Tentakels - editie juni 2015

14
Nieuwsbrief SBS de Octopus Schooljaar 2014 - 2015 Woordje van de directie Het gebeurt niet vaak dat de directeur de ruimte krijgt om 2 inleidingen te schrijven in één krantje. Het is dan ook geen gewone editie van tentakels, maar een drieluik : een algemeen katern, een katern omtrent de plannen van ons 6de leerjaar en een feestkatern rond onze 50ste verjaardag. Het eerste en derde luik krijgt mijn inleiding. In de inleiding van dit algemene deel wil ik graag verwijzen naar de stand van zaken binnen de bouwwerken en de fasering voor de komende periode. Momenteel wordt aan de kleuterzijde een project afgewerkt waarbij 2 kleuterklassen opgetrokken worden. De werken hierrond zitten in de fase waarin afwerking meer en meer een feit wordt. De bedoeling is alvast heel duidelijk: een lokaal zal ingenomen worden door een kleuterklas en de andere ruimte zal tijdelijk onderdak bieden aan de opvang vanaf september 2015. Op dat ogenblik zullen met het nodige verhuiswerk alle chalets verlaten zijn. Alle klassen uit de houten paviljoenen worden tijdelijk opgenomen in het geheel van de bestaande stenen gebouwen. Dat zal op sommige momenten best krap zijn, maar het is noodzakelijk. Daar de chalets meer dan hun beste tijd gehad hebben, worden ze afgebroken en ruimen ze plaats voor een nieuwe turnzaal -groter dan onze kleine huidige turnzaal- en 4 klaslokalen die na afwerking naast klaslokaal ook dienst zullen doen als opvang. Een hele karwei worden deze werken zeker: ook de hoek van de Leeuwerikstraat en Lijsterstraat wordt er zelfs voor aangepast. Bij aanvang van dit gedeelte zal de ingang verder bruikbaar blijven als in- en uitgang van de school. Na afloop van deze fase zal in het schooljaar 2016-2017 de derde en laatste fase opgestart worden. De huidige refter die veel te klein is voor de vele kinderen en de “oude” turnzaal die op dit moment zal verhuizen naar het nieuwe onderkomen, zullen aangepakt worden en omgeturnd worden naar een grote eetzaal. Een eetzaal waar meer op het gemak zal kunnen gegeten worden en die op andere momenten als polyvalente ruimte voor onze grote populatie veel mogelijk zal maken. Dit laatste werk in het hart van onze school zal echter behoorlijk wat impact hebben op de werking. Maar daarover brengen we jullie later op de hoogte. In ieder geval wordt onze school aangepast en krijgt ze stap voor stap de aanpassingen die nodig zijn om de komende 50 jaar goed te kunnen aanvangen. Natuurlijk zijn Vlaamse subsidies noodzakelijk om dergelijke projecten af te werken, maar zonder de inbreng van de stad, ons schoolbestuur, zou het niet mogelijk zijn dit te realiseren. Onze welgemeende dank hiervoor: zij maken het mee mogelijk dat de kinderen van onze school in de best mogelijke omstandigheden school kunnen lopen. Alle personeel maakt dan ook van alle faciliteiten graag gebruik om goed onderwijs en opvoeding te kunnen verstrekken. Ignace Degryse, directeur. Wist je dat ...

description

Algemeen Afscheid zesdeklassers Feesteditie

Transcript of Tentakels - editie juni 2015

Nieuwsbrief SBS de OctopusSchooljaar 2014 - 2015

Woordje van de directieHet gebeurt niet vaak dat de directeur de ruimte krijgt om 2 inleidingen te schrijven in één krantje. Het is dan ook geen gewone editie van tentakels, maar een drieluik : een algemeen katern, een katern omtrent de plannen van ons 6de leerjaar en een feestkatern rond onze 50ste verjaardag. Het eerste en derde luik krijgt mijn inleiding.In de inleiding van dit algemene deel wil ik graag verwijzen naar de stand van zaken binnen de bouwwerken en de fasering voor de komende periode. Momenteel wordt aan de kleuterzijde een project afgewerkt waarbij 2 kleuterklassen opgetrokken worden. De werken hierrond zitten in de fase waarin afwerking meer en meer een feit wordt. De bedoeling is alvast heel duidelijk: een lokaal zal ingenomen worden door een kleuterklas en de andere ruimte zal tijdelijk onderdak bieden aan de opvang vanaf september 2015.

Op dat ogenblik zullen met het nodige verhuiswerk alle chalets verlaten zijn. Alle klassen uit de houten paviljoenen worden tijdelijk opgenomen in het geheel van de bestaande stenen gebouwen. Dat zal op sommige momenten best krap zijn, maar het is noodzakelijk. Daar de chalets meer dan hun beste tijd gehad hebben, worden ze afgebroken en ruimen ze plaats voor een nieuwe turnzaal -groter dan onze kleine huidige turnzaal- en 4 klaslokalen die na afwerking naast klaslokaal

ook dienst zullen doen als opvang. Een hele karwei worden deze werken zeker: ook de hoek van de Leeuwerikstraat en Lijsterstraat wordt er zelfs voor aangepast.

Bij aanvang van dit gedeelte zal de ingang verder bruikbaar blijven als in- en uitgang van de school.Na afloop van deze fase zal in het schooljaar 2016-2017 de derde en laatste fase opgestart worden. De huidige refter die veel te klein is voor de vele kinderen en de “oude” turnzaal die op dit moment zal verhuizen naar het nieuwe

onderkomen, zullen aangepakt worden en omgeturnd worden naar een grote eetzaal. Een eetzaal waar meer op het gemak zal kunnen gegeten worden en die op andere momenten als polyvalente ruimte voor onze grote populatie veel mogelijk zal maken. Dit laatste werk in het hart van onze school zal echter behoorlijk wat impact hebben op de werking. Maar daarover brengen we jullie later op de hoogte. In ieder geval wordt onze school aangepast en krijgt ze stap voor stap de aanpassingen die nodig zijn om de komende 50 jaar goed te kunnen aanvangen. Natuurlijk zijn Vlaamse subsidies noodzakelijk om dergelijke projecten af te werken, maar zonder de inbreng van de stad, ons schoolbestuur, zou het niet mogelijk zijn dit te realiseren. Onze welgemeende dank hiervoor: zij maken het mee mogelijk dat de kinderen van onze school in de best mogelijke omstandigheden school kunnen lopen. Alle personeel maakt dan ook van alle faciliteiten graag gebruik om goed onderwijs en opvoeding te kunnen verstrekken.

Ignace Degryse, directeur.

Wist je dat ...

ZeeklassenOp 11, 12 en 13 juni 2015 trokken we met onze eerste graad op zeeklas naar ‘de Horizon’ in Bredene.We beleefden er een hele fijne tijd, vol toffe activiteiten én dit onder een stralende zon! Wat een geluk! Een driedaagse die de kinderen zich vast en zeker nog lang zullen herinneringen! Hieronder een greep uit de vele spontane reacties van dit zeeklasavontuur… (door de 2de klassers)

Het eten was superlekker, mmm.Het duinenspel was cool!We hebben ‘mega jungle speed’ gespeeld.We deden een fotozoektocht en we vonden het laatste juist niet…We bouwden een zandkasteel, dat later door de zee werd weggespoeld. Gelukkig ben ik niet uit mijn stapelbed gevallen!Ik vond het leuk toen we op de gocarts zaten.Ik vond het casinofeest ook leuk.Het was leuk dat we zeediertjes mochten vangen en ze terug in de zee leggen.Het was gezellig met mijn vriendinnetjes op de kamer.We hadden supermooi weer!Ik had teveel gel in mijn haar…Toen ik in het water zat, zag ik 3 kwallen!Op het speelplein hebben we foto’s gezocht.Ik heb aan het strand een hele mooie schelp gevonden.En we hebben ook een knutselwerkje gemaakt met schelpen.De mensen hebben veel kaartjes gestuurd!

