vakantiekrant 2011

23
Vrije Basisschool Gitsbergstraat 15 Torhoutstraat 7 Koolskampstraat 46 8830 Hooglede-Gits Tel : 051 20 11 86 Fax : 051 25 33 26 e-mail: [email protected] Z Z ZONNETJE ONNETJE ONNETJE G G GOLVEN OLVEN OLVEN ZANDKASTEEL ZANDKASTEEL ZANDKASTEEL S S STRANDBAL TRANDBAL TRANDBAL S S SPROETJES PROETJES PROETJES A A ALLES LLES LLES GEEL GEEL GEEL K K KLEINE LEINE LEINE KINDJES KINDJES KINDJES B B BIKINI IKINI IKINI E E EN N N ZEE ZEE ZEE I I IK K K GA GA GA OP OP OP VAKANTIE VAKANTIE VAKANTIE, , , G G GA A A JIJ JIJ JIJ MET MET MET ME ME ME MEE MEE MEE? ? ?

description

Schoolkrant juni 2011

Transcript of vakantiekrant 2011

Page 1: vakantiekrant 2011

Vrije Basisschool

Gitsbergstraat 15

Torhoutstraat 7

Koolskampstraat 46

8830 Hooglede-Gits

Tel : 051 20 11 86

Fax : 051 25 33 26

e-mail: [email protected]

ZZZONNETJEONNETJEONNETJE GGGOLVENOLVENOLVEN ZANDKASTEELZANDKASTEELZANDKASTEEL SSSTRANDBALTRANDBALTRANDBAL SSSPROETJESPROETJESPROETJES AAALLESLLESLLES GEELGEELGEEL KKKLEINELEINELEINE KINDJESKINDJESKINDJES BBBIKINIIKINIIKINI EEENNN ZEEZEEZEE IIIKKK GAGAGA OPOPOP VAKANTIEVAKANTIEVAKANTIE,,, GGGAAA JIJJIJJIJ METMETMET MEMEME MEEMEEMEE???

Page 2: vakantiekrant 2011

Beste vrienden,

Geloven of niet, de vakantie staat weer voor de deur. Dat voelen we ook in ons en wij ho-pen dat de vakantie iedereen deugd zal doen.

Tijdens de voorbije maanden is er binnen de schoolmuren heel wat gebeurd. Een opsom-ming van alle activiteiten zou ons te ver brengen. In dit krantje vind je wel enkele flitsen.

Als basisschool willen wij werk maken van het echte leren. Het is zo dat onze leerlingen veel leerstof te verwerken krijgen. Wij blijven geloven in een flinke basis als fundering voor het verdere leven. Ook dit jaar zijn wij verheugd om te horen dat onze ‗oud-leerlingen‘, bin-nen hun mogelijkheden, het er goed vanaf brengen in het secundair onderwijs. Daar zijn we fier op. Dit levert ons het bewijs dat ons onderwijs zeker op niveau staat.

Maar de basisschool mag niet alleen een leerschool zijn. Daarom houden we eraan een open kijk op de wereld te houden en onze leerlingen regelmatig in contact te brengen met het leven buiten de schoolmuren.

Ook het sportieve komt regelmatig aan bod. In een tijd waar de meeste kinderen met de auto aan de schoolpoort worden afgezet, waar de ontspanning van veel kinderen erin be-staat om voor de computer of TV-toestel te zitten, is gezonde beweging meer dan nodig. In het kader van een gezonde geest in een gezond lichaam horen vast en zeker de openlucht-klassen thuis.

Ook het HART wordt regelmatig aangesproken. Samen vieren, samen spelen, samen groep vormen. Vanuit onze christelijke visie willen wij de kinderen richten op het ware ge-luk, op samenleven met anderen. Ik ben er voor de groep en de groep is er voor mij.

Beste ouders, wij willen ook U vragen om aan deze waarden met ons mee te bouwen.

Uw kinderen zijn te belangrijk om er geen tijd voor te maken. Blijf praten met uw kinderen. Indien je regelmatig met hen een open gesprek voert, zijn wij er rotsvast van overtuigd dat zij niet zullen mislopen. School en gezin moeten samenwerken !

Graag wil ik dit schrijven besluiten met jullie allen een zeer prettige vakantie te wensen met veel mooi weer, veel rustige dagen, heerlijke uitstappen en … een blij weerzien in septem-ber.

