plonsblaadje herst 2010

19
Herfst 2010

description

plonsblaadje herst 2010

Transcript of plonsblaadje herst 2010

Page 1: plonsblaadje herst 2010

Herfst 2010

Page 2: plonsblaadje herst 2010

Beste leden, ouders, lesgevers… Na een deugddoende, grote vakantie schoten leden, lesgevers en het bestuur van de Wervikse Zwemclub weer vol goede moed uit de startblokken. Wekelijks kruipen opnieuw honderden zwemmers, jong en oud, uit hun schulp om het zwemwater op te zoeken. In volle herfstperiode nadert het einde van het jaar 2010 met rasse schreden. Voor de zwemclub is dat het sein om nog een tandje bij te steken. Er staat namelijk weer heel wat op til... U duikt dus ongetwijfeld deze herfst-editie van ‘t Plonsbladje in en leest het in één ruk uit. Zo bent u weer up to date met het reilen en zeilen van uw favoriete sportclub! Tot slot wensen wij iedereen een prettig eindejaar en een voorspoedig “nieuwjaar”. We hopen ook om jullie opnieuw te mogen verwelkomen in het nieuwe werkjaar 2011! Veel leesplezier... De redactie

Page 3: plonsblaadje herst 2010

Op zondag 30 januari 2011 start in Zwembad ‘Ter Leie’ in Wervik de opleiding “Hoger Redder”. Wie deze opleiding tot een goed einde brengt kan officieel als redder aan de slag. Dit kan bv. als vakantiejob in een zwembad. Iemand die een diploma van “Hoger Redder” bezit kan er zelfs zijn beroep van maken. Om deel te nemen moet je aan de volgende voorwaarden voldoen: • minimum 17 jaar worden in het jaar dat de opleiding start. • Het “voorbereidend redderbrevet” bezitten. Dit bestaat uit een

reeks proeven die wordt afgenomen voor de start van de opleiding:

- Te water gaan met een startduik en 200 meter zwemmen in een slag naar keuze (ogen boven water) binnen de tijd van 5 minuten; gevolgd door: - 50 meter rugzwemmen met de polsen uit het water binnen de tijd van 1 minuut 30 seconden; gevolgd door: - 60 seconden rust (uit het water komen en plaatsnemen op de startblok); gevolgd door een startduik en 15 seconden onder water zwemmen. De onderdelen volgen elkaar op en de hele proef duurt 7 minuten en 45 seconden. De opleiding zelf beslaat 12 zondagvoormiddagen en gaat door van 8u tot 11u en van 11u30 tot 13u30. Een 10-tal leden van de Wervikse zwemclub zal zich alvast aan de opleiding wagen. We wensen hen heel veel succes toe! De opleiding staat ook open voor alle geïnteresseerden. Sporta-leden krijgen de helft van de opleiding terugbetaald bij het behalen van het diploma. Wenst u meer info of bent u geïnteresseerd dan kunt u altijd bij een lesgever terecht!

Page 4: plonsblaadje herst 2010

Volwassenen 9 € - Kids 6 €

Kaarten bij bestuursleden & ingang zwembad op zaterdagmorgen

Kinderanimatie, tombola & verrassingsoptredens!

Page 5: plonsblaadje herst 2010

Fabrice staat klaar met een appeltje tegen de dorst.

Met de fiets, met de buggy of te voet, het kon allemaal.

En maar naar oplossingen zoeken...

Wij stonden terug paraat op zondag 11 april voor de 2de editie van de Smultocht. Jong en oud genoot van een heerlijk zonnetje, een aangename tocht en heel wat lekkernijen. De afwezigen hadden

alweer ongelijk. Volgend jaar dus zeker weer op post!

Page 6: plonsblaadje herst 2010

Nieuwe redder in de zwemclub

Dylan Hoornaert

Dylan spant zich als redder vrijwillig in om op zaterdag het reddersteam te vervoegen.

Hij heeft ook zijn plaats in een echte zwemclubfamilie:

Vader Fabrice (lesgever competitie) Moeder Kathy (lesgeefster groot bad) Broer van Lenny (competitiezwemmer)

Alvast merciekes!

Page 7: plonsblaadje herst 2010

November - Novembre

Zaterdag

13/11

Zaterdag

20/11

Zaterdag

27/11

Zondag

28/11

ONTBIJTZWEMMEN ! Eerst een stevig ontbijt en daarna zwemmen. De

mama of papa mag meezwemmen in de groep van hun oogappel. Zeker inschrijven !

Tijdzwemmen

Zwem je beste tijden in de verschillende stijlen & afstanden en schrijf geschiedenis op het tijdenbord. Dit is ook voor de dames op dinsdag!

Tijdzwemmen

Was je er vorige week niet? Deze week kun je toch nog een poging wagen om een clubrecord te vestigen.

Provinciaal Kampioenschap Brugge Competitiezwemmers: “Span ma junder kitn!”

