Thilala juni 2013

32
THILALA JAARGANG 38 NUMMER 8 AFGIFTEKANTOOR MECHELEN EGIDE WALSCHAERTSTRAAT 1 MAANDELIJKS, JUNI 2013 VERSCHIJNT NIET IN AUGUSTUS Thilala juni 2013

description

de thilala van juni 2013

Transcript of Thilala juni 2013

Page 1: Thilala juni 2013

THILALA JAARGANG 38 NUMMER 8AFGIFTEKANTOOR MECHELENEGIDE WALSCHAERTSTRAAT 1

MAANDELIJKS, JUNI 2013VERSCHIJNT NIET IN AUGUSTUS

Thilalajuni

2013

NOVEMBER

OKTOBER

thilala

November

2009

THILALA JAARGANG 35 NUMMER 3

AFGIFTEKANTOOR MECHELEN

EGIDE WALSCHAERTSTRAAT 1

MAANDELIJKS, NOVEMBER 2009

VERSCHIJNT NIET IN AUGUSTUS

Page 2: Thilala juni 2013

Thila ColomaA34/29G

Geerdegemstraat 80/82 2800 Mechelen

www.thilacoloma.be [email protected]

V.U. Annelies Roosen, Boterbloemstraat 10, 2800 Mechelen

Page 3: Thilala juni 2013

1Thilala juni

Waarom je steeds een potlood en een touw moet hebbenin je perfect uniform.

Fluit fluit fluit… Iets na twee uur die zondag weergalmt het fluitsignaal over de scoutsterreinen van Thila Coloma. De kinders komen al van ver enthousiast aangerend, waaronder ook Jules. Jules is misschien wel de meest enthousiaste scout van al. Toch slaat Jules’ enthousiasme in de formatie al gauw om; leider Tarpan roept vol trots ‘INSPECTIE!!!’. Jules was even daarvoor hals over kop naar de scouts vertrokken, zijn hemd nog nat van de was en boterhammetje op de fiets opgesmikkeld. Het uniform perfect in orde brengen was hij rats vergeten.

Enkele ogenblikken en pompende kinders later is onze vriend aan de beurt voor de inspectie. Tarpan controleert hem op een stukje touw. ‘Ja, lap’ denkt Jules ‘ik kan het al wel schudden, dit wordt stevig pompen’. Na 20 keer pompen (volgens Jules veel te veel, volgens Tarpan dan weer veel te weinig) vraagt Tarpan hem waarom het zo belangrijk is wat touw mee te brengen. Het antwoord op die vraag zou Jules voor altijd bij blijven. Tarpan begint zijn verhaal ‘Het touw staat eigenlijk symbool voor je carrière in de scouts, je leidraad, je rode draad’. ‘Bij de kapoentjes leer je dat de groep als een sjortouw is, allemaal kleine schattige vezeltjes, maar innig verbonden met elkaar zorgen ze voor een heel sterke band’. ‘Bij de welpen leer je dat het niet zo’n erg is als je eens ruzie maakt, je mag eens in de knoop liggen met elkaar maar je moet er gewoon voor zorgen dat je de knoop altijd terug

Voorwoord

Page 4: Thilala juni 2013

2 Thilala juni

los krijgt’. ‘Technieken zijn het hoogste goed bij de JV’s. Je tentje op 3-daagse staat of valt met een goede topreepsteek’. ‘Voor de echt grote pionierswerken moet je op elkaar durven vertrouwen. Elk lid van de groep of elk sjorring heeft zijn nut’. ‘Tot slot moet je zelf de touwtjes in handen kunnen nemen, lang leve de vt’s’.

