Object november 2011

44
Magazine voor commercieel onroerend goed JAARGANG 12 NR. 2 NAJAAR 2010 PARTNER IN DYNAMIS www.ooms.com Magazine voor commercieel onroerend goed JAARGANG 13 NR. 2 NAJAAR 2011 PARTNER IN DYNAMIS www.ooms.com Weet wat er leeft Nieuwe rol Stadsontwikkeling: Werken aan de stad als regisseur van de stedelijke ontwikkeling Mai Elmar, directeur ss Rotterdam “Dit doe je niet zomaar even”

description

Object november 2011

Transcript of Object november 2011

Page 1: Object november 2011

Magazine voor commercieel onroerend goed JAARGANG 12 • NR. 2 • NAJAAR 2010

PARTNER IN DYNAMIS

www.ooms.com Weet wat er leeft

Magazine voor commercieel onroerend goed JAARGANG 13 • NR. 2 • NAJAAR 2011

PARTNER IN DYNAMIS

www.ooms.com Weet wat er leeft

Nieuwe rol Stadsontwikkeling:

Werken aan de stad als regisseur van de stedelij ke ontwikkeling

Mai Elmar, directeur ss Rotterdam

“Dit doe je niet zomaar even”

011201 Object.indd 1011201 Object.indd 1 03-11-11 08:3903-11-11 08:39

Page 2: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 2

Adressen

011201 Object.indd 2011201 Object.indd 2 03-11-11 08:3903-11-11 08:39

Page 3: Object november 2011

3Weet wat er leeft

Deze uitgave is met grote zorg samengesteld door Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. Incidentele onvol-

komenheden kunnen zich desalniettemin voordoen. Bepaalde informatie kan achterhaald zijn door het tijdver-

loop tussen ontwikkeling en uitgave van dit blad.

Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden en/of onvolkomenhe-

den ten aanzien van de gepubliceerde informatie.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en eventue-

le servicekosten.

Illustratie cover: copyright OMA.

Waar de economie begin van dit jaar uit het dal leek te kruipen, brengen de recente ontwikkelingen ons op verlegging van accenten. De beursdip en de aanscher-ping van de fi nancieringsregels hebben allerlei conse-quenties voor onze sector. Vooralsnog beperken die effecten zich vooral tot de particuliere markt. Mogelijke invloed op de zakelijke markt sluiten wij echter niet uit. Daarnaast zullen wij moeten afwachten wat de gevol-gen zijn van de problemen in de noodlijdende Euro-landen.

Intussen proberen wij -zoals het ware ondernemers be-taamt- kansen te ontdekken en te benutten. De logis-tieke en bedrijfsruimtemarkt loopt redelijk goed door, ook de retailmarkt blijft altijd in beweging en in de kantorenmarkt zien wij ‘het nieuwe werken’ steeds meer zijn intrede doen.

Ook zijn wij actief betrokken bij transformatieproces-sen, oftewel de herontwikkeling van kantoorgebouwen die structureel leeg staan. Zijn er concepten te ontwik-kelen om bestaande gebouwen een “tweede leven” te geven om zo leegstand op te lossen? Vraagstukken die het laatste jaar steeds vaker door ons worden geïniti-eerd.

Over het algemeen verwachten we consolidatie van de markt. Wij blijven erbij: wees positief en vergeet vooral niet te investeren. In het kader van de conjunctuur wil ik tot slot het volgende zeggen: Ook al gaat het nu iets minder, wij hebben het natuurlijk nog altijd goed met zijn allen. Besef wat je hebt en houd de focus hierop. Met deze woorden wil ik u alvast een goede aanloop naar het einde van het jaar toewensen. Goede zaken!

Peter van Nederpelt

Kansen ontdekken en benutten

011201 Object.indd 3011201 Object.indd 3 03-11-11 08:3903-11-11 08:39

Page 4: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 4

Nieuwe rol Stadsontwikkeling:

Werken aan de stad als regisseur van de stedelij ke ontwikkeling

“Ik heb het genoegen en de mazzel dat ik hier naar ‘buiten’ mag kij ken”, zegt Adriaan Visser,

de nieuwe Programmadirecteur Economie en Arbeidsmarkt bij Stadsontwikkeling, met een blik

op de stad vanaf de 21ste verdieping van de middelste toren van Europoint II. “Ik woon hier,

ben hier opgegroeid. Ik adem deze stad. Ben op zij n Rotterdams gezegd retetrots. Ik zie ook hoe

hard iedereen daaraan heeft moeten klussen om het voor elkaar te krij gen. Dat vind ik mooi.”

011201 Object.indd 4011201 Object.indd 4 03-11-11 08:3903-11-11 08:39

Page 5: Object november 2011

Weet wat er leeft 5

Door het vlammende betoog over ‘zij n’ stad kan enthou-siasme Visser niet ontzegd worden. “Dat ben ik. Abso-luut, maar het gaat ook om de energie die je erin steekt en die je uit de stad ook weer terugkrij gt. Uit de organisa-tie en de gemeentelij ke diensten is dat op dit moment dan wel wat minder, maar de energie die de stad geeft, is ongekend.” Met ‘op dit moment wat minder’ refereert Visser aan de reorganisatie die doorgevoerd moet worden sinds het samengaan van het Ontwikkelingsbedrij f Rotter-dam (OBR) met de dienst Stedebouw en Volkshuisvesting (dS+V), en, op termij n, ook met het Ingenieursbureau. De nieuwe naam: Stadsontwikkeling. Over de stap naar Pro-grammadirecteur legt Visser uit: “Vanaf 1 februari 2006 was ik algemeen directeur bij het OBR.” Lachend: “Ik heb zelf mij n eigen functie opgeheven.” Om serieus te vervol-gen met: “Tij dens een prima discussie met het College, mij n benoemingstermij n van maximaal zes jaar zit er im-mers bij na op, heb ik aangegeven te willen verlengen. In dezelfde periode ontstond, als onderdeel van het college-programma, het Programma Economie en Arbeidsmarkt, waarvoor ze een programmadirecteur zochten. En dat doe ik dus nu.”

BuitenspelenDe reorganisatie noemt Visser ‘heftig’. “De combinatie van dS+V en het OBR bevat ongeveer 1.500 mensen en wij moeten terug naar 1.000.” Een forse reorganisatie dus, die ook de reden was dat Visser geen algemeen di-recteur wilde zij n; een functie die Ron Voskuilen nu ver-vult, voorheen directeur Gemeentewerken. “Ik heb met het OBR eenzelfde reorganisatie van eenzelfde omvang meegemaakt. Het is jammer, maar dat is nu eenmaal zo,

in zo’n proces word je totaal naar binnen gezogen terwij l mij n kracht niet intern in bedrij fsvoering zit. Daar ben ik niet zo goed in, ik ‘speel’ veel liever buiten met de ken-nis- en onderwij sinstellingen, het bedrij fsleven, de ont-wikkelaars en de corporaties. Daar ligt mij n kracht.” Op de vraag of de economische crisis is een incentive is ge-weest voor het samengaan, antwoordt Visser: “Nee, maar het is wel een katalysator. Wij moeten naar een be-tere dienstverlening, naar één duidelij k aanspreekpunt. Was voorheen het Grondbedrij f bij het OBR bepalend, die macht is er niet meer, die moeten we nu buiten zoeken. dS+V en OBR zij n op elkaar gaan lij ken en het is voor ‘buiten’ beter om daar één organisatie van te maken en daarin duidelij ke lij nen aan te brengen. Alle neuzen de-zelfde kant op en niet alleen van binnen naar buiten, maar ook echt de buitenwereld naar binnen halen. Da’s knap ingewikkeld en dat kan ook niet iedereen. Dat mag je ze ook niet kwalij k nemen, maar we moeten naar een andere cultuur.”

PotentieZij n functie noemt Visser een ‘uitdaging en erg leuk om te doen’. En in deze tij d ook ongelofelij k spannend, want, zo zegt hij : “Buiten is het economisch en fi nancieel knap ingewikkeld en onzeker. Ook nationaal. Iedereen moet bezuinigen en dat betekent dat het complex is om de mogelij kheden met betrekking tot economische ontwik-kelingen in de stad verder door te zetten. Wat het echt complex maakt, is dat we in de stad in hoge mate afhan-kelij k zij n van het bedrij fsleven, waarbij wij wel degelij k onze zegeningen tellen, laat dat helder zij n. Als ik kij k naar het havenbedrij fsleven, daar gaat het bovengemid-

011201 Object.indd 5011201 Object.indd 5 03-11-11 08:3903-11-11 08:39

Page 6: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 6

deld goed. Petje af, die hebben een groot deel van de cri-sis achter zich gelaten, maar zij zij n wel afhankelij k van de wereldeconomie. Wij , op onze beurt, zij n afhankelij k van corporaties en ontwikkelaars en partij en die in de stad willen investeren tot en met pensioenfondsen toe. Ja, er wordt nog gebouwd in de stad. En laat ook dát helder zij n, er zij n fantastische, ambitieuze projecten die op dit moment worden gebouwd, maar er is ook een groot aan-tal even fantastische en ambitieuze projecten die we even on hold moeten zetten.” Als voorbeeld van een ‘waanzin-nig complexe gebiedsontwikkeling’ noemt hij Rotterdam Centraal District, maar waar ook nog enorme potentie is voor verdere kantoorontwikkeling. “Daar zullen we toch altij d eerst mooie en goeie klanten voor moeten hebben voordat we met de bouw starten. In Rotterdam bouwen we niet op voorraad. Daarnaast kij ken we ook naar de leegstand. Die is in Rotterdam relatief beperkt, maar toch een doorn in het oog. Heel reëel: de vooruitzichten zij n niet allemaal gunstig.” Om de leegstand aan te pakken is onlangs een convenant afgesloten ‘Aanpak Kantoren-leegstand’. “Wij gaan een pilot starten om leegstaande kantoren om te bouwen tot studentenhuisvesting, tot creatieve ‘fabrieken’, misschien moet er worden gesloopt. En ik kan het niet genoeg benadrukken: wij moeten dat gezamenlij k met de markt doen.”

Noblesse oblige“Als ik door de stad fi ets of loop dan ben ik echt trots op een aantal projecten. Rotterdam Centraal District staat zonder twij fel met stip op nummer 1. Ander project: de overdekte Markthal, die gaat er écht komen. Op de Kop van Zuid zie ik De Rotterdam van Rem Koolhaas zich ont-wikkelen, de Verticale Stad. Hoewel nog in aanbouw, we zitten nog niet op tien procent, nú al indrukwekkend.” De genoemde projecten, benadrukt Visser, zij n grote pro-jecten. Zeker ook tevreden is hij over kleinere projecten: op Katendrecht bij voorbeeld of in de binnenstad op plek-ken die ‘niet iedereen altij d ziet’. “Onze rol is dat wij let-terlij k van de ontwikkeling van de stad zij n, waarbij wij

drommels goed weten dat onze rol beperkt moet zij n, want de markt moet het doen. Wij moeten vooral niet in de weg zitten, maar faciliteren. Zorgen dat vergunning-verlening en de procedures zo goed en zo snel mogelij k doorlopen kunnen worden.” Als het ondernemersimago ter sprake komt, zegt hij : “Dat is hartstikke sterk, extern onderzoek door MKB Nederland heeft dat ook onder-schreven. Als gemeentelij ke overheid werken we elke dag hard om dat overeind te houden. Ook, of beter júist van-wege die afhankelij kheid van de markt. Wij danken dat imago mede aan de lezers van dit blad. Ja, dankbaar dat partij en blij ven investeren in de stad. Als stad zij n wij ver-plicht daar zoveel mogelij k aan te doen. Noblesse oblige. Aan ons de taak te zorgen voor een krachtige, weerbare en duurzame economie. Dat zij n mooie termen, maar er zit natuurlij k wel een krachtige Rotterdamse economie achter. Mainport Rotterdam is een onwaarschij nlij ke werkgelegenheidsmotor. Shell en Unilever zij n niet te on-derschatten belangrij ke bedrij ven, maar er zij n ook 25.000 MKB-bedrij ven. Ook daar zit kracht en onderne-merschap. Ook dat is een motor.” Waaraan hij toevoegt: “Een van de vele die de stad kent. Kij k ook naar de festi-vals en de evenementen. In deze tij den en in deze krapte krij gen organisaties het toch voor elkaar om daarin conti-nuïteit te creëren. Dat hebben we zeker ook te danken aan het Rotterdamse bedrij fsleven, die dat niet laat stik-ken. Mooi om te zien, met elkaar krij gen we het wel voor elkaar.”

011201 Object.indd 6011201 Object.indd 6 03-11-11 08:3903-11-11 08:39

Page 7: Object november 2011

Weet wat er leeft 7

Rotterdame.o.

Telefoon010 - 424 88 88

BIJDORP-OOST 26-32Modern bedrijventerrein Bijdorp te Barendrecht is gelegen aan het Vaanplein, de kruising van de A29 en A15. Het is derhalve uitstekend bereikbaar. • Totaal ca. 811 m² kantoorruimte, als volgt verdeeld:

Nr. 26: ca. 179 m²Nr. 28: ca. 272 m²Nr. 32: ca. 122 m²Nr. 34: ca. 238 m²

• Voldoende parkeerplaatsen aanwezig• Het object is o.a. voorzien van: een representatieve entree,

lift, topkoeling, pantry en toiletgroep• Oplevering: per direct

Huurprijs: € 120,- per m² per jaar

Bare

ndre

cht

GOUWE 6A-BHet kantoorgebouw ligt op een gunstige locatie op de hoek van de Gouwe en de Binnenlandse Baan te Barendrecht.• Totaal ca. 292 m² kantoorruimte, als volgt verdeeld:

Gouwe 6 A: ca. 175 m² (voorzijde)Gouwe 6 B: ca. 117 m² (achterzijde)

• Voldoende parkeerplaatsen gelegen rondom het object• Oplevering: per direct

Huurprijs Gouwe 6A: € 16.625,- per jaarHuurprijs Gouwe 6B: € 9.945,- per jaar

Bare

ndre

cht

KANTOORPANDEN • ROTTERDAM E.O.

DRIEMANSSTEEWEG 250Het kantoren- en bedrijvengebied aan de Driemanssteeweg is centraal gesitueerd langs de A15.• Totaal ca. 382 m² kantoorruimte gelegen op de 1e verdie-

ping• Voldoende parkeerplaatsen beschikbaar• Oplevering: per direct

Huurprijs kantoorruimte: € 125,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 259,- per plaats per jaar

Rot

terd

am

GOUDSEWAGENSTRAAT 22-24Multifunctionele ruimte (o.a. kantoor, atelier, praktijk en win-kel), gelegen op gunstige locatie, nabij diverse winkelstraten. • Ca. 80 m² begane grond• Ca. 80 m² souterrain• Vrije hoogte van ca. 4 meter• 12 meter front• Oplevering: per direct

Huurprijs: € 14.500,- per jaar

Rot

terd

am

STREVELSWEG 700/676Winkelruimte gelegen in het bedrijfsverzamelgebouw Zuid aan de Strevelsweg, recht tegenover het overdekte winkelcentrum Zuidplein te Rotterdam. Het kantoorgebouw is zowel met het openbaar vervoer als met de auto uitstekend bereikbaar.• Unit 676: Ca. 56 m² winkelruimte gelegen op de begane

grond alsmede 53 m² kelderruimte• Deze unit is o.a. voorzien van: vloerbedekking, pantry en

een toiletgroep• Oplevering: per direct

Huurprijs: € 12.500,- per jaarKoopsom: € 125.000,- k.k.