Bijscholing redder Redders, verenigt u en schoolt u bij, er is nog plaats.

November - Novembre

Page 8: plonsblaadje herst 2010

December - Decembre

Zaterdag

04/12

Zaterdag

18/12

Zondag

19/12

Zaterdag

08/01

Wie stout is krijgt lekkers, wie zoet is de roe! Of was het omgekeerd?

In alle geval: “Hij komt, hij komt…”

SINTERKLAAS !

Opstaan, eten, pyama af, wassen, pyama weer aan en naar de zwemclub!

PYAMAZWEMMEN Dit is ook de laatste les van het jaar!

EINDEJAARSFEEST Een spetterend einde van een fantastisch zwemclubjaar!

Stoofvlees met verse frieten. Overschotten te koop nadien. Kinderanimatie, verrassingsacts, muziek & dans (nieuwe DJ!)

Koop dit jaar een nieuwe ECHTE kerstboom. Dat maakt het des te gezelliger voor de

KERSTBOOMVERBRANDING Wij staan er weer met lekkere braadworsten

en verse “anjoensoeppe”!

December - Decembre

Page 9: plonsblaadje herst 2010

De vliegende reporter vloog opnieuw langs “zwembad Ter Leie”. Hij ontdekte er een vreemd fenomeen. Jonge ouders staan of zitten in rijen voor het venster en slaan er hun zwemmende spruiten gade. Benieuwd naar het verhaal achter deze mensen stapte hij er op af en schotelde hij hen een aantal vragen voor. Eerst vond de reporter mama Veronique, daarna mama Hannelore en ten slotte mama Ann en papa Wim. Plonsbladje: Veronique, je bent hier ongetwijfeld voor een kindje. Hoe heet jouw oogappel? Veronique: Mijn dochter heet Faye. Ze is 7 jaar en ze zwemt momenteel in het groot bad in de groep van Geert. Plonsbladje: Hoe lang is Faye al in de zwemclub? Veronique: Faye is lid van de zwemclub van toen ze in het 3de kleuter zat. Ze heeft in de zwemclub leren zwemmen en ze doet het heel graag. Plonsbladje: En u komt haar hier in de cafetaria volgen? Veronique: Inderdaad, ik blijf hier graag want Faye heeft het soms wat moeilijk als ze ’s morgens in het zwembad aankomt. Door er te zijn probeer ik haar wat te motiveren.

OUDERS AAN HET VENSTER Wie zijn ze en wat vinden zij van de Wervikse zwemclub?

Page 10: plonsblaadje herst 2010

Plonsbladje: Wat vindt u van de werking van de zwemclub? Veronique: Ik vind het een uitstekende sportclub. Vooral het geduld van de lesgevers valt op. Ik denk niet dat het evident is om telkens verder te werken aan het aanleren en verbeteren van de zwemtechniek. De kinderen worden ook steeds gemotiveerd en aangemoedigd omdat ze zien dat de anderen het goed of beter doen. Plonsbladje: Bedankt voor het gesprek. Veronique: Graag gedaan. Plonsbladje: Goedemorgen Hannelore, wie volgt u hier in het zwembad? Hannelore: Mijn zoontje Drazik zwemt in de groep van Fabienne in het groot bad. Ik blijf hier altijd om hem te volgen. Plonsbladje: Hoe lang is Drazik al lid van de zwemclub? Hannelore: Hij heeft hier leren zwemmen. Hij is gestart in het 2de kleuter in het kleine bad. Plonsbladje: Wat vindt u van de lesgevers? Hannelore: Ik vind dat ze dat zeer goed doen. Het valt echt op hoe geduldig ze zijn met de kinderen. Ze luisteren uiteraard ook beter naar een “vreemde”. Van mijzelf aanvaarden ze dat moeilijker. Ik heb trouwens ook nog les gegeven in de zwemclub. Plonsbladje: Ach zo! En wat is er ondertussen veranderd? Hannelore: Ik merk zeker dat het lesgeven op een iets hoger niveau gebeurt. Ik denk dat de lesgevers beter les kunnen geven. Je ziet dat er ook met kennis van het zwemmen gewerkt wordt.

