Vrijetijdskrant juni 2013

8
1 Guy Joosten Schepen van informatie [email protected] Theo Schuurmans Burgemeester [email protected] Hamont-Achel jaargang 8 nr. 4 juni 2013 Beste Hamont-Achelaren, Van een mooi weerkundig voorjaar kunnen we dit jaar absoluut niet spreken. Zonder uitzondering heeft iedereen vol ongeduld zitten wachten op dat moment om gezellig met vrienden een terrasje te doen. Wat de zomer op meteorologisch vlak zal brengen, is vooralsnog afwachten. Maar ongetwijfeld zal de zomer in Hamont-Achel weer voor vele bezoekers de place to be zijn om te komen genieten van de prachtige wandelingen doorheen onze natuur. Onze vriendelijke gastvrijheid wordt door de bezoekers aangehaald als één van de redenen om zeker nog eens terug te komen. Het is wellicht ook de beste promotie van ons toeristisch product. Het is meer dan duidelijk dat het toeristisch offensief van Hamont-Achel z’n effect niet gemist heeft. Het blijft absoluut de moeite om hier stevig op te blijven inzetten en ons stadje te blijven promoten. Trouwens, waag je zelf ook eens aan één van de mooi wandelingen op ons grondgebied. Je zal verbaasd staan hoe je hiervan zal genieten! Ook voor de sportverenigingen van onze stad is er weer goed nieuws. De sporthal De Posthoorn krijgt in de maand juli een nieuwe sportvloer. De gemeenteraad gaf hiervoor onlangs groen licht. Op die manier wordt er geïnvesteerd in meer comfort en meer veiligheid voor de sportieve gebruikers van deze sporthal. We wensen iedereen een deugddoende vakantie; thuis of elders … Geniet ervan! www.hamont-achel.be Kempenbloei naar WMC Zondag 28 juli 2013 zal Koninklijke Fanfare Kempenbloei onder leiding van Ivan Meylemans haar WMC-titel in de concertafdeling verdedigen in de Rodahal te Kerkrade. Voor meer info over het vierjaarlijkse Wereld Muziek Concours zie www.wmc.nl. Wil je graag mee komen supporteren dan kan je best contact opnemen met de secretaris Betty Evers, [email protected], meer info vind je op www.kempenbloei.be 25 jaar Belgisch Kampioenschap Fierljeppen 9-10-11 augustus ‘13 In 1987 kwam Fierljeppen naar België, en dan nog wel naar Hamont. Dit gebeurde naar aanleiding van het 65-jarig bestaan van KLJ-Hamont. Dit jaar organiseert KLJ- Hamont voor de 25 ste maal het Open Belgisch Kampioenschap Fierljeppen.

description

 

Transcript of Vrijetijdskrant juni 2013

Page 1: Vrijetijdskrant juni 2013

1

Guy JoostenSchepen van [email protected]

Theo [email protected]

Hamont-Achel jaargang 8 nr. 4 juni 2013

Beste Hamont-Achelaren,

Van een mooi weerkundig voorjaar kunnen we dit jaar absoluut niet spreken. Zonder uitzondering heeft iedereen vol ongeduld zitten wachten op dat moment om gezellig met vrienden een terrasje te doen. Wat de zomer op meteorologisch vlak zal brengen, is vooralsnog afwachten. Maar ongetwijfeld zal de zomer in Hamont-Achel weer voor vele bezoekers de place to be zijn om te komen genieten van de prachtige wandelingen doorheen onze natuur. Onze vriendelijke gastvrijheid wordt door de bezoekers aangehaald als één van de redenen om zeker nog eens terug te komen. Het is wellicht ook de beste promotie van ons toeristisch product. Het is meer dan duidelijk dat het toeristisch offensief van Hamont-Achel z’n effect niet gemist heeft. Het blijft absoluut de moeite om hier stevig op te blijven inzetten en ons stadje te blijven promoten. Trouwens, waag je zelf ook eens aan één van de mooi wandelingen op ons grondgebied. Je zal verbaasd staan hoe je hiervan zal genieten!

Ook voor de sportverenigingen van onze stad is er weer goed nieuws. De sporthal De Posthoorn krijgt in de maand juli een nieuwe sportvloer. De gemeenteraad gaf hiervoor onlangs groen licht. Op die manier wordt er geïnvesteerd in meer comfort en meer veiligheid voor de sportieve gebruikers van deze sporthal.

We wensen iedereen een deugddoende vakantie; thuis of elders … Geniet ervan!

www.hamont-achel.be

Kempenbloei naar WMCZondag 28 juli 2013 zal Koninklijke Fanfare Kempenbloei onder leiding van Ivan

Meylemans haar WMC-titel in de concertafdeling verdedigen in de Rodahal te Kerkrade.

Voor meer info over het vierjaarlijkse Wereld Muziek Concours zie www.wmc.nl.

Wil je graag mee komen supporteren dan kan je best contact opnemen met de secretaris

Betty Evers, [email protected], meer info vind je op www.kempenbloei.be

25 jaar Belgisch Kampioenschap Fierljeppen 9-10-11 augustus ‘13In 1987 kwam Fierljeppen naar België, en dan nog wel naar Hamont. Dit gebeurde naar aanleiding van het 65-jarig bestaan van KLJ-Hamont. Dit jaar organiseert KLJ-Hamont voor de 25Hamont voor de 25steste maal het Open Belgisch Kampioenschap Fierljeppen. maal het Open Belgisch Kampioenschap Fierljeppen.

Fierljeppen?? Wat is dat? Niemand die het kende … Nu is het Fierljeppen in Hamont-Achel en omstreken een begrip geworden. 9-10-11 augustus 2013, het zal een editie worden om niet snel te vergeten.

Fierljeppen is een Friese sport waarbij je met een lange stok over een grote plas water moet springen. Verwacht je aan heel wat spektakel. Zie je het echter niet zitten om te klimmen en te klauteren? Geen probleem, je mag gerust een kijkje komen nemen op 11 augustus om te supporteren voor kennissen of vrienden. kennissen of vrienden.