Leider Vos staat al klaar met de volgende vraag. ‘Jules, dedekke, waar is je potlood?’ ‘Je weet toch waarom je steeds een potlood bij je moet hebben op de scouts. Ook het antwoord op deze vraag zal Jules voortaan altijd bij blijven. ‘Het potlood is al een scout, als jezelf ’. ‘Je begint bij de kapoentjes als nieuw potlood, je belandt in een doos vol verschillende kleurpotloden’ ‘Elke kleur is een an-der karakter van iemand. Met al die kleuren kan je een prachtige tekening maken, oftewel al die karakters bij elkaar maken een za-lige groep’. ‘Bij de welpentakken durf je al wat meer en ga je eens buiten de lijntjes kleuren’. ‘Die lijntjes zal je moeten weggommen wil je de leiding tevreden houden, zo leer je uiteindelijk ook je fouten’. ‘Van al dat kleuren wordt het potlood bot.’ ‘Bij de JV’s word je dan weer wat aangescherpt, wat soms even hard kan zijn, maar je komt er als verfijnder potlood uit’. ‘Bij de verkenners leer je dat het binnenste van het potlood het belangrijkste is, het is daarmee uiteindelijk dat je tekent’. ‘Het uiterlijk doet er weinig toe en echte vriendschap schuilt van binnen’. ‘Tot slot leer je bij de Vt’s dat elk potlood zijn of haar spoor altijd achter laat.’ ‘Leiding geven, is je spoor achterlaten op het blad van TC’.

Jules is sindsdien nooit meer zijn perfect uniform vergeten. Doe net als Jules en kom steeds in perfect uniform, JLMEK.

IZJSMOGVA

Page 5: Thilala juni 2013

3Thilala juni

Binnenlands kampHet scoutsjaar zitten er weer bijna op... maar het beste moet nog komen: HET KAMP!

Dit jaar trekken we naar:

Schönbe rg !

> 3-13 augustus (JW – W – SW – TT (Bagheera’s) – JV)> 6-13 augustus (KAP – TT (Baloes))

Het kamp is het hoogtepunt van het scoutsjaar. We spelen, ravotten, zingen, werken en stappen nog drie keer harder dan normaal, leven nog meer buiten en intenser samen, gaan samen slapen en worden naast elkaar wakker… Kortom, het is de ultieme scoutsactiviteit waar iedereen bij wil zijn.

Om het groepsgevoel niet te laten verstoren door een komen en gaan van ouders en leden, organiseren wij geen bezoekdag en verwachten wij dat alle leden met hun tak aankomen en vertrekken. Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen wordt hier van afgeweken. Contacteer hiervoor de groepsleiding.

Zoals afgesproken in het begin van het jaar, verwachten wij van onze leden dat ze onder het jaar hun kamp ‘verdienen’. Verkenners moeten minstens 66 % aanwezig zijn, jongverkenners 60 % en alle anderen 50 %.Wie dit percentage niet haalt, kan niet mee, tenzij er zich natuurlijk uitzonderlijke omstandigheden hebben voorgedaan. In deze thilala vind je één medische fiche per gezinslid dat mee mag gaan op kamp. Als je geen papieren thilala hebt, krijg je je medische fiche tijdens de

Page 6: Thilala juni 2013

4 Thilala juni

eerste vergadering van juni. Daarna zullen ze in de Fiskehutte liggen. Breng deze fiche, die meteen ook geldt als inschrijvingsformulier, tegen 23 juni volledig ingevuld binnen in de Fiskehutte of bij Sneeuwpetrel thuis (Bleekstraat 12, Mechelen). Als er geen medische fiche in deze thilala zit, is je percentage wellicht te laag. Contacteer in dat geval je takleiding.

Waarop moet je letten bij het invullen van de medische fiche:

> De medische fiche moet volledig en correct ingevuld worden. Dit is geen formaliteit!> Alle geneesmiddelen die uw kind normaal thuis neemt, moeten, samen met de SISkaart, bij het vertrek aan de leiding gegeven worden.> Kinderen die thuis normaal medicatie nemen en dit op kamp niet wensen te doen, moeten dit toch vermelden op de medische fiche. Onverwachte verrassingen wegen op de werking van de hele tak.> In geval van een voedselallergie: gelieve op de medische fiche (of in een bijgevoegd document) duidelijk te vermelden wat uw kind wel en niet mag eten op kamp.

