Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

28
Seizoensbrochure 2015 - 2016

description

 

Transcript of Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Page 1: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Seizoensbrochure 2015 - 2016

Page 2: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Voorwoord

Cabaret & KleinkunstKees van Amstel............................................................................................................ 04Roué Verveer................................................................................................................ 05Soundos el Ahmadi....................................................................................................... 06Maarten Ebbers.............................................................................................................07Lankmoed.................................................................................................................... 08Greg Shapiro................................................................................................................ 09Murth Mossel................................................................................................................ 10Rauw Spul.....................................................................................................................11Intgeniep...................................................................................................................... 12Rayen Panday............................................................................................................... 13Begijn Le Bleu............................................................................................................... 14Maarten Ebbers & Nina de la Croix................................................................................ 15Dengboy.......................................................................................................................16Omar Ahaddaf............................................................................................................. 17Brokstukken.................................................................................................................. 18Madelijne Kool............................................................................................................. 19Kapsalon...................................................................................................................... 20Cabaretteketet.............................................................................................................. 21

MuziekFauvist.......................................................................................................................... 22Latineo Soul Shake........................................................................................................ 23

Kinderen & jongerenWijnand Stomp............................................................................................................. 24&25 PEST............................................................................................................................. 26

WorkshopsPUURee@Scool.............................................................................................................27

02

Inhoudsopgave

Page 3: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

03

Voorwoord

Voor u ligt ons theateraanbod voor het seizoen 2015-2016 met een mix van kleinkunst, toneel, muziek en cabaret.

Nieuw in ons aanbod is Rayen Panday. Een veelbelovend cabaretier die recent zijn televisiedebuut met zijn voorstelling ‘Drie keer Rayen’ bij de VARA had. Daarnaast de winnaar van het Leids Cabaret Festival 2012 Omar Ahaddaf. Met zijn warme en innemende persoonlijkheid won hij zowel de publieks- als juryprijs! Tevens is er een start gemaakt met een bijzondere samenwerking met theater de Meervaart waarbij de com-edy ‘Kapsalon’ een eerste stap is. Tenslotte heeft Latineo Soul Shake zich bij ons aangesloten. Zij brengen een muziektheater waarin de bekende nummers uit de Amerikaanse Soul en R&B vermengt worden met de warme en ritmische klanken van de Latijns-Amerikaanse Salsa muziek.

We denken een mooi, gevarieerd en vooral kwalitatief aanbod te kunnen bieden en geven graag aanvullende informatie over de inhoud van de voorstellingen. Telefonisch, per e-mail of door langs te komen.

Hartelijke groet van PUURee,Peter Rijsewijk & Erwin Lunstroo

Page 4: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Kees van Amstel is veranderd. Hij merkte op feestjes dat hij steeds vaker gemeden werd vanwege zijn cynische blik op de wereld. Hij is nu ‘chill’ en ‘super relaxed’. Hij ziet nu van alles de zonzijde. Onrecht, zinloos geweld of een bitterbal die van binnen nog bevroren is: Kees is helemaal zen…. Ja ja, mocht je willen. Ga snel kijken, want het duurt niet lang meer tot de bom barst!

‘Schoon en Smerig’ is de nieuwe avondvullendeshow van Kees van Amstel. O ja, een thema, het moet een thema hebben. Nou dat is er! Waarom neemt niemand meer verantwoordelijkheid? En waarom zijn we steeds beter in uitdelen dan in incasseren?

Hup, pak aan, twee thema’s. Kom nou maar, want Kees heeft een verhaal. En grappen. As usual.

Kees van Amstel is comedian bij Comedytrain, is één van de breinen achter het TV programma ‘Dit Was Het Nieuws’, hij was te zien bij Comedy Central en hij maakte cabaret bij het VARA radio-programma ‘Spijkers met Koppen’.

‘Schoon en Smerig’ is zijn derde avondvullende show. Hij maakte eerder een zeer succesvolle theatershow met cabaretier Rob Urgert (De Kwis): ‘Hoe Word Ik Gelukkiger Dan Mijn Buurman Zonder Dat Het Veel Kost’ en de afgelopen twee seizoenen toerde hij door heel Nederland en België met ‘Jong, Hip, Fris en andere Gruwelijkheden’.