Voor de jonge bezoekers vanaf tien jaar is er het zogenoemde Slingerapen. Het is de bedoeling dat zij met een lang touw, bevestigd aan een kraan, al slingerend aan de overkant van de plas geraken.Voor alle informatie en inschrijvingen kan je terecht op de website: www.fi erljeppen.bewww.fi erljeppen.be of bij Lambert van de Schans, Collegestraat 25, 0498 43 37 00.

Het Fierljeppers-weekend wordt op gang getrokken met het Boerenbal op vrijdag 10 augustus. Showband Loepoes zal de ziel uit het lijf spelen om iedereen een geweldige avond te bezorgen. Hun repertoire: rock, pop, soul, blues, funk, disco ... (aanvang 20.30 u, inkom: 5,00 euro).Zaterdag gaat het feest verder met de Jeppersparty. Jong en oud zal een dansje kunnen plaatsen in de feesttent. Vanaf 20.30 u gaat de tent open en kan er gefeest worden tot in de vroege uurtjes.

Page 2: Vrijetijdskrant juni 2013

2

2

Kampioenen-hulde 2013Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de sportraad op vrijdag 6 september 2013 de Kampioenhulde in Cinema Walburg te Hamont-Achel. Voor deze huldiging is de sportraad op zoek naar alle Hamont-Achelse sporters, ploegen of individuele sporters, die in het seizoen 2012-2013 kampioen zijn geworden. Zowel sporters die aangesloten zijn bij een club in Hamont-Achel alsook sporters die aangesloten zijn bij een buitengemeentelijke vereniging kunnen zich hiervoor inschrijven.

Indien er binnen de sportvereniging personen zijn die zich op een of andere manier verdienstelijk hebben gemaakt of die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd, kan je ook hen inschrijven. De voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen zijn bekend bij de sportverenigingen. De opgegeven personen kunnen in aanmerking komen voor de trofee van sportverdienstelijke persoon.

De inschrijvingen moeten volgens de vooropgestelde inschrijvingsformulieren ingevuld worden. Deze inschrijvings-formulieren kan je bekomen bij het UiTpunt, Wal 26, 3930 Hamont-Achel of op de website www.hamont-achel.be/downloadformulieren

De inschrijvingen kunnen bij het UiTpunt, Wal 26, binnen-gebracht worden uiterlijk voor 8 juli 2013. Bij gebruik van e-mail dienen de formulieren gestuurd te worden naar [email protected]. Laattijdige inschrijvin-gen worden nog wel betrokken in de huldiging, maar zullen niet worden meegenomen in de evaluatie van de titel sportman, sportvrouw, sportploeg of verdienstelijke persoon.

KVLV Achel-centrum organiseert fi etszoektochtDit jaar viert KVLV Achel-centrum haar 90ste verjaardag. Van aan de prille start tot nu groeide de afdeling gestaag tot 151 leden. Aan het roer van een 17-koppig bestuur staan voorzitsters Anny Joosten en Els Boonen. “We zijn trots op onze afdeling,” laten beide dames weten. “Regelmatig worden activiteiten georganiseerd waar onze leden met veel enthousiasme aan deelnemen.” Negentig jaar: koken met ‘ons kookboek’, vorming en informatie, creativiteit en sportiviteit en ontspannende feestavonden, dat is een goede reden om te feesten, vond het bestuur. Dus komen de leden zaterdag 22 juni bijeen voor een lentefeest met een extra feestelijk tintje. Om het jubileumjaar nog meer in de kijker te zetten, is er een fi etszoektocht op touw gezet. Gedurende de zomermaanden kunnen liefhebbers hier aan deelnemen. “De route is 23 kilometer lang”, vertellen bestuursleden Lief Vos en Mia Lipkens die de tocht ineenstaken. “Het vertrek en het einde is aan het VVV-kantoor in Achel. De route loopt van Achel naar Hamont en terug. Er zijn veel waardevolle prijzen te winnen. Ondermeer een ballonvaart, een hotelovernachting met diner voor twee, enkele overnachtingen in plaatselijke B&B’s en meerdere waardebonnen.” De brochure voor de tocht, waarop alle informatie staat over de route, de organisatie, het reglement en de prijsuitreiking, is van 22 juni tot 7 september verkrijgbaar bij het VVV-kantoor in Achel, Generaal Dempseylaan 1, voor de ronde prijs van 5 euro. De antwoordformulieren kunnen tot 8 september ingeleverd worden. Op vrijdag 13 september vindt in PC Michielshof de prijsuitreiking plaats. “We hopen op veel deelnemers, ook van buiten Hamont-Achel”, zeggen voorzitsters Els en Anny, “ons stadje met grenzeloze charmes mag immers gezien worden!”

Drie valleientocht woensdag 26 juni 2013 Een bewegwijzerde fi etstocht voor de sportieve fi etser door de groene streek van Noord-Limburg. Vertrekplaats in Hamont-Achel is cafetaria De Posthoorn te Hamont. Mogelijkheid om te kiezen tussen een tocht van 32 km - 58 km - 84 km - 106 km vanuit Hamont-Achel. Vrij vertrek tussen 9.30 u en 17.30 u. Meer info op UiTpunt Hamont-Achel, [email protected], tel. 011 44 50 40.Hamont-Achel, [email protected], tel. 011 44 50 40.

De Noordster scoort weerDe Noordster scoort weerTijdens de Belgische Kampioenschappen Toestelturnen Dames op 11 mei

behaalde Alysha Senders in de hoogste categorie A (eerste nationale

afdeling) in Malmedy brons of de 3e plaats bij de miniemen dames A.

Zij behaalde 70.025 punten en bleef daarmee amper 0,600 punten achter

de eerste. Deze top wedstrijduitslag in het toestelturnen werd in heel de

geschiedenis van de Noordster nog nooit behaald.

Mathijs Schuurmans zorgde daarbovenop voor een mooi seizoenseinde.

Op Pinksterzondag behaalde Mathijs de zilveren plak bij de senioren B.

Page 3: Vrijetijdskrant juni 2013

3

VOOR KINDEREN

VANAF 7 JAAR

AANGEPASTE FORMULE!Kleuterkamp

Dit kamp, een combinatie van beweging en knutselen, gaat door op dinsdag 2 en donderdag 4 juli 2013 in sporthal de Koekoek (Achel) en op woensdag 3 en vrijdag 5 juli 2013 in sporthal Hamont-Lo. Dit telkens van 9.00 u tot 12.00 u.

