de geschiedenis van de parochie samen. Warm Aanbevolen Sint-Lambrechts-Herk is tijdens de tentoon-stelling te koop.

Het project omvat ook een cultureel pro-gramma: te veel om op te sommen, maar verwacht je aan veel muziek, al dan niet in combinatie met culinaire verwennerij. Enkele hoogtepunten zijn onder andere het optreden van Jan Swerts, een verhalenbakkerij en ver-schillende huiskamerconcerten. De info over het culturele luik vind je op www.ccha.be.

zaterdag 8 t/m zondag 23 oktoberdiverse locatiesgratis, behalve enkele voorstellingen011 23 96 96

zolderopruimmarktTijdens de wintermaanden is er geen antiek- en brocantemarkt op het Dusartplein. De markt wordt in oktober traditioneel afgesloten met de zolderopruimmarkt.

zaterdag 29 oktober, 7u – 14uKolonel Dusartpleingratis0496 58 74 02 - [email protected]

toneelgroep eénhoorn de geschiedenis van een Paard

In deze parabel speelt en vertelt een oude ruin zijn levensverhaal aan zijn jongeren stalgeno-ten. Een boeiend mooi, meeslepend ontroerend verhaal over liefde, leven, begin, einde en dit verweven met symboliek, ritme en live muziek. Waren we misschien ook paarden in een vorig leven? De opvoering van dinsdag 11 oktober kadert in het wijkproject Warm Aanbevolen.

vrijdag 7, zaterdag 8 en dinsdag 11 oktober, 20u15 Limburgs theatercafe ’t schuurtje, Sint-Lambrechts-Herkstraat 69€ 10 / € 9 (UiTpas)011 37 88 86 - www.toneelgroepeenhoorn.be

gratis, behalve enkele voorstellingengratis, behalve enkele voorstellingengratis, behalve enkele voorstellingen011 23 96 96

14 alle recente info op www.UitinHasselt.be

Page 15: UiTinHasselt oktober 2011

PraktiSche info

van zondag 2 oktober t/m zaterdag 31 december, 11u – 18u (di-za), 14u – 17u (zo)Z33, Zuivelmarkt 33gratis011 29 59 60 - www.z33.be

Met Bureau D’Etudes, De Geuzen, Floris Douma, Laurent Grasso, Ilkka Halso, Susanna Hertrich, Charlotte Lybeer, Jill Magid, Jennifer and Kevin McCoy,Tracey Moffatt, Trevor Paglen, Karl Philips, Marie Sester, Kin-Wah Tsang en Els Vanden Meersch.

De hedendaagse mediamaatschappij wordt gedomineerd door allerlei vormen van angst. In de media word je dagelijks gebombardeerd met sensationele berichtgeving, als burger word je geconfronteerd met steeds toene-mende veiligheidseisen en controle. Architec-ture of Fear brengt een aantal internationale kunstenaars samen die doorheen hun oeuvre op diverse manieren reflecteren op de maat-schappij van de angst en haar emotionele, so-ciale en ruimtelijke mechanismen.

Ils Huygens van Z33 licht toe: “In de tentoon-stelling bekijken we angst niet als primitieve emotie of persoonlijke fobie, maar onderzoe-ken we hoe angst als een mentale constructie kan opgebouwd worden door middel van taal en beeld.”

“Veel cultuurfilosofen omschrijven onze hui-dige westerse cultuur als een maatschappij van de angst”, gaat ze verder. “Hiermee bedoe-len zij niet zozeer dat er meer angst is, maar wel dat angst een soort bril is waardoor we de wereld bekijken. Dit klimaat van de angst is niet onschuldig gezien angst ook een heel sterke emotie is die het rationeel denken overstijgt. Angst is dan ook een belangrijk machtsmiddel waar heel wat belangen mee gemoeid zijn. Niet voor niks is de veiligheidsindustrie een van de meest boomende sectoren van vandaag. Na-tuurlijk is er niks mis met meer veiligheid, maar het brengt ook excessen met zich mee.”

Doorheen de tentoonstelling komen kunste-naars en ontwerpers aan bod die angst op heel

veel verschillende manieren als onderwerp van hun werk maken. Met ruimtelijke, visuele of po-etische middelen proberen ze gevoelens van paranoia, dreiging, verwarring of instinctieve angst op te wekken.

Zo is er bijvoorbeeld Jill Magid die een werk maakt gebaseerd op een omstreden Ameri-kaanse memo waarin op zuiver rationele wijze wordt aangetoond waarom bepaalde technie-ken zoals waterboarding geen foltering zijn. Een verdachte samen met een insect opslui-ten in een kleine afgesloten ruimte is bijvoor-beeld geen foltering zolang het insect niet do-delijk is en zolang de man ‘redelijk’ genoeg is om zijn situatie niet als levensbedreigend in te schatten.

Aan de andere kant zijn er de schijnbaar poë-tische beelden van Charlotte Lybeer. Zij foto-grafeerde gated communities en themaparken over de hele wereld. Voor Z33 maakte ze een nieuwe reeks waarvoor ze op zoek ging naar afgesloten plaatsen waar de illusie van veilig-heid en gedroomd geluk centraal staat.

Hoe verschillend de werken ook zijn, ze laten je allemaal stilstaan bij de manier waarop ‘angst’ gebruikt wordt. De vraag is alleen hoe je er mee omgaat, welke wereld je voor jezelf wil creëren.

Naast de tentoonstelling houdt Z33 ook een publiek debat onder de noemer veiligheid ver-sus vrijheid op 25 oktober. In het kader van de expo is er ook een speciale muzikale avond, een lezing en een filmavond gepland.

op zoek naar de arcHitectUUr van de angstarcHitectUre of fear in z33

oP 2 oktoBer Start in z33 de tentoonSteLLing ‘architecture of fear’. in deze exPo Verkent het kunSthuiS oPnieuw een erg reLeVant actueeL thema doorheen de kritiSche BLik Van internationaLe kunStenaarS en deSignerS.

Charlotte Lybeer

15alle recente info op www.UitinHasselt.be

Page 16: UiTinHasselt oktober 2011

alle recente info op www.UitinHasselt.be16

chrysantenfestivalJapanse tuin

Het chrysantenfestival in de Japanse Tuin moet niet geassocieerd worden met iets droevigs. De snij- en potchrysanten voe-gen een mooie kleur toe aan de herfstkleu-ren die er op het einde van oktober heersen. De chrysanten worden in Japan als de mooi-ste bloemen beschouwd die perfect passen in de herfst.

zaterdag 15 oktober t/m zondag 23 oktober, 10u – 17u (di-vr), 14u – 18u (za-zo)Japanse Tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23 € 5 / gratis (- 13 jaar)011 23 52 00 - [email protected]

dag van de architectuurOp zondag 9 oktober stellen een aantal ge-bouwen zich gratis open voor het publiek tij-dens de vijfde Dag van de Architectuur. Grote publiekstrekker in Limburg wordt ongetwij-feld het nieuwe gerechtsgebouw. Je kan dan voor de eerste keer een kijkje nemen in het ge-rechtsgebouw met de boomstructuur. Andere gebouwen die men, vrij of begeleid met de ar-chitect in Hasselt, kan bezoeken: Universiteit Hasselt, Faculteit rechten (oude gevangenis) en het Virga Jessecollege op de Groen Boule-vard, De Silo en Kaai.16 aan het kanaal.

