VP editie 6 juni 2010

20
.VERENIGINGS POST Het officiële orgaan der R.K.S.V. Albertus Magnus EDITIE 6 Juni MMC MMVII

description

Vereniginspost

Transcript of VP editie 6 juni 2010

Page 1: VP editie 6 juni 2010

.VERENIGINGSPOSTHet officiële orgaan der R.K.S.V. Albertus Magnus

EDITIE 6Juni

MMC MMVII

Page 2: VP editie 6 juni 2010

.COLOFON

.VERENIGINGSPOST

ABACTIAAT:BRUGSTRAAT 89711HX GONINGEN TEL: 050-3130704FAX: [email protected]

EINDREDACTIE: Jorien BestersONTWERP: Multimedia Commissie

DE VERENIGINGSPOSTOPLAGE: 1900EDITIE 6, JAARGANG 113

.IN DIT NUMMER3. Albertus Twitter6. Zomerkroeg 9. FAAM schuurfeest 18. AM strandt

2-6 Bestuur7-8 Commissie van Beheer8-12 Commissies13 Fok It!14 TAM15 Mutaties16-17 Huishoudelijk18-19 Dit was het nieuws20 Agenda

INHOUDVAN DE ABACTISJorien Besters

De Verenigingspost | Pagina 2 | Juni 2010

Beste Albertianen, Albertianessen,

Een vereniging als de onze leeft van tradities en verhalen over het verleden. Niet zelden zijn dit zogenaamde invented traditions. Zo wordt het Wilhelmus pas sinds de jaren tachtig om 0.00 uur gezongen en was de Habbakuk gewoon een souvenir uit Kenia dat bij een POC’er op zolder lag. Van de ene op de andere dag was het een beeld dat zou waken over de mores en tradities. Mores en tradities maken wij als Albertianen dus zelf. Door de grote waakzaamheid wordt dit ieder jaar doorgegeven middels de indraai-periode en maakt het de vereniging uniek.

Deze indraaiperiode is alweer aangebroken voor alle commissies en het bestuur. De zomer-vakantie is in zicht en de laatste beleidspunten worden voltooid. Een drukte van jewelste. Gelukkig worden deze dagen afgewisseld met leuke activiteiten. Aankomende maand zal de KC het Kroeglustrum organiseren, maar ook de KEI en de POC maken overuren op het pandje om te zorgen dat de KEIweek en de IT een groot succes worden.

Albertus houden wij met z’n allen in leven. Door middel van mores en tradities maken we onze eigen identiteit. Dit moet gekoesterd blij-ven tijdens de rest van het Albertus bestaan. Het is een vereniging om trots op te zijn! Laten we ons dan ook met z’n allen in zetten om genoeg leden binnen te halen om de toekomst van Al-bertus zeker te stellen!

Met Albertiaanse groet,Jorien Bestersh.t. abactis AiMi

Page 3: VP editie 6 juni 2010

De Verenigingspost | Pagina 3 | Juni 2010

BESTUURVAN DE PREASESKoen RondaAlbertus TwitterMocht je geïnteresseerd zijn naar wat mijn dagelijkse bezigheden zijn en elke dag informatie willen ontvangen van het Nieuwe Pandje? Volg mij dan nu op de Al-bertus Twitter, maak een Twitter account en zoek naar RKSV Albertus.

StiltemosHet is van enorm belang dat het STILTEMOS door iedereen in acht genomen wordt. Ik wil u erop attenderen dat wij onze Hinderwetvergunning kwijt kunnen raken wanneer het stiltemos niet nageleefd wordt. Dit zou betekenen dat Albertus op zou houden met bestaan. Zorg er dus voor dat u geen lawaai maakt tussen 22.00 uur en 6.00 uur rondom ons Eigen Huis. Op deze tijden zal een absoluut Silentium in acht moeten worden genomen rondom de A-kerk tot de A-brug, de Munnekeholm, de Schuitemakersstraat en op de binnenplaats en het dakterras. Als u het toch nodig vindt om te praten dan zal u dit duur komen te staan. U ris-keert dan een boete van €50,00. Ook het onnodig openen van een nooddeur levert gevaar voor overlast op en is dan ook ten strengste verboden. Op dit vergrijp staat eveneens een boete van €50,00.

KEI-weekDe KEI-week staat er weer aan te komen. De KEI-commissie is alweer maanden druk bezig met de voorbereidingen en ook het Bestuur is er vol van. Maar die twee is niet genoeg. Iedereen moet beseffen dat de KEI-week pas een groots suc-ces wordt als alle leden zich inzetten om wederom 400 nieuwe eerstejaars binnen te halen.

