vdtd Juli-Aug 2011

16
KALKSTRAAT 26 • 9100 SINT-NIKLAAS • TEL. 03 760 41 00 FAX 03 760 41 17 • [email protected] • www.berkenboom.be VAKANTIE 2011

description

Van dag tot dag Juli-Augustus 2011

Transcript of vdtd Juli-Aug 2011

KALKSTRAAT 26 • 9100 SINT-NIKLAAS • TEL. 03 760 41 00 FAX 03 760 41 17 • [email protected] • www.berkenboom.be

VAKANTIE 2011

Wat je vleugels geeft

VakantieVakantie is geen koopwaarVakantie vind je niet in foldersOok al biedt men je daarDe warmste zon, de mooiste stranden,De chicste hotels, de beste restaurantsAlles super de luxe

Vakantie is bewust genieten van kleine dingen,Is bewust om je heen kijken naar het wonder om je heen,Is bewust luisteren naar de stilte,Naar de wind in de bomen en het lied van een vogel,Is bewust ademen en danken dat je leeft,Is bewust wachten tot je honger hebt,Uit eerbied voor het voedsel.

Vakantie is bewust en ontspannen leven,In vriendschap en vrede,Met de mensen en de dieren,In harmonie met de natuur.

Vakantie is in een zetel in slaap vallenEn dromen dat je in de zevende hemel bentEn even aan God denken,Die ons dit alles zomaar gegeven heeftAan iedereen een ontspannende vakantie gewenst.

Het directieteam

SPIJTIG MAAR HELAAS …

BIJkoMEndE PRoEVEnWanneer een leerling één of meerdere bijkomende proeven krijgt dan betekent dit dat de klassenraad van oordeel is dat de leerling een goede kans maakt deze proeven met succes af te leggen, mits een goede voorbereiding natuurlijk.

Afspraken die door de leerlingen dienen te worden gemaakt:Spreek op de dag van het oudercontact of op 30 juni af met je vakleerkracht welke leerstof voor de bijkomende proef moet worden ingestudeerd.

Waar en wanneer?Leerlingen die bijkomende proeven moeten doen verzamelen op de betreffende dag op de overdekte speelplaats om 8.30 u. De proeven worden gespreid over twee dagen: dinsdag 16 en woensdag 17 augustus. Leerlingen die zouden verhinderd zijn om op de voorgestelde data proeven af te leggen en daarvoor een grondige reden kunnen voorleggen, moeten met de directie een andere datum afspreken.

Inschrijven voor de bijkomende proevenVoor de bijkomende proeven dient te worden ingeschreven bij het afhalen van het rapport op het oudercontact. Deze inschrijving gebeurt bij de klastitularis en dient mede ondertekend te worden door de ouders. Indien de ouders het rapport zelf niet komen afhalen, laten de leerlingen het inschrijvingsformulier thuis ondertekenen en geven het af op de receptie ten laatste op vrijdag 1 juli.

Wie ingeschreven heeft en op de dagen van de bijkomende proeven niet komt opdagen, bekomt automatisch een C-attest. Ziekte moet met een doktersbriefje worden gewettigd.

Afhalen van het resultaatOp woensdag 17 augustus worden alle leerlingen gedelibereerd door de klassenraad. Dezelfde dag nog kan men de genomen beslissing te weten komen. U kan zich tussen 17 u. en 18 u. op school aanbieden voor het rapport. Wie op dit moment verhinderd is, kan telefonisch contact opnemen met het secretariaat de volgende dag. Wij verwachten dat u op dat moment ook uw keuze voor het volgende schooljaar meedeelt.

VAkAnTIETAkEnWanneer de klassenraad denkt dat een leerling een bepaalde achterstand kan bijwerken door het maken van een goed gekozen werk dan kan zij de leerling een vakantietaak opleggen. Deze taken worden ingediend op 16 augustus op het leerlingensecretariaat, tenzij anders wordt afgesproken met je leerkracht. Indien het je gevraagd wordt dan moet je de opgelegde taak mondeling verdedigen of een toets afleggen bij de vakleerkracht. Voor wie de opdracht niet uitvoert of voor wie de gemaakte taken met een onvoldoende worden gequoteerd, daalt de kans op een gunstige beoordeling tijdens de deliberatie in het volgend schooljaar.