Mevr. Liliane

Page 3: vakantiekrant 2011

1957 1965 Onderwijzeres te Kaaskerke 1965 1992 Directeur te Gits 1992 2005 Voorzitter schoolbestuur VBGits 2005 2011 Lid en penningmeester schoolbestuur Staho Zuster Martin, Vier jaar lang al kom ik bijna dagelijks langs om de post. Het babbeltje gaat altijd over hoe het loopt op school. Hoe het gaat met de mensen, de kinderen…. ―Wat zijn de plannen?‖ ―Weet je al hoe je het zal doen?‖ ―Gaat het een beetje?‖ ―Nu moet je toch een beetje vakantie nemen. Een keer koker-ellen en een beetje ontspannen.‖ Al kom je niet veel langs, toch leef je steeds mee met het wel en wee op school. ―Als ‗t er ‗n keer iets is met iemand, moet je dat altijd zeggen hé!‖ Je jarenlange ervaringen zijn een bron van wijsheid. Sa-men met Marcel heb je het onderwijs hier in Gits groot gemaakt. Marcel had zijn school, zijn klas en zijn gezin—en ook zijn duiven. Van het klooster kreeg je wat meer ruimte om voor de scholen te wer-ken. Door die samenwerking konden jullie heel wat realiseren. Marcel kon goed relativeren, dat is vaak een luxe in deze wereld. Je vertelde me reeds meerdere keren hoe je steun vond bij elkaar als het moeilijk ging, als er serieuze tegenkantingen waren. Met spijt in het hart zien we je afscheid nemen van de raad van bestuur. Wie zal nu onze school pro-moten en verdedigen? Wie zal nu als een goede moeder over het onderwijs in Gits waken? De avondvergaderingen zijn er teveel aan geworden, dat begrijpen we wel. Je bent echter maar zo moe als je je wil voelen. Doe stille voort zuster! Ik kom nog elke dag langs om de post en ons babbeltje zal nog over de school, de mensen en de kinderen gaan. ‗Plus est en vous‘. Dank je wel voor je steun en je betrokkenheid. Ik sluit af met een gevoel van onvolledigheid. De rest moet maar zonder woorden. Mevr. Liliane

Gratuïteit

Zoals een veldbloem overal

langs beemd en bermen

honderdvoudig kleuren tovert

zo krijgt de wereld onverwachte charme

waar zonder prijs

en met een glimlach

de één de ander dient.

Gratuïteit

is een zeldzame,

bijzonder mooie bloem!

Kris Gelaude

Page 4: vakantiekrant 2011

Ook dit jaar willen we niet nalaten om enkele mensen te bedanken. In de eerste plaats alle vrijwilligers die een handje toestaken bij één of meer van de talrij-ke activiteiten die doorgingen op onze school. Aan alle kookmoeders, leesmoeders, fietsbegeleiders, begeleiders van schoolreizen en - uitstappen, creamoeders, mensen die hielpen om kinderen te vervoeren,…

Als vrijwilliger

ben je het puntje

op de i!

Ria, Griet, Lieveke, Nele, David, Annelies, Nathalie, Els, Mieke, Jocelyn, Hilde, Sandra, Annelies, Nancy, Nele, Katia, Patrick, Ingrid, Diana, Maria-Paule, Mieke, Martine, Heidi , Griet, Els, Mark, Anna, Sarah, Jessica, Tamara, Christa, Gerdy, Georges, Nadja, Linda, Els, Kathyleen, Veerle, Christel, Daisy, Christine, Iris, Ingrid, An, Denise, Sylvie, Tamara, Johan, Ann, Annie, Nele, Tom, Ingeborg, Frederik, Hilde, Koen, Sarah, Fanny, Heidi, Nancy, Marijke, Lode, Mieke, Maaike, Stefanie, Kathleen, Marcin, Katrien, Anja, Liesbet, Sofie, Tamara, Sherley, Ronny, Joke, Fabienne, Saskia, Charif, Jacky, Dirk, Carine, Sonja, Nancy, Cynthia, Sandra, Peter, Nancy, Martine, Lieven, Yves, Francine, Sabine, Els, Franca, Tine, Joke, Koen, Caroline, Katrien, Greet, Hilde, Ann, Mieke, Hans, Cathy, Sabine, Griet, Martine, Kristien, Miet, Nicole, Ismail, Wouter, Tina, Chantal, Krist, Rita, Denise, Antoinette, Francine, Dominiek, Jeanine, Rosa, Eva, Bert en Eveline, Bettina, Sofie, Christ, Christel, Peter, Nele, Willy, Inge, An, Sofie, Saskia, Frieda, Marieke, Joost, Mieke, Tine, Nathalie, Daisy, Caroline, Frieda, Eddy en Lutje, Martial, Sabine, An, Manuël, An, Dietrich, Vic, Ben, Danila, Annie, Nadine, Claire, Mie, Herman en Nele!

Page 5: vakantiekrant 2011

Tijdens de godsdienstlessen in het derde leerjaar werkten de leerlingen rond het thema

aarde en vruchtbaarheid.

In dit thema maakten de leerlingen kennis met de indianen uit Zuid-Amerika, de boeren uit Afrika, de bewoners van Azië

en de christenen bij ons.

Overal op de wereld zijn de mensen verwonderd, blij en dankbaar voor de natuur.

De christenen uiten hun verwondering en dankbaarheid in een gebed.

Zij richten zich tot God, want Hij ligt toch aan de basis van al die wonderen.

Ook de mensen in Japan zijn blij en verwonderd over de natuur.

Ze drukken dit uit in haiku’s: dat zijn gedichtjes met een speciale vorm.

Ze bestaan uit drie regels en 17 lettergrepen: de eerste en de derde regel hebben elk 5 lettergrepen, de tweede regel heeft

er 7. De woorden mogen niet rijmen.

De meisjes en jongens van onze klas drukten in zelfgeschreven haiku’s hun respect voor onze aarde uit. Hieronder kun je

hun inspiratie lezen.

De natuur is leuk Dieren zijn er mooi

de bloemen ruiken lekker ze zijn rap en snel en lief

het is tof buiten. ik hou van dieren.

Julie Morgan

We hebben zoveel Vogels in de wei

de aarde geeft ons alles de lucht is helemaal blauw

ik ben heel erg blij de vogels zijn vlug

Viktor Kevin

Ik dank je aarde Buiten is het leuk

dat we hier mogen leven de zon staat aan de hemel

jij bent heel erg goed. het gras is mooi groen

Mattice Jana C

De dieren zijn leuk Dank u wel, natuur

de bomen zijn super mooi voor al de mooie bloemen

wij zijn er blij mee. je geeft ons zoveel.