Opgelet: Aangezien ons kampterrein dit jaar letterlijk op de grens met Duitsland ligt, zijn wij verplicht om van elk lid dat mee gaat op kamp een ouderlijke toestemming te krijgen. Dit document zit bij de medische fiche en moet u laten ondertekenen op de gemeente. Wij verwachten deze toestemming (samen met de medische fiche) terug ten laatste op 23 juni.

Tijdig inschrijven is van zeer groot belang! Thila Culinair weet immers graag op voorhand voor hoeveel hongerige buikjes er moet worden gekookt. Zij zijn nu al volop bezig met het opstellen van een heerlijk kampmenu, maar om iets te kunnen beslissen, moet je natuurlijk weten voor hoeveel volk je kookt. Hoe groter het aantal

Page 7: Thilala juni 2013

5Thilala juni

kampgangers, hoe groter de hoeveelheid voedsel en inderdaad … hoe groter de uitgaven vooraf! Om gastronomisch genot niet tot astronomische voorschotten te laten leiden, vragen wij vriendelijk te betalen vóór 23 juni , en dit op de rekening van Thila Coloma: 979-0878683-62 met vermelding van naam en tak van elke kampganger.

VOOR JW – W – SW – TT (Bagheera’s) – JV:Eerste kind: 125 euro

Tweede kind: 120 euroVolgende kinderen : 110 euro

VOOR KAP – TT (Baloes): 95 euro(tellen niet bij het aantal kinderen)

Bij problemen omtrent de betaling, twijfel niet om Sneeuwpetrel te contacteren. (0478/42.28.51,

[email protected])

Meer info over het kamp vinden jullie in de kampthilala die volgende maand verschijnt!

Samengevat

Medische fiche, tegen 23 juni, in de Fiskehutte of bij Sneeuwpetrel (Bleekstraat 12, Mechelen)

Ouderlijke toestemming, samen met de medische fiche tegen 23 juni in de Fiskehutte of bij SneeuwpetrelStort juiste bedrag, voor 23 juni, op Thila Coloma: 979-0878683-62, met vermelding van naam en tak van elk kind!

Page 8: Thilala juni 2013

6 Thilala juni

Inschrijvingen ‘13-’14

Het is niet overdreven te stellen dat Thila Coloma een grote scoutsgroep is. Daarom geven wij ook voorrang aan broertjes en zusjes van huidige leden. Zij kunnen zich nu al inschrijven, zodat ze zeker zijn van hun plaatsje bij TC in september. Deze voorinschrijving geldt ook voor kinderen van oud-leiding en kookploeg. Het inschrijvingsformulier kan u downloaden op de site (www.thilacoloma.be => inschrijvingen ’13-’14). Gelieve het ingevulde document te bezorgen in de fiskehutte of bij Sneeuwpetrel thuis (Bleekstraat 12, Mechelen) voor 31 augustus 2012.

In tegenstelling tot vroeger, dienen huidige leden zich niet opnieuw in te schrijven. Gelieve wel iets te laten weten aan Sneeuwpetrel ([email protected]) als er iets verandert aan uw gegevens of als uw kind op het einde van het scoutsjaar zou stoppen met de scouts. Als we niets horen, wordt uw kind automatisch ingeschreven voor het nieuwe scoutsjaar. Het lidgeld voor volgend scoutsjaar zal 40 euro bedragen, dit kan u storten op 979-0878683-62, graag voor 31 september. Meer informatie hierover volgt in september.

De inschrijvingen voor nieuwe leden die momenteel nog geen band hebben met onze scouts vinden plaats op 15 september. Meer info hierover verschijnt tegen begin september op onze site.

