Van dag tot dag April 2011

16
KALKSTRAAT 26 • 9100 SINT-NIKLAAS • TEL. 03 760 41 00 FAX 03 760 41 17 • [email protected] • www.berkenboom.be APRIL 2011

description

Van dag tot dag April 2011

Transcript of Van dag tot dag April 2011

Page 1: Van dag tot dag April 2011

KALKSTRAAT 26 • 9100 SINT-NIKLAAS • TEL. 03 760 41 00 FAX 03 760 41 17 • [email protected] • www.berkenboom.be

APRIL 2011

Page 2: Van dag tot dag April 2011

Beste leerlingen, beste ouders, beste collega’s,

VDTD ondergaat vanaf vandaag een serieuze make-over. Onze afdeling publiciteit heeft VDTD eens onder handen genomen, en terwijl ik dit schrijf weet ik nog niet hoe deze tekst eruit zal zien, dus ik ben wel benieuwd. VDTD in kleur kan je lezen op onze website http://tbi.berkenboom.be. Je vindt daar dus ook dagelijks alle activiteiten en verslagen van activiteiten van de voorbije maand.

Je kan daar o.a. nu lezen dat twee leerlingen van 5 Creatie en mode, Thalia en Claire, op 6 maart de wedstrijd van de Kunstbende met hun zelf ontworpen en gemaakte collectie “No rules create passion - Les chemises creatives” gewonnen hebben! Met hun collectie stoten zij door naar de nationale finale op 21 mei te Antwerpen.Eind maart hebben wij de doorlichtingsinspectie op bezoek gehad. Vijf inspecteurs kwamen een hele week kijken hoe er gewerkt wordt in het TBI: wiskunde, PAV, Mode-verkoop, Haarzorg en Schoonheid, Beeldende Kunst en Publiciteit stonden in de focus. We kregen vele complimenten, maar er werden ook enkele concrete werkpunten aangereikt. Verder in de loop van het schooljaar krijgen we nog G(elijke)O(nderwijs)K(ansen)-controle en controle van de werking van de preventie op school. Aan het eind van dit schooljaar zullen alle scholen van Sint-Niklaas van onze scholengemeenschap Sint-Nicolaas doorgelicht zijn.In Japan zijn er door de tsunami drie kernreactoren in gevaar. In Sint-Niklaas hebben we gelukkig geen echt aardbevingsgevaar, maar we wonen niet ver van de kerncentrale in Doel. Als school beschikken we over een voorraad jodiumtabletten voor iedereen. Wanneer er zich een nucleair ongeval voordoet, kan de overheid beslissen dat we jodiumtabletten moeten innemen. Door onze schildklier te verzadigen met actief jodium verhinderen we dat we radioactief jodium opnemen. Onze preventieadviseur mevr. Geerinck heeft al een nieuwe lading tabletten besteld voor ons. Deze tabletten bieden bescherming voor 24 uur.Op 1 april komen er laatstejaars van verschillende lagere scholen van onze regio op bezoek als voorbereiding op hun studiekeuze. Zij zullen op deze PEP-dagen meedoen in verschillende klassen. Velen van hen zullen volgend jaar naar het TBI komen. Het is de eerste keer dat dit initiatief doorgaat. Wij hopen dat alles vlot zal verlopen.

Page 3: Van dag tot dag April 2011

De laatstejaars hebben hun laatste honderd dagen op school gevierd net voor de krokusvakantie, en nu gaan een groot deel van onze leerlingen weer aan de slag voor de examens. Het is belangrijk dat iedereen goed studeert en werkt, niet alleen voor de examens. Ook alle opgelegde werken, taken, alle stages, alles GIPs, alle modellen, alle remediëringsoefeningen en -lessen moet iedereen serieus nemen. Wij beslissen eind juni of de leerlingen een A, B of C-attest krijgen. Alle leerlingen hebben dan 10 maanden de kans gekregen om de leerplandoelstellingen en eindtermen te bereiken. Het schooljaar duurt 10 maanden. Luister naar de raad van de leraren, maak alle taken, werk goed mee en dan zijn je slaagkansen groot. Enkel leerlingen die langdurig afwezig geweest zijn, gestaafd door een doktersbriefje kunnen nog bijkomende proeven krijgen. Niet de leerlingen die slordig geweest zijn, hun opdrachten niet ernstig genomen hebben. Voor hen zullen we streng zijn. Na eind juni komen er geen kansen bij. Alle leerlingen krijgen veel kansen in het TBI. Dat vinden wij belangrijk, maar het grijpen van de kansen is de verantwoordelijkheid van elke leerling.

Elisabeth D’hollander, directeur

Page 4: Van dag tot dag April 2011

KALENDER

APRIL

2011

Vrij 01 april Laatste examendag voor 1e en 2e graad 6 BMRV uitstap naar Brussel voor GIP 6KSO naar Brussel (Magritte & Tuymans)

Ma 04 april 6 KSO/TSO: Mechelen/Breendonck Project ‘Lekker gezond’ voor 1A en 1B.

Di 05 april Sponsortocht in de namiddag voor 2e, 3e en 4e Project ‘Lekker gezond’ voor 1A en 1B.

Wo 06 april Klassenradendag (geen lln 1e en 2e graad op school) Strafstudie

Do 07 april 6 KTBK spinning (sportcentrum siniscoop) Project ‘Lekker gezond’ voor 1A en 1B.

Vr 08 april 1e en 2e graad niet op school 6 TSV jurydag (F204 en F304) 5+6 TCM Hasselt modestad 7 BMV naar Lille Oudercontact met rapport voor eerste en tweede graad. Rapport 4 + partiële proeven: 4 KSO/TSO Rapport 4: 5 BSO/KSO/TSO Rapport 4 DW+ GiP 4: 6KSO/TSO

Paasvakantie van 11 april tot 25 april!!!

Ma 25 april PAASMAANDAG

Di 26 april 4 BVK info WPL GB en Delhaize 6 BVK: Kleurenconsulente VM 5 BVK: kleurenconsulente NM 6 TSVa Demo Clephar

Wo 27 april Strafstudie

Do 28 april Medisch onderzoek 1Ae in de namiddag Markt broederlijk delen derde graad

Vr 29 april 2A naar Velzeke voor geschiedenis Les ‘Wat na 30 juni’ uur 1 en 2 voor 7 BPI en 7 BMV 5 en 6 TCM Hogeschool Gent: textiel Laatste uur: Stoepkrijtactie 1A en 1B

Page 5: Van dag tot dag April 2011

10u20 13u 13u5004/04 tot 08/04 4BVK 1Ad 4 KBAKb26/04 tot 29/04 4 KBAKa 1Ae 4 KBAV

ORDE OP DE SPEELPLAATS

HERINNERING

TE LAAT komenWanneer je, om welke reden dan ook, te laat komt op school, moet je je eerst aanmelden aan de receptie. (met je agenda)Wanneer je dit niet doet, sta je genoteerd als afwezig en wordt er automatisch contact opgenomen met de ouders! Dit kan minder prettige gevolgen hebben die we kunnen vermijden door de afspraken goed op te volgen.

HUURKASTJESMateriaal moet opgehaald of weggeborgen worden vóór het belteken, dus vóór 8.20u, vóór 10.20u en vóór 13u of 13.50u.Ook tijdens de lessen of bij de wisseling van lessen hoeft er niemand aan de kastjes te zijn. Dit is enkel tijdverlies, dit kan vermeden worden.

INfORmATIE

LEKKER GEZOND in 1A en 1Bmaandag 4 april 2011, dinsdag 5 april 2011 en donderdag 7 april 2011

Wat staat er op het programma?- de actieve voedingsdriehoek- winkel- en bedrijfsbezoeken- sporten- een groot gezelschapspel- tafelversiering- tafeletiquette - boodschappen doen, koken en ... samen genieten groot en lekker buffet ...... Wij kijken er alvast naar uit!

Page 6: Van dag tot dag April 2011

Geachte ouders,Beste leerling,

Traditiegetrouw bieden wij ook dit schooljaar onze leerlingen een schoolsportdag aan.

Wij opteren voor een kennismaking met een zee van sporten gedurende de 6 of 7 jaren dat uw dochter/zoon leerling is bij ons op school.

Afhankelijk van de sporttak wordt er een deelname in de kosten gevraagd. Waar mogelijk worden de verplaatsingen met de fiets of te voet gedaan.Voor sommige sportactiviteiten zijn we echter genoodzaakt een bus te voorzien.

Hieronder volgt een opsomming van de activiteiten per jaar met vermelding van de vermoedelijke kostprijs(afhankelijk van het juiste aantal deelnemers).De leerlingen van het tweede tot het zevende jaar hebben ook de mogelijkheid zich in te schrijven voor een kosteloze activiteit, een dagwandeling of een dagfietstocht.