We stapten met onze voeten in het water.We speelden met de schoppen in het zand.We hebben goed geslapen…Het eten was lekker, vooral de frietjes!In de bomen kruipen was tof!Het was leuk toen juf een verhaal voorlas in de duinen.Het was leuk vissen!Ik vond het superleuk op het strand.Het was heel leuk toen we met onze voeten in het water mochten.Het duinenspel was tof.Meester Thomas kwam ons wekken met zijn viool.We hebben zandkastelen mogen bouwen.We hebben met de gocarts gereden en dat was heel leuk.We hebben heel wat zeedieren gevonden.Het was super op de kamer met de vriendinnen.We hebben naar zeedieren en schelpen gezocht.

Vlaams ParlementHallo , wij zijn Janne en Bas. Wij zullen jullie iets meer vertellen over ons bezoek aan het Vlaams Parlement. We vertrokken voor een dagje naar Brussel: 7:00: Vertrekken met de trein op naar Brussel! 8u30: We komen aan in Brussel en gaan meteen op zoek naar het Parlement. Daarna krijgen we een toffe rondleiding en de gids gaf ons interessante informatie. Dan gaan we kijken naar de vergaderzaal waar iedereen plaats mocht nemen in een echte zetel van een van de politici.

12:00: Tijd om te eten. We hebben allemaal onze picknick bij en we krijgen nog een drankje ter plaatse. Een halfuurtje later mogen we ons nog even uitleven op een plek in het Warandepark. 13u30: Tijd om te vertrekken naar het perron. Even wachten op de trein en weg zijn wij! Eenmaal thuis herinneren we deze dag als een leerrijke uitstap! Tot de volgende keer!Janne & Bas!

5A op bezoek in Ter Berken

Op 19 januari mocht het vijfde leerjaar een bezoek brengen aan het woonzorgcentrum Ter Berken. Na een korte fietstocht kwamen we aan bij het centrum, waar we werden opgewacht door Mevr. Claeys. Nadat we een grondige en interessante uitleg kregen over dementie, werden we in twee groepen ingedeeld.De ene groep mocht een reminiscentie-activiteit bijwonen waarbij de bewoners aan de hand van foto’s en materialen vertelden over het leven vroeger. Ja- we proefden zelfs van tafelbier!!De tweede groep woonde een andere activiteit bij waarbij de bewoners ons leerden hoe we met het speelgoed van toen moesten spelen. Een paar leerlingen mochten enkele kunstjes tonen met het springtouw. De bewoners waren erg onder de indruk!

In de week van 18 tot 22 mei ging voor de ganse school de ‘veiligheidsweek’ door.De ‘veiligheidsweek’ werd voor ons georganiseerd door de politie in samenwerking met alle veiligheidsdiensten.Tijdens deze week werden tal van activiteiten aangeboden op school, maar ook op verplaatsing. Zo gingen sommige klassen naar de brandweer, het ziekenhuis of het politiekantoor.Op de speelplaats konden kinderen hun fietsbehendigheid bijschaven en op het verkeersparcours konden ze de verschillende verkeersregels spelenderwijs oefenen. Op vrijdag werd de week afgesloten met verschillende workshops: politiehonden, politievoertuigen, de brandweerwagen, de MUG, uitleg over de dode hoek bij een grote vrachtwagen, blindenparcours en fietsen herstellen. Deze spectaculaire, leerrijke week zullen de leerlingen niet snel vergeten!

Veiligheidsweek

3A brengt een bezoek aan ArhusOp 5 maart bracht het derde leerjaar A een bezoek aan de stadsbibliotheek Arhus. We werden hartelijk ontvangen en startten ons bezoek met een korte uitleg over de jeugdafdeling Babille.Na de uitleg werden we in groepjes opgedeeld én vastgebonden aan elkaar. Aan de hand van een spel leerden we de hele afdeling kennen. We maakten foto’s, zochten dingen op met de I-pad, moesten boeken doorbladeren en leerden werken met de online catalogus.Nadat we alle opdrachten tot een goed einde hadden gebracht, mochten we nog even mee tot op de bovenste verdieping. Daar konden we vanop het terras genieten van het uitzicht op de stad!

Bezoek WTV vierde leerjaarAls laatste uitstap van dit schooljaar zijn we met ons allen op bezoek geweest naar WTV. Daar konden we zien hoe ze het nieuws maken. Deze zender is opgedeeld in focus en WTV. Focus voor het noordelijk

deel van onze provincie, WTV voor het zuidelijk deel.Elke dag gaan enkele reporters door onze provincie om mensen te interviewen, belangrijke gebeurtenissen in onze provincie van dichtbij te bekijken, evenementen bij te wonen … Dan verzamelen ze zo veel mogelijk informatie en filmen ze ter plaatse. Met het verzamelde materiaal komen ze terug naar het bureau waar ze dit alles omzetten in nieuws. Iedereen heeft er zijn taak: artikel inkorten, bruikbare delen van de film eruit halen …We hebben ook kennis gemaakt met de schminkkamer, de opnamestudio van “alles goed” en de opnamestudio van het nieuws zelf. We konden zelfs een praatje maken met het nieuwsanker.Zo leerden wij dat er bij nieuws maken heel wat komt kijken.

Rik EnergiekJa ja, het is ons gelukt! Alle leerlingen van 5A en 5B hebben het diploma van ‘Energiedetective’ behaald. Wat we daarvoor moesten doen? Dat lees je in dit artikel. We werkten een tweetal weken rond het thema ‘energie besparen’. Ook in een school kan er op vele vlakken energie bespaard worden. De twee klassen werden in groepjes verdeeld. Elke groep kreeg één klaslokaal toegewezen. Met de zwoele bibberkaart gingen we 9 keer de minimum- en maximumtemperatuur gaan meten. We gingen ook op pad met de energiemeter. Zo konden we het energieverbruik gaan bekijken. Het is ook zo dat er soms te veel lichten branden in een klas. Hoe moet je nu weten

wanneer je beter het licht uit doet? Met de lux-meter natuurlijk! Op een dinsdagavond na de schooluren hielden we een controlemoment. Als we zeker waren dat alle leerkrachten in de personeelsvergadering zaten, slopen we stiekem de klassen binnen. Elk lokaal werd gecontroleerd: zijn de lichten uit, staat de verwarming uit, ramen dicht, stekkers uit het stopcontact, …? We hielden een korte evaluatie in de klas en brachten daarna de collega ’s en de leerlingen op de hoogte. Elke klasdeur werd voorzien van een groene, oranje of rode deurhanger. We zijn er als school in geslaagd om veel energie te besparen!

LeeshulpOok dit jaar konden we opnieuw rekenen op een twintigtal leesouders. Elke week kwamen ze trouw op vr i jdagnamiddag

om de kinderen uit het 2de en 3de leerjaar te begeleiden bij het lezen van een leesboekje op hun niveau. We zijn hen heel dankbaar voor hun trouw, hun geduld, hun vriendelijkheid, … Hopelijk kunnen en mogen we volgend jaar opnieuw op jullie medewerking rekenen.Ook de leerlingen van het 6de leerjaar willen we bedanken voor hun leeshulp aan de kinderen van het 1ste en 2de leerjaar. Ook zij waren elke week trouw op post op dinsdag of vrijdagnamiddag om samen met de kinderen een leuk boek of verhaal te lezen. Zo kregen de leerlingen heel veel gelegenheid om hun leesvaardigheid te oefenen en te verbeteren.