Page 9: Thilala juni 2013

7Thilala juni

bouwlalaJullie konden het al eerder lezen: er zijn plannen in de maak voor een heuse vernieuwing en uitbreiding van de lokalen van TC. Er is daarvoor een bouwcomité actief dat momenteel bezig is met het vergelijken van verschillende offertes die binnenkomen.In dat bouwcomité is er geen gebrek aan gemotiveerde leiding & sympathisanten, een spreekwoordelijke 2de of 3de opinie van een expert ter zake daarentegen is zeker nog welkom: en dat is waar u ons bij kan helpen!

Wat zijn de mogelijkheden als we een stevig lokaal willen met stalen draagstructuur en houten gevelbekleding? Welk soort afsluitsysteem voor de “buitentoog” aan de nieuwe fiskehutte is betaalbaar en toch degelijk genoeg: een rolhekken, een schuifraam of toch nog iets anders? Zijn de dorpels en de vloerbekleding die door de aannemer worden voorgesteld een goede optie of kan het gemakkelijk veel goedkoper voor wat wij nodig hebben?

Kent of bent u iemand met kennis van zake om ons te adviseren over wat er op dit moment op tafel ligt? Dan horen wij dat zeer graag! Zelfs al heeft u (of uw kennis) maar een beperkte expertise: we zullen met plezier even bellen om te bespreken of u ons kan helpen. Enkel een naam en contactgegevens volstaat: u kan deze bezorgen aan [email protected] of contact opnemen met Salangaan 0493/63.98.25 of Sarus 0498/83.90.78. TC dankt u !

Page 10: Thilala juni 2013

8 Thilala juni

Sportdag wortelOp 21 april schudden heel wat sportieve wortels hun benen nog eens los op de jaarlijkse wortelsportdag. 6 sporten (volleybal, basketbal, voetbal, frisbee, hockey en jagerbal) werden afgewisseld met andere actieve spelletjes en dit allemaal onder een stralend zonnetje.

Serval deed het spreekwoord ‘iets ouder, maar nog lang niet versleten” alle eer aan door de sportdag te winnen. Op onderstaande foto wordt hij hiervoor hartelijk gefeliciteerd door de tweede en (gedeelde) derde in de rij. Proficiat, Serval!

Page 11: Thilala juni 2013

9Thilala juni

De winnaars van de tekenwedstrijd op het etentje zijn:

> Ella De Maerschalck> Vico Bohets (JW)> Tara De Lange (TT1)> Jits De Ferme (Kap 2)

Jullie kunnen je prijs komen afhalen in de fiskehutte!

Proficiat!

WINNAARS ETENTJE

Ook deze plaat mag je inkleuren. Niet voor een prijs, gewoon voor de LOL!

Page 12: Thilala juni 2013

10 Thilala juni

Willy’s kronkelsWE VERTREKKEN BIJNA OP KAMP...

DAAR HOORT EEN KAMPWOORDZOEKER BIJ!

BEEK BOSSPELLETJES BRAADSLEDE BUSRIT DAGTOCHT DRIEDAAGSE GROEPSSPEL HUDO

JONGENSTENT KAMPLIED KAMPTONEELTJES KAMPVUURAVOND KAMPVUURLIEDJES KAMPWIJN KOOKPLOEG MEISJESTENT

SCOUTSKAMP SLAAPZAK TAKTENT THEMADAG TOPLEIDING TOTEMS VOLKSDANS

Page 13: Thilala juni 2013

Vellen en snoeien van:

- bomen

- hagen

Algemene tuinwerken

Aanleg en onderhoud van ga-

zons

Aanleg van terrassen en opritten

Hopper winkel Leuven:

Diestevest 92

3000 Leuven

di-woe-do: 14u-18u

vrij-za: 10u-12u30

13u30-18u

[email protected]

Verdeler Hopper winkel:

