Matier 05 2014

20
Matenschans veroverd WINKELEN, WONEN & WERKEN APELDOORN ZUID OOST 2 e jaargang | nummer 5 | mei 2014 WSV stelt zich voor Geboortefeest kinderboerderij

description

http://www.dematier.nl/d7/sites/default/files/magazines/matier_05_2014.pdf

Transcript of Matier 05 2014

Matenschans veroverd

WINKELEN, WONEN & WERKEN APELDOORN ZUID OOST

2eja

arga

ng|n

umm

er5

|mei

2014

WSV stelt zich voor

Geboortefeest kinderboerderij

INBOEDEL

RECYCLING

APELDOORN

Een ruime keus in wasmachines, drogers,magnetrons, tafels, stoelen, boeken, dvd’s,cd’s, computers en benodigdheden, kasten,salontafels, Lundia meubelen, antiek,emaille, whitewash, bureaus en nog heelveel meer!!!

Kanaal zuid 62, Apeldoornwww.inboedelrecyclingapeldoorn.com

Geopend van ma t/m za 10.00 tot 17.00 uur

Inboedel RecyclingApeldoorn

In- en verkoop van: inboedels, witgoe

d,

Lundia meubelen,antiek, goud, boek

en.

Bel 06-46177952 enmaak een afspraak

.

Kom ook eens kijken in de grootste

Snuffelhalvan Apeldoorn

num

mer

520

14de

Mat

ier

3

ColofonDe Matier verschijnt 11 x per jaar met een oplagevan 11.000 exemplaren en wordt huis-aan-huisverspreid in alle brievenbussen in De Maten,Groot Zonnehoeve en Voorwaarts.

Uitgever: Direct Media bv,Laan van de Kreeft 155, 7324 BX Apeldoorn

Acquisitie: Eric Nijsen, 06-29006273, Redactie enfotografie: Yvonne Tiemes, Opmaak: BerbyHanekamp, Druk: Nieuwsdruk Nederland,Verspreiding: Direct Verspreidingen 055-5341798

MEER INFORMATIE EN AANLEVERENPERSBERICHTEN: [email protected]

Op de plaats van het voormaligeSpeelveld het Horstje (achter de scho-

len Sjofar en de Horst) is een prachtignieuw speelterrein aangelegd. Dit speelterreinwordt op zaterdag 5 juli officieel geopend enzoekt nog een nieuwe naam.

Het overlijden van eendierbare blijft in allegevallen een gemis, grootof klein, we gaan er spijtiggenoeg allemaal mee temaken krijgen. Een iederwil dit graag op een eigenmanier, met eigen wensenen voorkeuren, zo dachtook Arthur Brinkman vanUitvaartverzorging en Af-scheidshuis De Oversteek.

19

9In deze uitgave

DE NUMMER 1 IN KUNSTSTOF KOZIJNEN!

NIEUWE KUNSTSTOF KOZIJNEN?KOM NAAR ONZE SHOWROOM EN LAAT U INFORMEREN!

NIEUWE KUNSTSTOF KOZIJNEN?KOM NAAR ONZE SHOWROOM EN LAAT U INFORMEREN!

Molenmakershoek 687328 JK ApeldoornTel: 055-5403591www.schutkozijnen.nl

Heeft u moeite met het maken vaneen keuze en kunt u of wilt u zelf

geen maaltijden bereiden dan heeftMenu Service de oplossing!

11Bewoners in Apeldoorn worden regel-

matig 'opgeschrikt' door politiehelikop-ters die laag over de wijk vliegen. Waarom? Meerinformatie over de inzet van de heli leest u oppagina 8.

De volgende uitgave van de Matiervalt eind juni op uw deurmat!

8

num

mer

520

14de

Mat

ier

4

NIEUW! Gratis bezorging vanaf € 25,-dus vanaf 3 maaltijden gratis thuisbezorgd!

U kunt nu kiezen uit:warme maaltijden

gekoelde maaltijdendiepvriesmaaltijden

Jos en Roger van der Weijden, Arnhemseweg 25 Apeldoorn, tel. 055-5212961

www.menuservice.nl

Variabel 2,25%5 jaar vast 2,75%

10 jaar vast 3,35%20 jaar vast 4%30 jaar vast 4,5%

Dat er veel mogelijk is met kunststof kozijnenwas al wel enigszins bekend, maar dat er zó veelmogelijk is. Kunststof is toch kunststof? Nou needus. John Schut vertelt vol trots dat de kozijnenvan Weru door een strenge kwaliteitscontrolezijn gegaan, waardoor er een politiekeurmerk eneen KOMO-keur op deze producten zit. En dat isvoor iedere consument een geruststellendegedachte.Als u beslist om over te gaan op kunststof kozij-nen wilt u er wel zeker van zijn dat u voor kwali-teit kiest. Bij Schut Kunststof Kozijnen weet uzeker dat u kwaliteit koopt. "Wij willen absoluutgeen prijsvechter zijn. Door onze jarenlangeervaring, gekoppeld aan het Duitse topmerkWeru zijn wij in staat om een kwaliteit te leveren"

aldus John Schut. John is ruim 30 jaar werkzaamin de wereld van kunststof kozijnen en door eentechnische achtergrond weet hij waar hij hetover heeft. Zes jaar geleden is Schut KunststofKozijnen van start gegaan, en John weet heelgoed hoe hij zijn klanten wil bedienen. De ken-merken; kwaliteit en service staan bij hem erghoog in het vaandel.

"Ik ben blij met Schut Kunststof Kozijnen, ze heb-ben me heel erg goed geholpen, ze denken meeen de service is uitstekend." zo vertelt een tevre-den klant. En daar doen ze het voor!Naast kunststof kozijnen is er ook een ruimekeuze uit zonwering, rolluiken en overkappin-gen.< nu

mm

er5

2014

deM

atie

r

5

INFOTORIAL REDACTIE

Uw huis nog energiezuiniger ofonderhoudsvriendelijker? Dat kan!Kunststof kozijnen helpen om uw woning energiezuinig of onderhoudsvriendelijk temaken. Heeft u geen zin meer om te schuren, schilderen of lakken? Als u voor kunststofkozijnen kiest behoort dit alles tot het verleden. Er zijn vele kleuren, beslag en mogelijk-heden welke uw huis de uitstraling kunnen geven die u altijd al wilde.

Nieuw in het team van de Matier

Mijn naam in Yvonne Tiemes en ben naast datik moeder ben van twee kinderen ook redac-teur van de Matier. Nu ik vol trots kan zeggendat ik het team van de Matier mag versterken,kan ik u ook zeggen dat ik het erg leuk vind om'onze' wijk te (her)ontdekken. Dus gaat er ietsgebeuren in uw straat, om de hoek of bij debuurman? Laat het mij gerust weten. Dit kan

gaan om een straat-feest, rommelmarkt,opening van een winkel,of gewoon een leuk ver-haal dat u graag met iedereen wilt delen.Mijn mailadres is [email protected] of belmij op 06 - 27 04 25 17.

Tot snel! Yvonne Tiemes

Foto

:Ren

éeKr

ijgsm

anfo

togr

afie

Ik wil mij graag even aan u voorstellen. Zodat u weet bij wie uterecht kunt voor al uw nieuwtjes in en over uw wijk. Maar ookomdat ik met enige regelmaat in de wijk te vinden ben.

BudgetbakfietsHet Welzijnsteam Zuidoost ontvangt veel vragen over financiën. Vragen over bijvoor-beeld; schulden, inkomen, besparen of voorzieningen. Actuele vragen zoals: hoe gaathet als ik straks geen werk meer heb, hoe kan ik nog op mijn vaste lasten bezuinigen,kan ik een regeling treffen met school voor huiswerkbegeleiding en welke uitkering kanik aanvragen? Kortom vragen die bij ieder van u een onderwerp kan zijn.

Om in te spelen op deze vragen hebben wij, insamenwerking met het Oranjefonds, het project‘budgetbakfiets’ ontwikkeld. Door middel van debudgetbakfiets willen we aanwezig zijn in de wijken een laagdrempelig aanspreekpunt/vraagbaakzijn voor ieder van u met financiële vragen. Metdeze bakfiets zijn wij mobiel om zo op verschil-lende plekken in De Maten mensen antwoord tegeven op deze vragen.Met deze bakfiets kunnen we ook naar de inwo-ners toe die minder mobiel zijn. De budgetfietsheeft verschillende informatiefolders over ver-schillende thema’s. Daarnaast zal een professio-nal u zoveel mogelijk verder helpen, dan weldoorverwijzen naar de juiste instanties. Hierdoorwordt u snel en adequaat geholpen met uw hulp-vraag. Uw vragen worden kosteloos beantwoord

en u mag vrijblijvend een beroep op ons doen.Mocht u vragen en/ of meer informatie willenhebben over de bakfiets, dan kunt u bellen mettelefoonnummer 0900-2300230. Ook kan de bak-fiets voor ontmoetingsplekken in de wijk ingezetworden, informeer naar de mogelijkheden.<

num

mer

520

14de

Mat

ier

6

De Maten helpt Angel en RosicaDit wordt een zielig verhaal… of, toch niet?Weggejaagd uit Orden zochten ze hun heil op de Eglantier.Ruim 2 jaar verkochten ze straatkranten, ze hoorden bijhet straatbeeld. Dag in dag uit staan, dat is ontzettend hardwerken. Zou u, zou jij het stilstaan 3 uur volhouden? Veelvan hun verdiende geld verdween vervolgens weer in dezakken van een huisjesmelker. Angel, zo heet – ie echt!, enRosica hebben 2 jongetjes, de oudste floreerde in Neder-land niet echt op school. Ach ja, taalbarrières, weet u. Tochbleven ze vriendelijk, vol goede moed. Nooit klagen. Fijnemensen, als je ze een beetje leerde kennen. Geen gelukszoe-kers in platte zin, maar eerlijke vechters voor een toekomstvoor hun jongens. Dit jaar bleef Rosica voor de kinderen inBulgarije, terwijl Angel hier bleef om geld te verdienen. Datvonden ze pas erg, gescheiden van elkaar. Maar hun leven,6 hoog in Shoumen ( Bulgarije) is zwaar, heel zwaar. Rosicamoest hals-over-kop een operatie ondergaan vanwege eenbuitenbaarmoederlijke zwangerschap. Het gezin moestdaarvoor zich daarvoor (al weer) diep in de schulden steken (€2000,- , - rente 5% per maand!!).Eigenlijk een uitzichtloze situatie. Wij proberen het gezin te helpen, maar u kent het verhaal vande hengel en de vis. Geef iemand liever een eigen hengel, zodat hij zelf vis kan vangen. We zien zograag een structurele toekomst voor dit gezinnetje en zijn op zoek in Bulgarije naar een Microkre-dietinstelling, die Angel kan helpen met coaching bij het opzetten en runnen van een eigen be-drijfje. Zodat hij zelf, in Bulgarije voor zijn gezin kan zorgen. Als startkapitaal heeft hij daarongeveer € 8000,- voor nodig om de cirkel van armoede en hand op houden te door breken.Wat zouden we ze dat ontzettend graag gunnen!!!

Wilt u misschien als Eglantierling hieraan meehelpen?We houden u op de hoogte, Menno en Marjolein Klapwijk (Kaas- & nootzaak Eglantier)

www.autobedrijfvanderzande.nl

Altijd 75 occasions op voorraad,waaronder 20 bijtellingsvriendelijke Youngtimers!

Pechhulp serviceNIEUW!Zeer uitgebreid pakket € 49,95

Maar liefst € 70,- goedkoper dan de ANWB!Kijk op onze site of kom langs voor meer informatie.

Molenmakershoek 25, 7328 JK Apeldoorn, T: 055 - 539 6543Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:30 uurzaterdag 09:00 - 17:00 uur En elke avond op afspraak!

Voordeligen vertrouwd

Vaste prijzen,geen verrassingen

Extra (grote) beurt Gratis APK! € 199,-*

Plus (kleine) beurt Gratis APK! € 149,-*

Budget (basis) beurt € 99,-**Inclusief 3,5 liter 10W-40 motorolie, oliefilter en ruitensproeivloeistof bijvullen, voor 5W-30motorolie geldt een toeslag van € 5,- per liter. Zie onze site voor de voorwaarden.

Inleveren bij kaas- & nootzaak Eglantier, of vul niets in en geef spontaan…….� Ik wil wel op de hoogte gehouden worden via email � Ik wil meedoen en GEEF ………….� Ik wil geld uit LENEN en wil het zo mogelijk terug krijgen (geen garantie)Naam: ______________________ E-mail: ____________________@________________________Voorlopig rekeningnr.: NL88INGB0005505708, tnv. M. Berger te Apeldoorn, ovv HULPACTIE ‘ANGEL&ROSICA’

num

mer

520

14de

Mat

ier

7

Ambachtsveld 10, 7327 AZ Apeldoorn. Telefoon 055 - 53 95 322 www.autohaasautoverhuur.nl

* Actie geldig t/m 30 juni 2014** Een week is van vrijdag 12.00 - vrijdag 17.00 uur

KNIP DEZE BON UIT EN PROFITEERVAN DEZE KORTINGEN!*Ik huur:

een VW Crafter bestelbus, 1 dag voor € 50,- of 2 dagen voor € 90,-

een VW Volkswagen Golf Variant voor € 350,- per week**

Bij inlevering van de kortingsbon

700 km vrij / € 0,19 per km€ 90,- voor 2 dagen

Bij inlevering van de kortingsbon

VAKANTIEAUTO KORTINGSBONVERHUIZEN? HUUR EEN VAN ONZE

CRAFTER BESTELBUSSEN

COMFORTABEL EN RIANT OP WEG

MET DE GOLF VARIANT

50,-Incl. BTWVOOR 1 DAG

VAN 95,- VOOR:

350,-Incl. BTWPER WEEK

VAN 475,-VOOR:

Kanaal Noord 190, Apeldoorn, t. 055-5424900www.fielex.nl Facebook.com/FielexApeldoorn

De laagste prijzen van Nederland!

tuinmeubelen kampeerartikelen

Bekende merken zoals:Bellagio, HartmanApple Bee, Avanti,Kettler, Madison.

Lage prijs garantie.

Loungeset 7-delig MaroneSet bestaat uit: 3x corner, 2x center,1x hokker, 1x stoel,Afmeting hoekset: 250x250

Van 1295,-Voor 895,-

Laagste prijs

van Nederland!

Van 1795,-

Voor 995,-Laagste prijs

van Nederland!Rose GardenLoungesetSet bestaat uit: 1 loveseat rechtsen 1 links, 1 corner, 1 center, 1 tafel(afmeting 270x205cm). Exclusief sierkussens

Wij zijn

Hemelvaartsdag

en 2e Pinksterdag

geopend!

Bijna alles direct uit voorraad leverbaar.

num

mer

520

14de

Mat

ier

8

Een folder meesturen met De Matier?

Bel 055 - 534 1798

www.directverspreidingen.nl

Tevens bezorgers gevraagd!

Laat nu uw kledingvoordelig reinigen!AKTIE • AKTIE • AKTIE • AKTIE

JACK OFMANTELREINIGENvan 14,95

voor €9,95

Uitgezonderd leer en suède.Geldig t/m 6 juni 2014 bijStomerij Mont Blanc opWinkelcentrum De Maat.

Imkersplaats 9 Apeldoorntel. 055-5338604

C O L U M N W I J K A G E N T E N

Bewoners in Apeldoorn worden regel-matig 'opgeschrikt' door politiehelikop-ters die laag over de wijk vliegen.Omdat hier veel vragen over werdengesteld heeft een collega wijkagenthierover informatie opgevraagd bij deLuchtvaartpolitie en deze informatiegeeft u hopelijk wat inzichten in het hoeen waarom over de inzet van de heli.

Is dat een politiehelikopter?De politie zet de helikopter altijd in met eengoede reden. Het kan voorkomen dat de heli-kopter in de vroege ochtend, ’s avonds of‘s nachts boven uw huis vliegt in verband meteen politie-inzet op de grond. Zo ondersteunt deLuchtvaartpolitie de Nederlandse politie 24 uurper dag met acht helikopters. Met behulp van depolitieheli kunnen eenheden op de grond slag-vaardiger en sneller optreden bij incidenten,zoals roofovervallen en vermissingen. Niet elkehelikopter is een politiehelikopter.

Wat doet de politieheli boven mijn huis?De bemanning van de helikopter bepaalt dehoogte van het toestel aan de hand van de om-standigheden, die noodzakelijk zijn voor het sla-gen van de politie-inzet. Een politieheli magvoor het vervullen van de politietaak afwijkenvan de wettelijke minimumvlieghoogte. De be-manning volgt hiervoor de best mogelijke trai-ning. ‘Bedenk dat als u een politieheli hoort ofziet, deze deel uitmaakt van de activiteiten vande politie om uw directe omgeving veiliger temaken’.

