Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

84
2014 / 2015 Theaterseizoen www.theatergeertteis.nl

description

Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Transcript of Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Page 1: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

2014 / 2015Theaterseizoen

www.theatergeertteis.nl

Page 2: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015
Page 3: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

03InhoudWelkom in Theater Geert Teis!Theater Geert Teis is een begrip in Stadskanaal en wijde omtrek. Theater Geert Teis voelt voor voor vele Groningers en Drentenaren als een warme deken. Als hún theater. Met rots-vast vertrouwen en goede zin keren zij regelmatig terug naar hún vaste honk. Daar zijn wij op onze beurt ongelooflijk trots op! Dat vertrouwen is gebouwd op een aantal belangrijke pijlers: de zorgvuldige programmering met voor elk wat wils, natuurlijk de intieme zaal − waar toch ruim 600 gasten bij de artiest op schoot kunnen zitten, de gezellige sfeer in de foyer en ons theatercafé, de gratis parkeergelegenheid naast de deur, maar vooral ook de gastvrijheid van alle theatermede-werkers. Wij vinden het een eer (en eerlijk gezegd, we vinden het ook gewoon leuk!) u te mogen ontvangen in ons, of beter gezegd, uw theater.

Heel graag tot ziens in Teis!

BestelformulierZoals u wellicht heeft gemerkt, zit er – in tegenstelling tot voorgaande jaren – geen bestelformulier in deze brochure. Heeft u de afgelopen drie jaren kaarten besteld of bent u Vriend van Teis, dan ontvangt u een persoonlijk bestelformulier. Mocht dat niet zo zijn of wilt u alsnog gebruik maken van een bestelformulier, kijk dan op onze site: www.theatergeertteis.nl en download uw bestelformulier of bel even met de Theaterkassa. Zij sturen u dan een exemplaar toe.

Theaterkassa 0599 - 631 731De Theaterkassa is geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur en één uur voor aanvang van de voorstellingen. Kaarten reserveren kan ook 24 uur per dag via: www.theatergeertteis.nl.

Contact Tel. 0599 – 631 777 Fax. 0599 - 631 741 [email protected] Geert Teisplein 2 9501 VL StadskanaalPostadres Postbus 26 9500 AA Stadskanaal

ColofonUitgave Theater Geert Teis, april 2014Oplage 20.000 Redactie Theater Geert TeisVormgeving Anja’s FormuleDruk Henk Hardon Grafisch Adviesbureau

Koop voordeliger in serie...

Theater Geert Teis bedankt het Fonds Podiumkunsten voor de subsidie in het kader van de SKIP-regeling (Subsidie Kleine en Incidentele Programmering).

Serie: KLASSIEK 13

07

08

10

12

14

16

17

Serie: KEUZE-TONEEL

Serie: KEUZE-CABARET

Serie: CABARET +

Uitgelicht: JEUGD & FAMILIE

Uitgelicht: JONGEREN

Uitgelicht: KLASSIEK

Serie: TONEEL OP TONEEL

06Serie: KLEINKUNST

En verder...05 Voorwoord 18 Teis Sponsor Club 21 Voorstellingen op datum 77 Genre-overzicht 79 Tevens in Teis 82 Reserveringsinfo

Page 4: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015
Page 5: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

05Voorwoord

Voor u ligt de nieuwe brochure van het seizoen 2014-2015. U zou het samenstellen van de programmering kunnen zien als het samenstellen van een reis. Er zijn bekende plekken, bijvoorbeeld cabaretiers als Brigitte Kaandorp of Marc-Marie Huybregts, vertrouwde plekken als de tribute concerten of het NNO en onbekende plekken zoals het toneelaanbod of de Blind Dates. Deze brochure is dan ook een uitnodiging om met ons op avontuur te gaan langs al deze plaatsen. Om u op een vertrouwde stek lekker te laten verwennen of om met ons mee te gaan op reis en u te laten verrassen.

U houdt wel van een beetje avontuur, hiervan getuigt bijvoorbeeld de hoge opkomst bij de Blind Dates. De verrassingsvoorstelling van 10 euro waarvan wij er ieder seizoen twee programmeren. De Blind Dates zijn niet de enige verrassingen in ons programma, ook de onbekendere voorstellingen zijn dit vaak. Regelmatig hoor ik dan ook van bezoekers, na afloop van zo’n voorstelling, dat ze deze voor geen goud hadden willen missen.

In het publieksonderzoek, dat wij begin dit jaar gehouden hebben, gaf u dan ook aan graag verrast te willen worden. U plaatste echter één kanttekening; u zou van ons wat meer

context en informatie willen ontvangen over de bijzondere en onbekendere voorstellingen. Om nog maar eens de ver-gelijking met de reisgids te maken, ook als u op reis gaat wilt u natuurlijk wel enigszins weten waar u aan toe bent of waar u naar toe gaat. Daarom hebben wij de opzet van deze brochure ten opzichte van de voorgaande jaren iets gewijzigd.

We beginnen eerst met het toelichten van een aantal bijzondere en/of onbekendere voorstellingen, zoals bijvoorbeeld opera van eigen bodem, bijzonder klassiek aanbod en prachtige intieme toneelvoorstellingen. Om uw keus te vergemakkelijken hebben we bovendien een aantal voorstellingen in series geplaatst. Het leuke van een serie is dat u in de gelegenheid bent om meerdere voorstellingen te kiezen voor een lagere prijs. Zo maken we de verrassing ook nog eens extra aantrekkelijk. In het onderzoek gaf u bovendien aan dat u de keus in de serie soms wat beperkt vindt. Nieuw zijn daarom de series keuze-toneel en keuze-cabaret die u zelf kunt samenstellen. Wij geven de mogelijkheden en u kiest de bestemming.

Nieuw is ook dat we bij de kindervoorstellingen nog scherper dan voorgaande jaren op de prijs hebben gelet. Zo kunt u

met de allerkleinsten al voor € 7,50 naar een voorstelling. De goedkopere kindervoorstellingen hebben we op de jeugdpagina speciaal voor u bij elkaar geplaatst. Daarnaast vindt u in de gids ook nog eens het vertrouwde familieaanbod.Uiteraard vindt u na deze pagina’s ons volledige programma ook nog eens op chronologische volgorde, zoals u van ons gewend bent. Wij hopen dat deze opzet het samenstellen van uw programma vergemakkelijkt. Want daar doen we het natuurlijk voor.

Eerder in dit voorwoord noemde ik al het publieksonderzoek, natuurlijk wisten wij wel dat u Teis een warm hart toedraagt, maar wat is het goed om te zien dat u met zovelen gereageerd heeft, dat u ons waardeert met gemiddeld een 8 en dat u met ons mee wilt denken en met ons in gesprek wilt over uw theater. Daarom nodigen wij u ook van harte uit om niet alleen met ons op reis te gaan maar om ons ook te laten weten wat u ervan vindt. Kom langs en spreek ons aan. Theater Geert Teis is immers úw theater, zonder u hebben wij geen bestaansrecht. Op naar een mooi, nieuw en avontuurlijk seizoen!

Tot ziens in Teis,Nina Hiddema, directeur Theater Geert Teis

Op reis met Teis

Page 6: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

06 Serie KLEINKUNST

Suus zingt ToonSuzan Seegers

Ernst de Corte en Guus WestdorpLied van mijn vader

27

74

SHOW & MUZIEKTHEATERwo 29 okt / 20.00 uur € 17,50 / CJP € 15,50

SHOW & MUZIEKTHEATERza 16 mei / 20.00 uur € 17,00 / CJP € 15,00

Serieprijs € 42,50

Het soloprogramma Suus zingt Toon van zangeres en actrice Suzan Seegers is de eerste bijzondere kleinkunstvoorstelling in deze serie. Inderdaad, Toon verwijst naar Toon Hermans, de grote kleinkun-stenaar die Seegers op fantastische wijze eert in dit programma. Enkele recensies:“Een interessante verzameling nieuwe liedjes van Hermans, te horen in een klein, intiem, lief programma.” (Volkskrant)

“Bij vlagen is het niet de zangeres die op het podium staat, maar de grote cabaretier. Zo dicht komt ze bij hem in de buurt.” (Dagblad de Limburger)“Suzan is in staat met charme, komisch talent en schitterende stem een zaal te boeien en mee te voeren naar hoger sferen waar het uitstekend toeven is.” (Musicalsites)

Met een vader als Jules de Corte is het niet raar dat Ernst de Corte muziek met de paplepel kreeg ingegoten. Ernst de Corte’s roots liggen in de klassieke muziek, maar zijn liefde voor balkanmuziek en het lichte genre nam al snel een grote plek in in zijn carrière. Veel concertreizen volgden met diverse ensembles en bands over vele grenzen. Nu is de tijd rijp voor een ode aan zijn vaders Nederlandstalige luisterliedjes.

Een goede serie heeft natuurlijk afwisseling nodig. Dat zit wel goed met De Muzieksandwich, een programma waarbinnen alleen al ontzettend veel afwisseling te vinden is. Het beste uit de muziek- en kleinkunstwereld komt voorbij in een afwisselend programma door zangers Niki Jacobs en Jeroen Zijlstra, de band Hermitage en presentator Jan. J. Pieterse.

49

De MuzieksandwichEen goed gevuld theaterconcert

SHOW & MUZIEKTHEATERvr 06 feb / 20.00 uur € 19,00 / CJP € 17,00

Kleinkunst wordt vaak in één adem genoemd met cabaret, maar is méér dan dat. Het beslaat ook prachtige luisterliedjes en muziektheater. Vandaar dat u in de serie kleinkunst driemaal mee wordt genomen naar een wereld vol humor, passie en muzikaliteit.

Bij de voorstellingen staat een paginanummer aangegeven. Daar vindt u de voorstellingstekst van de desbetreffende voorstelling.

Page 7: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Sommige voorstellingen vragen om wat meer intimiteit, om een kleinere opstelling, zodat u de thematiek van de voorstelling op de beste manier kunt ervaren. U bevindt zich tijdens deze avonden niet op het rode pluche in de zaal, maar u neemt plaats op een tribune op het podium zelf. Zoals de naam ‘toneel op toneel’ namelijk al aangeeft, zit u letter-lijk op het toneel en krijgt u alles van heel dichtbij mee. De drie voorstellingen in deze serie zijn speciaal voor u en voor Stadskanaal geselecteerd omdat zij gaan over herkenbare en actuele onderwerpen: de zorg voor onze ouderen, het leven op het platteland en liefde op latere leeftijd. Drie ervaringen die u nog lang bij zullen blijven.

Theatermaker Lucas de Man staat dit jaar drie keer in Teis. Later dit seizoen op zaterdag 2 mei 2015 als regisseur van Romeo & Julia en twee keer in een intieme setting, namelijk met Bejaarden & Begeerte en Wij, Varkenland. Deze twee laatste voorstellingen zijn dan ook in deze serie opgenomen.

Bij de voorstellingen staat een paginanummer aangegeven. Daar vindt u de voorstellingstekst van de desbetreffende voorstelling.

Roodpaleis speelt: Onder één dak

TONEELdo 20 nov / 20.00 uur € 15,00

Varkenshouderij en theater. Niet meteen een combinatie die voor de hand ligt, maar wel twee werelden die voor Lucus De Man logisch met elkaar verbonden zijn. De Man wil graag iets in beweging zetten, onverwachte verbindingen tot stand brengen. Juist met de bedoeling dat verschillende mensen met verschillende achtergronden meer over elkaar te weten zouden komen. Deze solo-voorstelling over erfopvolging op een varkenshouderij zal voor velen onder u zeer herkenbaar zijn. Of zoals een varkenshouder het omschreef na een bezoek aan de voorstelling: ‘Zeer aangrijpend en heel dicht bij de waarheid.’

07Serie TONEEL OP TONEEL

€ 35,00 Serieprijs

TONEELdo 11 dec / 20.00 uur € 15,00

TONEELvr 30 jan / 20.00 uur € 15,00

37

47

33

Wij, Varkenland

Bejaarden & Begeerte is de naam van een groot onderzoeksproject dat theatermaker Lucas De Man (1982) en schrijver Oscar Kocken (1983) uitvoeren. Op uiterst integere wijze gaan ze het gesprek – letterlijk en figuurlijk – aan en leggen de verbinding met de oudere generatie, waarbij de ontmoetingsplek het theater is. Bejaarden & Begeerte is een zoektocht naar liefde, verlangen en erotiek op hogere leeftijd: kan je nog verliefd worden op je tachtigste en zo ja, is dat hetzelfde als wanneer je twintig bent?

De Man en Kocken hebben een gevoelige snaar geraakt. Dat blijkt wel uit het feit dat deze voorstelling reeds het vijfde seizoen ingaat! Niet alleen de pers is enthousiast, ook menig bezoeker – zowel 65-plusser als 65-minner - komt ontroerd uit de voorstelling.

De voorstelling is alleen toegankelijk voor (bijna) 65-plussers. Nu kunnen wij ons voorstellen dat u als 65-minner ook graag naar deze voorstelling wil. Dat kan, u kunt zich ook laten begeleiden door een (bijna) 65-plusser. Dus: nieuwsgierige jonkies vragen hun (groot)ouders, buren of andere liefhebbende ouderen mee uit.

Roodpaleis is een kleine, flexibele productiekern rond theatermaker Betsy Torenbos. Het Drentse gezelschap maakt theatervoorstellingen waarin een rol is weggelegd voor multimedia, live muziek en beeldende kunst. Vertrekpunt van de voorstellingen zijn persoonlijke verhalen en herinneringen van ouderen. U kent wellicht het project waarmee Roodpaleis het Prof. Tuntlerhuis in Ter Apel een theatraal afscheid gaf en waarmee ze tevens jong en oud wist te verbinden. Die thematische lijn wordt in Onder één dak doorgezet. Hoe gaan wij om met de zorg voor onze ouderen? In het theaterstuk komen vier volwassenen voor een duivels dilemma te staan als hun moeder overlijdt: want wie ontfermt zich over vader? Ook nu weer zal het theaterstuk niet alleen uit toneel bestaan, maar ook uit persoonlijke verhalen van betrokkenen, over dit dilemma, die in videobeelden worden gepresenteerd.

Bejaarden & BegeerteHet Zuidelijk Toneel i.s.m. Stichting Nieuwe Helden

Page 8: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Het tweede stuk dat het Noord Nederlands Toneel dit seizoen in Teis presenteert is een klassieker die u misschien wel kent onder de naam 12 Angry Men. Schrijver Reginald Rose (1920-2002) putte vooral uit eigen ervaring als jurylid bij een moordzaak toen hij De Twaalf Gezworenen in 1954 schreef. Vooral door de met Oscars-nominaties overladen verfilming, met schitterende hoofdrollen van Henry Fonda en Lee J. Cobb, en de vele theaterbewerkingen groeide het uit tot een ware klassieker.

Na haar succesvolle toneeldebuut Don Juan keert regisseur Dana Nechushtan terug bij het Noord Nederlands Toneel met het bloed-stollende De Twaalf Gezworenen. Een zestienjarige jongen uit een achterbuurt staat terecht voor de moord op zijn vader. 12 mannelijke juryleden, waaronder Loek Peters, Ko van den Bosch, Peter Vande-meulebroecke, Bram van der Heijden, Bram Coopmans en Jochem Stavenuiter, oordelen over zijn leven of dood. Iedere man heeft zijn eigen agenda en een aantal laten zich leiden door een onbedwing-bare gulzigheid naar macht en eigenbelang.

TONEELvr 23 jan / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 20,00 / CJP € 15,00

Anton Tsjechov wordt door velen beschouwd als een van de grootsten uit de literatuurgeschiedenis. De vaste toneelbezoekers van Theater Geert Teis weten dat als geen ander. In 2011, 2012 en 2013 was er immers nog de ontzettend goed ontvangen Tsjechov-cyclus in Teis. Tsjechovs Drie Zusters (was geen onderdeel van de cyclus) uit 1900 wordt door theaterregisseur Paula Bangels afgestoft en bewerkt tot een verfrissende moderne regie.

De Drie Zusters uit het stuk wonen in een afgelegen provinciestad en dromen over een andere toekomst, een intensere wereld. In Bangels’ versie worden zij gespeeld door drie mannen (hoezo verfrissend!), waaronder Tom Van Bauwel. In een interview zei hij eerder: ‘In es-sentie gaat het stuk over mensen die ervan overtuigd zijn dat ze iets missen in het leven (…). Dat niet tevreden kunnen zijn met dingen zegt iets over onze Westerse samenleving. Materieel en verstandelijk hebben de personages uit Drie Zusters alles, maar ze durven geen stappen te zetten. Dat is, denk ik, voor iedereen herkenbaar.’

08 Serie KEUZE-TONEEL

Drie Zusters De Spelerij / Paula Bangels

69

De Twaalf GezworenenNoord Nederlands Toneel

TONEELdo 23 apr / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 20,00 / CJP € 18,00

Natuurlijk zit ook de bekendste klassieker aller tijden in onze serie keuze-toneel. Het beroemdste verhaal uit de theatergeschiedenis, en het bekendste verhaal van William Shakespeare. Romeo & Julia is al ontzettend vaak opgevoerd – maar nog nooit in deze versie.

Regisseur Lucas De Man, ook in Teis te zien met Bejaarden &Begeerte en Wij, Varkenland, presenteert met Romeo & Julia de eerste van een reeks Shakespeares die hij de komende jaren gaat maken met Het Zuidelijk Toneel. De Man wil via Shakespeare de worsteling van zijn generatie laten zien met al hun dromen, verwachtingen en angsten op het gebied van liefde en identiteit. Een zoektocht waar uiteindelijk iedereen mee te maken heeft – in zijn eigen leven of dat van zijn kinderen of kleinkinderen. De Man: ‘Hoe hoe weet je of je de ‘juiste’ keuze maakt? Achter de minutieus opgebouwde façade van geluk en succes schuilt vaak angst om gekwetst te worden of alleen achter te blijven. En niets is kwets-baarder dan je over te geven aan échte liefde.”

TONEELza 02 mei / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 20,00 / CJP € 18,00

72

Romeo & JuliaHet Zuidelijk Toneel

Onze serie keuze-toneel bestaat uit zes voorstellingen die gaan over universele thema’s en die te benoemen zijn als klassiekers in een eigentijdse bewerking. Voorstellingen die gaan over ouder worden, liefde, eenzaamheid en voor-oordelen, maar die ook vooral gaan over alles uit het leven willen halen. U kunt uw eigen serie samenstellen door drie van de zes voorstellingen te kiezen. Kiest u voor drie klassiek-ers in een nieuw jasje? Of mixt u deze met voorstellingen gebaseerd op een boek of film? Natuurlijk kunt u ook twee series maken en alles zien.

Bij de voorstellingen staat een paginanummer aangegeven. Daar vindt u de voorstellingstekst van de desbetreffende voorstelling.

Page 9: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Phaedra is de ‘klassiekste klassieker’ uit onze serie keuze-toneel. Seneca baseerde de tragedie op verhalen uit de Griekse mythologie toen hij het stuk schreef rond 50 voor Christus. Meer dan 2000 jaar later is het verhaal nog steeds ontzettend meeslepend en tijdloos. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de fantastische bewerking van de Vlaamse schrijver Hugo Claus, wiens versie door De Utrechtse Spelen wordt opgevoerd.

Dit Utrechtse gezelschap heeft sinds eind 2013 een nieuwe artistiek directeur in de persoon van Thibaud Delpeut. Eerdere voorstellingen die hij maakte werden door de pers als dé hoogtepunten van Oerol en Over het IJ Festival genoemd. Zijn manier van regisseren maakt Phaedra intenser dan ooit.

Een verfrissende regiekeuze is ook gemaakt voor het 17e eeuwse klassieke stuk van Molière: De Vrek. Molière staat bekend om zijn satirische komedies, waar De Vrek er één van is. De scherpe obser-vaties van de Franse toneelschrijver zorgen ervoor dat het verhaal nog altijd herkenbaar is. De uitbundige speelstijl en taalgrappen die regisseur Hans van Hechten eraan toevoegde, zorgen voor een universele, eigentijdse versie.

Maar dat is niet de verfrissende regiekeuze waar we eerder over spraken. Het spelen van klassiek repertoire lijkt voorbehouden aan de blanke West-Europese acteur. Van Hechten koos juist voor een Surinaams/Antilliaanse cast: ‘Wanneer je De Vrek (van Molière) fileert qua taal en tijdsbeeld en je laat het stuk spelen door een cast zoals die ons voor ogen staat, dan krijg je een voorstelling die van nu is, algemeen geldig, van en voor iedereen. Met herkenbare personages. Een voorstelling die bovendien berust op een stuk met een ijzersterke dramatische structuur (…) Deze cast laat zich naar mijn idee fraai combineren met de humor en de speelstijl die Molières theater vereist.’

Kies 3 voor € 45,00

09Serie KEUZE-TONEEL

PhaedraDe Utrechtse Spelen

TONEELdo 06 nov / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 20,00 / CJP € 18,00

29

TONEELdo 23 okt / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 20,00 / CJP € 18,00

TONEELvr 27 feb / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 20,00 / CJP € 18,00

26

54

De laatkomerNoord Nederlands Toneel

De Vrek (van Molière)Klassieke karakterkomedie

Het Noord Nederlands Toneel is dit seizoen met twee voorstellingen te zien in Teis én is met twee voorstellingen te vinden in deze serie: met De laatkomer en De Twaalf Gezworenen. Met De laatkomer brengen zij het klassieke thema over ouder worden en alles uit het leven halen in een grappig Vlaams jasje naar Stadskanaal.

Regisseur Ola Mafaalani: “Te vaak zien we hoe mensen, als ze oud en overbodig zijn, worden weggezet in tehuizen. In De laatkomer [van de Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst] ontdekt hoofdpersoon Désiré de kinderlijke vrijheid om elke logica van het leven te bestrijden met een intens gelukkige vorm van anarchie. De meesterlijke truc om het leven speels te spelen, de durf amoreel te zijn, de creativiteit om het leven op de valreep te vieren vormt een geweldig vertrekpunt voor onze theaterbewerking. “

45

Page 10: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

22

22

CABARETdo 02 okt / 20.00 uur € 18,00 / CJP € 16,00

CABARETwo 18 feb / 20.00 uur € 18,00 / CJP € 16,00

10 Serie KEUZE-CABARET

Droog BroodKissy Kissy

Klaas van der EerdenSixpack (The Best of Klaas)

In Sixpack gaan we langs de beste stukken uit zijn werk als cabaretier. “Wat hij te weeg brengt, is enorm veel heisa, een angstwekkend hoog spreektempo, een liedje, een fluitsolo en de doorslaggevende behoefte om het leuk te maken.” (Dagblad van het Noorden) We garanderen u een 'sixpack' lachspieren.

Droog Brood zijn twee kleinkunstenaars die de miscommunicerende mens tot kunst hebben verheven. Absurdistisch zeker, maar er is ook ruimte voor ontroering. Droog Brood brengt al meer dan 12,5 jaar volstrekt uniek cabaret.

CABARETvr 03 okt / 20.00 uur € 17,00 / CJP € 15,00

Als deze Groninger gevraagd wordt naar zijn beroep, vult hij cabaretier of presentator of zanger in. Net wat hem het beste uitkomt en waarschijnlijk is het altijd een combinatie van alledrie.

Arno van der HeydenU bevindt zich hier

CABARETvr 10 okt / 20.00 uur € 18,00 / CJP € 16,00

Waarschijnlijk heeft Paulien Cornelisse het niet zo op beige. Ze verwondert zich over het kleine en alledaagse en deelt dit graag met u. “(...) een ding is zeker, zelf is Paulien Cornelisse allesbehalve beige.” (De Telegraaf) U zult nooit meer op een zelfde manier naar de dingen kunnen kijken.

Paulien CornelisseMaar ondertussen

51

Kies 3 voor € 42,00

Page 11: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

24

44

Emilio GuzmanEen dunne dekmantel

CABARETdi 24 feb / 20.00 uur € 17,50 / CJP € 15,50

Al sinds zijn zesde wil Emilio Guzman maar een ding: cabaretier worden. Die gedrevenheid heeft hem gebracht tot wat hij nu is: een van Nederlands grootste cabarettalenten. Niet voor niets krijgt Emilio Guzman van Het Parool vier sterren!

11Serie KEUZE-CABARET

Nederland is een fantastisch cabaretland. Er gebeurt ont-zettend veel – en u kent vast niet iedereen. Daarom raden wij u onze serie keuze-cabaret aan! Bekende en minder bekende cabaretiers, lokaal en wat minder lokaal, maar allemaal zo ontzettend de moeite waard. Kies uit de zes cabaretiers drie van uw favorieten en bestel ze in serie. Wilt u helemaal niets missen dan kunt u uiteraard ook twee series maken.

Bij de voorstellingen staat een paginanummer aangegeven. Daar vindt u de voorstellingstekst van de desbetreffende voorstelling.

André Manuel verkent al jaren op zijn karakteristieke en onver-bloemde wijze de donkere uithoeken van het menselijk brein. Dit levert veel momenten op waar u het lachen niet kan laten, ook al zou het u eigenlijk moeten vergaan...

André ManuelHet Geval Apart

CABARETdo 22 jan / 20.00 uur € 17,00 / CJP € 15,00

53

Page 12: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Diederik van Vleuten is een begenadigd verhalenverteller. Zijn rijke familiegeschiedenis geeft hem inspiratie – een haast onuitputtelijke bron – voor zijn voorstellingen waar geschiedenis, theater en humor hand in hand gaan. Vorig seizoen stond Diederik van Vleuten met Buiten Schot in Teis. In deze voorstelling nam hij ons mee naar de Eerste Wereldoorlog. Buiten Schot was de opvolger van Daar Werd Wat Groots Verricht. Op veler verzoek, en zeker ook tot onze vreugde, komt Diederik opnieuw met deze voorstelling naar de theaters.

In Daar Werd Wat Groots Verricht neemt Van Vleuten ons mee naar de ‘Gordel van Smaragd’ ofwel Nederlands-Indië. Vanaf het moment dat Diederik van Vleuten met deze voorstelling de Nederlandse theaters betrad, regent het onophoudelijk loftuitingen. Niet alleen van de pers, maar ook van de talloze bezoekers van deze voorstelling. Een kleine greep uit de reacties: “Je hebt verwoord wat wij al jaren heb-ben weggestopt, onze jaren in Indië, onze levens daar. Je hebt een vergeten groep mensen uit Indië een naam gegeven. (…) Je hebt me in m’n hart geraakt. Ontroerend, indringend, vol liefde en warmte was je verhaal.” Het publiek krijgt dus nu nogmaals de kans om deze prachtige voorstelling te zien. Mis hem niet!

12 Serie CABARET+

67

35

31

Diederik van VleutenDaar Werd Wat Groots Verricht

Jeroen van MerwijkEr zijn nog kaarten...

Serieprijs € 40,00

SPECIALza 18 apr / 20.00 uur € 19,00 / CJP € 17,00

CABARETdo 13 nov / 20.00 uur € 17,00Kasper van Kooten

Karakters

SPECIALwo 26 nov / 20.00 uur € 18,00 / CJP € 16,00

Houdt u van cabaret met net dat beetje extra? Cabaret dat verder gaat dan de lach en u in de auto terug naar huis laat nadenken over wat er gezegd is? Dan is deze cabaret plus serie uitermate geschikt voor u. De drie geselecteerde voorstellingen in deze serie zijn creatief, sterk en ook nog eens ontzettend goed ontvangen.

Bij de voorstellingen staat een paginanummer aangegeven. Daar vindt u de voorstellingstekst van de desbetreffende voorstelling.

Kasper van Kooten vaart zijn eigen koers. Hij heeft voor zijn voor-stellingen zelfs een nieuw genre ontwikkeld: cabaroman. Van Kooten schrijft zowel een boek als een voorstelling. Niet dat je het boek gelezen moet hebben om naar de voorstelling te kunnen. Het blijven wel twee verschillende dingen. Kasper van Kooten wil liever één verhaal vertellen in plaats van korte sketches. Een verhaal met drama. Van Kooten voelt wat dat betreft veel verwantschap met Diederik van Vleuten (niet voor niets ook in deze serie opgenomen). In Karakters onderzoekt Van Kooten wat roem met mensen doet. Want beroemd worden is één ding, beroemd blijven is soms veel lastiger. In een met BN’ers gevulde villa in Zuid-Frankrijk is iets gigantisch misgegaan. Want hoe kan het dat de ‘goeroe van de sterren’, Joël Hartsteen, in een cel zit?