In de loop van de maand zal de vakleraar LO contact opnemen met de klas en jouw keuze noteren.

De sportdag is weliswaar geen echte lesdag, maar wel een verplichte schooldag.

Alle leerlingen dienen zich dus te houden aan het schoolreglement en de richtlijnen van de begeleiders.

De directie en de organisatoren van deze sportdag wensen erop te wijzen dat de samenlevingsovereenkomst, ook in verband met genotsmiddelen, strikt van toepassing is tijdens deze dag.

Leerlingen die omwille van medische redenen, gestaafd door een doktersattest, niet actief kunnen deelnemen aan de sportdag, worden die dag op school verwacht. Bij afwezigheid zonder medisch attest worden gemaakte kosten verrekend.

SPORTDAG

3 mEI 2011

Page 7: Van dag tot dag April 2011

De volgende activiteiten, met hun richtprijs, inclusief verplaatsing, staan op jullie programma:

1e jaar op school voetbal, dans, netbal, 4 euro hockey, judo, badminton

2e jaar Wachtebeke omnisporten 16 euro + busvervoer 3e jaar Buggenhout indoorsport, fietsen, 16 euro + busvervoer klimmen, oriëntatieloop 4e jaar Sint- Niklaas dans, spinning, fitness, 20 euro tennis, squash, boulderen, baseball/voetbal

5e jaar Oudenaarde survivalmix 18.90 euro + busvervoer

6e jaar Terneuzen ski, snowboard, zwemmen 25 euro + busvervoer 7e jaar Gent Interactief spannend GPS 10 euro + treinticket stadsspel en parkspelen

of 2e tot 7e jaar vanuit St-Niklaas dagwandeling 0 euro dagfietstocht (min. 8 deelnemers) 0 euro

Wij wensen jullie alvast een zonnige, sportieve dag toe.

Het LO- team

Page 8: Van dag tot dag April 2011

Fietsers mogen niet zomaar hun zin doen. Preventief fietsen en je veilig in het verkeer begeven, betekent dat je jezelf samen met je leerlingen aan bepaalde ver-keersregels houdt.Voordat je de weg opgaat, is het belangrijk dat jij, maar ook je leerlingen deze regels kennen, begrijpen en er ook rekening mee willen houden.

Laat je leerlingen en de andere weggebruikers altijd weten wat je gaat doen. Wanneer je ‘voorspelbaar’ bent, kunnen andere wegge-bruikers rekening met jullie houden. Zo kunnen heel wat gevaarlijke situaties ver-meden worden.

Wanneer je oogcontact hebt, weet je dat de andere weg-gebruiker jou gezien heeft. Je kan duidelijk maken wat je wil doen en te weten komen wat de andere van plan is.

Denk niet dat het veilig is om je leerlingen uiterst rechts te laten rijden. Zo hebben ze geen marge meer om bij plots gevaar uit te wijken en zijn ze minder zichtbaar voor andere weggebruikers.

Is een bepaalde verkeers-situatie moeilijk en kunnen je leerlingen ze niet veilig passeren? Vertraag of stop dan en zet samen de tocht even te voet verder.

DE 10 GOUDEN fIETSTIPS

1. Respecteer de verkeersregels

2. Wees voorspelbaar

3. maak oogcontact met de andere weggebruikers

4. Neem voldoende plaats in

5. Ken je grenzen

Page 9: Van dag tot dag April 2011

6. Hou rekening met de grenzen van de andere weggebruikers (1) de remafstand van auto’s, vrachtwagen en bussen: Auto’s rijden veel sneller dan fietsen en hebben een langere afstand nodig om te kunnen

stoppen. Niet alleen de snelheid maar ook het gewicht heeft daarmee te maken: hoe groter of zwaarder, hoe langer de remafstand. Denk er dus aan dat auto’s, vrachtwagens, bussen en trams nooit zo snel als fietsers kunnen stoppen.

(2) de dode hoek vrachtwagens, bussen en bestelwagens: Wanneer je in de buurt van vrachtwagens, bussen en bestelwagens fietst, moet je uitkijken

voor de dode hoek. Vooral minder ervaren - vaak jonge - fietsers raken betrokken bij ongevallen met rechtsafslaande voertuigen. Ga met je leerlingen nooit naast een vrachtwagen fietsen of staan wachten, maar blijf er ver voor of beter nog achter.