Meldt je dan nu aan als je geïnteresseerd bent om KEI-leider te worden; je logeer-plekken hebt of om Albertus verder te helpen in de KEI-week. We zullen er dank-baar gebruik van maken!

HVMaandag 28 juni is alweer de laatste echte HV voor ons bestuur. Tijdens die HV zullen een paar zeer interessante punten besproken die hun weerslag zullen heb-ben op de Vereniging. De beurzen van het commissiejaar ’07-’08 zullen aan bod komen, de mogelijkheid om extra camera’s op te hangen in en rondom de Socië-teit en de toekomst van de Fok-it. Zorg daarom dat je er op 28 juni bij bent, want ieders mening telt.

Page 4: VP editie 6 juni 2010

De Verenigingspost | Pagina 4 |Juni 2010

BESTUUR

VAN DE FISCUS IIEwout Greven

VP bijlageWilt u bij de VP ook graag een VP bijlage ontvangen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. U kunt de VP bijlage ook afhalen op het abactiaat of inzien op de Albertuswebsite onder Leden - Notulen.

VP niet ontvangen?Als u van uw club-, huis-, commissie- of dispuutgenootje hoort dat hij/zij deze VP en Bokaal niet ontvangen heeft, zorg dan dat dit wordt doorgegeven aan de CvB!! [email protected]

WebsiteDe testers zijn begonnen met het testen van de nieuwe website. Als het goed is, gaat één dezer dagen de website online! Heb je dan opmerkingen of aanmerkin-gen over de website? Mail ze dan naar [email protected].

VAN DE ABACTIS Jorien Besters

Betaling van uw rekeningU dient uw rekening binnen veertien dagen na dagtekening te voldoen. Tevens

kunt u binnen deze periode een afbetalingsregeling treffen. Bij het storneren van uw rekening, bent u per direct geschorst van de Vereniging. Dit houdt in,

dat u pas weer welkom bent indien u schuldenvrij bent. Indien u op grond van wanbetaling voor de periode van zes maanden geschorst bent, wordt u door het

bestuur AiMi uit uw lidmaatschap ontzet. Laat het niet zover komen!

AfbetalingsregelingenVoor de volledigheid, staan hier de regels omtrent afbetalingsregelingen opgesomd:- u dient minimaal 50 euro aan te betalen

- bij een schuld boven de 250 euro dient de aanbetaling ter hoogte van 100 euro te zijn

- bij een schuld hoger dan 500 euro moet er 150 euro aanbetaald worden. De regeling bestaat

uit maximaal zes termijnen- elke termijn bevat een minimumbedrag

van 50,- euro.

Page 5: VP editie 6 juni 2010

De Verenigingspost | Pagina 5 | Juni 2010

BESTUUR

VAN DE VICE-PRAESESAnne- Marie NotenAlbertus Open Feest!Op 6 juli organiseert Albertus een open feest voor aankomend studenten of stu-denten uit Groningen die nog niet lid zijn. Heb jij broertjes, zusjes of vrienden van thuis die je graag onze mooie vereniging wilt laten zien? Neem ze allemaal mee op 6 juli. Indien nodig dan worden logeerplekken voor onze gasten geregeld.

Belangrijk: FotobeleidBuiten de MMC heeft niemand op de vereniging het recht om foto’s te maken, dit om het besloten karakter van de Vereniging te waarborgen. Mocht u een besloten partij hebben, dan kunt u bij de Vice-Praeses toestemming vragen om toch zelf foto’s te maken (dit geldt ook voor afstudeerborrels, dispuutmixen, blind-datediners etc.). Doe dit ook, want anders krijgt u een boete van €15,- per foto, en daarnaast worden de foto’s gewist. U bereikt de Vice-Praeses via [email protected].

PersDe Vice-Praeses onderhoudt het contact met de media en is in eerste instantie de enige die in contact treedt met de pers. Mocht een journalist je verzoeken vragen te beantwoorden, neem dan eerst even contact op met de Vice-Praeses.

U kunt afbetalingsregelingen treffen tijdens Kasuur bij de CvB, op werkdagen tussen 16.00 en 17.30.

Neem eens een muurtap!Wist u eigenlijk wel dat u slechts € 0,65 per biertje betaalt als u op een muurtap

drinkt? Het werkt als volgt: u en uw vrienden verzamelen BASpassen, deze geeft u aan de KC’er achter de bar. Hij maakt vervolgens een groep aan, vervolgens

zal hij vragen hoeveel liter u op uw muurtap zou willen drinken; 10, 20 of 40 liter

Page 6: VP editie 6 juni 2010

De Verenigingspost | Pagina 6 | Juni 2010

BESTUUR

VAN DE PROCURATORMaarten van EerdeDakterrasHet dakterras is helemaal af! U bent weer van harte welkom op onze mooie dakter-ras om van de zomerzon te genieten.