Afspraken die door de leerlingen dienen te worden gemaakt:Haal op de dag van het oudercontact of op 30 juni je vakantietaak op bij de vakleerkracht. Maak een duidelijke afspraak in verband met het inleveren van je taak en de mondelinge verdediging.

KALENDER

1 september 2011

JULI - AUGUSTUS

2011

30/06 tot 06/07 eerste inschrijvingsperiodede school is elke werkdag open van 09u30 tot 16u30.

07/07 tot 07/08 de school is gesloten.

Attesten en studiebewijzen kunnen in onze brievenbus gedeponeerd worden met gefrankeerde omslag. Ze zullen zo vlug mogelijk worden ingevuld en terugge-stuurd.

08/08 start tweede inschrijvingsperiode.

vanaf 24/08 inschrijven enkel mogelijk na afspraak.

16-17/08 bijkomende proeven

17/08 deliberatie bijkomende proevenafhalen van rapporten vanaf 17u

29/08 informatieavond voor de leerlingen van het eerste jaar.

op donderdag 1 september verwachten wij jullie allemaal op de overdekte speelplaats!!!

Leerlingen van het eerste jaar om 8.20 u. op de speelplaats D-blok.Leerlingen van het tweede jaar om 8.20 u.

Leerlingen van het derde jaar om 9.15 u.Leerlingen van het vierde jaar om 9.15 u.

Leerlingen van de 3e graad en 7e-jaars willen we graag om 10.30 u. begroeten.

OKAN start om 9.45 u.

Tijdens deze dag is er kennismaking met het nieuwe schooljaar: leerlingen, leerkrachten, boeken, schoolgerief, … In een aantal klassen zullen de eerste lessen dan ook al gegeven worden, breng schrijfgerief en papier mee. de eerste schooldag eindigt voor iedereen om 12u.

BoEkEnLIJST

Vanaf volgend schooljaar kunnen jullie je schoolboeken kopen via een volledig nieuw systeem.Begin september organiseren wij, in samenwerking met de Standaard Boekhandel, een boekenverkoop op school. Om deze verkoop zo vlot mogelijk te laten verlopen willen we jullie vragen om onderstaande info aandachtig te lezen. - De boekenlijst, die jullie bij (her)inschrijving ontvangen hebben, vragen wij zo snel mogelijk

ingevuld terug te bezorgen aan de school en dit ten laatste 31 augustus. Je bezorgt de lijst op het secretariaat in de A-blok of in de F-blok. Dit kan ook tijdens de vakantie. De school is open tot en met 6 juli en opnieuw open vanaf 8 augustus en dit van 9 u. tot 12 u. en van 13 u. tot 16 u.

- De boekenlijst posten, faxen, mailen of in de brievenbus deponeren geeft geen garantie van ontvangst.

- Indien wij van u geen boekenlijst ontvangen, moet u zelf de boeken aankopen bij een boekhandel naar keuze en dit voor 1 september.

- De boekenverkoop op school zal doorgaan in het Ontmoetingscentrum, Kalkstraat 26, op volgende dagen:

o Voor het 4e, 5e, 6e en 7e jaar op vrijdag 2 september tussen 13 u. en 16.30 u. De leerlingen komen samen met de leerkracht hun boeken kopen tijdens de lesuren.

o Voor het 2e en 3e jaar op zaterdag 3 september. De leerlingen van 2A (en hun ouders) verwachten we tussen 9 u. en 9.30 u., de leerlingen van 2 B tussen 9.30 u. en 10 u.,

de leerlingen van 3 KSO/TSO tussen 10.15 u. en 10.45 u. en de leerlingen van 3BSO tussen 10.45 u. en 11.15 u.

- Voor de leerlingen van het 2de en 3de jaar: Indien u om uitzonderlijke reden niet aanwezig kan zijn op zaterdag kan u de boeken reeds vrijdag afhalen. Wij vragen wel dit te vermelden op de boekenlijst.

