Nieuwslijntje mei 2012

4
Gesubs. Vrije Basisschool “Sint-Augustinus” Stasegemdorp 32 8530 Harelbeke tel. 056/20.37.76 fax 056/25.65.32 email [email protected] http://www.augustinusschool.be dertiende jaargang – n°9 – mei 2012 vNieuwslijntje v Nieuwtjes over onze school voor de ouders verantwoordelijke uitgevers : Nancy Herman & Johan Coopman Stil en onopvallend Ludo Guelinckx Stil en onopvallend, bescheiden op de achtergrond, verkleurd door regen en wind, getekend door de tijd vind je haar terug in kerken en kapellen, op de hoeken van straten en in huiskamers, modern of antiek. Maria, de vrouw zo menselijk nabij. In de loop der eeuwen raakte haar naam bedolven onder het kaarsvet en de vele devoties, onder een verflaag van dogma’s en eretitels. Stilaan verdween Maria naar de hoek of op zolder zo’n plaats waar alles staat wat zijn tijd wel heeft gehad. En toch blijft zij ook nu herkenbaar in elke kleine mens die om het even waar wordt vergeten en over het hoofd wordt gezien. In elke kleine mens van wie niemand nog iets verwacht. Maria leeft in elke kleine mens die niet berust bij minachting of onmacht maar die tenminste bij zichzelf de hoop wakker houdt dat ook een neergeslagen mens ooit rechtop zal staan. Maria leeft in elke kleine mens die weigert te verlammen van angst en durft geloven in dit woord: “Vrees niet, met jou wil God iets nieuws beginnen.” Ieder mens kan in zijn leven de kiemen dragen van een nieuwe toekomst. Kijk maar naar Maria!

description

maandelijkse info aan de ouders van onze school

Transcript of Nieuwslijntje mei 2012

Page 1: Nieuwslijntje mei 2012

Gesubs. Vrije Basisschool “Sint-Augustinus”

Stasegemdorp 32 8530 Harelbeke

tel. 056/20.37.76 fax 056/25.65.32 email [email protected]

http://www.augustinusschool.be dertiende jaargang – n°9 – mei 2012

vN

ieuw

slijn

tje v

N

ieuw

tjes

ove

r on

ze s

choo

l voo

r de

oud

ers

ve

rant

woo

rdel

ijke

uitg

ever

s :

Nan

cy H

erm

an &

Joh

an C

oopm

an

Stil en onopvallend Ludo Guelinckx Stil en onopvallend, bescheiden op de achtergrond, verkleurd door regen en wind, getekend door de tijd vind je haar terug in kerken en kapellen, op de hoeken van straten en in huiskamers, modern of antiek.

Maria, de vrouw zo menselijk nabij.

In de loop der eeuwen raakte haar naam bedolven onder het kaarsvet en de vele devoties,

onder een verflaag van dogma’s en eretitels. Stilaan verdween Maria naar de hoek of op zolder

zo’n plaats waar alles staat wat zijn tijd wel heeft gehad.

En toch blijft zij ook nu herkenbaar in elke kleine mens die om het even waar wordt vergeten en over het hoofd wordt gezien. In elke kleine mens van wie niemand nog iets verwacht.

Maria leeft in elke kleine mens die niet berust bij minachting of onmacht maar die tenminste bij zichzelf de hoop wakker houdt dat ook een

neergeslagen mens ooit rechtop zal staan. Maria leeft in elke kleine mens die weigert te verlammen van angst en durft geloven in dit woord: “Vrees niet, met jou wil God iets nieuws beginnen.”

Ieder mens kan in zijn

leven de kiemen dragen van een nieuwe toekomst. Kijk maar naar Maria!