Kees van AmstelSchoon en Smerig

04

Cabaret - Nieuwe voorstellingspeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

Schoon en Smerig’ is de nieuwe avondvullendeSchoon en Smerig’ is de nieuwe avondvullendeSchoon en Smerig’

Page 5: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Roué VerveerOp het laatste moment

05

Cabaret - Nieuwe voorstellingspeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

Na zes avondvullende theaterprogramma’s en een nominatie voor Neerlands Hoop heeft Verveer allang bewezen dat hij een blijver is in cabaretland. Bovendien is hij regelmatig op TV te zien. Wat Roué in zijn zevende avondvullende voorstelling gaat vertellen is nog een verrassing maar één ding is zeker: Het publiek zal met buikpijn van het lachen de zaal verlaten.

‘De schakeling van pure lol met een stortvloed aan grappen naar ernst gaat Verveer uitstekend af, ongetwijfeld omdat hij in beide stemmingen helemaal eerlijk is’. (de Volkskrant)

Roué behoort inmiddels tot de grootste comedians van Nederland. Overal volle zalen. Ooit is hij begonnen bij Comedytrain en nu zijn er inmiddels al zes voorstellingen door hem gemaakt en opgenomen door de VARA.

Page 6: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Soundos el AhmadiGeboren met ervaring

Soundos is stand-up comedian bi j Comedytra in en 1,5 mi l joen mensen hebben haar gezien a ls f inal is te b i j het TV programma ‘Wie is de Mol? ’ se izoen 2011.

‘We willen alleen mensen met ervaring’ is een zin die Soundos al haar hele leven hoort.Voor Soundos geen probleem, want zij lijkt geboren met ervaring. Veel ervaring. Dit kreeg zij mee van haar ouders, grootouders en de rest van haar omgeving. Wat doe je als je dit niet hebt? Wordt er niet te veel van je verwacht van kinds af aan? Hoe ga je om met de sociale druk en verwachtingen van de samenleving?

Dit zijn vragen waar Soundos mee worstelt tijdens haar derde avondvullende voorstelling. De innemende en energieke Soundos maakt het publiek deelgenoot van haar gedachten en humor. Soundos is een rasechte verha-lenverteller, want........ zo is zij nou eenmaal geboren.

06

Cabaret - Reprisespeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

Page 7: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Maarten EbbersAppeltje eitje

Maarten is een jongen. Een gewone jongen. Waar er wel meer van zijn. Je kent ze wel. Brilletje, buikje, blonde haren, scheve tanden: Aardige gast. Altijd wat te vertellen en je kan lekker met hem lachen. Maar dan begint hij te zingen...

Zijn gitaar zingt en scheurt en jankt en verleidt, monden zakken open en billen schuiven langzaam naar de puntjes van de stoelen, Maarten zingt, preekt en betoverd. Dit is te muzikaal om cabaret te zijn. Maar voor een muzikant is Maarten dan wel weer errug grappig…

In 2009 won hij er zowel de jury- als de publieksprijs mee bij het Leids Cabaret Festival.

HP de tijd schreef: “Het num-mer van Maarten Ebbers ‘Hondje met een trui’ is als het nieuwe volkslied…”

Op dit moment schrijft Maarten aan een nieuw stel geweldige liederen, alwaar hij de harten van de rest van Nederland mee veroveren zal. Misschien wel vanuit uw theater?

Het is zo makkelijk he? Gewoon Maarten boeken en dan kunt u later zeggen; `Ik was er bij, toen kende niemand hem nog. Toen zag ik iets gebeuren en toen wist ik al.. Appeltje eitje!`.

07

Cabaret - Nieuwe voorstellingspeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

Het is zo makkelijk he?

Winnaar jury- & publieksprijs

Leids Cabaret Festival

Page 8: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

LankmoedOnvergetelijk

Het is een druilerige november avond in 1961. In een intiem verlichte feestzaal achter de Don Boscokerk te Oss ontmoeten Peters ouders elkaar voor de allereerste keer. Tijdens een zwierige quickstep op ‘Bye Bye Love’ van ‘The Everly Brothers’ slaat de vonk tussen hen onherroepelijk over. Een lied over tragisch verdriet, gebroken harten en gedwongen afscheid wordt de soundtrack van een lang, gelukkig en gezegend leven samen.

Hier begint ‘Onvergetelijk’, de tweede avondvullende voorstelling van Lankmoed. In een wervelende mix van muziek, mimiek, woord, beweging en poëzie worden Jan en Peter persoonlijker dan ooit. Ze vertellen over het kersverse vaderschap van Jan; over zijn geluk, zijn angsten en zijn twijfels wanneer hij zijn dochter ’s avonds naar bed moet brengen; over Peter en zijn mama en hoe de nacht soms onverbiddelijk vroeg een leven komt vertroebelen.