Goede temperatuur op de LeeszaalAls laatste ruimte van de Kroeg is nu de leeszaal uitgerust met een koelsysteem. De koeling is af dus kom naar de leeszaal om te genieten van de aangename temperatuur (en een paar speciaal biertjens).

Bouwvergunning trappenhuisZoals u wellicht weet zijn de onderste trappen in het trappenhuis nogal gevaarlijk. Deze worden om die reden vervangen. Voor de vervanging is een bouw- en monu-mentenvergunning nodig. Deze vergunningen worden naar verwachting voor de zomer afgegeven. Zodra de vergunningen binnen zijn wordt de trappen vervan-gen. Daarvoor moeten de bovenste verdiepingen ’s avonds worden gesloten. Meer

VAN DE ASSESSOREdith HilbinkKennisgevingen van InteresseWil jij volgend jaar een commissie doen? Lever dan nu al je KvI in! Voor de zo-mervakantie zal het vormen van een aantal commissies beginnen, die volgend jaar actief zullen zijn. We zijn op zoek naar mensen voor de: AXIE, Marketingcommis-sie, Theatraal, het Annuarium, de Bokaal, de Multi Media Commissie, de Externe Commissie en de MensaCommissie. KvI’s kunnen ingeleverd worden via de site! Het is handig en leuk om je motivatie te laten weten. Wie weet wordt jij juist daarom uitgekozen!

ZomerkroegHeb je niks te doen in de zomer en heb je zin om lekker te feesten op de Kroeg? De Zomerkroeg maakt het mogelijk om tijdens de kroegsluiting tóch je biertjes te drinken op de Sociëteit! Lijkt het je leuk om samen met andere Albertianen deze taak op je te nemen? Lever dan nú je KvI in voor de Zomerkroeg!

Page 7: VP editie 6 juni 2010

De Verenigingspost | Pagina 7 | Juni 2010

COMMISSIESdetails volgen zodra de vergunningen binnen zijn.

Stickers plakkenWilt u zo vriendelijk zijn géén stickers te plakken op muren en deuren op de Kroeg? Het verwijderen van de stickers beschadigt verf van muren en kost de helden veel tijd. Daarnaast valt het plakken van stickers op de Sociëteit onder vernieling van de Sociëteit volgens artikel 27 van het Wetboek AiMi, concreter: u ontvangt een boete van maximaal 50 euro en een eventuele schorsing van een maand wanneer u het niet kunt laten onze Kroeg te ‘vernielen’.

VAN DE COMMISSIE VAN BEHEERCvB DeluxeEtenKom op maandag, woensdag of vrijdag gezellig eten op de Mensa met je commis-sie, huis, club of dispuut. Voor € 5,95 schotelen de koks één van de vier weekge-rechten voor je klaar. Vergeet ook niet je baspas mee te nemen!

RuimtesMet je club, dispuut of ander verband kan je bij de CvB een ruimte huren. Op de dag van verhuur betaal je borg contant. Voor de verschillende ruimtes gelden de volgende borggelden: Amsing, Schuit, Leeszaal, Faam en de kroeg zijn 125 euro. De Borrelruimte of keuken = 250 euro. Voor de borrelruimte in combinatie met de keuken betaal je in totaal 400 euro. De borrelruimte is nadrukkelijk een nette ruimte en dus niet geschikt voor clubmixen en blinddate diners. De ruimtes moeten de volgende dag voor 16.00 uur schoon zijn m.u.v. de Borrelruimte en leeszaal, die moeten voor 12.00 uur schoon zijn. Kom bij de CvB om de ruimte te laten checken, want alleen dan krijg je de borg terug! De ruimtes zijn erg in trek dus wees op tijd met het huren!

Eerstejaarstaak, clubtaak en eerstejaarsvoorrechtDe indeling voor de eerstejaarstaken, clubtaak en het eerstejaarsvoorrecht staan op de site onder het kopje ‘leden’ en vervolgens ‘helden van de dag’. Houd de site goed in de gaten. Je dient zelf voor eventuele vervanging te zorgen en deze door te geven aan de CvB via de mail. Vergeet hierbij niet de namen en debiteurennum-mers.

KledingHeb jij nog geen must have outfit van de Albertus kledinglijn in je kast? Kom tij-dens kasuur eens een kijkje nemen in onze voorraad!