Hoe worden de helikopters aangestuurd?Er vinden geplande vluchten plaats op basis vanIGP (informatie Gestuurde Politie) en ad hocnaar aanleiding van incidenten. Sinds eind 2011hanteert de politie de zogeheten ‘rodeknop-pro-cedure’. Deze procedure houdt in dat als via 112een overval of ander ernstig incident wordt ge-meld, niet alleen de betrokken politieregiowordt geïnformeerd, maar ook de Luchtvaart-politie. Zo was de heli meer en meer succesvolbij het oplossen van diverse misdrijven, waarbijaanhoudingen zijn gemaakt dan wel vermistenwerden teruggevonden.

Om u nog meer van dienst te zijn, kunt u het twit-teraccount @depolitieheli raadplegen of er in-formatie beschikbaar is over de aanwezigheidvan een politieheli bij u in de buurt.

Ik hoop dat ik u voldoende informatie over depolitiehelikopters heb kunnen geven. En mocht ude politieheli weer horen, denk er dan maar aandat wij met z’n allen proberen uw buurt veiligerte maken!

Erol Kalay

Helikopter boven mijn huis

Marchantstraat 2, 7333 GT ApeldoornTelefoon 055-8435804

[email protected]@mondhygienepraktijkzuid.nl

Iedereen die een frisseadem en een gezonde mondmet een langdurig behoudvan eigen gebit wil, is bijMondhygiëne Praktijk Zuid

op het juiste adres.

Wij nemen nieuwepatiënten aan!

Iedereen heeft er wel eens over nagedacht, watnu als ik kom te overlijden. Sommige hebbenalles al uitgestippeld een ander wil er liever nogniet over nadenken. Een ding is zeker, een overlij-den blijft een emotioneel en verdrietig moment.We moeten afscheid nemen van een dierbare,maar hoe gaan we eigenlijk afscheid nemen, hoekunnen we dit regelen, wat wil de een, hoe zietde ander het, wat kan ik doen en niet geheelonbelangrijk; ben ik er voor verzekerd? Dit zijnveel voorkomende vragen bij een overlijden, las-tige vragen, helemaal wanneer emoties de over-hand hebben.

Zo heeft ook Arthur Brinkman, na een carrièreswitch van supermarktmanager naar de uitvaart-

verzorging, gedacht. Hij heeft enige ervaringopgedaan bij een rouwcentrum, waarna in aprilj.l. Uitvaartverzorging en Afscheidshuis De Over-steek een feit is geworden.

Er is veel te doen bij een overlijden, maar wat weallemaal willen is een afscheid geheel naar eigenwens. Nog even samen kunnen zijn op een infor-mele manier. In huiselijke sferen napraten overalle leuke dingen die u samen met uw dierbareheeft beleefd. Dit alles is mogelijk bij De Over-steek.Bij binnenkomst werd ik verrast door de warmte,de sfeer, het gevoel. En ja, ik hoefde op datmoment geen afscheid te nemen van een dier-bare, maar het voelde vertrouwd. Ik kwam bin-

nen in een afscheidsruimte die aanvoelt als eenwoonkamer met een bankstel, tafel en een ver-snapering. Daarnaast is een ruimte waar in allerust afscheid genomen kan worden.Overal is aan gedacht, alles kan uit handen geno-men worden door Arthur Brinkman. Denkendaan de laatste verzorging, advertenties, kaarten,het vervoer. Zo kan hij de gehele uitvaart voor uverzorgen. Ongeacht waar iemand is verzekerdkan in de meeste gevallen gebruik worden

gemaakt van de diensten van De oversteek zon-der dat daar consequenties aan verbonden zijn.

Ik mag hopen dat ik nog even mag blijven. Maarals ik een laatste wens mag uitspreken, dan zouik graag willen dat mijn dierbaren op een vredigemanier, zoals dat kan bij Uitvaartverzorging enAfscheidshuis De Oversteek, afscheid van mij zul-len nemen. <

Eglantierlaan 202, Apeldoorn num

mer

520

14de

Mat

ier

9

INFOTORIAL

Van een afscheid een bijzonder moment makenHet overlijden van een dierbare blijft in alle gevallen een gemis, groot of klein, we gaaner spijtig genoeg allemaal mee te maken krijgen. Een ieder wil dit graag op een eigenmanier, met eigen wensen en voorkeuren, zo dacht ook Arthur Brinkman vanUitvaartverzorging en Afscheidshuis De Oversteek.

num

mer

420

14de

Mat

ier

Inspiratie? Renovatie? Opruiming? Kranen? Ga voor meer info naar www.moodkeukens.nl

Handgeschilderd: Alle RAL-kleuren en alle afmetingen mogelijk. GRATIS meten, GRATIS leveringen 15 jaar garantie inclusief alle merken aparatuur.

Sinds kort is de complete Beda keukencollectie

bij Moodkeukens aan de Vlijtseweg

verkrijgbaar. Beda keukens staat niet alleen

voor maatwerk, maar ook en vooral voor

kwaliteit. Al 35 jaar.

De keukens zijn 100% Nederlands

kwaliteitsfabrikaat en in alle RAL kleuren

leverbaar. Niet voor niets vindt u Beda

keukens bij Moodkeukens in Apeldoorn.

Welke stijl keuken past bij u?

Vlijtseweg 69, 7317 AD ApeldoornTel. (055) 579 17 25, [email protected]

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:30 u,donderdag koopavond tot 21:00 u, zaterdag 10:00 - 17:00 u

num

mer

520

14de

Mat

ier

11

De Eglantier 325B, 7329 DJ Apeldoorn, 055-5333656, [email protected]://www.facebook.com/powersysshop www.powersystems.nl

- Wij staan al 16 jaar garant voor de beste service- Deskundig advies bij aankoop van PC’s, laptops en accessoires- Hulp aan huis, aanleggen thuisnetwerk- Reparatie van computers, laptops,tablets etc.

