MotoDrive 4 - 2011

68
OCCASIONS MUSTHAVES WINTER EICMA GADGETS TRENDS FASHION IJSLAND NIEUWS 3,95 DECEMBER 2011 JAARGANG 13, NUMMER 4 LIFE-STYLE MOTO-STYLE YOUR-STYLE Drive

description

MotoDrive 4 - 2011

Transcript of MotoDrive 4 - 2011

Page 1: MotoDrive 4 - 2011

OccasiOnsmusthavesWinteReicma GaDGets tRenDsFashiOn iJsLanDnieuWs

€ 3

,95

dec

emb

er 2

011

jaar

gan

g 1

3, n

um

mer

4

life-style MOtO-style yOur-style

Drive

Page 2: MotoDrive 4 - 2011

Makkelijk antwoord. Want kenners weten nu al wat de beste sportband van 2012 gaat worden. Opvallend? Jazeker. Seizoen 2012 is nog niet eens begonnen! Toch is voor deze groep één feit glashelder:

de splinternieuwe BATTLAX S20 hypersport is nu al huizenhoog favoriet. Ontworpen met passie en gedegen MotoGP knowhow voor maar één doel: de beste sportband ooit te zijn. De BATTLAX S20 levert dan ook verbluffend goede, zeg maar gerust superieure prestaties. Op droge én natte weg.

Met minder zou leermeester Valentino Rossi trouwens ook nooit genoegen hebben genomen.

Leverbaar vanaf januari 2012!

“En de beste sportband van 2012 is?”Eerste college van The Doctor:

www.bridgestone.nl

Nieuw

471087_Adv_Motorbanden_210x285_2.indd 1 14-11-11 09:25

Page 3: MotoDrive 4 - 2011

INHOUD

EN VERDERP06 Nieuws De laatste nieuwtjes, acties en activiteiten; P21 MotoColuMN Door Bas Westerweel; P22 lifestyle De mooiste lifestyle spullen; P24 MotofashioN Sneakpreview van de nieuwste kleding en accessoires voor 2012; P33 De grote wiNterbeurt Laat je motor helemaal goed nakijken!; P34 MotoPeoPle interview met KNMV directeur Patrice Assendelft; P36 Mototest Honda Integra 700; P42 Musthaves De nieuwste gadgets op motorgebied; P45 MotoProfs 3 tips van de professional; P51 MotoCleaN Verschillende schoonmaakmiddelen voor de motor; P54 MotoDreaM Een motor kopen met het Flexplan; P58 Quality oCCasioNs De beste occasions!; P63 MotoageNDa De evenementen voor de komende tijd P63 MotoPuzzle Speel mee en win; P65 voorDeelboNNeN 6x voordeel!; P67 MotoshoPs Alle MotoPort vestigingen op een rij.

P14 EICMAMILAAN

P28 MOTOtrAveL

P38 MOTO BABeS

P48 MOTOCLUBS

P65 MOTOvoordeeL

0203

Page 4: MotoDrive 4 - 2011

Tel: 0413-389089 • www.splashdesign.com

Voor de ambitieuze sport rijder en de professionele racer. De beste aerodynamica, verkrijgbaar in drie compacte helmschaal maten en lichtgewicht met slechts 1.290 g*. Ervaar de perfecte synthese tussen stijl en performance. Nu verkrijgbaar bij uw offi ciële Schuberth dealer**. Ontdek meer op schuberth.com/sr1

* W

erke

lijke

gew

icht

is a

fhan

kelij

k va

n de

maa

t he

lmsc

haal

: 1.2

90 g

± 5

0 g

(S, X

S, X

XS),

1.35

0 g

± 5

0 g

(M, L

), 1.

400

g ±

50

g (X

L, X

XL)

** V

ind

uw d

icht

stbi

jzijn

de o

ffi ci

ële

deal

er o

p sc

hube

rth.

com

A class of its own

The new SR1.

Adv MotoDrive 210x285.indd 1 06-04-2011 11:04:37

Page 5: MotoDrive 4 - 2011

voorwoord

Hoe groen gaan we in de toekomst rijden?

auto- en motorfietsfabrikanten brengen in een rap tempo hybrides en elektrische voertuigen op de markt. Toch lijken elektrische tweewie-lers meer kansen te hebben dan elektrische auto’s. auto’s gebruik je voor grotere afstanden

en daar heb je te grote accu’s en te krachtige laadsystemen voor nodig. Dat maakt ze zwaar, onpraktisch en onbetaalbaar.

elektrische scooters hebben die nadelen niet. je gebruikt ze in het stadsver-keer, waardoor ze met een relatief kleine accu tevreden zijn. Daardoor blijven ze betaalbaar, bovendien zijn ze spotgoedkoop via het gewone stopcontact op te laden. een ideaal vervoermiddel, zo denken wij. Bij motoPort rotterdam hebben we daarom naast een grote voorraad nieuwe en gebruikte motoren ook al diverse elektrische nimoto en govecs scooters in de showroom staan. Daarnaast hebben we natuurlijk ook de Piaggio hybride mP3 op voorraad. Wij zijn helemaal klaar voor de toekomst!

natuurlijk kijken we niet alleen naar de verre, maar ook naar de nabije toe-komst. en niet alleen naar de prachtige benzine-aangedreven motoren, die in milaan zijn voorgesteld, maar ook naar de realiteit van de komende maanden. Die gaan ongetwijfeld een aantal mooie, maar koude motordagen brengen. Ook daarvan kun je enorm genieten, als je er maar klaar voor bent. Laat je motor daarom goed nakijken, bijvoorbeeld met een grote winterbeurt. en bezoek dan gelijk even de kledingafdeling, want met onze Husky Pro winter-overall en de verwarmde gerbing kleding kun je ook in de koudste maanden gewoon lekker warm op de motor rijden!

Jan de Kuijer, MotoPort Rotterdam

colofon

Motodrive Magazine is is een uitgave van motoPort nederland, verschijnt 4 keerper jaar en is onderdeel van het online portal www.motodrive.tvjaargang 13, nummer 4

Uitgegeven doorCoöperatie motoPortnederland b.a.Postbus 1975460 aD VeghelTel. (0413) 38 58 53Fax (0413) 38 58 [email protected]

Advertentieverkoop Voor motoDrive magazine & community www.motodrive.tv:

Coöperatie motoPort nederland b.a.rené van KrijlTel. (0413) 38 58 53

Xtra marketing & SalesChris meeusenTel. (0165) 523 523

Aanleveren materiaal Xtra marketing & SalesProtonweg 24706 PK roosendaalTel. [0165] 523 [email protected]

Algemene voorwaardenalle advertentiecontracten worden afgesloten en uitgevoerd conform de voorwaarden van deCoöperatie motoPort nederland b.a.

VerspreidingmotoDrive wordt gratis thuisbezorgd bij 135.000 lezers. Daarnaast is dit magazine gratis af te halen bij één van de 20 vestigin-gen van motoPort. Oplage 140.000 ex.

Redactierené van Krijl, Falco Leijten, annelie van Berkel, martijn van eijk, jack Kant, Chris meeusen, Dirk Vink, Peter Wilmink. Tekst: Peter aansorgh, Chris meeusen, Diane gresel. Beeldmateriaal: Peter aansorgh, motoPort en Salvador Pozo Fotografen. art Direction & Layout: gerard Otto, Lizan adriaensen, Xtra marketing & Sales.

Copyright 2011motoPort nederland b.a. Veghel. niets uit deze uitgave mag geheel of gedeeltelijk, op welke wijze dan ook, worden verveelvou-digd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. rechten en druk- en zetfouten voorbehouden. motoDrive magazine wordt met de grootst mogelijke zorg samen-gesteld en geproduceerd. De uitgever aanvaardt echter geen enkele aansprake-lijkheid voor eventueel in dit magazine voor-komende foutieve gegevens. De uitgever kan niet aansprakelijk worden gesteld voor onjuiste verkoopprijzen en/of oude verpak-kingen. aanbiedingen gelden zolang de voorraad strekt en gelden niet in combinatie met andere acties en/of kortingen. 0405

Page 6: MotoDrive 4 - 2011

Je motor wordt optimaal op de winter voorbereid met de Grote Winterbeurt van MotoPort.

alle zorgen worden je uit han-den genomen. je motor wordt bij je thuis opgehaald, krijgt een uitgebreide beurt en wordt daarna gewassen en schoon weer bij je afgeleverd. je hebt er geen omkijken naar, terwijl je weet dat je motor perfect op de winter is voorbereid. maak een afspraak voor een grote Winterbeurt bij één van de mo-toPort vestigingen of meld je motor eenvoudig aan via de website www.motoport.nlZie ook pag. 33 voor meer info.

Laat zien waar je naar toe gaat met een set Sporty richtingaanwijzers in verchroomde- of zwarte uitvoe-ring. natuurlijk met e-goedkeuring, zodat je voor € 29,95 aan de wette-lijke eisen voldoet. Ook van Highway Hawk zijn de ‘Short Cut’ uitlaatsystemen, die

accessoiresHIgHwAy HAwk SPorty rICHtINgAANwIjzerS eN UItLAteN

verkrijgbaar zijn voor de Kawasaki (Vn900 Custom en Classic), Suzuki (C800, m800 en VL800), Yamaha (XVS650/1100 Drag Star/Classic, 950 midnight Star) en de Honda (VT750C Shadows en de DC Spirit). Verkrijgbaar bij motoPort voor € 349,95.

MOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWS MOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWS

Een nieuw jaar, dus een nieuw raceseizoen. Een echte race-fanaat heeft het Wegraceboek natuurlijk in de kast staan.

Bij motoPort is eind december het Wegraceboek 2011-2012 te koop, met alle informatie over alle grand-Prix en Super Sport wedstrijden van het afgelopen seizoen. Het boek geeft een over-zicht van de meest interessante races van 2011 en bevat alle com-plete eindstanden. Tevens

bevat het informatie over het OnK Weg-race kam-pioenschap en de vol-ledige racekalender voor 2012. Het Wegraceboek 2011-2012 is verkrijgbaar bij motoPort voor € 22,50. De Wegraceboeken van vorige jaargangen zijn ook nog (beperkt) verkrijgbaar. Informeer hiervoor bij motoPort.

keep on shopping! tHUISwINkeLCertIfICAAt weBSHoP MotoPort.NL verLeNgd

battlaxBrIdgeStoNe INtrodUCeert NIeUwe SPortBANd

Wie online koopt wil daarbij geen risico lopen. MotoPort wil je online dezelfde zekerheden bieden als in de winkels en is daarom aangeslo-ten bij het Thuiswinkel Waarborg.

recentelijk is de webshop opnieuw gecertificeerd. Dit betekent dat je op www.motoport.nl in een veilige

Bridgestone heeft haar motorban-denassortiment versterkt met de in-troductie van een superieure sport-band: de Battlax Hypersport S20.

De ontwik-kelings-doelstel-ling voor de S20 was om aan de vraag te voldoen van europese sportrijders naar optimaal weggedrag onder zowel natte als droge omstandig-heden, op alle soorten wegdek en onder wisselende rijomstandighe-den. Lange ritten op de snelweg, heerlijk bochten pakken en zelfs rijden door de stad. De ingenieurs van Bridgestone grepen voor de antwoorden terug op hun motogP ervaring.

omgeving online shopt. Of je er nu voor kiest om je bestelde spullen af te halen bij een van de vestigingen van motoPort in nederland, of dat je je bestelling thuisgestuurd wilt krijgen.

Kijk voor het ruime assortiment op www.motoport.nl

Wegraceboek 2011-2012

Page 7: MotoDrive 4 - 2011

MOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWS MOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWS

MotoNewsHelemaal op de hoogte zijn van de nieuwste motoren, revolutionaire techniek en modieuze kleding.

Het laatste nieuws lees je hier, in motoDrive magazine.

07

social MeDiaMotoPort oP twItter eN fACeBook.

Via de Twitter en Facebook pagina’s van MotoPort ben je altijd op de hoogte van het laatste motornieuws en aanbiedingen! En je wordt ook nog eens op de hoogte gehouden van nieuwe events.

motoPort is heel een-voudig te volgen via

Facebook. ga naar je Facebook account, zoek naar motoPort nederland en klik op de button ‘Vind ik leuk’. je bent dan automatisch lid van motoPort en blijft dagelijks op de hoogte!

DANE, een van de eerste pioniers in het ontwikkelen van motor-kleding met Gore-Tex® kleding voor motorrijders, komt met een (r)evolutie in motorkleding. Handig bedienbare LED verlich-ting in het voor- en achterpand van een DANE jack.

Slechte zichtbaarheid in het ver-keer is een zwak punt bij motor-

spieshelMetHjC r-PHA 10 SPIeS SPeCIAL edItIoN

Gedurende het MotoGP seizoen van 2011 vierde Yamaha zijn 50-jarige deelname aan de MotoGP. Tijdens enkele geselecteerde races reden de Yamaha coureurs - waaronder Ben Spies - met een speciale ju-bileum uitvoering van hun motor, outfit en helm.

als eerbetoon aan het 50-jarige Yamaha motogP jubileum heeft HjC de helm “r-PHa 10 Spies monster replica” in een zeer gelimiteerde oplage uitgebracht in deze unieke jubileum kleurstelling.

De HjC r-PHa 10 heeft exact de-zelfde kenmerken zoals de door Ben Spies zelf gebruikte helm.

een unieke feature van de HjC r-PHa 10 is de ginkgo binnenvoering. Deze binnenvoering is behandeld met extracten van de ginkgo boom wat zorgt voor een betere doorbloe-ding. Zoals Ben Spies bewijst, opti-male concentratie en topprestaties gegarandeerd!

De HjC r-PHa 10 Spies special edi-tion is verkrijgbaar voor € 499,95 in de maten XS-XL. De helm is zeer beperkt beschikbaar.

revolutie dANe PASt Led verLICHtINg toe IN gore-tex® jACk

rijders. Vooral ook door het gebruik van donkere motorkleding. enkele jaren geleden zijn motorrijders massaal reflectievestjes gaan dra-gen en dit kwam de passieve zicht-baarheid ten goede.

met het Dane Lynsted jack, met 6 (witte) LeD lampjes op het voor-pand en 5 (rode) LeD lampjes op het rugpand, beslist de motorrijder

zelf wanneer hij zijn zichtbaarheid wenst te vergroten en zelf een op-vallende actieve lichtbron wordt.

Vanaf 20 december hebben alle MotoPort vestigingen een exclusief demonstratiemodel voor je in huis van dit revo-lutionaire DANE jack. Ga dit wereldnieuws snel bekijken!

Page 8: MotoDrive 4 - 2011

Gepassioneerd op weg !

een merk van

TOTAL Nederland N.V. - Postbus 294 - 2501 BC Den Haag Tel. 070 - 318 04 09 Fax 070 - 318 05 25 www.elf.nl

Page 9: MotoDrive 4 - 2011

MOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWS MOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWS

MotoNewsHelemaal op de hoogte zijn van de nieuwste motoren, revolutionaire techniek en modieuze kleding.

Het laatste nieuws lees je hier, in motoDrive magazine.

Samen met MotoPort organiseert DIFI de DIFI Design Contest. Mee-doen is eenvoudig. Maak een ont-werp van een motorkledingstuk of accessoire. Voorbeelden ter inspi-ratie vind je op www.motodrive.tv/ difidesigncontest

je uploadt jouw ontwerp vóór 28 februari 2012 naar de website en gaat dan aan de slag om zoveel mo-gelijk stemmen te verzamelen via Twitter of Facebook.

De ontwerper van het winnende kledingstuk krijgt in ieder geval een motoPort kledingcheque ter waarde van €1.000,- en bij productie zijn eigen label ‘design by’.

Na een uiterst succesvol jaar met recordverkopen in 2011, zal Triumph Motorcycles haar 110e verjaardag in 2012 in stijl vieren met de sterkste line-up ooit, ver-sterkt door drie nieuwe model-len die op 8 november 2011 zijn onthuld tijdens de EICMA motor-beurs in Milaan. Je leest daarover meer in de EICMA special vanaf pagina 14.

In deze nieuwsrubriek lichten we alvast een tipje van de sluier op met de Triumph Steve mcQueenTm edition.

Triumph heeft de krachten ge-bundeld met de beheerders van het nalatenschap van Hollywood-icoon Steve mcQueen. Direct ge-volg hiervan is een limited edition motorfiets, die eer betoont aan de voorliefde van de legendarische acteur voor de producten van het Britse merk.

er zullen wereldwijd slechts 1100 exemplaren van deze, op de klassieke Bonneville T100 gebaseerde, Steve mcQueen editions wor-den verkocht. met een

Voor degenen die doorrijden deze winter zijn warme handen natuur-lijk een must. Gelukkig heeft DIFI deze winter 2 nieuwe, passende oplossingen in de vorm van de DIFI Quebec Aerotex® en Viking Aerotex® handschoen.

DIFI QUEBEC AEROTEX®

De DIFI Quebec aerOTeX® hand-schoen is winddicht en ademend en compleet gemaakt van leer. De 3m Thinsulate™ Isolering zorgt ervoor dat je goed uitgerust op pad kunt in het koude seizoen. De zwarte DIFI Quebec aerOTeX® handschoen is verkrijgbaar in de maten m-5XL voor € 59,95.

DIFI VIKING AEROTEX®mocht je de voorkeur geven aan een textiele winterhandschoen met leer, dan wordt de DIFI Viking aerOTeX® handschoen sterk aanbevolen, mede door zijn zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. De Viking is winddicht, waterdicht en ademend en is verkrijgbaar in de kleur zwart, in de maten S-XXXL voor slechts € 39,95

als gegotenNIeUwe wINterHANdSCHoeNeN vAN dIfI

steve McQueentrIUMPH INtrodUCeert drIe NIeUwe MotoreN

groot aantal speciale onderdelen is het ontwerp gebaseerd op de Triumph Tr6 Trophy, waarvoor mcQueen zelf koos om mee te rijden tijdens de beroemde stunt-scène in The great escape. De machine is voorzien van een matt Khaki green kleurstelling in mili-taire stijl, “stencil” Triumph logo’s op de tank en de handtekening van de acteur op de zijkappen.

naast een klassiek solozadel en bijpassend zwarte bagagedrager is de mcQueen motorfiets ook voorzien van een robuuste mo-torbeschermplaat en een kleine, zwarte koplamp. De Triumph Steve mcQueen edition beschikt verder over tal van andere don-kere componenten, zoals velgen en naven, stuur, achterveren, spiegels en voorspatbordsteunen. Ter bevestiging van de bijzonder herkomst wordt elke machine individueel genummerd met een plaquette op de stuurklem, terwijl de eigenaren een certificaat van

echtheid bij hun unieke machine zullen krij-

gen.