Son

Adegemstraat 102

2800 Mechelen

ma-woe-do-vrij: 9u30-12u30

13u30-18u30

di-zo: gesloten

[email protected]

Page 14: Thilala juni 2013

Vellen en snoeien van:

- bomen

- hagen

Algemene tuinwerken

Aanleg en onderhoud van ga-

zons

Aanleg van terrassen en opritten

Hopper winkel Leuven:

Diestevest 92

3000 Leuven

di-woe-do: 14u-18u

vrij-za: 10u-12u30

13u30-18u

[email protected]

Verdeler Hopper winkel:

Son

Adegemstraat 102

2800 Mechelen

ma-woe-do-vrij: 9u30-12u30

13u30-18u30

di-zo: gesloten

[email protected]

Page 15: Thilala juni 2013
Page 16: Thilala juni 2013

STEFF STEVENS

ADVOKAAT

SCHUTTERSTRAAT 15 - 17

2800 MECHELEN

TEL 015/41.05.17

0475/24.08.87

FAX 015/430300

KONSULTATIES

DINSDAG 19 u—21 u

DONDERDAG 19 u—21 u

ZATERDAG 10 u—12 u

EN NA AFSPRAAK

Page 17: Thilala juni 2013

STEFF STEVENS

ADVOKAAT

SCHUTTERSTRAAT 15 - 17

2800 MECHELEN

TEL 015/41.05.17

0475/24.08.87

FAX 015/430300

KONSULTATIES

DINSDAG 19 u—21 u

DONDERDAG 19 u—21 u

ZATERDAG 10 u—12 u

EN NA AFSPRAAK

Uw advertentie hier? Contacteer Sneeuwpetrel!

Page 18: Thilala juni 2013

16 Thilala juni

Kapoenen 1Liefste kapoenen,

Het is nu bijna echt zover, bijna grote vakantie! Dat betekent niet alleen dat jullie niet naar school moeten, maar ook het kamp komt dichter bij! Vooraleer we helemaal klaar zijn om op kamp te vertrekken, spelen we eerst nog een hele maand leuke spelletjes op de scouts. Omdat de leiding in juni hard moet studeren, houden we dan ook zaterdagavond vergaderingen. Deze vergaderingen gaan door van 18h30 tot 20h30.

Ook juni start zoals gewoonlijk met een eerste zondag van de maand waarop we geen scouts hebben! Dus => zondag 2 juni, geen scouts!

Op zaterdag 8 juni bereiden we ons volop voor op het kamp. Vandaag schaven we onze technieken bij moet een heuse techniekenvergadering.

Zaterdag 15 juni spelen we nog eens zoals echte scouten dat doen in het bos. Breng allemaal een eitje mee.

Zaterdag 22 juni spelen we verrassing spel.

Zondag 30 juni is het de laatste vergadering van dit scoutsjaar. We sluiten af in stijl en spreken om 8h45 aan de achterkant van Mechelen station (op de nieuwe parking voor sporthal Iham). Daar komen de mama’s en papa’s ons weer ophalen rond 17h00.

Groetjes,

De kapoenen I Leiding

P.S.: Voor zij die de presentatie over het kamp nog even willen nalezen. Je kan ze vinden op de website!

Page 19: Thilala juni 2013

17Thilala juni

2 JUNI. LEKKER THUIS ZITTEN. EN CHILLEN ME EEN APPELSAPJE

8 JUNI. VAN 18U30 TOT 20U30 VANAF VANDAAG BEGINNEN DE AVOND VERGADERINGEN. DEZE AVOND IS HET GROTE KAMPEN SPEL.

ZORG VOOR

CAMOUFLAGE!

15 JUNI VAN 18U30 TOT 20U30. FILM AVOND MET POPCORN EN ANDERE LEKKERE DINGEN. NEEM IETS LEKKERS MEE

23 JUNI VAN 18U30 TOT 20U30. KAPOENEN VERKIEZING. WIE WORD KAPOEN 2013.

30 JUNI: MAAK GEEN

PLANNEN WANT KAPOENEN 2

EINDACTIVITEIT STAAT AL

OP JULLIE TE WACHTEN.