- Cursussen in tablet gebruik(telefonisch meer informatiebeschikbaar)

- Hulp op afstand- Software problemen oplossen- Virussen grondig verwijderen

Uw computerexpertop Winkelcentrum Eglantier

Onze openingstijden:maandag 13.00 - 17.30 uur

dinsdag 09.00 - 17.30 uur

woensdag 09.00 - 17.30 uur

donderdag 09.00 - 17.30 uur

vrijdag 09.00 - 21.00 uur

zaterdag 09.00 - 17.00 uur

INFOTORIAL

Een heerlijke maaltijdvoor iedereen!We kennen het vast allemaal wel, wat eten we vandaag, morgen, overmorgen of in hetweekend? Het vooruit plannen wordt steeds moeilijker door het uitgebreide assorti-ment in maaltijden. Heeft u moeite met het maken van een keuze en kunt u of wilt uzelf geen maaltijden bereiden dan heeft Menu Service de oplossing!

Eigenaren Jos en Roger van der Weijden hebbenbeiden jarenlange ervaring in de keuken en wil-den voor mensen koken die dit niet meer zelfkunnen en voor hen die gewoon geen zin hebbenof te druk zijn om te koken. We kennen allemaalde patatzaak op de hoek en de pizzabezorger,maar waarom niet makkelijk, snel en gezondeten? 12 jaar geleden is dit alles begonnen aande Koninginnelaan met een paar maaltijden perdag. Menu Service verzorgt nu met een heel teamvan medewerkers ruim 250 maaltijden per dag.Deze groei is voornamelijk te danken aan de con-

stante kwaliteit en service die het bedrijf biedt.Maandelijks wordt een menu gemaakt en datzorgt ervoor dat er geen dag in de week hetzelfdewordt geserveerd.

En om het voor een ieder nog makkelijker temaken kan het gewoon thuisbezorgd worden! Enwanneer u drie of meerdere maaltijden besteld,komen daar geen bezorgkosten bij.Kijk gerust eens op www.menuservice.nl of belmet 055-5212961 en laat u verrassen door devele mogelijkheden.<

num

mer

520

14de

Mat

ier

Schrijf je in!nieuwe lessen en cursussen

seizoen 2014-2015

Inschrijven kan vanaf nu aan de balie van Markant of online via www.markantapeldoorn.nl

Like ons op Facebook!

[email protected] of (055) 5213967

BEELDEND / DANS / DIGITAAL / MODE / MUZIEK / SCHRIJVEN / THEATERMARKANT Centrum voor Kunsteducatie Apeldoorn - Nieuwstraat 379, Apeldoorn - www.markantapeldoorn.nl

Alleen al voor de

Radio-Televisie HamerW.C. Kayershoft. 055-5332166

www.radiotvhamer.nl

HamerWitgoedW.C. Hart van Zuidt. 055-5332092

www.hamerwitgoed.nl

• LED-TV • Home-Cinema•Wasautomaten • Drogers• Koelkasten •Vaatwassers• Kookapparatuur • Reparatie• Inbouw apparaten

euronics.nl

12

Bijna 50 jaar geleden is dit alles begonnen.Meneer Hamer begon met een winkel vol metverlichting wat al snel werd uitgebreid met Radioen TV. Wat toen al centraal stond was kwaliteit enservice dat in al die jaren nog steeds aanwezig is.Alexander Hamer werd hiermee groot gebrachten dat is te merken. Service tot aan de voordeurkennen we wel, dat zien we steeds vaker dooralle grote internet bedrijven en ketens. Maar ofwe daarmee beter uit zijn, nee dat denk ik niet.Een televisie, wasmachine of een koelkast kun-nen we overal kopen, maar kopen we dan ookhet juiste? Advies speelt hierbij een belangrijkerol. Bij Hamer Witgoed en Radio en TV Hamerkrijgt u eerlijk advies terwijl u geniet van eenheerlijk kopje koffie. "Wij geven niet alleen

advies, bij ons kunnen ze het product aanraken,zien, bekijken en beleven, dat kan niet via inter-net", verteld Arno trots. En dat is waar, service isniet te koop, service ontstaat door de manier vandenken en doen.Bij Hamer gaan ze alleen nog een stapje verder.Zo bezorgen ze met liefde de producten bij uthuis. De bezorger brengt het niet tot aan devoordeur nee, ze zetten alles netjes op de juisteplek en sluiten het aan zodat u direct kunt genie-ten van uw aankoop... dat is nog eens service!Van nieuwe producten tot aan het repareren vanuw huidige apparatuur, ook wanneer het productniet is gekocht bij Hamer, bent u bij HamerWitgoed en Radio en TV Hamer aan het juisteadres. <

INFOTORIALS

num

mer

520

14de

Mat

ier

13

Radio en TV Hamer is een begrip in Apeldoorn en omstreken. Dit komt niet zomaar; albijna 50 jaar biedt Hamer de service zoals wij dat eigenlijk toch wel graag willen en heteerlijke advies zodat ook u met het juiste product thuiskomt.

Waar eerlijk advies, service enmaatwerk nog heel gewoon is

Naast de nodige ervaring die hij heeft opgedaan in de autowereld weet Marcel Kruit dedo's en de don'ts wanneer het gaat om kwaliteit, service en klantgericht werken.Garage Poudre heeft dan ook niet voor niets de slogan: Kwaliteit, maar toch scherpeprijzen!

NIEUW IN DE MATENEen garage waar kwaliteit enscherpe tarieven samen gaan!

Een nieuwe garage in de Maten, ik hoor u den-ken: "nog een?". En ja, het is weer een garage,maar deze is anders, dat wist ik direct bij binnen-komst. Alles zwart van de olie, vet en smeer datwas mijn beeld bij een garage. Dat beeld ver-dween direct toen ik binnenstapte bij Marcel enAnne Maaike. Marcel vertelde vol trots, nadat ikhem hierover een compliment had gegeven: "Datis het werk van mijn vrouw, zij wil graag allesschoon en netjes houden". Dat is ook de redengeweest dat het bedrijf een maand langer dichtis gebleven, alles is aangepakt, de vloeren, dewanden en de werkplaats.

In een pand aan de Minden bedienen zij hunklanten. Voor o.a. auto-onderhoud en reparatie,

bemiddeling in autoverkoop, airco- en bandenservice, autocleaning en APK. Kortom voor al uwauto 'problemen' steekt Marcel graag de handenuit de mouwen. Garage Poudre staat voor kwali-teit, service en geen kleine lettertjes want zijbrengen geen onnodige kosten in rekening. "Bijons hangt er geen prijskaartje aan een vraag ofservice" voegtMarcel toe meteen grote glim-lach.Garage Poudreis te vindenaan de Minden32 in Apel-doorn.<

14

NIEUW IN DE MATEN!GARAGE POUDRE

Kwaliteit, maar toch scherpe prijzen!• Auto-onderhoud en reparatie•Autoverkoop (bemiddeling)• Autocleaning en Bandenservice

•Aircoservice enAPK

Minden 327327AW Apeldoorntelefoon 055-7502436en 06-40100254

[email protected] DE GARAGE VOOR IEDEREEN

num

mer

520

14de

Mat

ier

HUBO ELLENBROEKAdelaarslaan 209 - Hart van Zuid

www.ellenbroekdhz.nl

knipje voordeel

num

mer

520

14de

Mat

ier

15

Gaat u graag op vakantie? Gekke vraagmisschien! De meeste mensen vinden hetheerlijk om vrij te zijn en er dan ook op uitte kunnen trekken. Voor de een zal heteen verre reis zijn, voor de ander een een-voudige vakantie dichtbij. De keuzes diemensen maken hangen af van je interes-ses, maar ook heel concreet van het gelddat je ervoor te besteden hebt. Heel watvolwassenen en kinderen hebben hele-maal niet de mogelijkheid om er eens tus-senuit te gaan, omdat er geen geld vooris!

Vakantiegeld Samen DelenDat is de aanleiding voor de actie ‘VakantiegeldSamen Delen’ die voor het derde jaar gehoudenworden vanuit de geloofsgemeenschap van DeDrie Ranken. Het is een manier om met elkaar tedelen. Wat houdt het in: mensen die genoeginkomen hebben, delen met wie heel weinig heb-ben. Gewoon, omdat je daar allebei beter vanwordt. Zo ervaren we dat in De Drie Ranken: hetis goed om te kunnen delen, het is fijn om eenseen extraatje te ontvangen. Zo delen buurtbewo-ners in De Maten met elkaar.

Iedereen kan meedoen! Geven of ontvangen?Als u een jaar of langer een inkomen hebt vanmaximaal 15% boven het netto minimum inko-

men, dan komt u in aanmerking om vakantiegeldte ontvangen. Wie delen kan en wil, is van harteuitgenodigd om geld te geven.Dat kan afgegeven worden in kerkcentrum DeDrie Ranken of worden overgemaakt op rekeningNL 25 RABO 037.34.10.999 t.a.v. Vakantiegeld DeMaten. Vorig jaar werd in totaal ruim 16.000 eurogegeven en daarmee konden we 120 mensen(waaronder 70 kinderen) blij maken met eenaanzienlijke gift. We hopen dit jaar weer op even-veel solidariteit èn aanmeldingen!

De exacte informatie over deze actie en hoe umee kun doen (+ aanmeldingsformulier), vindt uop www.3ranken.nl onder ‘activiteiten’. Infor-matieboekjes liggen ook in De Drie Ranken. Voorinformatie: [email protected].<

Bijzondere actie vanuit De Drie Rankenvoor de wijk: Vakantiegeld Delen

De Matenschans is veroverd!Zaterdag 17 mei was het dan zover… deridders hebben de Matenschans bewaaktmaar het mocht niet baten. De kinderenwaren sterker in het gevecht en hebbenhen overmeesterd. En dat was een waarfeest.

De ridders stonden klaar, de kinderen stondenklaar, iedereen was bewapend met 'zwaarden'van schuim en het gevecht kon beginnen. Hetfort werd bestormd en de kinderen haddennatuurlijk groot gelijk, het is een plek voor dekinderen! Nadat ze na een groot gevecht de rid-ders hebben verslagen met veel gejuich en ge-brul werd het zwaard overhandigd aan dewethouder. Natuurlijk werd de vlag van de kinde-ren gehesen in de toren van het fort door eenaantal dappere strijders; De Matenschans is nu

van de kinderen. Met veel belangstelling werd ermeegedaan aan de spellen die georganiseerdwerden. Er kon geschminkt worden, je kon naarhet theater en leren zwaardvechten. Het zonne-tje deed zijn werk waardoor het totaalplaatje eenecht groot succes was.

De Matenschans is een mooie plek in het Maten-park waar een ieder zich zal vermaken. Denkeens aan een picknick, feestje, met de klas ereven op uit of gewoon een avontuurlijk uitje naarhet park. Je kunt met vlonders over het water,klimmen in de toren en glijden van de hoge glij-baan. Durf je het aan? Kom dan eens kijken... <

REDACTIE

Vlak voor het ter perse gaan van deze uitgaveontvingen wij onderstaand bericht:Vanwege vernielingen is de toren op de speel-plek onveilig voor kinderen. Hierdoor wordt detoren tijdelijk gesloten. Tevens worden omdezelfde reden het trekvlot en de hangbrug ver-wijderd. De schade bedraagt ruim € 10.000,--euro. Van de vernielingen wordt aangifte ge-daan. Wethouder Cziesso: “deze vernielingenaccepteren wij niet. Wij doen daarom eenberoep op bewoners van de Maten die ietsgezien hebben om zich te melden bij de politie.Het kan niet zo zijn dat enkele jongeren het ver-pesten voor de vele kinderen in de wijk”.

V E R E N I G I N G S N I E U W S

Omnisportvereniging WSV is een verenigingmet vele mogelijkheden, voetbal, volleybal,basketbal, badminton en dynamictennismaken de vereniging tot wat het nu is. MetVier voetbalvelden met verlichting, eenhoofd- en een jeugdtribune en een ruimesporthal maakt het moderne sportcomplexvoor het gehele gezin.

Op weg naar de vereniging kijk ik mijn ogen uitnaar het mooie complex aan de Voorwaarts.Voor de Apeldoorner is het wellicht bekend ter-rein, maar ik keek mijn ogen uit. Zo is het leukom te weten dat WSV de grootste verenigingbinnen de gemeente Apeldoorn is en ze biedenonderdak aan bowlclub Woods. Daarnaastwerken ze nauw samen met zorgcentrum ’sHeeren Loo en de Stichting Leergeld.Ben de Velde, algemeen voorzitter zet zich invoor alle sporten binnen de vereniging. Het is

begonnen bij het voetbal. 5 jaar geleden werdhij algemeen voorzitter nadat hij trainer wasgeweest bij de vereniging. Zijn jongens voet-ballen er nu nog en is het echt zijn thuishavengeworden. Zoals Ben zich inzet is fantastisch,naast zijn eigen bedrijf is hij hier erg veel te vin-den, zijn hart ligt hier bij WSV dat is wel duide-lijk! De gezelligheid, openheid en het gevoelsamen één te zijn werd versterkt toen de trai-ner van het eerste elftal, Jeroen Burghout, ooknog even langs kwam. Ben en Jeroen hebbenmij goed kunnen laten zien dat het een vereni-ging is waar iedereen zich welkom voelt. Sfeer-proeven? Iedereen is van harte welkom op onssportcomplex. Er zijn altijd mensen aanwezigom vragen te beantwoorden of uitleg te gevenover hoe zaken bij WSV zijn geregeld.

Meer informatie kunt u vinden opwww.wsv-apeldoorn.nl.<

In iedere uitgave stelt een vereniging ofclub zich voor. Wilt u zich ook voorstellen?Stuur een mailtje naar [email protected].

REDACTIE

num

mer

520

14de

Mat

ier

17

Omnisportvereniging WSV

Zondag 18 mei werden er om de geboortevan de dieren weer leuke activiteitengeorganiseerd bij Kinderboerderij deMaten. Er stond een springkussen, je konpony rijden, eendjes vangen en natuurlijkwas er ook aan de papa's en de mama'sgedacht.

Het seizoen is weer geopend, er zijn weer lamme-tjes, biggetjes en kuikentjes geboren en dat moetgevierd worden. Om 11.00 uur werden de deuren

geopend en er stonden al rijen dik voor de deurom naar binnen te mogen. Iedereen had er zin inen dat was natuurlijk te begrijpen. Een mooiweekend om een dagje naar de kinderboerderijte gaan. Er was van alles voor de kinderen tedoen, maar ook is er gedacht aan de volwasse-nen. Er stonden kramen met leuke spullen zoalsgeboortepakketten, vogelhuisjes en bloemstuk-ken. Martijn (beheerder) en Marieke (educatiefmedewerker) hebben er samen met alle vrijwilli-gers ook dit jaar weer een groot succes vanweten te maken.

Kennismaken met de nieuwe bewoners van dekinderboerderij? Dat kan in april tot en met sep-tember dagelijks van 08.30 tot 17.30 uur.<

Geboortefeest in de Maten

num

mer

520

14de

Mat

ier

18

P R I J S P U Z Z E L

De oplossing kunt u tot uiterlijk woensdag 11 juni 2014doorgeven via www.dematier.nl

De prijswinnaar krijgt persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

In iedere uitgave van de Matier vindt u een prijspuzzel. Puzzel mee en maak kans opeen leuke prijs! Deze keer een logopuzzel. U ziet 12 delen van logo’s van adverteer-ders uit deze uitgave. Deze logo’s kunnen ook op de kop staan of gespiegeld.

Zoek de juiste bedrijfsnamen erbij, ga naar www.dematier.nl en vul uw antwoordenin! Voor de winnaar die we uit de goede oplossingen trekken, De winnaar die we uitde goede oplossingen trekken, krijgt een BALLONVAART ter beschikking gesteld doorPijnappel Ballonvaarten.

Puzzel mee en win! Prijswinnaar april puzzel

Ook deze maand is weer een prijswinnaar getrokken uit de vele goede inzendingen die zijn bin-nengekomen via de site www.dematier.nl. Naomi Strijbos (Landdrostlaan) heeft inmiddelshaar prijs in ontvangst mogen nemen; een cadeaubon t.w.v. € 75,- van Plusmarkt Nico de Wittaan de Musketiersveld.

Nico de Witt PLUSMusketiersveld 115

Apeldoorn

num

mer

520

14de

Mat

ier

19

REDACTIE

Dit is het juiste moment om te kopen!

