Van dag tot dag Februari 2011

18
Een terugblik naar 2010 en een vooruitblik naar 2011. 2010 was een jaar dat voor mij toch wel heel speciaal was. Het jaar waarin ik het Technisch Berkenboom ontdekte, een bijzondere school met formidabele collega’s. Het is vandaag net een jaar geleden dat ik de beslissing genomen heb, om directeur te willen worden in het TBI, en dat ik een sprong in het onbekende waagde. Want het TBI was voor mij een grote onbekende, en de functie van directeur was voor mij ook enkel als goede stuurman bekend. De Kalkstraat was mij wel bekend, maar verder dan de buitenkant van de school kon ik eerst niet kijken. Een kijkje binnen nemen kon ik enkel via de website van de school. Ik kende niemand die hier les gaf, niemand die hier werkte. Gelukkig ga je naar een sollicitatiegesprek, goed gekleed, en …met een mooi kapsel. Mijn eerste stappen in de school waren in cognito, en wel in 5 haarzorg, in de klas van mevr. Van Eetvelde, waar ik rustig rond keek en naar hartenlust vragen kon stellen aan de nietsvermoedende leerlingen over de school en de opleiding, en ik dacht OK. Ik ga ervoor. Een week na het gesprek – het was een week met veel sneeuw – kreeg ik telefoon van de heer De Ridder: ik zou directeur worden van het Technisch Berkenboom Instituut en of ik de school eens wilde zien. Natuurlijk wou ik dat. Hij leidde me rond in het labyrint, stelde me voor aan de heer Michiels en mevr. Van Beem en dan gingen we naar het studium. Plots was het echt. Nu, twee trimesters later, voel ik me ook thuis in deze school. Een school die vele aspecten heeft waar ik bewondering voor heb. Dat het TBI een warme school is werd al heel gauw duidelijk. Het afscheid van de heer Michiels was een afscheid om u tegen te zeggen. Leerlingen zowel als leraren zorgden voor een reeks evenementen, die een echt statement waren. Het Technisch Berkenboom heeft zich ook aan mij kenbaar gemaakt als een duidelijke school. Met duidelijke school bedoel ik, een school die voor leerlingen wellicht als streng wordt ervaren, maar waar de grenzen duidelijk zijn, en duidelijke afspraken zijn belangrijk voor het leren. Met rustige school, bedoel ik, dat het letterlijk rustig is in het TBI. Wanneer ik door de gangen loop, of onverwachts of aangekondigd een klas binnenstap valt mij steeds weer op hoe stil het is, hoe de aandacht naar het leren gaat. Ik denk dat dit een weldaad is voor onze leerlingen, die opgroeien in een heel beweeglijke en luidruchtige maatschappij vol prikkels. vervolg pag 3 VAN DAG TOT DAG FEBRUARI 2011 KALKSTRAAT 26 9100 SINT-NIKLAAS TEL. 03 760 41 00 FAX 03 760 41 17 [email protected] web: www.berkenboom.be van DAG tot DAG 1e graad A-stroom B-stroom 2e en 3e graad CREATIEVE, COMMERCIELE en KUNSTopleidingen

description

Van dag tot dag Februari 2011

Transcript of Van dag tot dag Februari 2011

Page 1: Van dag tot dag Februari 2011

Een terugblik naar 2010 en een vooruitblik naar 2011. 2010 was een jaar dat voor mij toch wel heel speciaal was. Het jaar waarin ik het Technisch Berkenboom ontdekte, een bijzondere school met formidabele collega’s. Het is vandaag net een jaar geleden dat ik de beslissing genomen heb, om directeur te willen worden in het TBI, en dat ik een sprong in het onbekende waagde. Want het TBI was voor mij een grote onbekende, en de functie van directeur was voor mij ook enkel als goede stuurman bekend.

