Afdelingspost Mei 2012

12
1 voorkaſt afdelingspost

description

Afdelingspost mei 2012

Transcript of Afdelingspost Mei 2012

Page 1: Afdelingspost Mei 2012

1

voorkaft afdelingspost

Page 2: Afdelingspost Mei 2012

2

zonneke in mijn leven, deze is speciaal voor jou.

Je bent weer van de partij, je verschijnt terug in mijn linker ooghoek. Een aantal maanden heb ik moeten overleven zonder jouw aanwezigheid en zie, het is me maar net gelukt. Met deze post wil ik jou verleiden om ideeën te spuwen (pg 3) en wil ik je graag vertellen over het gratis lidmaatschap voor Dennis (pg 5).

Onlangs liep ik door de Kortrijksepoortstraat en zag ik een leuk winkeltje met schitterende aanbiedingen, je leest er meer over vanaf pg 9. Ook de pagina’s 4, 6, 7 en 8 bevatten leuke aankondigingen, onder meer over de startdagen, nieuw promomateriaal en een Natuurpuntpagina voor jou. Ik wens je veel leesplezier toe, Laura en ik wacht op een antwoordje.

G r o e t j e s B a B [email protected]

Laura,

VIND

JE

ONS

AL L

EUK?

face

book

.com

/vzw

.jnm

Page 3: Afdelingspost Mei 2012

3

Leg jun ei hier!

europese LieveheersBeestjestaBeLNa de succesvolle uitgave van een lieveheersbeestjestabel voor de Ben-elux kreeg ik de smaak te pakken om hetzelfde te doen voor heel Europa. Er bestaan immers niet veel tabellen voor andere landen, laat staan voor het gehele continent. Wie graag meewerkt aan dit boekje kan vrijblijvend lid worden van dit project.

Deadline: voorjaar 2013

pimp DaG van De jeuGDBeweGinGJNM Nationaal denkt na rond de Dag vd Jeugdbeweging: we zijn fan van de profilering van JNM als jeugdbeweging maar we vinden de Dag vd jeugdbeweging een beetje plat (ontbijt en DJ’s). Daarom dachten we ons goede voorbeeld te tonen, de Dag vd Jeugdbeweging in Gent te trekken en het jeugdbewegingsontbijt om te toveren naar een boerenmarkt met melk vd boer, allerlei lekkers dat net niet weggesmeten werd door super-markten, muziek door een aantal groepjes, volksspelen ...

Dit kan natuurlijk alleen maar als er genoeg JNM’ers als jullie achter het idee staan en mee willen uitvoeren. Dus, wie doet er mee??

Ik alvast wel!

Spookt het ook in jouw hoofd? Schrik je ‘s nachts wakker met een schitterend idee? Of heb je nu éénmaal altijd goeie ideeën? Post ze dan op onze ideemuur jnm.be/ideemuur. Iedere JNM’er kan jouw project(idee) zien en zijn of haar hand uitreiken. Reeds tal van projecten staan online, ga zeker eens kijken!

2 pr

ojec

ten

uitg

elic

ht

Page 4: Afdelingspost Mei 2012

It's the final countdown, TA TA TA TAAAAHoe staat het met jouw afdeling in de grote countdownstrijd? Volg alles live op jnm.be/countdown2012. Doe nog een laatste efforeke!

Waar zijn die handjes?Het zomercongres gaat op zoek naar sterke en bereidwillige handjes! Zin om er eentje toe te steken, surf graag naar jnm.be/congres. JNM Zomert en jij mag er bij zijn !

Beetje zwart voor de ogen?