“Naast de verrassende verhaallijn bevat Karakters geslaagde trucs met videoschermen (waarop de BN’ers tot leven komen), een aantal schitterende nieuwe liedjes (waaronder een vrolijke Stromaepas-tiche) en scherpe verwijzingen naar talloze figuren uit de Nederlandse media”, schrijft De Volkskrant.

Jeroen van Merwijk is een multi-talent. Wie een kijkje neemt op zijn website, kan zien dat hij preekt, speelt, spreekt én schildert. In al deze gebieden laat hij zijn onafhankelijke en maatschappijkritische blik zien. Uiterst origineel, gevat, altijd anders dan je denkt – het zijn zo maar wat labels die op Jeroen van Merwijk toe te passen zijn en eigenlijk het liefst allemaal tegelijk.

Jeroen van Merwijk houdt er na ruim 25 jaar mee op. Hij vindt het welletjes; wij vinden het heel jammer. We zullen zijn scherpe liedjes en rake observaties missen en zijn daarom zeer blij dat Van Merwijk nog één keer naar Teis komt met zijn laatste programma Er zijn nog kaarten…

Page 13: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Het tweede serieconcert van het NNO wordt geleid door Anu Tali, een Estlandse dirigente die wereldwijd wordt geprezen om haar vakmanschap. Grote kranten als de New York Times en de Frankfurter Allgemeine prezen Tali’s ‘excellente meesterschap’ en haar ‘immens onderscheidende interpretatie’. Voor dit concert zal zij o.a. Mendel-sohn en Vivaldi in Teis dirigeren.

71

21

28

Noord Nederlands Orkest 1Simone Lamsma speelt Beethoven

Noord Nederlands Orkest 2Anu Tali dirigeert Mendelssohn

De Muzieksjoel Een reis langs joodse muziek

KLASSIEKdi 30 sept / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur€ 23,00 / CJP € 21,00

KLASSIEKvr 01 mei / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur€ 23,00 / CJP € 21,00

KLASSIEKdo 30 okt / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 23,00 / CJP € 21,00

13Serie KLASSIEK

€ 55,00 Serieprijs

Zoals u van ons gewend bent is er dit seizoen natuurlijk ook weer een klassieke serie samengesteld. Twee prachtige concerten van het Noord Nederlands Orkest hebben wij dit keer aangevuld met een concert van Camerata Amsterdam, genaamd De Muzieksjoel. Hierbij krijgt u een introductie in de wereld van de Joodse klassieke muziek. Drie inspirerende concerten met een flinke korting in deze al jarenlang ontzet-tend populaire serie.

Bij de voorstellingen staat een paginanummer aangegeven. Daar vindt u de voorstellingstekst van de desbetreffende voorstelling.

Houdt u van klassieke muziek maar weet u niet hoe u moet kiezen? Of wil t u gewoon eens kennis maken met klassiek en weet u niet waar u moet beginnen? Volg dan deze Snuffelcursus die geschikt is voor de beginnende luisteraar, maar ook als meer ervaren luisteraar bent u natuurlijk van harte welkom.

Youtube filmpjes, korte uitleg over instrumenten, stijlen, een aantal belangrijke componisten, u vindt hier het topje van de ijsberg, als start voor uw verdere ontdekkingsreis door dit prachtige gebied. Ontdek zo de klassieke muziek!

De cursus wordt gegeven door Yvonne van den Berg, tevens programmeur Klassieke Muziek van De Oosterpoort Groningen. De avonden beginnen om 20.00 uur en zijn op maandag.

Maandag 20 oktober 2014Maandag 27 oktober 2014Maandag 03 november 2014

De snuffelcursus Klassiek kost € 30,00 en indien u ook de serie Klassiek kiest, dan kost deze cursus € 25,00.

Het NNO is dit jaar driemaal in Teis te vinden. Met natuurlijk een traditioneel Nieuwjaarsconcert, maar daarnaast ook nog met de twee concerten die u in deze serie terugvindt. Chef-dirigent Stefan Asbury presenteert op deze eerste avond een feestelijk programma, met een grote rol voor de wereldberoemde violiste Simone Lamsma. We gaan van Beethoven naar Haydn en Brahms.

Het andere onderdeel in deze klassieke serie is De Muzieksjoel. De musici van Camerata Amsterdam, die De Muzieksjoel presenteren, hebben nagenoeg allen hun wortels liggen in de befaamde joods/Russische traditie. Het programma is in nauw overleg tussen artistiek leider Jeroen Weierink en solist Valentin Zhuk ontstaan. De Muziek-sjoel is dé gelegenheid om kennis te maken met joodse muziek van grote componisten als Prokovief en Shostakowitsj tot de adembenemende vioolsolo uit Schindlers List.

Snuffelcursus Klassiek

Page 14: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

14 Uitgelicht JEUGD & FAMILIE

53

25

25

32

De GruffaloMeneer Monster

Rob en EmielTsjongejonge!

Gezocht: KonijnMaas

De Kleine KapiteinNaar de boeken van Paul Biegel

Kikker is jarigTheater Terra

Theatercollectief Meneer Monster vindt het belangrijk om te laten zien wat theater is en hoe leuk het is om te spelen. Vaak nemen ze kinderboeken als uitgangspunt van hun voorstellingen. Dat is ook nu weer het geval met De Gruffalo, het grappige boek over de muis die geen lekker hapje wil zijn. Kom dus lekker (een beetje) griezelen én lachen met De Gruffalo.

Rob en Emiel staan al jaren garant voor fantastische shows. Magie, cabaret, verwondering en humor zijn de elementen waar zij mee werken. Speciaal voor de jongsten onder ons, hebben ze Tsjonge-jonge! geschreven en al deze elementen zullen er ongetwijfeld in voorkomen!

Konijnen en theater. Die zoek je niet meteen bij elkaar. Voor het gezelschap Maas echter de gewoonste zaak van de wereld. De voorstellingen van Maas zijn virtuoos, maar ook altijd persoonlijk en dichtbij. Maas is gewoon stoer! En konijnen ook! Gezocht: Konijn is een “Voorstelling waarbij je gegarandeerd van flapoor tot flapoor moet lachen.” (directeur Imaginate, Edinburgh)

In 2006 was er de theatervoorstelling De Kleine Kapitein. Deze werd door zowel de jeugd als het oudere publiek én de pers met enthousiasme ontvangen. Eindelijk is het zover, De Kleine Kapitein komt terug. De tijd is weer rijp voor de fantasie van Paul Biegel en zijn rijke wereld vol verwijzingen naar Griekse mythen en legenden. Ga met de kleine kapitein mee op reis!

Theater Terra bevindt zich al jaren aan de top van het internationale jeugdtheater. Met poppen en objecten, en met acteurs, poppen-spelers en zangers maakt Theater Terra visueel theater met veel humor en poëzie. De laatste jaren werden diverse beroemde boeken met zeer veel succes bewerkt tot muzikaal theater. Nu is het de beurt aan Kikker – de beroemde creatie van Max Velthuis.

SPONSOR

3+JEUGD & FAMILIEwo 25 feb / 11.00 uur € 7,50

3+

6+

JEUGD & FAMILIEdi 14 okt / 13.30 uur € 7,50

JEUGD & FAMILIEwo 15 okt / 15.00 uur € 11,00

JEUGD & FAMILIEwo 19 nov / 15.00 uur € 11,00

6+ JEUGD & FAMILIEza 07 feb / 14.00 uur € 11,00

4+

Page 15: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Wij vinden het belangrijk om in ons programma voor ieder wat wils te kunnen presenteren. Dat geldt voor volwassenen, maar natuurlijk ook voor de jongere bezoekers onder u. U kunt daarom dit seizoen natuurlijk naar het fantastische Wintercircus gaan, of naar Minoes of Sneeuwwitje, maar vergeet ook vooral de volgende uitgelichte voorstellingen niet. Het zijn bijzondere, wat kleinere voorstellingen, met een minstens net zo groot verhaal. Het zijn voorstellingen met een kleinere prijs, maar met evenveel betovering. Zo is er iets voor iedereen.

Bij de voorstellingen staat een paginanummer aangegeven. Daar vindt u de voorstellingstekst van de desbetreffende voorstelling.

SPONSOR

15Uitgelicht JEUGD & FAMILIE

Wintercircus Minoes

Sneeuwwitje de Musical 4+

8+

6241

49

Robin HoodHet Laagland

De toverketel van Swiegel MiegelHilbert Geerling

pag. 38pag. 52pag. 65

Hilbert Geerling komt al jaren in Teis. Spelen voor kinderen is zijn passie en dat zie je als hij op toneel staat. Geerling weet goochelen en theater prachtig met elkaar te verbinden en dat alles komt helemaal tot zijn recht in De Toverketel van Swiegel Miegel. Met recht een goochelvoorstelling zoals je het nog nooit gezien hebt.

Het Laagland maakt al jaren eigenzinnig kwaliteitstheater dat kinderen serieus neemt en volwassenen ontroert. Liefst laten ze zich inspireren door klassieke verhalen van alle tijden, lagen, leeftijden en landen. Thema’s als groter groeien, keuzes maken en moedig worstelen met eeuwenoude levensvragen worden met intens speelplezier en simpele theatrale middelen op de theatervloer gezet. Dat ze daarin slagen blijkt wel uit de unaniem lovende reacties op Robin Hood. “De voorstelling is een knaller.”(Theaterkrant)

JEUGD & FAMILIEza 28 mrt / 15.00 uur € 8,50

6+ JEUGD & FAMILIEzo 28 dec / 15.00 uur € 10,00

8+

Page 16: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

16 Uitgelicht JONGEREN

BOY 7Live on stage

155 (éénvijfvijf) in coproductie met DOXEpisch: De beste tot nu toe

48

64

Na het succes van Lover of Loser in 2013 en Afblijven in 2014 hebben we dit seizoen speciaal voor jongeren twee prachtige voorstellingen uitgezocht. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om iets anders uit te kiezen of om met je ouders mee te komen, maar deze voorstellingen zijn er echt voor jou. Kunnen je ouders ook eens met jou mee naar het theater!

Bij de voorstellingen staat een paginanummer aangegeven. Daar vind je de voorstellingstekst van de desbetreffende voorstelling.

Dat dans op dit moment ontzettend populair is laten televisie-programma’s als So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle wel zien. Daarom hebben we dit jaar de dansvoorstelling van 155 geprogrammeerd.

“You guys have sick moves, sick style, you’re really creative and really artistic,” vond Dan Karaty. Alle reden dus om deze danssensatie zelf te komen bekijken.

Tip: Meer aanstekelijke dans? Kijk dan ook eens bij Isabelle Beernaert (pagina 39)

Voor het derde jaar op rij presenteert Theater Geert Teis een toneel-voorstelling voor jongeren. Na de Carry Slee-musicals Afblijven en Lover of Loser is het dit jaar tijd voor een bewerking van de bestseller van Mirjam Mous. Deze theaterversie is gemaakt door de makers van Lover of Loser en is speciaal voor iedereen vanaf 14 jaar.

Carry Slee zette de trend met boeken speciaal voor jongeren geschreven met actuele en aangrijpende thema’s. Dit geldt ook voor BOY 7 van Mirjam Mous. Deze voorstelling vertelt het verhaal van een jongen die wakker wordt op een kale, hete vlakte. Hij weet niet wie hij is en hoe hij daar komt. Wat is er gebeurd?

14+TONEELdo 5 feb / 20.00 uur € 17,50

DANSdi 07 apr / 20.00 uur € 17,00 / CJP € 15,00

Page 17: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Joseph Haydn - Stabat MaterCamerata Amsterdam & Cantatrix

Afgelopen jaar hebben we in Teis voor het eerst een klassiek concert in de Passietijd geprogrammeerd. We kozen toen voor de moderne bewerking door Tango Extremo van de Mattheus Passion van Bach. Dit jaar houden we het wat traditioneler met het prachtige Stabat Mater van Haydn, uitgevoerd door de getalenteerde musici van Camerata Amsterdam onder leiding van Jeroen Weierink.

17

Purcell Gala - William and MaryBarokopera Amsterdam

Uitgelicht KLASSIEK

48 62

36

Opera saai en oubollig? Niet bij Barokopera Amsterdam. Met solisten van internationale klasse, een betoverend spelend muziekensemble,

fraaie decors en opera’s teruggebracht tot een aantrekkelijke lengte weet het gezelschap een steeds groter wordende groep operaliefheb-bers aan zich te binden. De kwalitatief hoogstaande producties zijn toegankelijk voor een breed publiek. Hun producties zijn daarom interessant voor zowel de ‘hardcore’ operafan als de enthousiaste beginnende operabezoeker.

Wij hoorden hier en daar de vraag om meer opera en klassiek voorbijkomen. Dat is een verzoek waar we graag aan voldoen, Teis is immers úw theater. We nodigen u dan ook graag uit voor deze twee bijzondere toevoegingen aan ons programma. Een echte opera van Nederlands bodem is het Purcell Gala – William and Mary van Barokopera Amster-dam. Daarnaast presenteren wij het prachtige Stabat Mater van Haydn als traditioneel concert in de Passietijd.

Bij de voorstellingen staat een paginanummer aangegeven. Daar vindt u de voorstellingstekst van de desbetreffende voorstelling.

KLASSIEKwo 01 apr / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 23,00 / CJP € 21,00

KLASSIEKwo 03 dec / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 25,00 / CJP € 23,00

SPONSOR

Page 18: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

18 Teis Sponsor Club

Teis heeft een sponsorclub, een club van bedrijven die elk jaar weer genereus Teis steunen, en daar zijn wij enorm trots op! Wist u dat u daar als bezoeker veel voordeel van heeft. Dankzij deze club van bedrijven, hiernaast worden ze allemaal genoemd, kunt u als bezoeker voordelig naar een geselecteerd aantal voorstellingen. Op deze pagina vindt u het overzicht aan welke voorstellingen de Sponsorclub bijdraagt en dat zijn er - zoals u ziet - nogal wat. Dankzij hun bijdrage wordt de prijs van een theaterkaartje goedkoper. Zo worden deze voorstellingen voor een breder publiek toegankelijk. Daar zij wij ongelofelijk blij mee, dus het kan niet genoeg gezegd worden: SPONSORS BEDANKT.

Heeft u een bedrijf en zou u wel toe willen treden tot de sponsorclub, dat kan. Natuurlijk doen wij daar als Teis, voor u en/of u medewerkers, ook iets voor terug.Neem voor meer informatie contact op met onze directeur Nina Hiddema (0599 – 631 777).

Sponsors bedankt!

Sponsorvoorstellingen di 07 okt 2014 Ragúswo 08 okt 2014 Vijftig Tinten…De Parodiewo 19 nov 2014 De Kleine Kapitein (6+)za 29 nov 2014 Mastreechter Staarza 13 dec 2014 Koningin Julianazo 14 dec 2014 Wintercircus Martin Hansonzo 14 dec 2014 Wintercircus Martin Hansonwo 17 dec 2014 Isabelle Beernaertwo 14 jan 2015 The Sound of Musicdo 15 jan 2015 The Sound of Musicwo 28 jan 2015 Het Zwanenmeerwo 04 feb 2015 De ontdekking van de hemelza 07 feb 2015 Kikker is jarig (4+) vr 27 mrt 2015 Samaiawo 01 apr 2015 Joseph Haydn - Stabat Materdi 21 apr 2015 Heerlijk duurt het langstwo 22 apr 2015 Heerlijk duurt het langstdo 21 mei 2015 Karin Bloemen

De Teis Sponsorclub draagt bij aan voor-stellingen. U herkent deze aan het vignet.

SPONSOR

32

36

38

38

39

43

45

48

23

23

Ragús Wintercircus Martin Hanson

Vijftig Tinten…De Parodie Isabelle Beernaert

Mastreechter Staar Het Zwanenmeer

Koningin Juliana De ontdekking van de hemel

De Kleine Kapitein The Sound of Music

Page 19: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

19Teis Sponsor Club

Aannemingsbedrijf Paas B.V.

Airhome Ventilatieservice B.V.

Bakker Nijboer Bouwmaterialen B.V.

Bouwonderneming Gebr. Benus B.V.

Bouwbedrijf Speelman B.V.

De Haan Special Equipment B.V.

Droomtrappen & Kozijnen

Glas Ockels B.V.

Hofstra Hulshof Bouw

Huisartsenpraktijk Beukema

Huisartsenpraktijk ‘De Venen’

Jochem dot Com B.V.

Juwelier Opticien Luitjens

Lefier

Max-IT

Noorderpoort

Puur IDee creatieve communicatie

Rakers Administratie & Belastingadviseurs

Schildersgroep Noord B.V.

Schipper B.V.

Specialiteitenslagerij J. Hemmen

Transportbedrijf J. Beens & Zonen B.V.

Venema Administraties & Belastingadviseurs

Voulon Accountants en Belastingadviseurs

Nieuw Buinen

Ter Apel

Stadskanaal

Musselkanaal

Alteveer

Stadskanaal

Stadskanaal

Stadskanaal

Nieuw Buinen

Stadskanaal

Stadskanaal

Alteveer

Musselkanaal

Stadskanaal

Stadskanaal

Stadskanaal

Stadskanaal

Stadskanaal

Nieuw Buinen

Nieuw Buinen

Onstwedde

Stadskanaal

2e Exloërmond

Stadskanaal

62

49

68

61

75

Kikker is jarig

Samaia

Heerlijk duurt het langst

Karin Bloemen

Joseph Haydn - Stabat Mater

Page 20: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015
Page 21: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

21september

Vaak gaat er een zacht tromgeroffel vooraf aan een spannende bekendmaking. Wij doen het gewoon andersom. Eerst de bekendmaking: Slagerij van Kampen opent het theaterseizoen 2014/2015 in Teis! En dan volgt natuurlijk het tromgeroffel, of eerder: een magistrale slagwerkgroep die deze keer wordt aangevuld met stuwende blaaspartijen. Door drums en percussie aan te vullen met toetsen en blazers krijgt de Slagerij een andere kleur op de wangen.

Die kleur bestaat uit een beetje salsa, een extra beetje etno-jazz maar vooral heel veel swing. Soms indrukwekkend groot en energiek, dan weer ragfijn en verstillend. Slagerij van Kampen hoeven we verder natuurlijk niet te introduceren. Hun dertig jaar ervaring en vele prijzen, waaronder een Edison en een gouden plaat, spreken voor zich. Reken maar vast op een verhoogde hartslag en een energieke start van ons nieuwe seizoen.

www.slagerijvankampen.nl

KLASSIEKdi 30 sept / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur€ 23,00 / CJP € 21,00

Onder leiding van dirigent Stefan Asbury presenteert het Noord Nederlands Orkest vanavond een feestelijk en gevarieerd programma, met als hoogtepunt het optreden van de wereldberoemde Friese violiste Simone Lamsma. Beethovens Vioolconcert is Simone’s absolute favoriet: ‘Het kan wat mij betreft niet vaak genoeg worden gespeeld.’ In een virtuoze uitvoering laat zij u horen waarom dat zo is.

Voor de pauze is er echter eerst nog een verrassende combinatie. In een aan Haydn toegeschreven compositie voor blazers is een eeuwenoud pelgrimslied verwerkt. Ongeveer honderd jaar later vond Brahms dat thema zo fantastisch dat hij er zijn beroemde Haydn-variaties op maakte. Het NNO creëert een bijzondere ervaring door beide stukken op dezelfde avond ten gehore te brengen.

Khachaturian: Uit de Masquerade suite: Nocturne, Waltz en RomanceHaydn: DivertimentoBrahms: Haydn-variatiesBeethoven: Vioolconcert

Dirigent: Stefan AsburyViool: Simone Lamsma

www.nno.nu

Slagerij van KampenBeats ‘N Brass

Noord Nederlands OrkestSimone Lamsma speelt Beethoven

SHOW & MUZIEKTHEATER za 27 sept / 20.00 uur € 22,00 / CJP € 20,00

‘Profiteer van de voordelen en bestel in

serie’

Kijk op pagina 06 t/m 13

IN SERIE

Page 22: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

22 oktober

CABARETvr 03 okt / 20.00 uur € 17,00 / CJP € 15,00

Op de dag van deze voorstelling trekt Arno van der Heyden door Stadskanaal om foto’s en filmpjes te maken en u en uw plaatsgenoten te ontmoeten. Daar schreef Jacques d’Ancona over: ‘Op de dag van het optreden kammen ze uitgebreid het dorp uit en maken ze opnamen die bijdragen tot de sfeer die de avond bepaalt. Bovendien (en dat is maatgevend) geven ze het optreden iets mee van exclusiviteit, de routineuze klus voorbij. Want in zijn conference komt het allemaal een keer voorbij. Knap.’

U bevindt zich hier is dan ook een feest der herkenning. Een verfrissende kijk op Stadskanaal in een uniek programma. En toch is de gezamenlijke conclusie dat wat hier gebeurt, waarschijnlijk overal gebeurt. Arno maakt de koppeling tussen het universele en het actuele met zijn sprankelende nieuwe liedjes. Laat de wereld maar even voor wat hij is, u en hij bevinden zich namelijk hier en nu.

Muzikale ondersteuning: pianist Bas Mulder (Live) fotografie: Pjotr Wiese

www.arnovanderheyden.nl

Voor meer informatie zie pagina 10

CABARETdo 02 okt / 20.00 uur € 18,00 / CJP € 16,00

Sinds het begin van dit jaar is Klaas van der Eerden de nieuwe presentator van het televisieprogramma In Goed Gezelschap. Een mooi punt om eens terug te kijken. In zijn goed ontvangen show Sixpack laat Klaas zien dat hij van alle markten thuis is: van zang tot dans en van typetjes tot conference. In Sixpack vat hij zijn eerste 12,5 jaar in het theater op een razendsnelle manier samen.

Een vat vol herkenbaarheid voor de vaste fans maar ook een ideale manier om voor het eerst kennis te maken met de veelzijdigheid van Klaas. Wat kunt u verwachten? Een zeer snelle en gevarieerde cabaretshow met bijvoorbeeld de Human beat-box, dwarsfluit-act of de witte hangjongeren. ‘Het is feest met antiheld Klaas van der Eerden!’ vond Het Parool. Een feest waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

www.klaasvandereerden.nlVoor meer informatie zie pagina 10

Arno van der HeydenU bevindt zich hier

Klaas van der EerdenSixpack (The Best of Klaas)

Dit jaar is het precies 40 jaar geleden dat ABBA met Water-loo het Eurovisie Songfestival in Brighton won. De rest is (muziek-) geschiedenis – meer dan 380 miljoen verkochte platen, zoveel hits dat die niet eens op één dubbel-cd passen en er is vrijwel niemand te vinden die geen ABBA-hit kan meezingen. De hoogste tijd dus om weer eens een avond te genieten van alle meezingers uit ABBA’s fantastische oeuvre. Dancing Queen, Mamma Mia, S.O.S., Money Money Money… wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Bereidt u voor op een avond vol prachtige muziek, dans en zang en natuurlijk de bijbehorende glitter en glamour, want Bootleg ABBA speelt al vijftien jaar lang wereldwijd voor uitverkochte zalen. Zij weten het ABBA-gevoel als geen ander over te brengen, waardoor het lijkt of Agnetha, Björn, Anni-Frid en Benny er zelf bij zijn. En door de getoonde videobeelden zijn ze dat ook een beetje. Een must see voor alle ABBA-fans.

www.charlesaerts.nlwww.bootlegabba.com

Bootleg ABBADe ultieme ABBA-experience

POPULAIRE CONCERTENza 04 okt / 20.00 uur € 26,00 / CJP € 24,00

IN SERIE

IN SERIE

Page 23: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

DANSdi 07 okt / 20.00 uur € 24,00 / CJP € 22,00

Nederland kan maar geen genoeg krijgen van het verlangen, de passie en de vurigheid die het Ierse gezelschap Ragús met zich meebrengt. Al voor de achtste keer is de theatershow te zien in ons land, en u heeft ze misschien in 2012 ook nog in Teis gezien. Hoge verwachtingen dus, die Ragús keer op keer waar weet te maken. Al vijftien jaar lang zijn ze het beste dat de traditionele Ierse muziek- en danscultuur te bieden heeft. Alsof u live op een Iers dorpsplein bent beland, tussen de opzwepende dansritmes en muziek vol emotie en levensvreugde.

Wat Ragús zo bijzonder maakt zijn hun pure optredens. De muziek, de zang en ook het ritmisch getap van de razendsnelle dansschoenen zijn volledig live. Wie een unieke live ervaring van het ‘Ierse gevoel’ als het ultieme avondje uit ziet wordt bij Ragús niet teleurgesteld. Ragús is de hartslag van Ierland, en vanavond klopt die hartslag in Stadskanaal.

www.ragus.ie

RagúsIerlands meest authentieke muziek- en dansshow

23oktober

Bent u ook één van de miljoen vrouwen in Nederland die Vijftig Tinten Grijs (al dan niet stiekem) heeft gelezen? Of herkent u zich meer in één van de mensen die de enorme hype rondom de bestseller van E.L. James totaal niet begrijpt? Hoe dan ook, de musicalcomedy Vijftig Tinten… De Parodie zal beide groepen aanspreken. In deze hilarische musical besluit een boekenclub, bestaande uit vrouwen, Vijftig Tinten Grijs te gaan lezen. In de voorstelling worden scènes uit het boek nagespeeld die de vraag oproepen hoe de boeken toch zo’n fenomeen hebben kunnen worden. Door hun interpre-tatie van de wereldwijde bestseller komt u terecht in een ware achtbaan van hilarische momenten.

Vijftig Tinten…De Parodie is vorig seizoen in première gegaan en werd overal beloond met vier of zelfs vijf sterren. Dagblad Metro schrijft: “Schuurman en Oldigs acteren dat ze acteren, dat is al een kunst op zich. De eerste doet dat erg goed, de tweede pakt er de zaal compleet mee in. Wat een heerlijke mafkees, die Oldigs”, en De Telegraaf: “Heel aanstekelijk. Zelfs voor wie het boek haat.”. De Metro concludeert dan ook: “Parodie Vijftig Tinten is vijftig tinten gieren in smakelijk gek stuk.”

www.vijftigtintendeparodie.nl

Vijftig Tinten… De ParodieMet Birgit Schuurman/Linda Wagenmakers, Han Oldigs, Brigitte Heitzer e.a.

MUSICALwo 08 okt / 20.00 uur € 27,00 / CJP € 25,00

SPONSOR

SPONSOR

Page 24: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

24 oktober

Malando KwintetJubileumtournee 75 jaar Malando

POPULAIRE CONCERTENza 11 okt / 20.00 uur € 22,00 / CJP € 20,00

In 1939 werd er al zeer positief geschreven over het Malando Orkest: ‘Het behoeft dus geen betoog, dat dit orkest tot in alle finesses ingespeeld is, terwijl vanzelfsprekend de tango’s een geheele aparte plaats in dit ensemble innemen.’ 1939 was het jaar dat het Malando Orkest begon onder leiding van Arie Maasland. Zijn pseudoniem was Malando. Nu, 75 jaar later heeft kleinzoon Danny Malando het stokje overgenomen. Zo leeft de passie voor muziek al drie generaties lang voort in het orkest, en dat is te merken.

Danny’s andere aanpak, manier van arrangeren en zijn ideeën over de orkestbezetting hebben het orkest een extra klankkleur gegeven, waardoor hij een eigentijds stempel op de muziek heeft kunnen drukken. Natuurlijk altijd met veel liefde en respect voor de muzikale familietraditie. Dat blijkt ook uit het feit dat Malando in dit bijzondere jubileumjaar speelt in de oorspronkelijke bezetting van vijf personen, zoals in 1939. En net zoals toen, bestaat het kwintet uit muzikanten die hun kunnen in alle finesses beheersen. Maak u klaar voor een bijzonder jubileumprogramma waarin de 75-jarige geschiedenis van Malando vol passie en emotie wordt gebracht.

www.malando.com

In 2011 was Paulien Cornelisse voor het laatst te zien in Teis. Ondertussen is zij bekender en bekender geworden in de Nederlandse cabaretwereld, televisiewereld én boeken-wereld. Haar bestseller Taal is zeg maar echt mijn ding volgde ze op met En dan nog iets, ze won in 2013 het TV-programma Wie is de Mol en keert regelmatig terug in De Wereld Draait Door. En dan is er nu ook nog haar derde cabaretprogramma, dat alleen maar lovende recensies ontving.

