Rotterdamse Schouwburg Vehuurbrochure

8
HUUR DE Ontmoet elkaar in de huiskamer van Rotterdam

description

Rotterdamse Schouwburg Vehuurbrochure

Transcript of Rotterdamse Schouwburg Vehuurbrochure

Page 1: Rotterdamse Schouwburg Vehuurbrochure

HUUR DE

Ontmoet elkaar in de

huiskamer van Rotterdam

Page 2: Rotterdamse Schouwburg Vehuurbrochure

Welkom in het kloppend hart van de stad

Page 3: Rotterdamse Schouwburg Vehuurbrochure

De Rotterdamse Schouwburg is het klop-pend hart van cultureel Rotterdam. Dagelijks ontmoeten honderden mensen elkaar in deze gastvrije huiskamer van de stad. Om te ge-nieten van theater, ballet en opera, maar ook zakelijk of privé.

Tijdens bijzondere culturele en internationale evenementen is de Hal een uit-bundige plek van samenkomst. Maar de sfeervolle ruimtes van de Rotterdamse Schouwburg lenen zich ook uitstekend voor een inspirerend bedrijfsevenement. Laat u verrassen door de vele zakelijke mogelijkheden van ons theater.

Toplocatie voor evenementen en congressenDe strak vormgegeven Schouwburg is ontworpen door architect Wim Quist en in 1988 geopend. Scenograaf Jan Versweyveld heeft in 2010 het nieu-we interieur ontworpen. Het markante gebouw biedt de perfecte locatie voor diners, conferenties, lezingen, seminars en feesten. De Schouwburg be- vindt zich in het hart van de Rotterdamse binnenstad, op loopafstand van het Centraal Station. Onder het Schouwburgplein ligt een riante parkeergarage. Goede bereikbaarheid is dus gegarandeerd.

Uw wensen worden realiteitOf u nu een intieme activiteit organiseert of een groot bedrijfsevenement, een prominent theater als de Rotterdamse Schouwburg heeft alles in huis om van uw event een succes te maken. Ons team van professionals staat voor topkwaliteit. We combineren technische know-how met creatieve oplossingen en uitmuntende catering. De centrale ligging en het bruisende grote stadsgevoel doen de rest.

Wij ontmoeten u graag in de Rotterdamse Schouwburg!

Welkom in het kloppend hart van de stad

Page 4: Rotterdamse Schouwburg Vehuurbrochure

Tijdens (internationale) festivals is de Hal een ware ontmoetingsplek, waar het gonst en bruist. Maar ook op andere dagen treffen mensen elkaar graag in deze inspirerende ruimte die grenst aan Café Restaurant Floor. De Hal werd niet voor niets door burgemeester Aboutaleb uitgeroepen tot de Huiskamer van Rotterdam.

Of u nu een intiem diner voor 40 personen voor ogen heeft of een dansfeest voor 800 man, alles kan in de Hal. Het is zelfs mogelijk een ruimte af te schermen met gordijnen, zodat er een apart theater ontstaat. Het verplaatsbare meubilair, het flexibele lichtplan, de DJ-sets en de state of the art mediawand maken de Huiskamer tot de best geoutilleerde plek van de Rotterdamse binnenstad.

De Hal:Internationale allure

‘De Familie Avenier werd exclusief voor ons gespeeld’“We hebben de hele Schouwburg afgehuurd voor ons jubileumfeest. In de Hal konden we tot in de late uurtjes dansen. Het evenement kreeg een extra dimensie door het ondernemersstuk De Familie Avenier. Dat werd die avond exclusief voor onze medewerkers gespeeld. Cultuur is welkom in het bedrijfsleven. Het beklijft. Onze mensen hebben nog lang nagepraat over de avond.”Patrick van ‘t Hoff, directeur Van Uden Group

Page 5: Rotterdamse Schouwburg Vehuurbrochure

De Tuinkamer: stijlvol vergaderen

Wilt u effectief vergaderen? De Tuin-kamer is een fijne ruimte met een rustige uitstraling. De Tuinkamer ligt achterin de Hal en kijkt uit op de tuin van Café Restaurant Floor. De ruimte beschikt over een eigen buffetbar en alle apparatuur voor een succesvolle vergadering, workshop of presentatie is aanwezig.