Joran Ruth

Ik kijk om me heen We krijgen natuur

en zie veel mooie bomen en spelen graag in het bos

ik hou van het bos. dat is heel erg fijn.

Jana D Aline

De vogels buiten De natuur vol gras

die fluiten elke dag mooi alles rond mij vol planten

dank u wel, aarde. dank u wel, natuur.

Tibo Luka

Tijdens de godsdienstlessen in het derde leerjaar werkten de leerlingen rond het thema

aarde en vruchtbaarheid.

In dit thema maakten de leerlingen kennis met de indianen uit Zuid-Amerika, de boeren

uit Afrika, de bewoners van Azië en de christenen bij ons.

Overal op de wereld zijn de mensen verwonderd, blij en dankbaar voor de natuur.

De christenen uiten hun verwondering en dankbaarheid in een gebed.

Zij richten zich tot God, want Hij ligt toch aan de basis van al die wonderen.

Ook de mensen in Japan zijn blij en verwonderd over de natuur.

Ze drukken dit uit in haiku’s: dat zijn gedichtjes met een speciale vorm.

Ze bestaan uit drie regels en 17 lettergrepen: de eerste en de derde regel hebben elk 5

lettergrepen, de tweede regel heeft er 7. De woorden mogen niet rijmen.

De meisjes en jongens van onze klas drukten in zelfgeschreven haiku’s hun respect voor

onze aarde uit. Hieronder kun je hun inspiratie lezen.

De natuur is leuk Dieren zijn er mooi

de bloemen ruiken lekker ze zijn rap en snel en lief

het is tof buiten. ik hou van dieren.

Julie Morgan

We hebben zoveel Vogels in de wei

de aarde geeft ons alles de lucht is helemaal blauw

ik ben heel erg blij de vogels zijn vlug

Viktor Kevin

Ik dank je aarde Buiten is het leuk

dat we hier mogen leven de zon staat aan de hemel

jij bent heel erg goed. het gras is mooi groen

Mattice Jana C

De dieren zijn leuk Dank u wel, natuur

de bomen zijn super mooi voor al de mooie bloemen

wij zijn er blij mee. je geeft ons zoveel.

Joran Ruth

Ik kijk om me heen We krijgen natuur

en zie veel mooie bomen en spelen graag in het bos

ik hou van het bos. dat is heel erg fijn.

Jana D Aline

De vogels buiten De natuur vol gras

die fluiten elke dag mooi alles rond mij vol planten

dank u wel, aarde. dank u wel, natuur.

Tibo Luka

3e leerjaar A Klas mevr. Dorine

Page 6: vakantiekrant 2011

3e leerjaar B Klas mevr. Lucrèce en mevr. Mieke

In de maand mei leerden we tijdens de lessen

Wereldoriëntatie onze 5 zintuigen beter kennen.

We startten met een leuke instaples: we konden aan de

hand van verschillende proefjes

onze zintuigen ontdekken!

ogen, oren, mond, huid, neus

Tijdens de lessen rond het oog leerden we ook over gezichtsbedrog.

Kijken jullie even mee?

Welke twee verschillende personen herken je in deze figuur?

Welke lijn is het langst?

Hoeveel poten tel je?

Oplo

ssin

g:

een h

eks e

n e

en d

am

e /

beid

e lijnen z

ijn e

ven lang /

De p

ote

n z

ijn o

nte

l-

Page 7: vakantiekrant 2011

De kleuters uit de derde kleuterklas van juf Yamina hadden na de paasvakantie een stagiair in de klas. Juf Lieselot Cloet kwam een tweetal weken werken rond het thema: “Logistiek”. Klinkt moeilijk, maar eigenlijk werd het een leerrijke en boeiende periode. Juf Lieselot deed het volledig logistieke proces van een brood uit de doeken! Naar aanleiding hiervan gingen we op dinsdag 10 mei op bezoek in de warme bakkerij van Lieven en Sandra. Daar konden de kleuters van heel dichtbij zien en meemaken wat er allemaal gebeurt voor een lekker vers broodje bij ons op de ontbijttafel ligt…

Dank je wel, Lieven en Sandra voor de aangename ontvangst!

3e kleuterklas B Klas mevrouw Yamina

Page 8: vakantiekrant 2011

Dat auto‟s na een ongeval soms echte wrakken zijn, hebben we kunnen zien in de garage van de papa van Maxim Monteny. Blutsen, builen, gebarsten ruiten, gewone blikschade, brand– en waterschade! We hadden ogen tekort. BESLUIT; veilig op weg in het verkeer, altijd gordel om! Hoe je een reservewiel opsteekt bij een platte band, zagen we in de VAB die paalt aan de autogarage van papa Monteny! Met de takelwagen demonstreer-den ze hoe een auto met pech wordt getakeld! Een leerrijke, boeiende uitstap!

aan Pieter Monteny en de mensen van de VAB! 3e kleuterklas A en B Klas mevrouw Nele Klas mevrouw Yamina

Page 9: vakantiekrant 2011

In het eerste leerjaar leerden we lezen met mol en beer. Gelukkig kregen we hulp van leesmoeders en –oma‟s. We lazen in kleine groepjes een spannend of mooi verhaal. We willen alle leesmoeders en –oma‟s bij deze eens in de bloemetjes zetten.

