RICKK. Klaar

20
LET ME ENTERTAIN YOU SCHOOLAGENDA CO-IEMES student VERENIGDE STATEN VS SPANJE De carrière van Winston Gerschtanowitz JUNI 2012

description

RICKK. eindresultaat

Transcript of RICKK. Klaar

Page 1: RICKK. Klaar

LET ME

ENTERTAINYOU

SCHOOLAGENDACO-IEMES student

VERENIGDE STATEN VS

SPANJE

De carrière van Winston Gerschtanowitz

JUNI 2012

Page 2: RICKK. Klaar

&

2

Page 3: RICKK. Klaar

Eindelijk het tijdschrift is af. Tijdens de laatste periode van copywriting kregen we de opdracht om een tijdschrift te maken. Mijn eerste reactie was wow super . Ga er meteen aan beginnen. Helaas, duurde het even voordat ik inspiratie kreeg voor mijn tijdschrift . Er komt namelijk nogal wat bij kijken. Het is niet zo als ik op voorhand dacht gewoon in het rond schrijven . Je moet namelijk wel goed over nadenken wat je erin wilt hebben. Uiteindelijk heb ik beslo-ten om het tijdschrift aan de hand van 3 thema’s in te richten. Ik heb gekozen voor informatie over mezelf , de opleiding en de televisiewereld.

Om jullie een goed beeld te geven van mij, heb ik verschillende pagina’s geschreven, waarin jullie ontdekken wie nou eigenlijk Rick van Koulil is. Ik hoop dat jullie deze persoon net zo graag mogen als mijn vrienden.Sinds dit jaar volg ik de opleiding CO-iemes in Tilburg. Naar lang zoeken bleek dit de juiste opleiding te zijn voor mij. Hoe ziet het rooster eruit van een CO-iemes student? Welke vakken krijg je en wat zijn deze vak-ken? Dit alles staat in dit tijdschrift .

Van jongs af aan ben ik al zeer geïnteresseerd in de televisiewereld. Waar vroeger veel kinderen uit mijn klas pofvoetballer of politieman wilden worden, wilde ik tv presentator of acteur worden. Naarmate ik ouder werd, kwam ik er al snel achter dat dit niet zo makkelijk ging worden. Toch blijf ik deze droom najagen.

Ik wens jullie veel plezier bij het lezen van mijn tijdschrift “ Let me entertain YOU”

INHOUDSOPGAVE PERSOONLIJK

NICE TO MEE YOU 4VERENIGDE STATEN vs SPANJE 6INTERVIEW wie is Rick? 10

OPLEIDING

SCHOOLAGENDA 8DE EMEG-WERELD 12TERUGBLIK 18COLUMN 19

ENTERTAINMENT BRANCHE

RECENSIE SEMINAR 14TOP 3 PROGRAMMAS 16

3

Page 4: RICKK. Klaar

Nice to meet you

Mijn naam: Rick van Koulil

Leeftijd: 24 jaar

Woonplaats:Sint AnthonisDit is een klein dorpje in Noord-Brabant.

Hobby’s:Voetballen – ik voetbal vanaf mijn 6de jaar. Reizen – heerlijk vind ik het om nieuwe plekken te ontdekken en veel van de wereld te zien.Werken als animator- mensen vermaken en bezig houden op een sportieve maar vooral leuke manier.

Studies :ROC Toerisme & recreatie te EindhovenCo –iemes te Tilburg

Wist je dat …….

• ikal5jaarlangachterelkaarvooreenpaarmaandennaarSpanjega• Ikfrietnietlekkervind?• mijnvooroudersuitBelgiëkomen?• mijndroomisomtvpresentatorteworden?

Stukje over mezelfWie ben ik ? Ken ik mezelf goed? Ben ik de persoon die ik denk dat ik ben? Al die vragen zijn lastig te beant-woorden, maar ik ga het toch proberen om je een indruk te geven over wie ik ben. Ik ben Rick een spontane en vrolijke jongen. Als ik zo terug kijk op mijn leven zijn er twee woorden die heel veel zeggen over mijn leven. Ik begin bij het woord pesten. In mijn jeugdjaren ben ik veel gepest. Waarom? Waarschijnlijk omdat ik een grote mond had en zei wat ik vond of dacht. Ik werd vooral op school gepest. Dit werd zo erg dat ik op een gegeven ogenblik niet meer naar school toe wilde. Gelukkig werd het gepest naarmate ik ouder werd minder en werd ik er min of meer immuun voor. Achteraf gezien heeft deze periode er wel voor gezorgd dat ik er sterker uit ben gekomen. Het tweede woord is Spanje. Voor mijn vorige studie ben ik 3 keer voor een duur van 3 á 4 maanden in Spanje geweest. In Spanje liep ik stage op verschillende campings. Ik werkte dan in de animatie,- receptie,- en terreinafdeling. Vooral de animatie beviel me super goed. Een feestje ervan maken met de gasten, dat was mijn motto. Door de vele stranden en de zonnige dagen werd het werken in Spanje een plezier om te doen. Doordat ik er zo vaak ben geweest, voelt Spanje als mijn tweede thuisland. Aankomende zomer ga ik hopelijk weer voor 2 maanden naar Spanje.

4

Page 5: RICKK. Klaar

5

Page 6: RICKK. Klaar

VERENIGDE STATEN VS SPANJEIn mijn leven heb naast Nederland in twee andere landen gewerkt. In 2008 ben ik samen met Roy Wil-helm en 4 andere trainers naar Amerika gevlogen om daar voetbal training te geven aan Amerikaanse jongeren. In 2010 ben ik naar Spanje gevlogen om daar als animator in het animatieteam aan de slag te gaan. Beide landen verschillen erg van elkaar .

Plaats van bestemming:VERININGDE STATEN: Ohio, IllionoisDit zijn twee staten die liggen in het middenwesten van de Verenigde Staten.

SPANJE:Playa d’aroDit is een kleine stad die gelegen is aan de Costa Brava. Het is een stad die veel bezocht wordt door toeristen.

Mijn werkzaamhedenVERENIGDE STATEN:In Amerika ging ik als voetbaltrainer aan de slag op voetbalkampen. Jongeren uit de omgeving konden zich opgeven voor deze voetbalkampen. De voetbalkampen bestondenuit5dagenwaarindejongeren2keerperdagmoesten trainen . Dat betekende dat er ‘s ochtends van 9 tot 12 uur en ‘s avonds van 17 tot 20 uur werd getraind . Tijdens deze trainingen stond het voetbal centraal maar een ander belangrijk aspect was het sociale element. Door middel van de trainingen leerden we de jongeren ook hoe ze met elkaar om moesten gaan en hoe ze contacten met andere konden leggen. De trainingssessies bestonden uit techniektrainingen, conditietrainingen en partijtjes. Gedurende de week namen we verschillende spelers apart en spraken we met ze over het voetbal, maar ook over hoe het met ze ging en of ze ergens mee zaten. Op de laaste training van het trainingskamp deden we een groot partij-spel waarin wij meededen. Dat vonden ze geweldig samen spelen met profvoetballers ( in hun ogen ) want ik speel in Nederland gewoon in een van de laagste amateur klasse.

SPANJE: In Spanje ging ik aan de slag als entertainer in de animatie op de camping. De animatie bestond uit het organiseren van sporttoernooien, shows en knutselen. Het programma was 6 dagen per week. We deden samen met de gasten van de camping allerlei leuke dingen. Elke dag begonnen we om half elf met een meeleef theater gevolgd door de mini club waarin we van 11:00 tot 13:00 met de kinderen gingen knutselen, verven en tekenen,. ‘s Middags organiseerden we verschillende activiteiten. Deze verschilden per dag . Zo werd er de ene dag een voetbaltoernooi georganiseerd en de andere dag werd er een grote speurtocht gehouden over de camping. ’s Avonds was er om 7 uur de minidisco.

Dat was een disco waarin we de kinderen in een uur leuke dansjes leerde. Gelukkig leren kinderen snel en waren ze vaak beter in het uitvoeren van de dansjes dan wij zelf. Elke avond werd er om 10 uur een show uitgevoerd door ons. Deze shows waren toegankelijk voor alle campinggasten. De shows waren zeer verschillend. Zo speelden we musi-cals na, maar hadden we ook karaokeavonden . De shows stonden garant voor een top entertainment avond vol spanning, humor en actie.

Mijn verblijfVERENIGDE STATEN:In Amerika stikt het van de hostels en pensions langs de grote wegen. Dit komt omdat de afstanden in Amerika zeer groot zijn en je deze vaak niet in een paar uurtjes kunt afl eggen. Een pension of hostel biedt de ideale uitkomst om even uit te rusten van de reis om daarna weer verder te reizen.Tijdens mijn periode als voetbaltrainer verbleef ik elke week in een ander hostel of pension. Ik sliep dan samen met een collega op een kamer. De kamers waren voorzien van een bed, douche, toilet en ook niet geheel onbelangrijk een TV. Verder verschilde het per verblijf of er ook nog extra faciliteiten aanwezig waren. Zo zijn er verblijven geweest waar ik gebruik kon maken van het zwembad, fi tnessruimte en zelfs van een bioscoopzaal. Ik moet eerlijk zeggen dat het prima vertoeven is in de pensions en hostels.Elke morgen werd de kamer opgeruimd en het bed opge-maakt. Het was daarom ook een fl inke tegenvaller toen ik weer thuis kwam en ik mijn kamer zelf moest opruimen.

SPANJE:Tijdens mijn verblijf is Spanje verbleef ik op de camping zelf . Net zoals mijn collega’s hadden we allemaal een bungalow om in te wonen. Deze bungalow moest je eigenlijk delen maar omdat ik de enige Nederlandse jongen was kreeg ik er een voor mezelf. De bungalow bestond uit twee slaapkamers ,een woonkamer en een badkamer. Op de slaapkamers stonden twee eenpersoonsbedden. De woonkamer bestond uit een hoekje met een bank en tafel erin en natuurlijk een keuken. De badkamer bestond uit een douche, wc en een wastafel. Al met al was het groot genoeg voor 1 persoon en was alles aanwezig om er goed te kunnen vertoeven. Op 20 meter van mijn bungalow was het zwembad. Ideaal om ‘s morgens wakker te worden. Met mijn ogen nog half dicht dook ik het zwembad in en de dag kon beginnen.

