Social HR: de basis voor een nieuwe open bedrijfscultuur

of 2 /2

Click here to load reader

Embed Size (px)

description

Social business heeft de wereld veranderd. Het zorgt ervoor dat organisaties totaal anders functioneren. Organisaties moeten zich realiseren dat de wereld snel verandert en dat zij mee moeten veranderen. Zo ook de rol van Social Media voor HR, wat ook wel “Social HR” wordt genoemd.

Transcript of Social HR: de basis voor een nieuwe open bedrijfscultuur

Page 1: Social HR: de basis voor een nieuwe open bedrijfscultuur

Visma HRM KennisbankHet platform voor de nieuwe generatie HR-professionals dat inspireert en informeert. Vernieuwend, innovatief en actueel.

Rob van LoenenMarketing Manager

Oplossingen op het gebied van: Enterprise Resource ManagementLogisticsProject ManagementHuman Resource ManagementPlanning

Branches en toepassingen:ZorgWoningcorporatiesTransportHandel en Industrie

Visma Software | www.vismasoftware.nl | [email protected] | +31 33 4545111 01

Blog HRM Kennisbank

Social HR: de basis voor een nieuwe open bedrijfscultuur Social business heeft de wereld veranderd. Het zorgt ervoor dat organisaties totaal anders functioneren. Organisaties moeten zich realiseren dat de wereld snel verandert en dat zij mee moeten veranderen. Zo ook de rol van Social Media voor HR, wat ook wel “Social HR” wordt genoemd.

Social HR is in feite inspelen op nieuwe inzichten die de bedrijfscultuur vanuit transparantie versterken. Deze openheid biedt HR de mogelijkheid om organisatie en medewerkers te veranderen in een ‘powerhouse’ van productiviteit en motivatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan employer branding, waar de kracht van social media benut wordt.

Personal Development, e-Learning en Talent management zijn een greep uit de onderwerpen waar HR vanuit het social business tijdperk een nieuwe visie op moet ontwikkelen. De transformatie is namelijk beslissend voor het toekomstige succes.

Nieuwe generaties zorgen voor open organisatiecultuurBedrijven die social HR niet omhelzen, zullen moeite krijgen met het behouden van medewerkers en zullen zelfs moeten vrezen voor hun voortbestaan. Anders gezegd: willen ze succesvol blijven, dan is een volledige transformatie naar de inzet van social media noodzakelijk.

HR zal vanuit de huidige tijdsgeest dienen te handelen en hierbij de medewerkers centraal zetten. Geef hen de ruimte met hun eigen devices en besef dat enthousiaste medewerkers juist krachtige merkambassadeurs zijn die de cultuur van de organisatie uitstralen en versterken. Een dergelijke open cultuur heeft een sterke aantrekkingskracht op nieuw talent en het behoud van de beste medewerkers.

Page 2: Social HR: de basis voor een nieuwe open bedrijfscultuur

Visma Software | www.vismasoftware.nl | [email protected] | +31 33 4545111 02

Stimuleer communicatie via Social Media, maar wel vanuit richtlijnenIedere dag zijn er zoveel positieve momenten binnen een organisatie die door medewerkers in hun communicatie naar buiten optimaal benut kunnen worden. Denk aan interne personeels- evenementen, klantdagen, entree nieuwe medewerkers, openstaande vacatures, enzovoorts. Het zijn allemaal communicatiemomenten waarmee de bedrijfscultuur via sociale netwerken positief versterkt kan worden. Uiteraard wel vanuit richtlijnen gebaseerd op de kernwaarden van de organisatie.

Een fantastische impuls voor HR ManagementSocial HR zorgt voor een dynamische wending in het van origine conservatieve vakgebied Human Resources. Als HR zich laat meeslepen in de kracht en de power van deze nieuwe ontwikkeling, dan biedt dit veel kansen voor een nieuw bedrijfsplan vanuit een transparante bedrijfscultuur.Het actief delen over de prestaties van afdelingen en medewerkers zelf zorgt voor meer empowerment bij medewerkers. Het zal een positieve wending hebben op de bedrijfsresultaten. HR kan dit proces een fantastische impuls geven!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom HRM & Salaris?

Volg @VismaHRMnieuws op Twitter!

Oktober, september 2014

Wilt u meer blogs lezen over e-HRM?Bezoek onze website of kijk op onze Slideshare. Volg ons op: