nieuwslijntje september 2012

4
1 Nieuwslijntje Nieuwtjes over onze school voor de ouders - Zesde jaargang nr. 1 - september 2012 Vrije Basisschool O.L.V. van Vreugde, Vlietestraat 127, 8531 HULSTE - tel. 056/ 71 35 86 site : www.vbsolvvanvreugde.be Stelopdrachten voor kinderen leveren soms verrassende notities op of wat dacht je van : - een kind dat schrijft : ik heb veel speelgoed. Alles wat mijn hartje negeert (beheert). - Een ander kind deponeert zijn stukke fiets bij de makelaar. - Iemand die ziek is gaat met zijn ouders naar de veearts. U kent iemand die op zoek is naar een school ? Vraag gerust een folder op onze school om reclame te maken of verwijs naar onze website : www.vbsolvvanv reugde.be Iedereen is steeds welkom. We zijn ook altijd bereid om een afspraak te maken en een woordje uitleg te geven. 3 september 2012. Het is zo ver. Ons vliegtuig is opgestegen voor een vlucht van maar liefst tien maanden. De piloot (directeur) zijn taak is om het vliegtuig op koers te houden. De stewards/stewardessen (leerkrachten) werken aan het welbevinden van de passagiers (leerlingen) en verrijken hen tijdens deze lange tocht op verscheidene leervlakken zodat de reis vlot, voorspoedig en zinvol verloopt. Vergeet ook het technisch personeel niet (keuken-, poets- en ander personeel) dat routineus alles onder controle houdt. Of de logistiek (administratief personeel) die maakt dat alle bagage is opgeladen en veilig ter bestemming raakt. Bagage werd bij het binnenkomen van de school ‘streng’ gecontroleerd door onze douane. Afspraken en regels blijven overal van toepassing en zijn belangrijk in een goed functionerend geheel. Deze keer controleerde douanier Bart of de boekentassen niet al te zwaar waren geladen en of de passagiers wel het nodige enthousiasme mee brachten aan boord. Iedereen mocht mee op onze tocht. Onze vliegtuigmaatschappij O.L.V. van Vreugde staat open voor iedereen. En samen met jullie... hopen wij op een aangename reis. Vlieg je ook mee ? (het openingsdansje van K3 - ‘Airlines’ ) vind je vast terug op youtube.

description

nieuwslijntje september 2012

Transcript of nieuwslijntje september 2012

1

Nieuwslijntje

Nieuwtjes over onze school voor de ouders - Zesde jaargang nr. 1 - september 2012Vrije Basisschool O.L.V. van Vreugde, Vlietestraat 127, 8531 HULSTE - tel. 056/ 71 35 86 site : www.vbsolvvanvreugde.be

Stelopdrachten voor kinderen leveren soms verrassende notities op of wat dacht je van :

- een kind dat schrijft : ik heb veel speelgoed. Alles wat mijn hartje negeert (beheert).

- Een ander kind deponeert zijn stukke fiets bij de makelaar.

- Iemand die ziek is gaat met zijn ouders naar de veearts.

U kent iemand die op zoek is naar een school ?

Vraag gerust een folder op onze school om reclame te maken of verwijs naar onze website :

“www.vbsolvvanvreugde.be”

Iedereen is steeds welkom. We zijn ook altijd bereid om een afspraak te maken en een woordje uitleg te geven.

3 september 2012.

Het is zo ver.

Ons vliegtuig is opgestegen voor een vlucht van maar liefst tien maanden.

De piloot (directeur) zijn taak is om het vliegtuig op koers te houden. De stewards/stewardessen (leerkrachten) werken aan het welbevinden van de passagiers (leerlingen) en verrijken hen tijdens deze lange tocht op verscheidene leervlakken zodat de reis vlot, voorspoedig en zinvol verloopt.Vergeet ook het technisch personeel niet (keuken-, poets- en ander personeel) dat routineus alles onder controle houdt.Of de logistiek (administratief personeel) die maakt dat alle bagage is opgeladen en veilig ter bestemming raakt.

Bagage werd bij het binnenkomen van de school ‘streng’ gecontroleerd door onze douane. Afspraken en regels blijven overal van toepassing en zijn belangrijk in een goed functionerend geheel. Deze keer controleerde douanier Bart of de boekentassen niet al te zwaar waren geladen en of de passagiers wel het nodige enthousiasme mee brachten aan boord.

Iedereen mocht mee op onze tocht. Onze vliegtuigmaatschappij O.L.V. van Vreugde staat open voor iedereen. En samen met jullie... hopen wij op een aangename reis. Vlieg je ook mee ?

(het openingsdansje van K3 - ‘Airlines’ ) vind je vast terug op youtube.

2

Bij aanvang van een nieuw schooljaar worden heel wat data vastgelegd of naar voor geschoven. Bijgevoegd bij dit nieuwslijntje krijg je een kopie met een kort overzicht. Alle data staan steevast ook aangeduid op onze kalender (zie website www.vbsolvvanvreugde.be onder de rubriek “ Schoolinfo “ ).

Inkom schoolMisschien wandel je er onachtzaam aan voorbij. Of kijk je telkens reikhalzend uit naar hoe de inkom nu weer is versierd. Feit is dat de leerkrachten maandelijks een sociaal thema koppelen aan dit “inkomhoekje”. Alle kinderen van de peuterklas tot het zesde leerjaar werken de hele maand aan dit thema (september : “terug naar school - afspraken maken”). Eén keer per maand komen we ook samen met alle kinderen, leerkrachten en directeur en plaatsen dit thema in de schijnwerpers zodat iedereen heel goed weet wat er “leeft” op school.