Page 8: VP editie 6 juni 2010

Beste Albertianen en Albertianessen,

Nu iedereen weer is bijgekomen van het mooie Vierus, is het weer tijd om te gaan tanken. De zon breekt weer door en eindelijk is het dakterras dan ook klaar, dus kom heerlijk ’s middags op het dakterras drinken. De tentamens zitten

er ook weer bijna op, dus kom dat vieren op de kroeg! Slinger een wandtap aan bij een van onze shortlegs

en ga goedkoop naar de klote! Ook staat het nieuwe feest al weer voor de deur. Op 7,8 en 9 juli staat het kroeglustrum weer voor de

deur, dit belooft natuurlijk een grote partij te worden waarbij het weer 3 dagen (of 4 voor de mooie gekken onder ons) volledig losgaan is. We zien jullie op de kroeg!

Laten we gaan tanken,

KC Jerom

VAN DE KROEGCOMMISSIEKC Jerom

De Verenigingspost | Pagina 8 | Juni 2010

COMMISSIES

KasuurElke werkdag tussen 16.00 en 17.30 uur is het kasuur op het CvB-hok. Wil je gadgets of de nieuwe kleding kopen, moeten er rekeningen betaald worden, of andere financiële zaken afgehandeld worden? Tussen bovenstaande tijden ben je van harte welkom, met uitzondering van ´t weekend.

Gevonden voorwerpenBen jij onlangs je armband, baspas, telefoon of sleutels verloren? Kom tijdens het kasuur langs om bij de gevonden voorwerpen te kijken, misschien dat je spullen hier al die tijd al op je liggen te wachten.

Mail commissie van beheer: [email protected]

Commissie van Beheer 2009-2010 Deluxe

Page 9: VP editie 6 juni 2010

De Verenigingspost | Pagina 9 | Juni 2010

COMMISSIESVAN DE HUISHOUDELIJKE COMMISSIEHC Hoogheid

Lieve albertianen en albertianesses,

Al kroeg-moe? WIJ ZEKER NIET!!!!Hopelijk zijn jullie allemaal bijgekomen van het brute FAAM schuurfeest en hebben jullie nog steeds zin om partij te komen maken op de FAAM!Inmiddels zijn de laatste weken aangebroken, de zomer is in aantocht en de laatste puntjes moeten worden ingekopt... Een drukke periode, maar vergeet niet om af en toe te chillen met een gouden pils in je hand. En waar kan dat beter dan op de mooie FAAM? Dus kom allemaal met je club, dispuut of huis naar de FAAM om lekker even niet te denken aan je studie en dwaal met je gedachten af naar zon, zee, strand om alvast in de vakantiemood te komen!

Liefs HC Hoogheid

VAN DE LEESZAALCOMMISSIELC Beetle

Lieve Albertianen, Albertianessen, Nog maar een paar weken en dat zit dit mooie jaar er helaas al weer op… Natuurlijk na de zomer nog de keiweek en IT, maar dan is het echt afgelopen. Dat betekent dus dat wij er nog een paar hele mooie we-ken van gaan maken met mooie feestjes en veel gezelligheid op de leeszaal! Kom tussen de tentamens door lekker naar de burrel om even bij te komen met een speci-aalbiertje op het dakterras! Maar ook op de andere dagen is iedereen natuurlijk van harte welkom! Er staat nog een leuke themaburrel op de planning en natuurlijk zijn we tijdens het WK ook mooi in thema! Kortom, laten we er nog een paar fantastische weken van maken op…ja natuurlijk…DE LEESZAAL!! Liefs,Lc Beetle

Page 10: VP editie 6 juni 2010

COMMISSIES

De Verenigingspost | Pagina 10 | Juni 2010

Smooth CriminalVAN DE SCHUITCOMMISSIE

Kocie In the sky with diamondsVAN DE KOFFIECOMMISSIE

Lieve allemaal,

Met al die zonovergoten dagen is er één plek waar je nu echt het beste kan zijn: op de koffie! Met het nieuwe dakterras wordt het

je wel erg gemakkelijk gemaakt om een lekker goudbruin tostikleurtje op te doen. Onder het genot van een ijskoude fristi kan je meteen al

die studiestress van je afschudden, want die puntjes moeten nu natuurlijk wel even binnengekopt worden. Over binnenkoppen gesproken.. het WK is in aantocht, en

natuurlijk eet je voor de wedstrijd even een tosti op de prachtig oranje versierde Leeszaal, om vervolgens op de Kroeg van de wedstrijd te genieten! Ook al zijn de fters al lekker bezig, KoCie in the Sky with Diamonds is echt nog lang niet uitge-

bakken! Tot op de KoCie!!