DIKKE ZOEN VAN JULLIE LEIDING:

ARAKANGA , CARRIÇA, CAPRA,EEKHOORN, TAURINUS EN ZEEHOND

* wordt

Page 20: Thilala juni 2013

18 Thilala juni

Jongwelpen

 

Vol

gens

mij

is h

et

3x

avon

dver

gade

ring

en

de

laat

ste

zond

ag d

e he

le

dag!

 

Hey

ladi

es,

wet

en ju

llie

wat

w

e al

lem

aal

gaan

doe

n in

ju

ni??

?

Am

ai, 4

x sc

outs, d

at

wor

dt

zooo

coo

l

Wat

zou

den

we 8/6

en

15/6

doe

n?

Sow

ieso

2 k

eer e

en

supe

rmeg

azal

ig s

pel o

p de

sco

uts

van 18.30u-

20.30u

Jah,

ech

t so

wie

so

he!

Joep

ie!

Op 22/6

doe

n w

e ee

n ba

rbec

ue b

ij m

ij th

uis!

Ko

m a

llem

aal o

m

18.30u

naa

r de

Hof

grac

htla

an 32

(Hof

stad

e) e

n br

eng

een

vlee

sje,

€2

en je

zw

emge

rief

mee

!

Jeee

eeej

! O

p zo

ndag

30/6

gaan

we

naar

Pla

ncke

ndae

l!

We

spre

ken

af o

m 10

u aa

n de

hoo

fdin

gang

en

wor

den

hier

om

17u

teru

g op

geha

ald.

Mee

bren

gen:

€12

of j

e ab

onne

men

t, lu

nchp

akke

t, d

rank

je, …

Joep

ie!

Yes!

W

oeho

ew!  

Woo

w z

eg, j

uni

wor

dt p

reci

es

wel

supe

rleu

k, ik

he

b er

al z

in in

!

Dik

ke k

nuff

el v

an ju

llie

leid

ing!

! G

uani

– C

ollo

– C

uvi –

Sne

euw

Spre

kke - G

erre

Page 21: Thilala juni 2013

19Thilala juni

WelpenWelpen, Om te weten te komen wat we in onze laatste maand als welpen gaan doen, moeten jullie volgende superraadsels even oplossen. Wij zijn alvast benieuwd wie deze codes kan kraken! 2 juni: (A=Z, B=A, C=B, D=C, … )

Kbnnfs, wboebbh jt ifu hffo wfshbefsjoh!

ZATERDAG 8 juni 18.30u van tot 20.30u:

+ B=K -D B=N ; R=M B=J ; -L L=F -R

+ F= R ; UU = I -S T = M ; -N ZATERDAG 15 juni van 18.30u tot 20.30u: (A=1; B=2; C=3;…)

8-5-20 / 23-15-18-4-20 / 19-21-16-5-18-12-5-21-11 / 22-1-14-4-1-1-7 / 11-15-13 / 26-5-11-5-18 / 13-5-5-4-15-5-14!!!

ZATERDAG 22 juni van 18.30u tot 20.30u: (hier gaan we weer met de morsecodes)

.--/.////…/.--././.-.././-.////…-/.-/-./-../.-/.-/--.////././-.////…/..-/.--././.-./.-.././..-/-.-////…/.--././.-..//// !////.---/../.---////-.-/---/--/-////-/---/-.-./….////---/---/-.-//!?

ZONDAG 30 juni: (staan deze letters wel in de juiste volgorde?)

Ed etstaal gniredagrev!!! Reem ofni tglov gon!

Groetjes van jullie leiding!!