Rijkswaterstaat gaat plannen A1 Apeldoorn-zuid-Beekbergen ter visie leggen

Speelveld het Horstje: NIEUWE NAAM GEZOCHT!!!

Veel vragen over de woningmarkt blijven de mensen achtervolgen; "Gaan we kopen ofgaan we huren", "Blijven we in ons huis wonen of gaan we verkopen". En dan de vraagwaar gaan we wonen? RSH makelaars helpt u graag met al deze en nog vele andere vragen.

Bij binnenkomst bij RSH makelaars waren ze er alledrie, Dennis Hendriksen, Sander Hendriksen enDennis van Arendonk. Het was direct al duidelijk, zijhebben er zin in! En dat is niet zonder reden. Dewoning verkoop neemt toe en de markt is gestabili-seerd. Dat is natuurlijk iets waar we op zitten tewachten!Het is mij al snel duidelijk dat er vele mogelijkhedenzijn op de huizenmarkt. Op de vraag: Gaan wekopen of gaan we huren? kreeg ik vol overgave tehoren dat dit het juiste moment is om een stap tegaan zetten. De woningen in de Maten hebben veelte bieden, zo krijgt u erg veel huis voor een zeerbetaalbare prijs. Zoals u wellicht al wel weet heeftDe Maten alles te bieden, van scholen tot winkel-centra, alles is in feite 'om de hoek'. Maar de Matenheeft ook heel veel groen; De Maten kan wordengezien als de 'groenste' stadswijk in de gemeente.Even terug naar de woningmarkt, om u een voor-

beeld te geven; U kunt al een huis kopen in deMaten met een netto maandlast van € 559,00 permaand. Dan heeft u geen appartement, nee u heefthier een leuke eengezinswoning voor, met verdie-ping en zolder. Laten we eerlijk zijn, hier kunnen weniet voor huren. Enkele voordelen van het kopen opdit moment: Naast een historische lage rente van3,5% maakt een starterslening ook nog eens veelmogelijk omdat u hierdoor ca € 100,00 minderwoonlasten heeft per maand voor de eerste driejaar. De NHG grens wordt per 1 juli 2014 verlaagdvan € 290.000,00 naar € 265.000,00.Heeft u twijfels, kopen of huren? Er is een site die uwellicht kan helpen; www.vanhurennaarkopen.nl.Eigenlijk allemaal goed nieuws... toch? Heeft u nogvragen of wilt u weten wat voor u de beste keuze is,loop gerust eens binnen bij RSH Makelaars &Financieel Adviseurs en laat u verrassen door devele mogelijkheden op dit moment!<

Rijkswaterstaat heeft een studieuitgevoerd om de doorstroming en de ver-keersveiligheid op A1 tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen te verbete-ren. Als gevolg van deze studie is er nu eenOntwerptracébesluit en eenMilieueffectrapportage gemaakt. In het ont-werptracébesluit staat hoe de vernieuwdeA1 eruit ziet en toont de inpassing in deomgeving.

In hoofdlijnen gaat het volgende gebeuren:· Tussen aansluiting Apeldoorn-Zuid en knooppunt

Beekbergen wordt aan beide zijden van de A1 eenextra rijstrook gemaakt die bestemd is voor in- enuitvoegend verkeer. Daardoor stroomt het verkeerbeter door.

· Ook op knooppunt Beekbergen stroomt het ver-

keer niet goed door. Om verkeer van de A1 (uit derichting Deventer) beter te laten doorstromennaar de A50 (richting Arnhem) wordt er een fly-over gemaakt. Deze komt in de plaats van de hui-dige verbindingslus).

· Als gevolg van deze fly-over zijn er ook aanpassin-gen nodig aan de A50 (westzijde) waar de fly-overop de A50 uitkomt. Daar komt een extra rijstrook.

· Op een deel van het wegvak Apeldoorn-Zuid -knooppunt Beekbergen, op de verbindingswegvanuit Zwolle richting Amersfoort en op een deelvan de nieuwe verbindingsweg vanuit Deventerrichting Arnhem komt dubbellaags ZOAB (geluid-arm asfalt.)

Als de plannen ter visie gelegd worden, zalRijkswaterstaat ook een informatiebijeenkomstorganiseren. Het is nu nog niet bekend wanneer ditzal plaatsvinden. <

Op de plaats van het voormaligeSpeelveld het Horstje (achter de scholenSjofar en de Horst) is een prachtig nieuwspeelterrein aangelegd, omringd doorfraai groen en met leuke avontuurlijkespeelvoorzieningen, waaronder eenkabelbaan.

Dit speelterrein wordt op zaterdag 5 juliofficieel geopend.De Buurtraad van de Horsten/ Hoeken zoekt ech-ter nog iets… een nieuwe naam voor dit prach-tige, spannende speelterrein! Wie de mooistenaam verzint, wordt beloond met een cadeau-bon van € 25,00.

Stuur de nieuwe naam voor het speelveld én jegegevens naar: [email protected] winnaar ontvangt persoonlijk bericht enwordt uitgenodigd om de opening samen metiemand van het Apeldoorns Stadsbestuur te ver-richten!<

INFOTORIAL

achmeahealthcenters.nl

�nctioneel trainenmet onze nieuwe groepsles CX Worx

Apeldoorn NoordSchorpioenstraat 47323 AK Apeldoorn055-560 60 00

PROBEER NU OOK ONS NIEUWE PROGRAMMA CX WORX

Apeldoorn de MatenHeemradenlaan 1017329 BZ Apeldoorn055-543 32 66

WWnWWorxnen

Apeldoorn NooSchorpioenstra7323 AK Apeld055-560 60 00

ordaat 4oorn0

Apeldoorn de MHeemradenlaa7329 BZ Apeld055-543 32 66

Matenan 101oorn

6