Kleuters geboren in 2007-2008-2009-2010 mogen hieraan deel-nemen en maken kennis met verschillende bewegingsparcours, loopspelen, tikspelen en knutselactiviteiten rond een thema.

Kostprijs voor twee halve dagen sport- en knutselplezier bedraagt 12 euro, incl. verzekering.

Wat meebrengen:• versnapering voor tijdens de pauze(s)• sportieve kledij• zuivere schoenen met kleurvaste zool

Kids & CookWe maken een combinatie van beweging (zwemmen, omnisport) en kooklessen. Je roert graag in potten en pannen maar wil nu echt leren koken? Kom dan naar de kids & cook 3-daagse. Jullie worden echte mini-koks. Kiezen van de juiste ingrediënten, leren over gezonde voeding. Soep, een maal-tijd en zoete dessertjes tover je zo uit je koksmuts.

Het kids&cook kamp, voor kinderen van 7-9 jaar, zal doorgaan van woensdag 3 juli tot en met vrijdag 5 juli 2013, steeds van 9.00 u - 15.30 u in De Posthoorn.

Het kids&cook kamp, voor kinderen van 10-14 jaar, zal doorgaanvan woensdag 3 juli tot en met vrijdag 5 juli 2013, steeds van 9.00 u - 15.30 u in het Michielshof.

Kostprijs van het kids&cook kamp bedraagt 45* euro voor de 3-daagse (verzekering inbegrepen).

* Prijsaanpassingen • - 5 euro voor 2e en 3e kind uit eenzelfde gezin.• vrijetijdscheques kunnen hiervoor gebruikt worden.• Sport & Culture bij Sodexo, sportcheque en cultuurtoegang cheque SABAM kunnen hiervoor gebruikt worden.

Wat meebrengen:• versnapering + drinken tijdens de pauze (geen lunchpakket)• sportieve kledij• zuivere schoenen met kleurvaste zool (op vrijdag)• zwemkledij (op donderdag)• snijplank + mesje + (kinder)schort• keukenhanddoek

CircuskampEen circusheld, iets voor jou?! De clown uithangen kan iedereen, maar op een éénwieler rijden, jongleren, balanceren op een bal, borden op een stokje laten draaien, ... dat is iets voor Hamont-Achelse circusartiesten in spe.

Vanaf dit jaar zal het circuskamp niet meer gecombineerd worden met omnisport. Iedere dag krijgen de kinderen van 9.00 - 15.30 u circustechnieken aangeboden onder begeleiding van een lesgever van circus JOJO.

Het circuskamp, voor kinderen van 9 tot 14 jaar, zal doorgaan van maandag 26 augustus tot en met woensdag28 augustus, steeds van 9.00 - 15.30 u in sporthal De Posthoorn. Het kamp wordt afgesloten met een spetterende circusshow (woensdag om 14.30 u).

Kostprijs voor het circuskamp bedraagt 45* euro voor de 3-daagse (verzekering inbegrepen).

* Prijsaanpassingen * Prijsaanpassingen • - 5 euro voor 2e en 3e kind uit eenzelfde gezin.• vrijetijdscheques kunnen hiervoor gebruikt worden.• Sport & Culture bij Sodexo, sportcheque en cultuurtoegang cheque SABAM kunnen hiervoor gebruikt worden.

SpeelpleinwerkingenDe speelpleinwerking is een activiteit waarbij kinderen een toffe vakantie kunnen be-leven en waar ieder kind zich ten volle kan uitleven samen met zijn of haar leef-tijdsgenoten. Ze worden begeleid door gemotiveerde en speelse monitoren die zich op vrijwillige basis inzetten voor de kinderen.

SPW ‘Uit de bocht’ Hamont-LoWanneer: juli en augustus iedere dinsdag- en donderdagnamiddag.

Leeftijd: 5 tot 14 jaar

Contactpersoon:Sander Jakubka0497 82 59 [email protected]

Het stadsbestuur van Hamont-Achel heeft voor de zomervakantie een sportief aanbod klaar. Dit zowel voor kleuters als voor de lagere schoolkinderen woonachtig en/ of schoolgaand in Hamont-Achel. Wat staat er op het programma?

Activiteiten kinderen tijdens zomervakantieActiviteiten kinderen tijdens zomervakantieActiviteiten kinderen tijdens zomervakantieActiviteiten kinderen tijdens zomervakantieActiviteiten kinderen tijdens zomervakantie

SAMENWERKING IBO DE PAGADDERVoor het kleuterkamp, kids&cook en circuskamp is er een samenwerking met de buitenschoolse opvang IBO De Pagadder: gekende* kinderen bij het IBO die deelnemen aan een van de kampen/ activiteiten kunnen er terecht vanaf 06.45 tot 18.30 u en worden onder begeleiding teruggebracht. De kostprijs hiervan is 1 euro per keer (vooraf = 1 euro; achteraf = 1 euro). Deze aanvraag dient tijdig te gebeuren en is afhankelijk van de beschikbare plaatsen bij het IBO.

INFO EN INSCHRIJVINGInschrijven voor één of meerdere activiteiten tijdens de zomervakantie kan op 12 juni 2013 vanaf 9.00 u.• online via de website www.hamont-achel.

be/sportkampen• aan de balie bij het UiTpunt, Wal 26• telefonische reservatie niet mogelijkBetaling kan contant, via overschrijving of met bancontact.