Rot

terd

am

STREVELSWEG 700/512Kantoorruimte gelegen in het bedrijfsverzamelgebouw Zuid aan de Strevelsweg, recht tegenover het overdekte win-kelcentrum Zuidplein te Rotterdam. Het kantoorgebouw is zowel met het openbaar vervoer als met de auto uitstekend bereikbaar.• Unit 512: Ca. 189 m² kantoorruimte gelegen op de 5e

verdieping • Deze unit is o.a. voorzien van: airco, vloerbedekking, pantry

en een toiletgroep• Oplevering: per direct

Huurprijs: € 20.000,- per jaarKoopsom: € 225.000,- k.k.

Rot

terd

am

WESTZEEDIJK 102Karakteristiek herenhuis gelegen aan de Westzeedijk 102 in het geliefde Scheepvaartkwartier te Rotterdam.• Totaal ca. 110 m² kantoorruimte gelegen op de 2e verdie-

ping• Alsmede 1 parkeerplaats in de parkeergarage aan de

Westzeedijk 126.7• De bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer is goed• Oplevering: in overleg

Huurprijs kantoorruimte: € 135,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaats: € 1.000,- per plaats per jaar

Rot

terd

am

ZUIDPLEIN 6-200Het kantoorcomplex is markant gelegen aan het Zuidplein te Rotterdam-Zuid. • Totaal ca. 225 m² kantoorruimte op de 2e verdieping• Alsmede 8 parkeerplaatsen in de bijbehorende parkeerkelder• Oplevering: per direct

Huurprijs kantoorruimte: € 149,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 1.200,- per plaats per jaar

Rot

terd

am

011201 Object.indd 7011201 Object.indd 7 03-11-11 08:3903-11-11 08:39

Page 8: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 8

BUSINESS BOULEVARDDiverse bedrijfsruimten aan de Brugge/Londen te Barendrecht. Een zeer representatief bedrijven verzamelcentrum, voorzien van eigen parkeergelegenheid, op een uitstekende locatie, direct onder de rook van Rotterdam.Vanaf:• Ca. 196 m² kantoorruimteVanaf:• Ca. 248 m² bedrijfsruimte/showroom• Ca. 78 m² kantoorruimte • Oplevering: per direct

Huurprijs: vanaf € 2.050,- per maand

Bare

ndre

cht

KANTOORPANDEN/BEDRIJFSPANDEN • ROTTERDAM E.O.

ZEKKENSTRAAT 37-41Op het bedrijfsterrein ‘’De Zekken’’, gunstig gelegen bedrijfs-complex. Zekkenstraat 37-39-41:• Ca. 3.218 m² bedrijfsruimte• Ca. 84 m² kantoorruimteZekkenstraat 68-72-74-76:• Ca. 2.500 m² bedrijfsruimte• Ca. 330 m² kantoorruimte op de 1e verdieping• Ca. 330 m² bedrijfsruimte/kantine• Oplevering: per direct

Huurprijzen: Bedrijfsruimte € 35,- per m² per jaarKantoorruimte € 60,- per m² per jaarBuitenruimte € 15,- per m² per jaar

Hoe

k va

n H

olla

nd

EDISONSTRAAT 16Nieuwbouw bedrijfscomplex bestaande uit 6 representa-tieve eenheden gelegen op het bedrijfsterrein Middelsluis te Numansdorp. De locatie is uitstekend bereikbaar vanaf rijksweg A29. • Ca. 95 m² begane grond• Ca. 95 m² verdieping• Ca. 56 m² entresol (3 units)• 2 parkeerplaatsen• Oplevering: per direct

Huurprijs: vanaf € 1.500,- per maandKoopsom: vanaf € 225.000,- v.o.n.

Num

ansd

orp

KIOTOWEG 407Dit nieuwe bedrijfscomplex is gelegen aan de Kiotoweg 407 op het Bedrijventerrein Rotterdam Noordwest. Mogelijkheid om zowel het kantoor als de bedrijfsruimte uit te breiden. De kantoorruimte is tevens voorzien van vloerverwarming.• Ca. 973 m² bedrijfsruimte met 2 overheaddeuren (1x in de

zijgevel) • Ca. 230 m² kantoor (vrij indeelbaar) • Ca. 500 m² verhard buitenterrein • 18 parkeerplaatsen• Oplevering: op korte termijn mogelijk

Huurprijs: op aanvraag Koopsom: op aanvraag

Rot

terd

am

VLAARDINGWEG 85Functionele opslag- en showroomruimte gelegen op een uitstekende locatie in de Spaanse Polder op het kruispunt van de Matlingeweg en de Vlaardingweg. Het pand is zeer goed bereikbaar via de A20 en A13, terwijl het centrum van de stad en Rotterdam Airport op korte afstand is gelegen.• Ca. 2.100 m² bedrijfs-/opslagruimte• Ca. 1.780 m² showroomruimte• Ca. 40 m² archief• 12 parkeerplaatsen• Oplevering: in overleg

Huurprijs: op aanvraagKoopsom: op aanvraag

Rot

terd

am

OHMWEG 12AFunctionele bedrijfsruimte met kantoor gelegen op het bedrij-venterrein Halfweg II. • Ca. 265 m² bedrijfsruimte• Ca. 220 m² kantoorruimte verdeeld over twee bouwlagen• Ca. 305 m² verhard buitenterrein • Oplevering: per direct

Huurprijs: € 3.950,- per maand

Spijk

enis

se

DELTAWEG Aan de Deltaweg in Vlaardingen wordt een bedrijvencom-plex ontwikkeld, bestaande uit drie geschakelde units, welke geheel compleet worden opgeleverd.Het complex is gelegen in de Rivierzone van het Vlaardingse havengebied. Unit 1 en 2• Ca. 1.016 m² bedrijfsruimte• Ca. 99 m² kantoorruimte op de begane grond• Ca. 118 m² kantoorruimte op de 1e verdieping• 12 parkeerplaatsen

Huurprijs vanaf: € 99.075,- per jaar Koopsom vanaf: € 1.325.000,- v.o.n.

Vla

ardi

ngen

LISBAAN 6Een representatieve en functionele bedrijfsruimte met kantoor-ruimte op het bedrijventerrein Hoofdweg in Capelle aan den IJssel. Via de snelweg A20 (Hoek van Holland-Gouda) en A16 (Rotterdam-Breda) is het object goed bereikbaar. Tevens is het object met openbaar vervoer goed bereikbaar. • Ca. 620 m² bedrijfsruimte• Ca. 80 m² kantoorruimte• 12 parkeerplaatsen• Oplevering: in overleg

Huurprijs: € 65.000,- per jaar

Cap

elle

aan

den

IJss

el

RADARSTRAAT 10Functionele en geheel opgeknapte bedrijfsruimte gelegen aan de Radarstraat 10 op het Bedrijventerrein Capelle - West. Het object is via de Rivium Boulevard en de IJsseldijk goed bereik-baar vanaf de A16.• Ca. 350 m² bedrijfsruimte• Ca. 12 m² kelderruimte• Ca. 12 m² kantoorruimte• Parkeerruimte voor het pand• Oplevering: per direct

Huurprijs: € 2.300,- per maand

Cap

elle

aan

den

IJss

el

011201 Object.indd 8011201 Object.indd 8 03-11-11 08:3903-11-11 08:39

Page 9: Object november 2011

011201 Object.indd 9011201 Object.indd 9 03-11-11 08:3903-11-11 08:39

Page 10: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 10

WINKELPANDEN • ROTTERDAM E.O.

COOLSINGEL 14Winkelruimte gelegen op een prachtige zichtlocatie in het hart van Rotterdam, nabij het Hofplein en het Weena. De Coolsingel is de centrale verkeersader van de binnenstad, waardoor er dagelijks veel verkeer alsmede een groot aantal passanten de winkelruimte passeren. • Ca. 129 m² begane grond• Oplevering: per direct

Huurprijs: € 300,- per m² per jaar

Rot

terd

am

COOLSINGEL 4BWinkelruimte gelegen op een prachtige zichtlocatie in het hart van Rotterdam, nabij het Hofplein en het Weena. De Coolsingel is de centrale verkeersader van de binnenstad, waardoor er dagelijks veel verkeer alsmede een groot aantal passanten de winkelruimte passeren. • Ca. 118 m² begane grond• Oplevering: per direct

Huurprijs: € 300,- per m² per jaar

Rot

terd

am

GROTE MARKT 19Karakteristieke winkelruimte, gelegen in Schiedam centrum, nabij het ‘Oude Stadhuys’ en diverse horecagelegenheden. In de aangrenzende Hoogstraat is een grote diversiteit aan win-kels en winkelketens gevestigd.• Ca. 77 m² begane grond• Ca. 56 m² entresol• 5 meter front• Parkeren (betaald) in nabijgelegen parkeergarage• Oplevering: in overleg

Huurprijs: € 23.400,- per jaar

Schi

edam

GORSSTRAAT 12&14Winkelruimten gelegen in het winkelhart van Spijkenisse, nabij ‘t Oude centrum’ en de woonboulevard.• Ca. 320 m² begane grond• Vanaf 160 m²• Bevoorraden mogelijk via achterzijde• Parkeren (betaald) voor de deur• Oplevering: per direct

Huurprijs: vanaf € 32.000,- per jaar

Spijk

enis

se

EZELSVELDLAAN 49-512 nieuwbouw units gelegen in hartje centrum Delft, tegenover winkelcentrum ‘De Veste’. De units zijn uiter-mate geschikt voor zakelijke dienstverlening en goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.• Nr. 49: Ca. 170 m² begane grond, alsmede 4 parkeerplaatsen• Nr. 51: Ca. 139 m² begane grond, alsmede 3 parkeerplaatsen• Oplevering: per directEzelsveldlaan 49 : € 34.000,- per jaarEzelsveldlaan 51 : € 25.715,- per jaarParkeerplaats : € 2.400,- per plaats per jaar

Del

ft

Koop is bespreekbaar

GOUDSEWAGENSTRAAT 22-24Multifunctionele ruimte (o.a. kantoor, atelier, praktijk en win-kel), gelegen op gunstige locatie, nabij diverse winkelstraten. • Ca. 80 m² begane grond• Ca. 80 m² souterrain• Vrije hoogte van ca. 4 meter• 12 meter front• Oplevering: per direct

Huurprijs: € 14.500,- per jaar

Rot

terd

amOUDE BINNENWEG 122

Representatieve winkelruimte in R’dam Centrum, nabij Binnenwegplein en Karel Doormanstraat.• Ca. 130 m2 begane grond• Ca. 285 m2 kelder• Oplevering: in overleg

Huurprijs op aanvraag

Rot

terd

am

Met een uiting in Object bereikt u ruim 46.000 ondernemers, directeuren en ma-nagers in het bedrij fsleven, instellingen en overheidsinstellingen. Kortom een interes-sante doelgroep. In april 2012 verschij nt de volgende editie van Object. Wilt u in deze editie ad-verteren, neem dan contact op met:Ilona van Kooten, T: 010 – 4248888.

Objectief

n

011201 Object.indd 10011201 Object.indd 10 03-11-11 08:4003-11-11 08:40

Page 11: Object november 2011

Weet wat er leeft 11

WINKELPANDEN/BEDRIJFSPANDEN • ROTTERDAM E.O.

TEAM ROTTERDAM:V.l.n.r. Caroline Sanders, Jeroen van der Meer, Ilona van Kooten, Marloes Ruijgrok, Marco Schol, Jessica Durinck, Richard van der Maas, Frank Hordijk, Peter van Nederpelt, Thomas Nieuwendijk, Gareth Tsang en Paul de Wit

NIEUW MATHENESSERSTRAAT 51Multifunctionele bedrijfsruimte met voldoende kantoorruimte gelegen op bedrijventerrein Nieuwe Maas op de grens van Schiedam en Rotterdam. Dit bedrijven terrein is prima bereik-baar vanaf Rijksweg A4.• Ca. 380 m² bedrijfsruimte• Ca. 200 m² kantoorruimte op de begane grond• Ca. 200 m² kantoorruimte op de eerste verdieping• 8 parkeerplaatsen( deelverhuur kantoorruimte is bespreekbaar)

Van Berckenrodestraat 13• Ca. 610 m² bedrijfsruimte• Ca. 45 m² kantoorruimte• 3 parkeerplaatsen• Oplevering: in overleg

Huurprijs: Nieuw-Mathenesserstraat 51 € 4.750,- per maandHuurprijs vanaf: Van Berckenrodestraat 13 € 3.000,- per maand

Schi

edam

JAN VAN GALENSTRAAT 14Uiterst representatief bedrijfsgebouw op het bedrijventerrein ‘Vijfsluizen’. Gelegen te Schiedam-West aan de Beneluxtunnel. De locatie is uitstekend bereikbaar vanaf Rijksweg A4. Deze Rijksweg verbindt de A20 met de A15, waardoor iedere bestemming in de regio moeiteloos bereikbaar is.• Ca. 975 m² bedrijfsruimte• Ca. 750 m² kantoorruimte• Ca. 775 m² entresol• 25 parkeerplaatsen• Oplevering: In nader overleg overeen te komen

Huurprijs: € 179.000,- per jaar

Schi

edam

011201 Object.indd 11011201 Object.indd 11 03-11-11 08:4003-11-11 08:40

Page 12: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 12

Mai Elmar, directeur ss Rotterdam

“Dit doe je niet zomaar even”

Op de kade worden de bezoekers verwelkomt door een ‘kapitein’ in een smetteloos wit uniform.

Hij is één van de shiphosts die hun liefde voor het schip waarop zij ooit hebben gevaren niet on-

der stoelen of banken steken. Deze affectie is alleszins invoelbaar. ‘La grande dame’ ligt er op deze

fraaie nazomerdag majestueus bij en eenmaal binnen is de pracht en praal van het toenmalige vlag-

genschip van de Holland Amerika Lij n niet minder imposant.

Niet op 1 aprilDat zal deze dag ongetwij feld ook de indruk zij n van de honderden bezoekers en hotelgasten uit alle delen van de wereld. Zij struinen over de teakhouten dekken, drinken een drankje op het weidse terras bij het zwembad, lun-chen copieus in de Club Room, vieren een besloten feest-je in de Grand Ballroom of volgen de gids tij dens één van de rondleidingen.

De directeur van al dit moois op het ss Rotterdam komt zonder overdrij ven ook in aanmerking voor de titel ‘gran-de dame’. Mai Elmar is per 4 april - “ik wilde per se niet op 1 april beginnen” - de gelederen komen versterken. Zij en De Rotterdam B.V. hebben het gezamenlij ke voorne-men om de samenwerking in ieder geval tot eind 2012 te laten duren. Op dat moment zal het schip drie jaar open zij n en op volle kracht draaien.

Top infl uentialHet lij kt een logische, zo niet perfecte match. Bij de van origine Noorse Elmar stroomt immers het havenbloed door de aderen. ‘De Noorse met het Rotterdamse hart’, zo is ze eens omschreven. Voor de enkeling die nog niet bekend is met het CV van deze top infl uential: Elmar is al-gemeen directeur van Cruise Port Rotterdam dat onder andere succesvol ij vert voor het ‘binnenhalen’ van mega-grote cruiseschepen. Bovendien werd zij in 2005 be-noemd tot eerste vrouwelij ke ‘Havenman van het Jaar 2004’, ontving zij van het gemeentebestuur de ‘Wolfert van Borsselen penning’ en reisde Elmar als Chief Marke-ting Offi cer vier jaar over de wereld om de stad Rotter-dam te promoten onder het motto ‘Samen werken, sa-men merken’.

Een carrièrevrouw is altij d drukbezet en Elmar is daarop geen uitzondering. Ze verontschuldigt haar met haar ty-

011201 Object.indd 12011201 Object.indd 12 03-11-11 08:4003-11-11 08:40

Page 13: Object november 2011

Weet wat er leeft 13

perende, praktisch altij d aanwezige glimlach voor de late aankomst. En dat het niet lang duurt voor ze wordt ver-wacht bij een volgende afspraak. Druk, druk druk, dus. Misschien iets te veel van het goede? “Welnee, gewoon ademhalen en doorgaan”, is het gedecideerde antwoord.