De Kalkstraat was mij wel bekend, maar verder dan de buitenkant van de school kon ik eerst niet kijken. Een kijkje binnen nemen kon ik enkel via de website van de school. Ik kende niemand die hier les gaf, niemand die hier werkte. Gelukkig ga je naar een sollicitatiegesprek, goed gekleed, en …met een mooi kapsel. Mijn eerste stappen in de school waren in cognito, en wel in 5 haarzorg, in de klas van mevr. Van Eetvelde, waar ik rustig rond keek en naar hartenlust vragen kon stellen aan de nietsvermoedende leerlingen over de school en de opleiding, en ik dacht OK. Ik ga ervoor.Een week na het gesprek – het was een week met veel sneeuw – kreeg ik telefoon van de heer De Ridder: ik zou directeur worden van het Technisch Berkenboom Instituut en of ik de school eens wilde zien. Natuurlijk wou ik dat. Hij leidde me rond in het labyrint, stelde me voor aan de heer Michiels en mevr. Van Beem en dan gingen we naar het studium. Plots was het echt.Nu, twee trimesters later, voel ik me ook thuis in deze school. Een school die vele aspecten heeft waar ik bewondering voor heb. Dat het TBI een warme school is werd al heel gauw duidelijk. Het afscheid van de heer Michiels was een afscheid om u tegen te zeggen. Leerlingen zowel als leraren zorgden voor een reeks evenementen, die een echt statement waren.

Het Technisch Berkenboom heeft zich ook aan mij kenbaar gemaakt als een duidelijke school. Met duidelijke school bedoel ik, een school die voor leerlingen wellicht als streng wordt ervaren, maar waar de grenzen duidelijk zijn, en duidelijke afspraken zijn belangrijk voor het leren. Met rustige school, bedoel ik, dat het letterlijk rustig is in het TBI. Wanneer ik door de gangen loop, of onverwachts of aangekondigd een klas binnenstap valt mij steeds weer op hoe stil het is, hoe de aandacht naar het leren gaat. Ik denk dat dit een weldaad is voor onze leerlingen, die opgroeien in een heel beweeglijke en luidruchtige maatschappij vol prikkels.

vervolg pag 3

VAN DAG TOT DAG

FEBRUARI 2011KALKSTRAAT 26 9100 SinT-niKLAASTEL. 03 760 41 00FAX 03 760 41 [email protected]: www.berkenboom.be

van DAG tot DAG

1e graadA-stroomB-stroom

2e en 3e graadCREATIEVE, COMMERCIELE en KUNSTopleidingen

Page 2: Van dag tot dag Februari 2011

Dinsdag 01 febr. 5 BVK info WPL C&A (EU) Rijbewijs op school voor de 5e en 6e Oudercontact voor leerlingen van de 2e graad. Woensdag 02 febr. StrafstudieDonderdag 03 febr. Engels toneel voor 2A en 3BVK (VM) Rijbewijs op school voor 5e en 6e Musical Oliver Twist voor de eerste graad (NM) Medisch onderzoek voor 3BMRP (NM)Vrijdag 04 febr. RSV voor 3KBAKb en 3KBAV. Workshop plastiekgravure voor 6BPG.

Maandag 07 febr. Pedagogische studiedag. Vrije dag voor de leerlingen. Dinsdag 08 febr. 5BVK WPL C&A 6 KABIK naar Designmuseum Gent (NM) Woensdag 09 febr. Donderdag 10 febr. RSV voor 3KBAKa 7 BWE naar drukkerij Van LijsebettenVrijdag 11 febr. Rapport 4: 1e graad A&B stroom Rapport 3: 2e graad BSO/TSO/KSO Rapport 3: 5 BSO/TSO/KSO Rapport 3 DW + GIP3: 6 BSO/KSO/TSO 5 KABIK naar designmuseum Gent (NM)

Maandag 14 febr. Dinsdag 15 febr. 6 BHZa voorstelling op stageplaats (Lesuur 3-4) Proefexamen rijbewijs op school.Woensdag 16 febr. “Dikke truiendag”Donderdag 17 febr. Medisch onderzoek 1Aa Examen rijbewijs op school leerlingen 5/6/7!!! Presentatie “Internetvaardig” (3BSO/KSO/TSO)Vrijdag 18 febr. vanaf 19 u. Eetfestijn en sokenrol-fuif ouderraadZaterdag 19 febr. vanaf 18 u. Oud-leerlingendag

Maandag 21 febr. Medisch onderzoek 1AbDinsdag 22 febr. Woensdag 23 febr. 6 BVK GIP 4 RSV voor 2 klassen 3e jaar Strafstudie (NM) Themadag voor leerlingen 2A en BVL 'Met een lach en een traan..'Donderdag 24 febr. Vrijdag 25 febr. Rapport 3 DW + GIP 3: 7 BSOZaterdag 26 febr. Panel van oud-leerlingen geven info over verder studeren aan leerlingen van 6KSO/TSO.