DANK JE WEL IEDEREEN !!!!!!!!!!!!

Kalender

31 augustus ‘15 Infonamiddag nieuwe leerlingen

1 september ‘15 Eerste schooldag

7-17-23 september ‘15 infoavond klaswerking

18 september ‘15 Strapdag

2 oktober ‘15 Vrijaf

5 oktober ‘15 Vrijaf

26 en 27 oktober ‘15 Grootouderfeest kleuter

... er zes leerlingen uit 1A hun lentefeest deden dit jaar.... het 1e leerjaar C halverwege het jaar verhuisd is van klaslokaal.... deleerlingen van 1B in de bank een biljet van 50 euro mochten vasthouden. Maar … niet mochten meenemen naar de klas.

... het 1e en 2e leerjaar een heel tof en zonnig zeeklasavontuur beleefden.... klas 2A nu al een klein beetje Frans en Engels kent, door enkele fijne initiatieven van juf Frieke.... alle leerlingen van het tweede leerjaar de schoolgeschiedenis ingaan als ‘allereerste bewoners’ van de nieuwbouw.... we met klas 2B een bezoek brachten aan de burgemeester en dat hij onze foto gebruikt op zijn facebookpagina.... we met het 2e leerjaar het strand en de zee naar de klas gebracht hebben.... een Siamese tweeling ook wel een Engelse genoemd werd.... als je keelpijn hebt, je een brochette hebt.... klas 3A meegedaan heeft met de gedichtenwedstrijd ‘De gouden kameleon’.... klas 3A champignons en witloof kweekte in klas en er soep en toast champignon van maakte... het derde leerjaar een bezoek bracht aan de landbouwbeurs.... onze moestuin telkens groter wordt.... we in 3B wekelijks onze tafels oefenen met de ipad.... klas 3B nu en dan een schaaknamiddag houdt.... klas 3C de laatste klas is

met een krijtbord.... de klassen 3C, zedenleer en de 2/3 klas als laatsten les kregen in de chalets.... klas 4A van september tot april een coole meester had.... het vierde leerjaar deelnam aan het grote

voetgangersexamen.... het vierde leerjaar leuke uitstappen maakte: WTV, De Blankaart, de brandweer, …... de klassen van het 5e allebei ‘Beat da Bompaz’ wonnen tegen de bewoners van het WZC Sint-Henricus.... Jule Carbon uit 5B te bewonderen is in de nieuwste videoclip van ‘School is cool’.... de volleybalploeg van Jasper Verhamme nationaal kampioen speelde?... de juffen van 5 en 6 al helemaal verknocht zijn aan hun nieuwe digibord.... alle leerlingen van het vijfde hun fietsexamen aflegden.... de juffen van het vijfde hun leerlingen opleerden tot echte ‘energiedetectives’.... de leerlingen van het zesde leerjaar radio maken tijdens de speeltijd. Swingen maar met Radio Octopus!... 6A bezoek kreeg van meester Raf.... Marthe van 6B de kleurwedstrijd van het Letterfeest won.... het 6e leerjaar dit jaar nog zal verrassen met een musical tegen pesten.... we met het zesde uitzwaaien op Pennenzakkenrock?

Wist je dat ... FamilienieuwsGeboortenLouzusje van Nanou (3B)Enorazusje van Ilona (3klb), Olivia (2B) en Emilia (4B) Leroy en dochtertje van juf Delphine Lefevere (4A)Annelien zusje van Niene (2kla) en Lana (1A) BoudrezSennekleinzoon van Luc Schaubroeck (zorgleerkracht)Lieze dochtertje van Celine Wybo (administratief medewerker)Norezusje van Martijn Deldaele (1klp)Noorzusje van Frauke Huyghebaert (1klp)Milan broertje van Luna Vertraete (1klp)Cesarbroertje van Louis Van Belleghem (1kla)Milazusje van Lily Vanoverberghe (1kla)Helenazusje van Sebastiaan Kindt (1kla)Remibroertje van Achiel Somers (1klb)Gisèlezusje van Hélène (1klb) en Céleste (1klp)Elisezusje van Elle Declercq (1klc)Jarnebroertje van Laura Cracco (1klc)Ilunazusje van Jayden (1klc) en Amauri (2A) VandeputteYaunesbroertje van Adam (1klc), Mohamedamin (1A), Marwa (4A), en Wafa (6A)Sellezusje van Miete (1klc), Jos (2/3 kl) en Sien ( 2A) VankeirsbilckFienzusje van Febe Duyck (1klc)Esméezusje van Margaux Hollevoet (2klb)Willowzusje van Logan Benoit (1B)Lennert broertje van Elissa Deckmyn (5B)

HuwelijkenBarbara Soenen (juf 2/3e kleuter) en Steven VanwildemeerschMama en papa van Jorre De Lobel (3B)Mama en papa van Jill (3B) en Siebe (4A) SerpietersMama en papa van Loes (1klc) en

Anna (2/3kl) WenesMama en papa van Warre (2kla) en Seppe (1klp) Dewulf

OverlijdensRoos Rommelaeremama van juf Els Dutry (2klb)Trees Vensmama van juf Ann Delzeyne (3B)Lia Delameilleureoma van Gaëlle Lattrez (5B)Willy Debrauweropa van Janne Debrauwer (6A)Suzanne Decancqovergrootmoeder van Bavo (1B) en Lotte (1kla) VangheluweMarie-Thérèse Engelaereoma van Vanessa Blondeel (juf 2C)Jenny Beernaertmama van Gina Beernaert (opvangouder)Marie-Louise Debosschereoma van Rolande Grégoire (juf 5B) en overgrootmoeder van Rob (2kla), Theo (1A), Fons (2B), Kas (3A) en Noor (6A) Ally en Jonas D’Helft (3C)Maria Desmetovergrootmoeder van Noor Condé (3klb)Esther Demeulenaereoma van Delphine Lefevere (juf 4A) en overgroot-moeder van Emilia (4B), Olivia (2B) en Ilona (3klb) LeroyMarguerite Vynckier overgrootmoeder van Tuur (2A) en Flore (K2b) VynckierCarlos De Potterovergrootvader van Lowiek (2/3kl) en Nowé (2A) De Potter en Jule Carbon (5B)Lutgarde Denolfoma van Siebe Maertens (3A)Roland Vanderhaeghengrootvader van Aude (2B) en Kobe (3A) CoussensGeorgette Laseurovergrootmoeder van Lukas (3kla), Michiel (2B) en Willem (1klc) AmeyeMaria Van Eenooovergrootmoeder van Yara Heytens (2B)Henri Deweerdtovergrootvader van Michelle (4B) en Danté (5A) ViaeneLaura Noyezmeme van Bob (4B), Raf (2B) en Emé (1klb) Vanden BrandeRosie Lombaertmetekindje van Cato Rabau (6A)Wilfried Ketelsnonkel van Elias (5B) en Leon (2B) KetelsRoger Declercqpepe van Yaurick Leenknegt (5B)Georgette Werbrouckoma van Julie Allemeersch (5A)

Hallo mijn naam is Nikolaos Sporidis.

Ik ga volgend jaar naar de

Broederschool.

Ik zal moderne,wetenschappen wiskunde volgen.