Dat de renovatie van ss Rotterdam, veel gecompliceerder en vooral kostbaarder dan aanvankelij k gedacht, zelfs landelij k opschudding veroorzaakte, lij kt vergeten sinds het publiek het unieke historische decor kan aanschou-wen waar je dichtbij , toch een ver weg gevoel krij gt. Mai Elmar kij kt sowieso nooit terug, dat ligt niet in haar aard. Of het moet zij n op een bemoedigend getal: “In 2010 hebben we 560.000 bezoekers gehad.”

24/7Aanhoudende, kritische geluiden vindt ze niet terecht: El-mar ziet een stij gende lij n en is overtuigd van een succes-volle exploitatie sinds de opening begin 2010. “Initieel zou er 5000 m2 ontwikkeld worden en dat is maar liefst 40.000 m2 geworden.” Het loopt steeds beter met het hotel, met de restaurants en met de catering & events: “Menig startend bedrij f zou hier zeer tevreden mee zij n”, aldus de directeur die ook van mening is dat de samen-werking aan boord een boost heeft gekregen. Uiteraard allemaal in het voordeel van de zakelij ke en particuliere clientèle. Na een korte stilte: “Wat je niet moet vergeten, is dat dit een 24/7 bedrij f is. Dit doe je niet zomaar even.”

Mede door de komst van het schip is zelfs het onroerend goed in de wij de omgeving in waarde gestegen, weet El-mar: “Bij de Laan op Zuid, het Katendrechtse Hoofd en de verticale assen daarop, is de vierkante meterprij s met gemiddeld 35% omhoog gegaan.” Ook Katendrecht profi teert zoals beoogd van het ss Rot-terdam - “de bloemen op het Maindeck bij voorbeeld ko-men van De Kaap” - en de banden zij n warm. Elmar:

“We hebben goede contacten met de bewonersvereni-ging, met de ondernemersvereniging en met de deelge-meente Feyenoord.”

ReuringAls netwerker pur sang is Mai Elmar ook bij zonder in haar nopjes met het recentelij ke, drukbezochte zakenevene-ment op de kade: ‘Mosselen aan de Maas’. “Dat was zo’n leuke Rotterdamse samenwerking. En heel goed ook dat het plaats vond tij dens de Havendagen: op die manier komt de reuring ook naar Zuid, er komt veel meer inter-actie met het centrum!” En wat vindt zij eigenlij k het leukste aspect van haar werk aan boord? Het antwoord is onverwacht eenvoudig: “Zoals bij al het werk dat ik doe en heb gedaan: de mensen. Dáár gaat het om.”

De directeur ziet de toekomst van het maritieme pronk-stuk rooskleurig in: “Wij zullen met verve de ingeslagen weg vervolgen en daar willen we graag nieuwe aandeel-houders bij betrekken.”

011201 Object.indd 13011201 Object.indd 13 03-11-11 08:4003-11-11 08:40

Page 14: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 14

KANTOORPANDEN/BEDRIJFSPANDEN • ROTTERDAM E.O.

LUBECK 2Onderhavig kantoorgebouw is gelegen op bedrijventerrein Vaanpark. Het bedrijventerrein is ruim opgezet en kent een verzorgde uitstraling.• Totaal ca. 256 m² kantoorruimte op de begane grond, alsmede 86 m² in de towerroom• Deze ruimten zijn separaat te huur• Alsmede 6 parkeerplaatsen• Het object is o.a. voorzien van: representatieve entree inclusief baliefunctie, eigen toiletgroepen,

scheidingswanden, vloerbedekking, systeemplafond met verlichtingsarmaturen, airco units, warm-te/koelvoorziening per kamer te regelen, alarminstallatie.

• Oplevering: per direct

Huurprijs kantoorruimte: € 135,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 450,- per plaats per jaar

Bare

ndre

cht

STOCKHOLM 6-8/40Kantoren- en bedrijveneiland ‘De Compagnie’ is gelegen in de bedrijfszone Vaanpark, ten westen van de Rijksweg A29. Door middel van parkmanagement blijven het park en de gebouwen hun kwalitatief hoogwaardige uitstraling behouden.• Nr. 6-8: Ca. 595 m2 showroom-/bedrijfsruimte op de begane grond• Alsmede 11 parkeerplaatsen• Oplevering: Per direct • Nr. 40: Ca. 123 m2 kantoorruimte gelegen op een zichtlocatie• Alsmede 3 parkeerplaatsen• Oplevering: Per 01-01-2012

Huurprijs nr. 6-8: € 100,- per m2 per jaarHuurprijs nr. 40: € 125,- per m2 per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 500,- per plaats per jaar

Bare

ndre

cht

ZUIDEINDE 62In dit kantoorgebouw gelegen op het bedrijventerrein Dierenstein te Barendrecht is kantoorruimte te huur. Het kantoorgebouw is op een gunstige locatie gelegen en is bijzonder goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De entree van het NS station ligt op 2 minuten lopen van het gebouw. Ook de bereikbaarheid per auto is door de directe aansluiting op de snelwegen naar Rotterdam - Den Haag - Dordrecht - Breda, Gorinchem (A15- A16) en de Hoeksche Waard (A-29) zeer goed. • Totaal 472 m² VVO gelegen op de 1e verdieping• Op eigen terrein zijn 28 parkeerplaatsen beschikbaar!• Het object is o.a. voorzien van een hoofdentree, lift, centrale toiletten dames en heren, systeem-

plafond voorzien van verlichtingsarmaturen, pantry op de 1e en 2e verdieping, aanwezige schei-dingswanden, vloerbedekking; kabelgoten voorzien van elektra

• Oplevering: per direct

Huurprijs kantoorruimte: € 110,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 350,- per plaats per jaar

Bare

ndre

cht

RIVIUM WESTLAAN 52Representatieve kantoorruimte gelegen op het moderne kantorenpark Rivium. Het gebouw is zicht-baar vanaf de rijksweg A16. De bereikbaarheid van het gebied is uitstekend door de ligging vrijwel direct aan de op- en afritten van de rijksweg A16. • Het betreft ca. 675 m² kantoorruimte, als volgt verdeeld:

Ca. 215 m² gelegen op de begane grondCa. 230 m² gelegen op de 1e verdiepingCa. 230 m² gelegen op de 2e verdieping

• Deelverhuur per verdieping behoort tot de mogelijkheden• Alsmede 12 parkeerplaatsen• Oplevering: in overleg

Huurprijs: € 110,- per m² per jaarKoopsom: € 875.000,- k.k.

Cap

elle

aan

den

IJss

el

011201 Object.indd 14011201 Object.indd 14 03-11-11 08:4003-11-11 08:40

Page 15: Object november 2011

Weet wat er leeft 15

VLIERBAAN 20-70Het kantoorpand ‘De Tweebaan’ is gelegen op het Hoofdweggebied te Capelle aan den IJssel.• Totaal ca. 1.037 m² kantoorruimte beschikbaar• Deelverhuur mogelijk vanaf ca. 36 m²• Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar• Het object is o.a. voorzien van een toiletgroep per verdieping, pantry per verdieping, centrale ver-

warming en kabelgoten voorzien van elektra.• Oplevering: per direct

Huurprijs kantoorruimte: € 110,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 350,- per plaats per jaar

Cap

elle

aan

den

IJss

el

ABEL TASMANSTRAAT 81Een functioneel kantoorpand gelegen op het bedrijventerrein ‘Distripark Eemhaven’ te Rotterdam-Albrandswaard. Het object is uitstekend gelegen langs de rijksweg A15 (Rotterdam/Europoort). De bereikbaarheid met eigen vervoer is uitstekend te noemen. Het ‘Distripark Eemhaven’ is met het openbaar vervoer goed te bereiken met buslijn 69.• Totaal ca. 124 m² kantoorruimte gelegen op de 1e verdieping• Tevens zijn er 4 parkeerplaatsen beschikbaar• Het object is o.a. voorzien van een systeemplafond met verlichtingsarmaturen, centrale verwar-

ming, topkoeling, toiletten en een lift• Oplevering: per direct

Huurprijs kantoorruimte: € 135,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 350,- per plaats per jaar

Rot

terd

am-A

lbra

ndsw

aard

‘S-GRAVENWEG 433-437Representatieve kantoorruimte op een chique locatie in het onder architectuur gebouwde Rombont-huis aan de ‘s-Gravenweg te Rotterdam-Kralingen.• Totaal ca. 1.056 m² kantoorruimte, als volgt verdeeld:

Nr. 433: ca. 417 m² op de begane grondNr. 435: ca. 411 m² op de 1e verdiepingNr. 437: ca. 228 m² op de 2e verdieping

• Alsmede 37 parkeerplaatsen• Zeer goede bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer• Oplevering: in overleg

Huurprijs kantoorruimte: € 150,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 825,- per plaats per jaar

Rot

terd

am

HOOFDWEG 178Het betreft een goed bereikbare kantoorvilla gelegen op een zichtlocatie vanaf de Hoofdweg.• Totaal ca. 972 m² kantoorruimte, als volgt verdeeld:

Ca. 330 m² gelegen op de begane grondCa. 330 m² gelegen op de 1e verdiepingCa. 312 m² gelegen op de 2e verdieping

• Alsmede 24 parkeerplaatsen op eigen terrein• Het object is o.a. voorzien van: systeemplafond met verlichtingsarmaturen, toiletgroep, pantry-

voorziening, mechanische ventilatie• Oplevering: in overleg

Huurprijs kantoorruimte: € 145,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 600,- per plaats per jaar Koopsom: € 1.675.000,- k.k.

Rot

terd

am

KANTOORPANDEN • ROTTERDAM E.O.

011201 Object.indd 15011201 Object.indd 15 03-11-11 08:4003-11-11 08:40

Page 16: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 16

KANTOORPANDEN • ROTTERDAM E.O.

HOOFDWEG 84-86Het kantorengebouw maakt deel uit van de kantoorontwikkeling ‘Het Lage Land’, omvattende 4 kantoorvilla’s, destijds ontworpen door architect Henk Klunder. Het gebouw is in 2001 opgeleverd en kent een hoogwaardig afwerkingsniveau.• Totaal ca. 1.072 m² kantoorruimte als volgt verdeeld:

2e verdieping ca. 536 m²3e verdieping ca. 536 m²

• Tevens zijn er 21 parkeerplaatsen op eigen terrein beschikbaar• De bereikbaarheid per auto is uitstekend door de ligging bij de afrit van de A16 en per openbaar

vervoer goed• Het gebouw is o.a. voorzien van: centrale entree middels automatische schuifdeuren, kabelgoten

ten behoeve van elektra, data en telefoon, lift, pantry per verdieping, toiletgroep op de verdie-ping.

• Oplevering: in overleg

Huurprijs kantoorruimte: € 137,50 per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 650,- per plaats per jaar

Rot

terd

am

JACOB VAN AKENSTRAAT 80De kantoorruimte ligt in de deelgemeente Prins Alexander in de wijk ‘Het Lage Land’. Nabij het winkelcentrum ‘Lageland’ en tussen de Prinsenlaan en Hoofdweg, één van de twee grote ontslui-tingswegen in de wijk.• Totaal ca. 183 m² kantoorruimte op de eerste verdieping• Ruim voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving• Goed bereikbaar per auto middels de rijkswegen A16 en A20 en per openbaar vervoer via het

intercitystation Alexander • Het object is o.a. voorzien van een centrale entree en trappenhuis, pantry, dubbele toiletgroep,

C.V. installatie, radiatoren, airconditioning en zonwering• Oplevering: per direct

Huurprijs: € 90,- per m² per jaar

Rot

terd

am

STATIONSPLEIN 45Het Groot Handelsgebouw is het grootste kantorenverzamelgebouw van Nederland. Momenteel huisvest dit kantorenverzamelgebouw ca. 160 bedrijven uit allerlei sectoren.De kantoorruimten in het Groot Handelsgebouw voldoen aan de hedendaagse eisen en zijn voor-zien van moderne faciliteiten.• De kleinst verhuurde ruimten hebben een oppervlakte van 50 m², het grootst verhuurde opper-

vlakte aan één huurder bedraagt 12.000 m².• Parkeernorm 1:150• Oplevering: per direct

Huurprijs standaard kantoorruimte: vanaf € 149,- tot € 199,- per m² per jaarHuurprijs archiefruimte: vanaf € 64,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: vanaf € 1.500,- per plaats per jaar

Rot

terd

am

U kunt het GHG virtueel bezichtigen vanachter uw

computer! Bezoek de site www.groothandelsgebouw.nl

KAREL DOORMANWEG 5Nieuw hoogwaardig kantoorgebouw gelegen op het bedrijventerrein Vijfsluizen. Deze locatie biedt een geweldig uitzicht over het water. Het kantoorgebouw ligt aan de ruit van Rotterdam pal naast de A-4 en A-20 en staat daardoor in directe verbinding met het regionale en nationale wegennet. Ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer is optimaal.• Ca. 300 m² kantoorruimte gelegen op de tweede verdieping• Deelverhuur mogelijk vanaf ca. 165 m²• Parkeernorm 1:30• Oplevering: in overleg

Huurprijs kantoorruimte: € 147,50 per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 750,- per plaats per jaar

Schi

edam

011201 Object.indd 16011201 Object.indd 16 03-11-11 08:4003-11-11 08:40

Page 17: Object november 2011

Weet wat er leeft 17

BEDRIJFSPANDEN • ROTTERDAM E.O.

DEVENTERSEWEG ONG.Dit nieuwbouwproject op Bedrijventerrein Vaanpark IV te Barendrecht is gelegen aan de Deventerseweg en omvat in totaal 14 bedrijfsunits. Het bedrijventerrein is gelegen op een fraaie zichtlocatie binnen het nieuwbouwgebied Vaanpark, aan de rand van Carnisselande, nabij de rijksweg A29 en op steenworp afstand van rijkswegen A15 en A16. De units zijn o.a. voorzien van 1.500 kg/m² en elektrisch bedienbare overheaddeur van ca. 3,75 x 4,0 m¹ (bxh).Unit 1• Ca. 116 m² bedrijfsruimte • Ca. 116 m² kantoorruimte 6 parkeerplaatsenUnit 2• Ca. 99 m² bedrijfsruimte• Ca. 99 m² kantoorruimte 4 parkeerplaatsen

Koopsom: unit 1 € 269.500,- v.o.n.unit 2 € 224.500,- v.o.n.

Bare

ndre

cht

MOLENBAAN 10-14Bedrijfsruimte gelegen in het Hoofdweggebied te Capelle aan den IJssel. Door de nabij gelegen rijks-wegen A-20 en A-16 is het pand goed bereikbaar. Op loopafstand van de bedrijfsruimte bevinden zich de haltes van diverse busdiensten. • Ca. 409 m² bedrijfsruimte• Ca. 167 m² kantoorruimte• Oplevering: per direct

Huurprijs € 3.270,- per maand

Cap

elle

aan

den

IJss

el

BOHRWEG 1Multifunctionele bedrijfsruimte gelegen op het bedrijventerrein Halfweg II. De unit maakt deel uit van een verzamelcomplex Spijkstaëte. • Ca. 255 m² bedrijfs-/kantoorruimte op de beganegrond• Ca. 250 m² kantoorruimte op de eerste verdieping• Deelverhuur bespreekbaar• Oplevering: per direct

Huurprijs: € 3.500,- per maandKoopsom: € 449.000,- k.k.

Spijk

enis

se

Nog 2 units te koop!