6

Page 7: RICKK. Klaar

VERENIGDE STATEN VS SPANJEHet eten:

VERENIGDE STATEN:Van te voren werd me verteld dat Amerika het land is van Fastfood en dat het eten in grote hoeveelheden werd geser-veerd. Daar aangekomen kwam ik er al snel achter dat dat ook echt waar is. Op elke hoek van de straat was wel een fast-food restaurant of een ander restaurantje te vinden. Het is typisch Amerikaans om buiten de duur te eten. Een van de grootse oorzaken daarvan is dat je maar weinig hoeft te betalen voor de grote hoeveelheid die je krijgt. Omdat we weinig tijd en zin hadden om te koken, gingen we drie keer per dag uit eten. Voor de trainingen gingen we vaak ontbijten bij een koffi ezaak of donutzaak. Lunchen en dineren deden we vaak bij fastfoodrestaurants of kleine res-taurantjes. Wat me opviel was dat er in elke restaurant wel 3 soorten hamburgermenu’s op de kaart stonden. Ik zelf ben eigenlijk niet zo’n hamburger fan, maar omdat ik niet veel lustte koos ik wel vaak voor de hamburger. Nou moet ik zeggen dat je dan ook niet een normale hamburger krijgt. Nee hoor, de hamburgers zijn zo groot en dik dat ze wel een halve koe nodig hebben voor 2 hamburgers. Je zit na het eten van de hamburger ook meteen vol . De frietjes en het kleine hoopje salade wat het menu compleet maakt, zijn er volgens mij puur ter decoratie.

SPANJE:Als je mensen vraagt welk gerecht staat voor Spanje, zeggen ze Paella. Nou daar hebben ze gelijk in. Het is het favoriete eten van elke spanjaard. Maar wat is paella nou eigenlijk? Paella is volgens Wikipedia een typisch Spaans gerecht en bevat,afh ankelijkvanderegio,alshoofdingrediënten:rijst,zeevruchten als vis en schaaldieren, stukjes kip, konijn, tomatenbasis (tomato frito), garrafo (speciaal soort witte bonen uit Valencia), snijbonen en saff raan. Het gerecht wordt bereid in een grote pan genaamd paellera. Als ik tijdens etenstijd over de camping fi etste was er altijd wel iemand paella aan het maken. Je vraagt je misschien af hoedatikdatwist.Nou,desterkegeurvanhetingrediëntknofl ook rook je over de hele camping. Ik kan je vertellen er zijn maar weinig mensen die de geur van verse knofl ook kunnen waarderen. Daarnaast merkte ik het ook tijdens mijn werkzaamheden, want je kon zonder heel dicht in de buurt te staan van de kinderen ruiken dat ze paella hadden gegeten.

Wist je dat….Spanjaarden:• Spanjaardensiëstahouden.Ditiseenonderbrekingin het midden van de dag. Tijdens deze onderbreking wordt er uitgebreid gegeten en een dutje gedaan.• Spanjebestaatuittweedelenvolgensdebevolking.Je hebt namelijk Catalanen en Basken.CatalanenzijnSpanjaardendieinCataloniëlevenenBas-ken zijn Spanjaarden die in de rest van Spanje wonen. • Spanjaardentweekeerperdagwarmemaaltijdeneten.Namelijkindemiddagtijdensdesiëstaen’savonds.• Spanjaardenhunavondmaaltijdpasrond9uurhou-den.• HetSpaansevoetbalelftalin2010NederlandindeWK fi nale met 1-0 heeft verslagen.

Verenigde Staten:• Amerikanenheelgastvrijzijn.• Zeveeltemakenhebbenmetovergewicht.• Desnelwegen(highways)meerdan5banentellen.• Amerikanenvaakbuitendedeureten.• Demiddelbarescholenhuneigensportverenigingenhebben. Deze verengingen bestaan uit teams studenten van de school.• Jebijhetbestellenvandrinkenbijrestaurantsvaakalleen een lege beker krijgt. Deze beker moet je zelf vullen bij de automaten en mag je zo vaak bijvullen als je zelf wilt.• Jevanafje16dealautomagrijden.

7

Page 8: RICKK. Klaar

De schoolagenda van een Co –iemes student

Maandag

Geen les. Het afgelopen jaar hadden we elke maandag vrij . Dit was ideaal omdat je op deze dag vaak kon bij komen van het

zware weekend of nog het laatste huiswerk kon afmaken. Uit eigen ervaring moet ik zeggen dat het vaak een combinatie was van beide. Ik weet nog goed dat ik verschillende maan-dagen met een zwaar hoofd nog snel de laatste opdrachten

voor verschillende vakken heb gemaakt. Ze zeggen vaak dat je op het laatste moment het beste presteert.

Nou daar hebben ze gelijk in en dat was bij mij vaak op maandag.

Dinsdag

10:30 – Projectvergadering Wat houdt het vak in?

Tijdens deze vergadering namen we gezamenlijk de ontwikkelingen en verloop van het project door.