In nasleep van de Olympische Spelen organiseerden we op school samen met het oudercomité de loopwedstrijd “Vreugderun” op vrijdag, 31 augustus.

Eerst en vooral een woord van dank aan de vele medewerkers en aanwezigen. Er namen maar liefst 5 leerkrachten deel aan deze loopwedstrijd. De éne al wat vlotter dan de andere maar... deelnemen blijft belangrijker dan winnen.Proficiat aan deze moedige sportievelingen ! De kinderen reageerden alvast heel enthousiast langs het parcours.

KOEKENVERKOOPOp maandag, 17 september 2012 krijgen alle leerlingen een formulier mee voor de koekenverkoop. Bedoeling is dat ze in een periode van een tweetal weken zoveel mogelijk koeken proberen te verkopen. Er is keuze tussen : vanillewafeltjes, chocowafeltjes, frangipannes, confituurgebakjes en rocher. De opbrengst van deze verkoop wordt gebruikt om de kostprijs van meerdaagse uitstappen zo laag mogelijk te houden zodat dit voor alle gezinnen betaalbaar blijft. In navolging van de enquête gaan we op meerdaagse uitstap met alle klassen van de lagere afdeling.Bosklassen : leerjaar 5/6 : 15-19 oktober 2012Zeeklassen : leerjaar 3/4 : 4 - 8 maart 2013Sportklassen : leerjaar 1/2 : 3 - 4 juni 2013. Bedankt voor de steun.

Binnenkort ontvang je onze schoolbrochure. Daarin staan alle afspraken en

reglementen van onze school. Lees die aandachtig aub.

Grote wijzigingen zijn er niet. Vermeldenswaardig is dat ook onze leveranciers de marktprijzen volgen met als gevolg dat melk en chocomelk 0,05 euro duurder worden. Dat brengt de prijzen respectievelijk op € 0,35 en € 0,40.

Verdere wijzigingen kan je lezen in het document zelf.

Graag verwelkomen wij twee nieuwe leerkrachten op onze school. Juf Lotte Vandeputte biedt steun in het vijfde en zesde leerjaar voor denkvakken als wiskunde, taal en Frans.Juf Eveline Callewaert biedt ondersteuning aan de twee/drie kleuterklas van juf Elke. We heten beiden van harte welkom op onze school en wensen hen een allerbest schooljaar toe.De kinderverzorgster Lindsey Poiré is al vertrouwd met onze school en zien we graag terugkomen. Verder ontvangen wij met open armen 7 nieuwe leerlingen. Welkom in onze familie aan Marthe Geldof, Dylano Hecke, Janne Demuynck, Hamza Aiach (1ste kleuter), Daan Vinckier en Phasu Thevelein (2de kl) en Louise Vanhaeverbeke (5de leerjaar).

3

VERKEERVeilige schoolstart 2012 - samen werken we aan een verkeersveilig schooljaarBegin september 2012.. de ideale gelegenheid om de fiets van je schoolgaande kinderen na te kijken, het fluojasje opnieuw boven te halen en de regels omtrent het correct parkeren in de schoolomgeving nog eens op een rijtje te plaatsen.

In alle omstandigheden waarin men minder dan 200 meter ver kan zien (donker, mist, felle regen of sneeuwval) zijn reflectoren en het gebruik van een wit voorlicht en rood achterlicht verplicht, dit voor alle types fietsen.De opvallende gele of oranje kleur van het fluohesje zorgt dat je kind overdag goed zichtbaar is als voetganger of fietsers. Dankzij de reflecterende banden is men ook zichtbaar bij duisternis. In de schoolomgevingen geldt een zone met maximumsnelheid van 30 km/u. Door deze snelheid te respecteren kan men nog tijdig reageren op onverwachte omstandigheden, bijvoorbeeld een plots overstekend kind. Plaats uw kind in een aangepast kinderzitje en / of doe steeds de gordel aan, ook voor korte ritten. Het is tevens duidelijk dat foutparkeren in een schoolomgeving (parkeren op trottoir, op het zebrapad, op het fietspad,...) gevaarlijk is voor de andere kinderen.

Enkele data om nu al vast te prikken :- Vrijdag, 7 september : om 9u eucharistieviering : start nieuwe schooljaar.- Maandag, 10 september : eerste keer zwemmen.- Maandag, 17 september : 20u (leraarskamer) : eerste vergadering van het

oudercomité.- Dinsdag, 18 september : INFO-AVOND op school. Start om 19u30.- Maandag, 24 september : start koekenverkoop.- Woensdag, 3 oktober : pedagogische studiedag (geen school voor de kinderen).- Maandag, 8 oktober : lokale vrije dag (geen school).- Zondag, 14 oktober : verkiezingen- Maandag, 15 tot vrijdag, 19 oktober : bosklassen Kemmel (5de en 6de lj.)- Woensdag, 24 oktober : Schoolfotograaf- Zaterdag, 17 november : Quiz op school Stelselmatig zullen alle data worden toegevoegd aan de kalender voor ouders die je terug kan vinden op onze website. Maak hier gebruik van.

4

WELKOMaan boord bij de vliegtuig-

maatschappij O.L.V. van Vreugde.Het vliegtuig vertrekt straks met alle

passagiers voor een 10 maand durende vlucht !

Controle door douanier Bart. Zijn de schooltassen niet te zwaar en vooral..

geladen met veel enthousiasme ?

Nog enkele afspraken en richtlijnen voor de vlucht vertrekt !

We wensen iedereen een aangename reis toe.

De stewards / stewardessen staan klaar om de passagiers te begeleiden naar hun gate.

Aan iedereen wensen we een prettig schooljaar 2012 - 2013 toe !