09

doe Mee Met de dIfI deSIgN CoNteSt eN wIN € 1.000,-*

*

Page 10: MotoDrive 4 - 2011

THE NEW BIKE CARE RANGE.IF YOU LOVE YOUR BIKE.

Omdat het meer is dan een motor. Het is uw vrijheid, uw trots, een stukvan uzelf. Daarom is alleen het allerbeste goed genoeg voor uw motor.

Ga vandaag nog naar uw Motoport dealer, en vraag naar de Castrol producten. www.castrolmoto.com

Castrol-Motorcycle_advertentie.indd 1 17-01-2011 10:42:13

Page 11: MotoDrive 4 - 2011

MOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWS MOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWS

MotoNewsHelemaal op de hoogte zijn van de nieuwste motoren, revolutionaire techniek en modieuze kleding.

Het laatste nieuws lees je hier, in motoDrive magazine.

11

Wil je je motor verkopen en daar zelf geen omkijken naar hebben? Breng hem dan naar MotoPort, zo-dat MotoPort de motor voor je kan verkopen.

natuurlijk kun je jouw motor zelf op een website zoals marktplaats aan-bieden. Veel mensen denken dat ze er dan meer voor terugkrijgen dan wanneer ze hem bij een motorzaak inruilen of via een motorzaak ver-kopen. maar in de praktijk valt dat erg tegen. Bij een goede motorzaak krijgt een motor voor aflevering immers een onderhoudsbeurt en bovendien kun je als klant rekenen op garantie. Bij een particulier loop je risico, omdat deze geen garantie geeft en dat er best dure onder-houdskosten aan de motorfiets kunnen komen, die bij de koop niet direct opvallen. en dat risico wil je alleen lopen als daar een lage prijs tegenover staat.

Voordelen voor koper en verkoperals je je motor particulier verkoopt, kan je dat een hoop kopzorgen op-

De Husyky thermo-overall is door het grootste Duitse motorblad Mo-torrad getest en is daarbij als test-winnaar uit de bus gekomen.

leveren. Telefoon, e-mail, mensen aan de deur, onderhandelingen en onbekenden die een proefrit met je motor willen maken. en dan moet je maar hopen dat ze ook weer terug-komen. allemaal niet nodig, want je kunt je motor ook door motoPort laten verkopen. Dat doen we graag voor je. Of alvast inruilen, als je van plan bent om later alsnog een motor terug te kopen. Het kan allemaal. motoPort verzorgt dan voor jou het gehele verkooptraject van de motor, zodat je er geen omkijken naar hebt. Bovendien is de kans dat de motor snel wordt verkocht via motoPort ook een stuk groter, omdat de mo-tor dan via een landelijk netwerk met meerdere websites wordt aan-geboden en motoPort ook de moge-lijkheid tot inruil op je motor biedt. Dat geeft een veel grotere reikwijdte bij het kopend publiek. Bovendien biedt motoPort de mogelijkheid tot garantie op de motor, wat je zeker-heid biedt als koper. en bij de koop kan je ook nog je eigen motor inrui-len, zodat je er niet mee blijft zitten. Daarnaast helpt motoPort je om je aankoop te financieren, zodat de aanschaf nog gemakkelijker wordt!

Kom eens langs bij motoPort en kijk hoe voordelig de verkoop van je mo-tor voor jou kan uitpakken!

Het papieren kentekenbewijs wordt vanaf 2013 vervangen door een chipkaart.

Op de pas, die even groot is als een creditcard, staan alle gegevens over het voertuig en de eigenaar. Dat heeft minister van Infrastruc-tuur en milieu melanie Schultz van Haegen (VVD) besloten. Volgens de bewindsvrouw is de chipkaart lastiger na te maken. Diefstal kan

hanDigkeNtekeNBewIjS oP CredItCArdforMAAt IN 2013

zo worden teruggedrongen, ver-wacht zij. Bij gestolen voertuigen worden nu vaak vervalste kente-kenbewijzen gebruikt.

De chipkaart wordt niet duurder dan het huidige kentekenbewijs. alle nieuwe voertuigen krijgen vanaf 2013 de nieuwe kaart, oude-re voertuigen krijgen de chipkaart als ze van eigenaar wisselen.

sell your bikeverkooP je MotorfIetS zorgeLooS vIA MotoPort

3x neWIn 2012 brengt Michelin drie nieuwe bandengamma’s voor motoren op de markt. Ze zijn bedoeld voor ge-bruik op het circuit.

Het gaat om de mICHeLIn Power Cup, die de mICHeLIn Power One Competition vervangt, alsmede de mICHeLIn Power Slick en de mICHeLIn Power rain die de huidige slicks en regenbanden ver-vangen.

michelin, die beschikt over een enorme expertise, opgebouwd door vele jaren internationale competitie,

heeft alle knowhow ingezet om met deze nieuwe banden te beantwoor-den aan de verwachtingen van de gebruikers.

v.l.n.r. de nieuwe michelin Power Slick,

Power Cup en de Power rain.

MICHeLIN LANCeert 3 NIeUwe CIrCUItBANdeN IN 2012

kooptipoPNIeUw erkeNNINg voor de dIfI HUSky tHerMo-overALL.

De Husky overall die over je ge-wone kle-ding gedra-gen wordt, is daarmee dé oplossing voor de koude winterdagen.

Page 12: MotoDrive 4 - 2011

NIEUWE STANDAARDIN SPORT-TOURING

RIDE WITH CONFIDENCE

WWW.DUNLOPMOTORCYCLE.NL

/ De beste grip in zijn klasse, onder droge én natte omstandigheden

/ Uitmuntende duurzaamheid door Multi-Tread technologie

/ Perfecte feedback onder alle hellingshoeken

/ De kortste remafstanden door nieuw profi el

/ Speciaal ontwikkeld karkas voor ongekende stabiliteit en neutraal stuurgedrag op zowel lage als hoge snelheid

/ Breed inzetbaar: van lichte Supersports tot zware tourmotoren

GDE11145_Roadsmart_II_NL-DU_advert_210x285+3.indd 1 25/10/2011 12:04

Page 13: MotoDrive 4 - 2011

shareProdUCteN wAArdereN oP www.MotoPort.NL

Heb je bij motoPort een nieuwe jas, helm of handschoenen ge-kocht en wil je je ervaringen delen ? Dat kan door een waar-dering op motoPort.nl te geven. Onder elk artikel staat de mo-gelijkheid om je ervaringen te delen.

MOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWS MOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWSMOTONEWS

MotoNewsHelemaal op de hoogte zijn van de nieuwste motoren, revolutionaire techniek en modieuze kleding.

Het laatste nieuws lees je hier, in motoDrive magazine.

13

topperBMw S1000rr 2012

Aan de top komen is één ding, aan de top blijven is een tweede. Daarom presenteert BMW nu een vernieuwde versie van de BMW S 1000 RR.

ervaringen uit de racerij zijn mee-genomen in de ontwikkeling van de vernieuwde rr. De superbike biedt nu nog betere prestaties dankzij een gewijzigd rijwielge-

deelte, verbeterde vering, verfijnde motortuning en geoptimaliseerd race-aBS en Dynamische Tractie Controle (DTC).

De rr sluit geen compromissen als het om rijdynamiek en sportiviteit gaat. De vermogensafgifte is nog steeds superieur met 142 kW (193 pk) bij 13.000 toeren per minuut en ook het koppel blijft met 112 nm bij 9.750 toeren per minuut indruk-wekkend, temeer daar het rijklare gewicht – inclusief 90% benzinevoorraad – is

your votes please!SteUN joUw fAvorIete MotoBABe eN SteM oP oP www.MotodrIve.tv/MotoBABe2011

Eindelijk is het zo ver! Je kunt nu stemmen op jouw favoriete Moto-Babe van 2011!

verlaagd tot slechts 202 kg. De vermogensopbouw van de ver-nieuwde superbike is gunstiger geworden dankzij een verhoging van het koppel in het middentoe-rengebied. De berijder heeft voor elke set-up een performance in-stelling beschikbaar: rain, sport, race en slick. een kortere eind-overbrenging zorgt dat de motor te allen tijde met gepaste felheid accelereert.

De nieuwe BmW S 1000 rr is le-verbaar in de kleuren: racingred/

alpinweiss uni, Bluefire uni en Saphirschwartz-metallic.

Ook de traditionele BmW motorrad motorsport kleurstelling is tegen meerprijs leverbaar.

De vernieuwde BmW S 1000 rr staat vanaf 14 januari 2012 bij

de motoPort BmW motorrad dealers.

De 3 laatste finalisten van dit jaar bekijk je vanaf pagina 40 van dit nummer. Kirsten, Heleen en

milou vormen samen met 9 andere schoonheden de volledige line-up van de verkiezingen voor dit jaar.

Stemmen kan tot 1 februari 2012 op www.motodrive/motobabe2011. De winnares krijgt een coverfoto op de eerste uitgave van motoDrive in 2012 en krijgt bovendien een complete nieuw uit te kiezen motoroutfit!

Page 14: MotoDrive 4 - 2011

Honda Crosstourer

een andere primeur is de Crosstourer,

een sportieve toermachine die opvalt

door een allroad-achtig uiterlijk. Toch

is hij niet bedoeld om de Sahara mee te

doorkruisen, maar om comfortabel mee

naar verre bestemmingen te toeren.

Daartoe is de Crosstourer voorzien van

de 1.237cc V4 uit de VFr1200. Voor de

gelegenheid is de krachtbron zodanig

aangepast dat deze meer trekkracht in

de lagere toerenregionen heeft. Ook is

het brandstofverbruik verlaagd. Het blok

levert desondanks een zeer respectabele

129 pk. net als de VFr1200 is de Cross-

tourer leverbaar met een semi-automa-

tische DCT-transmissie. Verder heeft

de Crosstourer een aluminium frame

en comfortabele vering met lange veer-

weg, zodat deze ook op de slechtere

wegen goed wegcontact houdt. De sterke,

schokdempende spaakwielen zijn dankzij

een speciale spaakbevestiging voorzien

van tubeless banden. Verder heeft de

Crosstourer tractiecontrole en een ge-

combineerd remsysteem met aBS. De

aandrijving van het achterwiel geschiedt

via een onderhoudsvrije cardan.

EICMA 2011

Het was een roerig jaar. In

Griekenland gaat het slecht,

Japan beefde op zijn grond-

vesten en Berlusconi verliet

het zinkende Italiaanse

schip. Op de belangrijkste in-

ternationale motorbeurs van

het jaar, de EICMA in Milaan,

was van dat alles weinig te

merken. Het was weer een

ouderwets nieuwsspektakel!

Honda NC700X en NC700S

net als vorig jaar trekt Honda in 2012

ten strijde met een hele vloot nieuwe

modellen. Daaronder twee nieuwe Vision

scooters, een geüpgrade gold Wing

1800 en VFr1200F en een compleet

vernieuwde CBr1000rr Fireblade. Twee

onverwachte Honda-primeurs zijn de

nC700X en nC700S. De eerste is een

allroad-achtige crossover, de tweede

een hippe naked bike. Beide voorzien van

een totaal nieuwe 670cc krachtbron, die

ook de zojuist geïntroduceerde Integra

“scooting-motorcycle” voortbeweegt.

Deze krachtbron is heel vlak onder het

frame gebouwd, terwijl de tank onder het

zadel is geplaatst. Daardoor hebben deze

motoren een enorme bergruimte voorin,

waar normaal de tank zou zitten. Volgens

Honda bieden de nC700X en nC700S een

groot rijgenot omdat het motorkoppel al

vanaf een zeer laag toerental beschikbaar

is. naar wens kan dit koppel via een

gewone zesversnellingsbak of een semi-

automatische dual clutch tranmissie

worden doorgegeven. uiteraard zijn de

nC700X en nC700S ook voorzien van een

gecombineerd remsysteem met aBS.

M I

A

Page 15: MotoDrive 4 - 2011

Bimota

Omvallen is niet erg, als je maar weer

opstaat. Dat demonstreerde Bimota al

menig maal en ook nu laat het merk

zien dat je daarna weer heel stevig op

de benen kunt staan. Dat bewijzen twee

nieuwe modellen van de Italiaanse

framekunstenaars: de DB10 Bimotard en

de DB9 Brivido. De Bimotard is een echte

supermotard, aangedreven door de 100

pk sterke Ducati evo-motor. Het blok is

opgehangen in een stalen vakwerkframe

en voorzien van Öhlins veerelementen en

een bijzondere achterbrug, die eveneens

is uitgevoerd als vakwerkframe. De DB9

Brivido is een brute supersport met een

prachtig gefreesd middenframe en een

zeer kunstige achterbrug, die uitmondt

in twee gefreesde schetsplaten bij de

achteras. radiale remklauwen onderaan

de fraaie upside-down voorvork zorgen

voor de vertraging, terwijl de aandrijving

wordt verzorgd door de beruchte 1198cc

V-twin van Ducati, goed voor 165 pk.

Ducati

De knaller bij Ducati is dit jaar de nieu-

we Superbike, de 1199 Panigale. Deze

super-duc is voorzien van een desmo-

dromisch aangedreven, 1199cc me-

tende L-twin die maar liefst 195 pk aan

de krukas brengt. Het blok maakt ook

deel uit van het dragende gedeelte. Zo

is het aluminium luchtfilterhuis deel van

het monocoque frame. Ook uniek is het

TFT kleurendisplay in het dasboard, dat

heel weinig weegt. een en ander resul-

teert in een ultra laag voertuiggewicht

van slechts 164 kg. geen wonder dat de

motor is voorzien van tractiecontrole en

radiale stoppers om de boel in het gareel

te houden. De 1199 komt er in drie

versies: een “gewone”, een S en een

Tricolore. Die laatste twee zijn voorzien

van elektronisch instelbare vering van

Öhlins. naast de Panigale had Ducati

in milaan nog meer nieuws te melden:

zo is er een nieuwe Streetfighter 848 en

een vernieuwde Streetfighter S, alsmede

een speciale Touring-uitvoering van de

multistrada. Verder wordt de Hyper-

motard-serie uitgebreid met een 1100

evo SP Corse.

BMW Scooters

Veel nieuws bij BmW dit jaar. De F800r,

de ruige naked bike met tweecilinder lijn-

motor, is voor 2012 vernieuwd. Datzelfde

overkwam de S1000rr, die nu klaar is

om aan de top van het WK Superbike

mee te draaien. en dan is er de r1200gS

rallye, die behalve ruige kleuren ook is

voorzien van het slimme, elektronisch in-

stelbare enduro veersysteem ‘eSa’. Het

meest bijzondere nieuws is zonder meer

de komst van de C600 Sport en de C650

gT scooters. geheel volgens de laatste

trend kiest BmW hierbij voor een motor-

fietsconstructie met een in het frame ge-

monteerd motorblok. De aandrijving ge-

schiedt verder via een CVT-transmissie

en een in de swingarm verborgen ketting.

De C600 Sport heeft een wat sportiever

karakter, bij de C650 gT ligt het accent

op het comfort. Beide hebben een 647cc

tweecilinder lijnmotor die goed is voor 60

pk bij 7.500 tpm.

L

N O

Page 16: MotoDrive 4 - 2011

Aprilia

De Piaggio-groep, waartoe aprilia te-

genwoordig behoort, had maar liefst een

uur nodig om het nieuws van alle tot de

groep behorende merken te verkondi-

gen. Daaronder een vernieuwde aprilia

Dorsoduro 1200, een leuke nieuwe 125cc

“Sr motard” en een stoere motorscoo-

ter met een voor dit segment buitenge-

wone krachtbron: de SrV850 is voorzien

van een 90° vierkleps V-twin met 839 cc

inhoud. Dat geeft niet alleen een heel

leuk motorkarakter, maar ook een ver-

mogensafgifte van 76 pk en een koppel

van 76,5 nm, waarbij de motor ook al zo

schoon is dat hij voldoet aan de binnen

een paar jaar te verwachten euro 4 emis-

sie-eisen. De kruk- en transmissieassen

van deze machine draaien tegengesteld

aan de wielen wat een beter stuurge-

drag zou moeten garanderen. Voor een

betere wegligging is het blok niet op de

swingarm, maar in het frame gemon-

teerd. De aandrijving geschiedt middels

een ketting.

Kawasaki ZZR1400

naast een vernieuwde er-6n en er-6f

toonde Kawasaki op de eICma in milaan

ook een totaal vernieuwde ZZr1400. als-

of deze krachtpatser nog niet sterk ge-

noeg was, is hij nu nog sterker. Hij heeft

4 mm meer slag gekregen, waardoor de

cilinderinhoud nu 1.441 cc bedraagt. Door

allerlei technische aanpassingen in het

blok, waaronder gepolijste inlaatpoorten,

grotere uitlaatkanalen en andere nok-

kenasprofielen, resulteert dit in een ver-

mogensafgifte van 200 pk bij 10.000 tpm

(210 met ram-air) en een koppel van 162

nm. Om dit geweld aan te kunnen heeft

de ZZr andere zuigers gekregen, een

verbeterd koelsysteem en een sterkere

krukas. Verder is de ZZr nu ook voorzien

van een anti-hopkoppeling en een stijver

frame, dat profiteert van een langere ach-

terbrug en vering met stuggere veren en

aangepaste dempingskarakteristieken.

een verbeterd aBS-systeem en de toe-

passing van een tractiecontrolesysteem

met drie standen zorgt voor een betere

controle van het immense vermogen.

M I

A

Husqvarna

Sinds Husqvarna tot het BmW-concern

behoort, gebeuren er leuke dingen met

het merk. niet alleen is de kwaliteit en de

afwerking zienderogen verbeterd, maar

er komen ook unieke, fraai gestylde

modellen uit de in het Italiaanse Varese

gevestigde fabriek. Zoals de Concept

e-go, een prototype van een elektrisch

vervoermiddel. Of de “Concept mOaB”,

een moderne interpretatie van een ou-

derwetse scrambler. Of die ooit komt is

de vraag. Wat wel komt is de nuda 900, in

standaard en “r”-versie. De offroad-tra-

ditie van het merk ademt bij deze super-

motard uit alle kieren, maar verder heeft

hij hoekige vormen en gelikt afgewerkt

plaatwerk, dat duidelijk niet is gemaakt

om door takkenbossen te raggen. Het is

een regelrecht straatmonster en daar-

mee de eerste echte wegmotor van Hus-

qvarna sinds 1919. Voor de aandrijving

zorgt een BmW-rotax blok dat afkomstig

is van de BmW F800r. Het blok werd op-

geboord tot 989 cc en kreeg een hogere

compressieverhouding en een krukas

met verzette kruktappen, die het 105 pk

sterke blok een bijzonder karakter geeft.