Maandag 28 febr. 5e HIV-getuigenis: 10:20-12u voor 5BHZa+b,5BVK, 5KBIK,5STVa 13-14u voor 5BPG,5BMRV,5KTBK, 5TSVb, 5TCM 6 BHZa en b+ 7 BHQ: Heirstyle 2010, Kortrijk 6BPG: Workshop plastiekgravure.

FEBRUARI 2011

KALENDER

Page 3: Van dag tot dag Februari 2011

ORDE OP DE SPEELPLAATS

10u20 13u 13u5007/02 tot 11/02 1Ae 2ASTVa 3KBAKb14/02 tot 18/02 1Ba 2ASTVb 3KBAV21/02 tot 25/02 2AAVb 2BDEC 3TBEa28/02 tot 04/03 2ACV 2BHZa 3TBEb

orde op de speelplaats

GSMWij willen graag begrip opbrengen voor de ouders die

wensen dat hun kind bereikbaar is op weg van en naar de

school. Maar wij vragen aan deze ouders ook begrip voor het

standpunt van de school. De gsm wordt VOLLEDIG

UIT gezet wanneer de leerling de school binnen komt

en pas opnieuw AAN gezet wanneer de leerling het

gebouw verlaat.

Ouders die uitzonderlijk hun zoon/dochter dienen te

spreken tijdens de schooluren, kunnen een boodschap

laten overbrengen via het secretariaat. Andere

berichtjes of telefoons worden NIET toegestaan tijdens

de schooluren. Dit is niet passend en is storend in het

schoolgebeuren.

AFREKENING KOSTEN EERSTE

TRIMESTER

Elke leerling heeft de schoolrekening thuis toegestuurd

gekregen.

Indien ouders vragen hebben of een fout willen melden dan

kan dit via uw zoon of dochter gebeuren. Deze kan steeds

terecht bij dhr. Herremans in F007 (‘s morgens vanaf 8u. of

tijdens de speeltijd).

Fouten moeten meegedeeld worden binnen de 8 dagen zodat

onmiddellijk een nieuwe factuur kan gemaakt worden, daarna

worden de facturen opgenomen in de boekhouding en is een

rechtzetting nog enkel mogelijk via de tweede afrekening op

het einde van het schooljaar.

RETOUCHE- & HERSTELDIENST

Retouchezaak 7e specialisatiejaar Mode-verkoop

Openingsuren

Donderdag van 9 tot 12 u.Vrijdag van 13 tot 14.30 u.

Vanaf 29 oktober 2010 tot eind mei 2011 v.u. E. D’hollander, TBI

Page 4: Van dag tot dag Februari 2011

Het Technisch Berkenboom is ook een creatieve school, dat zag ik direct toen ik naar Alice keek, waarvan de maskers ronduit subliem waren, de maquillage professioneel en de kostuums wonderlijk. De wandelende rastareus voor de GIP, superman en de hoedenmaker in mijn kantoor, de deelname aan Coup de Ville, aan de tentoonstelling ‘Op vakantie’ in het Miat in Gent … dit zijn koekjes van het deeg waarvan ik nog heel veel wil proeven.

Niet alleen op kunstgebied, maar ook op ondernemend gebied zijn de koekjes om van te watertanden. Te Berk, ‘Tijd voor…’ ‘Haarmonie’, RH04… zijn ondernemende projecten van de school, waarvan ik absolute fan ben, vooral de cappuccinobollen van de winkel zijn niet te versmaden. Ik vind dat de taak die onze school op zich genomen heeft, om de jongens en meisjes die zich bij ons inschrijven te brengen waar ze staan, van kapitaal belang is. Ondernemende en muzische kenmerken hebben ook de algemene vakken bij ons op school: onze leerlingen wonnen dit jaar al een poëziewedstrijd, een junior journalistenwedstrijd, namen deel aan een voordrachtwedstrijd. Vele leerlingen gebruiken een mooie taal, elke leraar is een taalleraar. Er worden acties georganiseerd voor mensen die het minder goed hebben: er was een wereldmarkt voor Broederlijk Delen, een stoepkrijtactie voor de mobiele schooltjes, chocomelk voor Bevrijde Wereld, … De kick off van Unicef wekt veel enthousiasme. In onze school staat het vak centraal maar ook de ontwikkeling van ‘de volledige persoonlijkheid, en daarmee onderschrijven wij het project van het katholieke onderwijs in Vlaanderen.