Page 2: Nieuwslijntje mei 2012

Mei 2012

2

KALENDER

MEI 2012 ma 30 april Vrije dag Di 1 Dag v/d arbeid: vrije dag

Wo 2 vm nm

Project Pleinschool 6de lj Voetbaltornooi 2de graad

Do 3 nm Klieder kledder… 3lsa Vr 4 Za 5 Zo 6 Kinderliturgie

Ma 7 vm nm

Park-en bosspelen 2de gr Actief met de natuurgids 1ste gr

Di 8 13u nm

Speurtocht 3de lj Zwemmen 1ste gr

Wo 9 nm Estafetteloop Bavikhove Do 10 nm Klieder kledder 3lsb Vr 11 Leerlingenraad Za 12 Zo 13 Moederdag

Ma 14 nm Actief met de natuurgids 1ste gr

Di 15 Hele dag nm

Bokkeslot 2/3 kleuters Zwemmen 3de gr

Wo 16

Do 17 10u Eerste Communie Vr 18 Vrije dag Za 19

Zo 20 9u 11u

Heilig vormsel

Ma 21

Verkeersweek Sam de verkeersslang Actief met de natuurgids 1ste gr

Di 22 nm 19u30

Zwemmen 2de gr en 2/3ksc Infoavond naar het 1ste lj

Wo 23

Do 24 nm

Verkeerstoets 5de lj Bezoek Stad van Maxen kleuters

Vr 25 Za 26 Zo 27 Pinksteren Ma 28 Pinkstermaandag Di 29 Vrije dag Wo 30 Voetbaltornooi 1ste graad Do 31

Beste ouders, Ondanks de aprilse grillen hebben we de toon gezet voor een feestmaand. Het schoolfeest was alvast een gezellige en drukke bedoening. We zijn heel blij dat zoveel families kwamen meefeesten. En ondanks de mindere weersvoorspelling werd het een supertoffe dag. In de maand mei zijn er nog enkel mooie lange weekends. We zetten alle mama’s in de bloemen, vieren Eerste Communie en Vormsel… En we hopen alvast op mooie dagen, want alle klassen hebben nog uitstapjes in petto. We kijken ernaar uit jullie nog enkele malen te ontmoeten. Vriendelijke groeten, directeur Nancy en directeur Johan

Ouderraadgegevens: Voorzitter: Dirk Biesbrouck gsm 0479/326859 e-mail : [email protected] volgende algemene vergadering ouderraad: wo 13 juni ‘12

Na de paasvakantie mochten we volgende instappertjes verwelkomen : Iben Houttequiet, Laura Minjauw, Rachel Masure en Onoh Salembier. Veel plezier met de nieuwe vriendjes!

We verwelkomen tevens meester Steff in het eerste leerjaar. Juf Dagmar zal het wegens haar zwangerschap wat rustig aan doen. We wensen beiden veel succes.

Page 3: Nieuwslijntje mei 2012

Mei 2012

3

MAXIMUMFACTUUR Eind 2011 heeft het Vlaams parlement de maximumfactuur voor basisscholen aangepast. Het bedrag dat de school aan de ouders kan facturen wordt lichtjes verhoogd. Dit komt door een wijziging in de basisbedragen en de indexaanpassing. Geheel nieuw is dat er een verschillend bedrag per leeftijd komt. Voor de twee- en driejarige kleuters blijft het basisbedrag (vóór indexering) weliswaar op 20 euro, maar voor vierjarige kleuters is dat nu 30 euro, voor de vijfjarige en leerplichtige leerlingen 35 euro. Geïndexeerd betekent dat respectievelijk 25 euro, 35 euro en 40 euro per kleuter. Voor het lager onderwijs blijft het huidige basisbedrag van 60 euro ongewijzigd. Maar door de indexering is het bedrag vanaf 1 januari 2012 met 5 euro verhoogd tot 65 euro. Ten slotte evolueert de maximumfactuur voor meerdaagse uitstappen door de indexering van 360 naar 390 euro. Die som geldt voor de hele loopbaan in het lager onderwijs. Basisbedrag Dit betekent concreet: Basis-

bedrag Geïndexeerd bedrag vanaf januari 2012

Geïndexeerd bedrag vanaf september 2012

Kleuteronderwijs Driejarigen 20 euro 25 euro 25 euro Vierjarigen 30 euro 35 euro 35 euro Vijfjarigen en leerplichtige kleuters

35 euro 40 euro 40 euro

Lager onderwijs Elk leerjaar 60 euro 65 euro 70 euro Meerdaagse uitstappen

360 euro

390 euro 400 euro

Week van de goeiedag Elkaar goeiedag zeggen is niet alleen beleefd maar ook leuk. Het kost niets en je wordt er goed gezind van. Van 21 tot 27 mei loopt de ‘Week van de goeiedag’.