Page 10: vakantiekrant 2011

1e leerjaar A Klas mevrouw Silvie Klas mevrouw Mieke

Page 11: vakantiekrant 2011

3e + 4e leerjaar O Klas mevr. Christine en mevr. Mieke

Schoolreis

Op vrijdag 20 mei spoorden we met

de trein richting Plopsaland. Het was heel mooi weer en weinig

volk!

We konden op heel veel attracties: Anubis The Ride, SuperSplash, De

Draak, Mega Mindy Jetski, SpringFly-er, Rollerskater, De Piratenboot, …

Het was echt mega tof!

Bert, Hannelore, Laure en Jelle

Sportdag

Op maandag 23 mei was het de jaarlijkse sportdag.

Verschillende soorten sporten stonden ons op te wachten: dans,

gocarts, tafeltennis, boogschie-

ten, loodjesgeweer, trampoline, death ride, bollen,…

Het was een leuke dag.

Op het einde kregen we als belo-

ning allemaal een ballon en een flesje water.

Ulrike, Lars, Lies, Lotte, Kyana en

Jolien

Sportweek

Op maandag 9 mei vertrokken we

richting Lichtervelde. Elke dag beoefenden we verschil-

lende sporten, afgewisseld met

wat les.

We leerden tijdens die week ook

omgaan met winnen en verliezen en ontdekten elkaars sporttalen-

ten.

Over de middag aten we allemaal

samen onze boterhammen op en konden daarna nog wat gaan

spelen op het speelplein.

Emilia, Senne, Mathias, Lore,

Jutte en Robbe

Page 12: vakantiekrant 2011

Simon Emma Flore Stien Lars

Robbe Stien Seppe Emma-Julie Lucas

Arthur Axelle Maura Ward Jaimi Stan

Marie Xander Thibaut Renée Tibo Jarne

Page 13: vakantiekrant 2011

Justine Yana Noach Hanne Isolde

Ralph Orfée Dre Kjenta Jelena

Yben Imke Isolde Dauwke Fé Beau

Mo Isaure Yente Maxim Kobe Kacper

Page 14: vakantiekrant 2011

De schoolreis en de eerste communie waren voor de kinderen van het 1ste

en 2

de lj. Onledemolen belangrijke en leuke momenten.

Wat de kinderen ervan vonden kun je hier lezen.

Mijn lichtje naar voor brengen in de kerk vond ik heel leuk. Op mijn feestje deden we een wedstrijdje fietsen en ik was gewonnen! Ik kreeg een slagroomtaart met snoepjes, lekker hoor! (Wolf Baete)

Op mijn feest was er een groot springkasteel en met houten planken maakten we een parcours om over te fietsen. Ik vond dat heel tof!

In de kerk mocht ik mijn lichtje naar voor brengen, lezen en zingen. (Yaron Buysse) Ik vond het leuk dat ik mijn lichtje naar voor mocht brengen en dat ik mijn doop-

kaars moest aanbrengen. Op het feest was er een springkasteel. Ik had lekkere lolly‟s en mocht dan ook nog taart eten. (Alexander Crabbe)

Het lezen in de kerk en mijn lichtje naar voor brengen vond ik leuk. Op het feestje bij mijn papa konden we springen op een „klein‟ springkasteel en spelen met volks-spelen. Ik kreeg ook veel cadeautjes. Het was heel plezant! Bij mijn mama kreeg ik een nieuwe fiets met een grote zak snoep eraan. We speelden op het springkas-teel met Lize en Flore. We kregen ook nog een lekker ijsje. (Sarah Dehouck)

Ik vond het tof om te zingen en te lezen in de kerk. Mijn feest was op hoeve Ter Kerst en ik speelde daar graag met mijn vriendin die er ook was voor haar 1

ste com-

munie. Het dessert was een ijslammetje en het smaakte heel lekker! (Zohra De-sloovere)

Ik vond alles leuk van mijn eerste communie! In de kerk mocht ik mijn lichtje naar voor brengen en op mijn feest kreeg ik een taart met fruit en snoep.

Die taart smaakte heerlijk, hoor! (Briana D‟Hoop) Ik vond het leuk dat ik eindelijk een echte hostie kreeg en mocht opeten. Als ca-

deau kreeg ik een trampoline. Nu zal ik veel kunnen springen! (Wout Vansteen-kiste)

Ik vond het heel plezant op het springkasteel met mijn neefjes en nichtjes. In de kerk toonde mijn mama „dikke‟ duimen naar mij. Daar was ik heel blij mee!

Was mijn mama trots op mij? (Arwen Watthy)

Ik was heel blij dat ik mee kon en dat ik niet meer ziek was! (Hanne Van Gheluwe) De piratenbootjes vond ik heel leuk omdat ze zo snel gingen en omdat Hanne bij

mij zat. Ook de stoeltjes vond ik tof. Eigenlijk vond ik ALLES superplezant!!! (Febe Verschaeve)

Het liefste dat ik deed, was op de stoeltjes ronddraaien. Ik ben er wel 4 keer na el-kaar op geweest. Zo leuk vind ik die attractie! (Bavo Dewaele)

Op de Anubis zitten vond ik heel leuk. Het ging supersnel en daardoor zit ik daar ook zo graag op. (Eloïse Lievens)

De eerste keer op de supersplash. Waaaaawwwww!!! Heel leuk, hoor! Met een soort lift naar boven en dan snel naar beneden. Ik vond het zo goed, dat ik er dan 4 keer na elkaar op geweest ben. (Milà Geldhof)