Lankmoed brengt u muzikaal totaalcabaret over de liefde van een vader voor zijn kind en van een zoon voor zijn moeder. Een even ontroerende als hilarische voorstelling over hoe die liefde, hoe sterk ook, zich aan de vaak oneerlijke wetten van het leven dient te houden.

Vandaar dat Jan en Peter hebben besloten dat geen enkel liefdevol moment nog verloren mag gaan. De tijd is te kort. Elk gevoel, elke oogopslag, elk woord en elk teder moment, ze zijn te waardevol. Lankmoed wordt onvergetelijk!

08

Cabaret - Reprisespeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

Winnaar publieksprijsCameretten

Page 9: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Greg ShapiroPart-Time Hypocrite

‘What’s impressive is that he’s lived in Europe long enough to know the local politics, as well as being able to poke fun at his homeland.’ (De Volkskrant)

Shapiro plays deftly with clichés and knows how to transcend them. He lands his jokes with precision.’ (Het Parool)

‘Greg is full of confi dence and charisma. His English – peppered with Dutch - is easy to follow. He involves the audience with targeted questions to his story… Ingredients are in perfect working order.’

(Arnhem Direct)

In his fourth solo show, Greg Shapiro takes on Planet Earth and his own half-assed attempts to save it. With his trademark painful honesty, Shapiro examines how he tries to be an Idealist and falls hilariously short. - Volunteering for Greenpeace and causing an inter-offi ce confl ict; - Eating vegetarian and bankrupting his household;- Bringing his daughter to a protest march; then buying her an iPod.

Shapiro the Idealist delights in shining a light on Corporate Greed. Shapiro the Hypocrite admits that sometimes he does corporate gigs for compa-nies with Corporate Greed. And – while he invites the audience to join him in creating problems for Big Polluters – Shapiro also targets the lunatic greens who pollute the Green cause with conspiracy theories about GMOs with alien DNA.

Greg Shapiro- ‘The American Netherlander’- is known for his work with Boom Chicago, Comedy Central and VARA HumorTV. His book ‘How to Be Orange: an Alternative Dutch Assimilation Course’ is available internationally. With over 1 million views on YouTube, Shapiro is now working on the weekly project ‘The United States of Europe.’ He is also touring with his performance series ‘Greg Shapiro Presents US/UK Headliners.’

09

Cabaret - Reprisespeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

Boom Chicago Comedy Central

Page 10: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Murth MosselVoors en tegens

10

Cabaret - Nieuwe voorstellingspeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

Murth Mossel kan alles. Behalve kiezen. Hij is presentator, stemacteur, maar bovenal comedian. Murth heeft al vier avondvullende cabaretvoorstel-lingen op zijn naam staan. Allen werden uitgezonden door de VARA. Daarnaast is Murth oprichter van Carib-bean Combo en al meer dan vijftien jaar lid van Com-edytrain.

In de nieuwe voorstelling heet ‘Voors en tegens’ weegt Murth op humoristische wijze de belangrijke beslissingen in zijn leven tegen elkaar af. Wat zijn bijvoorbeeld de voors en tegens van samenwonen, biologisch verantwoord eten, elektronisch factureren en zonnepanelen?

Wat gebeurt er als je voor het één kiest en juist niet het ander? Heeft het invloed op je hele levenspad of valt dat allemaal wel mee?

Page 11: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Rauw SpulTIJD

Kay en Gert Jan scheuren in ‘TIJD’ het tijds-ruimte continuum een totaalruptuur en knallen de eeuwen door. In een back to the future achtige setting (Zonder De-Lorean) proberen ze het verleden te repareren, zonder dat het blijvende schade aan het heden achterlaat.

Rauw Spul gaat van poeren in de oersoep tot slapstick aan het einde van de tijd. Science fi ction Cabaret, Back to the future theater, geef het een naampje. Hoe dan ook, het is weer een authentieke Rauw Spul. Compleet met fysiek spektakel, fi lmreferenties, subtiel lawaai en grof centimeterwerk.

‘De klok/tijd heeft niet stilgestaan, weet ook Rauw Spul. Na het Leids Cabaret Festival en hun tweede avondvullende programma ‘Wildgroei’ knallen Kay en Gert Jan in september 2015 hun derde voorstelling op de planken: TIJD!!!