DOTTERBLOEMSTRAAT 5EDe Dotterbloemstraat is gelegen op bedrijventerrein Rotterdam- Schiebroek, aan de rand van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. Via de provinciale wegen N471 en N209 zijn respectievelijk de A20 en A13 snel te bereiken. • Ca. 55 m² bedrijfsruimte• Ca. 55 m² kantoorruimte• Oplevering: per direct

Koopsom: € 125.000,- k.k.

Rot

terd

am

011201 Object.indd 17011201 Object.indd 17 03-11-11 08:4003-11-11 08:40

Page 18: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 18

BEDRIJFSPANDEN/KANTOORPANDEN • ROTTERDAM E.O.

HAVENKADE 2Supereconomisch buitenterrein, gelegen nabij het centrum van Numansdorp. • Er is ca. 3.000 m² bedrijfsruimte en ca. 25.000 m² buitenterrein beschikbaar voor opslag van

diverse goederen voor een korte termijn.• Oplevering: in overleg• Huurbaar vanaf 1.000 m²

Huurprijzen vanaf: € 7,50 per m² per jaar

Num

ansd

orp

FLIGHTPARK Gelegen op Rotterdam The Hague Airport is onlangs opgeleverd het bedrijfsverzamelgebouw ‘Flightpark’. Het geheel bestaat uit diverse bedrijfsruimten met verschillende afmetingen. Zo zijn er kopunits met grote glasvlakken en zijn er kleinschalige tussenunits. Alle units zijn voorzien van een (gedeeltelijke) verdiepingsvloer.Units vanaf• Ca. 60 m² bedrijfsruimte• Ca. 31 m² verdiepingsvloerUnits vanaf • Ca. 91 m² bedrijfsruimte• Ca. 52 m² verdiepingsvloer• Oplevering: per direct

Huurprijs vanaf € 855,- per maand

Rot

terd

am

EZELSVELDLAAN 49-512 nieuwbouw units gelegen in hartje centrum Delft, tegenover winkelcentrum ‘De Veste’. De units zijn uitermate geschikt voor zakelijke dienstverlening en goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.• Nr. 49: Ca. 170 m² begane grond, alsmede 4 parkeerplaatsen• Nr. 51: Ca. 139 m² begane grond, alsmede 3 parkeerplaatsen• Oplevering: per direct

Ezelsveldlaan 49 : € 34.000,- per jaarEzelsveldlaan 51 : € 25.715,- per jaarParkeerplaats : € 2.400,- per plaats per jaar

Del

ft

Koop is bespreekbaar

Huurprijs vanaf €7,50 per m2

DEVENTERSEWEG UNIT 5 & 6 Dit nieuwbouwproject op Bedrijventerrein Vaanpark IV te Barendrecht is gelegen aan de Deventerseweg en omvat in totaal 14 bedrijfsunits. Het project is gelegen op een fraaie locatie nabij de rijksweg A29 en op steenworp afstand van de rijkswegen A15 en A16.De bedrijfsunits zijn luxe uitgevoerd en voorzien van airconditioning.Unit 5• Ca. 99 m² bedrijfsruimte• Ca. 99 m² kantoorruimte

4 parkeerplaatsenUnit 6• Ca. 116 m² bedrijfsruimte• Ca. 116 m² kantoorruimte

6 parkeerplaatsen

Huurprijs: unit 5 € 1.895,- per maandunit 6 € 2.195,- per maand

Bare

ndre

cht

Nog 2 bedrijfsunits te huur!

011201 Object.indd 18011201 Object.indd 18 03-11-11 08:4003-11-11 08:40

Page 19: Object november 2011

Weet wat er leeft 19

KANTOORPANDEN/BEDRIJFSPANDEN • ROTTERDAM E.O.

PLAZA 16-18Representatief bedrijfscomplex, voorzien van bedrijfsruimten ten behoeve van opslag, productie of werkplaats. Op de verdiepingsvloer is de kantoorruimte gesitueerd. Deze kantoorruimte voldoet aan de wensen en eisen die aan hedendaags kantoorgebruik worden gesteld.• Ca. 938 m² kantoorruimte• Ca. 900 m² bedrijfsruimte (hoog)• Ca.1.054 m² bedrijfsruimte (laag)• Ca. 43 parkeerplaatsen op eigen terrein• Oplevering: in overleg

Huurprijs: € 167.500,- per jaarKoop bespreekbaar

Moe

rdijk

P. J. BLIEKSTRAAT 2Het representatieve kantoorgebouw Metropool I is gelegen in het centrum van Spijkenisse pal naast het metrostation en op loop afstand van het kernwinkelgebied.• Totaal ca. 1.780 m² kantoorruimte als volgt verdeeld:

430 m² gelegen op de begane grond 430 m² gelegen op de 1e verdieping 430 m² gelegen op de 2e verdieping 245 m² gelegen op de 6e verdieping 245 m² gelegen op de 7e verdieping• Parkeerplaatsen in de onder het gebouw gelegen parkeergarage• Verhuurder stelt eventueel een investeringsbijdrage beschikbaar • Oplevering: per direct

Huurprijs kantoorruimte: € 115,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 500,- per plaats per jaar

Spijk

enis

se

011201 Object.indd 19011201 Object.indd 19 03-11-11 08:4003-11-11 08:40

Page 20: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 20

KANTOORPANDEN/BEDRIJFSPANDEN • ROTTERDAM E.O.

BRIELSELAAN 69Hoogwaardig, representatief en doelmatig bedrijfsverzamelgebouw aan de Maashaven, gelegen aan de Brielselaan, grenzend aan de Kop van Zuid. Het Service Centrum Maashaven biedt ruimte aan bedrijven werkzaam in de zorgsector.• Totaal ca. 428 m² kantoorruimte als volgt verdeeld:

Unit C-1: ca 165 m² op de 3e verdiepingUnit C-2: ca 163 m² op de 3e verdiepingUnit B-2.7: ca 100 m² op de 1e verdieping

• Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar op eigen terrein.• Het object is o.a. voorzien van een eigen entree, systeemplafond met inbouwarmaturen, verwar-

ming d.m.v. CV radiatoren, wandgoten t.b.v. data, electra en telecom, pantry, toiletgroep, liftin-stallatie, aanwezig inrichtingspakket en vloerbedekking

• Oplevering: in overleg

Huurprijs kantoorruimte: € 127,50 per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 750,- per plaats per jaar

Rot

terd

am

WESTBLAAK 88-110Representatieve en tevens aantrekkelijk geprijsde kantoorruimte gelegen in het centrum van Rotterdam, tussen de Westersingel en de Coolsingel. Alle centrumvoorzieningen, waaronder winkel- en horecagelegenheden, zijn in de directe omgeving gelegen. Veel van onderhavige kantoorruimte zijn recent gerenoveerd en in veel gevallen voorzien van diverse inrichtingscomponenten. • Totaal ca. 3.405 m² beschikbaar• Deelverhuur mogelijk vanaf ca. 60 m²• De parkeergarage heeft de grootste groene gevel van Europa!• Het gebouw is 24 uur per dag toegankelijk• Verdere specs: airco met 100% verse buitenlucht ventilatie (24/7), in-house (technisch) beheer,

moderne entree partijen en bemande receptie, led verlichting in openbare ruimten begane grond, 8 moderne liften, geen parkeernorm in eigen parkeergarage, sedumdaken op beide torens

• Oplevering: in overleg

Huurprijs: vanaf € 110,- per m² per jaar, afhankelijk van locatie in het gebouw, contractduur en/of oplevering

Rot

terd

am

Bezoek de sites

www.westblaakgebouw.nl & www.greenpark.nu

011201 Object.indd 20011201 Object.indd 20 03-11-11 08:4003-11-11 08:40

Page 21: Object november 2011

Weet wat er leeft 21

BROUWERSPARC

Unit

2 (32 A)5 (32 D)6 (32 E)7 (32 F)8 (32 G)9 (32 H)10 (32J)

Rid

derk

erk

Kantoor 1ste verdieping m2

67677070676767

Bedrijfsruimte m2

83838686838383

Kantoorruimte 2e verdieping m2

90909797909090

Koopsom vrij op naam excl. BTW

€ 279.000,- V.O.N.€ 279.000,- V.O.N.€ 296.000,- V.O.N.€ 296.000,- V.O.N.€ 279.000,- V.O.N.€ 279.000,- V.O.N.€ 279.000,- V.O.N.

• Oplevering per direct

Starttarief vanaf € 500,-

Gelegen op bedrijventerrein ‘Donkersloot’, zijn twaalf nieuwbouw bedrijfsunits met kantoorruimte gerealiseerd. Welke te koop of te huur zijn.

BEDRIJFSPANDEN• ROTTERDAM E.O.

BEDRIJVENCOMPLEX KICKERSBLOEMBedrijfsruimte gelegen op het bedrijventerrein Kickersbloem I. Het bedrijventerrein Kickersbloem I is vanaf de provinciale weg N57 (Rotterdam-Rozenburg) via de Nieuweweg goed bereikbaar. De ver-binding staat garant voor een goede aansluiting op zowel het rijkswegennet alsmede de regio.

Hel

levo

etsl

uis

Daltonweg 12• Ca. 435 m² bedrijfsruimteHuurprijs: € 2.750,-

Daltonweg 14• Ca. 435 m² bedrijfsruimte• Ca. 20 m² kantoorruimte• Ca. 260 m² buitenterreinHuurprijs: € 2.900,-

Marconiweg 11 en 15• Ca. 100 m² bedrijfsruimteHuurprijs: € 750,-

Marconiweg 41• Ca. 200 m² bedrijfsruimteHuurprijs: €1.500,-

Marconiweg 45 en 55• Ca. 150 m² bedrijfsruimteHuurprijs: €1.000,-

MOEZELWEG 206Een functioneel bedrijfscomplex, gelegen op een zichtlocatie langs de Rijksweg A15 in het Europoort gebied. Alle bestemmingen in het havengebied zijn uitstekend bereikbaar.• Ca. 1.195 m² bedrijfsruimte;• Ca. 182 m² kantoorruimte; • Ca. 4.000 m² buitenterrein.• Oplevering: in nader overleg overeen te komen

Huurprijs: € 165.000,- per jaar Koopsom: € 1.200.000,- k.k.

Rot

terd

am-E

urop

oort

011201 Object.indd 21011201 Object.indd 21 03-11-11 08:4003-11-11 08:40

Page 22: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 22

DEVENTERSEWEG 70

Bare

ndre

cht

Bij het kantoorgebouw behoort een parkeerterrein met 50 parkeerplaatsen.

VoorzieningenHet kantoorgebouw heeft een hoogwaardig opleveringsniveau onder andere voorzien van:Systeemplafonds met inbouwarmaturen, lichtdetectie sensoren, airconditioning, mechanische ventilatie, wanden afgewerkt met natuursteen, inbouwkasten, te openen ramen, brandmeldinstallatie, alarm, keypad sleutel toegangssysteem, zonwering door middel van screens, lift, kabelgoten voorzien van elektra en aanwezige databekabeling, glazen scheidingswanden, verwarming door middel van CV radiatoren, pantry op elke verdieping.

HuurprijsKantoorruimte: € 135,- per m2 per jaarParkeerplaatsen: € 350,- per plaats per jaar

Onderhavig kantoorgebouw is gelegen op bedrijventerrein Vaanpark in de gemeente Barendrecht. Het bedrijventerrein Vaanpark is ruim opgezet en kent een verzorgde uitstraling.

De bereikbaarheid per auto is uitstekend. Het distributiecentrum ligt direct langs rijksweg A29 (Rotterdam-Zierikzee-Roosendaal) nabij de afslag Barendrecht. Via de “Ring rond Rotterdam” (rijksweg A15/A16/A20) heeft u een snelle aansluiting op de belangrijkste autowegen die u met de rest van Nederland verbinden.

IndelingHet object heeft een totale oppervlakte 946 m² kantoorruimte, alsmede 25 m² dakterras gelegen aan de Deventerseweg 70 te Barendrecht, als volgt verdeeld:

Begane grond: ca. 247 m2

1e verdieping: ca. 230 m2

2e verdieping: ca. 254 m2

3e verdieping: ca. 215 m2 + 25 m2 dakterras Totaal: ca. 946 m2 + 25 m2 dakterras

Bezoek de site www.deventerseweg70.nl

• Luxe kantoorruimte • Hoogwaardig opleveringsniveau • 50 parkeerplaatsen op eigen terrein • Ca. 1.000 m2 te huur vanaf ca. 250 m2 • www.deventerseweg70.nl

011201 Object.indd 22011201 Object.indd 22 03-11-11 08:4003-11-11 08:40

Page 23: Object november 2011

23Weet wat er leeft

Deventerseweg 70: kantoorgebouw met klasse

,,Dit pand heeft net wat meer uitstraling dan het gemiddelde kantoorgebouw,” vertelt Richard van der Maas van makelaar Ooms. ,,Het is in 2006 gerealiseerd door de toenma-lige eigenaar/gebruiker. Deze heeft mooiere materialen gebruikt dan een ontwikkelaar over het algemeen zou kiezen voor een beleg-gingspand. Dat zie je terug in bijvoorbeeld de marmeren trap met roestvrijstalen balustrade, natuurstenen wanden, de gestuukte plafonds en hardhouten hoge deuren. Voor de vloe-ren is marmer, hardhout en vloerbedekking gebruikt.” Ondanks dit hoge afwerkingsniveau ligt de huurprijs op marktconform niveau, benadrukt hij.

Het pand heeft vier verdiepingen, die elk zelf-standig verhuurbaar zijn. Van der Maas: ,,Een gebruiker kan de ruimte volledig naar zijn eigen wensen en behoeften inrichten. In de basis is elke verdieping een open ruimte, die door scheidingswanden kan worden ingedeeld in afzonderlijke kantoren. Op elke etage vloer zijn een pantry, een toiletruimte en een garderobe aanwezig.”

Wat opvalt is het vele daglicht dat door de ramen binnenstroomt. Van der Maas: ,,Er zijn ramen aan alle kanten van het gebouw. Dat zorgt voor een heel prettige en lichte

omgeving.” Een teveel aan daglicht kan wor-den weggenomen door middel van elektrische screens. Een klimaatsysteem per etage zorgt verder voor een optimaal te reguleren lucht-kwaliteit.

Huurders van de Deventerseweg 70 hebben de beschikking over een eigen parkeerterrein met vijftig plaatsen. Het terrein is toegankelijk door een elektrische poort met afstandsbediening. Het pand is voorzien van een sleutelloos toe-gangscontrolesysteem. ,,De beveiligingsgraad van het gebouw is erg hoog voor een kantoor-gebouw,” vertelt Van der Maas.

De ligging op bedrijventerrein Vaanpark IV, dat ingeklemd ligt tussen de A29 en de A15, zorgt voor een uitstekende bereikbaarheid. Vanaf de fly-over over de A15 is het antracietkleurige pand goed zichtbaar. Vanaf het sfeervolle dak-terras op de bovenste verdieping, wijst Van der Maas erop dat naamsaanduiding op of aan het pand kan worden gerealiseerd.

Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op de website van het gebouw: www.deventerse-weg70.nl. Uiteraard kan ook contact worden opgenomen met Richard van der Maas, tel. 010-4248888

Ingetogen luxe, moderne en natuurlij ke materialen en veel daglicht kenmerken

de sfeer van het kantoorgebouw aan de Deventerseweg 70 in Barendrecht-Car-

nisselande. Omgeven door een strak aangelegde tuin met houten vlonders biedt

het pand een vriendelij k aangezicht. Voor bedrij ven die waarde hechten aan een

kwalitatief hoogwaardige werkomgeving, is dit een aantrekkelij ke locatie. Sinds

een paar maanden is het beschikbaar gekomen voor verhuur.