De Anubis vond ik heel cool. Hij gaat zelfs over kop! (Gil Goethals) De boomstammetjes waren leuk. Je gaat heel hoog en dan plots, whaaaaaaaaa naar beneden! Ook de rups is plezant, je rijdt zelfs door de kooi van de papegaai! (Hanne Vandepitte) Ik zat op de rups en weet je wat er gebeurde? Telkens we door de kooi van de pa-

pegaai reden, moest ik niezen. Hahaha! Op de boomstammetjes was het ook leuk!(Cisse Tytgat)

Ik vond alles heel leuk. Vooral omdat we overal konden opzitten en zelfs meerder keren na elkaar! (Vic Vansteelant)

De stoeltjes vond ik heel leuk. De rolschaatsen zijn tof, omdat we door een wasma-chine moeten en dan spuit er water op ons. (Sarah Dehouck)

Page 15: vakantiekrant 2011

Ik vond het leuk op de botsautootjes, omdat we botsten tegen elkaar. (Yaron Buysse) Ik vond het vooral leuk op de stoeltjes, de boomstammetjes en de rups. (Zohra Desloovere) Twee dingen die ik heel plezant vond: de supersplash en Anubis. Wil je weten waarom?

Op de supersplash word je nat en de Anubis gaat heel snel! (Wout Vansteenkiste) Alles was plezant: maar de supersplash, de draak en de stoeltjes vond ik het leukst! (Briana

D‟Hoop) ALLES, ALLES, ALLES!!! (kort, maar veelzeggend!) (Wolf Baete) De draak! Ik zat daar in de draak te wachten tot hij ging vertrekken. En plots…whaaaaaaaa… we zijn weg! Heel snel! (Alexander Crabbe)

1e + 2e lj. O Klas mevr. Katrien Creus

Mijn vijfde leerjaar made by Gerald Debusseré De grote vakantie is gedaan. Dus gaan we naar het volgende jaar met een nieuwe lerares: juf Ti-ne. En we hebben er ook een nieuw vak Frans. Frans is een belangrijke taal maar ik kan het niet zo goed. Nu hebben we ook studie, best handig om je huiswerk te maken. Op 24 september gingen we op studiereis naar de provincie Henegouwen. Daar bezochten we Aubechies en het Kluisbos. In oktober was er niets speciaals. Maar op 29 oktober was het de ver-jaardag van juffrouw. Er was niet echt een feest. In november gingen alle 2 de klassen op sport-klas. Van 8, 9 en 10 november waren we weg van school. Ongeveer halfweg december begon-nen de eerste proefwerken. Mijn rapport was niet zo goed: 76%. Met 80% was ik veel blijer ge-weest. Dan was het een leuke kerstvakantie. In januari nog wat feesten voor Nieuwjaar. En dan weer naar school. Voor het eerst met een g-mail werken? In begin februari gingen we naar Gent. Met de 2 klassen bezochten we de abdij en de volkssterrenwacht. Jammer genoeg was er dit jaar geen carnaval. Op 21 maart begon de lente. Halfweg april deden we een ruil– en hobbybeurs: we brachten ongeveer 450 euro binnen. In mei gingen we op studiereis naar Antwerpen: de Zoo en de haven. Een paar weken later gingen we op sportdag: we hebben daar een hele dag gespeeld. Eén keer een woensdag was het dialectendag. Dat was leuk omdat juffrouw heel goed dialect kon. Nu nog even doorzetten voor de proefwerken en dan daaaaaaag 5de leerjaar en hallo grote va-kantie. Ik vond het heel leuk bij juf Tine te zitten.

Page 16: vakantiekrant 2011

5e leerjaar A Klas mevrouw Tine

In het vijfde leerjaar maken de leerlingen voor de eerste maal kennis met de Fran-se taal. Op het einde van elk schooljaar stellen we vast dat de kinderen reeds heel wat bijgeleerd hebben. De vijfdeklassers kregen de opdracht om een stel-werkje te maken waarin volgende gegevens aan bod moesten komen: Vertel hoe je heet en hoe oud je bent. Vertel hoe je eruit ziet: ben je groot of klein, wat voor haar en ogen heb je? Vertel waar en hoe je woont. Vertel iets over je gezin: hoe je ouders heten, of je broers of zussen hebt,

hoe dit heten en hoe oud ze zijn. Vertel iets over je huisdieren: heb je er, welke huisdieren heb je en hoe he-

ten ze? Vertel waarvan je houdt: kleding, activiteiten,… Vertel iets over je school: waar ga je naar school, hoe doe je dat? Hieronder enkele voorbeelden.

Bonjour, c‟est Janne ici. J‟ai 11 ans, et je suis une fille. Je suis grande. J‟ai les cheveux bruns, et les yeux tres bruns. J‟habite en Belgique. Mon adresse est Rodolf Callewaertstraat, numéro 8, à Gits. Je n‟ai pas de soeur, mais j‟ai un frère. Il s‟appelle Joppe. Il a 13 ans. J‟ai des animaux. Ce sont des poissons au jardin. Je vais à l‟école comment? Je vais souvent à vélo. Mais parfois aussi à pied ou en auto. Je joue au foot, c‟est super! Et je joue aiussi le sax. Maintenant je suis sur l‟école. Je n‟aime pas l‟école!