Een schoolvoorbeeld van de gastvrijheid van de Berkenboomscholen is de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers of Okan. Vorig jaar vierden we met veel feestgedruis en een enorme inzet van alle okanleraren het 10-jarig bestaan van Okan. Het Okan-verhaal is een verhaal van empathie, van bijzonder veel open staan, van samenwerking, van innovatie, maar vooral een warm verhaal. Ook de goede werking van de cel leerlingenbegeleiding, de opvang van nieuwe collega’s…dat zijn kenmerken van de school die volledig in deze visie passen. En dat is dan weer exemplarisch voor het Technisch Berkenboom Instituut.

Een jaar geleden kon ik nog niet zeggen wat een directeur allemaal doet. Nu begin ik er al een aardige kijk op te krijgen: een directeur praat, luistert, overlegt, analyseert, relativeert, concludeert, de hele dag lang, een hele week door, in haar kantoor, op de secretariaten, tijdens klassenraden, in alle mogelijke participatieorganen, met schoolbestuur, met collega- directeurs, inspecteurs.Wat is mijn plan voor jullie, vroeg ik me daarbij onmiddellijk af:

Mijn plan is, het ritme van de school te volgen, de weg, het pad dat al door jullie werd voorbereid, resoluut mee te bewandelen. De kern van de ziel van de school is streven naar vernieuwing, gastvrijheid, sterkte en geloofwaardigheid. Ik wil mee de ziel van de school kleuren, en ook af en toe een beetje de school zelf.Tegelijkertijd is de autonomie die de scholen krijgen de laatste jaren op gebied van beleid enorm toegenomen. Het beleidsvoerend vermogen van de school, de interne kwaliteitszorg wordt steeds belangrijker. Voor mij zijn dit geen dure woorden, maar aspecten van het directeurschap die ik zelf van primordiaal belang vind. Daarom wil ik zo snel en efficiënt mogelijk de praktische aspecten van mijn baan onder de knie krijgen, en zo ook tijd maken voor beleid. Ik zou zeggen: het TBI is goed bezig, het verslag van mijn persoonlijke inspectieronde is onvolledig maar heel duidelijk: geslaagd met onderscheiding. (uit de nieuwjaarstoespraak van mevr. D’hollander, directeur, gericht aan de collega’s)

Page 5: Van dag tot dag Februari 2011

EXAMEN 17 februari 2010 vanaf 8.15uur in F307.

wat mag ik niet vergeten?· Alle lessen gevolgd hebben!· Er zijn ook nog een aantal gratis oefenwebsites beschikbaar voor jullie om de

theorie te kunnen oefenen! (je gaat naar www.rijbewijsopschool.be, daar zie je oefenwebsites voor de leerlingen en vandaar vind je de link naar deze websites) Doen!

Gratis rijbewijs online / Website rijbewijs B / Oefenwebsite VTB-VAB / Oefenwebsite Touring / Oefenwebsite KBC / E-learning/E-testing site New Traffic Books

Voor dat je aan het examen mag deelnemen moet je het evaluatieformulier ingevuld hebben online! Hoe doe je dat ? je gaat naar www.rijbewijsopschool.be, daar zie je puntjes bestemd voor de leerlingen. Je klikt op enquêtes, meteen verschijnt een evaluatieformulier dat je moet invullen. Wel moet je een inlogcode gebruiken en die vind je in je handboek op het etiket onder je naam! Niet vergeten aub!17 jaar zijn op de dag van het examen!Een geldig identiteitskaart (of geldig attest van verlies) anders géén examen! De identiteitskaarten moeten tegen 8.10 uur afgegeven worden in lokaal F307 in het juiste bakje! (Er zijn bakjes voor TSO, BSO en KSO!)

Gsm, handtassen, documentatie en boekentassen zijn niet toegelaten! Zorg dat je tijdig op school bent en stel je op in volgorde van de aanwezigheidslijst, groep 1 moet aanwezig zijn vanaf 8.15 uur, groep 2 vanaf 9 uur en groep 3 van vanaf 10 uur en groep 4 om 11 uurHeb respect voor wie examen aflegt dus wacht in stilte tot je aan beurt bent!Bril zeker bijhebben voor wie dat nodig heeft (leestest).

