Nathalie Muylle - Een terugblik op 2015

6
Nathalie Muylle www.nathaliemuylle.be nathalie.muylle.3 @nathaliemuylle [email protected] Een terugblik op 2015

description

 

Transcript of Nathalie Muylle - Een terugblik op 2015

Nathalie Muylle

www.nathaliemuylle.be nathalie.muylle.3 @nathaliemuylle [email protected]

Een terugblik op 2015

Een korte terugblik op 2015 vanuit het Parlement

We zitten andermaal dicht bij Nieuwjaar. Naar goede gewoonte wil ik jullie ook een Zalig Kerstfeest en Gelukkig Nieuwjaar toewensen! Kerstmis en Nieuwjaar zijn tradities die het wij-gevoel versterken. Een tijd om samen te vieren met familie en vrienden. Studenten te verwennen in hun blokperiode. Elkaar welgemeende wensen te versturen. Voor ieder van ons wordt de traditie anders ervaren, maar die ervaringen zorgen juist opnieuw voor mooie verhalen. Verhalen die verteld worden over de generaties heen.

2015 zal niet snel vergeten worden. Ieder van ons zal de gebeurtenissen in Parijs blijven herinneren. De vluchtelingenstroom binnen onze Europese grenzen, de verdere opmars van terreurgroep IS, de crisis in onze land- en tuinbouw ... zijn enkele voorbeelden van gebeurtenissen die ook in 2016 een verder verloop zullen kennen. Maar laat ons vooral de mooie gebeurtenissen niet vergeten. We hebben een klimaat- akkoord in Parijs, de beste voetballers van de wereld, weer voorzichtige economische groei en onnoemelijk veel solidariteit gezien in 2015! Ook hebben we in het parlement geprobeerd hieraan een stukje bij te dragen. Een overzicht van mijn activiteiten kunnen jullie hieronder lezen.

Ook in 2016 ga ik er terug volop voor binnen mijn thema’s volksgezondheid, landbouw, ondernemen en klimaat!

Zilver als ‘meest ondernemingsgezinde politica van het land’Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) verkoos begin december de meest ondernemingsgezinde politici van het land. Het NSZ deed een enquête onder haar 40.000 leden met de vraag welk voorstel ze zo spoedig mogelijk gerealiseerd willen zien. De naam van het parlementslid en zijn of haar partij werden daarbij niet vermeld. De leden van het NSZ zetten mijn wetsvoorstel om ‘het vrij aanvullend pensioen van zelfstandigen (VAPZ) te verbeteren’ op plaats 2.

Wet MuylleDe wet Muylle (2014) regelt de erkenning van de geestelijke gezondheidsberoepen. Psychologen en orthopedagogen worden autonome gezondheidsberoepen. Ook de psychotherapie krijgt een plaats in de wet en moet tegen midden 2016 erkend worden. De Minister is volop bezig met haar administratie om mijn wetsvoorstel uit te voeren. Voor mij is het belangrijk dat hierbij de ervaring die er op het terrein aanwezig is, volop wordt gehonoreerd. Er moeten vlotte overgangsmaatregelen komen voor wie aan het werk is. Ook voor de bachelors toegepaste psychologie wil ik een eigen plek binnen het ggz-landschap. Dit is een belangrijke stap die we eerst moeten zetten, voor we kunnen overgaan op de terugbetaling.

Erfregeling op landbouwbedrijven zorgt voor continuïteitDe erfregeling op landbouwbedrijven was aan verbetering toe. Via mijn wetsvoorstel wilde ik ervoor zorgen dat de erfgenaam in rechte lijn, die het landbouwbedrijf heeft overgenomen, ook recht heeft op de overgebleven onroerende goederen bij het overlijden van zijn/haar ouders. Uiteindelijk met de steun van alle partijen, is mijn wetsvoorstel gestemd in de Kamer en reeds van kracht.

Ereloonsupplementen in daghospitalisatie afgeschaftSinds 2013 werden ereloonsupplementen reeds afgeschaft in twee- en meerpersoonskamers. Daarbij bleven de opnames bij daghospitalisatie in meerpersoonskamers buiten de regelgeving. Door de toename van opnames in daghospitalisatie zagen we de rekening voor de patiënt hierdoor ook toenemen. Minister De Block heeft in haar voorstel begin dit jaar uiteindelijk ook de ereloon- supplementen in daghospitalisatie geschrapt. Hiermee is ons wetsvoorstel volledig uitgevoerd en betaalt de patiënt duidelijk minder. Verder blijven we streven naar een maximum van 100% ereloonsupplementen in éénpersoonskamers.

Trax-site te Roeselare is open en wordt veelvuldig gebruiktTrax, het nieuwe walhalla voor de jeugd, creatievelingen en verenigingen, is dit jaar geopend. Dit ging samen met de vijfde editie van het gratis Trax-festival. Trax is het kloppend hart voor jongeren en verenigingen. Jong en oud kan er terecht en een zaaltje reserveren. In 2016 gaan we verder met de omliggende groenomgeving en hopen tegen eind 2017 fase 2 klaar te hebben. Een ruime polyvalente zaal moet er zorgen voor nog meer beleving.

Kinderopvang bovenop nieuwbouw basisschool de VliegerHet nieuwe gebouw van basisschool De Vlieger is nog in opbouw. Naast de school en de buitenschoolse kinderopvang, zal het Zorgbedrijf ook haar kinderdagverblijf heroriënteren naar de site. Hiervoor zal een extra derde verdieping op het gebouw langs de Louis Leynstraat worden opgetrokken. De werken zijn hiervoor reeds gestart en tegen eind 2016 hopen we de school en de kinderopvang klaar te hebben. Een troef voor Rumbeke.

Nieuw zwembadRoeselare plant een nieuw recreatief zwembad op de Site Schiervelde. Hiervoor zal de

stad een samenwerking aangaan met een private partner. Naast een 25-meterbad met 8 banen en een instructiebad met 4 banen, voorzien we ook zwemplezier voor jong en oud. In het nieuwe project investeert de stad in het baantjeszwemmen en in clubsporten. Een mooie speeltuin met zicht op de Mandel moet het project extra aantrekkelijk maken. In 2016 hopen we alle plannen rond te hebben, om vanaf 2017 de bouwwerken te kunnen starten.

Een korte terugblik op 2015 vanuit Roeselare

Ook in Roeselare is er in 2015 veel gebeurd. Deze zomer konden we allemaal genieten van de Munt-summerspot. Een ware ontmoetingsplaats voor groot en klein. Ook de Groote Stooringe trok dit jaar terug een heel groot aantal bezoekers, volleyteam Knack Roeselare werd landskampioen en een nieuw kernplan voor de binnenstad werd gelanceerd.

Tijdens de kerstperiode is het plein van de Munt omgetoverd tot een ware kerstbelevingsplaats. Met de christmaswall zorgt Roeselare voor een Europese primeur. Zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Ook het Stationsplein, met het huis van de Kerstman, is de moeite voor groot en klein. De ijspiste met de vernieuwde chalets zorgt voor de nodige gezelligheid waar het wij-gevoel ten volle beleefd kan worden. Verhalen kunnen er uitgewisseld worden en samen kan er een glaasje gedronken worden.

In 2015 is er in Roeselare veel bewogen. Dat staat vast. En er staat nog veel te gebeuren. De bouw van een nieuw zwembad, vergroening van pleinen in de binnenstad, een nieuw circulatieplan, ... het staat allemaal op ons lijstje voor 2016. Maar hieronder toch nog een korte terugblik op enkele hoogtepunten van 2015.

Ook in 2016 kan u me steeds contacteren. Heeft u een vraag, wenst u iets mee te delen of had u graag een afspraak gemaakt. Dit kan!

- Tel: 02/549.85.55 (Brussel) of 051.26.21.02 (Roeselare) - E-mailadres: [email protected] of [email protected]

Graag geef ik nog mee dat mijn wekelijkste zidag in het stadhuis van Roeselare doorgaat elke maandag van 8u tot 9u.

Fijne feestdagen & een gelukkig nieuwjaar!

Contacteer Nathalie

www.nathaliemuylle.be nathalie.muylle.3 @nathaliemuylle [email protected]