Aan het nieuwe gerechtsgebouw is een cen-traal infopunt. Hier kan je ook een kaart kopen met een architectuurrondleiding (€ 2). Deze rondleiding loodst je langs de opmerkelijkste gebouwen met een bijzondere architecturale waarde en legt de nadruk op de recente en toekomstige stadsontwikkelingen.

zondag 9 oktober, 10u – 18udiverse locatiesgratiswww.dagvandearchitectuur.be

Student take-offWoensdag 5 oktober zetten de Hasseltse studenten het nieuwe jaar feestelijk in met de Student Take-Off. Om 16u start de dag met een ‘happy hour’ en wordt de fun arena met extreme attracties, zoals de benji-jump, ge-opend. Het plein wordt rond 17u overspoeld met strijdende studenten tijdens de student trophy. De ploeg die het snelste een uitda-gend parcours van hindernissen en opdrach-ten uitvoert wordt rijkelijk beloond.

Ook muziek mag niet ontbreken. Hiervoor zorgen de Base Bangers, Discobar Lassie en de dj battle met Laston en Geo versus Na-diem Sah. De hoofdact van de avond is Les Truttes. Om 22u verschuift het feest naar de Versuz voor de afterparty. Deze dag wordt ongetwijfeld één van de hoogtepunten voor de 20.000 studenten. Maar iedereen is wel-kom, je hoeft geen student te zijn om dit aan-bod te appreciëren.

woensdag 5 oktober, vanaf 16uKolonel Dusartpleingratiswww.studenttakeoff.be

dsgnrmrktIn de centrale hal van het Modemuseum kan je terecht voor de tweede editie van Dsgnrmrkt, hét platform voor jong modeta-lent. Dsgnrmrkt is een hippe hedendaagse modemarkt waar een tiental jonge mode-ontwerpers een dag lang hun creaties kun-nen tonen en verkopen aan het grote pu-bliek. Betaalbaar, exclusiviteit, vernieuwing en kwaliteit zijn het handelsmerk van deze modemarkt. Jong talent, een gezellige bar, originele modeworkshops en een unieke vei-ling voor het goede doel maken van Dsgnrm-rkt een modehotspot.

zaterdag 8 oktober, 10u - 18uModemuseum Hasselt, Gasthuisstraat [email protected] – www.dsgnrmrkt.com

Gerechtsgebouw Hasselt

Page 17: UiTinHasselt oktober 2011

(kids) designer daysModemuseum Hasselt organiseert in oktober twee stockverkopen: op zaterdag 15 oktober de Kids Designer Days in samenwerking met een aantal Hasseltse baby- en kinderkledingwinkels. Een week later de Designer Days in samenwerking met een aantal exclusieve Hasseltse boetieks en designers.

Je kan twee vliegen in één klap slaan want dit is meteen ook een uitgelezen kans om de expo Prints! te bezoeken. Toegang voor de stockverkopen en de expo is uit-zonderlijk € 3. Bij Kids Days is er kinderopvang voorzien. Denk er wel aan dat je niet met je bankkaart kan betalen: cash only.

Kids Dayszaterdag 15 oktober, 10u - 18u

Designer Dayszaterdag 22 oktober, 10u - 18u

Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11€ 3 / gratis (UiTpas)[email protected] - www.modemuseumhasselt.be

17alle recente info op www.UitinHasselt.be

te gek!? karavaan

Eén op vier Belgen krijgt vroeg of laat psychische problemen. De meeste mensen praten niet open-lijk over hun aandoening. De Te Gek!? Karavaan, die in oktober naar Hasselt komt, wil dit onder de aandacht brengen en wil dat men normaal doet over psychische problemen.

De Te Gek!? Karavaan start met een grootse optocht van een uur. Daarna is het tijd voor een openluchthappening. Guy Swinnen, Hannelore Bedert, Klaas Delrue, Koen Buyse, Kristien Hemmerechts, Helmut Lotti, Walter De Buck en andere artiesten bekend van de Te Gek!? cd’s geven samen met de Laatste Showband een concert. Proef tussendoor zeker van de Te Gek!? soep, naar een recept van Jeroen Meus. Op een uitgebreide geestelijke gezondheidsbeurs maak je kennis met diverse orga-nisaties uit de sector. Stap mee op. Zo toon je dat je ook genoeg hebt van die ge-schifte manier om met geestelijke gezondheid om te gaan en dat je wilt opkomen voor een zorgzame samenleving.

woensdag 12 oktober14u optocht16u optredenKolonel Dusartpleingratiswww.tegek.be

12de Borreltjesloop

De Borreltjesloop is een recreatief loopeve-nement dwars door Kuringen en een onder-deel van de Parochiale Feesten. Er is een Appeltjesloop (tot 6 jaar) - een 1000m (tot 12 jaar) / 5300m (start to runners) en een 10000m. Er is kinderanimatie, een massa-gestand en conditietests, gratis tombola en huldiging van de winnaars.

zondag 23 oktober, vanaf 13u14u Appeltjesloop14u20 5300m CM-Fit-run15u10 1000m Trudo-run15u30 10.000m Smeets-runGildezaal, Kuringen€ 5 / € 4 / jeugdreeks (gratis)0486 13 15 91 - www.borreltjesloopkuringen.be

dwars door hasselt

Zondag 9 oktober trekken weer duizenden lopers door de Hasseltse straten. Inmiddels is deze stadsloop uitgegroeid tot een loop-happening die deelnemers én supporters aantrekt van ver buiten Limburg. Plezier en ambiance staan hier steeds voorop, de ver-klede lopers en ludieke acties brengen extra sfeer en vermaak voor de toeschouwers.