In dit programma houdt Paulien zich bezig met alle dingen die onbelangrijk lijken en dat misschien ook wel zijn. De onopgemerkte dingen. De ondertussige dingen. Paulien zal ze van extreem dichtbij bekijken en aan een grondige analyse onderwerpen, zoals alleen zij dat kan. ‘De volstrekt originele humor van Paulien Cornelisse komt in het gevarieerde en vlotte Maar Ondertussen uitstekend tot zijn recht: keer op keer lukt het haar om je op een nieuwe, onverwachte manier naar grote en kleine zaken te laten kijken.’ – De Volkskrant.

www.pauliencornelisse.nl Voor meer informatie zie pagina 10

Paulien CornelisseMaar ondertussen

IN SERIE

CABARETvr 10 okt / 20.00 uur € 18,00 / CJP € 16,00

Page 25: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Tot vorig jaar was de komedieserie Kinderen geen bezwaar van de VARA op de televisie te zien. De avonturen van het gezin Zegers-Van Doorn kluisterden wekelijks honderd-duizenden kijkers aan de buis, tot aan de laatste aflevering in 2013. En nu is het natuurlijk al een tijdje stil… maar niet voor lang meer! Schrijver en regisseur Haye van der Heyden brengt de serie naar het theater, waar het verhaal verder gaat.

Gerard (Alfred van den Heuvel) heeft via internet een huisje in Frankrijk gekocht, zonder het eerst te bekijken. Natuurlijk is het een enorme bouwval, terwijl zijn vrouw Maud hem nog wel zo gewaarschuwd had. Gerard en ‘schoonzoon’ Sinan gaan samen met een Nederlandse vrouw die al enige tijd op het Franse platteland woont (Kiki Classen uit Zeg ‘ns AAA) in Frankrijk aan de slag om het huis te veranderen in een ‘mangerie’. Maud levert commentaar via Skype. En misschien wordt u wel uitgenodigd voor de feestelijke opening van Mangerie Chez Gerard – als alles met de verbouwing goed gaat…

Met: Alfred van den Heuvel, Kiki Classen, Renée van Wegberg, Gürkan KüçüksenturkTekst en regie: Haye van der Heyden

www.degraafencornelissen.nl

Ben jij ook zo benieuwd naar de wereld van de magie en goochelen? Rob en Emiel willen je graag meenemen op een reis door deze magische wereld. Ze laten niet alleen hun mooiste acts zien, maar leren je ook hoe je meer zelf-vertrouwen kan krijgen – en dat met behulp van een paar kleine trucs! Laat je verwonderen, verbazen en verrassen… of snap jij straks hoe het werkt?

Rob en Emiel werden bekend bij het grote publiek door het behalen van de finale van De Nieuwe Uri Geller en hun optredens in verschillende andere televisieprogramma’s. Maar ze doen nog veel meer! Al jaren verweven ze magie, cabaret, verwondering en humor in voorstellingen en theatershows. Tsjongejonge! is hun eerste show die speciaal is samengesteld voor het jongere publiek, maar is ook voor ‘oudere kinderen’ (tot ongeveer 99 jaar) een magische ervaring.

www.robenemiel.nlVoor meer informatie zie pagina 14

25oktober

Wist je dat konijnen zich helemaal niet aan de regels houden? Ze graven overal holen zonder daar een vergunning voor te vragen, eten wortels waar ze niet voor hebben betaald en poepen op straat. Ze hebben enorme oren, maar luisteren ho maar. In Gezocht: konijn gaan drie politieagenten op zoek naar een konijn dat ontsnapt is uit de gevangenis. Er begint een achtervolging waarbij het konijn steeds op een andere plek in de stad opduikt. Uiteindelijk wordt zelfs de hele stad overgenomen door konijnen en groeien er konijnenoren bij de baas van de politie! Ze kunnen jouw hulp dus wel gebruiken om deze zaak op te lossen…

“Het mooi vormgegeven miniatuurspel, met politiepoppetjes die met loeiende sirene jacht maken op het slimme konijntje, is een feest. Niet alleen kinderen, maar ook ouders krijgen er geen genoeg van om te zien hoe er steeds meer brutale konijnen door de stad huppelen.” (Trouw 2011)

Regie/decor: René GeerlingsSpel (in wisselende bezetting): Anne Fé de Boer, Saskia Driessen, Roos Hoogland, Niek van der Horst, Koen Kreulen, Lotte Rischen, Sus VerbruggenRegieadvies: Moniek MerkxMaas theater en dans

www.maastd.nlVoor meer informatie zie pagina 14

Gezocht: konijnMiniatuurtheater voor de allerkleinsten: spannend, grappig en dichtbij

Rob en EmielTsjongejonge!

Kinderen geen bezwaarHoe het Gerard verging na de laatste TV-aflevering…

3+ 6+

Kijk op pagina 14

Meer Jeugd & Familie?

JEUGD & FAMILIEdi 14 okt / 13.30 uur € 7,50

JEUGD & FAMILIEwo 15 okt / 15.00 uur € 11,00

TONEELza 17 okt / 20.00 uur€ 23,00 / CJP € 21,00

Page 26: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

In Roedel vraagt Lenette zich af hoe je leiding moet geven aan de lastigste persoon in de wereld, namelijk jezelf. Het is een hilarisch verslag over het pad naar leiderschap in bange dagen, verteld aan de hand van de opvoeding van haar nieuwe pup. Hilarisch, omdat kijken naar struikelen nou eenmaal veel leuker is dan een winnaar glansrijk over de streep te zien rennen. En ook nog eens veel herkenbaarder. Juist in die herkenbaarheid schuilt de grote kracht van Van Dongen.

www.lenettevandongen.nl

Het enorme succes van Lenette van Dongens voorstelling Roedel – die vorig seizoen in Teis zó was uitverkocht – heeft ons niet lang doen twijfelen om de show in de reprise terug te laten komen naar Stadskanaal. En graag nodigen we u daar weer voor uit. Misschien was u vorig seizoen net te laat met kaarten bestellen, of misschien wilt u de voorstelling graag nog een keer zien – grijp uw kans!

26 oktober

Dit najaar brengt het Noord Nederlands Toneel een prachtige theaterbewerking van één van Vlaanderens beste heden-daagse schrijvers naar Teis. Dimitri Verhulsts roman De laatkomer is ondertussen al meer dan 60.000 keer verkocht en werd ontzettend goed ontvangen. De laatkomer vertelt het verhaal van Désiré, een man op leeftijd die weer plezier wil hebben in het leven. Ook is hij de kleinerende houding van zijn vrouw meer dan zat.

Désiré besluit op hilarische wijze wraak te nemen en belazert zijn omgeving door zich voor te doen als een demente en incontinente grijsaard. Hiermee krijgt hij meer vrijheid dan ooit en het maakt zijn leven tot één groot feest.

De laatkomer is het beste te zien als een oproep om nú te leven. Niet morgen, niet overmorgen, niet volgend jaar, maar nu!

Bewerking: Dirkje Houtman en Ko van den BoschNaar: Dimitri VerhulstRegie: Ola MafaalaniDecor: André JoostenMuziek: Eef van BreenChoreografie: Club Guy & Roni (in ‘co-productie’)Kostuums: Johanna TrudzinskiCast: Hans Dagelet, Roni Haver, Bram van der Heijden, Malou Gorter, Jochem Stavenuiter, Lies Pauwels, Peter Vandemeulebroecke e.a.

www.nnt.nl

Voor meer informatie zie pagina 09

De laatkomerNoord Nederlands Toneel

TONEELdo 23 okt / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 20,00 / CJP € 18,00

Lenette van DongenRoedel (reprise)

CABARETvr 24 okt / 20.00 uur € 21,00 / CJP € 19,00

IN SERIE

Page 27: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

POPULAIRE CONCERTENza 25 okt / 20.00 uur € 16,00 / CJP € 14,00

Peter de Haan (uiteraard bekend van Rooie Rinus & Pé Daalemmer) staat dit jaar twee keer in Teis. Eén keer samen met Rooie Rinus en de Stroatklinkers (zie pagina 63) en deze avond met Stuck Herry. Zij spelen al zo’n 30 jaar lang de grootste hits van – al dan niet bij ongelukken – om het leven gekomen rock-’n-rolllegendes. Chuck Berry (Stuck Herry) is een grote inspiratiebron, evenals The Kinks en anderen. Ep Oosting oet Oethoezen, één van Nederlands beste rock-’n-rollzangers, zorgt voor sublieme zang en Peter de Haan vertelt tussen de nummers door grappige wetenswaardigheden over de artiesten en hun liedjes.

De band bestaat uit apothekers en een jeneverstoker en ze produceren tijdens hun optreden het snelst helende en best werkende medicijn tegen alle kwalen: Rock & Roll! Dat ze met hun meerstemmige zang, enthousiasme en showelementen overal indruk weten te maken blijkt wel uit het volgende: op de terrassen aan de Franse Côte d’Azur, waar de band diverse keren optrad, wordt nu nog over Les Stuque Erriie gepraat...

www.pgkevents.nl

27oktober

Stuck HerryRock & Roll theater met een dode draad

Zangeres en actrice Suzan Seegers werd bij het grote publiek bekend toen zij in 2007 glansrijk de finale behaalde van het televisieprogramma Op Zoek Naar Evita. Een paar jaar later won ze de John Kraaijkamp Musical Awardvoor de beste vrouwelijke hoofdrol voor Urine Town en in 2012 verscheen haar eerste soloalbum. Daarnaast schitterde ze vorig seizoen nog in Little Voice, die ook in Teis te zien was.

Het omvangrijke oeuvre van Suzans streekgenoot Toon Hermans is haar niet vreemd. In haar eerdere solo-tournee zong zij al enkele nummers van Hermans. En dat smaakte naar meer. Op veler verzoek is er daarom nu een complete voorstelling gewijd aan Toon Hermans. Dagblad de Lim-burger vond: ‘Bij vlagen is het niet de zangeres die op het podium staat, maar de grote cabaretier. Zo dicht komt ze bij hem in de buurt.’ Een bijzondere hommage vol humor en charme aan een groot man.

www.suzanseegers.nlVoor meer informatie zie pagina 06

Suus zingt ToonSuzan Seegers

Volledig VerkniptHet PactLaus Steenbeeke, Ellen Pieters, Wivineke van Groningen, Wil van der Meer, Han Oldigs en Nico de Vries

IN SERIE

TONEELzo 26 okt / 20.00 uur € 24,00 / CJP € 22,00

De wereldberoemde komedie, die zich afspeelt in een kapperszaak, zit namelijk boordevol humor, onverwachte wendingen en improvisaties. Er wordt een moord gepleegd en om er achter te komen wie de dader is, volgt er een reconstructie onder leiding van twee undercoveragenten. Maar gaat die reconstructie wel goed? Hoe nauwlettend heeft u opgelet en weet u wie het gedaan heeft? Wij wel…

www.theatergroeppact.nl

Speciaal voor alle liefhebbers van Jon van Eerd, die er een jaar tussenuit gaat, hebben wij de klucht Volledig Verknipt geprogrammeerd. Shear Madness is één van de langstlopende komedies in de wereld. Al meer dan 35 jaar wordt de voorstelling overal met veel succes gespeeld en ontvangen. Nu denkt u vast, wat heeft dat met deze voorstelling te maken? Nou, Volledig Verknipt is de Nederlandse versie van Shear Madness. Splin-ternieuwe theatergroep Het Pact presenteert deze grappige ‘whodunnit’ als hun eerste productie.

SHOW & MUZIEKTHEATERwo 29 okt / 20.00 uur € 17,50 / CJP € 15,50

Page 28: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

28 oktober

In 2015 is het alweer 25 jaar geleden dat Stef Bos doorbrak en een innige relatie aanging met u, het theaterpubliek. En wanneer je elkaar al 25 jaar kent, moet dat gevierd worden. Stef doet dat met een prachtige nieuwe CD genaamd Mooie waanzinnige wereld. Een album dat er simpelweg om vraagt om in het theater gepresenteerd te worden. Het is een gepas-sioneerde liefdesverklaring aan de wereld, aan het leven in alle schoonheid maar ook in alle lelijkheid.

Met zijn warme stem, rake teksten en zijn persoonlijkeperformance raakt Stef Bos u recht in het hart. Concertnieuws.be: ‘Wie Stef Bos al live aan het werk heeft gezien, weet dat hij tussendoor graag verhalen vertelt over de achtergrond waartegen zijn liedjes zijn ontstaan of de redenen waarom hij bepaalde nummers zingt. Gezien hij een goed verteller is, is het heerlijk om deze anekdotes te beluisteren’. De sympathieke singer-songwriter belooft dat u na afloop gelukkig bent hier te mogen zijn. In deze mooie, waanzinnige wereld.

Zang & tekst: Stef BosBand: Steven Cornillie, René van Mierlo, Lené te Voortwis, Martin de Wagter

www.stefbos.nl

KLASSIEKdo 30 okt / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 23,00 / CJP € 21,00

Van Prokovief en Shostakowitsj naar traditionele Hebreeuwse melodieën en Klezmer: De Muzieksjoel neemt u graag mee op een reis waarin u een breed spectrum van de joodse muziek leert kennen. De Joodse cultuurstroming heeft een grote invloed gehad op de muziek die we om ons heen horen. De eerder genoemde grote componisten hebben hun wortels liggen in de joodse volksmuziek, waar romantici als Ernst Bloch zich weer door lieten inspireren. Ook gaat de reis even langs beroemde filmmuziek: de adembenemende vioolsolo uit Schindlers List kan niet worden overgeslagen.

De musici van Camerata Amsterdam hebben nagenoeg allen hun wortels liggen in de befaamde joods/Russische traditie. Het programma is in nauw overleg ontstaan tussen artistiek leider Jeroen Weierink en solist Valentin Zhuk. De Muzieksjoel is een unieke gelegenheid kennis te maken met de inspirerende wereld van de joodse muziek.

Musici: Camerata Amsterdam Dirigent: Jeroen WeierinkSolisten: Valentin Zhuk - viool, Morschi Fran - tenor

www.nootsprong.nlVoor meer informatie zie pagina 13

De Muzieksjoel Een reis langs joodse muziek

Stef BosMooie waanzinnige wereld

‘Profiteer van de voordelen en bestel in

serie’

Kijk op pagina 6 t/m 13

POPULAIRE CONCERTENvr 31 okt / 20.00 uur € 23,50 / CJP € 21,50

IN SERIE

Page 29: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

29november

Dolf JansenDe Nieuwsjager

CABARETwo 05 nov / 20.00 uur € 19,00 / CJP € 17,00

Als De Nieuwsjager gaat Jansen als een speer door 2014 – een jaar dat door serieus en nauwelijks gecopy-paste wetenschappelijk onderzoek te boek gaat als een jaar als geen ander. Een uniek, verbluffend, goudomrand jaar, dat Jansen in hapklare brokken aan u overbrengt in zijn opmaat naar de Oudejaarsvoorstelling van 2014. Hilarisch en prachtig.

www.dolfjansen.com

Dolf Jansen, de razendsnelle cabaretier met verrassende verhalen, associatieve improvisaties en komische observaties kennen we natuurlijk allemaal. Hij draait ook al een flinke tijd mee, eerst samen met Hans Sibbel (Lebbis) en later ook solo. ‘Jansen evolueert langzaam van een klassieke cabaretier tot verhalenverteller, met trekjes van Freek de Jonge. Je kunt slechtere voorbeelden hebben,’ meende De Volkskrant in een mooie recensie over zijn vorige voorstelling.

TONEELdo 06 nov / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 20,00 / CJP € 18,00

Een echte toneelklassieker vanavond: de Griekse tragedie Phaedra in de prachtige bewerking van de Vlaamse taal-meester Hugo Claus. De nieuwe artistiek directeur van De Utrechtse Spelen, Thibaud Delpeut, regisseert het stuk. Zijn versie van Phaedra is bijna filmisch te noemen. Hij zoomt in, versnelt, en maakt als het ware een fantastische slow-motion opname van de tragische gebeurtenissen. Steengoed theater, dat aankomt als een mokerslag.

Het meeslepende verhaal, oorspronkelijk geschreven door Seneca, gaat over Phaedra. Zij heeft een onmogelijke liefde. Ze is ziek van verlangen naar haar stiefzoon Hippolytus, de zoon van haar man Theseus. Theseus vecht aan het front, waardoor Phaedra met haar stiefzoon alleen achterblijft. Ze kan haar gevoelens niet langer voor zich houden en biecht ze op aan Hippolytus. Maar hij is jong, hij wantrouwt de liefde en wantrouwt vrouwen, en hij wijst haar af. Dan komt Theseus terug uit de oorlog en komt de schaduwzijde van liefde, het verraad, aan het licht.

Tekst: Hugo Claus, Naar SenecaRegie: Thibaud DelpeutMet: Wendell Jaspers, Hein Van Der Heijden, Marlies Heuer en Jan-Paul Buijs e.a.Dramaturgie: Joris Van Der MeerScenografie: Roel Van BerckelaerKostuums: Wojciech Dziedzic

www.deutrechtsespelen.nlVoor meer informatie zie pagina 09

PhaedraDe Utrechtse Spelen

IN SERIE

Page 30: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

30 november

Madeline Bell & Dolf de VriesTalking

POPULAIRE CONCERTENvr 07 nov / 20.00 uur € 19,00 / CJP € 17,00

TONEELza 08 nov / 20.00 uur € 24,00 / CJP € 22,00

vragen kunt stellen. Daarnaast is er de uitnodiging om zelf wereldberoemde nummers mee te zingen. ‘Omdat we maar met z’n tweeën zijn is er de ruimte voor impulsiviteit, wat kan leiden tot zeer onverwachte wendingen. Erg leuk en spannend!’ vindt pianovirtuoos Dolf de Vries. Tot op de avond van het concert zelf blijft het een verrassing welke songs u te horen gaat krijgen. Zeker is in ieder geval dat ze op topniveau worden gebracht.

www.madelinebell.com

Joe Cocker, The Beatles, The Rolling Stones, George Michael, Elton John, Dionne Warwick, Stevie Wonder, Tom Parker, Vicky Brown, Dusty Springfield, Jimmy Hendrix… Het zijn zomaar wat namen van muzikanten waar wereldster Madeline Bell in de loop der jaren het podium of de studio mee heeft gedeeld. In dit intieme concert samen met pianist Dolf de Vries bent u nog nooit zo dichtbij haar geweest. Ze zingt veel van haar favoriete nummers, ‘songs that are close to my heart.’

Het nieuwe van Talking is niet alleen dat De Vries vragen aan Madeline stelt, maar dat u als publiek haar ook

Albert Verlinde Entertainment presenteert dit seizoen het toneelstuk Agnes van God. Verlinde zelf: ‘Ik vind het heel bijzonder dat ik Agnes van God op de planken mag brengen. Het is een heel mooi, maar dramatisch verhaal. Hoewel het toneelstuk al meer dan dertig jaar geleden werd geschre-ven, is het nog steeds van deze tijd.’ Het stuk werd in 1985 succesvol verfilmd met Jane Fonda en Anne Bancroft in de hoofdrollen. De regie wordt gedaan door Paula Bangels, die in januari ook met Drie Zusters naar Teis komt. Ze combi-neert haar eigen werk met stukken in opdracht, zoals het geweldige Agnes van God.

Agnes van God vertelt het verhaal van Agnes: een jonge, naïeve non die in het klooster bevalt van een baby die kort daarna dood wordt gevonden. Zuster Agnes houdt vol dat ze zich niet kan herinneren hoe de baby is verwekt en dat ze zelfs is bevallen. Psychiater Dr. Martha Livingston moet onderzoeken of Agnes in staat is om terecht te staan voor de moord op haar baby. Ze stuit daarbij op Moeder Overste die Agnes in enorm in bescherming neemt. Maar waarom?

Regie: Paula Bangels

www.theaterhits.nl

Agnes van GodMet Willeke van Ammelrooy, Noortje Herlaar en Eva van de Wijdeven

Kijk op pagina 07 t/m 09

Meer Toneel?

Page 31: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

31november

CABARETdo 13 nov / 20.00 uur € 17,00

Vier- en vijfsterrenrecensies zijn in groten getale over Jeroen van Merwijks laatste programma verschenen. Want helaas, het is zover. Van Merwijk presenteert dit seizoen zijn dertiende en laatste soloprogramma. Gelukkig gaat hij niet als een nachtkaars uit, maar doet hij dit in Er zijn nog kaarten… juist met een knal. Met zo’n knal dat het eigenlijk ‘te goed is voor een afscheid’ (Theaterkrant). En het NRC schreef: ‘Geen cabaretier schreef zo veel steengoede kleinkunstnummers als Van Merwijk. Daarvan telt Er zijn nog kaarten er veel.’

Waar anderen na het oorverdovende en onverwachte succes van hun aangekondigde allerlaatste solovoorstelling op hun schreden zouden terugkeren en ogenblikkelijk een nieuwe voorstelling zouden gaan schrijven om op laffe wijze datzelfde succes te gelde te maken, houdt hij voet bij stuk. Zijn motto is: een man een man, een woord een woord. Dit is dus uw laatste kans om Van Merwijk solo te zien, en het mooie is: Er zijn nog kaarten…

www.jeroenvanmerwijk.nlVoor meer informatie zie pagina 12

SPECIALwo 12 nov / 20.00 uur € 10,00

Tot de gordijnen voor het podium openen blijft het spannend. Want wat zou het zijn? Theater Geert Teis nodigt u van harte uit voor een Blind Date. Een avond waarin wij voor u kiezen wat u gaat zien. Zou het cabaret zijn? Dans? Toneel of een mooie show? Dat zult u alleen te weten komen wanneer u met ons meegaat op deze date.

Twee jaar geleden is deze enerverende formule geïntrodu-ceerd bij Theater Geert Teis en we waren blij verrast door het grote succes. En u kunt er deze keer bij zijn. Voor een lage prijs verzorgen wij een avond die u nog lang bij zal blijven. U moet natuurlijk wel van een verrassing houden, want wij vertellen verder niets. Wat zal er gebeuren, wanneer de gordijnen openen?

www.theatergeertteis.nl

Jeroen van MerwijkEr zijn nog kaarten…

Blind Date 1Kom en laat u verrassen!

Grunnegers Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot presenteren samen een echt Gronings luisterconcert in Teis. Het Gronings dialect en de liefde voor Americana/country bracht hen samen en zo ontstond het idee om een reeks concerten te doen met niet meer dan een paar akoestische gitaren, mondharmonica en mandoline. Eigen nummers in het Gronings over de liefde, de streek en vooral uit het leven, zullen worden afgewisseld met liedjes van hun Amerikaanse helden zoals Willie Nelson, The Band en JJ Cale.

Alex Vissering, bekend van RTV Noord en liedjes als De groanrepubliek en Lutje wicht, schrijft al jaren in het Gronings. Edwin Jongedijk had een nr. 1 hit met As ik de kaans zol kriegen en onlangs nog met Mien dörp (Leukste dorp van Groningen). Jan Henk de Groot debuteerde in het Grunnegs met ’t Leste laid en stond in de zomer van 2013 op 1 in de Noord 19 met Mamme van Michel. Echte Grunnegers dus, klaar voor een heerlijke avond in Knoal!

www.janhenkdegroot.nl

Grunneger TroebadoersGitaren, liedjes en verhalen van Vissering, Jongedijk en De Groot

POPULAIRE CONCERTENvr 14 nov / 20.00 uur € 18,00 / CJP € 16,00

BLINDDATE

IN SERIE

Page 32: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

De Kleine KapiteinNaar de boeken van Paul Biegel

JEUGD & FAMILIEwo 19 nov / 15.00 uur € 11,00

Al generaties lang dromen kinderen mee met de verhalen over De Kleine Kapitein. En de avonturen van deze Kapitein en zijn vrienden Dikke Druif, bange Toontje en Marinka blijven tot de verbeelding spreken. Er is namelijk een Eiland van Groot en Groei, waar je in één nacht een groot man kunt worden. Dikke Druif lijkt dit wel gaaf, want dan hoef je nooit meer naar school. Bange Toontje zegt dat hij waarschijnlijk niet meegaat omdat het niet mag van zijn vader. Maar Marinka zegt dat hij gewoon een schijterd is en mee moet doen.

Paul Biegel schreef meer dan dertig jaar geleden de verhalen over het schip De Nooitlek, het Eiland van Groot en Groei, De Spookstad en het Toverschip. In 2006 was er al een succes-volle theatervoorstelling, die op veler verzoek dit seizoen terugkeert naar de theaters en gelukkig ook Teis aandoet. De voorstelling mag volgens de Leeuwarder Courant ‘met recht een juweeltje genoemd worden, een ode aan de verbeelding en de rijkdom van de taal.’ En natuurlijk een spannend avontuur!

Regie: Bruun KuijtSpel: Alexandra Alphenaar, Arjan Smit (Sesamstraat), Michel Sorbach en Robbie AldjufriProducent: Henrike van Engelenburg

www.vetheater.nl

Voor meer informatie zie pagina 14

32 november

6+

SPONSOR

Viva SantanaTheaterconcert

POPULAIRE CONCERTENza 15 nov / 20.00 uur € 24,00 / CJP € 22,00

De man aan wie deze prachtige hommage is gericht is Carlos Santana. Deze gigant uit San Francisco zit al meer dan veertig jaar in het vak en wordt vaak in één adem genoemd met de legendarische gitaristen Jimi Hendrix en Eric Clapton. Hij creëerde een eigen geluid door rock, latin, jazz en Afrikaanse muziek met elkaar te vermengen. Carlos Santana heeft wereldwijd miljoenen albums verkocht en een groot aantal prijzen ontvangen. En vanavond is het net of hij er zelf bij is…

www.vivasantana.com

Een viering van het werk van Carlos Santana, zo omschrijft de Engelse tributeband Viva Santana zichzelf. De zevenkoppige latin rockband uit Engeland heeft al gespeeld op podia van Europa tot Zuid-Amerika en wordt ook wel ‘de muzikale overbrugging tussen Spanje en Cuba’ genoemd. De getalen-teerde muzikanten presenteren een geweldige show met onder andere de klassieke Santana-nummers Black Magic Woman/Gypsy Queen, Oye Como Va, She’s not there en Soul Sacrifice.

Page 33: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Heeft u weleens zo’n moment in uw leven gehad dat het er even op aankomt? Dat u een keus moet maken: alles of niets, nu of nooit, de dood… of de gladiolen? Lastig! De keus om naar deze voorstelling te gaan is gelukkig een makkelijke, want Veldhuis & Kemper trekken met hun hilarische avonden al jaren volle zalen – ook in Teis. Logisch natuurlijk, want ‘de chemie tussen Veldhuis & Kemper hapert geen seconde’ (het Parool).

In hun nieuwe programma komen de cabaretiers erachter dat ze nog alle tijd hebben voor de fouten die ze altijd nog eens wilden maken. Ze trekken, zoals we dat van hen gewend zijn, totaal verschillende conclusies. Nou ja bijna, want over één ding zijn ze het eens; zelfs als je het fout doet, doe het dan goed. Of de gladiolen!

www.veldhuisenkemper.nl

33november

Veldhuis & Kemper Of de gladiolen

TONEELdo 20 nov / 20.00 uur € 15,00

De Drentse toneelschrijver Jan Fabricius schreef precies honderd jaar geleden Onder één dak. Dat klinkt als een hele tijd geleden, maar Fabricius’ werk is op dit moment ontzet-tend actueel. Het verhaal gaat over vier volwassen kinderen die voor een duivels dilemma komen te staan wanneer hun moeder overlijdt. Want wie ontfermt zich over vader? Geen van de kinderen staat te juichen om de oude man in huis te nemen. Loten lijkt de eerlijkste optie, maar is het ook de meest eerbare?