Je m‟appelle Arne. J‟ai onze ans. Je suis grand. Je suis des yeux bleus et des cheveux blonds. J‟habite à Gits. Ma mère est Els. Mon père est Marc. Mon père a qua-rante-quatre ans. ma mère a quarante ans. Et j‟ai une soeur. J‟ai deux poissons. Je vais à vélo à l‟école. Mon école est à Gits. J‟aime jouer et regarder la télé.

Bonjour, je suis Gauderic. J‟ai 11 ans. Je suis tres grand et fort. J‟ai les cheveux courts et bruns. J‟habite à Gits. Mon adresse est rue de Turkeyen, numéro 13. Ma maman s‟appelle Patricia. Mon papa s‟appelle Rik. Mon frère s‟appelle Thomas et mon deuxième frère s‟ap-pelle Florian. J‟ai neuf animaux dans la maison: huit chats et un chien, il s‟appelle Falkor. Je vais à l‟école à vélo. Mais parfois en auto. J‟aime porter un short mauve et un T-shirt mauve. J‟aime jouer la guitar: je suis tres bien. Voilà!!!

Page 17: vakantiekrant 2011

De leerlingen van het vierde leerjaar trokken op woensdag 25 mei naar Kemmel voor drie heerlijke dagen bosklas. Samen maakten ze onderstaand verslag van hun avonturen in „De Lork‟.

Woensdagochtend wekte mama me. Slaperig opende ik mijn ogen en stapte uit bed. Ik maakte me klaar en vroeg papa of hij al wou vertrekken. Op zijn gemak slurpte hij z‟n koffie leeg en zei toen: “Oké, direct lieve schat. Maar ik moet wel eerst gaan tanken.” Eens op school aangeko-men heerste er grote drukte. (Claire) We vertrokken naar de Lork om 8.30 uur. Ik zat met Imen, Guillaume en Alexandra in de auto van Imens papa. Iedereen was zo enthousiast, dat we bijna uit de auto sprongen. We kwamen toe in hete hotel en laadden de bagage uit. Het was meteen al een drukke dag. (Arne) Toen de koffers in de zithoek geplaatst waren, startten we een fotozoektocht langs de prachtige natuur. (Guillaume) Na de zoektocht mochten we de valiezen uitpakken in de kamers. Dat was wel een hele var-kensstal met Xanthe, Hélène, Claire en Katja erbij. Als eerste middagmaal kregen we rijst met vol-au-vent. Aan tafel waren het bijna allemaal vieze gezichten. Ik at dat graag. Daarna maak-ten we nog een picknick; twee broodjes had ik mee: 1 met kaas en 1 met boter. (Alexandra) Ik was blij dat mijn mama mocht rijden naar het museum. Daar zagen we een coole, maar tries-tige film over Bayernwald. Nadien bezochten we de echte loopgraven, ik waande me een echte soldaat. Ook een bezoek aan het Memorialmuseum in Zonnebeke stond op het programma. Wauw, wat eng! Als verrassing gingen we naar een groot speelplein in Ieper. Ik wist niet dat daar een apenboom stond. Daarin heb ik uren gespeeld. (Simon) Om 20 uur gingen we naar de Menenpoort voor de Last Post. Ik heb op meester zijn schouders gezeten, omdat ik anders niet kon zien. Ze speelden op doedelzakken. (Hélène) Om 21 uur waren we terug en mochten we de douche in. Om 21.30 uur doofden we de lichten. We moesten muisstil zijn in onze kamer. (Lore) Op donderdag moesten we opstaan om 7.15 uur. Als ontbijt kregen we brood en pistolets. Wer-ken met de boskoffer vond ik leuk. Met een vergrootglas konden we dieren onderzoeken. We mochten ook de hoogte van bomen meten. (Alikhan) Opeens stonden we oog in oog met heks Renata en haar verhalen. (Tristan) Dat vond ik leuk. Ze vertelde ons veel over de natuur. Ze gaf ons zelfs een toverdrankje. Je moest aan iemand denken, ik heb aan Nore gedacht. (Robbe) „s Middags kregen we fishsticks met puree voorgeschoteld. Daarna was er platte rust, dat deed ons goed. (Tristan) De deuren van onze kamers moesten open. Na wat rusten, gingen we te voet naar het Folkmu-seum in Dranouter. Daar was er pas echte folkmuziek. We keerden met de fiets terug. Het was lastig. Mijn ketting lag er af en Hélène haar rug deed pijn. Toen we terug waren, mochten we in het bos spelen en kampen bouwen. (Kenneth) Als avondeten kregen we lekkere spaghetti. Ik heb veel gekletst aan tafel. Omdat het de voor-laatste dag was, hebben we met z‟n allen een pyjamafuif gehouden. Ook de verjaardag van Nore werd gevierd. Na al dat feesten, zijn we gaan slapen. (Pauline) Vrijdagmorgen was ik al een tijdje wakker. Dan lekkere boterhammen met speculoospasta. Jammergenoeg moesten we onze koffers inpakken. We maakten een kompaswandeling, maar liepen eventjes verkeerd. Daarna was het lekkerste van alles: barbecue met frietjes. Dat was zodanig lekker, dat mijn maag vol zat met frietjes en barbecue. (Hannes) Na het middagmaal gingen we nog aan de Kemmelberg supporteren voor Philippe Gilbert en Tom Boonen. Helaas konden we de wedstrijd niet helemaal uit kijken, want we moesten naar huis. Ik zat bij meester Steven, juf Sabine en Emi- le. Eindelijk thuis. Ik ging naar mijn mama en gaf haar een dikke zoen. (Imen) En dan een dutje doen terug thuis… (Emile)