STAD HAMONT-ACHEL, UiTpuntWal 26, 3930 Hamont-Achel Tel. 011 44 50 40 [email protected]

SPW ‘De Koekoek’ AchelWanneer: juli en augustus iedere dinsdag en donderdagnamiddag voor kinderen tem 6e leerjaar

iedere woensdagnamiddag voor jongeren t.e.m. 15 jaar

Leeftijd: 5 tot 15 jaar

Contactpersoon:Stephan Dewit0476 23 80 [email protected]

DE POSTHOORNGroenstraat 63930 Hamont-Achel

SPORTHAL DE KOEKOEK Grevenbroekstraat 113930 Hamont-Achel

SPORTHAL ‘T LO Leeuwerikstraat 103930 Hamont-Achel

LOCATIE SPEELPLEINWERKINGSPW ‘UIT DE BOCHT’ HAMONT-LOLeeuwerikstraat 63930 Hamont-Achel

SPW ‘STADSPARK’ HAMONTMolenstraat 313930 Hamont-Achel

SPW ‘DE KOEKOEK’ ACHELGrevenbroekstraat 11(lokaal aan de speeltuin, achter de sporthal)

3930 Hamont-Achel

MICHIELSHOFMichielsplein 33930 Hamont-Achel www.hamont-achel.be

LOCATIE (SPORT)KAMPENSPORTHAL DE POSTHOORNStationsstraat 53930 Hamont-Achel

*zijn kinderen die op regelmatige basis gebruik maken van de buitenschoolse opvang. Indien dit niet het geval is kan u hier toch gebruik van maken, maar dan dient u vooraf een intakegesprek met de coördinator aan te vragen.

SPW ‘Stadspark’ HamontWanneer: juli en augustus iedere dinsdag- en donderdagnamiddag.

Leeftijd: 5 tot 13 jaar

Contactpersoon:Ruben Van Langendonck0472 27 98 [email protected] 23 80 [email protected]

Page 4: Vrijetijdskrant juni 2013

4

Tussen Kunst en KitschRond het thema “Tussen kunst en kitsch” vindt op zondag 1 september 2013 de der-tiende editie van Hamonttisser plaats.In het stadscentrum van Hamont gonst het van de muzikale, sportieve, ludieke en vrolijke activiteiten. Op de podia geven de lokale verenigingen met dans, muziek, verhaal en zang zoals steeds het beste van zichzelf. Op de Wal en het binnenplein achter het stadhuis zal een kunstige sfeer aanwezig zijn in talrijke workshops en randanimatie. De feeststemming wordt compleet met de gezellige eet- en drankstandjes. Heb je zin om mee te doen of heb je een kunstig - kitsch idee? Laat het ons weten!Zo wordt zondag 1 september een feest voor iedereen.Als klap op de vuurpijl van dit feestweekend treden de bands J-Plug en De Knappe Mannen op vanaf 19.00 u op het marktplein. Jij komt toch ook?

De Minder Mobielen Centrale vervoert meestal bejaarden, mensen met een fysieke of mentale beperking, mensen in sociale noodsituatie die familie willen bezoeken, naar de dokter willen gaan of boodschappen willen doen. In feite is deze dienstverlening een soort van buurthulp. De mensen kunnen of durven niet altijd nog zelf met de auto rijden en het openbaar vervoer biedt niet altijd een uitkomst voor hun vervoersprobleem. Het is dan ook voor de leden een geruststelling dat er vrijwilligers zijn die zich ter beschikking stellen om met hun eigen auto deze mensen te vervoeren. Momenteel zijn er 11 chauffeurs en 6 dispatchers actief. Er zijn zelfs nog vier chauffeurs actief van bij de opstart!

Opening nieuwe clublokaal HADOGOp zondag 30 juni 2013 opent de HADOG hondenschool VZW offi cieel de deuren van het nieuwe lokaal. Vanaf 13.30 u tot 17.00 u is iedereen welkom om eens een bezoekje te brengen aan onze nieuwe accommodatie, waar je de historie van de vereniging vanaf het prille begin tot op de dag van vandaag in woord en beeld kunt zien.Op die dag is er eveneens de gelegenheid om de hondenschool in werking te zien: de instructeurs zullen les geven aan de leden met puppy’s en de leden met honden in de beginners- Cat. A, B en C groep, fl y-ball en agility zullen gedemonstreerd worden, en er is uiteraard ruimschoots de gelegenheid om informatie in te winnen met betrekking tot de aanschaf, opleiding en verzorging van een gezelschapshond. Voor de kinderen is er een springkasteel en zijn er knutselactiviteiten voorzien. Sportaccomodatie Voor-Lo, Bevrijdingsstraat.

Koleneind en kerk hebben niet alleen de “K” gemeenAl eens in de kerk in Hamont-Centrum geweest? Dan is je zeker en vast de mooie klok centraal in de kerk opgevallen. Niemand minder dan Koleneind-bewoner Giel heeft dit kunstwerk met zelfgekweekte wilgentenen gevlochten. Met zijn eindeloos geduld en jarenlange ervaring is dit het prachtige resultaat. De mooie klepel in de klok, een bol prachtig witte bloemen, maar ook de bloemstukken op de offertafel; en de prachtige strik op de klok, zijn mede van de hand van onze Koleneindbewoonster Madeleine. Zo wordt bloemschikken door haar tot echte kunst verheven.

Doorheen de 20 jaar zijn er heel wat ritten en kilometers afgelegd en dus ook heel wat mensen geholpen. Gemiddeld worden er drie ritten per dag gedaan en wordt er gemiddeld 25000 km/jaar gereden. Met een ledenaantal van 170, betekent dit toch dat de MMC een bijzondere dienstverlening is die niet meer weg te denken is in Hamont- Achel.Het bestuur wilde dit jubileum zeker niet zomaar laten voorbijgaan. Op vrijdag 10 mei 2013 werden de chauffeurs en partners uitgenodigd voor een feestelijke samenkomst en huldiging voor hun inzet. Na het geslaagd ludiek rijexamen, kregen de vrijwilligers een nieuw rijbewijs en aandenken aan 20-jarig bestaan.De chauffeursploeg kan zeker nog versterkt worden met chauffeurs. Wie interesse heeft kan steeds contact opnemen tijdens de kantooruren met centrumleidster Liesbet Clijsters, Bosstraat 7 te Hamont-Achel, tel. 011 610588.

20 jaar Minder Mobielen CentraleOnder de vleugels van het OCMW werd in 1993 een Minder Mobielen Centrale opgericht. Deze dienstverlening startte op 1 mei 1993 met tien vrijwilligers-chauffeurs. Vanaf november 2000 werd de coördinatie overgenomen door het dienstencen-trum De Kring. Er kwamen toen ook vrijwilligers - dispatchers (zeg maar telefonisten) de ploeg versterken.