Fabricius’ werk plaatst kunst in het hart van de samen-leving. En zeker nu onze verzorgingsstaat scheuren begint te vertonen, wordt de actualiteit van zijn werk alleen maar duidelijker. Allemaal worden we vroeg of laat geconfronteerd met de zorg voor onze ouders, opa’s en oma’s. Het Drentse gezelschap Roodpaleis bewerkt Onder één dak tot een intieme tragikomedie. Verschillende generaties komen aan het woord binnen de voorstelling. Hun persoonlijke verhalen omarmen Fabricius’ tekst en laten niemand onberoerd. Roodpaleis brengt u een herkenbaar en lokaal verhaal met internationale allure.

www.roodpaleis.nl

Voor meer informatie zie pagina 07

Roodpaleis speelt Onder één dakJan Fabricius - honderd jaar laterAlina Kiers, Ben Smit en Bas de Bruijn

IN SERIE

CABARETvr 21 en za 22 nov / 20.00 uur € 23,50 / CJP € 21,50

Page 34: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015
Page 35: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

35november

SPECIALwo 26 nov / 20.00 uur € 18,00 / CJP € 16,00

Karakters is de tweede ‘cabaroman’ van Kasper van Kooten; een cabaretvoorstelling op basis van een roman. Met zijn eerste Het Wonderlijke Leven van Jackie Fontanel (2012) gooide hij al hoge ogen. De voorstelling kreeg louter vierster-renrecensies en daarnaast een nominatie voor de Poelifinario voor het meest indrukwekkende theaterprogramma. Met Karakters voegt hij een nieuwe loot toe aan het genre ‘caba-roman.’ Er kwam een 5-sterren recensie van de Volkskrant: “De voorstelling onderstreept ook nog maar eens hoe productief en vernieuwend Kasper van Kooten de laatste jaren bezig is’ en ‘voor zoveel creativiteit kun je alleen maar een diepe buiging maken…”

Kasper van Kooten vertelt in Karakters het verhaal van een losgeslagen goeroe Joël Hartsteen, die als een soort kruising tussen ‘Emile Ratelband en Rik Felderhof’ (Het Parool) BN-ers behandelt in zijn villa in Zuid-Frankrijk. Daar is iets gigantisch misgegaan, want hoe kan het dat de ‘goeroe van de sterren’, Joël Hartsteen, in een cel zit?Vanuit zijn cel oefent hij alvast zijn verdediging voor de recht-bank nadat één van zijn klanten, die hij heeft behandeld, hem heeft aangeklaagd. Een uiterst humoristische vertelling met rake typeringen, wervelende fysiek en unieke Franstalige chansons.

Tekst en spel: Kasper van Kooten

www.kaspervankooten.nlVoor meer informatie zie pagina 12

Kasper van KootenKarakters

IN SERIE

Toe MaarDoe Maar Alsof

We gaan even terug in de tijd. Het zal u roze en lichtgroen voor de ogen worden, beelden van gillende meisjes doemen op, de geur van Nederwiet is vaag te herkennen en u voelt zich opeens ruim dertig jaar jonger. Geef het maar toe, u zingt alle bekende nummers van Nederlands beroemdste band ooit nog steeds mee. Vanavond hoeft dat niet thuis, in de auto of

op uw werk, vanavond kunt u live meegenieten van alle hits. Het is Doe Maar. Alsof.

Dé Doe Maar tributeband van de Benelux komt naar Teis. Vijf ervaren muzikanten hebben hun krachten gebundeld om zo de herkenbare sound perfect in ere te houden. Wat

zeggen we, de stem van de zanger klinkt zelfs meer als Henny Vrienten dan Henny zelf! Nog één keer alle klassiekers als ‘Sinds een dag of twee’, ‘Eén Nacht Alleen’ en ‘Nachtzuster’ live meemaken? Toe Maar, kom gerust naar deze onvergetelijke theaterervaring.

www.ebtheater.nl

POPLAIRE CONCERTENvr 28 nov / 20.00 uur € 21,00 / CJP € 19,00

Page 36: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

36 november/december

Barokopera Amsterdam brengt u met Purcell Gala – William and Mary een opera van Nederlandse bodem. Met solisten van internationale klasse, een betoverend spelend muziek-ensemble, fraaie decors en opera’s teruggebracht tot een aantrekkelijke lengte weet het gezelschap een steeds groter wordende groep operaliefhebbers aan zich te binden. “Het orkest, aangevoerd door Frédérique Chauvet sprankelt in Purcells muziek met zijn zielsmeltende harmonische wendingen en zijn telkens weer verrassend verspringende lijnen,” - de Volkskrant.

De ‘rijpe’ Purcell (1689-1695) wordt gevolgd deze avond: enerzijds de zeer gewaardeerde hofmusicus van Queen Mary Stuart van Engeland en haar man King Willem III (stadhouder van Nederland), anderzijds de bevlogen theaterman. Leidraad vormt het leven van koning Willem III van Engeland en koningin Mary Stuart. We horen de

geweldige Birthday Odes die Mary elk jaar te horen krijgt ter gelegenheid van haar verjaardag, stukken uit The Fairy Queen, een duivelscène uit The Tempest, fragmenten uit King Arthur en de beroemde Funeral Music for Queen Mary. Uit deze selectie ontstaat een fantastische opera van Hollandse bodem. Volgens de Theaterkrant is het een ‘vermakelijke en eigenzinnige productie.’ ‘Dat is mede te danken aan de aansprekende acteerprestaties van de zangers in kwestie en een flinke scheut satire. Zo is de oorlog van de Engelsen en de Fransen teruggebracht tot een knokpartijtje tussen Lodewijk de Veertiende (blauw T-shirt / rugnummer 14) en William (oranje T-shirt / rugnummer 3).

Laat u verrassen door de Barokopera Amsterdam.

Artistieke en muzikale leiding: Frédérique ChauvetRegie en teksten: Sybrand van der WerfKostuums: Studio RUIM en Jorine van BeekBoventiteling: Toon van WolferenSopraan: Wendy RoobolAlt: Gunther VandevenTenor: Mattijs Hoogendijk Bariton: Pieter Hendriks

www.barokopera.nl

Elk jaar zitten miljoenen mensen aan de buis gekluisterd als André Rieu op het Vrijthof staat. Grote kans dat u dan ook de Mastreechter Staar kent als het koor dat hier even zo vaak bij optreedt. De Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar (vertaling voor ons Groningers: de ster van Maastricht) is al sinds de 19e eeuw niet meer weg te denken uit de Nederlandse klassieke muziekwereld. Sinds 1883 brengen zij een uitgebreid repertoire van klassieke en religieuze werken, opera’s, operettes, musicals en volksmelodieën naar het publiek. Minstens zo indrukwekkend als Andre Rieu’s Vrijthof-concerten. De naam van het nieuwe programma van de ‘Staar’, En passant, is afgeleid van Charles Baudelaire’s gedicht A une passante. Componist Hans Leenders heeft hierop een prachtig muziekstuk gecomponeerd. Verder hoort u in het eerste gedeelte van het programma werken van Verdi, Rossini en Bruch.

Het tweede deel van het programma is wat lichter van aard. De ‘Staar’ start met Ständchen van Schubert, waarna verschil-lende medleys volgen van Slavische liederen en van liederen met een mondiale uitstraling. De zangvereniging treedt op met twee solisten: hun eigen bas/bariton Bèr Schellings en een sopraan. Voor het eerst wordt er afwisselend opgetreden met een groot/klein koor en met/zonder solisten, wat zorgt voor een frisse dynamiek in de ervaring van dit indrukwek-kende koor.

www.mastreechterstaar.nl

Koninklijke Zangvereniging Mastreechter StaarEn passant

KLASSIEKza 29 nov / 20.00 uur € 24,00 / CJP € 22,00

Purcell Gala - William and MaryBarokopera Amsterdam

SPONSOR

KLASSIEKwo 03 dec / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 25,00 / CJP € 23,00

Page 37: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Oscar Kocken en Lucas De Man spraken maandenlang met ouderen in het hele land over de liefde. Ze bezochten de mensen thuis, bij de bingo, in aanleunwoningen en verzorgingstehuizen en overal was men even openhartig. Gesproken werd over de allereerste verliefdheid, het eindeloos dansen van de foxtrot, het gebrek aan voorlichting, de macht van de kerk en de ondergeschikte positie van de vrouw. Maar ook het heden kwam aan bod: hoe verandert de liefde als je ouder wordt? Kan je opnieuw verliefd worden als je tachtig bent? Fladderen de vlinders nog net zo als toen je twintig was? Werkt het lichaam nog mee? Kom je het verlies van je partner ooit te boven?

Geïnspireerd door hun eigen opa’s, die op hoge leeftijd wederom verliefd raakten, presenteren de twee makers

en hun zangeres (70+) dit bijzondere theaterproject over mensen die zich niet neerleggen bij hun leeftijd of het oordeel van de maatschappij. Bejaarden & Begeerte is een respectvolle en humorvolle voorstelling voor oudere jongeren en jongere ouderen die prikkelt om lief te hebben, om te leven.

De voorstelling is alleen toegankelijk voor (bijna) 65-plussers. Nu kunnen wij ons voorstellen dat u als 65-minner ook graag naar deze voorstelling wil. Dat kan, u kunt zich ook laten begeleiden door een (bijna) 65-plusser. Dus: nieuwsgierige jonkies vragen hun (groot)ouders, buren of andere liefhebbende ouderen mee uit.

www.bejaarden-en-begeerte.nl

Voor meer informatie zie pagina 07

37december

Bejaarden & BegeerteEen respectvolle voorstelling over liefde op latere leeftijdHet Zuidelijk Toneel i.s.m. Stichting Nieuwe Helden

TONEELdo 11 dec / 20.00 uur € 15,00

De Grote Improvisatieshow tourt al een aantal jaren langs theaters in heel Nederland en is sinds 2013 ook op de televisie te zien. Lama-grootheden Ruben van der Meer en Tijl Beckand vormen de vaste kern van de show. Zij nemen elke keer andere, bekende gasten uit de entertainment-industrie mee. Hierbij kunt u denken aan Wilko Terwijn, Jamai, Arie Koomen en Alex Ploeg. Maar het zou ook net zo goed iemand anders kunnen zijn, dat houden we nog even spannend…

Na de aanschaf van twee opgevoerde landbouw tractors met metallic velgen, een slecht lopend pannenkoekenhuisje in Sneek, een levensgroot portret van Michael Jackson gemaakt uit bierdoppen van een exclusief Japans biermerk, zestien kamelen met een zeldzame vorm van schurft (bleek later), het vrijkopen van Wilko Terwijn uit een Thaise gevangenis (waar hij door een groot misverstand was beland) en nog enkele onhandige investeringen in een homo-filmfestival in St. Petersburg is de boekhouder van Ruben van der Meer en Tijl Beckand ontzettend blij dat de jongens weer het theater in gaan. Ze kunnen het gebruiken zeg maar, dus kom! Komt allen!

www.degroteimprovisatieshow.nl

De Grote ImprovisatieshowRuben van der Meer, Tijl Beckand en leuke gasten

IN SERIE

CABARETvr 12 dec / 20.00 uur € 24,00

Page 38: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Komt dat zien! Het Wintercircus komt terug naar Stadskanaal! Zoals u gewend bent, kunt u elke winter in Teis naar het circus. Dit keer niet op de vrijdagavond na Sinterklaas, maar een weekje later op zondagmiddag, zodat u fijn met de hele familie kunt komen. Het Wintercircus is niet voor niets de langstlopende productie in de Nederlandse theaters: elke keer kunt u rekenen op een originele mix van internationale topartiesten, dieren, theater, humor en muziek. En dat alles natuurlijk op echt zaagsel, waarbij het theater helemaal wordt omgebouwd tot een ware circustent. Alleen dan met zachtere stoelen.

Deze keer heeft circusdirecteur Arlette Hanson het beste en opvallendste circustalent uit de hele wereld naar Neder-land weten te halen. Daarnaast komt ook het fantastische circusorkest terug. Zeven muzikanten zorgen swingend of ingetogen, rockend of klassiek voor spetterende livemuziek. En natuurlijk zijn de hartelijke ontvangst van het publiek en de sfeervolle ambiance vanzelfsprekend. Laat die winter maar komen, met Wintercircus Martin Hanson zijn wij er helemaal klaar voor.

www.wintercircus.nl

38 december

Wist u dat de grootste hobby van koningin Juliana toneel-spelen was? In de tragikomedie Koningin Juliana zal dit u allemaal duidelijk worden, in een scherp en vrolijk toneelstuk. De sterke cast van vijf actrices neemt ons mee naar Soestdijk. Het is 1958, het jaar na de Greet Hofmans affaire. We zien de vorstin in een eenzame, moeilijke tijd. Haar huwelijk bevindt zich op een dieptepunt en haar oudste kinderen zijn het huis uit.

Juliana’s vriendinnen besluiten de koningin op te vrolijken door hun vroegere toneelclub nieuw leven in te blazen. Annie M.G. Schmidt krijgt een opdracht speciaal voor Juliana en haar vriendinnen een toneelstuk te schrijven dat met Kerst zal worden opgevoerd. Haar brutale blijspel Vrouwen om Dr. Deninga gaat over een man die nooit thuis is en bovendien een minnares heeft. Hoe zal daarop worden gereageerd in het Paleis?

Een eenakter van Annie M.G. Schmidt in een toneelstuk van Ton Vorstenbosch. Naar een idee en in de regie van Mette Bouhuijs.

www.senf.nl

Koningin JulianaAnnet Malherbe, Trudy de Jong, Ria Eimers, Saskia Temmink en Julia Akkermans

TONEELza 13 dec / 20.00 uur € 24,00 / CJP € 22,00

Wintercircus Martin HansonCircustheater met internationale toptalenten

SPONSOR

SPONSOR

JEUGD & FAMILIEzo 14 dec / 13.00 en 16.15 uur € 14,00

Page 39: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

39december

DANSwo 17 dec / 20.00 uur € 27,00 / CJP € 25,00

Isabelle Beernaert is populair. Dat hebben we vorig seizoen wel gemerkt! En dat komt niet alleen door haar reputatie die ze door So You Think You Can Dance heeft verkregen. Nee, er is meer, veel meer aan de hand met deze Belgische choreografe. Haar drie eerdere producties waren namelijk ook enorm succesvol en hebben ervoor gezorgd dat Beernaert niet meer weg te denken is uit de theaterwereld. Ze won de Dans Publieksprijs twee keer, en komt dit seizoen terug met haar nieuwste voorstelling Glass.

De moderne choreografieën van Isabelle Beernaert zijn snel, hebben veel variatie, worden begrijpelijk gebracht en zijn aanstekelijk. In Glass gaan we mee met haar gedachtes over de onvermijdelijke onvolkomenheden en het mooie van de mens. De doorzichtigheid en breekbaarheid, waardoor we steeds scherp in het leven moeten staan. Het beste kunt u natuurlijk zelf beoordelen waarom Beernaert het helemaal aan het maken is in de Nederlandse theaterwereld, en in Teis.

Tip! Kijk ook eens bij 155 (éénvijfvijf) in coproductie met DOX. Grote kans dat deze voorstelling u ook aanspreekt!

www.isabellebeernaert.be

Isabelle BeernaertGlass

SPONSOR

‘Teerling is in veel opzichten een heel klassieke cabaretvoor-stelling: verhalen, rake grappen en mooie liedjes wisselen elkaar af. Een toefje maatschappijkritiek, een moraal en iedereen kan gerustgesteld naar huis met nog iets om over na te denken. Knappe jongen, meid dus in dit geval, die zoiets nergens ouderwets laat aanvoelen. Het talent van De Breij is onmiskenbaar,’ schreef Trouw. Wat kunnen we daar nu nog aan toevoegen?

Misschien dit: Teerling is een inspirerende voorstelling over de crisis. Over hoe onze minister-president ons vertelt dat we er samen de schouders onder moeten zetten, maar dat we het nooit meer zo goed krijgen als vroeger. Daar heeft De Breij toch een andere kijk op: het wordt inderdaad nooit meer zo goed als vroeger. Het wordt veel beter.

www.claudiadebreij.nl

Claudia de BreijTeerling

CABARETdo 18 dec / 20.00 uur € 24,00 / CJP € 22,00

Kijk op pagina 16

Meer Dans van nu?

Page 40: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

40 december

3JSAcoustic Christmas

POPULAIRE CONCERTENdi 23 dec / 20.00 uur € 25,50 / CJP € 23,50

Een eerste voorproefje van hoe een kerstconcert er volgens de 3JS uit hoort te zien, is eind vorig jaar al voor een aantal fans te zien geweest. Gelukkig volgt er deze december een echte kerst-theatertour. Het Volendamse trio gaat voor persoonlijk en intiem. Geen toeters en bellen, geen Mariah Carey, maar een akoestische band, een sfeervol theaterpodium en het traditionele kerstrepertoire van onder meer Frank Sinatra, Dean Martin, Elvis Presley en The Cats.

In 2013 waren de 3JS nog met hun programma Bronnen aan het spelen voor een uitverkochte zaal in Teis. Toen lieten de 3JS zien dat zij even gemakkelijk liedjes van muzikale helden als hun eigen nummers kunnen brengen. In dit intieme kerstconcert komt de voorliefde voor klassieke melodieën en de excellente zang- en gitaartechniek van de drie troubadours meer dan ooit tot hun recht. De perfecte aanloop naar een heerlijke kerst!

www.3js.nl

POPULAIRE CONCERTENza 20 dec / 20.00 uur € 17,00 / CJP € 15,00

Eind december is natuurlijk de tijd waarin u lekker thuis wilt zijn met uw familie, rond de kerstboom, met overal kaarsjes en lichtjes. Toch is er nog een betere optie waar wij u graag voor uitnodigen. De Groningse zanger Klaas Spekken, een bekende gast in Teis, komt een heerlijk repertoire zingen. Hij kan na zes prachtige albums inmiddels buigen op een indrukwekkend Gronings oeuvre. Deze Groningse nummers mengt Klaas met bekende kerstliedjes en misschien zelfs met een persoonlijke muzikale verrassing voor u.

Een avond met Takken in de Wind, Twij olle minsen, Silent Night, Let it snow, Green Green Grass of Home en Always on my mind. Een avond vol luisterliedjes, sfeer, gezelligheid en romantiek. Klaas laat zich vanavond begeleiden door een aantal topmuzikanten en ontvangt een geweldige gast, die we nog even geheim houden. Een echte Groningse kerstavond met Klaas en klassiekers.

www.klaasspekken.nl

Klaas SpekkenKlaas, Kerst & Klassiekers

Meer dan tien miljoen mensen zetten elk jaar tussen kerst en oud en nieuw hun radio aan voor de jaarlijkse TOP 2000 en vrijwel iedereen praat erover. TOP 2000 Live brengt met Come Together al deze saamhorigheid, generaties en muziekstijlen bij elkaar in het theater. U begint natuurlijk gewoon zittend in het zachte rode pluche van onze stoelen, maar stil zijn en stil zitten zal steeds lastiger worden. Meemaken, meedoen en meebeleven zijn namelijk de vaste waarden die de muzi-kanten en vocalisten als uitgangspunt hebben.

Na de vorige twee succesvolle edities in Teis nodigen we u graag uit om er dit jaar weer bij te zijn. In een sneltreinvaart reist u deze avond door de TOP 2000. En er wordt alleen gestopt bij de hoogtepunten. Vorig jaar riep u immers nog ‘we want more’? Vanavond krijgt u zeker meer.

www.top2000live.nl

TOP 2000 LiveCome together

POPULAIRE CONCERTENvr 19 dec / 20.00 uur € 23,00 / CJP € 21,00

Page 41: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Als u vandaag de dag de radio aanzet, hoort u veelal eigentijdse singer-songwriters als Jason Mraz, Passenger, Tom Odell en Ed Sheeran. En als u dan goed luistert, dan hoort u misschien wel de invloeden uit de Woodstock-generatie van ruim veertig jaar geleden. In deze voorstelling gaat u mee op een grote muzikale ontdekkingstocht naar de schatten van de akoestische popmuziek uit de jaren zeventig.

41december/januari

The 70’s unpluggedBest of acoustic pop

Volgens de legendes was Robin Hood een echte held. Hij stal van de rijken en gaf aan de armen en vocht zo tegen onrechtvaardigheid. Maar zou je zelf ook zo’n held durven zijn? In Robin Hood – Vandaag kunnen we helden zijn word je meegenomen naar een avontuurlijk Robin Hood-pretpark. Daar is Bink de baas en hij pest, treitert en bespeelt zijn personeel. Hun gevoel voor rechtvaardigheid wordt zo behoorlijk op de proef gesteld. Hoe ver laten ze het gaan voor ze in opstand komen?

Bewapend met ruige gitaren en dampende beats speelt en zingt het pretparkteam het publiek ongekende moed in. Maar kunnen ze ook dapper zijn zonder zich achter een held te verschuilen? Op eigen kracht? En het opnemen voor hun naasten? Een antwoord vinden op die vraag, dát is pas een avontuur. “Deze ludieke roep om held te durven zijn leidt tot spanning en plezier” schrijft De Volkskrant in een viersterren-recensie.

www.hetlaagland.nl

Voor meer informatie zie pagina 15

Robin Hood - Vandaag kunnen we helden zijnHet Laagland

JEUGD & FAMILIEzo 28 dec / 15.00 uur € 10,00

8+

POPULAIRE CONCERTENza 03 jan / 20.00 uur € 20,00 / CJP € 18,00

Legendarische songs van helden als Bob Dylan, Simon & Garfunkel, James Taylor, Joni Mitchell, Cat Stevens, Crosby-Stills-Nash & Young komen allemaal volledig akoestisch, dus unplugged, voorbij. Daarbij is een grote rol weggelegd voor verbluffend mooie samenzang. The 70’s unplugged neemt u mee op een reis vol muzikale herinneringen.

www.theatergeertteis.nl

Kijk op pagina 14

Meer Jeugd & Familie?

Page 42: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

42 januari

Goede tradities moet je niet veranderen. Graag nodigen wij u dan ook uit om ook 2015 jaar samen met het NNO in Teis in te luiden. Dit jaar gebeurt dat blazend, strijkend, zingend en met lekker veel slagwerk. Het orkest onthaalt u met feeste-lijke instrumentale delen uit de mooiste opera’s, maar de ster van dit concert is natuurlijk mezzosopraan Cora Burggraaf. Zij zong al in operaproducties in het Teatro alla Scala in Milaan, de Royal Opera House in Londen en de Bayerische Staatsoper in München. In 2010 was ze eerder al bij het NNO te bewonderen in een sublieme vertolking van de Folk Songs van Berio. Burggraaf is een zangeres van topformaat en met haar kunt u zich geen mooier begin van 2015 wensen.

Wilt u ook bij het Nieuwjaarsconcert zijn? Wacht dan niet te lang met reserveren – het is ook traditie dat het concert zeer snel uitverkoopt!

Programma Feestelijke instrumentale en vocale delen uit de mooiste opera’s

Dirigent Konstantin ChudovskyMezzosopraan Cora Burggraaf

www.nno.nu

Noord Nederlands OrkestNieuwjaarsconcert

KLASSIEKza 10 jan / 20.00 uur € 24,50 / CJP € 22,50

Zeven top-percussionisten afkomstig uit vier continenten zijn er klaar voor om uw hart te veroveren. Geleid door veelvoudig prijswinnaar Lucas van Merwijk (die in 2013 door de lezers van de Slagwerkkrant werd verkozen tot beste World- en Fusiondrummer van de Benelux) presenteert Drums United virtuoos en afwisselend percussiespel. En dat is niet alles: er wordt zang, dans en een dj aan toegevoegd. En vooruit: ook een flinke dosis humor.

Het is niet alleen het voor de groep zo kenmerkende aanstekelijke spelplezier dat hun groep fans steeds verder laat groeien, het is ook het internationale concept met muzikanten uit Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Europa. Geweldig nieuw percussietalent dat in één keer raak slaat.

www.drumsunited.com

Drums United o.l.v. Lucas van MerwijkHeartbeat

‘Sponsorsbedankt!’

Kijk voor de sponsorvoorstellingen

op pagina 18

SHOW & MUZIEKTHEATERwo 07 jan / 20.00 uur € 18,00 / CJP € 16,00

Dankzij sponsoring door de Rabobank Zuid en Oost Groningen is € 3,00 korting in de prijs verwerkt.

Page 43: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

43januari

The Sound of MusicMet Anouk Maas, Tony Neef, Vajèn van den Bosch, Maaike Widdershoven, Cindy Bell, Ad Knippels en vele anderen

MUSICALwo 14 en do 15 jan / 19.30 uur € 28,00

bij de familie Von Trapp in Oostenrijk. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp onder een (te) streng regime leven. Wanneer de Kapitein een tijd van huis is laat Maria de kinderen weer opbloeien. Uiteinde-lijk ziet de Kapitein de goede invloed van Maria en trouwt hij zelfs met haar. Het is echter niet veilig meer in Oostenrijk: de Tweede Wereldoorlog staat op het punt te beginnen en de familie moet ontsnappen… Een heerlijke manier om die donkere dagen in januari mee door te komen!

www.theaterhits.nl

Re Mi, My Favorite Things en Edelweiss. Anouk Maas (Flash-dance en Nick Battle) speelt de innemende Maria en Maaike Widdershoven, die ooit zelf de rol van Maria speelde, is te zien als Moeder Overste. Daarnaast is Ad Knippels als Kapitein Von Trapp te zien en zijn er rollen voor Tony Neef (Sonneveld en Miss Saigon), Vajèn van den Bosch (The Voice Kids) enCindy Bell (Ramses en Sonneveld).

Nog even kort het verhaal voor wie het niet kent: non Maria kan zich niet aanpassen aan het kloosterleven en krijgt de opdracht van Moeder Overste om als gouvernante te werken

Wist u dat het ondertussen alweer 50 jaar geleden dat de filmversie van The Sound of Music in de bioscopen verscheen? Een uitstekende reden voor een geheel nieuwe jubileumversie van deze musicalklassieker dus! Een ware droomcast verzorgt het hartverwarmende verhaal en de heerlijke liedjes als Do

SPONSOR

Page 44: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Zanger en cabaretier André Manuel jaagt ondertussen al 25 jaar mensen op de kast. Daar heb je natuurlijk bijzondere eigenschappen voor nodig. Gelukkig heeft Manuel die genoeg: hij is immers een geval apart. En als je dat al 25 jaar volhoudt valt er iets te vieren. Er is muziek, er is drank en er zal tot diep in de nacht gedanst worden.

In deze 14e solovoorstelling neemt André Manuel het op voor de buitenbeentjes, de raddraaiers, de dwarsliggers en de dorpsgekken. Miskende artiesten. Mislukte dichters. Een balletdanser die volkomen geflipt terugkeert na een stage bij het Groot Islamitische Rolstoelballet in Syrië. Ze komen allemaal langs. ‘De beeldassociaties die Manuel zijn publiek voorschotelt, beginnen tamelijk onschuldig en grappig. Maar de redeneringen van Manuel worden steeds wreder en confronterender’ schreef De Volkskrant eerder. Heerlijk en hard genieten.

www.bunkertheaterzaken.nl Voor meer informatie zie pagina 11

In 2013 won ze nog de Dirk Witte Prijs voor haar gehele oeuvre. Deze prijs is bestemd voor een cabaretier of kleinkunstenaar die zich al vele jaren verdienstelijk maakt voor het Nederlandstalige kleinkunstlied. Het komt dan ook haast niet beter uit dat Brigitte Kaandorp, de Koningin van het Nederlands Cabaret en de Zangeres des Vaderlands, dit seizoen naar Teis komt met een nieuwe show vol nummers uit haar dertigjarige carrière.

Zelf zegt ze: ‘Ik ben weliswaar nog niet dood of uit elkaar, maar waarom zou ik daarop wachten?’ Onder begeleiding van meesterpianist Bernd van den Bos zullen geliefde nummers als Zwaar Leven, Andries Knevel en Annelies van der Pies de revue passeren en ondertussen houdt Brigitte u in haar hilarische en onnavolgbare conferences op de hoogte van de huidige stand van zaken in haar roerige bestaan. Natuurlijk zal de uitbundige avond, geheel naar Kaandorpiaans gebruik, hier en daar de neiging hebben om ernstig te ontsporen…

www.brigittekaandorp.nl

Vorig seizoen kocht u massaal een kaartje voor de 23e editie van Jeans. We zijn dan ook blij dat we u kunnen vertellen dat de 24e editie ook in Teis te zien zal zijn! En dit keer wordt u getrakteerd op een tropische verrassing. Tropical Heat kunt u zien als een zomerse cocktail die bestaat uit zinderende melodieën, romantische duetten en opzwepende show-muziek. Voeg daar een vleugje salsa, een snufje folk en een flinke knipoog theater aan toe en waarschijnlijk weet u alweer genoeg: dit is hét succesrecept voor een zwoele zomeravond middenin januari!