4e lj. A Klas meester Steven

Page 18: vakantiekrant 2011

Een bloemlezing uit de stelwerkjes van 4B, geschreven na de bosklassen in Kemmel (van 25 tot 27 mei). We beleefden samen een fantastische tijd, zoals je hieronder kan zien en lezen… Nadat iedereen zijn buikje vol had gegeten bij het ontbijt, gingen we op stap met heks Re-nata. Ze maakte ons allerlei dingen wijs die niet bestonden, maar we leerden ook veel dingen over de natuur. De wandeltocht was wel lastig, het was immers op de Kemmel-berg. Toen we boven waren kregen we ook nog een liefdesdrankje , terwijl we dat op-dronken, moesten we onze ogen sluiten en aan iemand denken waarvan je houdt. Ik dacht aan … Dat ga ik niet verklappen! (Xanthe Winne)

Na het eten smeerden we onze broodjes, want we zouden ‟s avonds niet terug zijn voor het avondeten. Daarna keken we naar een film van ongeveer 20 minuutjes over de oorlog. Daarna gingen we die loopgraven in het echt bekijken. Daarna gingen we naar het Memorial Museum in Zonnebeke. Dat was mooi zeg! Toen gingen we naar een speelplein, daar kon je een heel parcours afleggen. Dan kon-den we eindelijk picknicken, want van al dat spelen had ik wel honger gekregen! Rond acht uur gingen we dan naar de Last Post, en daarna mochten we lekker in ons bedje kruipen. (Lotte Leenknegt)

Vrijdag is er een lekker ontbijt met warme chocolademelk. We pakken voor we vertrek-ken eerst nog onze koffers in en gaan dan op kompaswandeling. We leren tijdens deze wandeling hoe we een kompas moeten ge-bruiken, ondertussen moeten we ook ver-schillende vragen beantwoorden. ‟s Middags krijgen we barbecue met frietjes. Na het eten mogen we nog wat buiten spelen. Om 14 uur passeert de koers en we supporteren voor Tom Boonen en Philippe Gilbert. Om 14.15 uur vertrekken we naar Gits. Onderweg ko-men we de koers nog eens tegen en om 15 uur zijn we terug in Gits. (Jasper Buysschaert)

4e leerjaar B Klas mevrouw Vanessa

Page 19: vakantiekrant 2011

2e leerjaar B Klas mevr. Veroniek

2e leerjaar A Klas mevr. Katrien en mevr. Petra

Naar aanleiding van het thema „Gestrikt‟ organiseerden we in het 2e leerjaar een creatief atelier op dinsdagnamiddag 3 mei. Bedankt aan alle ouders en grootouders die zich die namiddag vrij-maakten om de kinderen allerlei handvaardigheden bij te brengen. Hieronder enkele stelwerkjes over deze leuke namiddag.

Wij hebben genaaid We hebben een sapje gekregen. Silke, Fleur en Sarah hebben kruissteken ge-maakt. We hebben gekeken naar foto‟s van de trouw-kleren. Wij hebben gepro-beerd om te breien. De oma van Fleur heeft ons geholpen. Wij hebben 5 minuut-jes gespeeld. Wij bedanken de oma van Fleur.

Sarah, Fleur en Silke

Naaien We zaten in het groepje van Helena, Sarah en Marthe. Wij naaiden een pennezak. We leerden veel bij. Marthe zei bijna altijd woorden over Helena, dit vonden we heel fijn en grappig. Sarah begreep het niet zo goed maar na een tijdje kreeg ze het weer onder de knie. Ze holpen ons goed en leg-den het ons super uit. Lucrèce en Els, de oma en de mama waren heel lief. Wij dan-ken Lucrèce en Els.

Helena, Sarah en Marthe

Wij leren stikken Wij kunnen in verschillende vormen wer-ken. We hebben op een knop mogen druk-ken. En we hadden dolle pret bij het stik-ken. We mochten niet te rap stikken. De oma van Iben was heel lief. Ze legde het heel duidelijk uit. We waren heel moe. Dank aan de oma van Iben.

Iben, Ilan, Cérian en Bent

Stikken! We stikten een schortje met veel pret. Wij maakten het schortje voor Moederdag. In het begin moesten we recht leren stikken. Dan begonnen we aan het echte werk! We noemen Xander, Andres, Emiel en Jannes. Op het laatst waren we heel moe. Wij dan-ken de oma van Xander.

Xander, Andres, Emiel en Jannes

De breiles Wij hebben een heel mooi armbandje gebreid met drie verschillende kleuren: geel, roze en blauw. We leerden breien met de oma van Janne. We moes-ten eerst onder het lusje en dan boven de breinaald en dan eraf. We zaten veel in nesten en de lusjes lagen er veel af. Jannekes omas hielp super veel mee. Janne wilde heel de tijd wisselen van wol. Wij werkten heel flink en goed door. We zaten in het kringetje om te breien en dat was tof. De oma van Janne zat op de stoel van de juf! Er was veel ple-zier ook al was het moeilijk. Dank je wel oma van Janne!

Janne, Emma, Markha en Yentl.

Werken met wol Wij hebben de wol honderd maal rond de stoel ge-draaid. Het was superleuk. We maakten ook vlech-ten. Daarna tekenden we ogen en een mond. De mama van Caro leerde het aan ons. Ik vond de springbal het leukste. Het was fijn bij de mama van Caro. Ze was keitof! We hebben ook wat gespeeld met de poppen die we maakten. We danken Tina, de mama van Caro.