De 15 km is het Koninginnestuk van de stadsloop, maar ook de Jogging 3 km, Start to Run 5 km, Knack Weekend Ladies Run 5 km, Run Hasselt 10 km, Chiquita Kids Run 1 km en de Handbikerace ‘Memorial Fernand de Bolle’ staan op het programa.

zondag 9 oktober,11u start inschrijvingen 13u Chiquita Kids Run 1 km (6 - 12 jaar)13u30 Jogging 3 km13u45 Start to Run 5 km (m + v)14u15 Knack Weekend Ladies Run 5 km (v)14u30 Run Hasselt 10 km + Handbikerace 10 km Memorial Fernand De Bolle15u30 HBvL Dwars door Hasselt 15 kmKolonel Dusartplein€ 12 - € 5011 45 99 99 - www.dwarsdoorhasselt.be

Koen Buyse

Page 18: UiTinHasselt oktober 2011

PraktiSche info

van 2 oktober tot 8 januari, 10u – 17u (di–vr), 13u – 17u (za-zo)

het StadSmuSGuido Gezellestraat 2gratis011 23 98 90www.hetstadsmus.be

nationaaL JeneVermuSeumWitte Nonnenstraat 19€ 4,50011 23 98 60www.jenevermuseum.be

SmeetSGerard Smeets stichtte na de Eerste Wereld-oorlog onder de kerktoren van de Hasseltse Virga-Jessebasiliek het bedrijf met een kleine handelszaak in geestrijke drank en tabak. Na-dien evolueerde deze winkel tot een groothan-del. Zoon Louis bouwde na de moeilijke oor-logsperiode samen met zijn vader de fi rma verder uit tot een bloeiend bedrijf met een eigen graanjeneverstokerij in het centrum van Has-selt en later met een gloednieuw modern be-drijfscomplex langs de grote ring. Kleinzoon Jo maakte de sprong naar nieuwe markten in het verre buitenland en investeerde in een kwali-teitsvol en milieuvriendelijk bedrijf.

De tentoonstelling brengt een veelheid aan di-verse getuigenissen en familie- en bedrijfsfoto’s en illustreert vooral de ontwikkelingen in het productenaanbod en de commerciële promo-tievoering. De eigen collectie van het Nationaal Jenevermuseum werd onlangs uitgebreid met de collectie van privéverzamelaar Renaud Bec-kers. Renaud Beckers verzamelde jarenlang alles wat te maken had met de fi rma Smeets: van fl essen en glaasjes, over prijslijsten en fac-turen tot allerlei promotiemateriaal zoals asbak-ken, speelkaarten en zelfs lampenkapjes. Een groot gedeelte van deze zeer uitgebreide col-lectie is te zien op de expo.

Op zaterdag 29 ok-tober kan je in het museum bovendien terecht voor een de-gustatiesessie van stokerij Rubbens uit Zele om 13u30 en om 15u30. De degusta-

tie kost 6 euro. Hiervoor krijg je minimum vier proevertjes, water en brood. Bovendien kan je ook het museum gratis bezoeken.

oP 2 oktoBer oPent zoweL in het JeneVermuSeum aLS in het StadSmuS een nieuwe exPo. de tentoonSteLLing ‘SmeetS. drie generatieS JeneVerStokerS in haSSeLt’ in het nationaaL JeneVermuSeum VerteLt het Boeiende VerLooP Van de ontwikkeLing Van de firma SmeetS en Van drie generatieS StokerS: Vader gerard, ziJn zoon LouiS en kLeinzoon Jo. oP de exPo ‘tot hier en terug’ in het StadSmuS Staan de BurentwiSten tuSSen haSSeLt en zonhoVen centraaL.

BurentwiStenVijf eeuwen lang vochten Hasselt en Zonhoven om het heidegebied dat hen verbindt. De ruzie zorgde voor de nodige gewapende confron-taties met doden, vernielingen van eigendom-men en dure processen. In het begin van de negentiende eeuw wisten de partijen eindelijk hun geschil bij te leggen. De grond werd op een vreemde manier verdeeld. Zo is bijvoorbeeld het vliegveld van Kiewit eigendom van Zonho-ven, maar behoort het administratief tot Hasselt.

Het Stadsmus laat de bezoeker vanaf 2 oktober tot 8 januari op de expo ‘Tot hier en terug’ ken-nismaken met het heideconfl ict. Je ziet er de collectie oude kaarten van de stad en leert er ook hoe kaarten doorheen de eeuwen gemaakt werden. Jongeren kunnen er aan de slag met oude meetinstrumenten.

Zelfs in de twintigste eeuw zijn nog heel wat sporen terug te vinden van de vete tussen beide gemeenten. Het meest gekend is waarschijn-lijk de paalsteen in Kuringen, een van de vier grenspalen die de prins-bisschop liet plaatsen in 1666 om het confl ict op te lossen. Deze paal-steen werd in al zijn glorie hersteld. De paal-steen vormt ook een belangrijk rustpunt in een prachtige fi etstocht die je door de natuur langs de grenzen van het twistgebied voert. Fiets-boekje (2 euro) met routebeschrijving en uitleg is onder meer te verkrijgen bij Toerisme Has-selt/UiTpunt, Lombaardstraat 3 en het Stad-mus Hasselt.

Zondag 2 oktober barst vanaf 16 uur de strijd tussen beiden gemeenten opnieuw los tijdens een heuse Hasselt-Zonhoven quiz. Symboli-sche plaats van gebeuren is het vliegveld van Aero-Kiewit. Ploegen uit Zonhoven en Hasselt strijden om de eer van hun gemeente en een prachtige prijs.

nieUwe expo’s ‘smeets. drie generaties Jeneverstokers’ en ‘tot Hier en terUg’

18 alle recente info op www.UitinHasselt.be

Page 19: UiTinHasselt oktober 2011

exPo oktoBer21ste fotosalon koninkliJke Hasseltse fotoclUb, 1, 2, 8 en 9 oktober, 14u – 18u, zaal Onder de Toren, Thonissenlaan 15, gratis, 011 22 15 79

for Use / nUmen – net, tot 2 oktober, 11u – 18u (di-za) en 14u – 17u (zo), Z33, Zuivelmarkt 33, gratis, 011 29 59 60, www.z33.be

10 Jaar verzamelaars Unie Hasselt keramiek, tot 2 oktober, 10u – 17u (di t/m zo), Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, gratis, 011 23 98 90, www.hetstadsmus.be

20 Jaar paUwels-spaenJers – goudsmederij, tot 7 oktober, 10u – 17u (di t/m zo), Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11, € 5, 011 23 96 21, www.modemuseumhasselt.be

pHilippe bosmans, t/m 9 oktober, 12u – 18u (vr-za) en 13u – 17u (zo), Artishox Art Gallery, Wittte Nonnenstraat 18, gratis, www.artishox.be

leo, tot 15 oktober, 14u – 17u (wo t/m za), elke eerste zondag van de maand, Literair Museum, Bampslaan 35, € 2,50, 011 22 26 24, www.literairmuseum.be

clemence tHys – wim bastiaensen, 2 tot 26 oktober, 10u – 18u (di t/m za) en 14u – 18u (zo), Galerie De Oude Barrier, Luikersteenweg 773, gratis, www.galeriedeoudebarrier.be

tUinkaboUters, tot 31 oktober, 10u – 18u (wo tot ma), Park Natuur & Cultuur, Runksterkiezel 113, € 4,50, www.parknatuurcultuur.be

overzicHtstentoonstelling, Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, Kunstlaan 12, gratis, 011 23 98 40

koen broUcke – In residence, t/m 13 november, 10u – 17u (di t/m vr) en 13u – 17u (za en zo), cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, gratis, 011 22 99 31, www.ccha.be

dreamweapon, zie pagina 7

arcHitectUre of fear, zie pagina 15

indian sUmmer, tot 6 januari 2011, 10u – 12u en 13u 18u (vr en za), Zephyr’s Lodge, Maastrichterstraat 109, € 1, [email protected]

prints!, tot 8 januari, 10u – 17u (di-zo), Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11, € 5, 011 23 96 21, www.modemuseumhasselt.be

toegepast 16: jong designtalent, 30 oktober t/m 5 februari, 11u – 18u (di-za), 14u – 17u (zo), Z33, Zuivelmarkt 33, gratis, 011 29 59 60, www.z33.be

giftige appels op goUden bordJes, 14u – 17u (wo-za + elke eerste zondag van de maand), Literair Museum, Bampslaan 35, € 2,50 / € 2, 011 22 26 24, 011 23 22 97, www.literairmuseum.be