Muziek, dans, flitsende kostuums en een uitbundige lichtshow in een non-stop spektakel; dat is al jaren de kracht van de Jeans theatershows. De afgelopen jaren is er elke productie steeds harder gewerkt aan het neerzetten van een muzikale theatershow met telkens een andere sfeer. Wat blijft is de energie, passie en talent van jonge artiesten.

www.jeanstheatershows.nl

Jeans 24Tropical Heat

Brigitte KaandorpKaandorp Grande de Luxe

André ManuelHet Geval Apart

44 januari

‘Liefde op het eerste gezicht?’

Kies voor een Blind Date! Kijk voor meer informatie op pagina 31 en 64

IN SERIE

SHOW & MUZIEKTHEATERvr 16 en za 17 jan / 20.00 uur € 26,00 / CJP € 24,00

CABARETwo 21 jan / 20.00 uur € 24,50

CABARETdo 22 jan / 20.00 uur € 17,00 / CJP € 15,00

Page 45: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Het hoogtepunt van het klassiek romantisch ballet, zo wordt Het Zwanenmeer door velen genoemd. En dat is natuurlijk niet voor niets: de meeslepende muziek van Tsjaikovski, samen met de choreografie van Petipa en Ivanov en het romantische verhaal over Odette en Siegfried zijn allen tijdloos en iconisch. Het Zwanenmeer is dan ook één van de meest uitgevoerde balletten ter wereld.

Het Zwanenmeer gaat over een tragische liefde: prins Siegfried houdt van prinses Odette, die door tovenarij in een witte zwaan is veranderd. Siegfried kan deze betovering verbreken door een eed van eeuwige liefde aan Odette af te leggen. Dit wordt echter verhinderd door de tovenaar, die zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, in een zwarte zwaan verandert. Siegfried verklaart hierdoor zijn liefde aan de verkeerde zwaan…

Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan is één van de topgezelschappen van de Russische federatie en hoogge-waardeerd op het gebied van de grote klassieke balletten. Er is dus geen twijfel over mogelijk dat zij de betovering van Het Zwanenmeer aan u zullen overbrengen.

www.wereldtheater.com

45januari

Drie Zusters van Anton Tsjechov, in de vertaling van Hugo ClausDe Spelerij/Paula Bangels

Het ZwanenmeerBallet van de Staatsopera van Tatarstan

DANSwo 28 jan / 20.00 uur € 26,00 / CJP € 24,00

IN SERIE

SPONSOR

In Anton Tsjechovs Drie Zusters snakken drie jonge vrouwen naar verandering. Ze wonen samen in één huis, ver weg, afgelegen en volkomen verloren. Het is een kleinburgerlijke, verstikkende provinciestad. De drie zussen vullen hun dagen met toekomstdromen maar de tijd glipt tussen hun vingers door, tijd waarin ze niets hebben ondernomen. Jonge offi-cieren arriveren om de stad te beschermen, maar er is geen gevaar. Enkel verveling en een verlangen naar een mooiere, intensere wereld. Die andere toekomst lijkt echter verder weg dan ooit als de mannen weer verder gaan.

Paula Bangels is een veelgevraagd theaterregisseur, in Neder-land én in België. Vier jaar geleden formeerde ze haar eigen theatergroep: De Spelerij. Klassiekers uit een ver of recenter verleden stoft ze af en brengt het stuk terug naar wat voor haar de essentie van het verhaal is. In 2012 was haar versie van Wie is er bang voor Virginia Woolf met o.a. Victor Löw nog te zien in Teis. Daarnaast regisseert zij dit jaar ook Agnes van God in opdracht van Albert Verlinde Entertainment. Die voorstelling is in november bij ons te zien.

www.despelerij.be

TONEELvr 23 jan / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 20,00 / CJP € 15,00

Voor meer informatie zie pagina 08

Page 46: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015
Page 47: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

47januari

ElvisThe 80th Anniversary Concert

POPULAIRE CONCERTENdo 29 jan / 20.00 uur € 25,00 / CJP € 23,00

TONEELvr 30 jan / 20.00 uur € 15,00

In deze spectaculaire show krijgt u drie heerlijke decennia vol Elvishits voorgeschoteld: van de rauwe energieke jaren ’50, langs het gepolijste vakmanschap uit de jaren ’60, naar de glitter van Las Vegas in de jaren ’70. Are You Lonesome Tonight? – kom dan vanavond naar Teis en beleef die prachtige muziek en energie van Elvis live in het theater.

www.theatergeertteis.nl

‘Before Elvis there was nothing,’ vond John Lennon. Gelukkig is er ná Elvis de theatershow The 80th Anniversary Concert’, een groot muzikaal feest ter herinnering aan The King of Rock ’n Roll, die op 8 januari 2015 zijn 80e verjaardag zou hebben gevierd. Elvis wordt weer tot leven gewekt door een grote live band die drie Elvis Tribute Artists van wereldniveau begeleid, waaronder Ben Thompson – winnaar van de Europe Ultimate Elvis Tribute en vorig seizoen nog in Rockin’ on Heaven’s Door in Teis.

IN SERIE

Stijn, de zoon van een varkensboer, is op zijn 18e uit huis gegaan om in de stad te gaan wonen. Hij hield niet van zijn geboortestreek, hij vond het daar allemaal maar simpele boeren en wilde het gaan maken in Brussel, Amsterdam of nog verder. Nu, op zijn 30e, keert Stijn terug naar zijn jeugd, terug naar zijn vader, de boerderij, de varkens en zijn broer (dubbelrol van Lucas de Man) die de boerderij heeft overgenomen. Dat is in het kort waar Lucas De Mans aan-grijpende solovoorstelling Wij, Varkenland over gaat. De Man speelt de voorstelling naast in gewone theaters ook met veel succes exclusief voor boeren en mensen uit de agrarische sector. De solo gaat in op één van de belangrijkste thema’s van vandaag: waar kom ik vandaan en wat is mijn bestem-ming. Met een grote dosis zelfkennis weet De Man zijn persoonlijke verhaal neer te zetten als een universele vertelling.

De Volkskrant (****): ‘Theatermaker Lucas De Man dook maanden onder in het boerenland van West-Vlaanderen om zelf te ondervinden waar leven en hartstocht van een boeren-zoon uit bestaat. Dat resulteerde in het ontroerende Wij, Varkenland. De Man is een geboren verteller – hij lardeert [doorspekt] luchtige grapjes met bittere ernst en koppelt jeugdige bravoure aan maatschappelijk relevante inhoud.’

www.stichtingnieuwehelden.nl

Voor meer informatie zie pagina 07

Wij, VarkenlandLucas De Man

Kijk op pagina 07

Meer Toneel op Toneel?

Page 48: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

BOY 7 is zeker weten de spannendste voorstelling die je dit jaar gaat zien. Het gaat over een jongen die wakker wordt op een kale, hete vlakte. Hij weet niet wie hij is en hoe hij daar komt. In de rugzak die hij bij zich heeft vindt hij een mobiele telefoon. Net wanneer hij het alarmnummer wil bellen om om hulp te vragen ziet hij dat er een voicemailbericht klaarstaat. Hij luistert het af en hoort: ‘Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie!’ En het rare is, dat dit zijn eigen stem is! Met behulp van de andere spullen in de rugzak gaatde jongen op zoek naar zijn verleden en komt stap voor stap achter de verschrikkelijke waarheid.

Eindelijk is het zover. Eindelijk wordt ‘het beste Nederlands-talige boek aller tijden’ (NRC Handelsblad, 2007) naar het theater gebracht. Voor het eerst wordt het 900 pagina’s tellende boek vol symboliek, humor en liefde bewerkt voor het toneel, nadat in 2001 de verfilming verscheen.

Voor wie het verhaal niet kent: De ontdekking van de hemel gaat over de intense vriendschap van Onno Quist en Max Delius. Samen raken ze in de ban van de mooie celliste Ada Brons. Zij krijgt een relatie met Max en vervolgens met Onno. Dan blijkt Ada zwanger. Bij de geboorte is niet alleen onbekend wie van de twee de vader is, maar ook welke allesomvattende missie dit kind te wachten staat.

In de toneelbewerking neemt het personage Harry Mulisch, gespeeld door Genio de Groot, de rol van verteller en commentator op zich. Hij stuurt het verhaal en geeft relativerend, komisch en actueel commentaar.

Bewerking: Marcel Otten Regie: Ignace CornelissenCast: Waldemar Torenstra, Sieger Sloot, Genio de Groot, Marijn Claes e.a.

www.hummelinckstuurman.nl

De ontdekking van de hemelMeesterwerk van Mulisch voor het eerst op toneelWaldemar Torenstra, Sieger Sloot, Genio de Groot, Marijn Claes e.a.

TONEELwo 04 feb / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 25,00 / CJP € 23,00

BOY 7Live on stage

SPONSOR

48 februari

Voor het derde jaar op rij presenteert Theater Geert Teis een voorstelling speciaal voor jongeren. Na de Carry Slee-musicals Afblijven en Lover of Loser is het dit jaar tijd voor een bewerk-ing van de bestseller van Mirjam Mous. Deze theaterversie is gemaakt door de makers van Lover of Loser en is speciaal voor iedereen vanaf 14 jaar.

www.theatergeertteis.nlVoor meer informatie zie pagina 16

14+TONEELdo 05 feb / 20.00 uur € 17,50

Page 49: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Kikker is vrolijk, want hij is jarig. En als je jarig bent wil je natuurlijk een feestje geven. Maar denken de vriendjes van Kikker daar wel aan? Waar zijn Eend, Haas, Varkentje, Rat en Beertje? Zonder vriendjes kun je namelijk geen feestje vieren. Zouden ze het vergeten zijn?

In 2014 bestaat Kikker 25 jaar. Theater Terra viert deze 25e verjaardag van Kikker groot met Kikker is Jarig. Nadat kinderen over de hele wereld hebben kunnen genieten van de Kikkermusicals van Theater Terra, is nu in Nederland een compleet nieuwe voorstelling met Kikker en zijn vriendjes te zien. Kom je ook Kikkers verjaardag vieren in het theater?

NRC Handelsblad over de eerste voorstelling van Kikker: ‘Kleuters volgen met open mond hoe hun papieren helden opeens als levensgrote poppen over het toneel dansen. Theater Terra heeft het knap gedaan: de poppen lijken sprekend en bewegen adequaat. Dolle pret voor kleine kijkers.’

www.theaterterra.nlVoor meer informatie zie pagina 14

De MuzieksandwichEen goed gevuld theaterconcert

49februari

Mmm, een heerlijke sandwich, gemaakt van gevarieerde top-ingrediënten. Dat klinkt al goed. En dan is de sandwich ook nog rijkelijk belegd met het beste uit de muziek- en kleinkunstwereld. Zangeres Niki Jacobs, zanger Jeroen Zijlstra en kleinkunstband Hermitage schotelen u een afwisselend programma voor en worden daarbij begeleid door een voor-treffelijke selectie muzikanten. De presentatie ligt in handen van ‘masterchef’ Jan J. Pieterse.

JEUGD & FAMILIEza 07 feb / 14.00 uur € 11,00

Speciaal voor Theater Geert Teis wordt de sandwich opgebouwd uit een opeenstapeling van jong talent en oudgedienden met nieuw materiaal. Wat volgt is een prikkelende, unieke avond voor muzikale fijnproevers. Dat smaakt naar meer!

www.wallisfinkers.nlVoor meer informatie zie pagina 06

4+ Kikker is JarigTheater Terra

IN SERIE

SPONSOR

‘Profiteer van de voordelen en bestel in

serie’Kijk op pagina 06 t/m 13

SHOW & MUZIEKTHEATERvr 06 feb / 20.00 uur € 19,00 / CJP € 17,00

Page 50: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

50 februari

Gaat het nog door? Zeker gaat het door: de nieuwe show van Plien & Bianca! Over een eerdere voorstelling schreef De Volkskrant: “Plien en Bianca bewijzen opnieuw meesterlijk te zijn in typetjes die in absurde situaties belanden. (…) De dialogen zijn scherp en vol vondsten. (…) Wie vooral lekker wil lachen heeft een prachtavond.” Het zou zomaar kunnen dat ze dat ook gaan schrijven over Gaat het nog door?, want ook in deze voorstelling komt er een onvergetelijke stoet van typeringen langs.

Van glitterkleuters tot showbizz-bejaarden, van sneue jazz-zangeressen tot rode-broeken-mannen, en niet te vergeten een balletduo in paniek. Raskomediantes Plien & Bianca trakteren u een avond lang op hun unieke mix van hartverscheurende humor en ontroerende hilariteit en laten nogmaals zien dat zij de magie van het theater tot in de puntjes beheersen.

Regie: Kees Prins, Patrick Stoof Acteurs: Plien van Bennekom, Bianca KrijgsmanKostuumontwerp: Arno Bremers

www.plienenbianca.nl

Plien & BiancaGaat het nog door?

TONEELwo 11 feb / 20.00 uur € 23,00 / CJP € 21,00

Same Time Next Year (Tot volgend jaar!) is een internationale toneelklassieker die het niet alleen op Broadway en West End ontzettend goed deed, maar ook als filmversie in 1978 genomineerd werd voor Oscars en Golden Globes. De Neder-landse versie heet Tot volgend jaar! en heeft hoofdrollen voor Peter Tuinman en Liz Snoijink. Zij ontmoeten elkaar toevallig in een hotel en starten een affaire. Ze spreken af dat ze elkaar elk jaar één weekend blijven zien.

In dit hoogwaardige, komische toneelstuk wordt het koppel 25 jaar lang gevolgd tijdens hun romantische weekendjes in het hotel. Ze ontwikkelen een emotionele intimiteit, dieper dan u misschien zou verwachten. Ondertussen passen ze zich aan, aan de maatschappelijke veranderingen die hun leven beïnvloeden. Geboorte, sterfgevallen, echtelijke problemen thuis… Op vaak humoristische wijze passeert het allemaal de revue in de jaarlijkse weekendjes weg. Een bijzonder liefdesverhaal met twee van de beste acteurs van Nederland.

www.senf.nl

Tot volgend jaar!Theatergrootheden in een eigentijdse versie van romantische komedie-hit

CABARETdo 12 feb / 20.00 uur € 25,00 / CJP € 23,00

Page 51: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

IN SERIE

Cabaretformatie Droog Brood stond twee jaar geleden nog met Dat wordt oorlog bij Teis op de planken, een voorstelling die uitstekende recensies kreeg. Zo schreef De Volkskrant: ‘Het is allemaal absurdisme van hoog niveau, dat naast erg grappig ook prachtig is vormgegeven en ijzersterk geacteerd.’ Dat vraagt natuurlijk om een vervolg, en gelukkig komen Peter van de Witte en Bas Hoeflaak dit jaar terug met Kissy Kissy, een voorstelling die ze zelf ‘de nieuwe humorparel van lachformatie Droog Brood’ noemen. En zoals Trouw eerder schreef: ‘hun stijl hebben de mannen van Droog Brood in hun afgelopen voorstelling gepolijst tot in het perfecte.’ Hoe goed moet het nu dan wel niet zijn, één voorstelling later?

www.droogbrood.nlVoor meer informatie zie pagina 10

Het grote idool van zangeres en musicalster Nurlaila Karim (Sister Act, The Wiz, Miss Saigon) is Tina Turner. Deze show moet u dan ook zien als een regelrechte muzikale ode aan de ouder wordende vrouw, waar de rocklegende Tina Turner natuurlijk een levend voorbeeld van is. Fourtina, waarin het indrukwekkende repertoire van La Turner is verweven, is een zinderende show vol passie, rock, onvervalste blues en een spectaculaire lichtshow.

Nurlaila Karim is zonder twijfel één van Nederlands meest veelzijdige zangeressen. Eén van haar artistieke drijfveren is het laten uitkomen van haar dromen. Daarom nam ze onder meer de cd Chameleon op, en daarom is er nu Fourtina. Het wordt een spetterende theaterbeleving, vol energie en emotie, waarin Nurlaila wordt bijgestaan door vier danseres-sen, drie backing vocals en een ijzersterke achtkoppige band onder leiding van Mike Schaperclaus (bekend van ontelbare tv- en concertprogramma’s). Simply the best, deze show.

www.fourtina.nl

Nooit eerder was Xander de Buisonjé volledig solo in het theater te vinden. In Xander Omarmt kruipt hij achter de piano en gaat hij op zoek naar alle ins en outs van het begrip vriendschap. Hierbij baseert hij zich op ingezonden brieven, e-mails en waargebeurde verhalen over relaties, vriend-schappen en verloren of verboden liefdes. Natuurlijk wordt alles aan elkaar verbonden door toepasselijke hitsongs van Xander en anderen.

Xander leerden we natuurlijk kennen als zanger van de groep Volumia! Nummers als Hou Me Vast, Het is Over en Afscheid zijn ondertussen niet meer weg te denken uit de Nederlands-talige popgeschiedenis. Xanders charme, enthousiasme en energie is niet alleen te horen in zijn muziek, maar ook in zijn werk als presentator van onder meer De Vrienden van Amstel LIVE. Met Xander Omarmt brengt hij een prachtige show naar Theater Geert Teis.

www.xanderdebuisonje.nl

51februari

Droog BroodKissy Kissy

FourtinaA tribute to the legend of rock ‘Tina Turner’

Xander de BuisonjéXander Omarmt

POPULAIRE CONCERTENza 14 feb / 20.00 uur € 25,00 / CJP € 23,00

POPULAIRE CONCERTENdo 19 feb / 20.00 uur € 24,50 / CJP € 22,50

CABARETwo 18 feb / 20.00 uur € 18,00 / CJP € 16,00

Page 52: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Miauw! Hoe is jouw ‘kats’? Minoes spreekt het heel goed, maar dat komt omdat ze zelf een kat is geweest. Daarom gedraagt ze zich ook zo, ook al ziet ze eruit als een dametje. Dankzij alle katten in haar buurt helpt Minoes de verlegen journalist Tibbe aan interessant nieuws voor de krant. Hij kan namelijk maar geen nieuws vinden en dreigt ontslagen te worden. Gelukkig komen de buurtkatten overal en ze weten heel veel. Dat is handig en van groot belang, want fabrieksdirecteur meneer Ellemeet heeft misschien wel een naar plan…

52 februari

MinoesEen betoverende theatervoorstelling voor de hele familie!Naar het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt

JEUGD & FAMILIEvr 20 feb / 19.30 uur € 18,00

Tekst: Annie M.G. SchmidtBewerking: Tamara BosRegie: Geert LageveenCast: Sytske van der Ster (Minoes), David Lucieer (Tibbe), Rop Verheijen, Kim van Zeben, Theun Plantinga.Poppenontwerp: Tamar StalenhoefDecorontwerp: Eric van der Palen

www.bostheaterproducties.nl

Voor het eerst is het populaire kinderboek Minoes van Annie M.G. Schmidt in het theater te zien. Het is een vrolijke en muzikale familievoorstelling met prachtige poezenpoppen, fijne acteurs en leuke liedjes. De voorstel-ling is leuk voor jong en oud en zal iedereen verwonderen en vermaken. Dus kom naar Teis en ga op de foto met jouw favoriete kat!

8+

Page 53: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Emilio Guzman verovert sinds 2010 de Nederlandse theaters, Komt die achternaam u niet bekend voor? Dat kan goed klop-pen, want u hebt hier namelijk te maken met het broertje van Javier. In 2011 maakte hij zijn succesvolle debuutprogramma Doen en Laten. Nu komt hij naar Teis met zijn tweede avond-vullende programma Een dunne dekmantel. Emilio wordt ook wel ‘Socialio’ genoemd. Hij is vriendelijk, verbindend en bovenal conflictvermijdend. Maar hoe ver kom je daarmee in de echte wereld?

In de echte wereld krijgen mensen een steeds dikkere huid, wordt kwetsbaarheid wegbezuinigd en is schaamteloosheid goed te verkopen. In een tijd rijp voor revoluties verschijnt er in Nederland echter geen protest. Emilio heeft geen zin meer om gelaten toe te kijken. Maar hij voelt zich iemand die protesteert zonder protest. Hij heeft een conflict…met zichzelf. ‘In Een dunne dekmantel toont hij niet langer wie hij wil zijn, maar wie hij is. Het resultaat is een dappere, eerlijke voorstelling, een van de meest intrigerende van het seizoen, ‘ – de Theaterkrant. Het Parool roemt zijn ‘Spannende dialoog met zichzelf.’

www.emilioguzman.nl Voor meer informatie zie pagina 11

53februari

echter niet de tweede man maar juist de gastheer. Bakker ontvangt in zijn eigen programma een door hém bewonderde artiest voor een intieme en gezellige avond vol improvisatie. Dat deed hij eerder met Brigitte Kaandorp en Mike Boddé.In zijn terugkerende muzikale programma is dit jaar pianist Louis van Dijk te gast, de man die er ooit voor zorgde dat Cor Bakker het vak in is gegaan. De meesterpianisten spelen al 15 jaar samen en hebben vele raakvlakken: ze hebben beide

U heeft pianist Cor Bakker natuurlijk vooral leren kennen als de muzikale rechterhand van Paul de Leeuw en als begeleider van vele bekende artiesten. In Cor Bakker ontvangt… is hij

diverse muziekprijzen gewonnen en met zo’n beetje alle artiesten gespeeld die er toe doen in ons land. Zij weten hun muzikale weg te vinden door het wereldrepertoire van Bach via Rogier van Otterloo tot Billy Joël. Altijd virtuoos en met hier een daar een vrolijke kwinkslag. De muzikale chemie tussen de twee pianisten is voor u als bezoeker bijna tastbaar.

www.corbakker.nl

Cor Bakker ontvangt… Louis van Dijk

POPULAIRE CONCERTENdo 26 feb / 20.00 uur € 22,00 / CJP € 20,00

Een kleine muis wordt uitgenodigd om te komen eten door een vos, een uil en door een slang. Maar die zien hem zelf als een lekker hapje. Daarom verzint de kleine muis een list: de Gruffalo! De muis vertelt dat hij oranje ogen heeft, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn staart tot aan zijn enge kop. De vos, de uil en de slang schrikken zich een hoedje en druipen af. Maar dan komt de muis een echte Gruffalo tegen die er precies zo uit ziet als de muis heeft verzonnen! En de Grufallo heeft helaas ook trek in een hartig hapje muis! Hoe gaat de kleine muis dit oplossen?

Meneer Monster maakte eerder de voorstelling Poep, naar het boekje Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Met De Gruffalo hebben zij opnieuw een spannende voorstelling weten te maken die ervoor zorgt dat ‘peuters en volwassenen van begin tot eind op het puntje van hun stoel zitten’ (De Theaterkrant).

Regie: Hans ThissenSpel: Olaf van de Ven, Christiaan Bloem en Chris Koopman

www.meneermonster.comVoor meer informatie zie pagina 14

De GruffaloMeneer Monster

3+CABARETdi 24 feb / 20.00 uur € 17,50 / CJP € 15,50

Emilio GuzmanEen dunne dekmantel

IN SERIE

JEUGD & FAMILIEwo 25 feb / 11.00 uur € 7,50

Page 54: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

De Vrek (van Molière)Klassieke karakterkomedie

TONEELvr 27 feb / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 20,00 / CJP € 18,00

universeel te maken. Zo doorbreekt deze voorstelling niet alleen het clichébeeld van een klassiek stuk, maar ook het cliché van dé Surinamer of dé Antilliaan. Wat overblijft is een productie die laat zien hoe De Vrek eruit zou zien als Molière nú geleefd zou hebben.

Cast: Sergio Hasselbaink , Rogier Komproe, Kenneth Herdigein, Imanuelle Grives, Werner Kolf, Maikel van Hetten en Shertise SolanoRegie en idee: Hans van HechtenRegieadviezen: Ivar van UrkVertaling en bewerking: Karlijn StoffelsDramaturgie: Jenny MijnhijmerMuziek: Mattie PoelsProducent: Henrike van Engelenburg

www.devrek.nlVoor meer informatie zie pagina 09

Geld maakt niet gelukkig. Harpagon, de hoofdpersoon uit Molières De Vrek denkt daar heel anders over. Zijn geld is voor hem het belangrijkste in zijn leven en hij wil dat koste wat kost beschermen, zelfs als dat het geluk van zijn kinderen in de weg staat. In Trouw werd hij tot als één van de meest onaangename personages uit de theatergeschiedenis bestempeld. Gelukkig levert zijn gierigheid wel een ontzettend komisch verhaal op.

Meer dan 350 jaar geleden werd Molières karakterkomedie voor het eerst uitgevoerd in Parijs. Het verhaal staat nog altijd als een huis en dat komt door Molières bijzonder scherpe observaties, die ervoor zorgen dat zijn personages echte, herkenbare mensen zijn waar we onszelf misschien ook wel een beetje in terugzien. Door de eigentijdse toneeluitvoering die regisseur Hans van Hechten ervan maakte, met een uitbundige speelstijl en vele taalgrappen, wordt het eenavond vol vermaak voor iedereen. Van Hechten koos bewust voor Antilliaanse en Surinaamse acteurs, om zo het verhaal

POPULAIRE CONCERTENza 28 feb / 20.00 uur € 26,00 / CJP € 24,00

Natuurlijk kunt u The Blues Brothers thuis op dvd bekijken en zult u een heerlijke avond hebben. De film is niet voor niets een absolute culthit. Toch raden wij u sterk aan om het legendarische duo live in ons theater te ervaren: zij komen namelijk nergens meer tot hun recht dan op het podium. Denk aan grote hits (Everybody’, ‘Gimme Some Lovin’, ‘Think’, ‘Shake a Tail Feather’, ‘Sweet Home Chicago’ en meer), vette muziek, een fantastische band en veel humor.

De twee broers in hun zwarte pakken, met smalle stropdas-sen, hoedjes en zonnebrillen zijn al sinds de jaren ’70 niet meer weg te denken uit onze cultuur. Toen braken komieken John Belushi en Dan Aykroyd namelijk door in het televisie-programma Saturday Night Live. De film volgde in de jaren ’80 en nu is er dan de Engelse West-End productie die door Europa en Amerika tourt. They’re back… and on a mission!

www.theatergeertteis.nl

The Blues Brothers - ApprovedLive on stage

IN SERIE

54 februari

Page 55: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Wibi Soerjadi is geen onbekende in Stadskanaal. In 2011 deed hij tijdens zijn Jubileumtournee Teis aan, en dit seizoen is hij terug. Om een verrassende en intensere concertbeleving te creëren wordt er voorafgaand aan het concert geen gedrukt programma uitgedeeld. Ook vermelden wij nergens welke stukken er tijdens het concert gespeeld gaan worden. Soerjadi licht zijn programma zelf toe en neemt u op persoonlijke wijze mee in zijn muzikale belevingswereld. En dat is een fabelachtige wereld.

Wibi Soerjadi’s passie voor de piano heeft hem al vele gerenommeerde prijzen en onderscheidingen gebracht. Hij weet met zijn indringende en beeldende pianospel een groot publiek te raken. NRC Handelsblad schreef eerder over zijn Jubileumconcert: ‘Het publiek verliet de zaal in een euforie waarvan menig pianist slechts kan dromen.’ Dat het een prachtig concert wordt is dus wel zeker, wat u precies te horen krijgt is nog een verrassing.

www.soerjadi.com

55maart

Vrouw HollandÜberkip

KLASSIEKdo 05 mrt / 20.00 uur € 24,50 / CJP € 22,50

Wibi SoerjadiVerrassend theaterconcert

CABARETwo 04 mrt / 20.00 uur € 17,50 / CJP € 15,50

De Groningse cabaretformatie Vrouw Holland komt steevast met hun nieuwe programma in Teis en zorgt dan altijd voor een hilarisch en herkenbaar avondje vrouwencabaret . Dat zal met Überkip dan ook niet anders zijn.

Over vrouwen is veel gezegd. Vooral door mannen. Zomaar wat citaten:“De vrouw is een menselijk wezen dat zich aankleedt, babbelt en weer uitkleedt” ( Voltaire) “Alle kunst is volkomen nutteloos” - “De vrouw is kunst” (Oscar Wilde)“De man is immers niet geschapen om de vrouw, maar de vrouw om de man” (Bijbel)“Vrouwen zijn geboren om mannen te verzorgen”(Dries Roelvink)

Nou, dat is lekker duidelijk! Wij vrouwen onderwerpen ons graag aan deze wetten van de natuur. Heerlijk! De man vertelt ons wat we gaan zingen, zeggen en zuchten. Eindelijk hebben wij geluisterd; we doen wat ons gezegd wordt. Er blijft namelijk veel meer over van een vrouw als ze zelf geen mening hoeft te hebben.