011201 Object.indd 23011201 Object.indd 23 03-11-11 08:4003-11-11 08:40

Page 24: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 24

WIJNHAVEN 36-94Schitterend gerenoveerde kantoorruimte aan de Wijnhaven 36-94 in het centrum van Rotterdam. Het kantoorgebouw ligt nabij het centrum in het Wijnhavenkwartier tussen Blaak en de Boompjes.• Ca. 202 m² kantoorruimte + ca. 63 m² bedrijfsruimte op de begane grond• Ca. 1.216 m² kantoorruimte op de 1e verdieping, in units vanaf ca. 269 m²• Ca. 534 m² kantoorruimte op de 2e verdieping, in units vanaf ca. 160 m²• Ca. 270 m² kantoorruimte op de 6e verdieping• Onder het gebouw is een parkeerkelder gecreëerd• Oplevering: per direct

Huurprijs kantoorruimte: € 145,- per m² per jaarHuurprijs bedrijfsruimte: € 70,- per m² per jaar Huurprijs archiefruimte: € 80,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: vanaf € 2.300,- per 2 plaatsen per jaar

Rot

terd

am

Kantoorgebouw

Blanc & Rouge

KANTOORPANDEN/BEDRIJFSPANDEN • ROTTERDAM E.O.

BOONSWEG 85Representatief, modern bedrijfscomplex gelegen op bedrijventerrein “Blaaksewijk” in Heinenoord.

Indeling Bedrijfsruimte Kantoorruimte Verhard buitenterrein Koopsom HuurprijsBouwdeel A+B 2.300 m² 450 m² 225 m² € 1.750.000,- Bouwdeel B (linker achterzijde) 1.350 m² 220 m² 225 m² € 82.500,-Bouwdeel C+ D 2.914 m² 1.081 m² 350 m² € 2.025.000,- Bouwdeel D (rechter achterzijde) 954 m² 781 m² 350 m² € 80.000,--

Hei

neno

ord

011201 Object.indd 24011201 Object.indd 24 03-11-11 08:4003-11-11 08:40

Page 25: Object november 2011

Weet wat er leeft 25

OOMS MAKELAARS TAXATIES B.V. GESPECIALISEERD IN COMMERCIEEL VASTGOED

OOMS MAKELAARS TAXATIES B.V.

MAASKADE 113

POSTBUS 24040

3007 DA ROTTERDAM

TEL. : 010 - 424 88 49

FAX : 010 - 424 88 54

E-MAIL : [email protected]

Weet wat er leeft

KWALITEIT ZIT IN ONZE GENEN

NIETS BLIJFT ONDERBELICHT

Het taxeren van bedrijfshuisvesting is vandaag de dag bijzonder uit-eenlopend en gecompliceerd. Om u adequaat te kunnen adviseren hebben wij onze taxatieactiviteiten opgesplitst in vier specialismen: bedrijfsruimten, kantoren, retail en non-profit. Binnen deze specia-lismen garanderen wij kennis en ervaring. We weten precies wat er speelt. Maak kennis met onze taxateurs en bel voor informatie of opdrachten naar:

011201 Object.indd 25011201 Object.indd 25 03-11-11 08:4003-11-11 08:40

Page 26: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 26

BEDRIJFSPANDEN• ROTTERDAM E.O.

PROLOGIS DISTRIBUTION CENTERNieuw gerealiseerd distributiecentrum gelegen op het bedrijvenpark Prisma te Bleiswijk nabij Zoetermeer. Prisma is nagenoeg ontwikkeld tot een logistieke ‘hotspot’ direct gelegen aan de rijks-weg A-12, Het object is uitermate geschikt ten behoeve van logistieke gebruikers.Het totaal verhuurbaar vloeroppervlak van het gebouw bedraagt ca. 20.548 m². Deelverhuur is bespreekbaar in units vanaf ca. 9.654 m² Oplevering: per direct

HuurprijsBedrijfsruimte: € 64,50 per m² v.v.o per jaar Kantoorruimte: € 135,- per m² v.v.o. per jaarMezzanine: € 120,- per m² v.v.o. per jaar

Blei

swijk

COLUMBUSSTRAAT 25 TE ROTTERDAMHet complex is gelegen op het Distripark Eemhaven nabij de Waalhaven en de Eemhaven in de Rotterdamse haven. Vanwege de directe aansluiting op de A-15 zijn de verbindingen met het ach-terland uitstekend.• Ca. 10.208 m2 distributieruimte• Ca. 2.626 m² kantoorruimte/mezzanine• Oplevering: 1 januari 2012

HuurprijsBedrijfsruimte: € 55,- per m² v.v.o. per jaarKantoorruimte: € 100,- per m² v.v.o. per jaarMezzanine: € 30,- per m² v.v.o. per jaar

Rot

terd

am

TRADE BOULEVARD 2A-BTwee tegenover elkaar gelegen logistieke gebouwen, gelegen op modern, multimodaal ontsloten bedrijvenpark. Bedrijventerrein Moerdijk is strategisch gelegen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen.DC1Unit A• Ca. 5.200 m² bedrijfsruimte• Ca. 285 m² kantoorruimteUnit B• Ca. 5.266 m² bedrijfsruimte• Ca. 222 m² kantoorruimteDC 2• Ca. 14.400 m² bedrijfsruimte • Ca. 1.620 m² kantoorruimteOplevering: Per direct

Huurprijs: op aanvraag

Moe

rdijk

WILLEM BARENTSZSTRAAT 29 TE ROTTERDAMHet complex is gelegen op het Distripark Eemhaven, nabij Waalhaven en de Eemhaven in de Rotterdamse haven.• Ca. 3.978 m² opslagruimte• Ca. 365 m² kantoorruimte• Ca. 305 m² mezzanine• Oplevering: 1 april 2012

Huurprijs: Opslagruimte: € 60,- per m² per jaarKantoorruimte: € 110,- per m² per jaarMezzanine: € 35,- per m² per jaar

Rot

terd

am

011201 Object.indd 26011201 Object.indd 26 03-11-11 08:4003-11-11 08:40

Page 27: Object november 2011

Weet wat er leeft 27

011201 Object.indd 27011201 Object.indd 27 03-11-11 08:4003-11-11 08:40

Page 28: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 28

Aanzienlijke inperking 3-jaarswachttermijn bij

opzegging huurovereenkomst middenstandsbedrijfsruimte

Op 24 september 2010 heeft de Hoge Raad een belangrij k arrest gewezen met betrekking tot de

wachttermij n bij rechtsopvolging van drie jaar. Hierna zullen wij allereerst in het kort schetsen hoe

de wachttij dregeling in elkaar steekt en vervolgens aangeven welke wij ziging daar met het onder-

havige arrest in is gemaakt.

Art. 7:296 BW bevat de opzeggingsgronden waar de ver-huurder van 290-bedrij fsruimte (de zgn. middenstandsbe-drij fsruimte) een beroep op kan doen bij een voorgeno-men beëindiging van de huurrelatie. Eén van deze gronden is ‘dringend eigen gebruik’, waaronder tevens re-novatie valt. Op grond van art. 7:296 lid 2 BW kan een verhuurder gedurende 3 jaar geen beroep doen op deze opzeggingsgrond indien hij een rechtsopvolger is van een vorige verhuurder en geen “echtgenoot, geregistreerde partner, bloed- of aanverwant in de eerste graad of pleeg-kind” daarvan is.

Hierbij is van belang dat de rechtsopvolging direct nadat deze heeft plaatsgevonden aan de huurder dient te wor-den medegedeeld, aangezien de wachttermij n van 3 jaar pas gaat lopen op het moment dat de huurder van de rechtsopvolging op de hoogte is gebracht. Hoewel daarbij geen vormvoorschriften gelden en deze mededeling der-halve eventueel ook mondeling kan geschieden, geniet het vanuit bewij srechtelij k perspectief de voorkeur om dit schriftelij k vast te leggen door middel van een aangete-kende brief aan de huurder.

De Hoge Raad heeft in zij n arrest van 24 september 2010 geoordeeld dat de in art. 7:296 lid 2 BW voorgeschreven afwij zing van de beëindigingsvordering niet van toepas-

sing is indien het gaat om een opzegging die is gedaan tegen het einde van de termij n waarmee de overeen-komst krachtens art. 7:292 lid 2 BW is verlengd (de twee-de 5-jaarstermij n of nadien). De reden die de Hoge Raad daarvoor geeft is dat art. 7:296 lid 2 BW slechts betrek-king heeft op opzeggingen tegen het einde van de in art. 7:296 lid 1 bedoelde eerste termij n. Opzeggingen tegen het einde van de verlengde termij n worden in de leden 3 en 4 van art. 7:296 BW geregeld, waarin de in art. 7:296 lid 2 BW bedoelde verplichte afwij zingsgrond na rechtsop-volging niet is herhaald.

De Hoge Raad wij kt daarmee ten aanzien van het huidige huurrecht aanzienlij k af van zij n eerdere arrest van 22 juni 2001 (gewezen onder het oude huurrecht), waarin nog werd geoordeeld dat de wachttij dregeling van 3 jaar ook geldt bij een opzegging op grond van de belangenafwe-ging (en dus tegen het einde van een huurperiode van 10 jaar of langer) indien de opzegging feitelij k neerkwam op een vorm van eigen gebruik, waaronder begrepen sloop en nieuwbouw. De Hoge Raad is met zij n arrest van 24 september 2010 derhalve 180 graden gedraaid, hetgeen de rechtsopvolgende verhuurder extra mogelij kheden biedt om tot een huurbeëindiging te komen met betrek-king tot een huurperiode van 10 jaar of langer.

011201 Object.indd 28011201 Object.indd 28 03-11-11 08:4103-11-11 08:41

Page 29: Object november 2011

Weet wat er leeft 29

De relevantie voor de vastgoedpraktij k van deze wij ziging ten opzichte van het eerdere stelsel zullen wij illustreren aan de hand van een voorbeeld. Verhuurder X heeft een huurovereenkomst voor winkelruimte met huurder Y, die is gesloten voor 5+5 jaar en daarna steeds wordt verlengd met 5 jaar. X verkoopt zij n winkelpand in het 7e huurjaar aan Z. Onder het oude recht (en vóór onderhavig arrest) begon de wachttermij n van 3 jaar dan te lopen op het moment van verkoop (en mededeling daarvan aan de huurder) in het 7e jaar. Z kon derhalve pas voor het eerst in het 10e jaar opzeggen (met inachtneming van de opzegtermij n van minimaal 1 jaar nadat de 3-jaarstermij n was verlopen), zodat het 10e jaar daarmee al was gepasseerd en de huurovereen-

komst derhalve pas tegen het einde van het 15e huurjaar kon worden opgezegd.

Met het arrest van 24 september 2010 hoeft Z als opvolgend verhuurder niet langer een wachttermij n van 3 jaar na aanschaf in acht te nemen. Zolang Z maar een opzegtermij n van 1 jaar in acht neemt, kan de huur in dit geval worden opgezegd tegen het einde van het 10e jaar.

Voor nadere informatie over dit specifi eke onderwerp (of het huurrecht bedrij fsruimte in algemene zin) kunt u contact opne-men met John van Baaren en Anton van den Heuvel.

Anton van den HeuvelJohn van Baaren

011201 Object.indd 29011201 Object.indd 29 03-11-11 08:4103-11-11 08:41

Page 30: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 30

Drecht-steden

Telefoon078 - 614 43 33

AMSTELWIJCKWEG 2Deze klassieke villa Klein Amstelwijck, voorheen in gebruik als burgemeestersresidentie, is thans begonnen aan een tweede leven als kantoorvilla. Het object is gesitueerd op de Buitenplaats Amstelwijck aan de westzijde van Dordrecht en nabij de op- en afritten van Rijksweg A16.• Ca. 250 m² kantoorruimte op de begane grond (souterrain)• Ca. 125 m² kantoorruimte op de 3e verdieping• 8 parkeerplaatsen op het buitenterrein• Oplevering: in overleg.

Huurprijs kantoorruimte: € 135,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaats: € 350,- per plaats per jaar

Dor

drec

ht

AMSTELWIJCKWEG 21Dit karakteristieke gebouw is voorheen gebruikt als klooster en is inmiddels lange tijd in gebruik als kantoorgebouw. Het complex voldoet aan alle eisen die de moderne kantoorgebrui-ker zich kan wensen, een modern gebouw in een oud jasje.• Ca. 974 m² kantoorruimte, verdeeld over begane grond, 1e

en 2e verdieping en een archiefzolder.• Ca. 16 parkeerplaatsen op het buitenterrein.• Oplevering: in overleg.

Huurprijs kantoorruimte: € 125,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaats: € 350,- per plaats per jaar

Dor

drec

htBURG DE RAADTSINGEL 49-71

Vier markant vormgegeven gebouwen, gegroepeerd rond een privé plein, ieder met hun eigen identiteit in elkaar overlopend tot een uniek geheel.• Totaal ca. 2.907 m² kantoorruimte over diverse bouwlagen.• Deelverhuur mogelijk vanaf ca. 40 m².• Ruim 100 parkeeplaatsen op eigen terrein.• Tegenover Centraal Station.• Representatieve uitstraling en moderne faciliteiten.• Oplevering: in overleg

Huurprijs kantoorruimte: € 135,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 565,- per plaats per jaar

Dor

drec

ht

Turn-key kantoorunits vanaf ca. 40 m2

JACOBUS LIPSWEG 46Het object betreft een bedrijfsgebonden kantoorruimte en is gesitueerd op het industrieterrein Krabbepolder. • Ca. 200 m² Kantoor gelegen op de begane grond.• Ca. 200 m² Kantoor gelegen op de 1e verdieping.• Ca. 200 m² Kantoor gelegen op de 2e verdieping.Deelverhuur is bespreekbaar per verdieping.• Ca. 28 Parkeerplaatsen.Oplevering: in overleg, kan spoedig.

Huurprijs: € 85,- per m² per jaarexclusief BTW en servicekosten

Dor

drec

ht

KORTE PARALLELWEG 1Representatief kantoorgebouw ‘Terra’ gelegen in het centrum van Dordrecht, naast winkelcentrum ‘Maasplaza’.• Ca. 172 m² kantoor op de begane grond.• Ca. 302 m² kantoor op de 1e verdieping.• Ca. 359 m² kantoor op de 2e verdieping.• Goede parkeernorm.• Oplevering: in overleg

Huurprijs kantoorruimte: € 130,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 750,- per plaats per jaar

Dor

drec

ht

MIJLWEG 61Dit kantoorgebouw is gelegen op een prominente zichtlocatie aan rijksweg A-16.• Ca. 266 m² Kantoor op de tweede verdieping.• Ca. 513 m² Kantoor op de derde verdieping.• Ca. 247 m² Kantoor op de vierde verdieping.• Ca. 247 m² Kantoor op de vijfde verdieping.• Deelverhuur vanaf 247 m² bespreekbaar.• 26 Parkeerplaatsen.• Oplevering: per 1 januari 2012.

Huurprijs kantoorruimte: € 125,- per m² per jaarParkeerplaatsen: € 475,- per plaats per jaar

Dor

drec

htKANTOORPANDEN • DRECHTSTEDEN

SPUIBOULEVARD 100De kantoorruimte is gesitueerd op een unieke centrale ligging. De kantoorruimte is ideaal voor ondernemingen in de sfeer van de zakelijke dienstverlening.• Ca. 630 m² kantoor op de begane grond.• Ca. 876 m² kantoor op de 1e verdieping.• Ca. 876 m² kantoor op de 2e verdieping. • Ca. 876 m² kantoor op de 3e verdieping.• Oplevering: in overleg, kan spoedig.