De leukste momenten waren alle schoolreizen

Maar ik kijk nu echt uit naar Pennenzakrock

Groetjes, Nikolaos

Heeeeeeeeeeey, Ik ben Aster Claeys en ben 11 jaar. Mijn tofste moment was de bosklassen maar ik kijk ook erg uit naar Pennenzakkenrock. Volgend jaar ga ik naar Barnum. Daar ga ik Latijnse volgen. Ik ga mijn vrienden en vriendinnen superhard missen. Ik vond juf Elisabeth en juf Rolande twee supertoffe juffen. Ik wil de school en de directeur superhard bedanken voor alles wat ze voor mij hebben gedaan.

Ciao, Aster

Hallo, Amber Vanneste hier. Ik

word 13 in november.Mijn leukste herinnering was met de hele klas naar Walibi. Wel jammer dat ik toen in het gips zat. Als

je nog eens naar Walibi gaat raad ik je de Vampire aan ;). Dit jaar zal ik nooit vergeten met al die 50 opdrachten. En het was dan de moeite waard met de prijs naar de Efteling!!!! Volgend jaar zal ik naar het VISO gaan. Ik ga sociaal technische volgen. Ik wens iedereen nog veel geluk met de examens ( die jullie nog gaan krijgen ). En nog veel plezier met de uitstappen. Mijn lievelingsjuffen waren: juf Elisabeth en juf Rolande. Bedankt voor de toffe jaren en juffen en uiteraard de directeur. Groetjes Amber!!!!

Schoolverlaters 2014 - 2015

6A

Hoi mijn naam is El Issati Wafa.

Ik ga volgend schooljaar naar VISO. Daar ga ik sociale en

technische volgen. Mijn mooiste herinneringen aan het lager zijn bosklassen en Walibi.Ik wil graag ook al mijn vrienden en vriendinnen, juf Rolande , juf Ilse en juf Elisabeth bedanken voor de toffe tijden. Mijn lievelingsjuf is natuurlijk juf Elisabeth.

Groetjes Wafa xxx

Beste lezers,Mijn naam is Renilde Louagie. Mijn tofste herinnering aan het lager zijn alle toffe

juffen, vooral juf Elisabeth en alle leuke schoolreizen. Volgend jaar vertrek ik naar het Klein Seminarie om daar Latijn te volgen. Ik wens alle leerlingen en juffen nog veel succes met elkaar;), de laatste 10 jaar waren geweldig. Bedankt iedereen.Hopelijk tot nog eens, Renilde.

Hoi hoi, Ik ben Cato Rabau.Ik zal het hier zeker missen

omdat er zo veel leuke uitstappen waren en er super leuke juffen en meesters op

deze school les geven.De directeur is ook super lief! Ik ga volgend jaar naar het

VMS en ik hoop dat jij ook naar het VMS komt want het is een

super school! Grtjes Cato.Ps: ik hoop voor jou

dat je ooit bij juf Elisabeth, Ilse en juf Rolande zit!

X Cato!

Hoi, ik ben Bas Vlaminck. Mijn leukste moment hier in SBS de Octopus vond ik toch

wel de bosklassen. Maar de schoolreis was ook

wel te gek. Volgend jaar ga ik naar de Broederschool, daar

ga ik moderne volgen. Ik wens alle kinderen die hier op school zitten veel succes. P.S. : niet

slecht bedoeld hoor. Ik wil ook de juffen bedanken voor de leuke schooltijd.

Vele groetjes Bas.

Hoi, ik ben Leonoor Vuylsteke. Velen dachten dat ik nog maar in het vijfde zat maar toch vertrek ik naar het VMS en zal daar moderne volgen.Het leukste moment in deze toffe school vond ik het schoolfeest in het tweede leerjaar. De tofste juf was dan weer juffrouw Rolande, omdat ze zo’n leuke kunstwerkjes maakte.

Daarom wil ik later kunstenares worden. Nog veel succes!!!!DAAAAAAAAAG!

HalloIk ben Warre Dejonckheere.Mijn leukste moment was de

bosklas.Volgend jaar wil ik moderne doen in de Broederschool.

Nu denk ik dat ik laborant wil worden.

Groetjes, Warre

Hoi iedereen, ik ben Julie Deschryver. Ik zit hier al van in het prille begin. Ik heb hier mijn tofste jeugd beleefd. Als ik een moment moest kiezen zou ik voor de bosklassen gaan dat was tof! Alle juffen en meesters zijn hier top! Maar als ik 1 meester en 1 juf moet kiezen, kies ik voor juf Elisabeth en meester Martijn Volgend jaar ga ik naar het Sint – Rembert in Torhout om technische wetenschappen te volgen. ik zal jullie allemaal missen en ik kom zeker nog eens langs. Doei Doei

Groetje Julie

Hoi, mijn naam is Evy Devos.

Volgend jaar ga ik naar de Broederschool voor

de richting moderne. De leukste momenten waren de bosklassen en de uitstap naar

Walibi.Ik wens jullie nog een leuk

schooljaar verder en bedankt voor de leuke jaren.

Groetjes Evy!

Schoolverlaters 2014 - 2015

6BHoi, ik ben Celine Mouton.

De negen jaar hier zijn heel goed verlopen.De juffen en meesters waren heel behulpzaam.De leukste tijden waren de schoolreizen, schoolfeesten, de juffen, de vrienden en de speeltijden.Volgend jaar zal ik de richting Latijn volgen.Later wil ik journalistiek of modellenwerk doen.

Hoi,ik ben Shadia Myngheer.Ik zit hier al vanaf de kleuterklas en ik vind het hier een mega toffe school met supertoffe leerkrachten.Ik zal deze school heel hard missen.Volgend jaar ga ik naar de Burgerschool en zal er de richting handel volgen.Hopelijk is het daar net zo tof als hier.

Ik ben Jef Devos.Mijn lievelings-leerkrachten op deze school waren juf Inge, juf Rolande en juf Myriam en mijn lievelingsjaar

was het eerste leerjaar.Volgend jaar ga ik naar de Broederschool en zal er de richting moderne volgen.In de tweede graad zou ik graag wetenschappen doen.Mijn lievelingsvakken zijn spelling en geschiedenis.

Hoi, ik ben Pascal Monteyne.Ik zit al op deze school sinds het eerste kleuterklasje. Ik heb het hier zeer leuk gevonden. De bosklassen waren super leuk.Er waren hier ook leuke leerkrachten: juf Isabel, juf Ilse, juf Myriam en meester Geert. Volgend jaar ga ik naar de Broederschool en zal er de

richting moderne volgen. Ik hoop in de tweede graad de richting wiskunde-wetenschappen te volgen.

Hallo, ik ben Aline Dujardin.

Het tofste jaar op deze school vond ik bij juf Myriam. Ze is zo lief.Volgend jaar ga ik naar het Viso op het Polenplein en zal er de richting STW volgen.Later in de toekomst wil ik leren voor masseuse.

Hoi, ik ben Tjörven Dutry,

Ik zit op deze school vanaf het 5de leerjaar. Het was hier zeer leuk. Het leukste waren de bosklassen omdat er veel activiteiten waren die je kon doen met je vrienden.Volgend jaar zal ik de richting handel volgen in de Burgerschool.

Hallo,ik ben Thomas Gheysen. Al de jaren dat ik hier op school zat heb ik mij heel veel geamuseerd.

Persoonlijk vond ik de leukste juffrouw juf Myriam. Ik had hier ook veel vrienden dus dat was tof. Volgend jaar ga ik naar de Broederschool waar ik de richting moderne zal volgen.Ik hoop in de tweede graad de richting moderne talen te kunnen volgen.