19alle recente info op www.UitinHasselt.be

renaat ramon/ anke Van ierselVisuele poëzie en foto’sAls dichter-essayist en als beeldend kunste-naar – twee disciplines die via de eigenheid van de visuele poëzie nauw met elkaar wor-den verbonden en de veelzijdigheid illustre-ren van zijn creatieve zoektocht – blijft Renaat Ramon in zijn eigen taal communiceren met zijn lezers en/of toeschouwers. De drie-een-heid van maat, orde en evenwicht vormt het substraat van zijn artistieke bezigheid. Ramon is gefascineerd door de tekenmogelijkheden van het alfabet, maar tot de specifi eke for-mele kenmerken van zijn concreet-visuele po-ezie behoren ook het frequente gebruik van niet-linguïstieke codes, vooral van cijfers en wiskundige formules en het spelen met de vi-suele overeenkomsten tussen (Romeinse) cij-fers en letters.

Welvaart voor iedereen. Een tweede auto, een tweede huis, jaarlijks een wereldreis of sabba-tical, beide partners een carrière en gemiddeld 2,2 kinderen. Als we de media mogen geloven kan het allemaal. We hoeven alleen maar aan boord te stappen van de hoge snelheidslijn van het moderne leven. Zowel in ‘economy’ als ‘business class’ creëren time managers gecoached door hun personal goeroes een paradigma waarbinnen deadlines en quality time elkaar aanvullen. Vanzelfsprekend stopt deze ‘Just in Time-Thalys’ alleen op de hoofd-stations van de grote steden. Het tussenlig-gende landschap trekt als een grijze streep voorbij aan het oog van de reiziger. Anke van Iersel besloot om niet in te stappen. Anke nam de trein naar ‘Complete Me’. De prettige traagheid van deze reis breekt de grijze streep als een prisma en toont ons een landschap in magische kleuren. Onder de purperen hemel, in de bruine zon worden wij voorgesteld aan de anderen die de Tempo-Thalys misten of, beter gezegd, nooit namen. Lieve mensen, bijzondere mensen, mooie mensen. Één met de natuur. De hond hun trouwe makker. Men neemt de tijd. Voor Anke’s camera geven ze zich bloot.

tot zondag 13 november, 10u – 17u (ma-vr), 13u – 17u (za-zo)cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5gratis011 22 99 33 - www.ccha.be

° ° °° ° ° ° ° °°Geïnspireerd door social networks -maar niet echt- nodigen Fred Eerdekens en Herman Maes een twintigtal bevriende of op één of andere manier verwante kunstenaars uit met een tekening. Die brengen op hun beurt dan weer een andere kunstenaar aan met wie zij bevriend zijn of zich verwant voelen.

Kunstenaars: J-M. Byttebier, Jan Carlier, Marc Claes, Peter De Cupere, Walter Daems, Gert Declercq, Fred Eerdekens, Tina Gilen, Carlo Mistiaen, Gert Robijns, Herman Maes, Ives Maes, Nancy Slangen en Koen van den Broek

van zaterdag 1 oktober t/m 16 oktober,14u – 17u (za-zo) VOC, A. Rodenbachstraat 18gratis011 35 27 80 - [email protected]

malou SwinnenLe regard de personae

Malou Swinnen woont en werkt in Hasselt. Als kunstenaar geniet ze grote bekendheid in binnen- en buitenland en haar foto’s worden regelmatig tentoonge-steld. Ze maken ook deel uit van diverse collecties: van foto-musea (Antwerpen en Charleroi), van het mi-nisterie van de Vlaamse

Gemeenschap, van de Bibliothèque Nationale (Parijs), en van verschillende privéverzamelingen.

De fascinatie voor het gelaat, de huid, de pose, de blik en het attribuut zijn constanten in haar werk. In 2010 werd ze uitgenodigd door de kunstbank om artistiek onderzoek te doen. In relatie met hun ex-clusieve collectie textiel en accessoires herbekijkt ze het genre portret en krijgt de reeks ‘Personae’ (1995) een nieuw vervolg in Le regard de personae in het Modemuseum.

In De Tijd Hervonden loopt van haar ‘Perform the Corpus’ Hier toont ze werk dat ze in opdracht maakte voor de triënnale voor vormgeving ‘Belgium is Design’.

Van 28 oktober tot 8 januari 201210u – 17u (di–vr), 13u – 17u (za-zo)Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11€ 5011 23 96 21 – www.modemuseumhasselt.be

tot 26 november, 8u – 18u (ma-za), 9u – 11u45 (zo)De Tijd Hervonden, Witte Nonnenstraat 8gratiswww.detijdhervonden.be

Page 20: UiTinHasselt oktober 2011

20 alle recente info op www.UitinHasselt.be

zondag 2 oktoBer

Pha rUilbeUrs - Numismatica Edelweissje Hasselt, 08u30 - 12u, zaal Sint-Katarina, Nicolaas Cleynaertslaan 1, € 1, 011 21 11 89

eVt de Hasseltse striptweedaagse, 10u - 17u, De Foyer, Capucienenstraat 10, gratis, www.stripbeurshasselt.be

eVt HerfstsympHonie - 80 jaar KVLV Stevoort, 10u - 18u, zaal Steborg, Broekstraat 1, € 2, 0479 35 30 49

Pha rondleiding religieUs erfgoed sint-lambertUskerk - Warm Aanbevolen, 10u30, Sint-Lambertuskerk Sint-Lambrechts-Herk, 011 22 99 33, www.ccha.be

eVt geleide stadsrondrit, 11u30 - 12u30, Grote Markt, € 5, 011 23 95 40, www.hasselt.eu

eVt koopzondag, 13u30 - 18u, centrum, 011 23 93 45

eVt Herfst op domein kiewit - wandelingen en PR8tige afsluiter, 14u - 17u, domein Kiewit, Putvennestraat 112, 011 21 08 49, [email protected]

eVt stadstram en Japanse tUin, 14u, 15u + 16u, centrum, Grote Markt, € 9, 011 23 95 40, www.hasselt.eu

eVt tHeeceremonie, 14u30 + 16u, Japanse Tuin, Gouverneur Verwilghensingel, € 17, 011 23 95 40, [email protected]

eVt geleid bezoek, 15u, Japanse tuin, Gouverneur Verwilghensingel, € 8,50, 011 23 52 00

eVt QUiz Hasselt-zonHoven, 16u - 18u, Aëro-Kiewit, Luchtvaartstraat 100, 011 23 98 90, www.hetstadsmus.be

Pha JaarliJkse kermis spalbeek Spalbeekstraat, 0471 92 06 72, [email protected]

maandag 3 oktoBer

Pha rUilvergadering - Postzegelkring de Gerlache, 20u, zaal Klein Centrum, Hollandsveldlaan 32a, gratis, 011 21 34 42

SPo wandeling tUilt - Fifty-Fit, 14u, OC De Biekaar, Sint-Jozefsplein 8, € 3, 011 23 94 50, [email protected]

Pha JaarliJkse kermis spalbeek Spalbeekstraat, 0471 92 06 72, [email protected]

dinSdag 4 oktoBer

SPo zelfverdediging - Fifty-Fit, 10u - 11u30, sporthal Alverberg, Herkenrodesingel 33, gratis, 011 23 94 50, [email protected]

Pha kopless - Het Hasselts Toneel, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 32, € 10 / € 9, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

woenSdag 5 oktoBer

eVt stUdent take-off, 16u - 22u, Kolonel Dusartplein, gratis, www.studenttakeoff.be

zaterdag 1 oktoBer

eVt antiek- en brocantemarkt, 07u - 14u, Kolonel Dusartplein, gratis (standgeld: € 5), 0496 58 74 02

eVt de Hasseltse striptweedaagse, 10u - 17u, De Foyer, Capucienenstraat 10, gratis, www.stripbeurshasselt.be

eVt maandeliJkse rUildag - Hasseltse Prentkaartenclub, 12u - 15u, Schutterslokaal Kermt, Ten Hove, 011 25 44 39, www.hpc2000.be

eVt HerfstsympHonie - 80 jaar KVLV Stevoort, 12u - 19u, zaal Steborg, Broekstraat 1, € 2, 0479 35 30 49

kdS blaUwe storm (6+) - Moldavië & fABULEUS, 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8 / € 7, 011 22 99 33, www.ccha.be

muz simona frUscella - Orgelconcert, 15u - 16u, Sint-Quintinuskathedraal, Vismarkt, gratis, 011 23 95 28, [email protected]

muz playfestival - Balthazar/ Hickey Underworld/e.a., 16u30, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 20 / € 15, 011 23 13 13, www.muziekodroom.be

muz stan van samang - 5 jaar, 20u, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel, € 24, 011 29 94 99, www.grenslandhallen.be

Pod robo a gogo - Service To Others & Petrus, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 16 / € 14,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

Pha kopless - Het Hasselts Toneel, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 32, € 10 / € 9, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

Pha open HUweliJk - De Vierde Wand, 20u15, Limburgs Theatercafé ‘t Schuurtje, Sint-Lambrechts-Herkstraat 69, € 10 / € 9, 011 37 88 86, 0476 69 52 47

eVt tHe elle party, 22u - 6u, Ritzbuilding, Kempische Kaai, € 10, www.elle-party.be

Pha JaarliJkse kermis spalbeek, Spalbeekstraat, 0471 92 06 72, [email protected]

Pod afrikaanse vertellingen naar sHakespeare - Krzysztof Warlikowski, 19u30, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 19, 011 22 99 33, www.ccha.be

muz coUntry ladies - A Tribute, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 20, 011 22 99 33, www.ccha.be

fLm opload cinema - Zebra Deluxe, 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 5 / € 4, 011 29 59 85

donderdag 6 oktoBer

SPo wandeling - Mars van het 11de linieregiment, 07u - 14u, Sporthal KA2, Koning Boudewijnlaan 12, € 1, 011 25 14 22, www.dragonders.be

fLm mine vaganti - Zebracinema, 17u + 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 5 / € 4, 011 29 59 85, www.zebracinema.be

Pod tHeater in de cinema - The Kitchen, 19u30, Kinepolis, Via Media, € 20, www.kinepolis.be

VriJdag 7 oktoBer

fLm HannaH free - lesbofilmavond, 19u30- 23u, De Madam, Kuringensteenweg 179, € 3, 011 25 22 94, www.demadam.be

muz pUrling Hiss, 20u, Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 11 / € 10, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

Pha kopless - Het Hasselts Toneel, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 32, € 10 / € 9, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

muz tHe get Up kids / eastern conference cHampions / e.a., 20u, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 18 / € 15 (vvk), 011 23 13 13, www.muziekodroom.be

Pod de gescHiedenis van een paard - Toneelgroep Eenhoorn, 20u15, Limburgs Theatercafé ‘t Schuurtje, Sint-Lambrechts-Herkstraat 69, € 10 / € 9, 011 37 88 86, [email protected]

zaterdag 8 oktoBer

eVt antiek- en brocantemarkt, 07u - 14u, Kolonel Dusartplein, gratis (standgeld: € 5), 0496 58 74 02

eVt dsgnrmrkt, 10u - 18u, Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11, gratis, 011 23 96 21, www.modemuseumhasselt.be

eVt veggie Happening, 11u - 16u, Grote Markt, gratis, 011 23 94 31

kdS de meester van de zwarte molen (8+) - Het Laagland / STIP, 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8 / € 7, 011 22 99 33, www.ccha.be

muz Jan smit, 20u, Ethias Arena, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 46 / € 36 / € 26, 011 29 94 99, www.benelive.eu

fLm Hobo witH a sHotgUn & tHe exterminator - Grindhouse #6, 20u, Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 8 / € 7, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

muz mUziek Pod podiUm SPo sport kdS kids Pha pUUr Hasselt fLm film eVt event

pUUr Hasselt

Page 21: UiTinHasselt oktober 2011

Pha kopless - Het Hasselts Toneel, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 32, € 10 / € 9, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

Pod de gescHiedenis van een paard - Toneelgroep Eenhoorn, 20u15, Limburgs Theatercafé ‘t Schuurtje, Sint-Lambrechts-Herkstraat 69, € 10 / € 9, 011 37 88 86, [email protected]

zondag 9 oktoBer

eVt 44ste grote mUntenbeUrs - Numismatische Kring Hasselt, 09u - 13u30, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, 011 27 39 27, www.nkhasselt.be

eVt dag van de arcHitectUUr, 10u - 18u, diverse locaties in Hasselt, gratis, www.dagvandearchitectuur.be