Huurprijs: € 129,- per m² per jaar

Dor

drec

ht

SPUIBOULEVARD 160-210De kantoorruimte is gesitueerd op een unieke centrale ligging, met uiteenlopende voorzieningen direct bij de hand.• Ca. 787 m² op de 2e verdieping.• Ca. 787 m² op de 3e verdieping.• Ca. 787 m² op de 4e verdieping.• Deelverhuur mogelijk.• Oplevering: in overleg, kan spoedig

Huurprijs: € 129,- per m² per jaar

Dor

drec

ht

011201 Object.indd 30011201 Object.indd 30 03-11-11 08:4103-11-11 08:41

Page 31: Object november 2011

Weet wat er leeft 31

SPUIBOULEVARD 6-88Representatieve kantoorruimte vlakbij het oude sfeervolle historische centrum van Dordrecht, met diverse voorzieningen op loopafstand.• Ca. 1.065 m² op de 1e verdieping.• Ca. 1.060 m² op de 2e verdieping.• Ca. 785 m² op de 3e verdieping.• Deelverhuur mogelijk.• Oplevering: in overleg, kan spoedig

Huurprijs kantoorruimte: € 125,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaats: € 850,- per plaats per jaar

Dor

drec

ht

STATIONSWEG 4Aan de rand van het centrum tegenover het station van Dordrecht staat een kubusvormig kantoorgebouw, het Tomado-huis. • Ca. 512 m² kantoor op de 1e verdieping.• Ca. 499 m² kantoor op de 6e verdieping.• 70 parkeerplaatsen op een afgesloten buitenterrein.• Oplevering: in overleg.

Huurprijs kantoorruimte: € 127,50 per m² per jaar.Huurprijs parkeerplaatsen: € 750,- per plaats per jaar.

Dor

drec

ht

NIEUWLAND PARC 74Het betreft een kantoorappartement van het project ‘d-Hoogendijck te Papendrecht. Project ‘d-Hoogendijck is gerealiseerd op bedrijventerrein ‘Nieuwland’ te Papendrecht, op zichtlocatie aan de doorgaande Burgemeester Keijzerweg (Papendrecht- Alblasserdam). • Ca. 124 m² Kantoorruimte gelegen op de 2e verdieping.• Ca. 5,4 m² Algemene ruimte gelegen op de 2e

verdieping.• 3 ParkeerplaatsenOplevering: in overleg, kan per direct.

Huurprijs: € 1.670,- per maand excl. BTW en servicekosten

Pape

ndre

cht

POLDERMOLEN 4Deze moderne representatieve kantoorruimte is gesitueerd op een zichtlocatie aan de hoofdontsluiting van Papendrecht, de Burg. de Keijzerweg• Ca. 177 m² kantoorruimte op de begane grond• Ca. 140 m² kantooruimte op de 2e verdieping• Voldoende parkeerplaatsen aanwezig• Oplevering: in overleg

Huurprijs kantoorruimte: € 115,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 230,- per plaats per jaar

Pape

ndre

cht

IJSSELMEER 32-36Moderne kantoorruimte in ‘Poort van Walburg’, gesitueerd aan de rand van het winkelcentrum ‘Walburg’. IJsselmeer 32• Ca. 281 m² kantoor op de 2e verdieping• Ca. 294 m² kantoor op de 3e verdieping• 4 parkeerplaatsen op het achterterrein.Laan van Walburg 2• Ca. 450 m² kantoor op de begane grond.• Ca. 419 m² kantoor op de 1e verdieping.• Oplevering: in overleg.

Huurprijs kantoorruimte vanaf € 125,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen € 375,- per plaats per jaar

Zwijn

drec

ht

STATIONSPLEIN 1Het object betreft het moderne kantoorcomplex ‘Flexium’, direct naast het NS-station en op enkele minuten van de rijks-weg A-16. Het gebouw is goed onderhouden en kan flexibel worden aangeboden.• Ca. 700 m² Kantoorruimte op de begane grond• Ca. 830 m² Kantoorruimte op de eerste verdieping• Ca. 24 Gemarkeerde parkeerplaatsen op het afgesloten

achterterrein.• Oplevering: in overleg

Kantoorruimte: € 125,- per m² per jaar Parkeerplaats: € 450,- per plaats per jaar

Zwijn

drec

ht

STATIONSWEG 41Direct tegenover het NS-station treft u dit moderne kantoor-gebouw aan. Op de eerste verdieping van het gebouw is een business center concept gelanceerd met turn-key kantoorunits vanaf ca. 23m². • Ca. 265 m² kantoor op de 1e verdieping• Ca. 684 m² kantoor op de 2e verdieping• Ca. 684 m² kantoor op de 3e verdieping• Ca. 440 m² kantoor op de 4e verdieping• 34 parkeerplaatsen• Oplevering: in overleg

Huurprijs kantooruimte: € 110,- per m² per jaarHuurprijs turn-key kantoorunits: € 130,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 450,- per plaats per jaar

Zwijn

drec

ht

NIEUW - BUSINESS CENTRE ‘VIERDRECHT II’

MIJLWEG 9-11De Mijlweg is gunstig gesitueerd aan de rand van bedrijven-terrein Mijlpolder.‘’Turbinegebouw’’Ca. 435 m² opslagruimte, geschikt voor bulkgoederen.‘’Type A’’• Ca. 170 m² Kantoorruimte verdeeld over twee verdiepingen.• Deelverhuur mogelijk, per verdieping.‘’Type B’’• Ca. 85 m² Bedrijfsruimte (nog slechts 2 units beschikbaar)‘’Type C’’ • Ca. 85 m² Bedrijfsruimte en ca. 43 m² Kantoorruimte• Huurtermijn: in overlegHuurprijs turbinegebouw: € 45,- per m²Huurprijs nieuwbouwunits vanaf € 695,- per maand

‘s-G

rave

ndee

l

BUNSENSTRAAT 1-5Bunsenstraat 1• Ca. 1.200 m² bedrijfsruimte met een gunstige vrije hoogte

en 2 overheaddeuren.• Ca. 289 m² kantoor verdeeld over twee verdiepingen.• Ca. 380 m² verhard omheind buitenterrein.Bunsenstraat 5• Ca. 1.237 m² bedrijfsruimte met een gunstige vrije hoogte

en 3 overheaddeuren.• Ca. 214 m² kantoor verdeeld over twee verdiepingen.• Oplevering: in overleg.

Huurprijs bedrijfsruimte: € 45,00 per m² per jaarHuurprijs kantoorruimte: € 85,00 per m² per jaarHuurprijs buitenterrein: € 17,50 per m² per jaar

Dor

drec

ht

KANTOORPANDEN • DRECHTSTEDEN

011201 Object.indd 31011201 Object.indd 31 03-11-11 08:4103-11-11 08:41

Page 32: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 32

GALVANISTRAAT 7-15Bedrijfscomplex gelegen op bedrijventerrein Dordtse Kil I, zeer gunstig gelegen ten opzicthe van de A16 en de N3. het com-plex beschikt over een afgesloten buitenterreinGalvanistraat 7A• Ca. 124 m² kantoorruimte 1e verdieping• Ca. 105 m² entresol• Oplevering: in overlegGalvanistraat 15A• Ca. 200 m² bedrijfsruimte begane grond• Ca. 130 m² entresol• Oplevering: in overleg

Huurprijs Galvanistraat 7A: € 1.125,- per maandHuurprijs Galvanistraat 15A: € 1.300,- per maand

Dor

drec

ht

KAMERLINGH ONNESWEG 33 & 35De bedrijfsruimte met kantoor is gesitueerd in een bedrijfs-complex op het bedrijventerrein Dordtse Kil I.Kamerlingh Onnesweg 33• Ca. 720 m² bedrijfsruimte voorzien van een overheaddeur.• Ca. 110 m² secundaire ruimte/ magazijn.• Ca. 348 m² kantoor verdeeld over twee verdiepingen. • Ca. 53 m² opslagruimte op de verdieping;• Vrij parkeren op eigen terrein;Kamerlingh Onnesweg 35• Ca. 730 m² bedrijfsruimte met inpandige kantoorruimte.• Ca. 264 m² kantoor verdeeld over twee verdiepingen.• Oplevering: in overleg, kan per directHuurprijs kantoorruimte: € 85,- per m² per jaarHuurprijs bedrijfsruimte: € 45,- per m² per jaar

Dor

drec

ht

VIERLINGHSTRAAT 6, 16 &18Vierlinghstraat 6• Ca. 999 m² bedrijfsruimte op de begane grond.• Ca. 162 m² kantoor op begane grond en 1e verdiepingVierlinghstraat 16 en 18• Ca. 567 m² bedrijfsruimte op de begane grond• Ca. 162 m² kantoor verdeeld op begane grond en 1e ver-

dieping• Oplevering: in overleg

Huurprijs Vierlinghstraat 6: € 58.500,- per jaarHuurprijs Vierlinghstraat 16 en 18: € 39.500,- per jaar

Dor

drec

htGALVANIWEG 13

Het object betreft een bedrijfsruimte met kantoor en is gesitu-eerd op het industrieterrein Gorinchem Oost.• Ca. 429 m² bedrijfsruimte op de begane grond.• Ca. 123 m² kantoorruimte op de begane grond en de eerste

verdieping.• Oplevering: in overleg. 5 parkeerplaatsen

Huurprijs bedrijfsruimte: € 65,- per m² per jaarHuurprijs kantoorruimte: € 100,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaats: € 350,- per plaats per jaar

Gor

inch

em

KETELWEG 57-63De bedrijfsruimte met kantoor is gunstig gesitueerd aan de Ketelweg nabij de op- en afrit van de Randweg N3. Ketelweg 61 D• Ca. 630 m² bedrijfsruimte op de begane grond,• Ca. 70 m² kantoor.Ketelweg 63 G• Ca. 600 m² bedrijfsruimte op de begane grond.• Ca. 65 m² kantoor.• Oplevering Ketelweg 61D: 1 januari 2012• Oplevering: Ketelweg 63G: 1 oktober 2012, eventueel

eerder in overleg.

Huurprijs: Vanaf € 2.715,- per maand

Pape

ndre

cht

ZOUTVERKOPERSSTRAAT 8• Ca. 331 m² kantoor op de begane grond.• Ca. 240 m² specifieke ruimte, verkeersruimte & installatie-

ruimte.• Ca. 147 m² kantoor op de 1e verdieping.• Ca. 330 m² showroom op de 1e verdieping.• Ca. 2.100 m² bedrijfs-/opslagruimte op de begane grond. • Deelverhuur bespreekbaar.• 30 parkeerplaatsen • Oplevering: in overleg

Huurprijs: € 175.000,- per jaar

Zwijn

drec

ht

KANTOORPANDEN • DRECHTSTEDEN

Het nieuwe Stadskantoor

Rotterdam werkt aan een aantrekkelij ke bin-nenstad. Het hart van de stad maakt de ko-mende jaren een complete verandering door naar een plek waar wonen, werken en vrij e tij d samenkomen. Het Nieuwe Stadskantoor is het symbool van deze transformatie, en vormt straks de passage tussen de Coolsingel en het Laurenskwartier.

24 uur per dag levendigheidDe gemeente maakt van het Stadskantoor een vitaal gebouw voor Rotterdammers. Het moet een plek worden waar mensen kunnen wonen, werken en elkaar ontmoeten, in een aantrek-kelij ke omgeving waar bestaande (monumen-

tale) bouw en nieuwbouw samengaan, met een aantrekkelij ke mix tussen functies. Een ge-bouw dat Rotterdam waardig is, als huis voor alle Rotterdammers. Van het huidige pand blij ft het monumentale L-vormige deel behouden, de latere aanbouw is gesloopt. Het Nieuwe Stadskantoor biedt straks plaats aan kantoren van de gemeente Rotterdam, de grootste Stadswinkel van Rotterdam (het centrale loket voor alle gemeentelij ke diensten en producten), een passage, een ondergrondse parkeergarage, woningen in de hoogbouw en winkels en ho-reca aan de straatkant.

AmbitiesHet Nieuwe Stadskantoor moet het meest duurzame gebouw van Nederland worden met

een architectuur van internationale allure. Het gebouw is zorgvuldig in de omgeving ingepast en verstrekt de verbinding tussen de Coolsingel en het Laurenskwartier. Een gebouw waar Rot-terdammers trots op kunnen zij n!

Objectief

011201 Object.indd 32011201 Object.indd 32 03-11-11 08:4103-11-11 08:41

Page 33: Object november 2011

Weet wat er leeft 33

KANTOORPANDEN/BEDRIJFSPANDEN • DRECHTSTEDEN

DEBIJESTRAAT 18Kantoorruimte verdeeld over twee verdiepingen met eigen entree, op het bedrijventerrein Dordtse Kil I.• Ca. 150 m² kantoorruimte op de begane grond• Ca. 68 m² secundaire ruimte op de begane grond• Ca. 150 m² kantoorruimte op de eerste verdieping• Ca. 68 m² secundaire ruimte op de eerste verdieping• Oplevering: in overleg

Kantoorruimte € 70,- per m² per jaar.Secundaire ruimten € 50,- per m² per jaar.

Dor

drec

ht

VAN GODEWIJCKSTRAAT 25Dit representatieve kantoorgebouw is gelegen in het centrum van Dordrecht aan het sfeervolle Beverwijcksplein op loopafstand van het station. • De totale oppervlakte bedraagt 2.871 m², als volgt verdeeld:• 616 m² archiefruimte in de kelder • 668 m² kantoorruimte op de begane grond • 590 m² kantoorruimte op de 1e verdieping • 576 m² kantoorruimte op de 2e verdieping • 421 m² kantoorruimte op de 3e verdieping• 44 parkeerplaatsen.• Oplevering: in overleg.• Deelverhuur per verdieping bespreekbaar.

Huurprijs kantoorruimte: € 120,- per m² per jaarHuurprijs archiefruimte: € 75,- per m2 per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 750,- per plaats per jaar

Dor

drec

ht

Informeer naar zorgconcept

WEIZIGTWEG 11-69Het complex is gerealiseerd aan de achterzijde van Dordrecht CS. Indien noodzakelijk bevindt u zich binnen 5 minuten zowel op de snelweg A16 als de A15.• Ca. 563 m² kantoorruimte gelegen op de begane grond in blok 2• Ca. 591 m² kantoorruimte gelegen op de eerste verdieping in blok 2• Ca. 503 m² kantoorruimte gelegen op de eerste verdieping in blok 3• Ca. 695 m² kantoorruimte gelegen op de tweede verdieping in blok 1• Ca. 595 m² kantoorruimte gelegen op de tweede verdieping in blok 2• Ca. 505 m² kantoorruimte gelegen op de tweede verdieping in blok 3• 40 parkeerplaatsen.• Deelverhuur is mogelijk vanaf ca. 503 m²• Koop is bespreekbaar.• Oplevering: per direct.

Huurprijs kantoorruimte: € 115,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 600,- per plaats per jaar

Dor

drec

ht

CAMPAGNEWEG 0Aan de rand van het nieuwe bedrijventerrein De Koekoek treft u dit mooie bouwkavel aan.Bedrijventerrein de Koekoek ligt in Zevenbergen. Zevenbergen is een van de kernen van de gemeente Moerdijk, de grootste gemeente van de provincie Noord-Brabant. Bedrijventerrein de Koekoek ligt, net als het bedrijventerrein Zwanegat, ten oosten van de kern Zevenbergen.• Ca. 5.730 m² Bouwgrond, met een front van 95 meter aan de Campagneweg en een tweede

zichtzijde van ruim 50 meter aan de provinciale weg N285.• Oplevering: in overleg, kan spoedig• Verkoop in delen bespreekbaar

Koopsom: € 150,- per m², vrij op naam en exclusief BTW.

Zeve

nber

gen

In prijs verlaagd!

