Modernisering HVC Afvalcentrale Dordrecht_01-2010

1
M O D E R N I S E R I N G H V C A F V A L C E N T R A L E D O R D R E C H T Consortium Imtech maakt deel uit van het consortium VMI dat is gekozen als contractor voor de realisatie van de nieuwe, moderne verbrandingslijn van HVC afvalcentrale Dordrecht. Dit wordt de vijfde verbrandingslijn van deze centrale. Naast uitbereiding van de verbrandingscapaciteit heeft deze nieuwe energieopwekkende lijn een positief effect op de milieu- en energieprestaties van de totale centrale. Het consortium VMI bestaat uit bouwer Volker Wessels, Imtech, de rookgasreiningingsspecialist LAB en de energiespecialist Martin. Met de opdracht is voor het consortium een totaalbedrag gemoeid van circa 155 miljoen. Totaaloplossing Via samenwerking van diverse in energie(opwekking) gespecialiseerde business units uit Duitsland en Nederland is Imtech in staat HVC in Dordrecht een totaaloplossing te bieden. Imtech levert alle energie- oplossingen in en rond de door Imtech te plaatsen turbinegenerator, de automatisering en het complete plantcontrolsysteem, de volledige (systeem)integratie van hard-en software, alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige oplossingen, alsmede alle gebouwgebonden technische activiteiten. 2010 in gebruik Begin 2008 wordt gestart met de bouw. De nieuwe vijfde lijn moet op termijn twee bestaande verbrandingslijnen, beide zonder energieopwekking, vervangen. De vijfde verbrandingslijn kan begin 2010 in gebruik worden genomen. Modernisering HVC afvalcentrale Dordrecht Nog meer duurzame energie uit afval terugwinnen. Voldoende reden voor HVC om de afvalcentrale in Dordrecht te moderniseren. De modernisering en uitbereiding van de installatie heeft waarschijnlijk een beperkte invloed op de bestaande toestand van het milieu. Er komen namelijk verbeteringen aan de bestaande verbrandingslijnen om de emissies terug te dringen. Daarnaast krijgt de nieuwe vijfde lijn een modern rookgasreinigingsysteem, waardoor de emissies zo laag mogelijk blijven. Imtech heeft als onderdeel van een consortium nagenoeg de complete energietechnologie verzorgt in deze nieuwe, energieopwekkende verbrandingslijn. Deze opdracht vertegenwoordigt voor Imtech een waarde van 57 miljoen. Imtech Farnest Engineering Oude Blaauwweg 5, 1521 RN Wormerveer Postbus 320, 1520 AH Wormerveer Tel. (075) 653 35 33, Fax (075) 653 35 51 [email protected], www.farnest.nl

Transcript of Modernisering HVC Afvalcentrale Dordrecht_01-2010

Page 1: Modernisering HVC Afvalcentrale Dordrecht_01-2010

M O D E R N I S E R I N G H V C A F V A L C E N T R A L E

D O R D R E C H T

Consortium

Imtech maakt deel uit van het consortium VMI dat is gekozen als contractor voor de realisatie van de nieuwe, moderne verbrandingslijn van HVC afvalcentrale Dordrecht. Dit wordt de vijfde verbrandingslijn van deze centrale. Naast uitbereiding van de verbrandingscapaciteit heeft deze nieuwe energieopwekkende lijn een positief effect op de milieu-en energieprestaties van de totale centrale. Het consortium VMI bestaat uit bouwer Volker Wessels, Imtech, de rookgasreiningingsspecialist LAB en de energiespecialist Martin. Met de opdracht is voor het consortium een totaalbedrag gemoeid van circa € 155 miljoen.

Totaaloplossing

Via samenwerking van diverse in energie(opwekking) gespecialiseerde business units uit Duitsland en Nederland is Imtech in staat HVC in Dordrecht een totaaloplossing te bieden. Imtech levert alle energie-oplossingen in en rond de door Imtech te plaatsen turbinegenerator, de automatisering en het complete plantcontrolsysteem, de volledige (systeem)integratie van hard-en software, alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige oplossingen, alsmede alle gebouwgebonden technische activiteiten.

2010 in gebruik

Begin 2008 wordt gestart met de bouw. De nieuwe vijfde lijn moet op termijn twee bestaande verbrandingslijnen, beide zonder energieopwekking, vervangen. De vijfde verbrandingslijn kan begin 2010 in gebruik worden genomen.

Modernisering HVC afvalcentrale Dordrecht

Nog meer duurzame energie uit afval terugwinnen. Voldoende reden voor HVC om de afvalcentrale in Dordrecht te moderniseren. De modernisering en uitbereiding van de installatie heeft waarschijnlijk een beperkte invloed op de bestaande toestand van het milieu. Er komen namelijk verbeteringen aan de bestaande verbrandingslijnen om de emissies terug te dringen. Daarnaast krijgt de nieuwe vijfde lijn een modern rookgasreinigingsysteem, waardoor de emissies zo laag mogelijk blijven.

Imtech heeft als onderdeel van een consortium nagenoeg de complete energietechnologie verzorgt in deze nieuwe, energieopwekkende verbrandingslijn. Deze opdracht vertegenwoordigt voor Imtech een waarde van € 57 miljoen.

Imtech

Farnest Engineering

Oude Blaauwweg 5, 1521 RN Wormerveer

Postbus 320, 1520 AH Wormerveer

Tel. (075) 653 35 33, Fax (075) 653 35 51

[email protected], www.farnest.nl