Al eens in de kerk in Hamont-Centrum geweest? Dan is je zeker en vast de mooie klok centraal in de kerk opgevallen. Niemand minder dan Koleneind-bewoner Giel heeft dit kunstwerk met zelfgekweekte wilgentenen gevlochten. Met zijn eindeloos geduld en jarenlange ervaring is dit het prachtige resultaat. De mooie klepel in de klok, een bol prachtig witte bloemen, maar ook de bloemstukken op de offertafel; en de prachtige strik op de klok, zijn mede van de hand van onze Koleneindbewoonster Madeleine. Zo wordt bloemschikken door haar tot echte

Blijf bewegen!Op vrijdag 19 april startten 14 enthousiastelingen met de reeks Nordic Walking. Het dienstencentrum De Kring organiseert deze reeks om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen en te houden. Onder begeleiding van de Vlabus sportmonitrice werden de kneepjes van het vak geleerd, want Nordic Walking is veel meer dan wandelen werden de kneepjes van het vak geleerd, want Nordic Walking is veel meer dan wandelen met een stok. Tijdens de tweede les was er regenachtig weer en werden de deelnemers al meteen getest op hun doorzettingsvermogen. De fotograaf zag dat het goed was en ondertussen zien we de groep al eens in de buurt van de fi t-o-meter of in de Hamont-Achelse bossen rondstappen.

20 jaar Minder Mobielen Centrale

Page 5: Vrijetijdskrant juni 2013

BART CANNAERTS LLOYD COLE

LAÏS

DAAN

VIVE LA FÊTE

ROMEO’S

DOUGLAS FIRS

GUGA

TICKETS EN INFOwww.hamont-achel.be/ahawww.facebook.com/aha.hamont.achel

aha! 2013-2014

Meer boeiende aha!-avonden vind je op onze website of in onze brochure. Tickets kunnen online gereserveerd worden via www.hamont-achel.be/aha

20/09/13 // CONCERT // ZINGELONGCinema Walburg // 20.30 u

27/09/13 // CONCERT // SHA-LA-LEE’S // PROSPECTS//FENCEDe Posthoorn // 20.00 u

05/10/13 // CONCERT // SCHLAGERFESTIVAL MET LUC STEENO, NICOLE & HUGO, DE ROMEO’S & GOLDEN BIS BANDDe Posthoorn // 20.00 u

11/10/13 // CONCERT // L’ ESPRIT DE BRELCinema Walburg // 20.30 u

25/10/13 // CONCERT // VIVE LA FÊTE & ELECTRO AFTER PARTYDe Posthoorn // 20.00 u

09/11/13 // CONCERT // LLOYD COLECinema Walburg // 20.30 u

13/11/13 // HUMOR // BART CANNAERTSCinema Walburg // 20.30 u

22/11/13 // CONCERT // DAANDe Posthoorn // 20.00 u

29/11/13 // DOUGLAS FIRS, THE CATATONICS, MISTER & MISSISSIPPIDe Posthoorn // 20.00 u

06/12/13 // CONCERT // BLUES NIGHT MET O.A. ANA POPOVIC, BAREFOOT & THE SHOESDe Posthoorn // 20.00 u

13/12/13 // CONCERT // LAÏS ‘MIDWINTER TALES’ LOCATIE: nog te bepalen // 20.15 u

17/01/14 // LITERAIR/CONCERT // HERMAN (DE CONINCK) KRISTIEN HEMMERECHTS // SYLVIE DE PAUW // INGE SPINETTELOCATIE: nog te bepalen // 20.30 u

10/01/14 // KLASSIEK // NIEUWJAARSCONCERT BELGISCHE KAMERFILHARMONIESt. Laurentiuskerk // 20.15 u

18/01/14 // HUMOR // MARATHON FIVE-OCinema Walburg // 20.30 u

24/01/14 // CONCERT // HUMO’S ROCK RALLYDe Posthoorn // 20.00 u

08/02/14 // HUMOR // ‘MAESTROLOOG’ GUGACinema Walburg // 20.30 u

21/02/14 // CONCERT // BYRNING DOWN THE HOUSE “WE ARE NOT TALKING HEADS”De Posthoorn // 20.00 u

15/03/14 // MET DE OGEN DICHT (DE LEGENDE VAN MEXICO ’86 ONTRAFELD)Cinema Walburg // 20.30 u

22/03/14 // CONCERT // RAYMOND VAN HET GROENEWOUDCinema Walburg // 20.30 u

05/04/14 // HUMOR // PIV HUVLUVCinema Walburg // 20.30 u

12/04/14 // CONCERT // TOUR CULTURALDiverse locaties // 20.30 u

[email protected]

V.U

.: T

heo

Veyf

eyke

n, A

GB

Sta

dson

twik

kelin

g, S

tad

40

, 3

93

0 H

amon

t-A

chel

. O

ntw

erp:

Cir

cuze

Page 6: Vrijetijdskrant juni 2013

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

academie academie academie

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

academiedans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

academiemuziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

academie academie

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

academiedans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

academiemuziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

academiemuziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

academiemuziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

academiedans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

academiedans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

academiemuziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

academiemuziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

academiemuziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • academiewww.nikovzw.be

Bocholt-Kaulille, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld •

dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater •

muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • dans • theater • muziek • beeld • Muziek • Theater • Dans • Beeldende kunst

Wiljijookeenopleidingmuziek, theater,dansofbeeldendekunst volgen?

Kom je dan nu inschrijven voor het schooljaar 2013-2014. Zo ben je zeker van je plaats!

Dit kan op zaterdag 22 juni van 10u tot 16u inMichielshof - Michielsplein 3 - Hamont-Achel.