We maakten afspraken over wat er nog moest gebeuren en keken hoe ver we waren. Deze vergaderingen duurden vaak

maar 10 minuten maar waren wel belangrijk voor het project.Docent: Leonie Driessen

13:00 – Media DesignWat houdt dit vak in?

Tijdens deze lessen maakten we kennis met Photoshop, Illustrator en Indesign. In de eerste periode leerden we

waarmee we allemaal rekening moesten houden tijden het maken van foto’s en vooral het bewerken van foto’s. In de tweede periode kregen we als opdracht om een poster te

maken voor festivals of evenementen. Daarnaast kregen we ook de opdracht om een commercial te maken . In de derde periode kregen we de opdracht om Boomerang kaarten te maken. Ook kregen we de opdracht om een tijdschrift te

maken en daarin alle nieuwe kennis te verwerken.Docent : Leonie Driessen

15:00 – copywritingWat houdt dit vak in?

Dit vak komt er vooral op neer dat je veel moet schrijven. Tijdens de lessen leren we de kunst van schrijven. Gedurende het jaar kregen we uiteenlopende opdrachten. Zo konden we ons creatief brein loslaten bij het schrijven van een column.

Maar tevens moesten we door middel van verschillende structuren en regels een persbericht schrijven. Als ik hierop terug kijk was het een leuk vak waar ik veel van geleerd heb. Ondanks het vele schrijven, heb ik de Nederlandse spelling

nog steeds niet goed onder de knie.Docent: Ben Schoonebeek

Woensdag

08:30 - MuziekWat houdt dit vak in?

Bij dit vak kregen we de basis informatie over muziek. Dat wilde niet zeggen dat je de top 40 uit je hoofd moest kennen of dat we liedjes moesten gaan zingen. Nee, helaas; we leer-

den wat er allemaal bij komt kijken als je muziek wilt maken. Welke personen er allemaal meehelpen aan het

maken van een CD. Het distributiekanaal van een CD. Ik moet eerlijk zeggen dat ik van te voren dacht dat ik best

wel veel van muziek af wist. Als ik nou terug kijk ben ik nog maar een groentje op het gebied van muziek.

Docent: Maarten de Rooij

11:00 – communicatie praktijkWat houdt dit vak in?

De naam van het vak verklapt al waarover het gaat. Tijdens deze lessen leerden we hoe we goede presentaties konden neerzetten. Ook kregen we informatie over wat

communiceren eigenlijk is en wat je er allemaal mee kunt. Ook rapporteren kwam aan de orde . We moesten onderzoek

doen en dit in de vorm van een rapport presenteren. Zelf vond ik de presenteren het leukste, omdat dit mij heel

erg interesseert.Docent: Hans Pappelendam

8

Page 9: RICKK. Klaar

9 99

Donderdag

09:00 – ConceptingWat houdt dit vak in?

Tijdens de lessen leerden we de basistechnieken van een goed concept. Zo leerden we wat een missie, visie en een concept

is. Gedurende de lessen kregen we ook opdracht om dit con-cept uit te gaan voeren. Zo moesten we als laatste opdracht

een concept maken voor onze opdrachtgever Brabant 10. Als ik zo terug kijk, ben ik erachter gekomen dat het vooral bij dit vak belangrijk is om verder te kijken dan je neus lang is.

Oft ewel think out of the box!Docent: Sanne Knitel

11:00 – ProjectmanagementWat houdt dit vak in?

Deze lessen waren ter begeleiding van het project. We kregen informatie over hoe je projectmatig te werk kunt gaan.

De lessen waren fi jn, omdat je de stof die je leerde tijdens de lessen meteen kon toepassen op de projecten. Dit zorgde ervoor dat de projecten een stuk makkelijker verliepen en de

resultaten goed waren.Docent : Peter Keltjens

Vrijdag

13:00 - onderzoekWat houdt dit vak in?

Tijdens de lessen leerden we hoe je bepaalde dingen kunt onderzoeken en welke technieken er allemaal zijn. Zo leer je gevonden informatie te analyseren. Het vak vond ik in

het begin vaak saai en niet interessant. Maar hoe beter je het onder de knie kreeg hoe leuker ik het vak begon te vinden.

Docent: Tamara Smeets

15:00 – communicatie theorieWat houdt dit vak in?

Het is een vak waarin alle facetten van communicatie aan de orde komen. Zo kwam ik erachter dat er veel

verschillende vormen zijn van communiceren en dat de keuze die je daarin maakt, afh ankelijk is van het doel dat je wilt bereiken. De leukste manier om te communiceren vind

ik de guerrilla actie. Dit is een actie waarbij je eenmalig, kleinschalig en gericht toe slaat met acties die veel impact

hebben.Docent: Rudolf Julliet

TOELATINGSTESTZoek de 6 verschillen

Page 10: RICKK. Klaar

INTERVIEWSport : voetbalClub: RKVV EXCELLENTPositie: Spits

Wie ben jij?‘Bart van DuijnhovenVoorhoede Speler van Excellent 1’.

Waar je relatie met Rick?‘We zijn teamgenoten in het eerste van RKVV Excellent en daarnaast zijn we ook vrienden’.

Heeft Rick een bijnaam?