Hoi, ik ben Nayana Desmet.Volgend jaar ga ik naar het Viso Polenplein en zal er de technische richting volgen. Ik zit hier vanaf het tweede leerjaar. De schooljaren waren hier supertof en ik heb hier leuke en toffe momenten beleefd.

Jammer genoeg moet ik deze school nu verlaten en die ga ik heel hard missen.

Ik hoop veel vrije dagen te hebben zodat ik zeker nog eens een bezoekje kan brengen.

Hallo,ik ben Kenneth Batarilo.Ik heb hier 10 toffe jaren gehad.

Ik vond de zeeklassen en de bosklassen heel leuk. De schoolreizen waren ook altijd tof.De meeste leerkrachten zijn ook wel tof.Volgend jaar ga ik naar het Klein Seminarie waar ik de richting Latijn zal volgen.

Ik ben Anouck Decancq.

Ik wil iedereen op school bedanken voor de leuke jaren.Volgend jaar zal ik de technische richting volgen in het MMI te Kortemark.

Later zou ik graag in een opvangcentrum werken van baby’s want ik ga heel graag met kleine kindjes om.

Yow, ik ben Louis Clappaert.Ik zou graag al mijn leerkrachten uit het kleuter en juf Inge, Tine, Isabel, Rolande, Myriam en meester Geert bedanken.De leukste tijden waren tijdens de bosklassen en zee-klassen. Het was ook heel leuk omdat we veel groenten,… mochten planten.Volgend jaar ga ik naar het Klein Seminarie. Ik zal er de richting Latijn volgen. Hopelijk is het daar ook even leuk !

We wensen jullie veel succes in jullie nieuwe avontuur!

Hopelijk zien we jullie later nog eens terug!

Juf Elisabeth en juf Myriam

Ik ben Tessa Vanrycke-ghem. Ik ben hier pas vanaf het 6de leerjaar.Na het 6de ga ik naar het Viso campus Polenplein waar ik de sociaal-technische richting zal volgen. Ook al zat ik hier maar een jaar in deze school… het was leuk !In de top 3 voor leukste leraar: 1. meester Thomas 2. meester Martijn 3. meester Luc (opvang)In de top 3 voor lerares: 1. juf Myriam 2. juf Frenn 3. Juf Nathalie

Hoi,

ik ben Marthe Verstraete.Ik persoonlijk vond het 5de leerjaar het leukst.De leukste juffen vind ik juf Nele, juf Ilse en juf Myriam.Volgend jaar ga ik naar het Viso.

Hallo,

ik ben Yara Vanhaverbeke.Het waren 2 toffe jaren hier op school met heel veel leuke activiteiten.

Volgend jaar ga ik naar het VISO waar ik de richting STW zal volgen.Ik vond het hier heel tof !

Hallo,ik ben Noah Vanryckeghem.Volgend jaar ga ik naar de VMS.Ik heb me hier goed geamuseerd.Ik had het liefst juf Ingrid en meester Thomas.Ik zal sommige vrienden missen maar ik zal er zeker weer nieuwe maken.De schoolreizen en de bos- en zeeklassen vond ik tof !

Hoi, ik ben Stien Rebry.Ik zit nu al 9 jaar op deze school en in die 9 jaar heb ik me nooit verveeld.Ik vind alle juffen en meesters super ! Ik vind het jammer dat ik bijna weg moet.Volgend jaar ga ik naar de Burgerschool en zal er de richting handel volgen.Ik zal al mijn vrienden en iedereen die hier werkt hard missen. Hopelijk is het in de Burgerschool net zo

leuk als hier !

Hoi, ik ben Mateo Robbe.

Ik wil de school bedanken voor de goede lessen die ik kreeg.Mijn leukste juf was Myriam.Volgend jaar ga ik naar het Atheneum. Ik zou later graag elektricien worden. Ik vind het jammer dat ik weg moet.

Hoi, ik ben Tischa Vandorpe.Volgend jaar ga ik naar de Burgerschool en zal er de richting handel volgen.Later wil ik graag aan het werk in een winkel.Ik vond het hier echt leuk. Het zal even wennen zijn in een nieuwe school maar dat zal wel lukken.Mijn lievelingsjuffen waren juf Kristien uit het kleuter en juf Myriam van het 6de leerjaar.

Hallo,ik ben Gilles Houthoofd.Het waren goeie tijden in De Octopus. De leukste juffen waren juf Nele van het kleuter en juf Myriam. Ik heb veel geleerd van hen.In al die jaren vond ik de bosklassen en de zeeklassen het tofst.Volgend jaar ga ik naar het VTI en zal er de technische richting volgen. Later zou ik graag schrijnwerker

worden.

Hoi,ik ben Yael Lingier.Volgend jaar ga ik naar het Klein Seminarie en zal er de richting Latijn volgen.Ik heb 10 jaar op deze school gezeten. Ik heb veel leuke juffen gehad.Ik zal mijn vrienden en vriendinnen missen.

De schoolreizen waren altijd super tof. Het was hier gewoonweg super !

Hallo, ik ben Xander Decroix.

Volgend jaar ga ik naar het VTI. Ik wil later graag automechanicien worden.Mijn lievelingsjuffrouw was Delphine in klas 1A.

Hallo, ik ben Cyriel Deleye en ik zit in klas 6B.

Dit jaar vond ik het leukste jaar op school omdat we veel bijleerden en een toffe juf hadden.

Volgend jaar ga ik naar het Klein Seminarie en zal er de richting Latijn volgen.

Hallokidoki! Mijn naam is Noor Ally.Ik heb lang op deze school gezeten, maar volgend jaar ga ik naar de Broederschool moderne doen. Het is en blijft een zeer toffe school met natuurlijk veel mooie momenten zoals: de schoolreizen, zeeklassen, bosklassen en ook de 50 opdrachten mag ik zeker niet vergeten. Doorheen het zesde leerjaar telden we stilletjes af om te vertrekken naar het secundair! Aftellen doe ik ook naar Pennenzakkenrock, de schoolreis en de musical op het einde van het jaar. Liefs Noor (tot in de Broederschool)!

Heeeej, ik ben Axelle Gryspeerdt!Als eerste nog bedankt juf Elisabeth voor het laatste toffe jaar! Wat zal ik deze school missen! Maar ik ga gelukkig opnieuw naar een supertoffe school ! Het Barnum en ik ga er Latijn doen. Ik zal Aqualibi met Helena nooit vergeten (vooral die stamp niet ;-) )Geniet nog van jullie jaren, voor je het weet zijn ze gedaanSalut groetjes Axelle!

Hallo, ik ben Amber Herreman.Volgend jaar ga ik naar de Broederschool moderne volgen. Het leukste moment vond ik dat de school 50 werd. Ik kijk ook uit naar Pennenzakkenrock. Ik bedank de directeur en alle juffen. Ik vond alle jaren heel fijn en zal iedereen wel een beetje missen. Later wil ik architecte worden. Vele groetjes,Amber.

Hallo,ik ben Gaetan Maes. Mijn leukste herinnering is les krijgen in de houten huisjes.Volgend jaar ga ik moderne volgen in de VMS.Het lager was het leukste dat ik gedaan heb. Zelfs bij juf Elisabeth was het veel te tof.Dank u om dit te lezen, ik zal zeker op bezoek komen.Daaaaaaaaaag! :)

Mijn naam is Robbe Nuytten. De leukste momenten waren Bosklassen en Zeeklassen. Ik zou graag die 2

momenten eens opnieuw doen.Ik twijfel naar welke school ik ga. Mijn keuze gaat als volgt: Broederschool, de VMS of de Burgerschool.Ik wens iedereen sterkte met de proeven en examens. Dank u aan alle juffen en meesters en natuurlijk de directeur.