Liefs,KoCie in the Sky with Diamonds

Joehoe little monsters!! Daar zijn we weer, met ons laatste stukje voor de zomer aanbreekt. Wat gaat de tijd toch snel, maar wat wil je met zo’n fantastische spring break achter de rug? Er was maar 1 plaats waar alles kon, alles mocht en het dak er daadwerkelijk de hele tijd afging; De schuit! LOVE! Wij vonden het vierus fantastisch met jullie en hebben genoten van het feit dat we van onze steiger dmv de glijbaan in de feestende menigte konden komen, wat een feest!Kom deze laatste weken voor de zomer, gewoon nog lekker op maandag lekker fees-ten op de schuit! ontspanning hoort er immers te zijn in de tentamenperiode! Dus kom die stress eraf feesten zullen we maar zeggen.Blijven komen op maandag, en we zien jullie zowiezo ook nog op 7,8,9 juli met het kroeglustrum. Dan zal het dak er nog 1x goed afgaan voor de zomer aanbreekt.liefsjullie Smooth Criminal

p.s. Don’t love the SCHUIT, Just love yourself on the SCHUIT!

Page 11: VP editie 6 juni 2010

De Verenigingspost | Pagina 11 | Juni 2010

COMMISSIESVAN DE DENZVogeltjesDenzLieve Albertianen en Albertianessen,

Na een lang collegejaar waar maar geen einde aan leek te komen, staat de vakantie nu eindelijk voor de deur. Maar eerst nog even tentamenstress. Gelukkig heb je voordat deze deprimerende tijd aanbreekt nog helemaal los kunnen gaan op de hitjes van de Denz, met natuurlijk als hoogtepunt Vierus!Afgelopen jaar is bewezen dat de maandagavonden niet in de stad doorgebracht moeten worden, maar gewoon op de Schuit waar het altijd het gezelligst is! Hier zijn de mooiste danspasjes aanschouwd en opgedaan, waar je op menig schraal vakantieoord de show kan stelen! Ben je nog niet helemaal zeker over de status van je losse heupen, dan kun je dit natuurlijk nog iedere maandag blijven oefenen op de Schuit!

Zin om volgend jaar achter de wheels of steel te staan?! Schroom dan niet langer en lever je KVI in!

Liefs, Vogeltjesdenz

Keicommissie Hans KEIzanLieve Albertianen en Albertianesse,

De zon is nu al een paar dagen heerlijk aan het schijnen, dat betekent de zomer komt eraan!!

Maar nog veel belangrijker, als de zomer eraan komt is het ook bijna tijd voor de KEIweek!!

Het promoteam is zich aan het vormen de eerste Albertianen hebben zich als KEIleider aangemeld

en Hans KEIzan is druk bezig op het HOK. Voor al je vragen of mededelingen

mail naar [email protected]. We hebben er heel veel zin in en hopen jullie dan

ook allemaal te zien van 16 augustus tot 20 augustus op de kroeg!!!

Kusjes Hans KEIzan

VAN DE KEICOMMISSIE

Page 12: VP editie 6 juni 2010

De Verenigingspost | Pagina 12 | Juni 2010

COMMISSIESVAN DE BOKAALBokaal der Heldere Geesten

Lieve trouwe lezers van het Kabaal der Banale Beesten! Onze woorden waren daden, en wij hebben de daad bij het woord gevoegd: vier piekfijne blaadjes in een linguistisch hoogstaand jasje! Bloed, zweet, tranen, veel meer kutclichés, en als klap op de vuurpijl nog een nummertje VIER op jullie mat! For the very very very last time: sit back, relax, and enjoy your flight! Forever yours, Bokaal der Heldere Geesten 2009-2010! PS Who’s next?? LAAT JE HOREN!

VAN DE EJCEJC ´Blend-it!’

Lieve, lieve sjaarzen,

Het jaar is voorbijgevlogen en voor je het weet ligt de laatste vp van dit jaar alweer op je deurmat. Wat een mooi jaar hebben we gehad! We willen jullie bedanken voor jullie enthousiasme en gezelligheid. Wij hebben er ontzettend van genoten en wij hopen dat jullie ook kunnen terugkijken op een fantastisch jaar! We zien jullie natuurlijk nog op de kroeg, bijvoorbeeld bij het vaten aanbieden op de WoBo!