11

Cabaret - Nieuwe voorstellingspeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

Rauw Spul gaat van poeren in de oersoep tot slapstick

FinalistLeids Cabaret

Festival

Page 12: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

IntgeniepJeukt

Iedereen heeft wel eens jeuk waar je niet kan krabben. Maar wat a ls het onhoudbaar wordt? Ofwel laat je je chi rurg isch krabben, maar dat wordt niet terugbetaald. Ofwel leert Intgeniep je a lsnog krabben waar je niet kan krabben. Het enige dat Intgeniep daarvoor nodig heeft : jouw oprechte wi l te krabben waar het niet kan en jeuk waar je niet kan krabben. De jeuk hoef je niet eens zel f mee te brengen. Intgeniep jeukt . Intgeniep jeukt iedereen. Ook de dieren.

In 2009 werd Intgeniep winnaar van de Publ iekspr i js van het Belg ische Humorologieconcours.

Intgeniep was bovendien f inal is t van het Le ids Cabaret Fest iva l 2007, Humorologie 2009 en werd in de Cabaret en Comedy Gids één van de meest veelbelovende ta lenten genoemd.

Na het b i jzonder goed ontvangen ‘Op een haar ’ , duikt Intgeniep nu de zaal in met veel meer van dat en niets minder. Een hoogst absurde, fantast ische en muzikale voorste l l ing die st iekem uitb l inkt . Intgeniep jeukt en doet d i t geheel tegenwi js en e igendraads. Geniepige jeuk kan onvoorste lbaar p lezant z i jn .

Intgeniep bestaat u i t : Jo Tambuyzer, Maarten Schuermans en Wouter Voorspoels .

12

Cabaret - Nieuwe voorstellingspeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

Iedereen heeft wel eens jeuk waar je niet kan

Finalist Leids Cabaret Festival

& Humorlogie

Page 13: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Rayen PandayNiet Verder Vertellen

Cabaret - Nieuwe voorstelling jan. t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

Niet Verder VertellenNa zijn tweede avondvullende voorstel-lingVrijspraak neemt Rayen geen blad meer voor de mond. Frank en vrij durft hij alles te vertellen. Wat valt er eigenlijk nog te vertel-len, als iedereen altijd maar een mening klaar heeft?Juist hetgeen dat niet verder verteld mag worden!

Van New York tot Bangkok is Rayen erachter gekomen dat de vragen overal hetzelfde zijn. Het antwoord verschilt echter per stad.

In zijn derde avondvullende programma zal Rayen het hebben over dingen die tussen ons moeten blijven, want hij gaat er vanuit dat jullie wel een geheimpje kunnen bewaren.

VrijspraakIn zijn tweede avondvullende voorstelling wil Rayen vrij zijn maar zich vooral ook vrij voelen.Want wat doe je als je eindelijk vrijgesproken bent van al je verplicht-ingen? Alles dat je leuk vindt natuurlijk!

Althans… dat zou je denken. Vrijspraak gaat over je niet meer schuldig te hoeven voelen en op te houden met de schuld bij anderen neer te leggen. Want ook al lijkt het allemaal verdacht, er is niets aan de hand totdat het tegendeel bewezen is. Waar rook is, is rook. Waar vuur is, is vuur.Als je een goed pleidooi houdt, kun je overal mee weg komen.

Lukt het Rayen om zich vrij te laten spreken door de jury?

13

Rayen Panday is een aanstormend cabarettalent. Op het Groninger Stu-denten Cabaret Festival won hij in 2008 de persoonlijkheidsprijs. Sindsdien toert hij langs de theaters, inmiddels al weer met zijn tweede cabaretvoorstelling.

PersoonlijkheidsprijsGroninger Studenten

Cabaret Festival

Page 14: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Begijn le BleuLeeft met u mee!

Begijn Le Bleu is vooral bekend van het Vlaamse televisie-programma Foute Vrienden dat enthousiast werd opgepikt door De Wereld Draait Door. De cabaretier is met deze voorstelling niet aan zijn proefstuk toe. In 2005 won hij de jury- en publieksprijs van het Camerettenfestival in Rotterdam en is sindsdien een graag geziene gast in de Nederlandse theaters.

Er zijn maar drie woorden die er toe doen in deze wereld:

pluk de dag.

Al de rest is bagage of ‘zever in pottekes’, zoals ze in België zeggen. Hoe Begijn er telkens in slaagt het leven moeilijker te maken dan het is, laat hij zien in ‘Begijn leeft met u mee!’ Omdat u graag lacht met losers, maar vooral omdat u zichzelf er in herkent. Om te besluiten dat geluk eigenlijk voor het oprapen ligt (voor wie zich wil bukken).

Begijn Le Bleu heeft in zijn vierde voorstelling de stem gevonden die hij zocht. Hij vertelt zijn eigen verhaal maar gebruikt daarvoor wel de superieure mimiek en bewegingen van de typetjes die hij in zijn eerste shows presenteerde. Het resultaat is een waarachtige brok stand-up met een ferme knipoog naar het Nederlandse cabaret. (De Standaard)

Een beschaafde jongen. Een foute vriend. Een onverwacht dansfenomeen. Begijn is een man met vele gezichten die zich kameleongewijs aanpast aan zijn omgeving of de vorm aanneemt van één van zijn typetjes. Zijn spel balanceert op het randje van cabaret en comedy. (De Morgen)

14

Cabaret - Nieuwe voorstellingspeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland

Winnaarjury- & publieksprijs

Cameretten

Page 15: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Maarten Ebbers won in 2009 de Jury- en Publieksprijs van het Leids Cabaret Festival en toerde vervolgens met veel succes door Nederland met de voorstellingen ‘Laat mij maar zitten’ en ‘Laat mij maar voorop’.

Zijn juryrapport luidde: “Hij is een goede, en-

ergieke performer en neemt het publiek even

moeiteloos mee in zijn absurde

fantasiewereld”.

Nina de la Croix haalde de fi nale van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2007 en speelde sindsdien de programma’s ‘Poldervrouw’, ‘Alles kan kapot’ en ‘Bas’ in de Nederlandse theaters.

De Volkskrant kopte over haar “De la Croix

smaakt naar meer”.

Maarten Ebbers & Nina de la CroixMeer hebben we niet nodig

Een gitaar, een piano, een schemerlamp en een plekje in uw theater, meer hebben ze niet nodig.Twee solisten bundelen hun krachten in deze weergaloze cabaretvoorstelling. Muzikale pareltjes, herkenbare verha-len en charmante grappen in een unieke huiskamersfeer. En waar het zich ook af mag spelen; op het podium, in de foyer, in de kelder, of op het dak van uw theater, Maarten en Nina weten overal een huiskamer van te maken. “Meer hebben we niet nodig” is een uniek concept: de voorstelling kan op gebruikelijke wijze als podiumvoorstelling worden geprogrammeerd, maar ook op een andere inspirerende plek in of om uw theater.

15

Cabaret - Reprisespeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

Een gitaar, een piano, een schemerlamp en een plekje in uw theater, meer hebben ze niet nodig.

Page 16: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

DengboySKEER

16

Cabaret - Nieuwe voorstellingspeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland

Het duo Dengboy brengt cabaretvoorstellingen met uiteenlopende sketches. Met Nederlandse humor die overgoten wordt met een Surinaams sausje. Of Surinaamse humor met een Nederlands kuiltje voor de jus!

In de nieuwste voorstelling Skeer, zal dat niet anders zijn.

In Skeer - straattaal voor platzak - zal Dengboy tal van humoristische sketches brengen rond het onderwerp geld. Of beter gezegd: Het onderwerp geen geld.

Zonder geld geen leven, dus alles moet in het werk worden gesteld om geld te vergaren. Echt alles! Of niet soms? Het publiek zal in de sketches kennismaken met diverse typetjes die allemaal op zoek zijn naar geld. Of al veel geld hebben en op zoek zijn naar meer.

Page 17: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Omar Ahaddaf Grenzeloos

17

‘Gedurfd. Iemand die iets te melden heeft; warm en innemend’, was het oordeel van de jury van het Leids Cabaret Festival toen Omar Ahaddaf de hoofdprijs èn publieksprijs in de wacht sleepte.

Na een ‘bezinningsperiode’ van twee jaar komt Omar ijzersterk terug met zijn eerste theatersolo. Een voorstelling over vrijdenkers en durvers, met rake grappen en trefzekere observaties.

Omar kwam in 1999 als illegaal naar Nederland om zijn vaders wens in vervulling te laten gaan; ‘alloch-toon worden’. En nu kan het publiek kennis maken met zijn frisse blik op het leven in Nederland. Omar gaat Over De Grens!

Cabaret - Nieuwe Voorstellingspeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

Winnaar publieks- & juryprijs Leids Cabaret

Festival 2012

Page 18: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

18

BrokstukkenHeavy BallsCabaret - Reprisespeelperiode jan. t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

18

Brokstukken (Arjan Smit, Chris King Perryman en Korneel Evers) borduurt in hun vierde avondvullende voorstelling voort op de unieke stijl die zij met hun voorgaande voorstellingen hebben neergezet.