Groetjes Robbe :)

Hallo,ik ben Helena Schokkelé.Mijn leukste

momenten in SBS de Octopus waren: de eerste keer op zeeklassen met de

hele klas,op bosklassen en alle schoolreizen.

Volgend jaar ga ik naar het VMS om moderne te doen. Wat ik later zal doen, weet ik nog

niet. Alleszins iets met mensen.Bedankt voor alle leuke jaren!

Groetjes Helena

Hey, ik ben Eva Vancayzeele . Ik ben 11 jaar. Wat ik toch wel het allerleukste moment op deze school vond was de schoolreis naar

Walibi. Maar ik kijk ook nog uit naar pennenzakkenrock. Volgend jaar ga ik naar het Klein Seminarie waar ik Latijn zal volgen. Ik weet het nog niet zeker, maar ik zou later wel wetenschapster willen worden. Het allerleukste jaar was het zesde leerjaar met de supertoffe juf Elisabeth. Ik wil alle leraren, leraressen en natuurlijk de directeur hartelijk bedanken voor al die supertoffe geweldige jaren!!!!!

Vele groetjes Eva . ;-)

Hallo ik heet Ben Vanhuyse. Ik ben 12 jaar.

Juf Ilse en juf Elisabeth zijn heel erg toffe juffen. Volgend

jaar ga ik naar het MMI in Kortemark. Ik vind het heel erg

dat ik hier weg moet.Het was een toffe school hier.

DoeiBEN xxx

Hallo.Ik ben Niels Vanoverberghe.Het tofste moment vond ik de bosklassen.Volgend jaar ga ik Latijn in het Klein Seminarie volgen.De tofste juf vind ik juffrouw Elisabeth.

Groetjes , Niels!!!!

Hoi iedereen! Ik heet Fran Dangreau. Ik zit nu al tien jaar op deze school en het was zeker geen gemiste kans! Het leukste vond ik toch wel het 6de leerjaar toen het 50 jaar SBS De Octopus was. Volgend jaar zal ik moderne volgen in de Broederschool.Ik wil graag alle juffen en meesters bedanken voor al die leuke jaren, vooral juf Elisabeth en juf Ilse, want die vond ik de tofste. Nog veel plezier in deze school (wat geen probleem zal zijn) en tot ziens!

Groetjes, Fran :)

Hallo , ik ben Janne Debrauwer.Ik zit als sinds het zomerklasje hier op school en daar ben ik heel blij om! Het leukste vond ik de schoolreizen en vooral

Walibi. Ik kijk wel nog uit naar Pennenzakkenrock en de Efteling. Volgend jaar ga ik moderne volgen

in de Broederschool.Ik wens iedereen nog vele leuke

jaren in deze toffe school! Ik wil ook alle leerkrachten en de directeur bedanken

voor alle mooie momenten. Ik kom

zeker nog eens langs!Groetjes Janne!

HoiMijn naam is Warre De Pauw.Mijn leukste herinneringen zijn 50 jaar SBS De Octopus en de bosklas en zeeklas.Ik heb geen lievelingsjuf, ik vond dat ze allemaal goed waren.Ik zal waarschijnlijk moderne volgen in de Broederschool.

Ik wens deze school nog vele jaren toe!GroetjesWarre De Pauw

Woordje van de directieHet feestgedruis van het afgelopen jaar verdwijnt langzaam van het voorplan. Onze laatste activiteiten binnen het kader van de 50 jaar viering zijn voorbij. Het lager ging op schoolreis naar de Efteling en de kleuters kregen frietjes op hun jaarlijkse daguitstap. Zeg nu zelf: kan een feestjaar op een beter manier aansluiten bij onze kinderen? Ik denk het niet. Beetje bij beetje gaan dus ook de affiches van dit feestjaar uit school verdwijnen. Maar toch vind je in dit katern een aantal verslagjes van de activiteiten die aansluiten bij onze 50ste verjaardag. Herinner je je nog de opstart van dit schooljaar: leerkrachten met gouden kroontjes, veel ballonnen aan de inkom en een heuse fanfare op de speelplaats. Half oktober was er ook een kinderspeeldag, want kinderen spelen nu eenmaal graag op een verjaardagsfeestje. In november was er de ouderfuif georganiseerd door Vleugels. Het succes hiervan was zo groot dat de oudervereniging dit initiatief weer zal herhalen. In het voorjaar was er de kwis, een avond waarbij de kennis van meer dan 200 deelnemers getest werd. Eind mei een groots feestweekend met een schoolfeest in een gouden kleedje, dubbel en dik ondersteund door een tentoonstelling van onze school gedurende de voorbij 50 jaar. De zondag hierna waren tal van genodigden die de school in de voorbije 50 jaar mee gestalte hebben gegeven, gevraagd op een gouden receptie. En om af te sluiten de schoolreis-speciaaltjes. Een schoolreis die verdiend werd door 50 -of wat dacht je- opdrachten tot een goed einde te brengen. Hier dus een kleine greep uit dit gouden feestjaar. Meer indrukken kun je vinden op de speciale facebookpagina van onze school of in de vele tientallen, zelfs honderden foto’s op onze schoolwebsite www.sbsdeoctopus.be. Geniet zeker nog eens

mee van het schooljaar 2014-2015, met de datum van 1 september 2014 als echte vijftigste verjaardag. En misschien zijn we als je dit leest al bij 51 jaar… Of meer !Ignace Degryse, directeur

Gouden editie

QuizNa een jarenlange traditie van ‘kaarting’ kozen we dit jaar voor een quiz als financiële actie.De werkgroep trok op prospectie naar verschillende quizavonden en stak de koppen samen om er een leuke en spannende avond van te maken.De eerste editie van ‘wat hebben we vandaag op school geleerd’ ging door op zaterdag 28 februari en reeds voor de dag van de officiële inschrijving kregen we enthousiaste groepjes door. De 40 tafels werden snel gevuld! Meester Martijn en juf Ilse lazen de verschillende vragen voor dit moeilijke examen voor. De verschillende schoolvakken passeerden de revue en de ploeg verbeteraars verbeterden streng met de rode balpen. Als beloning voor het harde denkwerk mocht iedereen aan de prijzentafel iets moois gaan kiezen. Misschien ben jij er volgende keer ook bij op de tweede editie?

Bezoek van Thomas CamerlynckThomas Camerlynck is een oud-leerling van onze school. Hij is leraar lichamelijke opvoeding, biologie en muzikant.Op 16-jarige leeftijd kwam de liefde voor muziek er door zijn ouders, die beiden ook heel muzikaal zijn.Thomas bespeelt vooral snaarinstrumenten: gitaar, ukelele en contrabas.Hij bespeelt het liefst de contrabas. Dit instrument ondersteunt andere instrumenten en het geheel klinkt daardoor voller en mooier.Hij vindt de contrabas ook een onmisbaar instrument in sommige liedjes om een emotioneel effect weer te geven.Hij speelt ook in bandjes waar hij in het ene vooral gipsy muziek speelt en in het andere blues en jazz.Op een website kan je Thomas ook aan het werk zien met zijn gipsy band.We hebben veel bijgeleerd.Dus Thomas: dank je wel ! Wij vinden je een hele goede muzikant. Klas 6B

Emoties tonen met Rita en Tom

Iedere klas kreeg van S.Elfie de opdracht een oud-leerkracht en een oud-leerling uit te nodigen. Daar konden we telkens een medaille mee verdienen. Na de paasvakantie kregen we hoog bezoek in de twee vijfdes. We mochten acteur Tom Ternest en zijn mama Rita Vandeghinste verwelkomen. Ik heb het geluk gehad om samen te mogen werken met juf Rita in het vijfde leerjaar. Tom Ternest kennen we van toneelstukken ‘Odiel’ en ‘Het eenzame westen’. Ook op televisie was hij al te zien in enkele series. Samen zochten we naar een passende doe-activiteit. Met Rita knutselden we poppetjes met gezichtjes uit terracottaklei. Bij

Tom lieten we onze emoties zien tijdens een workshop toneel. We voelden de emoties opborrelen vanuit onze buik. Met dit creatieve duo beleefden we een superleuke voormiddag! Dankuwel daarvoor!

Juf Ilse, 5A

50 jaar SBS de Octopus, reden om onze schepen van onderwijs wat beter te leren kennen. Haar uitnodigen op school was één mogelijkheid maar, via mail vroegen we de schepen of wij haar een bezoekje konden brengen op het stadhuis.We kregen een positief antwoord en de leerlingen en de juf waren heel enthousiast. In klas gingen we aan het werk. In groepjes werd het interview voorbereid. Ook in het hoekenwerk maakten we tijd om een mooi boeketje bloemen te knutselen.12 februari 2015Onze bestemming? Het stadhuis van Roeselare. Een hele belevenis want voor sommige leerlingen een eerste kennismaking met ons stadhuis.Tegelijk kaderde het ook in onze lessen WO waar we leerden over de historische littekens van Roeselare.We werden er heel warm onthaald door onze schepen. We mochten plaatsnemen in de trouwzaal en nadien werden we rondgeleid doorheen het stadhuis. Als slot mochten we allen een tekening maken op een heel groot blad papier en werden we getrakteerd op een

drankje en een snoepje.De kinderen kregen ook nog een leuke attentie mee naar huis.Dank je wel aan

onze schepen voor de hartelijke ontvangst en de leerrijke namiddag.

Klas 3B

3B op bezoek bij de schepen van onderwijs

Op vrijdag 28 november, mochten wij in klas 2A ‘meester Eric Declercq’, een leerkracht op pensioen, verwelkomen. Hij was erbij toen SBS De Octopus, ‘50 jaar terug’, aan een eerste schooljaar begon! We nodigden meester Eric uit in onze vertelhoek en mochten onze vraagjes op hem ‘afvuren’! Het werd een boeiend gesprek. We kwamen héél wat te weten over de beginjaren van onze school…

Wisten jullie dat…- de school startte met 3 kleuterklassen en enkel het 1ste en 2de leerjaar?- meester Eric, die in het 2de leerjaar les gaf, dus ‘elk jaar’ een nieuwe collega kreeg?- de kleine speelplaats toen nog gewoon ‘aarde’ was?- meester Eric de taallessen het leukste vond?- wie jarig was in meester Eric zijn klas, een ‘toertje’ mocht maken op zijn rug?- hij ook ‘fotograaf’ was op school en hij dus in de loop der jaren veel leuke herinneringen heeft ‘vereeuwigd’?- meester Erik ‘40 jaar’ les gaf in onze school?- wij (lln. 2de lj.) geboren zijn in het jaar dat meester Eric op pensioen ging?Na ons gesprekje las de meester, n.a.v. de voorleesweek, nog 2 verhaaltjes voor uit het mooie boek ‘Dag Sinterklaas’.Tot slot verraste de meester ons zelfs nog met een ‘goocheltrucje’!Het was een héél gezellige namiddag! Dankjewel meester Eric! En wie weet, tot nog eens in De Octopus!

Meester Eric op bezoek

Verwenmoment 2e leerjaarOp 19 december heeft het 2de leerjaar hun koksmuts aangetrokken. Samen met heel wat mama’s en papa’s, oma’s en opa’s hebben we een heerlijk dessertbuffet gemaakt. Bij deze nogmaals bedankt aan al die helpende handen.Met zandkoekjes, bladerdeegstengels, petit-beurre taart, fruitbrochetten, pan-nenkoekjes en cornflakeskoekjes heb-ben we elkaar verwend! We hebben er van genoten!

Het was heerlijk!

Verwenmoment van 3C voor 3A en 3B

Wij (3C) hebben in februari de klassen 3A en 3B verwend, dit was één van de 50 opdrachten! We deden dit door een verwenpakketje te maken voor iedereen. Elke leerling maakte ongeveer 3 pakketten, goed voor een totaal van 64 (voor alle leerlingen van het derde leerjaar en de leerkrachten). Het zakje, waar alles in kwam, werd gemaakt uit het overschot van de affiches van de ouderfuif. In het pakketje zaten drie

dingen. Het eerste was een magneetoctopusje, dat we zelf inkleurden en uitknipten. Het naaien van het opgevulde vilten hartje was niet zo gemakkelijk, maar gaf een mooi resultaat. En als laatste maakten we twee soorten zeephartjes, passend bij de valentijnsmaand. Wij hebben ons geamuseerd bij het maken van deze dingen, hopelijk hebben 3A en 3B plezier gehad bij het krijgen van hun verwenpakketjes.

Bezoek Frans Allewaert

Op dinsdag 24 maart 2015 gingen we met de klas op stap naar het huis waar Frans Allewaert woont. Gelukkig was dit niet zo ver van De Octopus en moesten we niet te lang stappen. We werden heel vriendelijk ontvangen: we kregen lekkere chocolade paaseitjes, we mochten de vissen in de tuin bekijken… Meester Frans vertelde ook enkele dingen van toe hij vroeger zelf les gaf.Als bedanking voor al zijn jaren werk in onze school kreeg hij van ons twee lekkere flessen wijn die hij dubbel en dik verdiend heeft!Dank je wel, meester Frans!

Meester Johan op bezoek

Op donderdag 26 februari kwam meester Johan op bezoek in onze klas. Hij was de meester van het derde leerjaar.Meester Johan had een boekentas mee. Hij toonde een sjaal van volleybal-club Knack, die ook 50 jaar is.Ook toonde meester Johan een krant waar hij samen met een andere meester van vroeger in stond.De meester deed wat trucjes met een spel kaartjes, dat kon hij heel goed!Het was een leuke namiddag, bedankt meester Johan!

Maandag 30 maart kwam meester Ronald op bezoek in klas 4B. Spontaan begon hij te vertellen over de tijd van toen. Hij vertelde ons hoe hij in de Stedelijke Basisschool terecht is gekomen, in welke klassen hij allemaal stond en hoe hij zijn laatste schooljaren als zorgleerkracht werkte.De leerlingen hadden ook een aantal vraagjes voorbereid zoals:- Wat doe je nu zoal in je vrije tijd?- Hoeveel kinderen heb je?- Hoe lang werkte je in onze school?- Mis je het lesgeven soms?die vragen werden met veel plezier en met de nodige anekdotes beantwoord. Tenslotte hebben we hem getrakteerd op een lekker stukje taart en een kopje koffie.Dank u wel, meester Ronald. De leerlingen van 4B en juf Nathalie

Meester Ronald op bezoek!

Bezoek Raf Portier in klas 6AMeester Raf op bezoek!We hebben een gast ontvangen in onze klas. Hij heeft verteld over vroeger toen hij lesgaf. We zouden hem nog graag gehad hebben. Het is een hele toffe meester geweest en nog altijd. Hij gaf graag Frans. Hij gaf al 39 jaar les.