Page 17: MotoDrive 4 - 2011

Kawasaki Versys 1000

Het grote nieuws dat Kawasaki voor 2012

in petto heeft is de Versys 1000, die naast

de Versys 650 komt te staan. Toch is de

Versys 1000 niet zomaar een grotere

broer, maar een totaal nieuw concept.

Kawasaki noemt het ook bewust geen

allroad, maar een allround straatmotor,

die door zijn rechte zitpositie veel controle

biedt bij krap bochtenwerk of een sportie-

ve rijstijl. Dat verklaart ook de keuze voor

een 17 inch voorwiel en voor een relatief

stijf, aluminium twin-tube brugframe,

dat wordt gecombineerd met een veer-

systeem met relatief grote veerwegen.

Daardoor beschikt de Versys 1000 ook op

slechtere bergwegen over een goed weg-

contact. Voor de aandrijving zorgt de 118

pk sterke, 1.043cc viercilindermotor uit

de Z1000. Voor toepassing in de Versys is

de tuning aangepast, zodat het blok meer

koppel levert in het lage- en middentoe-

rengebied. een tractiecontrolesysteem

en een Power mode-selector zorgen

daarbij voor een optimale controle.

MV Agusta

Ook mV agusta laat weer van zich spre-

ken met twee nieuwe modellen. De eer-

ste is de F3 675, een likkebaardend mooi

gemaakte supersportmachine, die wordt

aangedreven door een nieuw ontwikkel-

de driecilindermotor met 675 cc inhoud.

Dankzij de ultra-korte boring/slagver-

houding van 79 x 45,9 mm kan de mo-

tor zeer hoge toerentallen draaien. Het

maximum vermogen bedraagt dan ook

128 pk bij 14.500 tpm. De rijder kan via

een schakelaar kiezen uit vier motorka-

rakteristieken terwijl de tractiecontrole,

waarmee de motor is uitgerust, acht ver-

schillende niveau’s kent.

een andere nieuwkomer in het mV-

gamma is de Brutale 675, wat in feite een

naakte uitvoering van de F3 is. De motor

is iets anders getuned, waardoor de Bru-

tale maximaal 115 pk ontwikkelt. Ook de

Brutale profiteert daarbij van het 8-traps

tractiecontrole-systeem. geen luxe, want

deze motorfiets weegt slechts 163 kg

(droog) en zal dus best van zijn plek ko-

men…

L

N O

Harley-Davidson

Het Harley-Davidson gamma kent voor

2012 twee echte nieuwe modellen: de

Dyna Switchback en de CVO road glide

Custom. Die laatste wordt gebouwd door

de speciale Custom Vehicle Operations

afdeling van HD. Dat betekent allereerst

dat hij opvallende special paint heeft en

dat hij wordt aangedreven door de sterk-

ste Harley V-twin die er is. Daarnaast

heeft hij een bijzonder luide Harman/

Kardon geluidsinstallatie en een op het

frame gemonteerde “bagger” kuip.

De Dyna Switchback is een nieuw model

in de wat lichtere Dyna klasse. De Switch-

back dankt zijn naam aan het feit dat de

motor in luttele seconden van een luxe

toermotor met koffers en windscherm

te veranderen is een stijlvolle, naakte

boulevardcruiser, voorzien van fraaie vijf-

spaakswielen en comfortabele treeplan-

ken. De beroemde, luchtgekoelde Twin

Cam 103 V-twin zorgt voor de karakter-

volle heartbeat, die het bijbehorende, ul-

tieme toergenot verschaft.

Page 18: MotoDrive 4 - 2011

Moto Guzzi

nadat moto guzzi eerder dit jaar de Cali-

fornia 90 introduceerde ter ere van haar

90-jarig bestaan, voegde het Italiaanse

merk daar op de eICma nog twee nieuwe

opstapmodellen aan toe. De eerste is de

vernieuwde V7, die naast de nodige stijl-

veranderingen ook een nieuwe kracht-

bron kreeg. uiteraard is dat nog altijd een

dwarsgeplaatste V2-motor, de 750cc-

twin kreeg echter 10% meer vermogen,

waardoor ze nu 37,5 kW/51 pk bij 6.200

tpm aan de droge platenkoppeling door-

geeft. Ook het koppel profiteerde van de

aanpassingen, waaronder een Y-vormig

inlaatspruitstuk met enkel gasklephuis

en een hogere compressie. Daardoor is

er nu 58 nm bij 5.000 tpm ter beschikking

van de V7-line-up, die bestaat uit de V7,

de V7 Special en de prachtige V7 racer.

De V7 is niet de enige moto guzzi die van

het nieuwe blok profiteert: ook de nevada

gaat in het vervolg op pad met de ver-

nieuwde V-twin, zodat ook deze custom-

achtige zich tot de nieuwe modellen mag

rekenen.

Piaggio

als Italiaans scootermerk kon Piaggio op

de eICma natuurlijk niet achterblijven:

ze presenteerde dan ook drie nieuwe

motorscooters. De eerste is de Beverly

SportTouring, die als eerste Piaggio pro-

fiteert van een nieuw ontwikkelde 350cc

motor, die 33 pk levert. De tweede novi-

teit is de vernieuwde Piaggio Fly. Deze

“wereldscooter” is uiterlijk opgefrist

en kreeg een tevens een nieuw frame,

waarin een 50cc, 125cc en 150cc eenci-

lindermotor kan hangen. Het topmodel

van de range is de nieuwe X10 maxiscoo-

ter, die in 125cc, 350cc en 500cc variant

verkrijgbaar is. als vlaggenschip van de

range kan de 500cc-versie pronken met

een elektronisch instelbare achterwiel-

ophanging, aBS, aSr, een in de stan-

daard geïntegreerde parkeerrem, een

boordcomputer met LCD-scherm, een

groot windscherm, drie opbergvakken

achter het beenscherm en een genereu-

ze bergruimte.

M I

A

KTM

KTm is in 2012 weer “ready to race” met

een aantal bijzondere motoren. Daar-

onder de Freeride e, een 10 pk sterke,

elektrische offroad waarmee je fluister-

stil over de bospaden kunt rijden en de

Freeride 350, een superlichte offroad

die bedoeld is voor beginnende noppen-

liefhebbers. Voor jonge opstappers in

de asfalt-klasse heeft KTm volgend jaar

naast de Duke 125 ook de iets krachti-

gere Duke 200 in het programma. maar

ook de gevorderde asfaltsurfer wordt in

2012 niet vergeten: daarvoor heeft KTm

een compleet nieuwe Duke 690 ontwik-

keld. Deze sportieve LC4-eenpitter kreeg

nog meer vermogen en levert daardoor

nu zelfs 70 pk! en ook de remmen zijn

van de krachtige soort, met een radiale

vierzuigerremklauw en standaard aBS.

Dat alles wordt gedragen door een stijf

vakwerkframe en is uiteraard verpakt in

een sterk afwijkende, uitdagende vorm-

geving, waarin vooral het brede, meer op

comfort gerichte zadel opvalt.

Page 19: MotoDrive 4 - 2011

Suzuki

nadat Suzuki voor de zomer al een totaal

vernieuwde V-Strom 650 op de markt

bracht, concentreerde het merk uit

Hamamatsu zich voor 2012 verder op de

sportieve prestaties. Dat resulteerde in

een sterk verbeterde gSX-r1000. Deze

Superbike is nu nog lichter en sneller ge-

worden, mede dankzij diverse wijzigingen

aan de viercilinder krachtbron. Die kreeg

lichtere zuigers, andere nokkenassen en

een hogere compressie. Ventilatieopenin-

gen in het inwendige van het blok moeten

pompverliezen verkleinen. Samen met

de betere flow van het nieuwe uitlaatsys-

teem leidt dit tot beter prestaties in het

middentoerengebied en een verlaging

van het brandstofverbruik. uiteraard is

niet alleen de krachtbron herzien, ook

het rijwielgedeelte is onder handen ge-

nomen. Zo kreeg de gSX-r1000 onder

meer nieuwe radiale Brembo monoblock

vierzuigerremtangen, die bijdragen tot de

totale gewichtsbesparing van 2 kg.

Triumph

Hoewel de vernieuwde Triumph Speed

Triple en de T100 Bonneville in Steve

mcQueen-uitvoering op de beurzen de

nodige aandacht kregen, was de nieuwe

Tiger 1200 explorer het belangrijkste

nieuws. een grote “travel enduro”, met

een nieuw ontwikkelde, 1215 cc drie-

cilindermotor. Deze krachtbron levert

maar liefst 137 pk bij 9300 tpm, terwijl het

maximum koppel van 121 nm al bij 6.400

tpm beschikbaar is. Voor het rijwielge-

deelte koos Triumph een vakwerkframe

van stalen buizen, een 17 inch achterwiel

en een 19 inch voorwiel, waaruit blijkt

dat deze explorer nog een zekere mate

van offroadpotentie heeft. Dat blijkt ook

uit de veerwegen van de 46 mm Kayaba

voorvork en de Kayaba achtervering, die

respectievelijk 190 en 194 mm bedra-

gen. Daarmee is het een echte allround

reismachine, die de rijder verwent met

zaken als cruisecontrole, tractiecontrole,

uitschakelbaar aBS, een in hoogte ver-

stelbare zitting, een dito ruit en een aan-

pasbare stuurpositie.

Yamaha

Yamaha richt zich in 2012 op het scoo-

tersegment met een totaal vernieuwde

powerscooter. De T-maX kreeg een

nieuw uiterlijk, dat door hoekige lijnen

wat agressiever en dynamischer over-

komt. maar de veranderingen gaan veel

verder dan een facelift alleen. Ook tech-

nisch werd de T-maX flink onder handen

genomen. Zo kreeg de scooter een lichter

frame, dat is opgebouwd uit elementen

van spuitgietaluminium. Ook de twee-

cilinder lijnmotor werd aangepast. Deze

kreeg een grotere cilinderinhoud van

530cc, terwijl het blok inwendig van diver-

se lichtere componenten werd voorzien.

Ook werden de verbrandingskamers en

de nokkenassen geoptimaliseerd. Verder

kreeg het blok een kunststof inlaatspruit-

stuk, een 34 mm gasklephuis, een lange-

re uitlaat en een nieuwe uitlaatdemper.

Het resultaat van al deze aanpassingen is

dat de T-maX nu een veel sterker koppel

heeft in het lage- en middentoerengebied.

Daarvan profiteert vooral de acceleratie

tussen de 40 en 90 km/uur. De T-max is

verkrijgbaar met en zonder aBS.

L

N O

Page 20: MotoDrive 4 - 2011

€ 50,- is snel verdiend!SCHRIJF JE NU IN VOOR HET ONLINE MAGAZINE, AANBIEDINGEN EN MOTORNIEUWS PER E-MAIL EN MAAK KANS OP EEN CADEAUBON T.W.V. € 50,-!

Interesse in het ontvangen van het online magazine per e-mail? Of het bekijken van het online magazine op de iPad? Schrijf je dan nu in op www.motodrive.tv/inschrijven je ontvangt dan ook meteen de mooiste aanbiedingen en het nieuwste motornieuws per e-mail op je computer, mobiele telefoon of tablet. Schrijf je nu in win één van de tien cadeaubonnen t.w.v. € 50,-.

natuurlijk mag je ook een e-mail sturen naar [email protected] met je naam en e-mail adres. misschien ben jij wel de eerste die een cadeaubon ontvangt!

www.motodrive.tv/inschrijven

Page 21: MotoDrive 4 - 2011

LES.

Het was zo’n druilerige ochtend. Zo één van veel te veel vier-

wielers en lange rijen en verkeerslichten en traag en rood en

invoegen en oprijden tot de stopstreep en er kan nog een trein

komen. Je kent ze wel. Ik verschuilde me achter mijn zonneklep

in mijn dichte helm. 1200 had de slaap nog in de vering en samen

sjokten we door Midden-Nederland. Naast me verscheen uit

het niets een minstens tien jaar oudere motor met daarop een

minstens tien jaar oudere heer. Soepel stuurde hij zijn tweewieler

door het ochtendverkeer. Hij reed tot aan de rotonde, keek even

naar links, gaf gas en vervolgde zijn weg. Het was niets, ‘t stelde

niets voor, het was gewoon een man op een motor. Een motor op

een weg. Op een dinsdag aan het eind van het jaar. Verder niets.

Maar wat een gratie. Wat een stijl. Mijn mond viel open. Ik draaide

mijn zonneklep weg en gaf gas. Ik volgde hem op gepaste afstand

tussen de lange rij auto’s. Hij leek geen last te hebben van een

plotseling spiegeltje of sandwich van vrachtwagens. Hij gleed

door de ochtend-ellende als een mes door een warme croissant.

Ik volgde en keek. Hoe was zijn zithouding? Hoe draaide hij aan de

gashendel? Steunde hij meer op zijn pols dan op zijn arm? Ik was

wakker. Klaarwakker. Net als 1200. Er leek meer vermogen on-

der me en ook de vering leek te zijn ontwaakt. Het verkeerslicht

sprong in de verte op rood. Meneer Soepel stond al met beide

benen op de grond en keek niets vermoedend naar de lampen

in de lucht. Ik zette zo ervaren mogelijk 1200 naast hem, klapte

mijn helm open en keek ‘m aan. Wie was deze lone ranger? Wie

was deze held op wielen? Even leek hij zijn gezicht naar mij te

keren. Even dacht ik een grijze snor onder een dikke neus te zien.

Even dacht ik een chagrijnige kop te zien. Toen sprong het licht op

groen. Een kneepje koppeling, een tikje versnelling een vleugje

gas en weg was hij. Het was de omhaal van van Basten, de bal-

behandeling van Bergkamp, het was ‘songs in the key of life’ van

Stevie Wonder, het was sushi. Mijn mond hing nog steeds open.

Achter mij werd er getoeterd. Ik trapte 1200 in z’n één, gaf gas en

liet de motor afslaan. Weer werd er getoeterd. Vanaf hier weet ik

‘t niet meer zo goed. Ik ben op mijn werk gekomen en weer thuis.

Het zal allemaal wel. 25 jaar overtuiging en ervaring was in één

klap gezond motorverstand geworden. Sinds die ochtend ben ik

me bewust van al mijn handelingen met 1200. Of ik nu mijn pak

aantrek of een bocht inschat, ik ben bewust geworden. Door die

ene ongevraagde, onaangekondigde, plotselinge les. Les in fijne

motoriek.

© Bas Westerweel

2021

MotoCoLUMN

Bas Westerweel is fervent motorrijder en doet dat het liefst op zijn BmW r1200gS. Hij is bekend als televisie-presentator van program-ma’s zoals Fort Boyard, Het Klokhuis, deed de stem van Plankton in Spongebob Squarepants en ging op avontuur in de VIP editie van Peking express.

€ 50,- is snel verdiend!

Page 22: MotoDrive 4 - 2011

SW-MOTECH BARACUDA FLUO.Ben je een echte doorrijder in de winter? met deze opvallende fluorescerende waterdichte rugzak van SW-motech val je extra goed op tijdens de grauwe winterdagen! De SW-motech Baracuda rugzak is voorzien van een speciaal compartiment voor een notebook (tot 17”) en sluit dankzij de ergonomische schouder- en tailleband perfect aan op je lichaam. Dankzij het harnas draagsys-teem zit deze waterdichte reisgenoot perfect op je rug! Ook leverbaar in zwart. Inhoud: 25 liter. Verkrijgbaar bij motoPort. adviesprijs € 89,95.

DUCATI CITY KING; DESIGN FIETS MET TRAPONDERSTEUNING.De City King heeft de geometrie en het uiterlijk van een gewone fiets en voelt ook zo aan. met als verschil dat hij je moeiteloos overal heen brengt met het gemak van een bromfiets of een auto. Ducati heeft wederom de ultieme balans weten te vinden tus-sen vorm en inhoud, schoonheid en functionaliteit, charme en prestatie. geen lompe, zware mix van ijzer en printplaten maar een revolutie in fietsen met trapondersteuning door het gebruik van lichte legeringen en geavanceerde technologie.

Get noticed!

‘gordIjN’ vAN BLAUw Met wItte Led verLICHte SNeeUwvLokkeN.Het maakt niet uit hoe hard je je ogen dichtknijpt en hoopt, de kans dat het sneeuwt met Kerst is aan-wezig maar niet erg groot. Laat dat geen belemmering voor je zijn om toch een mooi uitzicht te hebben, want deze grote LED verlichte sneeuwvlokken vrolijken iedere muur of raam op. Het sneeuwvlok gor-dijn heeft een lengte van 2,5 meter en bestaat uit 8 decoratieve sneeuwvlokoken, ieder voorzien van 12 LED lampjes. KIes uit de 4 verschillende modussen vanuit je luie stoel met de multifunctionele controle unit. Verkrijgbaar via www.firebox.com voor € 46,-

LED snowflakes

Pimp my wire

Ducati bike

wIreBLooM.Het is helaas niet altijd te voorkomen dat electriciteitskabels, die vanuit het stopcontact komen, in het zicht hangen. Maar nu is er iets nieuws! Vrolijk je electriciteitskabels op en werk ze meteen mooi af met deze Wirebloom vogel en blaadjes. In de verpakking vind je 12 groene blaadjes en één rode vo-gel. Voor de dunnere kabels zijn kleine adaptertjes/ extra stukjes bijgesloten. Leuk om de woonkamer op te vrolijken of voor de kinderkamer. Schitterend kado-idee voor de feestdagen! Verkrijgbaar via www.qingsize.nl voor € 6,- per set.

Page 23: MotoDrive 4 - 2011

Lifestyle

Camper

Sub zero

NokIA LUMIA 800.Op smartphone gebied was het de afgelopen jaren angstvallig stil rond Nokia. Begin dit jaar echter, werd de koers radicaal omgegooid. Nokia liet zijn besturingssysteem Symbian los en ging met Microsoft in zee. Uitge-rust met Windows Phone en voorzien van een solide en hip jasje is deze phone verkrijgbaar in de kleuren zwart, cyaan en magenta. De eerste berichten van gebruikers zijn erg goed te noemen. Het scherm is kraakhelder, heeft een erg goede contrastratio en heeft een grootte van 3,7”. Verder heeft hij een camera met van 8 mp aan boord en kun je filmen op 720p met 30 frames per seconde. Nu verkrijgbaar bij je telecomwinkel!

New window(s)

Cool Hotness

motoDrive magazine selecteerde speciaal voor jou deze prachtige, gloednieuwe lifestyle spullen!