‘Ja zeker, onze Diego’. Hoe komen jullie bij deze bijnaam?‘Nou zoals jullie misschien al weten is Rick regelmatig is Spanje te vinden en heeft hij krullen. Nou Diego Forlan is een voetballer die in Spanje speelt en net als Rick krullen heeft ’.

Hoelang ken je Rick al?‘Zo, nou vraag je me wat. Uhm.. even nadenken . Ik denk vanaf de d1 , dat is nu ongeveer 13 jaar geleden. Daar hebben we elkaar denk ik voor het eerst ontmoet. Ik moet zeggen dat we veel dezelfde eigenschappen hebben, dus dat botste wel regelmatig’.

Wat zijn Rick’s sterkste punten in het veld?‘Zijn snelheid – Hij rent veel tegenstanders op snelheid eruit en dat is wel een groot voordeel. Technisch en tweebenig en hij is onvoorspelbaar. Het ene moment rent hij 3 tegenstanders voorbij en mist hij het ander moment schiet hij uit een onmogelijke hoek en scoort hij’.

Wat zijn Rick’s zwakke punten in het veld?‘Het praten tijdens de wedstrijden... Als we achter komen te staan of het loopt niet zoals we willen, begint hij als eerste te praten tegen ons. Hij wordt dan boos als je hem een verkeerde bal speelt. Ach ja, ik hou er wel van dat er een beetje temperament in zit’.

Wat is je mooiste moment met Rick samen?‘Nou, dat is niet zo moeilijk, dat was het kampioensfeest van afgelopen jaar. We konden bij winst kampioen worden. Het werd 7-0 door 3 goals van mij . Oja, Rick scoorde ook 3 keer hahaha. We werden na afl oop als echte kampioenen behandeld door Bavaria. We hadden een actie gewonnen, waardoor Bavaria alles rondom de kampioenswedstrijd regelde . Als echte profs werden we geïnterviewd en we werden op een echte kampioen bus rondgereden door het dorp’.

Speel je graag samen met Rick?‘Uhm nee eigenlijk niet! Grapje! Ja het is een fi jn persoon om in het team te hebben. Dit komt omdat hij wel redelijk sociaal is en zich altijd voor de volle 100% geeft ’.

Als mensen Rick nog niet kennen , hoe zou je Rick dan beschrijven als voetballer?‘Een onvoorspelbare en eigenwijze spits met rare trekjes’.

10

Page 11: RICKK. Klaar

11 1111

Werk: animatorBedrijf: Camping Valldaro

Wie ben jij?‘Larissa HoppenOud collega van Rick in het animatieteam’.

Vanwaar je relatie met Rick?‘We hebben samen in het animatieteam gezeten op de camping Valldaro’.

Heeft Rick een bijnaam?‘Nee , sommige ouders noemden hem wel David Bisball’.

Hoe kwamen zij bij die naam?‘Nou ik hoorde van hen dat Rick qua uiterlijk op hem leek. Blijkbaar is het een bekende zanger uit Spanje’.

Hoe lang ken je Rick al? ‘Nog niet zo lang. Ik heb hem 2 jaar geleden ontmoet tijdens de trainingsweek ter voorbereiding van het animatiewerk op de camping’.

Wat zijn Rick’s sterkste punten in de animatie en waarom?‘Enthousiast. Hij is altijd heel erg enthousiast en vrolijk over alles . Dit zorgde ervoor dat andere dat ook werden. Toernooien organiseren- Het organiseren van sport toernooien vond hij helemaal geweldig. Hij zorgde ervoor dat er teams werden gemaakt en dat de deelnemers alles gaven. Zelf was hij altijd scheidsrechter’.

Wat zijn Rick’s zwakke punten in de animatie en waarom?‘Hij heeft duidelijk een eigen willetje en om hem daar vanaf te praten is best lastig.Dansen is niet echt zijn ding. Hij vindt het volgens mij wel leuk om te doen, maar gevoel voor ritme heeft hij niet zo echt. Het enige voordeel is dat hij dat verbloemt door het enthousiasme en de uitstraling’.

Wat is je mooiste moment met Rick samen?‘De Hollandse avond die wij mochten organiseren op de camping. Dit was een avond speciaal voor de Nederlandse gasten . Deze avond stond vol van typische Hollandse activiteiten . Zoals karaoke, spijkerpoepen , peperkoek happen maar ook een quiz over Holland. Het was een avond om nooit te vergeten. De gasten praten er nu nog steeds over’!

Werk je graag samen met Rick?‘Ja, we hebben tijdens het werk altijd een goede relatie gehad. We hielpen elkaar als we er even doorheen zaten en bespraken echt alles samen.

Relatie?

‘Geen liefdesrelatie hé. Ik bedoel gewoon een werkrelatie’. Als mensen Rick nog niet kennen , hoe zou je Rick dan beschrijven als animator?‘Een enthousiaste, spontane en eigenwijze animator’.

Page 12: RICKK. Klaar

De EMEG-wereldDe Fontys opleiding International, Event, Music & Entertainment Studies communication o� ewel Co-iemes leidt studenten op tot communicatiedeskundige in de EMEG- Wereld . Maar waar staan de letters EMEG voor? Waar denk ik aan bij EMEG ? Wat zijn zijn beroemde personen of bedrijven uit de EMEG-wereld?

EntertainmentDe� nitie volgens het woordenboek:1. Is een tak van mediaproductie en –consumptie en heeft een amusement functie.

Als ik aan entertainment denk, dan denk ik aan…Televisie, musicals, muziek, boeken, kranten, radio, fi lm en internet. Het vermaken( entertainen) van mensen .

Beste acteurWill Smit Waarom?Omdat ik vind dat hij zich goed kan inleven in zijn perso-nage. Hij geeft je het gevoel dat hij daadwerkelijk de held of de slechterik is. Daarnaast heeft hij zoveel succes gehad met de fi lms waarin hij de hoofdrol speelde dat ik hem de beste acteur vind.

Bekend van ..De meeste mensen kennen hem als hoofdrolspeler Will in de Amerikaanse televisieserie “de fresh prince of bel-air. Daarnaast was hij ook hoofdrolspeler in populaire fi lms als Wild Wild West, Men in Black en natuurlijk I am a Legend.

Music ( muziek)De� nitie volgens het woordenboek:1. Muziek is een kunstvorm die gebruikt maak van klanken, geschikt in een bepaalde tijdsduur. Om muziek te maken wordt er gebruik gemaakt van de elementen toonhoogte, ritme, geluidssterkte, klankkleur en textuur.

Als ik aan muziek denk, dan denk ik aan…Geluid, optredens, instrumenten, concerten, dansen , feesten, uitgaan.

Beste zanger/artiestMichael Jackson ( Th e King of Pop )Waarom?Hij heeft vele mensen kennis laten maken met pop mu-ziek. Het merendeel van zijn liedjes raakt me doordat hij er zijn gevoel in legt. Zijn teksten vind ik zeer goed. Daarnaast was hij een van de weinige die naast het zingen ook geweldig kon dansen.

Bekend van …De meeste mensen kennen Michael Jackson van het album Th riller met mega hits als Th e girl is mine, Beat It en Billy Jean. Als jongentje van 7 werd hij bekend bij het publiek door zijn optreden in de band “Th e Jackson Five”. Deze band bestond uit Michael en 4 broers. Helaas is Michael te vroeg overleden.

12

Page 13: RICKK. Klaar

Event ( evenement)De� nitie volgens het woordenboek:1. Een tijdelijke, georganiseerde en unieke gebeurtenis met doelstellingen en een eigen karakter/sfeer die zich boven de alledaagse beslommeringen verheft .2. Een georganiseerde gebeurtenis waar een vooraf bepaalde inhoud op een doordachte wijze wordt aangeboden aan een uitgekozen publiek, dat daarmee deelnemer aan deze gebeurtenis is geworden.

Als ik aan evenementen denk , dan denk ik aan…Muziek, feesten, drinken, artiesten, meerdere dagenfeesten, polonaise.

Leukste evenement CarnavalWaarom?Omdat het tijdens carnaval draait om plezier maken, drinken, verkleden en feesten en omdat ik op de dag dat carnaval begint geboren ben. Namelijk de elfde van de elfde.

Wat is carnaval?Carnaval is een feest dat meerdere dagen duurt. Offi cieel begint de carnaval zes weken voor Eerste paasdag. Tijdens dit evenement verkleden mensen zich als bv. Piraat of Soldaat. Carnaval wordt hoofdzakelijk gevierd in Limburg en Noord-Brabant. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd tijdens dit evenement. De hoofd activiteiten zijn de optochten en de feesten ‘s avonds. De optochten bestaan hoofdzakelijk uit praalwagens die door decarnavalsverenigingen zijn gemaakt. Ook zitten ertussen de praalwagens verschillende orkesten die muziek spelen tijdens de optocht.

Gaming ( game)De� nitie volgens het woordenboek:1. is een spel dat op een computer, console of handheld gespeeld wordt. Steeds vaker zijn deze spellen ook voor andere systemen/computers, zoals pda’s, mobiele telefoons en draagbare spelcomputers verkrijgbaar.

Als ik aan gaming denk , dan denk ik aan…Computer, laptop, playstation, WII, Fifa, plezier, vermaak, uitdagingen. Leukste gameFIFA 12Waarom?Omdat deze de game zo realistisch is gemaakt dat het bijna lijkt of het echt is en deze game gaat alleen maar over voetbal.Wat is Fifa 12?Fifa is een voetbalspel met alle nationale en internationale clubs en competities erin. In het spel kun je ervoor kiezen om een persoon van het voetbalteam tebesturen of het hele team. Het doel van het spel is om steeds beter te worden als team en prijzen te winnen.Fifa wordt gemaakt door EA SPORTS. Dit is een Amerikaans bedrijf dat computergames bedenkt en ontwikkelt.

13

Page 14: RICKK. Klaar

Recensie Seminar Bij het uitspreken van de naam “ Winston Gerschtanowitz “ begin-nen de dames te gillen en denken de jongens aan zijn vrouw Renate Verbaan. Afgelopen week was Winston bij ons op de Fontys te Tilburg om te vertellen over zijn carrière en over de het bedenken van TV-formats.