Page 11: plonsblaadje herst 2010

Plonsbladje: Hartelijk bedankt voor het gesprek. Hannelore: Dat is met plezier gedaan. Plonsbladje: Dag Ann en Wim, voor wie zijn jullie hier? Ann: Onze dochtertjes Sara en Laura zwemmen in de groep van Fabienne. Sara en Laura zijn een tweeling. Plonsbladje: Hoe lang zwemmen ze al in de zwemclub? Wim: Ze zijn gestart in de zwemclub in het klein bad. De bedoeling was dat ze er zouden leren zwemmen. We vonden echter dat de groep wat te groot was waardoor ze lang in de rij stonden in plaats van te leren zwemmen. Ann: Daarom hebben we ze zelf leren zwemmen en nu komen ze opnieuw naar de zwemclub. Het is interessanter om te leren zwemmen in kleine groep, denk ik. Zo kun je meer aandacht besteden per kind. Plonsbladje: Dat hoor je niet zo veel, dat ouders hun eigen kinderen leren zwemmen. Wim: Wij hebben ons licht opgestoken op internet. Daar zochten we naar de methodes om kinderen te leren zwemmen. Uiteindelijk is dat goed gelukt. Plonsbladje: Nu komen ze dus weer naar de zwemclub? Ann: Voor de kinderen is het moeilijker om les te krijgen van de eigen ouders. Ik bedoel dat ze het vlugger oppikken door een lesgever. Wim: De stijlverbetering gaat beter in de zwemclub. We merken dat ze hier vlugger beter zwemmen. Hun techniek gaat er op vooruit. Het is ook aangenamer om samen met andere kinderen te zwemmen.

Page 12: plonsblaadje herst 2010

Plonsbladje: Zijn er ook nevenactiviteiten waar jullie aan deelnemen? Ann: Tot nu toe nog niet echt. Wim: Ikzelf ben ook redder en ik volg de bijscholingen voor de redders. Plonsbladje: Bedankt voor het gesprek. Ann en Wim: Graag gedaan hoor.

Page 13: plonsblaadje herst 2010

Zwem de beste tijd van de club en ko

m

op het tijdenbord

ZATERDAG 20 & 27 NOVEMBER

—> tijdens de les

—> per leeftijd

www.Werviksezwemclub.be

Soms nog slaperig?

Vanuit je

bed in het zwembad !

PYAMAZWEMMEN

ZATERDAG 18 DECEMBER

—> tijd

ens d

e laatste

les v

an het ja

ar

Page 14: plonsblaadje herst 2010

zaterdag 4

december

Foto’s van voorbije activiteiten vind je op de website!

De inschrijvingen voor het nieuwe

werkjaar komen er aan in januari.

Uiteraard krijg je hier nog info over!

Page 15: plonsblaadje herst 2010

♣ We moeten lesgever Luc D’Hondt een tijdje missen

omwille van een operatie. Via deze weg wensen we hem veel sterkte!

♣ Er zijn nog rugzakken, zwembroeken en badpakken te

koop. De geïnteresseerden mogen altijd iemand van de club aanspreken.

♣ De zwemclub zette zich onlangs in voor het goede doel.

We namen deel aan de plantjesverkoop ten voordele van Kom op Tegen Kanker. Een speciaal dankwoordje richten we aan de competitiezwemmers voor hun hulp.

♣ Lesgeefster Kathy kan wel 20 kroketten eten!

♣ Er op zaterdag van 11u tot 11u45 de mogelijkheid om

baantjes te zwemmen. Het ganse grote bad is dan vrij. Iedereen die dit wil kan komen zwemmen. Men zegge het voort!

♣ In maart verschijnt alweer een nieuw Plonsbladje.

Wie kan nog wachten?

♣ Op 19 januari organiseren we een bijscholing voor officials. Er nemen alvast 13 lesgevers van de club deel.

Page 16: plonsblaadje herst 2010

♣ Op 28 november gaat een bijscholingscursus door voor

de redders. Voor de houders van een redderdiploma die nog niet ingeschrevenen zijn: er is nog plaats!

♣ De website www.Werviksezwemclub.be 779 bezoekers

had in 2009 (april-december). In 2010 zijn dat er al 2227 (januari-sepetember).

♣ De zwemclub wil zich altijd verbeteren en daarom is er

nieuw lesmateriaal aangekocht. We kochten drijvende basketringen en linten waar je onder water kan doorzwemmen.

♣ We zouden graag de kinderen vanaf het 1ste en 2de

leerjaar zoveel mogelijk stimuleren om de individuele (oranje) kleedcabines te gebruiken. Daarom zijn er sleutelhangers gemaakt waar een jeton voor de kastjes aanhangt.

♣ Er zijn opnieuw een aantal nieuwe gemotiveerden die

zich willen inzetten. Je zult hen ongetwijfeld nog opmerken in en rond het zwembad.

Page 17: plonsblaadje herst 2010
Page 18: plonsblaadje herst 2010

De competitiezwemmers werden uitgerust met een nieuwe en uiterst herkenbare polo. Op de polo is ons logo en de zwemmer zijn naam gebrodeerd. Het wassen ervan gebeurt door Dorine.

Dankzij deze polo zullen hun resultaten uiteraard spectaculair verbeteren!

Ondertussen werd deelgenomen aan de volgende wedstrijden:

• 3 oktober 2010: Lichtervelde • 17 oktober 2010: Poperinge • 24 oktober 2010: Kuurne

Op zondag 28 november 2010 gaat het in Brugge Provinciaal kampioenschap door. Allen daarheen!

Page 19: plonsblaadje herst 2010