Veel succes!!

Page 6: Van dag tot dag Februari 2011

Verbonden aan de verkeersweek was er voor de derde graad een sloganwedstrijd:‘ Wat is jouw excuus om je gordel niet te dragen’.

We kregen 46 formulieren binnen en hieruit werden er 3 geselecteerd die worden beloond met een prijs.

De winnende slogans zijn:

1. ‘U draagt nooit een gordel want...... u wilt leven als een plant.’ Priscilla, Esther, Rani, Charlotte en Kimberly uit 6 TSVa Zij verdienen een boekenbon van 25euro geschonken van ’t Oneindige verhaal

2. ‘U draagt nooit een gordel want...... u bent verzekerd.’ Mawal El-Idrissi uit 5BHZb Zij krijgt een USB-stick geschonsken door ‘t stad

3. ‘U draagt nooit een gordel want...... u bent geen gordeldier.’

Wouter Rodts uit 6 KTBK Wouter kunnen we de volgende dagen zien rond rijden met een fluo rugzakhoes geschonken door BIVV

Jullie kunnen jullie prijs afhalen bij Mevrouw Gers.

Proficiat en denk eraan: draag steeds je gordel, het kan jouw leven en dat van je medepassagiers redden.

Verkeer veilig...

Page 7: Van dag tot dag Februari 2011
Page 8: Van dag tot dag Februari 2011

VEILIGHEID

Pictogrammen kennen! Een 'pictogram' is een afbeelding met een duidelijke boodschap.Mensen uit andere landen kennen ze ook want ze betekenen overal hetzelfde.Je vindt die pictogram- bordjes in openbare gebouwen, op verpakkingen, in het straatbeeld ...

Op het einde van het schooljaar volgt er dan een wedstrijd ‘Ken de pictogrammen’.De boodschap is om dus maandelijks deze informatie goed door te nemen.

De pictogrammen hierna zijn een indeling volgens kleur, elke kleur staat voor een vast item.

Je hebt GROENE pictogrammen: deze staan steeds voor VEILIGHEID.

Je hebt RODE pictogrammen: deze staan steeds voor een VERBOD (wat niet mag).

Je hebt BLAUWE pictogrammen: deze staan steeds voor een GEBOD (wat moet).

De GEEL – ZWARTE pictogrammen staan steeds voor een WAARSCHUWING.

De volgende pictogrammen hebben te maken met VEILIGHEID.

Ben je op zoek naar de uitgang van een gebouw volg dan deze wegwijzer.

Deze pictogram duidt een nooduitgang aan.

Bij brandgevaar wil je zo snel mogelijk naar buiten, deze bordjes duiden je looprichting aan naar de nooduitgang, in dit geval naar de rechter kant lopen.Bij brandgevaar wil je zo snel mogelijk naar buiten, deze bordjes duiden je looprichting aan naar de nooduitgang, in dit geval naar de linker kant lopen.Bij brandgevaar wil je zo snel mogelijk naar buiten, deze bordjes duiden je looprichting aan naar de nooduitgang, in dit geval naar de rechter kant lopen, let op via de trap.Bij brandgevaar wil je zo snel mogelijk naar buiten, deze bordjes duiden je looprichting aan naar de nooduitgang, in dit geval naar de linker kant lopen, let op via de trap.

Kijk ook eens of je binnen de schoolmuren deze pictogrammen herkent.

Tot de volgende en houd het veilig…

‘VEILIGHEID’ is een nieuwe rubriek in VDTD, met maandelijks een boodschap die in een noodsituatie je leven zou kunnen redden.

Page 9: Van dag tot dag Februari 2011

‘VEILIGHEID’ is een nieuwe rubriek in VDTD, met maandelijks een boodschap die in een noodsituatie je leven zou kunnen redden.