Oplossingen: 2/6:jammer, gen vergadering; 8/6:kom en neem je tofste ritmes mee; 15/6:het wordt superleuk vandaag, kom zeker meedoen;22/6:we spelen een superleuk spel vandaag, jij komt toch ook; 30/6:de laatste vergadering, meer info volgt nog.

A .- G --. M -- S … Y -.-- B -… H …. N -. T - Z --.. C -.-. I .. O --- U ..- D -.. J .--- P .--. V …- E . K -.- Q --.- W .-- F ..-. L .-.. R .-. X -..-

Page 22: Thilala juni 2013

20 Thilala juni

Seniorwelpen

Page 23: Thilala juni 2013

21Thilala juni

Tictak 1                          

8  juni:  Filmavond!      15  juni:  Casino  (kom  in  je  meest  chique  outfit!)      22  juni:  Supertoffe  verrassingsavond!      30  juni:  Allerlaatste  vergadering  van  het  scoutsjaar,  zeker  komen  want  het  wordt  de  moeite!  (meer  info  volgt  nog)                  Probeer  steeds  op  tijd  te  zijn  en  te  verwittigen  als  je  niet  komt!  Groeten  van  de  leiding!  

Page 24: Thilala juni 2013

22 Thilala juni

Tictak 2

Ik ben juist terug om deze bangelijke maand met jullie mee te kunnen doen.

9 juni: spelen we een megabangelijk spel

15 juni: Avondvergadering van 18.30uur - 20.30 uur. Doe je mooiste kleren aan!

23 juni: houden we het rustig, maar zeker komen!

30 juni eindigen we met iets groot, namelijk BBQ en zwemmen. We spreken af om 12 uur aan de scouts. Neem mee: zwemgerief en een BBQ vleesje.

Page 25: Thilala juni 2013

23Thilala juni

Jongverkenners 1

1: Eerste zondag, Geen vergadering. Das zoooo ni YOLO!

3 x Super S

WA

G

3 x Avondvergadering (18:30u tot 21:00u)

3 x Zw

emgerief m

eenemen

3x Zeker kom

en!

8 15 22

30: 22 UURS! Van zaterdag 29[20:00] tot zondag 30 [18:00u]

Meenemen: €10 Meer info volgt

Page 26: Thilala juni 2013

24 Thilala juni

Verkenners 2JEEVEE TWEE!!!!

8Juni: Blijf maar lekker op die luie zetel zitten!

ZATERDAG 15 Juni: Ratten jagen (niet de vuile beesten)

ZATERDAG 22 Juni: steek je zwembroek maar in onze koffer!

ZONDAG 30 Juni: De letste ;(

KOM op zaterdag steeds van 18.30 tot 21u, met de fiets en je glimlach en op zondag ook met de fiets en glimlach ;) Stevige linker, vergeet niet te verwittigen en Merci Lennert voor de sfeer op den boot!!! #netnietgezonkenvlot

xxOryx, Kangoeroe, Ciconia, Shoebill en Salixx ps <3

Page 27: Thilala juni 2013

25Thilala juni

Jongverkenners 3 Hellow hellow 2juni kunnen jullie alvast thuis blijven en de schoolboeken openslagen voor de examens die volgen. Tijdens deze periode is het dan ook de gewoonte dat we avondvergadering inlassen zodat jullie toch nog eens volledig kunnen losgaan tijdens de studiestress. De volgende data zijn van 18.30u – 21u! 8/06 jullie worden wederom verrast 15/06 ook hier is er normaal een verrassing tenzij jullie het al wisten 22/06 verrassing of niet dit wordt een KNALLER van formaat 29-30 Juni Hier kunnen we jullie alvast meedelen dat we er 24uur fun gaan hebben op de scouts (meer info volgt in Juni) Allemaal Succes met jullie examens! Nyala, sifke, inca, Beagle, Butje, Jagge groeten u

