Nieuwsbrief mei 2011

of 4 /4
Beste ouders en leerlingen, Net voor de kerstvakantie ontvingen we het nieuws dat de inspectie onze school zou komen doorlichten. Dat was al van in 2003 geleden! In januari kregen we het vooronderzoek en in de week na de paasvakantie werd de school doorgelicht. Het waren toch wel spannende dagen. Op donderdag kregen we het nieuws dat we een gunstig advies krijgen. Net na schooltijd hadden we een personeelsvergadering gepland en toen hebben we er toch een glaasje op gedronken. Een gunstig advies betekent dat we goed bezig zijn en dat het beleidsvoerend vermogen van de school hoog is. Maar perfectie bestaat niet. De inspecteurs zagen ook nog enkele werkpunten. Daar zullen we aan werken want we willen kwalitatief onderwijs bieden aan al onze kinderen. Na een tijdje verschijnt het doorlichtingsverslag van onze school op de website van de inspectie. Ook u zal het kunnen lezen. Ik hou er u van op de hoogte! Koekjesverkoop Nog in het 1e trimester organiseerde het oudercomité van de school een koekjesverkoop. Heel wat ouders kochten ze en ook heel wat leerlingen hebben veel pakketjes verkocht. De 5 topverkopers werden even in het spotlicht geplaatst en kregen ook een spel als beloning. De opbrengst gaat rechtstreeks naar het oudercomité. Zij bepalen in samenspraak met het schoolteam waarvoor ze de winst zullen gebruiken. Het onthaal in de kleuterschool in de Giststraat is al deels vernieuwd. Maar ook voor de oudere kinderen zou er nieuw meubilair aangekocht kunnen worden. En ook de verfborstel mag de muren een lik geven. Omdat alles dat kwalitatief hoog is, heel wat centen kost, wil het oudercomité het geld dit jaar sparen zodat er volgend jaar een groot project afgewerkt kan worden. Ook de kleuterschool in de Annuntiatenstraat zal niet vergeten worden! NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF JAARGANG 8 NR. 2 MEI 2011 Zilverstraat 26 8000 Brugge Giststraat 1 8000 Brugge 050/33 19 43 Annuntiatenstraat 54b 8000 Brugge 050/33 59 69 [email protected] INHOUDSTAFEL De doorlichting Koekjesverkoop Muziekklas Het weekboek Verken je stad Mikado Over de brug Opendeurdag Openklasdag Klussen BASISSCHOOL SINT-JOZEFSINSTITUUT

Embed Size (px)

description

Nieuwsbrief mei 2011 van de Jozefienen

Transcript of Nieuwsbrief mei 2011

 • Beste ouders en leerlingen,

  Net voor de kerstvakantie ontvingen we het nieuws dat de inspectie onze school zou komen doorlichten. Dat was al van in 2003 geleden! In januari kregen we het vooronderzoek en in de week na de paasvakantie werd de school doorgelicht. Het waren toch wel spannende dagen. Op donderdag kregen we het nieuws dat we een gunstig advies krijgen. Net na schooltijd hadden we

  een personeelsvergadering gepland en toen hebben we er toch een glaasje op gedronken. Een gunstig advies betekent dat we goed bezig zijn en dat het beleidsvoerend vermogen van de school hoog is. Maar perfectie bestaat niet. De inspecteurs zagen ook nog enkele werkpunten. Daar zullen we aan werken want we willen kwalitatief onderwijs bieden aan al onze kinderen. Na een tijdje verschijnt het doorlichtingsverslag van onze school op de website van de inspectie. Ook u zal het kunnen lezen. Ik hou er u van op de hoogte!

  Koekjesverkoop

  Nog in het 1e trimester organiseerde het oudercomit van de school een koekjesverkoop. Heel wat ouders kochten ze en ook heel wat leerlingen hebben veel pakketjes verkocht. De 5 topverkopers werden even in het spotlicht geplaatst en kregen ook een spel als beloning. De opbrengst gaat rechtstreeks naar het oudercomit. Zij bepalen in samenspraak met het schoolteam waarvoor ze de winst zullen gebruiken. Het onthaal in de kleuterschool in de Giststraat is al deels vernieuwd. Maar ook voor de oudere kinderen zou er nieuw meubilair aangekocht kunnen worden. En ook de verfborstel mag de muren een lik geven. Omdat alles dat kwalitatief hoog is, heel wat centen kost, wil het oudercomit het geld dit jaar sparen zodat er volgend jaar een groot project afgewerkt kan worden. Ook de kleuterschool in de Annuntiatenstraat zal niet vergeten worden!

  NIEUWSBRIEFNIEUWSBRIEF JAARGANG 8 NR. 2

  MEI 2011

  Zilverstraat 26

  8000 BruggeGiststraat 1

  8000 Brugge050/33 19 43

  Annuntiatenstraat 54b

  8000 Brugge050/33 59 69

  [email protected]

  INHOUDSTAFEL

  De doorlichtingKoekjesverkoop

  MuziekklasHet weekboekVerken je stad

  MikadoOver de brugOpendeurdagOpenklasdag

  Klussen

  BASISSCHOOL SINT-JOZEFSINSTITUUT

 • NIEUWSBRIEF JAARGANG 8 NR. 2

  MEI 2011

  Muziekklas

  Samen met alle kleuters mag Siebe naar de school van papa. De leerkracht van de middelbare school zal er de kleuters de muzikale schatten laten zien. Een heel eind stappen en dan kan het experimenteren beginnen. Alles mogen ze vasthouden en proberen. Knap dat dit kan! De kleuters waren onder de indruk van de mevrouw die zelfs op een piano kan spelen. En de leerkracht was verbaasd dat de kleuters zo goed kunnen luisteren. Zo was iedereen tevreden!

  Het grote weekboek

  Ook de kleuters in de Annuntiatenstraat zitten niet stil. Zij verkennen hun kleine wereld maar ook de grote omgeving. De kleuterjuffen verzamelen alle grote en kleine activiteiten in het grote weekboek. Zo kunnen de kleuters terugblikken. Af en toe worden ook de ouders uitgenodigd om mee te genieten. Dat is toch altijd een prachtig moment.

  Verken je stad

  Heel veel gezinnen trekken er regelmatig eens op uit om de wereld te verkennen. En van de pijlers van het leerplan wereldorintatie is dat je je eigen leefwereld toch ook moet ervaren en daar kennis van moet opdoen. Samen met enkele studenten van de lerarenopleiding ging juf Inge met haar klas op stap in de binnenstad. Aangezien de belangrijkste

 • NIEUWSBRIEF JAARGANG 8 NR. 2

  MEI 2011

  woorden van het leerplan ervaren, vaststellen en uiten zijn, moesten ze alle zintuigen gebruiken. Die namiddag was niet alleen leerrijk maar ook heel fijn.

  Mikado

  Mikado is een leuk spel met stokjes en vergt heel wat behendigheid. Maar Mikado is ook de naam van een methode van muzische vorming. In die lessen komen kinderen in contact met allerlei vormen van drama,

  muziek, theater, kunst, media en bewegingsexpressie. Voor de leerkrachten was het niet eenvoudig om dit leerplan te realiseren maar met behulp van de methode lukt het prima. Zo behendig zijn leerkrachten dan weer! Regelmatig verschijnen er ook leuke fotos daarvan op de website.

 • MEI 2011NIEUWSBRIEF JAARGANG 8 NR. 2

  Kleuter over de brug

  Op de website is nu ook een pagina Over de brug te vinden (juist voor de fotos). Het helpt ouders van de kleuters die de overstap naar het eerste leerjaar zullen maken. Kan je je kind helpen? Natuurlijk wel! Niet door hen al wat te leren lezen of rekenen maar door enkele kleine en eenvoudige activiteiten.

  Opendeurdag en openklasdag

  Op zaterdag 7 mei is er opendeurdag in de Zilverstraat voor de lagere school en de kleuterschool van 10 uur tot 17 uur. Als u iemand kent die nog een school zoekt voor de kinderen, wij hebben kaartjes om hen uit te nodigen. Die liggen in de Zilverstraat in het secretariaat. In de Annuntiatenstraat kan u ze aan de juf vragen. Wat extra reclame is altijd meegenomen!

  Op woensdag 18 mei is er openklasdag van 10 uur tot 11.30 uur in de kleuterschool t Pim Pam Poentje (Annuntiatenstraat). Ook voor deze openklasdag zijn er kaartjes gemaakt om ouders uit te nodigen. Als u ons kan helpen, dan graag!

  Klussen

  Als u zich als papa, mama, oma of opa geroepen voelt om, indien nodig, de handen uit de mouwen te steken, dan zouden wij dat graag weten. U zou er de school echt heel erg mee helpen. Spring eens binnen of stuur een mailtje naar [email protected] met de vermelding van uw talent(en). Dan kunnen wij u contacteren.