Hij begon met te vertellen over het verloop van zijn

carrière. Net als iedereen moest Winston ook

onderaan de ladder beginnen. Door hard te werken kwam

hij steeds een stukje verder op de ladder. Hij werd bekend

bij het grote publiek door zijn optreden in de televisie-

serie Goudkust. Hierna deed hij nog tal van andere

programma’s. Naast deze programma’s werkte hij zich

achter de schermen omhoog. Op dit moment is hij het

vastegezichtvanRTLBoulevard.Eenprogrammadat5

dagen per week wordt uitgezonden op RTL 4. Daarnaast

blijft hij werken aan het bedenken van nieuwe

programma’s. Inmiddels is hij de rechterhand van John de

Mol.

Ook vertelde hij ons hoe je van een idee een concept

maakt en hoe je dat concept kan omtoveren tot een TV-

format.Wantiedereenheeftideeën,maardekunstisom

vandezeideeëneenconcepttemakenenditteverwerken

tot een goed tv programma. Winston legde uit dat er 3

redenen zijn waarom er nieuwe TV programma’s

ontstaan. Dat kan zijn door situaties die zich voordoen, de

zender wil een nieuw programma of commercieel belang

van de zender De meeste programma’s die Winston heeft

bedacht komen uit situaties die hij zelf heeft meegemaakt.

Zo las hij ooit een artikel in de krant. Het artikel ging

over mensen die het met een klein bedrag per maand

moesten doen. Voor deze mensen is de voedselbank heel

belangrijk. Winston vond dat er meer aandacht aan de

voedselbanken besteed moest worden op tv. Door mensen

te laten zien hoe moeilijk het is om te leven met maar een

klein bedrag per maand. Hierdoor hoopte hij mensen te

raken, alleen er miste nog iets en dat was namelijk dat het

concept beter zou worden als hij er een bekende Neder-

lander aan toe zou voegen. Hij kwam na overleg uit bij de

Frogers. Het programma kreeg de naam ff geen cent te

makken .

De netjes en goed geklede Winston Gerschtanowitz vertelt

in1,5uureengoeddoorlopendverhaal.Doorverschil-

lende keren een student uit de collegezaal erbij te betrek-

kencreëerthijeenleukeengoedesfeer.Hijbeantwoordt

vragen d.m.v. goede voorbeelden te noemen. Het tempo

waarin hij vertelt is goed en daardoor voor iedereen goed

te volgen. Het maken van grapjes tussendoor zorgt ervoor

dat de aandacht toch blijft . Een leuke maar vooral

leerzame seminar. Een echte aanrader.

14

Page 15: RICKK. Klaar

Winston Gerschtanowitz

15

Page 16: RICKK. Klaar

De top 3 tv pro-gramma’s die je niet mag missen!Het maakt niet uit wanneer je de tv aanzet, er is altijd wel voor ieder wat wils op. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende kanalen dat je er bijna gek van wordt. Natuurlijk hee� iedereen zijn eigen smaak en vindt de ene persoon een programma helemaal geweldig en de ander niet. Zelf kijk ik regelmatig televisie. De programma’s die ik kijk verschillen heel erg van elkaar. Dit hangt ervan af waar ik zin in heb. Zelf betrap ik me erop dat ik redelijk kritisch kijk naar de presentator of de acteurs van de programma’s. Dit komt denk ik doordat ik zelf graag op die plaats zou willen zitten en ik dus veel van ze kan leren.

1PROGRAMMA : Voetbal InternationalTIJDSTIP VAN UITZENDING : Elke maandag en vrijdag van de week om 20:30ZENDER : RTL5PRESENTATOR: Wilfred Genee

WAT HOUDT HET PROGRAMMA IN?Voetbal international is een praatprogramma over voetbal. Het programma staat onder leiding van Wilfred Genee en vaste analist Johan Derksen en Rene der Gijp. Elke uitzending schuift er daarnaast nog een persoon uit de voetbalwereld aan. Het is een programma wat deperfecte combinatie heeft van serieuze informatie en hu-mor. Tijdens de uitzendingen kunnen kijkers vragen stel-len aan iedereen die aan de tafel zit.

16

Page 17: RICKK. Klaar

17 1717

PROGRAMMA : De Wereld draait doorTIJDSTIP VAN UITZENDING : Elke werkdag om 19:30 te zien.ZENDER : Nederland 3 ( VARA )PRESENTATOR: Mathijs van Nieuwkerk

WAT HOUDT HET PROGRAMMA IN?De wereld draait door is net als voetbal International een praatprogramma. Het programma staat onder leiding van Mathijs van Nieuwkerk. Het is een programma waar informatie, nieuws en amusement aan de orde komen. Elke uitzending ontvangt Mathijs van Nieuwkerk 3 gasten die de afgelopen tijd in het nieuws zijn geweest. Hier loopt hij het nieuws mee door. Daarnaast krijgen de gasten ook de kans om iets over zichzelf te vertellen. Het is een leuk programma om te kijken en het is ook nog informatief.