SPo Hbvl dwars door Hasselt, 13u, Kolonel Dusartplein, 011 45 99 99, www.dwarsdoorhasselt.be

kdS marc de bel komt langs, 14u - 17u, Bezoekerscentrum Kiewit, Putvennestraat 112, 011 24 60 24, www.natuurpuntlimburg.be

eVt geleid bezoek, 15u, Japanse tuin, Gouverneur Verwilghensingel, € 8,50, 011 23 52 00

muz stemmen: JosepH Haydn, györgy kUrtàg & robert scHUmann - Lucas Blondeel & Koen Broucke, 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 14 / € 12,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

muz kioskconcert dwars door Hasselt - Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Kuringen, 15u - 16u, Kuringen Centrum, Joris van Oostenrijkstraat 80, gratis, 011 25 39 00, [email protected]

muz stUdenten in actie - Forte Pianotune, 15u - 17u, Stedelijk Muziekconservatorium, Kunstlaan 12, € 14 / € 5, 011 23 95 40, www.fortelimburg.be

muz eUgene skovorodnikov - Forte Pianotune, 16u - 19u, Stedelijk Muziekconservatorium, Kunstlaan 12, € 14 / € 5, 011 23 95 40, www.fortelimburg.be

maandag 10 oktoBer

muz franco di nitto - Forte Pianotune, 19u - 20u15, Stedelijk Muziekconservatorium, Kunstlaan 12, € 14 / € 5, 011 23 95 40, www.fortelimburg.be

muz morgenland - Huiskamerconcert Warm Aanbevolen, 20u, bij Flory & Mieke, Hogebergstraat 10, gratis, 011 22 99 33, www.ccha.be

muz gülsin onay - Forte Pianotune, 20u15 - 22u15, Stedelijk Muziekconservatorium, Kunstlaan 12, € 14 / € 5, 011 23 95 40, www.fortelimburg.be

dinSdag 11 oktoBer

SPo zelfverdediging - Fifty-Fit, 10u - 11u30, sporthal Alverberg, Herkenrodesingel 33, gratis, 011 23 94 50, [email protected]

muz symfonieën van de zonen bacH - Bach Concentus & Ewald Demeyere, 20u, Sint-Quintinuskathedraal, Vismarkt, € 18 / € 16,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

muz neeka - Huiskamerconcert Warm Aanbevolen, 20u, bij Jos & Josée Putzeis-Wolfs, Sint-Lambertusstraat 23, gratis, 011 22 99 33, www.ccha.be

fLm myanmar, goUden JUweel van Het verre oosten - Guido Vervoort, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8 / € 7, 011 22 99 33, www.ccha.be

Pod wit is altiJd scHoon - ‘t Arsenaal, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 12 / € 10,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

Pod de gescHiedenis van een paard - Toneelgroep Eenhoorn Warm Aanbevolen, 20u15, Limburgs Theatercafé ‘t Schuurtje, Sint-Lambrechts-Herkstraat 69, € 10 / € 9, 011 37 88 86, [email protected]

woenSdag 12 oktoBer

eVt te gek!? karavaan - met o.a. Koen Buyse, Guy Swinnen, Helmut Lotti, Marc De Bel en Kristien Hemmerechts, 14u - 18u, Kolonel Dusartplein, gratis, www.tegek.be

muz bram vanparys / tHe bony king of nowHere - Huiskamerconcert Warm Aanbevolen, 20u, Bij Luc & Greet, Beukenhoflaan 37, gratis, 011 22 99 33, www.ccha.be

Pod cHarlatans, a medicine sHow - Ashton Brothers, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 22, 011 22 99 33, www.ccha.be

muz dz deatHrays, 20u, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 10 / € 8 (vvk), 011 23 13 13, www.muziekdroom.be

donderdag 13 oktoBer

fLm snabba casH - Zebracinema, 17u + 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 5 / € 4, 011 29 59 85, www.zebracinema.be

Pod carmina bUrana & catUlli carmina - Internationale Opera Producties, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 35, 011 22 99 33, www.ccha.be

eVt sint-lambrecHts-Herk… vroeger en nU - Nocturne, 20u - 22u, Elckerlyc, Pastorijstraat 4, 011 22 99 33, www.ccha.be

Pod labyrintH, in Het kader van warm aanbevolen - De Stokerij & Cie. Edwina Verdingh, 20u30, Stedelijke Bibliotheek Sint-Lambrechts-Herk, Sint-Truidersteenweg 559, 011 22 99 33, www.ccha.be

muz James Harman band feat. gene taylor, 21u, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 14 / € 12 (vvk), 011 23 13 13, www.muziekodroom.be

VriJdag 14 oktoBer

muz a call to darkness - Ghost Brigade / YOB / A Storm of Light / Dark Castle / e.a., 16u, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 18 / € 15, 011 23 13 13, www.muziekodroom.be

muz Hans mortelmans & groep - Huiskamerconcert Warm Aanbevolen, 20u, bij Lut & Paul Duchateau-Ulburghs, Kattendansstraat 73, gratis, 011 22 99 33, www.ccha.be

muz tHe dUbliners, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 32, 011 22 99 33, www.ccha.be

Pha kopless - Het Hasselts Toneel, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 32, € 10 / € 9, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

Pod van de mens niets dan slecHts? - educatief theater, 20u - 22u, Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 11 / € 10, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

muz kim versteynen, arne van coillie - Dubbel-cd-releaseconcert, 20u - 22u30, Stedelijk Muziekconservatorium, Kunstlaan 12, gratis, 0475 40 78 47, www.arnevancoillie.be, www.kimversteynen.be

zaterdag 15 oktoBer

eVt antiek- en brocantemarkt - reclame- en publiciteitsmarkt, 07u - 14u, Evenementenplein, Kolonel Dusartplein, gratis (standgeld: € 5), 0496 58 74 02

eVt kids designer days, 10u - 18u, Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11, € 3 / gratis, 011 23 96 21, www.modemuseumhasselt.be

eVt cHrysantenfestival, 14u - 18u, Japanse Tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23, € 5, 011 23 52 00, www.hasselt.eu

kdS kipkappen (6+) - Bronks, 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8 / € 7, 011 22 99 33, www.ccha.be

muz Hans - Strijkconcert Warm Aanbevolen, 15u, Limburgs Theatercafé ‘t Schuurtje, Sint-Lambrechts-Herkstraat 69, gratis, 011 22 99 33, www.ccha.be

eVt vogeltentoonstelling - Speciaalclub Kleurkanaries Limburg, 19u - 22u, OC Sint-Ludovicus, Luikersteenweg 395, gratis, 0479 71 78 73

21alle recente info op www.UitinHasselt.be

Carmina Burana

Page 22: UiTinHasselt oktober 2011

muz toUrbadoUr - Huiskamerconcert Warm Aanbevolen, 20u, bij Inge Liefsoens, Oude Truierbaan 154, gratis, 011 22 99 33, www.ccha.be

Pha kopless - Het Hasselts Toneel, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 32, € 10 / € 9, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

muz viJay iyer trio, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 16 / € 14,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

fLm tHe tree of life - Terrence Malick, 20u - 23u, Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 8 / € 7, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