Vrouw Holland (Gabriëlle Glasbeek, Marieke Klooster en Karin Noeken) laat zich begeleiden door pianist Reinout Douma (vorig jaar nog met Bert Visscher in Teis). Want hij heeft het beste met hen voor.

www.vrouwholland.nl

Kijk op pagina 13 en 17

Meer Klassiek?

Page 56: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

56 maart

U kent Peter Corry natuurlijk uit onder meer de succesvolle producties Celtic Rhythms (in 2013 nog in een volle zaal in Teis) en Magical Rhythms. Hij is een waar fenomeen in Nederland geworden op het gebied van Keltische muziek. Peter Corry, ook wel de Voice of Ireland genoemd, komt nu met een vijfkoppige band naar Stadskanaal en verzorgt voor u een heerlijke avond vol Schotse en Ierse muziek.

Peter Corry heeft een stem die u niet snel vergeet, een stem die u kippenvel geeft en u meeneemt op een muzikale achtbaan van emoties, maar dat hoeven we u natuurlijk niet meer te vertellen. Corry komt uit Belfast in Noord-Ierland en heeft vanuit daar de hele wereld rondgereisd met zijn unieke geluid en tijdloze klassiekers. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

www.petercorry.com

Peter CorryThe Voice of Ireland

SHOW & MUZIEKTHEATERvr 06 mrt / 20.00 uur € 20,00 / CJP € 18,00

U kent Joost Spijkers misschien wel als één van de Ashton Brothers (met programma’s vol acrobatiek, muziek, slapstick en cabaret). Na de verschillende shows als één van de Broth-ers is het nu tijd voor zijn eerste eigen voorstelling, die gaat over zijn leven en liefdes tot nu toe. In Joegoslavië vond Joost zijn eerste grote liefde en verloor haar daar ook weer aan de Balkanoorlog. De doos vol cassettebandjes met mysterieuze muziek die zij hem stuurde vormt de basis voor het nieuwe Nederlandse geluid van SPIJKERS.

De SPIJKERS-band swingt de goulash-pan uit, schuurt langs rafelige randen, knalt door geluidsbarrières en zweeft op Oost-Europese wolken van verlangen en melancholie. Joost Spijkers werkte voor deze voorstelling samen met Peer Wittenbols, een van Nederlands meest gevraagde theaterschrijvers. Deze samenwerking resulteert in prachtige, Nederlandse Balkanblues in een persoonlijk muziektheater-avontuur.

www.joostspijkers.nl

Joost Spijkers & bandSPIJKERSEen mens moet zingen en dansen om te overleven

POPULAIRE CONCERTENza 07 mrt / 20.00 uur € 25,00 / CJP € 23,00

Page 57: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Een roadtrip door Zuid-Afrika, gewoon vanuit uw zachte pluchen stoel in het theater. U hoeft er Stadskanaal niet eens voor uit en toch wordt u omringt door heerlijke Afrikaanse zang, dans en muziek. Klinkt goed, toch? De voorstelling South African Road Trip presenteert u een Zuid-Afrikaans gezelschap met zangeressen, een live band en het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir, uit de townships van Kaapstad. Zij wisselen Afrikaanse traditionele liederen en hedendaagse songs met elkaar af.

U wordt echter niet alleen door de muziek meegenomen op reis. Ook ziet u beelden van een reis van de Oost- naar de Westkaap: van de geboortegrond van Nelson Mandela (Madiba) naar de Tafelberg. De bewoners in deze beelden zijn uw gids tijdens deze trip door Zuid-Afrika. Als extraatje krijgt u een symbolische koffer vol Xhosa-wijsheid van Mandela mee; alles draait om saamhorigheid en gemeen-schapszin, oftewel Ubuntu: ‘de mens is slechts mens in relatie tot anderen’. Een heerlijke muzikale avond, mét een fijne boodschap als herinnering aan Mandela. Daar bent u toch bij?

Regie: Albert Klein KranenburgMuzikale leiding: Jeroen SleyferVideo- en decorontwerp: Catharina ScholtenMet: Khayelitsha United Mambazo Choir, Zuid-Afrikaanse zangeressen, live band

www.bostheaterproducties.nl

57maart

Over hun vorige show Knock Out schreef het Algemeen Dagblad dat ze zorgen voor ‘een wervelend circusnummer, waarbij het publiek met open mond toekijkt en lachend knock-out wordt geslagen.’ En in 2011 én 2012 werden ze verkozen tot de beste slagwerkgroep van de Benelux.

Percossa was in 2012 voor het laatst in een bijna uitverkocht Teis. Het publiek was diep onder indruk van de muziek, het ritme, de humor, de timing met de projecties en de tomeloze energie. Het zal u dan ook niet verwonderen dat wij er erg naar uitkijken om deze ‘rebels of rhythm’ weer terug te zien.

Percossa is zoveel meer dan percussie. Met vier mannen en acht vuisten brengen zij een spiksplinternieuw spektakel naar het theater, vol hilarische vondsten, prachtige decors, bizarre acts en steengoede muziek. Ze timmeren niet alleen in Nederland hard aan de weg, maar worden ook steeds populairder in Frankrijk, Duitsland, Hongarije en ook in China en Japan. Met The Real Deal gaan ze de diepte in. Nu wordt het echt. Komt u kijken?

Met: Janwillem van der Poll, Niels van Hoorn, Eric Robillard en René SpieringsRegie: Jos Thie

www.percossa.nl

PercossaThe Real Deal

SHOW & MUZIEKTHEATERwo 11 mrt / 20.00 uur € 24,00 / CJP € 22,00

South African Road TripA Tribute to Madiba

SHOW & MUZIEKTHEATERvr 13 mrt / 20.00 uur € 20,00 / CJP € 18,00

Page 58: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015
Page 59: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

59maart

Stop! In the Name of Love! Het is namelijk de hoogste tijd om u klaar te maken voor een swingende duik in het verleden: naar het gouden tijdperk vol oogverblindende glitterlooks, volle afrokapsels en natuurlijk de legendarische hits van Motown. Magic of Motown presenteert een feest van herkenning met 50 jaar hits van The Temptations, Diana Ross, Stevie Wonder, The Jackson Five, Marvin Gaye, Lionel Richie en nog zoveel meer.

Direct na de uitverkochte shows in Londen komt deze show naar Nederland en zij nemen een zeer getalenteerde cast mee, tientallen oogverblindende kostuums en alle all-time-favourites met hun herkenbare, authentieke geluid. All Night Long!

www.wereldtheater.com

Magic of MotownDe magie van een gouden muziektijdperk

Later is NuDe dromen van toen & de dag van vandaag!

SHOW & MUZIEKTHEATERvr 20 mrt / 20.00 uur € 25,00 / CJP € 23,00

In de jaren ’50 en ’60 veranderde de wereld enorm. We gingen van radio over naar televisie, van ‘Familie Doorsnee’ naar ‘Pension Hommeles’ en van ‘De bonte dinsdagavondtrein’ naar ‘Top of Flop’. De zuinigheid van de naoorlogse opbouw-jaren maakten plaats voor een opwindende beat van protest en democratisering met Dolle Mina’s, de Pil en de minirok.

Joke Bruijs, Charly Luske, Jacques Herb en Erica Yong nemen u mee op een wervelende muzikale terugblik naar deze periode. Muziek van artiesten als Anneke Grönloh en The Blue Diamonds wordt afgelost door Boudewijn de Groot, Ramses Shaffy en Liesbeth List. De avond wordt gepresen-teerd en aaneengepraat door onze enige echte Jacques d’Ancona. Vluchten kan niet meer!

www.pgkevents.nl

POPULAIRE CONCERTENwo 18 mrt / 20.00 uur € 26,00 / CJP € 24,00

Page 60: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

60 maart

Eén van de meest succesvolle rockbands van Nederland komt terug naar Teis! DI-RECT bestaat inmiddels al 15 jaar en speelt alweer vijf jaar in hun huidige bezetting met zanger Marcel Veenendaal. De band bracht in totaal al 7 albums uit met daarop diverse top-tien-hits, heeft inmiddels meer dan 1500 shows achter de rug en is een veelgevraagde gast in clubs, op festivals en natuurlijk in theaters.

In april 2014 verscheen het album Daydreams in a Blackout: een plaat waarop het nieuwe geluid van DI-RECT helemaal af is. De muziek is opwindend, er valt altijd iets te ontdekken: van rauwe rechtstreekste tastbaarheid naar diepe muzikale gelaagdheid. Tijdens de Daydreams Tour, die gewijd is aan dit nieuwe album, zullen de theaters worden omgetoverd tot ware rocktempels. Natuurlijk komen ook de muzikale hoogtepunten van de afgelopen jaren aan bod.

www.di-rect.com

DI-RECTDaydreams Tour

POPULAIRE CONCERTENdi 24 mrt / 20.00 uur € 25,50 / CJP € 23,50

Huub StapelM/V Deel 2

SPECIALwo 25 mrt / 20.00 uur € 26,00 / CJP € 24,00

Het is de langstlopende onemanshow van Nederland. Sinds de première is Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus al zo’n 450 keer gespeeld voor ruim 300.000 bezoekers, waarvan twee keer in een uitverkocht Teis. Door de geweldige reacties op de voorstelling komt Huub Stapel terug met het vervolg.

Over de liefde valt immers oneindig veel te zeggen. M/V deel 2 dus. Het onvermijdelijke, oergeestige, maar ook hoogstpersoonlijke vervolg op Mannen komen van Mars. Ook dit keer houdt Huub zijn eigen ervaringen tegen het licht. Het zal ongetwijfeld leiden tot verfrissende en verrassende nieuwe inzichten in de liefde.

Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van John Gray. Hierin worden misverstanden over de liefde uitgelegd en verschillen tussen man en vrouw. Dat leidt natuurlijk tot veel herkenbare taferelen en tegelijkertijd tot meer wederzijds begrip. Want ook al komen mannen van Mars en vrouwen van Venus, hier op aarde moeten we het toch allemaal maar samen zien te redden. Huub reikt u weer de helpende hand, dus wees welkom!

Spel: Huub StapelRegie: Peter de Baan Naar het boek van: John GrayVertaling / bewerking : Floor Maas / Peter de Baan Toneelbeeld: Floor Maas

www.mannenkomenvanmars.nl www.vrouwenkomenvanvenus.nl

SHOW & MUZIEKTHEATERza 21 mrt / 20.00 uur € 20,00 / CJP € 18,00

In 2012 stond Voice Male nog voor een uitverkochte zaal in Teis met hun programma Ladies First. De Vlaamse a-capellagroep is natuurlijk niet voor niets razend populair in Stadskanaal en ver daarbuiten: elke keer weer bouwen zij een feestje met hun a-capella versies van bekende wereldhits. In Big Bang brengen de mannen nummers die te maken hebben met belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis, ontwik-kelingen die ons leven hebben veranderd, of die ons leven gewoon wat leuker hebben gemaakt.

Natuurlijk denkt u dan al snel aan nummers als Waterloo, Rock me Amadeus, Walk Like An Egyptian, maar laat die gedachte maar snel weer los! Voice Male zou Voice Male niet zijn als ze de geschiedenis niet net een beetje naar hun hand zouden zetten. Denk dus eerder aan ruimere interpretaties van het begrip evolutie en alles wat met de toestand van onze planeet en haar bewoners te maken heeft. Niet altijd even waarheidsgetrouw, maar wel vrolijk, ontroerend en soms confronterend. Voice Male herschrijft de geschiedenis.

www.voice-male.com

Voice MaleBig Bang

Page 61: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

61maart

SamaiaGeorgian Legends

DANSvr 27 mrt / 20.00 uur € 26,00 / CJP € 24,00

De spectaculaire dansgroep Samaia treedt al jaren wereldwijd op en is nu eindelijk in Nederland te zien. En ook eindelijk in ons eigen Teis! Met prachtige, deels live gespeelde muziek, schitterende dansen en kleurrijke kostuums laten de Georgiërs u kennismaken met de indrukwekkende Kaukasus, een gebied dat op de grens van Europa en Azië ligt en een woelige geschiedenis heeft.

Metershoge sprongen, spectaculaire gevechten en gracieuze dansen; Georgian Legends van Samaia is een lust voor het oog. Met de beroemde authentieke Kaukasische dansen vertellen de artiesten een verhaal over goed en kwaad, moed en doorzettingsvermogen.

www.samaia.comwww.charlesaerts.nl

Ahh, La France! Waar denkt u aan bij Frankrijk? Wij vooral aan knapperige croissants, heerlijke wijnen, geurende kazen, oude kastelen, marktjes, pittoreske dorpjes, velden vol zonnebloemen en lavendel… en natuurlijk de vele prachtige chansons! In Vive la France passeren al uw lievelingschansons de revue. Oud en nieuwer, vrolijk en gevoelig, ballades en meezingers, het komt allemaal voorbij in dit sfeervolle programma.

De reis door Frankrijk gaat van Charles Aznavour, Gilbert Bécaud en Edith Piaf, via Jacques Brel, Adamo en Juliette Gréco naar Françoise Hardy, Julien Clerc en Patrick Bruel. En natuurlijk komen ook Charles Trenet, France Gall, Dalida, Johnny Hallyday, Frida Boccara en de nieuwste ‘sensatie’ Stromae aan bod. Très bien!

Met Philippe Elan, Brigitte Heitzer, Job Bovelander en een live-combo

www.degraafencornelissen.nl

Vive la France‘En route’ door het land van de chansons

POPULAIRE CONCERTENdo 26 mrt / 20.00 uur € 22,00 / CJP € 20,00

SPONSOR

Page 62: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

KLASSIEKwo 01 apr / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 23,00 / CJP € 21,00

Heks Swiegel Miegel is lelijk, achterbaks, gemeen en verschrikkelijk vals. Zo eet ze kinderen, maar dan wel het liefst met mayonaise en ketchup. Volwassenen verandert ze in kikkers voor haar verzameling. En het kan haar helemaal niets schelen of iemand gelukkig is. Maar dan... dan wordt ze verliefd! In de meeste sprookjes is het dan tijd voor ‘en ze leefden nog lang en gelukkig.’ Maar als je soms dacht dat het bij Swiegel Miegel ook zo gaat, heb je het he-le-maal mis!

In De toverketel van Swiegel Miegel speelt goochelaar en verhalenverteller Hilbert Geerling een schrijver die druk bezig is met het schrijven van een verhaal. Het verhaal gaat over een goochelaar die door de koning achter de heks Swiegel Miegel aan wordt gestuurd. Doordat alles wat Hilbert schrijft tegelijkertijd echt gebeurt op het toneel, worden zowel het publiek als de schrijver zelf meegezogen in dit verhaal vol goocheltrucs en blijkt dat de pen soms machtiger is dan de toverstaf...

www.hilbert.nlVoor meer informatie zie pagina 15

Joseph Haydn - Stabat MaterCamerata Amsterdam & Cantatrix

De toverketel van Swiegel MiegelHilbert Geerling

Jandino AsporaatHoe Dan Ook

CABARETdo 02 apr / 20.00 uur € 22,00 / CJP € 20,00

62 maart/april

JEUGD & FAMILIEza 28 mrt / 15.00 uur € 8,50

6+

De schrijnende Latijnse teksten over de smarten van Maria uit het Stabat Mater zijn door vele componisten, waaronder Joseph Haydn, op muziek gezet. De algehele leiding is in handen van dirigent Jeroen Weierink. Weierink heeft reeds in een traditie van jaren diverse uitvoeringen van Passiemuziek op zijn naam staan. Indrukwekkende muziek in een prachtige uitvoering: de ideale opmaat voor Pasen.

www.nootsprong.nlVoor meer informatie zie pagina 17

en presenteert. En is ook nog heel grappig. In deze nieuwe show belooft hij te spetteren, u te overdonderen en te laten genieten. Reken op komische, herkenbare anekdotes, mooie verhalen en brutale grappen, afgewisseld door hilarische interactie met het publiek en prachtige liedjes. Wat het helemaal precies wordt is nog niet duidelijk, maar dat maakt natuurlijk niets uit. Want Hoe Dan Ook, Jandino is er weer!

www.jandino.nl

In deze ‘passietijd’, waar overal om ons heen Matheussen en Johannesen klinken, kunt u in Teis genieten van één van de mooiste klassieke werken ooit geschreven: Joseph Haydns Stabat Mater. Het orkest Camerata Amsterdam, het kamerkoor Cantatrix en onder andere solisten Josefien en Charlotte Stoppelenburg (sopraan en mezzo-sopraan) voeren Haydns werk op adembenemende wijze uit.

In 2014 was Jandino Asporaat de eerste cabaretier in de geschiedenis die een show gaf in Ahoy Rotterdam. Dat is een hele eer, en wij vinden het net zo’n grote eer dat we hem ook dit seizoen weer mogen verwelkomen in Teis. Zijn vorige programma’s, De Revue en Laat ze maar komen waren helemaal uitverkocht in Teis en niet voor niets.Creatieve duizendpoot Jandino is namelijk goed bezig. U kent hem niet alleen van zijn televisieprogramma De Dino Show, hij schrijft ook mee aan Raymann is Laat en componeert, acteert

SPONSOR

Page 63: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

63april

Zoals wij al eerder schreven bij de voorstelling van Stuck Herry (zie pagina 27) komt Peter de Haan voor de tweede keer naar Teis dit seizoen. Voor de gelegenheid heeft hij zijn kameraad Rooie Rinus meegenomen. Samen met De Stroatklinkers zullen zij zorgdragen voor een heerlijk Gronings avondje.

De rasechte Groninger bluegrass formatie De Stroatklinkers hebben een breed eigen repertoire. Ze weten echter ook op uitstekende wijze liedjes van onder andere Ede Staal, Johnny Cash, The Beatles of diverse popliedjes in een akoestisch jasje op het podium neer te zetten. De Groninger humor

– helemaal verzekerd door de aanwezigheid van Rooie Rinus & Pé Daalemmer – en het plezier dat de mannen van de Stroatklinkers uitstralen, zorgt gegarandeerd voor een fantastische avond. Bob Heidema: Gitaar/ZangHenk Bloupot: Accordeon/ZangBert Veldkamp: Contrabas/ZangHarry Jansen: Mandoline/ZangAdrian Farmer: Banjo/Dobro/Zang

www.stroatklinkers.nl

The Cats en BZN, Jan Smit en Nick & Simon – al zo’n 50 jaar is de muziek van Volendamse bodem een belangrijk onderdeel van de Nederlandse muziekgeschiedenis. De zogenaamde Palingsound is bedacht door dj Joost den Draaijer. Dit deed hij waarschijnlijk omdat The Cats manager Jan Buys steevast een pondje paling meenam naar het radiostation om de promotie voor een nieuwe single extra kracht bij te zetten. De naam bleek een blijvertje, evenals de Palingsound zelf. Hele genera-ties, u waarschijnlijk ook, groeiden ermee op.

De in Teis bekende Volendamse succesformatie The Mon Amour Band - met in de gelederen BZN-drummer Jack Veerman – zal dit seizoen het 50-jarige jubileum van de Palingsound op grootse wijze eren in de Nederlandse theat-ers. Naast de grote nummer één hits speelt de band ook eigen liedjes en minder bekende nummers uit de rijke muziekhisto-rie van Volendam, aangevuld met interessante achtergrond-informatie. Volendam is nog nooit zo dichtbij geweest.

www.mon-amour.nl

50 jaar PalingsoundEen ontdekkingsreis door de Volendammer muziekgeschiedenis

POPULAIRE CONCERTENvr 03 apr / 20.00 uur € 22,00 / CJP € 20,00

De StroatklinkersSamen met Rooie Rinus & Pé Daalemmer

POPULAIRE CONCERTENza 04 apr / 20.00 uur € 18,00 / CJP € 16,00

Page 64: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Tot de gordijnen voor het podium openen blijft het spannend. Want wat zou het zijn? Theater Geert Teis nodigt u van harte uit voor een Blind Date. Een avond waarin wij voor u kiezen wat u gaat zien. Zou het cabaret zijn? Dans? Toneel of een mooie show? Dat zult u alleen te weten komen wanneer u met ons meegaat op deze date.

Twee jaar geleden is deze enerverende formule geïntrodu-ceerd bij Theater Geert Teis en we waren blij verrast door het grote succes. En u kunt er deze keer bij zijn. Voor een lage prijs verzorgen wij een avond die u nog lang bij zal blijven. U moet natuurlijk wel van een verrassing houden, want wij vertellen verder niets. Wat zal er gebeuren, wanneer de gordijnen openen?

www.theatergeertteis.nl

Als je naar So You Think You Can Dance en Holland’s Got Talent hebt gekeken, dan ken je ze misschien wel. Dan Karaty vond ze fantastisch (“You guys have sick moves, sick style, you’re really creative and really artistic”), ze traden op op Lowlands, de Nederlandse Dansdagen en het Groningse Jonge Harten Festival én ze wonnen zelfs een belangrijke dansprijs! Als Ill Skill Squad lieten ze al zien dat ze ontzettend goede dansers zijn en nu ze 155 heten wordt het alleen nog maar beter.

Het wordt zelfs de beste tot nu toe! In hun nieuwe dansvoor-stelling Episch kunnen de tien jongens zich niet meer achter de groep verschuilen en moeten zij hun individuele kwets-baarheden laten zien. Dat doen ze natuurlijk wel door middel van veel salto’s, toffe beelden, fantastische breakdancemoves en indrukwekkende routines). Hiphop, streetdance… het komt allemaal voorbij en het is speciaal voor jou! Episch dus.

Choreografie: Erik en Thomas Bos met Arjan Qhutbullha, Sam van Eenbergen, Wouter Vrijlandt, Simme Bruinsma, Rein Luuring, Daan Boersma, Haico van Dijk en Jakob Witte.Eindregie: Marjan Barlage

www.eenvijfvijf.nlVoor meer informatie zie pagina 16

DANSdi 07 apr / 20.00 uur € 17,00 / CJP € 15,00

Het is een zelfportret zoals alle zelfportretten zouden moeten zijn. Prachtig en kwetsbaar, met een herkenbare eigen stijl, vol vakmanschap, humor en ontroering. Florissant is een zelfportret waarbij Marc-Marie zichzelf wederom onder een vergrootglas en op de snijtafel legt, hij gaat verder waar zijn vorige voorstelling Marc-Marie Punt ophield. En hij gaat verder dan vertellen, ‘hij wil het allemaal délen. Er is geen theatermaker die zo goed, losjes en vrolijk met de zaal kan communiceren als hij. Contact maken zit in zijn natuur.’ (Theaterkrant).

Marc-Marie mengt zijn chaotische zinnetjes, zoals hij die vaak uitspreekt wanneer hij tafelheer is bij De Wereld Draait Door, met cynische uithalen naar en lekker valse anekdotes over zijn (televisie)werk. En vervolgens stelt hij zich zo kwetsbaar op dat het u direct raakt. Al die viersterrenrecensies zijn niet uit de lucht komen vallen: Marc-Marie is in Florissant op zijn best.

www.bunkertheaterzaken.nl

Marc-Marie HuijbregtsFlorissant

64 april

Blind Date 2Kom en laat u verrassen!

CABARETwo 08 apr / 20.00 uur € 22,50 / CJP € 20,50

155 (éénvijfvijf) in coproductie met DOXEpisch: De beste tot nu toe

SPECIALdo 09 apr / 20.00 uur € 10,00

BLINDDATE

Page 65: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Sir Elton John omschreef het zo: ‘This band is amazing! They’re just the best band of their kind in the world.’ Elton John staat niet alleen in deze mening. The Bootleg Sixties zijn veel-gevraagd op privéfeestjes van onder meer Paul McCartney, Elvis Costello, Queen Elizabeth en natuurlijk Elton John zelf. Toch niet de minsten. Dat komt omdat de band een ware ode is aan alles wat de jaren zestig zo bijzonder maakt. Ze spelen bekende nummers uit die tijd even virtuoos en meeslepend als de originele versies. Denk aan She Loves You, You really got me, Keep on running en (I can’t get no) satisfaction.

De vijf ervaren Britse muzikanten combineren hun live concert met een visueel spektakel. Op grote schermen komen alle belangrijke gebeurtenissen uit het decennium voorbij: van Kennedy tot aan de eerste man op de maan. Het is simpelweg dé show, voor alle leeftijden, om de Sixties te (her)beleven. Even terug in de tijd in uw thuistheater.

www.thebootlegsixties.com

65april

Van Hoorne Entertainment is niet weg te denken uit Teis.Elk jaar weer presenteren zij een heerlijke familiemusical. Vorig seizoen was het Assepoester de musical en ze zijn nu terug met Sneeuwwitje. Kennen jullie het verhaal van Sneeuwwitje? Deze prinses woont sinds de dood van haar ouders bij haar tante, een ijdele koningin. De koningin wil graag de mooiste van het land zijn en zij vraagt elke dag aan haar spiegel wie de mooiste is. Elke dag antwoordt de spiegel dat de koningin het mooist is… tot de spiegel op een dag Sneeuwwitje de mooiste van het land vindt! De koningin is het daar natuurlijk niet mee eens en stuurt Sneeuwwitje ver weg, zodat niemand haar ooit nog kan zien en ze zelf weer de mooiste is. Maar zouden de bewoners van een klein huisje in het bos Sneeuwwitje misschien kunnen helpen?Maud Mulder speelt de mooie prinses Sneeuwwitje en de rol van de jager wordt vertolkt door Geert Hoes. De musical zit vol leuke liedjes, mooie muziek, grappige scènes en een prachtig decor. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, dit is de mooiste familiemusical van het land!

En wie is eigenlijk de mooiste van Stadskanaal en omstreken? Kom verkleed als prins of prinses naar het theater en wie weet win je een prijs! En anders kun je Sneeuwwitje in ieder geval in het echt ontmoeten!

www.sneeuwwitjedemusical.nl

Sneeuwwitje De MusicalSpiegeltje, spiegeltje aan de wand, wat is de leukste familiemusical van het land?Maud Mulder, Geert Hoes e.a.

POPULAIRE CONCERTENvr 10 apr / 20.00 uur € 22,00

The Bootleg SixtiesDe beste sixties tribute band uit The UK

JEUGD & FAMILIEza 11 april / 14.00 uur € 18,00

4+

Page 66: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

66 april

Richard Groenendijk is in een ware stroomversnelling terechtgekomen sinds hij met zijn vorige solovoorstelling Alle Dagen de Poelifinario won, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling van het seizoen. U kent hem verder wellicht van televisie: hij was één van de smaak-makers in Ranking the Stars, panellid in Volgende Week en hij is vaste tafelgast in RTL Late Night. Dit seizoen is hij weer veel in de theaters te vinden met zijn nieuwe programma Met de mantel der liefde, en wij kijken er erg naar uit.

De recensies over Richard zijn namelijk veelbelovend. Het Parool vond dat hij ‘op zijn allerbeste momenten een moderne Toon Hermans is’ en NRC Handelsblad noemde hem een ‘meesterverteller die elk verhaal vermakelijk kan maken met zijn stembuigingen, doortrapte mimiek en beeldende woordkeus.’ ‘Mooier kun je het nauwelijks bedenken’ besloot De Volkskrant. Is het al bijna 15 april?

www.richardgroenendijk.nl

Richard GroenendijkMet de mantel der liefde

CABARETwo 15 apr / 20.00 uur € 22,00 / CJP € 20,00

Motel WestcoastJubileumtournee: High Five of Good Vibrations

Een jubileumtour kon natuurlijk niet uitblijven na het enorme succes van Motel Westcoast. Vorig seizoen behaalden zij de 100.000e bezoeker en was er een live concert met Venice, waar meer dan 1 miljoen mensen op Radio 2 naar luisterden. Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Julian Thomas en Brenda van Aarsen zorgen samen voor een heerlijke muzikale reis naar de Amerikaanse Westcoast en verder.