Caro, Luna en Jeffrey.

Breien De beweging was leuk en gemakkelijk. We breiden iets warms met wol. We mochten kiezen tussen geel en oranje. Om te breien gebruikten we twee breinaalden. Het breien ging door in de leraarska-mer. Het was de oma van Iben die ons leerde brei-en. Bedankt oma Annie!

Stefanie, Sarah en Stijn

Graag willen wij ook nog volgende mensen be-danken: dhr. Koen Dewilde (papa van Sarah), dhr. André Bruneel (opa van Louis en Ward) en dhr. Willy Phlypo. Bij hen konden we zien hoe een schaapje geschoren wordt. Bedankt voor de leerrijke namiddag!

Foto‟s van deze activiteit kun je bekij-ken op de klaswebsite thema „Gestrikt‟

Page 20: vakantiekrant 2011

Fien Alleman, Steffi Baert, Carpentier Louis, Casteleyn Bavo, Casteleyn Klaas, Claeys Lynn, Cloet Barbara, Coghe Lennert, Debusschere Joa-chim, Declercq Aldo, Declercq Deano, Deknudt Charles, Deleu Jarne, Demare David, Devriendt Sander, Devriese Gilles, Eeckhout Stijn, Hanne Simone, Heus Iris, Leenknegt Celestine, Manca Margot, Priem Alexander, Rooryck Bavo, Seurinck Fiebe, Van Derbeken Amber, Vanden-driessche Benoit, Vandermeulen Elias, Vande-walle Kimbra, Vandycke Arne, Vanhoutte Kato, Vanhoutte Stan, Vanhoutte Vic, Vansteelandt Thomas, Wydooghe Lowie en Alliet Florence.

Page 21: vakantiekrant 2011
Page 22: vakantiekrant 2011

Data Gitsbergstraat Torhoutstraat Koolskampstraat

30 augustus 2011 Kennismakingsdag peu-ter– en 1e kleuterklas-sen van 17 tot 18 uur

Kennismakingsdag peu-ter– en 1e kleuterklas van 17 tot 18 uur

Verder informatie in ver-band met de leerplan-avonden van 4e, 5e en 6e leerjaar wordt begin

volgend schooljaar meegedeeld.

30 augustus 2011 18.30 uur leerplan-avond tweede leerjaar

30 augustus 2011 19 u. kennismaking met het eerste leerjaar

19 u. kennismaking met het eerste leerjaar

05 september 2011 18 u. leerplanavond eerste leerjaar

18 u. leerplanavond eerste leerjaar

06 september 2011 19 u. leerplanavond derde leerjaar

19 u. leerplanavond tweede leerjaar

06 september 2011 19 u. leerplanavond derde leerjaar

1e trimester Donderdag 1 september 2011 Dinsdag 13 september 2011 Vrijdag 7 oktober 2011 Van maandag 31 oktober tot en met zondag

6 november 2011 Vrijdag 11 november 2011 Van maandag 26 december tot en met zon-

dag 8 januari 2012

Welkom op de eerste schooldag! Facultatieve vrije dag Kermisdinsdag Pedagogische werkdag voor de leerkrachten vrijaf voor alle kinderen! Herfstvakantie Wapenstilstand vrijaf voor iedereen. Kerstvakantie

2e trimester Van maandag 20 februari tot en met zondag

26 februari 2012 Van maandag 2 april tot en met zondag 15

april 2012

Krokusvakantie Paasvakantie

3e trimester Maandag 30 april 2012 Dinsdag 1 mei 2012 Donderdag 17 mei 2012 Vrijdag 18 mei 2012 Maandag 28 mei 2012 Zaterdag 30 juni 2012

Facultatieve vrije dag vrijaf voor iedereen! Feest van de arbeid vrijaf voor iedereen! O.L.H. Hemelvaart vrijaf voor iedereen! Brugdag vrijaf voor iedereen! Pinkstermaandag vrijaf voor iedereen! Begin van de zomervakantie

Informatie van alle andere activiteiten wordt in de loop van het schooljaar meegedeeld.

Page 23: vakantiekrant 2011

07 april 2011 Florian

broertje van Gauderic en Thomas Vanneste.

30 april 2011 Dhr. Antoon Huys

grootvader van Stan Huys en vrijwilliger op onze school.

01 mei 2011 Mevr. Anna Deceuninck

overgrootmoeder van Joke Verhaeghe.

06 juni 2011 Dhr. Jackie Vanbrabant

schoonvader van mevrouw Katrien Laga, leerkracht in het tweede leerjaar en grootvader van Lise en Laure Vanbrabant.

09 juni 2011 Dhr. Walter Vandewiele

schoonbroer van zuster Martin, lid van het schoolbestuur.

17 juni 2011 Mevr. Agnes Raes

Overgrootmoeder van Guillaume en Margaux Deboosere

Vakantie Tijd om de dagen met smaak te beginnen. Tijd om de zon te vermoeden achter vuisten mist. Tijd om een vogel vlakbij te horen zingen. Tijd om te ontdekken wat je reeds altijd wist. Tijd om de wereld heel mooi te verzinnen. Tijd om te puzzelen met stukjes verlangen of randjes moed. Tijd om aandachtig voor duizend en één kleine dingen de tijd te vergeten en verwonderd te zeggen: