Nieuwe dienstregeling aan het loket vanaf 17 november 2014

2
Veranderen, dat is altijd even wennen. Maar deze verandering is er vooral om onze dienstverlening naar jou als burger en inwoner van Destelbergen of Heusden toe, efficiënter en professioneler te maken. Voor vragen en zaken die vlot en snel kunnen behandeld worden, helpen we graag via het onthaal- en snelloket. Zaken of vragen die iets meer tijd en/of expertise vragen, kunnen vanaf nu enkel nog op afspraak. Zo hoef je ook niet nodeloos te wachten en kan onze deskundige de nodige tijd voor jouw vraag of dossier uittrekken. De afspraak maak je best vooraf telefonisch. Hoe kan je op een vlotte manier op onze gemeentelijke diensten een beroep doen? > Telefonisch 09 228 33 09 Elke werkdag van 9 u tot 12.30 u en van 14 u tot 16 u – op dinsdag tot 19 u > Via mail [email protected] > Aan onze loketten Raadpleeg zorgvuldig onze nieuwe dienstverlening in deze folder of online op www.destelbergen.be. Zo ben je zeker dat je goed en vlot geholpen wordt. Is je vraag of dossier complexer, maak dan best vooraf een afspraak met een deskundige. Dit kan telefonisch of via mail. Zo kan de deskundige je persoonlijk ontvangen en de nodige tijd voorzien. VU Burgemeester Marc De Pauw, Dendermondesteenweg 430 9070 Destelbergen 10.2014 – niet op de openbare weg gooien www.modulo.be - 523006 Destelbergen wil een voortrekkersrol spelen in de optimalisatie van de dienstverlening voor haar inwoners. Elke verandering brengt ook wat kritische reacties mee, maar al snel zal deze nieuwe regeling zijn efficiëntie bewijzen. Inwoners optimaal adviseren en bijstaan in hun vragen en dossiers is voor ons primordiaal. Vandaar deze nieuwe onthaalregeling in onze gemeente.Burgemeester Marc De Pauw Gerichte dienstverlening Nieuwe dienstregeling aan het loket vanaf 17 november 2014 i Bericht aan de inwoners van Destelbergen en Heusden Het gemeentebestuur is steeds meer dé poort tot de overheid. Het dienstenaanbod breidde de laatste jaren sterk uit en is nog steeds in volle ontwikkeling. Om de dienstverlening beter toegankelijk te maken, kan je vanaf nu ook dinsdagavond tot 19 u terecht in het gemeentehuis van Destelbergen. Voor meer specifieke vragen of complexe dossiers maak je best vooraf een afspraak. Op die manier weet je zeker dat je geholpen wordt door de juiste medewerker op een moment naar keuze.Secretaris Gert Deryckere OP DINSDAG NU OOK ’S AVONDS OPEN. Voortaan kan je op dinsdag tot 19 u terecht in het gemeentehuis in Destelbergen voor een uitgebreidere dienstverlening. Je bent er welkom aan het onthaalloket, het loket burger en het snelloket omgeving. De zaterdagvoormiddagopening, met slechts een beperkte dienstverlening, vervalt. Dendermondesteenweg 430 - 9070 Destelbergen - t 09 228 33 09 [email protected] - www.destelbergen.be Voor alle actuele informatie raadpleeg www.destelbergen.be

description

 

Transcript of Nieuwe dienstregeling aan het loket vanaf 17 november 2014

Veranderen, dat is altijd even wennen. Maar deze verandering is er vooral om onze dienstverlening naar jou als burger en inwoner van Destelbergen of Heusden toe, efficiënter en professioneler te maken.

Voor vragen en zaken die vlot en snel kunnen behandeld worden, helpen we graag via het onthaal- en snelloket.

Zaken of vragen die iets meer tijd en/of expertise vragen, kunnen vanaf nu enkel nog op afspraak. Zo hoef je ook niet nodeloos te wachten en kan onze deskundige de nodige tijd voor jouw vraag of dossier uittrekken. De afspraak maak je best vooraf telefonisch.

Hoe kan je op een vlotte manier op onze gemeentelijke diensten een beroep doen?

> Telefonisch 09 228 33 09

Elke werkdag van 9 u tot 12.30 u en van 14 u tot 16 u – op dinsdag tot 19 u

> Via mail [email protected]

> Aan onze lokettenRaadpleeg zorgvuldig onze nieuwe dienstverlening in deze folder of online op www.destelbergen.be. Zo ben je zeker dat je goed en vlot geholpen wordt.

Is je vraag of dossier complexer, maak dan best vooraf een afspraak met een deskundige. Dit kan telefonisch of via mail. Zo kan de deskundige je persoonlijk ontvangen en de nodige tijd voorzien.

VU B

urge

mee

ster

Mar

c D

e Pa

uw, D

ende

rmon

dest

eenw

eg 4

30 9

070

Des

telb

erge

n 10

.201

4 –

niet

op

de o

penb

are

weg

goo

ien

ww

w.m

odul

o.be

- 5

2300

6

“ Destelbergen wil een voortrekkersrol spelen in de optimalisatie van de dienstverlening voor haar inwoners. Elke verandering brengt ook wat kritische reacties mee, maar al snel zal deze nieuwe regeling zijn efficiëntie bewijzen. Inwoners optimaal adviseren en bijstaan in hun vragen en dossiers is voor ons primordiaal. Vandaar deze nieuwe onthaalregeling in onze gemeente.”