Het gezelschap speelt hits van Amerikaanse Westcoast-groepen als Eagles, Beach Boys, Creedence Clearwater Revival, Toto, The Byrds, Crosby, Stills & Nash en Fleetwood Mac, allemaal bands die hun oorsprong vonden aan de Westcoast. Muziekblad OOR schreef over Motel Westcoast: ‘Zelden hebben vier stemmen zo perfect bij elkaar gepast’. Pak dus snel uw spreekwoordelijke koffers en ga mee op deze muzikale trip naar Motel Westcoast!

www.motelwestcoast.nl

POPULAIRE CONCERTENdo 16 apr / 20.00 uur € 22,00 / CJP € 20,00

Page 67: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

67april

La PalomaMet Ingeborg Elzevier, Sigrid Koetse en Kitty Courbois

TONEELvr 17 apr / 20.00 uur € 25,00 / CJP € 23,00

In La Paloma leven twee zussen op leeftijd een deel van het jaar in een zomerhuisje in het bos. Weg uit die drukke en onoverzichtelijke stad. Het lijkt een vredig bestaan, maar dan verschijnt hun oudste zuster ten tonele. Wat is de reden van haar komst? Wat zijn dat voor klusjes waar kleinzoon Daan het zo druk mee heeft? En is de dreigende opheffing van het huisjespark meer dan een gerucht?

www.toptheater.nl

De drie grote dames van het Nederlandse toneel werken in La Paloma voor de derde keer in vijftig jaar samen, en hoe: ‘Waar het om draait is dat de drie actrices ieder hun kenmerkende stijl hebben. Elzevier is de perfecte comédienne die met een enkel gebaar of een lege, wegstarende blik meteen effect sorteert. Courbois geeft aan haar personage een onheilspellend, raadselachtig accent. En Koetse is de toneelkoningin bij uitstek.’ (De Theaterkrant). De voorstelling werd speciaal voor hen geschreven en wordt geregisseerd door Gerardjan Rijnders.

In Daar Werd Wat Groots Verricht voert Diederik van Vleuten u mee naar het veelbewogen leven van zijn oudoom Jan, de planter die de Tweede Wereldoorlog in Azië op zich af ziet komen. Een verhaal van opkomst en ondergang, nederlaag en overwinning tegen de achtergrond van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en alles wat daarna nog kwam

‘Virtuoos’, ‘Topniveau’, ‘Universeel’, ‘Groots’, ‘Indrukwekkend’… Diederik van Vleutens solodebuut Daar Werd Wat Groots Verricht deed zijn naam eer aan, en hoe. Het is nog niet veel vaker voorgekomen dat een eerste solovoorstelling zo goed ontvangen werd. Het verzoek voor een reprise is dan ook een logisch gevolg. Op veler verzoek presenteert Van Vleuten daarom nog éénmaal zijn monumentale en aangrijpende vertelling over de val van Nederlands-Indië.

“Een solodebuut dat informeert als een documentaire, amuseert als cabaret op topniveau en indruk maakt als theater dat zich niet in één genre laat onderbrengen”, schreef NRC Handelsblad.

www.diederikvanvleuten.nl

Voor meer informatie zie pagina 12

Diederik van VleutenDaar Werd Wat Groots Verricht (reprise)

IN SERIE

SPECIALza 18 apr / 20.00 uur € 19,00 / CJP € 17,00

Page 68: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

68 april

Heerlijk duurt het langstDe succesvolle musicalklassieker van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink eindelijk weer in de Nederlandse theaters

Lone van Roosendaal, Chris Tates, Rosalie de Jong, Alfred van den Heuvel, Dick Cohen, Nikki van Ostaijen, Stefan de Kogel, Arie Cupé, Hilke Bierman, ensemble en live-orkest

MUSICALdi 21 en wo 22 apr / 20.00 uur € 28,00

Vijftig jaar na de première in 1965 komt de succesvolle musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink dan eindelijk terug in de Nederlandse theaters. Humor, nostalgie en prachtige liedjes zijn de ingrediënten voor dit ‘heerlijke’ muzikale verhaal over de dagelijkse beslommeringen van het echtpaar Marian en Ido en hun dochter Pinkie. De originele verhaalaanpak en de speelse en humoristische toon, dat is Annie M.G. Schmidt op haar best.

www.heerlijkduurthetlangst.nl

Vóór het schrijven van Heerlijk duurt het langst hadden Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink nog nooit een musical gezien. Dat weerhield hen er niet van om, zonder enige ervaring of kennis, driftig aan het werk te gaan. Er kwam veel te veel materiaal: heel wat nummers en scènes moesten geschrapt worden. Het publiek merkte er niets van. Pas veel later zou men zich afvragen waarom de musical eigenlijk Heerlijk duurt het langst heet…

SPONSOR

Page 69: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

69april

De Twaalf GezworenenNoord Nederlands Toneel

TONEELdo 23 apr / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 20,00 / CJP € 18,00

SHOW & MUZIEKTHEATERvr 24 apr / 20.00 uur € 25,50 / CJP € 23,50

Amerikaanse schrijver Reginald Rose heeft al meerdere theaterbewerkingen opgeleverd én een met Oscarnominaties overladen verfilming met Henry Fonda: 12 Angry Men.

Naar: Reginald RoseRegie: Dana NechushtanDramaturgie: Pol EggermontDecor: André JoostenCast: Loek Peters, Bram van der Heijden, Peter Vandemeulebroecke, Ko van den Bosch, Jochem Stavenuiter, Bram Coopmans, e.a.

www.nnt.nl

Voor meer informatie zie pagina 08

De Twaalf Gezworenen is een spannend stuk over een 12-koppige jury in een rechtbank die een zestienjarige jongen moeten beoordelen. De jongen staat terecht voor de moord op zijn vader en hij lijkt overduidelijk schuldig te zijn. Maar dan zet één jurylid vraagtekens bij het bewijs en verandert alles. In de daaropvolgende discussie tussen de juryleden, blijkt dat ieders oordeel onderhevig is aan vooroordelen, racisme en persoonlijke angsten. Dat is natuurlijk erg herkenbaar en actueel, maar wat betekent het als je vooroordelen laat meespelen bij het maken van een beslissing over leven of dood?

Filmregisseur Dana Nechushtan bracht in 2012 Don Juan nog naar Teis. Na dit succesvolle toneeldebuut is ze weer terug bij het NNT, dit keer met het bloedstollende stuk De Twaalf Gezworenen. Deze klassieker uit 1954 van de

IN SERIE

Ellen ten Damme voelt zich in Groningen en in Teis behoorlijk thuis. U heeft haar twee jaar geleden in uw armen gesloten toen zij in een uitverkocht Teis haar voorstelling SPITZ! speelde. En nu is ze terug! Wij wilden haar graag in onze programmering en Ellen wilde graag terugkomen in Teis. Dat kwam dus mooi uit. Op deze avond bent u Thuis bij Ellen. Als een muzikale en zingende Pippi Langkous in haar eigen one-woman show neemt ze u mee langs de hoogtepunten en de diepe afgronden uit haar leven. Zie hoe de liedjes opborrelen in haar keuken. Slaapkamergeheimen zijn vanaf nu niet meer geheim. Wie weet zit u zit aan het einde van de avond wel samen met Ellen op de bank.

Deze voorstelling bevat persoonlijke ontboezemingen en boude uitspraken. Is huiveringwekkend, ontroerend, verras-send en gek. Maar is vooral ook om te lachen. Zoals het echte leven is. Maar dan in het theater, Thuis bij Ellen. Komt u ook? Gezellig!

www.ellentendamme.nl

Ellen ten DammeThuis bij Ellen

‘Zullen we samen spelen?’

Word Vriend van Teis!Kijk op pagina 76 voor de voordelen.

Page 70: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Rapalje laat zien dat het helemaal nergens voor nodig is om bekend te zijn van radio en televisie. Nee, de mannen van Rapalje ‘rokken’ al twintig jaar door Europa, waar ze overal volle zalen trekken. Na meer dan 3000 (!) optredens is het tijd voor alweer hun tiende theatertour, waar ze misschien eindelijk wel met de billen bloot gaan. Ze hebben namelijk niks te verbergen: in hun kilts spelen ze Ierse, Schotse en zelfs Nederlandse folk op hun eigen wijze. Viool, tin-whistle, gitouki, trekharmonica, mondharmonica, bodhrán, Highland pipes, border pipes en theekistbas, het is allemaal geen probleem voor Rapalje.

‘Opwindende, onstuimige muziek op vijf, zes instrumenten door prima mensen. Geen geschoolde musici, toch een hecht samenspelend ensemble dat een zaal mee weet te slepen in een orgie van klanken...’ schreef het Dagblad van het Noorden eerder. In deze nieuwe theatershow brengen ze een nieuw repertoire, nieuwe dans en vooral veel nieuwe energie.

Dieb op viool en tinwhistle. David op Highlandpipes, Borderpipes en whistles. William op Gitouki, Theekistbas, Bodhrán en mandoline. Maceál op Gitouki, Harmonica’s, Bodhrán en Thee-kist-bas en danspaar.

www.rapalje.com

RapaljeMet de Billen Bloot

Over zijn eerste soloprogramma Gelukszoekers schreef De Telegraaf nog: ‘Onvermijdelijk luidt de conclusie: een avondje Heerschop maakt gelukkig.’ Ontzettend fijn dus dat hij terug is in Teis met zijn tweede solo!

Waar hij in Gelukszoekers nog verhalen vertelde die hij zelf had meegemaakt, vertelt hij in Van horen zeggen juist de beste verhalen die hij van anderen heeft gehoord. Verhalen die hij zelf graag had beleefd. Of juist verhalen waarvan hij blij is dat hij ze nooit heeft hoeven meemaken. Verhalen waarbij je voelt dat je leven er heel anders had uitgezien als je anders zou hebben gehandeld. Over de liefde van je leven voor wie je niet hebt gekozen, over de andere kant op kijken als het voor je neus gebeurt, over laf en lef, over spijt en spektakel, over ‘had ik maar’ en ‘gelukkig niet’.

Dit programma belooft nog beter te zijn dan zijn vorige, hebben wij van horen zeggen…

www.peterheerschop.nl

70 april

POPULAIRE CONCERTENza 25 apr / 20.00 uur € 19,00 / CJP € 17,00

Peter HeerschopVan horen zeggen (try-out)

CABARETdi 28 apr / 20.00 uur € 19,00 / CJP € 17,00

SHOW & MUZIEKTHEATERwo 29 apr / 20.00 uur € 20,00 / CJP € 18,00

Elk jaar rond 4 mei geven wij bij Teis graag aandacht aan het herdenken van ons verleden en het vieren van onze vrijheid. Dit jaar doen we dat samen met Leoni Jansen. Toen ze zestien was vertelde haar vader haar terloops dat hij ‘fout’ was geweest in de oorlog. Tien jaar na zijn dood werd Leoni nieuwsgierig naar haar vaders geschiedenis en zijn keuzes en begon aan een reis langs ijkpunten uit zijn verleden. Dit bracht haar naar Tunesië, waar hij vocht in het Afrika Korps onder Rommel en naar Texas, waar hij twee jaar als krijgs-gevangene werkte tussen de zwarte katoenplukkers. Daar vindt ze steeds meer missende stukjes van de puzzel. Want wat is goed en fout, toen en nu?

Leoni onderzoekt, filmt en neemt muziek mee. Hoe heeft haar vaders keuze zijn leven en dat van haar getekend? Met Geheim sluit ze min of meer een drieluik af, na Second Wind over haar persoonlijke tocht naar Santiago de Compostela en The Third Road over haar moeder. Leoni Jansen is behalve een begenadigd zangeres ook regisseur en producent van succevolle theaterconcerten en –programma’s.

www.leoni.nl

Leoni JansenGeheim

Kijk op pagina 10 t/m 12‘Meer Cabaret?’

Page 71: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

71april/mei

KLASSIEKvr 01 mei / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 23,00 / CJP € 21,00

De Estlandse dirigente Anu Tali neemt de leiding over het NNO op zich tijdens dit concert, met werk van Mozart, Vivaldi en Mendelssohn. Grote kranten als de New York Times en de Frankfurter Allgemeine prezen Tali’s ‘excellente meesterschap’ en haar ‘immens onderscheidende interpretatie’. Dat belooft dus een sprankelende uitvoering van De Vierde Symfonie ‘Italiaanse’ van Mendelssohn te worden, een muzikaal ‘reisblog’ waarover hij zelf schreef: ‘Het is het vrolijkste wat ik ooit heb gecomponeerd. U hoort alleen strijkers, orgel en de verbluffend mooie stem van countertenor David Allsop.

Mozart: Symfonie nr.29 Vivaldi: Stabat MaterMozart: Uit Mitridate, re di ponto: Va, va l’error mio palesaMendelssohn: Symfonie nr. 4 ‘Italiaanse’

Dirigent: Anu TaliAlt: David Allsop

www.nno.nuVoor meer informatie zie pagina 13

Noord Nederlands OrkestAnu Tali dirigeert Mendelssohn

De Troupe van Joep is het splinternieuwe theatergezelschap rondom Joep Onderdelinden, die vorig seizoen nog met DUS! te zien was in Theater Geert Teis en die we natuurlijk allemaal kennen als postbode Siemen uit de televisieserie ZAAI. Joep heeft zijn krachten gebundeld met Wimie Willhem (HEMA de musical) en Wil van der Meer (Amandla! Mandela). Bodil de la Parra (Powervrouwen) schreef het plot en Jasper Verheugd (Vijftig Tinten... De Parodie – in oktober 2014 te zien in Teis) is verantwoordelijk voor de regie.

Deze bevlogen theatermakers vinden elkaar in hun vermogen om u, het publiek, ouderwets te kunnen vermaken en een onvervalste feelgood-avond te bezorgen. Deze voorstelling heeft alles wat u zoekt in zich: een goed verhaal, herkenbare liedjes, hilarische dansjes en topacteurs die u steeds op het verkeerde been zetten. Een muzikale komedie in 336 delen, zegt de Troupe zelf. Telt u mee?

www.bostheaterproducties.nl

SPECIALdo 30 apr / 20.00 uur € 23,00 / CJP € 21,00

Boer zoekt betere vrouwDe Troupe van Joep

IN SERIE

Page 72: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

72 mei

Het is het beroemdste liefdesverhaal uit de theaterge-schiedenis. Een tijdloze klassieker over de familievete die wordt veroorzaakt door de liefde tussen Julia Capulet en Romeo Montague. In deze versie van regisseur Lucas De Man van Het Zuidelijk Toneel blijft de taal, de plot en de traditie van Shakespeare behouden, maar wordt het bekende verhaal in een modern jasje gestoken. Romeo & Julia is immers voor iedere generatie en voor iedere cultuur.

Romeo & Julia wordt de eerste van een reeks Shakespeares die Lucas de Man de komende jaren maakt. Hij voert u via Shakespeare’s prachtige taal mee naar de verboden en on-mogelijke liefde tussen Romeo en Julia. Tegelijkertijd wordt de vraag gesteld of we tegenwoordig nog wel écht te durven kiezen voor de liefde. De Man: ‘Mijn generatie is opgegroeid in grenzeloze vrijheid. Voor het eerst is een generatie zélf verantwoordelijk voor zijn eigen geluk. Maar wat kies je als alles kan?’

Lucas De Man koos Sanne den Hartogh en Yonina Spijker voor de rollen van Romeo en Julia, geen onbekenden op het grote toneel. Yonina Spijker is veelvuldig te zien in voorstellingen van de Veenfabiek en Sanne den Hartogh in voorstellingen van Toneelgroep Oostpool. Daarnaast is Den Hartogh een van de spelers in het televisieprogramma De vloer op en speelde hij in de tv-serie Adam & Eva.

tekst: William Shakespeare regie: Lucas De Man spel: Sanne den Hartogh, Yonina Spijker, Nik van de Berg, Eva Meijering e.a.

www.hzt.nl/RomeoEnJulia

Voor meer informatie zie pagina 08

Romeo & JuliaHet Zuidelijk Toneel

TONEELza 02 mei / 20.00 uur / inleiding 19.00 uur € 20,00 / CJP € 18,00

Andermans Veren Live!Voor de Prijzen en de Roem

POPULAIRE CONCERTENdo 07 mei / 20.00 uur € 17,50 / CJP € 15,50

IN SERIE

Voor de Prijzen en de Roem is alweer het tweede theater-programma van Andermans Veren Live! Hun eerste programma werd met gejubel ontvangen, want ‘de dynamiek is grandioos en de voorstelling verveelt geen seconde.’ (De Toren). Ook dit tweede programma is weer een samenwerking tussen presentator en wandelende theaterencyclopedie Kick van der Veer en het vijfkoppige theaterensemble Andermans Veren Live! Een prachtige ode aan het Nederlandstalig theaterlied, vol humor en integriteit.

www.andermansverenlive.nl

In 2010 kreeg het populaire Radio 2 programma Andermans Veren, waarin bijzondere kleinkunst en cabaret te horen is, navolging in het theater in de vorm van Andermans Veren Live!. In Voor de Prijzen en de Roem laten Johan Hooge-boom, Jelle Amersfoort, Bas Maree, Jurrit de Bode en Anouk Dorfmann de mooiste Nederlandstalige theaterliedjes van toen horen, in een modern jasje. Van Robert Long tot Drs. P en Toon Hermans naar Ramses Shaffy en Brigitte Kaandorp: u zult oude liedjes herbeleven of verrast worden met nummers waarvan u het bestaan niet wist.

Page 73: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Elke vrijdagavond is hij te zien in De Wereld Draait Door als huiscabaretier die grappig en snel de actualiteiten van die week doorneemt. De jonge Pieter Derks won in 2005 de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival en sindsdien is het hard gegaan – vorig jaar presenteerde hij zelfs zijn eerste, goed ontvangen, oudjaarsconference. De Volkskrant vond hem eerder ‘een verademing, verzorgd, actueel, venijnig, literair en muzikaal’ en deze stijl zet hij verder door in alweer zijn zesde theatervoorstelling. Hij is vriendelijk van toon, maar zit vol scherpe grappen en con-fronterende vragen. Wanneer u hem alleen van televisie kent, zijn de mooie liedjes en fantasierijke verhalen misschien een fijne verrassing. Deze avond in Teis komt zijn frisse commentaar op het laatste nieuws op een vrolijke en vlotte manier voorbij, Zo goed als Nieuw.

www.pieterderks.nl

Ze komen weer terug naar Teis! De sterren van de Nederlandse countryscene zorgden eerder al voor heerlijke, strak uitver-kochte avonden in ons theater en zij komen dit nog eens dunnetjes overdoen met hun nieuwe programma. In deze editie is gekozen uit een bijna oneindige lijst van wereldhits van de jaren ’20 tot het recentere verleden, met hier en daar een uitstapje naar wat goudeerlijke rock-’n-roll. Het belooft weer een feest der herkenning te worden, een feest dat in fantastische goede handen is bij Back to the Country.

Savannah is een van de beste countrybands uit Europa en presenteert vocaal en instrumentaal altijd een erg hoog niveau. Zanger, songwriter en gitarist Dick van Altena (Major Dundee) en zanger/gastheer Cor Sanne zorgen er samen met Savannah voor dat u deze avond van begin tot eind geboeid zult blijven. En dan is er na de show natuurlijk weer een sing-along in de foyer, waar de ongedwongen sfeer nog even wordt voortgezet.

www.backtothecountry.nl

Het nummer Bohemian Rhapsody staat bijna elk jaar bovenaan in de Top 2000, het Greatest Hits album is het meest verkochte album aller tijden in Engeland en de band heeft maar liefst 18 nummer één hits op zijn naam staan. We kunnen dus wel stellen dat Queen één van de meest succesvolle bands aller tijden is. Het grote gemis dat we ze niet meer in het echt kunnen zien optreden, wordt ruim-schoots goedgemaakt door de Bohemian Rhapsody Band, dé tributeband die met het grootste gemak alle hits weer tot leven brengt.

In hun Somebody to Love show vertolken zangers en zangeressen, dansers en danseressen live Queens bekendste nummers. Alle deelnemers speelden eerder al grote rollen in verschillende musicals op Broadway en weten dus perfect hoe zij een goede show moeten neerzetten. Voeg daar nog een geweldige rockband aan toe, spectaculaire kostuums en natuurlijk de fantastische nummers – en er ontstaat een ode aan Queen die simpelweg onovertroffen is.

www.ebtheater.nl

The Bohemian Rhapsody BandSomebody to Love

Back to the Country – Part IVSavannah, Dick van Altena en Cor Sanne

Pieter DerksZo goed als Nieuw

73mei

‘Liefde op het eerste gezicht?’

Kies voor een Blind Date! Kijk voor meer informatie op pagina 31 en 64

POPULAIRE CONCERTENvr 08 mei / 20.00 uur € 26,00 / CJP € 24,00

POPULAIRE CONCERTENza 09 mei / 20.00 uur € 20,00 / CJP € 18,00

CABARETwo 13 mei / 20.00 uur € 22,50

Page 74: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

74 mei

Over hun vorige voorstelling, die in Teis bijna helemaal was uitverkocht, schreef De Theaterkrant dat het een echt ‘hart onder de riem’ was. En dat is precies wat het moet zijn: een groep steengoede actrices en cabaretières brengen komische sketches en herkenbare liedjes zodat u samen met uw vriendinnen een heerlijke, vrolijke avond uit kunt verwachten. Alle onderwerpen die worden behandeld tijdens deze eigentijdse revue zijn ontzettend herkenbaar, het zijn

echte ‘damesdingen’. Van relaties en carrière tot lichamelijk verval: het zijn hilarische, pijnlijke en ontroerende dingen die het leven van een vrouw kunnen verrijken, maar soms ook verarmen. Metro vond Een revue van nu een ‘ge-slaagde voorstelling voor vrouwen (en eventueel mannen waarvoor de powervrouw een kaartje koopt).’ Dus (power)vrouwen, neem gerust ook uw man mee!

www.bostheaterproducties.nl

SHOW & MUZIEKTHEATERvr 15 mei / 20.00 uur € 24,50 / CJP € 22,50

SHOW & MUZIEKTHEATERza 16 mei / 20.00 uur € 17,00 / CJP € 15,00

Jules de Corte werd als zanger-dichter-pianist bekend met liedjes als De vogels, Ik zou weleens willen weten, Hallo Koning Onbenul en Als je overmorgen oud bent en won vele prijzen met zijn muziek. Hij was een virtuoos pianist, een woordkunstenaar, meester van het luisterlied en een zanger met een kritische blik op de maatschappij. Hij was ook een man met tegenstrijdigheden. In Lied van mijn vader zingt Jules’ zoon Ernst de Corte de liedjes van zijn vader. Door Jules’ nalatenschap: de enorme hoeveelheid liedjes, heeft zanger en gitarist Ernst hem steeds beter leren kennen en worden er allerlei herinneringen naar boven gebracht.

Ernst de Corte kreeg muziek natuurlijk met de paplepel ingegoten. In Lied van mijn vader wordt hij bijgestaan door pianist en componist Guus Westdorp, die eerder werkte met Toon Hermans en Liesbeth List. Samen delen zij graag hun passie voor het Nederlandse Lied met u.

www.liedvanmijnvader.nl

Voor meer informatie zie pagina 06

Ernst de CorteLied van mijn vader

Powervrouwen Een revue van nu 2Met Lieneke le Roux, Pamela Teves, Cystine Carreon, Mylène d’Anjou, Ziarah Janssen, Dieuwke Tönissen en Wim Veenhof

IN SERIE

Page 75: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

75mei

Nederlands enige echte theaterdiva Karin Bloemen is terug! Al sinds 1983 is de opvallende verschijning met haar prachtige liedjes, bruisende optredens en heerlijke theater-shows niet meer weg te denken uit de theaters. Vijftien jaar geleden voorspelde ze in haar show Kameleon dat ze in de goot zou eindigen, of in de karaokebar van Gerard Joling, samen met alle andere verzopen artiesten. Die vijftien jaren zijn ondertussen voorbij. Hoe staat ze ervoor?

In Witte Nar krijgt u een antwoord op die vraag. Is ze aan de drank? Treedt ze in de voetsporen van Janis Joplin en Amy Winehouse? Met haar fabuleuze stem en expressieve mimiek vertelt Bloemen u de antwoorden, verpakt in een show zoals u die van haar gewend bent en begeleid door haar vierkop-pige La Bloemen Band.

www.labloemen.nl

Karin BloemenWitte Nar

SHOW & MUZIEKTHEATERdo 21 mei / 20.00 uur € 24,00 / CJP € 22,00

The Music ExplosionDé muzikale koren-knaller van het jaar!

SPECIALvr 22 mei / 20.00 uur € 23,00 / CJP € 21,00

We openden het seizoen met de roffel van Slagerij van Kampen en we eindigen het seizoen met de knal van The Music Explosion. Deze muziekexplosie wordt veroorzaakt door drie koren uit onze regio, een feestelijk combo, dansers, een zandtekenaar en twee bekende musicalsterren. In een avondvullend programma passeren hoogtepunten uit het eigen popkoorrepertoire en de beste musical- en pophits de revue. ’s Middags wordt er nog met iedereen gerepeteerd… ’s Avonds gaat het los!

Deze unieke avond leunt helemaal op de samenwerking tussen professionals en enthousiaste amateurs. Het koor zingt niet alleen eigen aktes, maar vormt ook het ensemble tijdens de solo’s van de musicalsterren. Het wordt een feestje dat zijn weerga niet kent… in samenwerking met mensen die u misschien wel kent!

Theater Geert Teis organiseert deze avond samen met de Muziekschool Zuid-Groningen.

www.vetheater.nl

SPONSOR

Page 76: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

Theater Geert Teis heeft het geluk om veel vrienden te hebben. En weet u wat het voordeel is van vrienden? Die hebben een streepje voor. Wilt u dus straks ook weer profiteren van voorrang bij de voorverkoop van het nieuwe theaterseizoen, meldt u dan alvast aan als Vriend. Bovendien profiteren vrienden van zeer aantrekkelijke kortingsacties. Bel de Theaterkassa: 0599-631731 (ma. t/m vr. 13.00-16.30 uur) of meld u aan via www.theatergeertteis.nl

Uw VriendenbijdrageDe bijdrage voor het seizoen 2014/2015 bedraagt € 22,50. Jaarlijks in april zal uw bijdrage tot wederopzegging via automatische incasso worden afgeschreven. Indien u hiervan af wilt zien, dan volstaat een simpel telefoontje naar de kassa, een briefje (Postbus 26, 9500 AA Stadskanaal) of een mail ([email protected]).

Zullen we samen spelen?‘Profiteer ook van de voordelen. Word Vriend voor slechts € 22,50 per seizoen!’

Weet waar u kooptOp internet worden tegenwoordig veel theaterkaartjes aangeboden door malafide organisaties die meestal een hogere prijs berekenen en soms niet eens beschikken over de kaartjes die zij aanbieden. Veilig kopen – en tegen de juiste prijs – doet u op de website van Theater Geert Teis: www.theatergeertteis.nl.

76

PODIUM CadeaukaartMet de PODIUM Cadeaukaart geef je iemand een mooie ervaring. De kaart is verkrijgbaar bij onze Theaterkassa en inwisselbaar bij vrijwel alle theaters en podia in Nederland. U kunt de kaart ook, eventueel met eigen ontwerp, bestellen via de speciale website: www.podiumcadeaukaart.nl.