Gouden schoolreisVrijdag 12 juni, ’s morgens in de vroegte... 343 enthousiast wriemelende gele petjes gaan ‘altegaar’ op tocht. Naar het betoverde land van sprookjes, ridders en draken in het verre Kaatsheuvel...Waar we het ganse schooljaar zo voor gestreden hadden, het behalen van 50 gouden medailles, zouden we vandaag bekronen met een ‘Gouden Schoolreis’,

ééntje om ‘U’ tegen te zeggen. En we hielden woord!Eerst alle 6 bussen uitladen, verzamelen en in een lange sliert de veelbelovende ingang voorbij. Nog even je toiletbezoek moeten uitstellen om eerst overtollige bagage te droppen. Dan ook nog ontbijten hoewel je eigenlijk al 5 leuke attracties zou willen bestormen... En dan –eindelijk- met je leerkrachten of je groepje aan het spannendste van de dag mogen beginnen.Wegdromen in de Pandadroom, gezellig keuvelen op de stoomtrein, ondersteboven in de Python, door elkaar geschud worden in de wildwaterbaan en met open mond het Ravelijnavontuur aanschouwen. Ondertussen druk zonnecrème-smerende juffen en wateruitdelende meesters aan het werk: ‘Zijn al m’n lieverds nog aan boord?’, ‘Wie heeft een pleister nodig?’ of ‘Weet jij de dichtste toiletten zijn?’... ze gaven weer het beste van zichzelf!Opkijken naar Langnek in het Sprookjesbos, Joris en zijn Draak bestrijden in het Ruigrijk, een kijkje nemen in het gezellige leven van het Volk van Laaf. Draaiierig worden in de potten van Monsieur Cannibale en keihard gillen in de donkere Vogelrokachtbaan. Eigenlijk hadden we er nog lang niet genoeg van toen we de terugreis aanvatten. En wonder boven wonder: ook in de terugreis nergens files te bespeuren.Volstrekt moegestreden, maar met een stralende lach en een gezonde blos op onze wangen, kwamen de Octopussers weer thuis.Deze gouden schoolreis zullen we niet snel vergeten!

TaartensmuldagOp 4 juni mochten we ons feestelijk jaar afsluiten met een huis taartenfestijn. Heel wat mama’s, papa’s, oma’s en opa’s engageerden zich om een heerlijke taart te bakken. De uitdaging was om 50 taarten te verzamelen.Donderdagnamiddag installeerden alle leerlingen van de school zich op de speelplaats, klaar voor de taartenparade. Alle taarten werden één voor één geteld en wat bleek?Wel tachtig taarten werden geteld en de vijftigste taart werd voorzien van vuurwerk. Alles werd keurig op de buffettafels uitgestald en het smulfestijn kon beginnen.Alle leerlingen mochten aanschuiven en hun buikje rond eten. Voor elk wat wils.

Opdracht meer dan geslaagd en een medaille erbij!Dank aan iedereen die hieraan meehielp.

Verwenmoment opvangoudersDoorheen dit jaar kregen wij de kans om ook onze 'opvangouders' eens in de kijker te zetten.Even toelichten; onze opvangouders staan steeds paraat om zowel 's morgens vroeg, over de middag en zelfs 's avonds na schooltijd een handje te helpen. Dit weten we zeker te appreciëren.Waarvoor onze DANK !!!Op donderdag 29 januari 2015 mochten wij, de kleuters uit 1Kc en K2/3, hen verwelkomen met een glaasje bubbels. De oudste kleuters zorgden samen met Juf Barbara voor enkele lekkere hapjes en de jongsten knutselden samen met Juf Lien een bedankingskaartje. En natuurlijk ook bloemen hoorden bij het geheel.Het werd een gezellig samenzijn, waar plaats gemaakt werd om leuke anekdotes te vertellen.

Verwenmoment onderhoudspersoneelWij zijn Janne en Helena en wij hebben een verslagje gemaakt. Het 6de leerjaar heeft voor een middag het werk van de poetsvrouwen overgenomen.Marthe, Warre en Fran zorgen voor de bediening van de lasagne.

En ook in de kleuterzaal wordt er grondig gewerkt!De poetsvrouwen zijn aan het genieten van hun vrije middag met een lekker gebakje!

Natuurlijk kozen we deze titel niet zomaar! 50 jaar, een gouden jubileum. Dat het iets speciaals moest worden, wisten we ook allemaal! Met de werkgroep ‘schoolfeest’ gingen we al heel vroeg op het jaar aan de slag. Waaraan denk je zoal als het feest is? Dansen, lekker eten, naar de kapper gaan, mooie kleren dragen, een passend juweel kiezen, … Met al deze ideeën gingen we aan de slag.In dit artikeltje blikken we even

terug op een geslaagd gouden schoolfeest.Meer dan 400 wandelaars legden gezwind de tocht van 5 km af. Op de halte in de Klokkeput werd iedereen verrast met een ijsje. De ballonnenplooier zorgde voor animatie bij de kinderen.Langs de wandeltocht stonden heel wat mooie kronen tentoongesteld. Dankuwel aan de 48 gezinnen die een kroon knutselden. Alle wandelaars mochten 3 stemmen uitbrengen op de kronen die zij het mooist vonden. Als tweede opdracht kon je de kroontjes tellen op de weg, het waren er 47. Proficiat aan de familie Vandenbroucke, jullie winnen een gezinsfoto.Na het feestmenu kon iedereen nog nagenieten op het terras. Er was zelfs nog een klein beetje zon te bespeuren. De muziekgroep ‘Datswingdt’ zorgde voor een vrolijke noot op ons podium.

Schoolfeest ‘A touch of gold’

Namen jullie ook eens een kijkje in de tentoonstelling? Zes lokalen werden omgetoverd tot een klein museum. Oud-leerkrachten konden zichzelf zoeken op de foto ’s van vroeger. Leerlingen konden hun schoolboeken vergelijken met die van vele jaren terug. Heel jammer dat we alles moesten afbreken na ons feestweekend.We hadden ook nog enkele medailles nodig voor onze super schoolreis. Je kon genieten van een mini-optreden van de kleuters, gevolgd door het lied van het lagere. Twee medailles binnen!

Schoolfeest ‘A touch of gold’

Ouders en grootouders zochten na de wandeltocht een plaatsje op ons gezellig terras. Er was voor elk wat wils: een glaasje rosé of liever een ‘Gouden Karolus’ … Zoals elk jaar zorgden we er ook voor dat de kinderen zich niet verveelden. Koos je voor een workshop dans of sprong je liever op het springkasteel? Liet je een ballon de lucht in of draaide je eens aan ons nieuwe rad? Maakte je zelf oorringen of deed je mee aan de oude spelen in de turnzaal?

In de eetzaal werd een openbare verkoop georganiseerd. Gedurende het hele schooljaar maakten alle klassen een kunstwerk, die werden netjes bewaard in de paviljoenen. Twee veilingmeesters zorgden voor een vlotte verkoop.

Wij hebben ervan genoten, hopelijk jullie ook!

juf Ilse

’s Avonds kon je genieten van een overheerlijke barbecue. De catering werd ook dit jaar verzorgd door de oudervereniging ‘Vleugels’. Een team van vrolijke helpers bediende jullie in een mum van tijd van een voorgerecht, een hoofdmaaltijd en een dessertje. Vleugels, jullie krijgen een welverdiende tien op tien.

Dankuwel om zo talrijk

aanwezig te zijn op ons feest!

‘A touch of gold’