Pod de stokeriJ & cie. edwina verdingH - Labyrinth Warm Aanbevolen, 20u30, Stedelijke Bibliotheek Sint-Lambrechts-Herk, Sint-Truidersteenweg 559, 011 22 99 33, www.ccha.be

eVt de Hasseltse Jeneverfeesten - zie p. 10

zondag 16 oktoBer

eVt vogeltentoonstelling - vzw Speciaalclub Kleurkanaries Limburg, 10u - 18u, OC Sint-Ludovicus, Luikersteenweg 395, gratis, 0479 71 78 73

muz Helikon aperitiefconcert l’HeUre dU berger - Ensemble MP21, 11u, Stedelijk Muziekconservatorium, Kunstlaan 12, € 10 / € 8, 089 61 10 58, [email protected]

kdS Hop (4+) - Nevski Prospect, 11u + 14u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8 / € 7, 011 22 99 33, www.ccha.be

eVt cHrysantenfestival, 14u - 18u, Japanse Tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23, € 5, 011 23 52 00, www.hasselt.eu

eVt geleid bezoek, 15u, Japanse tuin, Gouverneur Verwilghensingel, € 8,50, 011 23 52 00

eVt verwendag in de bib, 9u30 - 12u30, Stedelijke Bibliotheek Kuringen, Joris van Oostenrijkstraat 55, gratis, http://bibliotheek.hasselt.be

eVt de Hasseltse Jeneverfeesten - zie p. 10

maandag 17 oktoBer

SPo wandeling - Kapellekenstocht, 08u - 16u, OC Runkst, Runkstersteenweg 149, € 1, 011 27 44 13, [email protected]

fLm trUe grit - Zebracinema, 17u + 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, 011 29 59 85, www.zebracinema.be

Pha rUilvergadering - Postzegelkring de Gerlache, 20u, zaal Klein Centrum, Hollandsveldlaan 32a, gratis, 011 21 34 42

muz tHe bear tHat wasn’t - Huiskamerconcert Warm Aanbevolen, 20u, bij Bernard & Josee Voordeckers-Neyens, Wideuxdreef 4, gratis, 011 22 99 33, www.ccha.be

VriJdag 21 oktoBer

eVt cHrysantenfestival, 10u - 17u, Japanse Tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23, € 5, 011 23 52 00, www.hasselt.eu

Pod tHomas smitH & bart cannaerts - Comedy! Warm Aanbevolen, 20u, Limburgs Theatercafé ‘t Schuurtje, Sint-Lambrechts-Herkstraat 69, 011 22 99 33, www.ccha.be

Pha kopless - Het Hasselts Toneel, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 32, € 10 / € 9, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

eVt gateway 13 - Holebi party events, 22u - 5u, Ritmo Studio’s Van Tieghem, Ekkelgaarden 13, € 8, 0476 90 37 20

zaterdag 22 oktoBer

eVt antiek- en brocantemarkt, 07u - 14u, Evenementenplein, Kolonel Dusartplein, gratis (standgeld: € 5), 0496 58 74 02

eVt designer days, 10u - 18u, Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11, 011 23 96 21, www.modemuseumhasselt.be

eVt graag traag festival #2 + expo ‘dreamweapon’, 13u30 - 1u, Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

eVt cHrysantenfestival, 14u - 18u, Japanse Tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23, € 5, 011 23 52 00, www.hasselt.eu

kdS de witte reUs (7+) - Stella Den Haag, 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8 / € 7, 011 22 99 33, www.ccha.be

muz franz liszt & venezia - Jan Michiels & Koen Broucke, 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 14 / € 12,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

eVt sopra la mUsica - met Waldo Geuns, Lies Serdons, Lore Huysmans en Geert Wachtelaer, 19u30, Stedelijk Muziekconservatorium Danszaal, Kunstlaan 12, € 25 / € 20, 0476 56 85 49, www.sopralamusica.be

muz maak onze kerk een mond mUziek - Warm Aanbevolen, 20u, Sint-Lambertuskerk Sint-Lambrechts-Herk, 011 22 99 33, www.ccha.be

muz fado tango - Cristina Branco, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 22, 011 22 99 33, www.ccha.be

Pha kopless - Het Hasselts Toneel, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 32, € 10 / € 9, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

SPo JeUgdbekertornooi - volleybal, 9u - 18u, Sporthal KA2, koning Boudewijnlaan 12, gratis, 011 27 31 26

Pha verborgen plekJes van Herk - Warm Aanbevolen, 9u30 + 14u30, vertrek parking Elckerlyc, Pastorijstraat 4, 011 22 99 33, www.ccha.be

22

dinSdag 18 oktoBer

eVt cHrysantenfestival, 10u - 17u, Japanse Tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23, € 5, 011 23 52 00, www.hasselt.eu

muz benevolente - Trio Cassiman, 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 14 / € 12,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

muz spencer tHe rover - Huiskamerconcert Warm Aanbevolen, 20u, bij Gama & Walter, Jozef van Gansenstraat 3 bus 5, gratis, 011 22 99 33, www.ccha.be

Pod Het mystieke HUweliJk. de man zonder eigenscHappen ii - Toneelhuis / Guy Cassiers, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 16 / € 14,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

woenSdag 19 oktoBer

eVt cHrysantenfestival, 10u - 17u, Japanse Tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23, € 5, 011 23 52 00, www.hasselt.eu

muz Jan swerts - Huiskapelconcert Warm Aanbevolen, 20u, bij Stefan Cosemans, Wideuxdreef 3, gratis, 011 22 99 33, www.ccha.be

Pod doortocHt - Adriaan Van den Hoof, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 18, 011 22 99 33, www.ccha.be

donderdag 20 oktoBer

eVt cHrysantenfestival, 10u - 17u, Japanse Tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23, € 5, 011 23 52 00, www.hasselt.eu

fLm in a better world - Zebracinema, 17u + 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 5 / € 4, 011 29 59 85, www.zebracinema.be

muz canto di roma - Johannette Zomer (sopraan) & Fred Jacobs (theorbe), 20u, stadhuis, Groenplein, € 16 / € 14,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

Pha kopless - Het Hasselts Toneel, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 32, € 10 / € 9, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

muz ozark Henry - plays Ozark Henry 4 hands, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 28, 011 22 99 33, www.ccha.be

zie p. 13

Jan Swerts

alle recente info op www.UitinHasselt.be

Page 23: UiTinHasselt oktober 2011

23

coLofonuit in haSSeLt

editie oktober 2011 eindredactie Davy Steegmans agenda Hilde Bogaerts layoUt www.magnifi k.be drUk Corelio Printing oplage 48.000 ex recycleerbaar papier vU Hilde Claes Groenplein 1 3500 Hasselt adres Uit In Hasselt Lombaardstraat 3 3500 Hasselt telefoon 011 23 95 47 email [email protected] website www.uitinhasselt.be

www.facebook.com/uitinhasselt

www.twitter.com/uitinhasselt

© Uit dit magazine mag, mits bronvermelding, gedupliceerd worden.