Heel veel liefs,

EJC ´Blend-it!´

Page 13: VP editie 6 juni 2010

De Verenigingspost | Pagina 13 | Juni 2010

SUBVERENIGING

Fok It!VAN DE ZEILVERENIGING

Lieve Albertianen en Albertianessen,

De laatste Fok it activiteiten zijn al weer in zicht, dus zorg dat je er bij bent!! 2 Juli is de zomerzeilmiddag gepland, op deze middag zullen we heerlijk een paar uurtjes gaan dobberen op het Paterswoldsemeer hier in Groningen en de dag afsluiten met een BBQ!

Kom lekker met je huis-, club-, of dispuutsgenoten het einde van je tentamens vieren door heerlijk te chillen op het water! De zomer-zeilmiddag is ideaal om nog lekker wat met elkaar te chillen voor de zomervakantie begint! Houd de site in de gaten voor meer infor-matie of mail naar [email protected]!

Tot later op het water,

Liefs,

Fok it.

Page 14: VP editie 6 juni 2010

De Verenigingspost | Pagina 14 | Juni 2010

TAMVAN DE TENNISVERENIGING

Lieve Albertianen/Albertianessen,De competitie is inmiddels al afgelopen. Zeven weken lang hebben TAMmers gestreden om kampioen te worden of om niet te degra-deren. Zeven weken lang hebben TAMmers elkaar aangemoedigd langs de banen. En zeven weken lang ging het los ’s avonds op ’t Haarhuisje. Het waren supermooie weken, maar gelukkig hebben we nog een aantal activiteiten voor de boeg. Zo hebben we op 14 juni een borrel op de Leeszaal. Dus kom gezellig langs voor een biertje als je op de kroeg bent. Daarnaast begint vanaf 27 juni ons Open toernooi, namelijk het TAM Open. Dan gaan we weer lekker kamperen op het park, tennissen tussendoor en ’s avonds lekker feesten. Op de woensdag van de TAM Open is het Albertus avond

SUBVERENIGING

op de TAM. Dus kom dan met je club gezellig met ons mee eten en kijken hoe het er bij ons ’s avonds aan toe

gaat. Hopelijk tot snel!!Wil je volgend jaar lid wor-den van de TAM? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. Lid worden kan het

hele jaar door!

Met TAMsche groet, De TAM

Page 15: VP editie 6 juni 2010

De Verenigingspost | Pagina 15 | Juni 2010

SENIORENAlexander HamiltonAlexandra VisserArwen van BerkelBart-Jan VeenBas EileringCharlotte AusemaCharlotte van den BrinkChristiaan Nieuwen-huizenDorieke van BalenEtienne DijkhorstHubertine BergsmaJennifer MeerwaldtKim SideriusLatoya HeemstraLiset RietmanMaaike van der PlasMarjon BembomMathijs SijperdaMarthe HouptMatthias SmitsMatthijs HoubenNienke LeendersNynke JagerSuzanne de LangeWillemijn JonkerWybrich de Haan

BUITENLEDENBeatrijs LontCathelijne van Mos-seveldeHeleen JansenJacqueline PinksterLeonie VerwerMits WinnikNathalie PalenstijnPatricia StappersRemco van der VeldeWouter van der Meij

OUD-LIDAttje HoekstraBart-Jan van HiltenFleur PolmanGrieke BorstJudith HoningJochem van der StarreLisette de JongeRoelant RiedemanTitia SeubringWim Drouven

LID-AFCharlotte OuwehandEva JongepierHarmen HartholtRenate OverhorstWietse Boer

Als u zich senior, buitenlid, oud- lid of lid-af wilt melden, kunt u hierover een mail sturen naar de abactis: [email protected]

Let op: u kunt buitenlid worden als u zes maanden of langer weg bent uit Groningen.

Mutaties

Page 16: VP editie 6 juni 2010

HUISHOUDELIJKE VERGADERINGAgenda HV maandag 28 juni 2010; aanvang 17.30 uur

HUISHOUDELIJK

TOELICHTING AGENDA

Agendapunt 3De notulen van HV 5 vindt u op de Albertuswebsite onder leden - notulen.

Agendapunt 6Er hangen al een jaar camera’s in de garderobe en om het pand. Om het zicht op de mensen die bin-nenkomen te verbeteren voor het pakken van mensen op het stelenvan jassen en dergelijken, wil het bestuur een voorstel doen om extra camera’s te hangen in de hal onder- en bovenlangs.

Agendapunt 7De Fok It is een subvereniging van Albertus Magnus. Helaas draait deze subvereniging veel verlies. Een paar jaar geleden was de Fok It een commissie van Albertus die jaarlijks wat zeilevenemten voor Albertianen organiseerde. Moet de Fok It wederom een commissie worden? Geef je stem.

