Rotterdamse Academie voor Bouwkunst

of 10 /10

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Rotterdamse Academie voor Bouwkunst

 • NAAM

  Het bijzondere karakter van de Academie van Bouwkunst Rotterdam ligt besloten in de attitude van het Rotterdamse. Rotterdam, de pressurecooker van architectuur met haar toonaangevende bureaus, de expos en de instituten. De stad met haar permanent oningevulde delen, waar ontwikkeling continu ruimtelijk wordt vertaald. Deze typische rotterdamse conditie noemen wij Rotterdam-ness. Rotterdam-ness is de visie op ruimte, architectuur en stedebouw die door de Academie van Bouwkunst tot school gemaakt kan worden. Waardoor wij kunnen claimen dat deze Academie van Bouwkunst een Rotterdamse Academie van Bouwkunst bij uitstek is.

  RAvB Richtlijnen Marker2

 • De identiteit van de RAvB ontwikkelt zich zoals een epifyt groeit op de ondergrond die hem host. De epifyt is anders dan de parasiet zelfstandig, duurzaam en niet strijdig met zijn ondergrond.

  De Hogeschool Rotterdam is de host, de academie de epifyt. Functionele indormatieoverdracht vindt plaats binnen de huisstijl van de Hogeschool Rotterdam. Voor communicatie en communicatief gebruik van de naam wordt de eigen RAvB stijl gebruikt, al dan niet in combinatie met functionele informatie in de stijl van de Hogeschool.

  De vorm is ondergeschikt aan de boodschap, de identiteit wordt bepaald in communicatie. De notatiewijze van de naam is herkenbaar geconstrueerd over vier regels. In die vorm wordt de boodschap

  RotterdamseAcademievanBouwkunst

  tot uitdrukking gebracht in elk denkbaar schreefloos vet lettertype. Het woordbeeld is krachtig, modern, warm en adaptief: het incorporeert de werkelijkheid waarmee het verbonden wordt.

  SCHRIJFWIJZE

  RAvB Richtlijnen Marker3

  SCHRIJFWIJZE

 • De notatiewijze van de naam is geconstrueerd over vier regels in elk denkbaar schreefloos vet lettertype. De regelafstand is gelijk aan het corpsgrootte.

  * de Interstate is de huisstijlletter van de Hogeschool.

  Rotterdamse *Academievan Bouwkunst

  RotterdamseAcademievan Bouwkunst

  RotterdamseAcademievan Bouwkunst

  RotterdamseAcademievan Bouwkunst

  RotterdamseAcademievan Bouwkunst

  RotterdamseAcademievan Bouwkunst

  RotterdamseAcademievan Bouwkunst

  RotterdamseAcademievan Bouwkunst

  TYPOGRAFIE

  Rotterdamse *

  Bouwkunst

  RAvB Richtlijnen Marker4

  TYPOGRAFIE

 • MARKER

  De wereld waarin wij leven is de wereld waar de opleiding haar programma op afstemt en de (student)architect zijn studie-projecten in plaatst. De wereld wordt geframed door de Academiemarker.

  RAvB Richtlijnen Marker5

  MARKER

 • POINTEN / CLAIMEN / VERBINDEN / FRAMEN

  verbinden framen

  RAvB Richtlijnen Marker6

  pointen claimen

  POINTEN / CLAIMEN / VERBINDEN / FRAMEN

  De marker bestaat uit 2 delen waarmee de verschillende functies kunnen worden samengesteld.De marker point (dit is van belang), verbindt (hier ligt een relatie), claimt (dit is van ons) en framed (dit deel hoort tot ons idee over architectuur).De marker is de pointer die benoemt en verwijst naar een werkelijkheid van de RAvB. De markering is herkenbaar en onderscheidend zonder zelf de drager van de identiteit te zijn.

 • CONSTRUCTIE

  RAvB Richtlijnen Marker7

  De vorm is herkenbaar door haar vaste verhoudingen. (1:2) De grote haak is de r van Rotterdam, het kleine haakje de a van Academie. Het medium waarin de marker wordt gemaakt zorgt voor de kleur en uitdrukking, waardoor werkelijkheid en de RAvB in de toepassing continu met elkaar verbonden worden.Typografie altijd zwart.

  CONSTRUCTIE

  22

  0,5

  0,5

 • CONSTRUCTIECONSTRUCTIE

  pointen

  22

  0,5

  0,5

  2

  11

  11

  framen

  variabeleafstand.

  GEENtypografieBINNEN de marker

  naamsvermeldingkan zowel boven als naast 2e deel marker Framer worden gepositioneerd.

  22

  11

  11

  verbinden

 • MEDIA

  Tape

  handmatig collageGrafisch

  ready made projectie

  Post-itGoogle Earth

  RAvB Richtlijnen Marker9

  MEDIA

  De media waarin de marker wordt geplaatst bepalen de kleur.Wanneer er geen sprake van media is, wordt de marker in het zwart toegepast.

  Digitaal = zwart

  Tape ready made

 • CREDITS

  TOTAL IDENTITY

  voor

  RotterdamseAcademie van Bouwkunst

  2009