Pod en masse - Cie Mosterd met Zaad, 20u - 22u, Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 9 / € 8, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

eVt lacH-party, 22u - 4u, Ontmoetingscentrum Stokrode, St.-Amandusstraat 18, € 10, 011 74 06 01, www.lachvzw.be

eVt prodUctdegUstatie - stokerij Rubbens, 13u30 - 15u + 15u30 - 17u, Nationaal Jenevermuseum, Witte Nonnenstraat 19, € 6 / € 4, 011 23 98 60, www.jenevermuseum.be

zaterdag 29 oktoBer

eVt antiek- en brocantemarkt - zolderopruiming, 07u - 14u, Evenementenplein, Kolonel Dusartplein, gratis (standgeld: € 5), 0496 58 74 02, [email protected]

fLm melancHolia - Lars von Trier, 20u, Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 8 / € 7, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

kdS oervrienden (8+) - Esther de Koning / STIP, 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8 / € 7, 011 22 99 33, www.ccha.be

eVt spalbeek Halloween - party met dj Sven Ornelis, 21, zaal Eneide, Spalbeekstraat 35a, gratis, www.spalbeekfeest.be

Pod de piJnders - Theater Antigone, Compagnie Cecilia & Kunstencentrum de Werf, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 16 / € 14,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

SPo badminton dUbbeltornooi, 09u, Stedelijke Sporthal Kuringen, Grote Baan 171, gratis, 011 87 29 46, www.kurbad.be

zondag 30 oktoBer

eVt geleide stadsrondrit, 11u30 - 12u30, Grote Markt, € 5, 011 23 95 40, www.hasselt.eu

muz sinner’s day - met o.a. The Cult, Front 242, Patti Smith, The exploited,…, 12u, Ethias Arena, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 59, www.sinnersday.com

Pha begeleide wandeling - In het kader van Warm Aanbevolen, 14u, vertrek parking Elckerlyc, Pastorijstraat 4, € 2, reservatie, 011 23 95 40, [email protected]

eVt wandelding met natUUrgids, 14u - 16u, Bezoekerscentrum Kiewit, Putvennestraat 112, 011 24 60 24, www.natuurpuntlimburg.be

eVt stadstram en Japanse tUin, 14u, 15u + 16u, centrum, Grote Markt, € 9, 011 23 95 40, www.hasselt.eu

eVt geleid bezoek, 15u, Japanse tuin, Gouverneur Verwilghensingel, € 8,50, 011 23 52 00

zondag 23 oktoBer

eVt geleide stadsrondrit, 11u30 - 12u30, Grote Markt, € 5, 011 23 95 40, www.hasselt.eu

eVt optiek- en fotografiedag - workshops, infostanden en wandelingen, 13u - 17u, domein Kiewit, Putvennestraat 112, 011 24 60 24, www.natuurpuntlimburg.be

SPo borreltJesloop, 14u, Gildezaal Kuringen, Joris van Oostenrijkstraat 65, € 4, 0494 78 92 12, 0486 13 15 91, www.borreltjesloopkuringen.be

SPo wandeling spalbeek - Fifty-Fit, 14u, OC Eneinde, Spalbeekstraat 35A, € 3, 011 23 94 50, [email protected]

eVt stadstram en Japanse tUin, 14u, 15u + 16u, centrum, Grote Markt, € 9, 011 23 95 40, www.hasselt.eu

Pod driestUiversopera - Tutti Fratelli, 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 2, 011 21 06 54

eVt geleid bezoek, 15u, Japanse tuin, Gouverneur Verwilghensingel, € 8,50, 011 23 52 00

SPo JeUgdbekertornooi - volleybal, 9u - 18u, Sporthal KA2, koning Boudewijnlaan 12, gratis, 011 27 31 26

dinSdag 25 oktoBer

fLm torcH song trilogy - LACH-filmavond, 19u30 - 23u, Het Nieuwe Huis, Kuringensteenweg 179, € 1, www.lachvzw.be

Pod messen in Hennen - NTGent, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 14, 011 22 99 33, www.ccha.be

woenSdag 26 oktoBer

muz silJe nes, sUsanna & amiina - Nordic night #6, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 18 / € 16,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

fLm steamboat bill Jr. - Zebra Deluxe, 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 5/ € 4, 011 29 59 85, www.zebracinema.be

donderdag 27 oktoBer

eVt smeetsdegUstaties, 20u - 22u, Nationaal Jenevermuseum, Witte Nonnenstraat 19, € 6, www.jenevermuseum.be

fLm norwegian wood - Zebracinema, 17u + 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 5 / € 4, 011 29 59 85, www.zebracinema.be

VriJdag 28 oktoBer

eVt spalbeek Halloweendorp - wandeling en optreden Danny Kerkhofs, 19u, zaal Eneide, Spalbeekstraat 35a, gratis, www.spalbeekfeest.be

muz JoHannes braHms, wolfgang amadeUs mozart & antonin dvorÁk - deFilharmonie, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 19 / € 17,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

Page 24: UiTinHasselt oktober 2011

adressenlijst Uit in Hasselt

toerisme HasseltLombaardstraat 3011 23 95 [email protected]

cUltUUrcentrUm HasseltKunstlaan 5011 22 99 [email protected]

Het stadsmUsGuido Gezellestraat 2011 23 98 [email protected]

Japanse tUinGouverneur Verwilghensingel 23011 23 52 00 (1 april - 31 oktober)011 23 95 40 (1 november - 31 maart)[email protected]

kinepolis 0900 00 555 (programmatie fi lmaanbod) www.kinepolis.com

kUnstencentrUm belgieBurgemeester Bollenstraat 54011 22 41 [email protected]

literair mUseUmBampslaan 35011 26 17 87 – 011 22 26 [email protected]

modemUseUm HasseltGasthuisstraat 11011 23 96 [email protected]

mUziekodroomBootstraat 9011 23 13 [email protected]

nationaal JenevermUseUmWitte Nonnenstraat 19011 23 98 [email protected]

provinciale bibliotHeek limbUrgMartelarenlaan 17011 29 59 [email protected] www.limburg.be/pbl

grenslandHallen / etHias arenaGouverneur Verwilghensingel 70011 29 94 99info@grenslandhallen.bewww.grenslandhallen.bewww.ethiasarena.be

academiegalerieStedelijke Academie voor Schone KunstenKunstlaan 12011 23 98 [email protected]

stedeliJke bibliotHeek HasseltJoris van Oostenrijkstraat 55011 24 43 [email protected] www.hasselt.be

stedeliJk conservatoriUm voor mUziek, woord en dansKunstlaan 12011 23 98 [email protected]

zebracinemaZuivelmarkt 33011 29 59 85www.zebracinema.be

z33Zuivelmarkt 33011 29 59 [email protected]

park natUUr & cUltUUrRunksterkiezel 113011 76 66 61011 27 31 [email protected]

abdiJsite HerkenrodeHerkenrodeabdij 4011 23 96 [email protected]

ciapArmand Hertzstraat 21/1011 22 53 [email protected]

villa bastaSchipperstraat 13011 72 77 77www.villabasta.be