7. Gebruik je fietsbel waar nodig In het verkeer zijn je oren even belangrijk als je ogen. Als je niets ‘ziet’ aankomen, kan je nog

steeds iets ‘horen’ aankomen. Je fietsbel kan een grote rol spelen: een fiets maakt immers bijna geen geluid zodat je soms wel zelf geluid zal moeten maken.

8. Let op voor onverwachte hindernissen De meest voorkomende hindernis voor fietsers is de autodeur die plots openzwaait. Logisch

gevolg: je kan niet meer remmen en vliegt tegen het portier aan. Je kan dit voorzien door iets verder weg van de geparkeerde auto’s te gaan rijden. Ook andere onverwachte obstakels (een kind dat plotseling de openbare weg oversteekt, een loslopende hond, een bal die over het fietspad rolt...) dwingen je soms plots te remmen. Laat je leerlingen tijdens het fietsen altijd goed vooruit kijken, niet teveel naar beneden naar de grond.

9. Laat kunstjes achterwege Kunstjes op de fiets zijn niet hetzelfde als goed kunnen fietsen. Goed kunnen fietsen betekent:

je handen aan het stuur houden, eten en drinken uitstellen tot je stilstaat en boodschappen in de fietstassen aan de bagagedrager. Verder horen voeten op de pedalen en niet in de lucht, op het stuur of tegen het kader. Vertel aan je leerlingen dat een fiets geen speelgoed is, zeker niet op de openbare weg.

10. Zien en gezien worden Vele ongelukken gebeuren omdat voetgangers en fietsers niet voldoende zichtbaar zijn in het

verkeer. Hoe meer je opvalt - zowel ‘s nachts als overdag - hoe sneller andere weggebruikers je opmerken, hoe sneller ze kunnen reageren en hoe minder ongevallen er zullen gebeuren. Op een positieve manier opvallen in het verkeer kan je doen door een fluohesje, lichte of reflecterende kledij te dragen, ervoor te zorgen dat je voor- en achterlicht goed werken en je reflectoren op je fiets goed proper zijn.

Page 10: Van dag tot dag April 2011

Deze editie gaan we hebben over de waarschuwingspictogrammen.Het waarschuwingsteken duidt potentiële gevaren, voltage en mogelijke risico’s aan. Voor deze driehoekige waarschuwingspictogrammen moet de veiligheidskleur “signaalgeel” minimum 50 % van de totale oppervlakte van het teken in beslag nemen. Het symbool moet in een zwarte contrastkleur afgedrukt worden (EG 92/58; ARBO; ARAB).

VEILIGHEID

Gevaren, waarvoor geen teken werd voorzien, kunnen aangeduid worden door dit algemene gevarensymbool.

Waarschuwingspictogram camerabewaking

Waarschuwingspictogram giftige stoffen

Waarschuwingspictogram brandgevaarlijke stoffen

Waarschuwingspictogram radioactieve stoffen of ioniserende Straling

Waarschuwingspictogram bijtende (corrosieve) stoffen

Waarschuwingspictogram schadelijke of irriterende stoffen

Op verpakkingen van gevaarlijke stoffen of preparaten moet een etiket aangebracht worden met daarop o.a. sommige van deze waarschuwingspictogrammen.Reinigingsmiddelen en wasproducten, bleekwater, ontsmettingsmiddelen, ontstoppers, inkt, lijm, verf, smeerolie enz. zijn zeer nuttige producten, maar ze moeten steeds met de nodigevoorzichtigheid worden gebruikt.Sommige van deze producten zijn zelfs gevaarlijk omdat ze chemische stoffen bevatten. Bijgevolg moet men er nog voorzichtiger mee omgaan.Dankzij het etiket kunt u deze producten gemakkelijk herkennen en ziet u meteen welke gevaren ze inhouden en weet u hoe u zich moet beschermen.

Uiteraard worden deze waarschuwingspictogrammen niet alleen gebruikt op verpakkingen, maar zal je deze ook tegenkomen in je dagelijkse omgeving.