Page 77: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

BOOTLEG ABBA MALANDO KWINTETSTUCK HERRY STEF BOS MADELINE BELL & DOLF DE VRIES GRUNNEGER TROEBADOERS VIVA SANTANA TOE MAAR - DOE MAAR ALSOFTOP 2000 LIVE KLAAS KERST EN KLASSIEKERS 3JS - ACOUSTIC CHRISTMASTHE 70’S UNPLUGGED ELVIS 80th ANNIVERSARY FOURTINA XANDER DE BUISONJÉ COR BAKKER LOUIS VAN DIJK THE BLUES BROTHERS PETER CORRYMAGIC OF MOTOWN DI-RECT VIVE LA FRANCE 50 JAAR PALINGSOUND DE STROATKLINKERS - ROOIE RINUS EN PÉ DAALEMMERTHE BOOTLEG SIXTIES MOTEL WESTCOAST RAPALJE ANDERMANS VEREN LIVE!THE BOHEMIAN RHAPSODY BANDBACK TO THE COUNTRY - PART IV

RAGÚS ISABELLE BEERNAERT HET ZWANENMEER SAMAIA 155 (ÉÉNVIJFVIJF)

Genre-overzicht

dovrvrvrwodovrzavrdowododowodiwodowowodiwo

zawowovrzavrvrwovrvrzavrwovr

za

do

zaza

za

dovr zazavrzazoza

zazazavrvrvrzavrvrzadizadozadodozazawodidovrza

vrdozadovrza

02 okt03 okt10 okt24 okt05 nov13 nov21 nov22 nov12 dec18 dec21 jan22 jan12 feb18 feb24 feb04 mrt02 apr08 apr15 apr28 apr13 mei

27 sep29 okt07 jan16 jan17 jan06 feb06 mrt11 mrt13 mrt20 mrt21 mrt24 apr29 apr15 mei

16 mei

21 mei

18 okt01 nov

01 nov

27 nov09 jan24 jan31 jan13 feb21 feb08 mrt14 mrt

04 okt11 okt25 okt31 okt07 nov14 nov15 nov28 nov19 dec20 dec23 dec03 jan29 jan14 feb19 feb26 feb28 feb07 mrt18 mrt24 mrt26 mrt03 apr04 apr

10 apr16 apr25 apr07 mei08 mei09 mei

22242728303132354040404147515153545659606163

63656670727373

222224262931333337394444505153556264667073

20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur

20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur

20.00 uur

20.00 uur

20.00 uur10.00 uur

19.30 uur

20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur13.00 uur20.00 uur

20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur

20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur

77

KLAAS VAN DER EERDEN ARNO VAN DER HEYDEN PAULIEN CORNELISSE LENETTE VAN DONGEN (reprise) DOLF JANSENJEROEN VAN MERWIJKVELDHUIS & KEMPER VELDHUIS & KEMPER DE GROTE IMPROVISATIESHOW CLAUDIA DE BREIJ BRIGITTE KAANDORP ANDRÉ MANUEL PLIEN & BIANCA DROOG BROODEMILIO GUZMAN VROUW HOLLAND JANDINO ASPORAAT MARC-MARIE HUIJBREGTSRICHARD GROENENDIJKPETER HEERSCHOP (try-out) PIETER DERKS

SLAGERIJ VAN KAMPEN SUUS ZINGT TOON DRUMS UNITED JEANS 24JEANS 24DE MUZIEKSANDWICH JOOST SPIJKERS & BANDSOUTH AFRICAN ROAD TRIP PERCOSSA LATER IS NU VOICE MALE ELLEN TEN DAMME LEONI JANSEN POWERVROUWEN - EEN REVUE VAN NU 2ERNST DE CORTE EN GUUS WESTDORPKARIN BLOEMEN

GOSPELKOOR DABARHET NOORDELIJK CLOSE HARMONY FESTIVALHET NOORDELIJKCLOSE HARMONY FESTIVALTONEELVER. ’T AOL VOLKWILLIE’S DEURETONEELVER. ’T AOL VOLKTONEELVER. UDIPOETRY IN CONCERTTONEELVER. ’T CENTRUMINT. ACCORDEONFESTIVAL TONEELVER. TAGO

Cabaret

Klassiek

Special

Populaire Concerten

Show & Muziektheater

Tevens in Teis

wowowodoza

do

vr

12 nov26 nov25 mrt09 apr18 apr

30 apr

22 mei

20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur

20.00 uur

20.00 uur

BLINDDATE 1KASPER VAN KOOTENHUUB STAPEL - M/V DEEL 2 BLINDDATE 2DIEDERIK VAN VLEUTEN - DAAR WERD WAT GROOTS VERRICHT BOER ZOEKT BETERE VROUW -DE TROUPE VAN JOEP THE MUSIC EXPLOSION

di

dozawo

zadowo

vr

30 sep

30 okt29 nov03 dec

10 jan05 mrt01 apr

01 mei

20.00 uur

20.00 uur20.00 uur20.00 uur

20.00 uur20.00 uur20.00 uur

20.00 uur

NNO - SIMONE LAMSMA SPEELT BEETHOVENDE MUZIEKSJOEL MASTREECHTER STAARPURCELL GALA - WILLIAM AND MARY NIEUWJAARSCONCERT WIBI SOERJADI JOSEPH HAYDN - STABAT MATERNNO - ANU TALI DIRIGEERT MENDELSSOHN

vrdozodozadodozavrvrwodowovrvrdoza

17 okt23 okt26 okt06 nov08 nov20 nov11 dec13 dec23 jan30 jan04 feb05 feb11 feb27 feb17 apr23 apr02 mei

20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur

KINDEREN GEEN BEZWAAR DE LAATKOMER VOLLEDIG VERKNIPTPHAEDRA AGNES VAN GOD ONDER ÉÉN DAK BEJAARDEN & BEGEERTE KONINGIN JULIANA DRIE ZUSTERS WIJ,VARKENLAND DE ONTDEKKING VAN DE HEMEL BOY7 (14+) TOT VOLGEND JAAR! DE VREK LA PALOMA DE TWAALF GEZWORENEN ROMEO & JULIA

Toneel

Dans

diwowovrdi

07 okt17 dec28 jan27 mrt07 apr

2339456164

2343436868

31356064

67

7175

20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur20.00 uur

diwowozozozozavrwoza

za

14 okt15 okt19 nov14 dec14 dec28 dec07 feb20 feb25 feb28 mrt

11 apr

252532383841495253

6265

212836

364255

62

71

2526272930333738454748485054676972

21274244444956575759606970

74

7475

79

79

797979798080808081

13.30 uur15.00 uur15.00 uur13.00 uur16.15 uur15.00 uur14.00 uur19.30 uur11.00 uur15.00 uur

14.00 uur

GEZOCHT: KONIJN (3+) ROB EN EMIEL (6+) DE KLEINE KAPITEIN (6+) WINTERCIRCUS WINTERCIRCUS ROBIN HOOD (8+) KIKKER IS JARIG (4+) MINOES (8+)DE GRUFFALO (3+)DE TOVERKETEL VAN SWIEGEL MIEGEL (6+) SNEEUWWITJE (4+)

Jeugd & Familie

wowododiwo

08 okt14 jan15 jan21 apr22 apr

20.00 uur19.30 uur19.30 uur20.00 uur20.00 uur

VIJFTIG TINTEN….DE PARODIE THE SOUND OF MUSIC THE SOUND OF MUSIC HEERLIJK DUURT HET LANGST HEERLIJK DUURT HET LANGST

Musical

Page 78: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015
Page 79: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

79Tevens in Teis

Willie’s Deure is een heerlijk muziekfeest met populaire muziek onder leiding van Willie & The Wallies. Van het volkse levenslied van Wimmie tot de ‘aKOEstische’ boerenrock van Mooi Wark, van de energieke Nederpop van Milan Milano tot de relaxte countrysongs van Dick van Altena.Aanvoerder der Piraten Willie Oosterhuis presenteert grappig en gevoelig en hij laat zich graag onderbreken door boerenkomiek en stoorzender Evert Baptist. Zacht en aKOEs-tisch hoort u pas hoe goed Mooi Wark is!

aKOEstische rockers: Mooi WarkCountry singer-songwriter: Dick van AltenaPrins der Piraten: WimmieCharme Hitzanger: Milan MilanoPresentator: WillieStoorzender: Evert BaptistLive band: The Wallies

www.theaterpiraten.nl

TEVENS IN TEISvr 09 jan / 20.00 uur€ 26,00Reserveren via het theater vanaf 30 juni

Willie’s DeureDe Pijnboom BV

Aan het einde van een jaar vol concerten in zowel binnen als buitenland sluit Gospelkoor Dabar haar 30-jarig jubileum af met een een spetterend concert in Theater Geert Teis.

Tijdens deze muzikale avond neemt Gospel-koor Dabar u mee naar de wereld van de Black Gospel. Dabar biedt u een afwisselend programma waarbij de bekende gospelklas-siekers als Go like Elijah, You’ve got a friend, Oh happy day natuurlijk niet ontbreken. Maar er is meer! Dabar laat u op deze avond ook graag kennismaken met minder bekende nummers uit de Black Gospeltraditie. Gospelkoor Dabar heeft de afgelopen jaren een eigen herkenbare sound gekregen door blues-, soul- en funkelementen toe te voegen. Het belooft dan ook een swingende avond te worden die u absoluut niet mag missen!

Gospelkoor Dabar is afkomstig uit Stadskanaal en telt zo’n 45 leden. Het koor heeft haar eigen swingende band met een karakteris-tieke (gospel)sound. Dabar begon in 1984 als jongerenkoor, maar is anno 2014 uitgegroeid tot een toonaangevend gospelkoor in Stads-kanaal en omgeving! Het koor staat onder leiding van dirigent Gert-Jan Mulder.

www.gospelkoordabar.nl

Op zaterdag 1 november 2014 organiseren The Famondio Singers uit Hoogezand-Sappemeer, in samenwerking met BALK (Bond voor A cappella & Lichte muziek zingende Koren) voor de 5e keer het Noordelijk Close Harmony Festival.

De vaste bezoekers van dit festival weten dat het naast een ontmoetingsplaats altijd een waar feestje is. Op deze inspirerende dag worden workshops gegeven in genres zoals a cappella, close harmony, met of zonder microfoon of met kleine begeleiding.

In de middag zullen ongeveer 16 koren op twee podia in 20 minuten hun beste nummers ten gehore brengen aan de jury, die aan het eind van de middag per podium de winnaar bekend zal maken. En of dat nog niet genoeg is, treedt er ’s avonds ook nog een landelijk bekende a cappella-groep op.

Dus liefhebbers, zangers en andere belang-stellenden, deze dag mag u niet missen!

www.famondiosingers.nl

TEVENS IN TEISza 18 okt / 20.00 uur€ 10,00Reserveren via [email protected]

TEVENS IN TEISza 1 nov / 10.00 uur en 19.30 uur € 8,50 (overdag) / € 10,00 (’s avonds)Reserveren via H. Teuben (06-51391789) en H. Oosting (06-55162129)

Gospelkoor Dabar30 years of Gospel!

Het Noordelijk Close Harmony Festival

In dit Drentse blijspel van Harm Dijkstra kunt u genieten van hilarische taferelen die door de Drentse vereniging ’t Aol Volk worden gebracht. En zo nu en dan viert de romantiek hoogtij!

In het kleine huis van de Klompmakers, op de grens van zand en veen, valt het niet mee om de eindjes aan elkaar te knopen. Aoltie Klompmaker is weduwe en heeft de zorg over een volwassen zoon en dito dochter, een inwonend nichtje en oom Oebel, haar zwager, waar ze meer last dan lust van heeft. Als op een zeker moment de laatste cent is uitgegeven, moet er een oplossing gevonden worden. Als de huur niet op tijd wordt betaald, dreigt uitzetting naar een andere locatie. Nicht Henderika komt op het idee om een herberg annex logement te beginnen. Er lopen immers geregeld reizigers langs hun huis. Maar van een huis een herberg maken, dat valt niet mee, zeker niet voor oom Oebel. En wat voert die Brabantse kunstschilder in z’n schild?

www.aolvolkemmen.nl

TEVENS IN TEISdo 27 nov / 20.00 uurza 24 jan / 20.00 uur€ 11,50 / leden, 65+, CJP en Univé-leden € 9,50Reserveren via het theater vanaf 30 juni

Toneelvereniging ’t Aol VolkDe erpeleters (de aardappeleters)

Page 80: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

80 Tevens in Teis

UDI is een springlevende toneelvereniging in Stadskanaal met een zeer oude traditie in de Kanaalstreek. Vanaf 1918 pelen ze met grote regelmaat blijspelen en kluchten, en de laatste decennia natuurlijk steevast in Teis.Vorig seizoen bracht UDI de doldwaze kome-die Boeing Boeing naar ons theater. Dit stuk is geschreven door Marc Camoletti en werd o.a. bekend door Jon van Eerd. Na het succes van deze voorstelling is UDI er helemaal klaar voor om u minstens net zo’n leuke avond te bezorgen.

In Een rits te ver draait het om camping-eigenaar Harry Vermeulen die wordt geconfronteerd met een grote controle door de gemeente op de veiligheid en hygiëne van zijn camping. Hij zet alles in het werk om de camping tip top in orde te maken voordat de inspecteur zal arriveren. Helaas voor Harry is het niet duidelijk wie de inspecteur is. In een poging de tent overeind te houden, zakt onze hoofdpersoon steeds verder weg in een hilarische draaikolk van problemen, verzinsels en misverstanden.

Uiteraard is er na afloop weer een gezellige nazit is met muziek.

Regie: Annelies Hopman

www.toneelverenigingudi.nl

Deze bijzondere editie van het benefietconcert Poetry in Concert staat voor een belangrijk deel in teken van ‘250 jaar Het Stadskanaal en 400 jaar Semslinie’. Karin Bloemen en Klaas Spekken vertolken naast hun eigen repertoire gedichten op nieuwe muziek van Jacob de Haan. Zij worden begeleid door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ onder leiding van majoor Tijmen Botma. Scholieren uit de regio maken zich sterk voor een ‘Poetryrapbattle’ waarvoor u uw stem kunt uitbrengen. Geniet van unieke streekbeelden van vervlogen tijden en prachtige muzikale hoogtepunten. En swing met ons mee tijdens de afterparty na het concert.

De presentatie is in handen van Baukje Galama, burgemeester Gemeente Stads-kanaal. De opbrengst van dit concert is bestemd voor Voedselbank Zuid-Oost Groningen. De organisatie is in handen van Soroptimistclub Stadskanaal en Rotaryclub Stadskanaal.

www.poetryinconcert.nl

Op de 2e zondag in maart vindt voor het derde jaar op rij het internationaal accordeon-festival plaats. U kunt genieten van werkelijk virtuoze accordeonmuziek in een middag-vullend programma met topaccordeonisten uit binnen- en buitenland. De organisatie probeert ook dit jaar opnieuw een zo ge-varieerd mogelijk programma samen te stellen waarbij diverse stijlen aan bod komen.

De Italiaan Pietro Adragna (foto) was een van de smaakmakers tijdens de 2e editie. In de foyer staan enkele stands opgesteld op accordeongebied. Er is ritmische begeleiding van Bert van Erk (contrabas) en René van Astenrode (drums, vibrafoon). Met dit evene-ment proberen we Stadskanaal op de kaart te zetten in de internationale accordeonwereld. www.accordeonfestival.nl

Toneelvereniging ’t Centrum uit Musselkanaal brengt al vanaf 1999 haar jaarlijkse uitvoering in Theater Geert Teis.

Ook dit keer staan de enthousiaste heren en de vrolijke dames met hun rijke toneel-ervaring weer te popelen om hun publiek een fantastische avond te bezorgen. En hoe kan het ook anders: dat doen zij wederom in het Groningse dialect. U kunt rekenen op een avond hilarische toneelmomenten zoals u die misschien nog wel kent uit de tijd van John Lanting en Piet Bambergen.

Welk stuk de toneelvereniging gaat spelen is bij het ter perse gaan van deze brochure nog niet bekend. U leest het natuurlijk zo snel mogelijk op onze website.

www.toneelvereniginghetcentrum.nl

TEVENS IN TEISza 31 jan / 20.00 uur€ 11,50Reserveren via het theater vanaf 30 juni

TEVENS IN TEISvr 13 feb / 20.00 uur€ 25,00 Reserveren via het theater vanaf 30 juni

TEVENS IN TEISzo 08 mrt / 13.00 uur€ 14,00Reserveren via J. Puts (0599-333291) of [email protected]

TEVENS IN TEISza 21 feb / 20.00 uur€ 8,50Reserveren via het theater vanaf 30 juni

Toneelvereniging UDIEen rits te ver

Poetry in ConcertMet Karin Bloemen en Klaas Spekken

Internationaal Accordeonfestival Stadskanaal

Toneelvereniging ’t CentrumEen vrolijke klucht

Page 81: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

za 20 dec / aanvangstijd nog niet bekendToegang gratis

Muziekschool Zuid-GroningenKerst-Speel-Inwww.muziekschool-zuidgroningen.nl

ma 05 jan / 19.30 uur

Gemeente StadskanaalNieuwjaarsreceptievr 29 mei / 19.30 uurKaartverkoop vanaf een half uur voor aanvang

Gymnastiekvereniging Jahn IIJaarlijkse gymnastiekuitvoering met presentaties in oefening, toestel en danswww.gvjahn2.webklik.nl

Seniorenmiddagen€ 5Reserveren bij H. Boekhoud (0599-750757 / 06-10646104). Kaartverkoop ook aan de zaal vanaf 1 uur voor aanvang

di 23 sept / 14.00 uurMuziek (met bingo)Duo Wijsheid uit Siddeburen

di 11 nov / 14.00 uurToneel‘t Volk van Grada uit Emmen

di 09 dec / 14.00 uurMuziek – Kerstprogramma (met bingo)Menu Complet uit Aalden

di 20 jan / 14.00 uurToneelDES uit Kostvlies

di 17 feb / 14.00 uurMuziek (met bingo)Anne & Marita uit Eexterzandvoort

di 17 mrt / 14.00 uurToneelNut en Genoegen uit Exloo

di 21 apr / 14.00 uurMuziek (met bingo)Max & Maxime uit Klazienaveen

81Tevens in Teis

TAGO (Tot Aller Genoegen Opgericht) bewijst al meer dan 70 jaar een levendige club te zijn met een stevig fundament in de Kanaalstreek. In de zomermaanden spelen leden eenakters in diverse winkelcentra en tussen Kerst en Nieuwjaar dossen ze zich uit in de stijl van Dickens om op die manier het winkelend publiek een warm hart toe te dragen. In maart volgt de bekroning van alle activiteiten en wekelijkse repetities met een avondvullend toneelstuk in Teis!

De firma Sparreboom & Sparreboom is een handelskantoor, waar ze ontzettend veel dingen verkopen. Tenminste, als er wat aan te verdienen valt. Mark en Kees Sparreboom zijn de directeuren en Appie is hun magazijnchef, één uit duizenden. Hij weet overal raad op en ziet alle handel ook wel zitten. Wat echter niet goed uitpakt is die buitenlandse werkster, die zij zwart in dienst hebben. Joke van de Meer is van de belasting en komt daar achter. Ze moeten alle zeilen bijzetten om ongelukken te voorkomen. Juffer Annie is de spil in het ge-heel waar alles om draait. En ma Sparreboom? Dat is weer een verhaal apart.

Regie: Leòn Kerkvliet www.tagotoneel.nl

TEVENS IN TEISza 14 mrt / 20.00 uur€ 10,00Reserveren vanaf 30 juni via het theater of via Pia Heutinck (0599-617948)

Toneelvereniging TAGOSparreboom & SparreboomTAGO speelt een blijspel van J.E.G. Ruiter

Agenda overige evenementen

Alain BaarsAlek BreussingAnnaleen LouwesBart KoetsierBas BeijersbergenBetsy TorenbosBjörn VerzijlberghBob BronshoffBrett RusselCarl HollanderCorbino FotografieCristel BrouwerDanny EllingerDanny van den BergDick de BoerDik NicolaiEsther de BoerFabrice HauwelFotografie Magic of MotownFotostudio KwintenFrank DoorhofGovert de RoosHagemeier Fotografie

Hans de BruijnHarry CockIvar TeunissenJoris van BennekomJos SchuurmanKatinka KrijgsmanKlaas KoppeKlapstuk BeeldmakersKoen GeerlingLaura OldenbroekLeo VegerLiselore ChevalierManja StroomerMarc de GrootMarcel MeijerMark JanssenMax VelthuijsMerlijn DoomernikMich BoscheMichel RijkMichelle RoosMonica MontéMonique BackelandtNASA

Nick van OrmondtNoa VerhofstadPaul PossePeter BoshuijzenPiek-drukwerkPiet-Hein OutPjotr WiesePR Rob en EmielRené den EngelsmanRob NijpelsRoelof BosRoy BeuskerStaatsopera van TatarstanStarsquidStefan SchipperStephanie PistelTarona LeonoraThijs HabetsTos KostermansTVG DesignVera de NietWillem PopelierZoran Lešić

Het programma van Theater Geert Teis is uiteraard maar een selectie uit het brede aanbod van voorstellingen. Staat de voorstelling van uw voorkeur niet vermeld in deze brochure, dan is deze wellicht in de buurt toch te zien. Hieronder volgt een overzicht van omliggende theaters.

MartiniplazaLeonard Springerlaan 2, GroningenReserveren [email protected]

StadsschouwburgTurfsingel 86, GroningenReserveren [email protected]

De OosterpoortTrompsingel 27, GroningenReserveren [email protected]

vanBeresteynMuseumplein 5A, VeendamReserveren 0598-634566 [email protected]

Het Kielzog Gorecht Oost 157, HoogezandReserveren [email protected]

De MolenbergMolenberg 11, DelfzijlReserveren [email protected]

De TramwerkplaatsHavenkade West 3, [email protected]

De Nieuwe KolkWeiersstraat 1, AssenReserveren 088-0128550www.dnk.nl

De MuzevalBoermarkeweg 43, EmmenReserveren [email protected]

De TamboerHoofdstraat 17, HoogeveenReserveren [email protected]

Theaters in de regio

Deze seizoensbrochure is met de grootst mogelijke zorg samengesteld op basis van gegevens zoals ze bij ons per april 2014 bekend zijn. Wijzigingen voorbehouden.

Fotoverantwoording

Page 82: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015

82 Reserverings- en algemene info

Kortingsregelingen

Cultureel Jongeren Paspoort Iedereen beneden de 26 jaar kan via www.cjp.nl een CJP aanschaffen. De pas geeft € 2,00 korting op een groot aantal theatervoorstellingen en is strikt persoonlijk. Deze korting kan ook worden verkregen op vertoon van de Cultuurkaart.

Sociaal ParticipatiefondsDe gemeente Stadskanaal heeft een vergoedingsregeling voor inwoners met een laag inkomen: het Sociaal Partici-patiefonds. Deze regeling is ook bedoeld voor theaterbezoek. Meer informatie vindt u op de site van de gemeente Stads-kanaal: www.stadskanaal.nl

Diversen

Huisregels en voorwaardenBezoek aan Theater Geert Teis geschiedt onder de huisregels van het theater en de Algemene Voorwaarden van de VSCD als gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam.

Kom op tijdWij verzoeken u op tijd aanwezig te zijn. Laatkomers verstoren de voorstelling. Na aanvang vervalt uw recht op toegang tot de pauze.

Mobiele telefoons en opnameapparatuurHet is verboden foto-, video- of geluidsopnamen te maken. Mobiele telefoons dienen in de theaterzaal helemaal te worden uitgezet. Dus stoor uw buurman, andere bezoekers en artiesten, ook niet met een oplichtend scherm.

ConsumptiesHet is niet toegestaan meegebrachte consumpties te nuttigen in het theater en de foyer.

GarderobeDe garderobe is onbewaakt en derhalve op eigen risico. Na afloop van de voorstelling staan de verrijdbare garderobe-rekken op de gang.

Suggesties en klachtenHeeft u suggesties of klachten, dan kunt u deze richten aan de directie van Theater Geert Teis.U kunt bij de kassa en de informatiebalie ook vragen naar een speciaal klachtenformulier

Theaterkassa 0599 - 631 731

De Theaterkassa is geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur en één uur voor aanvang van de voorstellingen. Kaarten reserveren kan ook 24 uur per dag via: www.theatergeertteis.nl.

Reserveringsinformatie

Reserveren in de voorverkoopVan 6 mei tot en met 9 juni 2014 met lotingIn de voorverkoop kunt u alleen kaarten aanvragen via het bestelformulier en via internet: www.theatergeertteis.nl. Wij accepteren geen reserveringen per fax of per e-mail. Mochten er voor een voorstelling meer bestellingen dan beschikbare plaatsen zijn, dan wordt er geloot. Na de loting sturen wij u omstreeks 19 juni een factuur/orderbevestiging. U heeft aansluitend een week (23 t/m 27 juni 2014) de tijd om te controleren of uw reservering correct is verwerkt. Na deze reactieweek zullen wij de openstaande factuur omstreeks 3 juli innen via automatische incasso. Indien u liever contant afrekent, kunt u in de bewuste reactieweek de factuur ook bij de theaterkassa betalen. U dient ook in dat geval wél eerst de machtiging in te vullen op het bestelformulier. Na ontvangst van uw betaling sturen wij in de tweede week van september de kaarten toe.

Voor de afhandeling van uw seizoensreservering betaalt u eenmalig € 4,50 administratiekosten; als u kiest voor E-ticket en E-nota dan betaalt u slechts de helft van dit bedrag, namelijk: € 2,25.

Losse verkoopVanaf 30 juni 2014De kassa is gedurende de zomer van 7 juli t/m 14 september 2014 geslotenU kunt rechtstreeks kaarten kopen aan de theaterkassa, via internet en/of (telefonisch) reserveren. U dient als u de kaarten contant wil betalen deze binnen een termijn van 2 weken af te halen en te betalen. Zijn de kaarten daarna nog niet opgehaald, dan behouden wij ons het recht voor om de reservering te annuleren. Eventueel kunnen wij u ook een factuur sturen, dan ontvangt u de kaarten na betaling per post. Tijdens de zomersluiting kunt u alleen via internet reserveren en kiezen voor iDEAL. Reserveert u op het laatste moment nog kaarten, dan dient u deze op de voorstel-lingsavond tot uiterlijk 20 minuten voor aanvang af te halen. Daarna hebben wij het recht de kaarten bij u in rekening te brengen, of aan anderen door te verkopen.

Reserverings- en administratiekosten U betaalt € 0,75 per toegangskaart als u kaarten van tevoren reserveert bij de kassa. Voor het aanmaken van een factuur (dat kan alleen wanneer u minimaal 3 weken voor de voorstellingsdatum reserveert) berekenen wij tevens € 4,50 administratiekosten. U betaalt geen reserverings- en administratiekosten als u kaarten aan de kassa koopt en meteen afrekent.

Reserveren voor ‘Tevens in Teis’De kaartverkoop/reservering begint op 30 juni 2014. Zie pagina 79 voor meer informatie.

Wachtlijst uitverkochte voorstellingenVanaf 30 juni 2014 kunt u voor een uitverkochte voorstelling uw naam en telefoonnummer vrijblijvend en kosteloos laten noteren op een wachtlijst. Komen er kaarten beschikbaar, dan wordt de wachtlijst op volgorde afgewerkt. U kunt ook op de middag of avond van de voorstelling informeren of er nog kaarten beschikbaar zijn gekomen. Een plek op de wachtlijst biedt geen garantie, maar geeft wel vaak een goede kans om alsnog kaarten voor een uitverkochte voorstelling te bemachtigen.

Restitutie/verhinderingEenmaal gekochte plaatsbewijzen worden niet gerestitueerd. Als u op de dag van de voorstelling door omstandigheden niet in staat bent om naar het theater te komen, draagt het theater daarvoor geen verantwoordelijkheid. Slechts in heel bijzondere situaties kunt u tot een week voor de voorstelling kaarten omruilen voor een andere voorstelling in hetzelfde seizoen. Alleen bij uitverkochte voorstellingen kunt u ook binnen een week voor de voorstelling nog kaarten inleveren, waarna wij voor u proberen deze kaarten door te verkopen. Als dit lukt, ontvangt u een tegoedbon. Bij ruiling/doorverkopen brengen wij u per kaart € 2,50 annuleringskosten in rekening.

Speciale wensen

Speciale plaats i.v.m. handicap of rolstoelgebruikHeeft u een zodanige handicap of beperking dat een speciale plaats noodzakelijk is, dan kunt u deze aanvragen. U dient ons dan per aparte brief (gehecht aan het bestelformulier!) te informeren over de reden van uw verzoek en wij zullen daar zoveel mogelijk rekening mee houden. Tijdens de voorverkoop kunt u uw verzoek ook via de website kenbaar maken, tegelijk met uw reservering.

Slechthorenden Voor slechthorenden beschikken wij over een geluidsver-sterkingsysteem. U kunt op de avond van de voorstelling een gehoorversterker lenen bij de informatiebalie. Dragers van een gehoorapparaat kunnen daarmee het geluid van de voorstelling ontvangen via de ringleidingstand. Heeft u geen gehoorapparaat (of een gehoorapparaat dat ons signaal niet kan ontvangen), dan kunt u een hoofdtelefoon aansluiten op de gehoorversterker (2.5 mm aansluiting). Hoofdtelefoons worden uitgeleend bij de informatiebalie.

StoelverhogersBij jeugd- en familievoorstellingen beschikt het theater over voldoende stoelverhogers voor de allerkleinsten. Voor kleine volwassenen zijn er kussens te leen bij de informatiebalie.

Page 83: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015
Page 84: Theater Geert Teis seizoensbrochure 2014-2015