Travel Active Vrijwilligerswerk Brochure 2012-2013

download Travel Active Vrijwilligerswerk Brochure 2012-2013

of 100

 • date post

  28-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  225
 • download

  6

Embed Size (px)

description

Het complete aanbod van vrijwilligerswerk van Travel Active.

Transcript of Travel Active Vrijwilligerswerk Brochure 2012-2013

 • een programma van Travel Active

  Inspirerend vrijwilligerswerk magazine

  Vrijwilligerswerk

 • 2Gabrielle Schot, vrijwilliger opTravel Active ProjectNabari Child Care in Ghana

  Zie pagina 12-13

 • 3VrijwilligerswerkPostbus 1075800 AC VENRAYTelefoon (0478) 551 900Fax (0478) 551 911E-mail vrijwilligerswerk@travelactive.nlwww.travelactive.nl/vrijwilligerswerk

  Nicole Lieke Kevin

  Vrijwilligerswerk varieert van het beheren van natuurparken, het uitdelen van folders, het bouwen van een school, het geven van Engelse les en het verzorgen van olifanten tot het aanleggen van ecobossen, ravotten met weeskinderen en het kweken van orchideen. Stuk voor stuk unieke en indrukwekkende buitenlandervaringen die jij je hele leven niet meer vergeet.

  Voor een goed doelOf je nu zeventien of zeventig bent, iedereen kan als vrijwilliger aan de slag met Travel Active. Het enige wat van je wordt gevraagd, is enthou-siasme en een positieve instelling. Ook moet je tegen een stootje kunnen, want niet alle sociale, culturele of natuurprojecten zijn even rooskleurig. Maar je inzet hoe kort of lang je ook gaat wordt zeer gewaardeerd. Bovendien leer je als geen ander het land en de bevolking kennen. Dus haal het beste uit jezelf en word vrijwilliger in Afrika, Azi of Latijns-Amerika!

  Cultureel avontuurHet leuke is dat er naast je vrijwilligerswerk alle ruimte is om het land te ontdekken.

  Travel Active biedt je afhankelijk van je bestemming talrijke programmas aan, die je naar hartenlust kunt combineren. Van een cul-tuur-, strand- en meditatieweek tot een trek-king en een taalcursus. Kortom: met Travel Active haal jij meer uit je vrijwilligerswerk.

  Tijd van je levenAl meer dan twintig jaar is Travel Active d specialist als het gaat om culturele uitwis-selingen. En met succes. Als Nederlands grootste uitwisselingsorganisatie begeleidde Travel Active duizenden deelnemers jong en oud bij hun avontuur in het buitenland. Kies je voor Travel Active, dan kies je voor een betrouwbare en zeer ervaren organisatie. Bovendien zorgen de drie enthousiaste mede-werkers van onze afdeling Vrijwilligerswerk ervoor dat je er nooit alleen voor staat. Ze bezoeken regelmatig de landen waar jij als vrijwilliger aan de slag kunt. Zo kan het team jou een goed en realistisch beeld geven, zodat jij weet wat je te wachten staat. Met andere woorden: met Travel Active heb jij de tijd van je leven!

  Het vrijwilligerwerk team

  Elke dag weer genieten wij van de enthousias-te verhalen van vrijwilligers: onder de indruk van de overweldigende natuur, helemaal geraakt door de hartelijkheid van de lokale bevolking of ontroerd door de barre leef-omstandigheden waarin kinderen zich soms bevinden. Hoe dan ook, vrijwilligerswerk raakt je tot in je ziel. Het is een intense ervaring die jij je hele leven met je meedraagt. En als team van Travel Active kunnen wij het weten. Want ook ik werkte meer dan twintig jaar

  geleden voor een langere tijd in de Verenigde Staten. Deze sprong naar het buitenland was echt onvergetelijk. Alle ontmoetingen, de cul-tuur, de taal en de intensiteit van het leven waren ervaringen die mij nooit meer hebben losgelaten. Dus grijp je kans als vrijwilliger en maak het verschil. Waar ook ter wereld.

  Mark A. MaasdamOprichter Travel Active

  Maak het verschil

  Hallo avonturierBeleef een onvergetelijke ervaring als vrijwilliger

  Beteken je graag iets voor anderen, wil je een bijdrage leveren aan de wereld of gaat je hart sneller kloppen voor de natuur? Dan is vrijwilligerswerk zeker iets voor jou! Met Travel Active kun je als vrijwilliger aan de slag in bijna dertig landen. Wordt het overweldigend Costa Rica, kleurrijk Thailand, authentiek Peru, imposant India, bruisend Brazili of toch gastvrij Zuid-Afrika De keus is aan jou!

  Wist je dat- je kunt kiezen uit bijna dertig (!) lan-

  den?

  - er in totaal al meer dan 10.000 vrijwil-

  ligers zich hebben ingezet via Travel

  Active?

  - er al vrijwilligerswerk is vanaf twee

  weken?

  - je in Latijns-Amerika alle vrijwilliges-

  programmas in de verschillende lan-

  den met elkaar kunt combineren?

  - vrijwillig niet vrijblijvend betekent?