Page 11: Van dag tot dag April 2011

Dit jaar richten we onze blik naar Burundi en de kleine koffieboeren.Daar is INADES actief, een partnerorganisatie van Broederlijk Delen. Zij zetten vormingsprogramma’s op voor de boeren. Zij helpen de boeren zich te verenigen in groepen. Zo heb je een betere onder-handelingspositie zowel bij de aankoop van werk-tuigen als bij de verkoop van de koffie zelf.ADISCO, een andere partnerorganisatie van Broeder-lijk Delen is op zoek naar ‘modelboeren’, Burundese boeren die in hun gemeenschap hun kennis en hun mentaliteit kunnen overdragen op anderen. Ze zoeken samen met de andere boeren naar initiatieven om hun situatie te verbeteren.‘Mensen kansen geven om op te staan en zelf hun lot in handen te nemen’ daartoe willen wij ons steentje bijdragen.

Onze leerlingen hebben de campagnefilm van Broederlijk delen gezien in de klas.Op 5 april gaan de leerlingen van de 1e en de 2e graad stappen voor Burundi.Op donderdag 28 april organiseren de leer-lingen van de 3e graad hun solidariteitsmarkt waarop Burundi te zien, te horen en te smaken is.

Omdat het Zuiden plannen heeft !!

Page 12: Van dag tot dag April 2011

leerbedrijven

03 760 41 12 03 760 41 66

De leerlingen van de studierichting Schoonheidsverzorging zetten hun beste beentje voor om u, onder deskundige begeleiding, een optimale verzorging te geven.

Maak een AFSPRAAKin het SCHOONHEIDSSALON

Pedicure Hand-gelaat Make-up Lichaam

maandag F204: vanaf 9.15 u. 5

dinsdag F204: vanaf 14.40 u. 5

F304: vanaf 14.40 u. 6

F204: vanaf 9.15 u. 5 F304: vanaf 9.15 u. 6

woensdagF204: vanaf 13.00 u. 5

F204: vanaf 14.40 u. 5

F304: vanaf 14.40 u. 5

F204: vanaf 8.30 u. 6

F304: vanaf 8.30 u. 6

donderdag F204: vanaf 13.50 u. 6

F304: vanaf 13.50 u. 6

F304: vanaf 9.15 u. 5

vrijdagF204: vanaf 9.15 u. 5 F304: vanaf 8.30 u. 6

F204: vanaf 13.00 u. 6

F304: vanaf 13.00 u. 6

KALKSTRAAT 26 ■ 9100 SINT-NIKLAAS ■ 03 760 41 00berkenboom.be ■ Verantwoordelijke uitgever: E. D’holander, directeur TBI

5 6 Klas die de verzorging geeft

MAAK EEN AFSPRAAKBIJ DE KAPPER

03 760 41 11 03 760 41 36De leerlingen van de studierichting Haarzorg zetten hun beste beentje voor om u, onder deskundige begeleiding, een optimale behandeling te geven.

KALKSTRAAT 26 ■ 9100 SINT-NIKLAAS ■ 03 760 41 00berkenboom.be ■ Verantwoordelijke uitgever: E. D’holander, directeur TBI

MA vm F205: 8.30 u.F004: 10.20 u.

nm F205: 13.00 u. F004: 13.50 u.

DI vm F205: 8.30 u.

nm F205: 13.50 u.

WO vm F205: 9.15 u.

nm F205: 13.00 u. F006: 13.50 u.

DO vm F006: 8.30 u.F205: 8.30 u.

D03: 8.30 u. F005: 8.30 u.

nm F205: 13.00 u.

VR vm F205: 8.30 u. F006: 8.30 u.

nm F205: 13.00 u.

enke

l: kleu

r/bru

shing

of w

ater

golf

enke

l: per

man

ent/b

rush

ing of

wat

ergo

lf

enke

l: snit

/bru

shing

of w

ater

golf

dam

eska

ppen

(alle

beha

ndeli

ngen

)

enke

l bru

shing

(4e j

aar)

Here

n- of

kind

erka

ppen

5 4

5

46

5 6

5

6

5

5

5

5 6

6

4 5 6 Klas die de behandelingen geeft

Dam

eska

ppen

Koop je koffie,thee, chocolade,

koekjes, tassen, ...

Grijp je kans.

Page 13: Van dag tot dag April 2011

IN DE KIJKER

leerbedrijven

03 760 41 12 03 760 41 66

De leerlingen van de studierichting Schoonheidsverzorging zetten hun beste beentje voor om u, onder deskundige begeleiding, een optimale verzorging te geven.