‘VAN TENT’ VW CAMPER.De coolste retro-tent voor het komende voorjaar! Deze 4 persoons tent is uitgebracht in licentie van Volkswagen en is een kopie van de wereldberoemde VW Camper uit 1965. en niet alleen het uiterlijk is mooi. In de tent is voldoende ruimte voor vier personen en er zijn twee volwaardige slaapkamers. Ben je kleiner dan 1.83m dan kun je er rechtop in staan. Bij regen hoef je niet te vrezen voor natte kleren: het dak is 3 cm dik en de wanden 1 cm. Ook het ingenaaide grond-laken is waterproof. Ook in geel of rood verkrijgbaar via www.ditverzinjeniet.nl voor €339,-

ISOTONER SMARTOUCH GLOVES.een touchscreen bedienen met je handschoenen is een beetje zoals in je neus peuteren met een bivakmuts op... Handschoenen geleiden helaas geen electriciteit, maar dankzij de super-zachte SmarTouch handschoenen, die zijn voorzien van geleidend materiaal op de toppen van de wijsvinger en duim, kun je nu ook in omstandigheden ver onder het vriespunt naar hartelust klikken, scrollen en ‘pinchen’. Fotografeer ijsberen, scroll door je foto’s bij een ijskoude bushal-te of stuur een sms vanaf de hoogste skipiste. Verkrijgbaar via www.firebox.com voor € 23,-

zIPPo HANdeNwArMer.Deze ultra stylistische handenwarmer van Zippo ziet eruit als een aansteker maar maakt geen gebruik van een vlam. Het lijkt alsof je een volledig haardvuur in je broekzak hebt, maar dan zonder de houtblokken en ander ontvlambaar spul. De prachtig afgewerkte Zippo produceert tot 10x langer warmte dan concur-rerende handenwarmers en gaat meer dan 12 uur mee, na éénmalig vullen met 12 ml. aanstekervloeistof. Ideaal voor de winterse kampeertrip, skieërs, vissers, bergbeklimmers en ieder ander met snel afkoelende handen. Verkrijgbaar via www.firebox.com voor € 23,-

2223

Page 24: MotoDrive 4 - 2011

Zeer binnenkort verkrijgbaar bij motoPort; de nieuwe collecties van dé specialisten in motorkle-ding: DIFI en Dane Bikewear. Bezoek een motoPort winkel of bekijk de collectie in de webshop op www.motoport.nl.

MotofASHIoN

€ 589,-DANE JACK LYNSTED LED GORETEX

wereLdPrIMeUr!

DANE, een van de eerste pioniers in het ontwikkelen van motor-kleding met Gore-Tex® kleding voor motorrijders, komt met een (r)evolutie in motorkleding. Handig bedienbare LED verlichting in het voor- en achterpand van een DANE jack.

Slechte zichtbaarheid in het verkeer is een zwak punt bij motorrijders. met het Dane Lynsted jack, met 6 (witte) LeD lampjes op het voor-pand en 5 (rode) LeD lampjes op het rugpand, beslist de motorrijder zelf wanneer hij zijn zichtbaarheid wenst te vergroten en zelf een opvallende actieve lichtbron wordt.

alle motoPort vestigingen houden vanaf 20 december een preview en hebben dan een demonstratiemo-del van het Dane jack in huis. ga dit wereldnieuws dus snel bekijken.

Page 25: MotoDrive 4 - 2011

THE fuTurE IS HErE! SNEAk PrEvIEw

COLLECTION 2012

€ 149,95DIFI JACK TEMPEST

€ 259,95DIFI JACK LAGUNA SECA AEROTEX

2425€ 139,95DIFI DAMESJACK FRIDA LX

€ 199,95DIFI JACK AVATAR AEROTEX

€ 599,-DANE JACK SKAGEN PROSHELL GORETEX

PrIjSdoorBrAAk!

LEVERBAAR VANAF MEDIO DECEMBER

Page 26: MotoDrive 4 - 2011

€ 659,95DIFI COMBI JEREZ

€ 229,95DIFI BROEK QATAR

€ 549,95DIFI COMBI VALENCIA PRO

SPOrTIEf LEErjANuArI 2012 SPOrT LEEr MAAND

€ 599,95DIFI COMBI & OVERALL IMOLA EX3

€ 299,95DIFI JACK ASCARI

€ 299,95DIFI JACK ELROY II

NIeUw!

Page 27: MotoDrive 4 - 2011

Bij motoPort tref je in januari al een zeer ruime collectie leer aan. niet alleen voor de sportieve rijder, maar ook voor de cruiser en chopper rijders. De afgebeelde artikelen zijn slechts een kleine greep uit het totale assortiment. Voor de complete collectie leren motorkleding en advies op maat kom je naar motoPort of bezoek je www.motoport.nl

De DIFI Combi ImOLa eX3 is leverbaar in zwart en wit, waarbij het mogelijk is om zelf je combi samen te stellen met de maat en kleur die bij je past. maatverschil in jas en broek is hierbij geen enkel probleem!

2627

€ 499,-

€ 299,95

DIFI JACK MOTEGI

MotofASHIoN

Page 28: MotoDrive 4 - 2011

Op je eigen motor dwars door de ongerepte natuur van dit schitterende land.

AvONTuurLIjk

IjSLAND

Als je denkt aan een vakantie op de motor dan denk je niet zo snel aan IJsland. Denk je aan IJsland

dan denk je aan kou, ijs en depressies. Ja, op IJsland heeft moeder natuur het nog voor het zeggen.

Zo bleek ook wel afgelopen jaar toen de uitbarsting van de Eyjafjallajokull vulkaan het Europese

vliegverkeer lam legde. Maar, met zijn actieve vulkanen, onmetelijke gletsjers, uitgestrekte lava-

woestijnen, warme bronnen, ontelbare watervallen en kleurrijke bergketens heeft het landschap

van IJsland de avontuurlijk ingestelde motorrijder heel wat te bieden.

Page 29: MotoDrive 4 - 2011

MototrAveL

2829

Page 30: MotoDrive 4 - 2011

Sinds1980 ben ik zo’n 40 keer naar IJsland afgereisd. Te voet, te paard met de jeep of fietsend, maar nog nooit op de motor. Daar kwam afgelopen sep-tember verandering in. Zes mannen en twee vrouwen rijdend op Yamaha, KTM en BMW motoren gingen met mij mee om IJsland op de motor dwars over te steken, niet één keer, maar twee keer.

Extreme wind en harde regennadat we de motoren in de haven van reykjavik hebben opgehaald staan we meteen op scherp. Over deels onverharde bergpaden steken we het schier-eiland reykjanes, van kust naar kust, schuin over. We volgen de soms engels aandoende kustlijn, passeren de continental divide, stoppen even later bij een solvatorenveld, zien meters hoge golven op steile kliffen kapot slaan en pas-seren de imposante Skogafoss. De laatste 30 kilometer van onze eerste dag zouden weer onverhard zijn. Ware het niet dat de extreme wind en slagregens van het laatste uur roet in het eten gooiden. achteraf was het geen straf om te stranden. Het hotel bleek over een uitstekende keuken te beschikken en het warme water van de nabij gelegen “bubbel” baden was een weldaad voor stijve spieren. De meegenomen rum deed de rest.

Land van vulkanen en rivierenHelaas blijken de buien hardnekkig van aard te zijn. Het regent nog steeds wanneer we richting de spleetvulkaan Lak-agigar rijden. een rij van 120 kraters markeren de scheur waaruit in 1783/1784 negen maanden lang lava stroomde. Inmiddels is het zwarte lava bedekt met een tapijt van felgroen gekleurd mos en gras. Dat deze dag niet alle nattigheid van boven komt blijkt al snel wanneer we voor “onze” eerste uitdaging staan. een rivier, dertig meter breed en nergens een brug te bekennen. Tsja, rivieren zat in het binnenland maar aan bruggen bouwen doen ze hier niet, die Ijslan-ders. Dan maar er doorheen. na enige discussies over waar wel en waar niet, hoeveel gas te geven of juist niet stonden we dan toch, soms met vereende krachten, aan de overkant. na drie kilometer was het weer raak. Iets breder deze keer. De aanhoudende regen deed ons besluiten deze rivier te laten voor wat hij was en terug te keren naar het hotel van de vorige avond. Het warme water van de bubbelbaden lonkte en niet te vergeten, het restje rum.

Sprookjesachtige vergezichtenna regen komt zonneschijn en na asfalt komt steenslag. Zo ook op Ijsland. We draaien het binnenland in en zetten koers richting het noorden. We vol-gen het onverharde pad kriskras door het verrassend groene landschap en worden regelmatig getrakteerd op fantastische uitzichten op het zonover-goten, sprookjesachtige landschap van Blafjell. riviertjes zoeken hun eigen weg en kruisen regelmatig ons pad. Daar waar vulkaanuitbarstingen in oude tijden het landschap wreed uit elkaar gescheurd hebben, stort het water in adembenemend mooie watervallen de diepte in. aan het einde van een dag vol ohhh’s en ahhh’s, stoppen we bij de gekleurde rhyolietbergen en warme bronnen van Landmannalaugar. een gebied met veel geothermische activiteit

en bizar gevormde lavavelden. Hier vind je ook veel zuiver obsidiaan, een half-edelsteen, ook wel vulkanisch glas genoemd.

Dit is IJsland ten voeten uitWe gaan verder naar het noorden en komen terecht in het totaal verlaten bin-nenland. Hoe gedetailleerd mijn kaart ook is, uit niets valt te achterhalen wat ons de komende uren te wachten staat. Toeristen komen hier nauwelijks, en al helemaal niet op de motor. De paar Ijslanders die hier zelf met de auto komen weten het wel; Stoppen, 4x4 inschakelen, bandenspanning aanpas-sen, sperdifferentieel en lage gearing en gaan. De komende uren draaien we bocht na bocht door een maanlandschap van lava, zand en rotsen. De haarspeldbochten in de alpen zijn flauwe varianten van de soms onmogelijk lijkende curven die het pad hier maakt tussen de bizar gevormde lava en rots-formaties door. Lunchen doen we midden op de “weg” en regelmatig stop-pen we om de route te “controleren” op kaart en kompas. We volgen min of

meer de contouren van de Vatnajokull, met 8400 km2 de grootste gletsjer van europa. We passeren zwarte zand-woestijnen, verwonderen ons over tafelbergen (restanten van vulkaanuit-barstingen onder het gletsjerijs van de laatste ijstijd) en rijden door kilometers brede, net niet opgedroogde rivierbed-dingen, op “tast” afstand van het met

een dikke laag vulkanisch as en modder bedekte gletsjerijs. Wanneer we uit-eindelijk askja naderen laat het Ijslandse weer zien hoe wispelturig het kan zijn; sneeuw.

Land van contrastenBij de doorsteek van noord naar Zuid, laten we ons al snel verleiden door het vriendelijk ogende berglandschap van noord Ijsland. glooiende hellingen, groene bergweiden, besneeuwde bergtoppen, sprookjesachtige watervallen en fantastische tracks die al dit schoons met elkaar verbinden. Wanneer we Hveravellir naderen maakt het feeërieke landschap plaats voor een droog en ongenaakbaar kaal landschap waar stof en storm de scepter zwaaien. je hebt weinig fantasie nodig om te begrijpen dat dit het land is waar volgens Ijslandse saga’s kwaadaardige trollen leefden en outlaws niets vermoedende reizigers beroofden van hun voedsel en schaarse bezittingen. gelukkig was dat lang geleden en genieten wij op onze laatste dag onbekommerd van wederom een warm “bad” naast een berghut. Wanneer we ‘s avonds laat vanuit het warme water ook nog eens getrakteerd worden op een lichtshow van aurora Borea-lis, het noorderlicht is het plaatje compleet en, zoals Han met een diepe zucht van voldoening fluisterde: “nu kunnen we naar huis” .

In 2012 kun je met IJslandkenner en schrijver van dit reisverhaal, Paul Duijf, mee naar IJsland om twee weken lang zelf te ervaren hoe overweldigend motorrijden is op dit schitterende eiland. Voor meer informatie over de Trans Iceland Motor Challenge, kijk je op de website van Travel 2 Explore: www.travel2explore.com

AvONTuurLIjk

IjSLAND

“Tsja, rivieren zat in het binnenland maar aan bruggen bouwen

doen ze hier niet, die Ijslanders. Dan maar er doorheen.”

Page 31: MotoDrive 4 - 2011

3031

Schitterende afdalingen en beklimmingen.

Genieten van een warm ‘bad’.

Adembenemend mooie watervallen bij Blafjell. Bij gebrek aan een brug; dwars door het water heen.

We passeren zwarte zandwoestijnen. Genietend van het uitzicht.

Pauze midden op de weg.

MototrAveL

Page 32: MotoDrive 4 - 2011

Adverts.indd 6 01-09-2010 10:30:58

Page 33: MotoDrive 4 - 2011

wINterBeUrt

* Vraag naar de voorwaarden in de winkel of kijk op www.motoport.nl

3233

Een winterbeurt is voor zowel de staller als voor de doorrijder nood-zakelijk. Voor beiden moet de motor in topconditie zijn om problemen te voorkomen. MotoPort organiseert daarom al jarenlang de Grote Winterbeurt Actie, waarmee de motor optimaal op de winter wordt voorbereid.

maak nu een afspraak voor een grote Winterbeurt bij motoPort en profiteer van de grote Winterbeurt actie*

We halen je motor gratis op, waar ook in Nederland

We voeren een grote beurt uit, van a tot z met veel aandacht

voor onderdelen die in de winter extra kwetsbaar zijn

We maken de motor grondig schoon en poetsen ‘m op, gratis

We leveren je motor gratis weer af

geef je motor de verzorging die hij nodig heeft en maak tijdig een af-spraak voor een grote winterbeurt. maak een afspraak voor een grote Winterbeurt bij één van de motoPort vestigingen of meld je motor een-voudig aan via www.motoport.nl. De actie loopt tot 31 januari 2012.

Page 34: MotoDrive 4 - 2011

Een vereniging met drive!Interview met KNMV Directeur Patrice Assendelft

Patrice Assendelft is directeur van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging, een belangenorganisatie die zich inspant om te zorgen dat wij onze motorhobby optimaal kunnen beleven. Nu en in de toekomst…

‘ ‘

Page 35: MotoDrive 4 - 2011

De KNMV behartigt al sinds 1904 de belangen van de Nederlandse motor-rijder. Tegenwoordig gebeurt dat onder leiding van de 41-jarige Patrice Assendelft, die sinds 2006 bij de KNMV actief is. En natuurlijk rijdt hij ook motor: “Helaas doe ik dat te weinig”, vertelt Patrice in zijn Arnhemse kan-toor. Ik werk 60 uur in de week en wil mijn vrouw en drie kinderen ook nog af en toe zien. Bovendien loop ik 80% van de tijd in een maatpak. In het bui-tenland gaan mensen daarmee gewoon op een scooter, maar hier willen we dat niet stimuleren. Als ik motor rijd, draag ik een veilig motorpak.”

SportbondDe motorsport is een belangrijke peiler van de KnmV: “We ondersteunen alle takken van motorsport, zowel in de breedte als richting topsport. We geven sportlicenties uit en helpen sportclubs, die hun evenementen onder auspiciën van de KnmV organiseren. We helpen ze met verzekeringen, regels en vergunningen. Dat laatste is zo ingewikkeld geworden, dat de ge-middelde crossclub dat niet meer zelf voor elkaar krijgt. een club bestaat im-mers doorgaans uit vrijwilligers. ge-weldige mensen, die enorm veel vrije tijd in hun club en hun evenementen steken, zodat anderen de motorsport kunnen beoefenen. Ik heb daar enorm veel respect voor. Onlangs hebben we deze vrijwilligers daarom in het zon-netje gezet, zowel bij de offroad sporten als bij de wegrace. We hebben bij het publiek een minuut aandacht en groot applaus voor deze groep gevraagd.”De laatste jaren doet de KnmV ook veel om de motorsport naar een hoger niveau te tillen. ”We zijn acht jaar geleden een project gestart om jong talent in de motorcross naar het topniveau te brengen. en met succes, dat be-wijst jeffrey Herlings dit jaar met een tweede plaats in het WK mX2. Komend

jaar starten we ook een dergelijk project in de wegrace, met Barry Veneman als bondscoach. Het doel is om weer aansluiting te krijgen met de internationale top. Wij zien daarin belang voor de gehele motorwereld, want als er succes is in de motorsport staat het hele motorrijden ook meer in de belangstelling.”

BelangenbehartigingInmiddels heeft de KnmV meer dan 50.000 leden, waarvan 35.000 “ge-wone” motorrijders, die voor hun belangenbehartiging eveneens op de

KnmV kunnen rekenen. “We hebben bijvoorbeeld sterk geageerd tegen de ongenuanceerde, negatieve manier waarop motor-

clubs in de pers worden afgeschilderd. Verder overleg-gen we veel met Den Haag. We zijn voor Verkeer en Waterstaat een serieuze gesprekspartner, omdat we niet alleen maar protesteren, maar zelf ook een bijdra-ge leveren aan de verkeersveiligheid. We investeren veel

in opleidingen en voorlichting van motorrijders. Schreeu-wen op het malieveld, daar bereik je niets mee. je moet een netwerk bouwen, constructief meedenken en nuttige informatie

aanleveren. Dan word je serieus genomen en kun je wat bereiken. Zo hebben we bijvoorbeeld bereikt dat er sinds kort weer offroad-ritten op defensieterrein mogen plaatsvinden. Dat is belangrijk, want als er meer

mogelijkheden zijn om legaal te rijden wordt er minder “wild” gereden. Zo beperk je de overlast. Om die reden hebben we onlangs samen met

de mOn ook besloten om het geluidsniveau in de motorcross terug te bren-gen naar 94 dB(a). Veel crossers begrijpen dat niet, die denken dat een mo-tor die meer lawaai maakt ook beter trekt. meestal is dat niet zo, bovendien moet iedereen zich toch aan dezelfde limiet houden. Belangrijker is dat de omgeving zich niet aan jouw hobby ergert, want dan mag je straks nergens meer rijden.”

Rijbewijs en APKeen ander politiek actiepunt is de nieuwe rijbewijswet, die in 2013 van kracht wordt. er komen drie categorieën: 125cc voor achttienjarigen, 250cc voor 20-jarigen en een vol-vermogen klasse, waarvoor je 24 moet zijn of twee jaar 250cc moet hebben gereden. Tussen elke stap moet je opnieuw exa-men doen en dat lijkt een grote barrière om vroeg het rijbewijs te halen. “in de praktijk zal het voor de branche nauwelijks effect hebben”, stelt Patrice.

“gemiddeld haalt de nederlander zijn motorrijbewijs nu ook pas op zijn 28e. maar we proberen in elk geval om de limiet voor 125cc naar 17 jaar te krij-gen. Waar we ons meer zorgen over maken is de gevolgen die de wet heeft voor de endurosport. We steken veel energie in de ontwikkeling van jong talent, maar het helpt niet als die twee

jaar later op een volwaardige competitiemachine mogen rijden dan de rij-ders in andere landen.”

een tweede actiepunt is het plan voor een motorfiets aPK. “Wij zijn daar fel op tegen. Slechts 0,2% van de motorongevallen heeft een technische oor-zaak. een aPK heeft dus geen enkel nut voor de verkeersveiligheid. De raI is voor, omdat die denkt dat hun dealers daar geld aan kunnen verdienen. maar ons standpunt is dat je het motorrijden niet onnodig duurder moet maken. Dan laten mensen de motor staan en daar wordt niemand beter van. gelukkig is de minister het met ons eens.”

Veiligheid bevorderenOok de verplichting om beschermende kleding te dragen, zoals onlangs in België geïntroduceerd, gaat de KnmV te ver: “je hoeft niet gestudeerd te hebben om te snappen dat je met goede motorkleding veiliger op de motor zit. maar de vrijheid van het individu is ook belangrijk. mensen moeten zelf hun verantwoordelijkheid nemen. Daarom geloven wij meer in het voorlich-ten en trainen. We geven cursussen waarbij we ons zowel op verkeersdeel-neming als op motorbeheersing richten. als je de beheersing van je motor hebt geautomatiseerd, heb je meer tijd om het verkeer waar te nemen. Onze combinatietrainingen zijn hierop geënt.

Verder informeren we onze leden via nieuwsbrieven, ons eigen magazine en e-mailacties. Zo hebben we net een mailing gestuurd over de ins en outs van rijden in de herfst en geven we in het voorjaar voorlichting over het op-stappen na de winterstop. Dat is belangrijk, want in die periode gebeurt nog wel eens wat. Kijk daarom je motor na de winterstop goed na of laat hem bij je dealer nalopen. gun jezelf de tijd om aan de motor te wennen en gun anderen de kans om weer aan jou te wennen. Werk aan je zichtbaarheid en draag fluorescerende kleding. motorrijden is niet gevaarlijk, maar je bent kwetsbaar. als je daar goed mee omgaat rijd je veilig.

MotoPeoPLe

3435

“De KnmV investeert in opleidingen en voorlichting van motorrijders.

Schreeuwen op het malieveld, daar bereik je niets mee.”

Page 36: MotoDrive 4 - 2011

BEST Of BOTH wOrLDSEnigszins verrast ben ik wel als ik het gas open draai en de weg naar Levanto oprijd. De Integra zien er uit als een scooter, maar voelt als een echte motorfiets!

De Integra ziet er uit als een forse scooter. Hij heeft daarbij onmiskenbare familietrekjes van de VFR1200F Road-Sport motorfiets, met een V-vormi-ge lamppartij en openingen tussen de panelen. Verder heeft hij een spor-tief, kort kontje en een dito onderkuip. Ook als je gaat zitten lijkt het nog een scooter. Het zadel is lekker breed en voelt erg comfortabel, de zit is met 790 mm lekker laag, terwijl je met je voeten naar voren op de treeplanken zit. Mijn knieën komen net niet tegen de uitsteeksels van het dasboard, waarin een compact maar overzichtelijk digitale display zit. Hierin wordt de toerenteller in de vorm van een digitale staafdiagram weergegeven, terwijl het display verder nog een versnellingsindicator, een snelheidmeter een brandstofmeter, twee tripmeters en een klok toont. De hoge ruit, die boven dit dashboard uittorent, geeft adequate bescherming tegen de elementen.

MotorgevoelZodra je gaat rijden, verandert het gevoel. De Integra vertoont niet het su-perlichte stuurgedrag van een scooter, maar geeft veel meer dat motor-fietsgevoel, waarbij je echt wat “tussen de benen” hebt. Dat komt omdat de Integra een heel andere frameconstructie heeft. Het is een variant van een “diamant” motorfietsframe, met twee dikke bovenbuizen en neerwaartse buizen waar het motorblok heel vlak onder is gemonteerd. Dat geeft 50%-50% gewichtsverdeling, wat veel gunstiger is dan een normale scooter- constructie. Ook de grote, aluminium 17 inch wielen dragen door het grotere gyroscopische effect bij aan het motorgevoel. je kunt de Integra daarmee lekker soepel de bocht in laten rollen. Dat doet hij heel betrouw-baar, zonder over- of onderstuur. en de vloeistofgekoelde, tweecilinder lijnmotor zorgt dankzij een uniek motorkarakter voor een flinke dosis rijple-zier. motorontwerper masanori aoki vond dat er te vaak concessies werden gedaan aan de trekkracht bij lage toerentallen om mooie vermogenscijfers bij hoge toerentallen te halen. “een motor die goed van onderuit trekt geeft meer emotie en meer “fun” dan een conventionele motor”, zo stelt aoki.

Verzette kruktappenHet motorblok van de Integra is dus lekker laagtoerig, maar is daarbij ook zeer compact en zuinig, dankzij allerlei wrijvingsverlagende constructies. maar het mooiste is dat de 670 cc lijnmotor een lekkere roffel geeft, die doet denken aan het karakter van een V-Twin. Dat komt doordat de kruktappen

KIJK OP WWW.MOTODRIVE.TVVOOR DE VIDEO VAN DE GLOED-NIEUWE HONDA INTEGRA 700 EN GEEF JE OP VOOR EEN PROEFRIT!

Page 37: MotoDrive 4 - 2011

MototeSt

3637

van de krukas 90° ten opzichte van elkaar verdraaid zijn. De zuigers gaan dus niet tegelijkertijd omhoog en omlaag en de iridium bougies vonken niet om de 360°, maar beurtelings na 270° en 450°. Dat geeft die kenmerkende, verslavende heartbeat. “een paralleltwin voelt saai, dat geeft geen emotie. een V-twin wel, maar die bouwt niet zo compact. Vandaar deze oplossing”, verklaart aoki. Omdat de zuigers ongelijk bewegen, moest er een balansas worden gebruikt. Die heft echter niet alle onbalans op, omdat trillingen voor gevoel en emotie zorgen. en dat klopt, als je ermee wegrijdt zit er een pret-tige dreun in, die klinkt als een V-Twin. maar het mooiste is hoe soepel de twin van onderuit accelereert, waarbij de semi-automatische Dual Clutch transmissie goede diensten verleent.

Dual ClutchBij een Dual Clutch Transmissie bestaat de versnellingsbak uit twee aparte delen, die door het motormanagement beurtelings worden ingeschakeld. Honda paste deze techniek voor het eerst toe op de VFr1200F, maar verbe-terde de techniek voor de Integra. Daarbij werd ook de software verfijnd. net als voorheen heeft de DCT drie programmastanden: de automatische stan-den “Sport” en “Drive” en een manuele schakelstand. De programma’s zelf zijn echter gewijzigd. In de D-stand past het systeem de schakelkarakteris-tiek aan als er sportief wordt gereden. Verder kan de rijder ook in de auto-matische programma’s zelf een andere versnelling kiezen. Bij de nieuwe DCT zal het systeem na verloop van tijd echter vanzelf weer overschakelen naar de automatische stand. en dat werkt geweldig. In de D-stand schakelt de Integra vroeg op, zodat er zuinig wordt gereden. In de S-modus trekt de twin wat verder door in de toeren en schakelt hij ook bij hogere toerentallen terug, waardoor de Integra lekker vlot de bochten uitschiet en je al gauw wat sportiever rijdt. De vering kan zo’n sportieve rijstijl goed aan. Die voelt lekker soepel, maar wel progressief. Daardoor is de Integra lekker comfortabel zonder dat hij deinerig wordt op slecht wegdek. Hij blijft lekker stabiel, ook tijdens het remmen. Het gecombineerde remsysteem is goed doseerbaar en zorgt voor strakke remacties, waarbij je niet al te hard in het hendel hoeft te knijpen om flink te ankeren. en dat alles natuurlijk onder het wakend oog van de aBS...

Scooting MotorcycleIs het een motor of is het een scooter? geen van beide, want de Integra “in-tegreert” de kwaliteiten van beide concepten in één voertuig. een voertuig dat een hoge funfactor heeft dankzij een uniek motorkarakter en een handi-ge DCT transmissie. en dat bij een superlaag verbruik, want volgens Honda loopt deze “Scooting motorcycle” 27,9 km op een liter brandstof. De Integra is dus ook nog vriendelijk voor de portemonnee!

TECH SPECS HONDA INTEGRA 700 motor Vloeistofgekoelde 2-cilinder SOHC lijnmotor met 270° krukasCilinderinhoud 670ccmaximum vermogen 38,1 kW@6,250 tpmmaximum koppel 62 nm @ 4,750 tpmTransmissie semi-automaat met Dual Clutchaantal versnellingen 6Banden voor/achter 120/70-17, 160/60-17Voorrem enkele 320 mm remschijf, CBS en aBSachterrem 240 mm remschijf, CBS en aBSrijklaar gewicht 238 kgZithoogte 790 mmTankinhoud 14,1 literLeverbare kleuren rood, wit, blauw, zwart

Page 38: MotoDrive 4 - 2011

MOTOBABES

MOTOBABE VERKIEZING 2011 STem nu OP jOuW FaVOrIeTe mOTOBaBe!

In dit laatste nummer van 2011 presenteert motoDrive een nieuwe selectie van 3 kandidates die door de professionele vakjury zijn geselecteerd en beoordeeld op styling, originaliteit en uitstraling. Salvador Pozo heeft wederom de photoshoot voor zijn rekening genomen.

en met de drie motoBabes in deze uitgave is het eindelijk zo ver! De twaalf dames die meedingen naar de titel “motoBabe van het jaar 2011” zijn bekend! Belangrijker is nog dat jij als lezer vanaf nu de gelegenheid hebt om op je favoriet te stemmen. er kan gestemd worden tot 1 februari 2012. De winnares krijgt een coverfoto op de eerste uitgave van motoDrive in 2012 en wint bovendien een compleet nieuwe motoroutfit van motoPort.

rechtsonder HELEEN DEN HARTOG (30) IK WORD Dé MOTOBABE 2011 OMDAT......ik graag aan anderen wil laten zien hoeveel vrijheid je op een motor hebt en dat het daarbij niet uitmaakt wat een ander van je vindt.

rijden op mijn Honda is voor mij echt genieten, lekker met mijn haren in de wind.

volgende 2 pagina’s KIRSTEN SPIJKERS (19) IK WORD Dé MOTOBABE 2011 OMDAT...... motor rijden voor mij alles is en ik boven al gewoon lekker mezelf ben. Voor mij is het een echte passie.

Zelf rij ik Kawasaki, een ZXr en ben ik ook lid van de ZXr club. Ik ben aangestoken met het Kawavirus en daar ben ik megatrots op! als ik motoBabe van het jaar word kan het komende motorseizoen voor mij niet meer stuk!

rechtsboven MILOU GERDEZ (25) IK WORD Dé MOTOBABE 2011 OMDAT......het motor rijden bij mij in de genen zit. als klein meisje reed ik al mee met mijn vader op de tank van de old-timer. Inmiddels heb ik al zes jaar zelf mijn rijbewijs. motor rijden geeft me een kick. je grenzen verleggen, een heerlijk vrij gevoel!

Stem allemaal op mij... dan kan ik een keer met een mooie man op de cover van motoDrive! :-)

STem nu OP jOuW FaVOrIeT OP WWW.mOTODrIVe.TV!

Page 39: MotoDrive 4 - 2011

MOTOBABES STem nu OP jOuW FaVOrIeT OP WWW.mOTODrIVe.TV!

Page 40: MotoDrive 4 - 2011
Page 41: MotoDrive 4 - 2011

Drive

Babe

Page 42: MotoDrive 4 - 2011

MustLeuke kado ideeën voor de Kerstdagen!

NEVR Dull magic waDDiNg polish. De ideale reinigings- en hoogglanspolish-watten voor metalen zoals aluminium, chroom, messing, etc. Gegarandeerd kras-vrij. Verwijdert roest, teer en andere viezig-heid. Voorzien van conserverende waslaag, waardoor de glans lang behouden blijft.Adviesprijs € 7,95

Polish

Handy bagDIFI TANKTAS TOURIST lARGe.Universele tanktas voor kunststoffen of metalen tanks. Met de aparte TOURIST mag-neet onderplaat ook te gebruiken op metalen tanks. Incl. afneembare riemen, snelsluiting, handvat en afneembare schouderband en een groot venster voor een kaart. Volume: ca. 28 liter. Adviesprijs € 99,95

IntegratedSchUbeRTh SRcS cOmmUNIcATIe.Het SRCS bluetooth communicatiesysteem van Schuberth is volledig geïntegreerd in de Schuberth C-3 helm. Terwijl je verbonden bent met je smartphone en navigatiesys-teem kun je met 3 andere motorrijders com-municeren tot een afstand van 500 meter! Bovendien kun je onderweg genieten van de geïntegreerde FM Radio met 6 voorkeuze zenders. Compatible met alle Cardo com-municatiesystemen. Adviesprijs € 319,95

SupportDiFi BalaNcE NiERgoRDEl. Niergordel met OUTlAST ®. Ondersteunt en biedt extra comfort. Warmte wordt op-geslagen en afgegeven zodra dit nodig is. heerlijk warm dus bij een frisse winterrit.Verkrijgbaar in de maten S-Xl.

Adviesprijs € 22,95

CoolbAyARD helm FP-35S.Systeemhelm met opklapbaar zonnevizier. Topkwaliteit en hoogwaardige pasvorm. Voorzien van uitneembare binnenvoering en neuskap tegen beslaan. Gewicht: ca.1.680 g.Adviesprijs € 189,-

Check itDiFi BaNDENspaNNiNgmEtER Digitaal. De juiste bandenspanning is belangrijk! het voorkomt onnodige banden slijtage, onnodig benzineverbruik en zorgt voor een verbe-terde wegligging en verhoogde veiligheid.Deze digitale meter geeft zowel bAR als PSI aan op een helder 1/4” lcD scherm en is ce gekeurd. Kadotip voor de feestdagen!

Adviesprijs € 22,50

Nu mEt ExtRaVooRDEEl

(zie p. 81)

Nu mEt ExtRaVooRDEEl

(zie p. 81)

Nu mEt ExtRaVooRDEEl

(zie p. 81)

Nu mEt ExtRaVooRDEEl

(zie p. 81)

Page 43: MotoDrive 4 - 2011

HavesAl deze musthaves zijn verkrijgbaar bij MotoPort!

4243

Neon safety

Power!

Scale 1:10DriveDUcATI DeSmOSeDIcI 2011 #46 GP “ROSSI” Altijd al een Ducati willen hebben? Dit is je kans! Dit gedetailleerde schaalmodel van de Ducati Desmosedici 2011 is exact het model waar Valentino Rossi het afgelopen seizoen op reed. Fabrikant Maisto heeft het model uitgevoerd in een schaal van 1:10. maak nu kans op dit schaalmodel met de prijspuzzle achterin dit magazine! Adviesprijs € 24,95

goREtEx® REpaiRkit. 2 lapjes zelfklevende stof om een gat in je GoreTex® kleding eenvoudig en waterdicht te repareren. Adviesprijs € 9,95

Repair kit

schuBERth c-3 NEoN YEllow. De neongele Schuberth® c3 systeemhelm is de ultieme sporttour helm voor de winter. Veilig, klein en compact. De combinatie van sportiviteit en comfort en met een in de markt ongekend geluidsniveau ( < 84 db bij 100 km/u) Incl. geintegreerd zonnevizier.Adviesprijs € 599,-

NSD POWeRbAll AUTOSTART.Deze powerball is een geweldig trainings-apparaat voor je handen, polsen en armen. Dankzij het handzame formaat overal te gebruiken. Laat je niet misleiden door de ge-ringe afmetingen van de powerball want dit is een zeer serieus trainingsapparaat waarmee zijdelingse krachten tot wel 18 kilo kunnen worden opgewekt! Adviesprijs € 34,95

SportyDiFi haNDschoEN hawkstoNE. Voor de sportieve rijder zijn protectie en con-trole cruciaal. en laat de DIFI hAWKSTONe daar nu in uitblinken! Deze sporthandschoen is uitgerust met foam-shock-absorbers op de vingers, duim, knokkels en op de pols. Diverse leerdub-belingen zorgen daarbij nog voor extra protectie. Optimale controle en comfort.

In 3 kleuren.maten: S - XXXl.

Adviesprijs € 69,95

Nu mEt ExtRaVooRDEEl

(zie p. 81)

DIFI lAARS DRIVe AeROTeX.Hoge leren motorlaars met goede verstel-mogelijkheden en een royale instap. Voorzien van alle bescherming en comfort die je je kunt wensen. Heb je een hoge wreef? Geen pro-bleem; de DIFI Drive laars is hier speciaal op

ingegesteld. Wind-dicht, waterdicht en ademend door AeroTex® insert. Maten 37-47.

Adviesprijs € 149,95

Nu mEt ExtRaVooRDEEl

(zie p. 81)

OP = OP!

Page 44: MotoDrive 4 - 2011

De nieuwe MICHELIN Pilot Road 3 band doet het nog beter dan zijn beroemde voorganger MICHELIN Pilot Road 2. De MICHELIN dual-compound (2CT) technologie van de laatste generatie zorgt voor een superieure levensduur* en

dankzij het loopvlak met lamellen (XST)** biedt deze band verbazingwekkend nog meer grip op nat***, gedurende dehele levensduur van de band! Want zelfs wanneer u de baan op gaat met mooi weer, kan er steeds een onaangename

verrassing om de hoek liggen. * De test op levensduur van de MICHELIN Pilot Road 3 is uitgevoerd door het DEKRA Test Center in 2010 t.o.v de MICHELIN Pilot Road 2 op de afmetingen 120/70 ZR 17 en 180/55 ZR 17.

**MICHELIN X Sipe Technologie XST. *** Test uitgevoerd in Fontanges - maart 2010.

X

NOG EEN LANGERE LEVENSDUUR ENNOG MEER GRIP OP NAT DAN DEmichelin pilot road 2!!!!

…OFWEL GAAN ER BROKKEN VALLEN !!!

OFWEL HEEFT HIJ

michelinpilot road 3

DUAL-COMPOUNDBANDEN MET LAMELLEN...

www.michelinpilotroad3.com

cha.f

r-

Bee

ld: I

nef

ecto

_ g

Page 45: MotoDrive 4 - 2011

motopRoFs

4445

De vakvrouw/-man geeft advies. 3 motoProfs geven je in deze uitgave van motoDrive magazine winterse tips voor het behandelen van ademend leer met ‘hey Impra Active Polish’, het belang van het checken van je bandenspanning als je in de winter doorrijdt en hoe je kunt zorgen voor een veilige helm.

3 proftips

Anouska MotoPort Hengelo

‘Impregneer ademend leer.’

Leer is een natuurlijk materiaal, dat prettig

draagt en erg sterk en duurzaam is, als het op

de juiste manier wordt behandeld. Want op den

duur droogt leer uit, waardoor het stug en broos

wordt. Om dat te voorkomen moet leer af en toe

weer worden geïmpregneerd. Normaal doe je

dat met leervet, maar bij handschoenen en laar-

zen met een waterdicht, ademend membraan

kan dat niet. De poriën van het membraan raken

erdoor verstopt, zodat de ademende werking

verloren gaat. Het leer wordt er ook glad van,

waardoor je handschoenen minder grip hebben

op de handvatten en het remhendel. Bovendien

kan het vet afgeven, wat desastreuze gevolgen

kan hebben als je de regendruppels onderweg

van je vizier veegt. Ineens is je vizier dan vervuild

met een mistige, vette waas, waar je nauwelijks

doorheen kunt kijken.

Wij adviseren daarom Hey Impra Active Polish.

Deze kleurloze leercrème verzorgt het leer en

behoudt de ademende eigenschappen, terwijl

het de handschoenen niet glad maakt. Hey

Impra Active Polish is ook in het zwart verkrijg-

baar, zodat je de kale neuzen van je motor-

laarzen weer netjes zwart kunt krijgen.

Frans MotoPort Rockanje

‘Check je banden- spanning!’

Doorrijden in de winter betekent letten op je

bandenspanning! Door een te lage bandenspan-

ning worden het loopvlak en de wangen van

een band continue vervormd. Vervormen kost

kracht en het leveren van kracht kost energie.

Het brandstofverbruik ligt dus onnodig hoog

als je met een te lage bandenspanning rijdt.

Bijkomend probleem is dat die extra energie bij

het vervormen van de band wordt omgezet in

warmte. De band wordt dus heter, waardoor het

rubber sneller veroudert en poreus wordt.

In de winter speelt echter een ander probleem:

banden moeten een bepaalde minimum tem-

peratuur hebben voordat het rubber goede grip

biedt. Als het erg koud is, bereiken de banden

die temperatuur soms niet. Voor scooters en all-

roads zijn speciale winterbanden te koop, die bij

lagere temperaturen “werken”. Rijd je echter op

gewone zomerbanden, dan kun je de banden-

spanning bij vrieskou met 0,1 tot 0,2 bar verla-

gen. De extra vervorming zorgt voor een groter

contactvlak en voor een temperatuurstijging,

zodat je banden weer iets meer grip geven. Dat

het profiel van de banden bij slecht weer opti-

maal moet zijn zal iedereen begrijpen!

Carin MotoPort Leek

‘Zorg dat je helm in topconditie is. ’

Motorrijden in de winter kan heerlijk zijn, vooral

op de mooie, vriesdroge dagen. Maar het is dan

wel vroeg donker. En fris! Het is daarom zeer

belangrijk dat je helmvizier in topconditie is. Op

den duur komen er namelijk kleine krasjes in,

die het licht verstrooien. Dat merk je vooral als

je een tegenligger hebt. De koplampen geven

dan een waas waar je moeilijk doorheen kijkt.

Krasjes aan de binnenkant van je vizier kun-

nen condensvorming versterken, vooral als de

anti-condenslaag oud begint te worden. Het

kan daarom verstandig zijn om het vizier voor

de winter te vervangen. De beste keuze is een

blanco of een geel/oranje exemplaar, dat het

contrast versterkt. Hetzelfde kun je bereiken

met een speciale gele zonnebril, die je ook bij

MotoPort kunt vinden. Een andere goede tip is

om een Pinlock binnenvizier te laten monteren,

een prima middel tegen condensvorming. Na-

tuurlijk moet je je daarbij wel afvragen of je helm

de investering nog waard is. Met name het bin-

nenwerk van een helm slijt door het gebruik en

door inwerking van vuil en haarverzorgingspro-

ducten. Inspecteer daarom eerst het interieur

van je helm of laat hem door MotoPort nakijken.

Over het algemeen gaat een helm vijf jaar mee.

1 2 3

Page 46: MotoDrive 4 - 2011

ONTWIKKELD IN DE WINDTUNNEL...

R-PHA10

High TechHigh TechHigh Tech Premium Integrated Matrix buitenschaal • Tear-off vizierTear-off vizierTear-off vizier • Maximale ventilatiemogelijkheden mogelijkheden mogelijkheden • Uitneembare + wasbarewasbare Silvercool/Ginko voering Silvercool/Ginko voering Silvercool/Ginko voering Silvercool/Ginko voering Silvercool/Ginko voering Silvercool/Ginko voering Silvercool/Ginko voering Silvercool/Ginko voering Silvercool/Ginko voering • LageLageLage luchtweerstand luchtweerstand luchtweerstand luchtweerstand •

Pinlock + donker vizierviziervizier standaard erbij geleverd standaard erbij geleverd standaard erbij geleverd

GEPERFECTIONEERD DOOR BEN SPIES

De R-PHA10 is verkrijgbaar in verschillende kleuren/designs. VANAF € 359,95 Contact: Splash Design bv. Tel: +31 (0)413 389 089

Adv MotoDrive 210x258.indd 1 08-04-2011 15:30:06

Page 47: MotoDrive 4 - 2011

www.honda.nl

Win je eigen Integra!Kun jij een betere manier bedenken om de komst van de Integra te vieren dan er zelf één mee naar huis te nemen? Meld je dan nu aan op www.hondamc2012.com/nl-nl voor onze exclusieve prijsvraag om een kans te maken.

Wat gebeurt er als de weg ergens naar toe net zo belangrijk wordt als de bestemming? We willen je graag kennis laten maken met de Honda Integra. Dit nieuwe concept combineert op een stijlvolle manier de zuinigheid en het comfort van een scooter met het vermogen en het rijgedrag van een motorfi ets, en biedt daarmee een unieke rijervaring. De Integra, voorzien van de tweede generatie van onze revolutionaire Dual Clutch Transmission technologie, is klaar voor iedere situatie. Net als jij.

Adv.Integra_210x285.indd 1 16-11-11 11:46

Page 48: MotoDrive 4 - 2011

in de verte kun je het geroffel al horen. Voetgan-gers en fietsers blijven verwachtingsvol staan en kijken met bewondering naar de stoet harley-Davidson motoren die de straat in rijdt en voor het Dinthers Eethuis stopt. De bewondering slaat om in verwondering als de helmen af gaan…

“Verrek”, hoor je verbaasde stemmen zeggen, “het zijn allemaal vrou-wen!” en inderdaad, als alle helmen af zijn is de stand: kerels 0, stoere chicks 29… Dat is natuurlijk geen toeval, want alle aanwezige dames zijn lid van de motorclub “ladies Of harley”, die de lunchpauze van hun end-of-the-year”-kastelentocht in het Dintherse eethuis komt nuttigen. en dus zijn ook alle dames in het bezit van een harley-Davidson, want dat is een voorwaarde om lid te kunnen worden van de overkoepelende harley club, de “harley Owners Group”, kortweg h.O.G. genoemd. en ook dat is weer een bijzondere club, niet alleen vanwege het soort motoren waarmee de leden rijden, maar ook vanwege het feit dat de club door de fabrikant zelf is opgericht, in 1983. Inmiddels telt deze club wereldwijd meer dan miljoen leden, waarbij de europese tak de teller op ruim 100.000 leden heeft staan. Niet verwonderlijk, want bij aanschaf van een nieuwe harley-Davidson krijg je het lidmaatschap het eerste jaar gratis. Daarna ga je 73 euro betalen.

chaptersOndanks het grote ledenaantal ben je bij de h.O.G. geen anoniem num-mer in een oceaan van leden. Om dat te voorkomen is de h.O.G. namelijk onderverdeeld in zogenaamde “chapters”, deelclubs die vanuit de plaat-

selijke harley-Davidson dealers worden gesponsord. Deze chapters ver-gaderen maandelijks. Ze organiseren ook toertochten en doen mee aan internationale h.O.G. rallies en events. Ook nemen ze deel aan activiteiten voor geldinzameling, bijvoorbeeld voor de “muscular Dystrophy Associa-tion”, een organisatie die zich inzet voor mensen met spierziekten en die is gelieerd aan de VSN, de Vereniging Spierziekten Nederland. leden kun-nen verder gebruik maken van hulpdiensten bij problemen onderweg, van verhuurprogramma’s en van diverse kortingen. Alle dames met een geldig h.O.G. lidmaatschap kunnen ook nog gratis lid worden van de “ladies Of harley, een subclub die in 1986 is opgericht om vrouwen te activeren bin-nen de h.O.G. en haar chapters. Wereldwijd telt de l.O.h. 85.000 leden, waarvan 7.000 in europa en 800 bij de l.O.h. benelux, die elk jaar ongeveer 8 activiteiten organiseert. Verder kunnen de dames via de club deelnemen aan “Riders edge” rijvaardigheidstrainingen. De communicatie van de club vindt plaats via de clubwebsite www.lohbenelux.com, waarop ook een forum te vinden is.

gezellige clubVan de 800 l.O.h.-benelux leden zijn 175 leden echt actief. Ze organiseren evenementen en nemen deel aan diverse activiteiten, zoals de “end-of-the-year” kastelentocht, waarvoor een deel van de leden nu op pad is. en ze hebben het duidelijk naar hun zin: “het is een leuke club”, aldus Ankie, die pas een jaar motor rijdt. “De zonen werden groot, toen wilde ik weer wat avontuur. mijn jongens vonden het eerst raar. moeder die motor rijdt. maar nu vinden ze het leuk. Zelf ben ik er helemaal weg van, ik heb er in dat ene jaar al 14.000 kilometer op zitten. Ik wist niet dat motorrijden zo leuk was. het helpt natuurlijk dat je lid bent van een leuke club. Je vindt er snel aansluiting, het is gezellig. Ik denk dat je gemakkelijker wordt opgenomen omdat er geen mannen bij zijn. er wordt ook goed op elkaar gelet, zelfs al ken je elkaar soms niet van naam.”

LADIES OFHARLEY

Page 49: MotoDrive 4 - 2011

4849

motocluBs

Rustiger“echt een hele hartelijke en gezellige sfeer”, beaamt Angelique. “en het is prettig om met deze club op pad te zijn, want er wordt heel anders gere-den dan wanneer er mannen bij zijn.” “er wordt rustiger gereden en vaker gestopt”, vindt hanneke, die binnen de club de rol van gangmaker heeft. “Precies”, vindt Angelique, er wordt met vrouwen onder elkaar ook minder gemekkerd. Pas stonden we in eindhoven met motorpech. Dat lossen we samen op en er zeurt niemand…” Toch is niet iedereen het daar helemaal mee eens, zo blijkt als marij zich in het gesprek mengt. marij, die in het wereldje bekend staat als “the White lady”, rijdt een zeer opvallende, witte harley met slangen erop. “De slang slaat op mijn geboortejaar, het chi-nese jaar van de slang. helaas is hij beschadigd, omdat ik in engeland van de weg ben gereden. balen. maar het komt weer goed, vandaag ga ik eerst lekker rijden met de ladies, al gaat het voor mij wel wat aan de langzame kant. Dat is prettig als je weinig rijervaring hebt, maar van mij mag het wel ietsje vlotter, dan is het ook wel leuk om met mannen op pad te zijn”, aldus de witte dame…

BelevingDe leden van de l.O.h. genieten van het motorrijden, van de speciale be-leving die een harley-Davidson geeft en van de aandacht die je als vrouw krijgt wanneer je van een harley stapt: “het is leuk om te zien hoe de om-geving op je club reageert, aldus Anja, die al 15 jaar lid is. “Je ziet mensen nog wel eens lelijk kijken als je met een harley aankomt. maar als je dan je helm afzet en ze zien dat je een vrouw bent, beginnen ze spontaan te lachen. Dat geeft het motorrijden toch een extra kick!”

Wil je jouw motorclub ook opgeven om eens uitgebreid belicht te zien in motoDrive magazine? Stuur een mailtje naar [email protected] en de redactie neemt contact met je op!

Page 50: MotoDrive 4 - 2011

NOLAN, PROUD SPONSOR OF MARCO MELANDRI AND CASEY STONER

IMPORTEUR: NERONS BENELUX, TELEFOON: 036-5471577, INTERNET: WWW.NERONS.NL

NOLAN VINDT DE SYSTEEMHELM OPNIEUW UIT

Innovatief ventilatiesysteem

Dubbelehomologatie

Twee schalenXXS-L / XL-XXXL

Standaard voorzien van VPS zonnevizier en leverbaar in 24 kleurenNolan N104 vanaf �349,95 NIEUW:

DE N104!

Page 51: MotoDrive 4 - 2011

motoclEaN

5051

Aan het einde van het motorseizoen is het tijd je motor er weer netjes bij te zetten. Dat geldt niet alleen als je de motor ’s winters stalt, maar ook als je “doorrijdt”. een schone, goed geprepareerde motor heeft immers minder last van winterse invloeden, bovendien heeft het schoonmaken een veiligheidsfunctie: bij het poetsen bekijk je alle onderdelen van dicht-bij. Soms ontdek je dan zaken die je anders over het hoofd zou zien, zoals kerfjes in de banden, een olielekkage, missende o-ringen in de ketting, groeven in je remschijven of gaatjes in je koplampglas.

SchoonmakenHet schoonmaken van de motor begint met het oplossen van overtollig ket-tingvet met een kwast en Xeramic Chain&Engine Cleaner. Spuit de hele motor daarna in met een speciale motorfietsreiniger als Xeramic Total Bike Cleaner. Dat weekt hardnekkig vuil los en eventueel kun je dat effect versterken door het met een spons in te wrijven. Dan afspuiten met een ferme waterstraal, maar liever niet met een hogedrukspuit. Hoge druk kan radiateuren en o-ringkettingen beschadigen, terwijl er ook water in lagers en achter keerringen kan doordringen.

Na het schoonmaken zie je vaak toch nog ingebeten vuil zitten. Daarvoor zijn een aantal handige middeltjes in de handel. Zo kun je zadels perfect schoon krijgen met Xeramic Upholstery Cleaner. Verkleuringen en ingebrande voet-zolen op verchroomde uitlaatpijpen verdwijnen met Blue Job, terwijl andere chromen delen gaan glanzen met Belgom Chrome. Roestvrijstalen uitlaten krijg je schoon met Emergo Metal Treatment “Innosoft B570”. Dit verwij-dert niet alleen vuil, maar ook roestaanslag. En niet alleen van RVS! Lichte aanslag kun je ook met Innoprotect B580 verwijderen. Dat geeft meteen een mooie beschermlaag! Oxidatie, teer en vervuiling op aluminium, chroom, messing en andere metalen kun je eveneens verwijderen met Nevr Dull. En natuurlijk moet je ook het lakwerk zelf niet vergeten: Xeramic Power Wax verwijdert ingebeten vuil en polijst kleine krasjes weg. Daardoor hecht vuil zich moeilijker, bovendien geeft het een beschermende wax-laag.

beschermenNa het schoonmaken moet de motor nog worden beschermd tegen con-dens en corrosie. De ketting en de scharnierpunten van voetsteunen kun je daarvoor inspuiten met Xeramic White Chain Wax, dat door zijn keramische basis ook uitstekend smeert. Alle delen van je motor die niet heet worden – behalve banden en remmen - kun je beschermen met Xeramic Total Bike Care. Liefst zonder het uit te wrijven, want dan blijft er een dikkere laag zitten. Op het motorblok zelf kun je Xeramic Silicon Spray spuiten, dat voor-komt dat vuil zich vastzet op het blok. Voor de uitlaat kun je WD40 gebruiken. Daarmee kun je ook schakelaars, elektrische contacten en de scharnier-

punten van de rem- en koppelingshendels inspuiten. De DIFI Nano-Velgen Beschermingsset voorkomt vervolgens met behulp van nanotechnologie dat velgen door vuil en vocht worden aangetast.

Rijd je ’s winters door, dan zijn er nog wat zwaardere maatregelen nodig. Roestgevoelige bouten, slangklemmen en flenzen van remleidingen kun je beschermen met Tectyl Superwax. Dat werkt ook op de voorvork en op alu-minium achtervorken, maar omdat het moeilijk te verwijderen is, is Xeramic Vaselinespray daarvoor een betere optie. Kleine tip: bewaar de spuitbussen met wax en vaseline in een verwarmde ruimte, anders komt het ’s winters moeilijk de spuitbus uit!

De puntjes op de iNa de schoonmaak zijn er nog een paar aandachtspunten: breng de banden voor de stalling op spanning en doe de tank vol benzine. Voeg daar Forté Moto Power 1+2 aan toe, dan is het brandstofsysteem helemaal beschermd tegen condens, vervuiling en corrosie. Behandel de sloten van je motor en je anti-diefstalslot met ABUS onderhoudsspray, dan oxideren en bevriezen de slotcilinders niet. In de winterstalling is het verder verstandig om de accu aan een goede onderhoudslader te leggen, zoals de OptiMate 4. Houd er re-kening mee dat er bij ouderwetse accu’s af en toe gedemineraliseerd water moet worden bijgevuld. En rijd je ’s winters door, bedenk dan dat pekel ook een sterke ontvetter is: je zult de motor dan regelmatig moeten schoonma-ken en opnieuw moeten behandelen.

Op de volgende 2 pagina’s vind je een handig overzicht van de schoon-maakmiddelen per onderdeel van de motor. ee

Als je dit motorseizoen veel motor hebt gereden,

krijg je je motor met een gewone wasbeurt soms

niet meer helemaal schoon. met de juiste middelen

lukt dat wel.

cleAN up!

Page 52: MotoDrive 4 - 2011

2

5

6

7

12

15

16

xERamic chaiN / ENgiNE clEaNERReiniger voor kettingen, kettingvet en vetaanslag op motorblokken. 500ml. € 10,95

xERamic total BikE clEaNERSterk geconcentreerde, biologisch afbreekbare reiniger voor de hele motor. 1Ltr. € 17,95

EmERgo mEtal tREatmENt iNNosoFt B570Speciale dieptereiniger die oxiden c.q. roest verwijdert van roestvast staal. € 11,95

xERamic whitE chaiN wax Kettingspray op kerami-sche basis. Sterk hechtend, excellent penetrerend vermogen, roestwerend. Vermindert wrijving, bestand tegen extreem hoge temperaturen. X-ring getest! 500ml. € 12,95

xERamic total BikE caREBeschermt alle metalen delen tegen corrosie en stopt aanwezige roest-vorming. Beschermt ook gelakte delen. LET OP! Dit product niet aanbrengen op warme delen, remmen en banden! 500ml. € 11,95

1

2

3

4

5

cleAN

NEVR DullWattenset geïmpreg-neerd met poets, voor alle metalen. € 7,95

6

xERamic upholstERY clEaNERVerwijdert vlekken van zadels en leer en haalt kleuren op. 500 ml. € 8,95

7

Page 53: MotoDrive 4 - 2011

1

3

4

8

1011

13

14

motoclEaN

5253

xERamic powER waxWax, cleaner en polish inéén. 500ml. € 14,95

8

xERamic VasEliNE spRaY Beschermt metaal tegen roest en corrosie. 200 ml. € 9,95.

10

DiFi NaNo VElgEN BEschERmiNgssEtBeschermmiddel voor velgen (be-

halve chroom) op basis van nanotechnologie. Een set bestaat uit 50 ml. voorreini-ger, 35 ml. beschermer, 1 droogdoekje en 2 verzor-gende hand reinigingsdoek-jes. € 16,95

11

BElgom chRomEVoor ontroesten, laten glanzen en beschermen van chroom. 250 ml.€ 9,95

12

DiFi BaNDEN- spaNNiNgmEtER Digitaal je bandenspanningchecken. € 22,50

13

BluE JoB Haalt blauw/gele aanslag van de uitlaat. € 16,50

14

gEDEmiNERali- sEERD watERDe klassieke accu moet nog altijd worden bijgevuld. € 1,50

16

xERamic silicoN spRaYSmeer- en conserveermid-del op basis van siliconen, voorkomt hechting van vuil. 500ml. € 9,95

15

9 aBus oNDER- houDsspRaYVoor sloten, voorkomt oxidatie en vastvriezen. 50 ml. € 7,95

Page 54: MotoDrive 4 - 2011
Page 55: MotoDrive 4 - 2011

5455

motoDREam

“het verschil tussen een droom en de werkelijkheid is een plan”, zo stelde een TV-psycholoog ooit. Dat dit juist is, onder-vond Wim toen hij bij motoPort breda een motor ging kopen. Dankzij het motoPort Flexplan kwam zijn droom helemaal uit…

In de eerste weken van januari is Wim ’s avonds steevast aan de TV gekluis-terd. Van Parijs-Dakar mist hij geen aflevering en hij droomt al jaren van een lichte allroad, waarmee hij ook avontuurlijke reizen kan maken. En nu lijkt het ervan te komen, want omdat de spaarloonregeling in januari wordt opgeheven, komt er voor Wim ineens een aardig bedrag vrij. Met een budget van € 5.000,- stapt hij dan ook opgewekt bij MotoPort Breda binnen, want op de MotoPort website heeft hij een leuke Suzuki DL650 V-Strom van 2005 gezien. Voor € 5.299,- wordt deze allroad rijklaar afgeleverd. Maar eenmaal in de showroom valt hem iets op. Naast de DL650 staat een fonkelnieuwe Honda XL700V, met ABS en koffers, rijklaar voor € 9.799,-. Dat is de motor waar Wim eigenlijk helemaal weg van is. Maar aangezien die nog niet zo lang op de markt is, valt die “gebruikt” nog buiten zijn budget. Of toch niet? Want op het prijskaartje ziet Wim het maandbedrag van het MotoPort Flex-plan: slechts € 141,- per maand. Dat zou Wim eventueel wel kunnen missen. En dus spreekt Wim verkoper Bert van Loo aan:

Wim: ”Zeg Bert, die € 141,- euro per maand, dat is zeker een aanbetaling? Dan moet ik over vijf jaar nog ergens een goudmijn aanboren om de rest af te lossen?” bert: ”Ha, nee, Wim, gelukkig niet, want dan zouden we weinig klanten overhouden. De bedoeling is juist dat je zonder verrassingen kunt motor-rijden, waarbij je precies weet wat je per maand kwijt bent. En het slimme van het MotoPort Flexplan is dat je niet de hele motor aflost, maar alleen dat deel dat je gebruikt. Daarom kan het maandbedrag laag blijven.“Wim: ”Maar dan blijf ik toch met een schuld zitten?”bert: ”Een motor wordt in vijf jaar ongeveer 50% minder waard, meestal iets minder. Als je in vijf jaar de helft van de motor hebt afbetaald, is je motor evenveel of zelfs meer waard dan het restbedrag, dat je nog moet aflossen. Als je op dat moment je motor inruilt, los je daarmee het eindbedrag af en kun je voor hetzelfde maandbedrag gewoon weer aan een nieuwe motor beginnen. Vooropgesteld dat jouw motor goed is onderhouden en er netjes uitziet, natuurlijk.” Wim: ”En als ik hem niet wil inruilen?”bert: ”Er is geen verplichting tot inruilen, het is jouw motor. Je zult het rest-bedrag dan alleen op een andere manier moeten financieren. Dat kun je bijvoorbeeld weer in een Flexplan onderbrengen, als je dat zou willen. Als je dan weer in vijf jaar 50% van de motor aflost, zit je dan zelfs maar op een maandbedrag van rond de € 75,-! Zo’n beetje zoals die DL650, die zit ook maar op € 79,26 per maand.”

Wim ziet het wel zitten en vraagt nog even door naar de mogelijkheden:Wim: ”Dat maandbedrag, kan dat nog lager door een hoger restbedrag te kiezen?”bert: ”Dat kan, maar dat raden we meestal af omdat je dan met een schuld blijft zitten als je je motor inruilt. Dat moet je echt alleen doen als je heel zeker weet dat je tegen die tijd meer geld hebt, bijvoorbeeld omdat je meer gaat verdienen of dat er een spaarrekening vrijkomt.”Wim: ”En het omgekeerde, iets meer betalen en wat bijsparen?”bert: ”Dat kan ook, op zich is het zelfs vrij slim om te doen, als je het kunt missen. Als je een iets groter maandbedrag betaalt, is het eindbedrag straks flink minder dan de waarde van je motor. Dan houd je dus over, zodat je met een vergelijkbaar maandbedrag probleemloos kunt overstappen op een grotere motor. Je kunt trouwens ook voor kortere of langere termijnen kiezen, als dat in jouw situatie beter uitkomt. Het is een flexibel financie-ringsplan. Vandaar “Flexplan”.”Wim: ”Dus ik zou ook het geld van mijn spaarloonregeling kunnen inleggen en het resterende bedrag via het Flexplan financieren? ”bert: ”Jazeker. Als je die € 5.000,- in het Flexplan stopt en het 50% van het resterende bedrag in 5 jaar afbetaalt, rijd je een nieuwe Transalp voor € 72,37 per maand! Dan heb je aan het eind een restbedrag van zo’n € 2.500,-, terwijl je motor het dubbele waard is! Dan heb je bij inruil ook weer een aar-dige opstap naar een grotere motor, of je koopt met een lekker laag bedrag weer een nieuwe Transalp. Je kunt met het Flexplan alle kanten op! ”Wim: ”En kleding, kan ik dat ook met het plan meefinancieren, want ik heb nog geen pak? ”bert: ”Dat kan, als je € 1.000,- meer financiert scheelt dat ongeveer € 15,- per maand. Maar wellicht is dat niet eens nodig, want we hebben ook een leuk starterspakket voor € 464,- met broek, jas, helm, handschoenen en laarzen. Ben je meteen helemaal klaar!”

Na enige tijd nadenken, hakt Wim de knoop door: Wim: ”Ik ga mijn geld opnemen en dan kom ik over een paar uur terug. Kun-nen we het dan rond maken? Moet ik nog wat meenemen?”bert: ”Goed dat je het zegt. Financieringsmaatschappijen zijn de laatste tijd wat voorzichtiger geworden, bovendien zijn de wettelijke regels aange-scherpt. Daarom moet je legitimatie, een bankpas, een loonstrookje en een bankafschrift kunnen tonen, zodat ze een verantwoorde kredietlimiet kun-nen vaststellen. Als je dat vandaag nog kunt regelen rijd jij deze week nog op je nieuwe motor!”

meer weten over het motoPort Flexplan? Kijk op www.motoportfinance.nl

DRoom wordt waarheid Een motor kopen met het MotoPort Flexplan

Page 56: MotoDrive 4 - 2011

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

techniek10-210x285-nw!-ok!.pdf 8-9-2010 11:31:04

Page 57: MotoDrive 4 - 2011

navigatiesysteem, telefoon of een ander draad­

loos toestel te ontvangen. Vrijwel alle vizieren

zijn Pinlock voorbereid, het bekende binnen­

vizier dat een condensvrij zicht garandeert.

Bayard helmen zijn in Nederland uitsluitend ver­

krijgbaar bij de vestigingen van MotoPort en via

webshop motoport.nl.

www.bayardhelmets.eu

BAYARD heeft naast een keur aan jet­ en sys­

teemhelmen een uitgekiend assortiment inte­

graalhelmen. Stuk voor stuk helmen die voldoen

aan de ECE 22/05 keuringen en standaard

voorzien zijn van heldere anti­kras vizieren en

een uitneembare voering.

Alle helmen kunnen uitgerust worden met een

bluetooth headset om de aanwijzingen van je

BAYARD INTEGRAALHELMEN

SP-66 S THUNDER€ 149,-

SP-66 S€ 129,-

SP-40 VENOM€ 99,-

SP-40€ 79,-

SP-109 S GP€ 199,-

SP-109 S€ 179,-

SP-61 CHAOS€ 169,-

SP-61€ 149,-

Page 58: MotoDrive 4 - 2011

We zullen er niet omheen draaien: Er zijn meer plaatsen waar je tegen scherpe prijzen motoren kunt aanschaffen. En er zijn veel plaatsen waar je een kat in de zak kunt kopen. Dat eerste wil iedereen, maar dat tweede, daar zijn doorgaans minder liefhebbers voor. Maar dat risico loop je wel als je bij particulieren op zoek gaat naar een scherpe aanbieding. Niemand laat im-mers zijn motor nog een grote beurt geven als hij die gaat verkopen. Je ziet toch niet of de olie er 2000 of 8000 km in zit of dat de kleppen nodig gesteld moeten worden. Bovendien, een versleten ketting-tandwielset kan er ook nog aardig uitzien als je hem goed schoonmaakt en nog even strak stelt. En een band die voor driekwart versleten is toont ook nog wel profiel, al moet hij er toch bijna af. Al die zaken kunnen een aardige bres in de portemon-nee slaan. Vervelend als je er na aanschaf pas achter komt. Wat eerst een koopje leek, blijkt dan ineens een dure aanschaf. En als er echte problemen zijn, dan ben je helemaal in de aap gelogeerd. Want op marktplaats geldt: garantie tot je het vrijwaringsbewijs afgeeft.

betrouwbare occasionsNu houden sommige mensen best van een gokje. Maar het merendeel van de mensen gaat liever verstandig met geld om, zeker in deze tijd. En als je bij MotoPort Rotterdam in de showroom kijkt, zou je niet weten waarom je

nog risico zou lopen. De prijzen zijn er scherp, en behoudens een enkele hele oude occasion worden ze allemaal met garantie verkocht. En zelfs die paar oudjes zouden er niet staan als MotoPort Rotterdam twijfels had over de betrouwbaarheid: “Dan gaan ze direct door naar de handel, aldus verkoper Kees Duine. “want daar willen we onze handen niet aan branden! En waarom zouden we, we hebben genoeg mooie, betrouwbare occasions staan, waar we wel tevreden klanten aan overhouden. Ook in het lage prijs-segment. Occasions die netjes worden afgeleverd en waar we gewoon ga-rantie op geven. Neem deze Suzuki AN 400 Burgman…” En inderdaad, als ik rond de acht jaar oude Burgman loop, moet ik toegeven dat de blauwe motorscooter er nog heel fraai uit ziet, ondanks zijn leeftijd en zijn 41.000 km. Zou een leuke winterbrommer zijn ook, want hij geeft met zijn hoge ruit prima bescherming tegen het weer en heeft nog handvatverwarming ook! De uitlaat is vervangen door een fraaie LeoVince 4Road demper en de ban-den zijn nieuw. Met 3 maanden garantie voor € 3090,-. Niet verkeerd toch?

Stoer spulEen ander mooi voorbeeld is een stoere, gitzwarte Kawasaki Z750 uit 2006. Deze felle streetfighter is duidelijk van een liefhebber geweest. Hij ziet er niet alleen nog puntgaaf uit, maar heeft ook een aantal leuke carbonprint accenten op de neus en op de tankdop. De Pirelli Dragon Corsa banden doen een sportieve rijstijl vermoeden, maar de slijtboutjes onder de voet-steunen zijn onaangetast, dus al te fel is hij zeker niet bereden. Deze motor kost € 5.790,- en wordt met 6 maanden Bovag garantie geleverd. Datzelfde geldt voor een uitzonderlijk fraaie Triumph Street Triple R uit 2008, die voor € 6.990,- geprijsd staat. De matte grijze lak, de oranje accenten en de verchroomde, dubbele koplamp maken hem wel heel opvallend. Daarbij is hij voorzien van een luxe zadel, diverse carbondelen, alarm, handvat-verwarming en valproppen. En het is een best monster. Hij weegt maar 167 kg, terwijl de lekkere rauwe driecilinder toch goed is voor 106 pk. En dan staat hij ook nog op gloednieuwe banden. Heel gaaf, daar word je nou hebberig van...

KeuzestressOccasions kopen bij MotoPort Rotterdam

Als een kind in een speelgoedwinkel, zo voel je jezelf als je bij MotoPort Rotterdam door de

showroom loopt. Wat een keuze en vooral: wat een diversiteit! Je zou niet meer weten welke

motor je moet kiezen. Om je daarbij te helpen maakte MotoDrive een selectie

van een aantal aantrekkelijke opties.

MotoPort Rotterdam

motooccasioNs

Page 59: MotoDrive 4 - 2011

HHHHH mOTOPORT QuALITY OccAsIOns HHHHH mOTOPORT QuALITY OccAsIOns HHHHH

HHHHH mOTOPORT QuALITY OccAsIOns HHHHH mOTOPORT QuALITY OccAsIOns HHHHH

HHHHH mOTOPORT QuALITY OccAsIOns HHHHH mOTOPORT QuALITY OccAsIOns HHHHH

hoNDa cBF1000F aBs

Prijs: 9.490,- Km. stand: 6.880 km.Garantie: Fabrieksgarantie /Quality Occasion Bouwjaar: 2010

kawasaki Zx-10R

Prijs: 8.790,- Km. stand: 7.500 km.Garantie: 6 maanden Bovag/ Quality Occasion Bouwjaar: 2009

suZuki gsx 1250F aBs touRiNg

Prijs: 9.790,- Km. stand: 4.115 km.Garantie: Fabrieksgarantie /Quality Occasion Bouwjaar: 2010

suZuki gsx-R600

Prijs: 8.990,- Km. stand: 1.826 km.Garantie: Fabrieksgarantie /Quality Occasion Bouwjaar: 2010

5859

Page 60: MotoDrive 4 - 2011

kawasaki Z750

Prijs: 5.790,- Km. stand: 18.900 km.Garantie: 6 maanden Bovag Bouwjaar: 2006

HHHHH mOTOPORT QuALITY OccAsIOns HHHHH mOTOPORT QuALITY OccAsIOns HHHHH

HHHHH mOTOPORT QuALITY OccAsIOns HHHHH mOTOPORT QuALITY OccAsIOns HHHHH

HHHHH mOTOPORT QuALITY OccAsIOns HHHHH mOTOPORT QuALITY OccAsIOns HHHHH

tRiumph stREEt tRiplE

Prijs: 6.990,- Km. stand: 21.000 km.Garantie: 6 maanden Bovag Bouwjaar: 2008

suZuki aN 400 BuRgmaN

Prijs: 3.090,- Km. stand: 41.000 km.Garantie: 3 maanden Bovag Bouwjaar: 2003

hoNDa cBR600RR

Prijs: 8.490,- Km. stand: 11.500 km.Garantie: 6 maanden Bovag/ Quality Occasion Bouwjaar: 2008

Page 61: MotoDrive 4 - 2011

6061

Quality OccasionsNou zijn dit al een paar fraaie voorbeelden van betrouwbare occasions, maar zoals bij alles heb je ook daarvan een overtreffende trap: de Quality Occasions. Dit zijn jonge, frisse motoren die maximaal 25.000 km hebben gelopen, of maximaal vier jaar oud zijn en die zich nog helemaal in perfecte staat bevinden. En dat weet de MotoPort dealer zeker, want voordat deze motoren met de klant mee gaan worden ze aan de hand van een 70 punten tellende checklist nauwgezet gecontroleerd. Twijfelachtige ketting-tand-wielsets worden daarbij zonder meer vervangen, terwijl de banden ook nog minimaal 60% van hun profiel over moeten hebben. Het zijn topmotoren, waar de klant erg tevreden mee gaat zijn. En als hij dat om wat voor reden toch niet is mag hij of zij de motor binnen 14 dagen na aflevering omruilen voor een andere motor met dezelfde prijs. En uiteraard krijgt de klant ook 6 maanden BOVAG garantie op deze motoren, desgewenst kan bij een Quality Occasion zelfs nog 6 maanden extra garantie worden bijgekocht. Bij onver-hoopte problemen kan hij dan via het Nationale MotoPort Service Netwerk bij alle MotoPort vestigingen in Nederland terecht. En dan wordt de motor aan het eind van de garantieperiode ook nog gratis nagelopen, zodat je ze-ker weet dat je heel lang probleemloos van je motorhobby kunt genieten!

SupersportMeer zekerheid dan met een Quality Occasion zul je nergens aantreffen. En dus gaan we bij MotoPort Rotterdam speciaal op zoek naar occasions die dit predicaat dragen, zoals een hele chique, rood/wit/ zwarte Honda CBR600-RR uit 2008, die voor € 8.490,- in de showroom staat. Een echte supers-port, zoals die in het WK Supersport worden gebruikt. Uiteraard met radiale remklauwen, een upside-down voorvork en een 120 pk sterke vierpitter. Met slechts 11.500 km op de klok en de zekerheid van 6 maanden Quality Occasion garantie is dat wel een zeer aantrekkelijke optie. Geen Honda-man? Geen nood, want ook zijn gedoodverfde concurrent in het WK Super-sport is aanwezig, in de vorm van een Suzuki GSX-R600 uit 2010. Deze € 8.990,- kostende vierpitter is nog net 5 pk sterker. Uiteraard is ook deze supersport voorzien van state-of-the art remmen en vering. En van een hele fraaie, laaggeplaatste uitlaat. Dat de GSX-R600 er helemaal nieuw uitziet is geen wonder als je de kilometerstand ziet: de digitale teller staat pas op 1.826 km. Je krijgt er zelfs nog fabrieksgarantie op! Ben je een echte pk-freak en is een Supersport je daarom nog net iets te min, dan heeft MotoPort Rotterdam ook nog “iets” sterkere Kawasaki ZX-10R van 2009 op voorraad. Een echt kanon van de eerste orde, met een vierpitter die maar liefst 188 pk aan de krukas brengt! En natuurlijk is het rijwielgedeelte erop berekend om dit vermogen ook aan het asfalt te bren-gen. Daarvoor heeft hij onder meer een upside-down voorvork met wrij-vingsverlagende TiN coating, een flink aluminium brugframe met Öhlins stuurdemper en een superbrede achterband. En uiteraard heeft hij tevens een hightech radiaal remsysteem. De ZX-10 van MotoPort Rotterdam heeft 7.500 km gelopen en staat voor € 8.790,- geprijsd, compleet met carbonfiber Akrapoviç uitlaatdemper. En natuurlijk biedt hij daarnaast alle voordelen die je van een Quality Occasion mag verwachten.

TouringNiet alleen sportliefhebbers, ook toerfanaten vinden bij MotoPort Rotter-dam alles van hun gading. Bijvoorbeeld een prachtige, zilvergrijze Suzuki GSX 1250F ABS Touring van 2010. Deze motor heeft pas 4.115 km gelopen en is voorzien van alle comfort dat je op een lange toertocht nodig hebt. Zo biedt de volle kuip goede bescherming tegen weersinvloeden, waarbij het varioscreen voor turbulentiearme windgeleiding zorgt. De kofferset biedt verder ruime bagagemogelijkheden, die lange trips mogelijk maken. Het zeer comfortabele zadel zorgt dat je die mogelijkheden ook kunt benutten. Daarnaast is het niet alleen een prettig idee dat de 98 pk sterke GSX1250F

over genoeg vermogen voor lan-ge, vlotte snelwegritten beschikt, maar dat hij dankzij het ABS-sys-teem ook weer veilig tot stilstand komt. Al met al heel veel motor voor slechts € 9.790,-.

Als laatste willen we nog een bijzonder motor in de spotlights zetten: een Honda CBF1000F ABS van 2010 met net 6.880 km op de teller. Ook nu weer een echte beauty, die voor de aan-trekkelijke prijs van € 9.490,- van eigenaar wisselt. Een dijk van een motor, waar we graag even mee de weg op willen. En dat mag, natuurlijk! Eenmaal op pad ben ik meteen weer onder de indruk van die ijzer-sterke krachtbron, die afkom-stig is van de 171 pk sterke CBR1000RR Fireblade. In de CBF is hij terug getuned tot 98 pk, maar toch mis je niets. De motor is door de andere tuning een echte koppelbeul geworden, die vanaf statio-nair toerental de klinkers uit de weg trekt. In de vijf als het moet! Wat een beest! Sturen doet hij ook geweldig, heel gemakkelijk en neutraal. En ook de zit is perfect. Niet zo vreemd, want het zadel is in hoogte verstelbaar, net als de ruit, die daardoor een zeer prettige bescher-ming geeft. Een ander soort bescherming geeft het remsysteem. De CBF heeft een gecombineerd remsysteem, waarbij de voetrem naast de ach-terrem ook de voorrem iets laat meewerken. En dat werkt perfect, de rem grijpt goed aan en levert meer dan ge-noeg remkracht als je doorknijpt. Voeg dat bij een comfortabel, maar zeer helder werkend veersysteem en je moet constateren dat we deze CBF1000F met een gerust hart de “MotoDrive Top Tip” kunnen noemen!

motooccasioNs

Page 62: MotoDrive 4 - 2011

www.motoport.nlwww.motoport.nl www.motodrive.tv

MotoPort WebshoP

bUY sAFe, bUY oNLINeIn de MotoPort webshop vind je behalve een ruim assortiment motorkleding, laarzen en helmen ook heel veel andere items, waaronder streetwear, technische onderdelen, boeken, onder-houdsproducten, gereedschappen en nog veel meer.

Natuurlijk staat service ook in onze online shop hoog in het vaandel. Daarom hebben wij er alles aan gedaan om het winkelen in onze webwinkel zo gemakkelijk en veilig mogelijk te maken.

Bij het online winkelen in de webshop kun je er voor kiezen om je bestelling bij één van de vestigingen van MotoPort in Nederland te laten bezorgen, of dat je je bestelling thuis bezorgd wilt krijgen.

Ontvang je het MotoDrive Magazine en ga je verhuizen of ben je al verhuisd of wil je je abonnement stopzetten ?

Ga naar de webpagina MotoDrive op www.MotoPort.nl. Via de linkjes op deze pagina kun je de wijzigingen doorgeven.

Ook kun je schriftelijk je adreswijziging doorgegeven via het e-mailadres [email protected] of per post naar Redactie MotoDrive Magazine, Postbus 197, 5460 AD Veghel.

Drive

ADresWIJZIGINGDoorGeveN?

ooK voor

teChNIsChe

oNDerDeLeN!

motoagENDa17 & 18 december 2011auto-motorsportdagenEvenementenhal Gorinchem

14 & 15 januari 2012internationale oldtimerbeurs motoren, Bromfietsen en Fietsen, airbrushshowAutotron Rosmalen

20 t/m 22 januari 2012Dé Noordelijke motorbeursMartiniPlaza Groningen

23 t/m 26 februari 2012motorbeurs utrecht 2012Jaarbeurs Utrecht

26 februari 201226e hibernatreffen mc hoeseltHoeselt (BE)

26 februari 2012wk superbikePhillip Island,Australië

15 april 2012motogpQatar

22 april 2012wk superbikeTT Circuit Assen

23 - 25 juni 2012tt assenTT Circuit Assen

kijk voor een actueel overzicht van alle acties en activiteiten bij motoport op www.motoport.nl

Page 63: MotoDrive 4 - 2011

M S R E G N A R G D J I R T S D E W

E D U O H R E D N O P N U C C A M F

K U S H I T A N I O L E D J H E O A

L A A R Z E N A R R N O K R A M T C

G N I T R O K C E R U H B E A O O E

A A F L N O E C K I R C O V L T R B

O W I E O C R E E J E S U S M O E O

R I D D U C S S Z D T D G D O D N O

G N I L L A T S R E T N I W D R M K

E T B A P S M O E R I A E W E I O I

N E A M A I I I V T W H T E L V O R

P R N P R O S R T B T F F U B E B B

O B D E A N I E U W S B R I E F T A

H E E U P S K S N E E U W H A A S Y

S U N G I S E D D A N E L E D O R A

B R A N D S T O F F J I H C S M E R

E T A N D W I E L E N E M L E H K D

W R N E S T A A H C S C O O T E R T

accessoires

accu

banden

bayard

bougie

brandstof

buff

dane

design

difi

doorrijder

facebook

grangers

handschoen

helmen

kerstboom

kerstmis

kettingslot

korting

kushitani

laarzen

ledlamp

motodrive

motoren

nieuwsbrief

occasions

onderhoud

paraplu

pekel

remschijf

rodelen

schaalmodel

schaatsen

scooter

sneeuwhaas

tandwielen

twitter

verzekering

webshop

wedstrijd

winterbeurt

winterstalling

puZZlE 1 – Streep alle woorden in het grid weg. Woorden kunnen in alle kanten worden gevormd. De overgebleven letters vormen een zin. De oplossing vul je vóór 4 februari 2012 in op www.motodrive.tv/puzzle. Prijs-winnaars ontvangen automatisch bericht.

puZZlE 2 – Bij de sudoku puzzle schrijf je de de cijfers op, die in de rode balk verschijnen. De oplossing vul je vóór 4 februari 2012 in op www.motodrive.tv/puzzle. Prijswinnaars ontvangen automatisch bericht.

motopuZZlE

een sudoku bestaat uit een matrix van 9x9 hokjes.• In 9 vlakken van 3x3 hokjes.• In 9 rijen van links naar rechts.• In 9 kolommen van boven naar

beneden.

• In iedere rij moet er één getal van 1 t/m 9 worden ingevuld.

• In iedere kolom moet er één getal van 1 t/m 9 worden ingevuld.

• In ieder vlak moet er één getal van 1 t/m 9 worden ingevuld.

9

3

1

2

7

2

3

8

9

48

6 8

1

7

3

5

9

3

7

2

9

87

5

6

6263

spEEl mEE EN wiN!

Winnaars maken kans op een Maisto schaalmodel van de Ducati Rossi, Schaal 1:10 (5x), t.w.v. €24,95

ooK voor

teChNIsChe

oNDerDeLeN!

Page 64: MotoDrive 4 - 2011

je nieuwe motor al vanaf

Jij bepaalt wat je betaalt

10 x 12

www.motoportfi nance.nl

De slimste route naar je motor

,- p.m ,- p.m

Via Sygma Finance. Vraag naar het prospectus of kijk op www.sygma-fi nance.nl. Dit betreft een niet doorlopend krediet. De effectieve rente op jaarbasis is een prijsaanduiding voor het krediet: hierin komen alle kosten van het krediet tot uiting. De totaalprijs van het krediet wordt berekend op basis van de maandlasten vermenigvuldigd met de looptijd. Toetsing en registratie via BKR te Tiel. Afrondingsverschillen voorbehouden.

Bedrag Aantalmaanden

Maandlast Effectieve rente op jaarbasis

Totaalprijs

7.500,- 60 74,23 9,95% 4453,89

Rekenvoorbeeld Flex Lease:Slottermijn

85%

We’ve got more in store

MPadvFlexMotoDrive.indd 1 22-12-2009 16:58:51

je nieuwe motor al vanaf

Jij bepaalt wat je betaalt

10 x 12

www.motoportfi nance.nl

De slimste route naar je motor

,- p.m ,- p.m

Via Sygma Finance. Vraag naar het prospectus of kijk op www.sygma-fi nance.nl. Dit betreft een niet doorlopend krediet. De effectieve rente op jaarbasis is een prijsaanduiding voor het krediet: hierin komen alle kosten van het krediet tot uiting. De totaalprijs van het krediet wordt berekend op basis van de maandlasten vermenigvuldigd met de looptijd. Toetsing en registratie via BKR te Tiel. Afrondingsverschillen voorbehouden.

Bedrag Aantalmaanden

Maandlast Effectieve rente op jaarbasis

Totaalprijs

7.500,- 60 74,23 9,95% 4453,89

Rekenvoorbeeld Flex Lease:Slottermijn

85%

We’ve got more in store

MPadvFlexMotoDrive.indd 1 22-12-2009 16:58:51

Page 65: MotoDrive 4 - 2011

dIfI hAndschOen hAwksTOne dIfI LAArs drIve AerOTex

Geldig tot 21 januari 2012.

dIfI bAndenspAnnIngmeTer

Hoge leren motorlaars met goede verstelmogelijkheden en een royale instap. Perfect voor de hoge wreef! 100% waterdicht en ademend.

VooRDEEl scoREN BiJ motopoRt; NEEM DEZE BONNEN MEE NAAR DE WINKEL!

!

Geldig tot 21 januari 2012.

Geldig tot 21 januari 2012.

Geldig tot 21 januari 2012.

Geldig tot 21 januari 2012.

check je banden-spanning regelmatig, of je nu door rijdt of je motor stalt. Kadotip voor de feestdagen!

van 149,95 Nu 129,95

van 22,50 Nu

14,95

van 69,95 Nu

49,95

Unieke winterkorting op dit topmodel van Bayard. Systeemhelm met op-klapbaar zonnevizier. In 3 kleuren. Maten XS-XL.

Geldig tot 21 januari 2012, zolang de voorraad strekt.

bAYArd heLm fp-35s

van 189,-

Nu 139,-

Universele tanktas voor kunststoffen of metalen tank. met afneembare riemen en snelsluiting. Volume: ca. 28 liter

dIfI TAnkTAs TOurIsT LArge

van 99,95 Nu

74,95

De met poetsmiddel geïm-pregneerde watten van Nevr-Dull laten chroom, RVS en aluminium blinken als een zonnetje.

nevr duLL mAgIc wAddIng pOLIsh

van 7,95 Nu

3,95

Sportieve, 100% rundleren handschoen met leerver-dubbelingen en shock-absorbers. mooi kado voor de feestdagen! OP = OP!

Page 66: MotoDrive 4 - 2011

VooRDEEl scoREN BiJ motopoRt; NEEM DEZE BONNEN MEE NAAR DE WINKEL!

Ja, ik maak graag gebruik van deze actie.

Naam: m v

Straat:

Huisnummer: Postcode:

Woonplaats:

Telefoonnummer:

E-mailadres:

Ontvang je motoDrive magazine thuis? Ja Nee

Geldig tot 21 januari 2012.

Ja, ik maak graag gebruik van deze actie.

Naam: m v

Straat:

Huisnummer: Postcode:

Woonplaats:

Telefoonnummer:

E-mailadres:

Ontvang je motoDrive magazine thuis? Ja Nee

Geldig tot 21 januari 2012.

Ja, ik maak graag gebruik van deze actie.

Naam: m v

Straat:

Huisnummer: Postcode:

Woonplaats:

Telefoonnummer:

E-mailadres:

Ontvang je motoDrive magazine thuis? Ja Nee

Geldig tot 21 januari 2012.

Ja, ik maak graag gebruik van deze actie.

Naam: m v

Straat:

Huisnummer: Postcode:

Woonplaats:

Telefoonnummer:

E-mailadres:

Ontvang je motoDrive magazine thuis? Ja Nee

Geldig tot 21 januari 2012, zolang de voorraad strekt.

Ja, ik maak graag gebruik van deze actie.

Naam: m v

Straat:

Huisnummer: Postcode:

Woonplaats:

Telefoonnummer:

E-mailadres:

Ontvang je motoDrive magazine thuis? Ja Nee

Geldig tot 21 januari 2012.

Ja, ik maak graag gebruik van deze actie.

Naam: m v

Straat:

Huisnummer: Postcode:

Woonplaats:

Telefoonnummer:

E-mailadres:

Ontvang je motoDrive magazine thuis? Ja Nee

Geldig tot 21 januari 2012.

!

Page 67: MotoDrive 4 - 2011

motoport almereRandstad 22 - 411316 BR Almere036 - 53464663 - 5

motoport amsterdamSpaklerweg 911099 CX Amsterdam020 - 46566672 - 3 - 18* - 19*

motoport assen(Voorheen Stadskanaal) Industrieweg 119402 NP Assen0592 - 4060611* - 2 - 3 - 6 - 8 - 9 10 - 11 - 12 - 17* - 19*

motoport BredaSpinveld 29 4815 HR Breda076 - 51422401 - 2

motoport Den BoschReitscheweg 335232 BX Den Bosch073 - 64805902 - 3 - 4 - 5 - 15

motoport EchtEdisonweg 33 6101 XJ Echt0475 - 4853001 - 2 - 3 - 4 - 7 - 11 - 12 - 19*

motoport goesNobelweg 44462 GK Goes0113 - 2316401 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6* - 11 - 12 13 - 14 - 15 - 17 - 18* - 19*

motoport hengeloEnschedesestraat 210 7552 CL Hengelo074 - 24383761 - 3 - 12 - 19*

motoport hillegomArnoudstraat 22182 DZ Hillegom0252 - 5152291 - 2 - 5 - 11 - 12

motoport hippolytushoefMolenveld 7 1777 HN Hippolytushoef0227 - 591639 1 - 2 - 8

motoport hoogezandA. Plesmanlaan 119615 TJ Hoogezand0598 - 4919193 - 16 - 17*

motoport leekZernikelaan 6a9351 VA Leek0594 - 5113491 - 2 - 3 - 4 - 6 - 7 - 11 - 12 - 19*

motoport leeuwardenJupiterweg 198938 AD Leeuwarden058 - 28001002 - 3 - 6 - 11 - 12 - 19*

motoport RockanjeMoolhoek 63235 XK Rockanje0181 - 4024551* - 2* - 3 - 4 - 6 - 12* - 13*

motoport RotterdamStrickledeweg 1123044 EL Rotterdam 010 - 46255561 - 2 - 3 - 4 - 11 - 12 15 - 18* - 19*

motoport uithoornA. Philipsweg 5 - 7 1422 AL Uithoorn0297 - 5401631 - 2 - 3 - 4 - 16 - 19* motoport VeldhovenDe Run 5202 5504 DC Veldhoven040 - 20125421 - 2 - 3 - 5 - 19*

motoport wateringen‘s - Gravenzandseweg 29 - 302291 PE Wateringen0174 - 2974623 - 6 - 11 - 12 - 16 - 18* - 19*

motoport wormerveerIndustrieweg 181521 ND Wormerveer075 - 64213921 - 2 - 3 - 5 - 11 - 12 - 18* - 19*

motoport ZelhemBrinkweg 15a7021 BV Zelhem0314 - 621849 1 - 2 - 3 - 4 - 5

bezoek de vestigingen ook online opwww.motoport.nl

motoshops

6667

Motorrijden begint bij MotoPort!Voor advies over motoren, accessoires, kleding, helmen, een nieuwe of gebruikte motor,spetterende aanbiedingen, vragen of problemen met je motor en nog veel meer, ga je naar de motoPort vestiging bij jou in de buurt! hieronder vind je de adressen.

1 Yamaha 2 Honda 3 Suzuki 4 Kawasaki 5 BMW 6 Aprilla 7 Moto Guzzi 8 Ducati 9 MV Agusta 10 Cagiva 11 Vespa 12 Piaggo 13 Harley Davidson 14 Buell 15 Triumph 16 Kymco* 17 Peugeot* 18 Govecs* 19 Nimoto* * bromscooters

Page 68: MotoDrive 4 - 2011

ww

w.d

ane.e

u

Dane producten zijn exclusief verkrijgbaar bij MotoPort en via de webshop www.motoport.nl

Dane behoort tot de leidende en innovatieve specialisten in GORe-TeX® motorkleding ter wereld.

Dane staat voor ademend comfort, duurzaamheid, waterproof en wind-dichte protectie. Met oog voor detail, veiligheid, functionaliteit en optimaal draagcomfort.

Nieuw: Dane LYnSTeD GORe-TeX®

jack met geïntegreerde LeD verlichting, waarmee de gebruiker zelf de zicht-baarheid in donkere omstandigheden kan bepalen. Kies op ieder moment uit 3 verschillende verlichtingsvarianten. Het innovatieve motorjack is verkrijg-baar zwart en zilvergrijs/ zwart in de maten 46 t/m 60. Prijs € 589,-

Zichtbaarheid opnieuw gedefinieerd!

Voor uitgebreide informatie kijk je op www.dane.eu

MEETNATURE

LYnSTeDvOORzien van LeD-veRLicHTinG