Praktische informatie•Oppervlakte: 78 m2

Aantal personen: zittend 35, staand 50

•Praktisch maar rustig gelegen: vlakbij de garderobe en aan de tuinzijde van Café Restaurant Floor

•Geheel verduisterbaar en geschikt voor vergaderingen, presentaties en workshops

•Voorzien van audiovisuele apparatuur, zoals een scherm, computer en beamer

•Eigen buffetbar

Mediawand als digitaal visitekaartje

Een echte eye catcher is de 12 bij 3 meter grote Mediawand. Dit digitale po-dium van de Rotterdamse Schouwburg biedt u een uniek visitekaartje. De wand is opgebouwd uit 240 led-schermen en met deze technologie het grootste scherm van Europa. Normaal gespro-ken toont de mediawand beelden van voorstellingen, kunst, fotografie en het laatste nieuws. Maar op verzoek kun-nen we ook uw bedrijfsfilm, presenta-ties, archiefbeelden en andere digitale producties laten zien. Zo heeft u wel een heel bijzondere binnenkomer.

Praktische informatie•Oppervlakte Hal: 815 m2•Flexibiliteit: 40 tot 800 personen•Mogelijkheden: ontvangst/entree,

borrel, diner, feest, presentatie•Mobiel meubilair: verplaatsbare

tafels, banken en Charles Eames stoelen, verrijdbare ronde bar en tribune, dj-set, aanpasbaar licht- en geluidsplan

•Mediawand van 12 bij 3 meter met mogelijkheid om bedrijfsfilms- en presentaties te vertonen

•Ruimte kan naar keuze worden af-gesloten van Café Restaurant Floor

•Mogelijkheid om in de Hal een aparte theaterruimte te creëren met scherm, licht en geluid, uitstekend geschikt voor presentaties en work-shops voor 50 tot 100 personen

Beleef de Rotterdamse Schouwburg ook culinair

Laat uw gasten genieten van een over-heerlijke lunch of een sfeervol diner. Ons team van cateraars staat voor u klaar. We werken nauw samen met Café Restaurant Floor dat grenst aan de Hal van de Schouwburg. De wanden tus-sen het restaurant en de schouwburg zijn altijd geopend. Hierdoor vormen de twee ruimten een mooi geheel. Naast Floor schakelen we voor evenementen ook andere culinaire partners in: van heerlijke verse frieten tot biologische gerechten of een viersterren catering. We verzorgen bijzondere hapjes en drankjes voor elke gelegenheid, waarbij uw keus voor ons bepalend is. Desge-wenst werken we ook samen met uw eigen cateringpartner.

Page 6: Rotterdamse Schouwburg Vehuurbrochure

Het podium is aan u

Krijn Boon Studio: presenteren in het theater

Zoekt u een niet alledaagse plek voor uw presentatie of workshop? Dan is deze ruime studio van de Rotterdamse Schouwburg een goede keus.

Praktische informatie•Oppervlakte:186 m2 toneelopper-

vlakte (exclusief de vaste tribune)•Mogelijkheden: presentaties en

workshops•Aantal personen: 80 zitplaatsen

Kleine Zaal: intieme locatie Deze theaterzaal is de ideale locatie voor een kleinschalig congres of een bijzondere presentatie. De ruimte is ook uitstekend geschikt voor een sfeervol feest. En natuurlijk kunt u een hele voorstelling afhuren, speciaal voor uw gasten.

Praktische informatie•Oppervlakte: toneel: 120 m2, toneel

+ ingeschoven tribune: 296 m2•Mogelijkheden: presentaties, work-

shops, congressen, feesten•Aantal personen: zittend 150 (met

extra stoelen voor de tribune maxi-maal 170), aantal personen zonder stoelen: 250

Denkt u eens in: een eigen theaterzaal voor uw bedrijfs-evenement. In de Rotterdamse Schouwburg is dit een mogelijkheid. Het evenement begint al bij binnenkomst en krijgt een sfeervol vervolg in één van onze prachtige en goed toegeruste zalen. U heeft de keuze uit de Grote Zaal, de Kleine Zaal en de Krijn Boon Studio.