De eerst volgende Nacht van de Duisternis is pas op 20 oktober 2012. Maar misschien moet je nu al eens onze fameuze ideeënboekje downloaden en bekijken. jnm.be/nachtvandeduisternis

4

Afdelingsmarktje op congres!!‘t Is markt op ‘t Congres ! Verse projecten, ideeën van de beste kwaliteit, korting op de avonturen !Op de markt slinger je tussen allerlei standjes : de afdelingen etaleren hun straffe verhalen, success stories, zeldzame soorten uit de streek en de beker van de waarnemingencontest. O, en daar, het poelenproject ! Tiens, tiens, een standje over fietsreizen ? Moh, Rock the Ring ! Je hoort het, het wordt een groot ontmoetingsmoment tussen alle lopende en toekomstige projecten van afdelingen en nationaal. Jouw afdeling mag hier niet ontbreken ! Steek de koppen eens bij elkaar, wees creatief en verras ons ! Wij reserveren alvast een kraampje voor jullie ! Al een idee? Nog vragen ? [email protected]

Page 5: Afdelingspost Mei 2012

5

12 jaar? Gratis Lid!

Wist je reeds ...• dat JNM bij dit schrijven (op 2 mei) 2505 leden heeft.• dat er nu al 216 leden meer zijn dan

op het einde van vorig jaar.• dat dit betekent dat 36 van de 49

afdelingen nu al meer leden hebben dan vorig jaar.w

Vorig jaar boog zich een team JNM’ers over onze ledencijfers. We zagen dat tot een derde van onze leden hun lidgeld niet hernieuwden.

Daarom hielden we vorig jaar een domiciliëringsactie en zijn onze afdelingen verwikkeld in een ledenwedstrijd die je kan volgen op jnm.be/countdown2012. Op 21/12/2012, de dag waarop volgens de Mayakalender de wereld vergaat, wil JNM minstens 3000 leden hebben.

Opvallend veel 12-jarige JNM’ers hernieuwen hun lidgeld niet maar worden op latere leeftijd wel opnieuw lid. Om deze uitval te vermijden en om piepers te laten proeven van alles wat de iniwereld hen te bieden heeft, geeft JNM de 12-jarigen vanaf volgend jaar een jaar gratis lidmaatschap cadeau!

verGeet Dit Dus zeker niet te vermeLDen aan eLke twaaLfjariGe Die LiD wiL worDen van je afDeLinG!

En dit alles om jouw afdeling te laten winnen in de ledenwedstrijd, om meer kinderen en jongeren te laten genieten van onze kampen, om samen met JNM de 3000 te halen!

Page 6: Afdelingspost Mei 2012

6

Voor alle JNM-afdelingen stelt Natuurpunt 1 login ter beschikking. Ga naar www.natuurpunt.be, klik door op ‘Mijn Natuurpunt’

login: [email protected], paswoord: natuur1 Zo kunnen jullie bijvoorbeeld alle wandelingen in

natuurpuntgebieden bekijken!

ONS Natuurpunt

PromomateriaalTijd om jullie voorraad promomateriaal aan te vullen. Nieuw in een assortiment is een eenvoudig kaartje om algemene promotie te voeren. jnm.be/promobestellen

Page 7: Afdelingspost Mei 2012

7

STartdagen 2012-2013

Het jaar is nog niet om maar toch zijn we er al mee bezig. In september starten jullie terug en daar willen we graag bij helpen. Check deze pagina’s eens grondig en merk dat een startdag organiseren veel makkelijker gaat met deze hulpjes.

jnm.be/startdaginvoerenVul hier de informatie over jouw startdag in en krijg een gewenst aantal gepersonaliseerde 3luikfolders in de bus.

jnm.be/promobestellenBestel tijdig genoeg promomateriaal om jouw afdeling en jouw startdag te promoten in jouw buurt.

jnm.be/startdagorganiserenHier is een boel informatie te vinden die het organiseren van een startdag vergemakkelijkt. Website nog niet helemaal up-to-date.

[email protected] voor al jouw vragen!

(c) Warre Schauwvliege

Page 8: Afdelingspost Mei 2012

8

Sing for the Climate.com23 septemBer 2012: the BiG ask iiiIedereen, dus ook jij, kan op eigen initiatief een plaatselijke Sing for the Climate-actie organiseren of mee komen zingen. Nic Balthazar, 11.11.11 en de Klimaatcoalitie helpen je hier graag bij.

Mopje van de boekhouderOnze boekhouder pende een nieuwe mop neer in z’n grote moppenboek. Hij was zo goed om deze ook met ons te delen.

Wat zei men tegen Jezus als die z’n winterjas aantrok in de zomer?

- Hé, das de missejas

(c) Benjamin Crollen

Page 9: Afdelingspost Mei 2012

9

WinkelpromoWist je dat JNM ook een geweldige winkel heeft vol natuurstudieboeken, verrekijkers, JNM-gadjets en excursiemateriaal? Al wat je nodig hebt om je afdeling optimaal uit te rusten met natuurstudiemateriaal voor al jullie excursies! Leden krijgen op elk artikel 20% korting!De JNM-winkel vind je op de Kortrijksepoortstraat 192 in Gent.Maar evengoed op jnm.be/winkel. Met onze vernieuwde winkelwebsite is on line bestellen nog nooit zo makkelijk geweest. Enkele klikken en je pakketje is reeds onderweg naar jouw huis. Geen tijdverlies of benzineverbruikende en CO2-producerende verplaatsingen naar Gent meer. Bestellingen boven €30 betalen bovendien geen portkosten.

Prijs: €30,52 Prijs: €26,39 Prijs: €25,84

Prijs: €12,95 Prijs: €27,31

Prijs: €23,62

Enkele suggesties die niet

mogen ontbreken in jouw

afdelingsbibliotheek

Page 10: Afdelingspost Mei 2012

10

Met de kaart kan je de meeste soorten landslakken eenvoudig op naam brengen. De kaart is geplastificeerd en daardoor zeer geschikt voor gebruik buiten. Overzichtelijk, goedkoop en handiger mee te nemen dan een boek. De kaart is geschikt als eerste kennismaking met landslakken voor beginners. Voor gevorderden is het een mooie aanvulling op de specialistische literatuur, omdat daarin vaak geen afbeeldingen in kleur staan. Ledenprijs: €2,54

De lieveheersbeestjes vormen een gemakkelijk te herkennen familie van

kevertjes. In de Benelux komen een 60-tal soorten voor welke je kan determineren met deze tabel. Daarnaast kan je in deze

gids een determinatietabel terugvinden voor de (3de en) 4de instar larven. De

determinatiekenmerken zijn zo gekozen dat ze met het blote oog kunnen worden

waargenomen. Ledenprijs: €5,00

Sleepnet om kevers en allerlei insecten, bodemdieren te vangen. Stevige ruitvormige beugel, stevig katoenen net. Ledenprijs: €27,72

Page 11: Afdelingspost Mei 2012

11

NIEUW! Volledig herziene uitgave van deze topveldgids!Deze praktische gids geeft een overzicht van de insecten in Europa. Door middel van prachtige illustraties komt de insectenwereld voor uw ogen tot leven. De beste insectengids op de markt! Ledenprijs: TBA

Opinelmes n° 8 (lemmet: 8,5cm) Nergens zo goedkoop als bij JNM! Je kan kiezen tussen een carbon steel (scherper, maar meer onderhoud nodig) of een inox versie.Ledenprijs carbon steel: €5,66Ledenprijs inox: €6,41

JNM-shirt van biokatoen met op de voorkant

het kikkerlogo en op de achterkant de tekst: “Wild

van Natuur”. Verkrijgbaar in zwart,

grasgroen en kakigroen in maten small, medium en

large. Ledenprijs: €10

Page 12: Afdelingspost Mei 2012

12

Lid worden kan via jnm.be/lidwordenLidgeld vernieuwen kan via jnm.be/lidgeldhernieuwenVerkondig dit overal ten lande!

Een laatste, interessante tip