Omdat wij graag onze klanten verwennen nu gratis warme compressen bij onze Dualsenses greenreeks!*

Bel voor een afspraak

03 760 41 36

OPEN: do - vr van 13 tot 17 u.Kalkstraat 40/19100 sint-Niklaas

*Enkel bij Dualsenses green verzorging.Leersalon 7e Haarstilist, Technisch Berkenboom-Instituut, i.s.m. Unizo, verantw. uitgever: v.z.w. Jong Ondernemend

Act

ie v

an 1

- 2

8 fe

brua

ri 2

011

Page 10: Van dag tot dag Februari 2011

Inzamelactie ten voordele van

Sint-Vincentius 6BVK

STEUN SINT-VINCENTIUS

Maandag 21 maart

ONTMOETINGSCENTRUM

Page 11: Van dag tot dag Februari 2011

Sok

&R

ollfuif1e graad

vrijdag 18-02-2011 19u. tot 23u. sporthal tbi

leerlingen afhalen in de zaal

kaart € 2,50 / drank € 1,00

een

orga

nisa

tie

van

de le

erlin

genr

aad

1A Natuurwetenschappen Museum

Page 12: Van dag tot dag Februari 2011

+Fr+Fr+Fr+Fr

Fr+Fr+Fr+Fr+Fr+Fr+Fr+Fr+Fr

+Fr+Fr+Fr+Fr

De ouderraad nodigt alle ouders uit Vrijdag 18 februari 2011

Wij bieden U graag het aperitief aan.De opbrengst van ons eetfestijn komt ten goede aan de 1ste graad, bijvoorbeeld voor uitstappen Inschrijvingsstrook 6de eetfestijn 18 februari 2011 inleveren vóór 14 februari 2011

Naam en voornaam:.................................................................................. Ouders van:........................................... Klas:..................

Schrijven in voor het 6de eetfestijn en bestellen volgende menu:

Menu 1 (Kaasmenu):.................... x 15 euro = ..............euro

Menu 2 (Vleesmenu):.................... x 15 euro = ..............euro

Menu 3 (Vismenu):........................ x 15 euro = ..............euro

Menu 4 (Kindervlees):.................... x 10 euro = ..............euro

Menu 5 (Kinderkaas):.................... x 10 euro = ..............euro

Totaal = ..............euro

Dit strookje afgeven op het secretariaat, Kalkstraat 26, Sint-Niklaas,

Of via e-mail: [email protected] Of faxen op het nummer 03/760 41 17

Betaling: in contanten of overschrijving op rekening: 778-5954045-46

van de ouderraad TBI, p/a Kalkstraat 26, 9100 Sint-Niklaas, met vermelding van naam en aantal menu’s, zie voorbeeld:

? x menu 1 # ? x menu 2 # ? x menu 3 # ? x menu 4 # ? x menu 5

Wenst samen te zitten met familie (naam leerling):..............................................................................................................

eetfestijn

sok roll-fuif

een organisatie van de ouderraad

18-02-2011 19 u sporthal t

bi

zesde

en

een organisatie van de leerlingenraad

voor de eerste graad

Kaasschotel• Diverse soorten kaas• Rijkelijke versiering van fruit en noten• Ovenvers brood

• Kostprijs: € 15 volwassenen€ 10 kinderen

Vleesschotel• Diverse vleessoorten• Assortiment groenten • Sausjes• Ovenvers brood

• Kostprijs: € 15 volwassenen € 10 kinderen

Visschotel• Diverse soorten vis• Assortiment groenten• Aardappelsla• Sausjes• Ovenvers brood

• Kostprijs: € 15 volwassenen

Page 13: Van dag tot dag Februari 2011

+Fr+Fr+Fr+Fr

Fr+Fr+Fr+Fr+Fr+Fr+Fr+Fr+Fr

+Fr+Fr+Fr+Fr

De ouderraad nodigt alle ouders uit Vrijdag 18 februari 2011

Wij bieden U graag het aperitief aan.De opbrengst van ons eetfestijn komt ten goede aan de 1ste graad, bijvoorbeeld voor uitstappen Inschrijvingsstrook 6de eetfestijn 18 februari 2011 inleveren vóór 14 februari 2011

Naam en voornaam:.................................................................................. Ouders van:........................................... Klas:..................