Een overzicht van de aangeboden opleidingen vind je op www.nikovzw.beJe kan het werk van onze kunstacademie alvast komen bewonderen:

Familievoorstelling‘Koksinella’PRODUCTIE van het NIKO! Gebracht door: leerkrachten Muziek, Theater en Dans van het NIKOZondag 23 juni om 15u - Zaal De Zinne in CC PaletheDoelgroep: 5- tot en met 7-jarigen met hun familie.Inkom: €5 vanaf 8 jaar. Gratis t.e.m. 7 jaar Reserveren: CC Palethe 011/64 59 52Jeugdlaan 5 - Overpelt

TentoonstellingenBeeldendekunstLagere en middelbare graad 8 t.e.m. 23 juni - elke dag open van 10u tot 12u en van 14u tot 17uin PCT Dommelhof Toekomstlaan 5 - Neerpelt

Hogere graad jurytentoonstelling 22 t.e.m. 27 juniin het NIKO gebouw - tijdens openingsuren academieToekomstlaan 9 - Neerpelt en in ‘Lipalet’ - elke dag open van 13u tot 17uSmeelstraat 1 - 3910 Neerpelt

Nieuw !NIKOinschrijvingsdagza 22 juni van 10 tot 16u

66

Vind je het ook leuk om bezig te zijn met houtsnijwerk? Kom dan eens kijken bij de opening van de nieuw opgestarte Houtsnijclub UNICA “De Grens”. Gerard Cornelissen, Louis Duisters en Hubert Meeus zullen als oprichters van de vereniging starten met de wekelijkse houtsnijclubavond. Iedere week zal er in een gemoedelijke sfeer gewerkt worden aan kunstwerkstukken naar eigen idee en inzicht, eventueel onder begeleiding van de bovengenoemde oprichters.

De werkzaamheden zullen plaatsvinden in de hobbylokalen van Bernard Kemp, Bosstraat 28 te Hamont-Achel.

Nieuwe houtsnijclub in Hamont-AchelIndien je interesse hebt ben je van harte welkom tussen 19.00 en 21.00 u op 2 september a.s. op bovengenoemde locatie. Indien je meer info wilt, mail naar: [email protected]. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met Louis Duisters op het nummer: (0031) 495 - 493805

Mooie uitslagen voor saxofonistenIn Dinant werd het 8ste concours voor jonge saxofonisten

georganiseerd. Deze wedstrijd vindt tweejaarlijks plaats en

is toegankelijk voor alle Belgische en Luxemburgse jonge

saxofonisten. De jury bestaat uit beroepsmusici.

Van 13 tot 16 februari jl. vonden de voorrondes plaats waarin

106 solisten en 13 ensembles het tegen elkaar op namen.

Deze schiftingsproeven resulteerden voor vijf categorieën in

18 rechtstreekse fi naleplaatsen en 30 halve fi nale plaatsen. In

het hemelvaartweekend (9-11 mei) vond de ontknoping plaats.

Als enige Limburgers veroverden muzikanten Anouk Neyens

uit Hamont-Achel en de Neerpeltenaar Pieter Pellens op

donderdag in een spannende halve fi nale de gedroomde

tickets voor de fi nalewedstrijden van zaterdag. Ook daar zetten

ze beiden hun beste beentje (of deuntje) voor.

Haar inzet leverde Anouk (15) bij de middelbare graad een

knappe derde plaats op. Pieter (25) zorgde in de categorie

uitmuntend voor het huzarenstuk. Hij won er de eerste prijs

en kreeg een fonkelnieuwe saxofoon overhandigd. Beide

muzikanten trokken na de wedstrijd heel tevreden huiswaarts!

Gerard Cornelissen - Hubert Meeus - Louis Duisters

Page 7: Vrijetijdskrant juni 2013

7www.hamont-achel.be

De collectie werd onlangs immers aangevuld met een groot aantal nieuwe romans, prentenboeken, jeugd- en informatieve boeken en DVD’s. De brede waaier aan nieuwigheden op de boekenmarkt vind je weerspiegeld in het aanbod van de bibliotheek dat zorgvuldig en met oog voor diversiteit, actualiteit en behoeftes van de leners wordt geselecteerd. Zo houdt de bib de vinger aan de pols en blijft ze een bron van informatie, ontspanning en inspiratie.

Ben je op zoek naar leuke dvd’s voor de lange autorit naar je vakantiebestemming? Ga je je tijdens de zomermaanden wagen aan die ‘kluif’ waar je voorheen nog geen tijd voor had? Of hou je thuis vakantie en wil je graag klus- knutsel-, tuin- of kookboeken ontlenen om nieuwe ideeën op te doen? Kom dan gerust eens rondsnuffelen in de bib en laat je verrassen door haar ruime aanbod.

Heb je trouwens een goede tip of suggestie? Mis je een boek in de collectie? Noteer dan de titel, auteur én je naam in de aankoopsuggestiemap die je vindt op de tafel bij de leeszaal. Deze map wordt regelmatig opgevolgd en aangevuld met bemerkingen zodat je kan nagaan of en wanneer je het gevraagde boek in de collectie mag verwachten. Inspraak van leners in het aankoopbeleid van de bibliotheek kan de collectie immers enkel verrijken.

Ben je eerder op zoek naar een boek om te kopen? Een boek voor in tent, rugzak of handbagage dat niet terug hoeft naar de bib? Ook dan ben je in de bibliotheek aan het juiste adres!

Sinds mei worden de afgevoerde boeken er op continue basis verkocht aan spotprijsjes. Prentenboeken, (literaire) romans, CD-roms, strips, tijdschriften, informatieve boeken ...Je vindt de bakken met de afgevoerde boeken (die trouwens elke maand zullen worden omgewisseld) op de informatieve afdeling op de benedenverdieping.

Een greep uit de nieuwe aanwinsten ...Vijf // Poznanski, UrsulaKrachtige misdaadroman die zich afspeelt in de wereld van de geocachers, mensen die met behulp van coördinaten en een GPS apparaatje op zoek gaan naar verborgen ‘schatten’, in dit geval (het zou geen literaire thriller zijn) menselijke lichaamsdelen in plastic doosjes. Niet alleen moet de recherche op zoek naar de dader, ze moeten ook de rest van het lijk vinden. De schrijfster neemt haar lezers mee op een zenuwslopende jacht, waarbij de wanhoop van de politiemensen bijna tastbaar wordt, omdat ze ook haar lezers niets weggeeft.

Voor de wolven // Picoult, JodiAmerikaanse bioloog Luke Warren heeft voor een leven tussen de wolven gekozen om ze te bestuderen, een keuze die zijn gezinsleven zwaar op de proef stelt. Na een auto-ongeluk waarbij Luke niet meer uit zijn coma zal ontwaken, komt het gezin bij elkaar om een ingrijpende beslissing te nemen. Bestseller-auteur Jodi Picoult heeft dit verhaal gebaseerd op het leven van Shaun Ellis, bekend als de ‘Wolf man’ en trekt parallellen tussen het groepsleven van wolven en een gezin.

De tennisparty // Wickham, MadeleineDebuutroman van de inmiddels als Sophie Kinsella bekende en veel gelezen chicklit auteur. Tijdens een luxueus tennisweekend bij een overambitieuze effectenmakelaar veroorzaken jaloezie, frustraties en onthullingen een aardverschuiving in de onderlinge relaties, waarmee de werkelijke motieven aan het licht komen. Hilariteit gesitueerd in het Londens hedendaags en welgesteld zakenmilieu.

Onder de olijfboom // Santo, Courtney MillerPrettig leesbare familieroman over vijf generaties vrouwen die samenwonen in een afgelegen huis bij hun olijfgaard in het noorden van Californië. Een geneticus wil onderzoek doen naar een ouderdomsgen bij dit bijzondere vijftal en doet onthullingen die grote veranderingen tot gevolg hebben. Belangrijke rol voor de olijfbomen: de oude, sterke wortels staan voor de familiebanden en de vrouwen gebruiken de olijfolie zowel voor hun voedsel als voor hun huid.

Het hongervuur // Eriksson, JerkerTweede deel van een misdaadtrilogie en opvolger van ‘Het kraaienmeisje’. Hierin deed hoofdinspecteur Kihlberg van de Stockholmse politie onderzoek naar de moorden op vier jongens en schakelde daarbij de hulp in van psychotherapeute Sofi a Zetterlund. Spannende, psychologische thriller in ware Scandinavische stijl. ‘Het kraaienmeisje’ viel reeds meerdere keren in de prijzen.

100% Brugge // Welvaert, Ann100 % handige reisgids in zakformaat over Brugge. Aan de hand van drie wandelingen door de stad passeren heel wat bezienswaardigheden de revue. Per wandeling een uitklapbare kaart met de route, de hoogtepunten en bezienswaardigheden langs de route, lekkere eetadresjes, tips voor hippe shoppers, en andere leuke dingen om te doen in Brugge.

Rhodos // Hannigan, Des100 % Rhodos in de kleinere variant van de Wat & Hoe Reisgids. Handige en beknopte pocket met veel kleurenfoto’s over het op 3 na grootste eiland van Griekenland, met de ruige kunstlijn, mooie stranden en gezellige badplaatsen. De kaften bestaan uit uitklapbare plattegronden en kaarten. De introductie in het gebied is minimaal met puntsgewijze opsommingen met weetjes.

Ten oorlog // Hauben, ArnoutVerslag van een voettocht langs het Europese front in de Eerste Wereldoorlog op zoek naar levende herinneringen aan die oorlog. Gebaseerd op de gelijknamige negendelige televisieserie die onlangs wed uitgezonden. Schrijfster Johanna Spaey maakte een boeiend, informatief verslag dat laat zien hoe de oorlog verliep, hoe ingrijpend hij was en Europa blijvend veranderde. De Vlaamse cineast Arnout Hauben maakte eerder al een goed besproken televisieserie van zijn voettocht naar Santiago de Compostela.

Fietshandboek voor de bergfi etser // Ameijden, Richard vanGoed geïllustreerd fi etshandboek waarin van 14 bekende Europese fi etsgebieden de populaire routes uitgestippeld werden. Het boek is toegespitst op beklimmingen en afdalingen, de routes variëren in moeilijkheidsgraad en lengte. Mét tips over voeding, specifi ek klimverzet en te gebruiken materiaal. Bij alle fi etsregio’s staan overzichtskaarten, hoogteprofi elen en weetjes uit het gebied. Een must-have voor de fi etsliefhebber …

Voor het eerst zwanger // Marie Claude Guiral, Olivia TojaMaand na maand alles wat je moet weten om zorgeloos te kunnen genieten van je zwangerschap. Je leest over wat zich in jouw buik afspeelt, hoe je eetpatroon tijdens de zwangerschap verandert en hoe je je gewicht onder controle kunt houden, over de inrichting van de babykamer, de bevalling en de periode daarna. Je krijgt goede raad van een ervaren gynaecoloog. Klare taal over zwangerschapskwaaltjes en hoe ze draaglijk te maken, over roze wolken en babyblues.

De zomermaanden ademen een zee van tijd. Tijd voor de dingen waarvoor eer-der geen tijd gevonden werd. Geduldig wachtend. Die zomerklus, die verre reis, die stapel boeken. Ben je op zoek naar vakantielectuur voor tijdens de zomermaanden? Dan kan je in de biblio-theek van Hamont en Achel terecht!

Het zomert in de bibin de bib

Page 8: Vrijetijdskrant juni 2013

academiewww.nikovzw.be

Bocholt-Kaulille, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel,

Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer

Muziek • Theater • Dans • Beeldende kunst

Wiljijookeenopleidingmuziek,

theater,dansofbeeldendekunst

volgen?

Kom je dan nu inschrijven voor het schooljaar 2013-2014.

Zo ben je zeker van je plaats!

Dit kan op zaterdag 22 juni van 10u tot 16u in

Michielshof - Michielsplein 3 - Hamont-Achel.

Een overzicht van de aangeboden opleidingen vind je op www.nikovzw.be

Je kan het werk van onze kunstacademie alvast komen bewonderen:

Familievoorstelling‘Koksinella’

PRODUCTIE van het NIKO!

Gebracht door: leerkrachten Muziek, Theater en Dans van het NIKO

Zondag 23 juni om 15u - Zaal De Zinne in CC Palethe

Doelgroep: 5- tot en met 7-jarigen met hun familie.

Inkom: €5 vanaf 8 jaar. Gratis t.e.m. 7 jaar

Reserveren: CC Palethe 011/64 59 52

Jeugdlaan 5 - Overpelt

TentoonstellingenBeeldendekunst

Lagere en middelbare graad 8 t.e.m. 23 juni - elke dag open van 10u tot 12u en van 14u tot 17u

in PCT Dommelhof Toekomstlaan 5 - Neerpelt

Hogere graad jurytentoonstelling

22 t.e.m. 27 juniin het NIKO gebouw - tijdens openingsuren academie

Toekomstlaan 9 - Neerpelt

en in ‘Lipalet’ - elke dag open van 13u tot 17u

Smeelstraat 1 - 3910 Neerpelt

Nieuw !NIKOinschrijvingsdagza 22 juni van 10 tot 16u

academiewww.nikovzw.be

Bocholt-Kaulille, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel,

Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer

Muziek • Theater • Dans • Beeldende kunst

Wiljijookeenopleidingmuziek,

theater,dansofbeeldendekunst

volgen?

Kom je dan nu inschrijven voor het schooljaar 2013-2014.

Zo ben je zeker van je plaats!

Dit kan op zaterdag 22 juni van 10u tot 16u in

Michielshof - Michielsplein 3 - Hamont-Achel.

Een overzicht van de aangeboden opleidingen vind je op www.nikovzw.be

Je kan het werk van onze kunstacademie alvast komen bewonderen:

Familievoorstelling‘Koksinella’

PRODUCTIE van het NIKO!

Gebracht door: leerkrachten Muziek, Theater en Dans van het NIKO

Zondag 23 juni om 15u - Zaal De Zinne in CC Palethe

Doelgroep: 5- tot en met 7-jarigen met hun familie.

Inkom: €5 vanaf 8 jaar. Gratis t.e.m. 7 jaar

Reserveren: CC Palethe 011/64 59 52

Jeugdlaan 5 - Overpelt

TentoonstellingenBeeldendekunst

Lagere en middelbare graad

8 t.e.m. 23 juni - elke dag open van 10u tot 12u en van 14u tot 17u

in PCT Dommelhof

Toekomstlaan 5 - Neerpelt

Hogere graad jurytentoonstelling

22 t.e.m. 27 juni

in het NIKO gebouw - tijdens openingsuren academie

Toekomstlaan 9 - Neerpelt

en in ‘Lipalet’ - elke dag open van 13u tot 17u

Smeelstraat 1 - 3910 Neerpelt

Nieuw !NIKO

inschrijvingsdagza 22 juni van 10 tot 16u

8

De VRIJETIJDSKRANT van Hamont-Achel verschijnt vijfmaal per jaar.De VRIJETIJDSKRANT van Hamont-Achel verschijnt vijfmaal per jaar.De vrijetijdskrant wordt gedrukt op milieubesparend papier en in een oplage van 5.800 exemplaren.

De redactie wordt gevormd door: Dienst Vrije Tijd, Dienstencentrum De Kring, IBO De Pagadder, VVV Hamont-Achel en P.O.B. Hamont-Achel.

Verantwoordelijke eindredactie: Stad Hamont-Achel, t.a.v. Bjorn de Waal, Stad 40, 3930 Hamont-Achel, T: 011 44 50 40, F: 011 44 72 37, E: [email protected]@hamont-achel.be

Concept: Nelson Inspires, Leuven Nelson Inspires, Leuven Nelson Inspires, Leuven Vormgeving: Circuze, Bree Druk: Drukkerij Boonen, Hamont-Achel.

De verenigingen die hun activiteiten kenbaar willen maken in de rubriek “UIT in Hamont-Achel” brengen de redactie schriftelijk op de hoogte van:

wanneer (datum), wat (activiteit), waar (plaats/locatie). Voor meer informatie kan u terecht bij het UiTpunt: [email protected]@hamont-achel.be of op het telefoonnummer 011 44 50 [email protected] of op het telefoonnummer 011 44 50 [email protected]

www.hamont-achel.be

Activiteit Datum Plaats Organisator uur

R-Mine festival 21-23/06/2013 De Posthoorn R-Mine ProductionsR-Mine Productions

Inschrijvingsdag NIKO 22/06/2013 Michielshof NIKO 10.00 - 16.00 u

Opening clublokaal HADOG

30/06/2013Lokaal HADOG

(Voor-Lo)HADOG 13.30 - 17.00 u

Voorspeelochtend 30/06/2013 De Posthoorn KF De EendrachtKF De Eendracht 08.00 u

Kleuterkamp 02 - 05/07/2013Sporthal de Koekoek

& sporthal Hamont-LoStadsbestuur Hamont-Achel

09.00 - 12.00 u

Kids & Cook 03 - 05/07/2013De Posthoorn & Michielshof

Stadsbestuur Hamont-Achel

09.00 - 15.30 u

Bijenmarkt 07/07/2013 De Posthoorn St; Ambrosius

Boerenbal 9/08/2013 Terrein CSM KLJ Hamont 20.30 u

Tai Ji Quan 10/08/2013 Salvatorcollege De Zachte Weg 09.00 u

Jeppersparty 10/08/2013 Terrein CSM KLJ Hamont 20.30 u

Tai Ji Quan 11/08/2013 Salvatorcollege De Zachte Weg 10.00 u

Belgische Kampioenschap fi erljeppen

11/08/2013 Terrein CSM KLJ Hamont 13.00 u13.00 u

Kindermarkt 24/08/2013 PC Achel-StatieSinterklaascomité

Achel-Statie13.00 - 17.00 u13.00 - 17.00 u

Kinderspelen 25/08/2013 PC Achel-StatieSinterklaascomité

Achel-Statie14.00 - 15.30 u14.00 - 15.30 u

Circuskamp 26 - 28/08/2013 Sporthal De PosthoornStadsbestuur Hamont-Achel

09.00 - 15.00 u09.00 - 15.00 u

Rock Monsieur 31/08/2013 Marktplein Hamont Soundclash 13.30 u

Hamonttisser 01/09/2013 Centrum Hamont Werkgroep Hamonttisser 13.00 u

Groene Halve Marathon 01/09/2013 Centrum HamontWerkgroep Groene Halve Marathon

13.00 u

Kampioenenhulde 06/09/2013 Cinema WalburgSportraad i.s.m.

stadsbestuur Hamont-Achel

20.00 u

ROCK MONSIEUR31 AUGUSTUS 2013