Maak een AFSPRAAKin het SCHOONHEIDSSALON

Pedicure Hand-gelaat Make-up Lichaam

maandag F204: vanaf 9.15 u. 5

dinsdag F204: vanaf 14.40 u. 5

F304: vanaf 14.40 u. 6

F204: vanaf 9.15 u. 5 F304: vanaf 9.15 u. 6

woensdagF204: vanaf 13.00 u. 5

F204: vanaf 14.40 u. 5

F304: vanaf 14.40 u. 5

F204: vanaf 8.30 u. 6

F304: vanaf 8.30 u. 6

donderdag F204: vanaf 13.50 u. 6

F304: vanaf 13.50 u. 6

F304: vanaf 9.15 u. 5

vrijdagF204: vanaf 9.15 u. 5 F304: vanaf 8.30 u. 6

F204: vanaf 13.00 u. 6

F304: vanaf 13.00 u. 6

KALKSTRAAT 26 ■ 9100 SINT-NIKLAAS ■ 03 760 41 00berkenboom.be ■ Verantwoordelijke uitgever: E. D’holander, directeur TBI

5 6 Klas die de verzorging geeft

RETOUCHE- & HERSTELDIENST

Retouchezaak 7e specialisatiejaar Mode-verkoop

Openingsuren

Donderdag van 9 tot 12 u.Vrijdag van 13 tot 14.30 u.

Vanaf 29 oktober 2010 tot eind mei 2011 v.u. E. D’hollander, TBI

Ben jij er klaar voor?

Wij wel 15% korting* op een nieuwe modecoupe!

Bel voor een afspraak

03 760 41 36

oPen: do - vr van 13 tot 17 u.kalkstraat 40/19100 Sint-niklaas

* enkel op snit en brushing met de nieuwe modelijn lente-zomerLeersalon 7e Haarstilist, Technisch Berkenboom-Instituut, i.s.m. Unizo, verantw. uitgever: v.z.w. Jong Ondernemend

Act

ie v

an 1

apr

il -

13 m

ei 2

011

Page 14: Van dag tot dag April 2011

ALLERLEI

PRAKTIJKPROJECT 4BPETDit Schooljaar heeft het praktijkproject van 4BPET als thema ‘circus’.De leerlingen gingen ter voorbereiding naar een circus om te schetsen en kennis te maken met deze rondreizende artiesten! Daarna was er een workshop voorzien en leerden onze leerlingen enkele kneepjes van het vak! Enthousiast begonnen ze aan hun opdrachten. En ik mag nu al verklappen dat de resultaten mogen gezien worden!

4 BPET schetsen en circusacts leren in de circusschool.

Page 15: Van dag tot dag April 2011

dAdAIsTIsCh vERslAg vAn 2lln KBAv Uitstap Gent

Donderdag 27 januari, misdaad Gent. Het gebeurde allemaal vanaf 8.15 u.De trein schoot ons richting Gent Sint-Pieters.We stapten over de bunker richting het MSK dat we met jong talent bombardeerden.Ensor fascineerde het jong KBAV leger, waar de kabaffertjes hun tekeningen op papier schoten.De kracht van het plezier veroverde het museum.De vrijheid gaf ons de kans Gent te verkennen.Tik Tak Boem de speeltuin, Trrrrrrrr De plantentuin.Op weg naar het SMAK op ons gemak.Tijd verloren, oorlog verstreden, Napoleon verslaan in de cinemazaal.Tijd tekort voor onze kunstsport.Lopen door het museum om te observeren en om bij te leren, tijd was onze laatste bom, terug.

Page 16: Van dag tot dag April 2011

Kranig water, krankzinnig lekker!

Op 22 maart was het Wereldwaterdag. Deze dag werd in 1992 in het leven geroepen om de mensen bewust te maken van de problemen met water in de wereld. Dit jaar was het thema ‘Kranig Water’. Kraantjeswater is immers veel goedkoper en milieuvriendelijker dan water in pakjes. De leerlingen van 3 BVK en 3 BPET organiseerden een heuse waterbar. Ze sloegen de handen in elkaar om elke leerling te voorzien van heerlijk fris water met een fruitige afdronk van heerlijk verse citroenen. Uiteraard waren ook de leerkrachten welkom. De weergoden waren ons gunstig gezind en de sfeer zat goed. Alles was dus dik in kannen en kruiken…

22 03 11 Jongeren keren het KLIMAAT

vzw Green