Schrijven in voor het 6de eetfestijn en bestellen volgende menu:

Menu 1 (Kaasmenu):.................... x 15 euro = ..............euro

Menu 2 (Vleesmenu):.................... x 15 euro = ..............euro

Menu 3 (Vismenu):........................ x 15 euro = ..............euro

Menu 4 (Kindervlees):.................... x 10 euro = ..............euro

Menu 5 (Kinderkaas):.................... x 10 euro = ..............euro

Totaal = ..............euro

Dit strookje afgeven op het secretariaat, Kalkstraat 26, Sint-Niklaas,

Of via e-mail: [email protected] Of faxen op het nummer 03/760 41 17

Betaling: in contanten of overschrijving op rekening: 778-5954045-46

van de ouderraad TBI, p/a Kalkstraat 26, 9100 Sint-Niklaas, met vermelding van naam en aantal menu’s, zie voorbeeld:

? x menu 1 # ? x menu 2 # ? x menu 3 # ? x menu 4 # ? x menu 5

Wenst samen te zitten met familie (naam leerling):..............................................................................................................

eetfestijn

sok roll-fuif

een organisatie van de ouderraad

18-02-2011 19 u sporthal t

bi

zesde

en

een organisatie van de leerlingenraad

voor de eerste graad

Kaasschotel• Diverse soorten kaas• Rijkelijke versiering van fruit en noten• Ovenvers brood

• Kostprijs: € 15 volwassenen€ 10 kinderen

Vleesschotel• Diverse vleessoorten• Assortiment groenten • Sausjes• Ovenvers brood

• Kostprijs: € 15 volwassenen € 10 kinderen

Visschotel• Diverse soorten vis• Assortiment groenten• Aardappelsla• Sausjes• Ovenvers brood

• Kostprijs: € 15 volwassenen

Verwen uw geliefde met... “Café d’amour”

Ontvang bij aankoop het gratis recept van onze hartverwarmende

“Café d’amour”Leerwinkel 7e Winkelbeheer • • • Technisch Berkenboom-Instituut • • • i.s.m. Unizo

Open wo-do-vr: 10.00 u. tot 17.30 u. za: 10.30 u. tot 17.30 u.

aDres Ankerstraat 33 - 9100 Sint-Niklaas Tel./Fax 03 760 41 15 [email protected]

Page 14: Van dag tot dag Februari 2011

03 760 41 12 03 760 41 66

De leerlingen van de studierichting Schoonheidsverzorging zetten hun beste beentje voor om u, onder deskundige begeleiding, een optimale verzorging te geven.

Maak een AFSPRAAKin het SCHOONHEIDSSALON

Pedicure Hand-gelaat Make-up Lichaam

maandag F204: vanaf 9.15 u. 5

dinsdag F204: vanaf 14.40 u. 5

F304: vanaf 14.40 u. 6

F204: vanaf 9.15 u. 5 F304: vanaf 9.15 u. 6

woensdagF204: vanaf 13.00 u. 5

F204: vanaf 14.40 u. 5

F304: vanaf 14.40 u. 5

F204: vanaf 8.30 u. 6

F304: vanaf 8.30 u. 6

donderdag F204: vanaf 13.50 u. 6

F304: vanaf 13.50 u. 6

F304: vanaf 9.15 u. 5

vrijdagF204: vanaf 9.15 u. 5 F304: vanaf 8.30 u. 6

F204: vanaf 13.00 u. 6

F304: vanaf 13.00 u. 6

KALKSTRAAT 26 ■ 9100 SINT-NIKLAAS ■ 03 760 41 00berkenboom.be ■ Verantwoordelijke uitgever: E. D’holander, directeur TBI

5 6 Klas die de verzorging geeft

MAAK EEN AFSPRAAKBIJ DE KAPPER

03 760 41 11 03 760 41 36De leerlingen van de studierichting Haarzorg zetten hun beste beentje voor om u, onder deskundige begeleiding, een optimale behandeling te geven.

KALKSTRAAT 26 ■ 9100 SINT-NIKLAAS ■ 03 760 41 00berkenboom.be ■ Verantwoordelijke uitgever: E. D’holander, directeur TBI

MA vm F205: 8.30 u.F004: 10.20 u.

nm F205: 13.00 u. F004: 13.50 u.

DI vm F205: 8.30 u.

nm F205: 13.50 u.

WO vm F205: 9.15 u.

nm F205: 13.00 u. F006: 13.50 u.

DO vm F006: 8.30 u.F205: 8.30 u.

D03: 8.30 u. F005: 8.30 u.

nm F205: 13.00 u.