Pretentieloze maar intelligent gemaakte humor. Hun lachshows zijn onzinparades van absurd fysieke comedy, hilarische per-sonages, mooie muziek, allemaal op een theatrale manier in scène gezet en perfect getimed en uitgevoerd. In een vrijwel leeg decor spreken de drie heren feilloos met hun spel tot de verbeelding en weten zij bizarre werelden neer te zetten. Verfrissend, snel, brutaal en muzikaal.

Uit de pers:“Zéér getalenteerd trio. Zij maakten vooral indruk met hun gekte en hun geweldige zangstemmen” Algemeen Dagblad

“Brokstukken maakt fysiek, theatraal mooi vormgegeven cabaret. Kwalitatief zeer sterk optreden.” De Volkskrant

“Drie compleet verschillende mannen in een zelfde pak op een bijna kaal toneel. Het enige wat zij hebben zijn hun sketches. Gelukkig maar, want zo zijn zij op hun best. Een gouden trio.” Cultuurbewust

FinalistLeids Cabaret Festival

Page 19: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Muzikaal cabaret programma voor iedereen die heel veel moet en alles wil.

Madelijne Kool

Powered by:

Kool is er eentje uit de generatie Het-Vleesgeworden-Duizend-Dingendoekje… er moet wel héél veel: de liefde van je leven zoeken, door glazen plafonds heen beuken, kinderen op de wereld zetten (met 3 ben je nergens meer welkom, doe er dan maar 4), op hakken de wereld verbeteren: het zijn maar een paar belangrijke ingrediënten om gelukkig te worden.

Kool weet er alles van, zeker na 1,5 jaar toeren met haar vorige programma ‘De Geluk App’. Dat gaf verrassende inzichten in het (on)geluk van Nederland. In ‘Kool aan de Gang’ legt Kool de lat hoog en gaat ze op zoek naar 360 graden-Geluk: ofwel het hele spectrum, voor haar, voor hem, de hele enchilada. Want we moeten het natuurlijk wel van alle kanten blijven bekijken.

Daarover zingt Madelijne Kool prachtige liedjes, geeft ze inzichten waar je thuis zo mee aan de slag kunt en vertelt ze hilarische verhalen. Daarnaast gaat ze samen met het publiek op zoek naar oplossingen om de hele toestand, met het oog op geluk, een beetje soepel te laten verlopen. Na een avond met Kool aan de Gang komt u thuis met geluksgarantie, een bak energie en neuriet u nog lang de liedjes.

‘Kool aan de Gang’ is powered by ‘de Geluk App’, het programma wat ze schreef i.s.m. Richard Kemper en Andre Pouwer.

Madelijne KoolKool aan de gang

19

Kleinkunst - Reprisespeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

Page 20: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Drie vrienden, dertigers, komen iedere dag bij elkaar in de kapsalon van Kemal. Ze praten over hun leven; klagen over hun carrières, relaties, kinderen en schoonmoeders. Geen van hen durft de stap te wagen naar een ander, meer volwassen leven. ‘Should I stay or should I go?’ Totdat Esra haar opwachting maakt. Haar plotselinge verschijning zorgt voor verwarring en irritatie maar ook voor een nieuwe impuls, of ze nu willen of niet. Maar is ze wel wie ze zegt dat ze is? Een comedy over vriendschap, dubbele identiteitscrisis, corruptie, Romeo en Julia, voetbal en keuzestress.

Kapsalon

20

Comedy - Nieuwe voorstellingspeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

Page 21: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Cabareteketet

CabaretteketetCabaret

speelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

21

Een nieuwe formule voor een heerlijk avondje vermaak, daarvoor moet je bij Cabaretteketet zijn! Nederland puilt momenteel uit van het cabarettalent en dat wordt met Cabaretteketet wel duidelijk.

Diverse cabaretiers en comedians en/of kleinkunstenaars krijgen elk de kans om u voor zich te winnen, om eigen talenten te laten zien en natuurlijk de hele zaal te doen schaterlachen. Cabaretteketet; gevarieerd, snel en vooral heel veel gelach om het cabarettalent!

Page 22: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

FauvistIn 't gras

22

Muziek - Nieuwe voorstellingspeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

Ken je dat gevoeldat je steeds zoveel

moet? Kleine dingetjes, regeldingetjes?

Ken je dat gevoeldat je weer eens zin

hebt om gewoon lekker te lachen?