De Verenigingspost | Pagina 16 | April 2010

1. Opening2. Vaststellen agenda3. Notulen4. Ingekomen stukken5. Bestuursmededelingen6. Bestuursvoorstel Camera’s in het pand7. Fok It8. Discussiepunt: Verplichtingen eerstejaars9. Afrekeningen10. Begrotingen11. Abactiaal eindverslagen12. Décharges13. Verkiezingen, installaties en benoemingen14. Mededelingen15. Rondvraag16. Sluiting

Page 17: VP editie 6 juni 2010

De Verenigingspost | Pagina 17 | Juni 2010

Agendapunt 8Om te zorgen dat eerstejaars snel bij de vereniging betrokken worden, kan het een idee zijn om vanuit de vereniging eerstejaars meer te verplichten aanwezig te zijn. Wat vind jij hiervan? Geef je mening bij dit discussiepunt.

Agendapunt 9De afrekeningen die behandeld worden, vindt u in de VP bijlage.

Agendapunt 10De begrotingen die behandeld worden, vindt u in de VP bijlage.

Agendapunt 11Abactiaal eindverslagen van de annuariumcommissie, de happy hockey day commissie, de ouder-dagcommissie, de reiscommissie en de vieruscommissie.

Agendapunt 12De namen van de commissies en personen die gedechargeerd worden, vindt u in de VP bijlage.

Agendapunt 13De namen van de commissies en personen die verkozen, geïnstalleerd of benoemd worden, vindt u in de VP bijlage.

HUISHOUDELIJK

HV 6: MAANDAG 28 JUNI 17.30 UURWE HOPEN U TE ZIEN!

Page 18: VP editie 6 juni 2010

Goningen – De politie heeft dinsdagmorgen 8 juni een 20-jarige Stadjer aangehouden die met een verkeersbord onder de arm fietste.De man moest mee naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat hij het bord had gestolen bij de Maagdenbrug, het verkeersbord is

Verkeersbordendiefstal bestraft

DIT WAS HET NIEUWS

Man/Woman of the year 2009Groningen - De catwalk glansde. De DJ draaide bekende pla-ten waar de sjaarzen, die langzaam binnen stroomden, pas-jes op begonnen te maken. Het was een drukte van jewelste en het evenement georganiseerd door de Bokaalcommissie kon beginnen: the man/woman of the year verkiezing! Iedere eer-

Albertus zet zich in voor goed doelGroningen - Op woensdag 26 mei heeft het jaarlijks evenement Bazes plaatsgevonden. Dit evenement wordt georganiseerd vanuit de Con-tractus samen met alle gezelligheidsverenigingen in Groningen. Na-tuurlijk deed Albertus weer volop mee. Als enige vereniging hebben wij 1000 euro gedoneerd aan het Ronald McDonald kinderfonds! Hiermee zijn we één van de grootste gevers. Het totaal bedrag is al-

Veendam – De Bavaria Bierdag. Een dagje weg van de vereniging voor alle DC’ers georganiseerd door Bavaria. Twee jaar geleden is deze dag echter volledig uit de hand gelopen. Van-daar dat de activiteit golf een no go was geworden. De Fiscus II van het be-stuur wilde het hier niet bij laten zitten en gooide zijn charmes in de strijd. Als re-sultaat: een Bavaria Bier-dag op de golfbaan! Begin-nend met een bierproeverij kwam de sfeer er al snel in om vervolgens een balletje te slaan op de baan. Alber-tus heeft zich dit keer wel gedragen, dus volgend jaar wederom een golfclinic?

Bavaria Bierdag

De Verenigingspost | Pagina 18 | Juni 2010

leen nog niet bekend. Verder was de avond erg gezellig en werd de vereniging druk bezocht door le-den van de Contractus. Albertus heeft wederom zijn beste beentje voor gezet om te zorgen dat zieke en kinderen met een handicap de tijd van hun leven kunnen heb-ben in het Ronald McDonaldhuis!

in beslag genomen. Tegen de Stadjer is proces-verbaal opgemaakt, ook moet hij de kosten voor de vervan-ging van het verkeersbord betalen.

stejaars club had een afgevaardigde die gekeurd werd door een profes-sionele jury. Wie deze verkiezing ge-wonnen hebben, lees je in de Bokaal.

Page 19: VP editie 6 juni 2010

De Verenigingspost | Pagina 19 | Juni 2010

DIT WAS HET NIEUWS

Goningen – Op de vereniging zijn de afgelopen weken sportieve toer-nooien georganiseerd. Op 28 mei Happy Hockey Day en op 2 juni TAM AM dag. Het waren twee zonnige dagen waarin weer goed zichtbaar was dat een Albertiaan van nature fanatiek is. De winnaars van beide toernooien krijgen een plekje op de nog te maken Wall of Fame. De soc-

I AM Sportief!