VR vm F205: 8.30 u. F006: 8.30 u.

nm F205: 13.00 u.

enke

l: kleu

r/bru

shing

of w

ater

golf

enke

l: per

man

ent/b

rush

ing of

wat

ergo

lf

enke

l: snit

/bru

shing

of w

ater

golf

dam

eska

ppen

(alle

beha

ndeli

ngen

)

enke

l bru

shing

(4e j

aar)

Here

n- of

kind

erka

ppen

5 4

5

46

5 6

5

6

5

5

5

5 6

6

4 5 6 Klas die de behandelingen geeft

Dam

eska

ppen

Page 15: Van dag tot dag Februari 2011

INPAKSTAGE

Wij, de leerlingen van 5BVK zijn voor 2 dagen en een halve op inpakstage geweest. Iedereen had een

andere winkel, de meerderheid stond in het Waasland Shopping Center.

Eerst kregen we wat uitleg over hoe we moesten inpakken. Maandag 20 december 2010 begonnen

we om 10.00 uur met het inpakken. De klanten stroomden binnen als golven op het water.

We moesten meteen laten zien wat we in onze mars hadden. In het begin was het nog wat wennen

aan het tempo, maar de tweede dag ging het al een heel stuk beter.

Iedereen had een uur pauze in de middag van half 1 tot half 2. Daarna moesten we er opnieuw aan

beginnen. ’s Morgens viel het inpakken nog mee, na de middag was het een ander verhaal. Toen

kwamen de klanten met drommen binnen om kerstcadeautjes te kopen.

De derde dag hadden we maar een halve dag stage, dat ging ook al beter omdat we al 2 dagen achter

de rug hadden.

Er waren veel verschillende manieren om in te pakken. Elke winkel had zijn eigen wijze. De ene winkel

was ook wat moeilijker als de andere. Iedereen in de klas vond het een zeer aangename ervaring.

Zeker voor herhaling vatbaar!!

Melvin Jacobs & Joaquin Delgado

Page 16: Van dag tot dag Februari 2011

HOE MAAK IK EEN IGLO IN 10 STAPPEN?1. Zorg dat je een mooi besneeuwde (ONBELOPEN!)

oppervlakte hebt. Een stukje ‘heilig’ gras is hiervoor natuurlijk ideaal (wel navragen bij de bevoegde instanties). Zoek ook bij vriend en vijand curver-boxen (plastic bakken).

2. Vul de bakken met veel sneeuw en stamp de sneeuw goed aan met je voeten of handen zodat de blokken zeer stevig zijn en niet uit elkaar kan vallen.

3. Zet de eerste rij iglostenen (sneeuw) mooi naast elkaar in de vorm van een cirkel.

4. Om de stenen goed aan elkaar te laten kleven pak je sneeuw en vul je de spleten op.

5. Daarna start je met de tweede rij. Je stapelt de blokken lichtjes naar binnen zodat de cirkel een beetje kleiner wordt. Per blok duw je weer wat sneeuw tussen de spleten (zie dwarsdoorsnede).

6. Vanaf rij 4 moeten de blokken niet alleen naar binnen gestapeld worden, maar moeten ze ook gekanteld komen te staan Bij deze rij ga je ook meer en meer achteraan werken en laat je de blokken aan de opening nog weg.

7. Door steeds meer achteraan te werken klemmen de blokken zichzelf en zal je eerst de volledige achterkant klaar hebben, alvorens te starten met de voorkant

8. Om de iglo bovenaan te sluiten pak je 2 blokken sneeuw die elkaar klemmen. Gebruik gerust een ladder die je tegen de iglo zet. De iglo is zeker stevig genoeg

9. Als laatste (maar niet onbelangrijk) zorg je voor de ingang. Kantel hiervoor de blokken op hun zijde. Met een 6tal blokken kom je hiervoor toe.

10. Test je iglo door er met z’n allen in te gaan (en koop nieuwe bakken, want er zijn er zeker een paar stuk).

Page 17: Van dag tot dag Februari 2011

ENKELE SFEERBEELDEN VAN KERST OP DE SPEELPLAATS

Page 18: Van dag tot dag Februari 2011

DiKKEDAG

16 februari 2011

DiKKEDAG

16 februari 2011De verwarming een graadje lager zetten is een ideale manier om energie te

besparen en zo het broeikaseffect tegen te gaan.

Woensdag 16 februari, dikke-truiendag willen we in Vlaanderen op die manier

7% minder brandstof verbruiken.

ONZE SCHOOL DOET MEE! Trek die dag warme sokken en een warme pull aan!