NIMA Expert Class/ Smartstones/ Marcel van Kerkhof/ Smartstones/ 30 september 2010

9
Door op zoek te gaan naar een nieuw marktdomein waar nog geen concurrentie is, maakt een bedrijf de huidige concurrentie irrelevant en heeft het kans om mede dankzij een voorsprong zichzelf op de lange termijn als marktleider te positioneren (blauwe oceaan).

description

 

Transcript of NIMA Expert Class/ Smartstones/ Marcel van Kerkhof/ Smartstones/ 30 september 2010

Page 1: NIMA Expert Class/ Smartstones/ Marcel van Kerkhof/ Smartstones/ 30 september 2010

Door op zoek te gaan naar een nieuw marktdomein waar nog geen concurrentie is, maakt een bedrijf de huidige concurrentie irrelevant en heeft het kans om mede dankzij een voorsprong zichzelf op de lange termijn als marktleider te positioneren (blauwe oceaan).

Page 2: NIMA Expert Class/ Smartstones/ Marcel van Kerkhof/ Smartstones/ 30 september 2010

In de blauwe oceaan is er geen enkele concurrentie. De hamvraag is echter: hoe creeer je deze nieuwe, onbekende markten?

Blue Ocean spreekt over waardeinnovatie (value innovation) die een echte voorsprong op de concurrentie geeft. Van belang is waardeinnovatie met een focus op de klant, de prijs en de kosten gericht op de creatie van nieuwe behoeften.

Page 3: NIMA Expert Class/ Smartstones/ Marcel van Kerkhof/ Smartstones/ 30 september 2010

De praktijk van Smartstones.

Wat was de ervaring van de uitvinder van Smartstones 6 jaar geleden: -waarom duurt bouwen zolang -waarom worden eerst de kozijnen geplaatst en worden dan alle muren en vloeren pas geplaatst-waarom is alles scheef in de bouw-waarom moeten muren 40cm dik zijn -waarom is bouwen zo duur-waarom bouwen er niet veel meer mensen zelf-waarom gebruiken ze zoveel verschillende producten in de bouw voor de bouw van een casco

Wat wilde de uitvinder, wat was zijn droom:

Page 4: NIMA Expert Class/ Smartstones/ Marcel van Kerkhof/ Smartstones/ 30 september 2010

-een bouwsysteem bedenken dat op alle vlakken beter is dan de huidige bouwmethoden

Dus: Veel sneller te bouwen, Op de millimeter nauwkeurig bouwen, Alles recht en haaks bouwen,Wanden, vloeren en daken zo dun mogelijk maken , Veel minder manuren gebruiken,Zonder vakkennis zelf te kunnen bouwen, 1 systeem, 4 tot 6 producten voor vloeren, wanden en daken. Waterdichte verbindingen maken, Waterdichte bouwpanelen maken, Het systeem voorzien van ringleidingen met zwakstroom voor verlichting. .

Wat deed de uitvinder:

Page 5: NIMA Expert Class/ Smartstones/ Marcel van Kerkhof/ Smartstones/ 30 september 2010

-hij begon een aantal producten te ontwikkelen om te maken wat de uitvinder wilde -hij vond een haakprofiel uit , een unieke, gepatenteerde manier om sterke verbindingen te maken-hij maakte een paneel van aluminium met dit haakprofiel-hij probeerde met aluminium panelen en haakprofielen vloeren, wanden en daken van een woning te bouwen-Hij ontdekte dat aluminium niet de oplossing was voor hetgeen hij wilde,-hij liet mallen ontwerpen om de onderdelen van het systeem te maken van composiet = glasvezel versterkt polyester volgens pultrusie fabricage.

Wat was mijn ervaring 1,5 jaar geleden:

Page 6: NIMA Expert Class/ Smartstones/ Marcel van Kerkhof/ Smartstones/ 30 september 2010

-nieuwe bouwmaterialen die concurreren met bestaande bouwmaterialen worden bijna niet geaccepteerd in een traditionele bouwwereld , poraform-duurzaam bouwen met traditionele materialen maakt bruto vloeroppervlakten alleen maar kleiner-zonder echte innovatie lossen we de wensen van de kopers nooit op -traditioneel bouwen in een dunne markt gaat ten koste van de winstgevendheid

Wat was mijn droom 1,5 jaar geleden

-een bouwsysteem op de markt brengen dat op alle vlakken beter is dan de huidige bouwmethoden