Ken je dat gevoel dat je hard werkt, maar dat het niet opgemerkt wordt door die oetlullen

om je heen?

Ken je dat gevoel dat je van alles wil,

maar dat het er in de drukte van alledag niet van

komt?

Ken je dat gevoel dat je best een

supergroot feest zou willen

bouwen, maar dat je opziet

tegen het gedoe?

Kom dan naar Fauvist.

Met een groot kampvuur, een

paar sterke verhalen, een

boel mooie liedjes en even lekker niksen

in ‘t gras.

Fauvist is een theatraal muzikaal collectief bestaande uit Maarten Ebbers, Laura Johannes, Bas Kisjes en Andre Schoorlemmer.

Page 23: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Latineo Soul Shake

Een warme omhelzing tussen Noord- en Zuid-Amerika,

waarbij stilzitten vrijwel onmogelijk is!

Muziek - Nieuwe voorstellingspeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

23

Wat krijgt u als u de passie en power van de Amerikaanse Soul en R&B vermengt met de warme en ritmische klanken van de Latijns-Amerikaanse Salsa muziek? Juist, Latineo Soul Shake!

Geydi Gonzalez (Cuba), Yumarya Grijt (Curaçao), Maria Fernandez (Spanje) en Maureen Fernandes (Suriname), de vier zangeressen van Latineo Soul Shake, zijn opgegroeid met de klanken van Salsa muziek, maar hebben in hun carrière tevens een fl inke portie Soul meegekregen. Deze combinatie komt op spectaculaire wijze tot uiting tijdens dit theaterconcert.

De bekendste Soul hits van onder meer Michael Jackson, Aretha Franklin, Sade, Stevie Wonder en enkele Pop hits van bijvoorbeeld Coldplay en Sting zijn opnieuw gearrangeerd en in een perfect passend Latijns-Amerikaans jasje gestoken, met zowel Engels- als Spaanstalige teksten.

Daarnaast presenteert de groep ook eigen repertoire, volgens hetzelfde recept. Deze vier dames en hun begeleidingsband trakteren u op een muzikale “shake” met de ingrediënten Soul, Mambo, R&B en Chachacha.

Page 24: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Wijnand StompDe Kracht van het Verhaal (8+) De fl amboyante Mister Anansi zit te chillen op zijn veranda onder wat hij zijn ‘Anansiboom’ noemt.Op de tafel ligt een domino spel. In de boom hangen schoenzolen en in het raam staat een televisie.

Hij nodigt twee gasten uit om aan tafel een spelletje domino met hem te spelen. Tijdens het spel laat hij fi lmbeelden zien van bijzondere ontmoetingen met mensen in Zeeland, Ghana en Antillen. Van hun persoonlijke link met het slavernijverleden heeft hij prachtige nieuwe Anansi verhalen gemaakt. Zo wordt het publiek op levendige wijze geconfronteerd met de sporen van het Hollandse

slavernijverleden en direct betrokken in een gesprek over slavernij.

Mister Anansi volgt de sporen van het slavernijverleden. ‘In jouw voetspoor zit jouw verhaal en jouw geschiedenis’.Hoe kijk jij naar de slavernij in het verleden en het heden?

Schrijf op een schoenzool in de Anansiboom hoe jij kijkt naar slavernij. De Anansiboom bewaart de verhalen en laat de wind ze mee op reis nemen.

Wijnand Stomp woonde tot zijn twaalfde op Curaçao. Hij is net zo zeer verbonden met het land van zijn vader, als de Hollandse aarde, het land van zijn moeder. In ‘Kracht van het verhaal’ weeft Stomp een web van het slavernij-verleden van Nederland met persoonlijke verhalen uit zijn familie.

‘De Kracht van het Verhaal’is geschikt voor theaters, scholen (cultureel erfgoed), bibliotheken, festivals en erfgoed instellingen.Leeftijd vanaf 8 jaar, de bovenbouw, basis onderwijs (groep 6,7,8), middelbare scholen & volwassenen.

24

Kinderen - Nieuwe voorstellingspeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

Page 25: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Wijnand StompEen zee vol Caribische verhalen (6+)

Wijnand Stomp is de Pearl of the Dutch Caribbean ‘Art & Literature’ en de

‘Verteller van het Jaar’ 2013. Met humor, aanstekelijke

ondeugd en een tikkeltje wijsheid weet hij jong en oud te boeien.