- De boeken moeten onmiddellijk betaald worden. Wij geven de voorkeur aan betaling met bancontact.

- Boeken die door de school aangekocht worden, worden begin september aan de leerlingen bezorgd en worden aangerekend via de eerste schoolrekening. Ook boeken die ontbreken op de boekenbeurs zullen zo snel mogelijk bezorgd worden via de school en aangerekend worden via de schoolrekening.

- Boekenpakketten die niet worden afgehaald tijdens de boekenverkoop, kunnen nadien opgehaald worden in de winkel van de Standaard Boekhandel (Stationstraat, St-Niklaas). Let echter wel op: niet afgehaalde boekenpakketten worden bij terugkomst in de winkel herverdeeld onder leerlingen die boeken tekort komen.

Bij vragen kan u steeds terecht op volgend nummer 03 760 41 00 (vragen naar Tom Herremans) of via e-mail: [email protected]

SCHooLREkEnInGEnDe minister zegt: «In onze democratische staat is het onderwijs tot 18 jaar kosteloos». Begrijp dit echter niet verkeerd. Hiermee wordt bedoeld dat de staat (= de belastingbetaler) de leerkrachten en het schoolpersoneel betaalt en subsidies geeft voor huur gebouwen en verwarming. Daar stopt echter de inbreng van de staat.

Er zijn echter nog heel wat kosten die door de ouders moeten betaald worden: verplaatsingen, boeken, schriften, kleding … En voor de goede werking van het leer- en opvoedingsproces maakt de school nog heel wat kosten: aankoop van materialen die klassikaal verbruikt worden door de leerlingen. De school maakt fotokopieën. De school betaalt de kosten voor de studie-uitstappen, bezinningsdagen,... Dit alles leidt tot een schoolrekening.

Tijdens de maand oktober zal de school aan U een voorschot vragen. De eigenlijke kosten worden twee maal per jaar verrekend: in februari en op het einde van het schooljaar. Telkens wordt een deel van het voorschot van het te betalen bedrag afgetrokken.

De directie rekent op een stipte betaling van deze rekeningen! Nog een belangrijk weetje: richtingen zoals HAARZORG en BIO-ESTHETIEK zijn ‘dure’ richtingen omdat voor deze afdelingen méér materiaal nodig is, zoals producten, oefenhoofd, spelden … Een deel van het materiaal kan worden gehuurd maar moet wel teruggegeven worden. In geval van verlies of beschadiging wordt een vergoeding aangerekend!

InSCHRIJVInGEn

Wat moeten onze eigen leerlingen doen om opnieuw te kunnen starten op 1 september?

Je bent wettelijk verplicht de school schriftelijk te melden in welk jaar en in welke studierichting je volgend schooljaar de lessen wil volgen. In de meeste gevallen is de keuze logisch en vanzelfsprekend, maar toch moet je dit nog eens uitdrukkelijk laten weten aan de school.Je hebt er alle voordeel bij dit zo vlug mogelijk te doen want bepaalde studierichtingen hebben een beperkt aantal plaatsen.

Leerlingen geslaagd na eerste zittijd moeten hun definitieve studiekeuze schriftelijk bevestigen vóór 10 augustus 2011. Daarna verliezen zij hun prioritair recht en sluiten ze aan via volgnummer.Leerlingen met tweede zittijd melden hun studiekeuze schriftelijk drie schooldagen na de deliberatie van augustus. Tot dan worden zij nog meegeteld als potentiële inschrijvers.

Ook als je beslist om te veranderen van school, laat je ons dit zo vlug mogelijk weten. Je maakt het voor onze administratie en organisatie een stuk gemakkelijker.

Nieuwe leerlingen kunnen worden ingeschreven tijdens de eerste vakantieweek en ook nog in augustus.

oUdERRAAdVoor het komende schooljaar doet de ouderraad van TBI opnieuw een oproep voor nieuwe leden. ouders van onze leerlingen die willen mee-denken en mee-werken met het bestuur van de school worden vriendelijk gevraagd niet langer te twijfelen en hun naam bekend te maken bij de directie van de school. daar kunt u ook meer inlichtingen krijgen over deze oproep.