  Mark A. Maasdam

  Oprichter Travel Active

 • 4Ghana

  Mexico

  GuatemalaNicaragua

  Costa Rica

  Brazili

  Bolivia

  Argentini

  Peru

  Ecuador

  Chili

  4

  Inleiding p 3

  Inhoud p 4

  Travel Active p 6

  Vrijwilligerswerk team p 8

  Vrijwilligerswerk p 10

  Nabari Child Care Project p 12

  Vrijwilligerswerk

  met het hele gezin p 14

  Stichting Meet Kate! p 16

  Azi p 18

  Cambodja p 20

  China p 22

  India p 26

  Sri Lanka p 32

  Maleisi (Borneo) p 36

  Nepal p 38

  Thailand p 40

  Latijns-Amerika p 46

  Brazili p 48

  Bolivia p 50

  Peru p 52

  Ecuador p 54

  Guatemala p 56

  Chili p 60

  Nicaragua p 62

  Costa Rica p 64

  Argentini p 68

  Mexico p 72

  Combinatiereizen p 74

  Afrika p 76

  Ghana p 78

  Benin p 82

  Zuid-Afrika p 84

  Zambia p 86

  Tanzania p 88

  Kenia p 90

  Andere programma's p 94

  Stap voor Stap p 95

  Travel Active website p 96

  Travel Active community p 97

  Voorwaarden p98

  Redenen voor

  Travel Active te kiezen p 99

  Inhoud

 • 5Zuid-Afrika

  Kenia

  Tanzania

  Zambia

  Ghana

  China

  Nepal

  Thailand

  India

  Cambodja

  Maleisi (Borneo)Sri Lanka

  Benin

  5

 • 6Onze missieHet enthousiaste Vrijwilligerswerkteam heeft maar n missie: jouw reis laten uitgroeien tot een grenzeloze buitenlandervaring. Een inspirerende en wereldse beleving die geba-seerd is op kennis, puurheid en betrouwbaar-heid. Met andere woorden: Travel Active biedt je eerlijk vrijwilligerswerk, waar je ook terecht-komt. Zo worden lokale projectmedewerkers goed beloond, verblijf je veelal in een gastge-zin en word je zo veel mogelijk begeleid door lokale gidsen en experts. Tijdens je vrijwil-ligerswerk, maar ook gedurende je taalcursus, excursies en cultuurreizen.

  Ons vrijwilligerswerkTravel Active wil zo veel mogelijk mensen de unieke ervaring van een culturele uitwisseling laten beleven. Vrijwilligerswerk draagt hieraan bij. En als specialist weten wij waarover we praten, want alle medewerkers van de afde-ling Vrijwilligerswerk zijn specialistisch en hebben zelf vrijwilligerswerk gedaan, de lan-den bezocht en de lokale partnerorganisaties ontmoet. Zij kunnen je dan ook informeren op basis van hun eigen ervaringen. Naast specia-list is Travel Active idealist. Wij streven ernaar dat vrijwilligerswerk iets oplevert voor alle partijen. Dat jij als vrijwilliger een land echt leert kennen en dat de lokale gemeenschap profiteert van al jouw inspanningen.

  Zo veel mogelijk vrijwilligers de kans geven bijzondere landen van binnenuit te leren kennen. Dat is de visie van Travel Active. Dat doe jij als vrijwilliger op een van onze programmas door kennis te delen, ondersteuning te bieden en te leren van andere culturen. Zo doe jij niet alleen unieke levenservaring op, maar draag jij ook bij aan de ontwikkeling van talrijke hulpbehoevende lan-den in drie verschillende werelddelen.

  Travel ActiveKies je voor eerlijk vrijwilligerswerk, dan je kies voor Travel Active...

 • 7En het mooie is: wij sluiten niemand uit. Iedereen die het hart op de juiste plek heeft, kan via Travel Active aan de slag op een vrij-willigersproject dat bij hem of haar past. Je krijgt de begeleiding die jij het prettigst vindt. Ook kunnen we de intensiteit van het vrijwil-ligerswerk afstemmen op wat je fysiek en/of mentaal aankunt. Bovendien kun je culturele of avontuurlijke programmas combineren met je inzet als vrijwilliger. Kortom: jouw buitenlan-dervaring kent met Travel Active geen grenzen. Onze partnerorganisatieTravel Active gelooft in de ontwikkeling van het land zelf. En dat alleen de lokale inwoners je die kennis en ervaring kunnen geven die jouw verblijf uniek maken. Daarom werken wij uitsluitend samen met partnerorganisa-ties die lokale inwoners als medewerkers in dienst hebben. Zo leveren wij een structurele bijdrage aan de ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Daarbij willen de inwoners de liefde voor hun eigen land en hun ken-nis daarover maar al te graag met jou delen en uitwisselen met jouw kennis, cultuur en inzicht. Een echte win-winsituatie dus! Onze programmakostenMaar een klein gedeelte van de door jou betaalde programmakosten is bestemd voor de onkosten die wij in Nederland maken, zoals het informatiemateriaal, de internetsite en de infodagen. De overige kosten komen ten goede aan de partnerorganisatie, die zo de medewerkers een passend inkomen kan geven. Ook besteden zij jouw bijdrage aan projectontwikkeling, huisvesting, vervoer, begeleiding en materialen. Al met al stimule-ren de programmakosten de lokale economie en is het voor ons mogelijk eerlijk vrijwilli-gerswerk te kunnen bieden.Daarbij gebruiken wij een deel van de pro-grammakosten voor ons eigen vrijwilligerspro-jecten. Travel Active steunt structureel klein-schalige lokale projecten zoals bijvoorbeeld het arme weeshuis Nabari Child Care, zodat we de veertig hulpbehoevende weeskinderen een beter toekomstperspectief kunnen bieden. Maar ook vele andere projecten krijgen onze hulp en hebben deze ook dringend nodig. Onze deelnemersOf je nu 17 of 70 bent, iedereen kan via Travel Active aan de slag als vrijwilliger. Zolang je maar gemotiveerd bent en een passie hebt voor kinderen, ouderen, dieren of de natuur.

  Zelfs voor stellen of gezinnen met jonge kinderen hebben wij passende programmas samengesteld. Want wij weten uit ervaring dat ieders inzet op onze p