Burgemeester Marc De Pauw

Gerichte dienstverleningNieuwe dienstregeling aan het loketvanaf 17 november 2014

i

Bericht aan de inwoners van Destelbergen en Heusden

“ Het gemeentebestuur is steeds meer dé poort tot de overheid. Het dienstenaanbod breidde de laatste jaren sterk uit en is nog steeds in volle ontwikkeling. Om de dienstverlening beter toegankelijk te maken, kan je vanaf nu ook dinsdagavond tot 19 u terecht in het gemeentehuis van Destelbergen. Voor meer specifieke vragen of complexe dossiers maak je best vooraf een afspraak. Op die manier weet je zeker dat je geholpen wordt door de juiste medewerker op een moment naar keuze.”

“ Secretaris Gert Deryckere

OP DINSDAG NU OOK ’S AVONDS OPEN.

Voortaan kan je op dinsdag tot 19 u terecht in het gemeentehuis in Destelbergen voor een uitgebreidere dienstverlening. Je bent er welkom aan het onthaalloket, het loket burger en het snelloket omgeving. De zaterdagvoormiddagopening, met slechts een beperkte dienstverlening, vervalt.

Dendermondesteenweg 430 - 9070 Destelbergen - t 09 228 33 09 [email protected] - www.destelbergen.be

Voor alle actuele informatie raadpleeg

www.destelbergen.be

i

i

i

i

i

Snelloket burger

Hier is de dienstverlening identiek als die van het loket burger. Evenwel niet voor vreemdelingenzaken, reispassen en burgerlijke stand. Hiervoor helpen we je graag aan het loket burger in het gemeentehuis in Destelbergen.

Gemeentehuis DestelbergenDendermondesteenweg 430 - Destelbergen

Dienstencentrum HeusdenHeusdendorp 2 - Heusden

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 09.00

12.30

14.00

16.00

19.00

i

i

i

i

i

i

i

i

i

i

i

Onthaalloket

Vuilniszakken, PMD-zakken, IVAGO-stickers, compostsystemen, fiets- en wandelkaarten… kan je aankopen aan het onthaal. Je kan er ook terecht met al jouw klachten en meldingen – zoals b.v. in verband met het openbaar domein, huisvuilophaling, sluikstorten of geluidshinder – maar ook met al jouw vragen in verband met wegen- of rioleringswerken, nutsleidingen, vergunningen en subsidies.

Heb je geen idee welke dienst jou kan helpen, dan is het onthaal jouw eerste keuze. Je wordt er zeker verder geholpen of doorverwezen naar een andere dienst indien nodig. Voor vragen of dossiers die meer tijd vergen, maakt het onthaal graag een afspraak voor jou met een deskundige. Zo word je vakkundig geholpen.

Loket burger

Hier kan je terecht voor onder andere:• identiteitskaarten en kids-ID’s, uittreksels uit het bevolkingsregister,

rijbewijzen, adreswijzigingen, ...• reispassen• vreemdelingenzaken, burgerlijke stand (huwelijksaangiftes,

geboorteaangiftes, erkenningen…).Is het loket burger gesloten, dan kan je voor een iets beperktere dienstverlening ook terecht bij het snelloket burger.

Snelloket burger

Hier is de dienstverlening identiek als die van het loket burger. Evenwel niet voor reispassen, vreemdelingenzaken en burgerlijke stand. Hiervoor helpen we je graag aan het loket burger.

Snelloket omgeving

Hier kan je terecht voor het aanvragen van vergunningen (kapvergunning, schenken geestrijke dranken, socio-economische vergunningen…), aanvragen van subsidies, opvragen van aanstiplijsten, formulieren en stedenbouwkundige inlichtingen… Maar ook voor een stand van zaken van jouw bouwaanvraag. Kortom, alle dienstverlening van de diensten stedenbouw, ruimtelijke ordening, leefmilieu en openbare werken die vlot en meteen kan afgehaald worden. Dossiers die wat tijd vragen (b.v. bouwdossiers) kunnen enkel nog op afspraak.

Deze loketten bevinden zich op het gelijkvloers van het gemeentehuis. De toegang kan uitsluitend langs de voorkant van het gebouw

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 09.00

12.30

14.00

16.00

19.00

i

i ii i

i i

i

i

i i

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 09.00

12.30

14.00

16.00

19.00

i i

i

ii i

i BergenmeersKoedreef 1 - Destelbergen

Loket vrije tijd

Hier kan je je inschrijven voor het activiteitenaanbod van de jeugd-, sport- en cultuurdienst (speelplein Tureluur, sportkampen, Artyshock, voorstellingen…). Maar je kan er ook terecht voor het reserveren van sportinfrastructuur.

Vragen rond kinderopvang?Hiervoor neem je best contact op via [email protected].

Vragen rond het organiseren van een evenement?Onze evenementencoördinator helpt je graag bij het succesvol organiseren van een evenement (invullen evenementenformulier, uitlenen materiaal, reserveren zaal). Hiervoor neem je best contact op via [email protected]

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 09.00

12.30

14.00

16.00

19.00maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag

09.00

12.30

14.00

16.00

19.00

i i i i

i

i