Zijn fysieke mix van vertellen, comedy, cabaret en muziek sleurt je mee in een

verhalenstroomversnelling. Laat u ontvoeren door de meester van de

Afro-Caribische vertellingen. Op televisie is hij bij KRO kindertijd

te zien met zijn eigen serie; ‘Verhalen maken met Wijnand Stomp’.

Meesterverteller Wijnand Stomp heeft over de jaren een fantastisch verhalen oeuvre opgebouwd. Hij is bekend geworden door zijn theatrale vertolkingen van de slimme spin Anansi.

Ditmaal dompelt Stomp zijn publiek onder in de wonderlijke wereld van de Afro-Caribische mythologie. Hij gaat op zoek naar geheimzinnige zeewezens die al eeuwenlang samen schuilen in de donkere dieptes van de Caribische zee.Ontmoet WatraMama, de watermoeder van de Surinaamse rivieren, die haar haren kamt met een gouden kam. Of Mamparagutu, de Caribische zeegodin, die tranen van vreugde huilt en daarmee de zee vult. Elke traan is een verhaal en in elke traan zit een verhaal. Als de meerminstaart van zijn vertelling begint te kronkelen, waan je je in een andere wereld.

Een Zee vol Caribische Verhalen is geschikt voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en voor volwassen. Stomp weet als geen ander de toon en inhoud van zijn verhalen aan te passen aan zijn publiek.

Kinderen - Nieuwe voorstellingspeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

25

Verteller van het Jaar 2013

Page 26: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

PEST

‘PEST’ is een cabaretvoorstelling over pesten, seks, internet en respect. Doelgroep is de onder- en bovenbouw van de middelbare school. Gewapend met humor, muziek, improvisatie en een explosie aan scènes worden de adolescenten op brute wijze geconfronteerd met situaties uit hun eigen leefwereld. Hierdoor worden de aanwezigen gestimuleerd om op een laagdrempelige manier na te denken over hun eigen normen, waarden en identiteit. Tijdens de voorstelling ligt de focus op de humor en de interactie met het publiek.

Tim Goditi abois (BE) heeft psychologie gestudeerd en heeft ervaring in het begeleiden van leerlingen voor hun eindexamens. Bovendien won hij in 2008 het Leids Cabaret Festi val met het komische duo ‘Ter Bescherming van de Jeugd.’ Vorig seizoen toerde hij met de Vlaamse variant van deze voorstelling in Vlaanderen, waar met 40 optredens meer dan 5000 leerlingen werden bereikt. Kay de Jong (NL) had een vliegende start toen hij in 2009 afstudeerde aan de TheaterKade. In 2011 stond hij met zijn cabaretduo Rauw Spul in de fi nale van het Leids Cabaret Festi val. Tevens speelt hij met zijn andere theatergroep ‘Zwerm’ Nederlandse middelbare scholen plat met de educati eve voorstellingen ‘CLOSE’ over seks en ‘ISOCIAL’ over Social Media.

Jongeren speelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

26

Page 27: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

27

PUURee@Scool

PUURee streeft naar hoge kwaliteit in het meegeven van een interactieve leerervaring. We proberen iets extra’s toe te voegen aan het leven van studenten door het aanbieden van verschillende workshops en theatervoorstellingen welke niet alleen als amusement, maar ook zeer zeker educatief bedoeld zijn.

Naast de specifi eke kwaliteiten van onze artiesten kunnen zij ook omgaan met complexe situaties zoals; seksualiteit, pesten, roken en andere maatschappelijke problemen waar de jongeren tegen aan lopen in hun schooltijd.

Onze artiesten zijn ruimdenkend en ervaren in het omgaan met jongeren. Ook zijn ze fl exibel en bereid de workshop aan te passen naar behoefte van de school.Een aantal artiesten die hieraan meewerken zijn; Soundos el Ahmadi (comedy), Mimoun Ouled Radi (acteren), Khalid Boudou (schrijven) en recent aangesloten: ‘Verteller van het jaar 2013’ Wijnand Stomp (verhalen vertellen).

Onze workshops zijn waardevol voor de studenten, omdat ze bijdragen aan het creatief denken, schrijven, samenwerking tussen studenten en vele andere kwaliteiten die van pas komen tijdens hun studie.

ScoolScool@@

Workshopsspeelperiode sept. 2015 t/m mei 2016 - wordt aangeboden in: Nederland en Vlaanderen

Page 28: Seizoensbrochure seizoen 2015 2016

Nicolaas Anslijnstraat 1031068 WT Amsterdam0031 - (0)20 667 32 000032 - (0)5 977 90 06www.PUURee.com

Design: PUURZakelijk, Iris Verstraten