3

2

PROGRAMMA :De TV – kantine TIJDSTIP VAN UITZENDING :Elke zaterdag om 20:00ZENDER :RTL 4HOOFDROLSPELERS :Irene Moors en Carlo Boshard

WAT HOUDT HET PROGRAMMA IN?Het is een televisieprogramma waarin Carlo Boshard en Irene Moors bekende Nederlanders persifl eren. Elke uitzending heeft zijn eigen verhaal. Naast de gepersifl eerde Bekende Nederlanders , zijn er ook gastrollen weggelegd voor de BN-ers zelf. De afl everingen zitten vol humor en zelfspot. Het is een heerlijk programma om even te ontspannen en goed te lachen.

17

Page 18: RICKK. Klaar

TERUGBLIK COPYWRITINGAls ik terug kijk op mijn schooljaar moet ik eerlijk bekennen dat ik in 1 jaar tijd meer heb geleerd dan in 3 jaar MBO.

Ik heb kennis gemaakt met verschillend nieuwe vakken zoals media design, onderzoek, Communicatie theorie en

projectmanagement. Maar het vak waar ik het meeste door verrast ben is wel copywriting. Toen onze docent voor

copywriting tijdens de eerste les vertelde over wat we gingen leren. Mijn eerste gedachte was : “Dat kan ik toch

allemaal niet. Ten eerste ben ik zo slecht is spelling dat de gemiddelde basisschool kinderen mij nog verbeteren.

Ten tweede omdat ik het moeilijk vind om op te schrijven wat ik in mijn hoofd helemaal heb uitgedacht”.

Naarmate de lessen vorderden kreeg ik steeds meer sympathie voor het vak. Ook hielp het mee dat mijn docent na het

inleveren van de eerste opdrachten enthousiast was over mijn schrijftechniek. Dit zorgde denk ik voor de motivatie die

ik nodig had. Nu op het einde van het jaar kijk ik redelijk terug op mijn ontwikkelingen op het gebied van copywriting.

In de laatste periode Toch weet ik dat er nog veel meer in zit en ik me nog veel meer kan ontwikkelen. Het meest trost

van alle opdrachten ben ik op mijn boomerang kaarten en mijn column. De boomerangkaarten moesten we in samen-

werking met Media Design maken. De column gaat over mijn grote passie voetbal. Die ik jullie niet wilde ontnemen.

18

Page 19: RICKK. Klaar

ColumnAjax zoekt Zwarte Piet

Het lijkt erop of de soap rond Ajax blijft voortduren met elke dag een nieuwe, spannende maar vooral verrassende aflevering. Ooit

was Ajax zo groot, maar wat is er nu overgebleven van het grote en befaamde Ajax? Ze stellen volwassenen aan die Ajax moeten gaan

besturen. Helaas gedragen deze volwassenen zich als kleine kinderen. Het ‘welles en nietes’ spelletje is razend populair onder hen.

Johan Cruijf wil maar al te graag de meester zijn. Niet om ze iets te leren, maar om ze te kunnen afzeiken. Johan Cruijf noemt zichzelf

Mister Ajax, maar waar is hij op het moment dat het goed gaat? Alleen als het slecht gaat komt hij om de hoek kijken en komt hij

vertellen hoe Ajax het moet doen. Verder dan zeggen komt het bij Cruijf niet. Is wel lekker makkelijk iets zeggen, maar als er dan iets

gedaan moet worden is hij nergens te vinden. Als we dit allemaal zouden doen zou er nooit iets gebeuren en zou de wereld stil staan.

Zo werkt het dus niet meneer Cruijf! Want als ik mijn huurafspraken niet na kom sta ik zonder pardon zo op straat.

in de Afgelopen aflevering kwam naar buiten dat hij een racistische opmerking richting Edgar Davids ( lid van RvC ) had gemaakt.

Cruijf ontkende dit natuurlijk zoals hij vaak dingen ontkent. Als het waar is vind ik dat veel te ver gaan en moet Ajax maar eens goed

gaan nadenken of Cruijf niet de zwarte piet is bij Ajax. Gelukkig is het bijna 5 december en kan hij dan in de zak mee naar Madrid. De

stad van Real Madrid, de grootste vijand van FC Barcelona. Lijkt me een leuk scenario.

Het grote probleem bij Ajax is dat het stikt van sluwe vossen, papegaaien en rotte appels. Ze zeggen dat ze allemaal een rood-wit Ajax

hart hebben, maar daar merken we weinig van. Dat je vele jaren voor Ajax hebt gespeeld of gewerkt wil nog niet zeggen dat je een rood-

wit hart hebt.

wat is er daadwerkelijk aan de hand? Dat weet niemand. Ik denk dat Cruijf problemen aan het zoeken is. Hij wacht tot iemand anders

het probeert op te lossen en komt dan pas om de hoek kijken om er tegenin te gaan. Waar is dat allemaal voor nodig. Ik ben benieuwd

of ze in huize Cruijf wel spiegels hebben. Zo ja , dan zou ik hem willen vragen of hij daar in wil kijken . Dan zijn ego aan de kant wil

zetten en wil gaan denken en vooral handelen in het belang van Ajax. Zo lang dit niet gebeurt zal het nog lang onrustig blijven in

Amsterdam. Het is dus tijd voor beslissingen en verandering, want anders gaat het ooit zo grote Ajax de vernietiging in!

19

Page 20: RICKK. Klaar