011201 Object.indd 33011201 Object.indd 33 03-11-11 08:4103-11-11 08:41

Page 34: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 34

KERKEPLAAT 2

Project WaterfrontHet terrein van bijna 14 hectare, is gesitueerd aan de noordzijde van Dordrecht, direct langs de Merwede. Het perceel beschikt over een eigen insteekhaven haaks op de rivier en een gedeelte water parallel aan de rivier.

Uitstekende bereikbaarheid is één van de kernkwaliteiten van de locatie. Het terrein heeft niet alleen een ligging direct aan de rivier, maar ook aan de provinciale weg N3, die de rijkssnelwegen A-15 en A-16 verbindt.

Het terrein is 13ha, 95 are en 51 centiare groot, waarvan een gedeelte ter grootte van circa 27.490 m² bestaat uit water.

Het perceel Dordrecht, I, 2353, beschikt over een eigen insteekhaven tussen de 1e Merwedehaven en de 2e Merwedehaven in. De kadelengte van de eigen haven is ca. 210 m¹, met een breedte van ca. 40 m¹ en een streefdiepgang van 4 m¹ en een gegarandeerde diepgang van 3,5 m¹.

De vier percelen die direct grenzen aan de Merwede, beschikken over een waterfront van bijna 400

m¹ een breedte van ca. 40 m¹. Van het waterfront aan de Merwede is slechts een gedeelte voor-zien van kade, een groter deel is voorzien van een talud met steenglooiing.Bestemmingsplan ‘Oostpoort’

De omschrijving van de bestemming van alle percelen volgens dit bestemmingsplan is: Bedrijven. Deze bestemming houdt in dat de locatie bebouwd en gebruikt mag worden overeenkomstig de navolgende bepalingen:

• toegestaan zijn bedrijfsgebouwen in de milieucategorie 4.1 en 4.2;• bebouwd mag worden 75% van een kavel, zulks binnen het bouwvlak dat in de bestemmings-

plankaart is opgenomen;• de maximale bouwhoogte bedraagt 15 meter;• de eigen insteekhaven is bestemd voor gebruik als haven;• het water aan de langszijde van de rivier is pas na bestemmingswijziging te gebruiken voor

afmeren;• er zijn diverse veiligheidscontouren rond de verkeersbrug tussen Papendrecht en Dordrecht.Koopsom: op aanvraag

Dor

drec

htBOUWGROND • DRECHTSTEDEN

011201 Object.indd 34011201 Object.indd 34 03-11-11 08:4103-11-11 08:41

Page 35: Object november 2011

35Weet wat er leeft

Hoewel u er waarschijnlijk nog helemaal niet aan denkt, zijn de gemeentes nu al druk bezig met de werkzaamheden voor het vaststellen van de WOZ-waarde van uw bedrijfspand over 2012. In januari zal de aanslag bij u in de brievenbus vallen en heeft u slechts zes weken om actie te ondernemen; mogelijk bent u van mening dat de vastgestelde WOZ-waarde te hoog is. In dat geval moet u binnen deze zes weken gebruikmaken van uw recht om bezwaar aan te tekenen. In uw bezwaarschrift moet u aangeven waartegen u bezwaar maakt en motiveren waarom u bezwaar aantekent.

Om uw motivatie te onderbouwen en uw positie naar de gemeente te versterken kunt u een taxatierapport laten opma-ken. Een dergelijke taxatie in het kader van de WOZ moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Onze taxateurs zijn exact op de hoogte van alle bijzonderheden en zijn ingeschreven in de kamer voor WOZ-taxateurs van de Stichting VastgoedCert. Aangezien zowel eigenaar als gebruiker op basis van de WOZ-waarde onroerende zaakbelasting moeten betalen, is het bij een verhuurd pand verstandig om als eigenaar en huurder samen opdracht tot taxatie te geven aangezien beide partijen voordeel hebben bij een lagere WOZ-waarde.

Bij een taxatie wordt het pand zowel intern als extern opgenomen en wordt alle relevante informatie gecontroleerd. Zo bleek bij een recente taxatie dat er door een gemeente een onjuist aantal m2 was gebruikt bij het vaststellen van de WOZ-waarde, waarna de uiteindelijke WOZ-beschikking aanzienlijk werd verlaagd.

Heeft u vragen over de WOZ-waarde? Of naar aanleiding van een beschikking die u ontvangen heeft? De taxateurs van Ooms staan u graag bij met het nodige advies.

drs. Sytske Kooijman RMT/RT Adjunct directeur, beëdigd makelaar en taxateur o.z.

Noteer alvast een herinnering in uw agenda: WOZ-waarde 2012

De WOZ-waarde van bedrijfspanden wordt tegenwoordig niet alleen meer gebruikt voor het bepalen van de onroerende zaakbelasting (OZB), maar ook bij vaststellen van schenking- of erfbelasting. De WOZ-waarde is verder van belang bij het bepalen van de bodemwaarde. Afschrijven op vastgoed is namelijk alleen mogelijk als de fiscale boekwaarde hoger is dan de bodemwaarde. Het belang van de juiste WOZ-waarde is dus vaak groter dan u denkt.

011201 Object.indd 35011201 Object.indd 35 03-11-11 08:4103-11-11 08:41

Page 36: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 36

KANTOORPANDEN/BEDRIJFSPANDEN • DRECHTSTEDEN

GILDENWEG 16De kantoor- / showroomruimte is gesitueerd in het bedrijfscomplex op de hoek van de Scheepmakersstraat en de Gildenweg, de centrale as op bedrijventerrein ‘De Geer’. Het complex is goed bereikbaar vanaf Rijksweg A16 (via Munnikensteeg) en het centrum van Zwijndrecht (via de Lindtsedijk).Gildenweg 16• Ca. 163 m² Kantoorruimte gelegen op de begane grond.• Ca. 112 m² Showroom- / archiefruimte gelegen op de begane grond.• 3 ParkeerplaatsenScheepmakerstraat 4• Ca. 203 m² Kantoorruimte gelegen op de begane grond.• Ca. 173 m² Kantoorruimte gelegen op de eerste verdieping.• 3 Parkeerplaatsen• Oplevering: in overleg

Huurprijs kantoorruimte: € 59,- per m² per jaarHuurprijs showroom-/ archiefruimte: € 39,- per m² per jaar

Zwijn

drec

ht

SCHEEPMAKERIJ 350Het betreft representatieve kantoorruimte op de vijfde verdieping van het kantorencomplex ‘Westgate’. Het project ‘Westgate’ bestaat in totaal uit drie moderne kantoorgebouwen fraai gele-gen aan de Oude Maas met schitterend uitzicht op de historische binnenstad van Dordrecht. • Ca. 350 m² Kantoor op de 5e verdieping, bestaande uit een ruime entree met receptie en pantry,

7 kantoorvertrekken, 2 toiletgroepen, pantry en serverruimte.• 6 Parkeerplaatsen op een afgesloten terrein.Voorzieningen:• Representatieve entree met tochtportaal;• Één liftinstallatie;• Eigen entree met balie;• Systeemplafonds met inbouwverlichting;• Topkoeling;• Intercom;• Kabelgoten met databekabeling;• Patchkast;• Verplaatsbare systeemwanden.Oplevering: in overleg.

Huurprijs kantoorruimte € 129,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen € 750,- per plaats per jaar

Zwijn

drec

ht

STATIONSWEG 45Deze representatieve kantoorruimte in gebouw Vierdrecht IV is gelegen aan de Stationsweg, naast het NS-station Zwijndrecht en nabij in- en uitvalswegen, onder andere de op- en afritten van Rijksweg A16 (Rotterdam-Antwerpen) • Ca. 76 m² kantoorruimte begane grond• Ca. 385 m² kantoorruimte 2e verdieping • Ca. 517 m² kantoorruimte 3e verdieping• Ca. 517 m² kantoorruimte 4e verdieping• Ca. 517 m² kantoorruimte 5e verdieping• Ca. 517 m² kantoorruimte 6e verdieping• 62 gemarkeerde parkeerplaatsen op afgesloten buitenterrein• Oplevering: in overleg

Huurprijs kantoorruimte: € 110,- per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 350,- per plaats per jaar

Zwijn

drec

ht

EINSTEINSTRAAT 67Bedrijven Centrum Dordrecht is gesitueerd op het industrieterrein Dordtse Kil I en is gunstig gelegen ten opzichte van Rijksweg A16 en de randweg N3.Flexibele kantoorunits op de begane grond en de eerste verdieping. Verhuur in units met een oppervlakte vanaf ca. 33 m² behoort tot de mogelijkheden, alsmede een combinatie van diverse kantoorunits.Bedrijfsunits op de begane grond in units met een oppervlakte van 88 m² en 92 m²Oplevering: in overleg

Huurprijs kantoorruimte vanaf € 516,88 per maand.Huurprijs bedrijfsruimte vanaf € 924,36 per maand.

Dor

drec

ht

011201 Object.indd 36011201 Object.indd 36 03-11-11 08:4103-11-11 08:41

Page 37: Object november 2011

Weet wat er leeft 37

BEDRIJFSPANDEN • DRECHTSTEDEN

MARCONIWEG 8Het object betreft een representatieve bedrijfsruimte met kantoor gelegen op bedrijventerrein Louter Bloemen. Het gebouw is in 2003 opgeleverd en is voorzien van moderne voorzieningen en goed toegankelijk 4 overheaddeuren. De bereikbaarheid ten opzichte van de snelwegen is erg goed, bin-nen 2 autominuten op de A16 en via de N3 is de A15 eveneens in de nabijheid. • Ca. 100 m² Kantoorruimte gelegen op de begane grond.• Ca. 110 m² Kantoorruimte gelegen op de eerste verdieping. • Ca. 232 m² Showroom- / winkelruimte gelegen op de begane grond;• Ca. 62 m² Sorteer- / opslagruimte op de begane grond met toegang naar de entresol;• Ca. 180 m² Opslagruimte op de verdieping die deels is in te richten als kantoor• Ca. 111 m² Opslagruimte gelegen op een entresol;• Ca. 437 m² Bedrijfsruimte voorzien van een gunstige vrije hoogte en 4 overheaddeuren.• 14 Gemarkeerde parkeerplaatsen• Oplevering: in overleg.

Huurprijs: € 7.250,- per maand

Dor

drec

ht

PLANCKSTRAAT 76De bedrijfsruimte met kantoor is gesitueerd op het grote bedrijventerrein Dordtse Kil II aan de west-zijde van Dordrecht. Het bedrijfsterrein is goed bereikbaar vanaf Rijksweg A16 en de Randweg N3 die voormelde Rijksweg verbindt met de A15.• Ca. 1.708 m² Bedrijfsruimte, bestaande uit drie moderne loodsen welke intern met elkaar verbon-

den zijn. Aan de achterzijde in hal 2 bevindt zich een buiten gebruik gestelde spuitplaats. In hal 3 bevindt zich een spuitplaats welke nog in gebruik is.

• Ca. 180 m² Kantoorruimte op de begane grond bestaande uit een entree, receptie met ont-vangstbalie, vergaderruimte, dames- en herentoilet, kantoorruimte pantry, kantine en douchegele-genheid met extra toilet.

• Ca. 180 m² Kantoorruimte op de verdieping bestaande uit diverse kantoren en kast met hierin de centrale verwarmingsinstallatie.

• 12 parkeerplaatsen op het voorterrein.• Oplevering: in overleg.

Huurprijs: € 160.000,- per jaar

Dor

drec

ht

VAN NEURENBURGPAD Bouw is gestart! In de Binnenstad van Dordrecht, op een strategische locatie ten opzichte van de uitvalswegen naar de N3, worden 20 kleinschalige multifunctionele bedrijfs- en opslagunits ontwikkeld.• Bedrijfsunit type A:• In totaal 6 units• Variërend in afmeting van 94,9 m² tot 112,7 m²• Optie voor uitbreiding met een entresol of kantoor van 25,6 m²• Standaard 1 eigen parkeerplaats• Mogelijkheid tot koop/huur van extra parkeerplaats• Ideaal voor gebruik als bedrijfsunit• Bedrijfsunit type B• In totaal 14 units• Variërend in afmeting van 43,8 m² tot 81,5 m²;• Standaard 1 eigen parkeerplaats• Mogelijkheid tot koop/huur van extra parkeerplaats• Ideaal voor stalling van caravan, boot en dergelijke

Koopsom: vanaf € 64.000,- v.o.n.

Dor

drec

ht

LINDTSEDIJK 22AHet kantoorgebouw met bedrijfs-/expeditieruimte is gunstig gesitueerd op een zichtbare locatie aan de rand van bedrijventerrein Groote Lindt te Zwijndrecht, direct aan de Lindtsedijk. Het object is goed onderhouden en kenmerkt zich door flexibiliteit. Indien gewenst kan de bedrijfsruimte op de begane grond bijvoorbeeld worden vergroot door een aantal van de vergaderruimten te verwijde-ren.• Ca. 140 m² Bedrijfs- / expeditieruimte op de begane grond, bestaande uit een L-vormig archief

met de verdiepingshoogte van een kantoorgebouw, voorzien van een elektrisch bedienbare deur.• Ca. 90 m² Kantoor op de begane grond, bestaande uit een centrale hal met trapopgang naar de

verdieping, een kantoorvertrek en 2 vergaderruimten.• Ca. 250 m² Kantoor op de 1e verdieping, bestaande uit een overloop, werkkast, dubbele toilet-

groep, drie kantoorvertrekken, pantryblok en een grote kantoortuin.• 12 Parkeerplaatsen op het buitenterrein (na herinrichting)• Oplevering: in overleg.

Huurprijs: € 3.500,- per maand

Zwijn

drec

ht

Oplevering: oktober 2011!

011201 Object.indd 37011201 Object.indd 37 03-11-11 08:4103-11-11 08:41

Page 38: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 38

BEDRIJFSPANDEN/KANTOORPANDEN • DRECHTSTEDEN

MOLENVLIET 51-53Modern bedrijfscomplex met kantoor op centraal bereikbaar bedrijventerrein.• Ca. 763 m² bedrijfs-/productieruimte• Ca. 120 m² kantoorruimte begane grond• Ca. 105 m² kantoorruimte 1e verdieping• Ca. 120 m² kantoorruimte 2e verdieping• Ca. 60 m² entresolvloer in het middendeel van de hal• 8 parkeerplaatsen• Kantoorruimte voorzien van airco en screens• 2 bovenloopkranen met een hijsvermogen van 3,2 ton

Huurprijs: € 79.500,- per jaar

Zwijn

drec

ht

Bovenloopkraan aanwezig

KORTE PARALLELWEG 179MaasplazaHet complex is gelegen aan de rand van het stadshart van de nostalgische binnenstad van Dordrecht. De locatie is met recht zeer prominent te noemen en kan worden aangemerkt als een uitstekende zichtlocatie. Het complex onderscheidt zich van andere kantoorruimten vanwege de flexibele indeelbaarheid van het gebouw.• Ca. 325 m² kantoorruimte gelegen op de 4e verdieping• Ca. 900 m² kantoorruimte gelegen op de 4e verdieping• Tevens beschikbaar ca. 800 m² winkelruimte op de begane grond.• Het object beschikt over een zeer gunstige parkeernorm en gratis parkeergelegenheid is op loop-

afstand. • Oplevering: in overleg

Huurprijs kantoorruimte: € 120,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 750,- per plaats per jaarHuurprijs winkelruimte: € 185,- per m² per jaar

Dor

drec

ht

ObjectiefTransactievolume derde kwartaal 2011 lager dan vorig jaarKantorenvraag heel 2011 waarschij nlij k op niveau 2010

In het derde kwartaal van 2011 is voor het eerst sinds medio 2010

minder kantoorruimte opgenomen dan in dezelfde periode een jaar

eerder. Het aanbodcij fer is daarbij licht gestegen ten opzichte van drie

maanden geleden. Deze ontwikkelingen worden nader beschreven in

het derde kwartaalbericht Sprekende Cij fers Kantorenmarkten 2011

van Dynamis Vastgoedconsultants en Makelaars.