Thalia en Claire van 5 TCM hebben de finale van de kunstbende categorie mode GEWonnEn.

PRoFICIAT

UITREIkInG VAn dE SPECIALE PRIJzEn

Een aantal prijzen worden uitgereikt aan leerlingen die zich op een bepaald terrein onderscheiden hebben.Deze prijzen worden geschonken door het Davidsfonds, bankinstelling BNP PARISBAS FORTIS, door het schoolbestuur van de Berkenboomscholen, de VZW Jong Ondernemend, de stad Sint-Niklaas, Rotary club , Universiteit Gent, Unizo, Broedersschool Stekene of door onze school.

De volgende prijzen worden per klas toegekend. Het kunnen er max. drie zijn maar jullie zullen merken dat dit niet altijd gebeurd is. Soms is de klassenraad van mening dat geen enkele leerling zich voldoende onderscheiden heeft van de groep om deze prijs toe te kennen.

1. PRIJS VAn UITMUnTEndHEId, wordt toegekend aan de klaslaureaat van elke klas, dus de leerling met het hoogste eindresultaat.

2. PRIJS VAn dE Geintegreerde proef of kortweg GiP, wordt uitgereikt aan de leerling die zich in deze proef in zijn/haar specialiteit heeft onderscheiden 3. PRIJS VAn dE kLASSEnRAAdWordt normaal gezien toegekend aan de leerling die zich in de groep verdienstelijk maakte op het sociaal en relationeel vlak en door zijn/haar houding de klasgeest en -sfeer positief beïnvloed heeft.Deze prijs toekennen zorgt elk jaar opnieuw voor de nodige geanimeerde discussies. U zal merken dat de motivatie voor het toekennen van deze prijs in sommige klassen afwijkt.

Er worden ook twee prijzen toegekend over de klassen heen:

4. HET BESTUUR VAn HET dAVIdSFondS-Sint-niklaas kent elk jaar een prijs toe aan de leerling van het eindjaar van de middelbare school die in het eindexamen het hoogste cijfer behaalde voor het vak Nederlands.Het Davidsfonds wil met deze prijs de belangstelling voor het Nederlands bij jongeren stimuleren en gaande houden. Priscilla Koklenberg 6 TSVa

5. PRIJS VAn dE RoTARY CLUBIs een prijs die elke school van Sint-Niklaas mag toekennen aan de leerling met de beste prestatie (de hoogste score), deze leerling wordt later uitgenodigd door de Rotary zelf.Tijdens deze prijsuitreiking, die meestal plaatsvindt in oktober, ontvangt de leerling een getuigschrift en een geschenk. Tiana Cant 6 TSVb

6 KABIK ARCHITECTURALE BINNENHUISKUNSTUitmuntendheid aan Yn Bouchier GP aan Eline Hofman Klassenraad NIET TOEGEKEND 6 KTBK TOEGEPASTE BEELDENDE KUNST Uitmuntendheid aan Julie Beck GP aan Julie Beck Klassenraad aan Nnena Verberckmoes 6 TCM CREATIE EN MODEUitmuntendheid aan Steffi Van Keer GP aan Steffi Van Keer Klassenraad NIET TOEGEKEND 6 TSV/a SCHOONHEIDSVERZORGING/A Uitmuntendheid aan Julie De Ganck GP aan Julie De Ganck 6 TSV/b SCHOONHEIDSVERZORGING/B Uitmuntendheid aan Tiana Cant GP aan Shauni Riské Klassenraad aan Dorien Cole 7 BHS HAARSTILIST Uitmuntendheid aan Hélena Harvent GP aan Hélena Harvent Klassenraad aan Sofie Claessens 7 BMV MODE VERKOOP Uitmuntendheid aan Elke Stevelinck GP aan Elke Stevelinck Klassenraad NIET TOEGEKEND 7 BPI PUBLICITEIT EN ILLUSTRATIE Uitmuntendheid aan Lisa Van Spitael GP aan Lisa Van Spitael Klassenraad aan Maxime Van Zandbergen 7 BWE WINKELBEHEER EN ETALGE Uitmuntendheid aan Shana De RudderGP aan Nadieh Weemaes Klassenraad aan Enrica Merckx