ONTBIJTACTIE

Mama’s, Jullie kunnen weer ontbijtpakketten bestellen zodat de papa’s op vaderdag 10 juni mogen uitslapen. Ook dit jaar zullen de pakketten heel rijkelijk gevuld worden. En voor alle papa’s zijn er geschenken voorzien. Alvast bedankt voor jullie steun!

C a m p a g n e

Brute pech of brute papa? Elk vermoeden van geweld telt. Daarom creëerde de Vlaamse regering één centraal meldpunt voor geweld, misbruik en kindermishandeling. Het meldpunt is voor alle burgers bereikbaar via het nummer 1712. Het integreert de bestaande meldpunten, aanspreekpunten, onthaalwerkingen van de vertrouwenscentra kindermishandeling en de centra algemeen welzijnswerk: (slachtofferhulp, oudermishandeling, partnergeweld, intrafamiliaal geweld). Het meldpunt bereik je elke werkdag tussen 9 en 17 uur.

WOENSDAG 2 MEI: interscholen voetbaltornooi 2de graad in de Tuinstraat

WOENSDAG 9 MEI: interscholen estafetteloop in Bavikhove

Page 4: Nieuwslijntje mei 2012

Mei 2012

4

Meimaand is ook verkeersmaand! We ontmoeten terug Sam de verkeersslang. In de week van maandag 21 mei t/m 25 mei vraagt het 2de leerjaar om zoveel mogelijk te voet of op wieltjes naar school te komen. Op 24 mei neemt het 5de leerjaar deel aan de nationale verkeerstoets. Het 6de lj zal enkele weken later een fietsexamen op de openbare weg afleggen. De politiezone Gavers werkte hiervoor een verkeerseducatie route (VERO) uit. De verkeerseducatieve route start en eindigt op het Kollegeplein. De route is volledig bewegwijzerd en werd officieel geopend door de burgemeester en de directies van de scholen van Harelbeke op dinsdag 24 april. Na een klassikale verkenning is het de bedoeling dat de leerlingen van het 6de leerjaar een fietsproef op het parcours afleggen.

WELKOM op 12 mei in de OXFAM- wereldwinkel, Marktstraat Harelbeke, tussen 10 en 17 uur, waar jullie kunnen proeven van de nieuwe zomerse fairtrade-cocktail.

SCHOOLFEEST We willen graag alle medewerkers van harte bedanken. Het schoolfeest was super!

Winnaars rodedraadspel: Fam. Deleu, grootouders van Eline en Robbe Bultynck. Zij worden getrakteerd op een superontbijt met vaderdag.

Donderdag 17 mei om 10 uur Eerste Communie

Zondag 20 mei: Heilig Vormsel om 9 uur en om 11 uur

INFOAVOND overgang 3de kleuter – 1ste leerjaar Op dinsdag 22 mei, om 19u30 nodigen we alle ouders van onze 3de kleuters uit. We vertellen hen over schoolrijpheid en brengen een bezoek aan het eerste leerjaar. Een uitnodiging voor de ouders volgt.

FAMILIENIEUWS We betuigen ons medeleven Aan de familie van Eugeen Seynaeve, grootvader van Jelle Seynaeve (4lsa) Aan de familie van Marie José Van Den Berghe, overgrootmoeder van Ninthe (2/3ksc) en Lauke(1ksa) Deprez Aan de familie van Jeanne Vergote, grootmoeder van juf Elke Goethals (2/3ksc) en overgrootmoeder van Seth (2lsa) en Celeste Verthé ( 2/3ksa) Aan de familie van Jacqueline Glorieux, grootmoeder van Lore(2/3ksa) en Lotte (1ksa) Dhuyvetter