ToekomstverwachtingWanneer het transactievolume in het laatste kwartaal van 2011 in de

buurt komt van het niveau in 2010, zal de begin dit jaar voorspelde

stabilisatie van de kantorenvraag worden onderschreven. Het totale

transactievolume in 2011 komt in dat geval, evenals in 2010, uit rond

1 miljoen vierkante meter. De invloed van de afstoting van kantoren-

meters, onder aanvoering van de Rij ksoverheid, zal ook de komende

periode blij ven bij dragen aan een gestage groei van het aanbod van

kantoorruimte.

011201 Object.indd 38011201 Object.indd 38 03-11-11 08:4103-11-11 08:41

Page 39: Object november 2011

Weet wat er leeft 39

KANTOORPANDEN • DRECHTSTEDEN

LAAN DER VERENIGDE NATIES 9Markant trendy kantoorgebouw op een prominente zichtlocatie bovenop de tunnel van de A16, direct naast de op- en afrit en aan de Oude Maas gelegen aan de Laan der Verenigde Naties te Dordrecht. • Totaal ca. 3.190 m² kantoorruimte als volgt verdeeld:• Ca. 629 m² op de begane grond• Ca. 631 m² op de 1e verdieping• Ca. 645 m² op de 2e verdieping• Ca. 645 m² op de 3e verdieping• Ca. 640 m² op de 4e verdiepingDeelverhuur mogelijk per verdieping.• 67 gemarkeerde parkeerplaatsen• Topkoeling• Oplevering: in overleg

Huurprijs kantooruimte: vanaf € 107,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 850,- per plaats per jaar

Dor

drec

ht

LAAN DER VERENIGDE NATIES 325

Vrijstaand kantoorgebouw op een prominente zichtlocatie aan de verbindingsweg N-3, direct naast de op en afrit en het gezondheidspark. Het gebouw zal een vol-ledige upgrade krijgen zodat het weer volledig zal voldoen aan de eisen van de huidige tijd. De volgende voorzieningen zullen worden uitgevoerd:• er zal een nieuw trappenhuis worden geplaats, zodat iedere verdieping optimaal

bereikbaar is;• de entree zal volledig worden gerenoveerd, waardoor er een representatieve

entree zal ontstaan;• alle algemene ruimten op de verdiepingen zullen worden gerenoveerd;• op iedere verdieping zal er een dubbele dames- & herentoilet en een nieuwe pan-

try worden gecreërd;• alle kantoorruimten zullen worden voorzien van nieuwe plafonds, gespoten wan-

den.• Totaal ca. 2.364 m² kantoorruimte als volgt verdeeld:• Ca. 470 m² op de begane grond• Ca. 474 m² op de 1e verdieping• Ca. 475 m² op de 2e verdieping• Ca. 475 m² op de 3e verdieping• Ca. 470 m² op de 4e verdieping• Deelverhuur mogelijk.• 68 parkeerplaatsen op het buitenterrein• Oplevering: in overleg

Huurprijs kantoor: € 120,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: € 690,- per plaats per jaar

Dor

drec

ht

011201 Object.indd 39011201 Object.indd 39 03-11-11 08:4103-11-11 08:41

Page 40: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 40

BEDRIJFSPANDEN • DRECHTSTEDEN

U weet wat u wilt met uw organisatie en vindt kwaliteit vanzelfsprekend. Als u ook uw eigen iden-titeit wilt vormgeven dan kiest u voor Amstelwijck! Geen rechttoe rechtaan bedrijventerrein, maar een groen, sfeervol en representatief businesspark. Bedrijven als Trust, Kewil, Tockheim en Van der Valk Hotels gingen u voor. ‘’Stijlvol zakendoen’’Amstelwijck staat synoniem voor zakendoen in een stijlvolle en zakelijke ambiance. Kenmerkend is de bloembladvorm, waarbij verschillende clusters van bedrijven gesitueerd zijn rond een cirkel. Bedrijven die complementair zijn, liggen bij elkaar in de buurt. Elk bloemblad krijg hiermee zijn eigen businesskarakter. Zo creëert uw bedrijfslocatie mogelijkheden voor nieuwe netwerk- en omzetkansen.

Amstelwijck is de zuidelijke toegangspoort tot de Randstad. De centrale ligging aan de A16 tussen Rotterdam en Breda, zorgt samen met de N3 voor een uitstekende bereikbaarheid. Het park is een mix van kantoorvilla’s, kantoren en hoogwaardige bedrijfsgebouwen. In het groen zijn wandel- en fietspaden en fraaie waterpartijen aangelegd. In totaal is er op Amstelwijck ruimte voor 70.000 m² kantoor en 35.000 m² bedrijfsgebouwen. Tevens is er voldoende parkeergelegenheid. ‘’Mogelijkheden’’• Grotere kantoren in eenheden van ca. 5.000 m² tot ca. 30.000 m²;• Kantoorvilla’s in eenheden vanaf ca. 1.000 m²;• Combipanden tot ca. 1.500 m² in de verhouding van 50% kantoor en 50% bedrijfsruimte;

Dor

drec

ht

AMSTELWIJCK BUSINESSPARK

011201 Object.indd 40011201 Object.indd 40 03-11-11 08:4103-11-11 08:41

Page 41: Object november 2011

Weet wat er leeft 41

TEAM DORDRECHT:V.l.n.r. Dennis Dekker, Evelien Ravesteijn, Kimberley Moolenaar en Ted Rommelse

KANTOORPANDEN/BEDRIJFSPANDEN • DRECHTSTEDEN

SPUIBOULEVARD 314-372Crown PointIn het centrum van Dordrecht gesitueerd kantoorgebouw, bij uitstek geschikt voor zakelijke dienst-verlening. In dit mulitfunctionele kantorencomplex, bestaande uit 3 bouwdelen zijn o.a. gevestigd: Rijksgebouwendienst, Gemeente Dordrecht, Arbodiensten, advocatenkantoren en gezondheidsdien-sten. • Ca. 4.847 m² kantooruimte als volgt verdeeld:

Ca. 641 m² op de 1e verdieping in bouwdeel A Ca. 641 m² op de 2e verdieping in bouwdeel ACa. 641 m² op de 3e verdieping in bouwdeel A Ca. 641 m² op de 4e verdieping in bouwdeel A Ca. 737 m² op de begane grond in bouwdeel BCa. 372 m² op de 1e verdieping in bouwdeel B Ca. 533 m² op de 4e verdieping in bouwdeel C

• Tevens zijn er 6 parkeerplaatsen op eigen terrein en diverse parkeerplaatsen in de naastgelegen parkeergarage beschikbaar.

• Het complex is goed bereikbaar per auto en per openbaar vervoer• De 5e verdieping in vleugel A is ingericht in turn-key kantoorunits voorzien van een eigen pantry.

Huurbaar vanaf ca. 98 m².• Oplevering: in overleg

Huurprijs kantoorruimte: € 127,50 per m² per jaarHuurprijs turn-key kantoorunits: € 130,- per m² per jaarHuurprijs parkeerplaatsen: vanaf € 699,- per plaats per jaar

Dor

drec

ht

011201 Object.indd 41011201 Object.indd 41 03-11-11 08:4103-11-11 08:41

Page 42: Object november 2011

PARTNER IN DYNAMIS 42

TRANSACTIES

Transacties

ZUIDEINDE 62Q-Shipping B.V. en Worx4you B.V. huren samen ca. 1.184 m² kantoorruimte op het Zuideinde 62 te Barendrecht. Q-Shipping B.V. huurt per 1 juni 2011 ca. 712 m² gelegen op de begane grond. Workx4you B.V. huurt per 1 september 2011 ca. 472 m² kantoorruimte gelegen op de 2e verdieping.

Ooms trad bij beide transactie op namens de verhuurder De Vaste Wal B.V.

Bare

ndre

cht

SPOORHAVEN 62-72K+V van Alphen Automatiseringsdiensten B.V. huurt per 1 oktober 2011 ca. 395 m² kantoorruimte en 11 parkeerplaat-sen aan de Spoorhaven 62-72 te Berkel en Rodenrijs. Middels deze transactie is het volledige pand verhuurd.

Ooms trad op namens verhuurder BV Advies- en Beheermaatschappij VBM

Berk

el e

n R

oden

rijs

TRIATHLONSTRAAT 3-7N.V. Nuon Energy huurt per 15 november 2011 ca. 535 m² kantoorruimte, alsmede 14 parkeerplaatsen op de Triathlonstraat 3-7 te Rotterdam.

Ooms trad op namens de verhuurder LCG Finance II B.V.

Rot

terd

am

VAN OLDENBARNEVELTPLAATS 432-442Kids Wonderworld B.V. huurt per 1 september 2011 ca. 912 m² kantoorruimte en 2 balkons aan de Van Oldenbarneveltplaats 432-442 te Rotterdam Centrum.

Ooms trad op namens verhuurder DELA Vastgoed B.V.

Rot

terd

am

MOEZELWEG 206Pijpers Meubelen Import B.V. is per 11 juli 2011 eigenaar van de Moezelweg 206 te Rotterdam. Het object omvat ca. 1.195 m² bedrijfsruimte, ca. 182 m² kantoorruimte en ca. 4.000 m² buitenterrein.

Ooms trad op namens verkoper Loxam B.V.

Euro

poor

t R

otte

rdam

WESTBAAN 110Een particuliere belegger is eigenaar geworden van de Westbaan 110 te Moordrecht, een representatief bedrijfscom-plex op bedrijventerrein Gouwe-Park. Het complex omvat ca. 6.160 m² showroom, ca. 1.745 m² garagewerkplaats/berg-ruimte, ca. 200 m² horecaterras, ca. 150 m² kantine, ca. 1.100 m² ongebonden buitenterrein en 150 parkeerplaatsen.

Ooms trad op namens een particuliere eigenaar.

Moo

rdre

cht

WATTSTRAAT 2Van Rooijen Hekwerken B.V. is per 9 mei 2011 eigenaar van de Wattstraat 2 te Sassenheim, een bedrijfsruimte gelegen op bedrijventerrein Sassenheim-Zuid. De bedrijfsruimte omvat ca. 3.760 m² showroom, ca. 440 m² garagewerkplaats/magazijn, ca. 239 m² kantoorruimte, ca. 1.300 m² ongebonden buiten-terrein en 39 parkeerplaatsen

Ooms trad op namens een particuliere eigenaar.

Sass

enhe

im

MARKT 165Kappersformule Très Joli Drechtsteden huurt ca. 88 m² op de begane grond aan de Markt 165. De opening heeft 1 septem-ber jongstleden plaatsgevonden.

Ooms trad op namens verhuurder (gemeente Papendrecht).

Pape

ndre

cht

011201 Object.indd 42011201 Object.indd 42 03-11-11 08:4103-11-11 08:41

Page 43: Object november 2011

Weet wat er leeft 43

TRANSACTIES

P.C. HOOFTLAAN 184Action heeft ca. 1.000 m² op de begane grond, alsmede ca. 247 m² op de 1e verdieping gehuurd aan de P.C. Hooftlaan 184 in de Marktmeester. De opening heeft 8 september jongstleden plaatsgevonden.

Ooms trad op namens verhuurder (gemeente Papendrecht).

Pape

ndre

cht

WEISSENBRUCHLAAN 166Youd Hillegersberg huurt per 1 oktober 2011 ca. 125 m² win-kelruimte, alsmede ca. 50 m² kelderruimte ten behoeve van een cosmeticawinkel/schoonheidssalon.

Ooms trad op namens verhuurder

Rot

terd

am

MARKT 167Bristol heeft 4 augustus jongstleden, als eerste op rij, haar deuren geopend voor het winkelend publiek aan de Markt 167. De winkel van ca. 943 m² winkelruimte begane grond, alsmede ca. 174 m² op de 1e verdieping is het 130e filiaal van Bristol in Nederland en heeft een zogenaamde industriële look gekregen met veel visuals.

Ooms trad op namens verhuurder (gemeente Papendrecht).

Pape

ndre

cht

MARKT 169Charles Vögele heeft op 31 augustus 2011 haar deuren geopend aan de Markt 169 met een nieuw design, ‘shop in shop presentatie’. Het betreft hier ca. 647 m² winkelruimte gelegen op de begane grond. Momenteel zijn er 117 Charles Vögele winkels in Nederland.

Ooms trad op namens verhuurder (gemeente Papendrecht).

Pape

ndre

cht

WILGENBOS 2Sime Darby Unimills heeft een overeenkomst gesloten voor de huur van kantoorruimte en 55 parkeerplaatsen aan Wilgenbos 2-10 in Dordrecht. Sime Darby Unimills huurt in totaal 3131 m² verdeeld over de begane grond, eerste en tweede verdieping. Wilgenbos 2-10, eigendom van Syntrus Achmea Vastgoed is een kantoorgebouw dat in 2002 is gebouwd voor accountants- en adviesorganisatie Deloitte. Naast Sime Darby Unimills zijn ook Visser & Visser Accountants en Belastingadviseurs, BCA Bouwkundig en Civieltechnisch Adviesbureau en de Deutsche Bank gevestigd in het gebouw. Met de nieuwe huurovereenkomst tussen Sime Darby Unimills en Syntrus Achmea is het gehele kantoorgebouw langdurig verhuurd.

Ooms partner in Dynamis en Actys traden op namens verhuurder.

Dor

drec

ht

Rotterdam CentraalRotterdam krij gt een aantrekkelij k, dyna-

misch, goed functionerende openbaar-

vervoerterminal. Het nieuwe Rotterdam

Centraal wordt een vervoersknooppunt

van regionale en internationale beteke-

nis.

Nieuw Rotterdam Centraal: waar-om eigenlijk?Rotterdam Centraal is een belangrij k ver-

voersknooppunt. Met 110.000 reizigers

per dag verwerkt het stationsgebied

evenveel reizigers als luchthaven Schip-

hol. Naast de aansluiting op het Europe-

se net van hogesnelheidstreinen (HSL-

Zuid) krij gt Rotterdam Centraal ook een

aansluiting op de lightrailverbinding

RandstadRail. Door de komst van de

HSL-Zuid en RandstadRail is de verwach-

ting dat het aantal reizigers op Rotter-

dam Centraal in 2025 zal zij n toegeno-

men tot zo’n 323.000 per dag.

Rotterdam Centraal wordt gerealiseerd

door ProRail en de gemeente Rotterdam.

Objectief

011201 Object.indd 43011201 Object.indd 43 03-11-11 08:4103-11-11 08:41

Page 44: Object november 2011

Accountancykantoor

als bovenburen

Dag en nacht beveiligde parkeergarage

Binnen 15 minuten op de snelweg

Openbaar vervoer op 50 met er

Te huur

238 m2kantoorr uimte

Op zoek naar bedrijfsmatig onroerend goed? Dan bent u bij Ooms aan het juiste adres.

Vanaf onze vestigingen in Rotterdam en Dordrecht bedienen wij de zakelijke markt in

de regio’s Groot Rijnmond, Drechtsteden en Noord-West Brabant. Ruim 80 jaar aan

ervaring, de hoogste mate van deskundigheid, diepgaande kennis van de regionale

vastgoedmarkt en haar toekomstige ontwikkelingen: Ooms weet wat er leeft!

Vestiging Rotterdam 010-4248888 I [email protected]

Vestiging Dordrecht 078-6144333 I [email protected]

011201 Object.indd 44011201 Object.indd 44 03-11-11 08:4103-11-11 08:41