Page 28: Thilala juni 2013

26 Thilala juni

Verkenners 1Beste familie, vrienden, kennissen, toevallige passanten en algeheel gerespecteerde onbekenden. Naar maandelijkse gewoonte en terdege uit sociale en informatieve verplichting treedt het gebeuren van doorlichting en ontdekking van de hier geschreven proza weer op. In het besef dat de lezer op dit moment zich afvraagt of er op deze pagina enige nuttige informatie te bespeuren valt, dient de schrijver (ik voor de diep filosofische karakters onder jullie) te onderkennen dat de waarschijnlijkheid hiertoe zich kan beschrijven als nagenoeg onbestaande. Echter vanwege het sociale paradigma van informatieverstrekking in de onderlinge connectie leden-leiding vindt de hier vertegenwoordigende notulist zich gedegen een beperkt pakket van nuttige feiten te presenteren. Als startpunt van deze reis door weinig schokkende gegevens bevindt men zich in de wetenschap dat juni de volgende zaterdagen bevat anno 2013: 1, 8, 15, 22 en 29. Met uitzondering van de eerst en laatst aangeroepen datum, kan men zich ervan verzekeren dat deze lijst van dagen dient onthouden te worden. Men kan deze ondermaats intellectuele uiteenzetting vervolgen door het tijdsinterval [18.30, 21.30]u te memoriseren. Dit kan men indien gewenst vervolledigen met het advies deze momenten vrij te houden in het overzichtelijk gegeven van de persoonlijke tijdsbestedingen en verplichtingen, in de volksmond durft men hiervoor de term ‘agenda’ te gebruiken. Om dit individualistisch papieren geheugen toch enige voldoening genererende vulling te geven, kan men de suggestie overwegen de volgende woorden toe te voegen bij de geselecteerde tijdsselecties: “Scoutsvergadering”. Voor de creatieve en vrijdenkende sujetten is er natuurlijk de mogelijkheid een meer uitgebreide vocabulaire te raadplegen, waarbij termen als “uniform”, “fiets”, “perfect”, “zwemkledij”, etc. de positie van sleutelwoorden bekleden. Om het deel van deze verhandeling dat, met enige twijfel omschreven kan worden als nuttig, af te ronden deelt ondergetekende u nog mede dat het laatste weekend van de rozenmaand (beter bekend als juni) ingekleed wordt met een scoutservaring op zondag 30/06, van 14u tot 18u. Althans als hier geen tegenbericht met andere informatie de wereld in wordt gezonden door jullie gerespecteerde leiding. Bij deze is het informatieve gedeelte afgerond en deel ik graag mede dat het volwerken van deze pagina kan beschouwd worden als een uitgevoerde opdracht. Bij wijze van afsluiter nog een vriendelijke begroeting die men mag aanvaarden als afkomstig uit onze meest oprechte en diepliggende gevoelsuitingen. Een stevige linker en veel voorspoed.

BANKS.

Page 29: Thilala juni 2013

27Thilala juni

Verkenners 2

BARF

[email protected]

Page 30: Thilala juni 2013

28 Thilala juni

Voortrekkers

Page 31: Thilala juni 2013

29Thilala juni

Agenda21 juni: groepsraad (leiding)23 juni: DEADLINE INSCHRIJVING EN BETALING KAMP29 juni: werkvergadering (leiding)3 (of 6) tot 13 augustus: kamp31 augustus: DEADLINE INSCHRIJVINGEN SCOUTSJAAR ’13-’14 (voor broertjes en zusjes huidige leden)15 september: start van het nieuwe scoutsjaar (hele dag) 22 september: aansluiting nieuwe leden

JarigenVerbind:

KangoeroeSpreeuwOryxSneeuwpetrelBeloegaQuouraNyatiRaccoonCiconiaTaurinusSarus

28 augustus27 augustus9 juni21 juni10 juli24 augustus28 augustus13 juli1 juli17 augustus19 juli

Page 32: Thilala juni 2013

etiket

www.thilacoloma.be

TOT OP KAMP!