Prijs van de jury van de geïntegreerde proef, wordt uitgereikt aan de leerling die zich in deze proef in zijn/haar specialiteit heeft onderscheiden

In 6 BSO HZ/a NIET TOEGEKEND In 6 BSO HZ/b NIET TOEGEKEND In 6 BSO BPG NIET TOEGEKEND In 6 BSO VK aan Steffi JanssensIn 6 BSO BMR aan Melissa Van Osselaer Prijs voor uitmuntendheid, wordt toegekend aan de klaslaureaat van elke klas.

In 6 BSO HZ/a aan Kelly Smet In 6 BSO HZ/b NIET TOEGEKEND In 6 BSO PG aan Nele Van Drom In 6 BSO VK aan Steffie Janssens In 6 BSO BMR aan Elise Van Noten

Prijs van de klassenraadWordt toegekend aan een leerling die zich in de groep verdienstelijk maakte op het sociaal en relationeel vlak en door zijn/haar houding de klasgeest en –sfeer positief beïnvloed heeft:

In 6 BSO HZ/a NIET TOEGEKEND In 6 BSO HZ/b aan Tine Christiaens In 6 BSO PG aan Katrien Verheggen In 6 BSO VK NIET TOEGEKEND In 6 BSO BMR NIET TOEGEKEN

PRIJzEn 6 kSo - TSo / 7 BSo

SPECIALE PRIJzEn 6 BSo

Bij het Gentse Manneke Pis

Manneke Pis heeft zijn koffers gepakt: in Gent is het veel leuker! (Ruby)

In Gent stond een klein manneke Pis aan het ‘ huisje’. (Jill)

Oeps, zitten we nu in Brussel of in Gent?(Justine)Oppassen! Kijk uit waar je loopt! (Jens)

Manneke Pis is op vakantie! (Kirsty)

Dit is een prachtige waterburcht! (Jonas)

Steen! (Stef V.O.) Awesome gebouw! (Florian)

Daar komen ze niet doorheen! (Paloma)Mijn huis moesten we toch ook even bezoeken!(Justine)

Under the bridge (Paloma) Een gezellig boottochtje … (Merel)

Kijk daar een brug! (Florian)

AMai, er waren ook veel bruggen in Gent.( Robin)

Best friends forever (Stef V.O.) Gevoelig moment… (Kenan) Knuffelkopknuffelkop ( Ruby)

De ‘goeie’ ouDe tijD! ( MAYA) Jill en Justine aan zee? (Stef P.)

VERSLAG ExCURSIE ANTWERPEN

Op dinsdag 17 mei 2011 zijn we met mevrouw Bayens, mevrouw Bosmans en de klas naar Antwerpen geweest. We vertrokken hier op school, allemaal samen te voet naar het station van Sint-Niklaas. Om 08.45 u. hadden we onze trein naar Antwerpen Centraal.

De begeleidende leerkrachten hadden plaatsen gereserveerd op de trein, maar toen we op de trein stapten zat er een andere groep op onze gereserveerde plaatsen. We zijn dan met toestemming in 1e klas gaan zitten. In 1ste klas heb je bredere zetels en is het rustiger, maar voor de rest is alles hetzelfde als in 2e klas. De treinrit duurde ongeveer 20 minuten voor we aankwamen in Antwerpen. Daar aangekomen zagen we mevrouw Bosmans, zij stond ons op te wachten op het perron. Vervolgens wandelden we verder tot aan het Koningin Astridplein, daar stond een kleine versie van het MAS met de nodige uitleg erbij. Daarna gingen we verder tot aan ‘China Town’, dat is een straatje in Antwerpen vol Chinese winkels, restaurants,…

Na ons bezoek aan China Town wandelden we naar de Franklin Rooseveltplaats waar het Koninklijk Atheneum is. Dan gingen we richting Meir, waar we onze observatieopdrachten konden uitvoeren. Het was een groepswerk. De les ervoor, had mevrouw Bayens ons de opdrachten al gegeven en de groepjes samengesteld. Ik zat in het groepje met Sharina en Laurelotte, wij mochten Bershka en de parfumerie van Inno observeren. Daarvoor kregen we tijd tot 12.00 u., maar iedereen was al vroeger klaar dus we hadden nog wat vrije tijd. Onze verzamelplaats was de fontein op de Meir, op het afgesproken uur kwamen mevrouw Bayens en mevrouw Bosmans ook terug naar daar en wandelden we allemaal samen naar de Groenplaats. Daar mochten we onze middagpauze doorbrengen, helemaal vrij. Samen met Sharina en Laurelotte ging ik eten in Da Giovanni, een heel goedkope en lekkere pizzeria. Wij kregen nog eens 20 % extra korting omdat we studenten zijn. We hadden middagpauze tot 13.30 u.

Na de middag zijn we naar het MAS (het Museum Aan de Stroom) geweest, een nieuw museum op ’t Eiland. Het MAS telt 10 verdiepen en we zijn tot op het 10e verdiep geweest, het dak dus. Vanaf het dak kan je een zeer groot deel van Antwerpen zien, je hebt dus een zeer mooi uitzicht. Daarna wandelden we terug naar het station van Antwerpen en namen we de trein terug naar Sint-Niklaas.

Over het algemeen vond ik het een zeer interessante en leuke dag. Het was gezellig en leerzaam.

Julie Durinck, 3 BVK

Op woensdag 18 mei zijn we met het 6e en 5e jaar van de KSO richtingen op 3-daagse vertrokken naar Amsterdam en Rotterdam. ’s Morgens moesten we al om kwart voor 6 aan Hotel Serwir staan om voor de spits in België te kunnen vertrekken naar Nederland. Iedereen was moe en velen hebben dan ook geslapen in de bus op weg naar Nederland. Toen we aankwamen in Amsterdam zijn we eerst naar de Openbare Bibliotheek van Amsterdam gegaan. Het was een grote bibliotheek met I Mac’s waarmee je foto’s kon trekken met webcam of gratis op internet kon. Het was ook een geschikte bibliotheek om interessante schetsen van te maken.

Nadat we de bibliotheek gezien hadden hebben we een wandeling gemaakt naar het centrum van Amsterdam dichtbij het Van Gogh museum en het Rijksmuseum. Daar mochten we vrij rondlopen tijdens de middag om te eten en de buurt te verkennen.Achter de middagpauze moesten we samen verzamelen aan de ingang van het Van Gogh Museum.

Het Van Gogh museum was redelijk groot en er waren ook werken te zien van Picasso, Toulouse Lautrec en andere. Bij het binnenkomen kregen we een audio apparaat waarnaar je kon luisteren door de nummers van de werken in te typen. Het museum was zeer interessant. Toen we het museum gezien hadden gingen we met de bus naar de jeugdherberg Stay Okay. We werden verdeeld per klas en meisjes en jongens kregen aparte kamers. Om 20u was het tijd om te eten. Na het eten konden we nog even naar buiten of binnen aan de bar zitten. Van half 10 tot half 11 was het happy hour waardoor de meeste binnen zaten te poolen en een vaasje(= pintje in België, pintje = halve liter in Nederland…) te drinken.

De volgende dag zijn we naar museum ‘Het Schip’ gegaan. Het is een woonblok en de mensen uit de buurt noemen de blok het schip omdat het eruit ziet als een schip. Het waren huizen voor de nog net iets rijkere arbeiders, maar het is het begin van de woonblokken geworden waar ook armere mensen in konden wonen. De woonblok had een eigen postkantoor met telefooncel waar de mensen konden bellen. Volledig de woonblok is met baksteen gemaakt en er zijn een paar uitstekende vormen uitgebouwd die totaal onpraktisch zijn, maar het ging de architect om het uitzicht en niet om de praktische kant van de woonblok.

Daarna waren we weer vrij op het plein met de grote letters I

REISVERSLAG 3-dAAGSE AMSTERdAM – RoTTERdAM

AMSTERDAM. We hebben daar rond een soort van vijver gezeten waar men water in liet lopen. Er waren veel toeristen die op de letters gingen staan of zitten. En er liepen ook kindjes in het water te spelen. Het was een mooie, zonnige dag.

In de namiddag zijn we naar het Rijksmuseum gegaan. Het was zeer indrukwekkend, vooral met het schip dat in de eerste hal staat, het is al 800jaar oud en nog steeds totaal intact gebleven. De wapens waren ook fascinerend. Het schilderij ‘De Nachtwacht’ hing er ook en dat was ook één van de mooiste werken. Ook daar kon je met een audio machientje luisteren naar de uitleg in verband met de schilderijen of de andere werken. Dan waren we weer vrij en hebben we weer aan die vijver gezeten tot we moesten samenkomen aan de ingang van het Van Gogh Museum om met de bus terug te keren naar onze verblijfsplaats. Dan hebben we ons avondeten gegeten en achter het eten kon je meegaan naar het Red Light District van Amsterdam. Een deel ging dus mee en een deel niet. Ik was bij het deel dat in de herberg bleef en we hebben ons daar goed geamuseerd. We mochten niet weg van de herberg maar dat was niet erg omdat we ons binnen ook goed konden amuseren in de zetels met een vaasje of pintje.

De laatste dag zijn we naar Rotterdam gereden en daar werden KTBK en KABIK gescheiden: KABIK heeft een architectuurwandeling gemaakt en dat was zeer leerrijk omdat we in het nieuwste deel van de stad waren. Er waren overal moderne gebouwen en er waren er nog veel die moesten afgewerkt worden. We hebben de kubuswoningen gezien en daarna zijn we naar ‘Huis Sonneveld’ geweest. Dat was zeer tof om te zien hoe een huis er vroeger uitzag met de nieuwste snufjes van toen. Zo hadden ze er in bijna elke kamer een telefoon en een knopje om de dienstbodes te roepen. Ook daar konden we gebruik maken van audio machientjes. Na ‘Huis Sonneveld’ hadden we een klein half uur om te eten en terug samen te komen op de afgesproken plek om daarna naar het Beuningen Museum te gaan.

Het Beuningen Museum is het laatste wat we gedaan hebben, het was een zeer groot museum met veel verschillende soorten kunst. Zo waren er projecties van microscopische organismen te zien in een deel van het museum en anderzijds waren er beeldhouwwerken en schilderijen te zien in het andere deel. Er was ook een eigenaardig sculptuur: De pindakaasvloer, een grote rechthoek die volledig besmeerd was met pindakaas. Er hingen ook werken van Salvador Dali en andere grote schilders. Na het Beuningen Museum was het tijd om naar de bus te gaan en naar huis te rijden. De wandeling naar de bus was redelijk zwaar door de hitte en de afstand. Uiteindelijk waren we er geraakt aan de bus en reden we terug naar België, Oost west, Thuis best.

Roosens Jasper5KABIK

JOICO SHOOT CONTEST1e plaats MakE-updoor Edith en Sofie

JOICO SHOOT CONTESTCrazy purple (model van de school)

2e plaats TOTaL LOOk

Op 23mei zijn we naar de prijsuitreiking van de Joico fotoshoot geweest, in het Kursaal van Oostende. Het was een leuke show met heel wat bekende gasten. Maar het belangrijkste was natuurlijk de prijsuitreiking zelf. Er waren in totaal 10 categorieën, waarin we met onze klas 4 prijzen naar huis mochten nemen.

In Make-Up:- 2e plaats voor Tina Truyman & Cindy Van Simaeys;- 1e plaats voor Sofie Claessens & Edithe de Almeida.In Color: - een 2e plaats voor Amy Bracke In Total look:- 2e plaats voor Katinka Vertenten & Lynn de Smit

We zijn met heel de klas fier op dit resultaat !!!!

JOICO SHOOT CONTEST(model van de school)

JOICO SHOOT CONTEST(model van de school)

JoICo FoToSHooT

JOICO SHOOT CONTEST2e plaats MakE-updoor Tine en Cindy

JOICO SHOOT CONTEST2e plaats kLEuR

door amy