Bewoners betalen voor ommetjeGRONINGEN - Bewoners van verpleeghuis Coenders-hof in Groningen moeten voortaan betalen om een omme-tje te kunnen maken. Een wandelingetje kost vijftien euro.Veel dementerende bejaarden, die in Coendershof wonen, heb-ben begeleiding nodig bij een wandeling. Vroeger ging een verzorgende mee, maar daar zou geen geld meer voor zijn. Als mensen geen familie hebben die mee wil, moet iemand worden ingehuurd en dat kost geld, zo stelt Coendershof.

AM strandt langs Engelse snelwegKent - Vrijdagochtend 7 mei 05:00u. De bus met ongeveer 70 Al-bertianen vertrok richting Londen om daar een weekend de stad te bezoeken. De reis verliep voorspoedig. Helaas kwam een eerstejaars Albertiaan bij de Franse douane niet de boot op richting Enge-land, omdat hij geen identiteitsbewijs mee had genomen. Achteraf een geluk bij een ongeluk! Op de Engelse snelweg vertoonde de bus rare trekjes. De chauffeur vertrouwde het niet meer en zette de bus langs de kant van de snelweg om de motor te bekijken. Na de mo-torkap te hebben opengetrokken sloegen de vonken om zijn oren.

Groningen - Het college van B&W heeft een pak-ket voorstellen gemaakt waarmee de gemeente Gro-ningen in de periode van 2011 tot en met 2014 voor 42,6 miljoen euro bezui-nigt. Door de verslechterde economie en kortingen van het Rijk op het gemeente-fonds ontstaat er in 2014 een tekort van 41,6 miljoen euro. De bezuinigingen-voorstellen zorgen voor een stabiele gezonde financiële toekomst van de gemeente. De reserves worden aan-gevuld en er is ruimte ge-maakt voor nieuw beleid.

Gemeente bezui-nigt 42,6 miljard

Iedereen heeft de bus op tijd weten te verlaten. Een groot deel van de ba-gage ging wel in vlammen op. Zonder spullen besloten de vakantiegangers om toch hun weg te vervolgen rich-ting de Engels hoofdstad. Het week-end was ondanks alles zeker geslaagd!

cerhouse staat ook alweer bijna voor de deur, dus het is tijd om de voetbal-skills te upgraden en de conditie op

peil te brengen. De welbekende schaar en an-dere trics mogen op deze dag niet ontbreken! Wie wordt DE voetbal-ler van Albertus?

Page 20: VP editie 6 juni 2010

AGENDA.OPENINGSTIJDEN KROEGMaandag: 17.00 - 21.00 & 23.00 tot sluitDinsdag: 17.00 - 01.00 Woensdag: 17.00 - 19.00 & 23.00 tot sluitDonderdag: 22.00 - sluitVrijdag: 22.00 - sluitZondag: 17.00 - 01.00

FAAM Maandag 22.00 - sluitDinsdag: Elke 1e dinsdag van de maand KLAVERJASAVONDWoensdag: 23.00 - sluitVrijdag: 22.00 - 01.00Zaterdag: 22.00 - sluit

MENSA op maandag, woensdag en vrijdag op de FAAM: 18.30 - 21.30 uur. Bestellen kan tot 20.30 uur.

LEESZAAL Maandag: 19.00 - 01.00 Dinsdag: 19.00 - 01.00Woensdag: 19.00 - sluitDonderdag: 17.00 - 22.00Vrijdag: 17.00 - 22.00Zondag: 19.00 - 22.00

SCHUITMaandag: 23.00 - sluitVrijdag: Eén keer in de twee weken van 22.00 - sluit

KOFFIEElke dag: 12.00-14.00 Dus ook in het weekend!

DAGELIJKS Kasuur op het fiscaat16:00 - 17:30 uu

.ACTIVITEITEN

www.albertus.nlwww.word-lid.nl

De Verenigingspost | Pagina 20 | Juni 2010

Juni ‘10DI 22 JUNI DaklozendinerMA 28 JUNI HV 6

Juli ‘10WO 7 t/m KroeglustrumVR 9 JULI ZA 10 JULI BacchiaaldagZA 10 JULI t/m Kroeg dicht ivm ZO 8 AUG vakantie

Augustus ‘10ZO 15 AUG Pré- KEI feestMA 16 t/m KEI weekVR 20 AUG ZA 21 AUG t/m ITDO 2 SEPT