Grote Zaal: het hart van de Rotterdamse Schouwburg

Hier hebben alle grote toneel-, opera- en dansgezelschappen uit Nederland en daarbuiten hun mooiste voorstel-lingen gespeeld. In deze tot de verbeel-ding sprekende ambiance kunt u uw congres of presentatie verzorgen. Of een diner op het podium organiseren. We denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Praktische informatie•Oppervlakte toneel: 352 m2, toneel

+ ingeschoven tribune: 544 m2, zij-toneel links: 126 m2, zijtoneel rechts: 35 m2

•Mogelijkheden: congres, presenta-tie, diner op het podium

•Aantal personen: aantal stoelen bij lage opstelling tribune: 879 (481 – alleen zaal), aantal stoelen bij hoge opstelling tribune: 723 (325 – alleen zaal). Zonder stoelen is de zaal ge-schikt voor 1200 personen.

• Theatrale uitstraling, goede zichtlijnen•De trots van de Rotterdamse

Schouwburg•Uitstekende akoestische kwaliteiten•Groot podium met gordijn

Page 7: Rotterdamse Schouwburg Vehuurbrochure

Het Balkon: eigentijdse borrelruimte

Het Balkon bevindt zich op de tweede verdieping, op een paar meter afstand van de Grote Zaal. Dit is een rustige moderne ruimte, ingericht met am-bachtelijk vervaardigde meubels van de Nederlandse vormgever Martin Visser. Een ideale plek voor een semi-nar of borrel. Praktische informatie•Oppervlakte: 137 m2•Mogelijkheden: borrel, lezing, semi-

nar en presentatie•Aantal personen: 200 staand en 80

zittend

De Erker: lichte serre

In de indrukwekkende Erker kunt u in alle rust nadenken en discussiëren. Deze lichte ruimte op de eerste etage is voorzien van een prachtige ronde drie meter hoge glazen constructie die uitzicht biedt op een binnenplein. Aan de muur hangt een inspirerende groenblauwe sculptuur van beeldhou-wer Carel Visser.

Praktische informatie•Oppervlakte: 328 m2•Mogelijkheden: borrel, lezing, semi-

nar, presentatie, workshop•Aantal personen: 250 staand en 100

zittend

‘Het theater heeft iets speciaals’

“Toen ik voor E.ON een symposium organiseerde, was de keus voor de Schouwburg snel gemaakt. Het theater heeft iets spe-ciaals. We hadden een ontvangst en borrel in de Hal, die he-lemaal door kunstenaars was ingericht. De presentatie deden we in de Kleine Zaal. Die bood een prachtig podium en was perfect uitgelicht. De Schouwburg heeft verstand van techniek en nam mij die zorg uit handen.”

Jacinta Janmaat, evenementenorganisator bij Pilgrim Productions

Page 8: Rotterdamse Schouwburg Vehuurbrochure

U kunt contact opnemen met de eventmanager van de Rotterdamse Schouwburg: 010 140 44 111 of [email protected]

‘We lopen zo naar de Schouwburg’“De Schouwburg ligt lekker centraal. De ondernemers die bij ons zijn aangesloten werken allemaal in het centrum van Rotterdam en lopen ernaar toe. Wij organiseren regelmatig een bijeenkomst in de Schouwburg. In ons eigen kantoor kunnen we hooguit met 25 mensen vergaderen. Hier hebben we de keus uit verschillende ruimten en de Hal biedt een perfecte ontvangst. Alles wordt altijd prima geregeld. Ik heb er geen omkijken naar.”

Guus van der Werff, directeur Ondernemers Federatie Rotterdam City

Rotterdamse SchouwburgSchouwburgplein 253012 CL Rotterdamwww.rotterdamseschouwburg.nl